Türkiye miwiti mbangun Selat Bosphorus alternatif

122

Turki wis miwiti pambangunan cadangan Selat Bosphorus - Terusan Istanbul, wiwitan karya resmi diwenehake dening Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan, sing nyelehake watu pisanan ing pondasi salah sawijining jembatan ing kanal anyar.

Miturut media Turki, Ankara butuh enem taun kanggo mbangun kanal, biaya karya bakal $ 15 milyar. Terusan anyar, dawane 45 km, ambane minimal 245 m lan ambane udakara 21 meter, bakal nyambungake Marmara lan Segara Ireng lan bakal nggawe duplikat Selat Bosporus.



Miturut Erdogan, kanal anyar kudu nyedhiyakake keamanan sing luwih gedhe kanggo Istanbul, amarga Bosphorus ora bisa ngatasi aliran kapal lan kapal sing ngliwati.

Pimpinan Turki nyuarakake gagasan kanggo mbangun selat anyar ing taun 2011, nanging kanggo dangu kabeh tetep ing tingkat gosip lan diskusi ing mburi layar. Pungkasan taun, pimpinan Turki ngumumake peluncuran tender kanggo implementasi proyek kasebut lan studi seismologi lan hidrologi sing wis ditindakake.

Pakar internasional, kalebu Rusia, wedi yen Konvensi Motre ora bakal ditrapake ing selat anyar. Miturut cara, Erdogan dhewe nyatakake iki. Miturut dheweke, konvensi kasebut bakal tetep utuh lan terus ditrapake ing Bosporus, dene ora bakal ditrapake ing saluran anyar.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    122 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -13
      26 2021 Juni
      Hooray Erdogan miwiti proyek millennium! Ora ana dokumentasi kanggo saluran kasebut, ora ana tender kanggo kinerja karya sing ditunjuk. Konvensi Montreux ditrapake kanggo kabeh selat. Biaya saluran wis diumumake, nanging ora ana dhuwit. lol
      1. + 26
        26 2021 Juni
        Konvensi Montreux ditrapake kanggo kabeh selat.
        Konvensi Selat (Montreux, 1936)
        Ida Sang Prabu Bulgaria, Présidhèn Républik Prancis, Ida Sang Hyang Widi Wasa, Irlandia tuwin Ida Sang Hyang Widi Wasa ring jaban rangkah, Ida Sang Hyang Widi Wasa, Ida Sang Hyang Widi Wasa, Ida Sang Hyang Widi Wasa, Ida Sang Hyang Widi Wasa, Ida Sang Hyang Widi Wasa. Raja Rumania, Présidhèn Republik Turki, Komite Eksekutif Pusat Uni Republik Sosialis Soviet , Yang Mulia Raja Yugoslavia;

        Animated dening kepinginan kanggo streamline wacana lan pandhu arah ing Dardanelles, ing Segara Marmara lan ing Bosporus, dianut dening definisi umum saka "Selat", kanggo tujuan anggar, ing framework saka keamanan Turki lan keamanan ing Segara Ireng, negara pesisir, prinsip enshrined ing Artikel 23 saka Prajanjian Damai ditandatangani ing Lausanne ing 24 Juli , 1923;

        Wis mutusake kanggo ngganti Konvensi iki sing ditandatangani ing Lausanne tanggal 24 Juli 1923,
        Saluran anyar ora kalebu ing konvensi iki. Yen saluran wis siyap, Segara Ireng bakal dadi pekarangan kanggo sapa wae. Kaping pisanan, kanggo kapal perang Armada 6 Angkatan Laut AS lan sekutu NATO. Politisi kita kudu miwiti rembugan karo Ankara luwih dhisik babagan status hukum internasional saluran "Istanbul". Saenipun, kanggo mbela Konvensi Montreux uga ditrapake kanggo saluran iki, nanging isih perlu lan penting kanggo nindakake apa wae.
        1. + 17
          26 2021 Juni
          Lan Dardanelles, apa Bosphorus bakal diduplikasi?
          1. + 15
            26 2021 Juni
            Duplikat Dardanelles ora ana apa-apa. Nanging Segara Marmara uga kudu diduplikasi.
            1. +5
              26 2021 Juni
              Bener, gambar ing topik.
            2. 0
              27 2021 Juni
              Kutipan: SVD68
              Duplikat Dardanelles ora ana apa-apa. Nanging Segara Marmara uga kudu diduplikasi.

              supaya sah sampeyan bisa tansah golek loophole. Dadi ing Konvensi Montreux ing Dardanelles lan Marble, nanging ngliwati saluran anyar, distribusi Konvensi kasebut ilang (kapal kasebut ninggalake wilayah Marmer lan Dardanelles), lan mlebu ing Chernoye liwat saluran kasebut tanpa konvènsi.
              Yen Konvensi Montreux dilanjutake ing kabeh Piala Dunia, saluran anyar ora ana gunane kanggo ngliwati.
        2. -4
          26 2021 Juni
          Quote: SERGE semut
          dalan lan pandhu arah ing selat Dardanelles, ing Segara Marmara lan ing Bosphorus

          Kutipan saka: tralflot1832
          Lan Dardanelles, apa Bosphorus bakal diduplikasi?

          Mulane, ora ana cara kanggo circumvent Konvensi nganti ana saluran duplikat Dardanelles. Kosok baline, proyek kanal duplikat Bosphorus iki durung dadi proyek, kajaba mung chatting, durung ana apa-apa. Zona sing aktif seismik. Lindhu Izmit ing 1999 matèni 40 lan ora kurang tatu. Mulane, kanggo nggawe fluktuasi massa, amarga transfusi volume gigantic banyu, ing panggonan fault Anatolia Utara, ngendi piring tektonik lumaku, punika stupidity gedhe. Ing sisih liya, kuldi bakal mati utawa padishah.
          1. + 10
            26 2021 Juni
            Kutipan: hrych
            Zona sing aktif sacara seismik. Lindhu Izmit ing 1999 matèni 40 lan ora kurang tatu. Mulane, kanggo nggawe fluktuasi massa, amarga transfusi volume gigantic banyu, ing panggonan fault Anatolia Utara, ngendi piring tektonik lumaku, punika stupidity gedhe.

            saka titik tampilan geotectonics lan geofisika, sampeyan ngirim omong kosong
            1. +3
              26 2021 Juni
              ya. Yen sampeyan ngrungokake grunt, banjur Bosphorus ora bisa ana ing lokasi iki, nanging ayo! Utawa piring tektonik "mlaku-mlaku" tiba-tiba mandheg mung sawetara puluhan kilometer - ing pesisir Selat Bosphorus?
            2. +5
              26 2021 Juni
              Quote: Sandor Clegane
              saka titik tampilan geotectonics lan geofisika, sampeyan ngirim omong kosong

              Pira wong, mung panemu ... lingkungan ....
              Plans kanggo mbangun kanal Ponggawa nyambungake Segara Ireng kanggo Mediterania sijine Istanbul ing resiko luwih saka lindhu, Naci Göryur, profesor geologi ing Istanbul Technical University, ngandika dina iki 10 Juni.
              https://eadaily.com/ru/news/2021/06/10/bezumnyy-proekt-erdogana-podvergnet-stambul-bolshemu-risku-zemletryaseniya-mnenie
              Proyek iki dudu pengkhianatan, nanging pembunuhan, "ujare Walikota Istanbul Imamoglu ing seminar ing Desember 2019. "Yen wis rampung, Istanbul bakal rampung."
              Minangka oposisi lan lingkungan lokal nuduhake, pambangunan kanal bakal mbutuhake ngethok 200 wit, numpes 000 yuta meter persegi tanah tetanèn lan bakal mimpin kanggo mundhut watara 136 yuta meter kubik banyu dening metropolis minangka asil saka karusakan saka tlaga banyu tawar lan waduk ing sadawane dalane.
              https://eadaily.com/ru/news/2021/04/29/vnutrenniy-nakal-ot-iskusstvennogo-kanala-stambulu-pridet-konec
              Miturut Reuters, enem bank paling gedhé ing Turki, kalebu Garanti Bank, Is Bank lan Yapi Kredi, minangka anggota saka persetujuan framework ing prinsip tanggung jawab banking, kang ditetepake dening PBB Environment Finance Initiative. Pendanaan proyek sing bisa nyebabake karusakan sing signifikan ing alam kasebut bertentangan karo kewajiban sing ditindakake. Iki nyebabake kemungkinan proyek kasebut, sing kira-kira regane udakara $ 10 milyar, mbutuhake dana umum luwih akeh tinimbang sing dikarepake lan mbutuhake pendanaan manca. https://tass.ru/ekonomika/11265153
          2. +4
            26 2021 Juni
            Kutipan: hrych
            Mulane, ora ana cara kanggo circumvent Konvensi nganti ana saluran duplikat Dardanelles.

