Turki percaya yen kapal selam Jerman bakal menehi keuntungan ing wilayah kasebut

46


Kapal selam pisanan saka enem kapal selam Jerman saka proyek Reis bakal mlebu layanan karo Angkatan Laut Turki wiwit taun 2022. Lima kapal selam sing isih ana bakal gabung karo pangkat ing taun-taun sing bakal teka.



Kapal selam sing kasebut ing ndhuwur lagi dibangun ing galangan kapal Turki Gölcük, dumunung ing pesisir wétan Segara Marmara, minangka bagéan saka program bebarengan karo Jerman. Wigati dicathet yen sanajan akeh negara ora gelem ngedol senjata menyang Ankara kanggo nanggepi "invasi" Suriah, Berlin tetep kerja sama karo Turki.

Kaya sing dikarepake, program iki bakal nambah anggaran Jerman kanthi signifikan. Ing wektu sing padha, Turki percaya yen kapal selam Jerman bakal menehi keuntungan ing wilayah kasebut.

Kangge, katon kapal selam proyek Reis cedhak Ankara kuwatir Yunani. Ing Athena, dheweke percaya yen pamrentahan kapal selam sing kasebut ing ndhuwur proyek Jerman bakal nyebabake kahanan sing ora stabil ing Mediterania wétan. Utamane, kapal selam anyar bisa digunakake dening Turki kanggo operasi spionase ing perairan wilayah Yunani utawa Siprus, uga kanggo nggawa senjata sing bisa ngrusak infrastruktur anti-kapal selam Yunani.

Kanggo kapal selam proyek Reis, padha dilengkapi, miturut pangembang, karo mesin diesel inovatif sing ora mbutuhake udhara kanggo operate. Akibaté, kapal selam Jerman bisa tetep ing banyu suwene 20 dina, sing meh kaping pitu kapasitas kapal selam diesel konvensional. Kajaba iku, piranti kasebut meh ora bisu, sing ing babagan iki menehi kauntungan saka kapal selam nuklir, reaktor sing ora bisa "ditutup".
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    46 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +6
      Juli 5 2021
      kanggo nanggepi "invasi" Siria

      Kenapa intrusi ing kuotasi? Carane ana invasi bersenjata saka negara manca karo pendhudhukan sakteruse
      1. +3
        Juli 5 2021
        Kutipan saka Mitroha
        kanggo nanggepi "invasi" Siria

        Kenapa intrusi ing kuotasi? Carane ana invasi bersenjata saka negara manca karo pendhudhukan sakteruse

        Iki minangka komentar sing bener! Prekara kasebut kudu diarani kanthi jeneng sing tepat, utamane nalika krisis politik ing jagad iki - sadurunge perang!
        1. 0
          Juli 5 2021
          Wigati dicathet yen sanajan akeh negara nolak adol senjata menyang Ankara kanggo nanggepi "invasi" Suriah, Berlin terus kerjasama karo Turki.

          Wigati dimangerteni manawa iki ditindakake kanthi kabijakan sing luwih moderat - Ibu Kanselir Angela Merkel !!!

          Lan apa sing bakal kelakon ing Jerman lan ing donya, nalika kanggo ngganti Merkel ing Jerman kanggo daya ing pemilu bakal rabid penganut wayang saka Washington kang anti-Rusia kabijakan Pentagon teka?

          Dadi apa sing kedadeyan ing Jerman ora mung Yunani, nanging uga Rusia!
          1. +3
            Juli 5 2021
            Jerman tumindak banget kontradiktif.
            Mesin tank, contone, dilarang.
            Nanging dheweke nggawe kapal selam kanggo wong Turki.
            1. +3
              Juli 5 2021
              Kutipan: Alex777
              Jerman tumindak banget kontradiktif

              Jerman tumindak kanthi konsisten.
              Yen perusahaan wis mlebu kontrak, bakal nepaki, preduli saka kahanan politik, nganti dilarang ing tingkat legislatif.
              Conto apik yaiku pambangunan TPA kasebut ing Rusia. Senadyan histeria nglawan Rusia sawisé aneksasi Crimea, Jerman terus mbangun. Dibangun ing 95%, lan mandheg, senadyan denda abot, sawise padha dilarang dening hukum.
              Persetujuan kanggo pambangunan kapal selam iki ditandatangani ing 2015, sadurunge kampanye nglawan Turki diwiwiti. Jerman mung nglakoni kewajibane.
        2. -3
          Juli 5 2021
          Apa sing bising? Perdogan nampa proyek 214 prau, iki minangka versi ekspor proyek 212 kanthi kapabilitas suda. Jerman lan Italia duwe proyek 212 kapal, lan Israel duwe proyek sing luwih apik 212. Aku ora weruh alesan kanggo gupuh.
          1. +4
            Juli 5 2021
            Quote: Wali Tembok
            Apa sing bising? Perdogan nampa proyek 214 prau, iki minangka versi ekspor proyek 212 kanthi kapabilitas suda. Jerman lan Italia duwe proyek 212 kapal, lan Israel duwe proyek sing luwih apik 212. Aku ora weruh alesan kanggo gupuh

            sepisanan. Ngomong babagan "gupuh", sapa sing sampeyan maksudake ing kene - wong Yunani? utawa kanggo Rusia? Iku isih beda!

