"Awan kumpul ing Segara Ireng": Pengamat Turki disaranake ngelingi pelajaran Perang Krimea

156

Awan-awan nglumpuk ing Segara Ireng, kahanan ing wilayah kasebut saya kuwatir. Upaya negara-negara Kulon kanggo "ngemot Rusia" ing Segara Ireng bisa dadi konflik militer sing lengkap. Iki ditulis dening penulis artikel kanggo publikasi oposisi Turki Evrensel.

Acara paling anyar ing Segara Ireng nuduhake yen strategi negara-negara Kulon kanggo "ngemot Rusia" ora diganti, Barat kolektif isih ngupayakake dominasi ing wilayah kasebut, panulis nulis.



Provokasi penghancur Inggris ing pesisir Crimea lan latihan angkatan laut negara-negara NATO sing diwiwiti sanalika sawise iku minangka tautan ing rantai sing padha, Kulon sengaja nyebabake Rusia tabrakan. Segara Ireng sansaya malih dadi keg wêdakakêna, ing ngendi geni perang gedhe bisa murub saka spark slightest.

Amerika Serikat lan NATO wis miwiti latihan angkatan laut ing Segara Ireng, tujuane kanggo nuduhake Rusia yen diubengi, lan ing wektu sing cendhak - kanggo bali Crimea menyang Ukraina. Amerika Serikat lan sekutu NATO ora bakal mundur saka rencana kasebut lan mula bisa nyebabake Perang Krimea kaping pindho.

Penulis ngajak Barat supaya ngelingi piwulang Perang Krimea pisanan taun 1853-1856. Miturut panemune, prastawa ing jaman saiki banget ngeling-eling kedadeyan ing abad kaping 19. Banjur Kakaisaran Ottoman, sing didhukung dening negara-negara Kulon, katon menang perang nglawan Rusia, nanging perang kasebut minangka wiwitan pungkasane kekuwatan Turki. Saiki, Rusia luwih kuat lan bakal larang banget kanggo ngalahake dheweke.

Penulis nyuwun panguwasa Turki supaya ora ngrusak hubungan karo Rusia, amarga yen ana konflik militer, permusuhan uga bakal mengaruhi Turki, sing dadi anggota NATO.
  • https://twitter.com/USNavyEurope
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

156 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 28
    Juli 3 2021
    Ora saben wong katon ilang memori. Mung saiki sejarah mulang manawa ora mulang sapa wae!
    1. +8
      Juli 3 2021
      Penulis nyuwun panguwasa Turki supaya ora ngrusak hubungan karo Rusia, amarga yen ana konflik militer, permusuhan uga bakal mengaruhi Turki, sing dadi anggota NATO.

      Ora ana gunane kanggo nelpon Turki kanggo abstinence ing Segara Ireng.
      Turki, karo Ottomanisme revanchist sawijining, tansah katahan watu ing pangkone ing hubungan kanggo Rusia.
      Negara-negara NATO sing bodho ora sinau apa-apa saka bencana sejarah. Kajaba iku, dheweke duwe katergantungan kolonial lengkap ing Departemen Luar Negeri AS.
      1. + 12
        Juli 3 2021
        Tatiana
        Ora ana gunane nelpon Turki kanggo abstinence.
        Ya, kenapa, sampeyan bisa ngelingake sejarah perang Rusia-Turki lan kepiye Turki ilang kekuwatane sawise saben perang kasebut.
        Turki, karo Ottomanisme revanchist sawijining, tansah katahan watu ing pangkone ing hubungan kanggo Rusia.
        Ya, nanging ora mbantu dheweke. Nanging, wong Turki ora mung ana ing kene, sampeyan uga bisa nulis Polandia lan Swedia ing kene.
        Mung saiki kabeh padha duwe memori cah wadon.
        1. +1
          Juli 3 2021
          Kutipan: Alex_1973
          Mung saiki kabeh padha duwe memori cah wadon.

          Dheweke ujar manawa konstitusi Turki kanthi tegas nyatakake ora bakal perang karo Rusia.
          Aku ora ngerti carane bener iki, data ora saka sumber asli.
          1. + 12
            Juli 3 2021
            Turkey sawise WWI slamet minangka negara namung thanks kanggo Rusia - Soviet Rusia, kang mbantu Turki dikalahaké karo senjata, penasehat militèr lan (!) Dhuwit. Ing tugu Ataturk, Voroshilov (banjur dadi penasehat militer) ngadeg ing jejere Ataturk.
            Ananging benere panulis Turki, Kulon wis kelangan pesisir lan nekad golek dalih kanggo perang, iki wis katon ing mripat. Ngancurake Rusia wis dadi gagasan sing tetep kanggo wong-wong mau, lan sayang banget yen wektu sing diwenehake kanggo kita nyiyapake wis digunakake minangka ... kaya sing bisa ditindakake ... mung dening administrasi kolonial liberal.
            Tinimbang mobilisasi ekonomi, ngresiki kolom kaping lima lan nglumpukake Rakyat ... a rearmament lengkap Angkatan Darat lan Angkatan Laut ... persiapan lengkap kanggo perang ...
            Lan sanajan kabeh bodho sing nyata ... iki dudu akibat saka kabodhoan.
            1. -3
              Juli 3 2021
              Lan ing ngendi sampeyan ndeleng Voroshilov ing kene?
              1. +3
                Juli 3 2021
                Sebelah. Kita ndeleng rasukan Inggris sing modis.
                1. -2
                  Juli 4 2021
                  Ya, tenan ... Bener, iki seragam jenderal tentara Turki ing 20s abad kaping 20))) Voroshilov, ora mambu ana.
                  1. +2
                    Juli 4 2021
                    eseman Apa seragam sing sampeyan pikirake penasehat militer kudu nganggo?
                    Ing China, penasehat kita nganggo basa Cina.
                    Ing Spanyol - Spanyol.
                    Sampeyan malah google CARA Voroshilov ketemu ing Turki wis ing periode pasca perang.
                    Meh minangka pahlawan nasional lan sekutu Ataturk.
                    Sampeyan mung kudu ngerti sejarah Tanah Air lan tokoh politik sing unggul.
                    1. 0
                      Juli 7 2021
                      Penasehat militer resmi nganggo seragam tentarane, dudu tentara negara manca.
                      1. 0
                        Juli 7 2021
                        Kita ora duwe penasehat militer resmi nalika iku. Kajaba iku, Bolshevik saka Rusia Soviet, ing umum, ora ana siji ing donya njupuk kanggo daya sah. Ya, lan kabeh iki ditindakake kanthi ora resmi. Kaya ing Spanyol, kaya ing China.
                        Ya, lan jaket kasebut dadi modis, lan Sverdlov nganggo kuwi, lan Trotsky, lan liya-liyane.
                2. -1
                  Juli 5 2021
                  Frunze lan Aralov ana.
              2. +1
                Juli 4 2021
                Ing sisih tengen ana wong lanang loro nganggo jaket Inggris. Frunze lan Voroshilov.
              3. 0
                Juli 4 2021
                Lan ing ngendi sampeyan ndeleng Voroshilov ing kene?

                Ora ana Voroshidov, Frunze, utawa Aralov ing monumen kasebut. Sumber kayata Wikipedia dudu sumber.
                Ing jejere Ataturk, Marsekal, Perdana Menteri Mustafa Fevzi Chakmak Pasha
                .


                Sapa wae bakal ngluncurake "sensasi" lan kabeh wong ora mikir maneh. Mbok menawa "penampilan" ing tugu "Respublika" iki minangka provokasi dening nasionalis Armenia kanggo nuduh Rusia Soviet lan Bolshevik sing nyumbang kanggo pembantaian Armenia.
                Ing tugu mung ana gambar wong Turki, lan militèr arupa tentara Turki. Kita gampang diapusi.
                1. +3
                  Juli 4 2021
                  Aku bakal nambah layar karo "Frunze" lan "Voroshilov"


                  Kepiye carane sampeyan bisa ngenali Frunze ing Mustafa Chakmak, sing nganggo seragam marshal Turki, kaya jenderal tentara Turki sing ngadeg ing mburine kanthi tumpukan. Mungkin nganggo topi sipil, ing mburi Ismet Inenu, sing ngadeg ing sisih tengen Kemal, Semyon Aralov,
                  Kanthi Internet iki, wong ngremehake, dheweke percaya kabeh, mikir nganggo pikiran, yen ora ...
                2. +4
                  Juli 4 2021
                  Ragu-ragu manawa ana Voroshilov, Frunze lan Aralov ing tugu kasebut ora ana dhasare. Dhuwuré Voroshilov yaiku 157 cm, lan dhuwuré Mustafa Kemal 174 cm, nanging miturut pendapatku, irung Chakmak Pasha ing foto lan irung saka Chakmak Pasha sing diduga ing tugu iku ora mirip banget. Nanging, sudut bisa uga salah. Miturut cara, aku ngirim pitakonan liwat penerjemah Google babagan sapa sing ana ing monumèn ing basa Turki - wong Turki ora ana sing ora jelas. Akeh wong Turki yakin manawa tokoh Frunze lan Voroshilov pancen ana ing monumen kasebut.
                  https://bpakman.wordpress.com/2018/10/25/28714/
                  https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/264832
                  1. -1
                    Juli 4 2021
                    Ragu-ragu manawa ana Voroshilov, Frunze lan Aralov ing tugu kasebut ora ana dhasare

                    Ragu-ragu ketok, lambang ing tutup iku Turki, dudu lintang. Ya, aku salah karo jenderal ora tumpukan, nanging saber. Sapa sing ngluncurake palsu iki ora dingerteni, nanging disebarake kanthi akeh minangka sensasi.
                    1. 0
                      Juli 4 2021
                      Ya, apa sensasi yen deskripsi monumen iki ana ing pers Soviet kanthi dolan menyang sajarah kawilujengan negara Turki. Lan kanthi pribadi, crita iki diwulangake marang aku ing universitas militer ing pertengahan 80-an.
                      Iku mung sawise cooling lan malah dadi panas hubungan ing periode post-perang, nalika USSR (Stalin) wanted kanggo njupuk kontrol saka Selat (kanggo mbangun loro pangkalan militèr ing Selat), sajarah negara Turki enom wiwit. kanggo diwulang ing wangun sing rada dipotong, lan ing USSR babagan wektu kasebut ora asring dieling-eling. Sawise kabeh, Turki wis dadi anggota NATO.
                      Lan perlu kanggo njupuk menyang blok Warsaw.
                      Dheweke nyuwil kayu bakar cilik sawise perang - pusing amarga sukses.
                      1. +1
                        Juli 4 2021
                        Ya, apa sensasi yen deskripsi monumen iki ana ing pers Soviet kanthi dolan menyang sajarah kawilujengan negara Turki.

                        Nah, kanggo obyektivitas, dheweke nulis lan ngomong akeh, nanging apa gunane nyelehake Frunze lan Voroshilov ing monumen ing jejere Ataturk?
                        Ing jejere Kemal ana kanca sing paling cedhak, ing sisih tengen Kemal, Ismet İnönü, Perdana Menteri Turki ing sangisore Presiden Atatürk lan sing dadi presiden sawise pati Atatürk, ing sisih kiwa Kemal, Perdana Menteri liyane, Fevzi Çakmak, sing, sawise. nransfer bisnis menyang Ismet İnönü, bali menyang tentara minangka Kepala Staf Umum supaya dibentuk. Bareng padha nggulingake Sultan lan ngadegake republik. Kasunyatan sing menarik yaiku nalika Stalin tilar donya, Presiden Ismet İnönü dadi sing pertama ngunjungi kedutaan kita kanthi ucapan belasungkawa.
                      2. 0
                        Juli 4 2021
                        Kutipan saka Konnick
                        Nah, kanggo obyektivitas, dheweke nulis lan ngomong akeh, nanging apa gunane nyelehake Frunze lan Voroshilov ing monumen ing jejere Ataturk?

