Kamentrian Pertahanan Walanda nuduh penerbangan Rusia minangka simulasi serangan ing fregat Evertsen ing Segara Ireng.

123

Jumlah negara manca sing nganggep tumindak individu personel militer Rusia "ora aman lan ora profesional" wis akeh. Yen sadurunge interpretasi kasebut utamane ing komando Amerika, saiki dheweke mutusake kanggo ndhukung "mitra utama" ing Walanda.

Dadi, ing situs web resmi departemen militèr Walanda, ana pratelan yen para pilot pejuang Rusia diduga nggawe "kahanan sing ora aman" ing langit ing Segara Ireng. Miturut pihak Walanda, pendekatan peralatan militer Rusia kudu dianggep "ora aman" penerbangan menyang frigate Evertsen saka pasukan angkatan laut kerajaan.



Juru bicara Kementerian Pertahanan Walanda ngendika ing pratelan manawa "kedadeyan" kedadeyan Kamis kepungkur (24 Juni). Dituduhake yen pesawat Rusia bola-bali mabur menyang fregat, nalika "ing papan sing dhuwur". Penerbangan terus wiwit jam setengah 20 nganti jam 30:XNUMX (wektu Moscow).

Saka materi departemen militer Walanda:

Pesawat kasebut mabur sithik lan cedhak, nindakake serangan simulasi ing fregat Evertsen. Para pejuang padha bersenjata karo bom lan rudal udara-menyang-permukaan. Sawise sawetara jam intimidasi kasebut, peralatan elektronik Evertsen gagal. Tumindak kasebut ora aman.

Ing babagan iki, dianggep yen penerbangan militer Rusia, nglindhungi perairan teritorial Federasi Rusia lan nglawan provokasi saka pasukan NATO, bisa nggunakake perang elektronik.

sisih Walanda:

Tumindak Rusia nglanggar hak bebas nggunakake segara internasional. Kajaba iku, padha nglawan persetujuan bebarengan sing diatur ing persetujuan INCSEA. Persetujuan kasebut kudu nyegah kahanan sing ora aman ing segara.

Ing wektu sing padha, Departemen Pertahanan Walanda ora ngandhani apa sing ditindakake kapal perang Walanda ing Segara Ireng - ora adoh saka pesisir Crimea Rusia - sawetara ewu mil laut saka pesisir Walanda dhewe. Bokmanawi wadyabala Walandi kêdah kawartosakên, manawi botên purun ngadepi “intimidasi” saking montor mabur rumiyin, prayoginipun ngadohi tapel watesipun rusia. Utamane nalika njupuk provokasi sing ditindakake dening Defender HMS Inggris.

Frigate Walanda Evertsen, kaya Defender Inggris, minangka bagéan saka grup kapal induk Inggris, kapal utama yaiku Ratu Elizabeth. Kapal induk Inggris dhewe dumunung ing Segara Mediterania cedhak Siprus.
  • Kamentrian Pertahanan Walanda
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

123 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 38
    29 2021 Juni
    Pesawat kasebut mabur sithik lan cedhak, nindakake serangan simulasi ing fregat Evertsen.

    Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!
    PS Rusia mung mbela awake dhewe lan iki dudu agresi .. Wektu kanggo NATO nuduhake sapa dheweke lan ana pasukan sing bisa nolak dheweke kanthi agresif! Ora ana siji nanging Rusia sing ora duwe semangat kanggo iki.
    1. KAV
      + 37
      29 2021 Juni
      Pesawat mabur mudhun lan cedhak tiron serangan ing fregat Evertsen. Para pejuang padha bersenjata karo bom lan rudal udara-menyang-permukaan. Sawise sawetara jam intimidasi kuwi ana masalah karo peralatan elektronik Evertsen.
      Nah, iku imitasi. Kenapa histeria? Nanging peralatan ing fregat, ketoke, banget impressionable diinstal, wiwit interruptions wiwit kelakon simulasi serangan.
      Tumindak Rusia nglanggar hak bebas nggunakake segara internasional. Kajaba iku, padha nglawan persetujuan bebarengan sing diatur ing persetujuan INCSEA. Persetujuan kasebut kudu nyegah kahanan sing ora aman ing segara.
      Dadi, gunakake kabeh segara internasional, lan ora mung bagean segara sing cedhak karo wates kita! Apa ana papan liya kanggo nglangi?
      1. + 10
        29 2021 Juni
        Sampeyan perlu kanggo miwiti IL-76 karo nawakke isi fecal.
        1. + 27
          29 2021 Juni
          Ing endi Walanda, lan ing ngendi Segara Ireng.
          Nuwun sewu, apa? Walanda minangka anggota NATO lan wajib ndhukung tumindake ing saindenging jagad?
          Ya, NATO kanthi resmi ujar manawa mungsuh utama yaiku Rusia. Dadi entuk apa sing dikarepake. Sampeyan lagi latihan landing ing Sevastopol ing Segara Ireng, kita latihan pertahanan Sevastopol.
          1. +8
            29 2021 Juni
            Pilot tempur Rusia diduga nggawe "kahanan ora aman" ing langit ing Segara Ireng.

            Ing endi Walanda, lan ing ngendi Segara Ireng.

            Dijupuk langsung saka ilat hi
            Yen nesu kanggo nglangi ing Segara Rusia (yaiku, kanggo nglangi), banjur kenapa menek ana? Warriors nyedhot. Tulip luwih aman kanggo tuwuh.
        2. +1
          30 2021 Juni
          Kutipan saka fruc
          Sampeyan perlu kanggo miwiti IL-76 karo nawakke isi fecal.

