Review militèr

Ayo ngelingi soko 2

21
Ayo ngelingi soko 2Sawetara dina kepungkur, aku nyebutake kutipan saka buku harian Internet saka perwira mortir saka resimen 693rd. http://twower.livejournal.com/859007.html, sing dipimpin nalika layanan ing 2006-2008. Ana akeh tembung pait babagan latihan tempur, urip, hubungan ing tentara, i.e. babagan apa sing wis diatur ing angkatan bersenjata kita nganti pirang-pirang taun liwat siji titik alus.

Dina iki aku bakal nggawe pilihan saka latihan tentara dhewe, ditampa nalika layanan kontrak ing pangkalan militer 7 ing Abkhazia ing 2008-2010, lan aku bakal nambah soko sing durung diterbitake nganti saiki.

Entri pisanan muncul ing blogku ing Februari 2009. Dheweke kena ing nggodhok - lack of latihan pertempuran

http://twower.livejournal.com/528.html:

Wingi ana perusahaan menyang lapangan tembak ing Ochamchira. "Veselukha" wis diwiwiti jam 6.10 kanthi mbangun sarapan. Wiwit rong dina sadurunge wis dibayar, sing bertepatan karo tanggal 23, asil kasebut bisa ditebak - dobel basses dijupuk menyang dada. Salah siji saka "pengambil" mripate pejabat politik brigade karo kasus bir, liyane ketemu mung esuk.

Kanggo setengah jam, komandan batalyon mbuwang gludhug, kilat lan ekspresi idiomatic saru marang raiders, perwira lan prajurit perusahaan, ing wektu sing padha meksa platoon komunikasi kanggo nindakake teknik tempur tangan-kanggo-tangan (sinyalmen uga. miber ing - prajurit nyuwil sikil ing kahanan pedhut banget). Komandan batalion ditransfer menyang kita nem sasi kepungkur saka divisi 42, dheweke seneng karo piagam lan formasi dawa karo recitatives "Jancok!" lsp. Ing antarane prajurit lan akeh perwira ing mburi mata diarani wong bodho saka omah edan.

Bangunan kanggo sarapan lancar mili menyang divorce esuk lan njupuk gaman. Budhal, sing dijadwalake jam 7.30 esuk, kacilakan amarga kompeni kita, komandan batalyon siaran, mula ... Mula, kita melu latihan pengeboran rompi anti peluru, sinau tembang batalyon lan liya-liyane "perlu" kanggo murub.

Nyedhaki jam sewelas esuk, pimpinan pungkasane tuwuh bebarengan lan tenang, lan sawise ngisi peleton menyang URAL, kita mlayu menyang papan latihan. Telung jam ing bangku kayu ing mburi lan hello, Ochamchira!

Sawise mangan cepet karo jatah garing, kita nerusake menyang kelas. Meh langsung dadi metu sing perusahaan ora siap kanggo diperlokaké: ora ana perwira kita marang apa, lan komandhan rama piyambak meh ora ngerti apa UKS No.. 2. "Seks" rong menit saka komandan batalyon karo komandan perusahaan nyebabake sing terakhir maca kondisi tembak. Kanggo jam setengah, nalika prajurit njupuk, kita salah siji banter utawa meneng mbaleni kanthi cara sing beda-beda: "Target nomer loro - nyerang / mundur infanteri. Loro target wutah nomer wolung ...", banjur pindhah menyang titik latihan. . Ing kana, kelas dianakake dening sersan kita, sing latihan uga akeh sing dikarepake. "Tujuan sing bener", "pembubaran senjata sing ora lengkap" - kita ngerti ilmu militer.

Umumé, iki minangka tembak pisanan sajrone nem wulan layanan kontrak, lan sing paling nyenengake yaiku sadurunge kita ngenteni patang wulan ing Kodori Gorge tanpa persiapan.

Sawise perusahaan RMO, peleton pisanan kita metu menyang garis tembak, ing wayah surup wis diwiwiti. Tadadah, tembakan keprungu, nanging gamane ora kabeh katon, kena sasaran arang banget. Udakara rolas wong sing bisa nyusup bubuk mesiu, sawise ditembak 30 puteran, sadurunge peteng.
Kita cepet mbungkus lan bali menyang Gudauta ing 10 pm.

Fun, bener? A latar mburi sethitik kanggo ngerti apa diterangake.

Aku gabung karo brigade senapan bermotor kaping 131 ing wulan Agustus 2008. Sawetara dina sabanjure, aku wis mabur minangka bagian saka tim pisanan menyang lapangan terbang Bambora, ing ngendi kita, sawetara rolas wong, nyiyapake meh kabeh kemah ing pangkalan militer mangsa ngarep ing Gudauta sajrone sawetara minggu. Ing September, batalyon budhal menyang wilayah Gali wewatesan karo Georgia, ngendi iku melu ing noto baris pertahanan. Bali saka ngeduk trenches bertepatan karo aktivitas organisasi lan staffing pisanan saka reformasi saka angkatan bersenjata, kang njupuk Panggonan ing brigade ing awal Oktober 2008. Peleton pengintaian lan sappers dicopot saka batalyon bedhil motorized, lan jabatan wakil komandan batalyon kanggo karya pendidikan dikurangi. Rong sasi ora ana latihan, ora ana kelas - mung nggarap ngatur kemah lan garis pertahanan ing wilayah tapel wates.