                        Ing memori lan matur nuwun kanggo kawilujengan saka karusakan lengkap (!) Negara Turki sawise asil saka WWI. Inggris lan Prancis wanted kanggo dibagi ALL saka mantan Kakaisaran Ottoman, lan padha wanted kanggo menehi ngarep Asia kanggo Yunani. Bersenjata tentara, menehi penasehat, nyedhiyakake pasokan lan dhukungan politik.
                        Lan tentara Turki (remnants sawise WWI) dikalahaké dening Yunani lan acak mundur. Ana apa-apa kanggo ngatur rebuff a!
                        Banjur, dumadakan kanggo kabeh wong, Republik Soviet enom, sing durung pulih saka Perang Sipil lan kabeh pergolakan, nawakake bantuan:
                        - persenjataan,
                        - amunisi,
                        - peralatan,
                        - dhuwit (emas!)
                        - penasehat militer (jenderal lan pahlawan Perang Sipil) lan "sukarelawan".
                        Lan mukjijat kedaden.
                        Wong-wong Yunani padha kalah babar blas, Inggris lan Prancis nilar rencana kanggo divisi pungkasan lan karusakan saka negara Turki, lan negara Soviet enom nampa negara loropaken ing wates kidul.
                        Lajêng katindakakên supados botên sagêd anggènipun Inggris dhatêng ing Transcaucasia kita, saking ing ngriku wau lajêng katundhung klawan peksa.
                        Lan kanthi tepat ngelingi pitulungan sing diwenehake banjur - pitulungan ing ambang pati pungkasan, Turki, kanthi pancing utawa crook, nyingkiri kabeh WWII saka aliansi karo Reich Katelu lan ora nglilani kapal Jerman lan Italia menyang Segara Ireng.
                        Mulane komandan kita ngadeg ing tugu ing jejere Ataturk.
                        Tanpa wong-wong mau, eksistensi Turki ora mungkin.
                        Lan pancene ana bantuan, lan dudu apa sing ditindakake dening Anglo-Saxon.
                        Wong Rusia teka, nulungi lan lunga.
                        Nanging ing wektu sing padha, dheweke ngrampungake tugas strategis.
                        Lan versi monumen kasebut sejatine jenderal Turki utawa marshals ... gosip iki banjur, nalika mantan kekancan diganti dening musuhan.
                        Pendekatan sing luwih alus ing masalah iki bisa nggawa asil sing luwih apik, Molotov uga ngelingi iki (iku sing rembugan karo Turki), nanging Stalin wedi yen Inggris bakal manggon ing Bosphorus. Dheweke ngupaya kanggo ngrampungake masalah keamanan ... Banjur ora ana omongan babagan Pakta Warsawa.
                        Stalin nengenake pentinge pitakonan babagan selat.
                      3. 0
                        Juli 5 2021
                        Lan kanthi pribadi, crita iki diwulangake marang aku ing universitas militer ing pertengahan 80-an

                        Kayane sampeyan sinau ing jeneng militer-politik Engels. .
                      4. 0
                        Juli 5 2021
                        Ora, ing Vilnius Air Defense Radioelectronics.
                        hi
                      5. 0
                        Juli 5 2021
                        Jeneng Engels uga pertahanan udara)
                      6. 0
                        Juli 5 2021
                        Kutipan saka Konnick
                        Jeneng Engels uga pertahanan udara)

                        Apa ora iki sing dadi malah ing Uni Andropov? Ing Gorelovo?
                        Yen mangkono, banjur VVKURE kita ditransfer menyang 1990 utawa 1991.
                        Nanging aku wis suwe dadi tentara.
                      7. 0
                        Juli 5 2021
                        Ya, nalika Andropov tilar donya, padha ganti jeneng.
                      8. 0
                        Juli 5 2021
                        Kepala VVKURE pungkasan yaiku mantan komandan brigade, dheweke ngangkut sekolah menyang Gorelovo. Aku wis tau ana.
                        Lan karo salah sawijining lulusan Andropovka ing taun 1988, kanthi jeneng Lenin, aku malah nyabrang dalan sajrone magang - ing Fr. Saarema.
            2. 0
              Juli 4 2021
              Sing, kabeh Olimpiade iki, juara kanggo pemain bal-balan sing ora ngerti carane kanggo muter iku superfluous?
              Saiki luwih saka sèket kapal perang lan kapal selam NATO wis disebar ing Mediterania lan Segara Ireng.
              Kalebu Ohio strategis, akeh kapal selam nuklir multi-tujuan Inggris lan Amerika, sawetara klompok operator pesawat lan kapal penjelajah rudal.
              Ing sisih kabeh iki bisa nganti 600-800 Tomahawks.
              Lan wis serius banget kanggo nindakake maneuvers provokatif kasebut kanggo stabilitas ing Ukraina, kaya sing diucapake?
              Nanging ing Rusia, panguwasa terus nguripake wong nglawan awake dhewe sabisa-bisa lan pamisah masyarakat.
              1. +1
                Juli 4 2021
                Kutipan: Osipov9391
                Sing, kabeh Olimpiade iki, juara kanggo pemain bal-balan sing ora ngerti carane kanggo muter iku superfluous?

                Ora, padha ora keluwih.
                Sawise introduksi Aturan Anggaran kanggo Federasi Rusia, mung alesan kanggo nyelehake dana cadangan (saiki cadangan) yaiku sawetara proyek internasional.
                Mulane, balapan kanggo proyek kasebut diwiwiti - olimpiade, dina olahraga, kejuaraan lan game liyane. Kanthi dhuwit iki, infrastruktur kutha kita digawe, dalan, bandara, stadion, kompleks olahraga, istana es dibangun, kutha dibangun maneh ... mundhak, etc skandal financial wis dadi mung tutup kanggo pangalihan sawetara dana iki kanggo program nimbali lan pendanaan pangembangan senjata anyar.
                Dadi program kasebut uga nduweni peran positif.
                Sebagéyan kanggo pertahanan.
                Kanggo kabeh dana kasebut saka dana ngluwihi belanja anggaran lan minangka obat bius tartamtu kanggo ekonomi, amarga padha diwutahake kaya getih menyang ekonomi umum negara.
                Iku mung sabotase lan sabotase luwih saka leveled akeh efforts lan efforts . Lan ora ana sing nglawan mungsuh iki ... Utawa meh ora.
                Mulane asile kaya ing sawetara wilayah:
                - nggawe kapal militer,
                - penerbangan transportasi militer,
                - nggawe pesawat AWACS, pesawat PLO, pesawat RTR lan pesawat penerbangan khusus liyane,
                - modernisasi armada Tu-22M3,
                ... etc., iku gagal lengkap lan utawa meh lengkap.
                Cidra kaya infeksi - yen sampeyan ora nglawan, mateni.
                Kutipan: Osipov9391
                Saiki luwih saka sèket kapal perang lan kapal selam NATO wis disebar ing Mediterania lan Segara Ireng.
                Kalebu Ohio strategis, akeh kapal selam nuklir multi-tujuan Inggris lan Amerika, sawetara klompok operator pesawat lan kapal penjelajah rudal.

                Iki luwih game ing syaraf, Segara Ireng iku mousetrap kanggo wong-wong mau.
                Kutipan: Osipov9391
                Ing sisih kabeh iki bisa nganti 600-800 Tomahawks.

                Iki akeh, nanging sampeyan kudu ngerti manawa sanajan ana penerbangan sing kurang, rudal kasebut diatasi tanpa masalah dening radar ZGRLS, sing ana luwih saka siji utawa loro. Mulane, pejuang (obat paling apik kanggo ancaman kasebut) saka lapangan udara ing Crimea lan Kuban bakal digedhekake ing wektu sing tepat kanggo nyegat. Peralatan perang elektronik bakal disorientate, lan sing isih ana bakal dirusak dening pejuang lan sistem pertahanan udara VKS.
                Nanging jawaban bakal menyang target kanthi kabeh ora bisa ditindakake.
                Kutipan: Osipov9391
                Lan wis serius banget kanggo nindakake maneuvers provokatif kasebut kanggo stabilitas ing Ukraina, kaya sing diucapake?

                Padha ora kasengsem ing stabilitas Ukraina, nanging ing kahanan kang ora tetep ing Rusia. Padha njupuk iku weakly, minangka ing wektu, lan "Kremlin pinituwa" ing pungkasan USSR.
                Nanging kasunyatane yaiku ancaman utama kanggo Amerika Serikat ora maneh Federasi Rusia, nanging China, sing mbangun lan nyebarake atusan ICBM anyar, kelas sing meh padha karo "Molodets" Soviet utawa MX Amerika. 145 silo anyar kanggo rudal kasebut, saliyane kasunyatan manawa ICBM kasebut uga adhedhasar sasis kendaraan sing ora diaspal, seri SSBN sing akeh dibangun kanthi ukuran, kelas lan jumlah SLBM sing padha karo "Ohio" ... Lan rudal. kanggo wong-wong mau karo kelas ora luwih murah tinimbang "Trident-2", lan sawetara luwih.
                Kutipan: Osipov9391
                Nanging ing Rusia, panguwasa terus nguripake wong nglawan awake dhewe sabisa-bisa lan pamisah masyarakat.

                Iki saiki ditindakake dening panguwasa meh kabeh negara ing donya kita. Nyuwun , padha didhawuhi , padha nindakake . Padha mundhakaken prices , mbatesi kabebasan , mbatesi hak , nambah requisitions ... Iki minangka rencana umum lan implementasine universal .
                Ing AS lan "Eropa" uga ora gula.
                Lan kita duwe migran miturut kuota anyar kanggo 5 yuta wong. disetujoni...
                Yen sampeyan nonton drama, mesthine, sampeyan bakal kebawa dening plot, kuwatir babagan karakter ... nanging iki ora ateges manawa para aktor dhewe nggawe keputusan kasebut.
                Kaputusan digawa menyang wong-wong mau.
                Lan padha nindakake.
                Lan yen penulis skenario mutusake, lan direktur nyetujoni, yen bakal ana perang, mula bakal ana.
                Nanging yen penulis skenario wis ninggalake donya iki, lan direktur convulsively tossing script lawas ... banjur kabeh bisa pindhah ... beda.
                Masa depan iku multivariate.
                1. +1
                  Juli 4 2021
                  Lan gaji pelatih Cherchesov saka 40 yuta rubles sasi uga ora superfluous yen tim nindakake luwih elek tinimbang Ukrainia?
                  Kanthi dhuwit iki (ora njupuk uga gaji saka pemain) sampeyan bisa sijine munggah luwih saka satus sekolah olahraga lan stadion ing saindhenging negara.
                  Lan Cherchesov mung kasil mbangun kastil ing Austria ...
                  1. -1
                    Juli 4 2021
                    Minangka salah siji kanca marang kula (muter ing "Liga wengi"): "Yen sampeyan ora pengin upset, nonton Hockey." Inggih, kita dilarang menang bal-balan, lan supaya ora nolak lan ambisi olahraga ora njupuk - gaji dhuwur lan impunity saka panguwasa.
                    Iki minangka game ... Ora ing pangertèn "kompetisi", yaiku - eseman game . Ing kasus iki - ing giveaway.
                    Pemain bal-balan dirusak dening perkara kasebut.
                    Kutipan: Osipov9391
                    Lan Cherchesov mung kasil mbangun kastil ing Austria ...

                    Ya, kenapa ora - ing kejuaraan ing Rusia banjur main kanthi apik, dheweke mbuktekake manawa bisa lan bisa, yen pancene pengin.
                    Apa sampeyan ora pengin saiki?
                    Mung menehi hasil.
                    Federasi Rusia saiki duwe peran kasebut - dheweke ngalahake dheweke, dheweke tahan. Lan dheweke gagal meh kabeh usahane.
                    1. 0
                      Juli 4 2021
                      Dadi saiki ing tim nasional pemain utamané saka klub Moscow. Lan ing ngendi Timur Jauh, Siberia, Urals, pedalaman Rusia? Pancen ora bisa nemokake bocah lanang sing pantes? Ya, aku ora percaya yen ora ana kiper sing pantes ing kana.
                      Dheweke uga ujar manawa Cherchesov (ora mung dheweke) njupuk tim nasional ora apik, nanging nyaman, dhewe. Kanggo gaji dhuwur.
                      1. 0
                        Juli 4 2021
                        Kutipan: Osipov9391
                        Lan ing ngendi Timur Jauh, Siberia, Urals, pedalaman Rusia?

