Saka jero banyu menyang angkasa

25

Ing abad kaping XNUMX, angkasa njaba dadi lingkungan sing nemtokake sukses operasi militer ing kabeh lingkungan liyane - ing darat, ing banyu (ing banyu) lan ing udhara. Anane rasi lintang satelit sing dikembangake ndadekake komunikasi lan kontrol angkatan bersenjata ing skala global, kalebu kendaraan udara tanpa awak (UAV). Tanpa operasi sistem posisi satelit global, operasi akeh conto presisi dhuwur gaman, utamané dawa.

Sadhar kasunyatan iki, kakuwasan anjog ing donya ngembangaken loro cara kanggo countering mungsuh ing antariksa - decommissioning pesawat ruang angkasa mungsuh, lan looking for kesempatan kanggo cepet mulihake nomer rasi lintang satelit dhewe sing wis diserang dening mungsuh.



Restorasi rasi lintang satelit bisa ditindakake kanthi kendaraan peluncuran (LV), nanging "nyata" spaceports kalebu struktur stasioner gedhe, sing yen ana konflik serius bakal dadi salah sawijining sing pertama dirusak dening mungsuh, saliyane. , persiapan kanggo peluncuran wis cukup suwe.

papan seluler


Macem-macem komplek dikembangake kanggo peluncuran operasional muatan (PN) menyang orbit - kanthi peluncuran lemah, kanthi peluncuran segara, kanthi peluncuran udara. Utamane, nyadari kabutuhan kanggo diluncurake kanthi cepet menyang orbit muatan, Badan Proyek Riset Lanjutan Departemen Pertahanan AS (DARPA) ngupayakake nggawe operator ringan kanggo nindakake tugas mendesak ngluncurake kargo menyang orbit, sing kudu ditindakake. diluncurake menyang orbit ora luwih saka telung nganti patang dina sawise nampa panjalukan.

Salah sawijining proyek sing paling menarik yaiku kendaraan peluncuran Astra Rocket 3.2 rong tahap sing dikembangake dening Astra Space, sing bisa diangkut ing wadhah menyang kompleks peluncuran lan nyelehake muatan 500 kg menyang orbit sun-synchronous (SSO) kanthi dhuwur 150 kilometer. Dawane roket yaiku 11,6 meter. Miturut perwakilan perusahaan Astra Space, roket kasebut bakal dadi kendaraan peluncuran sing paling gampang lan paling maju kanthi teknologi ing saindenging jagad - biaya siji peluncuran bakal udakara 2,5 yuta dolar AS.


Bukak kendaraan "Astra Rocket 3.2"

Perusahaan liyane, wiwitan Aevum, ngrencanakake ngluncurake muatan menyang orbit nggunakake kendaraan mlebu maneh tanpa awak. penerbangan tataran pisanan saka Ravn X. Tahap kapindho Komplek Ravn X iku roket Bukak online non-returnable.


Ravn X UAV

Dawane Ravn X UAV yaiku 24,4 m, swiwine 18,3 m, dhuwure 5,5 m, lan bobote 24,9 ton, sing bisa dibandhingake karo bobot lan ukuran paramèter pejuang multifungsi modern. Minyak tanah penerbangan sing digunakake dening pesawat penerbangan sipil digunakake minangka bahan bakar. Kanggo lepas landas lan kebangkrutan, lapangan udara kanthi dawa jalur 1,6 kilometer dibutuhake. Proyek kasebut ana ing tahap kesiapan sing dhuwur, kontrak karo pamrentah AS sing regane luwih saka $ 1 milyar wis rampung, misi pertama - peluncuran satelit cilik ASLON-45 kanggo Angkatan Angkasa AS, dijadwalake ing pungkasan taun 2021. . Uga dikontrak 20 diluncurake sajrone 9 taun kanggo Pusat Angkasa lan Sistem Rudal Angkatan Udara AS.

Sarana spacewalking cahya lan ultra-cahya dianggep luwih rinci ing artikel kasebut "Ing angkasa ing meteorocket: proyek kendaraan peluncuran ruang ultra-cilik".

Umume proyek sing paling menarik, njanjeni lan njanjeni dikembangake dening perusahaan swasta cilik, asring diwiwiti. Ing Rusia, bisnis pribadhi saka jinis iki isih cilik - ana proyek, ana gagasan, kadhangkala uga ana sawetara tes komponen individu, nanging durung ana kompleks sing wis siap, lan ora dikarepake. .

