Manuver Naval Sea Breeze 2021. Sinau iku cahya, lan sing ora sinau iku peteng.

92

Sumber: US Navy

Kaya sing sampeyan ngerteni, manuver angkatan laut Sea Breeze 2021 kanthi partisipasi Amerika Serikat lan Ukraina wis diwiwiti ing Segara Ireng. Dheweke bakal melu 32 kapal perang, 40 pesawat lan 5 ewu personel militer saka 17 negara anggota NATO, uga mitra aliansi. 32 negara, sing paling ora ana hubungane karo segara iki, ngirim wakil kanggo melu ing acara iki.

Situs web resmi Angkatan Laut AS:



"Taun iki, sawetara negara sing melu latihan kasebut - 32 negara saka enem bawana, sing bakal nyedhiyakake 5 tentara, 32 kapal, 40. penerbangan lan 18 tim nyilem lan operasi khusus."

Christina Quinn, Chargé d'Affaires saka Kedutaan Besar AS ing Kyiv, ngomong kanthi khusus babagan tujuan lan tujuan latihan:

"Amerika Serikat bangga gabung karo Ukraina kanggo dadi tuan rumah latihan maritim internasional Sea Breeze, sing bakal nambah interoperabilitas lan nguatake negara-negara sing melu. Kita setya njaga keamanan ing Segara Ireng.

Ana akeh versi pangembangan luwih lanjut. Saka "ora ana sing menarik sing bakal kelakon" nganti "latihan kasebut bisa uga dadi blitzkrieg kanggo ngrebut Crimea."

Siji-sijine perkara sing disepakati dening kabeh ahli yaiku manawa manuver angkatan laut Sea Breeze 2021 sifate anti-Rusia lan provokatif.

Apa iya?

Apa peserta ing latihan kasebut bisa nyebabake bebaya nyata kanggo Rusia, utamane ing Crimea, utawa ana bebaya liyane?

Apa cukup yen pelaut Rusia ngontrol kapal Angkatan Laut Gabungan NATO lan negara liya?

Apa kegiatan Angkatan Bersenjata Ukraina ing Donbas disambungake karo munculé OVMS ing sisih lor-kulon Segara Ireng?

Ana akeh pitakonan, ayo goleki jawaban.

NATO ora duwe mungsuh, nanging ana aktor agresif ing Segara Ireng


Untunge kanggo kita, Armada 6th Amerika lan kabeh geng sing ndhukung ing latihan kasebut ora duwe apa-apa nglawan Rusia sanajan ing pikirane. Blok militer sing tentrem kuwi ana ing jejere kita. Aku malah rada isin amarga nulis babagan agresife.

Mekaten atur panuwun kula, pratelan ingkang kaping 6 armada babagan partisipasi ing Sea Breeze 2021:

"Segara Ireng minangka arteri penting kanggo perdagangan lan stabilitas maritim ing Eropa. Angkatan Laut AS ajeg nindakake operasi ing Segara Ireng kanthi kerjasama karo Bulgaria, Georgia, Romania, Turki, Ukraina, uga sekutu lan mitra NATO liyane.
Njaga stabilitas lan kamakmuran ing wilayah Segara Ireng lan ngemot aktor agresif sing ngupayakake destabilisasi kanggo entuk manfaat dhewe kanggo kapentingan ing saindenging jagad.

Bener, statement iki piye wae ora pas karo partisipasi ing latihan saka destroyer Amérika USS Ross lan 56 Tomahawks karo sawetara diperlokaké saka 1600 km. Maneh, yen kita bali menyang pidato Christina Queen, ternyata perusak, kanthi ngarsane, mung ndhukung Ukraina.

Kaya sing sampeyan ngerteni, dhukungan informasi babagan latihan kasebut kaya-kaya. Kikuk lan rada primitif. Kabeh pidato, statement, pesen iki ora njawab pitakonan prasaja babagan carane latihan bisa mbebayani kanggo Rusia. Nanging, sing luwih penting, apa akeh pernyataan Kementerian Pertahanan RF, analis militer, ahli manawa senjata sing digunakake ing latihan, kanthi kemungkinan sing dhuwur, bakal ditinggalake minangka hadiah kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina?

Utamane, wakil resmi Kementerian Pertahanan Rusia, Jenderal Konashenkov, cukup langsung ngomong babagan anané informasi kasebut ing Kamentrian Pertahanan kita.

"Ing kana, ing tutup latihan kasebut, direncanakake ngirim senjata modern, amunisi lan properti materi kanggo pasukan Ukraina. Ing mangsa ngarep, kaya ing taun-taun sadurunge, kabeh iki bakal dikirim menyang pasukan Ukrainia lan formasi nasionalis sing dipasang ing cedhak wilayah sing ora dikontrol dening Kyiv ing wilayah Donetsk lan Luhansk.

Masalah karo pasokan senjata pancen penting. Luwih tepate, masalah iki saiki sing paling penting saka kabeh sing dipikirake militer lan diplomat kita.

Kita sumurup manawa panguwasa pasca-Maidan ana ing impasse. Presiden Zelensky ora bisa ngontrol kahanan ing Ukraina maneh. Sing, ing kahanan negara iki, bisa nyebabake tumindak sing paling ora dikarepke. Nganti wiwitan permusuhan aktif ing njaba Donbass nglawan Rusia utawa Belarus.

Apa ana bebaya kanggo Crimea?

