Cina lan Mongol. Prolog

169

Pendhiri Dinasti Song, Taizu. Sumber: Yin Shilin, Zhang Jianguo "China - 5000 taun crita". SPB, 2008.

Artikel iki mbukak siklus cilik babagan kedadeyan ing Timur Jauh sajrone periode sing ana gandhengane karo penaklukan Mongol. Luwih khusus, babagan kedadeyan ing negara China modern.

entri


Masalah saka Mongol alam bébas, sing piye wae miraculously ngatur kanggo nelukake negara gedhe, excites pikiran lan mbutuhake jawaban.



Tanpa sinau kahanan ing China, kita ora bakal adoh. Lan ing kene, sawise runtuh kekaisaran Dinasti Tang, muncul telung kerajaan.

Mesthi wae, kita ora bakal ninggalake pitakonan babagan sistem organisasi masyarakat sing ngadhepi penaklukan Mongol. Tanpa ana, diskusi babagan aspek ekonomi lan militer mung ana ing udara.

Dadi, China ing Kawa saka invasi Mongol ana loro kekaisaran non-Cina: Jin lan Xi Xia, lan siji Cina - Dinasti Song. Lan kita bakal miwiti karo.

Kekaisaran Tang


Kakaisaran Tang ambruk ing abad kaping 618 (908–XNUMX). Iku negara berkembang, sing dianggep paling penting ing sajarah Cina. Cukup krungu tembung "vas Dinasti Tang", amarga vas digawe ing teknologi "keramik gilap tricolor" katon ing oasis peradaban sing berkembang ing antarane segara gerombolan barbar nomad.

Lan kekaisaran iki, kaya akeh liyane, pindhah saka kamakmuran menyang regression. Sistem pamaréntahan sing muncul ing Kakaisaran Tang sampurna kanggo periode iki.

Ing China, wiwit taun 587, pamriksan wis ditindakake kanggo para pejabat supaya bisa nyuda hak-hak aristokrasi lan nyegah nepotisme lan clannishness antarane manajer. Ing istilah militer, kabeh negara dipérang dadi distrik militèr, sing cocog karo provinsi sipil. Cacahing kabupatèn ana 600 nganti 800. Pramila cacahing prajurit 400 ngantos 800 èwu.

Drawing paralel, kita bisa ngomong sing struktur kuwi cocog karo sistem tema ing Byzantium. Ing Cina, kaya ing Byzantium, sing tanggung jawab kanggo dinas militèr padha ing swasembada (fu bing), ing wektu tentrem padha melu ing tetanèn. Dheweke uga nindakake fungsi polisi ing provinsi. Sistem kasebut ndadekake panguwasa militer lokal ora bisa ngluncurake pambrontakan sing kerep banget ing sajarah Cina, gumantung marang unit profesional sing didedikasikan pribadi.

Periode Kakaisaran Tang - wektu nalika Vietnam sisih lor (Jiaozhou) bali menyang kontrol, kampanye digawe ing sisih kidul Indochina, Taiwan lan Kapuloan Ryukyu ditaklukake.

Kekaisaran ngalahaké Turkik Khaganate kulon, pecahan kang tekan Eropah, ngendi Avar muncul, lan banjur suku Turkic.


Penunggang kuda saka Dinasti Tang. museum Inggris. Inggris Raya. Foto penulis.

Arep ngamanake kiriman sutra ing sisih kulon, Tang netepake kontrol liwat sing disebut Great Silk Road. Iki minangka rantai pos sing tipis ing sadawane rute, sing pungkasan ana ing sisih wétan Tlaga Balkhash (Kazakhstan modern). Path iki, dina iki ora mung excites atine penyayang saka misteri donya, nanging uga jeneng kanggo program kabijakan manca paling penting saka China modern "One Belt - One Road", kang mbangun rencana logistik global liwat negara Asia.

Kekarepan Kakaisaran Tang kanggo ngamanake Dalan Sutra lan nambah kontrol liwat iku tabrakan karo perluasan Islam ing Asia Tengah. Wong Turki uga ndhukung kekaisaran ing babagan iki.
Ing taun 751, ana perang ing Kali Talas (Kazakhstan modern), ing ngendi wong Turki lan sekutuné Cina dikalahaké déning pasukan Abu Muslim.

Wilayah Kakaisaran Tang, mesthi, kalah banget karo wilayah modern China lan konsentrasi ing cekungan Kali Kuning lan Yangtze, lan tapel wates sisih lor ana ing wilayah Beijing modern, ngliwati wates negara. Tembok Besar China.


Salah sawijining peta modern sing nggambarake Dinasti Tang minangka negara sing nguwasani wilayah sing wiyar, kalebu Asia Tengah. Mesthi, ora ana apa-apa, lan wates kekaisaran luwih andhap asor. Peta kasebut ora kudu disebut "Peta Kekaisaran Dinasti Tang", nanging "Peta Gagasan Kaisar Tang babagan Watesan Kekuwatane", lan kaya sing kita ngerti, ing impene, para kaisar nyurung wates-wates kasebut. watesan unimaginable.

Nanging masalah ekonomi internal, kunci kanggo pangembangan masyarakat sembarang, mimpin kanggo ora seimbang, pisanan ing kekaisaran dhewe, lan banjur kanggo masalah kawicaksanan manca. Ing sisih lor, wates negara diserang dening wong Tibet, Uighur Khaganate, Yenisei Kyrgyz lan Tangut. Korea ora bisa ngontrol Kakaisaran Tang, lan ing sisih kidul-wétan China, negara Thai Nanzhao aktif nolak ekspansi Cina; ing taun 880-an, wong Vietnam (Vietnam) entuk kamardikan lengkap saka "lor".

Kahanan iki saya tambah parah amarga perang petani ing kekaisaran.


Peta Kakaisaran Tang lan tetanggan.

Lan ing taun 907, kaisar Tang pungkasan digulingake dening Zhu Wen, salah sawijining pimpinan petani sing mbrontak.

China pecah


Wis ing pungkasan Dinasti Tang, ing mangsa perang petani wiwit misahake provinsi Cina, minangka asil saka "negara" muncul sing nyoba kanggo nyalin sistem saka kekaisaran Tang.

Sawisé ambruk, limang dinasti nggantosi siji lan sijiné, kanthi resmi ngaku panguwasa lengkap ing kabèh bekas wilayah Tang. Kekuwatan nyata diterusake marang gubernur militèr (jiedush). Antarane Hausa iki, kekaisaran saka Dinasti Zhou Later stands out.

Nanging bebarengan karo Dinasti Zhou Mengko karo ibukutha Kaifeng lan Luoyang ing kali. Huang He, ngaku kekuwatan lengkap ing bekas wilayah Dinasti Tang, ana sawetara negara liyane sing merdika. Siji - ing sisih lor, Han Lor, ing tapel wates karo steppe, liyane - ing sisih kidul: Pungkasan Shu, Ping Kidul, Tang Kidul, Wu-Yue, Chu, Han Kidul. Kabeh padha perang ing antarane awake dhewe, kaya ing abad kaping XNUMX peran "militer", gubernur militer, gedhe ing kene.

Ing abad kaping XNUMX, Dinasti Song dadi kuwasa ing Zhou Mengko. Dinasti iki nyawiji lemah lan wiwit gawe stabil struktur ekonomi lan sosial, ngalahake "militerists", subjugates utawa numpes independen "jenderal" (jiangjun) lan jiedushi.

Dinasti Song ing abad XNUMX-XNUMX


Kerumitan terjemahan, jumlah dokumen sajarah sing sithik, lan pangembangan teori dhasar sing terus berkembang ora ngidini kita kanthi jelas lan tanpa syarat negesake babagan kedadeyan utawa fenomena kasebut ing sejarah umume wong, kalebu China. Utawa, sisih kidul Kali Kuning, negara sing dijenengi miturut Dinasti Song.

Periode iki dianggep minangka pathokan kanggo sejarah China sabanjure, kanthi ekonomi lan sosial.

Saka sudut pandang sosiologi, iki mesthine minangka masyarakat pra-kelas saka jinis komunitas teritorial Eropa.

Anane soliditas etnis nyedhiyakake persatuan kanggo masyarakat, lan wilayah sing wiyar kanthi iklim sing cocog kanggo tetanèn (kira-kira 4 yuta kilometer persegi) lan populasi sing ana hubungane karo dheweke nggawe negara sing isih disebut "kekaisaran" dening para kontemporer.

Aku sijine "kekaisaran" ing tandha petik, amarga pitakonan tetep, apa jinis negara iki istilah Eropah kudu Applied, saka sudut pandang sosiologi. Nanging, ing istilah sajarah, iku, mesthi, Kekaisaran Wétan Tebih, dening cara, mung ing wilayah meh telu wilayah kabeh pamaréntahan Rusia ing wektu sing padha.

Dinasti Song China minangka peradaban sedentary kanthi atribut struktur kekuwatan adhedhasar organisasi komunal utawa klan. Populasi negara kasebut kanthi pribadi bebas, manggon ing desa-desa lan kutha-kutha cilik sing didominasi kulawarga gedhe lan struktur klan. Iki minangka masyarakat sing heterogen sacara ekonomi, amarga hubungan utama ing desa kasebut yaiku interaksi saka panyewan tanah lan pemilik tanah. Sing terakhir iki dadi mayoritas kelas sugih China, nanging sacara sah diklasifikasikake minangka wong biasa.

Kutha saya akeh, kerajinan lan teknologi berkembang, karavan jarak jauh lan perdagangan laut karo negara liya ditindakake. Ing wektu iki, pasar khusus lan wengi katon ing kutha-kutha. Dikembangake, kaya masyarakat liyane sing padha, kredit, dhuwit recehan dicithak. Ing babagan iki, kita bisa ngelingi Rusia Kuna ing abad XI-XIII.

Nanging kegiatan kabijakan manca sing dipeksa nggawe kekurangan dhuwit, lan "kredit" utawa dhuwit kertas muncul ing kekaisaran Song.

Kutha iki, kanthi panggonan ngombé lan hiburan, pasar lan toko, beda banget karo donya petani:

"Nanging ing umum, iku [kerajinan] durung ngluwihi kerangka ekonomi konsumen, marem, pisanan kabeh, kabutuhan panguwasa negara lan strata pamrentahan masyarakat."
[Nanging. A. Bokschanin]

Mulane, kutha-kutha ing Kakaisaran Song, lan ing China minangka kabèh, iku, pisanan kabeh, pusat kontrol kanggo negara karo populasi ageng, lan mung banjur - pusat Kerajinan lan perdagangan.

Bagean singa ing produksi barang dikuwasani dening perusahaan-perusahaan negara, lan akeh perdagangan, kalebu upeti, tumiba ing negara. Mulane, kutha-kutha karo populasi gedhe ora dadi unit sosial sawijining.

Cina lan Mongol. Prolog
Modal. Sutra. Dinasti Song.

Penduduk kutha ora nyambut gawe kanggo pasar, nanging nyambut gawe kanggo "kedhaton" utawa ngladeni wong-wong sing ngurus negara. Ora tanpa alesan, ing kabeh negara ing tlatah China, ana sawetara ibukutha, karo kraton, workshop negara, layanan, etc. Ora bisa uga ana ing kerangka masyarakat adhedhasar komunitas teritorial.

A jumlah ageng produksi dikirim dening Song Empire kanggo mbayar upeti-hadiah. Mula, negara monopoli ing pirang-pirang jinis barang. Iku lengkap kanggo wesi, logam non-ferrous, uyah, cuka, anggur.

Masyarakat dikelola dening manajer profesional lan pejabat. Senadyan ana ujian kanggo nyekel jabatan, jabatan sing paling dhuwur diisi dening wakil saka bangsawan suku utawa klan, yaiku China nalika Dinasti Song durung pindhah menyang tataran negara lengkap. Nanging, sistem ujian nyumbang kanggo kasunyatan sing posisi ing provinsi padha dikuwasani dening bangsawan untitled, kang wis support sosial amba. Sing nyedhiyakake, kanthi kerjasama karo kaisar, manajemen sing efektif.

Kekuwatan Imperial ora despotik lan mutlak. Manajemen kasebut kanthi jelas dipérang dadi militer lan sipil, dene sing terakhir dadi prioritas. Sajrone periode sistem negara primitif, manajemen populasi raksasa ing wilayah sing wiyar luwih disenengi. Mesthi, ana sawetara penyalahgunaan, nanging ora ana pemberontakan, utamane pemberontakan petani, sing sadurunge lan sawise Sung, dadi indikator efektifitas kekuwatan nalika iku.

Pamrentahan Dinasti Song minangka masa kejayaan budaya Tionghoa, nyetak buku muncul, lan literasi nutupi bagean gedhe saka populasi. Umumé, ing wektu iki wong Tionghoa entuk fitur nasional saben dina sing isih urip nganti saiki.

Tentara Dinasti Song


Umumé, kita mung ngerti babagan persenjataan prajurit ing wektu iki, utamane sadurunge invasi Mongol. Akeh banget gambar teka mudhun kanggo kita, utamané data arkeologi ing warriors, lan sing reconstructions sing wis diklumpukake dicokot dening dicokot lan baris munggah banget hypothetically.


Prajurit Dinasti Song

Pengerjaan logam sing dikembangake ing kekaisaran, spesialisasi katon, nanging jinis iki bakal ana tanpa owah-owahan sajrone pirang-pirang abad, tanpa akeh kemajuan. Master metallurgists ngerti forging, soldering, casting, stamping, drawing. Salah siji cara utawa liyane, ora dadi ruwet teknologi uga tak menyang lor nomads-tanggane.

Ing mangsa perang antarane dinasti beda, karo wutah saka bètèng-bètèng, lan kadhangkala kutha wis pitung tembok pertahanan, daya saka peralatan pengepungan uga mundhak. Tentara iki bersenjata karo catapults, crossbows ageng, menara karo wedhus gembel lan meriam pisanan.

Kanthi tekane Dinasti Song, reformasi militer diwiwiti. Luwih tepate, sacara organik muncul nalika perjuangan dinasti kanggo kekuwatan. "Tentara istana" (utawa regu kekaisaran) dadi dhasar struktur tentara. Unit kasebut ora kena bingung karo detasemen sing njaga kraton. Sistem lawas milisi umum ora bisa ngrampungake tugas sing diadhepi negara.

Kahanan sing padha karo akeh wong ing jaman sejarah iki. Ing Rusia, wis wiwit abad kaping XNUMX, regu diganti dening "yard", lan banjur "yard" dadi jeneng kanggo kabeh pasukan siaga pancet, ing kontras kanggo milisi. Dmitry Donskoy, Vasily the Dark, Ivan III perang "ing plataran", yaiku, karo tentara dhewe.

Mangkono, pasukan "profesional" ngganti milisi ing Song. Pasukan iki mbela wates negara lan ana ing garnisun sing penting. Panglima terus-terusan ditransfer saka siji provinsi menyang provinsi liyane supaya ora tuwuh ing lingkungan lokal.

"Pasukan padesan" uga digawe, sing nindakake polisi lan fungsi tambahan ing hubungan karo "pasukan kraton".

Ing abad kaping 826, tentara kraton cacahe 1 ewu prajurit, lan kabeh tentara - 260 yuta 4 ewu pejuang. Kanggo rong abad, amarga ancaman eksternal terus berkembang, utamane saka sisih lor, jumlah pasukan saya tambah nganti 5 yuta sing luar biasa, sing kedadeyan maneh ngrusak pasukan kraton lan amarga tambah akeh milisi, kurang cocog. kanggo perang, nanging massive.

Lan ing tapel wates lor kekaisaran, kawangun rong negara, ngaku gelar karajan Cina lan ngrebut sapérangan saka tanah Cina pribumi. Iki minangka kekaisaran etnis Mongolia Khitans - Liao. Lan klompok ètnis Tibetan Tangut - Great Xia.

Reformasi


Sawise sukses ing abad pisanan Dinasti Song, ana stagnasi ing manajemen masyarakat. Iku disambungake, pisanan, karo wutah ora nyukupi saka aparat birokrasi, nalika ana managers luwih saka perlu, lan padha ora maneh melu ing manajemen, nanging ing swasembada banget. Lan, sareh, favoritisme lan remnants suku, klan, akeh worsened kahanan.

"Pasukan kraton" ilang efektifitas pertempuran, dadi hiasan, ing pangertèn harfiah saka pasukan kraton, ngendi padha ora ngawula kanggo nglindhungi negara, nanging kanggo nampa dhuwit lan layanan adiluhung ing sangisoré kaisar.

Lan iki kedadeyan nalika kekaisaran Liao ngrebut provinsi Cina. Kita bakal njlèntrèhaké perang antarane kekaisaran kasebut ing artikel sabanjure.

Wang Anshi resmi (1021–1086) mutusake kanggo nindakake reformasi kanggo ngganti administrasi masyarakat Sung, nanging utamane ing tentara. Saiki ketoke kanggo ngganti unit kraton profesional bosok, iku perlu kanggo mulihake sistem Tang milisi recruiting dening provinsi. Dudu pasukan deso sing ora dilatih sing wis ana, nanging milisi, sing kalebu prajurit jaranan sing bisa nyedhiyakake senjata.

Nanging reformasi ora ditindakake nganti pungkasan. Panyengkuyung saka wangun pamaréntahan konservatif ngrambah mundur saka reformis ing 1076 lan curtailment reformasi.

Perlu dicathet menawa masalah kasebut diiringi masyarakat Tionghoa, lan peradaban liyane sing mapan ing saindhenging sajarah manungsa: masalah rasio biaya njaga tentara ing hubungane karo ekonomi negara. Nanging, nganti saiki durung ana jawaban sing jelas. Beda karo komunitas sing kegiatan produksi adhedhasar pastoralisme nomad.

Senadyan struktur sosial sing padha utawa meh padha karo nomad lan petani tetanggan, pastoralis minangka wong militer kanthi tingkat mobilisasi sing dhuwur.
Bangsa sedentary, ing tartamtu, wong Tionghoa, wis loro sistem (pisanan - persenjataan umum saka wong, kaloro - tentara profesional), kang saya ganti panggonan. Padha rapet intertwined karo struktur manajemen nganti wayahe birokrasi dipindhah saka implementasine sosial perlu lan migunani Manajemen sosial kanggo penyalahgunaan hak managerial.

Ketidakseimbangan ing sistem ekonomi lan pamaréntahan sing saling gegandhèngan, uga pembalikan reformasi Wang Anshi, ngalangi Song kanggo ngrebut 16 distrik sing direbut déning Khitan saka kekaisaran Liao.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

169 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Juli 6 2021
    Edward, matur nuwun!
    Ora saben penulis ing VO bakal wani miwiti diskusi babagan Mongol, mula matur nuwun kanggo keberanian sampeyan !!!
    Matur nuwun, Vlad!
    1. -13
      Juli 6 2021
      OI, ing wong saka Vashchenko, mutusaké maneh kanggo nyoba kanggo nuduhake karo peta remake lan gambar apa Mongol kuna lan Cina.