            Kapindho. Jumlah kapal selam lan jinis gaman liyane - nalika nyiapake negara kanggo perang panas - wis mesthi penting kanggo kabeh negara!
            Contone. Sadurunge Perang Dunia II, komposisi senjata kuantitatif lan kualitatif diwilang kanthi teliti ing negarane dhewe lan ing negara liya - mungsuh lan sekutu - pancen kabeh negara sing banjur melu perang ing Perang Dunia II.. Ing wektu sing padha, miturut kabisan dhewe lan kabisan negara liya, ing donya ana lomba senjata lan militerisasi masyarakat kanthi target panangkepan lan pertahanan sing ditemtokake.

            Kanggo Yunani bisa dadi PANIC, kaya sing sampeyan ucapake. A kanggo Rusia, iki ora PANIC, nanging REALISM dhasar minangka GUIDE kanggo tumindak kanggo Kamentrian Luar Negeri, Kamentrian Pertahanan lan Komplek militèr-industri Rusia. Lan Gusti Allah ngalang-alangi kita ilang ngarsane soko ing soko!

            Dadi aku pribadi ora nuduhake IDEALISM sampeyan kanthi referensi PANIC.
            Aku ndhukung penulis artikel.

            S.N. Lazarev | Sinis lan Idealis
        3. +1
          Juli 5 2021
          Kutipan: Tatyana
          Kutipan saka Mitroha
          kanggo nanggepi "invasi" Siria

          Kenapa intrusi ing kuotasi? Carane ana invasi bersenjata saka negara manca karo pendhudhukan sakteruse

          Iki minangka komentar sing bener! Prekara kasebut kudu diarani kanthi jeneng sing tepat, utamane nalika krisis politik ing jagad iki - sadurunge perang!

          Oh Tatyana, sampeyan bener, nanging sampeyan ora pengin perang banget .. Mungkin wektu iki Rusia bakal diunekake saka perang donya? Piye wae miring, kaya arbitrators .. Wong wis kesel, lan kita duwe losses ageng loro ing wilayah lan ing populasi Slavic.
          1. +2
            Juli 5 2021
            Sayange, ing kasus mahach, sampeyan ora bakal ditindakake. Kenging punapa?
            a) Sampeyan duwe sumber daya lan wilayah.
            b) Sampeyan kurang ekonomi. Industri kasebut sacoro prakteke rusak.
            c) Sampeyan ora kuwat ing istilah ilmiah lan teknis. Sampeyan mung urip amarga apa sing dikembangake ing USSR, sing anyar yaiku ZERO. SU-57 - USSR. Armata - USSR, uga, lan luwih mudhun dhaftar.
            d) Elitmu dudu duwekmu maneh. Dhuwit lan real estate lan anak - ing EROPA LAN AS. Apa sampeyan mikir yen Lavrov lan PutiPu bakal menehi prentah kanggo ngebom kutha-kutha ing ngendi anak-anake, real estate lan dhuwit? (Ora mung Lavrov lan PutiPu, kabeh "elit" Panjenengan. Sakperangan alesan, libral paling vile ing Amerika Serikat, sing pours slop ing USA, duwe anak lan bisnis ing Amerika Serikat, lan real estate banget. Lan padha ora duwe. kewarganegaraan Rusia, utawa China ana.
            e) Elitmu lumpuh lan ora kuwat. "Yen ngono, kita bakal menyang swarga lan dheweke bakal mati." omong kosong opo iki? Apa skizofrenia iki? Apa dheweke serius? Yen mangkono, dheweke butuh wong bodho. Yen ora, sampeyan kabeh kudu pindhah menyang bodho, amarga "wong shawala." Apa sampeyan bisa mbayangno yen Stalin, utawa Churchill, utawa Frederick Agung utawa Bismarck bakal nindakake omong kosong, omong kosong kaya ngono? Aku ora.
            f) Sampeyan ora duwe ideologi. NO. Apa sing bakal ditindakake para prajurit lan ngadeg ing mesin (sing ora ana) kanggo mburi? Kanggo Sechin, kanggo Akhmedov kanggo Friedman? Sampeyan duwe setengah saka negara skizofrenia. Dheweke pengin bali "Kanggo Rusia ing wektu NiKalashka kaping 2" lan pindhah menyang parade "Rejimen Abadi" kanthi potret saka Strangler Kucing Nikalashka iki. Crystal Hatchers, Io. Lan sampeyan ngrameke parade kamenangan USSR liwat Jerman ing Flags Vlasov. Inggih, iki kira-kira yen Amerika Serikat bakal ngrayakake Memorial Day ing gendéra Imperial Jepang. Sampeyan duwe kawah badut kostum sing ningkataké pangkat lan menehi penghargaan. Kita uga duwe wong kaya ngono - penembak lan reenactor airsoft. Mung kita ngerti yen dheweke main prajurit, lan dheweke ora entuk hak istimewa kanggo awake dhewe, nanging badut sampeyan ora entuk.