            Konvensi kasebut kalebu Segara Marmara. Sampeyan uga kudu nggali saluran ing saubengé supaya bisa ngliwati konvensi kasebut.
          3. +3
            27 2021 Juni
            Kutipan: hrych
            Zona sing aktif sacara seismik. Lindhu Izmit ing 1999 matèni 40 lan ora kurang tatu. Mulane, kanggo nggawe fluktuasi massa, amarga transfusi volume gigantic banyu, ing panggonan fault Anatolia Utara, ngendi piring tektonik lumaku, punika stupidity gedhe.

            Telung taun kepungkur, kabeh jinis media saka non-sadulur kita padha kebak statements padha bab Jembatan Krimea lan ....... Jembatan ngadeg lan ora mikir tiba, nanging terusan wis ora ono kanggo tiba, iku digali ing lemah. Lan ing topik saluran: Aku ora tau menyang Bosphorus, pujangga ngandika, iki bab kula. Aku wis ora ana, nanging sawise takon bab pitakonan, aku kira-kira bisa mbayangno apa sing kedados ing Bosphorus, carane akeh kapal liwat lan kabeh iki liwat kutha ageng. Dadi mung saka sudut pandang keamanan kutha, supaya kapal sing nganggo saltpeter utawa tanker sing nganggo minyak ora kedadeyan, tumindak Erdogan logis, utamane amarga dalan liwat kanal kudu slobbered. Volume kapal sing liwat bakal mundhak, mula biaya kanggo ngliwati kanal bakal luwih gedhe, treasury bakal entuk bathi.
        3. +6
          26 2021 Juni
          Quote: SERGE semut
          Saluran anyar ora kalebu ing konvensi iki. Yen saluran wis siyap, Segara Ireng bakal dadi pekarangan kanggo sapa wae. Kaping pisanan, kanggo kapal perang Armada 6 Angkatan Laut AS lan sekutu NATO. Politisi kita kudu miwiti rembugan karo Ankara luwih dhisik babagan status hukum internasional saluran "Istanbul".

          Aja naif - sanajan saiki NATO bisa ngidini puluhan kapal perang kanggo sementara ing Segara Ireng, lan diwenehi rotasi, dheweke bisa ngatur iki nganti pirang-pirang wulan.
          Rembugan karo Turki ora bisa menehi apa-apa, amarga saiki ana antrian kapal kanggo ngliwati selat sing ana, kalebu tanker sing akeh. Mulane, saluran anyar bakal ngidini Erdogan (yen urip) kanggo Cut dhuwit saka pemilik kapal, sing wis mbayar kanggo nunggu ing baris. Lan garis ana luwih elek tinimbang ing Terusan Suez (minangka para ahli ngomong), supaya kita ora bisa mengaruhi apa-apa, lan kita ora bakal, njupuk menyang akun sumber lenga lan gas liquefied kanggo wilayah Mediterania.
          Aku mikir dheweke bakal menehi silihan kanggo konstruksi - bisnis bakal mbayar dhewe, lan terusan bakal bisa digunakake nganti pirang-pirang abad.
          1. -8
            26 2021 Juni
            Kutipan saka ccsr
            lan kita ora bakal, diwenehi sumber lenga lan gas liquefied kanggo wilayah Mediterania

            Sejatine saluran kasebut kanggo kepentingan kita ngguyu Inggih, dudu wong Bulgaria lan dudu wong Georgia. Iki minangka wong miskin sing ora ekspor. Saliyane ing terminal minyak Tuapse lan liya-liyane, Rusia saiki dagang gandum, pupuk mineral, lan liya-liyane. Ana uga volume impor sing akeh menyang Rusia. Mulane, yen Erdogan sepisan maneh swayed, iku sabenere amarga saka saluran ing sih saka Rusia.
            1. -2
              26 2021 Juni
              Kutipan: hrych
              Inggih, dudu wong Bulgaria lan dudu wong Georgia. Iki minangka wong miskin sing ora ekspor.


              omong kosong maneh, apa sampeyan bisa karo Solovyov ing saluran Rusia?
              1. +1
                26 2021 Juni
                Saka ngendi sampeyan entuk iki? wassat Sapa sing dadi raksasa ekonomi ing Segara Ireng? Ukrainians Panjenengan? wassat Lan sembarang struktur hydraulic dibangun njupuk menyang akun seismik. Bener, iki dibayangke ing artikel kasebut. Kudu maca luwih apik wassatSolovyov uga nyeret mrene wassat
                1. +4
                  27 2021 Juni
                  Inggih
                  Kutipan: hrych
                  Saka ngendi sampeyan entuk iki? wassat Sapa sing dadi raksasa ekonomi ing Segara Ireng? Ukrainians Panjenengan? wassat Lan sembarang struktur hydraulic dibangun njupuk menyang akun seismik. Bener, iki dibayangke ing artikel kasebut. Sampeyan kudu maca luwih apik wassat Soloviev uga nyeret ing kene

                  Ya, dheweke uga "nyanyi" babagan jembatan Krimea sing bakal "tiba" ujare. Nanging, ora ana apa-apa, dheweke mbangun. Dadi dheweke nyanyi babagan saluran iki, "iku seismik" ... Dheweke bakal mbangun, lan ora ana sing bakal kelakon ...
                  1. -6
                    27 2021 Juni
                    Jembatan minangka jembatan, lan kanal bakal mengaruhi arus, kanal bakal ngliwati tlaga sing seger. Ana uga faktor pasang surut lan aliran. Segara Marmara lan Selat minangka papan sing unik ing persimpangan ora mung geologi, nanging lempeng kontinental. Kanthi kabeh akibat.
                    1. +3
                      27 2021 Juni
                      Kutipan: hrych
                      ing persimpangan ora mung geologi, nanging lempeng kontinental.

                      belay wong bodho kowe ngomong opo? kapets carane buta huruf lan bodho!
                      Aku pitutur marang kowe iki minangka mantan mahasiswa pascasarjana Fakultas Geologi VSU.
                      1. -6
                        27 2021 Juni
                        Tuku diploma ing subway? wassat Lempeng litosfer dipérang dadi kontinental lan samudra. Ora cara iki? Punika minus kanggo kasar wassatAku bisa apa... wassat
                        1. +4
                          27 2021 Juni
                          Kutipan: hrych
                          Tuku diploma ing subway?

                          apa sampeyan ngadili dhewe? Aku mbela dheweke bali ing USSR
                          sampeyan nulis apa? piring geologi!
                          Quote: Sandor Clegane
                          ing persimpangan ora mung geologi, nanging lempeng kontinental

                          iki mung bisa ditulis dening wong sing nol lengkap utawa korban Google
                        2. -5
                          27 2021 Juni
                          Sampeyan ora seneng karo tembungku babagan piring geologi. Enlighten opo? Lempeng geologi (minangka lawan pawon lan bangunan) dipérang dadi piring platform geologi lan piring lithospheric. Ora cara iki? Platform geologi mlebu ing weteng nganti 40 km, lan Litosfer nganti 200 km utawa luwih. Malah mahasiswa pascasarjana ora ngerti. ngguyu Lempeng litosfer dipérang dadi kontinental lan samudra. Contone, piring lithospheric Pasifik rampung samudra. Watesan piring lithospheric dibedakake kanthi aktivitas seismik, gunung berapi, lan liya-liyane. Lempeng Anatolia obah ngulon (2-2,5 cm/thn) amarga didorong dening Lempeng Eurasia saka sisih lor, Lempeng Afrika lan Lempeng Arab saka sisih kidul. Ora cara iki? Terus kenapa aku buta huruf? Kepiye babagan mahasiswa pascasarjana? ngguyu
                        3. +1
                          27 2021 Juni
                          Kutipan: hrych
                          Terus kenapa aku buta huruf? Kepiye babagan mahasiswa pascasarjana?