      Kene wong Mongol



      lan ing kene sing ditulis ahli geografi Republik Ingushetia Winsheim "Geografi Universal" 1745 "... ing kutha lawas Beijing mung Tatar sing manggon"



      lan punika garwanipun Genghis Khan Khuichen



      anggere sejarawan nglirwakake fenomena Tartaria, ora bakal ana sejarah objektif.
      1. + 26
        Juli 6 2021
        Uga ing abad kaping XNUMX ilmuwan pracaya ing corpuscles, eter lan alkimia.
        Dheweke ora percaya karo evolusi.
        Lan sampeyan durung krungu manawa ilmu pengetahuan wis nggawe "sawetara" langkah maju sajrone telung atus taun dibandhingake karo REPRESENTASI NAIF ing abad kaping XNUMX.
        Aja maca buku lawas yen ora ana pendekatan kritis, iku ora sehat.
        1. +8
          Juli 6 2021
          Uga ing abad kaping XNUMX ilmuwan pracaya ing corpuscles, eter lan alkimia.
          "Ora ana gas kalori!" (C) ngguyu
          Matur nuwun Edward! hi
        2. -5
          Juli 6 2021
          Kutipan: Eduard Vashchenko
          Uga ing abad kaping XNUMX ilmuwan pracaya ing corpuscles, eter lan alkimia.


          ya, Eduard, kanggo sampeyan, minangka humanis sekolah tradisional, kabeh urip katon kaya selokan beton sing tansah trep kanggo geser saka ndhuwur tekan ngisor.Nanging ing kasunyatan, urip tansah beda karo panemu sing sengaja kleru saka rahasia. masyarakat disebut sajarah resmi.
          Kasunyatane, sifat partikel dhasar yaiku dobel/dobel. Partikel tumindak ing kahanan sing beda-beda minangka corpuscles lan minangka gelombang, lan iki minangka posisi resmi fisika kuantum.
          Eksperimen Michelson-Morley ing fisika resmi nolak eter, nanging peneruse Miller nerusake eksperimen lan nemokake pamindahan cahya, sing mung disebabake dening anané eter.

          https://www.kramola.info/vesti/protivostojanie/jefirnyj-veter-i-licemerie-jejnshtejna



          Kutipan: Eduard Vashchenko
          Dheweke ora percaya karo evolusi.

          mbok menawa ora ana wong liya sing pracaya marang "evolusi" iki kajaba sampeyan, nanging sampeyan mung metu saka rasa protes marang Mongol.

          Kutipan: Eduard Vashchenko
          Aja maca buku lawas yen ora ana pendekatan kritis, iku ora sehat.


          Aku luwih seneng maca kabeh buku lan nggawe kesimpulan dhewe.
          1. + 14
            Juli 6 2021
            Aku ora bakal nimbang argumen sampeyan, hak sampeyan,
            Nanging ing kene
            mbok menawa ora ana wong liya sing percaya karo "evolusi" iki kajaba sampeyan

            Dadi, apa teori Darwin wis dibantah? Apa dheweke ora mulang ing sekolah?
            Lan mung aku sing ngikuti???
            apik
            1. +6
              Juli 6 2021
              Tentara Dinasti Song

              Manuskrip militèr Tiongkok Wujing Zongyao taun 1044:
              Ing taun 960, tentara Song cacahé 378 prajurit. Kira-kira ing wiwitan abad kaping 000, ukurané mundhak dadi 11 prajurit, mundhak dadi 900 ing taun 000 lan luwih saka 1 ing taun 000. Biaya total kanggo njaga pasukan militèr kanthi ukuran iki nggunakake telung perempat saka total pendapatan taunan negara. . Kanggo nyuda biaya, ing 000 Kanselir Wang Anshi ngadegake institusi milisi lokal minangka unit tambahan. Militer Song Utara (Lagu Utara) dipimpin dening Biro Urusan Militer, tingkat administrasi militer paling dhuwur. Pejabat Kantor Urusan Militer mung nomer loro sawise penasehat senior. Resmi badan militèr aktif paling dhuwur, Biro Urusan Militer urip bebarengan karo telung Pengawal Ibukota: Komando Istana, Komando Kavaleri Ibukota, lan Komando Infanteri Ibukota. Bebarengan, loro sistem kasebut dadi siji-sijine ngemot lan ngemot siji liyane.
              Ing mangsa pamaréntahan Kaisar Zhenzong Song (r. 8 Mei 997 - 23 Maret 1022), mung 34 persen pejabat dhuwur ing Biro ing militèr. Kaisar dhewe ora langsung mimpin tentara. Secara teknis, Song Lor ndhukung sistem telung tingkat tentara: tentara kekaisaran ndhuwur, tentara kekaisaran tengah, lan tentara kekaisaran ngisor. Mung tentara kekaisaran ndhuwur sing dumadi saka papat tentara sing kapisah. Nanging, sawisé wiwitan pamaréntahan Kaisar Taizong of Song (r. 15 November 976 - 8 Mei 997), organisasi militèr dilokalisasi ing tingkat komando kanggo kabeh gerakan pasukan praktis, benteng, lan pertempuran. Jendral lan unit komando sengaja dipisahake lan ora kenal kanggo nyegah pemberontakan.
              1. +5
                Juli 6 2021
                Miturut manuskrip militèr Cina sing padha Wujing Zongyao saka 1044:
                Dinasti Song ora duwe wajib militer, nanging direkrut dening sukarelawan. Sing kuwat lan pas dikirim menyang ibukutha minangka model lan mentor kanggo prajurit liyane. Prajurit kudu diwenehi tato ing pasuryan utawa lengen kanthi sebutan unit militer. Unit infantri diatur 50 wong saben peleton, rong peleton saben kompi, lan limang kompi saben batalyon. Sajrone Song Lor, setengah saka kabeh yuta tentara sing kuwat dipasang ing lan sekitar Kaifeng. Sisane wadyabala padha disebarake ing wadya-bala kang kasebar ing sadawane tapel wates lan cedhak kutha-kutha utama, lan ing mangsa tentrem digunakake minangka sarana kanggo nyediakake keamanan ing lemah. Tentara prefektur digawe minangka cadangan. Dheweke ora nampa latihan militer lan utamane digunakake kanggo karya industri kayata ndandani tembok lan dalan, mbangun bendungan kali, mbangun kreteg, lan transportasi.
                1. +5
                  Juli 6 2021
                  Crossbowmen Song mbentuk unit kapisah dhewe liyane saka infantri, lan miturut manuskrip militèr Cina Wujing Zongyao saka 1044, crossbow, digunakake ing massal, minangka gegaman paling efektif digunakake marang serangan kavaleri nomad lor. Crossbowmen Elite padha uga rego minangka sharpshooters jarak dawa; Iki kedadeyan nalika jenderal Liao Xiao Talin tiwas dening panah Song ing Peperangan Shanzhou ing taun 1004. Crossbows diprodhuksi massal ing armories pamaréntah, karo designs apik saka wektu, kayata nggunakake kayu mulberry lan 1068 crossbow kuningan saged piercing 140 langkah liwat kayu. Kavaleri Song nggunakake macem-macem gaman, kalebu halberds, pedhang, busur, lan tombak geni sing murub bledosan geni lan serpihan. Kanggo persiapan perang, gudang senjata pemerintah ngasilake senjata kanthi jumlah sing akeh, kanthi puluhan yuta panah sing diprodhuksi saben taun, uga puluhan ewu komponen waja. Nembelas varieties saka catapults dikenal ing jaman Song, dirancang kanggo pas takeran beda lan mbutuhake kru karya kiro-kiro ing ukuran saka puluhan kanggo sawetara atus wong.
                  link: https://ru.xcv.wiki/wiki/Military_history_of_the_Song_dynasty
                  1. +5
                    Juli 6 2021
                    Dinasti Song duwe sawetara jaran perang. Tanpa tanah breeding jaran ing sisih lor-kulon, Song kasil ngunggahake 200 jaran nalika pamaréntahan Kaisar Zhenzong Song lan 000 nalika pamaréntahan Kaisar Shenzong Song, dibandhingake karo 150 nalika jaman kejayaan dinasti Tang. Kanggo nambah kavaleri, Song tuku antarane sepuluh lan patang puluh ewu jaran saben taun saka pinggiran kulon lan kidul-kulon.
                    foto Miniatur Kavaleri Lapis Baja Song Utara (Dinasti Song) saka manuskrip Wujing Zongyao 1044:

                    link: https://ru.xcv.wiki/wiki/Military_history_of_the_Song_dynasty
                    1. +3
                      Juli 6 2021
                      Ana ing Song Lor lan Angkatan Laut. Pendhiri dinasti Song, Kaisar Taizu of Song, sing njabat ing militer, ngutamakake gaweyan kapal. Dheweke kerep dolan menyang galangan kapal. Sawisé diadegaké Dinasti lan peran angkatan laut main ing ngalahaké mengko Shu lan Southern Tang, Dinasti terus njaga pasukan angkatan laut cukup kanggo sawetara wektu. Nanging, sawise invasi gagal Dai Viet ing 981, Song mboko sithik ilang kapentingan ing angkatan laut, sanajan Guangnan County njaga "skuadron pengawal konvoi" (jiagang shuijun) kanggo ngawal lan nglindhungi kapal dagang sing mlebu lan metu. Armada kasebut ngrambah kamakmuran paling gedhe sawisé mundhut sisih lor ing taun 1127. Song nggawe pasukan angkatan laut sing ngadeg kanggo njaga wilayah ing antarane kali Huai lan Changjiang. Komisioner kekaisaran kanggo kontrol lan organisasi wilayah pesisir (yanghai zhi shixi) didegake ing Dinghai County ing taun 1132 kanthi 11 skuadron lan 3000 prajurit ing komandone. Kapasitas armada Song tambah dadi 15 skuadron lan 21 wong ing taun 000 lan 1174 skuadron lan 20 wong ing taun 52. Ing taun 000, pangkalan liya diadegaké ing Xupu kanggo njaga Changjiang lan desa sing banjur dadi Shanghai.
                      beras. Miniatur Cina jaman semana.Kapal Perang Song Lor (Dinasti Song). gambar enlarges ing klik

                      link: https://ru.xcv.wiki/wiki/Military_history_of_the_Song_dynasty
                      1. +2
                        Juli 6 2021
                        Dinasti Song uga duwe senjata geni.
                        Aku njaluk ngapura sadurunge kanggo terjemahan Yandex saka situs Cina.
                        Panah geni sing sepisanan (huǒyào 火藥) yaiku panah sing diikat karo bahan bakar mesiu, nanging ing taun 969, rong jenderal Song, Yue Yifang lan Feng Jisheng (馮繼升), nemokke varian panah geni sing nggunakake tabung bubuk mesiu minangka bahan bakar. Salajengipun, panah geni wiwit pindhah ora saka busur, nanging kanggo jet senjata. Panah geni iki dituduhake marang kaisar ing taun 970, nalika kepala biro senjata dikirim Feng Jisheng kanggo nduduhake desain panah mesiu, sing diganjar akeh. Ing taun 975, Negara Wuyue ngirim detasemen prajurit sing ngerti cara nangani panah geni menyang Dinasti Song. Ing taun sing padha, Dinasti Song nggunakake panah geni lan bom geni kanggo numpes armada Tang Kidul. Ing taun 994, Dinasti Liao nyerang Song lan ngepung Jitong kanthi 100 prajurit. Padha diantemi mati karo panah geni. Ing taun 1000, prajurit insinyur sing jenenge Tang Fu (唐福) nduduhake rancangane dhewe yaiku panah mesiu, pot mesiu (bom proto sing nyemburake geni), lan rintisan bubuk mesiu (???), sing diganjar kanthi murah. Lan flamethrower kang dijupuk menyang layanan lan massal-diprodhuksi kanggo luwih saka siji abad
                        sego. Sawijining penyembur api Tang Fu Cina saka naskah Wujing zongyao saka 1044 Masehi, Dinasti Song. Teks kasebut diwaca saka ndhuwur nganti ngisor: ruang kontak, reservoir horisontal, rod piston, lan bentuk kabinet reservoir minyak pemadam geni sing dipasang.
                      2. +2
                        Juli 6 2021
                        Kutipan: Richard
                        sego. Penyiar api Tang Fu Cina saka naskah Wujing zongyao taun 1044 M, Dinasti Song

                        Sayange, kabeh gambar iki ora ana hubungane karo kasunyatan. Kabeh upaya dening reenactors kanggo mbangun piranti adhedhasar gambar kasebut nuduhake yen dheweke mung gambar.
                      3. +5
                        Juli 6 2021
                        Ya, paling ora tarik T-55 kanggo aku, aku ora bakal nindakake ngguyu
                        Salam iki! hi
                        Ing kana, FIG ngerti apa sing ditindakake, ana rahasia dhewe, lsp.
                      4. -1
                        Juli 6 2021
                        Hello hi
                        Ora ana sing nyata. Helikopter / tank Leonardo saka seri sing padha.
                        Ngomong babagan kasunyatan ... Apa umur bangunan Cina sing paling tuwa?)
                      5. +4
                        Juli 6 2021
                        Tembok Cina wiwit digawe ing endi wae ing abad kaping telu SM.
                      6. -1
                        Juli 6 2021
                        Persis .. kabeh sing "nyata" lan ora bisa dibantah kira-kira periode kasebut. Ayo ngomong supaya non-mitologis. Peradaban Mediterania luwih tuwa tinimbang Cina. Yen sampeyan ngandelake ilmu lan ora ing crita. Lan 99,9% saka "penemuan" Cina kuno. mung ana ing mitologi lan ing gambar sing ora nyata.
                      7. +2
                        Juli 6 2021
                        Iku cukup bisa - Aku wis tau utamané kasengsem ing Cina. Nanging, bubuk mesiu, dhuwit kertas lan spageti mesthi dadi penemuan. ngguyu
                      8. +2
                        Juli 6 2021
                        Lan kanggo dumplings karo boneka nesting, padha uga perang kanggo hak lair.
                      9. 0
                        Juli 6 2021
                        Dumplings - kanthi kemungkinan dhuwur, boneka nesting - paling ora)).
                      10. +1
                        Juli 6 2021
                        Semono uga aku mbayangake.

                        Lan kita mesthi bakal ninggalake pakulinan mangan ulat sutra lan kumbang renang.
                      11. +1
                        Juli 6 2021
                        Aku bakal nyoba ulat, nanging Zhukov - brrrr
                      12. +1
                        Juli 6 2021
                        Kanthi bir, ing udara terbuka, ing perusahaan sing apik, kabeh bakal dadi.
                        Nanging daging babi biasa luwih apik.
                      13. +1
                        Juli 6 2021
                        gelem percaya ombenan
                        Miturut cara, apa nyata "Bebek Peking" beda karo sajian kanthi jeneng sing padha, sing disedhiyakake ing restoran Rusia?
                      14. +1
                        Juli 7 2021
                        Aku nyoba iku ana, nanging ora kene. Padha tresna manuk.
          2. +1
            Juli 7 2021
            Kutipan: Bar1
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Uga ing abad kaping XNUMX ilmuwan pracaya ing corpuscles, eter lan alkimia.


            ya, Eduard, kanggo sampeyan, minangka humanis sekolah tradisional, kabeh urip katon kaya selokan beton sing tansah trep kanggo geser saka ndhuwur tekan ngisor.Nanging ing kasunyatan, urip tansah beda karo panemu sing sengaja kleru saka rahasia. masyarakat disebut sajarah resmi.
            Kasunyatane, sifat partikel dhasar yaiku dobel/dobel. Partikel tumindak ing kahanan sing beda-beda minangka corpuscles lan minangka gelombang, lan iki minangka posisi resmi fisika kuantum.
            Eksperimen Michelson-Morley ing fisika resmi nolak eter, nanging peneruse Miller nerusake eksperimen lan nemokake pamindahan cahya, sing mung disebabake dening anané eter.

            https://www.kramola.info/vesti/protivostojanie/jefirnyj-veter-i-licemerie-jejnshtejna



            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Dheweke ora percaya karo evolusi.

            mbok menawa ora ana wong liya sing pracaya marang "evolusi" iki kajaba sampeyan, nanging sampeyan mung metu saka rasa protes marang Mongol.

            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Aja maca buku lawas yen ora ana pendekatan kritis, iku ora sehat.


            Aku luwih seneng maca kabeh buku lan nggawe kesimpulan dhewe.

            Obscurantist khas. Aku njupuk sawetara VanDinikens, Fomenko ing remaja. Lan dheweke mikir yen dheweke duwe kawruh "suci", lan kabeh wong bodho. Malah wong-wong sing dadi pitakonan ora ngerti sejarahe. Nanging Timur ngerti kabeh karo kita))) Malah ora percaya menyang evolusi. Elinga yen dheweke ora pracaya. Kaya ngomong babagan agama.
            Timur, aku bakal ngomong iki, malah ilmuwan ora pracaya ing évolusi. Padha ngerti. Lan kesimpulan sampeyan pancen salah, sampeyan percaya karo tembung kasebut. Sampeyan ora duwe pikiran kritis. Apa sing sepisan ketoke bener kanggo sampeyan, iku isih kanggo sampeyan))) Lan sampeyan ora duwe cukup Intelligence kanggo sinau materi. Nalika padha ngomong, aku ngangkat vershokov.
        3. +4
          Juli 6 2021
          Sayange, iki dudu argumentasi. Teori evolusi, umpamane, miturut pendapatku, iku rada licik. Lan akeh views saka abad kaping wolulas asring bali menyang.

          "Aja ndemek jaman kuna sing adoh.
          Kita ora bisa ngilangi pitung segel dheweke.
          Lan apa sing diarani roh jaman,
          Ana semangat profesor, lan kanggo mangerteni,
          Kang purun iki metu saka panggonan
          Dheweke menehi kanggo jaman kuno ”(c).
          1. +4
            Juli 6 2021
            Teori evolusi, umpamane, miturut pendapatku, iku rada licik.
            Apa ana sing luwih apik?
            1. +3
              Juli 6 2021
              Yen kasengsem: maca buku Tchaikovsky. Aku ora seneng kabeh sing ana. Nanging saiki ana penggemar Darwinisme lan teori evolusi sintetik.
              1. +4
                Juli 6 2021
                Matur nuwun! Aku bakal sijine ing dhaftar.
            2. +4
              Juli 6 2021
              Anton, hello!
              Lan kok kudu ana sing luwih apik, mbok menawa ora ana sing luwih ala!
              Kita bisa ndemek topik iki mengko. Ing pungkasan minggu.
              1. +4
                Juli 6 2021
                Hello Alexander!
                Oke, centhang kothak.
                1. Komentar wis dibusak.
        4. +8
          Juli 6 2021
          Kutipan: Eduard Vashchenko
          Dheweke ora percaya karo evolusi.

