"Nglawan sapa Swiss netral bakal nggunakake pejuang F-35?": refleksi ing pers China

47

Pers Cina narik kawigatosan babagan modernisasi armada tempur penerbangan karo bantuan saka tumbas saka pejuang Amérika paling anyar, Swiss niat. "Military Review" sadurunge nglaporake manawa kanggo kabutuhan Angkatan Udara Swiss, pamrentah negara iki arep tuku 36 pesawat tempur F-5A generasi kaping 35 saka Amerika Serikat. Lan iki nglawan latar mburi kasunyatan sing sadurunge panguwasa Swiss ngumumake kesiapan kanggo ndarbeni pejuang Rafale saka Prancis.
Penulis ing Sohu edisi Cina nggambarake, takon:

Napa Swiss netral mbutuhake pejuang F-35 modern, ing ngendi lan nglawan sapa wae sing bakal digunakake?

Ing wektu sing padha, kacathet yen negara bakal nglampahi 6,5 milyar dolar kanggo menehi hasil karo Amerika Serikat.



Dituduhake yen F-35A minangka pesawat mogok, sing meh ora bisa diarani penerbangan pertahanan eksklusif. Lan Swiss posisi tentara minangka pertahanan. Kajaba iku, iki minangka pejuang siluman. Lan kenapa, gumun pers Cina, nggunakake pesawat siluman kanggo patroli wilayah udara?

Wis kacathet ing pers Cina sing biasane patroli udara Swiss ditindakake kanthi maksimal rong rolas pesawat "saben musim". Ing wektu sing padha, ing sawetara kasus, penerbangan kudu dikoordinasi karo negara-negara tanggane, kalebu negara NATO (Jerman, Italia, Prancis), amarga para pejuang Angkatan Udara "netral" Swiss terus-terusan nemokake ing wilayah udara negara kasebut.

Dheweke ora duwe cukup ruang udara kanggo patroli,

- Pangguna Cina menehi komentar babagan kahanan kasebut.

Penulis ing Sohu nuduhake manawa pasukan Swiss duwe arsenal lan nomer sing nyengsemake, sanajan netralitas militer sing diumumake lan populasi 8,5 yuta wong.

Iki minangka populasi rata-rata kutha Cina.

Ing wektu sing padha, perhatian ditarik menyang kasunyatan manawa Swiss mutusake kanggo tuku "nomer keluwihan" pejuang F-35A sawise kunjungan Presiden AS Joe Biden menyang negara iki. Mbok ana sawetara komponen politik.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    47 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +4
      Juli 2 2021
      Rada isin karo kanca-kanca Cina. Yen sampeyan ora duwe tentara, sampeyan bisa uga ora bisa njaga netralitas sampeyan, lan pesawat sing ketinggalan jaman, apa wae sing disenengi, kudu diganti. Ora penggemar penguin, nanging ing kompetisi Swiss padha tenan paling kuat.
      1. +6
        Juli 2 2021
        Dheweke kaya-kaya ngomong babagan iki (bingung):

        ... yen F-35A minangka pesawat serang sing meh ora bisa diarani penerbangan mung kanggo pertahanan. Lan Swiss posisi tentara minangka pertahanan.
        1. 0
          Juli 2 2021
          Kutipan: Volodin
          .yen F-35A minangka pesawat mogok sing meh ora bisa diarani penerbangan mung kanggo pertahanan.
          Mulane isin yen ANY pejuang modern bisa tumindak minangka pesawat mogok.

          Ing Juli 2018 lan Januari 2020, agensi pengadaan pertahanan Swiss Armasuisse ngirim panjaluk proposal miturut program NKF menyang produsen papat jinis pejuang: Boeing F / A-18E / F Super Hornet Block III, Dassault Rafale, Eurofighter Typhoon lan Lockheed Martin F-35A Lightning II .
          Kang saka contenders iki sejatine sifate defensif ing mratelakake panemume?
          1. +1
            Juli 2 2021
            Kang saka contenders iki sejatine sifate defensif ing mratelakake panemume?

            Penguin mesthi. ngguyu
            F-35A minangka bagean saka apa sing didol Biden kanthi netral.
            Swiss uga tuku sistem pertahanan udara Patriot kanthi rega $ 2 milyar.
            Kabeh sing apik iki mung perlu kanggo pangayoman. keprungu
            1. +2
              Juli 3 2021
              Kutipan: Alex777
              Kang saka contenders iki sejatine sifate defensif ing mratelakake panemume?

