perang segara. Kamenangan dadi kalah

89

Ana sing misuwur sajarah konsep minangka "Pyrrhic kamenangan". Iki, yen ing basa Rusia, banjur "game ora worth lilin", yaiku, biaya lan kerugian sing ditindakake ora mbayar keuntungan sing ditampa kanthi kamenangan kasebut, lan kamenangan ing perang bisa nyebabake kekalahan ing kampanye. .

Sing, nyatane, kedadeyan sakcepete sawise Peperangan Midway. Pertempuran Midway Atoll biasane katon minangka titik balik ing Perang Pasifik nalika Perang Donya II, nanging nyatane, siji perang, kayata, contone, Pertempuran Stalingrad, ora bisa ngganti kanthi lengkap lan ora bisa dibatalake. saka perang minangka kabèh. Iki mbutuhake rantai perang, sajrone karusakan ditindakake ing mungsuh lan inisiatif kasebut dicegat.



Perang kasebut yaiku Pertempuran Pulau Santa Cruz. Iku misale jek dadi perang cilik, sajrone pancen mokal kanggo ngomong yen Amerika menang, nanging ...

Nanging ayo miwiti kanthi urutan. Amarga perang 26 Oktober 1942 didhisiki dening Midway lan sawetara acara sing kurang penting, asile mung apik tenan.

Sawise kamenangan Amerika armada ing Midway, inisiatif strategis misale jek wis liwati kanggo Amerika Serikat. "Iku misale jek dadi" - amarga Angkatan Laut Kekaisaran Jepang, sanajan ditampa tamparan adil ing pasuryan, tetep pancen siap tempur.


Kapuloan Solomon dadi arena konfrontasi anyar, sing dadi zona kapentingan loro armada plus armada Australia, cedhak pesisir sing nesu iki.

Wong Jepang pancen kasengsem ing kemungkinan invasi Australia, wong Australia, mulane, ora antusias babagan prospek kasebut. Merga manawa Papua Nugini wis dadi papan perang ing wektu iku, wong Australia duwe prekara.

Tanggal 7 Agustus 1942, tentara Amerika ndharat ing pulo Guadalkanal.

perang segara. Kamenangan dadi kalah

Jepang ndharat lan ora kejawab, lan ora bisa netralisasi. Iki nandhani wiwitan kampanye sing dawa, asile dicampur banget.

Sanajan kalah ing Midway, armada Jepang ing wilayah kasebut kuwat banget. Ing wilayah kasebut, Jepang ngoperasikake enem kapal induk. Amerika mung duwe telung, lan malah banjur, acara ora berkembang kanggo Angkatan Laut AS ing cara sing paling apik.

Umumé, wilayah iki dijuluki "persimpangan torpedo". Pancen angel banget kanggo ngliwati Kapuloan Solomon lan ora nemoni torpedo, wilayah kasebut kanthi harfiah akeh kapal selam kabeh negara sing melu. Jepang, Amerika, Inggris, Selandia Baru, Australia. Loro negara pungkasan mung sawetara, nanging uga melu ing karnaval umum. Torpedo teka saka ngendi wae.

Ing tanggal 31 Agustus 1942, Saratoga mateni kapal selam I-26 suwene telung sasi, nyebabake rong torpedo.

Tanggal 14 September ing taun sing padha, Wasp nampa telung torpedo saka I-19.


Jepang nyerang banget (ngrusak kapal perang kanthi siji salvo lan nglelebke kapal perusak lan kapal induk), kru ora bisa ngatasi karusakan lan Wasp kebanjiran.

Saka operator pesawat saka Angkatan Laut AS, mung Hornet tetep ing layanan. Nanging kauntungan ing udhara isih tetep karo Amerika thanks kanggo ajiné Cactus aviation hastily digawe ing Guadalcanal ing lapangan Henderson Field.


Pakaryan pesawat darat ing kapal "Tokyo Express" (konvoi pasokan kanggo garnisun Jepang pulo) pancen efektif banget, mula Jepang luwih seneng tumindak ing wayah wengi.

Bener, ing wayah wengi, para penjelajah perang Haruna lan Kongo nyedhaki Guadalcanal lan ngluku lapangan udara Lapangan Henderson kanthi bedhil 356 mm lan nggawe lapangan udara lan akeh pesawat ora bisa ditindakake.

Iku perlu kanggo nindakake soko urgently, lan paling pinter Laksamana Chester Nimitz diangkat Laksamana William "Buffalo" Halsey, wong profesional lan uga-pantes, minangka komandan ngarep kidul.


Lan Halsey wiwit nguripake pasang, senadyan kasunyatan sing ing wilayah Jepang wis kauntungan ing loro kapal lan pesawat. Ing tanggal 16 Oktober, Enterprise teka saka ndandani, sing, uga, nampa jinis pesawat anyar, lan Jepang mangkat kanggo ndandani, battered ing perang, Hiyo. Ya, pisanan saka enem kapal induk Jepang, Ryujo, dicemplungake ing 24 Agustus 1942 dening pesawat saka kapal induk Amerika Saratoga.

Nanging Shokaku, Zuikaku, Zuiho lan Zunyo tetep, sing dadi pasukan serangan sing apik banget.


Hawane pancen ambune kaya perang gedhe. Loro-lorone aktif nganakake pengintaian aerial, ngumpulake informasi babagan saben liyane.

Ing wiwitan perang, Angkatan Laut Jepang duwe 43 kapal: 4 kapal induk kanthi 203 pesawat, 4 kapal perang, 8 kapal penjelajah abot, 2 kapal penjelajah ringan lan 25 kapal perusak. Parentah umum ditindakake dening Laksamana Kondo.

Ing sisih Amérika ana 23 kapal: 2 kapal induk, 1 kapal perang, 3 kapal penjelajah abot, 3 kapal penjelajah ringan, lan 14 kapal perusak. Ditambah 177 pesawat ing operator pesawat lan lapangan udara pesisir Guadalcanal. Armada iki dipimpin déning Laksamana Muda Kincaid.

Ing periode saka 20 kanggo 25 Oktober, Jepang nyoba kanggo njupuk Guadalcanal karo swoop. Iku ora bisa metu. Intelijen Jepang ngremehake kekuwatan Amerika kira-kira setengah. Asil saka serangan kasebut bisa diprediksi, ditambah karo organisasi lan pimpinan unit sing ora puas, sing ora nampa pesenan ing wektu, nduweni peran.

Armada, kanthi cara, uga ora nampa informasi babagan kegagalan tentara. Iki ora nggumunake, amarga "konfrontasi" antarane tentara lan angkatan laut ing Jepang minangka barang bodho lan kondhang ing wektu sing padha. Tanggal 25 Oktober, kapal penjelajah ringan Jepang Yura lan kapal perusak Akizuki dadi korban serangan udara saka lapangan udara Henderson Field sing padha, sing tentara Jepang wiwit nyerang tanggal 20 Oktober.

A surprise karu, utamané considering sing cruiser sank, lan destroyer lagi wae tekan ing basa, wis karusakan saka pesawat Amérika.


Cruiser cahya "Yura"

Nanging iki ora duwe pengaruh gedhe ing alignment umum, kauntungan saka Jepang ing kapal gedhe.

Lan armada loro kasebut pungkasane lunga menyang siji liyane.

Ing tanggal 26 Oktober 1942, skuadron ana ing jarak 370 km saka siji liyane. Pranyata kaya mangkene: Patroli Catalinas kanthi radar minangka sing pisanan ndeteksi armada Jepang, nanging nalika markas skuadron Amerika lagi tangi lan mutusake apa sing kudu ditindakake babagan informasi kasebut, kanggo nggugah Kincaid utawa ora, perwira intelijen Jepang nemokake Amerika.

Ing operator pesawat Jepang, padha muter tandha pertempuran lan wiwit ngangkat pesawat menyang udhara. Lan ing jam 7 Jepang wis luwih saka 60 pesawat ing udhara. Lan ing jam sanga esuk, 110 montor mabur nuju menyang mungsuh saka papat kapal induk Jepang.


Amerika ing wektu 7.40 am kabeh sedih. Mung loro patroli SBD-3 "Dontless" ketemu "Zuiho" lan kasil kenek karo bom 500-pound, numpes sistem kabel saka Rampung online. Zuiho bisa ngangkat pesawat. Nanging dheweke ora bisa nampa.

Amerika wiwit ngangkat kabeh sing bisa menyang udhara. Pesawat diatur dadi kelompok cilik lan mabur menyang arah mungsuh. Gelombang pertama 15 pengebom, enem torpedo lan wolung pejuang wungu ing 08:00 esuk. Kapindho - telung pembom nyilem, pitung bom torpedo lan wolung pejuang - mlayu ing 08:10. Katelu, kira-kira jumlah sing padha, sepuluh menit mengko.


Wiwitan kasebut cetha banget kanggo wong Jepang. Kira-kira jam 8.40 esuk pesawat tekan kapal mungsuh. Loro-lorone Jepang lan Amerika. Lan wiwit ...

Sangang pejuang Jepang nyerang pesawat Amerika sing nyedhaki saka arah srengenge lan nembak telung pejuang lan loro pengebom torpedo. Loro pengebom torpedo lan siji pejuang rusak banget lan bali menyang dalan. Serangan iki biaya papat pejuang Jepang ditembak mati. Amerika wis sinau carane njupuk tombol kanggo Zero.

Sawise 10 menit, kira-kira jam 8.50, Amerika mabur menyang skuadron Jepang. pejuang Jepang disambungake munggah tutup Amérika, lan akeh saka Zero tiba ing ngebom Amérika lan dijupuk mudhun 4 pesawat ing pamindhahan.

Nanging, bagean saka pengebom nyilem nyuwil liwat menyang Shokaku lan dropped bom ing dek pesawat saka operator pesawat, sijine iku metu saka tumindak. Pangrusak Teruzuki, sing nutupi Shokaku, ambruk ing distribusi bom.


Dek "Shokaku" sawise diproses dening Amerika

Lan tukang ngebom torpedo Amérika saka klompok pisanan umume bisa ilang lan ora nemokake mungsuh. Nguripake, padha bali, lan ing dalan padha teka tengen cruiser abot "Nada", kang skillfully dodged kabeh serangan bom torpedo.

Gelombang pesawat Amerika sabanjure uga gagal nemokake target lan ora kasil nyerang kapal penjelajah abot Suzuya, sing nyingkiri serangan Amerika. Klompok katelu isih bisa nyebabake karusakan bom ing kapal penjelajah abot Tikuma, sing ninggalake perang lan tindak menyang pangkalan, diiringi rong pemusnah.


Kapal penjelajah Jepang Tikuma. Foto saka pesawat sing nyerang

Umumé, pesawat serangan Amérika, senadyan panuntun dhumateng, ora tumindak kanthi cara sing paling apik.

Ora ana sing luwih apik kanggo Amerika tinimbang skuadron dhewe. Patroli kasebut kasil nyetop pesawat serangan Jepang lan 20 pengebom torpedo lan 12 pengebom kanthi tenang ngluncurake serangan ing kapal induk Hornet.

Luwih saka 60 bedhil pertahanan udara saka operator pesawat nggawe neraka urip ing langit ndhuwur kapal, nanging telung bom D3A Jepang tiba ing dek kapal Amerika. Banjur ana bom Jepang sing ditembak mati dening penembak anti-pesawat ditambahake ing kana.


Ing madhouse gelut mrentah ing Papan Hornet, signalmen ing kumelun ora weruh torpedo sing arep menyang kapal. Loro torpedo, lan liyane ditembak mudhun tukang ngebom torpedo, tekan ing sisih Hornet. Pengebom torpedo nabrak sisih pinggir area tangki bahan bakar lan nyebabake geni.