Banjur perusahaan kita dikirim menyang Kodori Gorge kanggo ngawula ing pos. Kita ora ngliwati koordinasi tempur, ora ana pelajaran siji ing disiplin tentara, ora ana penembakan. Ana pawai dawa ing sadawane dalan gunung sing paling angel, sawetara sing ngliwati tebing multi-meter, nalika roda-roda digantung ing stream sing ngorok ing ngisor iki, nanging umume pembalap BTR-80 ora duwe pengalaman nyopir. Kanggo sasi setengah ing Abkhazia, pembalap kontrak (sebagian gedhe saka rekrutmen Agustus 2008) mung sok-sok nyopir sawetara puluhan meter liwat taman. Brigade ngirit bahan bakar. Ora, ora amarga dheweke ora ana, nanging amarga zampotyl buritan, sing kabeh perwira brigade wedi kaya geni, duwe jaringan stasiun gas ing Adygea lan Wilayah Krasnodar. Ing pungkasan, sawetara dina sadurunge departure, pembalap padha mimpin kaping pirang-pirang ing bunder ing tankorome lawas. Lan kanthi katrampilan kasebut, kita lunga menyang gunung. Kita teka ing kono tanpa masalah, sing akeh thanks kanggo wong lanang sing nguripake setir.

Kodori Gorge ketemu kita karo desertion meh lengkap. Perusahaan bubar menyang titik strategis: siji peleton - siji pos. Ing wayah wengi, kadhangkala ana sing mlaku-mlaku ngubengi pos, lan nalika ana tembak-menembak. We manggon ing jurang saka Oktober 2008 kanggo Februari 2009: ora siji pawulangan, ora njupuk siji. Padha murub dhewe, meneng-menengan, nggunakake cartridges Georgian dijupuk. Halo, Kapten B.! Sugeng rawuh, Mayor K! Hello Letnan lan Starleys! Punapa panjenengan, para perwira saking komandan peleton dumugi wakil komandan batalyon, ingkang sinau gangsal taun ing jaman pra-reformasi ingkang "mulya", boten nate kersa nindakaken sakedhik-sekedhik pawulangan ingkang awon? Napa sampeyan luwih seneng ngombe saben dina lan ngidini meh kabeh personel miwiti nindakake iki? 4 sasi mabuk, nalika posisi banget kurang lan buta huruf dilengkapi, nalika setengah saka prajurit ora langkah menyang njaga, amarga padha mung ora pengin utawa ngombe alkohol. Letnan B., apa sampeyan kelingan pira kaping aku takon sampeyan mriksa keamanan karo kula ing wayah wengi? Sampeyan ora tau metu amarga sampeyan pengin turu. Apa ana pangertèn ing mriksaku nalika aku mung prajurit kontrak sing padha karo liyane, amarga konsep sersan = komandan ora ana ing tentara kita? Aku mung entuk sikap ala saka kabeh platoon, amarga. nyegah penjaga saka turu, ngombé lan ngrokok ganja tengen ing pos.

Banjur, nalika wong sing ora dingerteni murub sampeyan ing wayah wengi ing alas, apa sampeyan kelingan carane wedi sampeyan, letnan, lan njaluk supaya layanan ing pos ditindakake kanthi bener? Nanging maneh dheweke ora metu kanggo mriksa kinerja layanan iki, luwih seneng amben anget. Lan banjur sersan senior Mokrushin dicopot saka posisi pimpinan regu lan dikirim menyang platoon liyane minangka penembake sing prasaja, amarga dheweke butuh wong sing luwih nyaman, sing ora ngganggu mriksa ing wayah wengi ...

Sawise patang sasi wektu ora kompeten, kita bali menyang pangkalan. Pranyata ora ana latihan sing ditindakake karo unit liyane, mung bisa ngatur pangkalan. Perusahaan kita dadi sing paling dilengkapi karo prajurit kontrak, amarga ora ana papan kanggo pindhah saka gunung. Batalyon liyane padha tipis banget, amarga ora mbayar tunjangan perjalanan, nanging ora ana sing kepengin dadi batalyon konstruksi. Sawetara minggu sawise bali, tembakan pisanan sing diterangake ing ndhuwur kedadeyan ...

Banjur aku nulis iki http://twower.livejournal.com/3517.html
:
Ana akeh Perwira Tempur (tm) ing brigade kita. Padha gampang kanggo mbedakake saka werna abu-abu, massa tanpa pasuryan saka kolega dening fitur ing ngisor iki:

- Petugas Pertempuran (tm) ora bakal liwat yen dheweke weruh yen tombol prajurit dibukak. Kanthi swara sing nggegirisi lan prentah, nglebokake frasa saru kembang saben wektu liyane, dheweke bakal mbenerake pelanggaran sing insidious. Nanging supaya kriminal ora mikir yen tombol tombol bakal mbenerake atrocity ireng, ora, kanggo jam liyane dheweke bakal mlaku-mlaku ngubengi kothak, nindakake pengeboran.

- Petugas Pertempuran (tm) ngerti nganti milimeter sing paling cedhak ing jarak saka gagang tag sing kudu dijahit ing bilah sapper lan warna apa sing digawe ing prasasti kasebut. Dheweke ora kesel kepeksa ngontrol ngarsane lan penempatan tag sing bener, inventaris, papan dokumentasi lan barang-barang sing padha sing penting kanggo njaga unit sing dipasrahake marang dheweke kanthi siaga pertempuran terus-terusan.

