Presiden Putin ngirim menyang Duma Negara persetujuan babagan nggawe pusat logistik kanggo Angkatan Laut Rusia ing Sudan

44

Presiden Rusia ngirim persetujuan menyang Duma Negara kanggo ratifikasi ing nggawe lan peralatan saka Naval armada ing negara Afrika Sudan. Kita ngomong babagan titik logistik - padha karo sing ana ing Angkatan Laut Rusia ing Siria Tartus.

Elinga yen sadurunge ana macem-macem desas-desus babagan pusat logistik Angkatan Laut Rusia ing Port Sudan, nganti desas-desus yen panguwasa lokal sacara kategoris nglawan penyebaran fasilitas militer Rusia ing wilayahe. Gosip kaya mengkono wiwit aktif dibesar-besarkan sawise utusan Amerika ngunjungi Sudan. Lan iki senadyan kasunyatan sing Amerika Serikat kanggo sawetara taun peringkat Sudan antarane negara "sponsor terorisme." Nanging, dumadakan, Washington ora kalebu Sudan saka dhaptar iki, lan "proses diplomatik" diwiwiti.



Ing wektu sing padha, nyatakake yen panguwasa resmi Sudan "beku persetujuan karo Rusia" lan mutusake yen kabeh kudu ditimbang maneh. Pranyata ing Khartoum padha dianggep perlu kanggo pass persetujuan liwat ratifikasi parlementer. Rusia wis miwiti prosedur kasebut.

Dikenal yen nganti 300 wong bakal nglayani ing pusat logistik Angkatan Laut Rusia ing Port Sudan. Ing wektu sing padha, maksimal papat kapal bisa ana ing wilayah banyu obyek kasebut.

diajukake kanggo ratifikasi menyang Duma Negara persetujuan karo Sudan babagan nggawe pusat logistik kanggo Angkatan Laut. RUU kasebut wis diterbitake ing basis data majelis rendah parlemen.

Port Sudan minangka kutha 600 ing sisih lor-wétan Sudan, dumunung ing pesisir Segara Abang. Iki minangka pelabuhan jero banyu sing bisa nampa kapal saka macem-macem kelas lan pamindahan. Kutha iki nduweni posisi geografis sing nguntungake, minangka pusat transportasi utama. Dumunung stasiun sepur, lan uga ngliwati dalan gedhe sing nyambungake Sudan karo Mesir - kalebu akses menyang Segara Mediterania.
  • VKontakte / Kamentrian Pertahanan Rusia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

44 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Juli 2 2021
    Iku wektu kanggo "spud" Kuba ing cara anyar. ya
    1. +7
      Juli 2 2021
      Amarga dheweke mbela Venezuela lan nyerang junta ing Bolivia, Pulo Merdika kita ora dilalekake.
    2. +7
      Juli 2 2021
      Dhaptar negara ing donya sing kudu kita bali kudu kalebu Nikaragua, Venezuela, lan, mesthi, Kuba. Pangkalan kita ana proyek kanggo pedunung, lan ing sawetara ombone, iki njamin keamanan negara kasebut saka invasi Yankees sing padha!
      1. 0
        Juli 2 2021
        bab utama ora mung bali, nanging kanggo stake metu panggonan karo keuntungan ekonomi, kalebu
        1. -1
          Juli 3 2021
          Iku misale jek sing сё ditanggulangi kanthi normal. eseman
    3. +2
      Juli 2 2021
      Ing Kuba, kabeh ana ing bundel, proses kasebut wis suwe, wong kerja ing pinggiran kutha Havana, wiwit taun 2002. lunga banjur bali.
  2. +4
    Juli 2 2021
    Ya ampun .
    Dadi wong Sudan ora pamit menyang Amerika kanggo pat pruzhe ing Pundhak lan eseman putih-toothed.
    Lan papan kanggo militer kita cukup strategis nguntungake.
    1. -4
      Juli 2 2021
      Kutipan: Retvizan 8
      Lan papan kanggo militer kita cukup strategis nguntungake

