Militan Taliban meksa militèr Afghan mundur menyang Tajikistan

183

Sawijining unit pasukan pamaréntah Afghan ing provinsi Kunduz dipeksa mundur menyang tlatah tetanggan Tajikistan kanthi tekanan saka militan gerakan teroris Taliban * (dilarang ing Rusia). Kamentrian Pertahanan Republik wis nguatake rezim layanan ing tapel wates Tajik-Afghanistan.

Minangka layanan pers pasukan tapel wates Komite Negara kanggo Keamanan Nasional Tajikistan kacarita, militan Taliban sing maju * (gerakan kasebut dilarang ing Rusia) nyurung 134 prajurit pasukan pamaréntah Afghanistan saka wilayah Sherkhan-Bandara provinsi Kunduz menyang Tajik. wilayah, sing wis ora ono kanggo mundur. Iki kedadeyan tanggal 22 Juni, nanging kahanan ing tapel wates tetep tegang saiki.



Ing babagan iki, unit lan formasi angkatan bersenjata Tajikistan sing dumunung ing garis keamanan kapindho tapel wates karo Afghanistan wis ditransfer menyang rezim tugas khusus. Pasukan baris kapindho siyap pindhah menyang bantuan penjaga perbatasan. Nanging, kaya sing wis ditemtokake, transfer peralatan lan personel militer durung direncanakake.

Kahanan tegang ing provinsi tapel wates Kunduz lan Baghlan ing Afghanistan sisih lor nyebabake serangan marang Taliban dening Amerika. drone. Juru bicara Pentagon ujar manawa sawetara militan sing tiwas amarga serangan kasebut, nanging jumlahe ora ditemtokake.

Sauntara kuwi, serangan Taliban, sing diwiwiti ing Mei, ora nuduhake tandha mandheg. Sajrone 50 jam kepungkur, sajrone konfrontasi antarane pasukan pemerintah lan Taliban, militan nyekel telung wilayah anyar, nanging ilang enem. Secara total, sajrone wektu iki, luwih saka XNUMX distrik dikuwasani Taliban.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    183 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 14
      26 2021 Juni
      Kita kudu dadi "kanca" karo Taliban, kita mung ora cukup. Wong Tajik katon luwih apik tinimbang wong Afghan, dheweke kudu kelangan.
      1. -11
        26 2021 Juni
        Lan sawetara wong isih seneng yen Amerika ninggalake Afghanistan. Lan liya-liyane, uga kita, nanging wis ana ing ndhuwur, ing mburi sawetara setan, bali ing 03, dumadakan mutusake kanggo ninggalake pangayoman tapel wates Tajik-Afghan dening para pengawal tapel wates. Lan yen nganti saiki utamane obat-obatan sing ngliwati tapel wates iki, saiki kudu ngenteni militan. Kanggo kang aku congratulate kita kabeh. Kamenangan liyane ing ngarep internasional kanggo nanogenius sing dihormati. Inggih, bab kasunyatan sing Tajik duwe soko kanggo ilang. Sadurunge tekan Republik Ingushetia ing wilayah kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagean saka karajan Afghan. Dadi wong Afghan mung mbalekake apa sing diduweni. Lan aku ragu banget yen wong Tajik bakal mbantah banget - iki dudu mentalitas sing bener.
        1. +1
          26 2021 Juni
          Ya, aku mikir yen kita ing Suriah durung nyoba kabeh senjata kanggo kekuatan, saiki bakal digunakake kanggo ngusir Taliban saka wates. hi
          1. -3
            26 2021 Juni
            Aku uga mikir babagan Tsar Bomba. hi
            1. +4
              26 2021 Juni
              Yen mung karet.
              1. +4
                26 2021 Juni
                Karet kanggo wong Cina!
          2. +2
            26 2021 Juni
            Apa sampeyan ngerti bedane perang ing ara-ara samun lan ing gunung? Sampeyan ngerti, iki rong beda banget.
            1. -2
              26 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Apa sampeyan ngerti bedane perang ing ara-ara samun lan ing gunung? Sampeyan ngerti, iki rong beda banget.

              Njupuk Tentara Soviet 53rd. Dheweke perang ing Eropah, banjur - Mongolia, banjur - Greater Khingan. Apa sampeyan mikir dheweke prihatin banget babagan bedane sampeyan? Tentara minangka mesin sing ora peduli apa medan sing ditindakake. Aku ora pengin katon kaya mentor, nanging isih.
              1. +5
                26 2021 Juni
                Iki tegese sampeyan ora ngerti babagan operasi tempur ing gunung utawa ing ara-ara samun.
                Tentara pancen minangka mekanisme utawa mesin miturut sampeyan, nanging saben teater operasi mbutuhake unit sing cocog karo katrampilan sing cocog. Pengalaman Afghanistan wis mbuktekake kanthi yakin.
                1. 0
                  26 2021 Juni
                  Quote: Sing paling sopan
                  Iki tegese sampeyan ora ngerti babagan operasi tempur ing gunung utawa ing ara-ara samun.
                  Tentara pancen minangka mekanisme utawa mesin miturut sampeyan, nanging saben teater operasi mbutuhake unit sing cocog karo katrampilan sing cocog. Pengalaman Afghanistan wis mbuktekake kanthi yakin.

                  Apa sampeyan ora weruh babagan Tentara 53?
                2. +3
                  27 2021 Juni
                  Quote: Sing paling sopan
                  Iki tegese sampeyan ora ngerti babagan operasi tempur ing gunung utawa ing ara-ara samun.
                  Tentara pancen minangka mekanisme utawa mesin miturut sampeyan, nanging saben teater operasi mbutuhake unit sing cocog karo katrampilan sing cocog. Pengalaman Afghanistan wis mbuktekake kanthi yakin.

                  Lan ya, babagan pengalaman Afghan. Iki minangka mitos pasca-Soviet. Afghan ora nggawa pengalaman khusus. Keanehan nindakake operasi ing gunung wis dikenal sadurunge. Kita wis perang sadurunge ngadhepi oposisi saka kabeh jinis "partisan". Apa sing anyar? Lan aku bakal pitutur marang kowe. Mung masyarakat ing USSR wis dadi borjuis, kanggo wong-wong mau mung menyang gunung, sanajan ora perlu, nanging prestasi. Aku duwe perwira saka perusahaan Kabul saka Pasukan Khusus - Aku meh nyabrang dhewe nalika dheweke ditransfer menyang tanggi! Kita kudu perang ora adhedhasar pengalaman siji episode, nanging ing totalitas pengalaman, kang, ing kasunyatan, wis disetel metu ing BUSV dawa ago.
                  1. 0
                    28 2021 Juni
                    Kutipan saka Doliva63
                    Lan ya, babagan pengalaman Afghan. Iki minangka mitos pasca-Soviet. Afghan ora nggawa pengalaman khusus.

                    Hmm, akeh pitakonan kanthi otomatis dibusak, tingkat kawruh sampeyan dadi cetha ngguyu
                    Elinga ngendi ing BUSV tanggung jawab saka komandan unit kanggo mriksa kafilah kanggo ngenali senjata lan amunisi mbatesi?Utawa njaga lan ngawal konvoi karo kargo militer lan sipil liwat wilayah kontrol mungsuh??
                    Lan bisa uga ana luwih akeh pitakonan kaya ngono, nanging aku ora bakal takon, sampeyan yakin manawa pengalaman acara Afghan minangka mitos lan ora ana gunane ...
                    1. -1
                      29 2021 Juni
                      Quote: Sing paling sopan
                      Kutipan saka Doliva63
                      Lan ya, babagan pengalaman Afghan. Iki minangka mitos pasca-Soviet. Afghan ora nggawa pengalaman khusus.

                      Hmm, akeh pitakonan kanthi otomatis dibusak, tingkat kawruh sampeyan dadi cetha ngguyu
                      Elinga ngendi ing BUSV tanggung jawab saka komandan unit kanggo mriksa kafilah kanggo ngenali senjata lan amunisi mbatesi?Utawa njaga lan ngawal konvoi karo kargo militer lan sipil liwat wilayah kontrol mungsuh??
                      Lan bisa uga ana luwih akeh pitakonan kaya ngono, nanging aku ora bakal takon, sampeyan yakin manawa pengalaman acara Afghan minangka mitos lan ora ana gunane ...

                      Ora ana pitakonan, lan apik banget. Iku dudu tugas tentara kanggo nindakake inspeksi lan kolom ngiringan - kuwi sing dirancang kanggo bahan peledak utawa pasukan mburi ana, mula omong kosong iki ora ana ing BUSV. Liyane bab iku ing Federasi Rusia padha ngatur kanggo nindakake malah paling prasaja ing acak - ya ngguyu
                    2. Komentar wis dibusak.
                3. +1
                  27 2021 Juni
                  Saben teater operasi mbutuhake unit sing cocog karo katrampilan sing cocog. Pengalaman Afghanistan wis mbuktekake kanthi yakin.

                  Apa sampeyan bisa luwih spesifik? Chesslovo, kasengsem
                  1. +1
                    28 2021 Juni
                    Goleki kanthi rinci dhewe, aku ora melu program pendidikan.
                    Nanging sasi kapisan nuduhake yen bedhil motor lan malah pasukan khusus ora duwe latihan gunung, ora ana peralatan gunung cocok, lan ora cukup sniper. Ora jelas kenapa divisi rudal anti-pesawat lan batalyon pertahanan kimia dikirim menyang Afghanistan ... Kabeh iki kudu didandani lan didandani sajrone operasi tempur.
                    1. 0
                      30 2021 Juni
                      Quote: Sing paling sopan
                      Goleki kanthi rinci dhewe, aku ora melu program pendidikan.
                      Nanging sasi kapisan nuduhake yen bedhil motor lan malah pasukan khusus ora duwe latihan gunung, ora ana peralatan gunung cocok, lan ora cukup sniper. Ora jelas kenapa divisi rudal anti-pesawat lan batalyon pertahanan kimia dikirim menyang Afghanistan ... Kabeh iki kudu didandani lan didandani sajrone operasi tempur.

                      Sistem rudal pertahanan udara, kaya RCBZ, minangka bagean saka pasukan sing mlebu - apa angel ditebak? ngguyu Kanggo latihan gunung, miturut teori kasebut kalebu ing latihan tempur SA, nanging nyatane ora digatekake. Lan ana peralatan gunung ing gudang. Liyane iku ana komandan sing nindakake iki, nanging mayoritas ora, sayangé. Aku wis sinau. Lan aku ora menehi peduli ngendi padha ngirim kula perang - latihan dhasar kanggo l / s diijini sembarang téater operasi. Malah menyang ara-ara samun - kita duwe papan latihan kaya ngono, diarani Sahara. Ana pasir ing saubengé! ngguyu
                      1. +1
                        30 2021 Juni
                        Apa sampeyan bisa mungkasi nulis omong kosong lan memuji dhewe?? Uga, ngumumake pusat pelatihan gunung...
                        1. 0
                          Juli 1 2021
                          Quote: Sing paling sopan
                          Apa sampeyan bisa mungkasi nulis omong kosong lan memuji dhewe?? Uga, ngumumake pusat pelatihan gunung...