          Ing buku teks babagan sajarah China, kanggo universitas, disunting dening Meliksetov, ditulis nganggo ireng ing basa Rusia, ing wiwitan, ing introduksi, yen ora ana sumber tertulis babagan sejarah China. Inggih, dipercaya. Kanggo saben dinasti, sejarah iki, ditulis maneh. Sanalika dheweke munggah tahta. Lan ing kene ana bantahan lucu babagan ora percaya karo evolusi, saka wong sing mbangun teori adhedhasar gagasan ing gaya film aksi sejarah, lan ora fantasi sejarah. Ditulis mung kanggo siji waé Kanggo nuduhake apa, um... Perwakilan saka panguwasa kepungkur padha ora cukup wong apik, lan apa srengenge ing jendhela saka panguwasa anyar. ngguyu
          Kutipan: Eduard Vashchenko
          Uga ing abad kaping XNUMX ilmuwan pracaya ing corpuscles, eter lan alkimia.

          Lan ing abad kaping 21, sejarawan pracaya ing werewolves lan nolak hukum fisika lan globe, kang sinau ing kelas 5-7. Lan ora ana ... Ora ngganggu uripe. ya
          1. +8
            Juli 6 2021
            Biasane, artikel Edward narik kawigaten wong sing nyukupi, nanging saiki kabeh acara aneh biasa kita wis kumpul. sad
            Apa sampeyan pengin ngomong karo teks sampeyan, dear? Apa peneliti ora bisa entuk informasi sing migunani lan objektif kanthi nyinaoni sumber tertulis babagan sejarah China? Lan amarga alasan iki, argumentasi penulis babagan evolusi katon lucu kanggo sampeyan?
            Lan apa sampeyan ora nemokake alasan wanita sing apik (utawa ora apik banget, yen tembung kasebut nyinggung sampeyan), sing ketoke mung maca pambuka kanggo buku teks kanggo universitas, babagan sejarah China sing lucu? nglirik
            Quote: Lannan Shi
            Lan ing abad kaping 21, para sejarawan percaya marang serigala lan nolak hukum fisika lan jagad.

            Apa ora Fomenko karo Nosovsky? Dadi dudu ahli sejarah, nanging tukang ngapusi lan profanator. Utawa ana liyane?
            eseman
            1. +3
              Juli 6 2021
              Kutipan: Master Trilobite
              Biasane, artikel Edward narik kawigaten wong sing nyukupi, nanging saiki kabeh acara aneh biasa kita wis kumpul.

              Apa sampeyan kritis dhewe. Malah meri sethithik. ya
              Kutipan: Master Trilobite
              Apa sampeyan pengin ngomong karo teks sampeyan, dear? Apa peneliti ora bisa entuk informasi sing migunani lan objektif kanthi nyinaoni sumber tertulis babagan sejarah China?

              aku? Bener, Meliksetov ngandika iki. Dokter Ilmu Sejarah, Profesor, Kepala Departemen Studi Oriental ing Institut Geologi Moskow, Direktur Institut Negara Asia lan Afrika, lan liya-liyane, liyane, liyane. Lan aku mung ngutip. ngguyu
              Kutipan: Master Trilobite
              sing maca, ketoke, istimewa pambuka kanggo buku teks kanggo universitas

              Lha... Soal selera. Aku, wis mbukak introduksi, lan sawise maca - "anak-anak, ora ana sejarah ing kene, ing asas, nanging ana rejeki ing latar kopi", lan aku ana hubungane karo buku kasebut. Kaya fantasi sing ora ilmiah. Lan uga, kualitas rata-rata banget., Lan terus terang celaka ing istilah sastra. Nanging kanggo mbangun teori ilmiah babagan dongeng babagan jaran bongkok ... Sampeyan kudu dadi sejarawan resmi. ngguyu
              Kutipan: Master Trilobite
              Apa ora Fomenko karo Nosovsky? Dadi dudu ahli sejarah, nanging tukang ngapusi lan profanator.

              mesem. Fomenko - profanator, lan sampeyan, referring kanggo karya kang wong claims sing gampang slamet ing lapisan saka Ès sawetara meter, lan banjur ing suhu 300-40 derajat, kang diadegaké kanggo sawetara jam, ora. wong profanator. Nosovsky minangka swindler, lan sampeyan, sing ngaku yen hukum anatomi ora ditrapake kanggo jinis kewan tartamtu, dudu penipu. Oh inggih. ngguyu
              1. +6
                Juli 6 2021
                Quote: Lannan Shi
                Dokter Ilmu Sejarah, Profesor, Kepala Departemen Studi Oriental ing Institut Geologi Moskow, Direktur Institut Negara Asia lan Afrika, lan liya-liyane, liyane, liyane.

                Mungkin sampeyan kudu maca apa sing ditulis wong iki sabanjure? Kepiye carane mbandhingake lan mbandhingake sumber, kepiye dheweke nyathet persamaan lan bedane, kepiye cara kerjane karo data arkeologi lan sumber saka negara tetangga? Sumber apa sing digunakake, kajaba sejarah dinasti? ora? Iku ora dimaksudaké kanggo dadi? ngguyu
                Wong kasebut nemtokake kesulitan sing ditemoni nalika sinau topik sing dikarepake, nanging luwih maju, sanajan ana kesulitan kasebut, lan ngasilake karya sing diakoni dening kanca-kancane - wong sing ora bodho lan cemburu ngritik karyane, nanging banjur ana wanita bagus teka karo sirah oh-oh-ageng, jam-dikempalken, menyang paling ndhuwur sirah diiseni karo otak, sing, oh-oh-pinter banget, lan ngandika: "Dongeng iku kabeh, sampeyan. Delengen sing ditulis dening penulis, kabeh wong ngapusi, tegese dheweke uga ngapusi." Pendekatan ilmiah sing apik banget, aku kaget! ngguyu
                Quote: Lannan Shi
                sampeyan, referring kanggo karya kang wong claims sing gampang slamet ing lapisan saka es sawetara meter, lan banjur ing suhu 300-40 derajat, kang diadegaké kanggo sawetara jam.

                Ngelingake aku ngendi aku diarani kaya sing ... Lan ing umum, aku wonder ngendi monsters kuwi teka saka ing sirah apik banget ... Aku ora mangu sing sawetara saka revelations sampeyan bisa ditemokaké ing Fomenko, Prokopenko lan Zadornov - wong , mesthi, kuoso, lan pantes kabeh kapercayan antarane intelektual gelo, nanging ngendi persis iki dijupuk saka, Aku arang banget interested. Bandhingake karo jaran bongkok - sing luwih dipercaya. ngguyu
                1. -1
                  Juli 6 2021
                  Kutipan: Master Trilobite
                  Mungkin sampeyan kudu maca apa sing ditulis wong iki sabanjure?

                  Iku worth iku. Dideleng liwat. Tolkien nulis luwih apik. Luwih sastra. Lan kredibilitas padha. lol
                  Kutipan: Master Trilobite
                  Kepiye cara mbandhingake lan mbandhingake sumber, kepiye nyathet persamaan lan bedane

                  Um ... Kaping pisanan, penulis nulis manawa kabeh sumber kasebut disusun kanthi instruksi saka kraton kekaisaran. Banjur aku kudu mbandhingake kanthi serius, endi sing luwih dipercaya? Um ... Aku ora bakal ngomong yen aku pancen sehat mental, amarga ana sawetara wong sing kaya ngono. Nanging dadi lara banget, kanggo nganalisa palsu? Iki jelas ora babagan aku. Kanggo iki, sampeyan kudu pindhah menyang ilmu sajarah. lol
                  Kutipan: Master Trilobite
                  Wong kasebut ngerteni kesulitan sing ditemoni nalika sinau topik sing disenengi, nanging luwih maju, sanajan ana kesulitan kasebut,

                  Kanggo sampeyan pengin mangan soko, senadyan kabeh kangelan, lan kasekengan kanggo entuk dhuwit liwat karya Creative. ya
                  Kutipan: Master Trilobite
                  lan ngasilake karya sing diakoni dening kanca-kancane

                  Sing uga kepengin mangan, lan uga ora gelem nyambut gawe. ngguyu
                  Kutipan: Master Trilobite
                  lan ngandika: "Dongeng iku kabeh, sampeyan ndeleng, sing ditulis dening penulis yen kabeh wong ngapusi, mula dheweke uga ngapusi.

                  maneh. Iki dudu sing dakkandhakake. Iki Meliksetov wrote. Mbukak teks. Ketoke amarga umur. Nalika sikil siji wis ana, nanging ana pangan, kanggo liyane wektu .... Sampeyan wis bisa ngapusi bebener. lol
                  Kutipan: Master Trilobite
                  Elingi aku ngendi aku nyebut bab kaya iki ...

                  Apa sampeyan ora nyebut carpini? Dheweke nyritakake babagan udan es sing tiba ing lapisan kasebut, lan langsung ilang nganti ana banjir ing steppe. Ing ngendi mughal miskin klelep dening atusan. Apa sing disekseni? Iki utamane kanggo para sejarawan pro. Ing ilmu alam, pangerten, kira-kira padha karo aku ing lukisan avant-garde. Banyu, liwat saka fase padhet menyang cair, ora nambah volume, nanging nyuda. Sing. lapisan es sing padha kudu saka 1.5-1.6 meter. Yen ora, tenggelam ora nyata, sanajan mung ngadeg. ya Inggih, kanggo transisi menyang negara Cairan, kuwi lapisan saka Ès, lan meh cepet, supaya banyu ora rendhem menyang lemah, lan ora mili ing lepen lancip menyang saluran saka lepen lan kali, suhu kudu uga luwih saka 200 Celsius. ya Bener, banjur bakal ana lumahing nggodhok banyu, karo lapisan es isih ngisor, nanging ... Figli sing carpini lan mughals. Yen ora mateni malah 1.5-2 ton, sing ambruk saben meter persegi, nanging saka sawetara kilometer ing dhuwur, banjur cipratan ing banyu sing nggodhok kanggo rasa seneng. Lan iki minangka jinis "sumber" sing diundang kanggo nganalisa? wong bodho
                  Laponka....Sedaya cariyos resmi babagan mughal menika mujudaken reroncening adicara ingkang awrat, menawi dipuntingali saking ngelmu alam. Ngendi kaping pindho loro padha karo loro, nanging ora semolina karo senggol. Nanging ing endi ilmu-ilmu sing tepat, lan ing ngendi para sejarawan resmi? Kene sampeyan wong, luwih saka sepisan utawa kaping pindho nerangake. Jaran Mongolia, ing asas, ora bisa nggawa penunggang bersenjata. Yen dheweke nganggo waja luwih sithik tinimbang kathok jero, lan nganggo senjata sing luwih padhet tinimbang ranting. Inggih, yen kita ngomong babagan obah kanthi kacepetan sing nyukupi, lan ora babagan hobbling ing setengah mbengkongaken, ing jangkah saka penyu mati saka tuwa. Lan kanggo nyadari kasunyatan iki, sampeyan ora perlu dadi megastar Veterinary, utawa profesor zoologi. Cukup kanggo ngunjungi naaadam, utawa luwih balapan. Utawa paling ora nonton video saka kono. Lan sampeyan isih ora bisa ngerti carane Mugal, ing abad kaping 13, entuk mutan sing ngidoni anatomi jaran? modifikasi genetik? Kanthi piso teyeng lan tumpukan kotoran? ngguyu
                  1. +2
                    Juli 6 2021
                    Aku ora percaya yen apa sing sampeyan tulis bisa ditulis kanthi serius. Gaya lan suku kata sampeyan ngeling-eling Venichka Erofeeva, kalebu babagan isi semantik. Bentenipun mung sing njaluk iku lucu, nanging kene, ketoke, tangan Zadornov felt. ngguyu
                    Bravo, srengenge, sampeyan nggawe dinaku. ngguyu
                    Karpini sing miskin diremehake, diidak-idak lan disalib, sanajan aku ora ngelingi dheweke nulis babagan lapisan es telung meter ing endhas Mongol lan leleh langsung, nanging aku, mesthi, bisa uga salah, utawa sampeyan duwe Carpini. ing presentation Fomenko kang.
                    Dene liyane, yen aku bisa ngomong, teks sing sampeyan deigned kanggo sculpt, banjur iki kudu dipigura lan ditampilake kanggo siswa saka secara harfiah kabeh spesialisasi saka fisikawan eksperimen kanggo filsuf karo tembung parting: "Sinau, lan muga-muga sampeyan ora dadi. kaya IT."
                    Apa pikiran-ndamu, campuran nyenengake saka nggatekke, aplomb, extrapolation edan lan fallacies logika! Adhedhasar komentar iki, sampeyan mung bisa nulis disertasi. calon. Lan yen sampeyan dijupuk bebarengan karo Bar, sampeyan bisa njupuk ayunan ing tesis doktoral. ngguyu
                    Apa sampeyan bisa, terwelu, iwak, kucing, kanggo ngonfirmasi paling ora siji saka tesis sampeyan, tinimbang karo "akal sehat" dhewe, sing nyebabake keraguan gedhe ing aku?
                    1. -2
                      Juli 6 2021
                      Kutipan: Master Trilobite
                      sanajan aku ora ngelingi dheweke nulis babagan lapisan es telung meter ing ndhuwur kepala Mongolia

                      Ahhh... Yaiku lapisan es 10 sentimeter. Lan wong Mongol padha nyemplungake awake dhewe ing kuburan, sing ambane dhengkul, lan klelep awake dhewe. Saka bosen umum lan kesel urip. Versi menarik.
                      Kutipan: Master Trilobite
                      Adhedhasar komentar iki, sampeyan mung bisa nulis disertasi.

                      Oh piye. Sanajan ... Aku, kaya mangkene, ora mangu-mangu manawa meh kabeh komentar babagan VO, yen ngemot luwih saka siji tembung, luwih migunani kanggo disertasi tinimbang kerajinan dening master palsu Cina. Miturut cara. Babagan manuk. Malah saiki, kanggo ngedol "kuno" saka millennium pungkasan, mung wingi concocted ing desa tetanggan dening hun sun master, kanggo laows bodho iku hobi nasional, lan bisnis duwe bathi kanggo Cina. Nganti 90% barang lan dokumen "sejarah" Cina sing didol kaping pirang-pirang luwih enom tinimbang aku. ngguyu Iki kira-kira keasliane sejarah Cina. 90% omong kosong, sing 10% akal sehat ilang.
                      Kutipan: Master Trilobite
                      Sampeyan bisa, terwelu, iwak, kucing, ngonfirmasi paling ora siji saka tesis sampeyan, kajaba nganggo "akal sehat" sampeyan dhewe.

                      Sing endi? Sing banjir ing steppe, sing disebabake dening udan es, lan sing atusan klelep - iku omong kosong anti-ilmiah, lan "dokumen" sing diterangake banjir iki digawe dening stoner galak? Ora, yen sampeyan ora kejawab kursus fisika sekolah, ya, sampeyan ora bisa. Utawa sing jaran sing bobote 250 kilo ing prinsip ora bisa dinas militer? Inggih, yen sampeyan ora bisa ngetung 20% ​​saka 250 kg, banjur maneh, sampeyan ora bisa. Sampeyan ndeleng, iku mung aksioma. Setel menyang bener, kanthi gawan. Ana jaran. Ana bobote. Lan dheweke bisa kerja nggawa 20% ing punggung. Lan mekaten. Apa persis sing ana kanggo mbuktekake? Sing jaran Mongolia isih jaran, lan dudu unicorn mitos? Lan aturan anatomi uga ditrapake kanggo dheweke? Lan apa jaran iki bisa digunakake ing suket, lan ora ing energi gaib digambar langsung saka tulisan Mongol?
                      Kutipan: Master Trilobite
                      tinimbang "akal sehat" dhewe, sing aku duwe keraguan gedhe?

                      Kowe ngerti. Reiter duwe sistem kasebut. Caracol. Luwih primitif lan luwih gampang
                      kinerja saka mukjijat saka mbangun maneh, kang dinuga dituduhake dening pangon alam bébas saka steppes. Lan dilatih ing resepsi iki kanggo sasi lan taun. luwih dikembangake kanthi intelektual. Lan banjur ... Ora arang banget sistem iki lancar liwati menyang liyane. Ing jeneng kode - akeh cilik. Lan banjur akeh pangon padha nglumpuk, lan seneng-seneng wiwit nindakake maneuvers. sing malah saiki ora saben unit Angkatan Bersenjata Federasi Rusia bakal ngrampungake. Yen dheweke njupuk piranti kaya walkie-talkie. Inggih, inggih. Aturan akal sehat. A galak sing ngerti persis telung nomer. Siji, loro lan dofiga, ing latihan taktik ora kalah karo kapten-kolonel Angkatan Bersenjata Rusia, lan kanthi jelas ngluwihi lètnan sing ora sinau ?. Lan sampeyan bakal ngrembug akal sehat ing wong liya? wong bodho
                      1. +2
                        Juli 6 2021
                        Ora, sampeyan isih mutusake, ketoke, kanggo ngrampungake aku karo spontanitas feminine ... A Urut saka campuran nrenyuhake saka cute wadon stupidity lan terry nggatekke.
                        Oke, ayo nyoba cara liyane. ngguyu
                        Apa sing ditulis Carpini babagan kutha?
                        nalika kita ana ing pengadilan, udan es sing kenceng banget tiba, nganti tiba-tiba ilang, amarga {26} kita sinau kanthi dipercaya, luwih saka 160 wong klelep ing pengadilan, lan malah luwih akeh properti lan omah sing dibongkar.

                        Apa otak unclouded sampeyan, adhedhasar pesen iki, nggambar gambar kanthi lapisan es telung meter lan leleh cepet, utawa sapa sing menehi saran? Kasunyatan bilih, minangka asil saka udan deres, kali bisa overflow sawijining bank-bank lan demolish bagean camp ing sirah sethitik padhang, mesthi, ora teka.
                        Minangka kanggo jaran - sampeyan kudu paling maca Wikipedia, utawa soko ... Lan ana, contone, iku ditulis sing
                        Jaran Darkhad sing bobote mung 250 kg bisa nggawa beban 300 kg. Meh kaya nggawa jaran liyane ing mburi.
                        lan akeh liyane sing bisa narik kawigaten sampeyan, yen sampeyan duwe pakulinan paling sok-sok ngregedi otak kanthi kawruh. eseman
                        Lan apa, nyuwun pangapunten, mukjizat organisasi kanggo Mongol sing sampeyan pengin nyebarake ing kene? Marang kita nalika, ing perang apa Mongol nuduhake mukjijat iki lan ing wangun apa ...
                        Mung khusus. Taun lan panggonan.
                        Ing pribadi, aku mung ngerti yen dheweke bisa mundur kanthi prentah, banjur bali menyang perang, lan ora buyar, kaya sing kedadeyan ing Eropa sing beradab.
                        Inggih, bab total backwardness saka Mongol - mancal iki cocog mung kanggo mundur. Ing pirang-pirang perkara, wong Mongol ngluwihi Eropah, sing akeh ditulis. Contone, babagan kapinteran. ngguyu
                        Maca ora mung dhewe "karya", iku bakal nindakake sampeyan apik lan sampeyan bisa uga kudu njagong kurang asring ing puddles saka bahan kimia Cairan produksi dhewe, swallow sandi. ngguyu
                      2. +2
                        Juli 6 2021
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Kasunyatan bilih, minangka asil saka udan deres, kali bisa overflow sawijining bank-bank lan demolish bagean camp ing sirah sethitik padhang, mesthi, ora teka.