                          Aku wis nulis kabeh kanggo sampeyan, aku ora pengin menehi komentar babagan frasa gila - apa sampeyan pengin ngomong babagan geofisika lan hidrogeologi? iki mung saran pribadi - mbusak Google lan Alice!
                        4. +1
                          27 2021 Juni
                          Kutipan: hrych
                          Lempeng litosfer dipérang dadi kontinental lan samudra. Ora cara iki? Oke, ora ana apa-apa kanggo mbantah karo sampeyan, iki minangka minus kanggo kasar

                          apa regejegan? Ing endi persis gabungan? Cetha yen iki dudu piring samudra.
                          Lempeng Anatolia (minangka bagéan saka Eurasia)

                          Nanging ana owah-owahan progresif saka lempeng Anatolia ing sisih kidul menyang lempeng Eurasia, sing asring nyebabake lindhu. Ana zona sing nyegah iki.
                          Peneliti lindhu wis nemtokake wilayah sing dawane 30 kilometer lan jerone 10 kilometer ing sadawane zona patahan Anatolia Lor ing sisih kidul Istanbul sing bisa dadi titik wiwitan lindhu sing kuat.
                          Mulane, padha ngebor sensor ing sisih wétan Segara Marmara.
                          Jaringan pemantauan seismik diadegake ing Kapuloan Pangeran ing Segara Marmara kanggo luwih ngerti proses sing kedadeyan sadurunge lindhu kuat ing tekanan kritis ing zona kesalahan.
                          Aku ngerti sing saben wong mbandhingaké San Andreas Fault ing California.
                          Lan aku dhewe dudu ahli seismologi. GGU ONU dijenengi miturut Mechnikov. (Pendidikan Geografi)
                2. -2
                  27 2021 Juni
                  Kutipan: hrych
                  Ukrainians Panjenengan?

                  kok mine? - Panjenengan, mesthi, nindakake omong kosong padha
                  1. -2
                    27 2021 Juni
                    Kaping pisanan, ana arus saka Segara Ireng menyang Marmara ing sadawane Bosphorus, kanthi kacepetan 1,5-2 meter per detik. Lan ana aliran mbalikke ing sisih ngisor kanthi kacepetan 1 meter per detik, lan asin banget lan mbentuk kali ing jero banyu ing Segara Ireng. Sing. Nyatane, Segara Marmara diisi saka Segara Ireng lan persis ing sadawane Bosphorus kanthi kacepetan 0,5-1 meter per detik (isih ana kali cilik saka pesisir Asia, nanging nganti saiki ora digawa menyang akun). Lan yen saluran liya katon, oke, yen ana sistem ngunci, sing ora mungkin, amarga saluran kasebut bakal dadi emas (Kanal Suez ora dikunci, lan contone Terusan Panama duwe sistem kunci), mula bakal angel. kanggo prédhiksi owah-owahan ing kacepetan arus. Ana rong prau komunikasi raksasa, lan kabeh iki ana ing panggonan kesalahan geologi ing persimpangan lempeng tektonik. Ing jaman kuna, nyatane, ana terobosan ing sadawane Bosphorus. Asal-usul Segara Marmara sejatine digandhengake karo kesalahan gedhe ing kerak bumi sing misahake bawana Eropa, Asia lan uga Afrika. Terusan sing direncanakake dhewe uga bakal ngliwati tlaga banyu tawar Kyuchuk-Chekmedzhe, sing nambah pitakonan liyane. Lan tegese aku ora nulis kanggo sampeyan pribadi, ora ana gunane kanggo sampeyan ngomong, nanging kanggo narik kawigaten para komentator yen ing kene, ARMAGEDDON ekologis sing bakal teka. wassat
                    1. +1
                      27 2021 Juni
                      Kutipan: hrych
                      nanging kanggo narik kawigaten para komentator sing ana ing kene, ARMAGEDDON ekologis sing bakal teka

                      lan apa tujuane? ninggalake crita medeni babagan Armageddon kanggo kanca Prokopenko, ora ana sing bakal owah saka karya ing selat saka sudut pandang geologi lan geofisika, lan ekologi ora nggawa Armageddon planet skala gedhe.
                      1. 0
                        27 2021 Juni
                        Iki minangka conto lindhu amarga produksi gas pirang-pirang taun ing lapangan Groningen meh 4 poin Richter, sing bisa miwiti pambangunan SP-2. Sing. owah-owahan ing meksa nang lapisan ing zona seismically ora aktif iku manungsa-digawe. Kanggo Holland, sing ana ing sangisore segara, iki nyebabake kejut lan gupuh. Lan kene mung zona aktif seismically. Dadi lindhu Izmit taun 1999 ing 8 titik Richter, 90 km saka Konstantinopel, ing kana, sawise guncang, kanggo liyane 45 menit guncang karo gempa susulan, kang ana siji setengah atus. Dawane break tektonik, retakan ana 150 kilometer, saka kutha Duzce menyang Segara Marmara. Akibat lindhu ing Segara Marmara ana tsunami, dhuwur ombak tekan telung meter. Lan banjur eksprimen karo obah massa ageng banyu ing Segara Marmara?
                    2. -1
                      27 2021 Juni
                      Kutipan: hrych
                      Ing jaman kuna, nyatane, ana terobosan ing sadawane Bosphorus. Asal-usul Segara Marmara sejatine digandhengake karo kesalahan gedhe ing kerak bumi.

                      kanthi cara, iku bener. Miturut teori banjir Segara Ireng (banyu tawa kanthi isi banyu asin Mediterania)
                      Miturut cara, Azov padha.
            2. Komentar wis dibusak.
              1. -1
                27 2021 Juni
                Ora mung bahan mentah, nanging uga produk saka industri kimia lan tetanèn. Ing tartamtu, gandum, lan contone, Federasi Rusia iku pimpinan ing ekspor gandum lan sawetara crops liyane, lan kita gandum-akeh wilayah - Kuban lan Stavropol, mung ora adoh saka pesisir Segara Ireng lan meh kabeh gandum. ekspor menyang Bosphorus, Turki dhewe tuku gandum saka kita, Mesir etc.
                1. -2
                  27 2021 Juni
                  Kene, cah enom! Nalika bakal ana piranti lunak Rusia, gadget, industri mobil kelas donya?
                  1. -2
                    27 2021 Juni
                    Nanging ora ana sing adol pejuang Rusia, sistem S-400 lan tank. Tank kasebut minangka produk paling apik ing industri otomotif, lan S-400 minangka gadget paling apik ngguyuAyo wong pribumi nyolong barang-barang rumah tangga, lan kita bakal ngedol / mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir.
                    1. -2
                      27 2021 Juni
                      Jerman mung ing mobil AS kanggo 80 milyar dolar taun ... Aran prabédan!
                      1. 0
                        27 2021 Juni
                        Lan apa? Apa sampeyan mung duwe barang sampah lan konsumen ing sirahmu? Teknologi reaktif lan nuklir penting kanggo peradaban. Jerman ketinggalan kene. Jerman ora ngerti carane nggawe kapal selam nuklir, ana rasa sedih lengkap ing ilmu roket, Jerman ora duwe sistem peringatan dini, ora ana konstelasi satelit tempur, ora ana spaceports.
                        1. -1
                          28 2021 Juni
                          ya wis..
                          Rusia ing Jerman luwih saka yuta ... Ora Jerman, utawa Russophiles kita bakal manggon ing Rusia, utawa Russophiles kita ... Kenapa?
                        2. +2
                          28 2021 Juni
                          Emigrants iki ora peduli. Pungkasane bakal diobong saka hulu ledak nuklir Rusia. Wis kebak macem-macem sampah sing sadurunge ditinggal, padha munggah maneh menyang kita. ngungsi saka wong kulit ireng lan Islamis Jerman, ngungsi saka koronavirus, lsp. Emigrant lan buruh tamu minangka wong sing inferior lan diremehake ing loro negara kasebut. Tembung loro iku sinonim karo sumpah. Aku ora kasengsem karo wong-wong iki. A pager simplified saka pedunung Ukraina, Rusia, sabenere kanggo nggawa mayuta-yuta wong iki metu saka kategori nistha saka emigrants lan gasters. Lan sapa kang ngiyanati Motherland kanggo Piece saka sosis lan siyap dadi lackey ing tanah manca, marga saka Gusti Allah, hak, nanging Motherland uga ora Care babagan.
          2. 0
            27 2021 Juni
            Kutipan saka ccsr
            NATO saiki bisa kanthi sah ngidini puluhan kapal perang kanggo sementara ing Segara Ireng

            Ana watesan ing total pamindahan. Yen cilik, banjur akeh.
      2. +6
        26 2021 Juni
        Greta Thunberg ngerti babagan "proyek edan", kaya sing diarani Erdogan ing sawijining wektu?
        Sing nggumunake, tanah ing wilayah konstruksi kanal sing diusulake dituku dening Moza binti Nasser, ibune Emir Qatar.
        1. +2
          26 2021 Juni
          Erdogan wis ngedol tanah ibune kanggo terusan, sing dituku sadurunge? Realtors Sochi sinau carane nggawe dhuwit.
        2. 0
          26 2021 Juni
          Kutipan saka knn54
          Greta Thunberg ngerti babagan "proyek edan", kaya sing diarani Erdogan ing sawijining wektu?

          Lan kanggo apik, banjur Turki ora perlu saluran, kanggo transportasi padha lan Bosphorus karo Dardanelles konco mburi. Lan sing bakal uncalan 15 lards kanggo Erdogan, nalika ana kasepen.
          1. 0
            27 2021 Juni
            Kanggo kesempatan kanggo drive augs menyang puddle ireng, akeh sing siap garpu metu karo makeweight a.
            1. 0
              27 2021 Juni
              Kutipan: patang puluh wolu
              Kanggo kesempatan kanggo drive augs menyang puddle ireng, akeh sing siap garpu metu karo makeweight a.

