Présidhèn Tajikistan mréntahaké kanggo mobilisasi 20 pasukan cadangan amarga kahanan ing tapel wates karo Afghanistan.

102

Ana laporan saka Tajikistan babagan kahanan sing saya tambah parah ing tapel wates karo Afghanistan. Minggu kepungkur dilaporake manawa kasus upaya nyabrang tapel wates karo wong bersenjata wis saya kerep. Gegayutan karo kahanan sing wis ana ing Dushanbe, rapat luar biasa Dewan Keamanan republik kasebut dianakake. Iki dipimpin dening Presiden Emomali Rahmon.

Présidhèn dhawuh marang kepala departemen militèr, Letnan Jenderal Sherali Mirzo, kanggo nggerakake 20 prajurit saka cadangan angkatan bersenjata. Uga, pesenan babagan kabutuhan kanggo njupuk langkah-langkah penting kanggo njamin keamanan ditampa dening kepala Kamentrian Dalam Negeri Tajikistan, Rakhimzoda Ramazon Khamro.



Presiden Tajikistan:

Ngelingi kahanan sing luwih parah ing wilayah ing tapel wates Afghanistan lan Tajikistan, aku pitunjuk kanggo njupuk langkah-langkah khusus kanggo njamin keamanan negara lan bangsa ing tapel wates negara kita.

Rahmon nyathet yen ora bisa nglirwakake kenaikan ketegangan, sing ana gandhengane karo mundurake pasukan AS lan kontingen militer liyane saka Afghanistan.

Pasukan tambahan militèr Tajik bakal dikirim menyang wilayah sing nduweni tingkat bebaya paling dhuwur babagan kemungkinan terobosan formasi bersenjata saka wilayah Afghan. Dheweke bakal mbantu para pengawal tapel wates kanggo nyegah perdagangan narkoba, uga lalu lintas sing ekstremis lan teroris.

Miturut Dewan Keamanan Republik Tajikistan, kelompok bersenjata ilegal ing Afghanistan saiki nguwasani nganti telung perempat saka kabeh tapel wates Afghan-Tajik. Sadurungé kacarita sawetara detasemen militer Afghan dipeksa mundur menyang wilayah Tajik amarga ana serangan teroris.
  • Facebook/Presiden Tajikistan
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

102 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Juli 5 2021
    Présidhèn Tajikistan mréntahaké kanggo mobilisasi 20 pasukan cadangan amarga kahanan ing tapel wates karo Afghanistan.
    . Banjur, nalika ana tilas Taliban, dheweke ora munggah ing njaba ... lan saiki, ora jelas kepiye kedadeyan kedadeyan???
    1. +5
      Juli 5 2021
      Kutipan saka roket757
      Banjur, nalika ana tilas Taliban, dheweke ora munggah ing njaba ... lan saiki, ora jelas kepiye kedadeyan kedadeyan???

      Kahanan kasebut serius, kanthi kedok militer Afghan ing Tajikistan, lsp. militan sing dituku lan dipelajari dening AS bisa bocor ..
      Amer isih licik lan wis suwe ngimpi ngobong Asia Tengah ing tapel wates Rusia! Punika bajingan, carane padha nemokke kabeh ing cara licik lan nandur modhal akèh dhuwit ing operasi iki "Anaconda" ..
      1. + 15
        Juli 5 2021
        Kutipan saka roket757
        nalika ana sing mantan Taliban, padha ora menek njaba

        Dadi Taliban ora munggah.
        Iku "militan sing dilatih AS" sing menek. Ing guise saka mundur saka Taliban.
        1. -1
          Juli 6 2021
          Ora ketompo carane Rusia kudu ngirim maneh pengawal tapel wates menyang tapel wates Afghan. Pancen angel percaya karo kekuwatane tentara Tajik.
          1. +3
            Juli 6 2021
            Quote: Sipil
            Ora ketompo carane Rusia kudu ngirim maneh pengawal tapel wates menyang tapel wates Afghan. Pancen angel percaya karo kekuwatane tentara Tajik.

            Pilihan sing ora apik, amarga akeh alasan ...
        2. 0
          Juli 6 2021
          Ana lapisan saka macem-macem alasan, kalebu. kekeluargaan/kewarganegaraan....
          Iki hemorrhagic kanggo dangu.
      2. 0
        Juli 6 2021
        Ora preduli "operasi licik" apa wae sing cocog karo "mitra", panguwasa lokal utawa tanggane, padha kaiket ing kono kanthi lengkap ... saiki bakal ana akibat saka kegiatane.
    2. -4
      Juli 5 2021
      Artikel iku bab apa-apa! Lan kepiye presiden iki arep nyelehake ing wilayahe sing setia, mesthine Amerika Serikat, pengungsi, maneh ing prentah saka administrasi pi_ndo? Lan kepiye iki konsisten karo perjanjian CSTO, sing kalebu Tajikistan? Apa dheweke mutusake kanthi sukarela nyelehake barang sing padha karo ISIS ing negarane kanthi tatanan eksternal? Saka teroris ala sing digawe Amerika Serikat ing Afghanistan, sampeyan kudu nglindhungi teroris sing apik, sing uga digawe dening pi_ndos! Lan kudu Tajikistan nglindhungi, nglakoake lan Feed wong? Utawa bisa uga luwih apik dening pesawat menyang Pi_ndosiya, padha duwe pluralisme ing kono, lan pikun pikun ing panguwasa .... Urip wong ireng penting, urip Afghans sing penting kanggo USA, wah, ayo padha njupuk.. ..
      1. +7
        Juli 5 2021
        Kutipan saka: VO3A
        Artikel iku bab apa-apa!

        artikel warta murni, apa maneh sing pengin sampeyan krungu?
        1. -3
          Juli 5 2021
          Aku wanted siji Piece saka warta disambung menyang liyane babagan akomodasi pengungsi! Menapa malih, kabar kapindho punika sethitik sadurungé saka pisanan ing artikel, lan seger! Lan ing situs iki ... Apa saiki wis jelas?
          https://topwar.ru/184641-ssha-namereny-razmestit-afganskih-bezhencev-na-territorii-treh-sredneaziatskih-respublik.html
          Sampeyan mbokmenawa uga ora maca warta ing situs, minangka penulis artikel kosong?
          1. +8
            Juli 5 2021
            Sampeyan mbokmenawa uga ora maca warta ing situs, minangka penulis artikel kosong?

