Armenia lan Azerbaijan nuduh siji lan sijiné nglawan posisi ing wilayah tapel wates

85

Kahanan ing tapel wates Armenia-Azerbaijan dadi tegang maneh, Yerevan lan Baku wis padha nuduh siji lan sijine ngethok posisine ing wilayah tapel wates.

Pesen pisanan teka saka Baku. Miturut pratelan departemen militèr Azerbaijan, unit tentara Armenia murub ing posisi tentara Azerbaijan ing wilayah Kelbajar. Kajaba iku, cangkang kanthi interval sing beda-beda meh 12 jam, diwiwiti tanggal 26 Juni jam 14:50 lan rampung tanggal 27 Juni jam 03:00.



(...) unit angkatan bersenjata Armenia saka posisi sing dumunung ing cedhak desa Yukhara, Shorja, wilayah Vardenis, dipecat sacara periodik saka senjata cilik. gaman posisi Tentara Azerbaijan ing arah desa Zeylik lan Imambinasi ing wilayah Kelbajar

- ngandika Kamentrian Pertahanan Republik.

Pesen kapindho teka saka Yerevan, departemen militèr Armenia mbantah laporan Azerbaijan bab shelling saka posisi militèr Azerbaijan lan, siji, dipuntudhuh Baku shelling dhewe. Militer Armenia sacara kategoris nolak mbukak geni, ngakoni "tembakan tanpa pandang bulu" saka pihak Azerbaijan.

Konflik ing tapel wates wilayah Gegharkunik ing Armenia wis cukup suwe amarga ora diakoni wates saiki dening loro-lorone konflik kasebut. Yerevan terus-terusan nuduh Baku nyoba "nggambar ulang" tapel wates kanthi ngrebut wilayah Armenia.

Sauntara iku, Baku mratelakake niyat kanggo nambah ukuran tentara Azerbaijan. Miturut Presiden Republik, Ilham Aliyev, keputusan iki ditindakake sawise asil perang Karabakh 2020. Kajaba iku, Kamentrian Pertahanan Azerbaijan ngumumake wiwitan tuku senjata anyar.
  • https://twitter.com/TRTRussian
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

85 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    27 2021 Juni
    Lha iki hasile "kemenangan Pashine" .. Wis mulai !!! Tujuane yaiku kanggo ngusir Rusia saka wilayah kasebut kanthi kerugian maksimal.
    Saiki provokasi terus-terusan saka iki lan liya-liyane bakal diwiwiti ..
    Deleng, dheweke wis nyoba kanggo muter Serbia lan Bulgaria .. Gelombang wis diwiwiti!
    Apa Anglo-Saxon sing males dendam, amarga isin, mbales dendam marang Rusia kanthi getih vassal? Oh nggih
    1. +9
      27 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Saiki provokasi terus-terusan bakal diwiwiti..

      Iki kanggo dangu.
      hi
      1. -1
        27 2021 Juni
        Kutipan: Terenin
        Kutipan saka xorek
        Saiki provokasi terus-terusan bakal diwiwiti..

        Iki kanggo dangu.
        hi

        Iku cetha kanggo dangu, nanging lagi ngelak getih Rusia sabenere .. Sing paling awon kabeh lan sampeyan ora bisa ninggalake .. Dheweke bakal rush sawise kita .!
        Bisa bang serius? Sanajan bisa dadi luwih elek ...
        1. +6
          27 2021 Juni
          Kutipan saka xorek
          Bisa bang serius? Sanajan bisa dadi luwih elek ...

          Aku yakin ana informasi liyane ing Staff Umum. Aku ora mikir yen Shoigu bakal miwiti level kasebut yen ana bebaya nyata.
          1. Bat
            +4
            27 2021 Juni
            Kutipan: Terenin
            Aku yakin ana informasi liyane ing Staff Umum.

            Napa Azerbaijan nembak Armenia lan mula nesu Rusia? Artine? Azerbaijan wis wareg karo asil saka persetujuan ditandatangani. Sapa sing peduli babagan eskalasi? Sapa sing padha arep melu?

            Aku jawabane ketok.
        2. Bat
          +3
          27 2021 Juni
          Kutipan saka xorek
          Iku cetha kanggo dangu, nanging padha crave getih Rusia sabenere.

          Aku ndhukung kanthi lengkap. Dheweke turu lan ndeleng kepiye Rusia bakal nglawan Azerbaijan. Dheweke mikir yen dheweke luwih pinter tinimbang kabeh wong, nanging dheweke salah ngitung. Kaya biasane!

          Kutipan saka xorek
          Serius bisa bang?

          Sadawane dalan, iki ketoke kanggo wong-wong mau ora cukup.