          Banjur sapa sing bakal ngumbah wadhah kasebut?
          1. 0
            30 2021 Juni
            Iki mesthi guyon. Aku luwih prihatin babagan kebersihan segara tinimbang dek kapal NATO.
        3. +2
          30 2021 Juni
          Segara melas. Ing kana, wong Turki wis ngresiki Marmer, sing wis cipratan saka pesisir. Luwih becik ngobong segara am ana hidrat gas ing ngisor lan kabeh.
          Salah sawijining kasus kasebut diamati ing taun 1928 nalika gempa Crimean. Getaran seismik, ngrusak imbangan antarane lapisan Segara Ireng, mimpin kanggo release saka jumlah gedhe saka gas. Saksi mata nyathet anané mambu khusus kanggo hidrogen sulfida lan munculé "pilar geni" dhuwuré 500-800 m.
      2. +5
        29 2021 Juni
        Iku bakal becik kanggo nunjukaké ing kene tujuan tetep saka armada NATO ing Segara Ireng. Dheweke duwe piwulang! Apa skenarione? Mekaten! Dadi pelaut kita nindakake latihan: entuk manfaat saka target ing sekitar cukup nyata lan "urip", nganti saiki ...
      3. +1
        29 2021 Juni
        [quote = KAV] [quote] Pesawat mabur mudhun lan cedhak, tiron serangan ing fregat Evertsen. Para pejuang padha bersenjata karo bom lan rudal udara-menyang-permukaan. Sawise sawetara jam intimidasi kuwi ana masalah karo peralatan elektronik Evertsen.[/ Quote] Lha, tiru-tiru iku padha.
        Ya, dheweke palsu orgasme!
      4. +1
        29 2021 Juni
        Awak kapal Walanda sing dibenturi watu kecanthol ing pengkhianatan nalika ndeleng pesawat Rusia ing Segara Rusia ing pesisir Rusia. Sampeyan kudu ngrokok kurang ganja lan ora nongkrong ing endi wae. ngguyu
    2. + 26
      29 2021 Juni
      Sayange, NATO yakin yen mung bisa mbela awake dhewe, lan wong liya mung provoke lan medeni.
      1. +8
        29 2021 Juni
        Ing panggonan media Walanda. Aku bakal menehi komentar luwih gampang "... ing kahanan iki, kita nesu lan mbatesi awake dhewe kanggo nyatakake rasa ora puas mung ing media.
    3. + 23
      29 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

      Ora, kok padha "hooligan"? Sepur ing target begja! eseman
      1. +7
        29 2021 Juni
        Kutipan: Vladimir Mashkov
        Kutipan saka xorek
        Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

        Ora, kok padha "hooligan"? Sepur ing target begja! eseman

        Hooligan Vladimir!!!!! Amerika Serikat terus-terusan sambat marang kabeh panguwasa yen pilot Rusia nglanggar kabeh aturan lan peraturan penerbangan, mbebayani nyawane lan, sing paling penting, nyawane Anglo-Saxon, dheweke ora langganan iki lan nuntut nambah "pertempuran". "Nalika ketemu "Rusia sing wani" iki..
        Intine..! Aku yakin pilot kita "ditegur" dening panguwasa kanthi eseman sing licik, lan malah dilebokake ing guardhouse kanthi mesem lan keplok ing pundhak kanthi ramah, nglirik.)))
        1. 0
          29 2021 Juni
          AS terus-terusan sambat babagan kabeh kedadeyan

          Sapa sing bisa sambat, yen dheweke dhewe makili kabeh kedadeyan?
          1. +2
            29 2021 Juni
            Quote: metu saka pakulinan
            AS terus-terusan sambat babagan kabeh kedadeyan

            Sapa sing bisa sambat, yen dheweke dhewe makili kabeh kedadeyan?

            Wong-wong Yahudi uga sambat marang media, contone. wassat Lan wong-wong mau nguwuh-uwuh ing saindenging jagad, lsp.

            Lha yo ngono ternyata.. nglirik
        2. +4
          29 2021 Juni
          Anggota NATO kaya tikus-tikus sing: nangis, dicucuk, nanging terus ngunyah kaktus
      2. +4
        29 2021 Juni
        Kutipan: Vladimir Mashkov
        Ora, kok padha "hooligan"? Sepur ing target begja!

        Utamane sadurunge, Inggris ngaku yen ana latihan ing kana ... nglirik
      3. +8
        29 2021 Juni
        Kutipan: Vladimir Mashkov
        Kutipan saka xorek
        Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

        Ora, kok padha "hooligan"? Sepur ing target begja! eseman

        Ora hooliganism, kunjungan courtesy. Dheweke ngacungake swiwi lan FSE. Saiki, yen padha nyelehake bom lan diwutahake kersin menyang dek, nanging aku ora setuju. Lan pungkasane, apa sing ditindakake dening palung Niderlant ing Segara Ireng? Apa kapentingan Walanda ing cekungan Segara Ireng? Hit joints karo mariyuana, lan tenang.
        1. -2
          29 2021 Juni
          Quote: Baloo
          Ora hooliganism, kunjungan courtesy. Dheweke ngacungake swiwi lan FSE.

          Lha piye carane aku bisa ngomong ing dhuwur sing kurang, wong Walanda budheg ing kana lan anget kanthi apik karo knalpot.
          Kesalahan lan tabrakan pilot sing paling sithik.
          Quote: Baloo
          Saiki, yen padha nyelehake bom lan diwutahake kersin menyang dek, nanging aku ora setuju.

          Inggih, iki mesthi wis maksimal lan ora worth lilin ..
          Quote: Baloo
          Lan pungkasane, apa sing ditindakake palung Niderlant ing Segara Ireng?

          Nah, apa sing ditindakake? Dheweke nyoba kanggo nyelehake Rusia ing dhengkul lan nuduhake sapa sing dadi master Nata ing jagad iki.. heh heh.
          Quote: Baloo
          Hit joints karo mariyuana, lan tenang.

          Aku yakin yen sawise iku Walanda nindakake persis ing kabine, kaya uv iku liwati wassat
          Nanging kabeh mung diwiwiti.. prajurit
    4. + 14
      29 2021 Juni
      Yen sampeyan pengin mulang, njaluk.
      1. + 18
        29 2021 Juni
        Kutipan saka knn54
        Yen sampeyan pengin mulang, njaluk.