      Ing tengah Segara Abang, dheweke nembak karo Onyx menyang ... Mekah lan aglomerasi limang yuta - Jeddah, sing kaya ibukutha ekonomi Arab Saudi.
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +2
        Juli 2 2021
        Kaping pisanan, militer duwe luwih saka kaping pindho pensiun minimal. Lan padha teka luwih awal, sareh.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. + 10
            Juli 2 2021
            Apa sampeyan nambani sirah? Kita dudu badut parasit. Apa bapakku weruh utawa aku sampeyan ora bakal weruh ing film. Nalika sampeyan numpes bocah-bocah wadon lan nyingkiri diskotik, kita wis manggon ing barak. Aku lunga saka omah sawise kelas 9 ing SVU. Lan aku weruh pai ibuku setaun sepisan. Wewelak nunggu kita? Iki sapi...
            1. 0
              Juli 2 2021
              Apa sampeyan nambani sirah? Kita dudu parasit

              Aja menehi perhatian marang pedagang - serangan kasebut ora umur sewu taun, lan ing kabeh negara. ))))
              1. -2
                Juli 2 2021
                Ngganggu tenan. Lan panemu kaya ngono ngganggu aku ... Aku rumangsa ora ana wong sing kaya ngono maneh ...
                1. 0
                  Juli 2 2021
                  Ngganggu tenan. Lan panemu kaya ngono ngganggu aku ... Aku rumangsa ora ana wong sing kaya ngono maneh ...

                  Mung amarga dheweke ora ngomong kanthi banter, ora ateges dheweke ora mikir babagan iki.
                  Aku mbaleni maneh - serangan kasebut ora umure sewu taun, lan yen kaya sing dipikirake para pedagang, mula ora ana militer.
                  Nanging kaya sing kita deleng ing kasunyatan, kosok balene)))
                  Cukup akeh wong sing nganggep kasunyatan kanthi beda ...
    3. -3
      Juli 2 2021
      Ya ampun .
      Dadi wong Sudan ora pamit menyang Amerika kanggo pat pruzhe ing Pundhak lan eseman putih-toothed.

      Ya, kepiye oppas kita nesu ing kene - ujar manawa Putin bocor kabeh)))
    4. +1
      Juli 3 2021
      Kutipan: Retvizan 8
      Ya ampun .
      Dadi wong Sudan ora pamit

      Ora ana sing jelas. Federasi Rusia ngilangi utang Sudan lan iki kita dijanjekake papan kanggo pangkalan.
      Amerika Serikat janji bantuan materi, ora nelpon Sudan teroris, lan kanggo iki padha kudu nolak kita basa ...
      Kahanan sing angel kanggo negara Afrika sing miskin.
      Dadi dheweke mutusake kanggo nindakake prosedur ratifikasi dening parlemen. Tipe - minangka legislatif nemtokaken.
      Durung jelas apa sing bakal diputusake badan iki ... Sapa wae bisa mutusake dhuwit.
      Dadi, kita uga mutusake kanggo ngratifikasi ing Duma supaya bisa nggawe keputusan sing bener saka parlemen Sudan.
      Pinten iki bakal mbantu, ing mangsa ngarep bakal ditampilake.
      Sauntara kuwi, aku kepengin weruh kapal-kapal sing bakal ana ing pangkalan MTO iki, amarga dibangun alon-alon. Kita kudu mbangun.
      Lan ora mung dhasar.
  3. +8
    Juli 2 2021
    Kita kudu ngenteni ratifikasi Persetujuan dening parlemen Sudan, banjur kita bakal mbuwang topi kita menyang udara.
    1. +2
      Juli 2 2021
      Kutipan saka parusnik
      Kita kudu ngenteni ratifikasi Persetujuan dening parlemen Sudan, banjur kita bakal mbuwang topi kita menyang udara.