                        Mesthi wae. Sampeyan bisa. Ora ing mine. Kanggo aku ora mung mulang geografi (sing sampeyan, ketoke, aman nyingkiri), nanging uga manggon ing Mongolia, ing kutha mulya Darkhan, sanajan ora kanggo dangu. Lan kanggo Mongolia, "kali munggah 2 meter", lan "steppe banjir 1.8 meter, ing lapisan sing rata" minangka sinonim. kanggo pesisir dhuwuré 30 cm, kanggo Mongolia wis dhuwur banget lan curam. Lan tenggelam massal ing banjir, sedheng dhengkul, malah kakehan kanggo wong Mongol sing nandhang hidrofobia. Sinau geografi mas. Inggih, ilmu liyane. Iku mupangati. Mungkin sampeyan ora bakal ngenali palsu ing fly, nanging sampeyan bakal weruh omong kosong mabuk langsung. ya
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Minangka kanggo jaran - sampeyan kudu paling maca Wikipedia, utawa soko ... Lan ana, contone, iku ditulis sing

                        Ah.. Inggih, inggih, inggih, inggih. Wikipedia ... Pantes, sampeyan, tingkat sumber. ngguyu Dadi informasi kanggo. Darkhad Omog dudu jaran Mongolia. Tuwa. Kajaba iku, subspesies murni regional. Lan dheweke kekuatan pratondho ... Kanggo sijine iku mildly, sing nemen exaggerated. Khusus ing artikel iki.

                        Iki darkhad omog. Ya, luwih gedhe tinimbang wong Mongolia, luwih kuwat, nanging ora kritis.

                        Nanging iki ... Iki truk abot Tuvan. Sing bisa narik dhewe 300 kilo. Siji-sijine penyergapan yaiku ing abad kaping 13 jenis iki ora ana. Lan ing asas, kang ora bakal urip ing sepi. Sing ora nggawe isin "peneliti" bocah-bocah sing nganggo basa Inggris, sing duwe gagasan sing ora jelas babagan ngendi Tuva iki, lan apa jaran. Uga, lan penulis wiki kita uga. Ora jelas apa sing dibubarake, sapa sing ora jelas. ngguyu
                        Jaran khas Mongolia, ing ngisorku, banjur bobote 53-54 kg, isih piye wae. Senajan bab ciri jangkah jaran mapan .... Mung ngimpi. Ing sangisore bojone, banjur ana ing wilayah 90 ....

                        Sepisan maneh aku nyaranake. Naadam. Khusus, mlumpat. Balapan minangka "elit", nalika "jockey" umur 6-8 taun dilebokake ing jaran, lan terus terang dystrophic, bobote kaya kucingku, banjur ya, banjur jaran ajaib steppe iki isih nuduhake sing padha karo mlaku. Jarak sing padha. Lan sing umum, ing ngendi kabeh wong diwiwiti. diwasa. Lan nalika ndeleng iki "mustangs" lan wonder. Apa ora luwih cepet kanggo mlumpat saka pelana lan mlayu. ya Ing kene, mabur menyang naada, lan ing kana sampeyan bakal ngandhani yen Wikipedia mrentahake lima kita kanggo mbedakake masalah kasebut. ngguyu
                        Aku bakal mbaleni 29 kaping. Jaran tempur mung diwiwiti kanthi bobot 400 kilo. Apa wae sing kurang ... Kanggo bandit pinggir dalan, infanteri lelungan, konvoi, kanggo sosis, apa wae, kajaba mung siji - pertempuran equestrian.
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Lan apa, nyuwun pangapunten, mukjizat organisasi kanggo Mongol sing sampeyan pengin nyebarake ing kene?

                        aku??? Lan sampeyan ora bingung apa-apa? Iki minangka Mongolophiles profesional sing ngomong babagan sawetara jinis carousel sing dikepung dening Mongol ing saubengé mungsuh, ngebom karo panah, babagan sawetara mundur palsu, regu penyergap, lan ajaran sesat liyane. Aku mung mamang banget babagan dongeng iki. Kanggo ndhuwur taktik saka kavaleri steppe, kang nuduhake ing kasunyatan, lan ora ing bayangan saka sejarawan, padha mabur ing akeh, bejat ora dadi puluhan lan atusan, minangka sejarawan marang kita, nanging ing komplotan praktis uncontrollable ditembak. panah, lan tiba ing tumpukan. Kabeh. Ing kono, refinement saka chinganchguk khans wis kesel. Yen kita ngomong babagan kasunyatan.
                        Kutipan: Master Trilobite
                        sampeyan bisa uga kudu njagong kurang asring ing puddles saka bahan kimia Cairan produksi dhewe

                        Aja kuwatir. Aku ora ngaku panggonan sampeyan. ya
                      3. 0
                        Juli 6 2021
                        Quote: Lannan Shi
                        Aku ora mung mulang geografi

                        Oh carane!
                        Nganti saiki, ora digatekake. Ing Mongolia ana gunung, lan malah luwih saka 4000 m, nanging iki dudu titik, nanging kasunyatan sing kali sing overflowed sawijining bank-bank minangka asil saka banjir ora kedadean langka kanggo Mongolia. Lan kali iki cukup bisa nutupi lembah nganti ambane kilometer kanthi lapisan banyu meter, lan ing proses "nutupi" bakal nggawa kabeh sing ana ing lembah iki.
                        Aku uga dibukak Mongolia - ing Darkhan, Ulaanbaatar, Erdenet, manggon ing pungkasan kanggo bab telung minggu lan weruh sampurna uga sing Mongolian jaran gampang lan alamiah nindakake Mongol diwasa, lan ora mung anak-anake, lan liwat dawa jarak.
                        Aku ora ngerti apa sing sampeyan weruh ana ing Darkhan, nanging yen ana jaran Mongolia sing kenthel ing ngisor sampeyan lan bojomu, banjur sampeyan licik babagan bobote dhewe, kaya bobote bojomu ... Mungkin timbangan sampeyan pecah, aku ora. Aku ora ngerti ... Aku nitih jaran iki ing bobot banjur 70 kilo lan ora sok dong mirsani sing jaran ing kula groaned utawa staggered.
                        Kanggo darhat, iki mung salah sawijining jinis jaran Mongolia, nanging sing paling kuat. Ana liyane. Lan yen sampeyan pancene ngginakaken ing paling sawetara dina ing Mongolia, sampeyan ngerti banget sing paling saka wong-wong mau kalem tahan loro wong diwasa, lan siji bisa mimpin tanpa liyane kanggo sawetara puluhan kilometer.
                        Ing balapan ing Nadom, pancen bocah-bocah digunakake minangka joki, mula ing Eropa, joki cilik lan bobote. Mung yen jaran luwih gampang dikalahake.
                        Quote: Lannan Shi
                        Aku bakal mbaleni 29 kaping.

                        Ya, malah ing seket. Ora kaya Goebbels lan sampeyan, aku ora percaya yen goroh sing bola-bali bola-bali dadi bebener. Panemumu iki ora adhedhasar apa-apa, ananging sarehne kowe wis suwe nduduhake “ringan pikir” sing cukup diwasa ing kene, umpamane, panemumu mung entheng wae. Fluff, ora luwih.
                        Quote: Lannan Shi
                        mongolophiles profesional marang, nanging apa bab carousels sing Mongols spun watara mungsuh

                        Angka. Tanggal. Pranala. Nang endi, kapan, sekitare sapa.
                        Lan, kanthi cara, wong Scythian prakteke obah ing bunder kanthi nembak mungsuh nalika jaman Cyrus, mula iki, umume, dudu warta. Mung ora ngubengi mungsuh, nanging nyedhaki lan pindhah adoh. Aside. Mundur palsu uga dudu panemuan Mongol lan dipraktekke sacara wiyar dening para nomad ing kabeh wektu lan garis. Ambush uga minangka atribut perang sing penting, aku ora ngerti kenapa aku kudu nolak kemampuan kanggo nggunakake wong Mongol.
                        Quote: Lannan Shi
                        ndhuwur taktik saka kavaleri steppe, kang nuduhake ing kasunyatan, lan ora ing bayangan saka sejarawan.

                        Sapa sing ngandhani iki, utawa sampeyan ndeleng dhewe? Sing, bukti saka Yunani, Romawi lan Bizantium Chroniclers uga ing sisih? ngguyu
                        Ora, sejatine ora ana watesan kanggo ambisi sampeyan, sampeyan bakal dadi komandan gedhe ing jaman kuna, ujarku manawa! Nglumpukake kabeh, gelombang tongkat - ana! - lan maju, punika, kamenangan !
                        Aku kesel ngguyu, jujur. ngguyu
                        Primitivisme sing apik banget ing pamikiran! Apa angkuh dhewe! Apa konsep sing prasaja! Apik tenan! Lan kabeh iki mung adhedhasar pengalamanku dhewe lan ora ana kawruh akademik ing lapangan apa wae! Bravo. Bravo, bravo, bravo!
                        Saiki sampeyan wis mimpin kula menyang admiration kuwi, pungkasanipun nyoba kanggo maca soko - bab geografi Mongolia, jaran Mongolian, taktik pertempuran kavaleri ...
                        Lan aku wis cukup kanggo dina iki. Matur nuwun, sampeyan nggawe aku luwih apik. Iku apik kanggo nyadari yen sampeyan luwih pinter lan luwih pinter tinimbang mungsuh.
                        Nuwun sewu sim. Sugeng tanggap warsa kulo lan panjenengan sedoyo. Menehi panjalukku sing paling tulus lan anget, kalebu nyuda bobote, supaya jaran Mongolia ora goyang-goyang ing ngisor dheweke, yen ora, sampeyan ora ngerti, ujug-ujug bakal migunani ...
                        ngguyu hi
                      4. +3
                        Juli 6 2021
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Lan kali iki cukup bisa nutupi lembah nganti ambane kilometer karo lapisan meter banyu


                        Punika gambar banjir khas Mongolia. Serius. Wis Kazakhstan mutusake kanggo mbantu. Mesthi wae sampeyan bisa klelep. Yen sampeyan ana pengalaman suicidal. lol
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Aku uga ngunjungi Mongolia - ing Darkhan

                        Mdya? Nah, apa bangunan paling ijo ing Darkhan? Lan jeneng bar karaoke, ing Darkhan lawas? Wis ngono, priksa manawa. ya
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Aku weruh banget yen jaran Mongolia gampang lan alami nggawa Mongol diwasa

                        Ugum. Mung saiki Mongol diwasa, lan Mongol diwasa, bersenjata ing gaya abad tengahan, iki rong beda gedhe. Ya.
                        Kutipan: Master Trilobite
                        bab bobot awak dhewe, kaya bobote bojomu, sampeyan licik ...

                        Oh. Lan ing wektu sing padha, WTF ora jujur. Dheweke ngidini aku mlebu kategori nganti 54 tanpa masalah. ya
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Aku dhewe nitih jaran iki bobote 70 kilo lan ora weruh yen jaran ing ngisorku groan utawa staggered.

                        Sampeyan uga bisa numpak ing 100. Kanggo iku bakal miwiti stagger saka 40%. Iku mung nalar sampeyan meh podho ukara saka buku.
                        Lha ya, kanggo wong sipil murni, yen pejuang ora mendem ing lendhut, banjur disiplin ing tingkat. .

                        Semono uga sampeyan. Yen jaran durung tiba, ing ngisor sampeyan, mesthi cocok kanggo dinas militer. ya
                        Kutipan: Master Trilobite
                        umume kanthi tenang nahan loro wong diwasa,

                        A kuldi apik uga mundhakaken loro. Nanging ... Piye wae aku ora krungu bab tatanan kav ing kuldi. Kanggo indikator utama kanggo jaran pengeboran ora sepira bisa nahan bobot tanpa tiba. Lan kanthi bobot apa sing njaga mobilitas. Lan kanthi mobilitas Mongol, sanajan tanpa beban, kabeh ora apik banget. Ing sangisore penunggang bersenjata .... Sing padha 20% durung dibatalake. Ya.
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Lan, kanthi cara, wong Scythian prakteke obah ing bunder kanthi nembak mungsuh ing jamane Cyrus.

                        Banjur sampeyan nyeret wong Scythians menyang Mongol. A Bunch saka benteng, tetanèn. Kabeh pratandha cukup peradaban lan tentara biasa. Sing, paling ora, bisa diseret menyang mbangun maneh. Lan ora geng pangon, dumadakan, ing dhawuhe Yahweh, ora liya, sing wis sinau kabeh charter, nanging minangka bonus padha nampa skills saka baris ngarep.
                        Kutipan: Master Trilobite
                        Nglumpukake kabeh, gelombang tongkat - ana! - lan maju, punika, kamenangan !

                        Inggih, kaya iki, lan chinganchguk khan tumindak, miturut pendapat sampeyan. Dhèwèké nglumpukaké wedhus gèmbèl, ana kang ngarani perwira-perwira, sawuse iku padha nguwasani ora mung ing tajêr ping pirang-pirang, nanging uga matan kanthi kakuwatan bahan, liya-liyane temniki, sawuse mangkono roh agung nurunake kawruh marang wong-wong mau, ing gunggunge. Akademi Staff Umum, liyane askers biasa, kanggo wong-wong mau minangka bonus, saka pangembang game tak skills cuirassiers Napoleon, lan banjur perang Semesta. Kabeh iku prasaja. Sembarang wedhus Mongolia minangka campuran saka Clausewitz lan Guderian. Lan prajurit pro entuk katrampilan kanthi standar. ya
                        Kutipan: Master Trilobite
                        pungkasane nyoba maca babagan taktik pertempuran kavaleri.

                        Hmm ... Wong sing ora ngerti yen pasukan kavaleri, sing luwih murah tinimbang mungsuh, kanthi cepet, kira-kira kaping pindho, iku ateges infantri, uga, akeh bom bunuh diri, ngajak aku maca babagan taktik. saka perang kav? kuwat. ora entek-entek. ora cukup. ya
                      5. 0
                        Juli 7 2021
                        Quote: Lannan Shi


                        Punika gambar banjir khas Mongolia. Serius. Wis Kazakhstan mutusake kanggo mbantu. Mesthi wae sampeyan bisa klelep. Yen sampeyan ana pengalaman suicidal. lol

                        mesthi sampeyan bisa: "Watara jam lima sore tanggal 10 Juli, udan es terus 15 menit. Sawise udan es, banyu mundhak ing salah sawijining bagean kutha lan ngrusak omah 200 lan kabeh bangunan njaba. Lapisan udan es sing tiba luwih saka 15 sentimeter - cepet banget lan kuwat, wilayah ing sakubenge pegunungan, banyu saka udan es sing ilang ora diserap ing lemah, longsor mudhun lan banjir mikrodistrik 6 lan 9. . Iline banyune deres banget nganti payon omah lan tembok ambruk."
                        Emnip, ing Krymsk 15,5 cm udan - 170 mati.
                        Nalika tumpah kaya iki, biasane ana 25-27 mayit ing ibukutha. Lan iki adoh saka Onon utawa Kerulen, ora kanggo sebutno Selenge. Ngomong-ngomong, endi sahame Carpini?
                      6. 0
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: tlauicol
                        Tlatah sakiwa tengene pagunungan, banyu udan es kang lebur ora klelep ing lemah,

                        Sampeyan dhewe wis mangsuli pitakonan sampeyan dhewe. ya
                        Iku mung ora perlu kanggo ngandhani yen khan dumunung ing pucuk Himalaya. lol
                        Deleng ing penjamin favorit kita. Panjenenganipun chu, huddled ing tundra, karo kabèh pamaréntah, Potanolisins lan Kabaeva? Kanggo nggawe kamar kanggo sampeyan? Nanging, dheweke nendhang sampeyan metu ana yen sampeyan serius ngganggu dheweke ing Moskow. ya Panguwasa tansah milih sing paling nyaman, kanggo awake dhewe, kahanan eksistensi. Nanging, sampeyan bisa mbantah aku. Menehi conto nalika para panguwasa nyumbat gunung, tundra lan rawa. Lan kanggo wong sing manggon steppe, steppe nyaman. Iku kaget, ta?
                      7. 0
                        Juli 7 2021
                        Karakorum dumunung ing lembah Kali Orkhon. Mungkin luwih Ulaanbaatar ngidoni. Mubeng gunung. Lanskap khas Mongolia
                        Nanging sampeyan luwih kasengsem ing lapisan es rong meter, mesthi. Inggih, bab penjamin kanggo tembung abang - ngendi tanpa iku
                      8. +1
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: tlauicol
                        Karakoram ngadeg ing lembah Kali Orkhon

                        Yen sampeyan wis mutusake kanggo push ibukutha menyang gunung, banjur ana. Padha disebut Karakorum. Lan ing Lembah Orkhon, sawijining pemukiman digali, ing ngendi prasasti muncul kanthi jeneng ta-ho-lin. Kang "diterjemahake" minangka Karakorum. Ya, banjur sejarawan resmi. Kanggo sensasi, dheweke bakal nransfer Moskow. Paling kaya Paris, paling kaya New Vasyuki, paling kaya Mukhokakinsk.
                        Laponka... Mangkene carane sampeyan ngerteni pernyataan sing jenenge .... Nah, ayo ngomong, Ryazan, diterjemahake menyang basa Yunani kuno minangka Troy. Lan yen tumindak iliad dumadi ing pinggir Oka? Rave? Lha, kok ora isin karo narik manuk hantu Karakorum menyang globe ta-ho-lin?
                        Ing kasunyatan, yen, banjur, wis dadi edan kanggo fame, lan stupefied saka lack of penghargaan * Cut metu dening censorship *, unearthed Sisa saka lumbung, malah ing kira-kira pisanan ora padha karo apa sing dituduhake ing sumber, uga. , yen kita nganggep wong-wong mau bener, lan nyatakake Karakorum. Kanthi sukses sing padha, dheweke bisa nyopir 10 km saka Moscow Ring Road, ngeduk sisa-sisa silo pit, lan nemtokake minangka ibukutha kekaisaran. ya
                        Ora perlu ngasilake entitas. Elinga Lyzlov, sing urip 200 taun mengko, sawise ambruk final saka gerombolan, iku luwih cedhak karo jaman, lan temenan ngerti luwih saka sampeyan sing Mongol lan saka ngendi. Lan wilayah asale nuduhake wilayah sing ora adoh saka Kaukasus, lan segara Khvalynsky. LAN? ngendi Kaspia, lan ing ngendi Mongolia? Nanging Karakorum, nyata, ora mitos, asring nyedhaki Segara Kaspia. Lan katrangan saka kabeh jinis lelungan kaya caripin ing kana, lan wilayah sing manggon ing Mughals, ing kasus iki, pindhah saka kategori delirium narkotika menyang kategori deskripsi sing cukup nyata. Kanthi jambs kapisah, nanging ngendi tanpa wong?
                        Masalah mung yaiku ora bisa narik manuk hantu Tatar-Mongol ing Mongolia modern. Lan luwih gampang sampeyan mbaleni omongan kosong tinimbang mikir sapa sejatine wong Mongol.
                        Miturut cara. Tembung karakorum utawa khar horum ora ana teges ing basa Mongolia. Nanging ing non-Mongolian ... Banget. Mesthi bisa dibantah yen Chingachguk Khan ngetokake swara sing ora ana gunane, sing padha mutusake kanggo nyebut ibukutha kekaisaran. Lan sejatine mung kebetulan, set swara iki pas karo frasa sing migunani ing basa liya. Brad mesthi. Nanging dadi ciri khas para sejarawan ...
                      9. -2
                        Juli 7 2021
                        Carane sampeyan ngomong Nyuwun Aku gelem percaya. Lha nang endi markas Guyuk sing ketutupan es 2 lapisan? Ing meja blumbang, mbokmenawa.
                        Aneh yen sampeyan, ngomong babagan Mongolia, ora ngerti yen iki dudu piring sing rata, nanging negara kanthi relief kasar. Apa kowe ora metu saka omah? Utawa mung ing wayah wengi sadurunge pub, ditutup mata? Nanging ing regejegan karo mungsuh, sampeyan luwih kasengsem ing jeneng tavern. Aku dhewe ora ngerti apa sing diarani karaoke ing Ulaanbaatar, Belize, Funchal, malah ing Novosibirsk. Lan kenapa, nalika ana penggalian dinosaurus, piramida utawa levadas, Hermitage utawa arung jeram ing kali lemah? Sampeyan, ing regejegan sajarah lan geografis, luwih seneng ngomong bab eateries, seasoning karo udan es rong meter ing ndhuwur (oh, lan sampeyan duwe bayangan) lan Putin. Apa sampeyan ora ngerti carane lucu katon? Ora nglanggar
                      10. +2
                        Juli 7 2021
                        Kowe arep menyang ngendi? Loro-lorone padha gelut, lan liyane nonton, luwih-luwih minangka rembugan karo wanita.
                      11. 0
                        Juli 8 2021
                        [Wong wadon wis tekan Darkhan lan mikir dheweke wis ndeleng Mongolia? Saka karaoke? Iku kaya njupuk saka Moscow kanggo Tver. Kanthi logika kasebut, Mongol, sing wis tekan Kyakhta, bakal mikir yen kabeh Rusia minangka steppe sing mbledug? Ora, dheweke ora bodho. Ayo kula pitutur marang kowe rahasia: Darkhan ora kabeh Mongolia. Ora ana piring sing rata, nanging negara kanthi relief kasar.
                        Kanggo mutiara iki, kutipan: " [/ b] 1 / 5-1 / 7 bukit, tegese kanggo saben sentimeter udan ing dhataran, 1,43-2 milimeter kudu ditambahake.""Banjur sampeyan bisa njupuk kanthi aman ing pigura lan gantung ing kantor dokter