                        Padha muter Hockey ana. keprungu
                        Ya, tugase ora njupuk puncak bal-balan. Nyuwun
            3. 0
              Juli 4 2021
              "Tinimbang mobilizing ekonomi, ngresiki munggah" kolom kalima ", mobilizing ekonomi ing kahanan pasar? NOT REAL
              Minangka sajarah "kolom kalima" wis ditampilake, iku banget ulet: purges saka 30s ora mengaruhi ndhuwur. Yen ora, ora ana tragedi ing 1941, owah-owahan mesthi ing 1956 lan acara sakteruse.
              Maca Martirosyan lan sinau akeh
              "Rallying wong" sing bakal nindakake: Putin, Zyuganov utawa Prilepin? Iki bisa ditindakake dening REAL LEINIS. Aku ora weruh wong-wong mau, ta?
              1. -1
                Juli 4 2021
                Kutipan: Astra wild2
                "Rallying wong" sing bakal nindakake: Putin, Zyuganov utawa Prilepin? Iki bisa ditindakake dening REAL LEINIS. Aku ora weruh wong-wong mau, ta?

                Mung Staliniss nyata sing bisa nindakake iki. Lan ing Lenin, kabeh Sverdlovs, Trotskys, Zinovievs, Bukharins lan liyane Yagodas lan Tukhachevskys ngetik daya. Akeh sing dudu Bolshevik sadurunge revolusi.
                Kutipan: Astra wild2
                "kolom kalima" banget ulet: purges saka 30s ora mengaruhi ndhuwur. Yen ora, ora ana tragedi ing 1941, owah-owahan mesthi ing 1956 lan acara sakteruse.

                Pucuk-pucuk mau mung ditumbuk, mung kolom kaping 5 kaya miselium, sing intine ana ing njero lemah. Dheweke bakal sprout pucuk anyar (conto Khrushchev, Andropov, Yakovlev, Gorbachev karo Shevardnadze, Yeltsin karo Chubais lan Gaidar). Lan malah Stalin ora wani nindakake reresik total.
                Kutipan: Astra wild2
                "Mobilitas ekonomi ing lingkungan pasar? Ora nyata

                Ayo, conto mobilisasi ekonomi AS (bola-bali - saka periode WWII lan sadurungé, sadurunge WWII, periode Perang Dingin), Jepang (ing Kawa saka REV, sadurunge lan sak WWII, Recovery post-WWII lan ing "Ajaib Ekonomi Jepang", lan mesthi China, kang mesthi ana ekonomi pasar, nanging ing wektu sing padha develops miturut rencana, lan kabeh billionaires - anggota saka CCP, lumaku ing tatanan, nandur modal ing ekonomi. , ningkataké kapentingan negara ing luar negeri, lan patriot asli China patronize.
                Pasar iku dudu ukara, mung lingkungan lan tata cara urip. Nanging ing proses apa wae, sampeyan mimpin utawa sampeyan dipimpin.
                Lan panguwasa Federasi Rusia ora sumunar karo kedaulatan.
                Aku uga ora weruh "Stalin anyar" ing antarane.
                Lan malah Stolypin.
        2. +1
          Juli 4 2021
          sugeng sonten. "Kenangan kanggo ndeleng bocah wadon * ora kanggo kabeh wong. Paling ora publikasi oposisi duwe memori normal.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. +6
          Juli 3 2021
          Kutipan saka Konnick
          Thanks kanggo pratelan Kemal Ataturk, Turki ora mlebu perang ing sisih Jerman nglawan USSR.

          Iki minangka kasus sajarah sing langka, amarga Bolshevik Rusia Soviet mbantu Turki miwiti dalan mbangun sosialisme ing sangisore Kiri Ataturk.

          Rusia Sosialis wis suwe - lan kabeh Soviet ing Turki wis suwe dilalekake!
          1. -12
            Juli 3 2021
            kabeh Soviet ing Turki wis suwe dilalekake!

            Ketoke sampeyan durung menyang Turki, wong Turki seneng dagang, ora perang, lan kabeh iki "revanchism" kanggo wong-wong mau menyang sak panggonan, kaya kabeh normal "non-militerized". Sembarang panguwasa entuk manfaat saka gambar "mungsuh" lan gambar "patriot". Kita tansah dagang lan kerja sama karo Turki, ing jaman Soviet, lan saiki. Lan saiki aku mangan ceri Turki saka Pyaterochka, sing luwih enak lan luwih murah tinimbang sing Kuban, ketoke padha chip. ombenan
            1. + 14
              Juli 3 2021
              Kutipan saka Konnick
              antarane wong Rusia bodho.

              Minangka aturan, kukul ditulis babagan kabodhoan Rusia, ora bisa mbaleni tembung ing mripat.

              Sampeyan, Kolya, iku ch.mo biasa.
              1. -15
                Juli 3 2021
                Sampeyan, Kolya, iku ch.mo biasa

                Konfirmasi liyane saka bodho ... kita terusake sensus wong bodho, akeh sing gelo, ketoke dheweke nganggep awake dhewe kaya ngono. ngguyu
                1. + 10
                  Juli 3 2021
                  Kolya, sampeyan gelo karo urip.
                  Wiwit cilik, dheweke mbokmenawa urip ing tendhangan.

                  Singidaken ing bolongan lan scribble telek ing liyane.
                  Nanging mung telek sampeyan bakal tetep karo sampeyan.

                  Aku perdagangan urip kanggo minuses lan pluses ing Internet.

                  Lan sampeyan lagi ngomong babagan bodho. Sampeyan katon ing pangilon.
                  1. -8
                    Juli 3 2021
                    , sampeyan gelo karo urip.

                    Iku sing aku ora seneng, iku banding kanggo sampeyan saka wong liyo. Aku nganggep wong-wong kuwi dadi sapi lan banget ... sepisan maneh bodho, sing mung "ngritik", nyoba nyinggung, nanging ora bisa ngomong apa-apa ing counterarguments lan ana liyane ing VO, utamané ing topik uryapatriotik, kabeh iki. sedih, wong iku makhluk sing mikir, ora mung kenyel
                    1. -1
                      Juli 3 2021
                      Nikolay kudu luwih condescending hi
                      1. -6
                        Juli 3 2021
                        Nikolay kudu luwih condescending

                        Miturut tradisi, aku ora sijine cons ing bodho, iku wis hard kanggo wong-wong mau nalika padha nyadari sing ora saben wong mikir, utawa malah padha nulis tanpa mikir carane lagi. ombenan
                      2. -5
                        Juli 3 2021
                        Sampeyan rada salah, dheweke mikir yen dheweke bisa "mikir", sanajan umume nyebarake klise lan narasi.
                      3. -3
                        Juli 3 2021
                        siaran dileksanakake klise lan narasi

                        Cukup, dheweke nyoba katon pinter kanthi ngorbanake pikirane wong liya. Iki "anggota duma" ora duwe pendekatan kritis.
          2. 0
            Juli 3 2021
            Kutipan: Tatyana
            Iki minangka kasus sajarah sing langka, amarga Bolshevik Rusia Soviet mbantu Turki miwiti dalan mbangun sosialisme ing sangisore Kiri Ataturk.

            Apa jenis sosialisme ing Turki dibahas? Maksude piye? Negara Sovyèt ora perlu ngliwati armada militèr saka negara liya menyang Segara Ireng, sing digayuh negara Soviet.
            1. 0
              Juli 3 2021
              Kutipan saka: aleksejkabanets
              Apa jenis sosialisme ing Turki dibahas?

              Aku nulis kanthi cetha
              Kutipan: Tatyana
              Bolsheviks saka Soviet Rusia ditulungi Turki mlebu dalan mbangun sosialisme ing sangisore Kiri Ataturk.

              Kayadene para Bolshevik nulungi wong-wong Cina sing nyambut gawe karo pimpinane Mao Zedn kanggo miwiti dalan mbangun sosialisme ing negarane.
              Nanging, ing RRC, wong Tionghoa mbangun sosialisme kanthi "wajah nasional Cina." Nanging ing Turki, ora.
              Ataturk tilar donya ing taun 1938 - mung 3 taun sadurunge wiwitan Perang Dunia II ing taun 1941.
              Mao Zedong tilar donya ing taun 1976.
              1. +5
                Juli 3 2021
                Wong Turki ora tau nyoba mbangun sosialisme. Ana kapentingan liyane.
                1. +2
                  Juli 3 2021
                  Kutipan saka: aleksejkabanets
                  Wong Turki ora tau nyoba mbangun sosialisme. Ana kapentingan liyane.

                  Kanthi iki aku setuju karo sampeyan! Nyatane, wong Turki nggunakake Rusia Soviet kanggo kepentingan nasional. Yaiku.
                  Pimpinan donya lan Soviet Orientasi Trotsky kanthi gagasan kanggo urip "revolusi proletar donya" squandered sepindah gratuitous kanggo Soviet Rusia bangsa liya ing negara liya mung amarga para pemimpin rakyat lan partai politik sing orientasi komunis muncul ing kana.
                  1. +2
                    Juli 3 2021
                    Kutipan: Tatyana
                    Nyatane, wong Turki nggunakake Rusia Soviet kanggo kepentingan nasional. Yaiku.
                    Pimpinan donya lan Soviet saka orientasi Trotskyist, kanthi gagasan kanggo nguri-uri "revolusi proletar donya", mbuwang bantuan gratis saka Rusia Soviet marang wong liya ing negara liya mung amarga dheweke duwe pimpinan rakyat lan partai politik. orientasi komunis ana.

                    Apa sampeyan ngerti maca? Ing mratelakake panemume, aku nulis kanthi jelas kenapa Rusia Soviet mbantu Turki njaga kamardikan. Iki fabrikasi sampeyan diisep saka driji ora menarik kanggo kula.
                    Kutipan saka: aleksejkabanets
                    Apa jenis sosialisme ing Turki dibahas? Maksude piye? Negara Sovyèt ora perlu ngliwati armada militèr saka negara liya menyang Segara Ireng, sing digayuh negara Soviet.
                    1. -3
                      Juli 3 2021
                      Kutipan saka: aleksejkabanets
                      Apa sampeyan ngerti maca? Ing mratelakake panemume, aku nulis kanthi jelas kenapa Rusia Soviet mbantu Turki njaga kamardikan. Iki fabrikasi sampeyan diisep saka driji ora menarik kanggo kula.

                      Kutipan saka: aleksejkabanets
                      Apa jenis sosialisme ing Turki dibahas? Maksude piye? Negara Sovyèt ora perlu ngliwati armada militèr saka negara liya menyang Segara Ireng, sing digayuh negara Soviet.

                      Ing sisih siji. Dikawruhi yen ing musim semi taun 1942, komandan dhuwur Jerman dadi cetha yen ora mungkin kanggo nindakake perang efektif ing komunikasi ing Segara Ireng mung karo pasukan penerbangan, armada Romania sing ringkih lan kapal selam Italia sing kerdil.
                      Ing wektu iki posisi Turki, dheweke isih simpati karo Jerman, nanging dheweke ora bakal melu perang ing sisih dheweke, uga, dipandu dening konvensi 1936 rampung ing Monteux, lan kapal perang Jerman ngliwati Bosphorus lan Dardanelles.
                      Mulane, ing spring saka 1942, Jerman wiwit kerja ing transfer pasukan cahya, kalebu kapal selam, menyang Segara Ireng liwat darat.

                      Ing sisih liya, aku duwe pitakon kanggo sampeyan pribadi.
                      Inggih, lan amarga apa Turki, kang sympathized karo Jerman, dumadakan - nalisir iki - ateges njupuk sisih Soviet Rusia? Mung kanggo mata Soviet ayu, utawa apa?
                      Dadi sampeyan ngomong yen "Rusia Soviet mbantu njaga kamardikan Turki."
                      Pitakonan 1. Lan amarga apa MERDEKA negara apa wae sing diwujudake?
                      Wangsulane. Amarga komponen EKONOMI negara.