Sayange, NATO ora duwe paling ora sawetara pasukan militèr ing Segara Ireng saiki sing bisa tahan klompok Crimean. Kabeh sing ana ing wilayah iki, kalebu unit lan subunit sing ora melu latihan, katon ora mbebayani kanggo semenanjung. Lan bakal gampang dirusak dening non-nuklir gamandumunung ing semenanjung.

Staff Rusia ora ana kanggo ngasah potlot


Iku misale jek kula sing pangerten sing NATO Joint Naval Forces ing Segara Ireng ora cocok kanggo nindakake permusuhan nyata ana ing markas aliansi. Nanging, miturut pendapatku, tugas kanggo provokasi, utamane konflik militer terbuka karo Rusia, ora ana gunane. Sing dibutuhake yaiku tumindak politik sing bisa diinterpretasikake media Barat minangka kelemahan posisi Rusia ing wilayah Segara Ireng.

Nanging banjur kedadeyan sing ora dikarepake. Rusia, tinimbang fokus kanggo nglindhungi wates ing Segara Ireng, miwiti latihan kanggo nglawan formasi angkatan laut gedhe ing Mediterania.

"Ing Juni 25, latihan gabungan pasukan tugas permanen Angkatan Laut Rusia ing Segara Mediterania lan penerbangan Angkatan Udara Rusia diwiwiti ing sisih wétan Segara Mediterania."

Kanggo mangerteni carane ngleksanani kuwi bakal mengaruhi sisih liyane, iku cukup kanggo dhaftar peserta saka sisih Russian. Kapal penggedhe Armada Segara Ireng Federasi Rusia yaiku cruiser rudal "Moskva", rong fregat kanthi rudal jelajah "Kaliber" "Admiral Essen" lan "Admiral Makarov", uga kapal selam "Stary Oskol" lan "Rostov-on". -Don" dilengkapi karo "Kaliber".

Kajaba iku, pesawat anti-kapal selam Tu-142MK lan Il-38, pengebom jarak jauh Tu-22M3 lan, kanthi ora sengaja kanggo sisih lawan, loro MiG-31K, kaya sing jelas saka tandha kasebut, kanthi rudal Kinzhal, sing dipindhah. kanggo Khmeimim, melu latihan. . Ora ana musuhan, mung latihan kanggo ngamanake pangkalan kita ing Suriah.

Lan sapa sing ngancam basis kita?

Ya ora liya wong Inggris. Mangkene pesen sing ora disebarake kanthi akeh dening media kita:

"Ing 7 Juni, kapal penggedhe Angkatan Laut Inggris, kapal induk pesawat Ratu Elizabeth, mlebu ing Mediterania wétan, diiringi kapal perang permukaan, uga kapal selam nuklir Angkatan Laut Kerajaan sing dilengkapi rudal jelajah Tomahawk, lan rong kapal pasokan. Ratu Elizabeth nggawa wolung pesawat tempur F-35B Inggris lan sepuluh F-35 Angkatan Laut AS.

Resmi: Kapal Inggris teka kanggo kerja kanggo grup IS (dilarang ing Federasi Rusia) sing beroperasi ing Irak. Nanging iki ora nyegah komunikasi visual cepet banget antarane pelaut Rusia lan Inggris. Miturut kapten kapal induk Ratu Elizabeth, Steve Moorhouse, kapal Rusia nyedhak kanthi jarak 30 kilometer. Pesen sing padha teka saka pilot Inggris sing wis ngujo pesawat Rusia nglawan langit biru ...

Aja mikir yen Inggris padha wedi. Dheweke ngerti kabeh kanthi sampurna lan mula dheweke guyon kanthi cara militer, kaya komandan pejuang F-35 Inggris ing kapal induk pesawat Queen Elizabeth James Blackmore (kutipan saka Kommersant):

"Iki kaya game kucing lan tikus, kaya sing dikarepake ing wilayah iki. Iki minangka pisanan F-35 beroperasi ing Mediterania Wétan. Dadi, mesthi, Rusia pengin ndeleng apa jenis operator pesawat sing kita duwe.

Piwulang iku padhang, nanging kang ora sinau iku pepeteng


Manuver angkatan laut Sea Breeze 2021 sing ditindakake saiki mung minangka bagean saka operasi gedhe kanggo nggawe hotbeds ketegangan ing tapel wates Federasi Rusia. Mung liyane "kuku ing dhingklik" sing kudu nyegah kita saka "njagong mulyo". Kanthi kaunggulan ekonomi lan militèr sing ngluwihi Rusia, kajaba sawetara jinis senjata, Kulon adoh saka kamenangane yen ana konflik serius.

Amerika Serikat lan Eropa, melu latihan kasebut, nggawe ilusi dhukungan kanggo Ukraina. Kajaba iku, khayalan iki aktif disedhiyakake ing masyarakat Ukrainia liwat media. Sing misuwur "negara manca bakal mbantu kita" wis sawetara jenis ngimpi nasional Ukraina, kang mayoritas populasi pracaya.

Nyatane, miturut pendapatku, NATO nolak ide nggawe pijakan ing Ukraina kanggo ngancam Rusia. Ya, pelabuhan sing bisa nampa kapal NATO bakal dibangun. Ya, wong Ukraina bakal nampa senjata saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan Angkatan Laut. Lan padha bakal mati ing Donbass. Nanging kabeh iki mung "carnation ing kursi" ing ngendi Rusia "lenggah".

Lan piwulang ... Iki minangka pedhang loro-lorone.