                        Utawa ing kene:
                        Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, sampeyan bakal weruh patung-patung sing nyusup liwat genangan. Ambane genangan ana ing sangisore dhengkul [b]
                        - yen cah wadon nyoba, dheweke bakal ngerti yen banjir wis rampung, lan yen dheweke pengin, dheweke bakal nemokake gambar ing ngendi Mongol lelayaran liwat desa iki ing prau ing dina sing padha, lan jerone ana dhadha, sanajan kabeh wis ana. wis rampung. Lan carane "banyu mili mudhun saka sudhut saucer" uga. Mirip banget karo pembangkit listrik tenaga air. Nanging dheweke ora kasengsem
                      12. -1
                        Juli 8 2021
                        Sayange, ora ana diskusi substantif.
                        Mikhail nerjemahake kabeh kontroversi menyang pesawat pribadi (kisonka, paw ...). Subyek regejegan ora ditetepake.
                        Lan perlu kanggo ngrembug pendapat Meliksetov lan karya Lyzlov.
                        Dhiskusi kasebut dikurangi dadi jumlah udan ing Mongolia, kaluwihan lan kekurangan jaran saka jenis Mongolia. Lan konfirmasi anané pasulayan ing Mongolia ing siji wektu utawa liyane.
                        Nuwun sewu
                      13. +1
                        Juli 8 2021
                        Lyzlov wis dibahas.
                        Nanging babagan lapisan es rong meter, nggodhok ing 200 derajat, lan liya-liyane, durung. Aku kepingin weruh carane limitless fantasi cah wadon iku. Lucu, ayo ngguyu
                      14. -1
                        Juli 8 2021
                        Where rembugan Lyzlov? Menehi kula link.
                        "Nalika kita ana ing pengadilan, udan es sing kenceng banget tiba nalika tiba-tiba ilang, amarga {26} kita sinau kanthi dipercaya, luwih saka 160 wong klelep ing panggonan sing padha ing pengadilan, lan malah luwih akeh properti lan omah sing dibongkar" (c )
                        Iki kudu dianggep minangka fantasi Carpini, utawa dheweke nyritakake critane wong liya. Intine crita ora owah.
                        Bisa uga bocah wadon mutusake kanggo nyedhaki kutipan kasebut saka sudut pandang fisik kanggo mbuktekake inconsistency. Sing. supaya bisa nyawiji udan es sanalika, iki lan sing bakal dibutuhake. Boten ngandika bab udan ing Carpini. Miturut riset arkeologi, Karokarum dibangun ing bukit buatan. Sing. banjir ora ngancam kutha. Gusti Allah nunggil karo wong-wong mau banjir.
                        Miliksetov nyatakake sikape marang sejarah China. Dheweke duwe hak minangka ahli ing bidang iki.
                        Diskusi wis nyimpang saka mainstream.
                      15. 0
                        Juli 9 2021
                        Pembentukan es lan fenomena sing diiringi: "Hail meh tansah tiba sadurunge utawa bebarengan karo udan deres"
                        Kutipan saka ee2100
                        Boten ngandika bab udan ing Carpini. Miturut riset arkeologi, Karokarum dibangun ing bukit buatan. Sing. banjir ora ngancam kutha.
                        Ya, kabeh kutha. ya Kaya Moskow lan Roma ing pitung bukit, lan uga ora kena tenggelam apik
                        “Stapa, ya stepa iku mubeng-mubeng...” Apa, kene ora bisa banjir? Iki Krymsk

                      16. +1
                        Juli 9 2021
                        Apa sampeyan ahli meteorologi? Apa sing nempel ing udan es? Waca komentarku nganti rampung. Aku udan es lan banjirmu menyang sak panggonan. Mung ngisor bangkekan.
                        Pitakonan utama ora dibahas.
                      17. 0
                        Juli 9 2021
                        Apa sampeyan ahli urologi?
                        Lyzlov rembugan kene, lan Meliksetov uga.
                        Apa arah utama diskusi kanggo sampeyan Great Tartaria, Karakoram ing pesisir Kaspia, utawa apa ana?
                      18. +1
                        Juli 9 2021
                        Ingkang utama yaiku diskusi babagan karya Lyzlov "sajarah Scythia" nyedhiyakake link menyang diskusi! Utawa paling awon, pendapat sampeyan babagan karya iki.
                        Meliksetov - nduweni hak kanggo ngomong, kang mimpin Lannan Shi.
                        Yen sampeyan duwe panemu sing beda, monggo diungkapake.
                        Lan mung dilute banyu.
                      19. 0
                        Juli 9 2021
                        Carane Ottomans nggawe kekaisaran donya.
                        Mitos kekaisaran Tatar-Mongolia.
                        Intelijen Mongolia ing wayah wengi invasi ....
                        Masalah invasi Mongol ing Rus '.
                        Etc ...
                        Keset kanggo nggoleki?
                      20. +1
                        Juli 9 2021
                        Sinau maca. Aku njaluk link, dudu tulisanmu.
                        Nyulik bojo utawa wong liya.
                      21. 0
                        Juli 9 2021
                        Aja wedi. Iki judhul artikel ing VO, sing nutupi pitakonan sing narik kawigaten sampeyan. Yen sampeyan perlu, sampeyan bisa kanthi gampang nemokake rolas liyane, utamané amarga sawetara artikel multipart. Lan aja lali ngomong "mangga" nalika sampeyan takon.
                        urolog lan mangan Nyuwun
                      22. 0
                        Juli 9 2021
                        "Aja wedi" (c) luwih apik! ngguyu
                        Artikel tartamtu lan komentar saka wanita tartamtu padha rembugan. Yen salah sawijining pengunjung mratelakake panemume, iki, kanggo informasi sampeyan, dudu diskusi. Aku njaluk link menyang diskusi, lan sampeyan dhewe ngerti kabeh kanthi sampurna. Amarga ora tekan dheweke.
                        Ahli urologi dudu ahli urologi, nanging aku bisa nglebokake kateter kanggo nyuda kahanane wong liya.
                        Carane bakal watu, elinga.
                      23. +3
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: tlauicol
                        ora sok dong mirsani sing iki ora piring flat, nanging negara karo relief kasar

                        Mung piring sing rata. Ing pinggire ana sisih cilik. Bukit-bukit ing sakiwa tengene padha petengan menehi dalan menyang dhataran. Ing rasio kira-kira 1 nganti 5, 1 nganti 7. Lan 15 cm udan, rata-rata, bakal menehi 17-18 ing dhataran. Ora kabeh kasusun, dipasang kanthi rapet, lan ora kedap banyu. ya Apa sampeyan pengin ngomong yen dhuwur rata-rata Mongol watara 20 cm? Apa dheweke bisa klelep ing banjir gedhe iki?
                        Kutipan: tlauicol
                        Nanging ing regejegan karo mungsuh, sampeyan luwih kasengsem ing jeneng tavern.

                        Inggih, karaoke dudu pub. Dadi, ya. kasengsem. Kanggo mriksa kutu. Apa wong ngendi dheweke ngandika. Amarga critane nuwuhake rasa curiga sing ora jelas. ya
                        Kutipan: tlauicol
                        Ya, sampeyan malah ora ngerti yen iki gambaran babagan banjir, gambar sing sampeyan pasang! Ya, ya, 15 menit udan, lan kurang rong atus omah!

                        Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, sampeyan bakal weruh patung-patung sing nyusup liwat genangan. Ambane puddles ing ngisor dhengkul. Ora ana aliran banyu sing turbulen. Amarga ya. Mongolia, biasane, minangka piring datar sing padha. Lan kemiringan sing cukup kanggo njaluk aliran sing geger banget isih kudu digoleki. Lan kanggo klelep ing puddles iki, sampeyan kudu ing negara pancen edan. Aha. Lan crita-crita sing markas khan bakal diatur ing sawetara jinis jurang sing wong nomad sing paling ringkih lan paling mlarat, ninggalake kanggo pikiran sing susah. Kanggo panguwasa tansah lan ing ngendi wae milih potongan sing luwih manis kanggo awake dhewe, lan sing luwih kusam kanggo rakyat. Lan ora tau kosok balene.
                        ya wis. Wayahe karo drowning pengadilan Khan mung ora masalah gedhe banget. Nanging nalika kabeh sajarah Mongol Tatar kasusun mung saka inconsistencies kuwi, siji nemu roso kesengsem sing wong wis rampung ngapusi.
                        PS
                        Lan anané puddles stagnant negates kamungkinan saka aliran. Kanggo kaping atus aku bali menyang Mongolphiles. Elinga kursus sekolah ilmu pas. Sampeyan ora bakal nindakake omong kosong. ya
                      24. 0
                        Juli 7 2021
                        Wis luwih apik! Wates ing pinggir. Ing kono mili menyang kali. Lan ora ing gelombang seragam utawa lapisan, nanging ing lepen, miturut relief.
                        Saiki ngerti yen ora panas kabeh piring, nanging kothong ing ngisor.
                        Ora ana aliran turbulen ing foto sampeyan, amarga iki minangka final, dudu dhuwure. Nanging sisa-sisa omah kasebut akeh banget. Sing, paling, sing padha ora kabongkar dening stream 30 cm.
                        Khan, aja nyelehake pekaranganmu ing jurang, sampeyan mikirake dheweke. Nanging totoan dhuwur, pinggiran wis sakabeheng
                      25. +3
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: tlauicol
                        Wis luwih apik! Wates ing pinggir. Ing kono mili menyang kali. Lan ora ing gelombang seragam utawa lapisan, nanging ing lepen, miturut relief.

                        Duh Gusti... Tapi tulung jelaske. Ing Mongolians pilihan ana? Recruiting istimewa karo bantuan, lan ora lengkap secondary?
                        Likbez. Kanggo sing program 5-7 kelas ngluwihi kekuwatane. 1 / 5-1 / 7 bukit tegese kanggo saben sentimeter udan ing dataran, kudu ditambahake 1,43-2 milimeter. Sing pancen ora ana pengaruh apa-apa. Lan ya. Mongolia biasane steppe, dudu gunung liar. Ing ngendi ing 1 sq. meter jurang, ana atusan meter gunung. Lan ing ngendi udan 10 milimeter dadi aliran jero meter ing jurang. Saiki relief. Apa sampeyan wis mikir babagan kenapa sampeyan dikandhani manawa puddles stagnant gedhe negate kemungkinan aliran turbulen? Utawa kawruh bodho ora cukup? Inggih, kula nerangaken. Aliran kasebut mung ana ing ngarsane slope sing katon. Puddles gedhe katon mung yen ora ana. Puddle diameteripun 20 cm ing slope? Gampang. Kurang setengah kilometer? Ora miturut hukum fisik sing ana ing planet Bumi.
                        Menyang sekolah, tuan-tuan, wong Mongolia, menyang sekolah. Ing wiwitan. Malah kelas lima kawruhmu cetha ora cocog. Entuk matrikulasi lengkap, mung entuk, lan ora tuku lan ora ngemis. Lan mung banjur mlebu diskusi. Aku ora ngerti kepiye sapa, nanging aku kaget nalika wong-wong ing Rusia, ing abad kaping 21, nindakake omong kosong sing cocog karo tingkat kawruh Mongol sing padha. Abad sing cara 12-13. Lan malah luwih murah. Kanggo Mongol, paling ora kanthi pengalaman, sinau manawa aliran turbulen ing steppe ngliwati kategori penyakit sirah.
                        Mekaten. Aku dudu guru geometri karo aljabar, lan aku ora pengin dadi siji. Lan malah kurang aku pengin ngatur program pendidikan gratis kanggo sing wis lulus kursus sekolah sapisan.
                      26. -1
                        Juli 7 2021
                        Sepisan maneh, milimeter ora diolesi kanthi rata ing steppe.
                        Sawise maneh, mini-stream iki ngrusak struktur beton, apa bisa mati?
                        Apa sampeyan mikir yen wong-wong mati ing Kali Ulaanbaatar? Ngapusi sawise udan ing pasuryan?
                        Sampeyan nolak sing jelas.
                        Lan ora Mongolphiles, nanging realis
                      27. -1
                        Juli 7 2021
                        Banjir ing steppe. Ulaanbaatar ambruk - 15 mati
                        09: 49 21.07.2003
                        Miturut data paling anyar, 15 wong tiwas lan luwih saka 100 kulawarga ilang omah-omah sajrone bencana ing Mongolia.
                        Ulaanbaatar, 21 Juli. / Corr. RIA "Novosti" Alexander Altman/. Miturut data paling anyar, amarga udan deres sing nyebabake Mongolia, 15 wong tiwas, luwih saka 100 kulawarga ora duwe omah.
                        Miturut informasi sing ditampa dening RIA Novosti, Senin saka Komisi Darurat Permanen Negara, ing Ulaanbaatar piyambak, minangka akibat saka udan deres lan angin gedhe sing nyerbu ibukutha Mongolia sajrone sejam ing dina Jum'at, 10 wong tiwas lan 93 kulawarga ilang. omah-omah. Sing dadi korban bencana kuwi akehe bocah-bocah sing kebawa ilining banyu.
                        Miturut komisi kasebut, ing ibukutha Mongolia ing zona banjir / lan iki utamane ing sisih lor kutha, ing ngendi luwih saka setengah saka populasi Ulaanbaatar manggon ing yurt quarters / ana luwih saka 300 kulawarga. Kira-kira 1,4 ewu meter persegi dalan rusak, bendungan lan struktur protèktif dirusak sebagian. Lantai pisanan bangunan ing sawetara microdistricts kutha pembangunan modern padha banjir.
                        Panguwasa kutha lan dinas pertahanan sipil negara kasebut njupuk langkah cepet kanggo ngresiki lurung-lurung lan dalan gedhe ing kutha kasebut saka lumpur lan lebu sing digawa dening lumpur. Kanggo tujuan kasebut mung, miturut petungan awal, butuh sekitar 300 yuta tugrik.
                        Saka dana cadangan kantor walikota ibukutha, kulawarga sing tiwas amarga bencana kasebut dialokasikan saben 500 ewu tugriks. Yurt wis diwenehake kanggo 33 kulawarga sing ilang omah. Liyane bakal diwenehake omah ing mangsa ngarep.
                        Panguwasa kutha wis bola-bali ngelingake warga ing sawetara wilayah metropolitan sing nyelehake yurt ing papan banjir lan lumpur sing mbebayani. Kaputusan digawe kanggo ngalih. Nanging, para migran saka wilayah deso sing kesusu nyambut gawe ing Ulaanbaatar terus kanthi sewenang-wenang ngenggoni wilayah kutha sing mbebayani kanggo urip.
                        Miturut prakiraan cuaca Mongolia, banjir sing padha ing Ulaanbaatar diamati ing taun 1966 lan 1982.
                        Sumber - RIA Novosti

                        Banjir abot ing Mongolia: 26 tiwas
                        wektu publikasi: 24. Juli 2009, 13:13
                        Udan udan deres ngalangi upaya nylametake ing Mongolia, ing ngendi 40 wong tiwas ing banjir paling parah sajrone 26 taun.
                        Udan udan deres ngalangi upaya nylametake ing Mongolia, ing ngendi 40 wong tiwas ing banjir paling parah sajrone 26 taun. Iki diumumake ing dina Jumuah ing ibukutha negara iki, Ulaanbaatar, dening wakil Palang Merah Internasional, Francis Marcus.
                        Miturut data awal, ewonan omah rusak amarga bencana alam, laporan ITAR-TASS.
                        Kemah-kemah Yurt, sing ngubengi Ulaanbaatar ing kabeh sisih, uga sawetara distrik ing distrik Gobi-Altai, paling nandhang banjir. Servicemen saka tentara nasional, mahasiswa lan sukarelawan melu ing karya pemugaran.
                        Waca liyane: https://www.newsru.com/world/24jul2009/flood.html

                      28. -1
                        Juli 7 2021
                        Banjir ing Inner Mongolia niwasaké 22 wong
                        Diterbitake: 02/08/2011 09:09 /
                        Hujan deras lan banjir nyebabake 22 wong mati ing Wilayah Otonomi Mongolia Dalam (IMAR) China lan ngungsi luwih saka 50 wong, lapor kantor berita Xinhua.
                        https://ecoportal.su/news/view/55454.html
                        .
                        NB! Aku ngerti Inner Mongolia iku China.
                        Dadi sapa sing kudu sekolah?
                      29. -1
                        Juli 7 2021
                        Quote: Lannan Shi
                        Elinga Lyzlov, sing urip 200 taun mengko, sawise ambruk final saka gerombolan, iku luwih cedhak karo jaman, lan temenan ngerti luwih saka sampeyan sing Mongol lan saka ngendi.