            Yen sampeyan mikir yen kelemahane durung dianalisis kaping 50 lan ditemokake, sampeyan salah. Kasunyatan sing padha nulis artikel admiring babagan Armata, SU-57, Boreas, etc., etc ... ora flatter dhewe. Iki nyebabake adonan kanggo kompleks industri militer. Aku wis nulis yen buku "Soviet Military Power" tiba ing tanganku, emnip saka taun 70th release. Ing kana dheweke nulis babagan T-62 lan MiG23, sing nggawe aku bangga karo USSR. Ing babagan kekuwatan bedhil lan proteksi waja, T-62 ngluwihi kabeh modifikasi M60 lan M48, yen MiG-23 nduweni kaluwihan sing akeh banget ing kacepetan lan tingkat pendakian ing kabeh pejuang AS sing ana. Apa iki ditulis? A) Kanggo meden-medeni wong awam - supaya ora blather ing kasunyatan sing padha mundhakaken pajak "Yen ora, Rusia bakal teka lan njupuk adoh omahmu ing pinggiran kutha." B) nggawe dhuwit. Komplek industri militer pancen pengin mangan. Senator lan anggota kongres sing nyekel saham ing kompleks industri militer tartamtu iki. Cara kerjane? Aku nerangake. Ora suap, kabeh sah.
            Senator / Congressmen tuku saham, ayo ngomong McDonnell Douglas (wicara babagan 70s). Banjur "ahli independen saka Pentagon" nerbitake buku "Soviet Military Power". Dheweke njupuk buku iki lan menyang SENATE. Kaya - kita butuh pejuang anyar. Senator, waving "panemu ahli", ngalahake dhuwit kanggo McDonnell Douglas (lan yen sampeyan ora menehi, sampeyan ora patriot, lan, mbok menawa, malah agen Soviet, amarga sampeyan ora pengin USA dadi. kuwat), McDonnell Douglas nampa pesenan kanggo berkembang modifikasi saka F ana -4 (taun 1970), lan kanggo pangembangan fighter F15 anyar. McDonnell Douglas entuk bathi (perintah pemerintah), lan para senator / kongres sing duwe saham McDonnell Douglas iki entuk penghasilan. Kabeh iku legal, ora sogokan.