                          Lho, kok bungah banget? Minangka perawat sing dijuluki Rybka ngandika ing rumah sakit pisanan: sampeyan ora bisa memuji dhewe, sampeyan mlaku-mlaku kaya sing wis diidoni. ngguyu Aku durung weruh pusat latihan gunung. Aku malah ora ngerti apa iku. Ing ngendi latihan gunung kalebu ing program BP, sing diarani latihan gunung dianakake saben nem sasi - sawetara perusahaan ngumpul ing panggonan tartamtu, nyiyapake tenda lan sacara periodik menyang gunung kanthi kabeh "latihan sing digandhengake".
                    2. +1
                      Juli 2 2021
                      Sawise Afghanistan, ana akeh perwira sing isih duwe pengalaman perang ing gunung-ara samun lan wilayah alas gunung. TVOKU malah ngenalake kursus latihan gunung khusus, lan ing TIFIS, secara harfiah telung atus meter saka TVOKU-khusus, fakultas " Wisata Gunung lan Gunung”. Nanging banjur UNION ambruk lan kabeh iki ora ana gunane kanggo sapa wae. Dadi, kaya biasane karo kita, ora ana manajemen ndhuwur sing mbutuhake iki. Ing Chechnya padha terus nari hapak ing rake padha.
              2. +3
                26 2021 Juni
                Yen cadangan manungsa lan sumber daya material ora ana, kaya ing Tentara Soviet kaping 53, mula, mesthine, ana wong sing ora peduli ... Mungkin saka kolonel lan ndhuwur ...
                1. -2
                  26 2021 Juni
                  Kutipan saka Gofman
                  Yen cadangan manungsa lan sumber daya material ora ana, kaya ing Tentara Soviet kaping 53, mula, mesthine, ana wong sing ora peduli ... Mungkin saka kolonel lan ndhuwur ...

                  Bener kowé. Saka nggatekke, mbokmenawa. Bapakku, minangka bagéan saka Tentara kaping 53, njupuk Brno, banjur ara-ara samun lan gunung-gunung. Lan ora ana apa-apa, alhamdulillah, dheweke tetep urip. Mesthine amarga dheweke wis sinau babagan perang. Nanging aku ora peduli - iki ora ana maneh ing tentara Soviet, iki wis ana ing "tentara Rusia", kang ora serius. Bener, aku ora nate njabat ing RA sedina, nanging aku kelingan petugas resimen artileri sing metu nemoni kita nganggo sandal ing sikil tanpa kuku sing dicet. ngguyu Dadi critakna marang dheweke. Dadi, aku elinga yen pertempuran kutha, sing liyane - kabeh BUSVe, kabeh sinau ing sekolah, kursus, akademi - uga, kaya ngono karo aku. Saiki, mungkin iki akeh sing dipilih, aku ora ngerti. Miturut cara, pramuka malah ing GSVG wis latihan gunung, nanging apa jenis gunung? Luwih adoh saka USSR, luwih lucu urip ngguyu
                  1. +1
                    27 2021 Juni
                    Kutipan saka Doliva63
                    Leres sedinten kula mboten nate ngabdi wonten ing RA, nanging kelingan petugas regimen artileri ingkang medal manggihi kita ngagem sandal tanpa kaki.

                    Ora ana bungkus sikil ing sandal minangka ngrusak kesiapan tempur ... sad wong bodho
                    1. +2
                      27 2021 Juni
                      Kutipan: Ruslan67
                      Kutipan saka Doliva63
                      Leres sedinten kula mboten nate ngabdi wonten ing RA, nanging kelingan petugas regimen artileri ingkang medal manggihi kita ngagem sandal tanpa kaki.

                      Ora ana bungkus sikil ing sandal minangka ngrusak kesiapan tempur ... sad wong bodho

                      Ngelingi dhuwur tumit, dheweke bisa uga nganggo bungkus sikil ing sandal, apa maneh ... Iki dudu tugas resimen. Iki dudu tentara. Iki tentara Rusia. Nanging aku ora ngawula ing, Aku ora bisa mbayangno carane malah ana. Aku ngerti yen Putin ora bakal perang karo wong sing luwih serius tinimbang Georgia. Napa dheweke butuh tentara biasa? Pengawal Rusia luwih penting kanggo dheweke. Apa ana wakil resimen sing nganggo tumit? ngguyu
          3. 0
            26 2021 Juni
            Dadi dheweke bakal nyoba cangkang anyar kanggo Tornado. Ora ana gunane kanggo mlebu Afghanistan
          4. +4
            26 2021 Juni
            Kutipan: Dmitry Donskoy
            Kita ing Suriah durung nyoba kabeh gaman kanggo kekuatan, saiki bakal digunakake kanggo ngusir Taliban saka wates.

            “Malbruk arep mendaki...” ? Hmmm! Ana akeh statement ing kaca iki sing kaya game Rusia lawas "shap-kicking"!
            1. +2
              27 2021 Juni
              Kutipan: Nikolaevich I
              Ana akeh statement ing kaca iki sing kaya game Rusia lawas "shap-kicking"!

              Katon kaya kabeh tapel wates wiwit kobong! Belarus, Ukraina, Georgia, Armenia lan Asia Tengah wiwit kobong.
              1. +1
                27 2021 Juni
                Lha, biyasane kaya ngono, yen ora ana wong sing arep mateni geni, nalika geni cilik, biasane murub dadi geni gedhe. Sembarang petugas pemadam kebakaran bakal ngandhani iki.
                1. 0
                  27 2021 Juni
                  Kutipan: Asia Tengah Rusia
                  yen ora ana sing pengin mateni geni ing kuncup nalika geni cilik, biasane murub dadi geni gedhe. Sembarang petugas pemadam kebakaran bakal ngandhani iki.

                  Pemadam kebakaran uga bakal konfirmasi yen ana arsonist.
                  1. +1
                    28 2021 Juni
                    Sing bener, ana arsonist, lan bakal ana liyane, lan malah luwih saka sapisan. Urip iku kaya mangkene lan wong kaya mangkene - kabeh padha gatel-gatel yen tanggane duwe jago abang. Iki minangka kasunyatan objektif lan sampeyan ora bisa nyingkiri. Lan kanthi mangkono, pitakonan muncul - kepiye carane bisa terus urip karo wong lan tanggi kaya ngono? ))) Sampeyan ngerti, nalika aku direkrut dadi tentara ing taun 1984, aturan pisanan sing aku sinau ing tentara lan eling liyane. uripku yaiku "ora ana tembung kaya ngono ing tentara - dheweke nyolong saka aku, ana tembung - aku tresna karo aku dhewe" Nganti saiki Aku wis dipandu dening aturan iki lan ora ana geni sing kedadeyan ing aku. wiwit iku.
        2. +1
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Lan liya-liyane, uga kita, nanging wis ana ing ndhuwur, ing mburi sawetara setan, bali ing 03, dumadakan mutusake kanggo ninggalake pangayoman tapel wates Tajik-Afghan dening para pengawal tapel wates.

          maneh. Dadi apa iku? "Lagu kita apik, diwiwiti maneh...."
          1. +3
            26 2021 Juni
            Bu, ana apa? Kabeh iku cukup alam. Persis apa sing dakkandhakake sajrone komunikasi pungkasan kita kedadeyan. Aku kelingan yen sampeyan lagi drooling, nyoba kanggo mbuktekaken kula sing iki ora bisa kelakon, mung amarga iku ora bisa kelakon. Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan salah banget. Aku sing paling menarik durung teka. Nanging kita kabeh ora bakal seneng iki, sing paling ngarep, banget.
        3. +9
          26 2021 Juni
          Pisanan, deleng sepira kaping pirang-pirang produksi obat saya tambah nalika ana militer Amerika ing Afghanistan. Amerika ora ana ing ngendi wae kaya ngono. Ing Suriah padha nggawe dhuwit saka lenga, nanging ing Afghanistan ora ana lenga, nanging ana obat-obatan. Iki uga akeh dhuwit. Apa sampeyan mikir yen dheweke nglawan daging lan getih Taliban ing kana?
          1. +2
            26 2021 Juni
            Aku maca nang endi wae, yen memoriku bener, ton saka gerych mundhak kaping pirang-pirang atus, iku 5 (ayo ngomong) ton saben taun, saiki 500. Aku ora ngelingi persis.
          2. +4
            26 2021 Juni
            Kutipan: 1976AG
            Pisanan, deleng sepira kaping pirang-pirang produksi obat saya tambah nalika ana militer Amerika ing Afghanistan. Amerika ora ana ing ngendi wae kaya ngono. Ing Suriah padha nggawe dhuwit saka lenga, nanging ing Afghanistan ora ana lenga, nanging ana obat-obatan. Iki uga akeh dhuwit. Apa sampeyan mikir yen dheweke nglawan daging lan getih Taliban ing kana?

            Ora ana sing kasengsem ing heroin maneh, kabeh wis macet ing uyah. 100% produksi MDMA lan alpha PVP dumunung ing Rusia. 95% transaksi ing situs sing kondhang kanthi huruf "G" minangka transaksi kanggo adol MDMA lan alpha pvp. Ora ketompo carane produksi gerych wis tambah, ing Federasi Rusia kurang saka sepersepuluh persen lenggah lan ora tahan suwe amarga kabeh alasan sing dingerteni.
            1. 0
              27 2021 Juni
              Aku ora duwe informasi kaya sing sampeyan ucapake ing kene, nanging sanajan kaya ngono, heroin isih durung dadi gula lan terus ngasilake bathi sing akeh banget, lan bathi minangka sebab utama kenapa Amerika ana ing wilayah kasebut.
        4. -4
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Lan sawetara wong isih seneng yen Amerika ninggalake Afghanistan. Lan liya-liyane, uga kita, nanging wis ana ing ndhuwur, ing mburi sawetara setan, bali ing 03, dumadakan mutusake kanggo ninggalake pangayoman tapel wates Tajik-Afghan dening para pengawal tapel wates. Lan yen nganti saiki utamane obat-obatan sing ngliwati tapel wates iki, saiki kudu ngenteni militan. Kanggo kang aku congratulate kita kabeh. Kamenangan liyane ing ngarep internasional kanggo nanogenius sing dihormati. Inggih, bab kasunyatan sing Tajik duwe soko kanggo ilang. Sadurunge tekan Republik Ingushetia ing wilayah kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagean saka karajan Afghan. Dadi wong Afghan mung mbalekake apa sing diduweni. Lan aku ragu banget yen wong Tajik bakal mbantah banget - iki dudu mentalitas sing bener.


          Amerika ora lunga, nanging metu amarga ... ing perang iki padha kalah karo Taliban padha.

          Panguwasa resmi Kabul ora luwih apik, amarga padha dilindhungi ing perdagangan narkoba; dheweke wis ora ngontrol kahanan ing negara kasebut, lan ing mangsa ngarep pamrentahan iki bakal ilang.