- Perwira tempur (tm) ngerti manawa prajurit kontrak pancen ora butuh barang-barang pribadi lan tas sing ana ing sangisore amben prajurit ora bisa ditampa. Kabeh barang sing diidinake, yaiku sabun, cukur, lsp. kudu ngapusi ing nightstand, digunakake ora diwenehi. Nesune Perwira Pertempuran(tm) luwih nggegirisi nalika ndeleng andhuk sipil digantung ing sirahe amben. Ora masalah yen wafel tentara ora ditanggepi, nanging sing - "belang" - aja nganti ngganggu mripate komandan.

- Perwira tempur (tm) ngerti yen tentara dudu umbah-umbah, mula dheweke ora kudu ndeleng garing, ngumbah barang ing endi wae. Sawise kabeh, prajurit sing disiplin dhewe kudu kasengsem carane garing seragame yen ana udan ing njaba, nanging ora mungkin ing jero tenda. Iki carane siluman lan siluman dilatih - skills indispensable ing Intelligence.

- Perwira tempur (tm) yakin yen trenches lan trenches kudu nyebabake sensasi estetis ing jiwa komandan saka kontemplasi babagan proporsi sing cocog. Kesesuaian tempur saka struktur rekayasa iki sekunder, sawise kabeh, sampeyan ora mungkasi perang, banjur? Titik tengah bètèng, inti pertahanan, punika kertu shooting, kang prajurit diutus, maca isine ing ati.

- Perwira Pertempuran (tm), nyiapake latihan geni lan taktik karo personel, ngerti manawa emphasis utama yaiku nyiapake dokumentasi, lan puluhan lembar macem-macem cathetan lan instruksi rencana kudu ditulis kanthi tangan. Kelas dhewe ora penting, ora bisa ditindakake, amarga sawise kabeh, sampeyan ora duwe niat gelut, ta? Pilar sing ndhukung kesiapan tempur ing kasus iki yaiku rencana pelajaran mingguan sing ditulis kanthi apik.

Nanging Perwira Tempur (tm) ora seneng perang. Iku mbebayani ing kono, bisa mateni lan ora ana tag karo cathetan rencana. Ya, lan prajurit ana piye wae salah: ora disandangi miturut piagam, reged, unshaven, lan ing kasus iki bisa doyo wong ing pasuryan. Ora, ora ana papan kanggo Perwira Tempur (tm) ing perang, uga, mung telung dina kanggo entuk sertifikat veteran perang, banjur bali. Sawise kabeh, ing pungkasan, ora nglawan wong-wong mau?


Ya, shooting ing spring saka 2009 arang banget (1-2 kaping sasi), ora latihan liyane digawa metu ing laku, nanging ing kertas kita nyoba kita paling apik ing Ivanovo.

Ing April ana metu lapangan brigade gedhe menyang tapel wates karo Georgia. Ing Tbilisi, mung ana rapat umum nglawan Saakashvili lan kahanan ora tenang. Ana perasaan yen operasi militer bisa diwiwiti. Lan kita duwe kekurangan personel lan 2-3 latihan tembak sajrone 7 wulan ... Peleton kita duwe pawai sing kapisah menyang wilayah sing adoh, nanging amarga kekurangan, penembak mesin ora ana. Dhèwèké nyuwun marang komandhan kompeni kanggo masang senapan mesin menyang salah siji penembake, nanging ora ngidini, amarga dheweke ora pengin ngetokake dokumen. Iku bakal becik yen padha perang tanpa bedhil mesin ... Malah nalika padha sakcepete sadurunge sing ing Kodori, perwira kanggo nimbali saka VOP nandur mesin gunners salah siji ing ngarepe gunung meh gedhine, utawa ngelawan grumbulan, ngendi sektor tembak rampung diblokir. Peluncur granat kanthi granat kumulatif mung sregep lungguh ing ngarep grumbulan sing padhet tinimbang mblokir siji-sijine dalan karo dheweke ... Apa sing diwulangake marang sampeyan, perwira kanca, ing sekolah sing misuwur nganti pirang-pirang taun. sejarah...

Ing lapangan metu, bisa uga ana sawetara tumindak ing tingkat batalyon lan markas brigade, lan kita, infanteri, mung rada ndandani trenches, lan kita ora kejawab nganti 10 dina tanpa pelajaran. Feed kita, banget, kabeh ora bisa metu - hello, zampotil! Nanging ing Sukhum, URAL kanthi panganan diturunake ing toko pribadi ...

Sawise bali saka tapel wates, kita terus-terusan mbangun http://twower.livejournal.com/4949.html lan nempel maneh tag http://twower.livejournal.com/9721.html. A tren anyar reformasi wis tekan kita: conscripts pisanan disebut kanggo setahun wis teka kanggo replenish kita. Dheweke ngladeni tanpa hazing, amarga kita prajurit kontrak ora bakal ndemek dheweke, lan ora ana wong liya.