Apa sebabe - kekurangan dhukungan negara utawa malah langkah-langkah sing mbatesi lan kompetisi saka struktur negara kayata Roskosmos, peraturan negara sing ketat ing industri ruang angkasa lan iklim investasi sing kurang - ora jelas. Mbok kabeh bebarengan. Siji-sijine sing jelas, kahanan ing wilayah iki kudu diganti kanthi radikal supaya luwih apik yen ora pengin diseret ing buntut kemajuan teknologi.

Nanging, perlu kanggo mesthekake akses tanpa alangan menyang luar angkasa kanggo kepentingan keamanan nasional wis ana, lan tugas iki kudu ditanggulangi kanthi njupuk pasukan lan sarana sing kasedhiya.

backlog Soviet


Rusia minangka kekuwatan ruang angkasa sing gedhe. Isih. Kanggo saiki. Muga-muga tetep. Backlog sing digawe ing USSR ndadekake bisa ngleksanakake proyek sing cukup menarik, kalebu babagan nggawe kompleks seluler kanggo akses menyang luar angkasa.

Kaping pisanan, kita bisa ngelingi Sea Launch, proyek gabungan Rusia, Ukraina lan Amerika Serikat. Kerugian Sea Launch yaiku ukuran kompleks peluncuran - yen ana wabah permusuhan, kemungkinan bakal dideteksi lan dirusak. Kauntungane yaiku ngluncurake roket medium-lift, yaiku, ngluncurake udakara 15-20 ton muatan menyang orbit referensi rendah (LEO).


Bukak platform "Odyssey" lan perakitan lan kapal komando "Komandan Peluncur Laut" saka sistem "Sea Launch"

Amarga pemutus hubungan karo Ukraina lan komplikasi serius hubungan karo Amerika Serikat, kendaraan peluncuran Zenit-3SL sing diluncurake saka Sea Launch dadi ora kasedhiya. Durung ana misil liyane kanggo dheweke.

Miturut cara kasebut, ing taun 2019, China ngetrapake "peluncuran segara" - kendaraan peluncuran bahan bakar padhet entheng CZ-11H diluncurake saka platform ngambang lan sukses ngluncurake pitung satelit cilik menyang LEO. Sawetara platform peluncuran seluler Cina liyane lagi dibangun.

Pilihan alternatif yaiku sistem peluncuran udara adhedhasar pencegat-pejuang, pengebom strategis utawa pesawat transportasi. Ing USSR lan Rusia, proyek digarap kanggo nggawe kendaraan peluncuran udara adhedhasar pesawat MiG-31, Tu-160 utawa malah An-124 Ruslan.


Proyek sistem peluncuran udara adhedhasar pesawat MiG-31, Tu-160 lan An-124

Saiki, ora ana proyek kasebut sing digawa menyang operasi nyata.

Mbokmenawa, adhedhasar pejuang interceptor MiG-31 sing dimodernisasi, komplek anti-satelit Burevestnik sing janjeni digawe, ing ngendi sawetara satelit interceptor cilik, sing diduga duwe sebutan Burevestnik-K-AM, diluncurake menyang orbit. Ketoke, Burevestnik minangka salah sawijining sistem anti-satelit Rusia sing paling maju.


Interceptor MiG-31 kanthi model roket 14A045 ukuran massal (item 293) saka kompleks anti-satelit 14K168 Burevestnik sajrone tes ing Ramenskoye ing 2018

Kanthi kemungkinan dhuwur, kompleks Burevestnik bisa diadaptasi kanggo mbukak muatan liyane, kalebu komersial. Analog kondisional saka American Ravn X.

Ora kurang, lan proyèk sing luwih menarik kanggo peluncuran operasional PN menyang orbit dikembangake armada. Artikel sing apik babagan masalah iki diterbitake ing situs web Military Review: "Sistem peluncuran ing jero banyu: carane pindhah saka jero banyu menyang orbit utawa ruang angkasa? ".

Saka perkembangan sing relatif modern lan relevan, sampeyan bisa nemtokake kulawarga rudal Shtil, sing dikembangake kanthi basis rudal balistik kapal selam R-29M (SLBM).