          Nyatane, Taliban minangka kasunyatan "anyar" ing Afghanistan lan saiki dadi kekuwatan politik utama sing kudu kita guneman.

          Taliban ora bakal nyerah perdagangan narkoba ing mangsa ngarep; dheweke ora bakal nglarang amarga Amerika nindakake supaya ekonomi negara dibangun ing iki. Nanging ing mangsa ngarep, opsi bisa uga; bisa uga ora nguntungake kanggo Taliban ora nglawan produksi narkoba. Paling ora, iki bisa ditindakake, anggere Amerika ana, dheweke dadi faktor sing ngatur lan ndhukung perdagangan narkoba.

          Kasunyatan manawa Amerika saiki mlayu saka Afghanistan minangka wektu sing positif, menehi kesempatan kanggo nambah kahanan ing wilayah kasebut.

          Aspek negatif sing bakal muncul minangka akibat saka perang sing ditindakake dening Amerika ing kana. Yen dheweke lunga mengko bakal luwih parah. Tahap transisi kanthi unsur perang sipil tansah ala, nanging ora bisa dihindari.

          Watesan, mesthine kudu dilindhungi, nanging ana kebutuhan sing luwih gedhe kanggo wong sing ngerti carane ngomong lan negosiasi loro-lorone ing tapel wates amarga bagean saka tapel wates ing sisih liyane ana ing kontrol Taliban lan karo wong-wong sing makili sayap politik amarga iki minangka pamaréntahan resmi ing mangsa ngarep.
          1. +9
            26 2021 Juni
            Negosiasi karo Taliban mesthi dadi rencana sing apik. Mung kontrak sing ditandatangani dening wong mukmin sing sejati karo giaur, yen wong mukmin sejatine pengin, bisa uga ora cocog karo rega kertas sing ditulis.)))
            1. -2
              26 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Negosiasi karo Taliban mesthi dadi rencana sing apik. Mung kontrak sing ditandatangani dening wong mukmin sing sejati karo giaur, yen wong mukmin sejatine pengin, bisa uga ora cocog karo rega kertas sing ditulis.)))


              Sampeyan ora perlu setuju karo persetujuan kanggo pirang-pirang taun yen kita wis nindakake barang sing larang kanggo sampeyan lan sampeyan kudu mbayar pirang-pirang taun. Persetujuan bisa saling nguntungake sajrone perjanjian kasebut. Yen Taliban pengin dadi pamrentah resmi ing Afghanistan, mula dheweke kudu tundhuk karo perjanjian jangka panjang, yen ora, dheweke bisa uga ora entuk manfaat saka pilihan kasebut. Afghanistan saiki kudu nggawe urip sing tentrem, tegese butuh hubungan normal karo negara-negara tapel wates.
              Lan ana klub kanca Afghanistan ngumpul: Pakistan, China, Rusia, Uzbekistan, Tajikistan, lsp.
              Ora jelas karo India lan Turki, nanging kabeh wong bisa nggawe kabijakan sing terkoordinasi babagan masalah utama.

              Ya, wong mukmin sing sejati bisa ngirim perjanjian karo wong kafir menyang geni kanggo diobong, utawa dheweke ora bisa ngirim amarga dheweke gumantung banget.

              Iki biasane kedadeyan ing sisih wétan nalika ana owah-owahan kekuwatan, nalika ana klan anyar.
              Banjur perjanjian sing ana karo klan liyane ora sah kanggo sing anyar utawa kudu dikonfirmasi.

              Dadi, kita kudu ngobrol karo Taliban lan golek kepentingan umum.
              Lan rembugan karo tetanggan Afghanistan kanggo koordinasi kabijakan gabungan karo Afghanistan.
        5. +5
          26 2021 Juni
          Bakal padha njaluk bali? Nah, oke, burqa ing endhas wanita Taj ora ana apa-apa dibandhingake karo kasunyatan sing Taliban bakal mungkasi perdagangan narkoba! hi
          1. +8
            26 2021 Juni
            Yen sampeyan mikir yen kabeh bakal diwatesi sacara eksklusif kanggo burqas ing pasuryan wanita Tajik, mula aku dhewe iri karo optimisme sampeyan.
          2. +2
            26 2021 Juni
            Kutipan saka fif21
            Iki minangka perkara cilik dibandhingake karo kasunyatan manawa Taliban bakal mungkasi perdagangan narkoba!

            Apa sampeyan ngerti sawetara rencanane? Nuduhake rahasia sampeyan? Apa ana sing ngalangi dheweke saiki ing wilayah sing dikuwasani kanggo mungkasi produksi opiat gedhe-gedhe ...
            Taliban wis suwe ora melu ngilangi perdagangan narkoba.
            1. +3
              26 2021 Juni
              Nalika Taliban lagi kuwasa, padha nyembeleh pengedar narkoba! Lan tutup kasur pas, lan bisnis diwiwiti)))))
              Apa sing tetep nganti September? Panen sing durung dipanen! Miturut cara, miturut crita saka wong-wong sing perang ing Afghanistan, kita uga diangkut soko saka kono dening pesawat. Google, malah ana kasus pidana. hi
              1. +2
                26 2021 Juni
                Kutipan saka fif21
                Nalika Taliban lagi kuwasa, padha nyembeleh pengedar narkoba!

                Ana siji wektu, banjur padha mandheg. Karo kita uga, kadhangkala malah karo aliansi, kedaden sing padha disembelih.
                Kutipan saka fif21
                Miturut cara, miturut crita saka wong-wong sing perang ing Afghanistan, kita uga diangkut soko saka kono dening pesawat. Google, malah ana kasus pidana.

                Bisa uga.
                Aku ngerti lokasi sawetara fasilitas militer Rusia sing digandhengake karo Angkatan Laut, ing jejere rencana kasebut, dheweke ora ngedol apa-apa.
                1. +2
                  26 2021 Juni
                  Quote: Humpty
                  Aku ngerti lokasi sawetara fasilitas militer Rusia sing digandhengake karo Angkatan Laut, ing jejere rencana kasebut, dheweke ora ngedol apa-apa.

                  Dadi dheweke ngandhani kabeh! ))))) Angkatan Udara digawa menyang kana, ora dipriksa! Lan nalika KGB ngleksanakake pembangunan operasional, banjur, lagi ngomong, bal metu saka kontrol! hi
                  1. -1
                    26 2021 Juni
                    Kutipan saka fif21
                    )))))

                    Aku bisa nerusake sethithik babagan Angkatan Udara, nanging kasunyatane dudu papan sing ndadekake wong kasebut, nanging wong kasebut dadi papan kasebut. Dheweke ora ngedol dhuwit.
                    1. 0
                      26 2021 Juni
                      Omonganmu, ya ing kupinge Gusti Allah! apik! Senajan nalika takon ngendi aku nyoba obatan kanggo pisanan, padha asring njawab - ing tentara. Mungkin wong jahat ngapusi?)))))
                      1. 0
                        26 2021 Juni
                        Kutipan saka fif21
                        Mungkin wong jahat ngapusi?)))))

                        Mbokmenawa, ora. A prankster aku ngerti miwiti mandhek sadurunge tentara. Aku rampung mandheg nyambut gawe ing tentara.
                  2. 0
                    26 2021 Juni
                    Kutipan saka fif21
                    Quote: Humpty
                    Aku ngerti lokasi sawetara fasilitas militer Rusia sing digandhengake karo Angkatan Laut, ing jejere rencana kasebut, dheweke ora ngedol apa-apa.

                    Dadi dheweke ngandhani kabeh! ))))) Angkatan Udara digawa menyang kana, ora dipriksa! Lan nalika KGB ngleksanakake pembangunan operasional, banjur, lagi ngomong, bal metu saka kontrol! hi

                    Apa sampeyan ngomong babagan pembunuhan komandan tentara Jenderal Kalinin? Dhèwèké dipatèni, aku kelingan, ing dalan menyang kantor kejaksaan. Dipercaya manawa dheweke nglindhungi pangiriman obat-obatan saka Afghanistan menyang GSVG. Nanging - ora ana wong, ora ana masalah, kaya sing dikandhakake. Lan ing pertengahan 90s, karir militer jenderal Gromov lan Vostrotin dumadakan rampung. Lan iki mung pucuk gunung es. Mesthi wae, dheweke ora bisa mateni komandan tentara kaya ngono.
        6. +6
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Sadurunge tekan Republik Ingushetia ing wilayah kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagéan saka karajan Afghan. Dadi wong Afghan mung mbalekake apa sing diduweni.

          Ing ngendi sampeyan manggon ing SA? Sadurunge Republik Ingushetia, bagean Tajikistan ana ing Emirat Bukhara, bagean ing Kokand Khanate. Wilayah pedalaman sadurunge Republik Ingushetia ora duwe sapa wae sadurunge, kapan wae, kaya Antartika sadurunge ditemokake.
          Contone, kanca-kanca apik ing pungkasan taun 80-an (!) takon pangon pungkasan babagan cara sing paling apik kanggo tekan papan sing disenengi, nanging ora ngerti apa-apa, dheweke ujar manawa sampeyan ora bisa lunga, wong. manggon ana karo klub, ing kulit, sing mesthi bakal kejiret , padha bakal matèni lan mangan. Iki durung Tmutarakan dhewe, distrik perwira Soviet. Wiwit jaman Perang Sipil, uga ana fabel sing padha.
          Taliban ora ngiklanake rencanane, apa kudu ngluwihi Afghanistan utawa ora. Nanging tansah ana wong janggut liyane sing ora bisa ditebak, sing ora ana sing dikarepake.
          (-) dudu aku.
          1. + 10
            26 2021 Juni
            Ing Chirchik, dheweke urip lan lair, kaya para leluhurku, wiwit taun 1865. Ya, aku duwe kesempatan perang ing kana, darurat yaiku Afghan Jalalabad, jaket petugas kasebut Taj. Lan sing paling lucu yaiku bagean saka unit sing padha saka 15 ObrSpN GRU. Dadi jeneng "Chirchik Tag" ora mung tembung kanggo kula. Nah, babagan Taj lan sejarahe, sampeyan ora bener. Ya, sadurunge tekan Republik Ingushetia, sawetara bagéan saka Taj banjur, cukup sepele, belongs kanggo loro Emirat Bukhara lan Kakand Khanate, nanging bagean utama belongs kanggo Afghanistan. Inggih, sawise Republik Ingushetia teka ing kono lan divisi Ghanitsa saka BI ing Pyanj, pamrentahan Rusia ora ngerti apa sing kudu ditindakake ing wilayah sing mentas dipikolehi, mula dheweke mutusake kanggo menehi dheweke ing kontrol emir Bukhara. , sing sakbenere ora seneng banget karo warga. Gubernur Afganistan, nalika teka ing kono kanggo nata, teka karo bandha dhewe, nanging gubernur Bukhara malah duwe prajurite tanpa sepatu bot. wong ngumbara ana ing kulit lan karo klub - uga, sampeyan kudu ngrungokake pangon lokal kurang - padha ora bisa ngomong sing akeh.)))) Panggonan ana mesthi remot, utamané ing Pamirs, nanging isih ora kanggo. tingkat kasebut.))))
            1. +5
              26 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Ya, babagan Taj lan sejarahe, sampeyan ora bener.