        Lan pilot dilatih, lan unit perang elektronik, lan pertahanan pesisir seneng banget wassat
        1. + 18
          29 2021 Juni
          Kita wis teka ing lawang sampeyan, lan sampeyan hooligans .....
          Dadi nglangi ing Atlantik dhewe, sampeyan wis tekan kene, lan ora ana sing bakal nyerang sampeyan Nyuwun
          Padha nesu banget ...
        2. +3
          29 2021 Juni
          Kutipan: hrych
          Kutipan saka knn54
          Yen sampeyan pengin mulang, njaluk.

          Lan pilot dilatih, lan unit perang elektronik, lan pertahanan pesisir seneng banget wassat

          Ora tembung Hrych !!! Iki ora mboseni target imitators, nanging target nyata lan ing pertempuran lengkap .. Adrenalin ing petungan mbokmenawa arep liwat gendheng hi Lan sepira nesu, kaya sing ngarani sampeyan bajingan ing kene..
        3. -3
          30 2021 Juni
          Lan pilot dilatih, lan unit perang elektronik,


          Ya, kita ora duwe "pilot" militer. Nanging, aku ngerti siji - autopilot AP-34B .... Ana pilot kabeh uripku. Pilot ing urip sipil, ing balapan Formula 1, lan ing dolanan komputer.
    5. +7
      29 2021 Juni
      Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

      Bakal ditindakake kanthi apik, nalika, contone, kanggo nanggepi, dheweke bakal nindakake latihan langsung ing pesisir Walanda .. Dadi kanggo ngomong - alaverdi timbal balik ..
      1. 0
        29 2021 Juni
        Kutipan saka paul3390
        Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

        Bakal ditindakake kanthi apik, nalika, contone, kanggo nanggepi, dheweke bakal nindakake latihan langsung ing pesisir Walanda .. Dadi kanggo ngomong - alaverdi timbal balik ..

        Kabeh ana wektune! Enggal wangsulan kita wis sah.. Bisa kok ora? Ing sawetoro wektu, tetep baris, provokasi bisa dadi angel..
    6. +4
      29 2021 Juni
      Kamentrian Pertahanan Walanda nuduh penerbangan Rusia minangka simulasi serangan ing fregat Evertsen ing Segara Ireng.

      Serangan simulasi tegese ...
      Lan padha niru APA sing ditindakake ing kana? Salam kembang?

      Umumé, dheweke ana ing latihan mulang! Lan padha nuduhake carane ora nindakake, ngendi iku ora worth nglangi ...
    7. +5
      29 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

      =======
      apik
      Aku kantun soko utawa aku kantun soko?
      "...Tumindake Rusia nglanggar hak bebas nggunakake segara internasional. Kajaba iku, dheweke nglawan persetujuan bebarengan sing diatur ing persetujuan INCSEA. .... " belay

      Tegese, frigat Walanda nduweni hak kanggo roaming ing Segara Ireng (ewonan mil saka "pantai pribumi"), lan pesawat kita, kanggo mabur ing banyu netral sing padha (cedhak watese!) - ORA duwe hak. ?????
      Iki opo, guyon??? belay
      1. +5
        29 2021 Juni
        Kutipan saka venik
        frigate Walanda duwe hak kanggo roaming ing Segara Ireng (ewonan mil saka "pantai asli"), lan pesawat kita, kanggo mabur ing banyu netral padha (cedhak watese!) - ORA duwe hak ??? ??
        Iki opo, guyon???

        Oh, sampeyan ora ngelingi yen dheweke lagi guyon kaya ngono karo Rusia luwih saka rolas taun.
        1. +1
          29 2021 Juni
          Quote: cetha
          Oh, sampeyan ora ngelingi yen dheweke lagi guyon kaya ngono karo Rusia luwih saka rolas taun.

          =======
          Apa sampeyan ngerti yen aku malah ndeleng "guyonan" kaya ngono ("ora sengaja") kanthi mripatku dhewe ...
          Leres, sampun dangu sanget, nalika taksih wonten Uni, kula taksih mudha lan langsing, dereng kesupen kados pundi gumun .......
          Senajan, arrogance unprecedented lan kasar unprecedented padha terus gumun nganti saiki ......
      2. +5
        29 2021 Juni
        Kutipan saka venik
        Tegese, frigat Walanda nduweni hak kanggo roaming ing Segara Ireng (ewonan mil saka "pantai pribumi"), lan pesawat kita, kanggo mabur ing banyu netral sing padha (cedhak watese!) - ORA duwe hak. ?????
        Iki opo, guyon???

        Iki diarani "standar ganda". keprungu
        Mung latihan skala gedhe saka Rusia (luwih disenengi karo China, Iran, lan liya-liyane) ing pesisir Amerika Serikat, uga, ayo ngomong ing Kuba, kanthi pendaratan lan serangan rudal .. Padha bisa kelangan impudence NATO .. ​​Mbebayani mesthi , nanging aku yakin sing kaya iki lagi disiapake, kaya "krisis Karibia" ..Banjur Amerika Serikat jelas wedi lan mapan kanthi mundur kabeh rudal jarak menengah saka Turki lan Eropa..
        Wis wayahe mbaleni, aku mikir.. Bajingan iki ora melu rembugan kanggo apik, wektu kanggo ala, amarga padha tresna..
        Gusti mberkahi Rusia!
      3. +6
        29 2021 Juni
        Kutipan saka venik
        Tegese, frigat Walanda nduweni hak kanggo roaming ing Segara Ireng (ewonan mil saka "pantai pribumi"), lan pesawat kita, kanggo mabur ing banyu netral sing padha (cedhak watese!) - ORA duwe hak. ?????

