T-34-85: ing Soviet "telung puluh papat"

31
Tank T-34 katon apik ing awal Perang Patriotik Agung, nanging liwat wektu, gun 76-mm dadi lungse, lan ing Agustus 1943, USSR wis idea kanggo nginstal bedhil 85-mm ing mesin. Iki minangka wiwitan crita T-34-85. Kanggo nginstal gun anyar, diameteripun ring menara kudu tambah saka 1420 kanggo 1600 mm. Iku uga bisa kanggo nginstal menara luwih amba, kang bisa nampung 3 kru.


Detail frontal ndhuwur lan ngisor tank tekan ketebalan 45 mm lan dipasang ing sudut 60 derajat. Ing sisih tengen lan kiwa ana tutup waja sing nutupi mekanisme tensioning trek. Uga ing ngarep mobil ana 2 pancingan tarik, trek cadangan lan senapan mesin. Sungu lan lampu ngarep ana ing sisih kiwa arah lelungan.



Armor ing bathuk menara tekan 90 mm, lan ing sisih lan ing mburi - 75 mm. Lan sanajan menara T-34-85 dibuwang, payoné minangka lembaran logam sing dilas. Sauntara kuwi, modernisasi menehi tank kubah komandan tetep kanthi hatch puteran.

Tangki bahan bakar tambahan kanthi volume 90 liter saben dipasang ing loro-lorone awak. Ing jejere sampeyan bisa ndeleng tutup tank lenga. Uga ing atap lambung ana hatches cilik kanggo akses menyang mekanisme suspensi, clamped karo bolts. Tutup pangisi bahan bakar dipasang kanthi cara sing padha, mula sampeyan butuh kunci kanggo ngisi tangki.


Sasis saka T-34-85 ora bisa disebut dhuwur-tech. Asring, macem-macem mekanisme dipasang ing trek tank supaya ora ambruk. Ing mobil Soviet, ora ana sing ngalangi driji uler saka tiba metu saka iku. Nanging, nalika umur sawetara "telung puluh papat" wis diwilang ing saperangan gelut, iku ora dadi penting.

Saben trek T-34-85 kasusun saka 72 pranala baja Hadfield. Setengah saka wong-wong mau duwe ril tengah, dene liyane duwe bolongan kanggo pasang spurs mangsa. Roda drive ora diarahake. Wis rollers khusus sing sesambungan karo guide tengah lan nyetel trek ing gerakan. Uga ing saben sisih ana 5 roda dalan ing suspensi Christie.

Reservasi buritan padha karo ing sisih ngarep. Kanggo mbukak lawang kanggo ngakses kompartemen mesin, maneh sampeyan butuh kunci. Ing ngisor hatch ana wiwitan, transmisi lan clutches saka mekanisme ngowahi. Uga ing mburi tank ana 2 pipa knalpot, 2 tangki bahan bakar, pancingan nggeret lan lampu rem cilik.

Nguripake turret, sampeyan bisa mbukak lawang ngisor ing mburi awak. Iku nutup mesin diesel 12 hp 500-silinder. Sabanjure, ing ngisor lawang kompartemen transmisi katon grilles saka sistem cooling. Ing ngisor iki ana flywheel gedhe sing ngirim daya menyang transmisi, lan ing sisih ngisor ana kontrol kopling lan rem. Ana uga 2 saringan udara multi-siklon sing kudu diganti sawise 25 jam operasi mesin.

T-34-85 meh ora bisa disebut tank nyaman kanggo kru. Puluhan ewu mesin iki dicap kanggo ngusir serangan mungsuh lan operasi nyerang sakteruse. Ora ana wektu kanggo nggawe kahanan sing nyaman ing njero. Senadyan iki, mobil nuduhake dhewe brilliantly sak Perang Donya II lan dadi bagéan saka Kamenangan Agung liwat Nazi Jerman.

Kanggo katrangan luwih lengkap babagan "telung puluh papat", rahasia para perancang, struktur internal, uga instruksi visual babagan ngontrol tank sing misuwur, deleng video saka Wargaming.



Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Juli 2 2021
    Artikel kanggo kelas loro. sekolah parokial, alas. Nyuwun
    1. +1
      Juli 2 2021
      Iki minangka woro-woro kanggo video, sing ngetutake tautan kasebut. Iku luwih apik kanggo familiarize dhewe karo - kabeh iku luwih utawa kurang normal ana lan banget informatif.
  2. +6
    Juli 2 2021
    Temenan iki terjemahan saka artikel. Banget prangko manca lan clumsiness katon liwat.
    1. -12
      Juli 2 2021
      Contone, ing apa?)))
      1. + 12
        Juli 2 2021
        Kutipan saka carstorm 11
        Contone, ing apa?)))


        Iki clumsies:
        hatches cilik kanggo akses menyang mekanisme suspensi, diperes baut.


        Asring ing trek tank ingnyetel macem-macem mekanismesupaya padha ora ambruk.