            Tangan ing ati - ora ana ing artikel sing ujar manawa Tajikistan sarujuk dadi tuan rumah para pengungsi kasebut.
            1. -8
              Juli 5 2021
              Minangka kacarita, Menteri Luar Negeri Uzbekistan lan Tajikistan saiki ngunjungi Washington lan direncanakake yen persetujuan sing cocog babagan akomodasi para pengungsi bakal ditandatangani ing mangsa ngarep. Kajaba iku, Amerika Serikat duwe niat njaluk ijin saka Tashkent lan Dushanbe kanggo nindakake pengintaian saka wilayahe. Pentagon nindakaké tekanan ing kasunyatan sing bakal migunani kanggo republik dhewe, amarga Taliban wis tekan watese.

              Apa lan ngendi kanggo nyelehake?
              1. +7
                Juli 5 2021
                Apa lan ngendi kanggo nyelehake?

                Tangan ing ati. Ditulis ing ireng lan putih "AS kepengin". Dheweke pengin akeh perkara.
          2. +2
            Juli 5 2021
            Kutipan saka: VO3A
            Aku wanted siji Piece saka warta disambung menyang liyane babagan akomodasi pengungsi! Menapa malih, kabar kapindho punika sethitik sadurungé saka pisanan ing artikel, lan seger! Lan ing situs iki ... Apa saiki wis jelas?
            https://topwar.ru/184641-ssha-namereny-razmestit-afganskih-bezhencev-na-territorii-treh-sredneaziatskih-respublik.html
            Sampeyan mbokmenawa uga ora maca warta ing situs, minangka penulis artikel kosong?


            Napa Tajikistan kudu tanggung jawab kanggo "bazaar kiwa" saka Amerika Serikat. Iki minangka impen Amerika udan kanggo nempatake pangkalan ing Asia Tengah.

            Tajikistan duwe tujuan lan solusi dhewe. Tajikistan nyuwara lan nerangake apa sing ditindakake lan ngapa.

            Babagan fantasi Amerika, kirim pitakonan menyang Departemen Luar Negeri.
            1. -8
              Juli 5 2021
              Aku luwih seneng karo Administrasi Rusia !!! Ing kana sampeyan kudu ngirim pitakonan lan njaluk jawaban, apa ora?
              https://www.youtube.com/watch?v=69O_D-46Xno
              https://www.youtube.com/watch?v=2teWGQY5HLk
              1. -2
                Juli 5 2021
                Kutipan saka: VO3A
                Aku luwih seneng karo Administrasi Rusia !!! Ing kana sampeyan kudu ngirim pitakonan lan njaluk jawaban, apa ora?
                https://www.youtube.com/watch?v=69O_D-46Xno
                https://www.youtube.com/watch?v=2teWGQY5HLk


                Sampeyan nulis:
                Kutipan saka: VO3A
                Aku wanted siji Piece saka warta disambung menyang liyane babagan akomodasi pengungsi! Menapa malih, kabar kapindho punika sethitik sadurungé saka pisanan ing artikel, lan seger! Lan ing situs iki ... Apa saiki wis jelas?
                https://topwar.ru/184641-ssha-namereny-razmestit-afganskih-bezhencev-na-territorii-treh-sredneaziatskih-respublik.html
                ----

                Kabar kasebut babagan Rencana Basah AS, sing ora ana sing dibutuhake, ora ana sing bakal ngetrapake. Ya, Amerika Serikat duwe Wishlist dhewe kanggo ngrampungake masalah kasebut, iki ora bakal mbantu ngrampungake masalah kita.

                Napa kita kudu ngubungake rencana kita karo rencana Amerika Serikat. Padha pancen jejeg kanggo kita.

                Tajikistan mbangun tumindake tanpa fokus marang usulan-usulan sayap kiwa saka Amerika. Lan iku bener.
              2. 0
                Juli 5 2021
                Kutipan saka: VO3A
                Aku luwih seneng karo Administrasi Rusia !!! Ing kana sampeyan kudu ngirim pitakonan lan njaluk jawaban, apa ora?

                Lha, langsung kok rame neng kene?
        2. -1
          Juli 5 2021
          ora
          sampeyan ngomong babagan artikel tartamtu
          1. -14
            Juli 5 2021
            Aja bodho sayang...
            Sampeyan ora kudu kerja minangka link transmisi, lan mung ... Ing tentara, wong kasebut diarani: sirahe ciyut !
            Aku menehi Assessment, lan sampeyan nemokake fault karo Assessment, komentar sampeyan ora ana pangertèn ... Downwind ..., weather vane ... Ing komentar, informasi lan analisis, lan sampeyan duwe ... KOSONG!
            Plus wanted?
            1. +8
              Juli 5 2021
              Kutipan saka: VO3A
              Apa sampeyan pengin plus?

              nggih, miturut pratelan sampeyan, sampeyan pengin hype nalika sampeyan mutusake kanggo ngritik artikel warta sejatine, sampeyan pancen nggegirisi.
      2. +3
        Juli 5 2021
        Artikel iku bab apa-apa!

        Dadi nulis sampeyan. Lan kita bakal ngormati. keprungu
        1. Komentar wis dibusak.
    3. +6
      Juli 5 2021
      Vitya prYuvet! Reservists marang dilatih lan murub ing militan? Piye wae, angel percaya yen dheweke bakal bisa nolak ...
      1. +2
        Juli 5 2021
        Muga-muga padha mlaku ing ngarep planet, lan nelpon Ivan Rusia kanggo pitulung. Kabeh gampang diremehake lan sel lokal uga bakal tangi, banjur bakal ana geni. Lan motivasi dheweke ora yakin apa urutane.
      2. +2
        Juli 5 2021
        Kutipan saka: sabakina
        Reservists marang dilatih lan murub ing militan?