            Dadi, yen ana kumpulan, sampeyan, sayangé, ora bakal bisa lungguh. Lan ora bakal ana perang nuklir. Ya, Putin lan kabeh elit sampeyan ora bakal njupuk roti sing kuat kanggo anak-anake. Lan yen Gusti Allah ngalang-alangi bakal ana kumpulan, sing lungguh ing Siberia bakal begja. Amarga China bakal teka ing kana, tanpa Antifa, tanpa BLM, tanpa LGBT ..
            1. 0
              Juli 6 2021
              Angkatan Bersenjata Federasi Rusia bakal tahan sawetara wektu, negara kesiapan tempur lan armada senjata non-nuklir sing kasedhiya, sampeyan bisa ngetung babagan iki. Nalika unit personel ilang, bakal jelas manawa panguwasa bisa nggawe keputusan lan nolak. Ana wong sing nemtokake lan cerdas ing Rusia, politisi lan wong militèr sing bisa, yen ana, kanggo njupuk alih setir lan, yen perlu, nyerang habitat dalang, ing kahanan sing ora bisa dihindari saka kekalahan militer. Bocah-bocah ing kana utawa rampokan ora bakal dadi masalah maneh. Yen Freemason mutusake agresi langsung marang Federasi Rusia borjuis, dheweke bakal ngresiki kabeh wong ing wilayahe.
              1. 0
                Juli 6 2021
                Mnda. Freemason buntut sungu, ing collusion karo reptilians saka Nibiru marang resik lan kabeh-jelas "Wong - God-bearer" saka Aryans Sejati. Iki klinik, kancaku. Sampeyan kudu menyang rumah sakit. Terapi haloperidol lan electroshock. Lan zvizdyulami medical saka orderlies. Miturut cara, sampeyan ora duwe sing nemtokake. Sampeyan dhewe mbusak Jendral Lebed. Ya, para Dewa ora bakal terus-terusan ngirim penyelamat, nanging sampeyan mateni dheweke kanthi konsisten. Lan para raja, sing bisa nindakake soko normal saka sampeyan, lan Stalin, lan Andropov lan Lebed, lan malah akeh liyane. KOWE ORA DUWE. Kejaba badut-badut. wong enom sing digawa munggah dening Pussy Riots lan Tiktokers saka gender incomprehensible, didol karo kabeh giblets saka elit, dhuwit-grubbers lemak insolent / ngapusi ing ageman wanita sing ilang kabeh gisik lan dadi kacang saka impunity dhewe - ROC CJSC, Lan ora kurang snickering saka birokrat impunity dhewe, oligarki, gangster (sing bener siji lan padha). Aku ngerti yen "Wong-wong kuwi kaya kilat, sampeyan ngerti babagan dheweke nalika nyerang," ujare Tsao Tsao. Nanging Cara PU sampeyan kanthi tekun nyingkirake wong-wong kuwi saka kekuwatan lan tentara. Sial, aku nonton sandiwara sampeyan sing diarani "Parade Kemenangan ing ngisor kain Vlasov." bengok-bengok. BUDDHist Shoigu dibaptis sadurunge Parade. Sampeyan, kanca Shoigu, nyopot salibmu, utawa nganggo celana jero, sampeyan wong Budha utawa Kristen. Lan, kanthi cara, ing mobil digawe kanggo Perang Donya II, tandha identifikasi tentara tsarist. Sayange, tembung Vlasov, sayangé, bener. Vlasov menang. Lan sampeyan ngarepake Komunis China bakal menehi tandha kanggo sampeyan? Ha, aku ngguyu ing arah umum sampeyan (Monty Python). Komunis China nganggep sampeyan kaya potongan. Kang ngiyanati guru-gurune, lan ngrusak apa sing digawe dening Guru lan Bapak lan Simbah mengko lan direksa nganggo getih. Sampeyan ngerti, yen wong Cina lan Jepang ngkhianati Guru utawa ngkhianati warisane Bapa, iku sing paling keterlaluan.
                Aku mung bakal mbaleni manawa kneading diwiwiti, mula wong-wong sing manggon ing wilayah sing bakal menyang China bakal entuk bathi.
                1. 0
                  Juli 6 2021
                  Ana, kancaku, kita duwe kabeh lan kabeh. Dheweke ora diijini mlebu nalika pipa lagi mlaku lan massa abu-abu gerilya mangan raine, ngonsumsi. Sing nalika shvarknet bakal Alignment temen beda.
                  Kita bener tumindak raja, Andropov, ketoke, brewed iki kekacoan karo pemugaran saka kapitalisme bosok. Uga, dheweke nemokake Juruwilujeng Tanah Air kanggo aku.
                  Ing kabeh poin liyane, aku dadi pendiri sampeyan. Pancen. Nanging aku ora kelangan optimisme sing ana ing Bolshevik komunis, lan aku percaya karo Rakyat Rusia.
                  1. 0
                    Juli 6 2021
                    Apa sampeyan bener menehi sanksi marang para raja? Sapa kita"? Apa sampeyan karo kanca-kanca? Kajaba ing peran-playing. Ya, lan ora perlu isin, aku uga seneng main peran lan rekonstruksi. Minangka lelucon Amerika lawas, "Apa tegese 'kita', polisi pucet?" Lan raja apa sing diomongake? Aku ngomong babagan Alexander 2nd, Paul 1st, Peter 3rd. Lan karo matine Ivan the Terrible lan matine Peter Agung, ora kabeh cetha. Iku malah kurang cetha karo Andropov. Nalika aku maca, dheweke bakal mbalekake artel lan koperasi, kaya ing Stalin, lan umume dheweke bakal nindakake reformasi sing ditulis dening Stalin lan Beria. Nanging diwenehi kasunyatan sing ing 90s sembarang skizofrenia karo komputer bisa nulis sembarang "ngumumke" omong kosong lan "nyuwek tutup" lan "ngetokaké" everyone lan kabeh, iku mokal kanggo entuk bebener. Sampeyan bisa nemokake "dokumen ngrusak" apa wae. Miturut cara, kabeh negara lungguh ing TV lan ngisi bank saka iku. Lapangan kaelokan ing negara bodho. Aku maca, lan terus pracaya Andropov arep, ing tangan siji, kanggo ngencengi ngawut-awut ing nomenclature partai lan supplier, ing tangan liyane, kanggo bali artels lan koperasi, lan katelu kanggo miwiti quietly mudhun jarum lenga. Maneh, iki aku wis maca lan krungu. Alamiah, sampeyan bisa menehi kula pranala babagan ngelawan, uga, supaya aku bisa menehi pranala menyang sembarang omong kosong. Kalebu reptilia saka Nibiru, konspirasi karo Mason, lan konspirasi umum karo Anunaki lan Autharks. Menapa malih, yen sampeyan ndhudhuk, sampeyan bisa nemokake carane kabeh padha ngumpul lan mangan matzah karo lard lan sakabeheng karo vodka. Wiwit 90s, sembarang graphomaniac lan psycho duwe kesempatan kanggo miwiti vyser karo "wahyu" sabanjuré kanggo massa. Kene lan Fomenko, kene lan charlatans liyane saka sajarah. "Ing abad kaping 18 padha perang karo Nukleus, sing tegese padha duwe Perang Nuklir ing Eropah." Lan uga, ing serios lengkap, aku maca sing padha ngomong tembung Inggris stern (setir kapal) asalé saka tembung Ukrainia sterno ( setir kapal), yaiku, protoukry mulang wong Inggris kuna babagan urusan maritim. Ing gelombang informasi slops lan manure sing wungu nalika KGB censorship dibusak, sampeyan bisa nemokake "jurnalisme" apa wae.
                    Miturut cara, sampeyan ora sok dong mirsani sing sanalika KGB censorship dibusak, "pencipta" kita ora nggawe film worth siji. Lan ora ana siji-sijine lagu sing migunani sing ditulis. Ndadekke munggah pikiran tartamtu. Mungkin kabeh film, pagelaran, lan buku sing apik ing jaman Soviet ora ditulis dening "pribadi kreatif asli" kaya Mikhalkov-Barin, nanging wong lanang sing ora katon nganggo sandhangan sipil?
                    Oalah. Aku tetep ngati-ati apa sing kedadeyan. Aku ora nuduhake optimisme sampeyan. Nom-noman sampeyan minangka AUE utawa "konsumen manungsa umum", isih apik yen (durung) dheweke dudu LGBT. (nanging menehi wektu). Aku kanthi ati-ati ndeleng sapa sing dadi "panguwasa pikiran" ing jaman enom sampeyan, lan dadi wong sing ora ngerti. Nanging, kita ora luwih apik. Lan yen rata-rata Amerika bakal perang yen Amerika Serikat diserang amarga dheweke bakal percaya yen dheweke pribadi nglindhungi omah, mobil (sanajan dheweke ora duwe, nanging bank), mula rata-rata Rusia ora duwe apa-apa kanggo defend. Lan oligarki wis njupuk kabeh.
                    Sampeyan ngomong yen sampeyan pracaya marang wong Rusia. Apik banget. Nanging wong-wong Rusia entuk apa-apa mung nalika Pemimpin jumeneng ing endhas (padha karo huruf kapital), sing, sadurunge wong-wong wiwit entuk apa-apa, dawa lan tediously nggawa wong-wong kasebut menyang negara sing luwih utawa kurang normal kanthi lintang-lintang sing ajaib. Tanpa Pemimpin, sampeyan ora bisa. Persis kaya wong Jerman, dheweke uga nyedhot tanpa Kaiser utawa Fuhrer. Kaya wong Tionghoa, utawa Jepang, sing uga ora bisa nindakake tanpa Kaisar utawa Shogan. Nanging minangka masyarakat, ora siji utawa liyane utawa katelu tanpa Kaiser, utawa ana Shogan, ora bisa. Nanging, Italia ora bisa malah karo Pemimpin :-). senajan maneh, individu, Italia sing cerdas, praktis, cetha-witted lan educated wong. Nanging minangka masyarakat, ora dadi luwih. Breakdowns saka Eropah. Bebarengan karo Irlandia. Loro-lorone sing lan indifferences liyane lan gouging saka ukuran universal ..