Ing mangsa panas 2009, ana latihan utama pisanan "Kavkaz-2009". A trip preparatory cilik menyang papan latihan ing Tsabal: kamuflase peralatan, dina libur, sing perwira kita ora bisa nindakake, nanging conscripts kita, sing sadurunge wis setengah taun ing latihan pasukan khusus, bisa nindakake. Dina shooting. Kita njupuk akeh saka kabeh: saka AK nganti KPVT, kita mbuwang granat kanggo pisanan ing layanan kita. Ora ana kelas persiapan, kabeh wong ditembak kanthi pangerten lan kemampuan sing paling apik: ing kene ana senapan mesin, ing kene ana majalah, ana target - tembak. Ing ngendi latihan prajurit, perwira kanca? Apa sampeyan mikir yen "menembak ing arah kasebut" lan "bisa njupuk" iku padha?

piwulang piyambak. BTU. Sawijining dina platoon sinau carane muter mundur, lan loro perusahaan lan mortir carane muter pertahanan mobile. Apa sing bakal padha sinau ing sawijining dina? Perusahaan kita aside ngeduk trenches ing lemah rocky. Dina wulangan. Peleton muter mundur, batalyon nggambarake pertahanan sing bisa ditindakake. Ing endi kerjane karo para prajurit kanggo nerangake apa sing kedadeyan?

Latihan kasebut liwati lan maneh tag, ngresiki wilayah kasebut http://twower.livejournal.com/10415.html...

Banjur kita dadi perusahaan anti-teror. Ora ana latihan sing cocog, mung formasi saben dina kanggo cerai rasukan saben dina kanthi lengkap. Unit sing dadi pangkalan pertama sing mlebu perang malah ora ana unloading ...

Iki sepisanan aku nemoni penggaweyane kejaksaan. Salah sawijining prajurit peleton kita perang karo prajurit wajib militer lan dheweke nulis pratelan marang perwira kasebut. Sidhang sing dawa, perwira kasebut bisa dislametake mung amarga para wajib militer dhewe nglanggar hukum kanthi terang-terangan ora manut dhawuhe, lan mung ana perang. Wajib kasebut terus ngladeni ing perusahaan kita, kanthi tenang ninggalake demobilisasi, lan pejabat kasebut dipecat sawise sawetara wektu, amarga, kanthi prentah saka menteri, dheweke ora duwe niat kanggo njaga perwira sing ngidini nyerang prajurit ing tentara.

Autumn 2009, pos cilik ing tapel wates. Kontraktor terus-terusan ngombe, petugas ora ngganggu, para penjaga buru-buru nganggo lengen klambi. Aku wis setengah taun ing posisi sersan, nanging aku ora ngganggu akeh, amarga praktis ora ana gunane, ora ana dhukungan saka sapa wae.

Desember 2009 Ora ana kayu bakar ing kemah, kita lagi nyuwek sabuk alas sing paling cedhak, dene petugas ngomong yen dhuwit kanggo kayu bakar wis dialokasikan. http://twower.livejournal.com/43181.html. Hello, zampotil! Aja lali kanggo ngelingake awake dhewe.

Kita ajeg dipriksa dening komisi distrik lan Moscow. Kita ajeg ngowahi tag, sijine iku ing urutan, nanging padha ketoke perlu liyane. Kelas wiwit ditindakake luwih asring, utawa luwih katon: para prajurit lungguh kanthi apik lan pura-pura ngrungokake paragraf sing diwaca saka buku kasebut. Officers wegah, "kanggo nuduhake", maca piyambak, nanging kanggo sisih paling padha ngalih menyang sawetara prajurit, ninggalake kanggo menehi hasil karo dokumentasi. Wacan mandheg, para prajurit bosen lan alon-alon nyebar ing kabeh arah.

Ing Januari 2010 gludhug disabetake http://twower.livejournal.com/56428.html: miturut syarat anyar, kelas kudu direkam kanthi bantuan njupuk foto lan video! Saiki saben pelajaran wis dadi kaya proses sinau, amarga kamera sing ora bisa diapusi. Ana kedadeyan langsung muncul: ing laku, akeh petugas sing ora ngerti carane nyritakake lan nuduhake, nanging mung bisa maca subyek sing disinaoni saka buku.
Mboko sithik, njupuk njupuk kurang lan kurang, lan kelas isih lancar sirna. Ora usah lapor...

Ing taun 2008-2009, pangkalan kasebut dirakit maneh: kabeh batalyon bedhil bermotor nampa BTR-80 anyar, tank batalyon dipindhah menyang T-90A, signalmen kanggo KShM anyar, batalyon pengintaian nampa sistem Intelligence elektronik anyar, infantri dianyari helm, waja awak, lan peralatan komunikasi. Kabeh anyar, nanging kita ngerti cara nggunakake banget ...

Ing Desember-Januari, kita mbayar bonus seprapat pisanan ing urutan anyar No.. 115 http://twower.livejournal.com/50273.html. Jumlah cukup apik, nanging disparity ing pembayaran apik tenan. Salajengipun, pranyata dhuwit (sangu travel) cukup kasil dikuwasani dening printah saka unit http://twower.livejournal.com/112955.html. Lan sakperangan alesan, maneh, ana zampotyl melu. Pungkasane, dheweke dicopot dening komisi liyane saka Moskow, lan sawise iku kedadeyan sing nggumunake ing pangkalan: dheweke wiwit mangan luwih apik, lan bahan bakar ditemokake kanggo peralatan.

