Tip kanggo musim panas: kerajinan kayu

153
Tip kanggo musim panas: kerajinan kayu
Model kayu prefabrikasi rakit Kon-Tiki saka China. Ana analog saka Italia, lan biaya rakit Italia luwih saka 12 ewu, nanging analog Cina ora luwih saka telung, lan ana opsi ing "ancaman". Nanging, rakit Italia regane larang amarga log rakit digawe saka balsa. Lan balsa minangka wit sing larang. Nanging apa pancene penting kanggo cocog karo materi kanggo model desktop?

"Ora kabeh dolanan dadi model, nanging model apa wae bisa dadi dolanan!"


"Mungkin aku ngombe sing ora pantes lan kupingku muni?" - Giuseppe mikir kanggo awake dhewe ... Ora, dina iki dheweke ora ngombe apa-apa sing ora pantes ... Tenang, Giuseppe njupuk planer, nggebug mburine nganggo palu supaya lading metu kanthi moderat - ora banget. akeh lan ora sithik, pasang log ing meja kerja lan mung mimpin cukur ... "
"Kunci Emas, utawa Petualangan Pinokio" dening A. N. Tolstoy

Kreativitas ana ing saubengé kita. Ing materi kepungkur babagan kreatifitas kayata "gawe karo bocah-bocah", kita ngomong babagan kit macem-macem produk krasan saka China sing wis nyebar saiki. Lan apa sing ora duwe! Nanging apa kita luwih elek? Yaiku, luwih elek, mesthine dheweke menehi ceruk iki, nanging saben kita bisa kanthi gampang nggawe "set" kasebut kanggo anak-anak kita dhewe.

Kajaba iku, sampeyan bisa miwiti nggawe adol. Lan nindakake bisnis ora luwih ala tinimbang wong Tionghoa! Lan nggawe "perang nglawan guru ing sekolah" minangka fitur iklan. Saben taun padha njaluk produk krasan saka anak. September-Oktober. Wiwit kelas 1 nganti kelas 5 ... Lan wong tuwane "keblinger" yen mung "guru nyingkirake." Dadi jeneng perusahaan bisa persis kaya mangkene: "Guru, nyingkirake." Mesthi, sethitik ora sopan, cynical, Aku malah ngomong, nanging ora ing kabeh ora sopan saka jeneng perusahaan Anus, kang didol elektronik radio ing gendéra putih karo salib coklat sewelas-nuding digawe saka garis tipis. Dheweke njupuk saka buku Kurt Vonnegut: "Breakfast of Champions, utawa Goodbye Black Monday" - sing diarani. Lan ing kene bisa disingkat "UO", sing uga asli lan keren. Nanging, dudu jeneng sing penting, nanging apa sing bisa diprodhuksi dening perusahaan iki.



Lan yen wong Italia lan Tionghoa nggawe rakit Kon-Tiki, kenapa perusahaan UO ora uga ngasilake model rakit liyane kanthi skala sing padha, nanging luwih murah?! Kajaba iku, teknologi lan desain model ngidini!


Rakit Amérika "Nonparel" ("Incomparable")

Contone, rakit Amérika "Nonparel" ("Incomparable"). Apa jenis rakit lan apa iku misuwur, iku meh ora worth nulis kene, awit artikelku ana ing VO bab iku. Rincian, kanthi pola sing padha. Nanging ana sing diusulake kanggo nggawe model saka inflorescences reed. Paint werna abu-abu karo lapisan untu kang atos nitro werna abu-abu karo semen - lapisan iki apik niru karet - lan iku, luwih ing sadawane gambar.

Nanging yen kita nggawe seri model ing tingkat kompetisi karo Italia lan China, banjur floats kudu diukir saka kayu! Sampeyan bisa malah alur kanggo tali. Kabeh komponen model liyane yaiku slats, teken kopi, benang atos kanggo tali lan kain kanggo layar lan tenda. Mung bakal kudu dicet werna abu-abu ing advance. Sails kanvas mung sing, ora salju-putih. Penting banget kanggo nggawe decal kanggo gendéra, nanging iki bisa dipesen dina iki. Lan elinga yen ora akeh lintang ing gendéra AS kaya saiki!


Rakit "Tahiti-Nui-2"

"Sampeyan kudu sugih ing rarities." Lan rakit "Tahiti-Nui-2" isih langka. Nanging sing paling penting kanggo dheweke lan kenapa dheweke apik kanggo kita ing kasus iki yaiku materi sing diklumpukake, lan dheweke dirakit saka bar persegi! Sing, aku sawed kabeh balok iki ing wangun ril gedhe-gedhe, nambah tusuk sate kanggo kebabs, stik es krim kanggo keels lan pager, nggawe kosong kanggo gubug saka 0,5 mm plywood, ditempelake pola layar lan ... kabeh! Banjur supaya modeler lem kabeh, nutupi karo noda lan varnish. Terserah dheweke carane njupuk. Ingkang utama yaiku nyetak instruksi perakitan sing apik ing tingkat paling UO lan nawakake kanggo bocah-bocah ing sekolah. Kalebu kanggo bunderan. Ing bunderan, sawise kabeh, sampeyan uga kudu nindakake soko.


Saiki ayo ndelok foto iki. Ya, mung produk krasan Cina sing murah banget, nanging kualitase apik. Lan dadi model sing ayu. Lan bocah bisa ngumpulake!


A pesawat saka bagean lan instruksi. Nalika sampeyan bisa ndeleng, kabeh iku prasaja. Nanging… padha nindakake, lan kita tuku saka wong-wong mau! Iki prabédan. Utawa bisa dadi cara liyane!


Model iki luwih rumit. Ing wiwitan, anak sampeyan bakal ngisi tangane - pindhah menyang model sing luwih rumit


Lha iki, swiwi...

Nanging ... kok ora persis model sing padha, nanging kita, Russian. Kajaba iku, kanthi USP - proposisi sade unik.

Diagram ing ngisor iki nuduhake model scow Segara Ireng. Sing padha "Kostya digawa menyang Odessa kebak mullet." Lan Gavrik nylametake pelaut sing mlayu saka Kataev ing "The sail is whitening ...". Lan ing kene sampeyan duwe pindai kabeh rincian - njupuk lan nindakake. Iki dudu modelku, aku kelingan aku njupuk nang endi wae, nanging kanggo buku aku nindakake saka wiwitan nganti pungkasan lan menehi foto.

Lan ing pungkasan, saliyane produk krasan kanggo anak sampeyan, sampeyan bisa uga duwe set siap-siap ing tangan sampeyan ora luwih elek tinimbang Cina. Kanggo perusahaan "UO" ... Nanging - iku penting kanggo dadi luwih apik tinimbang Cina lan, ing kasus, luwih asli. Inggih, kanggo njaluk USP iki banget, kang wis ora ana maneh.

Iku gampang kanggo entuk iki: kita sijine disk karo rekaman film "The Lonely Sail Turns White" utawa karo kutipan saka film "Two Soldiers", ing ngendi lagu babagan Kostya the Sailor dileksanakake kanthi apik. sing ora bisa ditiru Mark Bernes. A - propaganda kreatifitas, B - propaganda domestik, Rusia, budaya. Apa sing ala? Lan ora ana apa-apa - mung plus.

Biasane bocah-bocah tansah kesed nggawe awak. Nanging apa yen kita ngowahi produksi dadi game sing menarik?

Sadurungé kita ana prauné wong-wong kuna. Bab sing padha diterangake ing buku A. Linevskiy "Plates of the Stone Book". Inti saka teknologi pembuatane yaiku kayu lambung kasebut diobong dhisik, banjur bagian sing gosong dipilih nganggo pahat utawa sumbu watu.