                    Lan iman ing wong Rusia, salah siji Ukrainia utawa Yahudi ana, iku salah. Kesalahan gedhe. Mesthine ora ana "Rusia", "Kazakhs", "Belarusia" ing negara kasebut, lan ora ana wong liya. Mesthine mung "wong Soviet". "Aku ora duwe Castilians utawa Basques, Aku mung duwe Spaniards" - Jendral Franco. "Kita mung duwe siji wong ing negara kita - wong Tionghoa" - Mao. "Kita ora bakal duwe Prusia, Baden Bandentsev, Bavarians, Saxon ... kita mung bakal duwe Jerman" - Otto Von Bismarck. Lan multinasionalitas lan multikulturalisme mung ora bisa. Iki dituduhake kanthi jelas dening Austria-Hongaria, lan USSR ora pati jelas. Eropa saiki yakin babagan iki. Ngeculake "korban kolonialisme sing ditindhes" lan "pengungsi apes sing ora salah." Ana negara, ana negara sing mbentuk negara. Contone, ing AS iku Anglo-Saxon. Sing diarani WASPs. Protestan Anglo Saxon Putih. Lan negara makarya nalika padha, lan kelompok liyane sing nuduhake paling saka nilai, dhasar, adat, tradhisi lan konsep budaya Anglo-Saxon padha akèh-akèhé. Sanadyan wong Katulik uga angel diasimilasi. Lan sanalika kelompok liyane muncul, kanthi sistem nilai sing beda banget, lan muncul kanthi jumlah gedhe, negara kasebut staggered lan saiki kabeh jinis Rothschilds lan Soros sregep goyang.
                    Mula negara kudu siji basa, siji budaya (yaiku sistem nilai, tradhisi, pondasi, konsep, adat istiadat, lan toleransi minimal), kudu dadi siji wong. Lan ora babagan fenotipe, nanging babagan mentalitas.
                    1. 0
                      Juli 6 2021
                      Mentalitas minangka landasan. Nanging ing tatanan multinasional kayata USSR iku beda. Iku perlu kanggo nyabrang lan pestle everyone menyang denominator umum, i.e. nggawa Rusian? Iku ora nyata, Bolsheviks ora bakal sukses, njupuk menyang akun tugas utama, kanggo ngilangi psikologi saka pedagang pribadi egois. Volume gedhe banget. Ora bakal ana USSR. Kita njupuk dalan sing disederhanakake, nyengkuyung beda nasional ing kerangka wong siji. Banjur kabeh beku.
                      Aku uga maca babagan Andropov, babagan upaya kanggo mulihake sosialisme Stalinis. Nanging apa masalahe, amarga kepala Kantor ora ngerti bajingan sing direkrut lan bener-bener dilebokake ing bangku Kremlin. Yagene, ing taun 91, nalika gopota, guild-mongers lan "intelligentsia kreatif" liyane nurunake simbol kediktatoran proletariat, sawetara ewu bersenjata nganti untu, para perwira sing dilatih ngunci awake dhewe ing bangunan kasebut tanpa mbusak scum iki ing instan? Ya, Kantor humpbacked, mesthi, di resiki metu cukup, nanging misale jek sing kabeh Chekist padha mental disiapake kanggo kudeta. Kader isih Andropov. Nang endi wae ditandhani, kanggo 6 taun, aku ngetung liyane ing jumlah kuwi. Apa dheweke ora ngerti yen sosialisme dibubarake?
                      1. 0
                        Juli 6 2021
                        Kutipan: Essex62
                        Ing endi wae sing diwenehi label, sajrone 6 taun, aku ngetung liyane