Ya, kita isih njahit tag http://twower.livejournal.com/91757.html, http://twower.livejournal.com/96282.html, http://twower.livejournal.com/100126.html, http://twower.livejournal.com/114439.html, baris lan nyanyi tanpa rasa lan tanpa ampun http://twower.livejournal.com/99187.html, http://twower.livejournal.com/130433.html, nanging ing April-Mei 2010 sing padha, kelas reguler diwiwiti: taktik, fisio, nyopir (kalebu kanggo regu pimpinan!) lsp. Kelas nyata nalika dheweke pancene nyoba mulang. Ya, petugas asring ora ngerti carane ndeleng dheweke liwat, nanging dipeksa saka ndhuwur. Saiki masalah utama ora lack of latihan, nanging kasekengan komandan tingkat ngisor kanggo competently nindakaken.

Ing wulan Mei 2010, aku lunga preian kanthi dipecat minangka bagéan saka program sing ditindakake nalika iku kanggo nyuda buruh kontrak.

Ayo kula ngringkes. Ing wiwitan layanan, aku ora ngalami semangat kanggo reformasi, mung ana minus ing ngarep mata. Banjur, sethithik mbaka sethithik, sikap wiwit owah. Pangkalan kasebut dilengkapi maneh karo peralatan anyar. Hazing ilang antarane conscripts karo introduksi saka taun layanan, kang kanggo kula, sing ngelingi uga urutan lawas saka layanan ing 1998-2000, iku langkah buta maju. Padha wiwit mbayar bonus apik. Sing paling penting, latihan tempur reguler diwiwiti.

Ing abang ana nyolong properti lan dhuwit, latihan sing ora apik lan ora gelem para perwira nglatih prajurit. Kabeh padha, sing dakeling-eling kanthi sampurna saka wektu dinas militer.

Mangkono, sajrone reformasi, dheweke ngganti apa sing bisa diganti kanthi cepet: properti materi, nanging kesandhung wong: kekurangan personel sing mumpuni lan kualitas sing ora nyenengake saka akeh sing kasedhiya (loro prajurit kontrak lan perwira). Lan masalah iki karo personel bakal hiccup kanggo dangu (Kolonel Murakhovsky ngandika sing paling 6 taun liyane http://twower.livejournal.com/859007.html?thread=43890303#t43890303). Lan aku mikir bakal ana akeh owah-owahan lan ngrusak pondasi. Lan amarga masalah personel sing padha, risak iki ora mesthi bener lan diverifikasi.

Kathah-kathahipun ing nginggil punika sampun damêl pamanggih kula babagan reformasi angkatan bersenjata.
Pengarang:
Sumber asli:
http://twower.livejournal.com/860203.html
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. INTER
    INTER 4 September 2012 09:39
    0
    Sing utama ora lara!
  2. esaul
    esaul 4 September 2012 09:42
    +1
    Denis, ing asas, uga bisa blurt metu materi patriotik apik, nanging uga bisa guyon (kaya ing bagean iki "A perwira pertempuran ..."), nyorot shortcomings lan moyoki wong, tentrem ngrokok. Umumé, nada artikel kasebut nandhang sungkowo lan nyebabake analogi karo tetesan air mata liyane ... Aku ora bakal nyelehake ... Aku duwe hak!
    1. slas
      slas 4 September 2012 11:40
      0
      Kutipan saka esaul
      nanging uga bisa dadi lelucon (kaya ing bagean iki "Perwira tempur yaiku ..."),

      Ojo nganggep kaya "oh siji maneh" --- nanging kanggo guyonan kaya "perwira tempur iku ..." ya, karo pecut ing tangan Nemokake kesalahane kaya "rusak ora mbangun" b .. Nuwun sewu
    2. Tatar ala
      Tatar ala 4 September 2012 14:15
      +3
      Leafing liwat, ndeleng kiriman, aku langsung mutusake yen aku bakal mangsuli sawise Yesaul ...

      Nalika aku ana ing barak, para perwira disebut konco mata, lan mung kadhangkala ing mripat (iki bab prilaku "Chmyr") disebut "wedhus" ...
      Kaya - "wedhus" - sing, "wedhus" - sing ...
      Nanging pas wektune kanggo latihan, kabeh tiba ing panggonan - para prajurit pancen makarya tanpa pamrih, lan para perwira kanthi cekap (biasane) mrentah ...
      A idyll sesambetan nyetel ing, kang rampung ing barak, sawise euforia saka "perang" - a guardhouse, paukuman, lan konflik kapentingan liyane ing layanan "tentrem". "Y-e-e-e-e-e" (st) - yen wong ora ngerti ...
      Asil kasebut cocog karo pendidikan lan pendidikan lan pelatihan Soviet, sing langsung kena pengaruh para prajurit lan staf komando - perwira ...
      Lan ing pungkasan - akeh ganjaran kanggo ngrampungke tugas latihan pertempuran, kang digawa layang saka thanks ngarep kanggo tuwane - utamané ibu, promosi ing layanan, etc. Senajan, aku elinga yen aku lagi packing bingkisan kanggo fighter (minangka nguripake metu mengko ), kabeh bapak sing padha - Rama kanggo putrane - kabeh iku kepala, kaya saiki, lan bakal ...
      ...
      Sapa ngerti - bakal ngerti maksudku ...
      1. esaul
        esaul 4 September 2012 15:16
        0
        Tatar ala,

        Zhenya, Sugeng rawuh. Kita entuk konfirmasi sing luwih sedih babagan bebener sing lawas, kaya jagad iki, wong Rusia mesthi mbutuhake paling ora sawetara kejutan. ngrasa manunggal. Lan tanpa iki, dheweke kaya tanpa roti jahe ... Plus kanggo komentar, Zhenya.
      2. Hans Grohman
        Hans Grohman 4 September 2012 16:44
        0
        Nanging aku seneng artikel kasebut, aku sijine "+", amarga, kaya Comrade. Yesaul, "Aku duwe hak)))"
  3. Chuck Norris
    4 September 2012 09:49
    +3
    Matur nuwun kanggo artikel. Bakal ana liyane "views" saka njero.

