Sistem anti-pesawat "Tor-M2" bakal nutupi obyek paling penting saka infrastruktur sipil

40
Sistem anti-pesawat "Tor-M2" bakal nutupi obyek paling penting saka infrastruktur sipil

Sistem rudal anti-pesawat jarak cendhak Tor-M2 bakal digunakake kanggo nutupi fasilitas infrastruktur sipil sing kritis. Iki dilaporake dening Kementerian Pertahanan.

Departemen militer mutusake nggunakake sistem rudal anti-pesawat Tor-M2 kanggo nutupi fasilitas sipil sing paling penting. Sistem pertahanan udara iki, digawe kanggo ngusir serangan udara massive, sadurunge mung digunakake kanggo nutupi pasukan lan nglindhungi pangkalan militer, contone, ing Suriah. Iku pengalaman nggunakake sistem pertahanan udara Tor-M2 kanggo ngusir serangan drone menyang pangkalan udara Khmeimim nyebabake kesimpulan yen kompleks kasebut perlu kanggo nglindhungi infrastruktur kritis.



Kamentrian Pertahanan ngrancang nggunakake sistem pertahanan udara Tor-M2 bebarengan karo sistem pertahanan udara S-400 lan sistem rudal pertahanan udara Pantsir-S kanggo mbangun pertahanan obyek berlapis. Ing wektu sing padha, latihan kanggo nglindhungi infrastruktur kritis, kayata perusahaan industri utawa pembangkit listrik tenaga nuklir, wis kalebu ing program latihan tempur kanggo kru kompleks, dheweke nulis. "Kabar" nuduhake militèr.

Latihan pisanan saka jinis iki dianakake ing wulan Juni taun iki ing Pengawal kaping 4 tank Divisi Kantemirovskaya, sing bersenjata karo unit anti-pesawat yaiku sistem pertahanan udara "Tor-M2". Kacathet yen sistem pertahanan udara iki sukses nglawan drone. Utamane kanggo tujuan iki, rudal anyar dikembangake kanggo sistem pertahanan udara, sing bakal luwih murah tinimbang sing saiki digunakake.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    40 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. + 10
      30 2021 Juni
      Jujur, informasi kasebut ora ngganggu banget. Rencana kanggo pertahanan perusahaan strategis mesthi ana, nanging katon informasi kasebut ing media nuduhake kahanan sing serius banget. Apa kita nyiapake perang?
      1. +5
        30 2021 Juni
        Staf Umum tansah nyiapake. Ketoke padha mikir bakal migunani. Apa sing bisa ditindakake sadurunge ora jelas - kompleks kasebut cukup apik. Bakal nyelehake ing posisi apa wae, kompak, lan sawise nambah beban amunisi nganti 16 misil, umume apik banget, sanajan kanthi pasangan bisa ngusir serangan udara sing rada gedhe.
        Lan kanthi cara kasebut, ana modul sing bisa diselehake kanthi permanen.
        1. +2
          30 2021 Juni
          Kutipan saka Wedmak
          Staf Umum tansah nyiapake. Ketoke padha mikir bakal migunani. Apa sing bisa ditindakake sadurunge ora jelas - kompleks kasebut cukup apik.

          Kaping pisanan, afiliasi departemen sing beda: "Tor" minangka pertahanan udara militer, lan dudu pertahanan udara negara, sing kalebu Angkatan Udara.
          Kapindho, sistem pertahanan udara pertahanan udara negara kasebut tundhuk karo syarat sing beda karo sistem pertahanan udara militer. Kanggo pertahanan udara VKS, kemampuan lintas negara, proteksi waja lan tembak ing pamindhahan ora penting kaya kemampuan kanggo nindakake tugas tempur sing tetep kanggo wektu sing suwe.
          Ing negara kita, pertahanan udara SV lan pertahanan udara negara kasebut nyebar ing sistem pertahanan udara wiwit wiwitan - malah S-300s tentara lan pertahanan udara shiniki beda-beda.
        2. 0
          30 2021 Juni
          Kutipan saka Wedmak
          Lan kanthi cara kasebut, ana modul sing bisa diselehake kanthi permanen.