Kapitunan Jepang abot. Pejuang lan penembak anti-pesawat nembak 25 montor mabur Jepang, mung kalah 4 pesawat dhewe.

Hornet ilang kacepetan lan wiwit muter. Pesawat-pesawaté wiwit njupuk "Enterprise", dek sing enggal-enggal dibuwang karo pesawat. Pilot Amérika saka Hornet, sing ora duwe wektu kanggo ndharat, didhawuhi ndharat ing banyu. Tugas milih kru ditindakake dening para perusak.

Salah sawijining pengebom torpedo cipratan banget ora kasil ing jejere kapal penghancur AS Porter. Iku pesawat saka klompok kapindho, kang ora nemokake mungsuh. Saka kenek banyu, torpedo mandhiri lan nabrak pangrusak. 15 wong mati sanalika, lan numpes dhewe, kang punggawane kudu ngluwari.

Ing jam sepuluh gelombang kapindho pesawat Jepang nyedhaki lan arep nggarap Enterprise. Jepang ilang 12 pesawat saka 20, nanging loro bom 250-kg nyerang kapal induk, matèni 6 lan tatu 44 wong, plus lift starboard macet.


Jeblugan bom ing sisih pinggir Enterprise

Banjur teka bom torpedo. pejuang tutup Wildcat dijupuk mudhun 4 pesawat saka 16. Salah siji saka torpedo tukang ngebom mudhun tabrakan ing sisih destroyer Smith, ngendi geni elek diwiwiti. Banjur torpedo Jepang njeblug. Akibaté, 57 wong mati ing kapal perusak lan kapal kasebut rusak banget.

Jam 11:21, klompok serangan liyane saka Junyo ngetung bom liyane ing Enterprise, kapal perang South Dakota, lan kapal penjelajah ringan San Juan. Ing serangan kasebut, 11 saka 17 pesawat Jepang tiwas, lan Enterprise pungkasane wiwit mundur saka perang.

Lan Jepang terus nyiapake montor mabur kanggo budhal. Kapitunan ing rong ombak gedhe banget, nanging ing jam 15 kabeh pesawat sing siap tempur wis nyedhaki skuadron Amerika, duwe prentah kanggo ngrampungake Hornet.

Kapal induk kasebut digeret, utawa luwih diseret kanthi kacepetan mung 5 knot.


USS Hornet ing nggeret saka USS Northampton

Gampang banget kanggo nabrak, nanging pilot Jepang sing kesel nyerang mung nganggo torpedo siji. Nanging dheweke wis cukup. Iku nguripake metu sing kompartemen engine iki flooded, operator pesawat rampung ilang dalan, ilang sumber daya lan nampa muter saka 14 derajat. Awak kapal nilar kapal. Salajengipun, para pangrusak Jepang ingkang nyedhak ngrampungi balung ing dalu tanggal 27 Oktober.

Wengi pancen nyurung skuadron-skuadron, Amerika ora gelem nerusake, Jepang ora gelem, nanging pasokan bahan bakar ora ngidini ngoyak Amerika ing wayah bengi. Akibaté, Laksamana Yamamoto mènèhi prentah kanggo mundur lan Pertempuran Pulo Santa Cruz rampung ing kono.

Saiki kudu ngomong babagan asil, amarga bakal aneh banget.

Katon yen Jepang menang. Angkatan Laut AS ilang 1 kapal induk lan 1 kapal perusak. 1 kapal induk, 1 kapal perang, 1 kapal penjelajah ringan lan 2 kapal perusak rusak. Kapitunan penerbangan gunggungipun 81 pesawat.

Sambungane Kincaid digebugi banget. Kekalahan Hornet utamane angel. Sanajan karusakan ing Enterprise, sing lagi wae teka saka ndandani, sing, luwih-luwih, tetep dadi operator pesawat ing wilayah kasebut, uga penting banget.

Jepang oncat kanthi karusakan ing rong kapal induk lan siji kapal penjelajah abot. Dheweke uga ora duwe operator pesawat sing isih ana ing wilayah kasebut, amarga Shokaku lan Zuiho lunga kanggo ndandani, lan Zuikaku lan Zuiho lunga menyang pesawat.

Kapitunan penerbangan ana 99 pesawat (saka 203).

Nanging kerugian sing paling nyata yaiku tiwas 148 pilot Jepang. Amerika mung ilang 26 pilot. Malah ing Pertempuran Midway, wong Jepang kalah luwih sithik.

Laksamana Nagumo, sawise sinau asil perang, ngandika: "Iku kamenangan taktik, nanging asor strategis kanggo Jepang."

Kesimpulan sing aneh, amarga yen sampeyan ndeleng nomer kasebut, Jepang ora mung menang, nanging uga ngalangi tumindak penerbangan angkatan laut Amerika ing wilayah Kapuloan Solomon ...

Nanging nomer ora perang. Luwih tepate, ora mesthi angka bisa nuduhake kahanan nyata.

Asil sing paling penting: Jepang ora bisa njupuk Guadalcanal lan ngilangi pos Amerika ing wilayah kasebut.

Armada Amerika ngalami kerugian, nanging kerugian kasebut ora cukup signifikan kanggo netralake tumindak armada ing wilayah kasebut.

Kapitunane armada Jepang akeh banget, utamane ing babagan penerbangan laut. Wiwit taun 1943, penerbangan angkatan laut Jepang, sing ilang kru paling apik, wiwit menehi dalan kanggo pimpinan Amerika.

Mung kekalahan lengkap Amerika ing saben bentrokan pertempuran, lan malah luwih apik karo "pertumpahan getih sethithik", bisa ngilangi keunggulan tempur armada AS. Santa Cruz wis ditampilake sing ora worth count ing.

Umumé, ing wiwitan taun 1943, dadi cetha banget yen perang gesekan sing dawa banget kanggo Amerika Serikat. Negara iki bisa kanggo ijol kanggo kabeh losses ing kapal lan tenaga, kang rampung ora bisa diakses kanggo Jepang.

Sembarang kapal ibukutha armada Jepang sing ilang ora ana sing bisa diganti. Jêpan botên wontên wêkdalipun, utawi botên sagêd damêl kapal kangge nggantosakên kapal ingkang ical, sagêdipun sagêd adamêl nagari punika sagêd damêl risakipun ing paprangan.

Lan saben taun perang, Jepang kurang lan kurang bisa kanggo ijol kanggo losses ing kabeh ngarep, dadi saya angel kanggo perang, lan mungsuh, ing nalisir, liyane lan liyane calmly nguripake kauntungan ekonomi menyang pertempuran. siji. Kanggo saben kapal sing tenggelam, AS nanggapi loro, kanggo saben pesawat sing mudhun, enem.

Lan ing taun 1944, nyatane, penerbangan angkatan laut Jepang ora ana. Lan yen pesawat kasebut isih bisa dibangun, mula ora ana sing bisa ngganti pilot berpengalaman sing kalah.

Iku kedadeyan yen ing perang 1942 lan sebagian ing 1943, Amerika Serikat menangake udara ing Samudra Pasifik. Sawisé iku, kalahé armada Jepang pranyata mung wektu.

Iki minangka kamenangan dadi kekalahan mutlak.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

89 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    Juli 6 2021

    Iku perlu kanggo nindakake soko urgently, lan paling pinter Laksamana Chester Nimitz diangkat Laksamana William "Buffalo" Halsey, wong profesional lan uga-pantes, minangka komandan ngarep kidul.
    Lan sapa maneh? Tanpa Halsey, ora bakal ana kamenangan.Bareng ngerti serangan Jepang, Halsey dadi ngamuk. Tembung-tembungé dikenal: "Kita bakal ngadhepi wong-wong mau kanthi serius, lan sadurunge rampung, Jepang mung bakal diucapake ing neraka." Sing dikarepake yaiku nggoleki lan nyirnakake mungsuh ing perang. Mesthi, dheweke nglumpukake informasi sing dibutuhake babagan obahe mungsuh, nanging dheweke nggunakake saben kesempatan sing ditampilake dhewe, ora pengin ngenteni nganti kabeh data dikumpulake, kaya sing ditindakake Spruance, ora kaya dheweke. Dheweke strove kanggo discard ati-ati yen resiko janji bakal nggawa kamenangan. Saka Manual Pertempuran Angkatan Laut Kerajaan, mesthine dheweke paling seneng karo artikel babagan "pengejaran umum". Komandan Pasukan Pengiring Laksamana Muda Ray Spruance nulis marang garwane, "Bill Halsey iku wong sing apik, apik kanggo ngawula karo dheweke, utamane ing wektu kaya iki."
    1. +7
      Juli 6 2021
      Tanpa Halsey ora bakal kamenangan.

      Rhetorical exaggeration. Lha, ora usah dicekel.
      Mesthi, dheweke nglumpukake informasi sing dibutuhake babagan obahe mungsuh, nanging dheweke nggunakake saben kesempatan sing ditampilake dhewe, ora pengin ngenteni nganti kabeh data dikumpulake, kaya sing ditindakake Spruance, ora kaya dheweke.

      Ayo dadi mung ngomong planning ora Pak Halsey forte ing kabeh.
      Dheweke strove kanggo discard ati-ati yen resiko janji bakal nggawa kamenangan.

      Perang ing Santa Cruz. Ati-ati mudhun. Resiko ora janji apa-apa. Ora ana apa-apa. Komposisi klompok mungsuh ora ditemtokake. Morison nulis manawa Catalinas nglaporake panemuan armada kasebut, nanging mung siji kapal induk Jepang sing diakoni minangka bagean saka kapal kasebut. Perang kasebut diwiwiti kanthi prentah saka Halsey.
      "Serang. Langsung serang"
      Ora ana upaya kanggo sesambungan karo pesawat serangan Guadalcanal. Nanging iki minangka operator pesawat katelu ing kasunyatan. Ora bisa klelep.
      Akibaté, wong Amerika munggah menyang kabin karo mungsuh duwe kauntungan kuantitatif lan kualitatif.
      Lan mung bedhil anti-pesawat lan kru sing bisa nyegah bilai lan nandhang kekalahan sing pantes.
      Saka Instruksi Pertempuran Angkatan Laut Kerajaan, mesthine dheweke paling seneng karo artikel babagan "nguber umum".

      Dheweke ora bakal seneng. Luwih-luwih saka tumindake ing Leyte.
      Umumé, langit-langit Halsey katon kanthi cetha - komandan unit operasional sing apik lan ing mangsa ngarep siji klompok tugas. Nanging nasib ngangkat dheweke luwih dhuwur.
      1. +4
        Juli 6 2021
        Kutipan saka Engineer
        Umumé, langit-langit Halsey katon kanthi cetha - komandan unit operasional sing apik lan ing mangsa ngarep siji klompok tugas. Nanging nasib ngangkat dheweke luwih dhuwur.

        )))
        Ditilik saka tumindak Spruance lan Halsey ing taun 44, Fletcher minangka laksamana Amerika paling apik. Miturut cara, Midway menang.
        Senajan paling kamungkinan laksamana Amérika paling apik iki kicked metu saka layanan ing awal 40 taun. Saka pos komandhan armada Asia.
        Kutipan saka Engineer
        Akibaté, wong Amerika munggah menyang kabin karo mungsuh duwe kauntungan kuantitatif lan kualitatif.