      Swara lucu "Parlemen Sudan" eseman
      Sudan ana siji, banjur Sudan loro. Pira maneh bakal ana?
      1. +1
        Juli 2 2021
        Nanging kita wis mbuwang topi ngguyu
        1. -4
          Juli 2 2021
          Nanging kita wis mbuwang topi
          Caps minangka senjata paling nggegirisi saka kapitalis modern Rusia. Padha njupuk liwat cakrawala, nanging ngumumake yen padha menang perang donya.
    2. 0
      Juli 2 2021
      Apa sampeyan mikir Putin mlaku ing ngarep lokomotif? Ora nggatekake. Yen dheweke nindakake, mula masalah kasebut dirampungake.
  4. +2
    Juli 2 2021
    dumadakan Washington ngilangi Sudan saka dhaptar iki, lan "proses diplomatik" diwiwiti
    Nalika perlu kanggo nyegah nggawe pusat logistik kanggo Rusia, Washington nyoba nggunakake titik kapindho taktik - "wortel lan kelet", i.e. roti jahe. Nanging yen dideleng saka kedadeyan kasebut, dheweke ora kasil.
    1. +2
      Juli 2 2021
      Kutipan: rotmistr60
      dumadakan Washington ngilangi Sudan saka dhaptar iki, lan "proses diplomatik" diwiwiti
      Nalika perlu kanggo nyegah nggawe pusat logistik kanggo Rusia, Washington nyoba nggunakake titik kapindho taktik - "wortel lan kelet", i.e. roti jahe. Nanging yen dideleng saka kedadeyan kasebut, dheweke ora kasil.

      Dadi roti jahe dadi jamur.
  5. 0
    Juli 2 2021
    Pranyata ing Khartoum padha dianggep perlu kanggo pass persetujuan liwat ratifikasi parlementer.
    Dadi iya, utawa ora? Nyuwun
    1. -4
      Juli 2 2021
      Sing nggumunake, kok "on the face of it" nggawe "supply point" dumadakan (dadi ora disangka-sangka) mbutuhake "ratifikasi parlementer"? Omong kosong opo iki? Apa, nyatane, sing didhelikake ing mburi keributan iki? opo
      1. 0
        Juli 2 2021
        Kutipan: Keong N9
        Sing nggumunake, kok "on the face of it" nggawe "supply point" dumadakan (dadi ora disangka-sangka) mbutuhake "ratifikasi parlementer"? Omong kosong opo iki? Apa, nyatane, sing didhelikake ing mburi keributan iki? opo

        Dheweke pancen pengin entuk dhuwit luwih akeh lan, mesthi, sawetara njamin keamanan / ora bisa dicopot lan liya-liyane.
        Inggih, kaya biasane.
        Amerika mung bisa menehi dhuwit lan banjur sethitik lan utang eseman lan saiki dheweke dhewe - Biden, sesuk - Trump.
      2. 0
        Juli 2 2021
        Sampeyan mung kudu ngerti hukum negara iki. Ing negara kita, panggunaan tentara ing negara liya uga kalebu peraturan.
      3. 0
        Juli 2 2021
        Kutipan: Keong N9
        Sing nggumunake, kok "on the face of it" nggawe "supply point" dumadakan (dadi ora disangka-sangka) mbutuhake "ratifikasi parlementer"? Omong kosong opo iki? Apa, nyatane, sing didhelikake ing mburi keributan iki?

        Aku ora nyelidiki khusus babagan masalah iki, nanging bisa uga amarga panggunaan Angkatan Bersenjata RF ing njaba Rusia? Elinga 2014, nalika Parlemen menehi ijin Presiden kanggo nggunakake Angkatan Bersenjata RF ing Donbass. Maneh, biaya anggaran - gaji lan tunjangan lelungan ing mata uang asing kudu dibayar.
    2. +1
      Juli 2 2021
      Kutipan saka aszzz888
      Dadi iya, utawa ora?