              Urip lan sinau. Aku percaya.
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Ya, sampeyan kudu kurang ngrungokake pangon lokal - malah ora bisa ngomong kaya ngono.))))

              Wong lanang ing kana ora banget kesan.
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Panggonan ing kono mesthi adoh, utamane ing Pamir, nanging isih ora nganti semono.))))

              Ing ngerti, ora dening hearsay. hi
        7. + 14
          26 2021 Juni
          Rusia lan kabeh iki () -stan, kajaba Kazakhstan, ora duwe wates tanah umum ing kabeh. Solusi saka wong sing sehat yaiku ngusir kabeh pribumi saka republik kasebut menyang omahe, ngenalake rezim visa lan nyelehake kru senapan mesin ing tapel wates Rusia-Kazakh ... Pilihan sing luwih apik yaiku nggawe negara penyangga tambahan saka Rusia. wilayah Kazakhstan Lor (Sibéria Kidul, sacara ilegal dibuwang saka Rusia sajarah).
          1. 0
            26 2021 Juni
            Ngimpi ora mbebayani.)))))
            1. +8
              26 2021 Juni
              Noviops Soviet pungkasan ora bakal kuwasa ing salawas-lawase. Pamrentah Rusia sing waras lan berorientasi nasional bakal nindakake kaya ngono. Lan karo Noviops ing daya - ya, kanggo saiki iki impen. Tembung kunci yaiku "durung".
              1. 0
                26 2021 Juni
                Quote: asura
                Lan karo Noviops ing daya - ya, kanggo saiki iki impen. Tembung kunci yaiku "durung".

                Noviopes saiki mikir babagan transfer kekuwatan kanthi warisan menyang Noviopyats. Dadi impen tetep impen.
          2. +2
            26 2021 Juni
            Quote: asura
            Rusia lan kabeh iki () -stan, kajaba Kazakhstan, ora duwe wates tanah umum ing kabeh. Solusi saka wong sing sehat yaiku ngusir kabeh pribumi saka republik kasebut menyang omahe, ngenalake rezim visa lan nyelehake kru senapan mesin ing tapel wates Rusia-Kazakh ... Pilihan sing luwih apik yaiku nggawe negara penyangga tambahan saka Rusia. wilayah Kazakhstan Lor (Sibéria Kidul, sacara ilegal dibuwang saka Rusia sajarah).

            Sampeyan maca pikiranku, nanging ora perlu ngusir "Tibiteks" saka Federasi Rusia, amarga ... ing omah bakal ngumbara tanpa apa-apa lan nalika lagi mikir, pikirane ala bisa teka, geng bakal mulai dibentuk, luwih becik yen mbangun dalan lan omah ing Federasi Rusia ... kudu kelangan sambungan karo Asia Tengah, yen Federasi Rusia ora duwe pengaruh apa-apa...
            1. +4
              26 2021 Juni
              nanging iki, mbok menawa, komentar sing bener saka driji sampeyan.)
            2. AAG
              +1
              27 2021 Juni
              Kutipan: Lara Croft
              Quote: asura
              Rusia lan kabeh iki () -stan, kajaba Kazakhstan, ora duwe wates tanah umum ing kabeh. Solusi saka wong sing sehat yaiku ngusir kabeh pribumi saka republik kasebut menyang omahe, ngenalake rezim visa lan nyelehake kru senapan mesin ing tapel wates Rusia-Kazakh ... Pilihan sing luwih apik yaiku nggawe negara penyangga tambahan saka Rusia. wilayah Kazakhstan Lor (Sibéria Kidul, sacara ilegal dibuwang saka Rusia sajarah).

              Sampeyan maca pikiranku, nanging ora perlu ngusir "Tibiteks" saka Federasi Rusia, amarga ... ing omah bakal ngumbara tanpa apa-apa lan nalika lagi mikir, pikirane ala bisa teka, geng bakal mulai dibentuk, luwih becik yen mbangun dalan lan omah ing Federasi Rusia ... kudu kelangan sambungan karo Asia Tengah, yen Federasi Rusia ora duwe pengaruh apa-apa...

              Sampeyan bisa uga nanggapi kanthi cara iki amarga sampeyan ora kudu nggarap dheweke, anak-anakmu ora sekelas karo dheweke ... Aku ora bakal ngomong yen kabeh wong "kaya", ora. pikirane ala kene ing Federasi Rusia, uga. teka, lan asosiasi kriminal ajeg muncul.(((...Lan kadhangkala antrian ing klinik bocah-bocah diisi karo katelu saka wong-wong mau, warga Federasi Rusia!...Non- warga ing antrian liyane, kanggo ngirim dhuwit saka Federasi Rusia...Napa ngatasi masalah mantan sekutu sing mutusaké kanggo dadi independen ing beyo saka warga sing? Supaya...individu bisa ngisi dompet sing tighter? (Aku ndeleng kahanan ing situs konstruksi, omah, dalan, lan aku ngerti saka njero ...)
              hi
        8. +2
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Sadurunge tekan Republik Ingushetia ing wilayah kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagéan saka karajan Afghan.

          opo? Uzbeks mrentah ing kono
          1. +2
            26 2021 Juni
            Apa sampeyan mikir yen wong Uzbek sing manggon ing Bukhara lan Samarkand?))))
            1. +1
              26 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Apa sampeyan mikir yen wong Uzbek sing manggon ing Bukhara lan Samarkand?))))

              Uzbek manggon nang endi wae, nanging ing Bukhara padha mrentah,
              "Ing ngisor Emir Muzaffar (1860-1885), miturut Prajanjian Rusia-Bukhara taun 1868 (dilengkapi karo Prajanjian Sha'ar taun 1873), Emirat Bukhara ngakoni protektorat Rusia."
              1. +5
                26 2021 Juni
                Pancen bener. Aku ora mbantah kanggo menehi tandha persetujuan iki. Trik ing kene beda. Yen sampeyan wis teka ing ngarepe mata kerajaan Bukhara emir ing wektu iku lan disebut wong Uzbek, mesthine mung ora bakal ngerti apa sing arep kanggo pitutur marang kowe. Nah, yen aku mangertos, banjur dadi luwih ala kanggo sampeyan. Yen algojo sing trampil mung ngethok tenggorokan sampeyan sajrone setengah jam (ana eksekusi ing panggonan-panggonan kasebut ing wektu iku), sampeyan mesthi bakal cepet banget. Amarga wong-wong mau bisa nusuk lan nguliti dheweke urip. Sampeyan ora kudu dadi korban saka gaya nyebar ing Federasi Rusia modern sing warga negara ditemtokake dening kewarganegaraan saka negara sembarang. Nyatane, kabeh luwih rumit; masalah getih (minangka salah sawijining klasik Rusia sing dicathet) umume kalebu sing paling rumit ing jagad iki. Iku jenis banget kesed kanggo nerangake kabeh ing rinci, nanging pracaya kula, squabbles intra-Slavia kita antarane Rusia, Ukrainians, Belarusians lan Polandia liwat kang kita luwih Slavic iku apa-apa dibandhingake squabbles ana.))))))
                1. -3
                  26 2021 Juni
                  Kutipan: Asia Tengah Rusia
                  Yen ing wektu iku sampeyan teka ing ngarsane kraton

                  sampeyan nyekel lilin?
          2. +3
            26 2021 Juni
            Kutipan saka poquello
            opo? Uzbeks mrentah ing kono

            Aku ora pengin cokotan Uzbeks, nanging nuwun sewu, basa apa sing digunakake ing panggonan kasebut sadurunge revolusi? "Basa" apa sing digunakake, contone, nalika nindakake bisnis ing sisih kidul Kazakhstan saiki ... Uzbek modern, iki minangka tim gabungan wow. Utawa, contone, Osh, ngendi saiki mayoritas pedunung Kyrgyzstan, lan sadurunge disebut kutha Uzbek, nanging iki diadegaké dening Tajiks conventional.
            Ing mburi kapercayan sampeyan, sing ora sakabehe akurat, dumunung ing konvensi Soviet, dudu yen dheweke pancen salah, nanging ing negara-negara tanggane, contone ing Iran utawa China, definisi etnis saka wong-wong sing manggon ing kono ora mesthi cocog karo apa sing kita wis biasa. kanggo.
            1. 0
              26 2021 Juni
              Quote: Humpty
              Ing mburi kapercayan sampeyan, sing ora sakabehe akurat, ana konvensi Soviet

              lan ing mburi sampeyan ana intrik borjuis lan "kanca" liyane saka Rusia
              Quote: Humpty
              Apa basa sing diucapake ing panggonan kasebut sadurunge revolusi?

              ing pakunjaran lan raspberry ing Ofensky, nanging iki dudu alesan kanggo nganggep yen wong Yahudi manggon ing kana.
              1. +2
                26 2021 Juni
                Kutipan saka poquello
                lan ing mburi sampeyan ana intrik borjuis lan "kanca" liyane saka Rusia

                Miturut dhompet, aku ora krasa cedhak karo wengi sing kasebut.
                Kutipan saka poquello
                ing pakunjaran lan raspberries ing Ofensky,

                Sadurungé révolusi, etnis kira-kira padha karo saiki ing Dagestan. SA ngilangi jeneng sawetara bangsa. Tajik lan Arab gampang dicathet minangka Uzbek, Kazakh minangka Kyrgyz, Kyrgyz minangka Kazakh (aku nggunakake definisi modern), lsp.
                1. +1
                  26 2021 Juni
                  Quote: Humpty
                  Kutipan saka poquello
                  lan ing mburi sampeyan ana intrik borjuis lan "kanca" liyane saka Rusia

                  Miturut dhompet, aku ora krasa cedhak karo wengi sing kasebut.

                  lan iki wis dadi tren wiwit jaman Yeltsin, lan akeh kanca sing ngeduk "kanggo ide" (ditanem dening borjuis)

                  Quote: Humpty
                  Sadurungé révolusi, etnis kira-kira padha karo saiki ing Dagestan.

                  Apa beda ing Dagestan tinimbang ing Federasi Rusia?
                  1. +1
                    26 2021 Juni
                    Kutipan saka poquello
                    Apa beda ing Dagestan tinimbang ing Federasi Rusia?