        Amerika wiwit ngangkat kabeh sing bisa menyang udhara. Pesawat diatur dadi kelompok cilik lan mabur menyang arah mungsuh. Gelombang pertama 15 pengebom, enem torpedo lan wolung pejuang wungu ing 08:00 esuk. Kapindho - telung pembom nyilem, pitung bom torpedo lan wolung pejuang - mlayu ing 08:10. Katelu, kira-kira jumlah sing padha, sepuluh menit mengko.

        Iki diarani kekacoan lan incompetence.
        1. -2
          Juli 6 2021
          Kutipan: Cherry Nine

          Iki diarani kekacoan lan ora cocog

          Lan kanthi interval apa sing kudu ditindakake?
          1. +2
            Juli 6 2021
            Pesawat kanthi 2 AB mesthine bisa mbentuk gelombang kejut tunggal paling ora 50 pesawat. Paling ora, iki minangka panemune wong Jepang babagan perkara iki. Lan ing kene maneh Midway - pesawat wis nyedhaki kelompok cilik, ana wong sing ilang ing dalan. Mung tanpa mukjijat, kaya pungkasan.
            1. -1
              Juli 6 2021
              Kutipan: Cherry Nine
              Pesawat kanthi 2 AB mesthine bisa mbentuk gelombang kejut tunggal paling ora 50 pesawat

              Ketukan ing ombak tinimbang 1 klompok padhet duwe kaluwihan.
              Kutipan: Cherry Nine
              Paling ora, iki minangka panemune wong Jepang babagan perkara iki.

              Asil kabeh pertempuran kapal induk sing dibocorake Jepang meh kabeh marang Amerika nyatakake yen teori Jepang ora cocog karo kasunyatan.
              Kutipan: Cherry Nine
              Lan kene maneh Midway

              Punika .. Kanggo nyebut minangka conto negatif perang kang Amerika luwih saka rampung ngalahaké armada Jepang karo losses Moderate kanggo awake dhewe bantahan kuwi.
              Kutipan: Cherry Nine
              Mung tanpa mukjijat, kaya pungkasan.

              Ora kanggo ngomong yen asil perang iki kanggo Jepang, sing wis luwih saka 2 kaping kaluwihan, positif
              1. +2
                Juli 6 2021
                Kutipan saka Liam
                Ketukan ing ombak tinimbang 1 klompok padhet duwe kaluwihan.

                Jepang mung nyerang kanthi ombak, mung ombak iki sing gedhe. Lan nyerang ing kelompok cilik, ya, duwe kaluwihan. Kanggo mungsuh.
                Kutipan saka Liam
                Asil kabeh pertempuran kapal induk sing dibocorake Jepang meh kabeh marang Amerika nyatakake yen teori Jepang ora cocog karo kasunyatan.

                Dheweke wiwit gabung nalika klompok "cilik" Amerika dadi luwih gedhe tinimbang sing "gedhe" Jepang.
                Kutipan saka Liam
                Kanggo nyebut minangka conto negatif perang kang Amerika luwih saka rampung ngalahaké armada Jepang karo losses Moderate piyambak minangka pitakonan.

                Malah Spruance ora bisa ilang yen Gusti Allah ora pengin.
                Kutipan saka Liam
                Ora kanggo ngomong yen asil perang iki kanggo Jepang, sing wis luwih saka 2 kaping kaluwihan, positif

                Padha menang perang. Nanging perang sing menang kanggo wong-wong mau ora mutusake apa-apa. Kaya kahanan karo USSR sawise mangsa 42-43.
                1. +1
                  Juli 7 2021
                  Asil kabeh pertempuran kapal induk sing dibocorake Jepang meh kabeh marang Amerika nyatakake yen teori Jepang ora cocog karo kasunyatan.
                  Tembung utama ing statement sampeyan yaiku "praktis". Jepang ngandelake kualitas (kaya wong Jerman), nanging ing perang total, jumlah menang, sing, kanthi pengalaman, dadi kualitas.
              2. +4
                Juli 6 2021
                Kutipan saka Liam
                Punika .. Kanggo nyebut minangka conto negatif perang kang Amerika luwih saka rampung ngalahaké armada Jepang karo losses Moderate kanggo awake dhewe bantahan kuwi.

                Dadi pukulan utama ing Midway ditangani mung sekelompok besar pengebom nyilem, lan tim - saka rong AB.
                Lan sadurunge iku, ana mbuwang endhog ing tembok watu - kelompok rolas utawa siji lan setengah nyilem ngebom lan torps nyedhak ing macem-macem wektu ora duwe kesempatan marang 30-40 Zero.
                1. 0
                  Juli 6 2021
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Dadi jotosan utama ing Midway

                  Padha nyerang rong klompok kapisah (gelombang) pesawat sing cacahe 30 lan 14 kendaraan. Kira-kira kaya ing perang iki. Bodho, Zero Japanese entek bahan bakar lan lungguh mudhun ing operator pesawat, lan yen kelompok iki nyedhaki bebarengan karo liyane, padha ditembak mudhun ing cara sing padha.
                  Aku ngerti forum sofa laksamana ing Course saka folklore dhewe bab Midway, ngendi perang ageng Welasan kapal lan atusan pesawat presented minangka sawetara jenis roulette meaning ... nanging kasunyatan punika sethitik beda.
                  Nalika pemain sing padha tansah menang ing roulette liwat lan maneh, iku wektu kanggo wong pinter mikir ... contone, sing iki ora ateges roulette.
                  1. +1
                    Juli 6 2021
                    Kutipan saka Liam
                    Lan yen klompok iki nyedhaki bebarengan karo liyane, padha ditembak mudhun ing cara sing padha.

                    Bener, ora.
                    Gelombang kanthi 3 AB (+ pulo) kira-kira satus pesawat. Mokal kanggo nurunake pasukan patroli udhara kuwi.
                    1. -2
                      Juli 6 2021
                      Kutipan: Cherry Nine
                      Bener, ora.

                      Bener, antarane petungan teoretis ing sofa lan perang nyata, ana sawetara prabédan lan pesawat tindak ing ombak karo longkangan ing wektu ing kabeh perang iki.
                      Apa sampeyan bisa ngarani komposisi lan jumlah klompok Jepang sing tenggelam (utamane) Yorktown?
                      1. 0
                        Juli 6 2021
                        Kurang luwih kabeh montor mabur sing bisa mabur ing wektu iku mabur menyang York saka siji AB. Lan omong-omong, Amerika kudu ngobati pertahanan udara supaya pitung samurai kasebut bisa lolos.
                      2. -4
                        Juli 6 2021
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Kurang luwih kabeh pesawat mabur menyang York

                        Ya .. nanging ing rong gelombang)
                      3. +2
                        Juli 6 2021
                        Kutipan saka Liam
                        Apa sampeyan bisa ngarani komposisi lan jumlah klompok Jepang sing tenggelam (utamane) Yorktown?

                        Ana iku luwih apik kanggo katon ing kekuatan tutup fighter Yorktown. Lan umume, babagan organisasi pertahanan udara saka rong TF.
                        Nyatane, ing serangan pisanan, "Yorktown" mung nutupi wolung BVP. Liyane saka pasukan teka ing wektu nalika Jepang mlebu zona geni FOR lan wis obah menyang nyilem.
                      4. -2
                        Juli 6 2021
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Luwih becik ing kono

                        )))
                        Kanggo sawetara alasan, wong Jepang uga ora ngirim kabeh sing diduweni ing siji mlayu, nanging padha nindakake ombak 2. Kaping pisanan, bom nyilem, banjur bom torpedo. Kanthi jurang wektu sing gedhe banget.
                      5. +1
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka Liam
                        Kanthi kesenjangan wektu sing lara.

                        Mung ing conto York, jelas yen sampeyan nindakake iki, sampeyan ora bakal ngrampungake kewan sing tatu. Yen ora soviet pahlawan kapal selam - borjuis mesthi crawled adoh.
                      6. -1
                        Juli 7 2021
                        )))
                        Lan massive, miturut "kanon", serangan ing obyek stasioner Jepang ing Midway nuduhake apa taktik kuwi mimpin kanggo perang nglawan operator pesawat ... njupuk mati Yen sampeyan wis ngomong bab game lan roulette, nang Jepang. kabeh ing Zero lan bangkrut ing siji imbang)
                  2. +3
                    Juli 6 2021
                    Kutipan saka Liam
                    Lan serangan kasebut dadi bisa lan ngrusak sabenere amarga kemampuan pertahanan udara Jepang wis entek amarga akeh ombak Amerika, Bodho, Zero Jepang kentekan bahan bakar lan numpak kapal induk.

                    Apa sampeyan serius?
                    Ing wektu nglereni torps pungkasan, Jepang wis 42 Zero ing udhara. Nagumo ngatur carousel para pejuang, malah nggunakake kendaraan sing dimaksudake kanggo ngiringan gelombang kapindho kanggo formasi pertahanan udara.
                    Kutipan saka Liam
                    Lan yen klompok iki nyedhaki bebarengan karo liyane, padha ditembak mudhun ing cara sing padha.

                    Yen kelompok iki nyedhaki karo liyane, banjur 1 lan 2 DAV kudu piye wae mungkasi meh sèket tukang ngebom nyilem, meh sèket torps lan rolas pejuang. Kajaba iku, lelungan ing rong eselon kanthi bedane 6 km.
                    Lan marang wong-wong mau - maksimum patang puluh loro "Zero". Kanthi BC winates kanggo 20mm. Kajaba iku, katelu saka wong-wong mau, kaya ing urip nyata, bakal disambungake dening pejuang Tech.

                    Iki minangka "serangan gabungan" pra-perang klasik: torpedo ing ngisor iki mbatesi maneuvering karo torpedo sing, nyilem-bomber ing ndhuwur wis siyap kanggo mbukak geladhak karo 1000 pounds, pejuang nutupi wong-wong mau karo kang padha sarujuk. eseman
                    1. 0
                      Juli 6 2021
                      Kutipan: Alexey R.A.
                      Apa sampeyan serius?

                      Isih kepriye.Klompok-klompok sing nglelebke 3 kapal induk Jepang ora nemoni perlawanan, praktis, ora ana pejuang utawa malah anti-pesawat. Iki minangka efek saka serangan gelombang.
                      Kutipan: Alexey R.A.
                      Iki minangka "serangan gabungan" pra-perang klasik:

                      Iki minangka teori para ahli forum lan ora liya. Ing kasunyatan, kapal induk pesawat laksamana Jepang lan Amerika (ora kaya obyek stasioner ing darat) nyerang kanthi ombak. Dheweke ora maju kaya sampeyan lan ngerti yen iki dudu tugas sing sepele. kanthi akurat nemtokake lokasi lan jumlah operator pesawat, utamane kanggo mesthekake yen operator pesawat sing padha bakal ngenteni ing jangkar sajrone 2-3 jam nalika armada sampeyan bakal mabur menyang dheweke. Utas lan sampeyan bakal ditinggal atusan pesawat ngubengi ing kekosongan. Lan serangan gelombang minangka taktik sing luwih fleksibel.
                      1. +1
                        Juli 6 2021
                        Kutipan saka Liam
                        Iki minangka efek saka serangan gelombang.

                        )))
                        Iku kacilakan.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. +3
                        Juli 6 2021
                        Dadi "ora sengaja", bola-bali, Amerika nggebug wong Jepang
                        perang eseman
                        Nganti pasrah.
                      4. +1
                        Juli 7 2021
                        Padha banged Jepang ora dening kasempatan, nanging wis nampa kauntungan kuantitatif lan kualitatif. Dumadakan.
                      5. +2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Padha banged Jepang ora dening kasempatan, nanging wis nampa kauntungan kuantitatif lan kualitatif. Dumadakan.