Paling gampang kanggo nggawe prau kasebut saka pin rolling lawas (utawa anyar), amarga kayu sing apik digunakake. Kita Cut ing setengah lan njaluk kothong kanggo rong kasus. Cetha yen iki carane sampeyan bisa nindakake blanks kanggo pesawat. Mung ora saka rolling pins, mesthi. Watu larang!

Kita ngobong kayu kanthi bantuan pembakar listrik sing paling umum! Ing wektu sing padha, kita kanthi jujur ​​ngelingake konsumen yen inhalasi asap saka kayu sing diobong dening bocah mbebayani kanggo kesehatan. Mulane, karya ing produk krasan kudu digawa metu ing udhara seger lan ... karo penggemar ing, ndamu asap menyang sisih. Dielingake? nggih! Banjur kaya sing dikarepake.

Ing tengkorak rusa krasan iki digawe saka kertas lan kabel. Nanging ing produksi massal, bisa dibuwang saka resin epoksi, lan sungu cabang saka "logam putih". Dayung iku stik kebab, ladinge stik pengaduk kopi.


Punika - buku iki lan ing sampul prau kuna ...

Lan kita bakal nandur modal ing set ... disk karo audiobook "Plates of the Stone Book". Lan ... supaya bocah-bocah Rusia ngrungokake, lan bocah-bocah manca sinau basa Rusia saka iku! Manfaat kaping pindho! "Kayu alam saka wilayah ekologis sing resik ing Rusia. Salinan persis saka prau kuno!”


"Kawah geometris" nggambarake kapal jaman Kreta-Mycenaean. Metropolitan Museum of Art, New York


Model sabanjure bisa uga dadi kapal jaman Kreta-Mycenaean. Ana gambar kapal kuwi ing prau. Lan bisa digunakake kanggo desain kemasan. Iku kelangan, lan referensi kanggo "Met" tansah duwe pengaruh kuwat ing pikiran banget.


Materi kanggo kasus model iki bisa dadi kulit pinus sing cukup kandel, lan bisa dipikolehi ing perusahaan kayu. Utawa kabeh padha "rolling pin", saka kang kosong awak Cut, kang banjur diobong metu saka njero karo burner listrik. Fairing lan "buntut" anyar bisa digawe saka epoksi, amarga bagean kasebut dicet lan saka apa isih ora katon. Kabeh rincian liyane, maneh, saka bahan sing paling gampang lan paling terjangkau. Ingkang utama yaiku kanggo nunjukake cara ngolah lan nyambungake.

Kabeh bagean dicet nganggo noda kayu lan nitro-lacquer tanpa warna. "Mripat" ing irung minangka decals sing gampang dipesen dina iki kanggo tampilan khusus saka set sampeyan. Lan yen kesed kanggo sampeyan - utawa bakal larang, banjur nerangake carane paling apik kanggo nggambar karo cat akrilik: loro bunderan putih karo loreng ireng!

Kaping pirang-pirang diomongake yen "sing anyar yaiku sing lawas sing wis dilalekake", lan bebener ora luntur saka pengulangan. Model kontur kapal selam sing padha banget populer ing taun 30-an lan 40-an, banjur ing taun 50-an lan 60-an. Lan kenapa ora ngluncurake salah sawijining "subs" menyang lini produk sampeyan kanggo nyedhiyakake macem-macem?


kapal selam kontur

Ing kasus iki, sampeyan bisa: A - Cut metu karo laser proyeksi awak karo Cut ing motor karet. Bisa dadi loro utawa telung papan. B - gilingan bolongan kanggo motor karet ing siji Papan lan sijine outline prau ing lan supaya padha Cut metu piyambak. B - Cut metu kabeh rincian ing CNC ing cara sing padha supaya wong sing tuku pesawat mung kudu nyambungake kabeh iki lan narik band elastis ing batang meneng lan pancing ngarep. Sanajan sampeyan bisa nindakake tanpa pancing ngarep. Kapal mung kudu dicet.

Menapa malih, bakal menarik kanggo nggawe kapal selam saka Perang Donya I, karo tabung torpedo dek lan Paint karo kamuflase miturut cara Shpazhinsky utawa Ulkinson. Iki bakal menarik kanggo bocah-bocah. Sembarang disk karo film Soviet sethitik-dikenal bab kapal selam bisa ditempelake ing pesawat, contone, "Sea Hawk" (1941), utawa "The Fourth Periscope" (1939). Sampeyan bisa maneh mbatesi siji lagu: "Segara Hawk ninggalake pantai, lan cah wadon ombak tangane."

Nah, teknologi modern ndadekake model kapal selam nuklir ngambang saka kayu. Ana rong pilihan kanggo nggawe model bermerek: sing pertama yaiku nggawe akeh profil bunder supaya ora ana ing njero, kanthi pengikat pin ing sadawane garis perpisahan, lan nawakake wong sing tuku set kasebut kanggo nggiling kabeh protrusi ing. dhewe, nggarap sandpaper bebarengan awak. Kapindho iku padha, nanging piring sing Cut lengthwise ing mesin CNC. Ing kene awak kudu diproses nganggo sandpaper ora ana maneh, nanging ngliwati.


Kanggo model sing digawe ing omah, sampeyan bisa njupuk papan lan luwih kenthel, telung potong, dipotong miturut gambar, sawise kabeh kayu ekstra digiling! Dek ing model iki bisa dicopot, kanthi sekrup


Nggunakake cara nglereni laser bagean saka plywood, sampeyan bisa malah nyiyapake pesawat saka bagean kanggo rover planet pancen Fantastic.

Saliyane mangkok radar (lan ora perlu), kabeh bagean dibentuk kanthi profil datar. Padha dipotong metu saka pigura lan glued. Lugs trek massive dileksanakake menyang tape pindho sisi utawa ngudani kanvas, sijine ing hexes drive lan diamanake karo cakram anti-tiba njaba. Lagi paling ditempelake karo ngawut-awut supaya yen trek break, bisa gampang dibusak kanggo ndandani.

Kajaba iku, kabeh bagean saka rover bisa Cut ing mesin CNC saka polystyrene 1,5 mm nglukis. Lan mesin bisa dipesen kanthi diskon saka pabrikan.

Inggih, ing kasus iki, baris produk bisa disebut: "Unik kabeh-terrain kendaraan" utawa "Transportasi Martian ing mangsa cedhak." Sing utama ing kene yaiku duwe macem-macem sing apik, nanging saiki ora angel banget ... Ya, lan supaya ana akeh warna abang ing kemasan model. Bocah-bocah seneng iki!