      KAIRO, 1 Juni. /TAS/. Sudan ngumumake revisi persetujuan karo Rusia ing pangkalan angkatan laut amarga pranata dokumen kasebut, sing bisa ngrusak negara. Iki nyatakake dina Selasa dening pangareping Staf Umum negara, Mohammed Usman al-Hussein, ing wawancara karo saluran TV Sudan Blue Nile.
      "Saiki, kita rembugan kanggo mbenakake persetujuan iki kanggo nimbang kapentingan lan keuntungan kita," ujare. "Akeh artikel ing dokumen kasebut nyebabake karusakan kanggo Sudan."
      https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11532771
      "We are ing proses mriksa persetujuan sing ditandatangani antarane mantan pamaréntah Sudan lan Rusia babagan proyek militer Rusia ing pesisir Segara Abang Sudan," ujare Mohammed Osman al-Hussein.
      "Persetujuan kasebut bisa diterusake yen kita nemokake keuntungan lan keuntungan kanggo negara kita," ujare RIA Novosti ing al-Hussein dening perusahaan televisi Sudan Blue Nile.
      Amerika Serikat mbusak Sudan saka daftar ireng negara sponsor terorisme ing Desember sawise negara kasebut setuju kanggo normalake hubungan karo Israel. Al-Hussein, kepala staf tentara Sudan, uga ngandhani Blue Nile TV manawa Khartoum mbukak kerjasama militer karo AS.
      https://www.themoscowtimes.com/2021/06/02/sudan-renegotiating-russian-naval-base-deal-reports-a74074
      Iki informasi paling anyar
      Lan iki kedadeyan sadurunge
      Menteri Intelijen Israel Eli Cohen dadi menteri kabinet Israel pisanan sing ngunjungi Sudan.
      Cohen lan Menteri Pertahanan Sudan Yassin Ibrahim Yassin nandatangani memorandum persefahaman babagan "masalah diplomatik, keamanan lan ekonomi"

      Menteri Intelijen Eli Cohen mlebu memorandum persefahaman karo Menteri Pertahanan Sudan Yassin Ibrahim Yassin
      (foto duweni saka KEMENTERIAN INTELEK)
      Kanggo dina iki, iki minangka informasi paling anyar.
      LAN LAIN, MIKIR Dhewe.
      1. 0
        Juli 2 2021
        Quote: Vitaly Gusin
        LAN LAIN, MIKIR Dhewe.

        Sing sijine MINUS
        Sampeyan urip maneh ing Abad Pertengahan, nalika utusan karo kabar ala dieksekusi.
        Sampeyan ora bisa nglakokaké kula, ana apa-apa kanggo mbantah, nanging sijine minus tanpa panjelasan ing KAIF lol
    3. 0
      Juli 3 2021
      Dadi iya, utawa ora?


      Ora, Sudan ora gelem ngratifikasi persetujuan kasebut. Ing Khartoum, dheweke ujar manawa parlemen anyar durung diselenggarakake lan iki bakal kedadeyan ora luwih awal tinimbang 2022 - tanpa proses kasebut ora mungkin.

      Ratifikasi persetujuan ing Rusia iku murni warta kanggo pangguna internal, supaya sawetara warga bisa ninggalake tutup ing udhara.

      Nganti saiki, kabeh proses negosiasi wis mandheg ing tembung saka kepala Staf Umum Sudan, sing kanthi khusus nyatakake yen persetujuan iki ora ana gunane kanggo negarane.
  6. 0
    Juli 2 2021
    Nah, kene sawetara kepastian. Apa sampeyan butuh titik MTO ing Segara Abang? Dadi perlu. Ora perlu Rusia nyebar dhuwit, titik remot kuwi ora murah.
    1. -3
      Juli 2 2021
      Ora perlu Rusia mbuwang dhuwit.
      Miturut cara, presiden mlebu akeh perkara.
      Presiden Rusia Vladimir Putin nandatangani undang-undang sing nyuda kontrol ijol-ijolan manca kanggo sawetara eksportir Rusia, kalebu perusahaan sing melu ekspor emas, logam lan gandum.
      Miturut dokumen, disetujoni dening Duma Negara ing Mei lan diterbitake ing portal ana, wiwit Juli 1, eksportir exempted saka requirement kanggo obligatorily nransfer hasil menyang akun Rusia yen padha ngedol barang sing, sesuai karo nomenclature komoditas terpadu. Uni Ekonomi Eurasia, diklasifikasikake minangka non-primer lan non-energi.
      Dhaptar iki kalebu, ing antarane, emas kabeh jinis (klompok 7108) - saka moneter lan ingot nganti wêdakakêna, bar lan wangun sing ora digarap.
      Ing pungkasan taun pungkasan, ekspor emas saka Rusia tansaya 160% sawise Bank Sentral Federasi Rusia mandheg tuku logam mulia ing cadangan ing April, lan pemerintah wiwit nerbitake lisensi ekspor umum kanggo produser, de facto ngidini kabeh emas sing ditambang ing negara kanggo diekspor.
      1. -5
        Juli 2 2021
        Terus piye? Sadurunge iku, kita mateni perusahaan lepas pantai siji-sijine, lan malah padu karo Walanda. Sambungan cukup cetha.
  7. -1
    Juli 2 2021
    saka sudut pandang philistine, aku ora ngerti kenapa neraka kita butuh dheweke
    1. -1
      Juli 2 2021
      saka sudut pandangku wong awam
      Minangka wong awam, aku ngerti sampeyan. Nanging ing taun-taun pungkasan, produksi minyak saya tambah ing Sudan.
      1. 0
        Juli 2 2021
        paling isi karo kita
        1. +2
          Juli 2 2021
          Kutipan saka faiver
          saka sudut pandang philistine, aku ora ngerti kenapa neraka kita butuh dheweke