                        Ing 42, Amerika ora duwe siji utawa liyane. Dheweke ngalahake Jepang puncak kanthi komposisi sing paling lemah, sing mung bisa ing lapangan udara sing turu kanthi tentrem.
                      6. +1
                        Juli 7 2021
                        Aku ngomong begja. Nanging ing 44 iku ora begja maneh, nanging ora Matter maneh.
                      7. +2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka Liam
                        Isih kepriye.Klompok-klompok sing nglelebke 3 kapal induk Jepang ora nemoni perlawanan, praktis, ora ana pejuang utawa malah anti-pesawat. Iki minangka efek saka serangan gelombang.

                        Iki minangka akibat saka pembantaian getih para pengebom torpedo. Sing, kanthi biaya urip, narik kabeh pasukan lan perhatian pertahanan udara menyang MV.
                        Aku mangu-mangu yen skuadron torpedo ing USN mung ana.
                        Kutipan saka Liam
                        Ing kasunyatan, loro kapal induk laksamana Jepang lan Amerika (ora kaya obyek stasioner ing darat) nyerang kanthi ombak.

                        Ing kasunyatan, ing Midway, operator pesawat Amerika ngrancang nyerang ing kelompok campuran. Nanging grup Enterprise disintegrated malah sak lepas landas (nyilem-bombers sing njupuk mati ora ngenteni torps), lan grup Hornet disintegrated wis ing udhara - komandan torper Waldron, nekat kanggo nguripake grup ing dalan tengen, dikirim. komandan grup udhara Hornet Ring menyang neraka lan tindak ing Doel piyambak.
                      8. -1
                        Juli 7 2021
                        )) Sampeyan ora bisa ndeleng alas kanggo wit.
                        Ing kekalahan iki, Jepang sinau langsung kabeh pesona nyoba nggunakake kabeh pesawat kanthi massal. Sawise njupuk ing akeh wong, AUS tetep ora nganggo gegaman lan ora bisa nindakake apa-apa sajrone 3-4 jam. karo kabeh klompok udhara sing ora siap kanggo lepas landas. Iki minangka upaya sembrono kanggo nyelehake kabeh Kripik ing sektor 1. Marang target stasioner, sampeyan isih bisa njupuk kesempatan. Marang operator pesawat, babagan sing apriori ora dingerteni. persis ing ngendi dheweke, pira, apa sing ditindakake lan ing endi sing bakal ditindakake sajrone 2-3 jam sabanjure - iki kegilaan terus terang sing mung bisa ngalahake kekalahan.
                2. +1
                  Juli 6 2021
                  Sinkronisasi takeoffs saka operator pesawat maneuvering kanggo
                  serangan ing maneuvering operator pesawat mungsuh ora nyata .
                  Kita ngangkat ing udhara, kabeh sing bisa diangkat sawise cepet
                  ngisi bahan bakar lan ngemot bom / torpedo - lan maju.
                  Ninggalake pesawat ing dek malah luwih mbebayani.
                  1. +2
                    Juli 7 2021
                    Kutipan saka: voyaka uh
                    Sinkronisasi takeoffs saka operator pesawat maneuvering kanggo
                    serangan ing maneuvering operator pesawat mungsuh ora realistis.

                    iya ta?

                    Ing kasunyatan, konsep divisi operator pesawat iki nemokke sabenere kanggo iki.
        2. +2
          Juli 6 2021
          Ditilik saka tumindak Spruance lan Halsey ing 44, Fletcher minangka laksamana Amerika paling apik.

          Mitscher ora luwih elek tinimbang Fletcher sanajan kabeh quirks
          Iki diarani kekacoan lan incompetence.

          Ora. Hornet kanggo fase perang iki entuk rating paling ora apik. Gelombang pisanan saka 29 pesawat. kaloro ing 20 menit - 26 pesawat. Sekaku wis apik. Kanggo BZB mengko HFS apik banget. Uga rampung sakabèhé
          Biggie, Nanging, akeh pitakonan.
          Amers nekat kekurangan dek katelu. Ing komposisi sing padha, dheweke bisa nyeret.
          1. 0
            Juli 6 2021
            Kutipan saka Engineer
            Mitscher ora luwih elek tinimbang Fletcher

            )))
            Mitscher ora mrentah perang kanthi sakabehe.
            Kutipan saka Engineer
            Amer banget ora kejawab dek katelu

            USS Robin)))
            1. +1
              Juli 6 2021
              USS Robin)))

              1. Dheweke butuh latihan lanjutan awal. Latihan staf kurang apik. Secara teknis ora siap tanpa bantuan Amerika. Hambatan darurat lan elevator kudu dikuatake.
              2. Ing asas, dheweke ora bisa nglawan Yaps. Dontelesses ora pas, avengers pas karo kangelan ing lift. Ora bisa anget mesin ing hangar. Iki ora bakal ngeculake gelombang, nanging bom bakal tiba.
              Kita butuh kapal sing lengkap kaya York sing wani, lan dudu calich-ersatz kelas loro Inggris.
              Nanging ora. bakal ngeculake Swordfish. Yapis bakal ambegan karo ngguyu
              Dadi ayo menang
              1. +2
                Juli 6 2021
                Kutipan saka Engineer
                Nanging ora. bakal ngeculake Swordfish

                Ora ana sing kaya ngono. 36 f4f, 15 pamales. Utawa murni pejuang, 58 bêsik.
                Kutipan saka Engineer
                Kita butuh kapal sing lengkap kaya York sing wani, lan dudu calich-ersatz kelas loro Inggris.

                Kabeh lebur.
                1. +2
                  Juli 6 2021
                  Ora ana sing kaya ngono. 36 f4f, 15 pamales. Utawa murni pejuang, 58 bêsik.

                  Sawetara fantasi. Ora ana sing kaya ngono ing taun 42.
                  Ora ana iwak pedhang, ing 42 November ana albacore. Saiki Yapam mesthi dadi edan.
                  Kabeh lebur.

                  Perlu ditambahake yen Kido butai ing pertempuran kasebut dikunyah kanthi cara sing padha
                  1. 0
                    Juli 6 2021
                    Kutipan saka Engineer
                    Sawetara jenis fantasi

                    Iki minangka klompok udara nyata ing jaman Robin.
                    Kutipan saka Engineer
                    Perlu ditambahake yen Kido butai ing pertempuran kasebut dikunyah kanthi cara sing padha

                    Ora persis. 4 AB kanggo Yaps, 2 kanggo Amerika (+Ranger). Salah siji saka loro iku Saratoga, sing wis superpower kanggo tetep metu saka alangan gedhe. Kemampuan apik, nanging ora kanggo kapal perang.
                    1. +1
                      Juli 6 2021
                      Iki minangka klompok udara nyata ing jaman Robin.

                      Ya, 43 taun. Napa nyurung iki dadi diskusi babagan perang kaping 42?
                      Ora persis.

                      Maneh, sawetara omong kosong.
                      Miturut asil taun, Yap ilang 4 drum lan rong paru-paru. Amerika duwe 3 perkusi lan siji gampang.
                      Amers kiwa - 2 drum
                      Yaps duwe 2 drum, Sekaku isih didandani nganti 43 Mei
                      Klompok udara saka loro crane kasebut ditransfer menyang pesisir.
                      Sajarah kidō butai wis rampung.

                      Essex ditugasake tanggal 31 Desember. Ing dina sing padha, Victories docked ing Norfolk kanggo retrofitting kanggo standar Amérika.

                      Iki kabeh sampeyan kudu ngerti babagan asil saka 42nd lan USS Robin
                      1. 0
                        Juli 6 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Napa nyurung iki dadi diskusi babagan perang kaping 42?

                        Kanggo ngelingake carane perang iki rampung kanggo Amerika. Ora cukup sukses.
                        Kutipan saka Engineer
                        Kidō butai sajarah wis rampung

                        Yen sampeyan nyedhaki cara iki, mula posisi sampeyan "Amerika menang karo kapal pra-perang" luwih bisa dingerteni. Sanajan isih boros.
                        Kutipan saka Engineer
                        Yap duwe 2 drum

                        Bakal kita ngrekam loro Junyo ing unstressed? Bogue Jepang? Dheweke luwih gedhe tinimbang Yorktown.

                        Essex pancen wiwit kerja ing pungkasan musim panas. Mung kanggo dheweke, Enterprise liwati shift lan banjur ndandani kanggo nem sasi. Kahanan ditambahi mung ing tiba, nalika telu liyane Essex teka PX siji sawise liyane.
                      2. +1
                        Juli 6 2021
                        Kanggo ngelingake carane perang iki rampung kanggo Amerika. Ora cukup sukses.

                        Apa isih ora cukup sukses. Senyawa paling apik ing donya wis lemah. Dheweke wis ora ana maneh. Inisiatif Yapami wis ilang. Pilot paling apik ing donya kalah. Armada paling kuat ing donya wis ilang alat strategis utama. Game rampung.

                        Bakal kita ngrekam loro Junyo ing unstressed? Bogue Jepang? Dheweke luwih gedhe tinimbang Yorktown.

                        maneh, sawetara jenis musataken, ora ngerti apa.
                        Zunie dibangun maneh saka liner ersatz. Ora ngadeg ing jejere Yorktown. Iki minangka tingkat ketergantungan ing kemampuan. Amers ing kuartal kaping 43 wiwit operasi telung carlan kasebut, sing saben-saben paling apik kaya junye.
                        Nanging sing paling penting, kanggo serangan kasebut ing pungkasan tanggal 42, ora ana pesawat lan pilot. Ora ana sing kudu dilawan.

                        42. November Enterprise klelep Chiey mati Guadalcanal. Lan Yapovskaya ampas operator pesawat riffraff tancep metu ing Truk tanpa pesawat. Lan dheweke ora nuduhake irunge. Loro crane bali saka metropolis ing pungkasan taun. Iku kabeh neraka, nganti dhuwit pungkasan.
                        Perusahaan saka Triumph 42nd of Amers. Getih, kikuk, nanging cukup jelas.

                        Essex pancen wiwit kerja ing pungkasan musim panas

                        Robin ora tau miwiti kerja. Mung njupuk kursus refresher
                      3. 0
                        Juli 6 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Apa isih ora cukup sukses. Senyawa paling apik ing donya wis lemah.

                        Midway punika Hood x 4. Miturut cara, 4 AB lan amers ilang, Lex, York, Vosp, Hornet. A Triumph saka limo.
                        Kutipan saka Engineer
                        Nanging sing paling penting, kanggo serangan iki ing pungkasan tanggal 42, ora ana pesawat lan pilot.

                        Kaya biasane, kabeh ana ing tumpukan (s). Saiki babagan AB, banjur babagan masalah pilot.
                        Kutipan saka Engineer
                        Perusahaan saka Triumph 42nd of Amers

                        Bagian utama saka "kamenangan para amers" yaiku netepake kasunyatan sing ora bakal nangis lan njaluk pangapura marang para korban kolonialisme. Sing, padha bakal, nanging 80 taun mengko saka Jepang dikarepake. Bener, iki mung kasunyatan sing kudu ditetepake sajrone permusuhan, kabeh sing jelas tanggal 6 Desember. Dadi pungkasane perang.
                        Kutipan saka Engineer
                        Iki minangka tingkat kamardikan kanthi kemampuan.

                        Junye duwe pesawat luwih akeh. Utawa argumentasi mung bisa digunakake karo Inggris?
                        Kutipan saka Engineer
                        Robin ora tau miwiti kerja. Mung njupuk kursus refresher

                        Ora ngerti keluhan babar pisan. Apa King lan Nimitz ngerti yen dheweke ora pengin Robin?
                      4. +1
                        Juli 6 2021
                        x 4. Miturut cara, 4 AB lan amers ilang, Lex, York, Vosp, Hornet. A Triumph saka limo.