Sampeyan kudu ngajari prajurit sampeyan apa sing bisa migunani ing wektu khusus. Iki tegese proses sinau ing latihan bebarengan uga proses mbukak akeh rahasia. Sampeyan mulang kanggo nyerang utawa mbela, lan mungsuh, nganalisa asil sampeyan, ngembangake rencana sing ora ana penangkal racun.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

92 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    Juli 1 2021
    Ilusi dhukungan militer kanggo VNAU - sapisan, faktor sing ngganggu lan ngganggu kanggo Rusia - loro, nanging dhukungan informasi isih kasedhiya. Dadi, ing guise ajaran iki, Ukronat bakal ngombe akèh getih kanggo Donbass, ing pangertèn harfiah.
    1. +7
      Juli 1 2021
      Apa tegese ilusi? Dhukungan militer ing jutaan dolar minangka ilusi?
      1. -5
        Juli 1 2021
        Kutipan saka ASAD
        Apa tegese ilusi? Dhukungan militer ing jutaan dolar minangka ilusi?

        Ing pangertèn saka latihan kasebut, ilusi dhukungan militer saka latihan kasebut.
        1. +6
          Juli 1 2021
          Sayange, NATO ora duwe paling ora sawetara pasukan militer ing Segara Ireng saiki sing bisa nahan klompok Crimean ...

          Segara Ireng mung minangka salah sawijining titik ketegangan ing sekitar wates Rusia, lan ora ana gunane kanggo nganggep ancaman kanthi kapisah. Cukup jelas yen saben wong bakal ngalahake kabeh wong (Amerika Serikat, Polandia, Baltik, lan sapiturute), nanging pitakonan kaya iki ora kompeten lan sabotase. Mesthine, latihan ing Segara Ireng minangka ancaman.
          1. +3
            Juli 1 2021
            Inggih, pisanan, padha ora bakal piyambak; kapindho, Amerika Serikat ora bisa dikalahake karo pasukan Rusia saiki.
          2. -1
            Juli 1 2021
            Kutipan saka dorz
            Mesthine, latihan ing Segara Ireng minangka ancaman.

            ora perlu exaggerate, iki ora ancaman kuwi, utamané sawise transfer Crimea kanggo Federasi Rusia, mung, dominasi AS adhedhasar konsep "diplomasi agresif", "kelompok konflik strategis" ("dibagi lan aturan") lan "deterrence strategis" lan tujuan utama kabeh konsep iki kanggo kita nglampahi sumber daya, pisanan kabeh, wektu, man-hours, pengaruh geopolitik pengaruh lan dhuwit, ing pungkasan, amarga saka panipisan sumber daya kita, kita ora bisa ngganggu tumindak AS ing wilayah liyane ing planet iki. Ing babagan iki, Amerika Serikat nindakake tumindak sing padha marang RRC lan EU lan marang negara lan asosiasi liyane sing sacara teoritis bisa nyegah.
          3. +2
            Juli 2 2021
            Kutipan saka dorz
            Sayange, NATO ora duwe paling ora sawetara pasukan militer ing Segara Ireng saiki sing bisa nahan klompok Crimean ...

            Segara Ireng mung minangka salah sawijining titik ketegangan ing sekitar wates Rusia, lan ora ana gunane kanggo nganggep ancaman kanthi kapisah. Cukup jelas yen saben wong bakal ngalahake kabeh wong (Amerika Serikat, Polandia, Baltik, lan sapiturute), nanging pitakonan kaya iki ora kompeten lan sabotase. Mesthine, latihan ing Segara Ireng minangka ancaman.

            Lan kepiye sampeyan mbandhingake karo 1853? Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa?
            1. +1
              Juli 2 2021
              Begjanipun, nganti saiki kita duwe Presiden Putin sing wicaksana lan mandhiri ing Federasi Rusia. ora ana sing ngancam kita. Federasi Rusia ora bakal nyerah marang provokasi sing paling jahat lan insidious lan bakal ngadeg kanthi mantep kaya watu ing tengah segara sing nggegirisi. Kepemimpinan Federasi Rusia bakal terus-terusan nandhang penghinaan lan bullying sing paling sengit, pimpinan malah siyap mangan feces asu, nanging isih ora bakal mangsuli karo dhuwit recehan dhewe, amarga kepemimpinan kita, dipimpin dening Putin, ing ndhuwur iki. Kamulyan kanggo Putin, Kamulyan kanggo pimpinan Federasi Rusia.
              1. 0
                Juli 3 2021
                Sampeyan bakal sijine pasuryan smiley komik sawise "siap kanggo mangan feces."
    2. + 10
      Juli 1 2021
      . loro MiG-31Ks, kaya sing jelas saka tandha, kanthi rudal Kinzhal, sing dipindhah menyang Khmeimim

      Nalika aku ngerti, iki minangka fitur utama ing latihan kita? Padha bakal simulasi karusakan saka operator pesawat.

      Ing babagan iki, pitakonan kanggo wong sing ngerti.
      Lan kenapa mung loro MiG-31K? Apa rong rudal cukup kanggo numpes kapal induk Inggris?
      Lan carane akeh operator dagger kita duwe ing cilik saka kekacoan nyata?
      1. +4
        Juli 1 2021
        Ngancurake ora cukup, nanging ora ana masalah kanggo mateni kapal sing ana gunung elektronik.
      2. +3
        Juli 1 2021
        Lan pirang-pirang interceptor abot sing isih ana kanggo nindakake fungsi sing ditugasake sajrone nggawe?
      3. +3
        Juli 1 2021
        Lan carane akeh operator dagger kita duwe ing cilik saka kekacoan nyata?