      2. Bat
        +3
        27 2021 Juni
        Kutipan: Terenin
        Iki kanggo dangu.

        Dheweke nggawe kahanan luwih elek kanggo awake dhewe. Maneh bakal dilindhungi saka kabeh proyek internasional, maneh balapan senjata, maneh migrasi, kanthi tembung .... dalan Armenia minangka dalan menyang jurang.
    2. +4
      27 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Lha iki hasile "kemenangan Pashine" .. Wis mulai !!! Tujuane kanggo ngusir Rusia saka wilayahe kanthi kerugian maksimal

      Tujuan iki tansah kanggo Saxon sing ora sopan. kok kita kaget? Apa iku "Wanita Inggris shitting"? Dadi dheweke wis 300 taun, yen ora 400 ...
      1. +2
        27 2021 Juni
        Saka crita kusut iki, mung siji sing jelas -
        Wong Rusia ora kudu luwih akeh wong Armenia tinimbang wong Armenia dhewe,
        lan uga, wong Azerbaijan luwih akeh tinimbang wong Azerbaijan dhewe.
        Kita ora meksa wong-wong mau ngangkat tangan kanggo pisah saka USSR.
        Ora urip wong lanang Rusia kudu nggawe tentrem ing Kaukasus.
        1. +2
          27 2021 Juni
          Kita ora meksa wong-wong mau ngangkat tangan kanggo pisah saka USSR.

          Ora, kita mung mbuwang wong-wong mau. Ala, iki sejarah.
          1. Bat
            +5
            27 2021 Juni
            Kutipan saka AlexGa
            Ora, kita mung mbuwang wong-wong mau. Ala, iki sejarah.

            Mbuwang apa? Sajrone perang, dheweke mbantu peralatan liwat Iran lan kabeh diangkut nganggo amunisi lan pesawat. Rusia ora bisa nindakake luwih akeh. Amarga iki nglanggar tanda tangan sing padha ing PBB sing ditandatangani, luwih akeh jagad ngakoni Karabakh minangka Azerbaijan, kalebu wong Armenia sing ora ngakoni. Putin ngelingake dheweke, sanajan ing awal perang, mandheg ....... nanging ora, dheweke minangka terminator lan predator. Nanging ora masalah, sing penting liyane.

            Dheweke bakal ngobong bendera Rusia, nutup kabeh Rusia, ngatur pemilihan anti-Rusia, ngina kanthi tembung Rusia minangka penjajah, lan sawise tembung kasebut Rusia kudu ana ing tangan Armenia? Aja nulis omong kosong.
            1. 0
              28 2021 Juni
              Sampeyan pitakonan sing aku menehi komentar maca.
          2. +1
            28 2021 Juni
            Ya, dheweke mbuwang)) Sajrone perang kapindho (44), meh kabeh sumber daya Rusia gumunggung lan menehi tandha yen "Minvodsky Express" ora mandheg sedina, saiki zinvorchiki Armenia sing wani nyerang wong Azerbaijan iki ing gulu lan nuduhake ibune Kuzka. . Jujur, ora tekan aku, apa sing menehi Rusia taruhan ing Armenia? Aja ngomong babagan geopolitik lan kepentingan Rusia ing kene. Sampeyan kudu ngurutake dhisik ing sisih kidul. Kita wis ora njupuk posisi musuhan marang sampeyan.
          3. 0
            28 2021 Juni
            Uga, aja lali babagan subway Moskow ing Januari 1977. Kita duwe paribasan: İt itliyin tərgidər, sümsünməyin tərgitməz. Iki nerjemahake kaya mangkene: Asu bisa nyalahake jenenge, nanging ora bakal nyingkiri cara urip asu!
        2. +1
          28 2021 Juni
          Republik sing ndhukung referendum babagan pelestarian USSR:
          RSFSR, SSR Byelorussian, SSR Ukrainia, SSR Uzbek, SSR Kazakh, SSR Azerbaijan, SSR Kirghiz, SSR Tajik, SSR Turkmenistan.
          Panguwasa Armenia, sing ngumumake kamardikan ing Agustus 1990, ora gelem nganakake referendum kabeh Uni, lan ing Februari 1991 Dewan Tertinggi Armenia mutusake kanggo ngatur referendum babagan masalah konfirmasi kamardikan republik. Referendum kudu dianakake sajrone 6 wulan.
          Ing tanggal 21 September, referendum dianakake babagan pemisahan saka USSR lan panyiapan negara independen kanthi pitakonan: "Apa sampeyan setuju yen Republik Armenia dadi negara demokratis independen ing njaba USSR?" 95% pamilih mèlu voting lan 99% pamilih nyengkuyung pemisahan Armenia saka Uni Soviet.
          Dheweke ora tau njupuk sampeyan dadi sekutu lan penyelamat, sampeyan dadi tegang.
          Kita ngerti (sanajan dheweke ngerti luwih apik tinimbang kita kabeh) yen ora ana Rusia, ora ana siji-sijine warga negara iki bakal tetep ing Kaukasus (ora mung ing sisih kidul).
      2. Bat
        +3
        27 2021 Juni
        Quote: penembak gunung
        Tujuan iki tansah kanggo Saxon sing ora sopan. kok kita kaget?

        Apa sampeyan ora nandheske yen wong-wong dhewe milih Saxon sing ora sopan kaping pindho? Dheweke dadi penulis nasibe dhewe.
    3. Bat
      +3
      27 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Tujuane yaiku kanggo ngusir Rusia saka wilayah kasebut kanthi kerugian maksimal.