          Iki persis apa sing kudu digunakake kanggo nglindhungi obyek. Kaya "kubah" wong Yahudi. Iku luwih murah lan luwih pragmatis - kok nggunakake platform perlu, yen Sejatine ora bakal pindhah. Utawa dipasang ing trailer. Aku ngangkat munggah karo traktor sembarang lan nyeret menyang Panggonan tengen
      2. +5
        30 2021 Juni
        Kutipan saka APAS
        Apa kita nyiapake perang?

        Mungkin provokasi? Nggunakake UAV sing padha ...
      3. -1
        30 2021 Juni
        ing mratelakake panemume, iku mung artikel lan alesan informasi di sedot metu saka driji. Ora maneh.
      4. +1
        30 2021 Juni
        Ya, bener, Thor digunakake nalika nglindhungi obyek ing Olimpiade Sochi
      5. 0
        30 2021 Juni
        Ngelingi yen ing wilayah ana panyerapan anggaran sing ketat sanajan kanggo program sosial, lan program sing disiarkan penjamin, mula yen sampeyan ora ndeleng kothak kasebut, mula. kita nyiapake, yen ora kanggo terobosan, banjur manawa kanggo awake dhewe
      6. -2
        30 2021 Juni
        Ngelingi yen ing wilayah ana panyerapan anggaran sing ketat sanajan kanggo program sosial, lan program sing disiarkan penjamin, mula yen sampeyan ora ndeleng kothak kasebut, mula. kita nyiapake, yen ora kanggo terobosan, banjur manawa kanggo awake dhewe
    2. +1
      30 2021 Juni
      Komplek iki seluler, logis kanggo nggunakake ing kapasitas iki.
      Yen obyek kasebut archi penting, logis nggunakake sistem stasioner, luwih murah ....
      Dadi dianggep ora ana sing kudu ngliwati wates, echeloned, nanging ora ana bebaya kaya ing njero negara ..... kabeh kedadeyan pisanan, sanajan layanan khusus bisa digunakake kanthi efektif, dheweke ora bakal ngidini munculé kelompok. saka "barmaley" karo sarana serangan udhara kanggo obyek penting.
      Piye carane???
      1. 0
        30 2021 Juni
        Sistem pertahanan udara Tor-M2 bebarengan karo sistem pertahanan udara S-400 lan sistem rudal pertahanan udara Pantsir-S kanggo mbangun pertahanan berlapis.
        Dadi kudu ... Lan ngendi kanggo nyebarake pitakonan liyane.
        1. 0
          30 2021 Juni
          Yen kabeh ana ing turah mbrawah / keluwihan, ora pitakonan.
          Nanging kita ora tau duwe lan ora bakal!
          Perlu nggawe skema optimal kanggo nggunakake cadangan sing ana.
      2. +1
        30 2021 Juni
        Kutipan saka roket757
        Yen obyek kasebut archi penting, logis nggunakake sistem stasioner, luwih murah ....

        Utamane kanggo mungsuh, sing mesthi ngerti persis koordinat posisi kasebut.
        Komplek stasioner pungkasan ing pertahanan udara negara yaiku S-200. Salajengipun, malah semi-trailer diijini minangka langkah sauntara - pertahanan udara mbutuhake sistem self-propelled.
        1. 0
          30 2021 Juni
          MILITARY AIR DEFENSE, dibutuhake sistem self-propelled .... ing umum, kanthi cara sing beda-beda, TAPI, pitakonan rega - kualitas - efisiensi, ora ana sing mbatalake! Lan wong-wong sing nyoba kanggo mlumpat liwat iku, nglirwakake iku, rampung ora banget uga.
          1. +1
            30 2021 Juni
            Kutipan saka roket757
            MILITER udhara pertahanan, dibutuhake sistem self-propelled