    PS Pitakonan kanggo administrasi, Mungkin kanggo ngirim informasi kanggo artikel uga bab sing dikirim artikel? Aku bakal seneng, lan liyane sing nggoleki artikel menarik)
  4. Z.A.M.
    Z.A.M. 4 September 2012 09:53
    +2
    Penulis + lan matur nuwun.
  5. GG2012
    GG2012 4 September 2012 10:30
    +2
    Artikel punika ambegan banyu murni. Matur nuwun Denis !!!
  6. sined0707
    sined0707 4 September 2012 10:41
    +4
    Perwira militèr kita ora nate nyentak prajurit kanthi omong kosong kaya ngono, nanging mung saka wong-wong mau sing bisa sinau lan sinau babagan sing migunani.
  7. tan0472
    tan0472 4 September 2012 10:57
    0
    Thanks kanggo Denis Mokrushin. Luwih akeh informasi babagan kekacoan ing tentara, luwih akeh ketertiban mengko.(Yen pengin). Lan supaya sawetara ghoul ora ngomong yen iki kasus khusus - iku seng di pengeni kanggo duwe cathetan liyane saka macem-macem bagean.
  8. tan0472
    tan0472 4 September 2012 10:59
    +3
    Thanks kanggo Denis Mokrushin. Luwih akeh informasi babagan kekacoan ing tentara, luwih akeh ketertiban mengko.(Yen pengin). Lan supaya sawetara ghoul ora ngomong yen iki kasus khusus - iku seng di pengeni kanggo duwe cathetan liyane saka macem-macem bagean.
  9. UAZ Patriot
    UAZ Patriot 4 September 2012 11:06
    +2
    Krungu jeneng penulis sadurunge, apik!
  10. T72B
    T72B 4 September 2012 11:16
    +6
    "... Wajib dhewe nglanggar hukum kanthi terang-terangan ora netepi perintah kasebut."

    Scourge saka Tentara Soviet, lan saiki Rusia. Ora tanggung jawab lengkap para prajurit. Prajurit kasebut kanthi terang-terangan ora gelem nuruti dhawuh kasebut, lan ing wektu sing padha ora ana sing nyoba nggawa dheweke menyang pengadilan. Nanging yen, kanggo gamblang, padha soldered babagan 7 taun iklan, banjur sing wanted kanggo Buck munggah langsung suda. Utawa "matematika sing luwih dhuwur" iki ngluwihi kekuwatane para juru mudi negara?
    1. Orik
      Orik 4 September 2012 11:51
      +1
      Masalah iku loro-edged, penulis padha diterangake tingkat sing menehi pesenan. Ana angger-angger sing apik, aja menehi prentah yen sampeyan ndeleng ora bakal ditindakake. Yen dheweke menehi, dheweke bakal entuk kasenengan!
      1. T72B
        T72B 4 September 2012 12:13
        0
        Aku ora yakin kabeh sing diandharake dening penulis iku bebener sing suci. Ora ana perwira tempur sing nyata ing kabeh unit? Kabeh iki martinets bodho?
        Saben uwong ndeleng kabeh saka menara lonceng dhewe lan ing wektu sing padha ora lali kanggo nyelehake awake dhewe sing ditresnani ing cahya sing luwih apik. Aku ora pengin ngomong yen ing tentara "kabeh apik, marquise ayu", nanging aku uga ora sok dong mirsani sembarang constructiveness khusus saka penulis.
        Lan ora tanggung jawab minangka teyeng sing ngrusak mekanisme kasebut minangka tentara, utamane banget. Kanggo tentara normal, disiplin angel (ora kejem, nanging angel) lan pangerten saben wong yen dheweke kudu mangsuli kabeh "jambs" sing dibutuhake. Saiki, yen mung com. platoon nduweni hak kanggo sijine wong ing lambe dina kanggo 20 dina, malih, wektu pakunjaran ora dianggep minangka istilah saka layanan, lan kanggo disobedience mbukak padha diwenehi syarat serius (sampeyan bisa njupuk ing perang) , banjur prajurit ora kudu ngadhepi karo ajiné. Lan peleton, perusahaan, lsp. kanggo kualitas profesional kurang, dheweke bisa mabur metu saka pesawat tanpa apartemen lan karo tiket serigala, banjur 1 taun conscription bakal cukup kanggo latihan pertempuran normal. Iki, mesthi, becik, nanging apa ana mung tupar ing ndhuwur sing ora ngerti bebener umum? Aku mesthi ora. Banjur apa sababe?
  11. baltika-18
    baltika-18 4 September 2012 11:18
    +3
    Apa kabeh pancene dadi busuk ing tentara saiki. Aku njabat ing tentara Soviet ing 83-85, supaya njupuk kaping pindho saben sasi, padha bakal dijupuk ing kono, bali peksa march. Sajrone layanan, ana loro latihan militer distrik. 't nuduhake ing latar nasional lan agama, mung ing basis saka urip layanan. Ana akeh Tatar, Bashkirs, luwih saka kita Rusia. Ora ana kenangan karu, aku isih tetep ing tutul karo akeh.
    1. leon-iv
      leon-iv 4 September 2012 11:27
      +3
      Apa pancene ala banget ing tentara saiki
      Part kanggo bagean ora perlu. Kabeh asale saka komandan. Ana catchphrase "Sampeyan ora bisa murub mundhakaken" Lan kene teka komandan brigade sing wiwit ngawula ing tentara USSR sak periode pohu.izma global. Lan nganti kabeh com rampung diganti, komposisi nifiga ora bakal diganti. Lan sing persis 15 taun.
    2. slas
      slas 4 September 2012 11:46
      0
      Kutipan: baltika-18
      Apa pancene ala banget ing tentara saiki