                        Aku wis nyathet. Mungsuh saka kekuatan iso dibandhingke bentrok lan nandhang losses iso dibandhingke. Apik tenan, ta?
                        Midway punika Hood x4

                        Sampeyan isih ora ngerti apa iku kido butai. Apa jenis scatterbrained ora ana guna badut Hood iku? Apa kita wis tipis dadi pasukan utama ing segara ing WWII?

                        Kaya biasane, kabeh ana ing tumpukan (s). Saiki babagan AB, banjur babagan masalah pilot
                        .
                        Yen sampeyan ora ngetrapake teknik maca alternatif, mula jelas yen pilot lan pesawat ora nyampur, nanging dianggep bebarengan. Bab-bab iki saling gegandhèngan. Kaget.
                        Ing pungkasan taun, Amerika dadi pimpinan ing operator pesawat serangan. Kita kalah ing awal taun. Ing babagan jumlah total, dheweke isih kalah, nanging ing penerbangan adhedhasar operator ora ana maneh. Apa sing ora dingerteni ing kene?
                        Ing wektu sing padha, Amerika tetep ing Guadalcanal lan nindakake BZ lan umume duwe segara, lan Yapis mutusaké sing cukup kanggo wong-wong mau.

                        Bagian utama saka "kamenangan para amers" yaiku panyiapan kasunyatan sing ora bakal nangis lan njaluk pangapura marang para korban kolonialisme. Sing, padha bakal, nanging 80 taun mengko saka Jepang dikarepake

                        Iki beku sampeyan. Sampeyan ndeleng, sampeyan nggambarake masa lalu menyang saiki, lan kanggo aku mung ana aspek taktik lan strategis. Tangis wong Filipina sing dijajah ora bisa dipungkiri minangka subyek sentimental, nanging pentinge kanggo politik saiki ora kudu dibesar-besarkan.

                        Junye duwe pesawat luwih akeh.

                        Ana ing ngendi maneh? Kanggo 4-7 bêsik, ditambah kacepetan Jepang ora cukup kanggo kapal induk lengkap.
                        Ora ngerti keluhan babar pisan. Apa King lan Nimitz ngerti yen dheweke ora pengin Robin?

                        Sampeyan mung ora butuh Robin. Kasunyatan.
                      5. 0
                        Juli 6 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Mungsuh saka kekuatan iso dibandhingke bentrok lan nandhang losses iso dibandhingke. Apik tenan, ta?

                        "Jujur" klelep siji Ryudze. Liyane iku mbeling lan luck.
                        Kutipan saka Engineer
                        Apa kita wis tipis dadi pasukan utama ing segara ing WWII?

                        1. Ya, mesthi. Paling ora kanggo 40 taun.
                        2. Sampeyan ora ngerti yen AUS ing taun 42 iku mung battlecruiser. Kekuwatan impact gedhe, nanging ora bisa nglindhungi. Kanggo ngatasi masalah, Amerika kudu kerja keras, lan pungkasane njupuk nomer lan terver. Waca AB Franklin.
                        Kutipan saka Engineer
                        Bab-bab iki saling gegandhèngan.

                        Ora Ana
                        Kutipan saka Engineer
                        Ing pungkasan taun, Amerika dadi pimpinan ing operator pesawat serangan

                        Iki yen telung potong lawan loro, nuwun? Kalebu Essex ing Atlantik?
                        Kutipan saka Engineer
                        Ing babagan jumlah total, dheweke isih kalah, nanging ing penerbangan adhedhasar operator ora ana maneh

                        Maneh, aritmetika penulis sampeyan.
                        Kutipan saka Engineer
                        Ing wektu sing padha, Amerika tetep ing Guadalcanal lan nindakake BZ lan umume duwe segara, lan Yapis mutusaké sing cukup kanggo wong-wong mau.

                        Apa sampeyan ngrekam iki ing prestasi Enterprise khusus?
                        Kutipan saka Engineer
                        Iki trik sampeyan

                        Aku ora ngomong bab Filipina wektu iki. Aku ngomong bab idea rodo banal sing mung kasempatan kanggo Jepang menang yen, sawise poking pisanan, Amerika mutusaké sing padha ora perlu. Kabeh wong, kalebu wong Jepang, ngerti iki.
                        Ora muter.
                        Kutipan saka Engineer
                        Kanggo 4-7 bêsik, ditambah kacepetan Jepang ora cukup kanggo kapal induk lengkap.

                        Siji lan setengah kaping liyane, ora perlu kanggo njupuk klompok udhara ing 44 taun, nanging apa kacepetan cukup kanggo York khusus?
                        Kutipan saka Engineer
                        Sampeyan mung ora butuh Robin.

                        Pancen ora perlu, mungsuh wis dikalahake kanthi menang ing 42.
                      6. 0
                        Juli 6 2021
                        "Jujur" klelep siji Ryudze. Liyane iku mbeling lan luck.

                        Sampeyan kudu ngerti carane kanggo muter.
                        2. Sampeyan ora ngerti yen AUS ing taun 42 iku mung battlecruiser. Kekuwatan impact gedhe, nanging ora bisa nglindhungi. Kanggo ngatasi masalah, Amerika kudu kerja keras, lan pungkasane njupuk nomer lan terver. Waca AB Franklin.

                        Kawruh anyar, nuwun sewu alternatif.
                        Maneh, aritmetika penulis sampeyan.

                        Menehi sampeyan. Duh, kuwi dudu keahlianmu.
                        Iki yen telung potong lawan loro, nuwun? Kalebu Essex ing Atlantik?

                        Mesthi.
                        Siap perang 2 nglawan siji crane. Lan nyatane 2-0 yen sampeyan ngetung ing teater operasi
                        Shokaku bakal metu saka ndandani nalika Essex docks ing Pearl Harbor.
                        Bakal ana 3 dening loro.
                        Apa sampeyan ngrekam iki ing prestasi Enterprise khusus?

                        Kabeh pasukan operator Amerika sing nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening wong liya.

                        Siji lan setengah kaping luwih

                        Inggih, critakna babagan grup udara Zunie saka 60+ pesawat.
                        cukup kanggo khusus York?

                        Non-catapult takeoff luwih 30+ knots - laku universal

                        Pancen ora perlu, mungsuh wis dikalahake kanthi menang ing 42.

                        Sabanjure, sampeyan kudu TF saka wong lanang nyata sing bisa ngalahake, lan ora omong kosong sengsara saka inselaffen
                      7. 0
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Sampeyan kudu ngerti carane kanggo muter.

                        Pemenang lotre ngomong.
                        Sampeyan bisa uga ora bisa, ndeleng WWII Amerika.
                        Kutipan saka Engineer
                        nuwun sewu alternatif

                        Mesthine, 9 AB ilang ing taun 42 ora ngyakinake sampeyan babagan kerentanan kapal kelas iki.
                        Kutipan saka Engineer
                        Menehi sampeyan. Duh, kuwi dudu keahlianmu.

                        Ngapa ora? Anggere kita ngomong babagan sejarah nyata, aritmetika cukup ditrapake. 2 AB kanggo Amerika, 4 AB kanggo Jepang. Akibaté, kanggo ngoperasikaké rong kapal, aku kudu nyilih sampeyan ngerti apa.
                        Crita bab jadwal ndandani bisa dirembug, mesthi, contone Sartoga.
                        Kutipan saka Engineer
                        Saka kabeh pasukan operator Amerika sing nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening wong liya

                        Angkatan Laut AS ngowahi kauntungan strategis ing intelijen elektronik dadi kamenangan utama. Iki ora ngganti kasunyatan sing padha isih perang biasa-biasa wae ing materiel banget masalah.
                        Kutipan saka Engineer
                        Inggih, critakna babagan grup udara Zunie saka 60+ pesawat.

                        Ora, iku perlu. Aku malah ora keganggu kanggo over-muji Essex. Ora, kita uga kudu nyelehake grup Kamardikan ing 40 pesawat, tinimbang 24 + 9.
                        Kutipan saka Engineer
                        laku universal

                        Apa sampeyan ora ngerti manawa sawetara boiler York kalah ing perang sadurunge?
                        Kutipan saka Engineer
                        Sabanjure, sampeyan kudu TF saka wong lanang nyata sing bisa ngalahake, lan ora omong kosong sengsara saka inselaffen

                        Dadi ora ana. Ana perkara sing luwih penting - 5 proyek kapal perang (4 sing dibangun), kalebu 3 proyek kapal perang kanggo 35K, kanthi telung bedhil utama sing beda. Ora nganti operator pesawat, sampeyan ngerti.
                        Kutipan saka Engineer
                        Apa kita wis tipis dadi pasukan utama ing segara ing WWII?

                        Inggih, utawa ora ngerti.
                      8. 0
                        Juli 7 2021
                        Pemenang lotre ngomong.
                        Sampeyan bisa uga ora bisa, ndeleng WWII Amerika.

                        Omong kosong. Amerika kalah karo Yaps, nanging paling ora padha kompetitif saka perang pisanan.
                        Mesthine, 9 AB ilang ing taun 42 ora ngyakinake sampeyan babagan kerentanan kapal kelas iki.

                        Kerentanan kanggo operator pesawat liyane. Sampeyan bisa turu karo model Hood ing tangan sampeyan, nanging perang nyata ing segara wong gedhe pancen beda.
                        Ngapa ora? Anggere kita ngomong babagan sejarah nyata, aritmetika cukup ditrapake. 2 AB kanggo Amerika, 4 AB kanggo Jepang. Akibaté, kanggo ngoperasikaké rong kapal, aku kudu nyilih sampeyan ngerti apa.

                        Tumpukan merek sampeyan. Kapal ing metropolis, kalebu ersatz sing diowahi lan ora ana pesawat, padha karo drummer lengkap ing teater operasi karo grup udara. Ora, matur suwun.
                        Crita bab jadwal ndandani bisa dirembug, mesthi, contone Sartoga.

                        Pitakonan kasebut babagan pungkasane tanggal 42 minangka indikator asil perang. Sarah wis ing Noumea wiwit November lan siap tempur. Ing wulan Januari, dheweke bakal miwiti pesta.
                        Iki ora ngganti kasunyatan sing padha isih perang biasa-biasa wae ing materiel banget masalah.

                        Padha perang apik, lan kadhangkala banget ing peralatan apik saka model pra-perang. Padha perang apik ing materiel gaya militèr apik .. Sapa sing ora bisa perang ing perang kuwi.
                        Ora, iku perlu. Aku malah ora keganggu kanggo over-muji Essex. Ora, kita uga kudu nyelehake grup Kamardikan ing 40 pesawat, tinimbang 24 + 9.

                        Aku salah babagan kamardikan. 45 pesawat wis disimpen wiwit taun sekolah. Nanging tetep ora ana gunane.. Sawise tanggal 42, Zunie ora nggawa 40+ pesawat. Asil liyane saka kamenangan amers ing 42
                        Apa sampeyan ora ngerti manawa sawetara boiler York kalah ing perang sadurunge?

                        twist liyane.
                        Masalah kahanan dilebokake ing par karo watesan sing mbangun. Panas.
                        Dadi ora ana. Ana perkara sing luwih penting - 5 proyek kapal perang (4 sing dibangun), kalebu 3 proyek kapal perang kanggo 35K, kanthi telung bedhil utama sing beda. Ora nganti operator pesawat, sampeyan ngerti.