              Lan sampeyan mikir akeh sing AUG bakal mbayar maneh 15 lard ing saperangan atus taun?
      3. +9
        26 2021 Juni
        Wong njerit bab pati saka Konvènsi Montreux salah siji ora katon ing kertu ing asas, utawa padha ngerti soko sing liyane Kamanungsan ora ngerti!
        1. 0
          27 2021 Juni
          Kutipan saka Xenofont
          Wong njerit bab pati saka Konvènsi Montreux salah siji ora katon ing kertu ing asas, utawa padha ngerti soko sing liyane Kamanungsan ora ngerti!

          Dheweke ora ngerti apa-apa, dheweke duwe telung geografi, malah nggoleki Google ora ana urusane. Padha mung njerit. Cukup padha kanggo alesan apa wae.
          1. -2
            27 2021 Juni
            Kutipan saka: den3080
            Padha mung njerit

            oh ngelingi aku nggawe swarane luwih tenang.. Aku malah ora langsung ngerti basa apa.
            Video 4/5 ngakak...
        2. 0
          27 2021 Juni
          Kutipan saka Xenofont
          Wong-wong sing bengok-bengok babagan pungkasan Konvensi Montreux ora katon ing kertu kanthi prinsip,

          Aku katon ing kertu, maneh aku kudu lay mesthi kanggo Pack saka "Belomor".
      4. +2
        26 2021 Juni
        Kutipan saka: tralflot1832
        Konvensi Montreux ditrapake kanggo kabeh selat.

        Dadi banjur Dardanelles lan Bosphorus, lan iki wis saluran.
        1. + 11
          26 2021 Juni
          Ya, mangertos, wacana saluran tanpa wacana Dardanelles ora bisa.
      5. +1
        27 2021 Juni
        Kanggo sing ndudhuk Segara Ireng, mbukak kanal ora dadi pitakonan.
        1. +1
          27 2021 Juni
          Kutipan saka iouris
          Kanggo sing ndudhuk Segara Ireng, mbukak kanal ora dadi pitakonan.

          Lha, saiki para gaster wis nemu gawe, apamaneh wis padha ngerti bab kuwi. "Duk sedulur (ora), ndhudhuk!"
    2. Tur
      +4
      26 2021 Juni
      Sapa sing bakal ngelingake jeneng politisi sing ngelingake Erdogan babagan kudeta sing bakal teka?
      1. -6
        26 2021 Juni
        Kutipan saka demo
        Sapa sing bakal ngelingake jeneng politisi sing ngelingake Erdogan babagan kudeta sing bakal teka?

        Rusia butuh saluran iki kaya udara wassat , iku tega sing ora kamungkinan kanggo dibangun. Iki minangka proyek ekonomi, bertentangan karo Konvensi, kanthi cara apa wae, nanging transit barang sing? Rusia iku.
        1. +4
          26 2021 Juni
          Rusia, utawa kabeh negara Segara Ireng, mbutuhake proyek Burgas-Alexandrupolis kanggo nyegah banyu ballast saka tanker mlebu ing Segara Ireng. Nanging wong Bulgaria banjur, sepisan maneh mbela kapentingan Amerika Serikat, outwitted piyambak.
          1. -3
            27 2021 Juni
            Kanggo 30 yuta dolar saben taun? Game iki ora worth lilin kanggo kita ... Kabeh crawling kanggo Rusia lan Yunani, matur nuwun!
            1. 0
              30 2021 Juni
              Bulgaria ngirim ora ngetung dhuwit lan mbela kapentingan Amerika Serikat, nanging kudu ngurus ngurangi emisi mbebayani saka tanker lan mulihake sumber daya iwak saka Segara Ireng.
              1. 0
                Juli 1 2021
                Matur nuwun! Kanggo Rusia lan Yunani, milyar, kanggo Bulgaria, ngurus Segara Ireng)))
                1. 0
                  Juli 1 2021
                  Apa basis kanggo pratelan karusakan kanggo Bulgaria lan milyar dolar ing revenue kanggo Rusia lan Yunani?
                  1. 0
                    Juli 1 2021
                    Wong-wong Yunani nganggep kompleks petrokimia ing Alexandroupolis, lan Rusia nyimpen liwat transit liwat Selat ...
                    1. 0
                      Juli 1 2021
                      Lan supaya Bulgaria mutusake kanggo njupuk sisih Turki lan Amerika Serikat? Lan kanthi tepat, ora duwe tingkat kedaulatan sing cukup sanajan kanggo konstruksi ing wilayahe dhewe.
                      1. 0
                        Juli 1 2021
                        Maneh aku takon ... Endi entuk manfaat kanggo Bulgaria? Apa sing apik kanggo Rusia lan Yunani ing proyek iki ora apik kanggo kita! Apa sing kudu ditindakake?
                        1. 0
                          Juli 1 2021
                          Sadurunge miwiti proyek kasebut, Bulgaria lan Yunani ndeleng keuntungan, lan sawise keterlibatan Rusia, dumadakan mandheg ndeleng keuntungan kasebut. Apa luwih bathi kanggo muter bebarengan karo Turki, ing prentah saka Amerika Serikat? Lan kepiye carane aku ngerti apa sing kudu ditindakake, apa sing dikarepake, Rusia saiki ora duwe minat, rute transportasi liyane wis dibangun. Sawise rampung pambangunan Nord Stream-2, Bulgaria bisa ditinggal tanpa gas, sing bakal pindhah menyang Serbia liwat Austria lan Hongaria, nanging kanthi matur nuwun saka Amerika Serikat lan Turki kanggo kasetyane.
                        2. 0
                          Juli 1 2021
                          Gas ora mung kanggo Rusia ... Gas menyang Bulgaria bakal, lan luwih murah tinimbang roket Gazprom ...
        2. +2
          27 2021 Juni
          Kutipan: hrych
          Rusia butuh saluran iki kaya udara

          Iki rada exaggeration, nanging Rusia luwih kasengsem ing implementasine.
          Kutipan: hrych
          Sayange ora mungkin dibangun.

          Apa sampeyan mikir yen iki minangka proyek sing ora mungkin? Aku ora weruh masalah teknis kanggo implementasine.
          Kutipan: hrych
          Iki minangka proyek ekonomi, bertentangan karo Konvensi kanthi cara apa wae,

          Bener - iki ekonomi murni lan kabeh upaya kanggo ngubungake geopolitik iku omong kosong, kaya SP-2, sing mesthine bakal nyelehake wong Eropa ing dhengkul sadurunge Rusia.
          Kutipan: hrych
          Rusia iku.

          Sayange yen dudu duweke - kita ora duwe dhuwit kanggo perkara kasebut, lan Erdogan licik banget. Ayo dadi sponsor bisa kanggo kita - saluran iku ono gunane kanggo kita kaya ora ana liyane, malah saka sudut pandang saka sumber gandum, kayu, kimia, ora kanggo sebutno operator energi.
          1. -1
            27 2021 Juni
            Rusia katon ing superproyek. Dheweke pengin mateni Erdogan kanggo Aliran Turki, banjur saluran kasebut. Tilas nyonya segara bakal banget ora seneng.
        3. Tur
          0
          27 2021 Juni
          ya wis. Transit barang utamane Rusia. Kita ngirim 145 yuta ton minyak saka Rusia menyang "mitra". Lan padha nanggapi kita - sanksi, sanksi, moyoki lan nit-picking.
          Ya, aku ora ngerti cara mikir kekuwatan kita.
          1. +1
            27 2021 Juni
            Sebagéan gedhé gandum Rusia diekspor liwat pelabuhan ing Segara Ireng lan Azov. Pelabuhan transshipment gandum utama ing Segara Ireng, pelabuhan Novorossiysk, kalebu rong terminal gandum lan bisa ngirim 11-12 yuta ton gandum saben taun. Ora suwe kepungkur, terminal gandum anyar muncul ing pelabuhan Tuapse, sing bisa nyedhiyakake turnover taunan 2-2,5 yuta ton. Pelabuhan Taman direncanakake ditambah karo terminal gabah. Ora mung lenga, daya mundhak wassat Rusia ora ngedol gandum menyang negara-negara Kulon, kaya lenga ora kabeh kanggo wong-wong mau. Rusia adol akeh produk industri kimia. Gandum lan kimia dudu bahan mentah. Uga, saiki kayu bunder kanggo ekspor bakal dilarang lan produk woodworking bakal lunga, ing siji, woodworking manca matèni ing Trash.
            1. 0
              27 2021 Juni
              Kutipan: hrych
              Ora mung lenga, daya mundhak