      Ora ana sing ngomong yen kabeh apik, nanging aku mikir yen penulis "karya" iki minangka minus lemak.
      Kutipan: baltika-18
      Ana hazing, nanging tanpa bullying lan pemukulan, ora dibagi miturut latar negara lan agama, mung miturut dawa layanan.

      Mula aku sarujuk
  12. uyah
    uyah 4 September 2012 11:21
    -1
    Good day!
    Yagene perwira kudu ngurusi prajurit? Pawulangan pambuka, mangga, lan kabeh liyane ana ing pejabat sing ora ditugasake. Paper "karya" wis mesthi lan bakal. Rencana minangka ringkesan kanggo saben pelajaran, lan pejabat sing ora ditugasake lan petugas nyiapake dhewe. Iki minangka teknik safety dhasar, kanthi harfiah lan kiasan.
    Apa penulis ora ngerti? sing ing tentara aku ana loro pertempuran lan kluwarga periode.
    1. s1n7t
      s1n7t 4 September 2012 11:59
      +3
      Hmm!) Bener, perwira WAJIB nangani para prajurit. Delengen, contone, tugas saka pimpinan peleton. A rencana-outline saka sersan lan perwira, contone, ing geni, nulis kanggo panggonan latihan beda. Contone - sersan ing KY, perwira ing shooting.
      Lan apa, wektu latihan wis diganti jeneng dadi pertempuran? ngguyu
      1. uyah
        uyah 4 September 2012 13:00
        -1
        Mesthi wae ya wajib, nanging sing digambarake ...... (((((((. Ora usah ngemban tugas pejabat sing ora ditugasi).
        Panglima peleton (grup, menara) kanthi pribadi nglatih lan ngajari bawahan. Dheweke wajib:
        -ngayahi latihan karo personel saka platoon (grup, menara) ing latihan tempur и tindakake latihan sing bener saka prajurit (pelaut) komandan regu (mandor tim), lan nalika nindakake misi tempur, kanthi trampil ngatur peleton
        Tugas utama latihan tempur yaiku:
        - njaga kesiapan tempur konstan subunit lan unit kanggo kinerja misi pertempuran (tugas kanggo tujuan sing dituju);
        - vaksinasi kanggo perwira, perwira surat perintah, sersan (mandor) kawruh lan katrampilan profesional sing padhet, pangembangan kuwalitas prentah, katrampilan pedagogis ing latihan lan pendhidhikan bawahan, ....
        - latihan personel militer kanggo independen lan minangka bagéan saka kru, kru, unit kanggo nepaki tugas resmi lan khusus .....
        - koordinasi kru, petungan ....... pemenuhan syarat safety;
        - verifikasi sajrone latihan pranata statutori sing ana babagan organisasi lan tumindak pertempuran, pangembangan cara anyar kanggo nggunakake pasukan pertempuran;
    2. Orik
      Orik 4 September 2012 12:10
      +1
      Lan perwira non-komisi bakal tiba saka langit utawa bakal ibu perwira nggawa?)))) Pimpinan tanggung jawab kanggo kabeh, sampeyan bakal nyiapake perwira non-komisi lan sampeyan mung bisa nindakake kegiatan peleton.
      Ora bakal bisa mbusak kabeh kabutuhan, nanging prioritase luwih murah. Aku bakal ngalahake sirahe sing nggawe edgings supaya "flash lenggah lan ... Cut."
      1. uyah
        uyah 4 September 2012 13:16
        0
        Ya, lan peleton, perusahaan, lsp. Unters khusus thukul saka pups lenga.
  13. kadcin-max
    kadcin-max 4 September 2012 11:30
    0
    Dadi kenangan...
    1. s1n7t
      s1n7t 4 September 2012 12:15
      +2
      Inggih, nanging nyata. Supaya sawetara "patriot" mikir babagan isi "reformasi" sing ditindakake ing tentara ngguyu Ing tentara pra-reformasi, contone, kita wis ditembak kaping pindho saben minggu, dina / wengi. Ing dalan menyang papan latihan - maringaken latihan ing taktik. 2% kabeh kelas dianakake ing wayah wengi. Nalika dheweke nglayani kanthi cepet, SETIAP pejuang diwajibake duwe pangkat ing parachuting sing ditrapake militer: jump-run-shooting. Pitakonan - sapa sing mbutuhake "reformasi" iki? ngguyu
      Wangsulane wakil saiki. Panglima Angkatan Darat, nalika isih dadi letnan kolonel, disalahake amarga nyolong properti saka kendaraan kelompok tempur, didakwa dening pengadilan kehormatan, lan dina iki dheweke kasil ngleksanakake "reformasi". ngguyu
      1. pimply
        pimply 5 September 2012 00:11
        -1
        Lan apa jenis tentara "pra-reformasi" sampeyan ngomong babagan. Denis nyerat babagan apa sing kedadeyan sadurunge reformasi.
        Lan ing tentara Soviet, miturut memoar mbah kakungku, perwira, ana akeh podho.
  14. Nechai
    Nechai 4 September 2012 16:47
    0
    "... sakjane dekne ora niat gelut ta?"
    Nanging iki tradisional! Lan sadurunge Perang Dunia II, ana sampah kaya ngono. Ora ana blah-blah ing ndhuwur gendheng bUlo, nanging mung sawetara sing duwe kesadaran babagan kasunyatan. Kabijakan personel ing Angkatan Darat ing wektu tentrem lan ing perang beda karo langit lan bumi. Mulane, ora kaget yen Denis ITU sing kalebu kegiatan komandan "tempur". Wong-wong sing bener-bener ngliwati perang, sing duwe pengalaman tempur (lan luwih sukses) dipes metu saka Angkatan Bersenjata kanthi urutan WAJIB! Iku ana ing Angkatan Bersenjata USSR. Kakehan padha dadi KONFLIK, nggendholi ndeleng tag iki dibilism, rat-keeping (yaiku, nyolong) saka MTSredstv, ndeleng mutlak ora pengin nindakake latihan pertempuran nyata mokal!
    Quote: Orik
    Ana angger-angger sing apik, aja menehi prentah yen sampeyan ndeleng ora bakal ditindakake. Yen dheweke menehi, dheweke bakal entuk kasenengan!