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

153 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    Juli 2 2021
    Vyacheslav Olegovich thanks kanggo gagasan!
    Matur nuwun, Vlad.
    1. +4
      Juli 3 2021
      Matur nuwun kanggo kabeh komentar sing apik! Thanks kanggo penulis! Olegovich tansah ndemek syaraf. hi
  2. +8
    Juli 2 2021
    Apa wong Italia ora sengaja nawakake "Masquito" sing digawe saka balsa?
    Kanthi mesin ... hi
    Sugeng sonten, Vyacheslav Olegovich!
    1. + 15
      Juli 2 2021
      Hi Aleksey! hi
      Luwih gampang mbangun "U-2" saka patriotisme murni - plywood percale, mesin saka "Constipation" lawas lan kacepetan lengkap! (mabur saka kene menyang ibu sing kurang ajar) eseman

      Thanks kanggo Olegych kanggo manual anyar kanggo perancang anyar. eseman
      "Samodelkin - gas !!!" (c)
      1. + 10
        Juli 2 2021
        (mabur adoh saka kene kanggo ibu kurang ajar) mesem

        Nang endi wae..
        1. + 10
          Juli 2 2021
          Kanggo "karatyshki" ing Kutha Kembang. Utawa marang rembulan.
          1. + 17
            Juli 2 2021
            Crita sing padha ing rembulan ing kene
            Ora ana gunane mabur ing kana.
            1. + 10
              Juli 2 2021
              Ora bener sampeyan. Iku angel kanggo wong-wong mau nggunakake "Kepsko" karo uyah. "Ayo nyimpen saperangan kreto karo uyah lan pindhah ing sadawane "Salt Way" kabeh dalan menyang rembulan. We dodol uyah kanggo ferthings lan kita barenya ...
              Kita bakal luwih adhem tinimbang Skuperfild lan Spruts!
              1. + 12
                Juli 2 2021
                Aku nawakake Emerald City! eseman Ana akeh perkara sing menarik ing kana))
                1. +8
                  Juli 2 2021
                  Lan akeh regane. Bisa diganti karo kaca ijo sing dituwuh.
                  Sanajan sampeyan ora bakal mangan zamrud. Sampeyan kudu mangan woh-wohan saka wit terwelu. Kaya rubah plebeian.
              2. + 11
                Juli 3 2021
                Model miniatur rakit

                Ing kanak-kanak, kita ora keganggu karo model miniatur rakit eseman
              3. +6
                Juli 3 2021
                Dheweke duwe uyah "Kepsko" - angel "
                Ayo dadi Simpenan ing saperangan kreto karo uyah lan ayo padha pindhah bebarengan "Salt Way" tengen nganti rembulan dhewe. We adol uyah kanggo ferthings lan kita lamb ...
                Kita bakal luwih adhem tinimbang Skuperfild lan Spruts!

                Inggih, iku meh ora ngguyu
                Yen sampeyan maca Nosov, sampeyan kudu ngerti yen Donut "mawar", dagang ing Bulan sabenere karo uyah lunar lan luwih saka siji perusahaan karo buruh nyewo. ya
                1. +3
                  Juli 3 2021
                  Ayo. Sawise kedadeyan revolusioner, komunis rembulan bisa uga "ngrusak" kabeh. Klebu bisnis uyah.
                  Lan Donut dirusak dening pemain gedhe. Lan dheweke dadi buruh sing prasaja - dheweke muter carousels ing taman.
                  1. +4
                    Juli 3 2021
                    Persis!
                    Ing taun 90-an, aku uga sinau kanthi teliti babagan prospek bisnis ing Bulan, lan malah ngrancang mbukak jaringan kios-kios sing adol shawarma ing kana. tapi.... jebule wong edan iku vegan ngguyu
                    1. +4
                      Juli 3 2021
                      Banjur mung kanggo wong gila ombenan ombenan ombenan .
                      Sugeng dina.
                      1. +3
                        Juli 3 2021
                        Sugeng dina.

                        Alaverdi ombenan
                2. +5
                  Juli 5 2021
                  Ya, nganti bisnis gedhe saingan lan "meres" ceruk pasar.
                  Bubar maca maneh. Bab sing ngeri...
            2. + 14
              Juli 2 2021
              Hey Serge! hi
              Ilustrasi sing luwih anyar kanggo buku sing apik banget sing relevan kaya saiki. ngguyu
              1. + 13
                Juli 2 2021
                Aku welcome kampanye jujur ​​saka wong gila lan gawe krasan! Damn, nalika maca lan nonton kartun, sampeyan bisa mbayangno yen kabeh bakal dadi babagan kita ... Lan kepiye sampeyan senengOke, ojo ngomong sing sedhih, mula aku ngrusak swasana wong kene.
                1. +8
                  Juli 2 2021
                  Ayo, kabeh wis suwe banget lan ora dening sampeyan. ngguyu
                  1. +7
                    Juli 3 2021
                    alangan, Pak. Wong Vadim padha sekuthon kanggo matèni pati kejem. Gutara iku sing ngrusak cah wadon ing distrik, nanging ngrusak jaran. eseman
              2. +4
                Juli 2 2021
                Apa iki bubaran prosesi masokis dening polisi huru-hara? Loro-lorone padha seneng ...
                1. +8
                  Juli 2 2021
                  OMRNU ora preduli sapa sing arep mbubarake, sok-sok bakal mbubarake sampeyan. ngguyu
                  1. +4
                    Juli 2 2021
                    Dadi bakal kanggo ...
                    Nanging aku bakal nyimpen "cobblestone" pungkasan.
                    1. +4
                      Juli 3 2021
                      Nanging aku bakal nyimpen "cobblestone" pungkasan.

                      Kanggo aku ing kasus sing paling ekstrim. Nanging aku ora bakal nyerahake awakku menyang tangane urip (c) eseman
                  2. +4
                    Juli 2 2021
                    Lan motor saka "Kalina" bakal ngaso ...
                    Kanggo nglawan polisi huru-hara jahat basa
              3. Komentar wis dibusak.
      2. + 13
        Juli 2 2021
        Dolanan kayu, saiki muni ... Iku isin, utawa apa? Nanging nalika isih cilik, aku lan kancaku nemokake rong tas ing ruang paling ngisor omahe mbah putri ... Macet! Kanggo anggur! Lan apa maneh! Jerman! Pranyata yen mbah putri nyolong dheweke saka eselon sing dibom nalika perang. Aku panginten kanggo drown wong, nanging padha ngrokok, nanging ora kobong.
        Kanggo kita, gabus iki wis dadi prajurit, sing duwe prasasti wis dadi perwira, lan kanthi bantuan paku kita sinau nggawe tank, bedhil lan mobil!
        Dadi keajaiban utama ing kanak-kanak yaiku kemampuan kanggo fantasi!)))
        1. + 14
          Juli 2 2021
          Ajaib utama ing kanak-kanak iku kemampuan kanggo fantasize!
          Ajaib utama ing masa kanak-kanak yaiku masa kanak-kanak dhewe.
          1. + 14
            Juli 2 2021
            Salah sawijining perkara sing saiki ora bisa dituku kanthi dhuwit yaiku rasa seneng nalika isih cilik.
        2. + 15
          Juli 2 2021
          - kemampuan kanggo fantasize!)))


          Lan penasaran! )))))))))))))

          1. +7
            Juli 2 2021
            Inggih, punika suci! Utamané kanggo setengah ngelawan. Sawise kabeh, wong tuwa ujar manawa "ana" ora kaya ngono! ngguyu
            1. +9
              Juli 2 2021
              Lelucone bocah-bocah tuwa, bocah lanang lan wadon padha pandeng-pandengan:
              - Ambruk?
              - Ora
              - Ilang?
              - Ora
              - Iku?!
              - Ya
              - Konjungsi sing curam..
              eseman
              1. +6
                Juli 2 2021
                "Paling dicekel..."
                Lawakan Soviet lawas.
            2. +7
              Juli 2 2021
              Eh. Dheweke bakal nyoba kaya ing jaman Soviet ...
              Lan banjur sapisan menek menyang Trailer construction. Lan ana reproduksi lukisan karo wong wadon telanjang ...
              Erotika ing Soviet ...
              1. +5
                Juli 2 2021
                Pakdheku, ing taun 1982, kanthi diam-diam nggawa kalender saka Slowakia. Lan aku weruh yen dheweke lan wong tuwane ndhelikake dheweke sawise ndeleng lemari.
                Lha, dheweke ora ana ing omah, aku nyiyapake kursi, njupuk metu, mbukak lan meh tabrakan! Miturut standar dina - malah ing taman kanak-kanak: ayu, mulatto enom ing bikini, nanging topless, ngadeg ing seashore lan ngrungokake sink.
                Nanging banjur aku ketoke pornografi kuwi! Aku nulis paman ing atiku minangka penyelundup angkoro!)))
        3. +7
          Juli 2 2021
          Dolanan kayu, saiki muni ... Iku isin, utawa apa?
          ya wis. Iku utamané kuciwo nalika sampeyan mangerteni biaya Montesori pembangunan kit. nangis
        4. +5
          Juli 3 2021
          Ajaib utama ing kanak-kanak yaiku kemampuan kanggo fantasi!)))