                        Oh, pemimpi iki Lyzlov ... wassat
                        Baru wis mangsuli piye wae babagan karakter iki.
                        Ya, saka ngendi sampeyan entuk gagasan yen dheweke luwih ngerti babagan Mongol tinimbang kita? Dheweke ora duwe korpus modern sanajan babad Rusia, apa maneh babad Persia, Cina lan Mongolia, dheweke ora ngerti babagan arkeologi, dheweke ora ngerti paleobotani utawa paleozoologi, dheweke ora ngerti babagan klimatologi, dheweke ora ngerti. malah ora krungu bab genetika. Mbok menawa dheweke iku wong sing cerdas, nanging tanpa kawruh ilmiah sing bisa dipercaya, dheweke, kaya sampeyan, lagu jiwaku, mesthine bakal fantasi. Rong atus taun sawise rakit, setengah milenium sawise invasi ... Apa sampeyan bakal ngerti babagan kedadeyan rong atus taun kepungkur, yen ora kanggo para sejarawan? Apa sing bakal dikarang kanggo seneng-seneng adhedhasar dongeng saka mbah putri? Lan ing dina Lyzlov ora ana sejarawan ...
                        Babagan Karakorum, jeneng kasebut uga ana ing Mongolia, sampeyan bisa takon. Lan "sisa lumbung" sampeyan mbokmenawa Istana Ogedei kanthi area 2500 meter persegi. m, plus Sisa saka kraton saka Genghisides enom lan ngambah produksi kriya ekstensif ... Lan kasunyatan sing iki Situs Warisan Donya UNESCO kanggo sampeyan, banget, ketoke ora ateges apa-apa ... Inggih, Lyzlov ngandika mangkono (miturut kanggo Fomenko, ketoke). ngguyu
                        Quote: Lannan Shi
                        Nanging Karakorum, nyata, ora mitos, asring nyedhaki Segara Kaspia.

                        Ngomong-ngomong, ngendi Karakoram "nyata, ora mitos" sampeyan? Apa ana lokalisasi sing tepat? Penggalian? Sumber referensi?
                        Ya, lan pitakonan liyane: apa aku bisa ngyakinake sampeyan yen aku wis menyang Mongolia? Nanging sampeyan ora duwe aku. Apa sampeyan bisa mangsuli pitakonku babagan jamur, wedhus, singkatan, lan "jaran paling cepet"? Apa sampeyan wis tau menyang Mongolia dhewe? ngguyu
                      30. 0
                        Juli 7 2021
                        Quote: Lannan Shi
                        Kutipan: tlauicol
                        Tlatah sakiwa tengene pagunungan, banyu udan es kang lebur ora klelep ing lemah,

                        Sampeyan dhewe wis mangsuli pitakonan sampeyan dhewe. ya
                        Iku mung ora perlu kanggo ngandhani yen khan dumunung ing pucuk Himalaya. lol

                        Ospida, ya, sampeyan ora ngerti yen iki minangka gambaran banjir, gambar sing sampeyan kirim! Ya, ya, 15 menit udan, lan kurang rong atus omah! Apa sampeyan mikir saiki, apa bisa klelep ing kali sing ngrusak omah, dudu yurt? Sampeyan duwe asil ing foto, ora dhuwur. Lan cetha apa kekuwatan unsur sing ngrusak bangunan beton. Banjir khas, malah ora luar biasa
                      31. -1
                        Juli 7 2021
                        Quote: Lannan Shi
                        Punika gambar banjir khas Mongolia.

                        Ing endi lan kapan foto iki dijupuk? Lan pirang-pirang wong sing tiwas sajrone banjir "khas" iki? Ora, kandhaa, sayang, apa sampeyan mikir yen wong ing Mongolia ora mati amarga banjir lan ora bisa mati? wassat
                        Quote: Lannan Shi
                        Nah, apa bangunan paling ijo ing Darkhan? Lan jeneng bar karaoke, ing Darkhan lawas?

                        Sun, aku wis menyang Mongolia nalika USSR durung ambruk. Apa jenis karaoke? ngguyu Aku bisa ngomong babagan tugu kekancan ing Erdenet. Nanging sampeyan ngerti carane wong Mongol masak ram ing kaleng, carane lan ing ngendi golek jamur ing steppe, carane BNMAU stands for utawa jaran sing paling cepet ing Mongolia? ngguyu
                        Quote: Lannan Shi
                        Mongol diwasa, lan Mongol diwasa bersenjata ing gaya abad tengahan, iki rong beda gedhe.

                        Sepisan maneh aku ngomong: sadurunge nyatakake ora setuju karo apa-apa, sampeyan kudu ngerti babagan iki. Sanajan dangkal. Banjur, aku wedi, iwak cilik, ing sirahmu padhang, Mongol ing waja piring saka sirah kanggo driji sikil, minangka siji, plow steppes ing pony ... Gambar punika saestu surreal. Dheweke bakal njupuk lan maca buku Khrapachevsky "The Military Power of Genghis Khan", mungkin sawetara ilusi bakal ilang saka sampeyan ... Apa sampeyan ngerti carane maca apa sing ora ditulis dening sampeyan? ngguyu
                        Quote: Lannan Shi
                        Yen jaran durung tiba, ing ngisor sampeyan, mesthi cocok kanggo dinas militer.

                        Aku takon maneh - apa sampeyan ngerti maca apa sing ora ditulis dening sampeyan? Aku bakal mbaleni maneh utamané kanggo sirah cilik padhang. Jaran Mongolia bisa nggawa wong diwasa nganti pirang-pirang puluhan kilometer tanpa istirahat, ana akeh bukti babagan iki, sing bisa ditambahake dhewe. Iki cukup kanggo nggawe transisi dawa lan nindakake perang kavaleri.
                        Quote: Lannan Shi
                        Ora ana sing mbatalake 20% sing padha.

                        Lan sapa sing ngenalake jaran Mongolia? ngguyu
                        Quote: Lannan Shi
                        Banjur sampeyan nyeret wong Scythians menyang Mongol.

                        Ya, sampeyan ngerti, nomad, penunggang kuda, kavaleri ringan ...
                        Quote: Lannan Shi
                        Kabeh pratandha saka peradaban sing cukup.

                        Ya, nomaden, persis kaya wong Mongol.
                        Quote: Lannan Shi
                        Lan tentara biasa.

                        opo? Biasa? Kanggo paraphrase Pushkin: "wektu kanggo turu ayu!" Apa sampeyan ... metu saka pikiran? ngguyu
                        Quote: Lannan Shi
                        Inggih, kaya iki, lan chinganchguk khan tumindak, miturut pendapat sampeyan.

                        Iki khusus kanggo sampeyan. Aku ngerti yen sampeyan ora duwe papan kanggo nyelehake barang-barang bodho sampeyan, nanging kenapa sampeyan nganggep aku? Mundur palsu, detours flanking, mbangun pasukan ing arah serangan utama - ya, iku. Lan kabeh omong kosong sing sampeyan tulis mung ana ing sirahmu, nuwun sewu tembung "kepala".
                        Quote: Lannan Shi
                        kavaleri rodok olo kanggo mungsuh, ing kacepetan, kira-kira kaping pindho iku

                        Apa ora "bab lima"? Saka ngendi sampeyan entuk nomer? Apa sampeyan ngukur dhewe? Apa jaran waja ksatria karo penunggang waja mlayu kaping pindho luwih cepet? Utawa pasukan kavaleri Cina, sing tuku jaran saka Mongol sing padha? Mungkin Kipchaks, nomad steppe padha, duwe jaran supaya frisky sing padha kaping pindho luwih cepet? Utawa apa trotters Oryol angon ing lurung-lurung ing kutha Maverannahr?
                        Aku mikir iki wektu kanggo sampeyan, tinimbang katon kanggo wong enom ing wayah wengi, tenan, ngganti jeneng celukan, njagong mudhun kanggo buku, lan miwiti latihan sirah ing subyek saka "mikir", yen ora dadi metu tenan lucu - misale jek kaya diwasa, wong wadon nikah, ngerti kabeh aksara Russian , lan ing sirah - bubur, kaya kabeh iki shaken munggah karo mixer.
                      32. +2
                        Juli 6 2021
                        Nyuwun ngapunten menawi sampun campur. Apa sampeyan mikir yen kali iki munggah rong meter, udan 2 meter kudu tiba? Banjur gagap babagan akal sehat?
                    2. +3
                      Juli 6 2021
                      Sugeng sonten, Michael! eseman
                      ... terwelu, iwak, kucing, ...

                      Aku pancen metu saka topik, mula aku ora cocog karo komentar, nanging ... "Aku ora bisa lunga tanpa pamit." Nyuwun
                      --- Lannan Shi (saka basa Gaelik "kekasih", "kekasih", "sayang"). Ing crita rakyat saka pedunung Pulo Man, "kekasih sing apik banget" minangka roh sing ngelak getih ing wujud wanita. Dheweke manggon ing cedhak sumber lan sumber. Biasane dheweke katon kanggo wong enom sing durung nikah ing wangun kaendahan sing ditulis, ora katon kanggo wong liya.

                      Sing utama ing kene ora pasuryan, nanging katon. ngguyu
                      1. +1
                        Juli 6 2021
                        Sugeng rawuh, Pakdhe Kostya. Nuwun sewu, aku ora mangsuli langsung, aku nulis saka telpon, lan kaendahan kita iki njupuk kabeh wektu sing bisa dakkarepake kanggo nulis. Saiki aku lungguh ing komputer lan aku ora perlu mencet titik-titik cilik ing layar smartphone nganggo driji ukuran sosis. eseman
                        Aku kelingan sapa mungsuhku saiki. Cara wong iki kanggo medharake pikirane uga ora duwe pangarep-arep ora nggatekke saya suwe saya jengkel, banjur dheweke dhewe njedhul karo liyane "akal". Cahya, sial, ilmu. ngguyu
                        Lan umume, swasana ati ing wayah esuk ana nikchertu. hi
                      2. +2
                        Juli 6 2021
                        Aku uga kesel nyopot driji ing smartphone, alhamdulillah aku lungguh ing ngarep komputer. eseman
                        Lan swasana iku kahanan liwat, mesthi ana sing seneng, "gelas, mesthine setengah isi, ora setengah kosong." eseman ombenan
                        Aku adoh saka mbantah babagan topik sing ora dingerteni, nanging tata krama Madame isih, ing sawetara cara, ngganggu aku. hi
        5. -1
          Juli 6 2021
          Sugeng enjang Panjenengan sedaya!
          Topik sing mengaruhi Mongol minangka kapentingan khusus kanggo masarakat iki lan matur nuwun kanggo penulis sing wis nutul.
          Bar1 nyetel arah tartamtu, nanging nganti saiki pengunjung durung "bangun".
          Penobatan Genghis Khan.

          wangsulane penulis
          "Lan bali ing abad kaping XNUMX, para ilmuwan percaya ing corpuscles, ether lan alchemy. Lan padha ora pracaya ing évolusi. "(C)
          Sejatine iki babagan sejarah, dudu babagan ilmu alam. Lan ujar "ora percaya" lan saiki ana sing percaya, ana sing ora percaya karo teori evolusi. Kabeh ana ing tataran agama. Dheweke tetep dadi teori.
          Lumrahe, topik Tartaria bakal digayuh lan ana pangarep-arep yen penulis bisa mratelakake panemune.
          Ing sembarang restoran prayoga, ana daging sapi a la tartar sajian, nanging ora ana kapribaden miturut jeneng sajian iki.
          1. -1
            Juli 6 2021
            Frigate Inggris Tartarus 1756



            Frigate Inggris Tartarus 1801



            destroyer Tartar, uga Inggris

            1. Komentar wis dibusak.
            2. +2
              Juli 6 2021
              Kanggo neraka karo kapal Inggris, sampeyan kudu menehi hasil karo daging cincang!
      2. +4
        Juli 6 2021
        Kutipan: Bar1
        anggere sejarawan nglirwakake fenomena Tartaria, ora bakal ana sejarah objektif.

        Tartary iki diwenehake marang sampeyan ... Sampeyan wis ngunggahake otak sing cukup kanggo kabeh wong ing topik iki lan wis wiwit mbaleni maneh - wis dadi mboseni lan ora nyenengake. Sinau Hyperborea - iki uga kegiatan sing nyenengake lan ora kurang produktif (sanajan ora luwih) tinimbang Tartaria sampeyan.
        Lan omong-omong, mung kanggo seneng-seneng, coba jelasake apa kesimpulan sing apik tenan sing kudu ditindakake saka statement sampeyan iki?
        Kutipan: Bar1
        lan ing kene sing ditulis ahli geografi Republik Ingushetia Winsheim "Geografi Universal" 1745 "... ing kutha lawas Beijing mung Tatar sing manggon"

        Malah yen sampeyan pracaya akademisi dihormati Christian Nikolaus von Winsheim (sing, ing cara, wis tau menyang Beijing), ora ana pitakonan saka "Tartars" utawa "Tartarians" ing tembung kang. Menapa malih, sawise ukara sing dipetik babagan Beijing lawas, ana liyane: "Nanging ing anyar, kabeh Cina alam."
        Lan kepiye sampeyan bisa ngrujuk marang pendapat sawetara Jerman Prusia, sekutu saka Bayer, Miller lan Schlozer sing insidious, mungsuh paling awon Mikhail kita Vasilich Lomonosov, sing
        nyenyamah Profesor Winsheim lan kabeh profesor liyane kanthi tembung-tembung kasar lan kasar, diarani nakal lan tembung-tembung ala liyane, dheweke ngancam Profesor Winsheim, dicela karo macem-macem penyalahgunaan sing ala, yen dheweke bakal mbenerake untune.

        ngguyu
        Malah nalika ana swasana ati kanggo sepisan maneh udan pasuryan ing feces dhewe - iku mboseni. Lan babagan gambar lan peta lan liya-liyane sing diwenehake ing kene, kita wis ngrembug lan ngrembug luwih saka sepisan, sawise sampeyan garing sewulan utawa rong wulan ing sisih liya, adoh saka masyarakat kita ... Mikir babagan sing wis anyar, luwih seger, yen ora, sampeyan bakal nggawe aku bosen, amarga aku pancene ora pengin mbaleni perkara sing padha saben taun ...
        1. 0
          Juli 6 2021
          Kutipan: Master Trilobite
          Tartaria iki diwenehake marang sampeyan ... Sampeyan wis nggedhekake otak sing cukup kanggo kabeh wong ing topik iki lan wis


          Tartaria ageng, mulane ora bisa entek.
          Kutipan: Master Trilobite
          , ing frasa kasebut ora ana omongan babagan "Tartar" utawa "Tartarians"


          iki rubah, sawetara jenis, sampeyan meh podo karo kadia nakal siji-paningalan saka "Pangeran Enchanted", sing katon ing donya karo mripat ditutup.
          Sampeyan ora ngerti carane maca, ngandika sing Bogdykhan lan Tatar manggon ing Old City.

          Kutipan: Master Trilobite
          Malah nalika ana swasana ati kanggo sepisan maneh udan pasuryan ing feces dhewe - iku mboseni. Lan babagan gambar lan peta lan kabeh sing sampeyan wenehake ing kene, kita wis ngobrol lan ngrembug luwih saka sepisan, sawise sampeyan dadi kanca sajrone sewulan.


          trilobit greyhound...
        2. +4
          Juli 6 2021
          Sugeng dalu guys!
          Aku ora bisa nolak sumpah babagan "Teluk" Tatar sing ditemokake La Perouse, sing dadi selat. Sing terakhir kanthi tulus percaya yen Tatar manggon ing pinggire, sanajan dheweke kerep nyatakake yen panggonan-panggonan kasebut sepi lan ora nate weruh Tatar siji. aran
          1. +2
            Juli 6 2021
            Nicholas, sugeng sonten!
            Lan aku bakal nambah babagan selat-bay. Langsung saka Wikipedia. Panjelasan.
            "Selat Tatar uga dikenal minangka Teluk Tartary (peta 1851), sing amarga fitur fonetis basa Rusia nalika maca jeneng saka basa manca"
            Luwih ambigu. Phonetically iku perlu kanggo maca Teluk, kaya Selat ing Rusia!
      3. -1
        Juli 7 2021
        Kutipan: Bar1
        OI, ing wong saka Vashchenko, mutusaké maneh kanggo nyoba kanggo nuduhake karo peta remake lan gambar apa Mongol kuna lan Cina.

        Kene wong Mongol



        lan ing kene sing ditulis ahli geografi Republik Ingushetia Winsheim "Geografi Universal" 1745 "... ing kutha lawas Beijing mung Tatar sing manggon"



        lan punika garwanipun Genghis Khan Khuichen



        anggere sejarawan nglirwakake fenomena Tartaria, ora bakal ana sejarah objektif.

        Sampeyan ora ngerti manawa iki ora digambar saka asline, nanging saka tembung. Iki buku lawas, penulis lan seniman durung tau ndeleng Mongol urip.
        1. +2
          Juli 7 2021
          Kutipan saka usher
          Sampeyan ora ngerti manawa iki ora digambar saka asline, nanging saka tembung. Iki buku lawas, penulis lan seniman durung tau ndeleng Mongol urip.


          Kepiye carane sampeyan ngerti? Apa sing digambar Winsheim?
          1. 0
            Juli 7 2021
            Kutipan: Bar1
            Kutipan saka usher
            Sampeyan ora ngerti manawa iki ora digambar saka asline, nanging saka tembung. Iki buku lawas, penulis lan seniman durung tau ndeleng Mongol urip.


            Kepiye carane sampeyan ngerti? Apa sing digambar Winsheim?

            Inggih, ora ana bukti lelungan dening wong Eropa. Dheweke ora ngerti wong-wong kaya ngono, utamane Genghis Khan. Sampeyan crita ing kene. Wong-wong Eropa iki ing wektu iku akeh pracaya marang wong-wong sing pasuryan ing weteng, karo sirah asu. Lan apa sing dipercaya panemu iki? Iki minangka abad kaping 12-13, abad pertengahan sing jero.
            1. +1
              Juli 7 2021
              Kutipan saka usher
              Inggih, ora ana bukti lelungan dening wong Eropa. Dheweke ora ngerti wong-wong kaya ngono, utamane Genghis Khan. Sampeyan crita ing kene. Wong-wong Eropa iki ing wektu iku akeh pracaya marang wong-wong sing pasuryan ing weteng, karo sirah asu. Lan apa sing dipercaya panemu iki? Iki minangka abad kaping 12-13, abad pertengahan sing jero.