                    Kajaba iku, SA sadurunge kalebu akeh bangsa liyane sing urip sadurunge Rusia.
                    Ing babagan iki, padha karo Dagestan. Contone, ing Bukhara ana akeh wong Arab lan Persia, aku ngerti siji desa saben 10000 populasi, padha dianggep wong Uzbek, nanging duwe sawetara jenis bangsa cilik dhewe, mung siji desa iki.
                    1. +1
                      26 2021 Juni
                      Quote: Humpty
                      Ing babagan iki, padha karo Dagestan.

                      apa sih Dagestan?! Ing Dagestan, kaya ing Federasi Rusia umume, warga Federasi Rusia manggon, lan sapa wae sing dikarepake dicathet ing sensus Federasi Rusia, kalebu Muscovites, Jedi, gnomes lan Martians.
                      1. +2
                        26 2021 Juni
                        Kutipan saka poquello
                        Ing Dagestan, kaya ing Federasi Rusia umume, warga Federasi Rusia manggon

                        Aku kelingan, aku kelingan, ing Amerika ana Amerika, ing Afrika ana ireng. Kesel. Telpon iku kanggo turu. Sugeng dalu uga kanggo sampeyan.
                2. +2
                  26 2021 Juni
                  Ing kasunyatane, kabeh isih luwih rumit ing kana, lan, saliyane, ora kaya Dagestan, ana sing kudu dibagi, mula masalah getih ora adoh saka pungkasan.
              2. +2
                26 2021 Juni
                Aja gelo, nanging sampeyan nulis sing bodho
                1. +1
                  26 2021 Juni
                  Kutipan: Asia Tengah Rusia
                  Aja gelo, nanging sampeyan nulis sing bodho

                  Aku setuju, sampeyan bakal entuk minus
            2. +2
              26 2021 Juni
              Iku apik kanggo maca komentar saka wong kompeten sing ngerti kasunyatan ing kono hi Plusanul ombenan
        9. +2
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Lan liya-liyane, uga kita, nanging wis ana ing ndhuwur, ing mburi sawetara setan, bali ing 03, dumadakan mutusake kanggo ninggalake pangayoman tapel wates Tajik-Afghan dening para pengawal tapel wates.

          =======
          Lan sampeyan bali menyang wong lanang sing (ing jaman iku) mbela tapel wates Afghan-Tajik! Lan ing kene (ing situs web) ana sawetara! Muga-muga bisa njlentrehake apa wae kanggo sampeyan......
          Senajan: iku ora mungkin (bakal teka)!
          Lan luwih apik: njupuk Kalash lan nyoba mbela tapel wates Afghan-Tajik - DENING Dhewe!!!!
          PS Lan ana akeh wong "militan" sing durung nate nyekel AKM utawa AK-74 ing tangane, nanging dheweke "nyuwek tenggorokan" babagan "mbela wates", ing pitungan sing mesthi ora bakal mbela iki. "perbatasan" padha!!!! am
          1. +5
            26 2021 Juni
            Kutipan saka venik
            Lan sampeyan bali menyang wong lanang sing (ing jaman iku) mbela tapel wates Afghan-Tajik! Lan ing kene (ing situs web) ana sawetara! Mungkin bisa njlentrehake apa wae kanggo sampeyan

            Wong lanang saka batalyon penjaga perdamaian sing ana ing Republik Tajikistan nalika iku (1993) ditransfer menyang unit kita; padha ditransfer ing kesempatan pisanan, ora pengin resiko urip kanggo Tajikistan, ing ngendi sikap menyang "non-pribumi" populasi, kanthi gampang, "angel". Ana loro ing departemenku. Wong lanang Rusia sing apik. Dilatih lan disiapake.
            1. +5
              26 2021 Juni
              Quote: Tank Hard
              Wong lanang saka batalyon penjaga perdamaian sing ana ing Republik Tajikistan nalika iku (1993) ditransfer menyang unit kita.

              ========
              apik Dadi, apa sing dakkandhakake? ombenan
            2. +3
              26 2021 Juni
              Quote: Tank Hard
              ora pengin ngrusak nyawane kanggo Tajikistan, ing ngendi sikap marang populasi "non-pribumi", kanthi gampang, "angel".

              "Sulit" dudu tembung sing bener, kanca kelasku, komandan batalyon infanteri bermotor, meh ora bisa ngusir kulawargane.
              1. +5
                26 2021 Juni
                Kutipan saka tihonmarine
                "Sulit" dudu tembung sing bener, kanca kelasku, komandan batalyon infanteri bermotor, meh ora bisa ngusir kulawargane.

                Aku nulis kanthi sabar... Yen aku nulis kaya sing dakkira, dheweke bakal nglarang aku (paling ora). hi
                1. +5
                  26 2021 Juni
                  Quote: Tank Hard
                  Aku nulis kanthi sabar... Yen aku nulis kaya sing dakkira, dheweke bakal nglarang aku (paling ora).

                  Aku mung kenek ing isine weteng bab topik iki. Mulane aku uga nulis kanthi sabar.
              2. 0
                26 2021 Juni
                Kutipan saka tihonmarine
                sakelasku dadi komandan batalion infanteri bermotor,

                Senapan motor mbokmenawa ...
                1. +1
                  27 2021 Juni
                  Kutipan: Lara Croft
                  Senapan motor mbokmenawa ...

                  Lan sapa ngerti, iku isih infantri, sanajan padha disebut grenadiers.
                  Utawa mungkin panah.
          2. +3
            26 2021 Juni
            Apa sampeyan pancen pinter?)))) Dene sing ditresnani, aku nulis luwih dhuwur ing kana. Aja males maca. Kajaba iku, sadurunge menehi prekara-prekara sing kaya ngono marang sapa wae, luwih becik nerangake dhewe ing ngendi lan kapan sampeyan duwe kesempatan kanggo mlaku nganggo potongan wesi lan apa sing kudu ditindakake. Aku bakal matur nuwun banget kanggo klarifikasi kasebut. Kisses ing pipi)))))
        10. +5
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Lan liya-liyane, uga kita, nanging wis ana ing ndhuwur, ing mburi sawetara setan, bali ing 03, dumadakan mutusake kanggo ninggalake pangayoman tapel wates Tajik-Afghan dening para pengawal tapel wates.

          Ya?! Apa ora iki kepinginan saka negara Tajikistan sing merdika lan merdika kanggo njaga tapel watese tanpa pengawal tapel wates saka Federasi Rusia? Yen aku salah, yakinake aku, luwih becik nganggo tautan lan conto ...
          1. +3
            26 2021 Juni
            Quote: Tank Hard
            Ya?! Apa ora iki kepinginan saka negara Tajikistan sing merdika lan merdika kanggo njaga tapel watese tanpa pengawal tapel wates saka Federasi Rusia? Yen aku salah, yakinake aku, luwih becik nganggo tautan lan conto ...

            =======
            apik Luwih - NO Komentar! prajurit
          2. 0
            26 2021 Juni
            Sampeyan tau ngerti apa lan nalika padha wanted ing kono? Sapa sing peduli babagan iki - apa sing dikarepake? Perlu diterangake kanthi umum marang Rakhmon apa sing dikarepake lan apa sing ora bisa. Wong lanang ing kana kudu ajeg dituduhake panggonane ing rantai panganan. Yen ora, padha miwiti perang
            1. +4
              26 2021 Juni
              Kutipan: Asia Tengah Rusia
              Sampeyan tau ngerti apa lan nalika padha wanted ing kono? Sapa sing peduli babagan iki - apa sing dikarepake? Perlu diterangake kanthi umum marang Rakhmon apa sing dikarepake lan apa sing ora bisa. Wong lanang ing kana kudu ajeg dituduhake panggonane ing rantai panganan. Yen ora, padha miwiti perang

              Ayo nggawe alegori. Ing kene ana wong sing nyatakake idin kanggo akeh migran sing teka ing Federasi Rusia, mesthine kanggo "perbaikan" ekonomi Rusia. Ayo ngomong sampeyan nglawan keputusan sing "sarwa" iki. Kepiye carane sampeyan bisa mengaruhi, nuduhake, nerangake? Aku penasaran...
              1. +1
                26 2021 Juni
                Aku nganggep alegori sampeyan pancen ora pantes ing kene. Nalika pangeran lokal wis kesasar lan wiwit mbuwang kekarepane ing kabeh arah, mula dadi tanggung jawab langsung saka kanca senior kanggo ngelingake sapa dheweke. pribadine, banjur perlu mung golek wong sing bisa nindakake iki. Kajaba iku, ora perlu nggoleki wong iki. Mantan komandan brigadeku, Kolonel Kvachkov Vladimir Vasilyevich, bisa kanthi gampang mabur menyang Dushanbe, teka ing Rakhmon lan ngelingake sapa dheweke nganti almarhum Bo-bo Sangak, bebarengan karo komandan brigade dheweke ora ngangkat dheweke metu saka lendhut lan njagong ing dhampar presiden banget iki. Lan dheweke dadi ketua peternakan kolektif biasa - dheweke tuwuh katun, kentang lan apel. Lan nalika padha teka karo proposal iki, dheweke dhewe, Bo-bo Sangaku lan Komandan Brigade nyiapake pilaf, lan ngawula dhewe, lan uga sujud ing lemah, matur nuwun kanggo dhuwur dateng.
                1. +3
                  26 2021 Juni
                  Kutipan: Asia Tengah Rusia
                  .yen Vovochka dhewe ora bisa nindakake iki amarga sawetara karakteristik psikologis pribadine, mula sampeyan mung kudu golek wong sing bisa nindakake.

                  Ana paribasan -"
                  "Yen mung jamur sing tuwuh ing cangkeme, mula ora ana cangkeme, nanging kebon sayur"
                  .
                  Wektu. nalika pengawal tapel wates Rusia dicopot saka bekas republik, iki minangka jaman Yeltsin karo akeh konsultan saka "negara normal" kayata Amerika Serikat. Iki sadurunge Vovochka (kaya sampeyan nelpon dheweke). Ora ana sing mbela sapa wae, aku mung kudu dadi wong sing adil lan jujur ​​ing pambiji prastawa sejarah.
                  "Die Geschichte kennt kein Wenn"
                  .
                  Kanggo nunjukake marang wong liya, luwih becik mulihake tatanan ing negara sampeyan. Iki babagan alegori, yen sampeyan bisa ngerti maksudku.))
                  1. 0
                    27 2021 Juni
                    Coba elinga sapa sing lungguh ing tahta Rusia ing taun 2003. Apa tenan EBN? Utawa ana wong liya sing wis dadi raja?
                    1. 0
                      27 2021 Juni
                      Kutipan: Asia Tengah Rusia
                      Coba elinga sapa sing lungguh ing tahta Rusia ing taun 2003. Apa tenan EBN? Utawa ana wong liya sing wis dadi raja?

                      Apa sampeyan ngomong babagan penarikan pasukan tapel wates Rusia saka Tajikistan?
                      Mung kasunyatan garing saka wiki -
                      Ing 1998 taun Klompok pasukan tapel wates Rusia ing Tajikistan diowahi dadi Grup Border Layanan Perbatasan Federal Federasi Rusia ing Republik Tajikistan. Ing wektu sing padha, transfer tapel wates menyang yurisdiksi Layanan Border of Tajikistan diwiwiti.