        Lan aja ngrujuk marang latihan NATO Sea Breeze! Latihan diwiwiti tanggal 28 Juni, lan apa sing ditindakake wong Walanda ing bagean kasebut ing tanggal 24? Apa sampeyan pengin dadi Flying? Dadi pilot Rusia katon rapet - dudu! )))
        1. +3
          29 2021 Juni
          Quote: Egoza
          Latihan diwiwiti tanggal 28 Juni, lan apa sing ditindakake wong Walanda ing bagean kasebut ing tanggal 24? Apa sampeyan pengin dadi Flying? Dadi pilot Rusia katon rapet - dudu! )))

          ========
          apik Iki sing dakkandhakake! Mungkin padha mung wanted kanggo njupuk dipikir nyedhaki: lan ana urip Apa ana wong, utawa mung balung? belay Terus, sapa sing ngerti wong Walanda iki?!
    8. +4
      29 2021 Juni
      Kamentrian Pertahanan Walanda didakwa penerbangan Rusia

      Apa sampeyan duwe dokumen saka jaksa? nglirik
      1. +1
        30 2021 Juni
        Ana ... luwih tepat, ana, aku kudu nggunakake kabeh ing jamban, sawise kuwi "intimidasi"
    9. +6
      29 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

      Inggih, ing ngendi iki "daya militer" Holland paling gedhe, kang Bavarian "kopral kopral" sijine "fertoing" ing minggu, lan ngendi Segara Ireng, uga Rusia. Lan apa sing sampeyan lakoni ing kana, lan apa sing bakal sampeyan bengok-bengok yen kapal Rusia ana ing banyu Segara Wadden. Sadurunge squeal, katon ing pangilon lan sinau "manual". Inggih, yen sampeyan bengok-bengok sing medeni, banjur ora ana apa-apa kanggo pindhah menyang panggonan elek.
      1. +7
        29 2021 Juni
        Kutipan saka tihonmarine
        Kutipan saka xorek
        Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!

        ... Sadurunge squeal, katon ing pangilon lan sinau "manual". Inggih, yen sampeyan bengok-bengok sing medeni, banjur ora ana apa-apa kanggo pindhah menyang panggonan elek.

      2. 0
        29 2021 Juni
        Kutipan saka tihonmarine
        Ya, ing ngendi "kekuwatan militer" Holland sing paling gedhe, sing ditindakake dening "kopral" Bavarian "fertoing" sajrone seminggu,

        Aku bubar maca kasunyatan menarik .. Sing Walanda kaya kita Svidomo loman, nendhang ing kabeh cara bisa saka werna Jerman .. ngguyu Alas Jerman ditegor kanggo kapal, lsp. Lan Jerman nesu banget karo wong-wong mau .. Lan uga mbantu Peter mbangun Armada Rusia kita, mesthine kanggo dhuwit akeh .. Sing kaya Vlad hi Sing isih licik
      3. +4
        29 2021 Juni
        Kutipan saka tihonmarine
        Inggih, ing ngendi iki "daya militer" Holland paling gedhe, kang Bavarian "kopral kopral" sijine "fertoing" ing minggu, lan ngendi Segara Ireng, uga Rusia.

        =======
        Muga-muga sampeyan! Apa! ombenan
        "Bearded" (isih jaman Soviet) anekdot "inspirasi":
        Barak Pasukan Rudal Strategis .... Wengi ... Jeblugan utama ing:
        - Apa ... (Ngapunten! hi - "infeksi") menet tombol? ....
        Petugas edan:
        - Ya, kabeh padha turu, kanca utama!
        - Aku takon sing menet tombol? Roket wis ilang!
        - Ora ana sing bisa! Aku pitutur marang kowe: kabeh wis turu! Delengen dhewe!
        Mayor nggoleki, ngitung kabeh ...
        - Inggih, kabeh katon ing panggonan ...... Oke!... Kanggo neraka karo dheweke, karo Holland iki!.... Sesuk esuk!.....

        ngguyu
    10. +3
      29 2021 Juni
      Imitasi iku kaya tiron hubungan seksual) ora ana sing kedadeyan, nanging provokator Walanda ngalami rasa wedi lan asor)
      Apa sampeyan ngerti akibate? yen sampeyan melu provokasi "dalan" Segara Ireng bebarengan karo wong Inggris, sampeyan bisa rake mati sejatine sifate kanggo perusahaan, sanajan sampeyan mung ngadeg ing sela-sela lan waved washcloth))
      1. +2
        30 2021 Juni
        Quote: Anchor
        Apa sampeyan ngerti akibate? yen sampeyan melu provokasi "dalan" Segara Ireng

        Ora, yen ana perang ing dalan, wong Walanda langsung mlayu. Aku ora ngerti yen dheweke wedi karo polisi utawa kita. Nanging padha mlayu.
        1. 0
          30 2021 Juni
          "ing suket" ora bakal mlayu adoh)) putus)
    11. +4
      29 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Maneh hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya

      Yen padha pindhah menyang supersonik ing balok trough iki - sing bakal REAL hooliganism ... Supaya kaca ing jembatan bakal fly metu ... Mutusaké sing padha bisa nindakake apa-apa? Apa sing dilalekake Walanda ing Segara Ireng, cedhak pesisir Crimea kita? Dadi sampeyan pengin thrills? We duwe wong ... mangan.
      1. +1
        30 2021 Juni
        Quote: penembak gunung
        cedhak pesisir Crimea kita? Dadi sampeyan pengin thrills?

        Mungkin adrenaline ilang, utawa bisa uga "Afghan" ditusuk.
    12. +2
      29 2021 Juni
      hooliganisme apa, sampeyan ngomong apa, sinau, sinau lan sinau maneh, Vlich Lenin mbiyen, ya isih ana prasasti sekolah nomer 2 ing kuthaku.
    13. +6
      29 2021 Juni
      Kutipan saka xorek
      Maneh, hooligans kita ... Inggih rampung wong, supaya wong-wong mau!