        Iku bener! Butuh 2 (rong) taun latihan keras lan intensif kanggo prajurit sinau ilmu militer ... Luwih apik 3. Lan supaya amunisi lan bahan bakar diesel tanpa watesan. Nanging mesthi kedadeyan kaya ngono.
      3. +3
        Juli 5 2021
        Kamulyan halo! hi Aku ora ngerti kenapa dheweke menehi minus ..., misale jek ora ana pernyataan antar benua ing sisih sampeyan. Dene wadyabala Tajikistan, ing kana ana satuan-satuan kang dilatih. uga, contone. https://topwar.ru/36344-specnaz-tadzhikistana.html
        Aku wedi mung dheweke ora siyap kanggo nglindhungi wates lan wilayah, uga, kaya Pengawal Rusia, uga, bisa uga sethitik liyane versatilely disiapake, nanging ing jumlah cilik. Minangka kanggo pangayoman saka wates, mung ana 201. kanggo kita pranyata wates karo Afghanistan luwih penting. Alah. iki bener...
        1. -2
          Juli 5 2021
          Pashtun Tajik... omong-omong, singa pandsher iku etnis Tajik..... bakal ditembak?
      4. +1
        Juli 5 2021
        gumantung sapa sing bakal ngunggahake kanthi kedok cadangan
      5. +2
        Juli 6 2021
        Reservist kanggo reservist regejegan. Dhewe kaya ngono. Wis perang.
      6. +1
        Juli 6 2021
        Wigati prajurit
        panggedhe lokal, malah presiden, main game sing, pemimpin gedhe, pamikir, etc. ...ora usah ngguya-ngguyu dolanan pakdhe-gedhe, ora uwis-uwis uwis-uwis!
        Lan ya, sampeyan kudu njupuk siji, sisih tengen ....
      7. 0
        Juli 6 2021
        ..apa sing luwih penting - swiwi utawa sikil?..
    4. +8
      Juli 5 2021
      AS, kaya biasane, bener kanggo awake dhewe.
      Dituduhake mbangun "bendungan" saka militan, kanthi keterlibatan wong Afganistan sing setya marang dheweke, lan nalika militan lan obat-obatan tekan massa kritis, dheweke ninggalake kabeh wong lan mbukak "gerbang". Nglangi saiki Tajiks lan tanggi liyane ... ing getih.
      1. +4
        Juli 5 2021
        Kutipan: Terenin
        AS, kaya biasane, bener kanggo awake dhewe.
        Dituduhake mbangun "bendungan" saka militan, kanthi keterlibatan wong Afganistan sing setya marang dheweke, lan nalika militan lan obat-obatan tekan massa kritis, dheweke ninggalake kabeh wong lan mbukak "gerbang". Nglangi saiki Tajiks lan tanggi liyane ... ing getih.

        Bener Gennady .. Padha teka munggah karo rencana licik kanggo getih liyane ing arah saka Rusia. Lan padha wisuh tangan, kaya-kaya ora ana apa-apa. negatif
        1. +6
          Juli 5 2021
          Kutipan saka xorek
          Kutipan: Terenin
          AS, kaya biasane, bener kanggo awake dhewe.
          Dituduhake mbangun "bendungan" saka militan, kanthi keterlibatan wong Afganistan sing setya marang dheweke, lan nalika militan lan obat-obatan tekan massa kritis, dheweke ninggalake kabeh wong lan mbukak "gerbang". Nglangi saiki Tajiks lan tanggi liyane ... ing getih.

          Bener Gennady .. Padha teka munggah karo rencana licik kanggo getih liyane ing arah saka Rusia. Lan padha wisuh tangan, kaya-kaya ora ana apa-apa. negatif

          Lan apa sing dikarepake Vitaly saka Anglo-Saxon? Padha tansah, ing panas geni lan getihen, enriched piyambak.
          1. +2
            Juli 5 2021
            Kutipan: Terenin
            Lan apa sing dikarepake Vitaly saka Anglo-Saxon? Padha tansah, ing panas geni lan getihen, enriched piyambak.

            Saiki wis dibangun maneh lan ora munggah maneh ..
            Maneh padha provokasi kita perang donya lan dheweke dhewe pengin lungguh ing pinggir, kaya biasane. hi negatif
            Bang bebarengan lan satelite uga!
            Kaya sing dikandhakake Putin kanthi bener, "Kita bakal ngrusak pusat pengambilan keputusan" dhisik, banjur kabeh liyane ..
    5. -1
      Juli 5 2021
      Turks, Aku suggest. Deleng ing peta Turan gedhe.
      Akeh banget kabeh karo taipych ngelingake Eloizych. Austria, Sudetenland, Polandia lan bungkus..
      1. +4
        Juli 5 2021
        Aku pengin nuduhake manawa ora ana sing entuk manfaat saka kemajuan Taliban ing njaba Afghanistan. Mung sijine dhewe ing panggonan pemimpin negara iki lan katon saka sudut pandang. Kanggo China, iki masalah Uyghur; kanggo India, Jammu lan Kashmir. lsp..
        Lali babagan impen Sultan iki - ora bakal ana Turan Agung. Kazakhstan, contone, ora bakal ngganti aliansi karo daya nuklir kanggo Erdogan dongeng. Sing mesthi. hi
        1. -1
          Juli 5 2021
          Aku Erdogan njupuk apa ngambang kaya ing bolongan es.
          Kanggo wong Tajik, perbandingan kasebut cocog. Kanggo dheweke, Taliban minangka palu.
          Atusan ewu tentara bayaran, sing ora ana panjaluk.
      2. Turan Agung - manunggal basa Turkic bangsa. Pashtun lan Tajik dudu wong Turki. Taipych ora samesthine dadi panguwasa sing paling dhuwur, mula dheweke bakal angel mbenerake kenapa dheweke munggah ing kana.
    6. 0
      Juli 6 2021
      Aku curiga yen "tsyriks" Tajik ora beda banget karo kemampuan tempur karo mitra ing sisih liya tapel wates, sing lagi diremuk dening Taliban.
  2. +2
    Juli 5 2021
    Rakhmonov? sedulur Inggih sampeyan menehi! apik

    Umumé, bubuk mesiu kudu tetep garing! ya prajurit
    1. +6
      Juli 5 2021
      Kutipan saka keeper03
      Rakhmonov? sedulur Inggih sampeyan menehi! apik

      Umumé, bubuk mesiu kudu tetep garing! ya prajurit

      Ora ana, ora, lan ora bakal dadi negara merdika ing ruang pasca-Soviet, kaya sing dibayangake dhewe, nyatakake "kamardikan".
      Lan muspra kita nindakake karo wong-wong mau, kaya negara-negara lengkap, supaya padha puff pipi Jahwéh, kaya ing Rusia, rudeness ing dalan padha ...
      Masalah sing sithik, lan puluhan teip, klan, klan sing sengit-sengit katon ing negarane ... lan pamrentahan sing paling "kuwat" dadi siji saka sepuluh teip sajrone limang detik.
  3. -8
    Juli 5 2021
    Taliban ora bakal nyerang Tajik tanpa instruksi presiden bintang kasur. Dheweke wis dipanggang lan ngenteni prentah FAS. Ngenteni reaksi Rusia.
    1. -4
      Juli 5 2021
      Quote: Jenis
      Taliban ora bakal nyerang Tajik tanpa instruksi presiden bintang kasur. Dheweke wis dipanggang lan ngenteni prentah FAS. Ngenteni reaksi Rusia.