                      Pitakonan 2. Lan apa motivasi politik Rusia Soviet ing hubungane karo Turki borjuis-feodal tetanggan ing 1917, supaya bisa mbantu ekonomi? Mbangun kapitalisme ing?
                      Ojo ngece sandalku!
                      Wangsulane. Kasunyatan bilih Turki ora melu perang karo Rusia nalika Perang Donya II ing taun 1942 mung minangka konsekuensi sejarah taun 1917, lan dudu ALASAN.
                      Lan sampeyan bingung ing panggonan latar mburi sosialis-alasan kanggo bantuan saka Soviet Rusia saka 1917 ing hubungan kanggo tetanggan Turki karo sajarah militèr-politik konsekuensi saka 1942. lan ing wektu sing padha, kanthi cara Turki nihilistik, nyatane, sampeyan saiki nolak pitulungan sing bermanfaat saka Rusia Soviet kanggo nguatake kamardikan Turki dhewe.
                      1. +1
                        Juli 3 2021
                        Kutipan: Tatyana
                        Dikenal yen ing musim semi taun 1942

                        Aku bakal pitutur marang kowe rahasia, 1942 kedaden akeh mengko saka acara aku njlèntrèhaké.)))))) Apa partisipasi Turki ing Perang Donya II kudu apa karo? Aja owah pikiran. Apa sampeyan ngerti apa demagoguery?
                      2. 0
                        Juli 3 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Apa sampeyan ngerti apa demagoguery?

                        Sampeyan sing ora ngerti carane delve menyang inti saka apa sing diwaca karo demagoguery Turkoman Panjenengan!
                      3. -1
                        Juli 4 2021
                        Lan apa motivasi politik Rusia Soviet ing hubungane karo Turki borjuis-feodal tetanggan ing 1917, supaya bisa mbantu ekonomi? Mbangun kapitalisme ing?

                        Kabeh iku prasaja banget. Lenin nyedhiyakake senjata kanggo wong Turki lan mbantu nyegah Inggris lan Prancis supaya ora ngrebut selat kasebut lan ngganggu wong-wong mau saka tumindak nglawan Rusia Soviet.
                        Kaya sing bisa dideleng, Lenin ngrampungake tugase, lan amarga njaga Turki minangka negara lan kadhaulatan ing selat, persetujuan Monre babagan selat kasebut rampung.
                      4. 0
                        Juli 4 2021
                        Kutipan saka: ramzay21
                        Kutipan: Tatyana
                        Lan apa motivasi politik Rusia Soviet ing hubungane karo Turki borjuis-feodal tetanggan ing 1917, supaya bisa mbantu ekonomi? Mbangun kapitalisme ing?
                        Kabeh iku prasaja banget. Lenin nyedhiyakake senjata kanggo wong Turki lan mbantu nyegah Inggris lan Prancis supaya ora ngrebut selat kasebut lan ngganggu wong-wong mau saka tumindak nglawan Rusia Soviet.
                        Kaya sing bisa dideleng, Lenin ngrampungake tugase, lan amarga njaga Turki minangka negara lan kadhaulatan ing selat, persetujuan Monre babagan selat kasebut rampung.
                        Lan ing ngendi sampeyan sinau sejarah lan ing taun apa sampeyan duwe tampilan winates babagan Ataturk, Rusia Soviet lan Turki?

                        Aku bakal ngelingake sampeyan.
                        Mustafa Kemal matur marang Lenin ing layang tanggal 26 April 1920, ing antarané, dhèwèké nulis:
                        “Kawitan. Kita bakal ngubungake kabeh karya lan kabeh operasi militer kita karo Bolshevik Rusiatujuane kanggo nglawan pamrentah imperialis lan mbebasake kabeh wong sing ditindhes saka panguwasane <…>"
                        Ing separo kapindho 1920 Kemal ngrancang nggawe partai KOMUNIS Turki sing dikuwasani kanggo nampa dana saka Komintern; nanging ing tanggal 28 Januari 1921, pimpinan komunis Turki dibubarake kanthi sanksi.

                        - Wis ing 1920, nanggepi seratipun Kemal dhateng Lenin tanggal 26 April 1920, ngemot panyuwunan pitulungan, pamaréntah RSFSR ngirimake Kemalists 6 bedhil, luwih saka 5 yuta kartrid bedhil, 17 cangkang lan 600 kg emas batangan.
                        - 16 Maret 1921 ing Moskow ana kesepakatan babagan "persahabatan lan persaudaraan", miturut kang Turki nyerahake sawetara wilayah bekas Kakaisaran Rusia: wilayah Kars lan distrik Surmalinsky. Lan uga ana persetujuan kanggo nyedhiyakake pamrentahan Ankara kanthi bantuan finansial gratis, uga bantuan senjata, miturut pamrentah Soviet nalika taun 1921 ngirim 10 yuta rubel menyang Kemalists. emas, luwih saka 33 ewu bedhil, udakara 58 yuta amunisi, 327 bedhil mesin, 54 artileri, luwih saka 129 ewu meriam, siji setengah ewu saber, 20 ewu topeng gas, 2 pejuang angkatan laut lan "nomer akeh. peralatan militer liyane."
                        - Ing taun 1922, pamaréntah RSFSR ngusulaké kanggo ngundang wakil pamaréntah Kemal menyang Konferensi Genoa., kang temenan kanggo VNST pengakuan internasional nyata.

                        Dadi, bantuan finansial lan militèr sing disedhiyakake dening pamaréntah RSFSR wiwit musim gugur 1920 nganti 1922 kanggo nanggepi panjalukan ditulis Kemal miturut janji transformasi KOMUNIS ing Turki penting banget kanggo sukses militer Kemalists nglawan Armenia. lan mengko wong Yunani.
                      5. -1
                        Juli 4 2021
                        Lan ing ngendi sampeyan sinau sejarah lan ing taun apa sampeyan duwe tampilan winates babagan Ataturk, Rusia Soviet lan Turki?


                        Napa sampeyan nyoba nggawe Lenin kaya wong bodho kanthi petikan saka slogan lan serat?

                        Keparenga kula ngengetaken kawontenan kala wau.
                        Ing taun 1918, Istanbul dicekel déning Entente, sing bener-bener wis nguwasani Segara Ireng lan Segara Ireng, lan pamaréntahan wayang anti-Soviet sing dikuwasani déning Entente dumunung ing Georgia lan Armenia.
                        Ing Turki, dheweke bakal nggawe negara anti-Soviet sing kuat sing bakal ndhukung rezim Georgia, Armenia lan Azerbaijan sing mungsuh USSR. Tumindak Entente iki ngancam bakal nggawe Transcaucasia sing murub lan musuhan ing sadawane tapel wates Rusia Soviet lan nutup dalan metu saka Segara Ireng kanggo kita.

                        Lenin ngalahake Entente, dheweke nguwasani Azerbaijan kanthi cepet, nggawe Azerbaijan SSR, lan mbantu pimpinan oposisi Turki, Jenderal Kemal, sing, amarga dhuwit lan senjata kita, ngusir Entente metu saka negara kasebut lan nglawan perang. rezim anti-Rusia Georgia lan Armenia.
                        Mangkono, Lenin nggawe sekutu saka mungsuh sing potensial, sanajan mung sementara, mung kanthi bantuan materi, ngrebut selat saka negara-negara sing duweni potensi musuhan karo kita lan numpes rezim sing musuhan karo kita ing Georgia lan Armenia.
                        Ing sisih liya, Lenin nyipta pamaréntahan Bolshevik ing negara kasebut, sing nggawe RSR Georgia lan RSR Armenia, sing ndadekake wilayah kasebut bali ing kontrol Moskow.
                        Kasunyatan bilih Lenin kepeksa nyerahake menyang Turki sawetara wilayah sing dadi bagéan saka Republik Ingushetia, wong Armenia luwih disalahake kanggo iki, sing nuntut wilayah Turki lan main sadurunge perang karo wong Turki kanthi ambisi sing ora kesel.

                        A little mengko, persetujuan iki rampung ngatur wacana liwat Segara Ireng, kang rampung ban kita lan isih ing efek.
                      6. 0
                        Juli 4 2021
                        Kutipan saka: ramzay21
                        Napa sampeyan nyoba nggawe Lenin kaya wong bodho kanthi petikan saka slogan lan serat?

                        Lan sampeyan ora nemokake bodho - bom wektu - kanggo dibagi wilayah administratif Soviet Rusia dening Bolsheviks ing basis saka apa sing disebut. kewarganegaraan "titular"? Kajaba iku, iku Lenin sing meksa nindakake perkara iki kanthi wewenange! Stalin nglawan lan mung ngidini otonomi nasional ing Rusia Soviet.
                        Lan Bolshevik nindakake akeh perkara "sial" liyane kanggo Rusia Soviet!
                        Wiwit taun 1917, pitakonan Rusia muncul ing Rusia babagan negara berdaulat sing mbentuk rakyat Rusia, lan dianakake ing mantan sosialis Soviet. republik nganti saiki, kalebu Federasi Rusia.
                        Iku apik yen Lenin tilar donya ing taun 1924, yen ora, ora ngerti carane akeh kayu bakar bakal rusak, kang ing ndhuwur kuwasa bebarengan karo Trotsky.

                        Wiwit taun 1917, Partai Bolshevik wis dipérang dadi 2 arus partai batin - Stalinisme lan Trotskyisme.
                        Trotskyists nganjurake revolusi "proletar" donya lan karo transfer Rusia ing kontrol donya njaba.
                        Stalin nyengkuyung kamungkinan mbangun sosialisme ing sawijining negara - Rusia Soviet - lan kanggo kedaulatan nasional Rusia Soviet ing donya saka lingkungan borjuis internasional.

                        Apa tren sing sampeyan tindakake dhewe sing ora nggatekake komponen TROTSKIST iki kanggo mbangun negara Soviet ing taun 1920-1922 ing babagan sejarah?
                        Ing sawetara cara aneh, komponen sosiologis sosio-politik iki analitis liwat dening manungsa waé.
                        Perselisihan babagan apa Kemal duwe orientasi sosialis ing politik utawa ora - lan dheweke mung ngapusi komitmen komunis marang panguwasa Soviet, njaluk bantuan dheweke.
                        Kanggo liyane, aku setuju karo sampeyan.

                        Nanging, sakperangan alesan, sampeyan mung nganggep aspek militer - lan ora liya. Ayo, sampeyan mbokmenawa mung lulus saka sekolah militer? Ing kasus apa wae, iku kesan sing dakkarepake.
        2. -2
          Juli 3 2021
          Benderowitz? Sampeyan su .. lan kita bakal njawab kanggo Sevastopol.
      3. +4
        Juli 3 2021
        Kutipan: Tatyana
        Ora ana gunane kanggo nelpon Turki kanggo abstinence ing Segara Ireng.
        Turki, karo Ottomanisme revanchist sawijining, tansah katahan watu ing pangkone ing hubungan kanggo Rusia.

        Mesthi, Konstatinople, sampeyan kudu bali (guyonan)))) ..
        Kutipan: Tatyana
        Negara-negara NATO sing bodho ora sinau apa-apa saka bencana sejarah.

        Iku mesthi Tatiana! Ana akeh kuburan ing Crimea, loro Inggris lan Prancis, etc. (sing luwih utawa kurang dilestarekake) Lan pirang-pirang mungsuh sing dikubur kaya ngono? negatif
        Crimea siap nampa kumpulan liyane kanggo fertilize lemah sawijining .. Sapa sing anyar?
        Mangkene carane kita urip, saka perang nganti perang, lan kabeh wong munggah menyang kita lan menek, kaya-kaya diolesi madu ing kene ..
        1. +2
          Juli 3 2021
          Kutipan saka xorek
          Ana akeh kuburan ing Crimea, loro Inggris lan Prancis, etc. (sing luwih utawa kurang dilestarekake) Lan pirang-pirang mungsuh sing dikubur kaya ngono?