      Nah, dadi

  2. Komentar wis dibusak.
  3. Padha mlayu munggah dhewe, lan banjur ngeluh. Kajaba iku, ora ana sing wedi. Dheweke mung mabur liwat, mbok menawa pilot pengin njupuk selfie ing latar mburi prau ngguyu
    Umumé, sing disebut wong menyang Segara Ireng? Ayo pesisir sing ngambang, fecaloids.
    1. +1
      29 2021 Juni
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Dheweke mung mabur liwat, mbok menawa pilot pengin njupuk selfie ing latar mburi prau

      Ana uga hiu ing segara, uga medeni, lan bajak laut wis muncul. Yen sampeyan wani banget, banjur nyopir bajak laut Nigeria ing pesisir kulon Afrika, "lemah" utawa guts tipis? Ya, njupuk wong Sumeria karo sampeyan.
    2. +3
      29 2021 Juni
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Mung mabur liwat

      iku mung pesen figuratif - "luwih becik sampeyan omong kosong ing kene tinimbang tenggelam luwih cedhak"
      1. +3
        29 2021 Juni
        Banjur, sawise penerbangan, ora mung peralatan elektronik sing gagal, nanging uga jamban. ngguyu
  4. + 11
    29 2021 Juni
    Bokmanawi wadyabala Walandi kêdah kawartosakên, manawi botên purun ngadepi “intimidasi” saking montor mabur rumiyin, prayoginipun ngadohi tapel watesipun rusia.


    Ing kene dheweke nerangake ...
    1. +8
      29 2021 Juni
      Dheweke nerangake ... wis wayahe mulih lan ora katon maneh ing kene.
    2. +6
      29 2021 Juni
      Kutipan saka cniza
      Bokmanawi wadyabala Walandi kêdah kawartosakên, manawi botên purun ngadepi “intimidasi” saking montor mabur rumiyin, prayoginipun ngadohi tapel watesipun rusia.


      Ing kene dheweke nerangake ...

      Lan padha bakal terus-terusan nerangake Victor, supaya ing ngarsane kapal Russian, pejuang, padha bakal drape ing kacepetan lengkap lan afterburner .. Padha nesu kita mati khusus! prajurit
    3. +4
      29 2021 Juni
      Kutipan saka cniza
      Bokmanawi wadyabala Walandi kêdah kawartosakên, manawi botên purun ngadepi “intimidasi” saking montor mabur rumiyin, prayoginipun ngadohi tapel watesipun rusia.


      Ing kene dheweke nerangake ...

      Kita kudu nerangake yen sing paling mbebayani yaiku geni ing karang ing segara nglirik

      hi
  5. + 10
    29 2021 Juni
    Kohl dhewe Pinned mudhun menyang pesisir manca, banjur apa merengek sing ora welcome kene?
    1. +1
      29 2021 Juni
      Kutipan: Vladimir Mashkov
      Kohl dhewe Pinned mudhun menyang pesisir manca, banjur apa merengek sing ora welcome kene?

      Lan apa hubungane karo pecandu pelangi Walanda? Apa padha loosen munggah?
  6. -12
    29 2021 Juni
    Uga, paling ora penerbangan kita, ora kaya armada, pancen minangka sarana tempur modern kanggo nglindhungi negara.
    1. +4
      29 2021 Juni
      Kutipan saka Ryaruav
      Uga, paling ora penerbangan kita, ora kaya armada, pancen minangka sarana tempur modern kanggo nglindhungi negara.

      muspra sampeyan dadi ing Armada kita Nyuwun Rearmament ing proses
      .. Kapal selam nuklir "Volgograd" lagi dites nganggo "Poseidons" lan trik liyane, kayata "Losharik", sing padha dibangun kanthi cepet. tetep ora beku senadyan sanksi lan tekanan sing nggegirisi marang Rusia ..Ayo dipecah!
      1. -15
        29 2021 Juni
        Aku ora ateges pasukan strategis saka armada, apa sampeyan maca babagan Inggris em lan carane padha nyegat, nanging yen ana 3 mungsuh? padha bakal gampang impudently moored menyang embankment Sevastopol
        1. -7
          29 2021 Juni
          Ing USSR ana PSKR, 1135P lan 11540P! Saiki piye?
      2. -10
        29 2021 Juni
        Persenjataan maneh armada ora mlaku, nanging crawling kaya penyu! Mbutuhake 15 taun kanggo mbangun kapal siji!
  7. + 12
    29 2021 Juni
    Wareg karo histeria cockerels Eropah. Jaran diwenehi ngerti yen ing sembarang wektu palung bisa dicemplungake siji utawa loro
  8. nnm
    + 14
    29 2021 Juni
    Penerbangan diterusake wiwit jam setengah papat nganti jam 20:30

    - Apa kabeh resimen bisa latihan ing kana?
    Mergo, aku kelingan piye carane pilot taun 90-an, amarga kekurangan bahan bakar, malah ora bisa tekan standar 40 jam lan terus dibatalake. Dheweke njupuk kabeh resimen menyang IL, "takeoff lan landing", nyetel 1-2 jam lan nutup masalah karo jam penerbangan.
    1. +4
      29 2021 Juni
      uga, apa kita ora duwe ing dina EBN
      1. nnm
        +9
        29 2021 Juni
        Ora ana apa-apa kajaba kekancan karo Kulon ngguyu
        1. +3
          29 2021 Juni
          Kutipan saka nnm
          Ora ana apa-apa kajaba kekancan karo Kulon ngguyu

          Ayo wektu iki dadi kepungkur. Kanthi "kanca" kaya ngono sampeyan ora butuh mungsuh
    2. +1
      29 2021 Juni
      Kutipan saka nnm
      Kanggo sawetara alasan, aku kelingan kepiye carane ing taun 90-an pilot, amarga kekurangan bahan bakar, ora bisa nelpon standar 40 jam.

      Standar kasebut 70 jam, banjur setahun kanggo rong. Banjur padha ngurangi nganti 40 jam. Lan iku.
      1. nnm
        +2
        29 2021 Juni
        Lan saben taun, miturut pesenan saka Kementerian Pertahanan, tumindake dibatalake, tundhuk paling sethithik 1 jam wektu penerbangan.
        Pilot langka duwe wektu penerbangan luwih saka 18-20 jam. Akeh duwe 1-2 jam (ing IL padha karo kargo terkenal)
        1. +2
          29 2021 Juni
          Kutipan saka nnm
          Lan saben taun, miturut pesenan saka Kementerian Pertahanan, tumindake dibatalake, tundhuk paling sethithik 1 jam wektu penerbangan.