      Ana 3 pilihan ing kene.
      1) Miwiti kekacoan, nanging Azerbaijan ora bakal tahan suwe lan bakal menehi jawaban. Lan padha njupuk saka Armenia, lan yen Azerbaijan njupuk ing posisi Armenia nanggepi (miturut pikirane, Rusia kudu wis campur tangan), padha arep ngrusak hubungan antarane Azerbaijan lan Rusia.
      2) Dheweke ora bisa kalah kanthi martabat.
      3) Dheweke nindakake iki kanthi sengaja ngerti yen Rusia ora bakal ngganggu lan bakal ana alesan kanggo ninggalake CSTO lan mlebu penjaga perdamaian saka Kulon ing kana.

      Mesthi tumindak ora pantes lan licik mikir yen dheweke luwih pinter tinimbang kabeh wong.
  2. Komentar wis dibusak.
    1. -8
      27 2021 Juni
      Kutipan saka rudolf
      Aneh, apa negara kesatuan teoritis ing sembarang wangun Armenia lan Georgia bisa?

      Seneng nonton..? Oalah..
      1. Komentar wis dibusak.
        1. 0
          27 2021 Juni
          Kutipan saka rudolf
          Ana apa-apa kanggo bungah-bungah, nanging pitakonan iku sejatine sifate hipotetis.

          Inggih, nalika padha .... sadurunge gabung Uni ...
    2. AAG
      +1
      27 2021 Juni
      Kutipan saka rudolf
      Aneh, apa negara kesatuan teoritis ing sembarang wangun Armenia lan Georgia bisa?

      Dumadakan...
      Lan mangga nerangake gagasan sampeyan - kanggo sapa, lan ing kahanan apa bisa migunani (uga, kajaba kanggo perdamaian donya)) Sapa sing entuk manfaat?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. AAG
          +2
          27 2021 Juni
          Kutipan saka rudolf
          Mung pikirane ing topik gratis. Ing Armenia, Pashinyan tetep kuwasa, sing bakal ngupayakake supaya Armenia metu saka pengaruh Rusia. Nanging, tanpa Rusia, ing wektu iki, Armenia ora bisa nglawan Azerbaijan. Dheweke bakal cepet-cepet pindhah menyang NATO lan Uni Eropa ora bakal bisa nindakake kabeh kekarepane. Dadi bakal ana pilihan. Nguatake anane negara liya, kayata Prancis. Bisa rapprochement karo Georgia.

          Apa Georgia butuh? Sawise kabeh, misale jek sing didilat luwih dhisik ...))
          Ora, mesthi, yen amarga puddle padha ngomong yen perlu, banjur bisa uga banget ... IMHO, - iku ora kamungkinan sing USA dudu USSR, - padha kudu lam, squabbling, malah ing oposisi kanggo Federasi Rusia, dheweke luwih seneng kompetisi ...
          hi
          1. Komentar wis dibusak.
            1. AAG
              0
              27 2021 Juni
              Kutipan saka rudolf
              Aku ora ngerti. Mung mikir banter. Minangka pitakonan, dudu statement.

              Eeeh!! Dadi, supaya wong-wong sing kudu mikir babagan iki, lan, muga-muga, ana informasi sing cukup (lan, sing paling penting, ana kapentingan ...)
              hi
        2. Bat
          +1
          27 2021 Juni
          Kutipan saka rudolf
          Pashinyan tetep kuwasa ing Armenia

          Sing dipilih rakyat TWICE lan amarga dheweke wis kuwasa, mula paling akeh dheweke milih dheweke.

          Kutipan saka rudolf
          sing bakal nyoba kanggo mbatalake Armenia saka ing pangaribawa saka Rusia.

          Dheweke ora ndhelikake. Kampanye pemilihan dheweke nglawan Serzh Sargsyan adhedhasar iki.

          Kutipan saka rudolf
          Bakal cepet pindhah menyang NATO lan Uni Eropa

          Inggih, nggih))))) Dadi dheweke nunggu dheweke))))))))))))) minangka Ukraina lan Georgia. Dheweke pengin nggunakake Armenia nglawan Iran. Lan sawise padha nggunakake, padha mbuwang. Dheweke ora duwe lenga, tegese ana "demokrasi"))))))))))) sing tegese ora ana sing khusus kanggo nyekel.

          Kutipan saka rudolf
          Nguatake anane negara liya, kayata Prancis.

          Prancis bakal babakan paling lan ora luwih. Aja lali yen bisnis multimiliar dolar Prancis ing Azerbaijan bisa uga ditutupi cekungan tembaga. Lan padha tresna dhuwit.

          Kutipan saka rudolf
          Bisa rapprochement karo Georgia.

          Georgia ora setuju karo iki. Nyingkirake dhuwit gedhe kanggo wong Armenia lan padu karo Azerbaijan? Untunge, wong Armenia bisa ngrusak Georgia kanthi Javakheti sing mulya)))) Wong Georgia ngerti sapa wong Armenia lan aktif ngrembug babagan peran batalyon Bagramyan lan wong Armenia ing Abkhazia. Ora bakal bisa!
  3. +6
    27 2021 Juni
    Kajaba iku, Kamentrian Pertahanan Azerbaijan ngumumake wiwitan tuku senjata anyar.