      Taliban ora bakal menek, nanging ing guise saka pengungsi lan militer Afghanistan, iku cukup bisa lan banjur ing wayahe padha bisa ngatur "wengi piso" .. Lan rush luwih!
      Dheweke bakal ngalahake Kazakhstan kaya piso liwat mentega .. Lan wates-wates kasebut ora ditutupi, umume, supaya pos-pos tapel wates, ora jelas apa sing ditindakake, iki saka Rusia.
      Lan wong Kazakh ora duwe apa-apa, sawetara penjaga ing tlaga, lsp. ngumpulake baksheesh Ugh sial. Ngenteni!
      1. +1
        Juli 5 2021
        Kutipan saka xorek
        Lan wong Kazakh ora duwe apa-apa, sawetara penjaga ing tlaga, lsp. ngumpulake baksheesh Ugh sial. Ngenteni!

        Saliyane piranti kasebut, nelayan sing taat hukum tegese, ing kono pasukan keamanan bisa luwih akeh, nutup pom bensin utawa pabrik vodka.
        Nanging kanthi cara apa, miturut pendapat sampeyan, Vitaly, militan saka Afghanistan nembus Kazakhstan lan ngluwihi opo
    2. +8
      Juli 5 2021
      Quote: Jenis
      Ngenteni reaksi Rusia.

      ya wis. Tugas kanggo misahake pasukan Rusia ing sawetara fronts.
      Lan, sampeyan kudune ora nglilani awak kebungkus kaya bruwang ing guwa.
      1. +3
        Juli 5 2021
        Kutipan: Terenin
        Quote: Jenis
        Ngenteni reaksi Rusia.

        ya wis. Tugas kanggo misahake pasukan Rusia ing sawetara fronts.
        Lan, sampeyan kudune ora nglilani awak kebungkus kaya bruwang ing guwa.

        Damn, iki carane kelakon .. Kita mangertos carane unbalance kita hi
        1. +6
          Juli 5 2021
          Kutipan saka xorek
          Kutipan: Terenin
          Quote: Jenis
          Ngenteni reaksi Rusia.

          ya wis. Tugas kanggo misahake pasukan Rusia ing sawetara fronts.
          Lan, sampeyan kudune ora nglilani awak kebungkus kaya bruwang ing guwa.

          Damn, iki carane kelakon .. Kita mangertos carane unbalance kita hi

          hi
          Miturut kabeh aturan mburu ... Hyenas rumangsa yen wong (populasi) ing Rusia ora cukup kanggo nglindhungi wilayah kasebut ...
          Ya, lan "kolom kaping lima" ngarepake dheweke, supaya yen sukses, dheweke diidini dadi pengawas.
  4. +3
    Juli 5 2021
    Pitakonan yaiku kenapa dheweke kudu menek menyang tanggane, dheweke duwe cukup kerja ing omah, lan lalu lintas kaya saiki lan bakal entuk dhuwit akeh.
    1. +5
      Juli 5 2021
      Kutipan saka Ryaruav
      Pitakonan yaiku kenapa dheweke kudu menek menyang tanggane, dheweke duwe cukup kerja ing omah, lan lalu lintas kaya saiki lan bakal entuk dhuwit akeh.

      Tanpa injeksi anyar lan serangan teroris ing sisih, geng kasebut mangan awake dhewe.
  5. + 10
    Juli 5 2021
    9 wong tentara Tajikistan lan 000 wong Rusia 7500. Lan banjur ana 201 cadangan bebarengan. Sapa sing ngusulake angka kuwi. 20 pangkalan ora elek gegaman, yen mbuwang apa-apa saka Rusia.
    1. +1
      Juli 5 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      Yen ana sing dibutuhake, dheweke bakal mbuwang saka Rusia.

      Kita bakal setya marang prentah Ilyich. Ayo tulung sedulur Tajik
    2. -1
      Juli 5 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      9 tentara Tajik

      Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan saiki lan 90-an abad pungkasan, iki minangka rong beda gedhe, saiki Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan bisa nindakake operasi mandiri .... Tatarstan duwe Angkatan Udara dhewe, RTV. lan Pertahanan Udara, thanks kanggo Federasi Rusia, Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan nampa akeh V lan VT , perwira Angkatan Bersenjata Republik Tajikistan dilatih paling akeh ing institusi pendidikan tinggi Rusia, non - pejabat sing ditugasake ing pusat pelatihan ing wilayah Tajikistan dhewe dening instruktur militer Rusia ....
      https://tj.sputniknews.ru/20210122/voennaya-mosch-tajikistan-1032669894.html
      7500 wong Russian 201 basa.

      Ora babar pisan.
      Secara total, pangkalan kasebut duwe luwih saka 6 ewu personel militer.

      https://tehnowar.ru/25350-tadzhikskiy-forpost-pochemu-na-201-y-baze-god-schitayut-za-tri.html
      Ing struktur, WB 201 minangka MSBR sing dikuatake.
      Lan banjur langsung 20 cadangan.

      "Partisans" dimaksudake kanggo iki, kanggo mbebasake pasukan utama Angkatan Bersenjata saka tugas sekunder lan nambah sing terakhir karo unit marching ... lan ora kanggo nguatake Angkatan Bersenjata ... wektu, yen ora ekonomi ora bakal entek buruh ....
      Sebagéan gedhé pasukan cadangan mbokmenawa bakal dibuwang kanggo nguatake pos-pos perbatasan, kantor komandan lan pos papriksan ing wilayah tapel wates Republik Tatarstan ..., kaya infantri ringan, utawa malah kanggo nindakake karya teknik ing tapel wates (murah lan nyenengake). .....
      Federasi Rusia bakal nyedhiyakake senjata cilik lan senjata artileri, seragam lan peralatan kanggo "partisan" ...
      Yen mung desa-desa Tajik ora tunduk marang propaganda, kaya ing Afganistan.

      Ing kana, kabeh wis ditemtokake dening para pinituwa .... lan ana sing bisa dibandhingake karo ....
  6. +1
    Juli 5 2021
    Aku ngerti yen sing nembus tapel wates iku wong Tajik Afghan?
    1. +1
      Juli 5 2021
      Kutipan saka Xlor
      Aku ngerti yen sing nembus tapel wates iku wong Tajik Afghan?