                        Padha bakal ing taun utawa luwih. Ora apa-apa. Topi sampeyan.
                        Inggih, utawa ora ngerti.

                        Aku angel ngerti omong kosong. Aku ora bisa nahan awakku dhewe.
                      9. +1
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        nanging padha paling competitive saka perang banget pisanan.

                        Iki nalika padha klelep piyambak Lexington?

                        Nanging, aku ora bakal quibble. Pancen, ing segara nglawan Nagumo, FAA meh ora bisa nindakake apa-apa.
                        Kutipan saka Engineer
                        Sampeyan bisa turu karo model Hood ing ngrangkul

                        Luwih kaya wayang wong lanang Oily-Hughes. Senajan, jujur, inflatable 50-taun-lawas wong sing dicokot ora apa aku kaya kanggo ndeleng ing amben.
                        Kutipan saka Engineer
                        Tumpukan merek sampeyan. Kapal ing metropolis, kalebu ersatz plus tanpa pesawat sing diowahi, padha karo drummer lengkap ing teater kanthi grup udara.

                        Pikiran perusahaan sampeyan.
                        Kutipan saka Engineer
                        Sarah wis ing Noumea wiwit November lan siap tempur. Ing wulan Januari, dheweke bakal miwiti pesta.

                        Siji (Enterprise ana ing wilayah sing padha, nanging dioperasikake kanthi kapisah). Dianggep ora bisa ditrima kanggo ngeculake bocah wadon sing positif awak kaya ngono - mung ndeleng wong galak sing wis dikalahake taun kepungkur, bebarengan mlaku-mlaku. Mulane, pisanan Robin diwenehi dhukungan, lan banjur Princeton. Banjur ing mangsa panas ana kapercayan yen Jepang kaya-kaya ora ana ing swasana ati kanggo pesta.
                        Kutipan saka Engineer
                        Sapa wae ora bisa ing perang kaya ngono.

                        Ya, akeh wong ora bisa, wiwit mung karo Jepang. Dumadakan ternyata penerbangan angkatan laut massal minangka barang sing larang banget. Banget larang kanggo wong Jepang dhewe.
                        Kutipan saka Engineer
                        Sawise tanggal 42, Zunie ora nggawa 40+ pesawat. Asil liyane saka kamenangan amers ing 42

                        Aku ngomong yen masalah pilot, pesawat lan kapal telung masalah beda, nanging sampeyan ngaso.
                        Kutipan saka Engineer
                        Masalah kahanan dilebokake ing par karo kendala desain

                        Dadi ora ana sing mbantah manawa 30 knot luwih apik tinimbang 25 (nanging ora, sampeyan mbantah babagan LC cepet). Nanging sampeyan umume ngeculake Zunie saka operator pesawat kanthi 25 knot.
                        Kutipan saka Engineer
                        Padha bakal ing taun utawa luwih. Ora apa-apa

                        Maksudku, sampeyan bisa istirahat ngrokok sajrone nem wulan? Mbok menawa bisa, nanging sing ngerti?
                        Kutipan saka Engineer
                        Aku duwe masalah ngerti omong kosong

                        Sampeyan duwe masalah karo pilihan ekspresi.
                      10. 0
                        Juli 7 2021
                        Iki nalika padha klelep piyambak Lexington?

                        Lan banjur uga. Iki cukup ketok. Ing kasus Inggris, bakal ana pukulan. Lan ing kene ana potongan sing apik.
                        Cepet-cepet munggah karo Guy Oily-Hughes wayang ukuran urip

                        Sepira progresif sampeyan?
                        Siji (Enterprise ana ing wilayah sing padha, nanging dioperasikake kanthi kapisah). Dianggep ora bisa ditrima kanggo ngeculake bocah wadon sing positif awak kaya ngono - mung ndeleng wong galak sing wis dikalahake taun kepungkur, bebarengan mlaku-mlaku.

                        Bareng karo Biggie. Arep ketemu, arep mlaku-mlaku dhewe-dhewe. Pasangan modern.
                        Ing pesta kenangan Yap, siji Junye ditinggal. Dheweke luwih becik ora ketemu Sarah. Panjelasan kanggo feminisme bisa uga ora bisa urip.
                        Ya, akeh wong ora bisa, wiwit mung karo Jepang.

                        Wong Jepang mung nglakoni. Lan malah kaping pindho.
                        Aku ngomong yen masalah pilot, pesawat lan kapal telung masalah beda, nanging sampeyan ngaso.

                        Katelu masalah kasebut minangka akibat langsung saka kamenangan Amerika 42 . Nanging sampeyan isih smeared karo Americanophobia.
                        Pikiran perusahaan sampeyan.

                        Aku mbaleni kaping sepuluh - sampeyan bisa sinau sejarah mung kanthi afterknowledge.
                        Dadi ora ana sing mbantah manawa 30 knot luwih apik tinimbang 25 (nanging ora, sampeyan mbantah babagan LC cepet). Nanging sampeyan umume ngeculake Zunie saka operator pesawat kanthi 25 knot.

                        Kaya sampeyan ngumpulake. Juno dudu drummer. Sawise 42nd utamané. Waca ndhuwur.
                      11. 0
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Ing kasus Inggris, bakal ana pukulan

                        Ya, iku ora bisa metu banget karo kapal perang nglawan penerbangan pesisir, lan mengko karo cruisers nglawan operator pesawat, kene sampeyan bener.
                        Kutipan saka Engineer
                        Yapov ing pesta memori, mung Junye tetep

                        Mung ing kene Amerika ora duwe memori sampeyan. Dheweke ngerti babagan papat AB.
                        Kutipan saka Engineer
                        Wong Jepang mung nglakoni. Lan malah kaping pindho

                        Bisa sepisan, sanajan kaping pindho, ora padha karo bisa nindakake kabeh wektu. Jepang wis nggawe pesawat kanggo sawetara taun, kang ngrampungi sembarang masalah kanggo nem sasi. Nanging ternyata nem sasi ora cukup. Lan ora ana maneh kesempatan kanggo nglumpukake kekuatan nganti pirang-pirang taun. Beda karo Amerika, sing duwe kesempatan kanggo njaga lan malah nambah level tanpa wates. Nanging mung wong-wong Amerika sing bisa tuku barang kaya ngono.
                        Kutipan saka Engineer
                        Kabeh telu masalah

                        Sampeyan uga ngerti yen pilot rampung sadurunge kapal. Pesawat kasebut ora rampung, nanging mung ing taun 43 nglawan corsair, nol ora padha karo ing 41st nglawan Brewsters.
                        Kutipan saka Engineer
                        sejarah mung bisa disinaoni kanthi afterknowledge.

                        Pikiranmu ora beda karo sejarahku.
                        Kutipan saka Engineer
                        Junyo dudu drummer

                        Princeton dudu drummer uga. Iki ora ateges dheweke ora ana gunane.
                      12. 0
                        Juli 7 2021
                        Kene kanggo sijine titik.
                        Aku mung bakal nyathet yen conto Kido Butai ing wiwitan 42 lan pembentukan Ozawa ing tengah 44 luwih unggul ing kemampuan serangan kanggo armada Inggris sing padha ing Okinawa ing 45.
                        Iku babagan sapa lan pira bisa.
                      13. 0
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Aku mung bakal nyathet yen conto Kido Butai ing wiwitan 42 lan pembentukan Ozawa ing tengah 44 luwih unggul ing kemampuan serangan kanggo armada Inggris sing padha ing Okinawa ing 45.
                        Iku babagan sapa lan pira bisa.


                        Inggris ora duwe operator pesawat nyerang, lan uga penerbangan angkatan laut ora cukup kanggo 40s. Aku wis ngandhani sampeyan babagan iki.
                      14. 0
                        Juli 8 2021
                        Aku elinga. operator skuadron, etc. Nanging luwih apik kanggo nelpon operator pesawat Inggris unstressed.
                      15. 0
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka Engineer
                        Nanging luwih apik kanggo nelpon operator pesawat Inggris unstressed.

                        HMS Victorious: Januari 1945
                        * Total 57 pesawat kanggo Operasi Meridian
                        1834 Skuadron: 18 Corsair II
                        1836 Skuadron: 16 Corsair II
                        849 Skuadron: 21 Avenger II
                        pesawat kapal: 2 Walrus ASR

                        HMS Indomitable: Desember 1944 & Januari 1945
                        * Total 50 pesawat kanggo serangan Belwan Deli & Operasi Meridian
                        1839 Skuadron: 15 Hellcat I
                        1844 Skuadron: 14 Hellcat I
                        857 Skuadron: 21 Avenger II

                        HMS Implacable: Juni nganti Agustus 1945
                        * Total 81 pesawat kanggo Operasi Inmate
                        801 Skuadron: 24 Seafire LIIIs
                        880 Skuadron: 24 Seafire LIII lan FRIII
                        1771 Skuadron: 12 Firefly I
                        828 Skuadron: 21 Avenger II

                        Telpon, sapa sing bakal nglarang sampeyan?
                    2. 0
                      Juli 6 2021
                      Kutipan: Cherry Nine
                      Salah siji saka loro iku Saratoga, sing wis superpower kanggo tetep metu saka alangan gedhe. Kemampuan apik, nanging ora kanggo kapal perang.

                      Ing operasi pungkasan "Sarah" kemampuan dheweke ora bantuan.
                      Carane "Sarah" ora Dodge kabeh perang, lan sawise iku rampung ora ing museum (minangka slamet paling tuwa US AB), nanging ing Crossroads. eseman
                      1. +1
                        Juli 6 2021
                        Inggih, Nimitz, sawise crita karo Midway, terus dendam lan keselak wong wadon tuwa karo bom atom. Luwih tepate, loro.
    2. +3
      Juli 6 2021
      Sugeng sonten Serge. hi
      Aku ora setuju karo sampeyan babagan Halsey. Iku pancene wong PR jujur ​​lan petualang, dadi dheweke. Conto paling prasaja lan paling striking saka Techniques sesanti perang iku perang ing Cape Enganyo, nalika Halsey nilar landing lan kapal tutup jarak cendhak, lan kesusu sawise "umpan" sing Ozawa slipped wong, ing pitungan kanggo gampang njaluk awake dhewe. laurels saka "menang kabeh armada Jepang." Kepiye kabeh kedadeyan lan kepiye pungkasane wis dingerteni kabeh wong lan aku ora bakal rinci. Aku mung bakal ngelingake sampeyan hysteria sing Halsey mbuwang ing jembatan kapal penggedhe sawise radiogram Nimitz: "... ngendi donya kaget ing Operational Force 34 RR" Lan carane wiwitan. Staff McCarney bengok-bengok ing pasuryan: "Stop! Apa neraka?! Narik dhewe!"
      Bakat lan kemauan, ngendi iku ...
      Nanging Spruzins, ing mratelakake panemume, iku salah siji saka admiral paling apik saka armada Amérika, kang worth siji perang ing Midway. Kaya kucing lungguh ing ambush, ngenteni wayahe, banjur sapisan - lan ing paws sawijining! eseman
      1. 0
        Juli 6 2021
        Kutipan: Kucing Laut
        apa worth siji perang cedhak Midway.

        Kang dhawuh dening Fletcher?
        Kutipan: Kucing Laut
        Halsey mbuwang landing lan nutup kapal tutup

        Kesalahan Halsey yaiku, kaya biasane, dheweke ngremehake, lan ora kejawab regu Kurita. Lan sing AV Kincaid ora defend ora pitakonan kanggo wong. Kincaid duwe 6 kapal perang lan 300+ pesawat.
        1. +2
          Juli 6 2021
          Kesalahan Halsey yaiku dheweke, kaya biasane, disepelekake,

          Tembung kunci ing kene yaiku "biasane".
          Kang dhawuh dening Fletcher?