    Yen komandhan wis mikir lan nyediakake eksekusi prentah, mula pesenan sing diwenehake ora bisa ditindakake! Yen ora, iki dudu komandan, nanging omong kosong sing tetep ing APBN! Wiwit jaman stagnant, luwih akeh entitas wiwit katon ing korps perwira kanthi seragam kanthi kesenjangan lan lintang, wedi marang prajurite nganti dheg-dhegan. Lan dhukungan kasebut diwenehake dening pejabat politik lan kantor jaksa militer. Postulat-postulating perang diukir kanthi tujuan khusus - KOMANDAN WAJIB NANGGO LAKARAN ORDER KANGGO KANGGO, ING DAGING NGANGGO SENJATA (garis saka Piagam sadurunge perang). Ora omong-omongan babagan lingkungan sing tentrem, ora tentrem. Kene lan saiki! Langsung wae! Iki minangka pondasi vitalitas Angkatan Darat! Banjur, ana sing mriksa yen iku KEPERLUAN utawa TYPICITY. Ing kasus sing sepisanan, komandan kudu disengkuyung, kanthi kabar sing paling akeh kanggo tim tentara. Ing kaloro, kaukum miturut. Apa sing kita deleng? Tanpa pangerten, chehom, dheweke nyerang? Metu saka Tentara! Banjur nyetujoni tetep nganggo senjata layanan pribadi. Dheweke ora bakal nyerang, dheweke bakal langsung nembak. Kanggo bisu....
    Tentara dudu TK. Kabeh wis diwasa. Lan pisanan, iki kudu dirasakake dening komandan senior, kalebu Panglima ....
  15. Orik
    Orik 4 September 2012 18:40
    +1
    Nechai,

    Nanging iki kudu diwulang dhisik. Ing pengalaman layanan, akeh pejabat ora ngerti iki. Sejatine alesane luwih jero, iki kahanan umum ing masyarakat kita lan kudu ditanggulangi saka buaian + normalisasi urip masyarakat ing negara.
  16. Nechai
    Nechai 4 September 2012 21:16
    0
    Quote: Orik
    Sejatine alesane malah luwih jero, iki kahanan umum ing masyarakat kita lan kudu ditanggulangi saka buaian + normalisasi urip masyarakat ing negara.

    Aja nambah utawa nyuda tembung sampeyan, Alexander, ora ana ...
    Q.E.D...
  17. berimor
    berimor 9 September 2012 20:35
    0
    Ya, iki sedih. Kanggo latihan tempur kasebut, ing sawijining wektu, prentah kasebut bakal dicopot saka jabatane, lan bisa uga ilang bintang. Senajan, mesthi, ana precedents. Rawa dermocratic Gorbachev-Yeltsin ngrusak tentara, wong dadi kesed, ora ana prospek, sampeyan ndeleng, sampeyan bakal tiba ing PHK anyar liyane, perwira sing berpengalaman mundur, sing anyar - ora ana sing mulang - jumper sing padha, lan layanan pejabat wis dadi ora adil, sing njijiki! Mulane, saiki dheweke kerep sekolah-sekolah, ora kanthi ati-ati (iki dudu tembung sing luhur!), Aku melu permusuhan ing rong negara ing taun 1970 - 1973 lan aku wani ujar manawa kanthi sikap kaya ngono, Israel, sing perang tanpa break wiwit 1948! Nanging ora! Kita nggawe dheweke ngormati kita lan meneng!
    Lan aku pancen simpati karo Denis Mokrushin, wong sing jujur. More prajurit kuwi!