      Mesthi, lan dilatih dening Amerika Serikat, kanggo tumindak sakteruse ..
    2. +1
      Juli 5 2021
      Kutipan saka Xlor
      Aku ngerti yen sing nembus tapel wates iku wong Tajik Afghan?


      Ora mesthi Tajik. Iki minangka pengawal tapel wates Afghan, ora mung kanthi sengaja ngungsi menyang Tajikistan, nanging mung mlayu ngliwati tapel wates karo Taliban, negara ing sisih liya wates Tajikistan.

      Tajikistan ngemas "pembelot" iki lan dikirim bali menyang Afghanistan.

      Ora ana masalah pengungsi.
      Lan kasunyatan manawa Tajikistan mutusake kanggo ngiyatake pengawal tapel watese kanthi bener ora tenang ing sisih liya tapel wates, layanan tapel wates Afghan, paling ora saiki, ora bisa njamin kontrol ing bagean kasebut.
  7. +6
    Juli 5 2021
    Secara pribadi, mratelakake panemume yen Amerika sacara khusus mbatalake pasukan supaya bisa nambah hemorrhagic. Sejatine ing semangate.
    1. -1
      Juli 5 2021
      Kutipan saka: skif8013
      Secara pribadi, mratelakake panemume yen Amerika sacara khusus mbatalake pasukan supaya bisa nambah hemorrhagic. Sejatine ing semangate.

      Dibagi lan digdaya.. Iki slogan kanggo abad ing sajarah donya.
    2. 0
      Juli 5 2021
      Ya, keputusan sing logis lan akibat sing dikarepake. Ora kaya artikel bodho babagan Amerika sing mlayu saka Afghanistan
    3. +2
      Juli 5 2021
      Kutipan saka: skif8013
      Secara pribadi, mratelakake panemume yen Amerika sacara khusus mbatalake pasukan supaya bisa nambah hemorrhagic. Sejatine ing semangate.


      Kaya-kaya duwe pilihan kanggo mundur utawa ora. Yen dheweke bisa manggon ing Afghanistan, dheweke bakal tetep luwih adoh.

      Hubungane karo China saya mundhak, lan bisa uga konfrontasi militer bakal tuwuh. Logis yen China nanggapi kanthi asimetris, China ditekan menyang wilayah Taiwan, China nanggapi ing Afghanistan.

      China -> Pakistan -> Taliban =
      Pati_kanggo_Amerika_in_Afghanistan.

      Mulane, padha drape nalika ana kesempatan,
      nindakaken tanpa korban, nyoba kanggo nyimpen pasuryan.
    4. +1
      Juli 5 2021
      Ora mung pendapat sampeyan. Ing siji gerakan, akeh wong diwenehi wasir.
  8. +2
    Juli 5 2021
    Kasunyatan iku ISIS konsentrasi pasukan ing Afghanistan More
    sing paling kuwatir yaiku warga negara sing radikal, Tajik lan Uzbek.
    Wong Tajik ngrebut prajurit Afghan, lan wong Uzbek padha mbalik.
    Pamrentah republik kudu nglalekake perselisihan lan ngadeg bebarengan nglawan ancaman invasi Islam.
    Ing wektu sing padha, mriksa soliditas CSTO
  9. +3
    Juli 5 2021
    Tajikistan minangka anggota CSTO lan Taliban ngerti iki, yen kahanan saya tambah parah, ora mung Federasi Rusia, nanging uga Kyrgyz lan Kazakhs bakal ngadeg kanggo Tajiks, nanging paling kamungkinan Taliban ngerti "garis abang Kremlin" ", ana persetujuan tartamtu lan padha ora bakal munggah menyang Asia Tengah, nanging padha uncontrolled Taliban, kelompok bersenjata Afghan bisa surak Rahmon lan co, ana arah utama gerakan militan saka Afghanistan ing Tajikistan punika Gorno-Badakhshan Otonomi. Wilayah, arah Khorog lan Moskow, ing taun 90-an fundamentalis Islam dibentuk ing kana, utamane saka Pamiris lokal lan wong anyar Afghan.
    1. +2
      Juli 5 2021
      Quote: COMMANDERDIVA
      nanging uga Kyrgyz karo Kazakhs

      0+0=...
      Wong Kyrgyz ora butuh pejuang njaba. Paling ora ing tlatah Kyrgyzstan, ing bagean kasebut (paling akeh), sing dikenal nalika taun kamardikan.
      Aku ora mikir yen wong Kazakh bakal lunga saka Kazakhstan menyang perang kaya ngono, ing ngendi ana wong sing bisa njupuk arah.
      1. 0
        Juli 6 2021
        Yen kita nganggep yen rezim Rahmon tiba ing pukulan para fundamentalis Islam, ing arah kemungkinan terobosan militan saka Afghanistan menyang Asia Tengah, banjur rezim ing Kyrgyzstan, Kazakhstan, Uzbekistan lan Turkmenistan bakal tiba kaya ing domino, iki disusun dening Washington ing siji wektu nalika padha diterbangake ISIS menyang Afghanistan saka Suriah lan Irak, nanging Taliban localized ancaman iki, ketoke ora tanpa bantuan saka negara peduli, supaya Taliban ora bakal njaluk menyang negara iki, kajaba "alam bébas. " lan kelompok bandit sing ora bisa dikendhaleni, nanging angkatan bersenjata negara-negara Asia Tengah iki bakal ngatasi dhewe.
      2. WFP
        0
        Juli 6 2021
        Dheweke bakal lunga. Wiwit taun 93, kazbat ing keselarasan Khorog-Kalaikhumb wis cukup makarya. Ivanov, iku bener, padha dibagi karo Serikbaevs banjur ...
        Umumé - warta kanggo konsumsi domestik. Padha bakal scrape bebarengan "partisans", drive menyang pusat latihan, nggodho lan kettykpa.
        1. 0
          Juli 6 2021
          Kutipan: WFP
          Dheweke bakal lunga. Wiwit taun 93, kazbat ing keselarasan Khorog-Kalaikhumb wis cukup makarya. Ivanov, iku bener, padha dibagi karo Serikbaevs banjur ...

          Akeh wektu wis liwati. Akeh sing wis owah. Aku ora duwe gagasan lengkap babagan kesiapan tempur lan kemampuan kanggo nepaki kewajiban sekutu, nanging ing pendapat pimpinan Kamentrian Kebudayaan Rusia saka "konvokesi pungkasan", aku ora nggawe reservasi, Kamentrian saka kabudayan.
          Ing ngendi sampeyan lungguh, sampeyan bisa mudhun.
          Aku bakal tetep pendapatku dhewe, iku subyektif.
    2. +1
      Juli 5 2021
      Quote: COMMANDERDIVA
      nanging uga Kyrgyz karo Kazakhs

      utamané Kyrgyz
  10. -3
    Juli 5 2021
    Lan apa sing kudu kita kuwatir, kita karo Taliban sing dilarang ing Rusia, kita rembugan ing Moskow.