          Meehan! Ora usah ngojok-ojoki awu kuburan. Kanggo sawetara alasan, aku tansah ngelingi kuburan Jerman (Norwegia) ing Pechenga, ing ngendi pedunung Norwegia teka lan ngatur, lan bocah-bocah lokal sing gumunggung makutha emas saka kuburan sing digali ...
          1. +6
            Juli 3 2021
            Kutipan saka: ROSS 42
            Ora usah ngojok-ojoki awu kuburan.

            wong fitnah Rusia

            "...
            Utawa pahlawan lawas, almarhum ing amben,
            Ora bisa meneng munggah bayonet Ismael Panjenengan?
            Utawa tembung wis ora duwe daya kanggo tsar Rusia?
            Apa anyar kanggo kita argue karo Eropah?
            Apa wong Rusia wis ilang kebiasaan menang?
            Apa kita sawetara? Utawa saka Perm menyang Taurida,
            Saka watu kadhemen Finlandia nganti Colchi sing murub,
            Saka Kremlin kaget
            Ing tembok China sing ora obah,
            Bersinar nganggo bulu baja,
            Apa tanah Rusia bakal munggah? ..
            Dadi kirim menyang kita, vitii,
            Anak-anake sing nesu:
            Ana papan kanggo wong-wong mau ing lapangan Rusia,
            Antarane coffins sing ora asing kanggo wong-wong mau.
            "

            Pushkin AS
        2. +4
          Juli 3 2021
          Sajrone Perang Krimea, nalika badai November, armada Anglo-Prancis ilang 57 kapal. Akèh-akèhé punggawa padha marani iwak. Ora kaya Krimea eurofascists.
        3. +3
          Juli 3 2021
          Pasukan kavaleri Inggris elit dirusak. Inggris kaget lan sungkawa.
      4. +1
        Juli 3 2021
        Saka London!!! nglirik
    2. + 15
      Juli 3 2021
      Kutipan: Alex_1973
      Mung saiki sejarah mulang manawa ora mulang sapa wae!

      «Sejarah dudu guru, nanging pengawas. Dheweke ora mulang apa-apa, nanging mung ngukum amarga ora sinau.» Klyuchevsky V.O
    3. +6
      Juli 3 2021
      Kulon nganggep meh setahun "trampling" cedhak Sevastopol minangka kamenangan.
      Sawise kacilakan ing Kamchatka, laksamana Inggris nembak awake dhewe lan nampa lengkap saka pamburu lan nelayan.
      Lan kemunduran kekaisaran ANY (kalebu Rusia) diwiwiti sawise mlebu hubungan sekutu karo Anglo-Saxon.
    4. +3
      Juli 3 2021
      Ora saben wong katon ilang memori. Mung saiki sejarah mulang manawa ora mulang sapa wae!

      Dheweke ora mulang, thanks kanggo Erdogan, sing disimpen dening Putin metu saka stupidity, negara iki mboko sithik dadi Islamized. Reformasi Ataturk kanggo ngowahi Turki dadi negara sekuler bisa uga ora bisa dilalekake lan bisa uga ana sawetara radikal agama biasa. Nanging turun-tumurun wong Turki, digawa munggah ing pranatan Ataturk, mugi-mugi ora bakal ngidini Turki malih dadi negara sing menang obscurantism agama. Penjamin netepi prentah Ataturk yaiku tentara, kanthi cara, reformasi lan dadi modern ing Perdana Menteri Chiller Tansu, wanita Turki sing ayu, generasi mudha ora ngelingi dheweke. Agama, kaya LGBT, loro penyimpangan iki sing mbebayani banget kanggo manungsa, ngetokake tentakel menyang kabeh, Turki ora ana sing istiméwa, dadi negara teokratis maneh lan muter bali menyang latar mburi peradaban, utawa isih mbusak Erdogan Islam sing didhelikake lan maneh dadi a negara kanthi ekonomi lan politik modern.
    5. Tur
      +1
      Juli 4 2021
      Kene sampeyan pancen bener.
      Nanging ing ndhuwur kabeh, sejarah kita ora mulang para pemimpin sing apes.
      Kahanan kasebut kanthi jelas nyedhaki bentrokan militer sing nyata. (Gusti kulo salah!).
      Sing. menyang konflik militer sing ora bisa dihindari ing ngendi akeh negara bisa ditarik.
      Lan kabeh bakal diarahake marang Rusia.
      Negara kudu mobilitas lan siyap nyerang kanthi pasukan sing cocog.
      Nanging negara kasebut, kanthi gampang, ana konflik permanen.
      Pimpinan ngarep-arep yen minyak lan gas bisa dadi penghalang kanggo negara-negara kulon kolektif.
      Lan pimpinan wis siyap ngidoni (sing ditindakake) marang rakyate, marang sesama warga, mung kanggo njaga jabatan, kursi, kursi, lsp.
      Dheweke mung ora ngerti yen nalika ana wektu sing angel, ora ana sing bakal mlayu menyang kantor militer kanggo menehi sukarela mati kanggo wong-wong sing nyolong rakyate, sing nyimpen barang sing dicolong ing luar negeri. Sing ngirim kulawargane kanggo manggon ing kono wis suwe.
      Crita Jepang ing Amerika Serikat nalika Perang Donya II mesthine menehi panganan kanggo dipikirake, ta?
      Paling kamungkinan, panguwasa mung bakal "resolutely capitulate."
      Kanggo dadi manajer sing bakal diwenehi trabasan kanggo mrentah ing Washington.
      Ora ana Poseidons, Daggers, Sarmatians, wit awu ngrampungake pitakonan utama - sing duwe negara iki.
      Lan saiki, kanthi kebetulan faktor negatif, dheweke kalebu sekelompok penjahat lan biasa-biasa wae, kanthi napsu sing ora bisa dirasakake lan ngelak kanggo entuk bathi.
      Dikutuk nganti generasi kapitu.
  2. +8
    Juli 3 2021
    Pira-pira perkara sing ora becik sing bakal dibuwang dening anggota NATO sadurunge pungkasan latihan ora dingerteni. Amarga ing kana pancen stres.
  3. + 10
    Juli 3 2021
    Turk iki nulis kanthi bener, sampeyan ora bisa nolak dheweke akal sehat, ora kaya setengah sultan setengah-witted, yen acara lan plans saka West kondisional persis mbaleni acara perang sing, kang kita disebut Crimean, lan mengko nul. lan padha duwe Russian. Lan kita mesthi kudu perang karo wong-wong mau, manawa ana wong sing kepengin utawa ora, mung asil pungkasan lan kamenangan saiki bakal ana ing sisih kita, lan Turki bakal mandheg ana minangka entitas negara - lan saiki ing salawas-lawase. Bebarengan karo wilayah tilas Ukraina, masalah kasebut bakal rampung!
    1. +1
      Juli 3 2021
      disebut Crimean, lan mengko nul, lan padha duwe Russian

      Ing Kulon, iki diarani Perang Wétan!
      1. +7
        Juli 3 2021
        Mung wong Prancis sing ngarani Timuran, yen ora salah, lan Inggris mung ngarani Rusia. Lan ing negara kita, perang kasebut mesthi diarani Perang Krimea, sanajan ana sawetara liyane, Perang Krimea lan perusahaan, nanging sing utama yaiku 1853-1856. Saiki, para sejarawan modern wis nyebat nol, sawise Perang Patriotik 1812 Kakaisaran Rusia nglawan Prancis Napoleon, minangka prototipe perang donya ing ngisor iki lan kampanye ing sisih wétan saka Anglo-Saxon West sing kondisional nglawan Donya Rusia kita. (seret nah osten) - Perang Donya Kapisan lan Kapindho. Dadi ora ana kesalahan, ora akurat utawa distorsi ing jeneng perang kasebut.
  4. +4
    Juli 3 2021
    Pelajaran sejarah? Ya, dheweke ora ngerti manawa Rusia ora bisa dikalahake dening akeh wong sing nyembah belang, nanging dheweke bakal nuduhake jero sejatine para juara shitokrasi kanthi wujud sejatine - sanajan sapa sing peduli?
  5. +2
    Juli 3 2021
    Wong Turki mikir kanthi bener, yen ora, tembung Gramyko babagan selat kapindho liwat Istanbul bisa uga ora dinyana-nyana.
    1. -3
      Juli 3 2021
      Gromyko ora ngomong apa-apa, iki salah siji saka akeh palsu sing nyebar ing Internet.
      1. +3
        Juli 3 2021
        Gromyko ora ngomong apa-apa

        Almarhum Andrei Andreyevich pancen ora ngomong apa-apa. Nanging cukup urip Zhirik ngandika
        1. -2
          Juli 3 2021
          Inggih, Zhirik mung nepaki peran minangka bajingan kacang diutus kanggo dheweke.
      2. +7
        Juli 3 2021
        Kutipan: Slobodskoy
        Gromyko ngandika apa-apa saka Urut.

        Apa sampeyan dhewe ngelingi apa lan nalika padha ngandika ing "prasmanan lan kumpul-kumpul" setengah abad kepungkur?
        Aneh, ing pungkasan taun 70-an, Turki ngumumake yen lagi nimbang nutup dalan liwat Bosphorus menyang Mediterania kanggo kapal perang Uni Soviet.
        Kanggo statement iki, Comrade Andrey Andreyevich Gromyko (Menteri Luar Negeri saka USSR saka 1957 kanggo 1985) ngandika ing koktail Gedung Putih marang wartawan Amerikamanawa kanggo lelungan menyang Mediterania, Armada Segara Ireng USSR mung butuh sawetara misil voli. Akibaté, saliyane ing Bosphorus, rong jalur liyane bakal katon ing Mediterania, nanging, sayangé, ora ana Istanbul. Sawise tembung kasebut, Turki ora nate ngunggahake masalah nutup Bosphorus kanggo kapal perang Soviet. Mungkin iki wektu kanggo Rusia ngelingake Ankara maneh?

        Ora protokol...Mung ing swasana ati ...
        Saiki, aku ngomong sawetara tembung tanpa protokol:
        Apa sing diwulangké keluarga lan sekolah?
        Sing urip dhewe bakal ngukum wong-wong mau.
        Kene kita setuju, ngomong, Seryoga.

        ngguyu
        1. -4
          Juli 3 2021
          Ya, dheweke ora ngomong apa-apa, aku bisa nggawa sampeyan gerbong lan kreta cilik kanggo palsu murah kuwi.
          1. -1
            Juli 3 2021
            Kutipan: Slobodskoy
            Ya, dheweke ora ngomong apa-apa, aku bisa nggawa sampeyan gerbong lan kreta cilik kanggo palsu murah kuwi.

            Sampeyan uga ana ing internet. Apa kita kudu percaya karo sampeyan? belay
            1. -1
              Juli 3 2021
              Nah, apa ana sumber resmi sing ngonfirmasi tembung Gromyko?
              1. 0
                Juli 3 2021
                Kutipan: Slobodskoy
                Nah, apa ana sumber resmi sing ngonfirmasi tembung Gromyko?

                mangan. Nanging isih ora bisa digayuh. Yen pancene mbutuhake, aku bisa menehi sampeyan parabellum. nglirik
                1. -2
                  Juli 3 2021
                  Inggih, samesthine.
        2. +7
          Juli 3 2021
          marang wartawan Amérika ing koktail ing Gedung Putih sing Armada Segara Ireng Soviet mung perlu sawetara salvos rudal kanggo ngliwati Mediterania.