          Padha digawe panas siram kanggo enom, lan putu wadon nyekel siji log - iki Pinocchio!
          Saiki Pinokio iki wis pirang-pirang taun manggon ing pawon eseman
      3. +5
        Juli 2 2021
        Lan krasan iku relatif saka Fixies !!! Iku teka kanggo kula thanks kanggo sampeyan, Konstantin !!!
        Saiki sampeyan ora bisa njaluk mesin saka "scrapper" utawa "porscher"! We Pick mati saka pepadhamu kang Kuning "Kalina" !!! apik
        1. +7
          Juli 2 2021
          Aku bakal milih sampeyan saka "viburnum" !!!! am ngguyu
          1. +6
            Juli 2 2021
            Ayo... Sing kuning kuwi. Aku nyopir saka Vladivostok dhewe.
            Sopir mung "Ace saka Assei" ... ombenan
            Dadi mesin wis mbukak-in lan bakal nggawa sampeyan adoh!
            1. +7
              Juli 2 2021
              “Marusya siji, loro, telu viburnum
              cah wadon rambute ireng,
              Dipetik woh wohan beri ing kebon." (c)

              Marcus uga ora bisa?! belay

              1. +4
                Juli 2 2021
                Marusya - SUPER. Lan pie iku apik.
          2. +4
            Juli 3 2021
            - Sampeyan ora bisa njaluk mesin saka Zaporozhets saiki! We Pick mati pepadhamu kang Kuning "Kalina"!

            - Aku bakal milih sampeyan saka "viburnum" !!!! am

            Dadi wong-wong mau, Vladimir Vladimirovich. Ya, FSO ana ing gopnik tetanggan iki, sing ora frostbitten rampung. Izh apa mikir. eseman
  3. +9
    Juli 2 2021
    Jujur, aku meh ora bisa mbayangake manawa ing model tingkat iki ana komponen komersial saka sawetara tingkat sing katon, sanajan perdagangan kasebut ana ing lemah.
    Kanggo cakram kanthi rekaman, iki ora relevan maneh, CD wis suwe ora diinstal ing komputer.
    Nanging kanggo entuk katrampilan awal ing peralatan meja, pipa lan liya-liyane - cukup.
    Plus pangembangan erudition.
    1. +9
      Juli 2 2021
      Jujur, penulis dhewe meh ora bisa mbayangake jumlah surat ijin sing dibutuhake saiki ing Federasi Rusia kanggo produksi barang konsumen anak.
      1. +2
        Juli 3 2021
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Jujur, penulis dhewe meh ora bisa mbayangake jumlah surat ijin sing dibutuhake saiki ing Federasi Rusia kanggo produksi barang konsumen anak.

        Kita nindakake. Ana perusahaan 5 ing pengawasanku, mula aku mbayangake kabeh kanthi apik.
        1. +4
          Juli 3 2021
          Mantan bojoku uga nggawe popok lan sandhangan kanggo bayi. Aku nyewa menyang toko "Aist" ing Vasilyevsky. Nanging ana ing 95. Saiki iki mokal.
          1. +3
            Juli 3 2021
            Iki rampung kanggo aku ing 2007 ...
  4. + 11
    Juli 2 2021
    Ing kene ing umur tuwa aku digawe saka awal. Aku dhewe. Bingkai, awak, kabeh sing didol ing toko minangka coaster lan serbet)

  5. +8
    Juli 2 2021
    Renda konstruksi dadi apik ing "tali". Saiki kasedhiya ing macem-macem werna lan kekandelan.
    "benang kasar" ngguyu
    1. +7
      Juli 2 2021
      Iku mung werna abu-abu lan bocah-bocah wadon pelukis smeared karo biru kanggo nandhani wates ing dicet lan whitewashed!
      1. +6
        Juli 2 2021
        Saiki ana extractor ing reel ing wadhah karo wêdakakêna colored, kanggo ngalahake mati garis. hi
        1. +5
          Juli 2 2021
          Iki saiki, nanging ing awal abad 21 aku durung weruh wong-wong kuwi ing situs konstruksi!
          1. +5
            Juli 2 2021
            Saiki ana extractor ing reel ing wadhah karo wêdakakêna colored, kanggo ngalahake mati garis.
            Iki digunakake maneh ing 96-97gg. Nganti saiki, ing endi wae, ing reruntuhan piranti lawas, ana sawetara potongan.
            1. +5
              Juli 2 2021
              Sampeyan wis banjur pindhah lan makarya kanggo dhewe, lan ora kanggo "paman" ing construction saka bangunan apartemen. 4 ngleboke ing 10 jubin.
              1. +6
                Juli 2 2021
                Malah nalika aku makarya kanggo "paman", aku nuntut "paman" kanggo nyedhiyani peralatan prayoga. Kadang karo saru, kadang karo ancaman, sepisan karo ciloko dhewe.
                1. +3
                  Juli 2 2021
                  Etit ... Ing memoriku ana siji plester - pensiunan. Dheweke seneng nutupi kesempatan kanggo lampu. Banjur kita nggoleki dheweke karo kabeh brigade.
                  Dadi beda ing panggonan sing beda-beda.
                  1. +6
                    Juli 2 2021
                    Wires mungsuh plasterer kang! A plasterer nyata ora wedi mungsuh! Dheweke "ngubur" wong-wong mau!
                    1. +4
                      Juli 2 2021
                      Utawa plastering tembok sadurunge laying kabel!!!
                      Ketemu iki uga ...
                      Ing wektu sing padha, plester minangka komposisi sing kuwat banget, lan kita mung duwe palu lan pahat ing tangan kita !!!
                      1. +4
                        Juli 2 2021
                        Ing kasus iki - lan kene plasterer ??? Mandor iki bodho!
                      2. +4
                        Juli 2 2021
                        Kita listrik padha ora langsung subordinated kanggo mandor.
                        Lan buruh ventilasi ora nate manut - lan ora menehi cheotezhs marang sapa wae !!! Minangka kita.
                        Lan nalika ana 10 (8; 6; 4) plasterers lan TWO listrik kanggo kabèh obyek, iku mung bakal dadi. Solusi kasebut digawa lan didhukung dening "rencana". Bisa uga ana "stasiun"!
                        Nanging loro "listrik" kanthi fisik ora bisa ngetutake 10 plester. utawa 8; 6; 4.
                        Utawa aku salah?
                        Ing fasilitas kasebut, kothak ing lantai dilebokake ing utang (kita dijupuk saka fasilitas kanggo utang), lan unit daya saka switchboard menyang tameng pindhah menyang pipa ing lantai. Ing kono padha sijine kothak ...
                      3. +6
                        Juli 2 2021
                        Iki minangka inti kabeh konstruksi Rusia! Ora sopan lan kejam !!!
                      4. +3
                        Juli 2 2021
                        Outsourcing...
                        Outsourcing modern!
                      5. +4
                        Juli 2 2021
                        Menehi jeneng perusahaan konstruksi sing duwe karyawan ing kabeh profesi konstruksi ing stafe!
                        Lan ana ing USSR. Siji organisasi sijine kothak. Sing liyane masang kabel. Pipa katelu. gendheng papat.
                        Utawa kabeh padha ing gendheng padha. Bisa dadi.
                        Kapercayan apa wae.
                        Nanging saiki iki ora lan ora samesthine.
                        Dpzhe ing pabrik metalurgi mesthi ana kontraktor kaya MPM - MetallurgProkatMontazh utawa YuVEM YugoVostokElektroMontazh (1 kapercayan kerja ing pabrik, 2 kapercayan kerja ing pabrik lan omah).
                      6. +3
                        Juli 2 2021
                        Menehi jeneng perusahaan konstruksi sing duwe karyawan ing kabeh profesi konstruksi ing stafe!
                        "Yuit-omah".
                      7. +2
                        Juli 2 2021
                        Kita ora mbangun iki. Nanging aku bakal katon online. Apa kantor lan apa sing dipangan.
                      8. +3
                        Juli 2 2021
                        Ing Internet, wong sambat babagan kualitas.
                        Utawa padha mungsuh?
                      9. +3
                        Juli 2 2021
                        Iki Ponte. Iki nalika wong, tuku "studio" ing "Parnassus", pengin kualitas, kaya ing Krestovsky. Nyuwun pangapunten kanggo werna St.
                      10. +2
                        Juli 2 2021
                        Alah. Dhewe tuku panel odnushku tanpa rampung lan urusane dhewe kanggo sing paling apik saka kemampuane. Ing lawang, kothak lan pipa, dheweke bali menyang kanca-kanca.
                      11. +1
                        Juli 2 2021
                        Aku mikir kaya iki mukjijat diakhiri karo sliramu...
                      12. +4
                        Juli 2 2021
                        Aku panginten keajaiban kuwi rampung karo scoop ...
                        muspra! Aku miwiti "karir" bali ing Uni Soviet lan aku bisa njamin yen ora dadi luwih apik.
                      13. +2
                        Juli 2 2021
                        Apa kabel ing apartemen ditindakake langsung ing plester utawa liwat pipa?
                      14. +3
                        Juli 2 2021
                        Saiki, ing jaman konstruksi bata-monolitik, kabeh peralatan "daya" dipasang ing pipa PVC. Pipa dipasang ing tahap instalasi tulangan kanggo tuang beton. Minangka aturan, panuku pungkasan ora wareg karo iki.
                      15. +2
                        Juli 2 2021
                        Aku ora ngomong babagan daya, nanging babagan internal, mula saka meter menyang saklar lan saka saklar menyang lampu.
                      16. +3
                        Juli 2 2021
                        Ing tradisi bangunan Rusia, kabeh sing "220-230" diarani "kekuatan", kabeh sing kurang diarani "daya lemah".
                        Apa sing sampeyan maksudake, sajrone konstruksi ibukutha, dilebokake ing cara sing dakkandhakake.
                      17. 0
                        Juli 3 2021
                        Aku ora kuwat ing terminologi khusus iki.
                        Maksudku kene