    Senjata Rusia sing paling apik. Diverifikasi. Tuku saka kita. Sampeyan ora bakal Getun. Grosir diskon.
    1. -6
      27 2021 Juni
      Saka kasunyatan sing aku ngerti dhewe kanti awon nuduhake T90S lan BTR-82A. Liyane luwih utawa kurang normal kajaba kanggo kendaraan tempur infanteri Soviet.
      1. +1
        27 2021 Juni
        T90S lan BTR-82A nuduhake awake kurang apik. Liyane luwih utawa kurang ok.

        dibandhingake opo??
        1. -2
          27 2021 Juni
          Dibandhingake karo tank T-72 (Aslan) sing ngalami modernisasi Israel lan operator personel lapis baja sing dikembangake dening Paramount Group (Afrika Kidul).
          1. +2
            27 2021 Juni
            lan kenapa T-72 sing dimodernisasi luwih apik tinimbang T-90s ??!
            kasunyatan sing engine punika 200 hp ora pati roso?
            utawa kasunyatan sing sawise modernisasi padha sijine pangayoman dinamis saka beychemhosh generasi pisanan ing lan ngaco zhps?
            sampeyan nerangake,
            Saka apa aku ngerti
            1. 0
              27 2021 Juni
              Masalah T-90 yaiku kerep rusak ing mekanisme turret traverse.
              1. 0
                27 2021 Juni
                Apa sampeyan wis nyoba mbusak mekanisme rotasi turret saka stopper? Iku ora break banjur. hi
                1. +5
                  27 2021 Juni
                  Banjur ngelingake aku mesthi bakal ngguyu.
                  1. +3
                    27 2021 Juni
                    Aja gelo, kolega, aku mung nate weruh carane kru internasional kursus 3rd (ing taun wolung puluhan diarani "Kader Nasional") nguripake menara T-72, nyurung laras bedhil, lan ngadeg ing sumbat. Aku ngguyu nganti ora bisa mangan.
      2. Bat
        +3
        27 2021 Juni
        Kutipan saka Kangarli
        Saka kasunyatan sing aku ngerti dhewe kanti awon nuduhake T90C

        1 tank T90S, ing mratelakake panemume, kenek, liyane dijupuk lan banjur bali. Dheweke ora katon apik.
        Deleng ing situs web lostarmore, kabeh diterangake kanthi rinci ing kana. Kajaba iku, T90S kudu dimodernisasi, lan Azerbaijan ora tuku pilihan pungkasan. Sawise pilihan "c" ana piranti sing luwih serius adhedhasar T90. Lan bab BTR82, nuwun, ora ana reception marang kethokan. Yen cornet mabur ing wong, ana ing paling mega armored personel operator, kang bakal numpes.
        1. 0
          28 2021 Juni
          1 tank T90S, ing mratelakake panemume, kenek, liyane dijupuk lan banjur bali

          Iki minangka salah sawijining tank sing dikeluhake wong ireng, yen sawise dicekel, mekanisme ngowahi rusak lan ora bisa didandani - dheweke nyopir, condong ing menara nganggo karung pasir.


          yen wong Azerbaijan massive breakdowns - salah siji marriage utawa operasi ora bener - ing mratelakake panemume, ana apa-apa kanggo break ana.
          apa bisa break ana - mekanisme wis digarap
          yen marriage - banjur lolongan bakal ing penet. tanker - ndandani
          1. 0
            28 2021 Juni
            Ora kaya wong Armenia, pamrentah kita ora duwe kebiasaan ngomong ala babagan senjata Rusia ing umum.
        2. 0
          28 2021 Juni
          Aku luwih seneng percaya karo tanker sing nggunakake tank iki.
          1. 0
            28 2021 Juni
            Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake dening wong Armenia - yen ana kerusakan ing tank, mesthine kudu didandani, lan iki bakal dingerteni.
            Pitakonan pisanan kanggo komisi kanggo kesalahan apa wae yaiku apa sebabe - cacat logam, pengaruh eksternal utawa operasi sing ora bener.
            Aku luwih seneng percaya karo tanker sing nggunakake tank iki.

            Inggih, apa alesan kanggo risak - apa sampeyan nyoba kanggo tokoh metu? Mungkin pitung taun kepungkur, nalika unloading salah siji saka tank - tong minyak iki smashed marang beton utawa tank tumbled, lan sampeyan nulis bab "kerep breakdowns" kanggo kabeh wong kene.
            wong mbengkongaken tali Pundhak saka menara - lan tank iku kanggo nyalahke
            1. 0
              29 2021 Juni
              Aku nulis tank lan dudu tank. Iki dudu kasus sing terisolasi. Babagan Armenia, Iskanders dimaksudaké, sing mbledhos 10% (kaya sing dikandhakake). Kita ora bakal nglilani kedadeyan kasebut. Malah tanker kita ora nyathet kabeh masalah, mung ujar manawa ana. Nalika tentara Rusia, tinimbang tuku tank T-90 anyar, mutusake kanggo modernisasi T-72, iki ujar. Miturut sumber resmi, sampeyan bisa ngerti yen bakal ana owah-owahan ing tuku senjata. Aku tau ngomong yen tinimbang T-90, perlu tuku T-80 lan modernisasi ing Rusia.
              1. 0
                30 2021 Juni
                Aku nulis tank lan dudu tank

                sampeyan tau wrote bab breakdowns - tank.
                Nalika tentara Rusia, tinimbang tuku tank T-90 anyar, mutusake kanggo modernisasi T-72, iki ujar.