Kendaraan peluncuran "Shtil-1" njamin peluncuran kendaraan peluncuran sing bobote nganti 70 kg menyang orbit kanthi dhuwur perigee nganti 400 kilometer kanthi kecenderungan 79 derajat. Peluncuran pisanan jinis kendaraan peluncuran iki ditindakake ing taun 1998. Faktor utama sing mbatesi muatan yaiku volume cilik kanggo penempatan - mung 0,183 meter kubik. meter.

Peralatan maneh saka roket R-29M dadi kendaraan peluncuran mbutuhake modifikasi minimal - nyatane, pesawat ruang angkasa (SC) mung diselehake tinimbang hulu ledak. Peluncuran ditindakake saka operator standar - cruiser kapal selam rudal strategis (SSBN) proyek 677BDR (BDRM) saka posisi submerged utawa permukaan ing mode otonom kanthi lengkap. Komplek iki nyedhiyakake indikator linuwih sing paling dhuwur, kanthi biaya peluncuran sekitar 4-5 yuta dolar AS.

Saka jero banyu menyang angkasa
kulawarga LV "Shtil"

Kajaba iku, kanthi basis R-29M SLBM, kendaraan peluncuran Shtil-2 sing diluncurake ing lemah kanthi kompartemen muatan sing luwih gedhe kanthi volume 1,87 meter kubik dikembangake. meter. Ing versi "Shtil-2.1" karo fairing sirah luwih gedhe lan nggunakake tataran ndhuwur tambahan "Shtil-2R", massa saka PN ditampilake tambah kanggo 200 kilogram.

Daur ulang utawa nganyarke?


Saiki, Angkatan Laut Rusia ngoperasikake pitung Project 667BDRM Delfin SSBN mawa SLBM R-29RM Sineva (R-29RMU2) lan Liner (R-29RMU2.1) sing dimodifikasi.


Proyek SSBN 667BDRM "Dolphin"

SSBNs iki bakal mboko sithik diganti dening SSBNs anyar proyek 955/955A Borei karo Bulava solid-propellant SLBM. Ing wektu sing padha, rudal Sineva / Liner nduweni ciri unik babagan rasio massa roket lan massa muatan sing dibuwang, uga umur simpan sing dawa (amarga panggunaan roket cair ampoule. bahan bakar). Kajaba iku, kemampuan produksi kanggo nggawe rudal modifikasi saka jinis R-29RM, mesthine kudu dilestarekake.


Roket saka kulawarga R-29M nduweni kesempurnaan massa energi sing luar biasa

Apa ora boros banget kanggo ngirim kabeh barang kasebut "menyang kethokan"?

Gegayutan karo kasebut ing ndhuwur, diusulake kanggo modernisasi loro SSBN paling anyar saka proyek 667BDRM kanggo digunakake minangka cadangan mobile spaceports saka proyek kondisional 667BDRM-K kanggo kepentingan Angkatan Bersenjata RF, uga kanggo nyedhiyakake layanan kanggo mbukak muatan menyang. orbit kanggo pelanggan komersial. Sajrone modernisasi, dimensi silo rudal bisa uga rada tambah supaya bisa nampung rudal kanthi kompartemen muatan sing tambah, lan bisa uga nganggo modul booster tambahan.


Dimensi komparatif saka R-29M SLBM lan kendaraan peluncuran Shtil adhedhasar kasebut

SSBNs sing isih ana ing proyek 667BDRM, amarga ditarik saka armada, ora kudu dibuwang kanthi ora sengaja, nanging dibubarake, kanthi nggunakake peralatan lan unsur struktural minangka suku cadang kanggo port angkasa ngambang saka proyek kondisional 667BDRM-K. .


Kemungkinan katon saka spaceport ngambang saka proyek kondisional 667BDRM-K kanthi kompartemen roket sing luwih gedhe

Kauntungan saka spaceport ngambang saka proyek bersyarat 667BDRM-K kanthi kendaraan peluncuran adhedhasar roket saka kulawarga R-29RM yaiku:

- kamungkinan ngluncurake kendaraan peluncuran saka meh wae ing segara ing donya kanggo nyelehake muatan menyang orbit tartamtu;

- kamungkinan diluncurake saka khatulistiwa ing sadawane lintasan energi sing optimal;

- stabilitas tempur paling dhuwur ing antarane kabeh opsi sing bisa kanggo spaceports seluler;

- kesiapan dhuwur kanggo diluncurake;

- kemampuan kanggo miwiti 16 kendaraan peluncuran saka siji spaceport ngambang ing wektu cendhak.

