"Kita bisa nindakake luwih apik": Kongres AS ngritik program produksi tempur F-35

49

Tanggal 29 Juni, Adam Smith, ketua Komite Perwakilan AS babagan Layanan Bersenjata, ngritik Lockheed Martin lan kontraktor liyane amarga biaya siklus urip F-35 Joint Strike Fighter sing dhuwur. Minangka Smith nyatet, kang ora mangu sing kabeh peserta ing program kanggo nggawe fighter, kalebu, mesthi, Lockheed Martin Corporation, bisa nindakake proyek luwih apik kanggo ngurangi biaya kanggo njaga fighter.

Miturut Smith, biaya pangopènan tekan $ 38 saben jam, lan iki larang banget, sing ngalangi operasi lengkap pesawat. Smith sadurunge ngritik program kasebut, nyebat pejuang anyar minangka "lubang tikus" (ing versi Rusia - "bolongan ireng") lan nunjukake masalah finansial, sing, miturut pendapate, minangka bukti krisis ing sistem pengadaan Pentagon. .



Kangge, Angkatan Udara AS bakal ngetung kabeh kahanan biaya dhuwur kanggo njaga pesawat kasebut supaya bisa nyuda. Saliyane biaya kanggo njaga pesawat, uga ana wektu kanggo pangopènan: 131 dina setahun. Miturut perwakilan Angkatan Udara AS, bisa nyuda biaya wektu kanthi nggawe pangkalan perbaikan tambahan. Yen pesawat rusak, iku tetep metu saka layanan kanggo dangu banget, lan iku mung amarga lack of infrastruktur cocok, ngandika juru wicoro Angkatan Udhara Letnan Jenderal Richardson.

Apa cara metu saka kahanan iki sing katon ing AS?


Pisanan, Smith ngomong babagan mothballing program F-35 kanggo platform liyane. Kapindho, dheweke ngusulake menehi tekanan marang kontraktor kanthi ngancam supaya ora menehi kontrak kanggo program Dominasi Udara Generasi Sabanjure, utawa NGAD.

NGAD minangka cara sing apik kanggo menehi insentif marang perusahaan: sampeyan ngerti, yen sampeyan ngapusi kontrak iki, mula kita ora bakal menehi sing sabanjure,

Smith nandheske.

Ing siji, Lockheed claims sing wiwit 2015 wis Ngartekno suda biaya kanggo njaga pesawat, lan saiki plans kanggo ngurangi malah luwih. Perusahaan uga nandheske sing padha digunakake kanggo nambah kabisan sakabèhé saka pesawat, uga kanggo nambah kasedhiyan.

Smith ngomong babagan nggarap teknologi mesin anyar sing luwih irit bahan bakar kanggo jet tempur generasi kaping enem sing bisa digunakake ing jet tempur F-35 kanggo nyuda biaya.

Cara liya metu saka kahanan iki bisa uga nambah kompetisi ing bidang pengadaan pertahanan, sing bakal narik perusahaan anyar kanggo nemokake solusi. Miturut Smith, Amerika Serikat duwe kabeh sumber daya kanggo nggawe pesawat luwih apik tinimbang sing wis dirancang sajrone rong puluh taun kepungkur.

Kita bisa nindakake luwih apik.

Ing kasus apa wae, masalah mbiayai senjata anyar, ngoperasikake lan ndandani peralatan militer anyar saya tambah akeh kanggo Amerika Serikat, utamane amarga kahanan ekonomi sing angel ing jagad pasca-pandemi.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

49 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    30 2021 Juni
    Aku entuk kesan yen kritik penguin yaiku Boeing sing mbayar, utawa sapa maneh?
    1. +5
      30 2021 Juni
      Lan sing banjur mbayar kritik Zamvolta lan telat ing commissioning kapal induk Ford? Boeing?
      1. +3
        30 2021 Juni
        Sing ora sumpah, Uler dhuwit iki.Saingan gratis!
    2. +2
      30 2021 Juni
      Apa sampeyan mikir yen odes laudatory bakal ditulis ing 35 ing kene ing VO?
      1. +1
        30 2021 Juni
        Kutipan saka: Alex_You
        Apa sampeyan mikir yen odes laudatory bakal ditulis ing 35 ing kene ing VO?