                lan t-90 tuku, lan t-72 nginggilaken. Lan sanajan aku ora tuku T-90, iki mung bakal ngomong bab lack dhuwit.
                Babagan wong Armenia, Iskander sing dimaksud

                Aku mangertos sampurna maksud sampeyan
                sampeyan wis bengkong soko ing sirah lan sampeyan nggulung liwat rekaman iki, sampeyan entuk kesan. Ngapunten menawi kirang sopan.
                Ora kaya wong Armenia, pamrentah kita ora duwe kebiasaan ngomong ala babagan senjata Rusia ing umum.

                statements babagan mekanisme ngowahi - iki review. umum lan tartamtu, lan ora sawetara 10 persen soko metu ana, blurted metu ing wusana - ora ana siji mbayar manungsa waé kanggo kuwi.
                ora bakal ana maneh tampilan ing thread iki, nulis babagan mekanisme ngowahi ing topik seger - lan aku yakin tanker bakal menehi jawaban kanggo "review - sakperangan alesan, complaint gagal"
                .
                Malah tanker kita ora nyathet kabeh masalah

                tank duwe kabeh masalah - lan tank kita mlaku kanthi apik - pangopènan lan operasi sing ora tepat wektu lan ora bener.
                .
                Aku tau ngomong yen tinimbang T-90, kudu tuku T-80 lan modernisasi ing Rusia.

                t-90 lan t-72 luwih unpretentious ing operasi engine saka t-80, kang luwih larang ing biaya, biaya jam engine lan mbutuhake operasi liyane trampil. sampeyan ora perlu kanggo njaluk menyang Channel Inggris ing dina.
                1. 0
                  30 2021 Juni
                  Yen kanggo sampeyan statement resmi saka negara lan panemu saka wong militèr biasa sing ngrembug bab iki ing antarane piyambak padha, iki wis masalah sampeyan. Dheweke nggawe tank sing apik, nanging suwene wektu, kudu ngenteni modifikasi anyar lan ora langsung tuku. Kanggo akèh taun ora ana masalah karo T-72, lan sanalika T-90 dituku, kita ora ngerti apa tank lan carane nggunakake. Menehi senjata menyang negara liya kanthi kredit ngerti yen silihan kasebut ora bisa dibalekake. Sampeyan duwe akeh dhuwit sing bisa ngganti bobot saka armada tank.
                  1. 0
                    Juli 1 2021
                    Kangarli, aku mbaleni maneh - sampeyan ana ing "gelombang" lan ora maca apa sing dakjawab.
                    Yen kanggo sampeyan statement resmi saka negara lan panemu saka wong militèr biasa sing ngrembug bab iki ing antarane piyambak padha, iki wis masalah sampeyan.

                    ?????? apa masalahe kene? maca maneh apa sing daktulis kanggo sampeyan -
                    statements babagan mekanisme ngowahi - iki review. umum lan tartamtu, lan ora sawetara 10 persen soko metu ana, blurted metu ing wusana - ora ana siji mbayar manungsa waé kanggo kuwi.

                    ya, kanggo aku, lan kanggo wong sing waras, review prajurit tank babagan senjata duwe bobot, ora kaya politisi, malah sing pangkat dhuwur.
                    Nanging! tank dipercaya lan dites, lan sampeyan ora gawe serep tembung karo apa-apa, kang ana ora ngandel ing review Panjenengan.
                    mekanisme ngowahi ora mekanisme sing rusak mudhun.
                    Kanggo akèh taun ora ana masalah karo T-72, lan sanalika T-90 dituku, kita ora ngerti apa tank lan carane nggunakake.

                    apa sampeyan? wong ngganti, tingkat latihan beda. ndhuwur padha wrote kanggo sampeyan bab stopper, lan padha bisa uncalan Bunch saka pitakonan, nanging sampeyan ora malah nulis ing bagean malfunction ing electrical utawa mechanical.
                    Dituku. Inggih, muat menyang platform lan kirim maneh menyang pabrik miturut keluhan. Ing pungkasan, Mung tim saka pabrik ninggalake ing request !! Kajaba iku, njaluk paukuman ageng, supaya wong squint-tangan mbayar!
                    .
                    nanging ora, sampeyan nekad nyalahke tank - Sampeyan ngerti yen sampeyan salah, iki carane aku nganakke
                  2. 0
                    Juli 1 2021
                    Menehi senjata menyang negara liya kanthi kredit ngerti yen silihan kasebut ora bisa dibalekake. Sampeyan duwe akeh dhuwit sing bisa ngganti bobot saka armada tank.

                    babagan ngganti armada tank - pisanan sampeyan ngerti carane akeh siji huruf ing singkatan biaya dhuwit, paling sak modernisasi.
                    babagan utangan sing ora bisa dibalekake - apa sampeyan ngomong? amarga saiki lungguh ing genangan.. pembahasan babagan masalah iki bisa ditindakake kanthi akeh lan panemu sampeyan rawan saka sisih endi wae.
                    elinga, aku malah ora ngrembug babagan pembawa personel lapis baja sepuluh kiriman ing ndhuwur - mula aku nulis footcloths setengah kaca.
  4. +4
    27 2021 Juni
    Ngelingi, contone, penembak jitu sing nembakake para pendukung Yeltsin lan para pembela bangunan Dewan Tertinggi, sampeyan bisa njupuk pasukan katelu, saka layanan khusus, utawa (mung ing kasus) saka PMC / mercenaries.
    Georgia (saiki) ditinggal "piyambak", nanging Transcaucasia dhewe ora.
    Nanging Erdogan utawa Anglo-Saxon, kita ora bakal ngerti.
    1. +3
      27 2021 Juni
      Kutipan saka knn54
      Nanging Erdogan utawa Anglo-Saxon, kita ora bakal ngerti.