            Ora - sawise perang Vietnam lan Arab-Israel, pertahanan udara negara kasebut wis nuntut sistem sing digerakake dhewe. Malah 45 menit kanggo ngaso wis akeh banget. EMNIP, S-300P Originally dhawuh poto-propelled - lan mung wektu tundha ing pembangunan menehi wiwitan urip S-300PT ing semi-trailer.
            1. 0
              30 2021 Juni
              Negara kita gedhe, ana sawetara mungsuh lan bisa uga katon saka sisih sing beda-beda ... sistem seluler kanthi otomatis, ing kasus iki minangka pilihan sing paling apik kanggo nglindhungi wates.
              Sistem seluler ing versi ditarik, sing dikirim kanggo nglindhungi obyek tartamtu, dilebokake ing tandha siji, loro, telu .... ora kaya sadurunge nganti suwe.
              Kabeh wis dadi luwih kompak, luwih entheng, luwih cepet digawa kanggo nglawan kesiapan lan barang liyane, kalebu. luwih akeh rudal ... lan amarga disambungake karo kontrol siji, pusat operasional, duwe data pengintaian babagan kontrol wilayah udara, ora mbutuhake kiriman antena sing akeh banget ...
              Ora mbutuhake basis transportasi lintas negara lan liya-liyane, sing nyederhanakake lan nyuda biaya sistem kasebut tanpa nggawe kurang efisien.
              Nanging, iki mratelakake panemume, yen ora, jerapah iku amba lan ngerti apa lan carane wis ing wayahe kanggo ngrampungake tugas tartamtu.
              1. 0
                30 2021 Juni
                Kutipan saka roket757
                Sistem seluler ing versi ditarik, sing dikirim kanggo nglindhungi obyek tartamtu, dilebokake ing tandha siji, loro, telu .... ora kaya sadurunge nganti suwe.

                Bentenipun antarane S-300PS lan S-300PT babagan wektu clotting meh 9 kaping. Masalah kabeh ana ing semi-trailer lan traktor.
                Kutipan saka roket757
                lan amarga disambungake karo pusat operasional, manajemen tunggal, duwe data pengintaian babagan kontrol wilayah udara, ora mbutuhake kiriman antena sing akeh banget ...

                Pertahanan udara negara kasebut minangka sistem tunggal sajrone urip. Unit teknik radio melu deteksi target, lan unit pertahanan udara makarya miturut data. Dadi "kiriman antena sing rumit" saka srdn iku dhewe, tanpa shooting ora mungkin.
                1. 0
                  30 2021 Juni
                  Sistem seluler jarak cendhak ora mbutuhake antena ukuran omah, utamane yen diwenehake informasi saka sistem kontrol / kontrol umum.
                  Kita ngomong babagan sistem sing beda-beda.
    3. +3
      30 2021 Juni
      Apike, Tor-m2 kanggo pasukan pertahanan udara bakal ana ing sasis roda? Yèn mangkono, kang siji, MZKT, BAZ utawa rodha saka MMZ?
      Miturut cara, pembangkit listrik tenaga nuklir ing Belarus ditutupi resimen Tor-m2E.
      1. +1
        30 2021 Juni
        Paling kamungkinan BAZ. Pilihan sing paling logis lan bener. Dheweke uga bisa pesen batch cilik ing MAZ kanggo ndhukung produksi serikat pekerja. Nanging iku seng di pengeni kanggo duwe sasis mastered massa, ing kasus hubungan karo Belarus dadi rumit.
        1. 0
          30 2021 Juni
          Ing kene, BAZ utawa sasis roda Mytishchi SKKSH-586-01, uga ngambang.
        2. -1
          30 2021 Juni
          Komplikasi hubungan karo Republik Belarus ing mangsa ngarep ora mungkin amarga kombinasi saka macem-macem faktor.
          1. +1
            30 2021 Juni
            Komplikasi hubungan karo Ukraina, durung suwe, uga dianggep ora mungkin dening akeh
      2. +1
        30 2021 Juni
        Minangka pertahanan udara obyek, bisa dadi modul non-obah.
        1. +1
          30 2021 Juni
          Kutipan: 210 okv
          Minangka pertahanan udara obyek, bisa dadi modul non-obah.