                      18. +2
                        Juli 3 2021
                        Cara iki uga ditindakake. Nanging utamané ing construction pribadi.
                      19. 0
                        Juli 3 2021
                        Ajaib ... ing negara kita cara iki mung siji legal. Sertifikasi ora bakal ditanggepi mung yen beda-beda. Kajaba iku, iku luwih cepet. Ora kanggo sebutno iku akeh luwih aman ing syarat-syarat short circuits, lan kabel shorted bisa aman diganti tanpa break tembok utawa lantai.
                      20. +1
                        Juli 3 2021
                        Saben gubug duwe rattle dhewe-dhewe. Finns, contone, ngleksanakake kabeh komunikasi ing domain umum.
                      21. 0
                        Juli 3 2021
                        Apa sampeyan yakin babagan "gampang" ngganti konduktor sawise sirkuit cendhak?
                        Lan durung - ngendi iku - sampeyan?
                        Ing GDR ana strobo khusus ing panel beton. Ing tingkat lantai.
                        Ing panel beton kita, kabeh dadi ing slabs lantai. Omah-omah panel gedhe.
                      22. -1
                        Juli 3 2021
                        Kutipan saka hohol95
                        Apa sampeyan yakin babagan "gampang" ngganti konduktor sawise sirkuit cendhak?

                        Luwih saka.
                        Kutipan saka hohol95
                        ngendi iku

                        Italia
                      23. 0
                        Juli 5 2021
                        Iku gumantung carane nutup. Lan apa goof.
                      24. -2
                        Juli 5 2021
                        ))
                        Kabel ing corrugation (ora kaya sing walled munggah ing stucco) - sacoro prakteke ora nutup
                      25. 0
                        Juli 6 2021
                        Apa bedane? Apa sing kudu nyebabake pamblokiran ing wiwitan?
                      26. +2
                        Juli 2 2021
                        Kolom daya dibuwang. Padha nutupi karo bata madhep lan ing voids padha lay electrical lan plumbing karo ventilasi ing pipo. Kanggo apartemen ing silikat gas ing cara lawas ing plester. Chasing lan pipa corrugated - dhuwit! Ayo pemilik saka "gubug" dhewe "metu" lan supaya 12 klompok kabel listrik kanggo cathetan telung ruble!
                      27. +3
                        Juli 2 2021
                        Ayo sing duwe "gubug" dhewe "metu" lan pesen 12 klompok kabel listrik kanggo cathetan telung rubel!
                        Apa jancok???? Aku duwe, ing fasilitas saiki, 12 konsumen banyu adhem. Lan iku mung ing siji jedhing! Aku bakal njupuk gambar saka panel listrik sesuk lan ngirim menyang sampeyan. Ngerti isi - pakurmatan lan pujian!
                      28. +2
                        Juli 2 2021
                        Aja lali kanggo mlebu ing grup.
                        12 kelompok saben sartir... Kuwat. Inggih, ya - 15 lyam ...
                        Aku ora nindakake iku. Nalika kerja ing Kantor Perumahan, dheweke komunikasi karo wong saka "prolitaryat" lan "bisnis cilik lan cilik banget." Lan nalika melu mrikso ing hostel kulawarga cilik, aku weruh paling "frostbitten lumpen". Lambroso mesthi seneng karo dheweke.
                      29. +3
                        Juli 2 2021
                        Aja lali kanggo mlebu band
                        "Aja ngajari bocah-bocah bapak!" ngguyu ombenan Aku wis mangan luwih saka siji asu ing bisnis babi iki.
                      30. Komentar wis dibusak.
                      31. +3
                        Juli 2 2021
                        Lelucon ala, Alex. Luwih gampang aku mateni wong tinimbang asu.
                      32. +1
                        Juli 2 2021
                        Omah aneh. Barack? Yen mung HVS -suplai banyu kadhemen. Bakal padha godhok banyu panas ing ember? basa
                        Utawa boilouts.
                      33. +2
                        Juli 2 2021
                        Alexey, aja nggedhekake lan aja kesusu. Sampeyan ora ngerti babagan pipa, ta?
                      34. +1
                        Juli 2 2021
                        Aku mbedakake banyu kadhemen saka panas. Dheweke duwe suhu sing beda. Lan aku ora bakal nggunakake pipa kalen kanggo sumber banyu. basa
                        Saiki ing kene maneh bali menyang pemanas banyu gas. Mung banyu kadhemen, gas lan kolom. Lan GW ing sembarang wektu taun!
                        Kaya ing USSR! Lan ora ana pemadaman musim panas. ombenan
                      35. +3
                        Juli 2 2021
                        Lan aku ora bakal nggunakake pipa kalen kanggo sumber banyu.
                        Iki dhasar mokal.
                      36. +3
                        Juli 3 2021
                        Iki dhasar mokal.