Sawetara atus SLBM saka kulawarga R-29M bisa uga ana ing layanan karo Angkatan Laut Rusia lan ing panyimpenan. Kabeh utawa umume bisa diowahi dadi kendaraan peluncuran maju. Yen ana panjaluk, produksi kendharaan peluncuran anyar adhedhasar kulawarga R-29M saka SLBM "from scratch" bisa diatur. Ing wektu sing padha, kanggo panggunaan komersial, desaine bisa disederhanakake babagan penolakan perlindungan marang efek saka faktor ngrusak senjata nuklir lan atribut SLBM liyane sing ora dibutuhake dening kendaraan peluncuran, sing kudu nyuda. ing biaya Bukak.

Peluncuran rudal saka ngendi wae ing segara ing donya ndadekake bisa nyilikake akibat saka panggunaan komponen bahan bakar beracun sing nggodhok dhuwur ing desain rudal adhedhasar R-29RM. Peluncuran lan musim gugur tahapan bisa ditindakake ing njaba wates lan zona ekonomi negara katelu, sing bakal ngilangi macem-macem tuntutan hukum lan tuntutan ganti rugi.

Kanggo angkatan bersenjata Federasi Rusia, anane rong port angkasa ngambang bakal njamin peluncuran muatan menyang orbit ing kondisi khusus, nalika akses menyang papan kanthi cara liya bisa diwatesi utawa ora mungkin. Pelabuhan ruang angkasa ngambang proyek bersyarat 667BDRM-K bisa kanthi cepet ngluncurake satelit pengintaian utawa komunikasi menyang orbit sing sithik, "inspektur satelit" utawa muatan liyane.

Konversi SLBM dadi kendaraan peluncuran, lan SSBN dadi ruang angkasa ngambang, bakal bisa entuk dana tambahan kanggo anggaran federal, menehi tekanan finansial kanggo pangembangan manca kelas sing padha kanthi nguwasani bagean saka segmen teknologi tinggi peluncuran ruang. pasar, ndhukung produksi domestik lan biro desain, lan ngluwihi siklus urip teknologi pertempuran.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

25 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    2 Juli 2021 05:37
    Iki usulan wicaksana, lan ora sawetara jenis "Displacer", plus uga-pantes!
    Startup liyane, Aevum, ngrencanakake ngluncurake muatan menyang orbit nggunakake tahap pertama aerial tanpa awak Ravn X.
    Panggunaan UAV sing ora dikarepke, paling ora kanggo aku,)) lan janjeni banget.
    1. +5
      2 Juli 2021 07:03
      Sawetara taun kepungkur ing VO Opus (Anton) dheweke nerangake proposal kasebut kanthi rinci, kanthi diagram, grafik, petungan, tabel, lsp. Lan ing kene, nyatane, mung bagean deskriptif.
      1. AVM
        +2
        2 Juli 2021 07:57
        Kutipan: Okolotochny
        Sawetara taun kepungkur ing VO Opus (Anton) dheweke nerangake proposal kasebut kanthi rinci, kanthi diagram, grafik, petungan, tabel, lsp. Lan ing kene, nyatane, mung bagean deskriptif.


        Artikel-artikel kasebut apik, ana link menyang salah sijine ing artikelku. Mungkin aku wis ilang soko, nanging Anton wuwus ing gedhe rinci bab Soviet, Russian lan proyèk bebarengan ing topik iki, nanging aku wis ora weruh usulan-usulan utawa petungan. Mungkin ana artikel liyane?
        1. +4
          2 Juli 2021 07:59
          Kayane ana 2 utawa 3 artikel, ing peluncuran permukaan lan ing jero banyu.
          1. -1
            2 Juli 2021 16:35
            Kutipan: Vladimir_2U
            Panggunaan UAV sing ora dikarepake, paling ora kanggo aku

            Kabeh dikirim menyang ruang angkasa kanthi UAV - kendaraan aerial tanpa awak.
            Astronot mung minangka muatan ing pesawat ruang angkasa berawak.