              Miturut cara, siji-sijine pipa ing Eropa yaiku Togliatti-Odessa kanggo ngompa amonia saka Togliattiazot.
            2. Tur
              0
              27 2021 Juni
              Sampeyan ndeleng tokoh - 145 yuta ton.
              Marang latar mburi iki, liyane saka pratondho - gulung.
              Gandum minangka bahan mentah.
              Nanging, ayo ngomong, pasta (Makfa sing padha) minangka produk pangolahan bahan mentah.
              Amonia minangka bahan mentah. Amonium nitrat minangka produk pangolahan bahan mentah.
              Negara-negara Kulon tuku gandum, barley lan rye tartamtu saka pemasok sing dipercaya lan umur puluhan taun. Lan sampeyan ora bisa mung pas menyang EU karo gandum Panjenengan.
              Kualitas gandum, miturut sing nangani, ora dhuwur ing Federasi Rusia. Akeh suket lan kontaminasi. China, taun kepungkur, yen memoriku ngladeni aku, boikot gandum kita.
              Babagan alas.
              Kirimi kayu babak - angkara.
              Nanging balok utawa clipping sleeper uga minangka kejahatan.
              Papan pinggir minangka bahan baku kanggo industri mebel.
              Nanging furnitur rampung minangka produk industri.
              Dadi isih durung jelas sapa sing bakal mateni sapa lan karo apa.
              Negara-negara pengekspor utama hasil hutan


              Persentase ekspor donya (2019)

              Kayu bahan bakar: Ukraina (13%); Eswatini (10%); Bosnia lan Herzegovina (8%); Kroasia (8%); Prancis (6%); Slovenia (5%); Amerika Serikat (5%).
              Roundwood industri: New Zealand (16%); Federasi Rusia (11%); Republik Ceko (10%); Jerman (6%); Amerika Serikat (6%); Kanada (5%); Australia (5%); Polandia (3%); Prancis (3%); Papua Nugini (3%); Norwegia (3%).
              Arang: Indonesia (18%); Myanmar (9%); Nigeria (9%); Polandia (6%); Namibia (6%); Ukraina (6%); Vietnam (5%); India (4%); Kuba (4%); Filipina (3%); Paraguay (3%).
              Pelet kayu lan aglomerat liyane: Amerika Serikat (24%); Vietnam (12%); Kanada (10%); Federasi Rusia (6%); Latvia (6%); Estonia (4%); Denmark (3%); Austria (3%); Malaysia (3%); Jerman (3%); Portugal (3%).
              Kayu: Federasi Rusia (21%); Kanada (18%); Swedia (8%); Jerman (6%); Finlandia (6%); Austria (4%); Amerika Serikat (4%); Belarus (3%); Thailand (3%).
              Veneer: Vietnam (15%); Federasi Rusia (15%); Kanada (11%); China (9%); Amerika Serikat (5%); Gabon (5%); Selandia Anyar (3%).
              Panel adhedhasar kayu: China (12%); Kanada (10%); Federasi Rusia (7%); Jerman (7%); Thailand (6%); Brazil (4%); Malaysia (4%); Indonesia (4%); Polandia (4%); Belarus (3%); Prancis (3%); Austria (3%); Belgia (3%); Romania (3%).
              Simpenan kertas: Brazil (24%); Kanada (15%); Amerika Serikat (11%); Chili (7%); Indonesia (7%); Finlandia (7%); Swedia (6%); Uruguay (4%); Federasi Rusia (3%).
              Kertas sing dibalekake: Amerika Serikat (34%); Inggris (9%); Jepang (6%); Prancis (5%); Walanda (5%); Jerman (5%); Italia (4%); Kanada (3%); Belgia (3%).
              Kertas lan karton: Jerman (12%); Amerika Serikat (9%); Finlandia (8%); Swedia (8%); Kanada (6%); China (5%); Indonesia (4%); Austria (4%); Prancis (3%); Belgia (3%); Italia (3%); Federasi Rusia (3%); Republik Korea (3%).

              Wigati dicathet: kayu bunder bisnis - RF - 11% lan Republik Ceko - 10%.
              Ing endi Republik Ceko lan ing ngendi Federasi Rusia? Bandhingake dimensi ing ndonya lan sampeyan bakal ngerti manawa ana analisis serius babagan kahanan ing tembung sampeyan.
              1. +2
                27 2021 Juni
                Gandum adoh saka bahan mentah, nanging woh-wohan sing ditanam minangka produk produksi, sanajan minangka produk pertanian. Uga digunakake ing wangun murni minangka potong fodder ing peternakan, utamané unggas. Iku turunan kanggo pabrik tepung, lan liya-liyane, nanging amonia sing padha, minangka produk industri kimia, minangka turunan kanggo produksi bahan kimia liyane, refrigeran kanggo instalasi, lan liya-liyane. produk ekstraksi sing ora owah. Liwat alas. Ora worth mbandhingake persentase kayu bahan bakar, areng, lan liya-liyane - iki jumlah minuscule saka total. Kertas minangka masalah sing kapisah. Kayu bunder lan kayu, ya, iku penting. Mulane
                Kutipan saka demo
                Kayu: Federasi Rusia (21%); Kanada (18%)
                Liyane ora ana ing cedhak, kayu bunder bisnis, ing ngendi Federasi Rusia minangka salah sawijining pimpinan, apik, nanging kanthi kedok kayu gergaji, kayu sing diproses kanthi kasar diekspor saka kita (kaya Presiden nyatakake). Mulane, mesthi, Rusia mesthi dadi pimpinan donya ing alas.
                1. Tur
                  0
                  27 2021 Juni
                  Kita wis metu saka topik.
                  Obrolan kasebut babagan jumlah kargo sing ngliwati Bosphorus.
                  Lan sapa sing bakal kalah lan sapa sing bakal entuk saka pambangunan saluran anyar.
                  Kita Rusia, kita bakal kalah.
                  Amarga kasunyatan sing Konvensi Montreux mung cocog kanggo Selat. Sing. alam, alam, fitur geografis uga ditetepake.
                  Bener, ana uga Dardanelles.
                  Kang uga tundhuk ing yurisdiksi artikel saka konvènsi iki.
                  Nanging wong Turki ing kene bisa nyoba "reinvent setir".
                  Wacan kasebut praktis gratis - biaya mercusuar yaiku $ 1000. Kanggo kapal sing nggawa lenga 100000 ton, ora ana apa-apa.
                  Nanging dina downtime kapal 15 lan 20 ewu dolar.
                  Dadi kita - Rusia bakal entuk manfaat saka saluran kasebut. Ora bakal ngadeg ing baris kanggo dina.
                  Saiki kita kudu ngetung penghasilan lan biaya.
                  Banjur kita bakal miwiti ngerteni apa gluten gandum minangka bahan mentah, lan apa - produk industri. hi
                  1. 0
                    28 2021 Juni
                    Kutipan saka demo
                    Kita Rusia, kita bakal kalah.

                    Apa sing bakal kita kelangan kajaba kesempatan kanggo nambah ekspor liwat pelabuhan bebas es ing Segara Ireng?
                    Kutipan saka demo
                    Nanging wong Turki ing kene bisa nyoba "reinvent setir".

                    Aja ngira kanggo wong Turki - padha ndeleng kanthi jelas keuntungan saka proyek iki, sing, miturut pendapatku, bakal dibayar kanthi lengkap sajrone 12-15 taun, gumantung saka ton kapal sing ngliwati. Mungkin luwih cepet yen kita nambah ekspor tradisional.
                    Kutipan saka demo
                    Wacan kasebut praktis gratis - biaya mercusuar yaiku $ 1000.

                    Sing misuwur sampeyan mlebu ing dompet - dheweke wiwit mbayar dhuwit sing wis disimpen ing kana ...
                    Lan yen padha takon rega sing luwih dhuwur saben pass 5 utawa kaping sepuluh, wis nyoba kanggo ngetung, njupuk menyang akun biaya ngadeg saben dina ing baris?
                    Ing tanggal 27 April 2020, saben dina nggunakake tanker saiki bakal regane $173.

                    Apa jenis "ewu" sing bisa diomongake kanthi rega barang saben dinane?
                    Kutipan saka demo
                    Nanging dina downtime kapal 15 lan 20 ewu dolar.
                    Dadi kita - Rusia bakal entuk manfaat saka saluran kasebut.

                    Kita bakal menang liwat kapal gedhe liwat kanal anyar, lan liwat kapal kali-segara nggawa gandum, contone, kita ora bisa menang apa-apa, nanging paling kita ora bakal ngadeg ing baris.
                    Kutipan saka demo
                    Saiki kita kudu ngetung penghasilan lan biaya.