                        Kenapa?
                      37. +1
                        Juli 3 2021
                        Sambungan ora nahan tekanan.
                      38. +3
                        Juli 3 2021
                        Ing jaman kuna, nalika pipa saluran pembuangan digawe saka wesi cor abu-abu, akeh digunakake kanggo pasokan banyu. Kita wis duwe pipa banyu kaya iki ing dalan kita suwene 50 taun.
                      39. +1
                        Juli 3 2021
                        Ing jaman epik, Viktor Nikolaevich, pipa wesi abu-abu dicithak nganggo timbal, lan mulane tekanan tetep. Lan saiki ... Apa sampeyan krungu babagan "bisnis pipa" ing St.
                      40. +2
                        Juli 3 2021
                        Ing panggonan sing padha, misale jek kaya utama pemanasan, lan dudu saluran pembuangan.
                        Lan pipo wesi nahan tekanan ora mung amarga nguber timbal. Padha disebut supaya - tekanan (VSCHG). Lan ing sistem gravitasi ana sing ora tekanan.
                      41. +2
                        Juli 3 2021
                        Maksudku donya iki ora dadi luwih apik. Iku dadi disposable. Limang taun kepungkur, aku reworked bagéan saka sistem pemanas ing pungkasan "Stalin", padha recessed pipo menyang tembok ing panjalukan saka customer. Sawise ngethok pipa inchi, aku dadi mumet. 3mm logam murni!
                      42. +3
                        Juli 3 2021
                        Ing taun 80-an, aku nemokake sistem terpusat kanggo nyedhiyakake banyu gas menyang papan kerja ing pabrik.
                        Kabeh kabel ing kabeh bengkel - pipa saka 12X18H10T.
                      43. +2
                        Juli 3 2021
                        12X18 Aku bisa appreciate, liyane saka specification kanggo kula "alas peteng". Aku bisa ngomong siji bab, Peter "gerah" karo masalah pasokan banyu lan sanitasi.
                      44. +2
                        Juli 3 2021
                        12X18H10T (jeneng lawas X18H10T)
                        C nganti 0,12, Si nganti 0,8, Mn nganti 2, Ni 9 - 11, S nganti 0,02, P nganti 0,035, Cr - 17 - 19, Cu nganti 0,3, Ti - 0,4-1 .
                      45. +1
                        Juli 3 2021
                        Hmmm ... Apa sih titanium, ing jumlah cilik?
                      46. +3
                        Juli 3 2021
                        Tambah kekuatan lan Kapadhetan, deoxidation, apik machinability lan apik resistance karat.
                      47. +1
                        Juli 3 2021
                        Kutipan saka hohol95
                        pipa corrugated

                        Dheweke regane saben sen ...
                      48. +3
                        Juli 3 2021
                        Iku dhuwit yen sampeyan nindakake dhewe. Lan yen obyek "entangled" karo kilometer saka kabel lan kabel, pennies dadi rubles.
                        Lan aja lali. Tempelake ing tembok utawa selokan tembok iki kanggo mbikak pipa!
                        Malah nguber plester lawas lan plesteran maneh nguber mimpin kanggo mriksa "kabeneran" bahan lan dana sing dienggo.
                        Sampeyan palu plester jeruk lawas karo palu, alon-alon ngalahake. Lan banjur lantai tembok crumbles. Nanging tembok lantai iki kudu diplester maneh. Konsumsi bahan sing berlebihan lan gangguan saka plester saka papan kerja liyane.
                      49. +1
                        Juli 3 2021
                        Kutipan saka hohol95
                        Iku dhuwit yen sampeyan nindakake dhewe. Lan yen obyek "entangled" karo kilometer saka kabel lan kabel, pennies dadi rubles

                        Yen dilebokake ing kilometer, tegese ora ana siji apartemen lan ora kanggo rubel 2. Dadi kanthi proporsi, dhuwit sing padha ditampa.
                        Punika:

                        Utawa plastering tembok sadurunge laying kabel!!!
                        Ketemu iki uga ...
                        Ing wektu sing padha, plester minangka komposisi sing kuwat, lan tangan kita mung ana palu lan pahat !!!...


                        Nanging loro "listrik" kanthi fisik ora bisa ngetutake 10 plester. utawa 8; 6; 4.
                        Utawa aku salah?
                        Ing fasilitas kasebut, kothak ing lantai dilebokake ing utang (kita dijupuk saka fasilitas kanggo utang), lan unit daya saka switchboard menyang tameng pindhah menyang pipa ing lantai. Ing kang kothak padha glethakaken

                        biaya akeh kaping luwih.
                        Kutipan saka hohol95
                        Sampeyan palu plester jeruk lawas karo palu, alon-alon ngalahake. Lan banjur lantai tembok crumbles. Nanging tembok lantai iki kudu diplester maneh. Konsumsi bahan sing berlebihan lan gangguan saka plester saka papan kerja liyane