      Golek sing entuk manfaat! ya
      1. Bat
        0
        27 2021 Juni
        Kutipan: Terenin
        Golek sing entuk manfaat!

        Komentar sing bener banget. Apa migunani kanggo wong sing mbalekake kabeh utawa kanggo wong sing ilang?
  5. +1
    27 2021 Juni
    Kita ngombe teh karo roti jahe lan nonton.
    1. 0
      27 2021 Juni
      Kutipan saka Dart2027
      Kita ngombe teh karo roti jahe lan nonton.

      lol teh apa? Ing Rusia Tengah ing +40 nangis
      1. +5
        27 2021 Juni
        Quote: cetha
        teh apa?

        Ora kudu panas ing panas, sanajan sing ditindakake ing Timur.
        1. +3
          27 2021 Juni
          Kutipan saka Dart2027
          Quote: cetha
          teh apa?

          Ora kudu panas ing panas, sanajan sing ditindakake ing Timur.

          Teh minangka ombenan sing menehi alesan kanggo mangan setengah kilo permen lan sawetara sandwich sadurunge turu kanthi ati nurani sing resik. lol

          1. +5
            27 2021 Juni
            Ing Novosibirsk, kita ngetokake kompor ing negara kasebut, aku ora ngerti yen aku kudu meri sampeyan utawa ora?
            1. AAG
              +4
              27 2021 Juni
              Kutipan saka ASAD
              Ing Novosibirsk, kita ngetokake kompor ing negara kasebut, aku ora ngerti yen aku kudu meri sampeyan utawa ora?

              Irkutsk solidaritas karo sampeyan - timun sing ditanam ing lemah mbukak, katon beku ing perkembangane)))).
              hi
              1. +1
                27 2021 Juni
                Saka Altai. Pick 5 cucumbers lan kasepen kanggo minggu. Dheweke ora tuwuh. Malah ing griya ijo
                1. AAG
                  +2
                  27 2021 Juni
                  Kutipan: _Sergey_
                  Saka Altai. Pick 5 cucumbers lan kasepen kanggo minggu. Dheweke ora tuwuh. Malah ing griya ijo

                  Aha! "Ora thukul!"..." Timun 5 njiwit..." ... Godhongku uga ora akeh))))
                  1. +1
                    28 2021 Juni
                    Kutipan saka AAG
                    Kutipan: _Sergey_
                    Saka Altai. Pick 5 cucumbers lan kasepen kanggo minggu. Dheweke ora tuwuh. Malah ing griya ijo

                    Aha! "Ora thukul!"..." Timun 5 njiwit..." ... Godhongku uga ora akeh))))

                    Lan, ing Rusia Tengah, katon kaya kabeh potong bakal diobong dening kahanan garing lan kurang banyu. Bener, dheweke janji udan.
                    1. AAG
                      +1
                      28 2021 Juni
                      Quote: cetha
                      Kutipan saka AAG
                      Kutipan: _Sergey_
                      Saka Altai. Pick 5 cucumbers lan kasepen kanggo minggu. Dheweke ora tuwuh. Malah ing griya ijo

                      Aha! "Ora thukul!"..." Timun 5 njiwit..." ... Godhongku uga ora akeh))))

                      Lan, ing Rusia Tengah, katon kaya kabeh potong bakal diobong dening kahanan garing lan kurang banyu. Bener, dheweke janji udan.

                      Ing jalur tengah, padha ngomong, sing ora divaksinasi diancam bakal nguripake pemanasan!)))
                      Lan ing Siberia, tahanan sing ora gelem divaksinasi bakal diusir saka pakunjaran ...)))
                      ... Ngguyu karo nangis, kahanan sing nguwatirake ... ((((
                      1. +2
                        28 2021 Juni
                        Kutipan saka AAG
                        Quote: cetha
                        Kutipan saka AAG
                        Kutipan: _Sergey_
                        Saka Altai. Pick 5 cucumbers lan kasepen kanggo minggu. Dheweke ora tuwuh. Malah ing griya ijo

                        Aha! "Ora thukul!"..." Timun 5 njiwit..." ... Godhongku uga ora akeh))))

                        Lan, ing Rusia Tengah, katon kaya kabeh potong bakal diobong dening kahanan garing lan kurang banyu. Bener, dheweke janji udan.