        Miturut laporan ing Distrik Militer Kidul, 10 MiG-31K ana ing tugas tempur eksperimen.
      4. +3
        Juli 1 2021
        Mung kene MASALAH cilik banget ... Keris ora bisa digunakake miturut NK!)
        1. 0
          Juli 2 2021
          Quote: Sanguinus
          Dagger, ora bisa nggarap NK!)

          Iki ora dikenal kanggo tartamtu, kita padha ora ditampilake conto tes ing NK, nanging sumber nulis sing uga bisa digunakake marang Doel lumahing.
          1. 0
            Juli 2 2021
            Dadi dheweke ora duwe tes iki ing NK)
            Lan dheweke bisa ngomong apa wae sing dikarepake.)
    3. 0
      Juli 3 2021
      Lan sampeyan Muscovites Ukraina.
  2. 0
    Juli 1 2021
    Penghancur Amerika sing tentrem bisa diserang kapan wae lan ing ngendi wae lan tanpa peringatan !! Kedadean Tonky minangka conto sing apik, yen sampeyan pancene butuh, sampeyan bisa, nanging Rusia dudu Vietnam, untunge, ora bisa ngalahake kutha maneh. impunitas!
    1. -1
      Juli 3 2021
      Mung kabeh wong sing nesu nembak Defender, malah njupuk menyang arah Defender. Video kasebut minangka bukti, dheweke uga ngapusi babagan bom kasebut.
      1. -1
        Juli 3 2021
        Quote: MazaFakir
        Mung kabeh wong sing nesu nembak Defender, malah njupuk menyang arah Defender. Video kasebut minangka bukti, dheweke uga ngapusi babagan bom kasebut.

        Malah ing garis fishing crap, pengawal tapel wates mbukak warning fire sawise akeh bebaya liyane.
        1. -1
          Juli 3 2021
          Iki ora ngganti kasunyatan sing Chekist nggetak.
  3. -3
    Juli 1 2021
    Yen ana sawetara rolas pesawat ing Khmeinim, setengah saka sing, kaya sing dingerteni kabeh, luwih unggul tinimbang F-35, yen sawetara MiG lan Tus ditambahake ing kene, siji rudal sing, kaya sing dingerteni kabeh, cukup kanggo ngrusak pesawat. operator, lan yen basa dijamin dening S-400 kang , minangka everyone mangerténi, padha ndeleng liwat ora mung langit, nanging uga maksud saka kru, banjur kapal gedhe pungkasan saka Armada Segara Ireng, mbok menawa, bakal luwih. cocok cedhak Crimea, kanggo nyegah, yen ora blitzkrieg, banjur provokasi impudent?
    1. -1
      Juli 1 2021
      Klompok Krimea mung bisa nolak kabeh sing saiki ana ing Piala Dunia. Kalebu penerbangan. Nanging pangkalan ing Khmeimim lan Tartus ora bakal bisa ngilangi klompok kapal Inggris saka permukaan ing Mediterania dhewe. Apa kapal kita bisa nindakake ing wektu khusus. Mlaku-mlaku ing cedhak kapal induk Inggris, kapal kita minangka rem sing apik kanggo kapten Inggris. Lan kasunyatan manawa ora ana obrolan sing dawa dikonfirmasi wingi dening Putin
      1. 0
        Juli 1 2021
        Klompok Crimean, senadyan kabeh potensial, ora nyegah nglanggar demonstrative biasa tervod. Anane armada ing Mediterania kudu wajib, nanging ora ngrusak pesisir asli.
        1. 0
          Juli 1 2021
          Apa sampeyan mikir yen kudu klelep? Utawa kasunyatan manawa kapal kasebut dipeksa metu saka saluran banyu ora ngrampungake tugas kasebut? Apa karusakan sing ditindakake dening penghancur Rusia?
          1. + 11
            Juli 1 2021
            Kerusakan kasebut mung minangka reputasi, lan perusak kasebut ngganti, bisa uga, hukum Archimedes.
          2. +2
            Juli 2 2021
            Ya, ya, dheweke dibuwang kanthi temenan, dibuwang nganti Inggris ora ngerti.)))))
            1. +1
              Juli 3 2021
              Ya, dheweke nggawe gerakan ninggalake buritan lan sepuluh menit mengko dheweke ninggalake tervod. Nggawe guyon saka kula sethitik. Utamane babagan "Derzhavin" paling anyar
        2. -1
          Juli 1 2021
          ora nyegah nglanggar demonstrative biasa tervod.

          Lan ing ngendi ana pelanggaran paling reguler ing perairan teritorial? Lan nalika persis ora dicegah?
          1. +1
            Juli 1 2021
            Pangrusak saka jinis sing padha Naga, Oktober pungkasan, Cape Khersones. Sanadyan biyen lan saiki ora dicegah.
      2. +9
        Juli 1 2021
        Kutipan saka domokl
        Lan kasunyatan manawa ora ana obrolan sing dawa dikonfirmasi wingi dening Putin

        Ingkang utama yaiku tembung ora nyimpang saka tumindak.
        1. -9
          Juli 1 2021
          Sampeyan mbokmenawa bakal langsung menyang ngarep minangka perawat?
          1. +3
            Juli 1 2021
            Kutipan saka smaug78
            Sampeyan mbokmenawa bakal langsung menyang ngarep minangka perawat?