          Sapa sing ngenteni wayahe lan nggawe keputusan kanggo ngunggahake pesawat kanggo nyerang formasi Jepang, Fletcher?
          1. 0
            Juli 6 2021
            Kutipan: Kucing Laut
            Tembung kunci ing kene yaiku "biasane".

            Kaya biasane karo Amerika. Spruance ing Marian uga scouted.
            Kutipan: Kucing Laut
            Sapa sing ngenteni wayahe lan nggawe keputusan kanggo ngunggahake pesawat kanggo nyerang formasi Jepang, Fletcher?

            Pesawat York mabur malah mengko, lan ing kasus Messi lan Leslie, serangan ing kapal Jepang ora kacilakan. Boten kados McCluskey lan Best.
            1. +2
              Juli 6 2021
              Aku ngomong babagan Spruance lan Fletcher, dudu Best lan Leslie. Senajan canvases ing kasus, uga rampung.
  2. + 16
    Juli 6 2021
    Laksamana Nagumo, sawise sinau asil perang, ngandika: "Iku kamenangan taktik, nanging asor strategis kanggo Jepang."

    kesimpulan aneh
    Ora, ora aneh. Aku mung kudu nerusake kutipan
    "... Amarga keunggulan potensial industri mungsuh kita, kita kudu menang saben perang kanthi keuntungan gedhe. Kamenangan pungkasan iki, sayangé, ora menang kanthi kaunggulan sing luar biasa.
    Nagumo (ora suwe, dicopot saka komando) mung nyadari yen Jepang ora bisa ngrebut kesempatan strategis kanggo numpes pasukan angkatan laut mungsuh ing siji perang sing nemtokake, lan sawetara wektu mengko, kekuwatan industri Amerika Serikat nggawe tujuan iki ora bisa ditindakake. .
    1. +8
      Juli 6 2021
      Quote: SERGE semut
      Laksamana Nagumo, sawise sinau asil perang, ngandika: "Iku kamenangan taktik, nanging asor strategis kanggo Jepang."

      kesimpulan aneh
      Ora, ora aneh. Aku mung kudu nerusake kutipan
      "... Amarga keunggulan potensial industri mungsuh kita, kita kudu menang saben perang kanthi keuntungan gedhe. Kamenangan pungkasan iki, sayangé, ora menang kanthi kaunggulan sing luar biasa.
      Nagumo (ora suwe, dicopot saka komando) mung nyadari yen Jepang ora bisa ngrebut kesempatan strategis kanggo numpes pasukan angkatan laut mungsuh ing siji perang sing nemtokake, lan sawetara wektu mengko, kekuwatan industri Amerika Serikat nggawe tujuan iki ora bisa ditindakake. .

      Ya, artikel kasebut pancen kurang lengkap babagan gambar, komentar sampeyan pancen bener!
      Aku kudu ngomong - artikel Wiki cukup ing topik:
      https://ru.wikipedia.org/wiki/Бой_у_островов_Санта-Крус
  3. +3
    Juli 6 2021
    Penulis sing dihormati, apa bisa menehi tandha ing kabeh foto ing artikel sampeyan ing mangsa ngarep? Asring mokal kanggo non-spesialis (kula, contone) kanggo ngerti iku .... Matur nuwun.
    1. +9
      Juli 6 2021
      Foto kapindho yaiku pigura saka film "Tora! Tora! Tora!", sing difilmake dening Amerika lan Jepang ing taun 1970. Film iki misuwur amarga kabeh perang angkatan laut difilmkan ing blumbang studio 20th Century Fox ing mock-up.
      Sing, ing gambar - tata letak ing blumbang.

      Lan iki preparation saka operator pesawat Jepang kanggo "Serangan Pearl Harbor" ing pesawat.
    2. + 12
      Juli 6 2021
      Apa bisa menehi tandha ing kabeh foto ing artikel sampeyan ing mangsa ngarep?
      Aja kuwatir, ayo mlebu bebarengan. Sing paling dhuwur yaiku pesawat Jepang sing nyerang kapal induk Enterprise. Sing nomer loro yaiku model saka film "Tora! Tora! Tora!" Kapal induk Amerika CV-7 "Wasp" aktif. geni sawise serangan torpedo dening kapal selam Jepang tanggal 1942 September 7. Kapal induk pesawat ing sangisore potret laksamana yaiku Zuikaku Liyane katon ditandatangani ..
      1. +5
        Juli 6 2021
        matur nuwun. matur nuwun. matur nuwun. Aku nulis kaping telu amarga yen situs kasebut ora mangan. nglirik
  4. +3
    Juli 6 2021


    Foto sing aneh. Utamane kapal ing latar ngarep. Iku katon kaya cruiser abot padha Furutaka, nanging wis telung tabung prasaja.

    Miturut pendapatku, foto kasebut ora nuduhake kapal nyata.
    1. +4
      Juli 6 2021
      Kutipan saka Constanty
      Foto sing aneh. Utamane kapal ing latar ngarep. Iku katon kaya cruiser abot padha Furutaka, nanging wis telung tabung prasaja.

      Ya, ora ana fitur favorit saka SRT Jepang - pipa ngarep kembar.
      Kutipan saka Constanty
      Miturut pendapatku, foto kasebut ora nuduhake kapal nyata.

      Alamat situs ing pojok tengen ngisor foto (modelshipsinthecinema.com) misale jek nuduhake manawa iki minangka model kapal ing bioskop. eseman
      1. +3
        Juli 6 2021
        Alamat situs ing pojok tengen ngisor foto (modelshipsinthecinema.com) misale jek nuduhake manawa iki minangka model kapal ing bioskop.


        Pancen salahku recourse . Aku fokus ing kapal lan digatèkaké teken.

        Liyane bab, apa tegese foto model kapal sing ora ana ing artikel iki?
        1. 0
          Juli 6 2021
          Liyane bab, apa tegese foto model kapal sing ora ana ing artikel iki?

          Dadi penulis ora ngrumangsani yen kapal kuwi ora ana.
    2. Bai
      +3
      Juli 6 2021
      Dheweke wis nulis manawa iki minangka model kanggo film kasebut.
      Departemen miniatur 20th Century Fox, dipimpin dening Ivan Martin lan Gail Brown, mbangun 19 kapal Jepang lan 10 kapal Amerika. Lambung kapal digawe saka fiberglass nggunakake cetakan plester. Wangun kasus Jepang lan Amerika pranyata meh padha, supaya nomer relatif cilik tukang digawe. Kapal Jepang ing latar ngarep dibangun kanthi skala 1/24, dene kapal Amerika dibangun ing skala 1/16. Diputusake yen kabeh kapal Amerika bakal diunekake, jeblugan bakal katon luwih dipercaya ing skala sing luwih gedhe. Urutan armada Jepang nyabrang Pasifik nggunakake model cilik ing latar mburi kanggo meksa wong-wong mau katon luwih adoh. Kabeh superstruktur dibangun kanthi individu saka kayu, logam lan plastik. Rincian saka cedhak cenderung cukup kasar, nanging iki ora katon ing pigura film. Minangka aturan umum, nalika nggawe film, sampeyan ora mbuwang wektu lan dhuwit kanggo barang sing ora bakal katon. Model paling gedhe luwih saka 40 kaki, lan kanggo tug pelabuhan kira-kira 12 kaki.
      1. Bai
        +4
        Juli 6 2021
        Mbokmenawa, foto ing ngisor iki bakal katon ing ilustrasi kanggo artikel penulis:



        (Kabeh saka film sing padha).
  5. +8
    Juli 6 2021
    Nanging kerugian sing paling nyata yaiku tiwas 148 pilot Jepang. Amerika mung ilang 26 pilot.
    ..
    Kader iku kabeh.
    Jepang nggawe salah perhitungan strategis ing penerbangan laut. Dheweke percaya yen pilot sing mudhun kudu nylametake awake dhewe, lan yen ora nylametake awake dhewe, banjur ing tradhisi samurai, ayo padha mati. Dheweke ora duwe layanan telusuran lan nylametake. Ing taun 1943, amarga ilang akeh pilot sing berpengalaman, dheweke ngerti kesalahane, ngatur layanan telusuran lan nylametake, lan wiwit nggoleki lan ngluwari pilot sing mudhun. Nanging wektu wis ilang.
    Ing AS, sikap kasebut beda banget. Kabeh wong digoleki lan nyoba nylametake. Ing kontras kanggo Jepang, tingkat rata-rata pilot angkatan laut tambah, veteran pengalaman ora dadi catastrophically cilik.
    Akibaté, Jepang ana ing posisi pisanan ing kabeh perang ing babagan kerugian pilot.
    1. 0
      Juli 7 2021
      Kutipan: kamulyan1974
      Ing AS, sikap kasebut beda banget. Kabeh wong digoleki lan nyoba nylametake. Ing kontras kanggo Jepang, tingkat rata-rata pilot angkatan laut tambah, veteran pengalaman ora dadi catastrophically cilik.
      Akibaté, Jepang ana ing posisi 1 ing kabeh perang ing babagan kerugian pilot.

      Oh, aku mung arep takon.
      Banjur kabeh wong kanthi apik lan apik ngomong babagan wesi, babagan kapal lan peralatan - nanging ora cukup babagan wong.
      Kanggo pilot berpengalaman, sawise kabeh, pengalaman bisa dipikolehi lan padha ilang ing kabeh nesu Pasifik iki. Pinten luwih apik / luwih cepet West Point figuratif nglawan Sasebo konvensional?
      Iku nguripake metu karo pilot paling apik saka téater (dheweke dadi Jepang), nanging padha ora ngrampungake karo nomer total.
      Senajan wis pengalaman wiwit perang Cina..
      Utawa Amerika, kaya Soviet, ing Course saka perang lan perang kapenuhan bumps lan cuffs, nanging padha yakin nggawa kabeh kanggo kamenangan Miturut artikel, kabeh iku adoh saka rosy kanggo wong-wong mau. Papan skor ditampa kanthi rutin. Ora ana paedahe. kabeh ana bab wong. ON sing pilot tanpa jeneng ing kursi pesawat.
      1. +3
        Juli 8 2021
        Kutipan saka Black Lotus
        Pinten luwih apik / luwih cepet West Point figuratif nglawan Sasebo konvensional?

        Vespoint ing konteks iki ora bisa digunakake, iki sekolah infanteri.
        Kutipan saka Black Lotus
        Ternyata karo pilot paling apik ing téater iki (dadi Jepang)

        Iki salah. Akun pribadhi gedhe para pejuang, minangka aturan, tegese kekalahan sing ora bisa dihindari - akeh sing ditembak mung bisa dadi kaunggulan gedhe saka mungsuh. Kauntungan, mesthi, kanggo Amerika. Nalika sampeyan duwe 10 pesawat kanggo pesawat mungsuh siji, sampeyan ora bisa njaluk 300 frags ora ketompo carane hard nyoba.

        Kajaba iku, Amerika ora ngidini nyoba. Pilot efektif ora ditinggalake kanggo 3 taun ing ngarep, nanging dielingake menyang instruktur, iki minangka prabédan dhasar saka Jepang lan Jerman. Bong, ace Amérika No.. 1, dijupuk mudhun 40 pesawat ing bagean amarga dheweke bali menyang ngarep minangka "partisan" - piyambakipun kadhaptar minangka instruktur, nanging miber misi pertempuran.
        Kutipan saka Black Lotus
        Utawa Amerika, kaya Soviet, ing Course saka perang lan perang kapenuhan bumps lan cuffs, nanging padha yakin nggawa kabeh kanggo kamenangan.