          Iki ora kanggo kula. 3 taun ing 90s mudhun saluran. Mung 40 jam lan konfirmasi kelas, sanajan luwih gampang kanggo konfirmasi kelas tanpa ngeculake istirahat kanggo jinis latihan, ing ngendi sing utama yaiku 4 landing kanthi "minuscule".
          1. nnm
            0
            29 2021 Juni
            Iki crita kaya ngono. Lan ora nganti setaun.
            Baris perintah kasebut kaya mangkene:
            "3. Personil penerbangan penerbangan negara, sing posisi kasebut dituduhake ing Dhaptar posisi personel penerbangan penerbangan negara, layanan sing tundhuk ngimbangi dawa layanan kanggo janjian pensiun kanthi syarat-syarat preferensial (Lampiran). No. 1 kanggo pesenan iki), ing taun 1992-2001, tarif penerbangan taunan lan layanan ing taun-taun kasebut miturut syarat-syarat preferensial preduli saka jumlah jam penerbangan tundhuk kinerja pesawat."
            Sing, paling "take-off - landing" - counts kanggo rong taun.
          2. +1
            29 2021 Juni
            Kutipan: Tukang kebon91
            Kutipan saka nnm
            Lan saben taun, miturut pesenan saka Kementerian Pertahanan, tumindake dibatalake, tundhuk paling sethithik 1 jam wektu penerbangan.

            Iki ora kanggo kula. 3 taun ing 90s mudhun saluran. Mung 40 jam lan konfirmasi kelas, sanajan luwih gampang kanggo konfirmasi kelas tanpa ngeculake istirahat kanggo jinis latihan, ing ngendi sing utama yaiku 4 landing kanthi "minuscule".

            Iku, iku! Bener, lan ora ana razia sanajan rong taun kanthi pesenan. Lan ing biaya classiness, Aku mung bakal ngomong ing wektu sing mung 1st kelas mabur! Sing nomer 2 digunakake, nanging sing nomer telu dipasang! Ora ana persiapan saka tembung AT ALL!
            1. +2
              29 2021 Juni
              Quote: non-principal
              Lan kanthi biaya classiness, aku mung bakal ngomong ing wektu iku mung kelas 1 mabur! 2nd digunakake

              Kelas 2, minangka aturan, ora metu saka DZ.
              1. +1
                29 2021 Juni
                Kutipan: Tukang kebon91
                Quote: non-principal
                Lan kanthi biaya classiness, aku mung bakal ngomong ing wektu iku mung kelas 1 mabur! 2nd digunakake

                Kelas 2, minangka aturan, ora metu saka DZ.

                Kepiye carane aku ngomong? Digunakake.
                1. +2
                  29 2021 Juni
                  Quote: non-principal
                  Kepiye carane aku ngomong? Digunakake.

                  Sampeyan bisa nggunakake ... Iku kelas 2nd, paling pertempuran-siap, siji iki maintained, kok neraka ora perlu banjur, kajaba kanggo awake dhewe lan unit sing ngerti FIRE.
                  1. +1
                    29 2021 Juni
                    Kutipan: Tukang kebon91
                    Quote: non-principal
                    Kepiye carane aku ngomong? Digunakake.

                    Sampeyan bisa nggunakake ... Iku kelas 2nd, paling pertempuran-siap, siji iki maintained, kok neraka ora perlu banjur, kajaba kanggo awake dhewe lan unit sing ngerti FIRE.

                    Banjur aku ora ngerti ... apa sing dadi regejegan?
                    1. +3
                      29 2021 Juni
                      Quote: non-principal
                      Banjur aku ora ngerti ... apa sing dadi regejegan?

                      Inggih, kanggo pangerten!))
            2. +3
              29 2021 Juni
              Quote: non-principal
              Ora ana persiapan saka tembung AT ALL!

              Ya, kanggo setahun "serangan" ing simulator luwih saka 100 jam (!)
              1. 0
                29 2021 Juni
                Kutipan: Tukang kebon91
                Quote: non-principal
                Ora ana persiapan saka tembung AT ALL!

                Ya, kanggo setahun "serangan" ing simulator luwih saka 100 jam (!)

                Ing pelatih? Tampilake simulator Mi-8 sanajan saiki, dudu 25 taun kepungkur.
                1. +2
                  29 2021 Juni
                  Quote: non-principal
                  Ing pelatih?

                  Aku aeronaut stratosfer) Aku sympathize karo sampeyan kanggo apa wis ngalami. Mi - 8 - e ing Kaukasus makarya metu karo kru kanggo kebekan.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. +8
    29 2021 Juni
    Apa wong Walanda ngrokok, apa pesawat Rusia kudu mabur ing omah tanpa gaman apa-apa, utawa lungguh ing lapangan udara? Mandheg, banjur ora ngeluh. Ora pelaut militer, nanging sawetara lembaga kanggo para wanita bangsawan. Dheweke bakal ngrekrut "anak-anak". kanggo armada. amLan apa sing kita gantung ing kono, gedhe banget?
  11. +2
    29 2021 Juni
    Lan kanthi bener, kita kudu langsung nyurung wong-wong mau supaya ora mikir manawa bisa nyedhaki Crimea
  12. +3
    29 2021 Juni
    Sawise sawetara jam intimidasi kasebut, peralatan elektronik Evertsen gagal. Tumindak kasebut ora aman
    . Ana solusi sing gampang lan dipercaya kanggo masalah kasebut ... mulih lan lungguh ing kono, ngrokok "bambu" ....
  13. 0
    29 2021 Juni
    Iki soko apa, nuwun, pinned mudhun?
    Ajrih kanggo ngrampungake demiliterisasi.
  14. 0
    29 2021 Juni
    Kaya sing ana ing warta dina iki
    Pers Barat: Pejuang F-35B saka kapal induk Inggris mabur liwat pasukan Rusia, latihan kanggo nglelebke kapal perang mungsuh.
    https://topwar.ru/184513-zapadnaja-pressa-istrebitel-f-35b-s-britanskogo-avianosca-proletel-nad-rossijskimi-vojskami-trenirujas-potopit-voennye-korabli-protivnika.html

    Apa sing dilawan, dheweke nemoni apa-apa, ujare)
    Dadi, VO, kaya biasane, ana ing dhaptar, judhul luwih banter, ana komentar liyane ...
  15. +4
    29 2021 Juni
    Ing foto, pangatusan nganggo roket gantung. Kaendahan.
  16. -1
    29 2021 Juni
    Pesawat kasebut mabur sithik lan cedhak, nindakake serangan simulasi ing fregat Evertsen. Para pejuang padha bersenjata karo bom lan rudal udara-menyang-permukaan.