            Apa sampeyan ana ing Brasil, luwih cedhak karo sedulurmu?
            1. -7
              Juli 1 2021
              Adikku, aku lan Moskow krasa apik ngguyu Nanging aku elinga yen ing USSR kita dikandhani yen ora bakal ana sing menang ing perang. Sayange sampeyan duwe pikun cheers-sclerosis (((
              1. +1
                Juli 1 2021
                Kutipan saka smaug78
                Aku elinga yen ing USSR padha ora ngomong sing ora bakal menang ing perang

                Lan padha ngandika:

                “...Yen Tanah Air ana ing bebaya,
                Dadi kabeh padha menyang ngarep ... "

                "Kita bakal menyang swarga, lan dheweke ora."
                1. -7
                  Juli 1 2021
                  Kutipan: Boris55
                  "Kita bakal menyang swarga, lan dheweke ora."
                  Ing jaman USSR, dheweke ora ngomong iki, lan mesthi ora njaluk perang ... Ya, PDB dudu Gusti Allah lan dudu Rasul Petrus, apa sing kudu ditindakake. hi
                  1. -7
                    Juli 1 2021
                    Kutipan saka smaug78
                    Ya, GDP dudu Gusti Allah lan dudu Rasul Petrus, apa sing kudu diputusake kaya ngono

                    GDP mung ngumumake apa sing wis diputusake dening Gusti Allah, bapak kita biyen.

                    1. -5
                      Juli 1 2021
                      GDP mung ngumumake apa sing wis diputusake dening Gusti Allah, bapak kita biyen.
                      Nanging, apa Gusti Allah sing ngelak getih karo GDP (((
                      1. -7
                        Juli 1 2021
                        Kutipan saka smaug78
                        Nanging, apa Gusti Allah sing ngelak getih karo GDP (((

                        “...Dhuh Rama kawula ingkang wonten ing swarga!
                        asma Paduka mugi kasucekaken;
                        Kraton Paduka mugi rawuh;
                        muga-muga karsa Paduka kelakon lan
                        bumi kaya ing swarga… "

                        Selaras karo peparinge Gusti, perlu kanggo mbangun firdaus ing bumi, kaya ing swarga. Kabeh sing dadi nalisir iki nalisir saka karsane, lan mulane bakal ilang.

                        "Umum, dheweke, bear, dianggep minangka pemilik taiga, lan dheweke ora bakal - lan aku ngerti manawa - pindhah menyang zona iklim liyane, dheweke ora kepenak ing kono. Nanging dheweke ora bakal menehi. taiga marang sapa wae, aku mikir yen iki kudu jelas "- Putin

                        Ora perlu poke bear Russian karo tongkat lan banjur sampeyan ora kudu ngganti popok, digunakake kita bisa ngunjungi maneh.

                        https://youtu.be/RWl8GwB4hhc
                      2. +4
                        Juli 1 2021
                        Ora bakal ana swarga ing bumi, lan Kekristenan ora nate njaluk iki. Swarga ing bumi minangka chimera mbebayani. Sing bisa ditindakake mung kanggo nyegah bumi dadi neraka.

                        Nanging babagan negara kita lan dudu jagad kabeh, aku ngerti siji: yen Rusia ora mateni dalan pembangunan "kapitalis padhang", neraka mesthi bakal teka.
          2. +1
            Juli 2 2021
            Kutipan saka smaug78
            Sampeyan mbokmenawa bakal langsung menyang ngarep minangka perawat?

            Aku bakal lunga! Senajan aku wis tuwa, nanging aku dadi letnan cadangan. Goyang lawas!
        2. 0
          Juli 2 2021
          Aku wanted kanggo nulis padha.
      3. +1
        Juli 3 2021
        Putin sampeyan, kaya biasane, nyumerepi mie ing kuping. Ora ana sing luwih maju tinimbang ngomong. Sampeyan bakal ngunyah irung lan squeal kaya karo Defender.
  4. +9
    Juli 1 2021
    Thanks kanggo piwulang kasebut lan ora mung iki, uga macem-macem provokasi saka Kulon, ora ana keraguan babagan asil pemilihan Duma Negara lan sabanjure.
    1. -6
      Juli 1 2021
      F-35 Inggris, sing tindak pengintaian, arep mabur liwat kapal Admiral Makarov, nanging ketemu karo pencegat MIG-31K Rusia, sing ngiringi tamu sing ora diundang bali menyang kapal induk Ratu Elizabeth kanthi sepuluh pejuang, sing mlebu. Segara Mediterania.

      Elinga yen pesawat Angkatan Udara Rusia beroperasi saka pangkalan Khmeimim ing Suriah.
      China nanggapi laporan babagan rapat antarane Rusia lan Inggris. Mangkono, analis ing kantor berita Sohu nerbitake sawijining materi ing ngendi dheweke ngevaluasi kedadeyan kasebut minangka isin kanggo Inggris.

      Publikasi kasebut nandheske manawa pesawat tempur Inggris kudu mlayu menyang operator pesawat kanthi cepet.

      Ing wektu sing padha, para pengamat saka China nyathet yen F-35 saka kapal induk Inggris Ratu Elizabeth nyoba mabur ngubengi fregat Rusia Admiral Makarov mung sawetara dina sawise provokasi Defender Defender Inggris ing Segara Ireng.

      "Upaya kanggo mabur ing jejere kapal Rusia ing Mediterania dadi sawetara menit isin kanggo Inggris," panulis negara Sohu.