              Penguin mesthi. ngguyu
              F-35A minangka bagean saka apa sing didol Biden kanthi netral.
              Swiss uga tuku sistem pertahanan udara Patriot kanthi rega $ 2 milyar.
              Kabeh sing apik iki mung perlu kanggo pangayoman. keprungu

              Iki minangka ragad AS kanggo operasi normal bank-bank Swiss. Tribute kanggo banyu resik.
              1. +1
                Juli 3 2021
                Iki minangka ragad AS kanggo operasi normal bank-bank Swiss. Tribute kanggo banyu resik.

                100500%. eseman
          2. 0
            Juli 2 2021
            Rafal lan Eurofighter luwih cocok kanggo interceptors
        2. +2
          Juli 2 2021
          lan pesawat kang sejatine sifate pertahanan?
          1. -1
            Juli 2 2021
            Inggih, mesthi ora siluman
            1. +2
              Juli 2 2021
              piye carane? mungsuh wis maju, dheweke lungguh ing ambush, supaya inconspicuous, lan whispers "ayo ayo padha nyedhaki, dear!"
              1. -1
                Juli 2 2021
                Kutipan: novel66
                piye carane? mungsuh wis maju, dheweke lungguh ing ambush, supaya inconspicuous, lan whispers "ayo ayo padha nyedhaki, dear!"

                Ya, padha Swiss lan lali apa "perang". Ing taun 1798, wadyabala Prancis nyerbu Swiss, negara kasebut saya suwe dadi penyangga, dadi pijakan, ing perang antarane pasukan Prancis lan Rusia-Austria. Ing Kongres Wina taun 1815 (Rusia, Austria, Prusia, Agung). Britain) padha mutusake netralitas permanen Swiss. Netralitas Swiss wis resmi tetep lan ora bisa diganti tanpa idin saka kabeh negara peserta. Ing taun 1847, ana perang sipil cilik ing Swiss - jumlah korban (kira-kira 100 wong.
                Sajrone Perang Donya II, Swiss ngalami pamboman massal, dibom ora mung dening Luftwaffe Jerman, nanging uga dening sekutu - Angkatan Udara AS lan Inggris.
              2. +1
                Juli 2 2021
                Kutipan: novel66
                piye carane? mungsuh wis maju, dheweke lungguh ing ambush, supaya inconspicuous, lan whispers "ayo ayo padha nyedhaki, dear!"

                Yen mung ngono... ngguyu
      2. +6
        Juli 2 2021
        Bersenjata kanggo netralitas untu! ngguyu
        1. 0
          Juli 2 2021
          Kutipan: Zyablitsev
          Bersenjata kanggo netralitas untu! ngguyu

          Kanthi akeh dhuwit ing brankas kabeh kapribaden peteng ...
          Kabeh iki aneh, saka sing padha arep perang maneh ..? wassat
          1. +2
            Juli 3 2021
            Gusti, ana apa? Tuku Swiss senjata sabenere Amerika kuwi cara veiled, "sah" "kickback" - sogokan, supaya Amerika nguripake mripat wuta kanggo sawetara transaksi financial sing digawa metu dening bank-bank Swiss lan kanggo njaga katon saka "kamardikan. "Bank Swiss..
        2. +1
          Juli 2 2021
          opo Dadi apa sing kudu ditindakake? Wektu iku angel. Kepiye carane mbah putri bisa urip tanpa senapan mesin?
      3. 0
        Juli 2 2021
        Tuku pejuang Amerika (dudu Eropa) nuduhake yen hubungan antarane Swiss lan EU ana ing tingkat sing kurang.
        Iku uga aneh yen F-35 cetha ora pas miturut doktrin "polisi udara" - ing jarak cendhak, dhuwur lan kacepetan, pesawat iki ora duwe motorisasi optimal (rasio tikaman-kanggo-bobot), lan, patut, maneuverability perlu.
        Ayo dipercaya pemerintah manawa kesepakatan kasebut dadi 2 milyar franc Swiss luwih murah tinimbang kesepakatan kanggo akuisisi Rafale utawa Eurofighter Typhoon.
        Katon yen lobi pro-Amerika ing Swiss kuat banget.
      4. Tur
        +2
        Juli 3 2021
        Ing wektu sing padha, perhatian ditarik menyang kasunyatan manawa Swiss mutusake kanggo tuku "nomer keluwihan" pejuang F-35A sawise kunjungan Presiden AS Joe Biden menyang negara iki. Mbok ana sawetara komponen politik.