    Kanthi gaman saiki, sampeyan ora perlu mabur munggah "kurang lan cedhak" kanggo simulasi serangan.
    Sampeyan duwe konsep tengah abad pungkasan!
    Sanajan wong Eropa gay mbutuhake "kurang lan cedhak"! sedulur ngguyu
    1. 0
      29 2021 Juni
      "kurang lan cedhak" dibutuhake kanggo personel. belay
  17. +4
    29 2021 Juni
    Sampeyan kudu stomp ing Walanda. Banjur, sampeyan ndeleng, sawise penerbangan pejuang Rusia, jamban bakal macet. Ngarep, ngarep!
  18. Komentar wis dibusak.
  19. 0
    29 2021 Juni
    Yen sadurunge interpretasi kasebut utamane ing komando Amerika, saiki dheweke mutusake kanggo ndhukung "mitra utama" ing Walanda.

    Lan kene krupuk. Nyuwun
    Mbok menawa angkatan laut Walanda kudu nerangake ...

    Bokmanawi tiyang Walandi ingkang gagah prakosa sami gumeter dhengkul, amargi kapengin kondur, nanging ing pundi jaran ingkang cakar, wonten kanker cakar. Dheweke nyebut awake dhewe pot - menek menyang kompor ...
  20. +4
    29 2021 Juni
    Aku kerjo karo Walanda ing 90s, padha dubious ing saben pangertèn - reputasi bisnis, orientasi seksual, degradasi martabat manungsa. Tanggi Belgia uga padha, nanging Luxembourger luwih apik. Nanging sing paling ala isih Anglo-Saxon.
    1. +4
      29 2021 Juni
      Kutipan saka Glagol
      Aku kerja karo Walanda ing taun 90-an,

      Nuwun sewu hi
    2. 0
      29 2021 Juni
      Sing sampeyan dhaptar yaiku Anglo-Saxon sing asli.
    3. +1
      29 2021 Juni
      Aku krungu yen ana kapal Italia ing grup ing Seabreeze. Mangkene carane ngatasi dheweke yen ana kedadeyan. Sampeyan perlu kanggo nindakake tes acceptance ing Italia. Iku sirkus! Wis pirang-pirang taun kepungkur, sawetara tembung Italia sing daksinaoni saiki wis lali. Nanging siji tabrakan menyang kabeh urip domani - sesuk. Ing tangan liyane, padha nimbulaké simpati - ora ngomong sing padha grapyak, nanging nalika nggarap wong-wong mau misale jek. yen sampeyan ana ing produksi teater ing genre komedi. Pungkasane, sawise kita nyerahake teknologi kita, dheweke nganakake pagelaran - dheweke mikir kepiye carane nyenengake kita. akhire kelingan nek ana komunis sing kerja neng departemen sebelah. Dheweke nyeret sawetara wong cilik sing wedi - lan wiwit nuding driji - iku komunis.
  21. +1
    29 2021 Juni
    "... gangguan ing peralatan elektronik ...". Apa wis overheated?
    1. 0
      29 2021 Juni
      Quote: ya ampun
      "... gangguan ing peralatan elektronik ...". Apa wis overheated?

      ngalahake
  22. +1
    29 2021 Juni
    Kanggo nerusake acara iki, menarik kepiye latihan "Sea breeze 2021" bakal rampung. Ing kana, wong Ukrainia ngimpi ngrampungake latihan kasebut, mlaku bareng karo NATO ing pesisir Krimea lan nuduhake anjir ing kanthong saka mburi kabeh wong Walanda, sing wis kringet banget.
    1. +1
      29 2021 Juni
      Kutipan: Stepan S
      lan nuduhake anjir ing kanthong sampeyan amarga saka mburi kabeh Walanda ing kono

      Holland perang ing Perang Donya II. Limang dina kabeh... lol
  23. 0
    29 2021 Juni
    nglirik Tetep ing omah nalika medeni. Kene bocah-bocah wadon karo busur. Dheweke munggah menyang papan paman diwasa sing sibuk karo pakaryan lanang, lan saiki dheweke histeris.
  24. -1
    29 2021 Juni
    Sampeyan perlu wektu sabanjuré kanggo fly menyang 95 lan ngisor supaya padha kabeh diunekake dening angin.
  25. 0
    29 2021 Juni
    pratelan apa bisa ana, ing ngendi Walanda lan ing ngendi Segara Ireng
  26. 0
    29 2021 Juni
    Kraton lurus menyang ngendi ngguyu
  27. vmo
    0
    29 2021 Juni
    Padha wedi, supaya padha guilty, nanging apa pengecut, padha dadi wedi, lan ngomong cap omong kosong. kapal kudu isin.
  28. 0
    29 2021 Juni
    Pesawat kasebut mabur sithik lan cedhak, nindakake serangan simulasi ing fregat Evertsen.