                    Ing Turki, dheweke wis suwe nindakake iki - aku rumangsa cepet ngerti yen pitik iki bakal menehi endhog emas kanggo dheweke.
                    1. Tur
                      0
                      28 2021 Juni
                      Lan yen padha takon rega sing luwih dhuwur saben pass 5 utawa kaping sepuluh, wis nyoba kanggo ngetung, njupuk menyang akun biaya ngadeg saben dina ing baris?
                      Dheweke bisa takon, nanging sapa sing bakal menehi? wong bodho
                      Ragad mercusuar iku padha karo dhuwit, sing wis mapan ing praktik navigasi donya. Lan sampeyan ora bisa ngangkat dheweke saka teluk floundering kaya ngono. Ya IMO - Organisasi Maritim Internasional - minangka lembaga khusus Perserikatan Bangsa-Bangsa sing tanggung jawab kanggo safety navigasi lan nyegah polusi segara lan atmosfer dening kapal. Dheweke kudu nyetujoni somersaults kasebut, nanging dheweke ora bakal ngetokake. Lan yen wong Turki ngeyel, dheweke bakal nampa larangan ing kabeh kapal lan prau.
                      Iki pisanan.
                      Apa lan carane ngeterake gandum minangka perkara katelu. Bisa uga ing kanthong. Ekonomi kudu ekonomi. Ayo bakul apa math. Bapak maratuwaku, Gusti Allah mberkahi dheweke, nggawa 100000 ton minyak menyang AS, lan 100000 ton gandum saka AS. Minyak diisi nganti 16-18 jam ing Shiskhares. Lan gandum 24 jam ing New Orleans.
                      Ora bakal duwe bathi kanggo nindakake ing lot cilik (5-7 ewu ton), bakal nggawa 20-30, utawa 50-60. Sing luwih gedhe batch, luwih murah overhead.
                      Segara Ireng ora kondusif banget kanggo nggunakake kapal kelas iki. Kanggo nunggu badai cilik padha didhawuhi mlayu menyang teluk sing ditutup.
                      Ayo. Cukup. Aku sampeyan mung bosen. Lan ora ana sing mbantah.
                      1. 0
                        28 2021 Juni
                        Kutipan saka demo
                        Ragad mercusuar iku padha karo dhuwit, sing wis mapan ing praktik navigasi donya

                        Koleksi saluran minangka adat sing ora kurang mantep ing praktik donya, lan beda ing negara liya.
                        Kutipan saka demo
                        Lan yen wong Turki ngeyel, dheweke bakal nampa larangan ing kabeh kapal lan prau.

                        Saluran iki minangka properti pribadi Turki, lan bakal nyetel rega ing kana. Kabeh struktur donya ora bakal bisa nindakake apa-apa - iki dudu arteri segara alam.
                        Kutipan saka demo
                        Bapak maratuwaku, Gusti Allah mberkahi dheweke, nggawa 100000 ton minyak menyang AS, lan 100000 ton gandum saka AS.

                        Aku dhewe wis gedhe ing segara, lan kakangku lelayaran ing segara suwene patang puluh taun, lan ngunjungi kabeh pelabuhan sing ditekani bapak maratuwamu. Sayange bapak mertua sampeyan ora nerangake apa biaya saluran, ing Selat Kerch sing padha, lan kepiye bedane karo biaya navigasi.
                        Kutipan saka demo
                        Aku sampeyan mung bosen. Lan ora ana sing mbantah.

                        Lan ketoke kanggo kula, sampeyan sing mbangun kastil ing udhara, kanthi pangarep-arep yen wong Turki salah ngitung.
            3. +1
              27 2021 Juni
              Gandum lan kimia dudu bahan mentah
              =======
              Gandum dudu bahan mentah? belay
              Lan ana macem-macem granula plastik. Cukup bahan baku kanggo industri kimia wong liya, ya ...
              1. +1
                27 2021 Juni
                Ora bahan mentah, nanging produk saka produksi tetanèn. Industri kimia kita kuwat ing pupuk mineral, sing pisanan ing ekspor. Ammonia diprodhuksi dening liya, etc.
    3. 0
      26 2021 Juni
      Lan Rusia, kanthi bantuan turis lan tuku tomat, bakal mbantu Turki mbangun kanal pengiriman, sing bakal nggawe kesulitan tambahan kanggo Rusia kanggo njamin perlindungan wates maritim ing Segara Ireng.
      1. +4
        26 2021 Juni
        Kanggo 15 milyar dolar tomat, nuwun sewu, nanging aku ora bakal mangan sing akeh.
        1. +1
          26 2021 Juni
          Kutipan saka: tralflot1832
          Saiki bakal ana hiburan, ing peta Google saka papan kanggo nonton jangkah pambangunan saluran kasebut.

          Lan ana sing katon, lan Amerika Serikat lan Eropa bakal ngetrapake sanksi marang Turki.
        2. +5
          26 2021 Juni
          Lan tomat Minusinsk luwih enak))
          1. +1
            26 2021 Juni
            Aku setuju, iku enak sing tuwuh ing omah, malah sosis. wassat
          2. +1
            27 2021 Juni
            Kutipan: Fedor M
            Lan tomat Minusinsk luwih enak))

            Apa dheweke wiwit tuwuh maneh? Banjur aku kelingan ing awal taun 2000-an, nalika Khloposha dadi gubernur, kabeh tanah disewakake marang wong Tionghoa lan ora ana tomat Minusinsk. Lan ing wulan Agustus ana kapal saka Krasnoyarsk nyedhaki Dudinka, lan ana mambu tomat ing berths, bakal ripen ing dalan, keselak nang endi wae lan wis nimbang ketchup siap saka kothak mili mmm ... basa
            1. +1
              27 2021 Juni
              Dheweke mesthi ana) mung akeh wong Tionghoa ing latar mburi, mula dheweke ora ngerti. Tomat liburan minangka ana lan tetep, kontes, hadiah
      2. + 14
        26 2021 Juni
        Yen Yerdogad diarani kanca, mula dheweke kepengin ngapusi sampeyan, lan yen dheweke diarani sedulur, mula dheweke wis ngapusi sampeyan.
    4. -8
      26 2021 Juni
      Jancok saluran iki
    5. 0
      26 2021 Juni
      Erdogan dhewe. Miturut dheweke, konvensi kasebut bakal tetep utuh lan terus ditrapake ing Bosporus, dene ora bakal ditrapake ing saluran anyar.

      lan apa, ing saluran wong bakal njagong utawa apa? ing segara, konvènsi isih ditrapake
    6. -2
      26 2021 Juni
      Sawise kanal iki dibangun, bisa uga Bosphorus ditutup "sauntara" kanggo ndandani, perbaikan lingkungan, utawa liya-liyane ... Apa Armada Segara Ireng bakal dikunci saiki ora ing segara, nanging ing genangan Laut Ireng?
    7. +9
      26 2021 Juni
      Nyatane, Konvensi Montreux ngatur rezim navigasi ing Selat Turki, yaiku, ing Dardanelles. Warga Erdogan napsirake perjanjian internasional kanthi bebas))), kanthi nganggep kahanan ekonomi Turki, muga-muga. yen iki bakal dadi jerami pungkasan sing mecah mburi unta Turki)))
    8. 0
      26 2021 Juni
      Pakar internasional, kalebu Rusia, wedi yen Konvensi Motre ora bakal ditrapake ing selat anyar. Miturut cara, Erdogan dhewe nyatakake iki. Miturut dheweke, konvensi kasebut bakal tetep utuh lan terus ditrapake ing Bosporus, dene ora bakal ditrapake ing saluran anyar.
      Iki tegese Turki dhewe bakal mutusake sapa sing bakal ngliwati lan sapa sing ora, lan kabeh wong bakal gumantung marang swasana Sultan.
      Sawise Terusan Istanbul dibangun, Konvensi Montreux bakal ora ana lan bisa nyebabake ketegangan sing serius ing sadawane tapel wates Rusia sisih kidul.