        Saben uler T-34-85 ana 72 pranala digawe saka baja Hadfield



        Lan iki prangko:
        Sasis T-34-85 ora bisa diarani teknologi dhuwur.

        Puluhan ewu mesin iki dicap kanggo ngusir serangan mungsuh lan operasi nyerang sakteruse.

        Senadyan iki, mobil nuduhake dhewe brilliantly sak Perang Donya II perang
        1. -15
          Juli 2 2021
          Lan apa salahe?)
          1. + 20
            Juli 2 2021
            Kutipan saka carstorm 11
            Lan apa salahe?)

            Yen sampeyan mikir sing lagi clamped karo bolts, sing sawetara mekanisme sing diinstal ing trek, lan trek disebut pranala, banjur iku ora ana guna kanggo nerangake apa-apa kanggo sampeyan bab prangko manca. hi
            1. +5
              Juli 2 2021
              Sing lanang nggawe game iki. Lan apa padha ambruk metu saka macem-macem sumber lan dadi menyang game lan menyang artikel kuwi.
              1. +4
                Juli 2 2021
                Kutipan: _Sergey_
                Sing lanang nggawe game iki.

                Mungkin saiki, nanging sawetara taun kepungkur dheweke paling ora takon karo wong sing ngerti, kayata Burkatovsky.
            2. +1
              Juli 2 2021
              Kanggo pembalap traktor lan tanker, pranala minangka truk =.
            3. -9
              Juli 2 2021
              Maksudku sampeyan mung duwe gulung ing syarat-syarat. Prangko ora ana hubungane. Syarate beda ya track(link).
              1. +7
                Juli 2 2021
                Kutipan saka carstorm 11
                Maksudku sampeyan mung duwe gulung ing syarat-syarat. Prangko ora ana hubungane. Syarate beda ya track(link).
                Aku ora seneng basa artikel, aku nganggep clumsily ditulis utawa diterjemahake.
                Apa iku uga istilah?
                Macem-macem mekanisme (ing uler) supaya ora ambruk
                Apa mekanisme iki sing dumunung ing ulat?
                1. -7
                  Juli 2 2021
                  Apa basa video ora ngganggu sampeyan?) Mungkin sampeyan kudu nonton?) Mekanisme kasebut katon minangka penggerak, miturut terjemahan.
                  1. +4
                    Juli 2 2021
                    Kutipan saka carstorm 11
                    Apa basa video kasebut ngganggu sampeyan?) Mungkin sampeyan kudu nonton?) Mekanisme kasebut katon minangka penggerak miturut terjemahan.
                    Saiki waca komentar pisanan lan pikirake sapa sing tekan ngisor.
                    Kutipan: Vladimir_2U
                    Temenan iki terjemahan saka artikel. Banget prangko manca lan clumsiness katon liwat.
                    1. -7
                      Juli 2 2021
                      Dadi aku ngandhani babagan iki lan uga langsung - dig)
                  2. +1
                    Juli 3 2021
                    Kutipan saka carstorm 11
                    Mekanisme kasebut katon minangka penggerak, miturut terjemahan.

                    Iki minangka asil saka pirang-pirang terjemahan lan potongan editorial. mbokmenawa tegese mekanisme kanggo ndandani driji nyambungake trek. nang endi wae iki cotter lencana, lan T34 bar ngalahake pin cotter menyang Panggonan ing saben giliran saka ulat. ing umum, game migunani lan video apik, padha mung lack konsultan proofreader technical lan sajarah kanggo mbenerake kesalahane ngganggu lan nerjemahake menyang basa technical militèr wewenang. Wong sing ana ing subyek bakal ngerti kabeh. lan bocah sekolah bakal duwe bubur ing sirahe, lan malah karo blunders. sanajan game lan video sing migunani banget
                    1. +3
                      Juli 4 2021
                      Bar nyurung driji menyang panggonan, ora pin cotter. Nyuwun pangapunten, mbok menawi salah ketik.
                      1. 0
                        Juli 4 2021
                        Kutipan saka Slon379
                        Bar nyurung driji menyang panggonan, ora pin cotter. Nyuwun pangapunten, mbok menawi salah ketik.

                        Matur nuwun! Bener kowé
    2. +1
      Juli 2 2021
      Iki dudu terjemahan - iki wiji kanggo vidos - ing kene normal banget.
  3. +7
    Juli 2 2021
    Ing screensaver video, ing kabeh kemungkinan, T-34-85 saka Déwan Inggris - hatch ing sisih tengen, senapan mesin ing sisih kiwa ... menarik, padha ing game?
    1. 0
      Juli 3 2021
      Sampeyan nyusul aku karo majelis Inggris
    2. -1
      Juli 4 2021
      apa kompilasi english? iki? utawa sawetara jinis release pasca-militer? padha wrote sing sak perang ana nyobi dening nransfer saka kiwa menyang tengen lawang ngisor karo bedhil mesin lan loader karo gunner ing menara.
  4. +5
    Juli 2 2021
    Ana uga 2 saringan udara multi-siklon sing kudu diganti sawise 25 jam operasi mesin.