          Teks iki palsu
          Dheweke ora ngomong ngono marang wartawan.
          Kajaba iku, tembung-tembung kasebut pancen ora ana ing gaya Gromyko, dheweke ora kesusu lan ngerti carane mangsuli.
          Iki dudu Zhirinovsky kanggo sampeyan nindakake iki.
          Ana wong liya.
          1. -2
            Juli 3 2021
            Nanging, apa primitif, prasaja, mbok menawa, sampeyan ora ngomong iki ing pesta koktail. Nanging. Sapa sing ngandhani sampeyan. Sing Gromyko ora ngomong iki ing rembugan adhep-adhepan?
            1. +1
              Juli 3 2021
              Sawijining biarawan Fransiskan abad pertengahan sing nganggo tali sing jenenge William saka Ockham

              Yen sampeyan ngerti maksudku, mesthine ....
              hi
    2. 0
      Juli 3 2021
      Menapa malih sampun sami ngumpul kangge ngedhuk.. Kita badhe nulungi sedaya saged!!! apik
  6. +4
    Juli 3 2021
    ..."Panulis nimbali Kulon supaya ngelingi piwulang saka Perang Krimea pisanan"...
    Kabeh wis lawas kaya donya!
    Maneh, wong-wong sing ora ngerti saka Kulon wis lali karo sejarah lan ora ngeling-eling pengalaman pahit "negara" sing gedhe: Charles 12, Napoleon, Hitler ...
  7. +3
    Juli 3 2021
    Penulis nelpon kanggo ngganti pikirane, nanging sok dong mirsani ing publikasi Turki oposisi. Iku bakal menarik kanggo ngerti apa Erdogan mikir bab iki, nyoba kanggo blackmail Rusia karo "Platform Crimean" lan tirelessly mbaleni sing Crimea belongs kanggo sawetara negara Bandera?
  8. 0
    Juli 3 2021
    Penulis nyuwun panguwasa Turki supaya ora ngrusak hubungan karo Rusia, amarga yen ana konflik militer, permusuhan uga bakal mengaruhi Turki, sing dadi anggota NATO.

    Penulis sing apik, kayane memori genetik bisa digunakake, nanging ..

    Panah nuduhake simbol perang nglawan Kakaisaran Ottoman .. Kabeh banget simbolis!
  9. +2
    Juli 3 2021
    Amerika Serikat lan NATO wis miwiti latihan angkatan laut ing Segara Ireng, tujuane kanggo nuduhake Rusia yen diubengi, lan ing wektu sing cendhak -bali Crimea menyang Ukraina.

    Maca carane ngidini Amerika Serikat menyang Crimea, sing kedaulatan ditemtokake dening populasi semenanjung.
    Saiki, Rusia luwih kuat lan bakal larang banget kanggo ngalahake dheweke.

    Saiki, Rusia luwih kuat lan bakal dikalahake larang banget. mokal!
    1. + 10
      Juli 3 2021
      Kayane aku ngerti banget carane ngalahake Rusia. Lan kaping pindho dheweke meh sukses ing abad kepungkur.
      Kaping pisanan, nalika Rusia, tinimbang sing menang, dadi wong sing kalah ing Perang Donya I, lan nalika Yeltsin nglaporake yen idola komunisme wis dikalahake.
      Mung saka njero.
      Nanging isih, loro kaping ing pungkasan kabeh dadi salah kanggo wong-wong mau.
      1. +3
        Juli 3 2021
        Rusia ora bisa dikalahake, nanging elit bisa disuap.
  10. -2
    Juli 3 2021
    Softness lan restraint ing kawicaksanan manca tansah wikan minangka kekirangan. Mulane, wong sing ringkih ditindhes. Saiki Rusia main peran kasebut.
    1. +1
      Juli 3 2021
      Kutipan saka: avia12005
      wong ringkih ditindhes. Saiki Rusia main peran kasebut.

      Crusher ora bakal tiba?

      Peradaban Rusia dibangun kanthi prinsip sing beda karo peradaban Kulon lan Timur. Ing ngadeg, ngadeg lan bakal ngadeg ing tanah Rusia.
      1. -7
        Juli 3 2021
        Apa sampeyan duwe kesempatan saka brigade Samsonov?
    2. 0
      Juli 3 2021
      Wis ana lan bakal terus tekanan ing negara kita. Preduli saka kahanan, wong Rusia, minangka wong titular, ing aliansi karo bangsa liya, tansah perang maneh. Sauntara mundur, malah nampa wong manca ing dhampar, nyerahake ibukutha, mesthi menang ing pungkasan.
      Padha mencet ora amarga padha ringkih. Padha mung pencet amarga Rusia.
      Mesthi, sing saiki kudu muter akeh. Lan kanggo nyimpen getih lan ora nyerah Motherland kanggo desecration. Sampeyan kupluk Monomakh abot. Sampeyan ora bakal iri karo pemilik bangku Kremlin lan kabeh tim pegulat.
      1. 0
        Juli 3 2021
        Setuju banget
  11. +2
    Juli 3 2021
    Sialan, paling ora ana sing ngelingi pelajaran sejarah!
  12. +4
    Juli 3 2021
    lan ing wektu cendhak - kanggo bali Crimea kanggo Ukraina.

    Ana salah ketik ing teks. Sampeyan kudu maca "bali Crimea menyang AS."
  13. +2
    Juli 3 2021
    Kerep banget padha wiwit nyebut tembung saka macem-macem outcasts manca ing VO lan pass mau mati minangka tren, mblusukake maca.
    Banjur sing maca kaget tenan kok Pashinyan menang ing Pemilu, amarga saka artikel kanggo artikel padha wrote sing dheweke nglawan wong Armenia.
  14. -2
    Juli 3 2021
    Kutipan saka Konnick
    Thanks kanggo pratelan Kemal Ataturk, Turki ora mlebu perang ing sisih Jerman nglawan USSR.

    Stalin mesthi mlumpat ing Kremlin kanthi bungah yen Turki melu perang.
    Banjur masalah selat bakal rampung!
    1. -7
      Juli 3 2021
      Apa sampeyan ngimpi duwe selat? Lan sampeyan butuh? Apa sampeyan kekurangan tanah? Utawa sampeyan pancen taat lan sampeyan butuh Hagia Sophia? Lan ing ngendi sampeyan pengin nyelehake wong Turki?
      Lan yen Turki wis mlebu perang, banjur Stalin ora bakal mlumpat lan ora mbutuhake Selat Turki, nanging tanpa lenga Kaukasia kita bakal duwe wektu angel banget. Bodho liyane ... lan kamenangan
      1. +2
        Juli 3 2021
        sampeyan bakal saka wilayah apa? Sengaja dudu getih Galicia?
        1. -6
          Juli 3 2021
          sampeyan bakal saka wilayah apa? Sengaja dudu getih Galicia?

          khokhloborets liyane ngguyu
          Kuciwo, ora, ora, aku duwe golongan getih pisanan.
  15. +1
    Juli 3 2021
    Kutipan saka Konnick
    Apa sampeyan ngimpi duwe selat? Lan sampeyan butuh?

    Ya, aku ngimpi. Yen Rusia saiki duwe selat, ora ana kapal NATO sing bakal mbajak Segara Ireng. Lan iki keamanan negaraku ...
    Bodhomu pancen luar biasa...
    1. -3
      Juli 3 2021
      Bodhomu mung nggumunake.

      Lan aku dudu duwekmu. Kanthi tingkat persenjataan negara-negara NATO saiki, dheweke ora perlu mlebu ing Segara Ireng yen ana perang nyata, saiki dudu abad kaping 19 utawa malah kaping 20. Lan kepiye carane nduweni selat bisa nambah kemampuan pertahanan negara? Ah, aku ngerti - tarik rantai kaya Bizantium saka Turki. Sensus terus, wis luwih saka 10 bodho.
      1. +1
        Juli 3 2021
        luwih gampang ngitung mundur...)
  16. +3
    Juli 3 2021
    Kutipan saka Konnick
    ngendi arep sijine Turki?

    Mbokmenawa menyang panggonan sing padha karo Israel njupuk wong Arab Palestina!
    Lan saka aku, aku bakal ujar manawa wong Turki dudu wong ala lan kita bakal seneng karo dheweke
    1. -3
      Juli 3 2021
      kita bakal rukun karo wong-wong mau

      Aku setuju, nanging ora perlu kanggo njupuk adoh selat saka wong-wong mau, lan apa. Hubungan tetanggan sing normal luwih apik. Saiki luwih gampang menyang kana tinimbang menyang negara-negara tilas lan luwih aman. Liyane lan liyane Turki ngerti Rusia lan padha ora bakal nuduhake driji ana - metu Rusia, jancok iku. Lan amarga saka pikirane sawetara kursi "warriors" sampeyan bisa njaluk mungsuh liyane.
  17. +5
    Juli 3 2021
    Perang Krimea kasebut rampung kanthi seri, tentara Rusia lan typhus meksa Inggris lan akeh sekutu kanggo ninggalake Crimea. Rusia pengin njaluk selat Segara Ireng, nanging ora entuk ... Inggris lan sekutu pengin nyabut Rusia saka Crimea lan Armada Laut Ireng, ora bisa ... Crimea tetep karo Rusia, Rusia dibangun maneh armada mati
    1. -1
      Juli 3 2021
      Kakaisaran Rusia nyusup menyang selat ing pungkasan Perang Dunia I ..... nanging revolusi ngrusak lan menehi wong Turki kesempatan kanggo tetep karo negara.
      1. +1
        Juli 25 2021
        Malah yen revolusi wis ora kelakon, Rusia, paling kamungkinan, isih ora nampa Selat, Inggris ora pengin iki kakehan, lan Rusia ora duwe apa-apa kanggo saingan karo armada Inggris ...
        1. 0
          Juli 25 2021
          Kanthi armada, ya, nanging Bulgaria mung bakal kalebu ing kekaisaran
  18. Komentar wis dibusak.
    1. +1
      Juli 3 2021
      NATO, mbokmenawa .... sing padha ngontrol kabeh selat utama lan saluran ..... lan Britain tanggung jawab hukum maritim.
  19. +2
    Juli 3 2021
    misale jek wis menang perang nglawan Rusia

    kenapa kaya?
    asil perang padha ketok lan alasan kanggo asor, dening cara, uga nuduhake paralel karo kahanan saiki ... sanajan, kaya analogi liyane, siji iki mung palsu ...
  20. +1
    Juli 3 2021
    Bab sing paling awon ing kahanan iki yaiku yen kapal tambahan NATO nyengkuyung jembatan Krimea, mung njupuk lan ram, dheweke nggawe kesalahan, kedadeyan yen ora ana jembatan ing peta Ukrainia, utawa alesan liyane. Dheweke ora wani ndharat ing pesisir Crimean, nanging nglangi ing wilayah perairan Crimea, ya, dheweke bakal, lan jembatan kasebut minangka link paling lemah ing kene.
    1. +1
      Juli 3 2021
      Kutipan: Burr
      Bab sing paling awon ing kahanan iki yaiku yen kapal tambahan NATO nyengkuyung jembatan Krimea, mung njupuk lan ram, dheweke nggawe kesalahan, kedadeyan yen ora ana jembatan ing peta Ukrainia, utawa alesan liyane. Dheweke ora wani ndharat ing pesisir Crimean, nanging nglangi ing wilayah perairan Crimea, ya, dheweke bakal, lan jembatan kasebut minangka link paling lemah ing kene.

      Ing Kiev, dheweke dhewe wis kepunjulen karo ancaman marang Federasi Rusia. Yaiku.

      Kaya sing dilaporake ing 3 Juli 2021 dening Defense Express, Ukraina, looking antusias ing nglanggar wates Segara Ireng Rusia dening kapal Inggris lan Walanda cedhak Crimea Rusia, ngandika dheweke bisa "mbukak geni kanggo matèni" saka segara lan saka udhara ing kapal Rusia sing ngancam dalan kapal ing ngisor gendéra Merdeka liwat Selat Kerch.
      Ing tembung liya, Ukraina njupuk inisiatif saka negara NATO kanggo nindakake provokasi NATO marang Rusia.

      Miturut publikasi kasebut, Ukraina bakal nggunakake kapal lapis baja proyek 21980 Gyurza kanggo nyerang proyek 02510 Rook kapal anti-sabotase lan proyek 16 BK-58150 transportasi lan kapal pendarat kanthi kacepetan dhuwur. Ing wektu sing padha, militer saka Nezalezhnaya uga duwe drone Bayraktar TB2 lan helikopter Mi-14 ing cadangan.