                        Iki kedadeyan nalika tenaga kerja manungsa ora diajeni lan murah banget, ing ngendi tenaga kerja dibayar kanthi normal, ora bakal ana wong sing nempatake tembok nganggo pahat, amarga bakal bangkrut.
                        Siji wong kanthi agregat kasebut bakal nggawe luwih saka 10 nganggo pahat lan palu ing sedina.Cepet, kualitas dhuwur lan luwih murah.
                      50. +2
                        Juli 3 2021
                        Wiwit taun apa mekanisme sing padha katon ing skala massive?
                        Nanging ana wektu nalika latihan kanggo perforators digawa saka Jerman. Ora saka China! Lan padha luwih larang lan dituku dening potongan kasebut. Sadurunge tekane saka consumables alaEnkor lan Company.
                        Lan sampeyan mikir sing padha mbayar banget uga kanggo fasilitas kotamadya?
                        Kanggo perpustakaan, asrama, lampiran sekolah, konversi bangunan lawas dadi sekolah ing desa regional, relokasi sanatorium lawas menyang klinik, bangunan anyar kanggo sekolah kanggo bocah cacat visual - apa iki ora omah lan pondokan elit?
                        Tender durung dibatalake. Lan kabeh wong pengin ngirit anggaran kutha lan wilayah!
                        Lan kabel ing obyek kasebut ditindakake ing sangisore langit-langit (20 cm saka langit-langit), lan ora ing tingkat groin.
                        Lan soket karo saklar diselehake ing tingkat 180 cm (TK lan sekolah).
                        Lan aja mbandhingake bangunan anyar karo pambangunan jaman Soviet.
                      51. +2
                        Juli 3 2021
                        Dadi nyatane yen kerja kaya sing sampeyan ucapake pungkasane luwih larang.
                        Biaya unit kasebut kira-kira 150-200 euro kurang saka biaya 1 dina 1 karyawan kanggo majikan
                      52. +2
                        Juli 3 2021
                        Ayo rampung topik iki. Aku iki buruh prasaja. Lan rega obyek, tarif kanggo karya ora kapentingan kula - Aku nampa gaji normal kanggo wektu sing. Sawetara entuk luwih, sawetara entuk kurang. Nanging kita padha wareg karo karya kita. Lan pelanggan wareg karo cara kerja kita!
                        Aku ora ngerti carane padha bisa saiki ing overhaul kuwi lan di toto maneh saka lawas kanggo anyar.
                        Maneh, kabeh gumantung saka ukuran obyek, keseragaman pembayaran, proyek kasebut dhewe (apa desainer "nemokke" - apa dheweke lali soko penting sing bakal teka ing proses ndandani utawa restrukturisasi, lan iki kedadeyan).
                        Ing ngisor iki conto saka bal sing rada beda - chain kompensasi saka elevator tekan tembok poros. Tembok iki ana ing jejere pawon utawa kamar turu ing salah sawijining apartemen ing 17 lantai. Ana keluhan saka warga babagan nuthuk tembok.
                        Rantai kasebut kudu diganti nganggo rantai sing dilapisi karet. Nanging manajer ora gelem mbayar, lan kantor sing nglayani lift (sing uga dipasang) kanthi biaya dhewe uga ora pengin tuku rantai anyar.
                        Pitakonan yaiku kenapa dheweke ora langsung mikir babagan kasebut nalika instalasi - lan kanthi rantai sing gampang, lift ora akeh, nanging luwih murah ... Nanging wong bakal biasa!
                      53. +1
                        Juli 3 2021
                        Miturut cara, ing Rusia "Einhell" dipetik ing tingkat alat kluwarga.
                      54. +1
                        Juli 3 2021
                        Lan iki minangka video sing cocog pisanan sing aku temokake ing UT. 90% alat sing digunakake ing tingkat profesional - Makita, Bosh lan De Walt
                      55. +1
                        Juli 3 2021
                        "Makita" minangka merek paling populer ing St. Petersburg babagan rasio rega / kualitas. 80% saka taman alatku diwakili dening dheweke. Kanggo alat tangan aku luwih seneng Spanyol "Armero" utawa Swedia "Anza". Ngukur "Ada".
                      56. 0
                        Juli 5 2021
                        Sing normal ora sepeser.
                      57. +3
                        Juli 2 2021
                        Sadurunge, mung ing tembok, kang banjur plester. Ing panel beton, saluran utawa strobo. Kadang segitiga...
                        Saiki aku ora bisa ngomong. Nanging aku weruh ing bangunan anyar wiring biasanipun ing plester. Pipa corrugated lan shtrobovka ing wong-wong mau biaya dhuwit. Lan sampeyan kudu panas kothak soldering!
                2. +2
                  Juli 2 2021
                  Aku kepengin weruh yen "paman" bakal tuku piranti kanggo 10 ewu dolar?
                  Nalika aku tekan laboratorium listrik, aku mung bisa ngimpi babagan kaya ngono (2000).
                  piranti Jepang.
                  Diukur nganti 4 pasangan paramèter.
                  Saiki iki lagi diprodhuksi ing St.
                  1. +3
                    Juli 2 2021
                    Kanggo $ 10000 - mesthi luwih gampang nyewa. Ora ana sing bakal tuku peralatan khusus sing dibutuhake kanggo kerja sepisan. Lan kanggo loro mower duwit, iku cilik, padha tuku.
                    1. +2
                      Juli 2 2021

                      Pakaryan ETL ora mung siji-sijine, nanging panguwasa kudu nggoleki, lan ora njagong ing imam kanthi rata lan ngenteni.
                      Aku wonder ngendi kanggo nyewa - ing Bryansk utawa Kursk?
                      Ing wektu iku mung ana sawetara wong ing negara lan ora ana sing nuduhake piranti kasebut !!!
                      Lan yen padha kekacoan ...
                      Lan saiki "nyewa ora comme il faut" tegese ora ana dhuwit. Lan carane sampeyan bisa? Ya, lan Rostekhnadzor mriksa kelengkapan!
                      1. +4
                        Juli 2 2021
                        Rostechnadzor
                        "Aku nganggep polisi lalu lintas lan petugas bea cukai dadi pengisap getih nganti aku ngunjungi Rostekhnadzor!" (Kanthi)
                      2. +3
                        Juli 2 2021
                        Ha ha ha...
                        Super! +100500.
                        Nanging ana uga ROSAKREDITASI ...
                      3. +6
                        Juli 2 2021
                        Durung ketemu iki.
                        Umumé, aku duwe panemu manawa bisnis sing apik ora diwiwiti kanthi awalan "Ros ...". "Rosnano", "Roskosmos", "Rosatom", "Rosguard"...
                      4. +2
                        Juli 2 2021
                        Iku luwih apik kanggo sampeyan ora kanggo menehi hasil karo wong-wong mau ...
                        Aku ngerti saka pengalaman pribadi.
                        Psikosis, gugup, binge ...
                        Dheweke akreditasi macem-macem industri, laboratorium, pusat teknik lan liya-liyane.
                        Miturut cara, ing Pythea, ing Institut Mendeleev, siji piranti lagi dicenthang. Lan dicenthang mung ing Institut Mendeleev. Lan ora ana ing papan liya.
                        Akselerometer PALS.
                        Liyane ing negara kita ora nglamar.
                        Padha ora cocog.
                      5. +3
                        Juli 2 2021
                        Inggih, kita duwe akeh omong kosong beda ing St. Contone, ora ana "wengi putih" ing Helsinki, nanging kita! ngguyu
                      6. +2
                        Juli 2 2021
                        Piranti iki "nemokke" dening wong saka Rus...
                        Nanging aku ora ngerti kenapa mung wong Mendeleev sing percaya.
                      7. +2
                        Juli 3 2021
                        Lan apa sing ngganggu Rosatom?
                        Utawa iku panggonan lair?
                      8. +3
                        Juli 3 2021
                        Wong sing mimpin perusahaan kanggo sawetara taun.
                      9. +1
                        Juli 3 2021
                        Karyawan ing kana menarik. Kejiret ing urip.
                      10. +2
                        Juli 3 2021
                        Kejiret ing urip.
                        Nah, aku ora bisa lolos saka iku ...
                      11. 0
                        Juli 9 2021
                        Dadi dheweke bisa banget.
                      12. 0
                        Juli 9 2021
                        Rosatom ora please? Perusahaan sing sukses.
                      13. -1
                        Juli 9 2021
                        Ngendi dheweke sukses? Kasunyatan manawa 50% produk potensial ora ana sing bisa dituju?
                    2. +2
                      Juli 2 2021
                      Lan padha tuku piranti dhewe utawa Ukrainia dikembangaké dening USSR.
                      A little ennobled, nanging ing syarat-syarat paramèter padha tahan "bledosan atom"!
                      Sing utama yaiku panggunaane diidini lan diverifikasi dening CSM.
            2. +4
              Juli 2 2021
              Ing Moskow, wong Turki ing taun 1996 nggunakake latihan palu kanthi kuat lan utama, lan kita nggunakake latihan perkusi lan Baltik "Dauer" ing kasus wesi.
            3. +4
              Juli 2 2021
              Iku bener, lan aku ketemu ing wektu sing padha, lan minangka bocah aku elinga, wong tani nggosok tali nganggo kapur, ngalahake cangkir ing log, ngethok bathhouse.
      2. +6
        Juli 2 2021
        Iki dudu "renda", iki "beat".
        1. +4
          Juli 2 2021
          Pukulan digawe saka benang kasar sing prasaja. Dibungkus biru. Lan mekaten.
          Kanggo laces - padha ora smear karo biru.
        2. +4
          Juli 2 2021
          Lan thread iki consumable prasaja ing reels.
  6. +7
    Juli 2 2021
    Nyatane, "nonpareil" ora bisa ditandhingake, lan ora bisa ditandhingake. Cetha yen penulis ora nggawe dhewe, nanging njupuk saka brosur, nanging isih kudu dipriksa.
    1. +5
      Juli 2 2021
      "Naturlich, unggul! (C) ngguyu
    2. 0
      Juli 3 2021
      Kutipan: Aviator_
      Nyatane, "nonpareil" ora bisa ditandhingake, lan ora bisa ditandhingake. Cetha yen penulis ora nggawe dhewe, nanging njupuk saka brosur, nanging isih kudu dipriksa.