    Saringan multicyclone ora diganti, saringan multicyclone wis dikumbah lan diisi ulang karo lenga seger, luwih-luwih ing musim semi lan musim panas saben 10 jam, lan ing kondisi tambah bledug - saben 3-5 jam.
    1. +3
      Juli 2 2021
      Pertambangan diwutahake menyang vozduhan, multicyclones. Kanggo kahanan sing mbledug banget, durung ana sing nggawe saringan udara sing apik banget. Kajaba iku, kanthi modern, saringan kertas, mesin, nalika kontaminasi, ora gelem. padha mung drive hard. Nalika siklon wis kontaminasi, hawa kanthi bledug langsung menyang mesin. Mesin kasebut kanthi alami ilang sumber daya. Ora 200 jam moto. passport, nanging 150. Ing kacepetan 10 km saben jam, aku bisa lumaku saka Moscow kanggo Berlin tanpa repair 1500 km, lan ora kanggo Paris, ora kritis. Ana akeh masalah liyane karo mesin. Driji ing angsa dibuwang nganggo piranti saka mburi ing awak saben giliran angsa. Lan sawise 10 km, crankshaft diiseni ing driji lan angel banget kanggo ngalahake.
  5. +7
    Juli 2 2021
    kaping aneh. Ing sawijining wektu, jenderal Jerman, kayata Guderian, ngakoni keunggulan T-34, minangka tank medium, tinimbang kendaraan lapis baja Jerman. Kanggo dheweke, sing nggawe pasukan lapis baja Jerman, ora gampang banget kanggo dheweke, kaya sing dingerteni. Lan saiki "sejarawan pseudo" lan pseudo-spesialis wis muncul. "Saiki ing perang cedhak Prokhorovka, Jerman ilang 5 (lima) Macan, lan kita ilang 300, mbokmenawa bakal ana 3000. Omong kosong liyane, kanthi cara, T-34s (piala) melu ing perang cedhak Prokhorovka lan saka sisih Jerman. Saiki kira-kira 5 limang "Macan". Sawise pungkasan Pertempuran Kursk, komisi saka Direktorat Armored Tentara Merah teka ing lapangan. cedhak Prokhorovka kanthi tugas milih 5 LIMA luwih utawa kurang "Macan" saka sing rusak lan dikirim kanggo sinau menyang situs uji cedhak Moskow. Saiki siji "sejarawan palsu" Jerman ngalahake tokoh iki, Inggris gabung, lsp . Kabeh palsu lan goroh digedhekake. Lan iki ditiru ing kabeh media. Iku ala yen para sejarawan kita alon-alon mbenerake awake dhewe. Iki ala banget. Jerman ora bisa menang ing Pertempuran Prokhorov duwe 1 Tank ing sisih pinggir. Katukov M.E., sing sadurunge ora bisa ngalahake, dheweke dhewe ngerti iki amarga ilang luwih saka 300 tank lan serangan ora bisa diterusake, dadi ora ana tujuane lan mbebayani. bali menyang posisi asline. Duwe sukses operasional sementara, kanthi strategis ilang kabeh.
  6. +6
    Juli 2 2021
    T-34-85, iki apa jenis telek, miturut kasangsaran Afftor unspoken, mbah kita perang ing. Dioyak detasemen, gebney getih lan revolver politruk ing mburi ...
    Miturut cara, aku weruh piranti iki ing 90s ing Yugolsavia - downed kru sukses perang karo T-55s lan malah karo 72s.
    Dadi, ora ing jamban, penulis, karusakan, nanging ing sirah
    1. +1
      Juli 3 2021
      sampel t34 1942 lan sampel 1950 loro planet beda. lan mbah kakung kita pancen pahlawan, amarga t3, t4, lan liya-liyane bisa ngalahake iki. liyane iku t34 saka 1942 model punika ewu kaping kuwat saka 4 infantri karo nyamuk. lan saben T34 diobong nyimpen atusan prajurit mlaku kita. Lan t34 kuwi amarga ing wektu iku negara, karo kabeh exertion saka pasukan sawijining, ora bisa fisik luwih apik.
  7. +3
    Juli 3 2021
    Gambar ndhuwur umume woh saka fantasi sing ora sehat, lan dudu t 34.
    1. bip
      +1
      Juli 7 2021
      Aku setuju banget, amarga ing gambar paling ndhuwur bagean mburi awak ora T-34!
      1. +1
        Juli 7 2021
        Aku setuju banget, amarga ing gambar paling ndhuwur bagean mburi awak ora T-34!

        Iki minangka pangembangan saka "World of tank", kaya kabeh artikel.
  8. +2
    Juli 3 2021
    Penulis ilang kanthi jeneng samaran kolektif. Artikel kasebut ana ing ngisor plinth.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"