    Lan iki adoh saka riko pisanan kanggo kita, organisasi Taliban sing kita begalan saka kita (ora mung iku hard kanggo ngomong, iku isih mokal kanggo ngerti).
    1. 0
      Juli 6 2021
      Sampeyan bisa ngerti gambar Pompey karo Taliban? apik
  11. +2
    Juli 5 2021
    Lan kene maneh .... sipping Rusia iku sendok lengkap. Tajik bakal buyar sanalika padha mambu goreng. Rusia kudu nyebarake pasukan lan aset kanthi basis 201 pangkalan. Kanggo nyegah mbaleni saka kepungkur.
  12. +5
    Juli 5 2021
    Nah, Taliban, wah, ora kaya ora DENGAN DUKUNGAN AMERIKA. Taliban tansah didhukung Pakistan.
  13. +3
    Juli 5 2021
    Disaranake ngirim cadangan saka expanses Rusia
    1. 0
      Juli 5 2021
      Apa sampeyan, nanging prakiraan, carane ngethok? Rusia kudu mbayar luwih akeh, nanging ing kanthong 0 utawa sethithik banget. Apa sampeyan ora pengin nggarap kita? Sing paling peteng wis ngomong babagan kasunyatan sing luwih akeh dibutuhake ing kene.
    2. -1
      Juli 5 2021
      Kutipan: Pasukan Katelu
      Disaranake ngirim cadangan saka expanses Rusia

      Ing expanses Ukraina ... contone, mbebasake Donbass menyang wates administratif?
  14. +2
    Juli 5 2021
    Watesan antarane Tajikistan lan Afghanistan dawane watara 1300 km. Miturut standar saiki, 1 divisi wektu tentrem (kira-kira 12000 wong kanthi peralatan lan gaman). Kanggo sukses nutupi tapel wates sing dawa ing kondisi siyap kanggo serangan, garis pertahanan divisi ing ngarep, miturut standar, ora luwih saka 12 km. Yen dipérang dadi pos papriksan, posko, banjur adhedhasar 1 pos papriksan / pos, departemen 20 wong, banjur total mbutuhake pos - 3250, lan kanggo wong - watara 65 wong. - komposisi saiki kiriman kuwi. Nanging iki kira-kira lan kondisional. Sing. mung 000 divisi sing dibutuhake kanggo kontrol kondisional Cairan liwat kabeh tapel wates Tajikistan. Miturut Internet, jumlah tentara Tajik kira-kira 6 jiwa.
    20000 partisan liyane bakal diarani. Dheweke rencana kanggo ngatur kiriman seluler ing dalan lan dalan saka tapel wates menyang republik, ora jelas kepiye lan sapa sing bakal koordinasi, apa cara komunikasi sing bakal digunakake. Kajaba iku, ing Tajikistan, partisan lan pemberontak ora ilang ing endi wae. Lan ora bisa dicopot saka akun kasebut.
    Siji-sijine cadangan operasional ing kana yaiku Pangkalan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, kanthi jumlah 7000 wong. kanthi peralatan lan gaman.

    Ing cara murni amatir, aku percaya yen sawise clash utama pisanan utawa nyoba kanggo break liwat saka Afghanistan ing sisih lor saka geng utawa detasemen diatur saka Taliban utawa lapangan brigade alam bébas, utawa kafilah obat gedhe, pangkalan udara kudu digawe. ing Tajikistan, saka ngendi kanggo miwiti karo UAV kanggo ngontrol tapel wates Afghanistan, cepet nyerang saka udhara marang pasukan gedhe dikenali ing kadohan saka 10-15 km. saka tapel wates jero menyang Afghanistan.
    Ing tingkat Kamentrian Luar Negeri, ngumumake yen, kanggo njamin keamanan wates kidul CSTO, Rusia netepake zona sing ora bisa mabur lan demiliterisasi ing jarak kasebut saka tapel wates. Yen wilayah tapel wates dikuwasani dening pasukan pemerintah resmi (saiki) Afghanistan - mung ana intelijen, nanging ing ngendi kontrol Taliban, ISIS lan geng liyane - tanpa mercilessly bom!
    1. +3
      Juli 5 2021
      Watesan Tajikistan karo Afghanistan dawane udakara 1300 km

      Ya, nanging ana kompleks lan ora bisa dilewati ing endi wae. Lan tapel wates dhewe kudu dilengkapi pos-pos wiwit jaman Soviet.
      Miturut Internet, jumlah tentara Tajik kira-kira 85 jiwa.

      Lan ing kene sampeyan salah karo urutan gedhene ... Zero minangka tambahan.
      Aku sejatine sifate amatir percaya yen sawise clash utama pisanan utawa nyoba kanggo break liwat saka Afghanistan ing sisih lor geng utawa detasemen diatur saka Taliban utawa lapangan brigade alam bébas, utawa kafilah tamba gedhe, pangkalan udara kudu digawe ing Tajikistan, saka kang kanggo miwiti karo UAV kanggo ngontrol tapel wates Afghanistan

      Iku misale jek kula sing iki kudu rampung wis, tanpa ngenteni clash. Alhamdulillah, UAV wis teka. Komplek Orlan-10 wis kadhaptar ing kono, nanging umume luwih kaya dolanan. Kanggo nambah wong-wong mau karo "Orion" bakal gain banget serius.
      1. +1
        Juli 6 2021
        Minangka kanggo "wis", aku setuju, nanging kita kudu piye wae mutusake ing Taliban. Sawise kabeh, padha karo kita ing Januari karo delegasi. Yen sampeyan miwiti ngebom dheweke, mula bisa diidak-idak khusus, lan ora mung geng liar.
        Lan yen kita ngenteni persetujuan karo Taliban ing saben target (apa iku utawa ora), mula ora ana gunane kanggo nindakake serangan kasebut. Taliban minangka klompok sing rada cedhak karo ISIS lan Islamis radikal liyane, lan dheweke, ing kasus apa wae, duwe wedhus ireng ing kulawarga. Lan mulane, saben persetujuan kasebut bakal mili menyang tapel wates karo maksud ala lan bisa nutupi utawa nyebarake utawa ngliwati wilayah serangan sing direncanakake lan terus menyang tapel wates. Iku ora prasaja.