      Deleng rincian - https://life.ru/p/1407456?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
    2. Komentar wis dibusak.
  21. +1
    Juli 3 2021
    Anane senjata nuklir nyuda rencana kasebut ....... tanpa, yen dikarepake, NATO bakal duwe pasukan sing cukup kanggo mbaleni Perang Krimea.
  22. +1
    Juli 3 2021
    Banjur Kakaisaran Ottoman, sing didhukung negara-negara Kulon, katon menang perang nglawan Rusia, nanging perang kasebut minangka wiwitan pungkasane kekuwatan Turki.
    perang apa? Apa dheweke pengin ngatur Armagidian universal?
    1. +4
      Juli 3 2021
      Wektu sing apik! hi

      Kita ngerti iki, nanging sawetara sing pengin mriksa ...
      1. +1
        Juli 3 2021
        Salam prajurit
        Dheweke ngerti, ngerti ... nanging ora pengin / ora nolak eksperimen, dheweke bakal nyoba njupuk kanthi lemah!
        1. +4
          Juli 3 2021
          Ayo padha maca crita kasebut lan goleki kepiye pungkasane ...
          1. 0
            Juli 3 2021
            Ya, ya, sampeyan kudu ngerti sejarah ... ana akeh, akeh kaca, yen sampeyan maca kanthi teliti, padha njerit ... sampeyan ora bisa ndemek Rusia. Iki fatal.
  23. +4
    Juli 3 2021
    Saiki, Rusia luwih kuat lan bakal larang banget kanggo ngalahake dheweke.


    Ora, mung banjur ora bakal ana sing menang, ora bakal ana siji ...
    1. -2
      Juli 3 2021
      lan sing ngomong sampeyan ora bakal ana siji ???!!! Apa sampeyan ndeleng cukup militan Amerika ??? ya, kerugian bakal nggegirisi - mulane, negara-negara kanthi populasi gedhe bakal urip. bakal tetep ana ing sejarah.
      1. -1
        Juli 4 2021
        Omong kosong, roti sing kuwat ora nguap lan dibuwang dadi atom bakal rampung kanthi radiasi. Sisa-sisa bangsa-bangsa gedhe, dumadi saka mutan sing mati alon-alon? Manungsa kirdyk, kanggo sapa wae. Sampeyan optimis banget, aku iri karo sampeyan. hi
  24. -1
    Juli 3 2021
    Ora ketompo carane wong gedhe kita wedi lan nyerahake Rusia marang mungsuh.
  25. -4
    Juli 3 2021
    Turki minangka kekaisaran lan siji-sijine pasukan sing siap tempur ing wilayah kasebut - tanpa palung antediluvian lan kartun tinimbang gaman.
  26. +1
    Juli 3 2021
    Aku sing ora elek bakal kedaden yen torpedo wis murub ing Bek tanpa warhead. Kayane isih ana stok torpedo Soviet lawas ing gudang. kapal iki ora klelep, nanging Papan bakal ulig.
    1. 0
      Juli 3 2021
      Dadi wong-wong mau bisa ditinggal tanpa popok .. padha bisa numpuk luwih saka bobot menyang wong, padha ora bakal bisa tahan dadi luwih!
  27. +1
    Juli 3 2021
    Kutipan: Burr
    nanging kanggo nglangi ing perairan teritorial Crimea

    Tembung "ngambang" minangka ciri armada Ukrainia kanthi apik! Dheweke durung klelep! nglirik
  28. -2
    Juli 3 2021
    Apa ora pengepungan Wina lan perang Lepanto minangka tandha wiwit pungkasane kekuwatan Turki?
  29. 0
    Juli 4 2021
    Malah kanthi hubungan sing paling apik, Rusia ora bisa dipercaya kanthi kabijakan Turki. Iki minangka negara sing banget insidious, saka ngendi sampeyan bisa ditusuk ing mburi sawayah-wayah. Lan kita ora kudu lali yen Turki isih dadi anggota NATO.
  30. 0
    Juli 4 2021
    Ora mungkin tujuan utama NATO yaiku konflik militer.
    Nanging, tugas kanggo njaga Rusia ing ketegangan sing terus-terusan.
    Nanging sawise kabeh, ana conto Israel sadurunge mata kita, kang, saka wayahe tatanan, wis ing lingkungan musuhan lan, ing wektu sing padha, cukup makmur. Lan iki senadyan kasunyatan sing populasi sepuluh kaping luwih cilik tinimbang donya Arab, lan sumber daya utama mung otak warga (kualitas apik banget) lan karya hard.
  31. 0
    Juli 4 2021
    Turki sacara internal banget ora stabil lan siji bab kanggo perang ora ing wilayah dhewe - ing Suriah lan Irak, lan liyane kanggo njaluk punched ing pasuryan ing negara dhewe.

    Yen ana konflik serius, Moskow bisa njeblug Turki saka njero kanthi siji tandha yen dheweke ngakoni status negara Kurdi.
  32. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan: Tatyana
    Turki, karo Ottomanisme revanchist sawijining, tansah katahan watu ing pangkone ing hubungan kanggo Rusia.
    Lan apa conto khusus sampeyan "nyekel watu ing dhadhamu" ?? Lan ngapura kula, apa sampeyan dhewe fumble karo tangan ing pangkone Turki, utawa ana wong ngomong apa ana, "ing pangkone"?
    Lan kasunyatan sing ing tingkat paling dhuwur kita, akeh "s" wis njerit kanggo abad ing topik: "Ayo sijine munggah salib ing St. Sophia"; "Nangkep Selat" lan liya-liyane, lan Ekaterina Seconda malah nampilake proyek: "Kakaisaran Yunani" kanthi ibukutha ing Konstantinopel, dipimpin dening putu nomer loro - kepiye carane ???
  33. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan saka ButchCassidy
    Yen ana konflik serius
    Lan aja ngarep-arep. Ora bakal ana konflik serius antarane kita lan Turki. Lan idea dhasar salah. Dadi kita bakal padu karo Suriah lan Iran lan malah karo Irak. Amarga contone wong Kurdi Turki, kaya kain abang kanggo bantheng, bakal mengaruhi wong Kurdi Siria, Iran lan Irak. Apa kita butuh?
    Ngomong-ngomong, kepiye sampeyan njaga Hadrut ing kana? Apa sampeyan bakal njupuk Baku enggal?
  34. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan: Alex_1973
    Ya, kenapa, sampeyan bisa ngelingake sejarah perang Rusia-Turki lan kepiye Turki ilang kekuwatane sawise saben perang kasebut.

    Lha kok kalah? Minangka asil, contone, perang kita karo Turki ing 1710-1713. ana ing ngisor iki.
    Tanggal 14 Desember 1711, Peter I mrentahake Apraksin supaya nyerahake Azov lan nyirnakake Taganrog.
    2 Januari 1712 - Azov nyerah marang Ottoman kanthi aman, malah kanthi 60 meriam dijupuk ing taun 1695.
    13 Juli 1713 - Kakaisaran Ottoman lan Rusia nandatangani prajanjèn perdamaian pungkasan. Dheweke dikonfirmasi perjanjian 1711 lan 1712, sijine Zaporozhian Sich ing yurisdiksi Sultan. Konsekuensi penting liyane saka perang ana matine armada Azov kita (meh limang atus kapal).

    Lan luwih. Apa, persis, sing kudu kita gumunggung? Kanthi kasunyatan manawa Kakaisaran Rusia kita, miwiti dalan rebutan wilayah imperialis, ngalahake despotisme wétan Turki lan Persia? Inggih, apa Inggris imperialis ing jaman iku ngrebut kabeh Kekaisaran Mughal? Apa, kita bakal nganggep iki minangka jasa paling gedhe ing Inggris?
  35. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan saka bayard
    Turki sawise WWI slamet minangka negara mung thanks kanggo Rusia - Soviet Rusia
    Nanging sadurunge iku, utusan Mustafa Kemal ing Azerbaijan, utamane Khalil Bey, njamin panangkepan kilat Azerbaijan dening Tentara 11 kita. Cepet banget, nganti radikal Azerbaijan utawa Inggris ora bisa ngrusak lapangan minyak siji. Mesthi wae, kita mesthi nguwasani Baku. Nanging ora ing 48 jam, nanging contone ing 120. Lan ing wektu iki, radikal Azerbaijan utawa Inggris (utawa loro-lorone bebarengan) mesthi duwe wektu kanggo njeblug ing lapangan minyak. Kang kita, ing kahanan karusakan saka perang sipil, ora bakal bisa kanggo mulihake. Lan tanpa lapangan minyak Baku, Rusia Soviet sing isih enom ing kurungan imperialis mbokmenawa ora bakal tahan nganti taun 1925.
    Dadi, pitulungan kasebut bebarengan lan mung migunani.
  36. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan saka: aleksejkabanets
    Wong Turki ora tau nyoba mbangun sosialisme.
    Wong Turki ora nyoba mbangun komunisme. Nanging babagan sosialisme dudu kasunyatan. Yen kita nganggep ora mung model sosialisme Soviet, nanging uga, contone, model sosialisme Swedia, mula kudu diakoni yen sosialisme dibangun ing Turki miturut model Turki dhewe. Beda banget karo model Soviet kita, nanging cukup cedhak karo model sosialisme Swedia.
  37. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan: Vladislav Khandriga
    Iki minangka negara sing angel banget.
    Apa sampeyan bisa menehi conto "penipuan Turki" marang kita?
    Miturut cara, Yunani, contone, uga anggota NATO. Apa, uga negara insidious, saka ngendi siji bisa nyana "pisau ing mburi"?
  38. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan: Burr
    Sing paling awon ing kahanan iki yaiku yen kapal tambahan NATO nyolong dhukungan saka jembatan Krimea, mung njupuk lan ram.
    Lan apa? Dhukungan ana ing tlapak sikil. Ayo kula ngelingake sampeyan yen kreteg Crimean nduweni perlindungan serius marang drift es. Lan sawijine slab grillage dhuwur, mugi kula ngelingake sampeyan, disusun ing ngisor cakrawala saka drift es kurang lan ngisor tingkat tatanan es kurang, supaya meksa es ora ditransfer langsung menyang tumpukan. Dadi, ayo padha ram ..... mung bakal nusuk lambunge wae. Lan sawijine slab grillage .... uga, kajaba padha ngeruk sethitik. Ing St. Petersburg, kaping pirang-pirang kapal nabrak penopang jembatan? Lan apa? Sapa sing luwih elek? Ketik ing panelusuran "Irkutsk HPP Bridge St. Petersburg".
    https://portnews.ru/comments/82/?kpk=1
  39. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan saka Xlor
    Ya, aku ngimpi. Yen Rusia saiki duwe selat, ora ana kapal NATO sing bakal mbajak Segara Ireng. Lan iki keamanan negaraku ...
    Bodhomu mung nggumunake.