      Sumber: https://rusvesna.su/news/1625080919
      1. +4
        Juli 1 2021
        Quote: Egoza
        padha ketemu karo interceptors Russian MIG-31K

        Apa "K" - interceptors?
        1. -9
          Juli 1 2021
          MIG-31K minangka pembawa rudal Kinzhal. Ing kasunyatan, ing tataran pisanan, amarga dhewe bisa menehi roket kacepetan dhisikan saka urutan 2,5M.
          Nanging iki ora ngalangi dheweke dadi interceptor.
          1. +7
            Juli 1 2021
            Kutipan saka: Saben
            padha ora mandheg dadi interceptors.

            Sampeyan salah banget, kabeh "interceptor" stuffing saka "K" wis dibusak, iku operator rudal murni, "tataran pisanan".
            1. 0
              Juli 1 2021
              Aku ora argue, iku bisa lan supaya. Ketoke padha wanted kanggo nggawe minangka gampang sabisa, i.e. stupidly - operator lan kabeh. Sanajan muspra, PFAR kasebut ora ala, bisa uga dadi target target.
      2. +7
        Juli 1 2021
        Dadi, analis kantor berita Sohu nerbitake materi

        Sohu, iki minangka perusahaan Internet sing duwe informasi babagan kabeh lan ora ana apa-apa ... iki minangka LJ maksimal, sampeyan ora kudu nyebutake minangka sumber informasi utawa analytics sing serius
    2. 0
      Juli 1 2021
      opo
      Kutipan saka parusnik
      Thanks kanggo piwulang kasebut lan ora mung iki, uga macem-macem provokasi saka Kulon, ora ana keraguan babagan asil pemilihan Duma Negara lan sabanjure.

      Apa Biden uga dadi kolonel ing tentara Rusia? Utawa jenderal?
    3. +3
      Juli 1 2021
      Ora ana sangsi a priori babagan asil pemilihan sing bakal teka ing Duma Negara.
      Kabeh swara wis ditemtokake lan diitung.
      Mula, pemilu dhewe ora bisa dianakake.
    4. 0
      Juli 2 2021
      Ngapunten, nanging sampeyan duwe keraguan manawa EDRO bakal menang? EDro minangka juru mudi kita, lan Putin minangka kapten kita.))))))))))))))))))))))))))))))
  5. -2
    Juli 1 2021
    Ora sengaja kanggo kula, melu: Israel, salib ing Dimona lan Tel Aviv disetel. Korea Selatan, Jepang, Pakistan, Brazil, Maroko.
    1. +5
      Juli 1 2021
      Sampeyan mulang kanggo nyerang utawa mbela, lan mungsuh, nganalisa asil sampeyan, ngembangake rencana sing ora ana penangkal racun.

      mung kelingan
    2. 0
      Juli 2 2021
      sampeyan bisa ngomong luwih akeh babagan salib?
      1. -1
        Juli 2 2021
        Takon komando Pasukan Rudal Strategis! hi
  6. +4
    Juli 1 2021
    Aku ora ngerti artikel kasebut ... Aku mung ngerti komponen "hatted". Sawise kabeh, Armada Laut Ireng lan kapal-kapal kita ing pangkalan Siria ora bisa nglawan apa-apa sing penting kanggo klompok kapal NATO ing Segara Mediterania. Wiwit nalika "loro fregat karo rudal jelajah Kaliber Admiral Essen lan Laksamana Makarov, uga kapal selam Stary Oskol lan Rostov-on-Don sing dilengkapi Kaliber" dadi ancaman kanggo kapal musuh, yen "Kaliber" mung bisa digunakake ing target stasioner sing dikenal. koordinat ing advance? Utawa aku wis ora kejawab bab sing paling penting, lan Kaliber wis ngerti carane bisa ing kapal?
    1. -2
      Juli 1 2021
      Yen UKKS 3S14 dipasang ing kapal, mula uga bisa digunakake ing kapal, amarga peluncur bisa diisi karo P-800 Onyx, ditambah sistem pertahanan rudal Bastion lan Ball. Ora bakal ana masalah karo sebutan target ing Piala Dunia. "Liana" sing durung rampung ora bakal dibutuhake ana, lan kabeh katon.
      1. +3
        Juli 1 2021
        Kutipan saka: Saben
        Ora bakal ana masalah karo sebutan target ing Piala Dunia. "Liana" sing durung rampung ora bakal dibutuhake ana, lan kabeh katon.

        Aku ora ngerti carane bakal ngetokake pusat kontrol kanggo target ing Mediterania?
        Sampeyan ora cepet-cepet njawab, pisanan maca artikel kasebut, banjur ngerti komentar kasebut, lan sampeyan bakal ngerti manawa kabeh jinis "Ball" lan Bastion "ing Segara Mediterania ora bakal mbantu.
        Ing cendhak, "sampeyan kudu luwih ati-ati ..."
      2. -2
        Juli 1 2021
        Kaya sing sampeyan ngerteni, manuver angkatan laut Sea Breeze 2021 kanthi partisipasi Amerika Serikat lan Ukraina wis diwiwiti ing Segara Ireng. Dheweke bakal melu 32 kapal perang, 40 pesawat lan 5 ewu personel militer saka 17 negara anggota NATO, uga mitra aliansi. 32 negara, sing paling ora ana hubungane karo segara iki, ngirim wakil kanggo melu ing acara iki.

        Iki minangka pambuka kanggo artikel kasebut. Saka iki dheweke nerusake. Liyane bab sing penulis nitih saka Black menyang Mediterania.
        Lan ya, Suriah uga duwe DBK.
    2. +2
      Juli 1 2021
      Kutipan: Bez 310
      Utawa aku wis ora kejawab bab sing paling penting, lan Kaliber wis ngerti carane bisa ing kapal?