                        Sampeyan mbokmenawa ora manggon ing mburi USSR?
                        1. 0
                          Juli 7 2021
                          Aku salah siji sing mbela sosialisme iki ing 93m. Lan aku duwe sawetara kontak karo juru tulis, liwat hubungan kulawarga. Wong sing padha, ing Gedung Agung ing Dzerzhinsky Square, biasane tetep. Iki uga ditrapake kanggo tentara. Padha ngetung ing sumpah tanpa mandegake kudeta, lan sawetara kabuka ndhukung usurper Yeltsin, storming ing Gedhung Putih, murub ing sah wong Soviet daya.
                2. -1
                  Juli 11 2021
                  Sampeyan, kanca Shoigu, nyopot salib sampeyan, utawa nganggo celana jero, sampeyan wong Buddha utawa Kristen
                  Eyange mesthine dibaptis dadi Ortodoks nalika umur limang taun.
      2. +3
        Juli 5 2021
        - ing Turki, dheweke percaya yen kapal selam Jerman bakal menehi keuntungan ing wilayah kasebut.
        Ing Segara Ireng utawa Mediterania, kaya sing dipikirake wong Yunani?
        Kapal selam diesel-listrik DATA uga bisa digunakake minangka "minzag" ing jero banyu, sing kanthi signifikan nambah kemampuan tempur.
        Ing wektu sing padha, wong Turki ngupayakake nggawe aliansi karo Georgia lan Azerbaijan.Kanthi persetujuan diam-diam saka Anglo-Saxon, kabeh padha, cadangan "ora langsung" NATO ing Transcaucasus.
        Sapa ngerti, bisa uga dheweke pengin tekan Caspian 9 ing mangsa ngarep ...
    2. +3
      Juli 5 2021
      Aku wonder apa Turki padha munggah?
      Ora apik banget yen padha nyusup ing pesisir kita.
      1. -6
        Juli 5 2021
        Sultan mutusake kanggo nyegerake Olimpiade lan sukses ngetrapake rencana kasebut, anggere kita nyatakake keprihatinan lan ora ngeculake tomat kanggo nanggepi agresi langsung lan mateni personel militer Rusia.
        1. +3
          Juli 5 2021
          Personil militèr Turki, lan ora mung ana, uga mati. Lan ing kelompok.
          1. -4
            Juli 5 2021
            Angkatan Bersenjata Federasi Rusia brazenly lan defiantly demolishes pesawat Turki saka langit? Nalika iku? Mangga link.
            Lan sampeyan ora kudu ngomong babagan bis karo pilot Turki sing rusak. Mungkin kita, utawa bisa uga wong liya. Kasunyatan karusakan pesawat tempur lan helikopter kita katon ing saindenging jagad lan kekuwatan borjuis dibuwang. Kepiye dheweke ngusapi awake dhewe kanthi ngirim para Olimpiade ing ngisor kain putih kapitulasi. Wong tuwa saka Politbiro ora ngidini iki.
            1. +3
              Juli 5 2021
              Secara pribadi, aku bisa menyang Suriah, aku melu ing kana. Nanging aku ora gelem. Panggonan mati. Dadi mungkin dheweke nggawa paket gambar sing menarik))
              Googled "kalahne kolom Turki", ana akeh perkara))
              1. -2
                Juli 6 2021
                Google ndudhuk jero lan amba. Ana apa-apa kaya Dryer kobong Mudhun ana. Serangan udara pungkasan ing kolom kendaraan lapis baja diterangake ing teks lan video, ora ana sing spesifik. Lan pira wektu wis liwati wiwit iku.
                Dakkandhani, kanca kanca, yen dheweke njotosi sampeyan, apa sampeyan bakal kekancan karo wong kasebut? Yen ora ing sparring, mesthi, apa olahraga, ora sikap.
    3. +5
      Juli 5 2021
      Piri Reis minangka kapal selam diesel-listrik Turki pisanan sing dibangun miturut proyek Jerman modern "Type-214TN". Iki dijenengi miturut navigator Turki lan kartografer Kakaisaran Ottoman. (IN)
    4. Komentar wis dibusak.
    5. +9
      Juli 5 2021
      Diesel opo iki, bebas hawa? Lan karakteristik kinerja ora digawa. Artikel kasebut nyenengake. Aku arep nggoleki. ngguyu
      Ing kene: Dawane kapal selam 68,4 meter, ambane awak 6,3 meter, total pamindahan ing jero banyu 1860 ton. Kapal kasebut digawe nggunakake teknologi siluman, dilengkapi pembangkit listrik gabungan diesel-listrik / anaerobik (sel bahan bakar VNEU). Durasi sing diumumake ing jero banyu luwih saka 10 dina. Kacepetan ing banyu - nganti 20 knot, ing permukaan - 12 knot. Ambane nyilem - nganti 400 meter. Crew - 40 wong.