    Apik tenan. Nalika padha furrow, padha bakal furrow. Supaya kita, ndhuweni selat, bisa nutup, siji syarat indispensable perlu. Yaiku, kabeh pesisir Segara Ireng lan Segara Azov bakal dadi duweke kita, Rusia, nanging yen paling sethithik sebagean pesisir Segara Ireng duweke negara liya, mula kita ora bakal bisa ngalangi Selat. Utawa, mesthi, kita bisa, nanging kanggo nanggepi selat Denmark, Selat Gibraltar, bisa ngalangi Selat Busan lan Selat Tsushima. Sing terakhir, mesthi, rada luwih akeh tinimbang 24 mil laut, nanging ora cukup kanggo wong Korea utawa Jepang kanggo mbangun moles dawane 3-4 kilometer utawa nyelehake sawetara pulo buatan - amarga selat dadi 24 mil laut.
    Maneh, Selat Malaka ...
  40. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan saka: ROSS 42
    Kanggo statement iki, Comrade Andrey Andreyevich Gromyko (Menteri Luar Negeri saka USSR saka 1957 kanggo 1985) marang wartawan Amerika ing koktail ing Gedung Putih,
    Apa sampeyan bisa menehi jeneng dina utawa sasi utawa paling ora taun nalika Comrade Gromyko diduga ngucapake tembung iki ing koktail ing Gedung Putih? Ngomong-ngomong, kok ana koktail karo kanca Gromyko ing Gedung Putih?
  41. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan: Tatyana
    Nanging, ing RRC, wong Tionghoa mbangun sosialisme kanthi "wajah nasional Cina." Nanging ing Turki, ora.
    Yen kita ngakoni yen Swedia duwe model sosialisme Swedia, yen kita ngakoni yen Prancis duwe model sosialisme Prancis, yen sampeyan ngakoni model sosialisme Cina, banjur kenapa sampeyan nolak hak Turki kanggo model sosialisme Turki dhewe?
  42. +2
    Juli 4 2021
    Kutipan saka Xlor
    Stalin mesthi mlumpat ing Kremlin kanthi bungah yen Turki melu perang.
    Sampeyan uga ujar manawa Jepang mlebu perang, I.V. Stalin bakal mlumpat luwih dhuwur, amarga aku uga pengin mbalekake setengah saka Sakhalin lan Kuril. Kajaba iku, wilayah kasebut, ora kaya selat, dadi duweke kita.
    Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing Desember 1941, sawise sukses operasi penyelam Italia ing Alexandria ing 19.12.1941/2/XNUMX, kahanan ing Segara Mediterania kaya sing Inggris duwe cruiser siji lan sawetara pangrusak ing kono. Sisane armada Inggris kacemplungake utawa rusak banget. Yen Turki ora netepi kuwajibane ing Konvensi Montreux kanthi cara sing paling ketat, mula nem wulan ora ana sing ngalangi Italia ngirim kapal perang karo skuadron pangiring menyang Segara Ireng. Lan Jerman ora kudu nyopir kapal selam ukuran cilik U-XNUMX kanthi mobil ing sadawane autobahn saka Pillau menyang Danube, lan ora ana sing bisa nyegah dheweke ngirim sawetara kapal selam proyek anyar ing selat menyang Black. segara. Lan saiki bayangake apa sing bakal kelakon ing sisih kidul kita ing kasus iki, amarga supremasi udara lengkap penerbangan Jerman?
    Lan malah sadurunge, yen Turki ing April-Mei 1941 bakal ngidini Jerman kanggo nransfer kontingen militer Jerman winates menyang Irak liwat wilayah Turki kanggo bantuan pamaréntahan Rashid Ali, banjur perang bisa njupuk dalan temen beda, luwih mbebayani. kanggo kita.
    Nanging Turki terus-terusan lan mantep mbantah Jerman transportasi kontingen militer Jerman sing winates menyang Irak kanthi ril, lan kesempatan kanggo nggunakake wilayah udara kanggo iki, lan malah ngirim paling ora senjata kanggo tentara Irak liwat wilayah udara Turki.
    Apa yen dheweke ngidini?
    1. 0
      Juli 4 2021
      Sampeyan uga ujar manawa Jepang mlebu perang, I.V. Stalin bakal mlumpat luwih dhuwur, amarga aku uga pengin mbalekake setengah saka Sakhalin lan Kuril. Kajaba iku, wilayah kasebut, ora kaya selat, dadi duweke kita.


      Ora ana gunane kanggo mbuktekake apa-apa marang wong-wong sing narkotika kanthi propaganda, kaya ing Juli 1914, jinis-jinis kasebut seneng-seneng nalika wiwitan perang sing nggegirisi karo mayuta-yuta korban, lan saiki dheweke "nyesel" manawa revolusi nyegah supaya ora duwe selat.
  43. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan saka Konnick
    Ora mulang, thanks kanggo Erdogan, disimpen dening Putin saka kabodhoan,

    Inggih, sampeyan ngaco. Iku bakal luwih elek kanggo kita kanggo njaluk sawetara protege sejatine sifate Amerika minangka pimpinan Turki tinimbang Erdogan.
    Kutipan saka Konnick
    negara iki mboko sithik dadi Islamized. Reformasi Ataturk kanggo ngowahi Turki dadi negara sekuler bisa uga ora bisa dilalekake lan bisa uga ana sawetara radikal agama biasa. Nanging turun-tumurun wong Turki, digawa munggah ing pranatan saka Ataturk, aku ngarep-arep ora bakal ngidini Turki dadi negara sing menang obscurantism agama.

    Ing asas, bab sing padha mengkono karo kita. Senadyan kasunyatan sing alam sekuler saka Negara Rusia wis enshrined ing Konstitusi, obscurantism permeates nang endi wae. Iku lucu, nanging mantan pejabat Soviet, sing lair ing "kulawarga Yahudi" V.I. Resin wis dadi kurator utama proyek Program 10 suwene 200 taun. Iki dudu kargo 200, nanging program konstruksi (sanajan resmi Program kasebut diarani "amal", nanging saben wong, kalebu organisasi anggaran negara, dipeksa nyumbang kanggo "amal") iki 200 atus gréja lan kapel Ortodoks ing Moskow.
    Luwih saka 50 gréja Ortodoks lan atusan kapel kayu dibangun ing Moskow miturut program kanggo pambangunan gréja Ortodoks ("Program-200"). Ana akeh perkara liyane sing lagi dibangun.

    https://stroi.mos.ru/interviews/vladimir-riesin-poka-iest-potriebnost-v-khramakh-narod-ikh-budiet-stroit
    Dadi, aku ora ngerti kenapa sampeyan duwe pratelan marang Turki yen awake dhewe wis kebak?
    Lan kanggo LGBT, ing Turki nganti saiki iki normal. Ing pangertèn apik saka tembung "normal".
    Polisi kerusuhan Turki nggunakake gas luh lan peluru karet kanggo mbubarake parade gay liyane ing Istanbul (26.06.2021/20/XNUMX). Pasukan keamanan nahan paling ora XNUMX wong

    https://ren.tv/news/v-mire/850969-v-turtsii-siloviki-zhestko-razognali-gei-parad
  44. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan: Tatyana
    Ing paruh kapindho taun 1920, Kemal ngrancang nggawe partai KOMUNIS Turki sing dikuwasani kanggo nampa dana saka Komintern;
    Oh tenan? Apa Mustafa Kemal ngira yen Komintern bakal duwe anggaran dhewe, mula bisa entuk apa-apa?
    Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing Maret 1919 mung diumumake nggawe Comintern. Apa gagasan iki bakal nyebabake, ora ana sing ngerti.
    Sawise kabeh, mung ing Kongres II Komintern, sing dianakake 19 Juli - 7 Agustus 1920 ing Petrograd, piagam Komintern diadopsi, sawetara keputusan organisasi digawe, kalebu kayata wangun partisipasi Partai Komunis ing gerakan mardika nasional, ing syarat-syarat kanggo ngakoni partai kanggo Comintern, ana Departemen Hubungan Internasional Comintern digawe.
    Lan Organisasi Internasional kanggo Bantuan kanggo Pejuang Revolusi digawe ing umum mung ing 4th Congress Comintern, dianakaké ing November-Desember 1922.
    Miturut cara, mung 5th Congress Comintern, kang njupuk Panggonan ing Juni-Juli 1924, digawe kaputusan kanggo Bolshevize partai komunis nasional.
    Kutipan: Tatyana
    “Kawitan. Kita arep nggabungake kabeh karya lan kabeh operasi militer kita karo BOLSHEVIK Rusia, sing tujuane kanggo nglawan pamrentah imperialis lan mbebasake kabeh wong sing ditindhes saka kekuwatane <...> "
    Lha, endi malah ana tandha yen Mustafa Kemal janji arep mbangun komunisme? Kabeh iku logis, amarga ora mung Dewan Komisaris Rakyat ing tlatah tilas Kakaisaran Rusia, nanging uga Pamrentah Wrangel ing Crimea, uga kabeh jinis panguwasa ing Timur Jauh, Mustafa Kemal nemtokake manawa dheweke bakal militer. kerjo bareng karo Bolsheviks. Opo sing salah ?
    Saka laporan Lenin babagan masalah nasional lan kolonial tanggal 26 Juli 2020 ing Kongres Komintern kaping 2.
    Ora ana keraguan manawa gerakan nasional apa wae mung bisa dadi borjuis-demokratis, amarga akeh populasi ing negara-negara sing mundur kalebu petani, sing dadi wakil saka hubungan borjuis-kapitalis. Iku bakal dadi utopia kanggo mikir yen partai-partai proletar, yen bisa muncul ing negara kasebut, bakal bisa, tanpa ana hubungan sing pasti karo gerakan petani, tanpa bener ndhukung, nindakake taktik komunis lan kabijakan komunis ing babagan iki. negara-negara mundur.
    ING lan. Lenin
    Kutipan: Tatyana
    Wis ing taun 1920, kanggo nanggepi surat saka Kemal marang Lenin tanggal 26 April 1920, sing ngemot panyuwunan pitulungan, pamrentah RSFSR ngirim 6 bedhil, luwih saka 5 yuta kartrid bedhil, 17 cangkang lan 600 kg emas batangan. Kemalis.

    Ya, amarga November-Desember 1920 uga 1920. Bantuan kita wiwit teka mung sawise Wrangel ninggalake Krimea, lan utamane sawise Tentara ka-1920 kita ngrebut Armenia ing Desember 11. Sadurunge, kita ora duwe wates umum karo Turki, lan nganti November 1920 Segara Ireng dikuwasani dening armada Wrangel.
    Kutipan: Tatyana
    - Ing 16 Maret 1921, persetujuan babagan "persahabatan lan persaudaraan" rampung ing Moskow, miturut sawetara wilayah tilas Kakaisaran Rusia menyang Turki: wilayah Kars lan distrik Surmalinsky.
    Wilayah Kars lan distrik Surmalinsky sing sampeyan sebutake diwenehake menyang Turki luwih awal, sanajan ing perdamaian Brest rampung ing Maret 1918. Lan ing Maret 1921, kita mung nyoba kanggo menang maneh ing paling bab apa sing diwènèhaké marang Turki miturut Prajanjian Brest-Litovsk. Inggih, Batumi saged wangsul. Lan bagéan saka wilayah saiki Armenia. Kang diwènèhaké marang Majelis Nasional Agung Turki déning pamaréntah Republik Kapisan Armenia miturut Perjanjian Damai Alexandropol Desember 1920.
  45. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan: Tatyana
    Pimpinan donya lan Soviet saka orientasi Trotskyist, kanthi gagasan kanggo nguri-uri "revolusi proletar donya", mbuwang bantuan gratis saka Rusia Soviet marang wong liya ing negara liya mung amarga dheweke duwe pimpinan rakyat lan partai politik. orientasi komunis ana.
    Wah, ternyata L.I. Brezhnev minangka Trotskyist. hi
  46. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan: Tatyana
    Wiwit taun 1917, Partai Bolshevik wis dipérang dadi 2 arus partai batin - Stalinisme lan Trotskyisme.
    Wiwit 1917? Apa ora malah sadurungé? Nanging ora apa-apa yen nganti 16 Maret 1919, wong nomer loro ing Negara lan partai kasebut dudu Trotsky utawa Stalin?
  47. Komentar wis dibusak.
  48. 0
    Juli 4 2021
    Kutipan: Osipov9391
    Kalebu Ohio strategis, akeh kapal selam nuklir multi-tujuan Inggris lan Amerika, sawetara klompok operator pesawat lan kapal penjelajah rudal.
    Ing sisih kabeh iki bisa nganti 600-800 Tomahawks.

    Lan kenapa penyu subsonik iki bakal nylametake negara NATO saka ICBM ?! lol
  49. +1
    Juli 4 2021
    Kutipan saka Seal
    Dadi, ayo padha ram ..... mung bakal nusuk lambunge wae. Lan sawijine slab grillage .... uga, kajaba padha ngeruk sethitik.

    Ana uga tumpukan protèktif khusus ing ngarep dhukungan sing paling dimuat. ya
  50. 0
    Juli 4 2021
    Lan ora sawise perang karo Turki, Rusia dilarang duwe angkatan laut ing Segara Ireng. Maca lan sinau sejarah. Sugeng dina, kabeh.
  51. 0
    Juli 6 2021
    А нам опять берись за карабины,
    И наводи порядок на земле...
    Zadolbali.
  52. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"