      Padha bisa kanggo dangu. Variasi "Kaliber" ing versi rudal anti-kapal, kanthi jarak sekitar 300 km. lan kacepetan kira-kira 3 M (EMNIP).
      1. +3
        Juli 1 2021
        Kutipan saka vvvjak
        Variasi "Kaliber" ing versi rudal anti-kapal, kanthi jarak sekitar 300 km.

        Ngendi sampeyan bisa kenalan karo roket iki, kepiye pusat kontrol ditindakake?
        1. +2
          Juli 1 2021
          Kutipan: Bez 310
          Ngendi aku bisa kenalan karo roket iki,

          Ya, sanajan ing "Vik", ana, nanging mung ngekspor rudal anti-kapal, ana uga "Kaliber" ing versi torpedo.
          Ana uga cara panuntun dhumateng.
          1. +1
            Juli 1 2021
            Kutipan saka vvvjak
            Ya, paling ora ing Vic

            Matur nuwun, aku wis nemokake. Rudal subsonik diluncurake "menyang" target, "ing tahap pungkasan, RGSN diuripake, sing bisa nangkep target. Umumé, ora ana sing menarik ...
            1. +2
              Juli 1 2021
              Kutipan: Bez 310
              Rudal subsonik diluncurake "menyang" target

              Subsonik ing wilayah marching, nalika nyedhaki target, akselerasi nganti 3 M.
    3. -5
      Juli 1 2021
      Wiwit nalika "rong fregat karo rudal jelajah Kaliber Admiral Essen lan Admiral Makarov, uga kapal selam Stary Oskol lan Rostov-on-Don sing dilengkapi Kaliber" dadi ancaman kanggo kapal musuh.

      Apa sampeyan mikir iki dudu ancaman? Lima kapal lan penerbangan liyane, sawetara sing mbukak anti-kapal, MiG-31K sing padha ora bisa ngancam operator pesawat? Lan kasunyatan manawa "Kaliber" ora mung ing lemah, nanging uga ing permukaan lan target ing jero banyu sampeyan ora ngerti?
      1. +2
        Juli 1 2021
        Kutipan: Stepan S
        Lan kasunyatan manawa "Kaliber" ora mung ing lemah, nanging ... lan target ing jero banyu sampeyan ora ngerti?

        Aku ora ngerti.
        Nanging saka ngendi sampeyan ngerti iki?
        Kita ora duwe regu pasukan sing tepat kanggo ngancam AUG.
        1. -1
          Juli 1 2021
          Nanging saka ngendi sampeyan ngerti iki?

          Saka sumber terbuka. Endi maneh
          1. +1
            Juli 1 2021
            Kutipan: Stepan S
            Saka sumber terbuka.

            Mbok menawa aku bakal nguciwani sampeyan, nanging "PL Kaliber" ora miturut PL, nanging saka PL.
            1. -1
              Juli 1 2021
              Mbok menawa aku bakal nguciwani sampeyan, nanging sampeyan maca kanthi teliti. Ing Wiki sing padha, ana data babagan peluncur torpedo lan rudal anti-kapal, lan iki babagan opsi ekspor. Ya, lan kemungkinan Onyxes sing padha bisa diluncurake ing frigates uga ora bisa ditolak? )
              1. +1
                Juli 1 2021
                Kutipan: Stepan S
                babagan peluncur torpedo

                Kaya sing sampeyan lan Vicky ngomong ...
                Aku bakal mungkasi diskusi iki amarga ora ana gunane.
    4. +1
      Juli 2 2021
      Rincian teknis cilik iki ora ana kapentingan kanggo sapa wae, lan umume pancen ora penting. Ingkang utama yaiku para pelaut Rusia kita ana ing sangisore tuntunan sing paling wicaksana saka PEMIMPIN lan KOMITE KEPALA BESAR. Lan yen mung deigns kanggo pesenan, owah-owahan kualitatif bakal kelakon ing sistem panuntun dhumateng "Kaliber" lan padha bakal gampang bisa kanggo nyerang malah cilik-ukuran lan Highly maneuverable target, lan padha nindakake kabeh iki ing hypersound karo enveloping. terrain. lan nglawan kabeh sistem pertahanan rudal sing saiki ana.
  7. 0
    Juli 1 2021
    Miturut kutipan ing ndhuwur, James Blackmore ora ngerti yen Israel duwe F35 utawa Israel minangka Mediterania wétan?
  8. -1
    Juli 1 2021
    Sayange, NATO ora duwe paling ora sawetara pasukan militèr ing Segara Ireng saiki sing bisa tahan klompok Crimean.
    NATO bisa nindakake iki kanthi apik saka Mediterania. Iku misale jek kula sing tingkat kosong Cheers-agitasi ing situs mung ilang ukuran?
    1. -2
      Juli 1 2021
      NATO bisa nindakake iki kanthi apik saka Mediterania

      Lan apa sing bakal ditindakake NATO karo Mediterania? Kirim pesawat? Rudal jelajah? Dadi Armada Segara Ireng ing Segara Ireng bisa ana ing sangisore tutup pertahanan udara pesisir meh kabeh wilayah.
      1. -4
        Juli 1 2021
        Sinau mat. bagean...
        1. -1
          Juli 1 2021
          Sinau mat. bagean...