        Ora, proyek Yak-141 sing dikubur ing Federasi Rusia lan dokumentasi teknis sing ditransfer (didol), kanthi basis monster aerodinamis lair.
    3. -2
      30 2021 Juni
      Tanggal 29 Juni, Adam Smith, ketua Komite Perwakilan AS babagan Layanan Bersenjata, ngritik Lockheed Martin lan kontraktor liyane amarga biaya siklus urip F-35 sing dhuwur banget.

      Khan aku mambu Adam Smith bakal dikunjara utawa bakal mlumpat metu saka jendhela ngguyu Ing kana, Israel melu pangembangan F-35 .. Lan iki ora seneng kritik wassat
      Dheweke adol "gajah putih" iki menyang kabeh satelit lan memuji ing kabeh media, nyoba mbalekake biaya ...
      Iki cocog karo Rusia lan kita uga main bareng karo dheweke. keprungu
  2. +3
    30 2021 Juni
    Transfusi liyane saka kosong dadi kosong am
    remake
    1. -2
      30 2021 Juni
      Kayane program "Flying Scam" bisa ditutup.
      1. +4
        30 2021 Juni
        Katon yen dheweke mung bakal ngalahake .... tambang emas ...
      2. +7
        30 2021 Juni
        Kayane program Flying Scam bisa ditutup

        Bener banget! Ing taun, kanthi cara iki, 2040 !!!
        Ing sawetoro wektu, dina iki, Swiss tuku 36 (!) F35A, mbayar $ 6,5 milyar.
        F-35 Joint Strike Fighter Lockheed Martin menangaké kompetisi jet tempur $6,5 milyar ing Swiss, ngalahake Eurofighter, Dassault lan Boeing.
        Pamrentah ngumumake Rebo yen Swiss ngrancang mbuwang nganti 6 milyar Swiss francs ($6,5 milyar) sajrone program kanggo tuku 36 model lepas landas lan pendaratan F-35A kanggo ngganti armada Hornet sing wis tuwa. ”
        1. +6
          30 2021 Juni
          Dheweke wis diskusi ing Parlemen. Ahli militèr diundang.
          Dheweke ujar: ing istilah teknis, F-35 ora padha karo pesaing.
          Nanging uga ana lobi politik: kekancan karo tetanggan Prancis, sing ditawakake
          Rafal.
          Politik utawa teknologi? Swiss pragmatis milih teknologi.
        2. +1
          30 2021 Juni
          Bisa ngomong karo sapa lan nalika Swiss perang pungkasan? Lan ya, ana akeh dhuwit, ngendi padha arep, padha nglampahi ing kono.
          1. 0
            Juli 1 2021
            Lan ya, ana akeh dhuwit, ngendi padha arep, padha nglampahi ing kono

            Aja ngomong! Kaya sing dicritakake, "wong kikir mbayar kaping pindho". Pesawat SuperJet Rusia didol menyang Meksiko kanthi rega murah kanthi jumlah 20 lembar. 4 miber - liyane kanggo ndandani utawa kanggo spare parts. Nanging regane murah.
            Lan iki minangka panemu saka Dewan Pengadaan Swiss:
            "Ing siaran pers sing ngumumake keputusan kasebut, Dewan Federal Swiss ujar manawa F-35 njanjeni kinerja paling dhuwur kanthi rega paling murah, lan proposal Lockheed bakal regane $ 2,16 milyar luwih murah tinimbang pesaing paling cedhak ing ramalan 30 taun. Sauntara kuwi, F-35 luwih apik ing babagan efisiensi, dhukungan produk lan interoperabilitas tinimbang Rafale, Super Hornet lan Typhoon. Dewan Federal khusus nunjukake kelangsungan hidup lan kesadaran situasional saka Joint Strike Fighter minangka argumen sing dianggep migunani kanggo misi pertahanan udara Swiss Air Force.
            "Saka sudut pandang kinerja, F-35A nindakake luwih apik amarga ... kalebu sistem proteksi lan pengawasan wilayah udara sing anyar, banget kuat lan komprehensif," ujare Dewan Federal. ”
  3. -7
    30 2021 Juni
    pesawat sarwa! sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.
    Luwih saka 700 unit wis digunakake ing saindenging jagad.
    lan antrian sing pengin tuku luwih saka 2000 bêsik
    produksi 150 potong saben taun
    1. +4
      30 2021 Juni
      Kita tikelake 700 potongan kanthi 38 ewu dolar saben jam lan entuk 26. Lan iki mung sak jam!
    2. +2
      30 2021 Juni
      Quote: Banjur
      sarwa