                        Ing jalur tengah, padha ngomong, sing ora divaksinasi diancam bakal nguripake pemanasan!)))
                        Lan ing Siberia, tahanan sing ora gelem divaksinasi bakal diusir saka pakunjaran ...)))
                        ... Ngguyu karo nangis, kahanan sing nguwatirake ... ((((

                        Ora luwih ngganggu tinimbang ing negara liya.
                        Oh, penjara uga ... isih kudu kerja keras kanggo entuk nglirik
  6. -4
    27 2021 Juni
    Saiki Rusia bakal teka, babakan, lan ngatur barang))
    Ora ana sing gawe rame))
    1. +1
      27 2021 Juni
      Saiki Rusia bakal teka, babakan, lan sijine iku supaya

      Lan apa babagan helikopter kita, ditembak mudhun dening Azeri utawa Turki nalika musim gugur? Ora ana apa-apa? Ing kono perlu kanggo babakan, luwih becik ora luwih saka sawetara jam sawise kedadeyan kasebut.
      1. Bat
        0
        27 2021 Juni
        Kutipan: Aviator_
        Lan apa babagan helikopter kita, ditembak mudhun dening Azeri utawa Turki nalika musim gugur?

        Apa sampeyan mikir yen Azerbaijan utawa Turki 100% disalahake, Kremlin bakal mangan lan meneng?))))))))))
        1. +1
          28 2021 Juni
          Banjur padha mangan lan meneng. Utawa apa helikopter nabrak?
    2. Bat
      +1
      27 2021 Juni
      Quote: Sandpit General
      Saiki Rusia bakal teka, babakan, lan sijine iku supaya

      Utawa mungkin luwih becik Azerbaijan menehi lampu ijo kanggo sawetara jinis drone? Topik bakal ditutup kanthi cepet.
  7. +3
    27 2021 Juni
    wiwit, supaya njaluk ing tutul karo republik Kaukasia iki, padha menehi apa-apa nanging sirah
    1. Bat
      +2
      27 2021 Juni
      Kutipan: Graz
      wiwit, supaya njaluk ing tutul karo republik Kaukasia iki

      Gendéra Rusia ora diobong ing Republik Kaukasia, nanging mung ing Armenia. Ora Azerbaijan sing ngaku tanah kabeh tanggane, nanging Armenia. Ora Azerbaijan sing nganakake provokasi, nanging Armenia nyerang wilayah turu kanthi misil balistik. Mangga nulis tembung sing bener.
  8. +3
    27 2021 Juni
    Armenia lan Azerbaijan nuduh siji lan sijiné nglawan posisi ing wilayah tapel wates
    . Saiki wis....suwe banget.
    1. +3
      27 2021 Juni
      Aku ora pengin, nanging katon kaya ...
    2. Bat
      0
      27 2021 Juni
      Kutipan saka roket757
      Saiki wis....suwe banget.

      Iki gampang ditanggulangi. Azerbaijan diijini ngrampungake masalah iki sajrone 4-5 dina. Lampu ijo kaya ing April 2016 lan ing September 2020. Saperangan sinyal ijo kasebut lan ora bakal ana sing isih ana ing Armenia sing bakal njupuk.
  9. +1
    27 2021 Juni
    Sauntara iku, Baku mratelakake niyat kanggo nambah ukuran tentara Azerbaijan. Miturut Presiden Republik, Ilham Aliyev, keputusan iki ditindakake sawise asil perang Karabakh 2020.

    Kaputusan sing dikarepake, Azerbaijan nduweni wilayah sing luwih akeh sing dikuwasani, mula, formasi lan asosiasi tambahan Angkatan Darat lan Angkatan Udara dibutuhake kanggo nyekel ...
    Rusia nindakake perkara sing padha nalika Crimea dadi Rusia maneh ...
    1. Bat
      0
      27 2021 Juni
      Kutipan: Lara Croft
      Kaputusan sing dikarepake, Azerbaijan nduweni wilayah sing luwih akeh sing dikuwasani, mula, formasi lan asosiasi tambahan Angkatan Darat lan Angkatan Udara dibutuhake kanggo nyekel ...

      Omong kosong. Kabeh dhuwur strategis ana ing Azerbaijan. Napa Azerbaijan kudu nggawe mungsuh nalika ngadhepi Rusia lan Kulon nalika njupuk kabeh sing dikarepake? Lan liyane tradisional alon-alon mlayu menyang Stavropol lan Kulon. Mungkin ing Sochi. Artine?
    2. Bat
      0
      27 2021 Juni
      Kutipan: Lara Croft
      Rusia nindakake perkara sing padha nalika Crimea dadi Rusia maneh ...

      Azerbaijan dudu Federasi Rusia lan Krimea dudu Karabakh. Beda crita, beda timbangan, beda kelas bobote. Utawa sampeyan mikir Ilham Aliyev bodho?
  10. +3
    27 2021 Juni
    Konflik ing tapel wates wilayah Gegharkunik ing Armenia wis cukup suwe amarga ora diakoni wates saiki dening loro-lorone konflik kasebut.


    Ora bakal gampang nenangake konflik iki ...
    1. AAG
      +3
      27 2021 Juni
      Kutipan saka cniza
      Konflik ing tapel wates wilayah Gegharkunik ing Armenia wis cukup suwe amarga ora diakoni wates saiki dening loro-lorone konflik kasebut.


      Ora bakal gampang nenangake konflik iki ...