          Nalika ora ana apa-apa kanggo ngomong
          1. -2
            Juli 1 2021
            Mesthine, mungsuh sing potensial mung duwe wong bodho sing ora bakal mikirake overloading pertahanan udara kanthi serangan lan campur tangan sing gedhe banget, lan nyebabake jotosan armada kanthi pasukan lengkap ...
            1. 0
              Juli 1 2021
              Kakehan pertahanan udara kanthi serangan lan gangguan gedhe

              Mesthi, aku ngerti. Mbokmenawa, sampeyan uga ngerti yen iki wis perang lan ora bakal mungkasi mung kanthi kakehan lan jotosan kanthi "rasukan lengkap". Kita uga ora bodho piyambak, sampeyan bisa mikir, lan padha EW anggota saka Black Sea Fleet banget ngalami, lan padha duwe pengalaman praktis lan kabeh sawetara saka peralatan perang elektronik modern. Ora kabeh misil saka "serangan massive" bakal tekan pesisir Crimea.
              1. -1
                Juli 1 2021
                Kita uga ora mung wong bodho sing lungguh, kaya sing sampeyan pikirake
                Lan ing endi sing katon kanggo aku? Sampeyan kabeh "karo getih cilik, ing negara manca", ora bisa ditindakake ing taun 1941 (
                1. 0
                  Juli 1 2021
                  Kutipan saka smaug78
                  Sampeyan kabeh "karo getih cilik, ing negara manca", ora bisa ditindakake ing taun 1941 (

                  lan cukup apik kanggo swara apa gegaman ing 1941 digawe iku bisa kanggo ngleksanakake konsep "sawijining karusakan saka obyek tombol" kang keamanan paling anjog negara adhedhasar dina?
                  1. -3
                    Juli 2 2021
                    Dear, apa sampeyan maca artikel lan komentar? Yen ya, mula ora jelas kenapa sampeyan takon.
  9. 0
    Juli 1 2021
    Aku wonder apa bakal padha nindakake ana maneh. Sapa sing bakal nabrak, sing bakal dibalik, sing bakal terdampar.
    Kita nglumpukake gerombolan kapal saka macem-macem negara, sing kru ora koordinasi ing antarane awake dhewe. Padha bakal kaya angsa, kanker, lan pike.
    1. 0
      Juli 1 2021
      Kanggo iki, padha arep, supaya ora kaya dongeng.
  10. +2
    Juli 1 2021
    Korvet patroli "BODRI" (B. No. 2021, PLC pr. 14) melu latihan Sea Breeze 1241.2 saka Angkatan Laut Bulgaria. Ing komentar ana pitakonan kaya "Carane Semenanjung Krimea digambarake ing peta kapal?" lan "Komandan kapal kudu ngerti cara kerja ing cedhak Crimea, supaya ora ngunjungi dhasar Segara Ireng."
    Aku getun yen kapal perang Bulgaria melu latihan AS, nanging akeh perwira cadangan laut Bulgaria ora duwe alat kanggo nglawan.
  11. +1
    Juli 1 2021
    Kutipan saka domokl
    Lan kasunyatan manawa ora ana obrolan sing dawa dikonfirmasi wingi dening Putin

    Muga-muga, amarga ora ana bayangan ing format kasebut
    iku kabeh mung "carnation ing kursi"

    Takon "babagan anyelir" kekaisaran Eropa sing gedhe, sing sukses "nyebul" karo anyelir Anglo-Saxon. Rusia, sakperangan alesan, ora diunekake ing sembarang cara, matur nuwun marang Gusti Allah.
  12. 0
    Juli 1 2021
    Cetha apa sing arep ditindakake, kanggo medeni Rusia. Putin kanthi bener ujar manawa iki minangka kecenderungan sing sempit! Apa sing dikarepake, perang? Nah, iki fantasi lara wong sing ora sehat!
  13. 0
    Juli 1 2021
    Alur crita sing apik, aku uga mikir.
  14. -2
    Juli 1 2021
    Infa menarik)))
    Aku mikir kita nggoleki arah sing salah ...
    https://tjournal.ru/u/409307-mikita-rudiy/404275-po-rezultatam-ucheniy-si-briz-ukraina-mozhet-sozdat-flotskuyu-gruppirovku-na-kievskom-vodohranilishche?fbclid=IwAR2M3yXRCpJpv7J2kU0mNEc7cpkwSmD3aTCyGY1Ei0jubO75SD-gE6XU_DQ
  15. -3
    Juli 1 2021
    "Taun iki, sawetara negara sing melu latihan - 32 negara saka enem bawana, sing bakal nyedhiyakake 5 tentara, 32 kapal, 40 unit penerbangan lan 18 tim nyilem lan kelompok operasi khusus."

    Ing segara cilik lan akeh gol bebarengan !!!!!! Sawise kabeh, Segara Ireng ditembak liwat, mung dening "Bastions" gisik ing Crimea .. Lan carane akeh liyane komplèks serangan sing didhelikake ing catacombs lan wilayah bèntèng liyane (sing wis tetep wiwit jaman USSR) Ana engineering. beton, lsp. Wis digawe kanggo abad Lan kabeh iki wis dibalèkaké lan anyar lagi dibangun! Segara Ireng minangka jebakan kanggo NATO. Kita sinau, kita iradiasi, kita ngamati .. hiUtamané ora sopan kita udan!
  16. 0
    Juli 23 2021
    Iku apik yen unit IMF kita ing Mediterania miwiti game perang, Amerika pisanan temen maujud sing padha bisa tetep ing Segara Ireng. malih, ing bedhil kabeh jinis senjata saka semenanjung Crimean, lan padha ora kamungkinan kanggo miwiti luwih saka siji utawa loro pluru utawa amunisi liyane ing acara saka wabah musuhan karo Federasi Rusia.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"