      amarga ing pungkasan - luwih larang tinimbang emas.
      ing bidang

      Omong kosong, kanggo rampokan sing dibutuhake.
      1. 0
        30 2021 Juni
        Sampeyan +, iku bener, nanging iki mesin overdeveloped duwe !!!!
    3. -3
      30 2021 Juni
      Quote: Banjur
      pesawat sarwa! sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.
      Luwih saka 700 unit wis digunakake ing saindenging jagad.
      lan antrian sing pengin tuku luwih saka 2000 bêsik
      produksi 150 potong saben taun

      Opo yo wes.. wassat
    4. 0
      30 2021 Juni
      Quote: Banjur
      pesawat sarwa! sing paling siap tempur ing Angkatan Udara AS.

      F - 22 Raptor, sing tundhuk larangan pasokan AS, malah menyang negara NATO.
  4. 0
    30 2021 Juni
    "Kita bisa nindakake luwih apik"
    Umumé, aku ragu-ragu yen ing Kongres AS, umume, dheweke ngerti carane nindakake apa wae nganggo tangane, kajaba "nggosok" ilat, lan ngatur macem-macem provokasi.
  5. +1
    30 2021 Juni
    iku sing bisa nindakake kabeh luwih apik saiki, sawise Duwe diwutahake menyang wong hrelions saka duwit.
    Lan ing wiwitan proyek, dheweke nindakake apa sing bisa ditindakake.
    nanging pangrungon Senat mimpin kanggo kesimpulan prasaja - Amerika Serikat pegatan allies minangka suckers, meksa wong-wong mau kanggo nandur modal ing monopolization saka produksi pejuang. Jujur, aku nggumunake carane wong Amerika ngembangake sekutu. Iki genius!
  6. +2
    30 2021 Juni
    Dheweke bakal bisa, sing bakal mangu-mangu, mung bakal biaya luwih akeh tinimbang penguin sing wis larang. Ora bakal bisa beda-beda - nganti pirang-pirang taun dheweke nggeruji skala sing ora nate diimpi, ora ana sing pengin mangan jatah kelaparan. Lan mesin cetak wis overclocked kanggo kacepetan unprecedented.
    1. 0
      30 2021 Juni
      SU 57 kita luwih murah kanggo treasury ... uga, luwih gampang kanggo menehi sawetara potongan ..
      1. -2
        30 2021 Juni
        SU 57 kita luwih murah kanggo treasury ... uga, luwih gampang kanggo menehi sawetara potongan ..

        Kita pancen luwih murah, sanajan kasunyatane, miturut pendapat pribadi, mobil kita dadi luwih serius. Dene cacahe, ana kontrak, kanggo wektu iki, kanggo pesawat 76, bakal ana kontrak liyane. Ing pungkasan taun 4 direncanakake. Perluasan basis produksi. Prinsip kecukupan sing cukup, kenapa langkah ing rake USSR, saiki giliran Amerika Serikat. Lan banjur puluhan ewu tank lan barang-barang liyane padha riveted ing siji wektu, nanging padha ora perlu, minangka wektu nuduhake.
        1. -3
          30 2021 Juni
          Ing F-35, sampeyan bisa nginstal generator listrik daya dhuwur banget ing cahya (misale jek sing iki structurally kasedhiya), lan daya gun laser saka iku, nanging ing Su kita generator ora bisa ditempelake ing engine.
          1. 0
            30 2021 Juni
            gampang kanggo nginstal generator listrik saka daya dhuwur banget

            eseman
            Lan pira MW generator iki?
          2. 0
            30 2021 Juni
            Kutipan saka agond
            daya munggah gun laser