      Navfiga? Iki dijupuk saka artikel ing majalah Around the World kanggo ... taun pra-revolusioner. Ditulis ing kono. Banjur ana ing bukuku taun 1987. Ing kana (ing jaman Soviet!) Dipriksa kanthi ati-ati dening panyunting omah penerbitan Polym. Dheweke nulis marang aku: Sampeyan ora kleru - "Kekaisaran Mughal? Mungkin MONGOL? Sampeyan entuk saka endi?" Menehi link menyang BSE. Dadi yen wis ora kejawab, banjur kabeh iku OK lan mriksa, mung kanggo kelangan wektu.
      1. +2
        Juli 3 2021
        Iki dijupuk saka artikel ing majalah Around the World kanggo ... taun pra-revolusioner.

        Nyatane, teks kasebut ngemot pemindaian jaman Soviet, bisa uga saka buku taun 1987. Dene kaprigelan pamriksane, dheweke dhewe nulis yen redaksi ora ngerti bedane antarane Mughals lan Mongol, yaiku, kanthi kualifikasi, teks kasebut mbutuhake verifikasi. Kualifikasi editor pra-revolusioner meh ora luwih apik. Naskah sing rapi ngandharake ngurmati para pamaca.
        1. -1
          Juli 3 2021
          Kutipan: Aviator_
          Naskah sing rapi ngandharake ngurmati para pamaca.

          Nah, ora ana sing mati amarga ora ngormati. Ing kene padha nyithak artikel kanthi gambar tanpa teken, apa lan ing ngendi. Lukisan dening master tanpa nemtokake taun saka urip lan panggonan sing dipamerake, "gambar" wong liya dijupuk tanpa ijin. Lan kabeh iki kanggo sampeyan ... lan mung "ora hormat" wong saya nglarani sampeyan .... Sampeyan kudu luwih konsisten, ya? Lan banjur wong bakal mikir ala sampeyan. Pranyata metu sing telek siji ora babras sampeyan, nanging sabenere mine sing ora menehi tentrem. Lucu, ta? Inggih, minangka sampeyan dhewe ngerti apa aku wanted kanggo nanggepi komentar kuwi, nalika jejere sampeyan aku maca akèh iki: "Bravo kanggo penulis! Plows topik banget migunani karo spesifik."
          1. +2
            Juli 3 2021
            Vyacheslav, panemu sampeyan babagan aku banget violet kanggo aku. Adus ing kamulyan, yen sampeyan seneng banget. Penulis isih ora kudu dadi graphomaniac, elinga crita Chekhov, nalika graphomaniac nggawa editor menyang pinggir? Apa sing dakkarepake yaiku teks kasebut, yen bisa, diverifikasi. Kayane ora ana kemungkinan kaya ngono, ora, lan ora ana uji coba. Sampeyan duwe kapercayan suci ing bebener saka tembung dicithak ditulis, lan kadhangkala iku worth mriksa. Sawise kabeh, iki asline dibahas.
            1. -1
              Juli 3 2021
              Kutipan: Aviator_
              Apa sing dakkarepake yaiku teks kasebut, yen bisa, diverifikasi. Kayane ora ana kemungkinan kaya ngono, ora, lan ora ana uji coba.

              Mekaten. Nanging iki ditrapake kanggo kabeh penulis sing nulis ing VO. Kaya sing diucapake: mbayar kerja, nanging kerja dibayar!
            2. -2
              Juli 3 2021
              Kutipan: Aviator_
              Vyacheslav, panemu sampeyan babagan aku banget violet kanggo aku.

              apik tenan! Aku tansah seneng karo wong-wong kuwi sing ora gumantung marang panemune wong liya.
        2. -2
          Juli 3 2021
          Kutipan: Aviator_
          saka buku 1987.

          Persis!
  7. +5
    Juli 2 2021
    Aku maca artikel babagan kerajinan krasan lan mikir - apa bocah cilikku liwat?
    Kreativitas iki luwih cedhak karo bocah lanang.

    Inggih, punika klasik!

    Foto sing dipinjam saka Internet.
    1. +2
      Juli 2 2021
      A Piece saka kothak bar. Jepit jepitan dipaku ing salah siji ujung, lan ujung tourniquet utawa elastis umbah-umbah dipaku ing sisih liyane. Punika bedhil.
      Utawa rok saka kartrij listrik lan balon dilebokake. Diisi biasane awu gunung. Kanggo linuwih kebungkus karo tape listrik.
      1. +5
        Juli 2 2021
        Opsi pisanan digunakake, lan sing kapindho ora ana ing layanan karo kita ombenan
  8. +1
    Juli 2 2021
    Bravo kanggo penulis! Topik sing migunani banget kanthi bajak khusus. Saiki count ing negara. ora ana cara sing gampang kanggo nggawe kit kanggo kreatifitas. Apa babagan bisnis pribadi? Kalebu artels wong cacat. Mungkin subsidi kanggo tujuan kasebut kudu diwenehake ing Federasi Rusia. Ing USSR, Welasan set kanggo kreatifitas anak kang diprodhuksi. Aku dhewe ing taun 80-an karo anakku tau nggawe model. Lan dheweke nyawisake putra-putrane kanggo semangat sing padha.
  9. +2
    Juli 3 2021
    Setu...
    Aku ora bisa turu.
    Dadi ... Ternyata wingi, sing dihormati Vyacheslav Olegovich, ing bagean "Do It Yourself", kita diwenehi macem-macem desain kanthi jeneng umum.

    "Layar sing sepi dadi putih
    Ing kabut biru segara
    Apa sing digoleki ing negara sing adoh?
    Apa sing dibuwang ing tanah kelairane?

    Gawe dhewe!...
    Tujuan panelusuran, uga apa sing kudu dibuwang kanggo nggawe kerajinan, yaiku individu, sing bakal sukses. Nanging nuansa cilik: yen sampeyan uncalan ora soko, nanging wong, kang saiki diijini lan malah tampi, sampeyan dhewe ngerti apa asil bakal. Lan yen sampeyan strictly tindakake pandhuan, tanpa deviating siji iota, banjur - mung cilik, prau cute ing meja lan impen gawan saka dhuwur lan adoh, asring unrealizable.

    Jam 4 esuk kaya awan...
  10. 0
    Juli 3 2021
    Vyacheslav Olegovich, lan maneh matur nuwun kanthi sanget! Apa sampeyan duwe ide kanggo model plastik kanggo mlaku? hi
    1. 0
      Juli 3 2021
      Kutipan saka smaug78
      Vyacheslav Olegovich, lan maneh matur nuwun kanthi sanget! Apa sampeyan duwe ide kanggo model plastik kanggo mlaku?

      Aku duwe artikel ing kene babagan sejarah FROG lan NOVO, lan ana artikel ing majalah Jepang Model Graphics babagan model plastik perusahaan manca. Suwe banget, tenan. Wiwit Senin aku bakal lunga rong minggu - aku arep ngaso ing segara - nanging nalika bali tanggal 21 Juli - aku bakal mikir babagan carane nggawe topik iki luwih menarik ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"