        Mulane, siji-sijine cara mung kanggo ngumumake 15-20 km kidul tapel wates karo zona sing ora bisa mabur lan kenek kabeh wong sing ora ndhelikake, lan ngandhani Taliban - aja ngganggu, dheweke ora bakal mateni.

        Babagan kiriman tapel wates saka jaman Soviet. Inggih, kita sumurup, ing antarane ana ewonan jalur wedhus ing sadawane perdagangan narkoba, arep lan bakal ngalor. Lan, mulane, dheweke, yen bisa, kudu dikontrol. Lan pasukan lan sarana, yen kita njupuk nganti 10000 wong kanggo ukuran tentara Tajik. (Ana sumber sing beda. Ana sing 85 ewu, ana sing ora yakin 8,5 ewu), umume kucing nangis.

        Mulane, penyebaran patroli UAV dening Rusia minangka tugas sing penting lan penting.

        20 ewu cadangan minangka zilch ing segara geni. Tajikistan dhewe ora bakal nyekel tapel wates lan malah wilayahe yen Mujahidin sing duwe motivasi agama lan politik mlayu menyang sisih lor, lan oposisi dhewe bakal nambah kekacauan.

        Umumé, wektu "identitas nasional, kamardikan lan scolding saka Rusia" kudu rampung, amarga. wilayah sing ora stabil sing akeh tuwuh ing sisih kidul (sing dikarepake AS lan NATO). Lan angkatan bersenjata nasional saka negara-negara kidul ora bakal dilindhungi saka iku amarga jumlah cilik, pengalaman, obsolescence senjata lan peralatan, lan apa sing bisa dakkandhakake! Saben wong ing sisih kidul nduweni mentalitas dhewe-dhewe lan, mulane, wates pertahanan dhewe ing pertahanan. Mung Kekaisaran Rusia lan USSR sadurunge, lan saiki Rusia bisa nyekel sisih kidul lan ngusir gelombang penjajah Islam anyar!
  15. +7
    Juli 5 2021
    Rahmon, mobilisasi ing pasar kutha kita duka
    1. +3
      Juli 5 2021
      Kutipan: Alexey Stepanov
      Rahmon, mobilisasi ing pasar kutha kita

      Kayane luwih akeh situs konstruksi.))
  16. +1
    Juli 5 2021
    Dadi ya, Tajikistan kudu dipikirake. 20% saka populasi Afghanistan iku ètnis Tajik lan duwé tapel wates dawa karo Afghanistan.
  17. 0
    Juli 5 2021
    Ora ana tentara ing Tajikistan. Jumlah total luwih saka 8000 wong ing layanan kasebut. Ora ana angkatan udara babar pisan, telung rolas tank, lan malah kurang artileri. Telpon kanggo 20 reservis sacoro prakteke quadrupling saka tentara.
    Pangarep-arep utama yaiku kanggo pangkalan militer Rusia kaping 201 (nyatane, divisi bedhil bermotor kaping 201).
    1. +3
      Juli 5 2021
      Ya, kabeh padha, kabeh bakal teka kanggo njaluk bantuan Rusia. Miturut cara, iku wis dijaluk. Lan serbaguna. Kanggo tentara Tajik, aku ora duwe ilusi khusus.
    2. -3
      Juli 5 2021
      Kutipan: Stepan S
      Ora ana tentara ing Tajikistan. Jumlah total luwih saka 8000 wong ing layanan kasebut.

      Sampeyan mbantah dhewe. Cacahé Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan ana 9 ewu wong, unité: SV, Mobile Forces, Air Force.
      Yen iki praktis "ora ana" tentara, banjur apa sing kudu dijupuk saka akeh negara NATO?
      Angkatan Udara ora duwe dhewe

      Sayange, ana, kanca-kanca saka Kyrgyzstan bakal ngonfirmasi yen nalika konflik musim panas saiki babagan saluran banyu, dheweke ndeleng dheweke ....
      2,5 atusan tank, udakara 400 operator personel lapis baja, duwe PA dhewe (reaktif lan laras) ...
      Sing paling penting, sampeyan ora ngerti carane ngetung, sampeyan ala karo aritmetika, miturut sampeyan
      Jumlahe rada sithik liyane 8000
      и
      Telpon 20 ewu cadangan, punika wadyabala sakawan
      sepira kerepe sampeyan mbolos kelas yen sampeyan duwe 4 x 8000 = 20?
      ....guru aljabarmu nangis...
      Pangarep-arep utama yaiku kanggo pangkalan militer Rusia kaping 201 (nyatane, divisi bedhil bermotor kaping 201).

      Wis suwe dikurangi dadi MSBR, lan akeh kamp militer lan papan latihan ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan, lan iki ora kedadeyan wingi ...
      Infanteri lan artileri bermotor ing mangsa ngarep nglawan Taliban bakal asale saka Asia, Slavs bakal melu unit sing luwih rumit lan efektif ...
      1. -1
        Juli 6 2021
        Sampeyan mbantah dhewe. Jumlah Angkatan Bersenjata Republik Tajikistan 9 ewu wong

        yen sampeyan nganggep tentara 9000 siap ngusir intervensi, guru NVPku mung nangis. Lan telpon 20 ewu, iki pejuang, lan sing 9000 ewu kalebu kabeh prajurit kasedhiya. Apa sampeyan kesed kanggo Multiply dening kolom? Iki dudu kelas matematika.
      2. -1
        Juli 7 2021
        Kutipan: Lara Croft
        Kutipan: Stepan S
        Ora ana tentara ing Tajikistan. Jumlah total luwih saka 8000 wong ing layanan kasebut.

        Sampeyan mbantah dhewe. Cacahé Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan ana 9 ewu wong, unité: SV, Mobile Forces, Air Force.
        Yen iki praktis "ora ana" tentara, banjur apa sing kudu dijupuk saka akeh negara NATO?
        Angkatan Udara ora duwe dhewe

        Sayange, ana, kanca-kanca saka Kyrgyzstan bakal ngonfirmasi yen nalika konflik musim panas saiki babagan saluran banyu, dheweke ndeleng dheweke ....
        2,5 atusan tank, udakara 400 operator personel lapis baja, duwe PA dhewe (reaktif lan laras) ...
        Sing paling penting, sampeyan ora ngerti carane ngetung, sampeyan ala karo aritmetika, miturut sampeyan
        Jumlahe rada sithik liyane 8000
        и
        Telpon 20 ewu cadangan, punika wadyabala sakawan
        sepira kerepe sampeyan mbolos kelas yen sampeyan duwe 4 x 8000 = 20?
        ....guru aljabarmu nangis...
        Pangarep-arep utama yaiku kanggo pangkalan militer Rusia kaping 201 (nyatane, divisi bedhil bermotor kaping 201).