      Kanggo dalan liwat selat anyar, padha bisa miwiti ngisi ragad prayoga. Nice deal cilik!
      Kahanan iki bisa uga ora cocog karo sawetara.
      1. +4
        26 2021 Juni
        Yen kakehan gumantung ing swasana sultan, mesthi akeh banget sing arep nyingkirake sultan iki.
        1. +2
          26 2021 Juni
          Banjur ana sultan liyane
          1. +5
            26 2021 Juni
            Kutipan: Fedor M
            Banjur ana sultan liyane

            Mesthi wae, nanging dheweke ora pengin mbaleni nasibe sing sadurunge.
      2. +5
        26 2021 Juni
        Erdogan lungguh ing jendhela lan ndeleng ing selat, apa jenis dhuwit ngambang liwat kula, nanging aku ora bisa nindakake apa-apa, Gusti Allah maringi selat. Kajaba kanggo pengemis dhuwit kanggo pilotage. Pitakonan mung kepiye carane nyopir lalu lintas? Pendahulu sing adoh duwe ide kanggo nutup Bosphorus kanggo USSR, dadi "Pak, kanthi otak, aku bakal cepet-cepet golek apa-apa.
      3. +1
        26 2021 Juni
        Kutipan: A. Privalov
        Pakar internasional, kalebu Rusia, wedi yen Konvensi Motre ora bakal ditrapake ing selat anyar. Miturut cara, Erdogan dhewe nyatakake iki. Miturut dheweke, konvensi kasebut bakal tetep utuh lan terus ditrapake ing Bosporus, dene ora bakal ditrapake ing saluran anyar.
        Iki tegese Turki dhewe bakal mutusake sapa sing bakal ngliwati lan sapa sing ora, lan kabeh wong bakal gumantung marang swasana Sultan.
        Sawise Terusan Istanbul dibangun, Konvensi Montreux bakal ora ana lan bisa nyebabake ketegangan sing serius ing sadawane tapel wates Rusia sisih kidul.

        Kanggo dalan liwat selat anyar, padha bisa miwiti ngisi ragad prayoga. Nice deal cilik!
        Kahanan iki bisa uga ora cocog karo sawetara.


        Kathah gumantung ing Sultan. Luwih saka sepisan dheweke bisa ngalahake para pemimpin "barbar", nanging durung ana sing mbatalake kerugian saka perdagangan negara-negara kasebut. ora

        Lan prinsip "amicable" resolusi masalah tetep padha. ya

        1. -5
          26 2021 Juni
          Kutipan: Terenin
          Kutipan: A. Privalov
          Pakar internasional, kalebu Rusia, wedi yen Konvensi Motre ora bakal ditrapake ing selat anyar. Miturut cara, Erdogan dhewe nyatakake iki. Miturut dheweke, konvensi kasebut bakal tetep utuh lan terus ditrapake ing Bosporus, dene ora bakal ditrapake ing saluran anyar.
          Iki tegese Turki dhewe bakal mutusake sapa sing bakal ngliwati lan sapa sing ora, lan kabeh wong bakal gumantung marang swasana Sultan.
          Sawise Terusan Istanbul dibangun, Konvensi Montreux bakal ora ana lan bisa nyebabake ketegangan sing serius ing sadawane tapel wates Rusia sisih kidul.

          Kanggo dalan liwat selat anyar, padha bisa miwiti ngisi ragad prayoga. Nice deal cilik!
          Kahanan iki bisa uga ora cocog karo sawetara.


          Kathah gumantung ing Sultan. Luwih saka sepisan dheweke bisa ngalahake para pemimpin "barbar", nanging durung ana sing mbatalake kerugian saka perdagangan negara-negara kasebut. ora

          Lan prinsip "amicable" resolusi masalah tetep padha. ya



          Roma Katelu (Andrey Fedyashkin)

          "Latin, bangga Etruscan

          Dicethakaké paduan baja Romawi,

          Lan sawise pati saka kakuwasan loro

          Semangat Roma wis dilestarekake ing Rusia.

          Lan gusli nguripake maneh dongeng

          Ing epik Bizantium anyar,

          Ing tanah Slavs lan mangsa dawa

          Imperial Roma lair maneh.

          Lan donya saka Prusia kanggo Alaska

          Kasebar ing dongeng latin.

          Kanthi katon aquila sirah loro,

          Aku nggawe susuh kanggo awakku nganti suwe,

          Ndelok kulon lan wetan

          Aweh piwulang marang bangsa liya,

          Manuk Etruscan dadi Russified.

          Saiki malah sing isin katon kendel.

          Garudha sing sirah loro rukun

          Saben uwong sing ora becik marang saben liyane.

          Bangsa-bangsa sing ora ngungsi

          Mapan ing sangisore swiwine.

          Lan urip wis maju.

          Ing ngisor wulu manuk garudha iku jembar,

          Lan wong wis ora wedi maneh

          Delengen ing mripat getih

          Lali apa iku mati

          Lan padha digawa metu kanggo kabeh wong ing piring,

          Sing teka kanggo anting.

          Lan anting-anting kasebut diparingake marang wong-wong mau:

          Ana ing bathuk, ana ing bathuk.

          Ing ngisor padha menehi gelas kanggo ngombe,

          Lan cemlorot iku permanen

          Lan wong Saxon nahan dendam.

          Nanging roh Romawi bakal mbantu kita

          Lan kita ngalahake tanpa pangkat, apik

          Lan ora dening lomba - dening moncong!

          Kabeh sadulur diwenehi anting.

          Lan paus saka perang salib,

          Lan para priyayi kang gumunggung,

          Lan khans kidul ing otak

          Ing Youth * ngalahake fashion.

          "Kabeh sumunar ing ngarep kita,

          Kabeh wis neng kene"

          Lan, crawling adoh, padha ngipat-ipati:

          “Ya ampun Boska! Mangga, kaput"*

          Lan raja-raja palsu lan nabi-nabi palsu,

          Ora nyepelekake kelakuane,

          Dalan ditunjuk ing mburi.

          Suwe-suwe omahe bakal dadi neraka.

          Lan leluhure padha dikenal ing Roma,

          A paku iki mimpin menyang coffin kekaisaran.

          Sapa jenenge? Horde jenenge!

          Ditresnani bebarengan utawa loro

          Jerman, Celt, Galia, Hun*

          potong runemu kikuk *

          Ing aksara Romawi *.

          Dheweke ora bisa dipercaya! ”...
      4. -5
        26 2021 Juni
        kok ora mbayar ragad? Selat lan tanah iku Turki, nanging anggaran Turki ora nampa apa-apa saka iki, lan saben wong mlaku liwat selat, lan barang sing mbebayani banget ..
        ing kene wong Mesir kanthi sopan ngisi anggaran kanggo ngliwati Terusan Suez, sanajan dheweke ora nggawe kanal iki. eseman
    9. +1
      26 2021 Juni
      Iku rada ala. Kok apik.
    10. 0
      26 2021 Juni
      Nganggep pangembangan sistem senjata hipersonik jarak jauh ing Rusia, paningkatan jumlah kapal NATO sing ngliwati saluran pengiriman anyar ora bakal dadi penting banget, kemungkinan inisiatif Erdogan kanggo mbangun saluran anyar disebabake nampa. bathi super saka wacana kapal dagang manca, kang utamané digandhengake karo pangembangan luwih saka pelabuhan kargo kita ing Crimea lan Wilayah Krasnodar, lan Ukrainia, Georgian lan pelabuhan kargo liyane ing Segara Ireng ora nangani jumlahe kargo kuwi. minangka kita
      1. +2
        26 2021 Juni
        Umumé, sampeyan bener, utamane babagan penghasilan saka tugas. Aku wong Turki bakal mbatesi kapal ing Bosphorus kanggo iki. Nanging sampeyan salah babagan Ukraina. Dheweke ngarep-arep gas cair, sing malah dibangun terminal, nanging Erdogan ujar manawa operator gas gedhe ing jendela Istanbul mbebayani. Putus. Nanging saiki masalah kasebut bisa dirampungake liwat saluran kasebut. Ing babagan iki, aku ora ngilangi partisipasi ing pendanaan Amerika Serikat lan Jerman, uga wong Tionghoa lan liya-liyane, yen dadi pemegang saham saluran kasebut. Dadi bakal ana dhuwit, kita kudu nyiapake iki, sanajan Konvensi Montreux kalebu Segara Marmara. Dadi kanggo kita iki ora dadi masalah militer minangka masalah ekonomi. Ukraina ora bakal entuk apa-apa, amarga gas cair luwih larang, ditambah tugas (Qatar uga Suez). Lan sing paling penting, masalahe dudu gas, nanging transit ...
        1. +3
          26 2021 Juni
          Lan sing paling penting, masalahe dudu gas, nanging transit ...