      Kapal selam proyek Tipe-214 duwe wolung tabung torpedo 533-mm, bersenjata karo torpedo abot Mk 48, rudal anti-kapal Harpoon, lan ing mangsa ngarep - misil anti-kapal Atmaca. Padha bisa nyetel minefields.
      Kabeh padha, VNEU ing sel bahan bakar. Kapal serius.
      1. -1
        Juli 5 2021
        Karakteristik kinerja sing curiga. Salah siji wong Turki ngapusi utawa penulis iku wong sing adoh banget saka topik iki.
      2. 0
        Juli 5 2021
        Tepat, ing bahan bakar? Utawa, sawise kabeh - "Stirling"?
        1. +3
          Juli 5 2021
          Tepat, ing bahan bakar? Utawa, sawise kabeh - "Stirling"?


          Ora ana Stirling. Motor listrik konvensional, baterei lan sel bahan bakar (nyedhiyakake listrik, ora kanggo diesel !!!!! wassat ) kursus 4-nodal cilik, ing ngendi dheweke bisa nyeret awake nganti kru kesel urip kaya iki ... ngguyu Prau ora bisa "mabur" ing VNEU. Iki dudu reaktor nuklir.
          Kajaba iku, sorotan Jerman kaping 212 yaiku kasus baja non-magnetik. Dheweke ora menehi teknologi iki marang sapa wae. Ing 214, Piece biasa saka wesi.


          Mesin Diesel: 2 x MTU 16V-396 (3.96MW)
          Generator pengisian daya: 2 x Piller Ntb56.40-10 0.97 MW
          2 x modul sel bahan bakar HDW PEM BZM120 (120kW x 2)
          Penggerak: 1 x Siemens Permasyn (2.85MW)
          Kacepetan: permukaan 12 knot / 20 knot ing jero banyu
          Kacepetan sel bahan bakar: kira-kira 2-6 knot
          Jembar lumahing: 19.300 km
          Jarak ing jero banyu: 780 km ing 8 knot
          Range sel bahan bakar: 2.310 km ing 4 knot
    6. -11
      Juli 5 2021
      Ing kene, kapal selam bisu Amerika asring mlebu ing wilayah perairan Federasi Rusia tanpa digatekake. Nanging padha ora gumunggung.
      Lan wong Turki sing mbangun Toko lan apa stink.
    7. +3
      Juli 5 2021
      Ing wektu sing padha, Turki percaya yen kapal selam Jerman bakal menehi keuntungan ing wilayah kasebut.

      Aku kudu nambah - "rampung sabdho"
      Amarga padha ditentang dening Varshavyanki, sing kudu ajeg lumahing ing RDP.
      1. 0
        Juli 5 2021
        VNEU punika, mesthi, kertu trump kuwat, nanging mungsuh utama kapal selam punika bidang, iku meh ora cukup kanggo ngatur spearfishing kanggo saben liyane ing banyu saka Piala Donya.
      2. +1
        Juli 5 2021
        Aku pengin nyathet yen instalasi mandiri udara dudu panacea kanggo kabeh. Saliyane +, uga duwe -. Ora kebeneran yen Jepang bali menyang kapal selam diesel-listrik ing kapal selam pungkasan.
    8. +2
      Juli 5 2021
      mesin diesel inovatif sing ora mbutuhake hawa kanggo operate

      Sawetara jinis mobile perpetuum.
      Nobilevka kudu diwenehake marang insinyur Jerman utawa koresponden kanggo penemuan kasebut.
    9. +1
      Juli 5 2021
      Apa mesin diesel mlaku tanpa oksigen?
      Bab liyane yaiku yen prau nggawa pasokan oksigen.
    10. +6
      Juli 5 2021
      Kanggo kapal selam proyek Reis, padha dilengkapi, miturut pangembang, karo mesin diesel inovatif sing ora mbutuhake udhara kanggo operate.