                      Putin VV - minangka kepala negara Federasi Rusia -
                      Dadi wong pisanan ing negara tanggal 31 Desember 1999, nalika, dening kaputusan saka Presiden Rusia Boris Yeltsin, dheweke diangkat dadi presiden akting saka Federasi Rusia - ing sambungan karo mundur saka presiden pisanan Rusia. Présidhèn Rusia pisanan kapilih tanggal 26 Maret 2000

                      Kabeh kontrak ditandatangani luwih awal tinimbang dieksekusi, muga-muga sampeyan ora mbantah iki?))
          3. 0
            26 2021 Juni
            Quote: Tank Hard
            Ya?! Apa ora iki kepinginan saka negara Tajikistan sing merdika lan merdika kanggo njaga tapel watese tanpa pengawal tapel wates saka Federasi Rusia? Yen aku salah, yakinake aku, luwih becik nganggo tautan lan conto ...

            Aku wis nulis babagan iki (kanthi pranala menyang Agreement) ing thread sadurunge, ora ana gunane ...
            1. +1
              26 2021 Juni
              Kutipan: Lara Croft
              Aku wis nulis babagan iki (karo pranala menyang Agreement) ing thread sadurunge, ora ana gunane

              Sayange, akeh sing ora weruh sing jelas yen ora pengin ndeleng. hi
        11. +1
          26 2021 Juni
          "Sadurunge Republik Ingushetia teka ing bagean kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagean saka kerajaan Afghan."
          Aku kapitunan.
          1. +7
            26 2021 Juni
            Apa sejatine kebingungan sampeyan? Kabeh negara Asia Tengah modern dibentuk ing tapel watese persis sawise Republik Ingushetia teka, lan luwih akeh sawise Revolusi lan reorganisasi administratif sabanjure. Kasunyatan manawa dheweke saiki ana ing watese dhewe minangka manfaat saka Republik Ingushetia lan USSR.
            1. 0
              27 2021 Juni
              Aku ngomong babagan kerajaan Afghan.
        12. +1
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Lan sawetara wong isih seneng yen Amerika ninggalake Afghanistan.

          Mulane dheweke ninggalake Afghanistan, amarga dheweke ora pengin nglawan Taliban.
        13. +2
          26 2021 Juni
          Kutipan: Asia Tengah Rusia
          Sadurunge tekan Republik Ingushetia ing wilayah kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagéan saka karajan Afghan. .
          Pelajaran sejarah
          Asia Tengah abad kaping 19
          Ing tanah Tajikistan saiki ana Khanate of Kokand
          hi
        14. +1
          26 2021 Juni
          Ya, Rusia mung nduweni kemampuan kanggo nindakake serangan kanthi tliti dhuwur marang Taliban kanthi bantuan penerbangan strategis, UAV serangan garis ngarep lan drone kamikaze; mung mbutuhake operasi gabungan karo Iran, Pakistan, lan China.
      2. +5
        26 2021 Juni
        Kutipan saka: tralflot1832
        Tajik kayane urip luwih apik tinimbang wong Afghan

        Luwih apik ing kutha ...
        1. +4
          26 2021 Juni
          Ana panganan kanggo wong jenggot ing desa, aku setuju.
        2. 0
          26 2021 Juni
          Kutipan: Lara Croft
          Luwih apik ing kutha ...

          Aku ora ngerti, kita ora duwe buruh migran saka Tajikistan, mula ora ana sing takon.
        3. 0
          28 2021 Juni
          . Dushanbe mesthi dudu Moskow utawa malah Tashkent, nanging dibandhingake Kabul wengi lan awan. Ing kutha lan desa liyane, rasio kasebut kira-kira padha. Ana uga kerja, utamane ing desa, ing tetanèn, buruh tansah dibutuhake. Liyane bab iku ing Federasi Rusia, utamané ing kutha-kutha gedhe, sampeyan bisa entuk kaping pirang-pirang. Dadi bocah-bocah ing kana padha menyang Rusia.
      3. -1
        26 2021 Juni
        Wis kanca. Sanajan Taliban minangka organisasi sing dilarang ing Rusia, para wakile wis ngunjungi Moskow kanggo negosiasi babagan masa depan Afghanistan. Ya, lan ing wilayah Afghanistan padha makili Rusia lan Amerika lan ketemu karo pimpinan Taliban.

        Apa kita seneng karo Taliban utawa ora, dheweke mung siji-sijine pasukan efektif ing Afghanistan saiki lan yen ora mlebu radikalisme Islam, kita kudu ngatasi.
        1. +3
          26 2021 Juni
          Apa sampeyan ngomong babagan siswa madrasah Saudi lan Mesir?! Ngendi pondasi al-Qaeda lan ISIS digawe? Banjur sampeyan ora ngerti sapa Taliban.
      4. +2
        26 2021 Juni
        "Kembang". Lan bakal ana "woh wohan beri" nalika para pengungsi mlebu.
        1. +3
          26 2021 Juni
          Sayange, akeh wong (kalebu sing ana ing diskusi iki) mung ora ngerti iki. Saben uwong terus urip miturut prinsip "omahku ana ing pinggir" lan "Mungkin bakal njeblug." Naif
      5. +2
        27 2021 Juni
        Kutipan saka: tralflot1832
        Kita kudu dadi "kanca" karo Taliban, kita mung ora cukup. Wong Tajik katon luwih apik tinimbang wong Afghan, dheweke kudu kelangan.

        Kita bakal mufakat, aku yakin..Afghan wis kesel perang lan utamane Amer sing rakus lan korupsi iki ... Senajan kita kudu nyiapake skenario sing paling ala. Ayo nyerahake Tajikistan. tekan wates kita banjur Rusia bakal ngalami alangan..Dhuh Gusti!
        Aku tansah kelingan tembung saka perwira Afghan nalika padha mundur pasukan saka Afghanistan ..
        Wartawan kasebut mlumpat kanthi bungah lan takon, "Apa sampeyan seneng ninggalake Afghanistan ..?"
        Perwira sing surem lan nesu kasebut ngucap, "Aku seneng, nanging dheweke bakal ngoyak kita.." Tirai, mengko kedadeyane. prajurit
    2. sen
      +5
      26 2021 Juni
      Ya, Amerika Serikat nyetel Asia Tengah kanthi mundur saka Afghanistan. Rusia bisa uga kudu masang pesawat kanggo nindakake serangan kanggo nyegah Taliban. Yen ora, wong Tajik bakal nandhang susah. Saiki wong-wong mau wis "tata" ing panggonane dhewe-dhewe, banjur bakal ngurusi tanggane.
      1. +3
        26 2021 Juni
        Kutipan saka sen
        Rusia bisa uga kudu masang pesawat kanggo nindakake serangan kanggo nyegah Taliban. Yen ora, wong Tajik bakal nandhang susah.

        Iki dudu gurun SAR, penerbangan ora bakal mbantu, ing kene paling ora maneh 201st WB nganti 201st MSD bakal disebarake karo unit lan formasi penguatan....
        1. +2
          26 2021 Juni
          kabeh wis rampung kanthi cara dhasar, sing sampeyan butuhake yaiku kepinginan saka panguwasa lan, kurang luwih, katrampilan spesialis
          nglereni sumber finance lan senjata, ngilangke intermediaries melu iki, ngilangke agen sales, amarga padha mbokmenawa ngedol soko kanggo nyedhiyani piyambak karo sumber daya (paling opium padha poppy). Saiki kita duwe hubungan apik karo Pakistan, ing baris iki kita uga bisa kanggo ngemot Taliban
          Ana akeh opsi kerja
          1. +2
            26 2021 Juni
            Apa kita bisa "mblokir" dhuwit saka Qatar?
            1. Komentar wis dibusak.
          2. +1
            26 2021 Juni
            lan ana tansah ton saka opsi, nanging kita, miturut tradisi diadegaké, sakperangan alesan tansah milih paling awon. Aku wonder apa iku?
            1. +3
              26 2021 Juni
              Sing paling awon yaiku nglelebke Qatar kaya Atlantis?
              1. +3
                26 2021 Juni
                Aku sing pilihan iki mung salah siji sing paling apik, (sanajan ora cukup). Nanging pimpinan kita ora bakal setuju. Kepemimpinan kita duwe psikotipe sing salah, Lan yen, kanthi gampang, iku guts tipis.
                1. 0
                  26 2021 Juni
                  "Usus" tipis banget "materi", kaya "kekandelan"! ombenan
          3. +1
            26 2021 Juni
            Kutipan: Graz
            kabeh wis rampung kanthi cara dhasar, sing sampeyan butuhake yaiku kepinginan saka panguwasa lan, kurang luwih, katrampilan spesialis
            nglereni sumber finance lan senjata, ngilangke intermediaries melu iki, ngilangke agen sales, amarga padha mbokmenawa ngedol soko kanggo nyedhiyani piyambak karo sumber daya (paling opium padha poppy). Saiki kita duwe hubungan apik karo Pakistan, ing baris iki kita uga bisa kanggo ngemot Taliban
            Ana akeh opsi kerja


            Napa ngempet Taliban, kanggo apa?
            Sing luwih gedhe transfer kekuwatan menyang Taliban, saya suwe kahanan sing durung mesthi lan anarki ing wilayah kasebut.
            Apa pasukan politik lan militèr sing sampeyan deleng tinimbang Taliban, kanggo sapa sampeyan bakal ngendhaleni?

            Lan carane nyegah, adoh saka kursi?
            Apa sampeyan ngusulake ngirim pasukan bersenjata ing kana kanggo ngemot?
            Lha, ya mung panggonan sing dibebasake, wong-wong Amerika sing nggegirisi.
            1. +1
              26 2021 Juni
              Sampeyan dikandhani manawa Taliban nyerbu ing tapel wates karo Tajikistan lan ketoke ora pengin nyegah napsu.
              1. +2
                26 2021 Juni
                Kutipan: Graz
                Sampeyan dikandhani manawa Taliban nyerbu ing tapel wates karo Tajikistan lan ketoke ora pengin nyegah napsu.