        Umumé, ora kaya Soviet.
        Ora ketompo carane apik pesawat, operator pesawat ora ana gunane yen ora ana pilot sing dilatih. Jepang nemokake iki sawise perang ing Segara Karang lan kira-kira. Midway, ngendi padha ilang airmen paling dilatih lan ketemu piyambak tanpa panggantos perlu, malah ora rencana kanggo olahraga wong. Kosok baline, Direktorat Angkatan Udara Utama Angkatan Laut kita, dipimpin dening Laksamana Muda Tauer, duwe wawasan maneh ing taun 1940 kanggo miwiti program latihan tempur sing bakal ngasilake 30 pilot saben taun, lan setengah saka produksi pesawat sing saya tambah akeh. wektu iku ambruk ing produksi pesawat latihan. Nalika ing taun 000 operator pesawat kita wiwit teka ing téater operasi, kita wis disiapake loro kelompok udara kebak dilatih kanggo saben wong, operasi ing siji ing zona perang kanggo ngindhari overwork rasah saka pilot. Jarang banget pilot kita melu perang kanthi latihan tempur kurang saka 18 wulan utawa 500 jam penerbangan. Kosok baline, akeh pilot Jepang, sing kudu ditindakake dening pilot kita wiwit wektu iku, dilatih luwih elek tinimbang dheweke. Akeh, nalika dikirim menyang pertempuran, duwe latihan kurang saka 100 jam penerbangan.. Iki ora mung amarga Jepang miwiti program latihan pungkasan. Operasi sukses kapal selam kita digawe ing Jepang lack of bensin, kang banget nyegah dheweke saka latihan kader anyar pilot qualified.

        Aku ora weruh letnan ing antarane pilot, mung sersan. Aku takon:

        - Apa jenis gropyokan sampeyan duwe ing pesawat tempur? Wangsulan:

        - Siji setengah nganti rong jam, banjur paling asring ing pesawat lawas, arang ana sing mabur ing anyar. Aku takon marang komandan:

        - Carane bakal pangembangan bagean materi anyar njupuk Panggonan?

        - Teori kasebut diterangake nalika sinau, dheweke dikenalake karo fitur pesawat, nanging ing kene kita menehi penerbangan siji utawa loro lan banjur - menyang Stalingrad. Wektu ora ngenteni.
  6. +3
    Juli 6 2021
    sugeng enjang.
    Artikel-artikel Skomorokhov seneng diwaca.
    Kabeh wis ditata ing rak, kabeh wis diterangake kanthi sampurna.
    Romawi, apik luck lan prestasi anyar ing VO.
    1. 0
      Juli 7 2021
      Kutipan: Blacksmith 55
      Artikel-artikel Skomorokhov seneng diwaca.

      ya mung wong kene sing nulis nganggo gaya iki (menurutku, ledak ledak), dadi enak diwaca, senajan dicela amarga ora akurat (sing bener, nanging luwih gampang diwaca amarga gayane. )
      Aku ngerti yen Andreys sing luwih abot saka Chelyabinsk beroperasi luwih keras karo fakta, nanging minangka pangguna, gaya Romawi luwih trep. Umumé, aksesibilitas / tayangan versus dokumenter.
      Aku maca artikel kasebut kanthi seneng, lan komentar kasebut nggawe aku luwih seneng.
      Cherry sangang kanggo gaya komentar - hormat.
  7. 0
    Juli 6 2021
    Tegese, titik balike teka tanggal 7 Desember 1941. Kaya titik balik perang ing Eropah tanggal 22 Juni 1941. Amarga Jepang lan Adik ora duwe kesempatan siji. Ora ana resepsi marang kethokan - Amerika mbangun luwih saka 100 kapal induk nalika perang. Dheweke mung kudu ngenteni taun 1943, nalika operator pesawat anyar wiwit ninggalake saham kanthi massal. Kabeh sing kedadeyan ing taun 1941 lan 1942 ora dadi masalah. Ya, mbok menawa minangka "kursus tempur enom"
  8. +1
    Juli 6 2021
    Amerika disebut "Torpedo Triangle" wilayah kidul-kulon Kapuloan Solomon, ngendi grup operator pesawat padha maneuvered nalika iku perlu kanggo ngirim panggantos kanggo Guadalcanal. Lan samurai nyoba nyekel wong-wong mau ing kana. Penangkapan Australia umume saka lapangan optimisme sing ora dikendhaleni))) Angkatan Darat lan Angkatan Laut Gabungan padha nglawan. Ide kasebut ditindakake dening sekelompok ahli teori saka Sekolah Negara Moskow, dipimpin dening kepala departemen operasi, Kapten Sadatoshi Tomioka.
  9. 0
    Juli 6 2021
    1. Thanks kanggo penulis kanggo artikel menarik lan informatif
    2. Salah sawijining kesimpulan penting (nyathet dening penulis) yaiku wong-wong sing gelut, sing latihan lan profesionalisme asil gumantung banget (kaya ing bisnis, kanthi cara).
  10. 0
    Juli 6 2021
    Matur nuwun kanggo penulis. Artikel sing menarik.
  11. 0
    Juli 7 2021
    Iki minangka kamenangan dadi kekalahan mutlak.

    Kamenangan dadi kekalahan? Lan yen ana kekalahan nyata, apa luwih apik? Yen Jepang banjur klelep Enterprise, lan yen sadurunge ora dikalahake ing Midway, dheweke isih ora bisa menang ing perang kapal induk. Ana akeh banget bedane karo Amerika Serikat babagan nggawe kapal, bangunan pesawat, lan latihan pilot.
    Ing wektu sing padha, kapal selam minangka senjata utama ing perang ing segara, nanging Amerika utawa Jepang ora ngerti iki nganti pungkasan perang.
    1. +1
      Juli 7 2021
      Kutipan: Kostadinov
      Ing wektu sing padha, kapal selam minangka senjata utama ing perang ing segara, nanging Amerika utawa Jepang ora ngerti iki nganti pungkasan perang.

      Sampeyan ngandhani Jerman babagan senjata utama sawise 1943. eseman
      Senjata utama ing perang ing segara yaiku pesawat. Dasar utawa dek.
      Iku kang dadi gravedigger saka kapal selam diesel-listrik, mungkasi urip free ing lumahing lan nyopir ing banyu. Lan kanthi munculé RSL lan torpedo anti-kapal selam ing taun 1944, urip ing banyu ing kapal selam dadi luwih rumit.

      Kajaba iku, kapal selam gumantung banget marang pangkalan - Lockwood nulis kanthi apik babagan iki. Sing luwih cedhak basis kanggo komunikasi mungsuh, wektu kurang ilang kanggo pindhah menyang posisi lan bali. Lan kanggo nyekel pangkalan lan nyekel sing anyar, armada normal dibutuhake - operasi pendaratan kapal selam ora bisa ditindakake.
  12. 0
    Juli 7 2021
    Salin-tempel saka sumber Kulon. Bisa dideleng saka gaya lan julukan ing endi-endi, mula dakkandhani kenapa nulis "paling pinter" lan liya-liyane? Katon kaya dilat ing sak panggonan.
  13. 0
    Juli 7 2021
    Pranyata yen Amerika menang kanthi jumlah lan ora kanthi kualitas.
    1. 0
      Juli 7 2021
      Kutipan saka Slavinsk
      Pranyata yen Amerika menang kanthi jumlah lan ora kanthi kualitas.

      Ora temenan...
      Sampeyan bisa duwe akeh wesi - nanging tanpa wong pinter, bisa boroske ing skala grosir.
      Nanging wong sing duwe pengalaman kudu dijagi.. Wong Jepang iku angel.
      Lan ing kene kahanan nalika wesi kurang lan ora ana wong. Lan mungsuh wis luwih wesi lan wong padha disimpen.
      Ing salah siji saka komentar, muni sing Amerika ora nilar pilot, padha disimpen ing kabeh cara bisa.
      Dheweke ngerti regane para pilot. Masak luwih angel tinimbang stamping wesi.
  14. 0
    Juli 8 2021
    Mesthi, aku wildly apologize kanggo metu saka topik, nanging nalika antarane paragraf teks p0rnuxa murni ing wangun iklan crawls menyang mripatmu ....
    Admin, sampeyan nggoleki ngendi? Utawa loot ndhuwur kabeh? (Nyuwun pangapunten kanggo basa Prancis)
    1. 0
      19 September 2021
      Kutipan: Igor S.
      Mesthi, aku wildly apologize kanggo metu saka topik, nanging nalika antarane paragraf teks p0rnuxa murni ing wangun iklan crawls menyang mripatmu ....
      Admin, sampeyan nggoleki ngendi? Utawa loot ndhuwur kabeh? (Nyuwun pangapunten kanggo basa Prancis)

      Aku ora duwe, iku ing browser Panjenengan.
  15. 0
    Juli 9 2021
    Sampeyan ngandhani Jerman babagan senjata utama sawise 1943. mesem

    Kaping pisanan, ing kene kita ngomong babagan 1942. Lan ora perlu ngomong apa-apa marang wong Jerman. Mung ing Desember 1942, dheweke uga ngerti yen kapal selam minangka senjata utama ing segara. Yen padha mangertos iki sethitik sadurungé (1938 utawa 1939), padha bisa strangle Britain lan menang perang ing segara.
    Senjata utama ing perang ing segara yaiku pesawat. Dasar utawa dek.

    Count carane akeh kapal pesawat tenggelam lan carane akeh kapal selam lan apa biaya, lan ora ana liyane sing kudu dianggep.
    Iku kang dadi gravedigger saka kapal selam diesel-listrik, mungkasi urip free ing lumahing lan nyopir ing banyu. Lan kanthi munculé RSL lan torpedo anti-kapal selam ing taun 1944, urip ing banyu ing kapal selam dadi luwih rumit.

    DEPL isih urip nganti saiki lan durung suwe dheweke klelep kapal PLO modern Chonan, dene "tukang kubur" kapal selam ora bisa ngganggu apa wae.
    Ing Perang Donya II, saka kabeh 6 taun, ana wektu sing cendhak, kira-kira setaun, nalika, amarga kaunggulan angka sing gedhe banget lan kanthi upaya gabungan kabeh pasukan, PLO kasil kanggo sementara equalize skor ing siji téater. lan karo mungsuh siji. Lan iku kabeh.
    Kajaba iku, kapal selam gumantung banget marang pangkalan - Lockwood nulis kanthi apik babagan iki. Sing luwih cedhak basis kanggo komunikasi mungsuh, wektu kurang ilang kanggo pindhah menyang posisi lan bali. Lan kanggo nyekel pangkalan lan nyekel sing anyar, armada normal dibutuhake - operasi pendaratan kapal selam ora bisa ditindakake.

    Aviation luwih gumantung ing basis. Lan kanggo kebangkrutan, perlu, pisanan, kanggo ngalahake armada mungsuh, sing luwih apik ditindakake dening kapal selam. Deleng perang angkatan laut 1939-45 ing ngendi kapal selam tenggelam luwih akeh tinimbang kabeh kapal permukaan.
  16. 0
    19 September 2021
    lan Laksamana Chester Nimitz sing paling pinter
    Epithet konyol, katon lucu. Gaya presentasi "pseudo-Amerika" iki metu saka layar. Kabeh jinis tembung parasit "sialan" "paling pinter", lan liya-liyane mung nyebabake ngguyu.
  17. w70
    0
    28 September 2021
    Ya, luwih becik ora perang karo Amerika, sampeyan bakal ngrusak kabeh untu

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"