        Wis suwe dikurangi dadi MSBR, lan akeh kamp militer lan papan latihan ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan, lan iki ora kedadeyan wingi ...
        Infanteri lan artileri bermotor ing mangsa ngarep nglawan Taliban bakal asale saka Asia, Slavs bakal melu unit sing luwih rumit lan efektif ...

        Sampeyan pancene ngluhurake tentara Republik Tatarstan. Lan apa jenis angkatan udara ana? Saperangan pesawat entheng siji-mesin, kayata Tsesna lan sawetara rusty Mi-8s? Sing praktis ora lepas landas. Nyatane, mung pesawat serangan Su-25 Rusia lan grup udara 201 VB saka 4 Mi-24P lan jumlah sing padha Mi-8. Ana uga legenda babagan kemampuan tempur tentara, puluhan jinis seragam, lan iki mung ana ing siji platoon, lan tunik bisa dadi siji werna, lan celonone liyane, plastik "siji lan setengah" ing sabuk tinimbang flasks, sandal utawa sneakers ing sikil tinimbang berets / boots, lack of latihan pertempuran Wajib militer, apa iki minangka indikator gedhene tentara Tajik? Saka unit sing siap tempur, mung pengawal tapel wates sing bisa dibedakake ing kono, nanging mung siji-sijine batalyon udhara. Gorny Badakhshan, lan sing paling akeh wilayah Republik Tentara Tatarstan ora nguwasani kanthi permanen. Kadhangkala unit individu katon ing kono kanggo sementara, nanging tansah diiringi militer Rusia. Dadi dheweke ngandhani bebener, ora ana tentara ing kana. Ing tapel wates, patroli helikopter / UAV kita, pengamat saka pengawal tapel wates kita lan operatives saka Federal Drug Control Service uga ana permanen. Miturut cara, pangkalan 201 wis suwe dadi divisi, mung Kulyab dikurangi saka kutha-kutha, utawa luwih, ditransfer menyang warga, lan personel pindhah menyang Bokhtar. , uga batalyon saka ObrSPN 15rd. . Dheweke wis ana kanthi rotasi wiwit taun 30. Pasukan payung Belarusia teka ing kana pirang-pirang wulan saben taun. Aku ngenteni 3 taun ing Republik Tatarstan, aku ngerti kabeh kahanan ing tentara Tajik. Ya, ana kemajuan sing alon, nanging utamane babagan transfer peralatan Rusia sing dinonaktifake, lan nggawe pusat pelatihan ing pangkalan 2016, ing ngendi sersan / perwira lokal dilatih. Sawetara wong saben taun. nanging malah banjur ana saka wong-wong mau luwih mbutuhake gambar ayu, ora skill.
  18. 0
    Juli 5 2021
    Aku duwe pasien ... ensign sing dilayani ing taun 90-an ing wilayah kasebut, saiki dheweke wis pensiun kanggo janjian (biasa) amarga kesehatane ora kaya ngono. krisis ..... saiki dheweke ngandhani wong-wong bakal ala. ..
  19. +2
    Juli 5 2021
    Iki ngendi lapangan unplowed kanggo esthi skills lan kabisan UAV ing hubungan karo banana tentara. Sing bener 24/7/365 kanggo nggarap target kanthi karakteristik lan parameter sing beda.
    1. 0
      Juli 5 2021
      Aku ora ngerti saka ngendi wong Tajik miskin bakal entuk drone,
      lan Taliban, ketoke, bakal rauh duwe Turki.
      1. +1
        Juli 5 2021
        Lha piye karo wong Tajik??? Ora ana pangarep-arep kanggo wong-wong mau, perlu kanggo ngandelake, kaya biasane, mung ing pasukan dhewe, yaiku, ing l / s sing ditugasake sacara sah ing wilayah sekutu ing CSTO. Nyatane, ora ana sing wani mbantah - siji-sijine pasukan sing penting yaiku pangkalan 201
        1. -2
          Juli 5 2021
          Kaya ing Suriah, ing cendhak.
          Kita ndudhuk lan lungguh.
          1. 0
            Juli 5 2021
            Inggih, apa usulan-usulan nyata kanggo ninggalake? Iki mesthi pitakonan rhetorical. Cara paling apik kanggo njaga tentara ing kesiapan tempur yaiku terus-terusan nyoba ing teater nyata nglawan mungsuh sing wis dilatih.
            1. 0
              Juli 5 2021
              Pitakonan punika retorika - Türkiye (nimbang NATO) ing tapel wates karo Dagestan.
              Azerbaijan sacara de facto dicaplok. Ayo diarani spade spade.
              Acara ing Tajikistan berkembang miturut skenario sing padha.
              Aku, kaya sampeyan, nggoleki jawaban. Azerbaijan ilang. Tajikistan kalah?
              1. +1
                Juli 5 2021
                Kabeh bakal gumantung ing posisi pimpinan Federasi Rusia. Yen padha nyerah maneh, kaya sing wis kedadeyan luwih saka sepisan, mesthine kita bakal kelangan basis lan kontrol ing luar negeri ing wilayah sing angel iki. Ana mung akeh pengungkit kanggo njaga Tajikistan ing pengaruh Federasi Rusia, nanging carane nggunakake, mesthi, ana akeh pitakonan.
  20. 0
    Juli 5 2021
    Aku ora ngerti apa sing dipikirake Rakhmonov ing kana, nanging kumis Taipych, kanthi turan gedhe, jelas metu saka saben grumbulan ing tapel wates Afghan-Tajik. IMHO.
  21. 0
    Juli 6 2021
    Sadurungé kacarita sawetara detasemen militèr Afghan dipeksa mundur menyang wilayah Tajik sing ana hubungane karo serangan teroris.
    mrana lan ngerti sapa sing mlebu ing tanah Tajikistan. Yen padha ora ngirim kabeh Cossacks, banjur akeh - iku manawa.
  22. +2
    Juli 7 2021
    Ing negara kang klanisme iku kabeh ... Ing negara kang warga mung ana kanggo milking ing wangun pajak ... Ing negara kang akeh sing entuk ing njaba negara, padha ora bakal perang kanggo PRESIDEN kuwi, maneh kabeh bakal "ditanggulangi" dening Rusia!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"