          Ukraina duwe masalah karo akal sehat lan persepsi donya minangka globe Ukraina.
      2. +1
        27 2021 Juni
        Quote: COMMANDERDIVA
        sing utamane ana gandhengane karo pangembangan pelabuhan kargo kita ing Crimea lan Wilayah Krasnodar,

        Pancen, iki - siji terminal ing Semenanjung Taman worth soko. Kajaba iku, bisa uga amarga saluran iki, volume lalu lintas bisa saya tambah, banjur masalah ngangkat blokade pelabuhan Krimea bakal cocog kanggo kabeh wong. Lan iki minangka masalah gedhe kanggo negara kita - duwe pelabuhan ing Segara Ireng, ora digunakake, nanging kanggo ngisi maneh ing roadstead, kaya sing saiki ditindakake ing Selat Kerch.
    11. +1
      26 2021 Juni
      RRC mandheg menehi dhuwit menyang Terusan Nicaragua - lan "beku"!
      Apa "sultan" wis cukup "cadangan emas"?
    12. 0
      26 2021 Juni
      Kita kudu ngatur boikot transit. Kanggo saperangan saka taun bakal ngadeg tanpa prau siji, iku bakal miwiti inflict Losses - The Tchertogad piyambak bakal tearfully nyuwun kanggo ing paling siji prau. Lan kanggo nanggepi dheweke - mung nalika Konvensi Montreux ditambahi menyang saluran iki.
      1. -4
        26 2021 Juni
        kerugian apa, apa Rusia utawa wong liya mbayar dhuwit kanggo ngliwati Selat Turki?)
        ora, mesthi, saben wong nggunakake Selat iki gratis, ora kaya Terusan Suez. Iki mbokmenawa sing paling nyengsarakke Sultan, lan ora miturut omongane uwong Konvènsi Montreux .. Yen Turki mbangun kanal anyar, padha bakal pangalihan kapal dimuat karo lenga lan bahan kimia liyane kanggo Selat anyar tinimbang Bosphorus, nanging padha wis ngisi daya. ragad)
      2. 0
        26 2021 Juni
        Lan carane nindakake?
    13. 0
      26 2021 Juni
      Aku wonder sing bakal finance construction?
      1. +1
        26 2021 Juni
        Kaya Qatar
    14. -1
      26 2021 Juni
      Apa sing diomongake para Bolshevik nganti suwe wis kedadeyan ...
    15. -5
      26 2021 Juni
      Ya, Erdogan, amarga nglanggar hidrologi ing Segara Marmara, kanthi kanal, wong Turki dhewe saka Jembatan Istanbul bakal nyelehake menyang bubur sing busuk iki. Aku bisa mbayangno carane bau segara saiki ing Istanbul. wis digawa menyang Segara Aegea, segara, lan ambane saka Aegean menyang Ireng, kang terusan ora bakal mengaruhi, bakal ana cesspool yen kanal dibangun kanggo mburi.
      1. -1
        26 2021 Juni
        Kutipan saka: tralflot1832
        hidrologi ing Segara Marmara

        Ana sing percaya yen Segara Ireng bakal tiba ...
        Miturut ahli oseanografi, profesor ing Universitas Hacettepe ing Ankara Cemal Saidam, pambangunan kanal kasebut bakal nyebabake akibat sing ora bisa dibatalake kanggo ekosistem Segara Ireng lan Marmara. Kasunyatane yaiku tingkat Segara Ireng ngluwihi tingkat Marmara - kira-kira 30-50 sentimeter. Loro arus multidirectional sing beroperasi ing Selat Bosporus ora ngidini Segara Ireng dadi cethek, amarga dipangan karo banyu "tangga". Pambangunan saluran ing ngendi banyu mung bakal mili menyang Segara Marmara bakal mimpin menyang cethek Segara Ireng kanthi bertahap - iki bisa nyuda populasi iwak lan nyebabake kekeringan. Pelanggaran keseimbangan ijol-ijolan banyu, spesialis yakin, bakal mengaruhi kabeh negara pesisir, kalebu Rusia, Georgia, Abkhazia lan Ukraina. "Tingkat Segara Ireng mesthi bakal mudhun, nanging amarga ukuran saluran kasebut, aliran banyu ora kritis. Aku mikir proses iki bakal katon ing pesisir ngisor wilayah Segara Ireng Lor: Odessa, Kherson , lan liya-liyane," ujare Vladimir, kepala departemen oseanografi Institut Hidrofisika Laut Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia Belokopytov.
        https://sputnik-abkhazia.ru/analytics/20210409/1032182820/Dubler-Bosfora-chem-opasen-sumasshedshiy-proekt-Erdogana.html
        1. +2
          26 2021 Juni
          Aku ora ngerti sepira akurat angka kasebut, 360 meter kubik banyu Segara Ireng desalinated mili metu saben taun, 170 kilometer kubik saben taun mlebu ing banyu asin Mediterania. .
          1. +1
            26 2021 Juni
            Kabeh imbangan saka inflows lan outflows iki wis dikembangaké liwat abad lan banjur padha mutusaké kanggo campur tangan ing proses sing ... kene lan ibu alam iku siji bab, banjur liyane ... lan uga iki ... Segara Ireng ora prasaja. karo hidrogen sulfida .. carane kabeh owah-owahan ing neraca iki pungkasanipun bakal mengaruhi ... Aku sangsi sing sapa bisa ngetung iki karo kapercayan .. dadi pilihan "kaya ora kudu ngubur maneh karo nggunakake meksa" bisa uga ora langsung, nanging sampeyan ora kudu ngilangi ... .
    16. -3
      26 2021 Juni
      Miturut Erdogan, kanal anyar kudu nyedhiyakake keamanan sing luwih gedhe kanggo Istanbul, amarga Bosphorus ora bisa ngatasi aliran kapal lan kapal sing ngliwati.

      Inggih, kene dheweke luwih saka tengen, Welasan kapal darting watara Bosphorus saben dina, loro militer lan dimuat karo lenga lan barang kimia liyane .. lan iki mbeta risiko tartamtu kanggo kutha padhet pedunung kaya Istanbul.
      Aku mikir yen saluran iki dibangun, wong Turki bakal nglilani kabeh kapal militer lan kapal kanthi barang mbebayani sacara eksklusif liwat saluran anyar, sing logis. Nanging kunci ing kene yaiku yen dheweke mbangun, amarga proyek kasebut serius lan larang regane, lan ekonomi Turki ora kepenak banget ...
    17. 0
      26 2021 Juni
      Pakar internasional, kalebu Rusia, wedi yen Konvensi Motre ora bakal ditrapake ing selat anyar. Miturut cara, Erdogan dhewe nyatakake iki. Miturut dheweke, konvensi kasebut bakal tetep utuh lan terus ditrapake ing Bosporus, dene ora bakal ditrapake ing saluran anyar.


      Kita kudu ngluwihi Segara Ireng, lan ora menyang selat ...
    18. +2
      26 2021 Juni
      Kutipan saka ccsr
      sementara ing Segara Ireng kanggo Welasan kapal perang sing, lan diwenehi rotasi, padha bisa ngatur iki kanggo akèh sasi.

      liyane NATO bakal introduce kapal menyang Segara Ireng, kurang saka iki kapal padha bakal ing sawetara panggonan liyane. Rusia mung skenario positif. wiwit kleleb kapal NATO ing Segara Ireng luwih gampang saka ngendi wae
    19. -4
      26 2021 Juni
      ie montreux iso disiram wc.... soale mung siji.. duit zine saka endi??)))))))
      1. 0
        26 2021 Juni
        Saka sponsor - investor umum lan swasta ing Turki.
    20. 0
      26 2021 Juni
      Punika tricksters
      Lan adonan ora getun
    21. 0
      27 2021 Juni
      Quote: Palestina
      ie montreux iso disiram wc.... soale mung siji.. duit zine saka endi??)))))))

      Yen proyek kasebut nguntungake, nanging bakal ana investor ... Utawa apa bathi wis mandheg?
    22. -2
      27 2021 Juni
      A pengungkit kuat tekanan ing Rusia, lan Erdogan duwe ambisi gedhe. Nyatane, Azerbaijan wis ngrancang mbangun pangkalan militer Turki, lan Turki, apa wae sing bisa dikandhakake, minangka negara NATO. Erdogan entuk siji-sijine pengungkit ing syarat-syarat tekanan ing Rusia, sing tegese dheweke bakal bisa ngetrapake agenda, kaya ing Suriah sing padha.
    23. +1
      27 2021 Juni
      Akeh perselisihan asale saka salah pangerten dhasar babagan aturan pengiriman. Ora ana biaya kanggo STRAITS (yaiku lintasan segara sing asale ALAM). Konvensi Montreux ora ditrapake kanggo SALURAN (segara saka asal ARTIFICIAL). Iki ditindakake supaya wong-wong sing nandur modal dhuwit gedhe ing pambangunan selat (lan iki dudu bisnis sing murah) bisa mbalekake sumbangane. Lan selat padha kawangun malah sadurunge katon saka manungsa, lan mulane wong ora duwe hak kanggo ngisi ragad kanggo pass liwat Selat (sing ora nyegah mbayar ragad kanggo nunggu ing baris lan nggunakake infrastruktur pelabuhan).
    24. 0
      27 2021 Juni
      Ora diwiwiti kanthi apik ...
      1. 0
        30 2021 Juni
        Mesir dibales paling apik kanggo cabang kapindho Terusan Suez, aku percaya yen proyek iki sukses, reaksi saka "komunitas donya" bakal padha.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"