            Padha nggawe opsi kanggo ngganti tataran pisanan rudal karo "pesawat pilot" (pesawat), nanging nganti saiki ora ana solusi kuwi ing operasi komersial.

            MIG-31 - "Petrel" bisa lan ana skema kerja sing padha.
            1. -1
              2 Juli 2021 17:00
              Quote: Contone
              Astronot mung minangka muatan ing njero kapal wong.
              Kapal sing diawaki, pisanan, lan kaping pindho, kelingan wiwit kapan kendaraan peluncuran kasebut diarani kendaraan udara tanpa awak? Ing katelu, iku UAV saka rencana pesawat sing cetha lan ora ambigu dituduhake.
              Kutipan: Vladimir_2U
              Ravn X pesawat bali tanpa awak tataran pisanan
              1. 0
                3 Juli 2021 10:48
                Vladimir, roket sejatine minangka kendaraan udara tanpa awak.

                Roket ora duwe pilot.

                Apa sing ora jelas ing kene?

                Kendaraan udara tanpa awak dudu jeneng sing tepat, minangka gambaran karakteristik pesawat.

                Kutipan: Vladimir_2U
                Quote: Contone
                Astronot mung minangka muatan ing pesawat ruang angkasa berawak.
                kapal wong pisanan


                Lan ana apa ing kene? Apa tegese "pisanan" sampeyan?
                Apa sampeyan nganggep sampeyan guru?
                Kaping pisanan, "ing wiwitan" ditulis nganggo tanda hubung.

                Kaping kalih, menapa panjenengan mutusaken bilih tembung "manned" kudu ditulis nganggo huruf kapital? Nyuwun
                1. -2
                  3 Juli 2021 17:19
                  Quote: Contone
                  Vladimir, roket sejatine minangka kendaraan udara tanpa awak.

                  Ing kasunyatan, iku ing sirah? Mergo, ana kendaraan peluncuran Proton, kendaraan peluncuran Saturn-V, nanging "kendaraan tanpa awak Proton utawa Saturn-V" isih kudu digoleki. Lan ora bisa ditemokake.

                  Quote: Contone
                  Apa sampeyan nganggep sampeyan guru?
                  Kaping pisanan, "ing wiwitan" ditulis nganggo tanda hubung.
                  "Ora ana apa-apa kanggo nulis babagan manfaat - golek kesalahan tata basa lan tanda baca ing komentar mungsuh" - iki, pisanan, lan kaloro, nalika ngrujuk marang "sampeyan", tegese nggunakake jamak, kalebu ing kriya, supaya “GURU PIKIR DIRI” .

                  Quote: Contone
                  Kaping kalih, menapa panjenengan mutusaken bilih tembung "manned" kudu ditulis nganggo huruf kapital?
                  Amarga sampeyan wis nulis kabodhoan sing terus terang lan aku nyoba ngirimake menyang sampeyan tanpa pedaling, nanging ora bisa lan aku kudu nyopot irungku:
                  Quote: Contone
                  UAV ngirim kabeh menyang angkasa - tanpa awak pesawat.
                  Astronot mung minangka muatan ing njero diawaki kapal.
    2. +2
      2 Juli 2021 13:18
      hi Lan ing kene ana artikel babagan proyek 941 "Dmitry Donskoy". Saiki ing layanan, nanging bakal dibubarake. Dadi ing kene ide-ide gushed apa sing kudu dilakoni. Ana sawetara usulan menarik, kalebu kapal selam riset lan kosmodrom ngambang. Ide sing apik banget! Lha, kok persis kanggo keperluan militer, uga bisa digunakake ing ruang sipil. Kita kudu bisa entuk manfaat saka investasi para wajib pajak. Iku mesthi ora bakal gawe piala. eseman
  2. +3
    2 Juli 2021 06:22
    Nanging apa prau ora mandheg amarga mung mbebayani yen digunakake maneh? Kita ora ngomong babagan pogrom taun 90-an, padha weruh kabeh sing dikarepake ing kono. Lan ing kene kabeh padha, umur prau nalika layanan rampung bakal dadi padhet.
    1. AVM
      0
      2 Juli 2021 07:45
      Kutipan: Alexey 1970
      Nanging apa prau ora mandheg amarga mung mbebayani yen digunakake maneh? Kita ora ngomong babagan pogrom taun 90-an, padha weruh kabeh sing dikarepake ing kono. Lan ing kene kabeh padha, umur prau nalika layanan rampung bakal dadi padhet.