            Lan ngenteni cuaca tanpa awan mabur, njaluk mungsuh ora mabur / ngluncurake roket ing udan / pedhut / mendhung, amarga. solusi kanggo ngatasi alangan iki kanggo laser durung dirancang.
          3. 0
            30 2021 Juni
            lan ing Su kita generator ora bisa ditempelake ing engine

            Lan kita, mulane, mabur nganggo baterei, utawa ana DES ing papan?
          4. +1
            30 2021 Juni
            "Ing F-35, sampeyan bisa nginstal generator listrik kanthi gampang" ///
            ----
            Iki ngendi F-35B duwe penggemar. Nanging ora ana papan kosong - ing F-35A ana tank bahan bakar tambahan.
            Tinimbang tank iki, gampang nginstal generator
            karo drive saka poros motor (drive wis ana - kanggo penggemar).
            Laser uga diselehake ing kono.
      2. 0
        30 2021 Juni
        Quote: Dedkastary
        SU 57 kita luwih murah kanggo treasury ... uga, luwih gampang kanggo menehi sawetara potongan ..

        Kok luwih murah?
        Yen peralatan kasebut tingkat teknologi sing padha, mula dhukungan lan pangopènan biaya tingkat biaya sing padha, ing negara kita lan ing AS.
        Sembarang insinyur ndandani peralatan bakal ngandhani sampeyan.
        Saiki ana akeh insinyur sing kompeten sing nggarap peralatan paling modern.
  7. +2
    30 2021 Juni
    Ing sawetoro wektu, miturut saluran telegram, Swiss wis milih F-35 tinimbang Rafale.
    1. 0
      30 2021 Juni
      Kutipan saka Sined
      Ing sawetoro wektu, miturut saluran telegram, Swiss wis milih F-35 tinimbang Rafale.

      LAN? Yen wong edan nawakake sampeyan lan perusahaan sampeyan mlumpat saka lantai 30, "amarga sampeyan batmen" - apa sampeyan mesthi bakal percaya panjelasan omong kosong lan mlumpat? .Yen Swiss mbutuhake wasir ekstra, iku hak dheweke.
  8. roh
    +2
    30 2021 Juni
    38k kanggo jam penerbangan? Utawa downtime ing hangar? Sing jenderal ora menehi angka kanggo piranti liyane? 15ex regane pira sejam, opo sekutu duwe rafal?
    Aku rumangsa yen kompetisi utama kanggo NGAD wis diwiwiti saiki, lan ana sing pengin ngrusak lockheed) amarga NORTHROP umume mabur, amarga bakal diisi kontrak kanggo B21, mula aku rumangsa yen kuping Boeing tuwuh ing kene)
    1. +1
      30 2021 Juni
      Kutipan saka Vasya
      Lan pira MW generator iki?

      Ora dingerteni, nanging daya penggemar angkat ing F-35V dikenal, sing milih 29000 l / pasukan,
      1. 0
        Juli 1 2021
        Ora dingerteni, nanging daya penggemar angkat ing F-35V dikenal, sing milih 29000 l / pasukan,

        Sampeyan salah mangertos jawaban sing salah kanggo pitakonanku. Aku weruh saka daya ditularaké kanggo penggemar, nanging aku ora mikir sing 21 MW generator bakal shoved ana. Aku panginten wong ngerti soko, amarga dheweke nulis, mula dheweke takon. Ing mratelakake panemume, kabeh iki crita bab laser, kang wiwit taun saka 2015, punika stuffing umum sing muncul kanggo nanggepi kritik pancet F-35 ing Amerika Serikat lan masalah karo.
    2. +1
      Juli 1 2021
      "Aku rumangsa yen kompetisi utama kanggo NGAD bakal diwiwiti" ///
      ----
      Prototipe NGAD mabur uga Lockheed.
      Boeing ora ana sing bisa ditawakake.
  9. -1
    30 2021 Juni
    Ora ana sing bisa ditindakake dening Amerika sing luwih apik. Negara sing resmi duwe tingkat buta huruf 14%, nanging nyatane luwih saka 20%, ora bisa ngatasi teknologi dhuwur. Ora kabeh ing donya bisa dituku nganggo dolar.
    Amérika Sarékat kantun rumiyin ing babagan praja, lajêng lajêng kawontênakên ing Cina, lajêng India.
    Amerika Serikat minangka sing pertama ing donya mung babagan ngapusi, jumlah pengacara per kapita lan jumlah penjahat.
    1. -4
      30 2021 Juni
      Amerika Serikat minangka sing pertama ing donya mung babagan ngapusi, jumlah pengacara per kapita lan jumlah penjahat.