        Iki minangka bagean "utama".
        Amerika, kanthi cara, kudu paling sethithik setaun, nanging adol.
        Yen ora, kompleks industri militer dhewe, wajib pajak dhewe nandhang sangsara. Gambar "kutha ing bukit" nandhang sangsara.
        "Lan yen dheweke ora njupuk, mula kita bakal mateni gas," ujare omah pemerintah (Nona Mordyukova).
        Aku ngelingi acara-acara ing taun-taun kepungkur - negara netral, kanthi sistem perbankan paling kuat ing donya, rahasia sing dilindhungi dening hukum Swiss, nyerah ing siji jam! Lan marang sapa? Kanggo FBI Amerika, Divisi Investigasi Kriminal IRS, FinCEN - Jaringan Penegakan Kejahatan Keuangan.
        Lan atusan kejahatan warga Eropa lan Amerika langsung ditemokake.
        Apa Swiss ora ngerti apa sing bakal nyebabake?
        Wong-wong padha mlayu ndhelikake dhuwit ing yuridiksi liya. Lan iki mundhut ing milyar.
        Dadi "hegemon" wis, wis lan bakal duwe kabeh sing dikarepake.
    2. +2
      Juli 2 2021
      Ing kasus apa wae, dheweke bisa tuku UFO nganggo dhuwit dhewe. Dheweke ora bakal gelut karo sapa wae. Wadya-balane mung diasah ing pertahanan. Reservists nyimpen senjata cilik lan seragam ing omah. Kemah-kemah tembak wis biasa. Nanging!!! "Partisan" kuwi ora bakal bisa nyerang sapa wae.
      1. +1
        Juli 2 2021
        Quote: penembak gunung
        Nanging!!! "Partisan" kuwi ora bakal bisa nyerang sapa wae.

        Siji bab bisa ngandika - Parabellum!
    3. +7
      Juli 2 2021
      Ing wektu sing padha, kacathet yen negara bakal nglampahi 6,5 milyar dolar kanggo menehi hasil karo Amerika Serikat.

      Swiss iku salah siji saka sawetara negara, kang aku pribadi ngormati iku banget, kang ora wedi takon pendapat saka warga. Ana referendum ing ngendi Swiss nyetujoni tuku pesawat tempur kanthi jumlah, yen ora salah, 6 milyar francs, sing kira-kira cocog karo 6,5 milyar dolar. Wong-wong ngomong - pemerintah manut. Nanging keputusan kanggo tuku F-35, IMHO, aku mikir kontroversial.
    4. 0
      Juli 2 2021
      Liechtenstein tegang.
      1. 0
        Juli 2 2021
        bakal dibandhingake karo Italia - sing luwih inconspicuous
        1. 0
          Juli 2 2021
          Italia mbebayani. Lan siji lan setengah wong manggon ing Liechtenstein. Klompok militèr Swiss sing ora sopan wis katon ngelak getih ing arahe kanggo dangu. Kita kudu nyatakake keprihatinan kita marang Kementerian Luar Negeri.
          1. +3
            Juli 2 2021
            bebaya saka Italia debunked ing "catch22"
            "Amerika," ujare, "bakal kalah perang, lan Italia bakal menang.

            "Amerika minangka negara sing paling kuat lan paling makmur ing donya," ujare Nately kanthi semangat. - Lan kanggo prajurit Amerika, wani ora ana tandhingane ing donya.

            "Bener," wong tuwa setuju, lan ana swara moyoki. "Nanging Italia minangka salah sawijining negara sing paling ora makmur ing bumi. Dene prajurit Italie, ora ana sing padha ngerti ing donya iki ing rasa pengecut. Pramila negari kita sampun katindakaken kanthi sae wonten ing perang punika, dene panjenengan sami awon.

            Nately ngguyu kaget, banjur kaget amarga ora sopan, isin banget.

            "Nyuwun pangapunten amarga ngguyu sampeyan," ujare kanthi tulus lan terus kanthi nada hormat: "Nanging Italia dikuwasani dening Jerman, lan saiki kita. Lan sawise iku, sampeyan ngaku manawa kabeh bakal apik kanggo sampeyan?