      Mulane, disaranake njupuk loro paling anyar saka kabeh seri. Ing mratelakake panemume, kapal selam njabat ing USSR luwih suwe tinimbang saiki - ing wektu ambruk USSR, ana kabeh limo sampah ing rangking ing jumlah ageng. Kajaba iku, liyane bakal pindhah menyang spare parts.
      1. 0
        2 Juli 2021 11:39
        Mulane, disaranake njupuk loro paling anyar saka kabeh seri

        kok tutul prau - sampeyan edan!
        masang apa wae sing perlu kanggo PGRK sembarang, lan supaya pindhah! utawa nyiyapake 10 bêsik situs beton ing negara karo kasur fastening - sijine lan supaya wong-wong mau pindhah saka ngendi sampeyan kudu, malah saka tengah ibukutha - ora ana sing bakal ngomong tembung nalika ana ancaman perang!
        lan bakal luwih murah satus
        1. AVM
          0
          2 Juli 2021 11:50
          Kutipan saka Disant
          Mulane, disaranake njupuk loro paling anyar saka kabeh seri

          kok tutul prau - sampeyan edan!
          masang apa wae sing perlu kanggo PGRK sembarang, lan supaya pindhah! utawa nyiyapake 10 bêsik situs beton ing negara karo kasur fastening - sijine lan supaya wong-wong mau pindhah saka ngendi sampeyan kudu, malah saka tengah ibukutha - ora ana sing bakal ngomong tembung nalika ana ancaman perang!
          lan bakal luwih murah satus


          Dadi sawise ngganti karo project 955 (A) utawa scrap metal, utawa spaceport a. Apa sing luwih apik?

          PGRK bisa digunakake kanggo tujuan iki, nanging sampeyan ndeleng bobot cast Topol / Yars lan Sineva / Liner ...
          1. 0
            2 Juli 2021 16:54
            Dadi sawise ngganti karo project 955 (A) utawa scrap metal, utawa spaceport a. Apa sing luwih apik?

            kanggo logam, mesthi - istilah kanggo lambung bakal rampung ing kasus apa wae - dudu titanium, nanging dilebokake pluru ing panyimpenan cedhak bantalan peluncuran sing dituju - langsung dipotong bebarengan karo kompartemen lan kontrol kanggo nggunakake ( ngowahi) roket kanggo tujuan sing sampeyan butuhake.
            sampeyan malah bisa nggawe dermaga drainable ing Panggonan tengen - lan sing bakal luwih murah saka owah-owahan lan operasi.
            kanggo nggawe spaceport ngambang saka prau malah seger - iki bakal biaya liyane setengah prau. Sumber daya bisa digunakake kanthi luwih ekonomis.
  3. -1
    2 Juli 2021 07:12
    Andrei, sampeyan rada salah, kita uga duwe kemajuan ing babagan iki. Ing telung taun sabanjuré, spaceport pribadi pisanan ing Rusia kudu katon ing tlatah wilayah Rostov sandi, ana perjanjian sewa long-term, situs wis diparengake. Perusahaan nggawe lan nyiapake kanggo nguji kendaraan peluncuran ringan, sanalika entuk ijin saka Roskosmos kanggo uji coba, mbangun bantalan peluncuran, kanggo roket ringan iki bakal ditindakake kanthi cepet. Kabeh petungan wis suwe diwenehi "upstairs", iku nganti mesin birokrasi kita. ..
    1. AVM
      +2
      2 Juli 2021 07:47
      Quote: Irit
      Andrei, sampeyan rada salah, kita uga duwe kemajuan ing babagan iki. Ing telung taun sabanjuré, spaceport pribadi pisanan ing Rusia kudu katon ing tlatah wilayah Rostov sandi, ana perjanjian sewa long-term, situs wis diparengake. Perusahaan nggawe lan nyiapake kanggo nguji kendaraan peluncuran ringan, sanalika entuk ijin saka Roskosmos kanggo uji coba, mbangun bantalan peluncuran, kanggo roket ringan iki bakal ditindakake kanthi cepet. Kabeh petungan wis suwe diwenehi "upstairs", iku nganti mesin birokrasi kita. ..