      Rusia begja sing dissidents / agen manca dikunjara dening iku ora dianggep kriminal! Dheweke dianggep edan - sing kesusu nglawan panguwasa !!!
      1. +1
        30 2021 Juni
        sing kesusu nglawan panguwasa!!!

        Ing-ing. Ing kene, 1,5 ewu turis mampir menyang capitol kanggo ngombe teh, mula 500 wong dicekel, saben squirming saka 15 nganti 25 taun lan liyane ing pakunjaran ...
        PS Sadurunge ngomong, luwih becik mikir.
        1. -2
          Juli 1 2021
          wah!
          Luwih becik mikir sadurunge ngomong

          Sadurunge mbandhingake, luwih becik dipikirake apa perbandingan kasebut logis!
          1. 0
            Juli 1 2021
            Kutipan saka eklmn
            luwih becik mikir yen perbandingan kasebut logis!

            Ora seneng? Ai-yay-yay, sambat menyang fbi babagan aku.
            1. -2
              Juli 1 2021
              ora seneng?

              Kekurangan logika ing argumentasi ora bisa "seneng / ora seneng", kabeh panemu duwe hak kanggo diungkapake, sanajan sing bodho ...
    2. -2
      30 2021 Juni
      Negara kanthi tingkat buta huruf resmi 14%, nanging nyatane luwih saka 20%, ora bisa ngatasi teknologi dhuwur.

      Egor53, yen sampeyan ora duwe $$$ kanggo ngirim anak menyang universitas Amer, banjur kok sambat babagan ing situs iki?
      Ora kabeh ing donya bisa dituku nganggo dolar

      Bener banget! Sampeyan bisa tuku kanggo rubles utawa yuan, nanging apa kualitas?
      1. -1
        30 2021 Juni
        Kutipan saka eklmn
        menyang Universitas Amerika,

        Apa sampeyan ngomong babagan Delaware lan Syracuse utawa apa wae, ngendi canister sinau? Lan sing isih ora ngerti geografi utawa grammar, ora bisa nyambung 2 tembung? Ajar anak-anakmu ing kana.
        1. -1
          Juli 1 2021
          Kutipan saka: kot423
          Ajar anak-anakmu ing kana

          Sing "ana" wis suwe sinau (lan diatur kanthi apik)!
          Ora suwe anak putu "ing kana" bakal sinau!
          1. +1
            Juli 1 2021
            Kutipan saka eklmn
            Sing "ana" wis suwe sinau (lan diatur kanthi apik)!
            Ora suwe anak putu "ing kana" bakal sinau!

            Gendéra ing tangan. Sepatu ireng wis sinau ngambung?
  10. +1
    30 2021 Juni
    F-35 nduweni kaluwihan sing ora ana ing pesawat liyane.

    Diprodhuksi lan dituku kanthi jumlah sing ora bisa dituku dening wong liya. Lan iki minangka titik utama.
    1. 0
      Juli 1 2021
      Kutipan saka Vasya
      nanging aku ora mikir sing 21 MW generator bakal di-push ana. Aku panginten wong ngerti soko, wiwit dheweke nulis, dheweke takon

      Yen gun laser bakal menehi pulsa individu, generator daya pancet gedhe ora perlu, iku cukup kanggo duwe generator relatif cilik karo rotor flywheel lan nampa energi dening rem.
  11. -1
    Juli 1 2021
    KAsur durung katon ing udhara MIG 35, pemandangan sing luar biasa.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"