    We kangen Vasily Tsimbal banget! Ketenarane ora bisa ngetutake dheweke, dheweke asring ditransfer lan adoh sawise kasus kaya ngono ... hi
  29. w70
    0
    29 2021 Juni
    Aja nyedhaki kita
    Aja nyedhaki kita
    Aja nyedhaki kita
    Banjur kita bakal Cut.
  30. +2
    29 2021 Juni
    Ora bullying, nanging flirting. Amarga sampeyan wis mlebu kothak wedhi ing Segara Ireng, siyap dadi target urip kanggo dilatih wong lanang lan elinga, iki dudu manuver mbebayani, wong lanang kita wis dilatih kanthi apik kanggo sampeyan.
  31. +1
    29 2021 Juni
    Kutipan saka xorek
    "ngomong" panguwasa karo mesem licik

    "... Aku ngomong cukup duel! Cukup duel kanggo dina iki!..." (c)
  32. 0
    29 2021 Juni
    Saiki kasus iki bakal disedot nganti seminggu lan mbantah sapa-sapa-endi lan kepiye
  33. 0
    29 2021 Juni
    Ora seneng soko? Koper-stasiun-Holland!
  34. -1
    29 2021 Juni
    Cetha yen Walanda ora nggawa kita tulip ing fregat militer, mula kita ketemu ora nganggo roti lan boneka nesting, nanging nganggo bom 250kg ...
  35. -1
    30 2021 Juni
    Soko kanggo kabeh wong sing ora diundang ing Segara Ireng ora apik banget, lan ora ana pakurmatan banget kanggo iki ing fregat, sing saka 30s mabur, lan sanajan aku nliti penundaan X31 kanthi bener, yen Inggris 24. kanthi tiba-tiba (nanging iki ora akurat - sing wong ngomong) ketemu, weruh mati, Walanda, supaya suket bakal ngeculake lan bali menyang kasunyatan, padha kaget, lan banjur uga interupsi ing arus, menyang antena kang ana wong teka munggah karo sing bisa mengaruhi tanduran daya saka kapal ing kadohan , iki "prinsip fisik anyar" saka jinis "ora duwe analog ing donya" utawa kabeh anyar, uga lali lawas?
  36. +1
    30 2021 Juni
    Skandinavia tansah dibedakake kanthi alon-alon!))))) Apa sing ora jelas? Sampeyan kudu njaluk ijin, ora flattery karo pengeboran! Wong Walanda panas! Wong lanangmu ngenteni kowe neng omah
  37. 0
    30 2021 Juni
    Lan padha mung niru perang nglawan Federasi Rusia ing kabeh Front Wétan.
  38. 0
    30 2021 Juni
    Sawise sawetara jam intimidasi kasebut, ana gangguan ing peralatan elektronik.
    Nah, kepiye sawetara wong sing ora percaya ing forum saiki, babagan "Khibiny"? ngguyu
  39. 0
    30 2021 Juni
    Yen "produsen keju" bisa nemtokake "kursus menyang Selat Kerch", banjur kursus iki paling ora lor-lor-wétan. Apa dheweke ninggalake wilayah maneuver sing diumumake? Kepiye kapal perang sing "waspada dhuwur" (kepriye maneh ing maneuver?) Ninggalake area latihan kanthi tenang, utamane ing fase aktif, sing ora ngilangi tembakan tempur miturut program kasebut? Carane adoh saka wilayah lan banyu jejer saka Federasi Rusia? Ing kono rada rame lan, ing kasus apa wae, frigate "nyurung" ing zona ekonomi (mutlak). Inggih, mboten sae. Senajan ora apa-apa. Patroli penerbangan ing wilayah sekitar cukup sah. Pitakonan beda - apa nggunakake peralatan khusus utawa mung omong kosong saka pelaut "kaca".
  40. +1
    30 2021 Juni
    Sampeyan maca komentar, lan sayangé sampeyan wis yakin yen propaganda saka pemerintah saiki wis sukses, carane kita ing kono, nanging padha sijine ing celonone, ora ana siji kajaba kita, lan seneng liyane. Ing wektu sing padha, padha ora weruh iku ketok, Segara Ireng dadi panginepan, ngendi saben wong sing ora kesed nonton, aran, nyoba kanggo kekuatan teka, ora kanggo sebutno lelungan menyang pesisir Crimean, lan menyang Selat Kerch, sanajan ing angen-angen sing paling liar, ora ana ing pikiranku, nanging bareng Gorbachev jumeneng kuwasa, Amerika wiwit katon, ing wiwitan kanthi ati-ati, banjur kabeh dadi luwih kendel. Banjur para pelaut kita duwe semangat sing cukup akeh, dheweke bisa nggunakake cara akeh kanggo nuduhake mungsuh sing dadi bos ing kene.
    Lan karo ambruk Uni, lan nggawe negara quasi disebut Ukraina, lelungan saka Amerika menyang Segara Ireng dadi umum. Saiki padha urip nganti wong liya, Inggris, wis tekan, banjur Walanda, lan ing ngendi, ing pesisir Kerch !? Wedi wis ilang, ngidini dhewe iki. Federasi Rusia diwatesi kanggo overflight pesawat. Kabeh iki sedih.
  41. 0
    30 2021 Juni
    Tumindak Rusia nglanggar hak bebas nggunakake segara internasional

    ora, apa masalahe? Segara iku gratis. Supaya padha fly ngendi padha arep))) Free segara? ora? ))))))
  42. 0
    30 2021 Juni
    1. "... low and close ..." - iki dudu praktik serangan, nanging praktik ngevaluasi asil serangan.
    2. Ing fregat, padha mbokmenawa uga bisa metu bayangan saka serangan.
    3. Kita kudu bungah yen para pilot Federasi Rusia menehi kesempatan kasebut.
  43. 0
    30 2021 Juni
    Dadi pindhah menyang Walanda lan ora ana sing niru apa-apa)
  44. 0
    30 2021 Juni
    Sing kabeh padha menyang kana (sanajan jawabane wis jelas), sampeyan pancene kudu nyodok wong kanthi tenang lan mung dheweke ora perlu tenang nganti suwe.
  45. +1
    30 2021 Juni
    Rusia iki wis rampung musna! Iku muncul ing kapal kita ing 4 ewu km saka pesisir Holland kita! Kita dipeksa kanggo mbela awake dhewe!

    ;)
  46. 0
    Juli 1 2021
    Jumlah negara manca sing nganggep tumindak individu personel militer Rusia "ora aman lan ora profesional" wis akeh. Yen sadurunge interpretasi kaya kasebut utamane ing komando Amerika, saiki dheweke mutusake kanggo ndhukung "mitra utama" ing Walanda.

    salah. Ora kanggo ndhukung partner, nanging kanggo nyenengake pemilik.)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"