          Kutipan saka faiver
          paling isi karo kita

          Lan iki miturut prinsip:
          "Apa kita bakal ngrokok?
          - Ayo, pisanan sampeyan, banjur saben dhewe. lol
    2. +2
      Juli 2 2021
      Kutipan saka faiver
      Aku ora ngerti kenapa kita butuh dheweke

      Aku ngerti yen dheweke mbukak titik kasebut ing Cam Ranh utawa Kuba.
      Nanging kok mbukak ing botol corked iki? opo
      Utawa apa kita duwe kepentingan geopolitik sing serius ing kana? sedulur
      1. 0
        Juli 2 2021
        Quote: populis

        Aku ngerti yen dheweke mbukak titik kasebut ing Cam Ranh utawa Kuba.
        Nanging kok mbukak ing botol corked iki?

        Inggih, paling ora elinga kepiye kapal kontainer macet ing Terusan Suez sajrone seminggu, miturut macem-macem ahli, ngedhunake ekonomi donya kanthi luwih saka 20 dolar lard, banjur deleng peta ing ngendi Port Sudan dumunung lan mungkin pitakonan bakal ilang dhewe.
      2. +1
        Juli 2 2021
        Utawa apa kita duwe kepentingan geopolitik sing serius ing kana? kanca

        Ya, kapal sing tugas menyang Tanduk Afrika lan pancen pindhah menyang Samudra Hindia kanthi rutin. Kanggo apa? Jarene nglawan bajak laut sing wis ora ana....
  8. -1
    Juli 2 2021
    Kutha iki nduweni posisi geografis sing nguntungake, minangka pusat transportasi utama. Dumunung stasiun sepur, lan uga ngliwati dalan gedhe sing nyambungake Sudan karo Mesir - kalebu akses menyang Segara Mediterania.


    Titik sing apik, ing kabeh babagan, Amerika Serikat wis bubar maneh ...
  9. +1
    Juli 2 2021
    Quote: Angin bebas
    Wong Rusia normal duwe pensiun 14000, lan wiwit pensiun nalika umur 65 taun. Kabeh jinis parasit, prajurit, jaksa. policemen, nyumerepi dhewe karo meri, sing pensiun ing 40 lt.. Scaffold nunggu sampeyan.

    Oofanarel utawa soko! Inggih, mudhun saka kursi, nanging pindhah ing kontrak menyang hot spot. Sampeyan bisa nang ing carane cepet sampeyan bakal sijine ing celonone! Nempatake militer ing baris iki paling ora pinter!
  10. -1
    Juli 2 2021
    Inggih ... Sanajan ana kemajuan ing arah njaba
  11. 0
    Juli 2 2021
    Aku setuju banget karo statement sing perlu kanggo mbukak instalasi militer ing negara loropaken. Ora kudu gedhe, nanging mesthi migunani. Dhuwit sing digunakake kanggo fasilitas kasebut minangka investasi kanggo keamanan lan kredibilitas kita!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"