          Opsi stasioner ora bakal kejawab - banget rawan. Bakal ana kompleks seluler sing obah ing antarane posisi.
      3. 0
        30 2021 Juni
        Kutipan: Jerman
        Apike, Tor-m2 kanggo pasukan pertahanan udara bakal ana ing sasis roda? Yèn mangkono, kang siji, MZKT, BAZ utawa rodha saka MMZ?


      4. 0
        30 2021 Juni
        Kutipan: Jerman
        Apike, Tor-m2 kanggo pasukan pertahanan udara bakal ana ing sasis roda? Yèn mangkono, kang siji, MZKT, BAZ utawa rodha saka MMZ?

        Kamaz. eseman
        1. 0
          30 2021 Juni
          Ing foto sampeyan duwe Tor-M2KM, ekspor, modular, ana muatan amunisi 8 rudal nglawan 16 kanggo Tor-m2.
    4. +1
      30 2021 Juni
      Nanging kita butuh iki, yen ora pepadhamu ora nyukupi
      1. +2
        30 2021 Juni
        Quote: Charik
        Nanging kita butuh iki, yen ora pepadhamu ora nyukupi
        Iku ora babagan "tangga", nanging babagan tanggane!
        1. 0
          30 2021 Juni
          Aku mung krungu saka pepadhamu babagan serangan ing pembangkit listrik tenaga nuklir kita
    5. 0
      30 2021 Juni
      Komplek Tor kanggo pertahanan udara obyek / pertahanan rudal mbutuhake siji liyane kanthi 3-4 jinis rudal, kompleks perang elektronik sing dibangun lan amunisi kaping pirang-pirang:
      1. Kita butuh rudal homing jarak jauh kanthi jarak 40-50 km kanggo ngrusak kendaraan pangiriman (pesawat, helikopter, UAV ...)
      2. Kita butuh amunisi sing tambah kanggo ngatasi serangan gedhe - kaset kanggo misil 48-64,
      3. Kita butuh rudal jarak cendhak murah 6-8 km kanggo ngrusak swarms mini-UAV, cangkang MLRS, bom berawak sing dipandu, misil anti-tank ....
      4. Kita butuh kompleks perang elektronik sing dibangun, sing bakal nutupi obyek sing dilindhungi kanthi kubah.
      1. +1
        30 2021 Juni
        Aku ngecet, isi kabeh dadi siji mobil, kapal bakal dadi kaya RTO, supaya sampeyan bisa nyopir waduk utawa mlayu ing pinggir kali.
      2. +3
        30 2021 Juni
        5. Kulkas karo bir kadhemen lan ram ...
        6. Built-in moonshine ... (Kanggo bir tanpa vodka iku dhuwit mudhun ...)
        7. Barbecue sing dibangun ... (Kepiye bisa tanpa ing pertahanan udara obyek sajrone tugas stasioner jangka panjang?!)
        8. Sofa inflatable karo kompartemen kanggo aksesoris intim (Inggih ... pertahanan udara objektif ... tugas dawa ...)
    6. sen
      +4
      30 2021 Juni
      Sistem anti-pesawat "Tor-M2" bakal nutupi obyek paling penting saka infrastruktur sipil

      Kaputusan sing cukup, amarga Suriah wis nuduhake yen Tor-M luwih efektif tinimbang sistem rudal pertahanan udara Pantsir-S.
      1. +1
        30 2021 Juni
        MO arep pesen luwih saka 2027 Torov M300 nganti 2.
      2. 0
        30 2021 Juni
        Luwih efektif nalika Thor ketemu target, miturut sebutan target pasukan teknik radio, lan Shell ngrampungake target sing wis ditembus nganggo bedhil mesin ing jarak sing cedhak. Ing piwulang Torah, miturut sebutan target pasukan teknik radio, dheweke bisa nangkep lan nyerang target kayata misil balistik.
    7. 0
      30 2021 Juni
      Quote: nyerang
      bom wong
      Bom berawak minangka tembung anyar ing teknologi militer, kayata torpedo manungsa. Pancen............. ya!
      1. 0
        30 2021 Juni
        Munchausen ngguyu
    8. 0
      Juli 1 2021
      Iki cukup wajar, kutha-kutha lan perusahaan gedhe kita kudu dilindhungi.

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"