                Ing kasus iki, ora menyang ngendi wae.
                Showdowns nang ing Afghanistan.
                Pasukan pro-pamaréntah mlayu menyang Tajikistan.
                Taliban ora ngliwati tapel wates.
                Mbok aku ora kejawab soko ing artikel.
                Apa ana tawuran antarane penjaga tapel wates Tajik lan Taliban?
                Taliban mesthi dudu dandelion.
                Nanging yen iki ora, banjur apa invent lan nambah soko fantasized kanggo wong-wong mau.
        2. +1
          26 2021 Juni
          Lan kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nantang kekuwatan Tajikistan....lan nyatane, bakal ilang kontrol ing tapel wates lan tentara......lan ana klan sing didhawuhi penyelundupan.
          1. +2
            26 2021 Juni
            Aku Rakhmon minangka pilihan sing paling apik, kabeh liyane luwih elek. Kejaba sampeyan ngunjara gubernur jendral dhewe
            1. 0
              26 2021 Juni
              Dheweke durung umur 30. Lan supaya wong Tajik dhewe bisa perang, kudu dilatih, diwenehake kaya tentara Rusia ... lan diprentah kanthi cara sing padha. Lan iki masalah politik sing ora bisa dihindari karo ndhuwur
              1. +1
                26 2021 Juni
                Kutipan saka Zaurbek
                Supaya wong Tajik dhewe bisa perang, kudu dilatih, disedhiyakake kaya wadyabala Rusia....lan diprentahake kanthi cara sing padha. Lan iki masalah politik sing ora bisa dihindari karo ndhuwur

                Petugas sinau ing institusi pendidikan sing luwih dhuwur ing Federasi Rusia, perwira non-komisi sinau ing pusat pelatihan sing diatur dening militer kita ing Republik Tatarstan dhewe....
                Angkatan Bersenjata Republik Tajikistan wis diganti sajrone 5-7 taun kepungkur, peralatan maneh lan nggawe unit lan formasi anyar ditindakake, Angkatan Bersenjata Republik Tajikistan duwe Angkatan Udara, pertahanan udara lan udara dhewe. pasukan pertahanan, RTV, logistik lan komando lan agensi kontrol wis digawe, Federasi Rusia wis nyiapake Angkatan Bersenjata Republik Tajikistan kanggo operasi pertempuran ing tapel wates karo Republik Demokratik Afghanistan.
                Resimen Militer 201 ing Republik Tajikistan wis dikurangi dadi brigade infantri cilik, Angkatan Bersenjata Republik Tajikistan wis dipindhah menyang kemah militer lan papan latihan Divisi Rifle Bermotor 201, kanthi nganggep paling anyar lan sing bakal teka. acara ing DRA, Federasi Rusia duwe sawetara sasi (penarikan lengkap Angkatan Bersenjata AS saka DRA dijadwalake ing September 2021 d.) Supaya VB kaping 102 disebarake maneh menyang MSD lengkap, kanthi staf sing padha karo MSD kaping 42 ing Republik Chechen, paling ora ABR uga dibutuhake. lan/utawa RABr.
                56th DShBr. enggal-enggal bakal ditransfer menyang Feodosia ing Crimea, dikurangi dadi resimen infantri udhara; salah sawijining unit infanteri infanteri infanteri sing dikurangi kemungkinan bakal ditransfer menyang Republik Tatarstan, saliyane brigade infanteri udhara kaping 31. (Ulyanovsk) minangka bagéan saka CSTO RRF ing arah Asia Tengah, uga bisa ditransfer menyang Republik Tatarstan, kanggo periode penyebaran pasukan CSTO ing Republik Tatarstan....
                Kabeh wis disepakati karo ndhuwur, ora muspra yen Rakhmon mabur menyang Moskow tanggal 9 Mei .... ora ana sing "red-nosers" sing mbutuhake rusake kahanan politik lan militer ing republike....
                Hubungan sing lemah ing tilas Asia Tengah Soviet yaiku Turkmenistan, tentara bodho lan populasi sing wedi, kaya ing DPRK....
                1. 0
                  27 2021 Juni
                  Kabeh bakal bali menyang "batalyon Muslim" KGB saka USSR
                  1. -1
                    27 2021 Juni
                    Kutipan saka Zaurbek
                    Kabeh bakal bali menyang "batalyon Muslim" KGB saka USSR

                    temtunipun. Beban utama nggunakake unit senjata gabungan lan formasi ing Republik Tajikistan kudu tiba ing negara-negara Asia Tengah CSTO lan Uzbekistan, mulane aku nyebutake yen Staf Umum Angkatan Bersenjata RF pengin nyebarake Divisi Militer kaping 201 ing MRD, mula (divisi kasebut) kudu duwe komposisi liyane tinimbang sing sadurunge, umpamane, staf komando (kabeh tingkat) Divisi Senapan Bermotor kaping 42 saka Republik Chechen duwe pengalaman ekstensif kanggo numpes militan ing Chechen. Republik....
                    Minangka bagéan saka MSD sing mentas disebarake, kudu ana GSP, lan komando 201st uga mbutuhake pasukan udara dhewe kanggo ndharat pendaratan taktis ing gunung-gunung kanggo nutupi tapel wates negara Republik Tatarstan lan DRA bebarengan. karo pasukan udhara Republik Tajikistan, uga kanggo ngrampungake tujuan independen saka komando Angkatan Udara 201st ...
                    Ing pangkalan 201-VB ing Republik Tatarstan, bakal perlu kanggo nyebarake Klompok Angkatan pasukan heterogen Angkatan Bersenjata Rusia, Kamentrian Situasi Darurat Federasi Rusia lan FSB Federasi Rusia ...
                  2. 0
                    29 2021 Juni
                    Musbat ora ana hubungane karo KGB. Iku struktur murni tentara. Resmi disebut Pasukan Khusus 154 saka GRU. GSH. dibentuk lan dilatih ing Chirchik, kanthi basis Brigade Pasukan Khusus 15 saka GRU. Sawise serangan ing Taj-Bek, dheweke ditarik menyang USSR lan dibubarake ing Januari-Maret.
      2. +3
        26 2021 Juni
        Kaping pisanan, Amerika Serikat nyetel Asia Tengah kanthi ngirim pasukane tinimbang mundur. Sawise mlebu pasukan menyang Afghanistan, sawise perang nglawan wong manca lan anak didike, Karzai, gerakan Taliban munggah.
        1. 0
          26 2021 Juni
          Aku elinga yen ing iki (ing banyu pasukan Amerika ing Afghanistan) kita mbantu amers banget, lan ora ana sing malah mangu-mangu sing iki ora kudu rampung.))))
        2. 0
          26 2021 Juni
          iku munggah kanggo nglawan wong-wong mau?
        3. +1
          26 2021 Juni
          Quote: Troll
          Kaping pisanan, Amerika Serikat nyetel Asia Tengah kanthi ngirim pasukane tinimbang mundur. Sawise mlebu pasukan menyang Afghanistan, sawise perang nglawan wong manca lan anak didike, Karzai, gerakan Taliban munggah.

          Karzai dudu duweke, dheweke minangka tokoh independen, Taliban ora nglawan dheweke, umume percaya yen Amerika ditendhang, kabeh bakal normal maneh.
      3. -1
        26 2021 Juni
        Inggih, paling ora wong liya ngerti iki. Bener, sethithik banget sing bisa ditindakake ing kana mung kanthi penerbangan, kajaba mbok menawa level jurang karo bom nuklir lan ngrusak kabeh wilayah jejer kanthi tingkat radiasi sing ora ana sing bisa manggon ing kono.
        1. +1
          26 2021 Juni
          Ana gunung .....
          1. +2
            26 2021 Juni
            Ing kasunyatan saka prakara. Iki adoh saka ara-ara samun Siria, ing ngendi sampeyan mabur lan ngebom saka papan sing dhuwur. Ing kana sampeyan kudu mabur liwat gorges
            1. +1
              26 2021 Juni
              Ya...lan menek uga.
              1. +2
                26 2021 Juni
                Inggih, kados pundi saged sanes? Pagunungan ing kana dhuwur, helikopter sing diisi kanthi lengkap ora bisa mlumpat ing pucuk gunung, lan bisa ndharat tanpa mateni mesin.
    3. +2
      26 2021 Juni
      Mbok sing jenggot bisa dipeksa nandur kentang!
      1. 0
        26 2021 Juni
        lucu))))
        1. 0
          26 2021 Juni
          Lan iki carane takon, lan karo apa takon.
      2. +2
        26 2021 Juni
        Dheweke nulis sawetara taun kepungkur yen pasar obat opium saya surut ... bahan kimia sing disintesis diserang ..... kalebu ing pasar utama.
    4. 0
      26 2021 Juni
      Apa maneh wong Turki ing bandara Kabul, apa sing kudu ditindakake dening wong-wong sing jenggot?
      1. +2
        26 2021 Juni
        Dheweke bakal ngrampungake Amerika lan pamrentah Kabul lan nglawan wong Turki. Yen padha ora sarujuk. Senajan, aku mangu-mangu.
        1. +1
          26 2021 Juni
          Kutipan saka Gado
          Dheweke bakal ngrampungake Amerika lan pamrentah Kabul lan nglawan wong Turki. Yen padha ora sarujuk. Senajan, aku mangu-mangu.


          Mesthine, ambisi Erdogan ora ana ing grafik. Nanging ketoke ana sawetara opsi didhelikake sing Turki bisa nyoba piye wae rembugan karo Taliban. Yen ora ana pilihan kasebut, mula keputusan kanggo tetep sawise ninggalake AS mung bunuh diri, kaya ana ing antarane watu lan papan sing angel.

          Iku bakal dadi pilihan ala kanggo kita yen Turki tetep ana lan duwe pengaruh. Padha superfluous ana. Nanging padha ngarep-arep soko.

          Bisa uga ana akal kanggo mbantu Taliban kanthi gaman, dhuwit, informasi supaya NATO bisa dibuwang saka Afghanistan.
    5. +1
      26 2021 Juni
      Militan Taliban meksa militèr Afghan mundur menyang Tajikistan

      Ing kene diwiwiti ...
    6. -1
      26 2021 Juni
      Quote: Troll
      sampeyan kudu nindakake bisnis karo wong-wong mau

      Sampeyan kudu menehi hasil karo wong-wong mau, yen mung amarga padha ora seneng tutup kasur
      1. +3
        26 2021 Juni
        Kutipan saka Luminman
        Sampeyan kudu menehi hasil karo wong-wong mau, yen mung amarga padha ora seneng tutup kasur

        Lan nalika Pakistan nggawe "Mahasiswa", sing terakhir banget ramah karo AS, Pakistan, China, Iran nglawan.....SA....
    7. +6
      26 2021 Juni
      Carane inconsistent Amerika sawise kabeh.
      Dheweke ora bisa nangani dhewe lan lunga.
      Nanging dheweke bisa nggawa "pahlawan" Angkatan Bersenjata Ukrainia kanggo mulihake tatanan ing Afghanistan.
      Dheweke bakal seneng setuju, ing kene sampeyan ora butuh mata uang, heroin, utawa stroberi ... ngguyu
    8. +1
      26 2021 Juni
      Kutipan saka sadurunge
      Carane inconsistent Amerika sawise kabeh. Nanging dheweke bisa nggawa "pahlawan" Angkatan Bersenjata Ukrainia kanggo mulihake tatanan ing Afghanistan