              Kali Po ing Italia ing abad kaping 17 diarani Tartaro



              kutha Rassen.



              ing kene ana kutha Orta lan Ortona, mula Segara Orton



              The Angles duwe frigat lan perusak sajrone 3 abad, sing diarani TARTAR.
              Ing Polandia-Slovakia ana gunung Tatra
              Dadi wong homo iki ngerti kabeh.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
      4. 0
        Agustus 16 2021
        Artikel banget informatif.
    2. +4
      Juli 6 2021
      Matur nuwun kanggo artikel sing menarik. Topik kasebut, mesthi, saka "ora trep" lan ora diinterpretasikake kanthi jelas, lan perang ing komentar diwenehake marang dheweke ...
      Nanging artikel kasebut diwaca kanthi siji ambegan. apik
      Cathetan cilik - Dear Eduard, sayang banget yen sampeyan ora menehi "mahkota" - nyedhiyakake dhaptar referensi babagan topik kasebut
      1. +5
        Juli 6 2021
        perang ing komentar diwenehake kanggo dheweke ...
        Eco sopan sampeyan, Dmitry, nelpon holivar. ngguyu hi
        1. +3
          Juli 6 2021
          Lan apa wae sing diarani, inti ora bakal owah.

          Oalah, aku wingi ora nonton videone. Mungkin aku bakal miwiti saiki.
      2. +7
        Juli 6 2021
        Dhaftar,
        sugeng siang, ing artikel sabanjure aku mesthi bakal menehi dhaptar!
        Sincerely, hi
    3. +5
      Juli 6 2021
      - ora ngidini Song kanggo bali 16 distrik dijupuk dening Khitans Kakaisaran Liao.
      Para Khitan (anak kali wingi) uga kepeksa mbayar upeti.
      Kekuwatan nomaden, tanpa ibukutha lan malah panggonan sing TETAP, padha ngganti panggonan gumantung ing wiwitan mangsa fishing lan mburu.
      Union saka sawetara suku. Kraton-kraton kang kaya mangkono iku wis suwe ora ana.
      Ing Mongolia Inner isih ana tradhisi (ing tlaga keramat) nyekel iwak sing PISAN.
      Acara kasebut nyengsemaken.
      Plus kanggo penulis.Aku ngarep-arep kanggo nerusake amarga periode (ilang lan munculé kekuwatan) nyengsemaken. Diwenehi migrasi menyang sisih kidul Evenks / Tungus lan Yenisei (Khakassia) Kirghiz
  2. +7
    Juli 6 2021
    Ing admiration lan antisipasi topik kasebut.

    Asosiasi pisanan yaiku Hakim Dee. Van Gulik nindakake pakaryan sing apik.
    Utawa ing wektu sing diterangake, provinsi-provinsi Cina wis ngowahi cara urip kanthi radikal?
    1. + 15
      Juli 6 2021
      Lan aku duwe asosiasi saka topik kasebut
      "Warisan paling gedhe sing ditinggalake Kakaisaran Mongol marang wong Tionghoa yaiku wong Tionghoa dhewe."
      Hidehiro Okada
      1. +7
        Juli 6 2021
        Coba pikirake ukara iki.
  3. -4
    Juli 6 2021
    Ing Cina, wong-wong sing tanggung jawab kanggo dinas militèr padha swasembada, ing mangsa tentrem padha melu ing tetanèn. Dheweke uga nindakake fungsi polisi ing provinsi. Sistem kasebut ndadekake panguwasa militer lokal ora bisa ngluncurake pambrontakan sing kerep banget ing sajarah Cina, gumantung marang unit profesional sing didedikasikan pribadi.
    belay Yaiku, ora wangun sistem diterangake tim profesional darmabakti pribaditrep kanggo kraman? wong bodho Klip, pamikiran farm, saka Ph.D liyane, crita karo ilustrasi saka impudent Saxon, sing isih reenactors.
    1. +6
      Juli 6 2021
      Rekonstruksi ing kene yaiku Cina, dudu Anglo-Saxon.

      Lan sampeyan duwe analytics sing kuat, kaya sing dikandhakake ing peternakan: saben gopher minangka ahli agronomi.
    2. +3
      Juli 6 2021
      Kutipan saka Mauritius
      ora sistem diterangake mbentuk Unit profesional darmabakti pribadi cocok kanggo insurrections?

      Kita maca kanthi teliti:
      Ing Cina, wong-wong sing tanggung jawab kanggo dinas militèr padha swasembada, ing mangsa tentrem padha melu ing tetanèn. Dheweke uga nindakake fungsi polisi ing provinsi.

      Sepisan maneh - iki ditulis: tetanèn. Iki nalika ana sing tuwuh ing lemah, lan wong nglumpukake lan mangan. Wong tani gumantung ing lemah. Lan detasemen profesional sing pengabdian pribadi ora digali ing lemah - dheweke ngladeni tuan lan urip kanthi biaya - mula, nyatane, profesionalisme lan pengabdian.
      Kutipan saka Mauritius
      Klip, pamikiran farm

      Sanajan ora jelas kanggo aku saka latar apa sing sampeyan simpulake babagan "klip" lan liya-liyane, aku isih nyathet yen latar mburi pikiranmu sing kleru, bengkong, pamikiran penulis katon banget nguntungake.
  4. +5
    Juli 6 2021
    babagan tentara 1 yuta 260 ewu ora mungkin, apa sing kudu dadi populasi ing tingkat ekonomi kanggo ndhukung tentara kasebut
    1. +5
      Juli 6 2021
      Iki dudu tentara, nanging jumlah wong sing diwenehake kabeh jinis pasokan, mesthine mung ana ing kertas.
  5. +3
    Juli 6 2021
    Topik sing apik, pirang-pirang salinan sing bakal rusak lan pira "getih" bakal tumpah ing komentar nglirik
  6. +4
    Juli 6 2021
    Kayane Sapkowski ujar manawa jumlah tentara abad pertengahan kudu dibagi satus.
    1. +2
      Juli 6 2021
      Lan apa babagan Abad Pertengahan? Obrolan ing artikel babagan 10-12 abad yaiku
      1. +4
        Juli 6 2021
        Abad kaping 10-12 - Abad Pertengahan sing ditarik jaran.
        1. -1
          Juli 6 2021
          Istilah Eropa Tengahan ora ana hubungane karo China
  7. +4
    Juli 6 2021
    Umumé, aku duwe sikap positif marang penulis, nanging aku ora seneng karo artikel kasebut.
    Penulis wiwit adoh banget, siji paragraf cukup babagan Tang.
    Ing abad kaping 826, tentara kraton cacahe 1 ewu prajurit, lan kabeh tentara - 260 yuta 4 ewu pejuang. Kanggo rong abad, amarga ancaman eksternal terus berkembang, utamane saka sisih lor, jumlah pasukan saya tambah nganti 5 yuta sing luar biasa, sing kedadeyan maneh ngrusak pasukan kraton lan amarga tambah akeh milisi, kurang cocog. kanggo perang, nanging massive.

    Data babagan nomer monstrous diwenehi tanpa kritik lan referensi kanggo historiografi modern. Sampeyan ora bisa nindakake kanthi cara iki. Malah ing artikel populer.
    Artikel wis rampung, lan penulis durung tekan Jin. Kenceng kanggo dangu.
    Ora ana struktur tentara. Kavaleri, infantri, senjata, waja, komposisi etnis tentara. Ora ana apa-apa
    Aku maca, nanging ora ngerti apa tentara Song iku feodal? Kaya-kaya ora ana bedane karo jaman kuna jaman Han.
    Materi visual ora kuwat lan mundur dibandhingake karo akeh artikel dening penulis sing padha
    Umumé, dawa lan ing wektu sing padha ora informatif.
    1. +2
      Juli 6 2021
      Data babagan nomer monstrous diwenehi tanpa kritik lan referensi kanggo historiografi modern. Sampeyan ora bisa nindakake kanthi cara iki

      Data kasebut umume dikenal lan ora dibantah dening luwih saka siji sejarawan, nanging yen sampeyan butuh spesifik, iki dijupuk dening penulis saka naskah militer Cina Dinasti Song (Lagu Lor) ing taun 1044 sing diarani Wujing Zongyao. Yen sampeyan maca, lan ana akeh informasi sing menarik babagan struktur tentara Song, lan babagan macem-macem jinis dhukungan logistik, lan pendanaan, aja kaget karo istilah kayata kavaleri lagu, pengawal lagu, lagu. kapal. tembang pangkur lan sapanunggalane. Ing China, ana adat kanggo nyebut Dinasti Song - lagu lor
      Salam hi
    2. +3
      Juli 6 2021
      Dina iki, Denis, aku setuju karo sampeyan.
      Artikel kasebut ana ing sangisore tingkat penulis biasa, sing bisa uga meh kabeh panopticon pseudo-historis ing kene saiki dicathet ing komentar.
      Kajaba iku, ana kasalahan stilistika lan gramatikal, sing uga ora khas saka penulis sadurunge.
    3. +6
      Juli 6 2021
      Dennis,
      kula salamaken.
      Ing babagan struktur - wah, aku mutusake, mula aku miwiti saka adoh, wong liya bakal langsung miwiti karo Jin.
      Bab cacahe wadyabala, ora bener yen ditulis
      "tanpa kritik lan referensi kanggo historiografi modern."

      Yen ora ana referensi ing teks kasebut, iki ora ateges ora ana: publikasi akademik "Sejarah Timur" V.3. M7 1993. S. 316.
      Kajaba iku, aku nuduhake "luar biasa". Tokoh sumber kasebut kontroversial, ing kene sampeyan bisa nulis volume, nanging maneh, iki dudu bagean saka tugasku.

      "Aku maca, nanging aku ora ngerti apa tentara Song iku feodal? Kaya-kaya ora ana bedane karo jaman kuna jaman Han.

      Aku ora nulis babagan feodalisme ing ngendi wae, saka ngendi sampeyan entuk iki?
      Naskah kasebut kanthi cetha ngandharake struktur masyarakat: yaiku masyarakat masyarakat teritorial.
      Paling kamungkinan, masyarakat Tionghoa nganti abad kaping 17 tetep ana ing kerangka komunitas teritorial.
      Sincerely,
      hi
      1. +4
        Juli 6 2021
        Dennis,
        Ing nguber
        Babagan desain, aku nyoba mung nggunakake artefak jaman. Sanadyan ing Museum Brit, utawa ing Alberta-Victoria, utawa ing Beijing, ora ana sing miturut Song, aku ora nemokake).
        Aku malah duwe foto crossbows (detail) babagan Han, nanging ora babagan Song.
        Mula, dheweke nulis manawa rekonstruksi dibangun kanthi hipotetis.
        Lan dheweke ora nggunakake gambar abad kaping 17 sing diulang saka Osprey menyang Wikipedia.
      2. +4
        Juli 6 2021
        Sugeng sonten Edward
        Bab cacahe wadyabala, ora bener yen ditulis
        "tanpa kritik lan referensi kanggo historiografi modern."

        Nanging tanpa panjelasan, bab-bab sing kaya mengkono uga ora comme il faut. Apa indikasi sumber ing awak artikel lan pendapat penulis sing jelas babagan masalah iki? Pitakonan nomer muncul ora mung kanggo aku.
        Aku ora nulis babagan feodalisme ing ngendi wae, saka ngendi sampeyan entuk iki?

        Iki lan claims. Ok, masyarakat komunitas teritorial, nanging tentara? Dheweke bisa uga duwe sipat campuran. Aku khusus kasengsem ing masalah layanan kanggo jatah tanah. Apa iku utawa ora? Ternyata ora, nanging iki ora katon saka artikel kasebut.
        Babagan struktur tentara, aku kudu ndeleng ing Cambridge History of China, volume 5.

        Saliyane ing tentara kekaisaran, Northern Sung permanen maintained tentara prefektur (Hsiang-ch¨un), milisi lokal (Hsiang-ping), pasukan suku perbatasan (fan ping), pasukan lokal (t'u-ping), lan bowmen (kung-shou) minangka pasukan cadangan.

        Umume tentara prefektur ora nampa latihan militer; dheweke mung melu ndandani tembok lan dalan, bangunan tanggul kali, konstruksi jembatan, transportasi, lan jinis tenaga kerja liyane.

        Milisi lokal dipimpin dening wong-wong sing ana ing daftar rumah tangga
        prefektur lokal lan pemerintah kabupaten. Wong lanang antarane umur sangalas
        (umur minimal diganti dadi rong puluh nalika Sung Kidul, 1127–
        1279) lan wolung puluh wolu diorganisasikake dadi kelompok milisi (min-ping).8
        Militiamen biasane melu produksi; mung nalika bener-bener melu latihan utawa aktivitas militer, dheweke dibayar lan ngetokake pranata.
        Umume milisi lokal mung ana ing jeneng, nanging jumlah cilik ing distrik
        ing sadawane tapel wates nduweni keahlian militèr sing signifikan.
        Pasukan suku frontier wis ana ing sisih lor-kulon nalika jaman pemerintahan
        saka T'ai-tsung. Padha dumadi saka wong Ch'iang ing yurisdiksi
        saka pengadilan Sung, lan padha ing kasunyatan padha karo milisi lokal. padha
        yaiku tentara lokal ing wilayah lor-kulon lan duwe perang sing cukup akeh
        kamampuan

        Sedhela, nanging ringkes lan mung njaluk artikel.
        Masalah #1 - Aku ora ngerti apa-apa bab tentara Song dhewe
        1. +5
          Juli 6 2021
          Dennis,
          Aku nulis:
          Kanthi tekane Dinasti Song, reformasi militer diwiwiti. Luwih tepate, sacara organik muncul sajrone perjuangan dinasti kanggo kekuwatan. "Tentara istana", utawa regu kekaisaran, dadi dhasar struktur tentara. Unit kasebut ora kena bingung karo detasemen sing njaga kraton. Sistem lawas milisi umum ora bisa ngrampungake tugas sing diadhepi negara.

          lsp???
          1. +3
            Juli 6 2021
            Nanging kok diwenehi liwat? Apa dudu tema utama artikel kasebut?
            Sampeyan kasebut bab tentara kraton, milisi. ora kudu mangsuli bab iku?
            1. +3
              Juli 6 2021
              Iku ora koyone kula sing liwat hi
              Nanging sinau!
          2. +2
            Juli 6 2021
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            lsp???

            Eduard, apa aku ngerti kanthi bener yen reformasi militer kanthi upaya nransfer tentara menyang analog saka sistem tema gagal ing pungkasan? lan Sun rampung karo tentara kuna sing ora cocog karo kasunyatan jaman modern? hi
            1. +2
              Juli 6 2021
              Sergey
              Aku iki mratelakake panemume, ing sajarah dawa saka peradaban Cina, loro sistem iki wis interchanged.
              Iku padha karo peradaban liyane, Bizantium.
              Napa Bizantium, conto USSR lan Federasi Rusia: saka telpon umum kanggo "profesional", etc.
              Iki minangka ayunan sing terus-terusan, nalika akeh populasi adoh saka perang, utamane ing periode sing diterangake, aku nulis kaya mangkene:
              Ing antarane wong-wong sing manggon, utamane wong Tionghoa, rong sistem, sing pisanan saka arming umum wong, sing nomer loro, saka tentara "profesional", terus-terusan ngganti panggonan. Padha rapet intertwined karo struktur manajemen, nganti wayahe nalika "birokrasi" saka implementasine sosial perlu lan migunani Manajemen liwat kanggo penyalahgunaan hak-hak sing ana hubungane karo manajemen.


              Lagu ing tahap iki dikalahake dening para penakluk sabanjure, Jurchens, nanging luwih akeh babagan artikel kasebut ngguyu
            2. +2
              Juli 6 2021
              Yen sampeyan maca babagan carane wong Tionghoa ngerti babagan organisasi "analog saka feminin", dadi ora nyaman. Lan wong, aku ora bisa nguripake ilat kanggo nelpon organisasi lawas "kuna". Iki minangka upayane Sun.
              Pangukuran dhuwur lan pemeriksaan mripat banjur digunakake ing
              rekrutmen prajurit, karo wong gedhe sing dadi tentara kekaisaran
              lan wong-wong sing ringkih utawa cilik sing njabat ing tentara prefektur. Sawise prajurit padha
              direkrut padha dibutuhaké kanggo duwe pasuryan utawa lengen tattooed karo
              sebutan unit militèr kanggo nyegah desertion
              . Iki ana ing
              sistem padha kang wis digunakake wiwit pertengahan T'ang lan Lima Dinasti
              suwé. Ana akeh pangkat sing digaji kanggo pejabat lan wong lan uga sawetara
              jinis tunjangan tartamtu. Akèh personil militèr, Nanging, ditampa
              sangu cilik banget, mangkono nggawe angel kanggo njaga a
              urip

              Ngirim langkah-langkah disiplin
              Ing wiwitan, pasukan kekaisaran kudu ninggalake luwih akeh
              tinimbang siji dina dieksekusi. Mengko pranata iki diganti supaya paling
              pasukan kekaisaran sing ninggal kaping telu dieksekusi, uga prefektur
              wadyabala kang ping lima.

              Aku mung ndeleng sawetara jenis kamenangan saka birokrasi bodho lan swaggering
              Ora nggumunake tentara sing kaya ngono dikalahake
              1. +2
                Juli 6 2021
                Kutipan saka Engineer
                Ora nggumunake tentara sing kaya ngono dikalahake

                Lan iki senadyan
                Ing abad kaping 826, tentara kraton cacahe 1 ewu prajurit, lan kabeh tentara - 260 yuta XNUMX ewu pejuang.

                Sampeyan mung bisa nginjak-injak kaki ... wassat
                Tentara prefektur - kaya aku ngerti, iki "staf" kita?
                1. +4
                  Juli 6 2021
                  Tentara prefektur - kaya aku ngerti, iki "staf" kita?

                  Secara resmi, ora. dianggep wadyabala. Nyatane, dheweke
                  Umume tentara prefektur ora nampa latihan militer; dheweke mung melu ndandani tembok lan dalan, bangunan tanggul kali, konstruksi jembatan, transportasi, lan jinis tenaga kerja liyane.
              2. +2
                Juli 6 2021
                Kutipan saka Engineer
                pasukan kekaisaran sing ninggal kaping telu dieksekusi, uga prefektur
                wadyabala kang ping lima.

                Lha, mung kaping lima padha mlayu: ana apa? wassat
                Prajurit profesional luwih angel: mung kaping telu sing diidini! hi
                1. +1
                  Juli 6 2021
                  Inggih pisah! Lan yen kanggo manungsa - aku Rusian diversionary!
      3. +1
        Juli 8 2021
        Good afternoon,

        Wektu iki akeh kritikus aneh sing "mlayu" menyang sampeyan. Mangkene diskusi babagan jaran Mongolia lan jumlah pasukan ...

        Sanajan bakal katon minangka perkara paling banal sing ora jelas kanggo para kritikus semi-melek:
        - ing kabeh aspek, ing ekologi lan antropologis, lan ing politik, ekonomi lan militer, populasi minangka indikator sing jelas banget babagan perkembangan masyarakat ing periode sing dibahas.

        Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing masyarakat manungsa, manggon ing imbangan karo alam lan dadi bagéan saka iku, mimpin wangun primitif saka manajemen, kaya masyarakat alam liyane, diwatesi dening basis pangan saka wilayah sawijining. Populasi keluwihan dipeksa mati utawa ninggalake wilayah iki.