      Aku setuju, ana gerakane. Nanging mung asil sing bakal nggawe aku yakin. Aku ngelingi mobil Prokhorov wis "meh" ilang, nanging ora tau tekan ngendi wae.
      1. 0
        2 Juli 2021 08:28
        Kutipan saka AVM
        Aku ngelingi mobil Prokhorov wis "meh" ilang, nanging ora tau tekan ngendi wae.
        Bener, kita duwe akeh "proyek lan Wishlist", kayata ngganti AN-2 karo pesawat modern saka jinis padha, lan cart wis "isih ana" kanggo akèh taun. Lan panggunaan kapal selam nuklir minangka kesempatan nyata, lan dudu tit ing awan.
    2. +1
      2 Juli 2021 11:30
      Ing tlatah wilayah Rostov sandi ing telung taun sabanjuré, spaceport pribadi pisanan ing Rusia kudu katon

      4/5 negara kita ora ana pedunung, lan sampeyan pracaya.
      wis ana lampu sorot ing wilayah Nizhny Novgorod lan ing Dagestan. Pranyata undhak-undhakan tiba ing sirahe wong, utawa ing njaba wates negara. uga diparengake situs
      metu, Vostochny lan Plesetsk - kira-kira ing garis lintang lan bujur padha - sijine platform jejere + -200 km lan supaya pindhah ing taiga ing.
      Iku kabeh kasengsem - landasan peluncuran minangka platform lan ora bakal mlayu ing endi wae - tujuan sing padha ana ing sawijining wilayah kaya ing wilayah liyane
      ngunjuk
  4. 0
    2 Juli 2021 07:18
    Lan, pira ora ngomong babagan mundur saka satelit nggunakake rudal militèr (lawas) lan saka pesawat (wis 30 taun), nanging nganti saiki meh nol. Kayane dheweke njupuk sethithik saka sing lawas interbalistik, kanggo tes, lan kabeh ...

    Utawa sawetara jenis kangelan technical, utawa logistik, utawa alangan laundering.
    1. +1
      2 Juli 2021 10:21
      Kutipan: Max1995
      Kayane dheweke njupuk sethithik saka sing lawas interbalistik, kanggo tes, lan kabeh ...

      RN "Dnepr". 22 diluncurake.
      Kutipan: Max1995
      Utawa sawetara jenis kangelan technical, utawa logistik, utawa alangan laundering.

      Kanthi Dnepr padha, mbok menawa masalah utama UDMH. Dheweke heptyl.
      1. 0
        2 Juli 2021 10:56
        Ya pancen kuwi maksudku!
      2. AVM
        0
        2 Juli 2021 13:30
        Kutipan: Alexey R.A.
        Kutipan: Max1995
        Kayane dheweke njupuk sethithik saka sing lawas interbalistik, kanggo tes, lan kabeh ...

        RN "Dnepr". 22 diluncurake.
        Kutipan: Max1995
        Utawa sawetara jenis kangelan technical, utawa logistik, utawa alangan laundering.

        Kanthi Dnepr padha, mbok menawa masalah utama UDMH. Dheweke heptyl.


        Nalika diluncurake saka spaceports SSBN, iki bakal luwih gampang. Ing kono, sanajan kedadeyan tiba ing segara, konsentrasi zat sing mbebayani bakal langsung mudhun dadi sithik. Ya, lan peluncuran kasebut ora bakal gedhe.
  5. -2
    2 Juli 2021 11:47
    apa jancok roket asu, wong nggegirisi dening rega mundhak saben minggu - nanging ing negara ana 2,5 polisi lyama - luwih saka Tentara, ngandika bener - ora bakal ana perang - wedi yen wong bakal mangan dheweke - lan ora nyerang NATO - amarga kabeh bisa tuku
  6. 0
    2 Juli 2021 15:41
    Gusti Allah ngalang-alangi spesialis kita masang belang menyang sabuk lan kita bakal seneng. apik
  7. +1
    2 Juli 2021 18:40
    Lan pinten output 1 kg muatan menyang orbit kurang? Lan apa watesan ukuran?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"