            - Mesthi wae! seru wong tuwa iku. "Wong-wong Jerman diusir saka kene ing gulu, lan kita, nalika kita ana ing kene, tetep. Ing sawetara taun, sampeyan uga bakal ninggalake, nanging kita bakal tetep. Kaya sing sampeyan ngerteni, Italia pancen negara sing miskin lan ringkih, nanging iki sing nggawe kita kuwat. Prajurit Italia ora mati maneh ing paprangan, dene prajurit Jerman lan Amerika tetep mati. Aku bakal ngomong yen kabeh bakal apik banget kanggo kita. Ya, aku yakin manawa Italia bakal slamet ing perang iki lan bakal terus ana sanajan negara sampeyan wis tiwas.
    5. -1
      Juli 2 2021
      Napa Swiss netral mbutuhake pejuang F-35 modern, ing ngendi lan nglawan sapa wae sing bakal digunakake?
      Nanging tenan, kok, lan malah karo wilayah cilik saka negara? Ing tembung, padha mirsani neutrality, nanging pranyata wis siyap kanggo perang. Apa populasi Swiss ngerti yen negara kasebut bakal perang karo wong liya? Mbokmenawa isih kanggo nglindhungi bank-bank Swiss saka udhara.
      1. +1
        Juli 2 2021
        karo dhuwit, padha bisa sijine "patriot" ing saben bank
    6. 0
      Juli 2 2021
      Penulis ing Sohu nuduhake yen pasukan Swiss duwe arsenal lan nomer sing nyengsemake.


      Informasi manawa Swiss minangka negara militer nomer 1 ing donya umume durung tekan pamikiran titan Cina. Lan siji-sijine sing duwe papan perlindungan bom kanggo kabeh populasi negara. Lan babagan doktrin kanggo nglindhungi lan ngajari kabeh populasi, lan umume, Sohu, mohu, bohu ora tekan. Kajaba iku, keputusan kanggo tuku dijupuk ing referendum lan pamrentah wis ngrampungake, nanging tembung referendum dudu babagan China, mesthi.

      Dadi saran Sohu - yen sampeyan wis tekan standar urip Swiss, banjur nyisakke dhuwit Swiss. Iki bakal ana ing babagan 2500 taun.
      1. 0
        Juli 2 2021
        Iki ora babagan dhuwit, nanging babagan kemanfaatan. Yen Swiss duwe wong sing wedi, iku Afro-Negros. Nanging dheweke butuh senjata liyane.
        Kanggo papan perlindungan bom, iki minangka peninggalan Perang Dingin. Wong Swedia isih percaya yen Rusia pengin nyerang dheweke.
        Gagasan manawa Swiss, minangka wilayah, ora ana sing butuh kanggo warga lokal ngina lan ngina.
    7. +2
      Juli 2 2021
      "Nglawan sapa Swiss netral bakal nggunakake pejuang F-35?": refleksi ing pers China
      dadi wis suwe ora munggah ing ngendi wae, nanging nglindhungi pertahanan sing pantes.
      1. +1
        Juli 2 2021
        Nalika pungkasan wektu dheweke mbela awake dhewe saka wong liya?
        1. 0
          Juli 2 2021
          Sampeyan bisa ndeleng sejarah WWII.
          Dheweke mbela dhewe, kasunyatane ana.
    8. -1
      Juli 2 2021
      Dadi Iran lan Korea Lor arep nyerang.
      1. -2
        Juli 2 2021
        Lan Swiss bakal mabur kanggo ngebom ing drum F35?
    9. 0
      Juli 2 2021
      Pitakonan yaiku: kenapa Swiss butuh pejuang siluman serangan khusus? Nalika tugas utama kanggo nglindhungi wilayah udara lan apa angkatan udara cilik duwe 1 jinis pejuang? Iku logis - F18, F15EX, Rafal, EF200 ..... MiG35, Su35S.
      1. -2
        Juli 2 2021
        Pitakonan yaiku: kenapa Swiss butuh pejuang siluman serangan khusus? Nalika tugas utama kanggo nglindhungi wilayah udara lan apa angkatan udara cilik duwe 1 jinis pejuang? Iku logis - F18, F15EX, Rafal, EF200 ..... MiG35, Su35S.

        Swiss bisa entuk wektu sing paling apik, sing ditindakake. Ora ana sangsi sing padha dadi pedantic, Swiss, padha nganalisa kabeh kualitas produk ngajokaken.
        1. +2
          Juli 2 2021
          Ing tugas pertahanan udara saiki, F-35 dudu sing paling apik ..... iku pesawat serangan kanthi kemampuan pertahanan udara sing apik (kanggo penyerang) ...... Saiki, sing paling apik ing Kulon ing pertahanan udara yaiku F15EX lan Rafal
          1. -3
            Juli 2 2021
            Ing tugas pertahanan udara saiki, F-35 dudu sing paling apik ..... iku pesawat serangan kanthi kemampuan pertahanan udara sing apik (kanggo penyerang) .... Ing wayahe, sing paling apik ing Kulon ing pertahanan udara yaiku F15EX lan Rafal