        Populasi ing tlatah China modern lan wilayah jejer, sing gedhe banget ing jaman kuna, mung nuduhake yen ana revolusi ing manajemen ekonomi ing jaman paling kuna. Manungsa metu saka lingkungan alam, nentang awake dhewe lan nguwasani awake dhewe. Iki ndadekake iku bisa kanggo Feed populasi akeh ing wilayah rodo winates lan dudu wilayah paling sarujuk ing syarat-syarat kesuburan lan iklim.
        Apa, ing tangan siji, ngomong babagan pangembangan teknologi, tingkat pengetahuan sistemik, lan manajemen ing masyarakat, ing sisih liya, minangka syarat kanggo pangembangan kasebut. Semono uga, yaiku potensial mobilisasi, nerangake jumlah pasukan.
        (Miturut cara iki, padha ditrapake kanggo pangembangan peradaban sing cedhak karo China ing Asia Tengah lan Asia Tenggara).

        Penggemar Euro-centrism kudu ndeleng Eurasia kuna saka dhuwur satelit lan kaget ndeleng kabeh peradaban Eropa sing misuwur ing jaman kuna lan awal Abad Pertengahan, wiwit saka Minoan, Hellenic, Romanesque, Jermanik-Slavia abad pertengahan. , mung klompok cilik wong kanthi teknologi primitif lan primitif diatur. Swarming nang endi wae ing alas ing pinggiran donya, nglawan latar mburi peradaban gedhe China lan Asia Tengah.

        Dhiskusi bab jaran Mongolia ora kurang lucu. Overthrowers saka panguwasa dhewe teka karo tesis sing Mongol dinuga nggawa metu sawetara jinis wunderwaffe ing wangun jaran Mongolian lan nelukake donya kabeh karo bantuan, lan banjur padha miwiti kanggo vehemently mbantah tesis iki.
  8. +4
    Juli 6 2021
    Aku seneng artikel kasebut - matur nuwun, Edward!
    Isi komentar - uga. Jebule malah wong Tionghoa duwe batalion konstruksi)))
    Lan wedi langgeng kaisar sadurunge kudeta militèr.
  9. +3
    Juli 6 2021
    lan milisi, dumadi saka jaranan sing bisa nyedhiyani piyambak karo senjata.

    Analog saka sistem Timariot? utawa lokal?
    Salam Edward! hi
    1. +5
      Juli 6 2021
      Salam iki!
      Stratiots, kaya ing Bizantium
      hi
  10. +7
    Juli 6 2021
    Sastra ing jaman Dinasti Song nduweni watak kang mirunggan.
    Lima karya dikenal, sing papat buku ditulis nganggo basa tulis klasik.
    Iki padha:
    Kitab Owah-owahan;
    puisi klasik;
    Cathetan ritus sing nggawe ulang ritus asli sing diterangake dening Konfusius lan sadurunge ilang ing reresik buku Qin;
    crita klasik;
    Spring Chronicle lan Autumn Chronicle.

    Babad Musim Semi lan Musim Gugur ngemot informasi sejarah babagan negara asli Konfusius - Lu. Papat buku kasebut minangka koleksi paribasan saka Konfusius lan ditulis dening murid-muride. Antarane wong-wong mau - koleksi dialog politik, doktrin pinunjul saka piwulang, kang buku bab pendidikan, poto-dandan lan Tao gedhe.
    Dipercaya manawa sampeyan bakal sinau kabeh buku kasebut, ngapalake akeh, lan sampeyan bakal entuk pendidikan sing luwih dhuwur. Konsep kuwi wis ana. Ana uga institusi pendidikan sing relevan. Para bangsawan sing luwih dhuwur, ing tangan siji, mesthine duwe pendhidhikan sing luwih dhuwur, lan ing sisih liya, kanthi aktif ngupayakake, amarga maca, nulis, lan kemampuan kanggo ngucapake pikirane kanthi lancar, asring nyebabake paningkatan status. saka PNS. Pendidikan saka kelas ndhuwur aktif nyumbang kanggo pangembangan filsafat Cina, lan sawetara kaisar sukses minangka pujangga lan panulis.
    Njupuk menyang akun industri printing, cheapness relatif saka buku, digabungake karo panyebaran kesusastraan antarane bagean nyedhaki sudhut populasi, buku adol uga, lan akeh padha populer.
    1. +1
      Juli 6 2021
      Kabeh iki menarik. Nanging Chuang Tzu kuna isih luwih cedhak.
      1. +7
        Juli 6 2021
        Nah, sapa sing peduli)))
        Sing nggumunake manawa salah sawijining tema utama buku "Chuang Tzu" yaiku masalah kebahagiaan manungsa, sing akeh dibahas ing kabeh bagean populasi ing jaman kasebut.
        Dadi dheweke kudu ngasah masalah iki!

        Chuang Tzu pitados bilih kabegjan ingkang sejati dumunung wonten ing kawruh babagan "permanent of the Great Way", kang ora ana urip lan pati. Ya, metafora sing kompleks. Nanging dheweke nyoba njupuk kanthi harfiah)))
        1. +3
          Juli 6 2021
          Dadi dadi prihatin. Lan critane isih urip nganti saiki.
          1. +4
            Juli 6 2021
            Raja Yin Tang nate takon marang penasehate Ji: "Apa ana watesan ing alam semesta?"
            Lan ana wangsulan marang dheweke: "Ngluwihi sing tanpa wates isih ana sing tanpa wates."

            Iki padha penasehat.
            1. +2
              Juli 6 2021
              Sistem. Sistem sing nggumunake.
              1. +2
                Juli 6 2021
                Dadi sawise kabeh, cara kanggo munggah ing undhak-undhakan karir adhedhasar pendidikan. Sing luwih educated, luwih gedhe kasempatan kanggo munggah. Lan wong educated, lan pinter kanggo boot, kathah mikir bab alam bab, kanggo kawruh luwih jero. Akibaté, filsafat ngrembaka ing jaman Song, lan ana regejegan.
                1. +2
                  Juli 6 2021
                  Liyane babagan modern sing aku seneng: "Kembang kayu manis, aroma plum." Jaringan mbukak.
                  1. +3
                    Juli 6 2021
                    Aku njupuk dipikir cepet
                    Ora cedhak. Kita beda.
                    Wong Tionghoa "ngisolasi awake dhewe" saka jagad iki nganti suwe. Mbalik ing jaman Han. Akibaté, nasionalisme sing tenang, sing ora nduwèni memungsuhan, nanging mung rasa unggul, iku mentalitas, sing ora bisa disalahake, mula dheweke lair kaya ngono. Soko kaya refleks tanpa syarat wassat )))
                    Sampeyan bisa uga seneng, utawa kosok balene, nanging ora ana ngendi wae. Dadi ciri nasional sing ora bisa diilangi.
                    1. +2
                      Juli 6 2021
                      Liyane. Mung globalisasi kabeh format wong cepet banget.
                      1. +2
                        Juli 6 2021
                        Apa dudu aktor globalisasi Cina? Kayane aku, amarga jumlahe lan sikap nasional sing ora bisa diilangi, dheweke bisa mangaruhi ngadhepi globalisasi.
                      2. +2
                        Juli 6 2021
                        Aku ketemu wong menarik.

                        Nanging kaya klasik:
                        "Apa sampeyan bisa ngandhani jiwamu?" (c).

                        Generasi enom luwih standar.
                      3. +1
                        Juli 6 2021
                        Ya iki wong jaman anyar.
                        Nanging, nyatane, ing abad pungkasan, fashion padha ing endi wae - sandhangan, prilaku, pikirane. Iki wong anyar. Mung iki nyebabake sikap negatif para tradisionalis. Ananging saiki para tradisionalis wis dadi wong anyar, luwih toleran marang wong jaman anyar, padha ngelingi mangsa enome. Mulane, jumlah sing anyar saya tambah akeh. Ing China uga. "Komsomol" kidul.
  11. +6
    Juli 6 2021
    Ing jaman Song, genre puisi qi, sing asale saka jaman Tang, entuk popularitas tartamtu. Puisi saka genre iki ditondoi dening "musikalitas batin lan kasugihan irama, rasa kebebasan batin, kontemplasi lirik lan daya tarik kanggo jantung, transience lan hawa raos, kesederhanaan lan aksesibilitas basa."
    Liu Yong (987-1053), wakil saka Bohemia anteng, iku master pinunjul saka puisi lyric lanskap ing genre ci.
    Ing ngisor iki salah sawijining geguritan:

    Rantai tlaga sing transparan
    Kutha iki sabuk
    Lan ndhuwur mau ing pedhut
    Pucuk biru gunung.
    Kene guihua kabeh Autumn
    Arum wangi
    Teratai padha murub.
    Dadi beckons kene!
    Wiwit subuh nganti lingsir wengi
    Musike ora mandheg
    Nyanyi lagu, seneng-seneng
    Sailing ing kapal.
    pecah lotus,
    Bocah-bocah wadon guyon, ngguyu,
    Lan nelayan, joker,
    Padha mbuwang net.

    Gambar sing apik, bener? )))
    1. +2
      Juli 6 2021
      Quote: depresi
      Gambar sing apik, bener? ))

      Mung sawetara bucolic ... hi
      1. +4
        Juli 6 2021
        Aja ngomong! )))
        Aku pancen kepincut karo gagasan-gagasan lawas babagan wong Tionghoa sing ditindhes banget, sing wiwit esuk nganti sore ora njejegake punggung ing sawah lan kebon. Lan saben-saben aku nemokake kanyatan kanggo kasunyatan manawa dheweke urip lan urip normal, aku ngalami disonansi kognitif sing nggegirisi. wassat )))
        1. +5
          Juli 6 2021
          Quote: depresi
          Aku pancen kepincut karo gagasan-gagasan lawas babagan wong Tionghoa sing ditindhes banget, sing wiwit esuk nganti sore ora njejegake punggung ing sawah lan kebon.

          Amarga jumlah panen saben taun, bisa uga kudu "bajak", nanging fenomena kaya keluwen lan kekurangan gizi, yen kedadeyan, luwih cenderung amarga krisis sosial-politik, lan ora kaya sing ana ing zona beboyo. tani: salah siji ergot utawa walang, banjur salju ing Juli, banjur udan telas lan "krant" kanggo mung harvest .. hi
        2. +2
          Juli 6 2021
          Apa sampeyan nemokake maca sing gampang babagan Hakim Dee?
          Sampeyan mung bisa ngujo.
          1. +4
            Juli 6 2021
            Ya, ana 24 buku! Lan katon kaya kabeh babagan pembunuhan.
            Rajapati ing Crescent Street.
            Rajapati ing kanton.
            Pembunuhan ing prau kembang ...
            Lan liyane.
            Sherlock Holmes wektu iku?)))
            1. 0
              Juli 6 2021
              Apa siklus iki lan ing ngendi aku bisa nemokake?
              1. +2
                Juli 6 2021
                https://www.livelib.ru/series/744416-sudya-di

                Robert van Gulik. Iku ing jaringan.
                Wacan kasebut gampang banget, nanging karakter kasebut apik banget.
                1. 0
                  Juli 7 2021
                  matur nuwun. Iku bakal perlu kanggo katon ing detektif "Cina".
                  1. 0
                    Juli 7 2021
                    Muga-muga sampeyan seneng. Dheweke ora mung ing antarane karakter sing pantes, nanging minangka cikal bakal.
            2. +2
              Juli 6 2021
              Lan ana. Ing siji baris. Nanging rasa lokal - luwih saka cukup.
          2. 0
            Juli 6 2021
            Iki, apa sing kedadeyan: dedictives tansah populer?
            1. +1
              Juli 6 2021
              Iki ditulis dening wong Eropa. Nanging ngerti babagan subyek. Lan sistem pejabat ing China pantes diwenehi perhatian lan dihormati.
              1. 0
                Juli 7 2021
                "uga-versed ing subyek", mbokmenawa sinolog? Utawa ing paling conscientiously sinau materi
                1. +1
                  Juli 7 2021
                  ya wis. orientalis lan linguis misuwur.
                  Sanajan, sing dakngerteni yaiku siklus babagan Hakim Dee. Nanging wis cukup.
        3. +2
          Juli 6 2021
          Lyudmila Yakovlevna, kita ngomong babagan iki karo bocah-bocah wadon: kita diwenehi akeh omong kosong ing sajarah.
          Utawa padha ora ngerti materi, kang mangu.
          Utawa ana instalasi kasebut, nanging apa gunane?
          1. +2
            Juli 6 2021
            Ketik ing mesin telusur books.ru, buku babagan Judge Dee.
  12. +4
    Juli 6 2021
    Sugeng sonten. Rekan-rekan, Edward. Maca kanthi kapentingan. Sinau akeh perkara anyar.
    Pranyata suksesi kaya mangkene: Kakaisaran Tang, kaya-kaya, leluhur negara Cina. Dinasti Song wis dadi langkah sabanjure ing sistem pamaréntahan, nanging luwih cilik ing wilayah lan ing babagan periode eksistensi.
    Lagu kasebut nduweni akeh sing progresif: tingkat literasi sing dhuwur. Tipografi minangka indikator yen negara peduli karo pendhidhikan rakyat.
    Panutan sing pantes
  13. +2
    Juli 6 2021
    Kutipan: Mihaylov
    Kutipan saka Engineer
    Ora nggumunake tentara sing kaya ngono dikalahake

    Lan iki senadyan
    Ing abad kaping 826, tentara kraton cacahe 1 ewu prajurit, lan kabeh tentara - 260 yuta XNUMX ewu pejuang.

    Sampeyan mung bisa nginjak-injak kaki ... wassat
    Tentara prefektur - kaya aku ngerti, iki "staf" kita?

    Soko sing ngilingake kula sethitik saka Alignment ing perang Arab-Israel ... 1k 10. Aku ngomong bab "Padha mung bisa trample underfoot" Nanging ing pungkasan, sakbenere kabeh wong ilang. Lan yen ana wong sing dadi pimpinan, ora bakal ana Mesir ... Minangka negara sing kapisah.
  14. +2
    Juli 6 2021
    Lan ing kene ana pujangga liyane sing kondhang ing jaman Song sing padha, sing nulis puisi ing genre qi anggun lan lembut, diarani wanyue qipai, - Yan Shu (991 - 1055).
    Kaluwihane yaiku dheweke nambahake genre puisi tsy, ngenalake ing ayat-ayat sing rada sedih, variasi pengalaman, kesan sing halus.

    Aku ora bakal ketemu gerbongmu,
    Mendhung ilang saka mripatku, ora ninggal jejak.
    Saka kembang woh pir ing sangisore rembulan mabur ing taman,
    Angin nyebul blumbang poplar ing blumbang.
    Pirang dina anggonku klelep ing anggur,
    Aku keno kekosongan kasepen ing preian.
    Apa aku ngirim layang, nanging bakal tekan?
    Sawise kabeh, bakal ilang ing antarane kali utawa gunung!

    Lan Yan Shu minangka negarawan.
  15. +1
    Juli 6 2021
    "conscripts padha ing swasembada" - padha karo kita: "Vsevobuch"
  16. +1
    Juli 6 2021
    "nyoba kanggo nyalin", lan ing metu: "salinan bulak saka asli padhang" Aku tansah curiga nalika padha miwiti monkey bab soko. Kanggo sisih paling, teka mudhun kanggo pitulungan bodho: divisi kutha menyang distrik isih apa-apa, cedhak karo divisi asli, lan banjur: ministries, deportations - anekdot lan ora ana liyane.
    Lan institusi kasebut kudu diowahi dadi akademi saka akordion tombol kambing NA FIGA?
    Aku curiga yen "kerajaan" iki ngrampungake harga diri kanthi apeisme: kita, kaya wong diwasa,
  17. -1
    Juli 6 2021
    "kita entuk mundur saka reformis lan nyuda reformasi", lan minangka asil dheweke ngajokake cabang ing ngisor iki.
  18. -1
    Juli 6 2021
    "ora ana pemberontakan, utamane para petani," minangka indikator efektifitas manajemen. Iki uga kudu disinaoni dening para pemimpin jaman saiki.
  19. +2
    Juli 6 2021
    Edward, matur nuwun kanggo artikel kasebut, aku mbayangno apa sing bakal diwiwiti nalika sampeyan nulis babagan penaklukan China dening Mongol.
  20. +1
    Juli 7 2021
    Antarane omah iki
    Mesthine dadi arthouse.
  21. 0
    Juli 7 2021
    Kutipan: Master Trilobite
    Jaran Darkhad sing bobote mung 250 kg bisa nggawa beban 300 kg. Meh kaya nggawa jaran liyane ing mburi.

    Iku apik tenan - kanggo sawetara atus taun jaran hubert urip ing planet, lan ora siji tentara ing donya mbayar manungsa waé kanggo ... Nanging, aku ngapusi. Diuripake. Tentara Abang. Nanging mung sawise dheweke kelangan jaran sing padha.
    1. 0
      Juli 7 2021
      Kutipan saka Chack Wessel
      Kutipan: Master Trilobite
      Jaran Darkhad sing bobote mung 250 kg bisa nggawa beban 300 kg. Meh kaya nggawa jaran liyane ing mburi.

      Iku apik tenan - kanggo sawetara atus taun jaran hubert urip ing planet, lan ora siji tentara ing donya mbayar manungsa waé kanggo ... Nanging, aku ngapusi. Diuripake. Tentara Abang. Nanging mung sawise dheweke kelangan jaran sing padha.

      Apa sing nggumunake? Lan kok urip, isih ana, nalika isih cilik aku kerep pindhah menyang iki.
      1. 0
        Juli 16 2021
        Dadi aku takon - kenapa jaran uber iki ora dikembangake ing negara apa wae kanggo tentarane?
        1. 0
          Juli 18 2021
          Kutipan saka Chack Wessel
          Dadi aku takon - kenapa jaran uber iki ora dikembangake ing negara apa wae kanggo tentarane?

          Yagene, ing endi wae ana steppes sing padha karo ing Mongolia? Dheweke ora njupuk jaran.
  22. Komentar wis dibusak.
  23. 0
    Juli 8 2021
    Wong Mongol ora liar, amarga padha nyoba nggambarake, dheweke luwih maju tinimbang bangsa Eropa nalika iku ing babagan pembangunan dening Mongo. Mongol minangka Khitans saka Kakaisaran Liao lan Jurchens Kakaisaran Jin, lan penaklukan dipimpin dening Tatar-Turk Ireng, ahli waris saka Turkik lan Uyghur Khaganates. Mulane, wong-wong mau kudu disebut Tatar-Mongol, sing tegese "Tatar lan panyengkuyunge (sekutu)".
  24. 0
    Agustus 26 2021
    Kutipan saka usher
    Kutipan saka Chack Wessel
    Dadi aku takon - kenapa jaran uber iki ora dikembangake ing negara apa wae kanggo tentarane?

    Yagene, ing endi wae ana steppes sing padha karo ing Mongolia? Dheweke ora njupuk jaran.

    Ah, aku ngerti. Aku pracaya yen Mongol nelukake Rus' ing jaran, nanging dadi metu sing padha mung ngliwati steppes tengen Mongolia. Lan nalika nyabrang wates-wates kasebut, dheweke nyelehake parkir sing dibayar, lan ing Rus, ing ngendi ana sawetara steppes, dheweke mlaku-mlaku. :)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"