      Mesin diesel kuwi ora ana ing alam. Apa pancen angel kanggo ndeleng sumber lan ora nulis omong kosong.
      Mesin diesel ing kapal Project 214 mung digunakake kanggo navigasi permukaan. VNEU - adhedhasar sel bahan bakar hidrogen kanthi membran pertukaran proton.
    11. 0
      Juli 5 2021
      Napa Jerman isih durung menang maneh ing wong pulo kanthi piranti kaya ngono?!
    12. kig
      +2
      Juli 5 2021
      [kutipan] Penampilan kapal selam proyek Reis ing Ankara kuwatir banget Yunani [kutipan]
      Lan Rusia ora peduli?
      1. 0
        Juli 5 2021
        A. dheweke pancen ora butuh
        b. Gigemon ora bakal ngidini iki
        V. wong pulo duwe soko malah adhem.
    13. 0
      Juli 5 2021
      Ayo padha mikir yen Varshavyanki bakal nganggep iki nalika nyebar roti jahe.
    14. +2
      Juli 5 2021
      Kapal sing apik banget, paling ora miturut katrangan. Bakal angel banget kanggo Varshavyanka kanggo saingan karo dheweke.
    15. +3
      Juli 5 2021
      Tanggal 28 Dhésèmber 2006, Wakil Sekretaris Industri Pertahanan Kementerian Pertahanan Nasional Turki mènèhi panyuwunan kanggo proposal, sing direvisi tanggal 12 Juli 2007. Wiwit tanggal 22 November 2007, perusahaan industri pertahanan laut kayata DCNS Prancis, Navantia Spanyol lan kemitraan bisnis Jerman-Inggris Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW) / Marine Force International LLP (MFI) wis ngirim proposal. Sawise rampung proses evaluasi, tanggal 22 Juli 2008, keputusan diumumake kanggo miwiti negosiasi kontrak karo HDW/MFI Business Partnership luwih dhisik. Ing Agustus 2008, rembugan diwiwiti. Kapal selam Diesel-electric Type 214 saka ThyssenKrupp kanthi sistem Air Independent Propulsion (AIP) dipilih, lan program diwiwiti dipasang ing awal 2009. Kontrak antarane Kementerian Pertahanan Industri Turki lan konsorsium HDW/MFI ditandatangani tanggal 2 Juli 2009. Proyek €2,060 milyar mulai berlaku tanggal 22 Juni 2011. Kapal selam kasebut bakal dibangun ing galangan kapal angkatan laut Gölcük kanthi nggunakake bahan. paket sing diwenehake dening HDW / MFI. Kapabilitas galangan kapal bakal nggedhekake konstruksi lan nglengkapi kapal selam.-class - https://ru.xcv.wiki/wiki/Reis-class_submarine Submarine -class - https://ru.xcv.wiki/wiki/Reis-class_submarine



      Turki nyiksa dheweke nganti suwe, nanging kayane wis entuk ...
    16. +3
      Juli 5 2021
      Ing babagan kapal selam Jerman, dheweke uga mangan ing Yunani, nanging wong-wong Yunani ora ngomong yen pancen apik tenan!
      Wong-wong Yunani mbayar dengue gila kanggo wong-wong mau, nanging padha ora pengin pindhah ing banyu, lan yen padha menyang ing banyu, banjur padha ora arep menyang lumahing. eseman
      Yaiku udakara 15 taun kepungkur ing kana, mula mula dheweke mulang kepiye carane dadi kapal selam? eseman
    17. 0
      Juli 5 2021
      kanggo nanggepi "invasi" Siria
      kok ing kuotasi? Wong Turki nembe nyerbu. Lan ora perlu kuotasi ing kene.
    18. +2
      Juli 5 2021
      Mesin diesel bakal tansah dadi titik sing ringkih, amarga mesin diesel nggawe gangguan sajrone operasi, prau kasebut mung meneng wae. kanggo anggere padha pindhah ing motor listrik powered by batre. Kabeh instalasi bebas udhara iki, kayata MESMA lan liya-liyane, ora kurang swara tinimbang reaktor kapal selam nuklir, lan diesel minangka barang sing rame banget lan kapal selam diesel paling rentan sajrone operasi, sing kudu diisi baterei. Kauntungan saka kapal selam diesel Jerman lan Jepang yaiku baterei kanthi kapasitas dhuwur.
    19. -3
      Juli 5 2021
      Erdogan ora bakal ngidak-idak Rusia, mesthi! Nanging barang-barang sing ora becik bisa ditindakake kanthi tenang.
      Nalika kita butuh Turki ing konfrontasi karo Amerika Serikat, kita ora kudu sumpah sadurunge
      Pancen, nyatane, Turki mung resmi kadhaptar ing NATO, mula dheweke nindakake kabijakan lan ngandelake Rusia kanthi licik.
      Ayo ndeleng apa sing kedadeyan .. Nanging Jerman wiwit nyengkuyung lan nglawan sapa? Iku pitakonan?

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"