            Mung F-35 sing nduweni ciri siluman, lan mung / kondisional / minangka produk saka abad kaping 21. Kita bisa yakin manawa Swiss ngevaluasi kabeh kompleks karakteristik, sesuai karo kahanan doktrin militer lan karakteristik negara kasebut. Kajaba iku, aku nganggep spesialis Swiss dadi objektif lan kompeten, amarga bedane saka umume komentator ing kene / iki dudu kanggo sampeyan hi kiriman sampeyan wajar/. Pilihan saka Swiss F-35 minangka konfirmasi kualitas nyata dhuwur saka pesawat iki.
            1. +1
              Juli 2 2021
              Aku ora mbantah wong-wong mau ..... Yen Swiss perlu nyerang tetanggan (sawetara obyek utawa kapal), iki pilihan sing paling apik saiki. Lan misi pertahanan udara ing Swiss (luwih-luwih, ora ana sing mbantah fungsi kejut Rafal lan F-15. Pitakonan mung rahasia). Amerika dhewe tuku F15EX kanggo tujuan sing padha ... Saudi uga
              1. 0
                Juli 2 2021
                Aku ngira Swiss dipandu dening kekhasan relief dataran tinggi negara kasebut. Aku ora mriksa, apa F-35 duwe roto lan mbukak luwih cendhek saka F-15? Lan ing latar mburi gunung, pesawat kanthi ciri siluman bisa uga luwih angel ditemokake kanthi radar! Kanthi negara cilik, kauntungan kacepetan Eagle lan Rafal ora penting. Kajaba iku, lagi mesin kembar, sing jelas keluwih ing kahanan kasebut. Kanggo Swiss, Gripen uga cocog karo jangka pendek, nanging dheweke saka generasi sadurunge. Swiss pengin duwe paling modern sing saiki. Dadi, F-35 ing Angkatan Udara Swiss pancen multifungsi. hi
                1. +1
                  Juli 2 2021
                  Daya tarik mesin kembar luwih dhuwur ..... lan F15 ing kene mung ana ing mburi Raptor. Rafal uga dadi pimpinan.
                  1. -3
                    Juli 2 2021
                    Traksi mesin kembar luwih dhuwur ...

                    Lan biaya mbokmenawa luwih dhuwur. Aku mikir Lightning siji-mesin luwih cocog karo Swiss.
    10. 0
      Juli 2 2021
      Kano kelangan kanggo parasut rem, penguin langsung dadi saperangan lyam luwih larang, nanging ora bisa luwih gampang. hi
    11. +1
      Juli 2 2021
      Napa Swiss netral mbutuhake pejuang F-35 modern, ing ngendi lan nglawan sapa wae sing bakal digunakake?

      Pitakonan sing menarik kanggo para bankir Swiss .. heh heh ..

      Pinten sing disimpen ing kana, malah Hitler ora wani mbukak brankas, jebule dheweke uga melu iki..
      Mungkin iki wektu kanggo mbukak lan mriksa kabeh sing ana?
    12. 0
      Juli 3 2021
      Ing mratelakake panemume, luwih kaya "payoff" saka blackmail.
    13. 0
      Juli 3 2021
      Yen Swiss tuku montor mabur Cina, aku mesthi ora bakal mbantah.
    14. 0
      Februari 17 2022
      Aku ora duwe hak istimewa ing urip lan subire un attacco militare contro la Svizzera, così forse capirebbero quanto sia Inutile, Ridicolo and Vergognoso avere un Esercito, che pamit in Cittadini, and assisted a come verrebbe spazzato via e sconfitto in one giornata! Vogliono spendere 8 miliardi, 36 Caccia +1, che per poter decollare ed entrare in azione, hanno bisogno ing 15 menit!!!!!! La Svizzera è lunga 220 km, dawane 350 km lan Caccia bisa liwat 2.000 km/h, iku penting kanggo sterminati ancora prima ing accendere lan motor! Apa sing penting banget, sampeyan bisa nemokake misil lan rudal ing negara sing cocog, bisa uga ana ing omah omah, opsi baterei lan serangan teroris sing bisa ditindakake kanthi mandiri ing permesso lan persetujuan ing Italia, Germania, Francia e AS. Ing pungkasan, ana kapentingan ing Svizzera, minuscolo pezzetto ing terra pieno ing montagne, ing confini, ing akeh lan lalu lintas! Piuttosto ci pagano per tenercela!

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"