      ... Sing paling sedhih, sing paling ngganggu yaiku obrolan kudu ditindakake ora mung babagan "konflik iki" ... (ndeleng cabang paralel VO - Tajikistan, Uzbekistan, Kazakhstan sabanjure ...). Bener, IMHO , siji kanca ing komentar wrote: yen blazes, -Ukraina bakal katon kaya showdown anak ing kothak wedhi ...
      ... Baltik ... reged, nanging ora dadi liar.. (((
      1. +5
        27 2021 Juni
        Ya, kita diubengi konflik ing bunder, iki minangka rencana sing belang ...
        1. AAG
          +4
          27 2021 Juni
          Kutipan saka cniza
          Ya, kita diubengi konflik ing bunder, iki minangka rencana sing belang ...

          Ing babagan iki, aku sedhih amarga kasunyatane ing VO, kadhangkala, dheweke bener-bener ngracuni wong sing nyatakake prihatin babagan masalah tartamtu. am
          1. +5
            27 2021 Juni
            Ing V.O. , kaya ing urip, kabeh wong beda-beda, ana konflik, nanging mayoritas wong cukup lan sober-minded ...
            1. AAG
              +3
              27 2021 Juni
              Kutipan saka cniza
              Ing V.O. , kaya ing urip, kabeh wong beda-beda, ana konflik, nanging mayoritas wong cukup lan sober-minded ...

              Aku ndhaptar VO relatif bubar. Aku maca maneh ... Penurunan level katon ... (((
              1. +5
                27 2021 Juni
                Inggih, luwih saka setahun saiki, babagan penurunan level - gumantung marang kita, akeh sing ora mikir babagan iki ...
                1. AAG
                  +2
                  27 2021 Juni
                  Kutipan saka cniza
                  Inggih, luwih saka setahun saiki, babagan penurunan level - gumantung marang kita, akeh sing ora mikir babagan iki ...

                  Setuju, ora tansah ana wektu, kepinginan, kanggo gawe uwong yakin sawetara dadi bener, sopan ... Inggih, "dadi" pinter, educated ... kanggo ngupayakake iki aerobatics!))).
                  ... Kita kabeh padha bodho ing sawetara cara. Nanging wong normal, wong sing duwe pendidikan, kanthi pitakonan sing bener lan bener, bakal bisa menehi jawaban sing bisa dingerteni, ora sombong.
                  hi
          2. +3
            28 2021 Juni
            Kutipan saka AAG
            Kutipan saka cniza
            Ya, kita diubengi konflik ing bunder, iki minangka rencana sing belang ...

            Ing babagan iki, aku sedhih amarga kasunyatane ing VO, kadhangkala, dheweke bener-bener ngracuni wong sing nyatakake prihatin babagan masalah tartamtu. am


            Tugas politik VO, kaya forum liyane, ora anyar.
            Politik minangka prinsip kontroversi liyane (inform-war), ing ngendi para profesional sing sempit (utamane insinyur, teknisi ...) rumangsa kepenak. Kita ngerti, karo Victor, akeh spesialis apik sing mung kesel nandhang kasar, lan mung ngidoni lan lunga.
            Lan iki tugas saka mungsuh Rusia, sing meksa profesional metu saka situs Internet Russian pinunjul, mung asring ngenyek wong-wong mau, nggunakake kanggo iki "kita", home-grown website gozman, mintus ...
            Kita mung kudu ngerti jinis kontroversi liyane sing wis ditindakake.
            hi
            1. AAG
              +2
              28 2021 Juni
              Kutipan: Terenin
              Kutipan saka AAG
              Kutipan saka cniza
              Ya, kita diubengi konflik ing bunder, iki minangka rencana sing belang ...

              Ing babagan iki, aku sedhih amarga kasunyatane ing VO, kadhangkala, dheweke bener-bener ngracuni wong sing nyatakake prihatin babagan masalah tartamtu. am


              Tugas politik VO, kaya forum liyane, ora anyar.
              Politik minangka prinsip kontroversi liyane (inform-war), ing ngendi para profesional sing sempit (utamane insinyur, teknisi ...) rumangsa kepenak. Kita ngerti, karo Victor, akeh spesialis apik sing mung kesel nandhang kasar, lan mung ngidoni lan lunga.
              Lan iki tugas saka mungsuh Rusia, sing meksa profesional metu saka situs Internet Russian pinunjul, mung asring ngenyek wong-wong mau, nggunakake kanggo iki "kita", home-grown website gozman, mintus ...
              Kita mung kudu ngerti jinis kontroversi liyane sing wis ditindakake.
              hi

              Aku setuju karo kowe.((
              "... Kita ngerti, karo Viktor, akeh spesialis apik sing mung kesel nandhang kasar, lan mung ngidoni lan lunga ...."
              Menowo ... (( ... Lan ora mung ing VO.
              hi
  11. 0
    28 2021 Juni
    Kutipan saka Yarasa
    Kutipan: Terenin
    Iki kanggo dangu.

    Dheweke nggawe kahanan luwih elek kanggo awake dhewe. Maneh bakal dilindhungi saka kabeh proyek internasional, maneh balapan senjata, maneh migrasi, kanthi tembung .... dalan Armenia minangka dalan menyang jurang.

    Ngapa ora? Path Armenia minangka dalan menyang pangkone Rusia.
    1. Bat
      +1
      28 2021 Juni
      Kutipan saka Suleiman
      Path Armenia minangka dalan menyang pangkone Rusia.

      Kremlin bakal nyekel jabatane ing Kaukasus Kidul nganti pungkasan, nanging yen dheweke lunga, aku takon babagan orane Armenia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"