      "Pahlawan" bakal langsung ngethok celonone ing kana. Utawa luwih, ing bloomers ...
    9. +2
      26 2021 Juni
      Iku kaya entri militer Ukraina ing 2014 sawise tawuran karo milisi lan "angin lor" menyang wilayah Rusia ing wilayah Rostov, lan ing umume Taliban wis tekan bagean Turkmen-Afghan ing tapel wates negara. Tajikistan minangka anggota CSTO, Rusia bakal mbantu yen ana apa-apa, nanging Turkmenistan Uzbekistan bisa uga ora bisa urip, nanging kemungkinan ana sawetara perjanjian babagan "garis abang" antarane Rusia lan Taliban.
    10. 0
      26 2021 Juni
      Napa populasi forum iki mikir yen Taliban ala kanggo Rusia? Masalah utama yaiku produksi obat lan perdagangan narkoba? Dadi Taliban, minangka wong percaya sejati, ngrusak tanduran poppy opium, amarga heroin bakal dadi kurang diakses ing negara kita.
      1. +1
        27 2021 Juni
        Taliban minangka Islamis Afghan lan "panganan" saka luar negeri, kaya kabeh wong Islam. Wektu bakal nemtokake manawa tanduran poppy bakal rusak utawa ora.
        Umumé, Islamists kabeh loreng ala kanggo Rusia lan donya kabèh.
        1. 0
          27 2021 Juni
          Iku misale jek kula sing Muslim ora ala ing kabeh, lan Islamists ing wilayah iki luwih disenengi kanggo Amerika sing nglindhungi poppy crops saka Taliban lan ngatur perdagangan tamba ing saindhenging donya.
          1. 0
            27 2021 Juni
            Yen misale jek, sampeyan kudu dibaptis. Ngenteni lan ndeleng.
            1. 0
              27 2021 Juni
              nyabrang awake dhewe - ora ana sing owah, tegese ora khayalan
              1. -1
                28 2021 Juni
                Alhamdulilah akhire dadi wong sing humoris neng VO. digawe iku! ombenan
    11. +1
      26 2021 Juni
      Kutipan: 1976AG
      Ora ana lenga ing Afghanistan, nanging ana obat-obatan. Iki uga akeh dhuwit. Apa sampeyan mikir

      Gusti, bodho apa.
      Sanajan sawetara personel militèr individu nyuplai obat-obatan menyang Amerika Serikat, kaya sing kedadeyan ing Vietnam, mula iki sithik banget babagan penghasilan. Ing Afghanistan, paman lan bibi diwasa entuk dhuwit kanthi nyedhiyakake senjata menyang pamrentah AS. Ing kene tagihan kasebut pancen nganti puluhan milyar dolar.
      1. +1
        26 2021 Juni
        Afghanistan duwe celengan mineral sing akeh, kalebu watu larang, yaiku lapis lazuli lan zamrud sing regane puluhan lan atusan milyar dolar - sampeyan mung kudu nandur modal ing infrastruktur kanggo ngekstrak, nanging nalika Taliban ana, ora mungkin nindakake iki.
    12. +2
      26 2021 Juni
      Sawise maca kabeh komentar, aku mung bisa nambah babagan mentalitas wong asli lokal. Lan dheweke kaya ngono - ora nyolong, ora mbuwang dina, ora mateni, ora entuk dhuwit ... Ora ana sing nate nyoba kerja ing kana. Nuntun kafilah obat-obatan ngliwati pass minangka impen kabeh populasi enom Afghanistan. Lan kabeh iki preduli saka apa Taliban, ISIS, utawa mung undecided ... Perang kanggo wong-wong mau minangka bagéan saka urip. Lan wis mesthi kaya iki. Ora mungkin kanggo ngalahake utawa meden-medeni dheweke. Mung wates sing ora bisa dilewati kanthi cara sing ketat kanggo nglereni dushmans. Mulane Amerika lunga.
    13. +3
      26 2021 Juni
      Taliban, minangka organisasi Pashtun, dudu kanca Tajik, ing loro-lorone kali. Mulane, Ahmad Shah minangka salah sawijining mungsuh sing paling awon lan ora bisa didamaikan. Iku ala yen saiki ora ana pimpinan sing padha, sanajan Rakhmonov ngimpi sethithik babagan Tajikistan sing gedhe, nanging dheweke dudu Ahmad Masud. Dheweke ora tau lunga menyang Moskow kanggo njaluk dhukungan - dheweke duwe perasaan usus ... Ana uga Hazara, uga mungsuh Taliban, loro-lorone bisa didhukung dening Iran - iki minangka bangsa sing nganggo basa.
      Tanpa Amerika, pamisah ing sadawane garis Taliban-Pashtun lan Tajik, Uzbek lan minoritas liyane (Ahmad, Dostum) mesthi wis suwe dibentuk ing negara kasebut.
      Nanging CIA, kanthi mateni Ahmad lan serangan teroris ing 1109, mutusake kanggo nggawe negara boneka ing kontrol AS.
      Asil - Aku ora bisa. Iki sing kita rekam ing wektu sejarah iki.
      Isih ana pilihan kanggo pangembangan luwih lanjut. Lan kita ora kudu turu ing kene, nanging nggawe wesi bebarengan karo China lan Iran, lan, mesthi, ora tanpa Pakistan. Tanpa Amerika, tatanan bisa dipulihake; dheweke wis nyebabake masalah ing wilayah kasebut luwih saka 50 taun.
      1. +2
        27 2021 Juni
        Ora kabeh gampang banget, Taliban ora mung wong Pashtun, nanging uga akeh wong liya ing Afghanistan.Ing taun 1995, para sarjana lan mahasiswa agama Tajik lan Uzbek, asli saka Afghanistan sisih lor, sing dadi pengungsi ing Pakistan, nguripake gerakan sing anyar. Ulama lan mahasiswa iki minangka anggota organisasi agama Jamiat-i Tulaba-i-Afghaniston (Himpunan Mahasiswa Agama).
        Akeh anggota asosiasi kasebut kanthi pribadi nyedhaki pimpinan Taliban Mullah Muhammad Omar kanggo menehi dhukungan. Antarane wong-wong mau ana Maulavi Abdul Rakib, wong Uzbek saka provinsi Takhar, sing dianggep minangka tokoh berpengaruh ing antarane anggota asosiasi Uzbek, luwih-luwih dheweke njabat minangka sadr (kepala asosiasi) ing taun 1994. Ing taun 1995, dheweke kanthi pribadi sumpah setia marang pimpinan Taliban Mullah Muhammad Omar lan, sawise pimpinan kasebut, atusan mahasiswa Uzbek lan akeh ulama Uzbek, ora mung saka anggota asosiasi, gabung karo gerakan kasebut. Mullah Omar langsung nunjuk Raqib dadi kepala front Taliban ing provinsi Maidan Wardak (Raqib banjur dadi menteri ing rezim Taliban).
        Mangkono unsur non-Pashtun pisanan gabung karo gerakan Pashtun.
        Sawetara conto liyane. Abdul Salam Hanafi, wong Uzbek saka Faryab sing njabat dadi wakil menteri pendidikan nalika rezim Taliban, saiki dadi anggota cabang politik Taliban ing Qatar.
        Maulavi Abdul Rahman, wong Uzbek saka Faryab sing njabat dadi kepala Kamar lan Perdagangan ing provinsi Herat, dadi gubernur bayangan Jowzjan.
        Hafez Nurullah, wong Turkmen saka provinsi Jawzjan sing njabat minangka kepala pelabuhan Hairatan provinsi Mazar-e-Sharif, saiki dadi anggota komisi militer Taliban lan minangka conto saka anané wakil saka kelompok Turki cilik ing gerakan Taliban.
        Ing pirang-pirang kasus, wong Uzbek luwih seneng perang ing provinsi dhewe ing komando Uzbek. Nanging, wong Pashtun uga njaga posisine, mula sanajan ing provinsi sing didominasi Uzbek kayata Faryab lan Sari-Pul, gubernur lan pimpinan militer yaiku wong Pashtun, lan para pejuang Uzbek perang ing komando Pashtun.
        Ing taun 2004, nalika Taliban wiwit entuk momentum ing wilayah lor, nggawe struktur administrasi bayangan kanggo ngontrol wilayah lan populasi dadi salah sawijining strategi politik utama Taliban. Swara taun, ing provinsi lor Tajik- lan Uzbek-didominasi, gerakan wis tambah akeh non-Pashtuns lokal kanggo posisi pimpinan, saka gubernur bayangan ing tingkat provinsi lan distrik kanggo hakim lan kepala komite provinsi. Contone, ing Badakhshan, provinsi sing didominasi Tajik, umume posisi paling dhuwur ing administrasi bayangan Taliban dikuwasani dening wong Tajik. Ing wektu iki, gerakan kasebut nandur modal kabeh energi kanggo narik luwih akeh Taliban non-Pashtun menyang madrasah Pakistan kanggo nguatake dhukungan ing antarane populasi lokal ing provinsi lor lan reposition gerakan saka Pashtun menyang nasional. Mangkono, Taliban nggedhekake kesempatan kanggo kelompok etnis liyane kanggo gabung karo gerakan kasebut lan ora mung minangka pejuang biasa, wong non-Pashtun manggoni posisi paling dhuwur ing administrasi bayangan Taliban.
        Taliban iki teka saka wilayah lor deso Afghanistan. Sawisé taun 2001, éwonan siswa saka Badakhshan ngumpul menyang madrasah ing Peshawar lan Karachi kanggo njupuk kauntungan saka panganan lan omah gratis lan nampa pendidikan agama. Akibaté, gerakan iki entuk basis sing penting kanggo ngrekrut pejuang saka kalangan mahasiswa ing distrik Warduj, Argu lan Jirm sing konservatif banget, sing nyebabake pengaruh Taliban ing wilayah kasebut. Iku saka Varduj sing Badakhshan Taliban ngluncurake serangan serius pisanan. Ing Oktober 2006, dheweke nyerang patroli Jerman ing serangan sing suwene patang jam lan rampung mung sawise dhukungan udara Amerika dicekel.
        Wiwit 2008, dewan pimpinan Taliban wis nyengkuyung generasi anyar Taliban lokal kanggo njupuk alih paling posisi ing administrasi bayangan lokal, tinimbang mung nggunakake rekrut saka madrasah Pakistan minangka pejuang pangkat-lan-file.
        1. 0
          27 2021 Juni
          Bener, Taliban wis ngupayakake kesalahan sajrone pirang-pirang taun iki, narik panyengkuyung, entuk wewenang, lan sukses. Nanging...yen wong-wong Tajik sing padha duwe kesempatan lan pimpinan kanggo perang kanggo awake dhewe, dheweke bakal ninggalake Talibon, kaya sing ditinggalake dening Tsarandoy, kanthi gampang lan cepet.
    14. 0
      27 2021 Juni
      [kutipan] Sadurunge Republik Ingushetia teka ing bagean kasebut, meh kabeh wilayah Taj minangka bagean saka karajan Afghan. Dadi wong Afghan mung mbalekake apa sing diduweni. Lan aku ragu banget yen wong Tajik bakal mbantah banget - ora mentalitas / kutipan sing padha]
      Dadi apa kita ngarepake wiper Afghan enggal?
      1. 0
        27 2021 Juni
        Tajikistan, bebarengan karo bagéan saka Uzbekistan, dadi bagéan saka Bukhara Khanate saka 1500 kanggo 1920, lan saka 1785 - Bukhara Emirate. Wiwit taun 1868, emirat kasebut dicekel Rusia lan nampa status protektorat.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"