Kapal patroli paling anyar saka zona Arktik AOPS / Harry DeWolf (Kanada)

17

Kapal timbal HMCS Harry DeWolf (AOPV-430) sakdurunge diluncurake

Saiki, Kanada ngleksanakake program kanggo mbangun kapal patroli Arktik saka jinis Harry DeWolf. Kapal pisanan kasebut bubar dipasrahake menyang Royal Canadian Naval armadalan pitung liyane kanggo tindakake. Kanthi bantuan saka unit tempur kuwi, Angkatan Laut lan Coast Guard rencana kanggo ngiyataken ngarsane ing segara ing Samudra Arktik, kalebu. ing wilayah sing angel ditekani ditutupi es.

Dalan kanggo konstruksi


Kabutuhan kanggo mbangun kapal patroli generasi anyar pisanan dibahas ing pertengahan taun 5-an. Banjur ana argumentasi yen Angkatan Laut Kanada lan BOHR mbutuhake prau patroli kaya Svalbard Norwegia, sing bisa nggawa macem-macem gaman lan duwe kelas es PCXNUMX (operasi babak taun ing es taunan kanthi kekandelan moderat sing diselingi karo pirang-pirang taun). Ora suwe program Arctic and Offshore Patrol Ship (AOPS) diluncurake, tujuane kanggo ngembangake syarat kanggo kapal anyar.



Ing 2010, project iki klebu ing program galangan kapal strategis, amarga iku bisa kanggo masang desain lengkap lan preparation kanggo construction mangsa. Kontrak pangembangan proyek kasebut diwenehake marang Irving Shipbuilding Inc. (Halifax). Wis ing tahap pangembangan, proyek AOPS bola-bali nemoni macem-macem kesulitan teknis lan liya-liyane. Utamane, dheweke dikritik amarga ora cukup tingkat karakteristik "Kutub Utara" sing diwenehake dening pelanggan.


Kapal ing uji coba segara, 2020

Nanging, karya ora mandheg. Menapa malih, dawa sadurunge rampung, ing Oktober 2011, pesenan pisanan kanggo construction saka kapal pisanan seri muncul. Sesuai karo dokumen iki, pangembangan lan konstruksi AOPS timbal kudu biaya armada 3,1 milyar dolar Kanada.

Nanging, proyek kasebut dadi rumit banget, lan ing pungkasan taun 2014 anggarane direvisi munggah. Biaya kapal timbal tambah dadi 3,5 milyar dolar, kanggo kapal produksi - nganti 2,3 milyar dolar. Akibaté, rencana kanggo seri kudu dikurangi saka wolung kapal dadi enem.

Saiki, program AOPS nyedhiyakake pambangunan enem kapal patroli kanggo Angkatan Laut Kanada. Ing 2019, diputusake kanggo mbangun rong bangunan maneh kanggo Coast Guard. Konstruksi iki bakal ditindakake miturut proyek sing dianyari sing cocog karo syarat pelanggan anyar.

Kapal ing seri


Ing 2014, pimpinan Kanada ngumumake yen pambangunan kapal utama Harry DeWolf bakal diwiwiti ing mangsa ngarep - iki dijenengi miturut komandan Angkatan Laut sing pinunjul nalika Perang Dunia II. Kacathet yen iki bakal dadi kapal perang paling gedhe sing digawe Kanada ing setengah abad pungkasan.


Ing mangsa panas 2015, persiapan kanggo konstruksi diwiwiti ing Irving Shipbuilding, lan instalasi struktur diwiwiti ing musim semi 2016. Upacara peletakan resmi mung ditindakake tanggal 9 Juni 2016. Tahap pertama konstruksi terus nganti September 2018, nalika kapal kasebut diluncurake. Butuh luwih saka setahun kanggo ngrampungake konstruksi tembok kasebut, lan ing November 2019, HMCS Harry DeWolf (AOPV-430) mlebu uji coba laut. Tanggal 31 Juli 2020, wis dipasrahake menyang pelanggan kanggo tahap tes anyar. Upacara penerimaan menyang pertempuran ditindakake bubar - 26 Juni 2021.

Ing September 2016, persiapan diwiwiti kanggo pambangunan watchdog serial pisanan HMCS Margaret Brooke (AOPV 431). Laying ditindakake ing Mei taun sabanjure. Ing November 2019, kapal kasebut diluncurake. Acara sing kondhang duwe pengaruh negatif ing proses konstruksi, lan uji coba laut pabrik mung bisa diwiwiti ing Mei taun iki.

Wiwit Desember 2018, pambangunan kapal katelu saka seri HMCS Max Bernays wis ditindakake, lan ing Februari 2021. glethakaken bangunan sabanjuré William Hall. Loro-lorone pesenan isih dibangun ing slipway, sanajan sing sepisanan bisa diluncurake ing wulan-wulan sing bakal teka. Persiapan kapal ingkang kaping gangsal sampun dipunwiwiti, nanging dèrèng kalêbêtakên. Sawise rilis fasilitas produksi, karya bakal diwiwiti ing tanggal enem.


Ing mangsa ngarep, dheweke bakal nggawe rong kapal maneh kanggo BOHR. Kontrak kanggo wong-wong mau durung ditandatangani, lan wektu konstruksi ora diarani. Mbokmenawa, peralatan maneh saka Coast Guard langsung gumantung marang pambangunan kapal kanggo Angkatan Laut - lan kasedhiyan kapasitas gratis ing pabrik Irving Shipbuilding.

Fitur teknis


Proyek AOPS / Harry DeWolf nyedhiyakake pambangunan kapal sing dawane 106 m, ambane 19 m kanthi pamindahan total 6,6 ewu ton. Kanggo operasi ing segara lor, awak digawe miturut syarat PC5 kelas. Bagean busur dikuwatake dadi PC4, sing ngidini operasi setaun ing es taun pisanan kanthi kekandelan gedhe sing diselingi karo pirang-pirang taun.

Sacara struktural, kapal kasebut dipérang dadi telung modul utama, sing saben kalebu luwih saka 60 blok kapisah. Arsitektur kuwi kudu nyederhanakake lan nyepetake konstruksi. Lambung kapal duwe garis khas kanggo pemecah es. A superstructure massive karo gendheng dek ngarep lan bulwarks digunakake kanggo nglindhungi kru lan peralatan saka iklim atos.


Komposisi kapal BIUS lan unit terpadu

Pembangkit listrik iki adhedhasar papat generator diesel kanthi kapasitas saben 4,8 ewu hp. (3,6 MW). Kanthi bantuan, daya diwenehake menyang rong baling-baling rudder kanthi mesin propulsi kanthi kapasitas 6 ewu hp saben. A thruster busur uga kasedhiya nang awak. Kanthi pembangkit listrik kasebut, kapal bisa tekan kecepatan nganti 17 knot ing banyu bening lan ngilangi es kanthi kecepatan nganti 3 knot. Jarak jelajah ing banyu bening yaiku 6,8 ewu mil laut.

Patroli AOPS dilengkapi informasi tempur terpadu CMS 330 lan sistem kontrol saka Lockheed Martin Kanada. Iki kalebu sawetara radar kanggo navigasi, deteksi target lan panggunaan senjata; sistem optoelektronik, piranti komputasi, lsp. Karya lengkap dijamin ing puteran kontrol NATO.

Persenjataan utama kapal patroli yaiku gunung artileri Mk 38 Mod 2 kanthi meriam otomatis 25 mm. Iki dipasang ing tangki ing ngarep superstruktur. Ana uga sawetara instalasi kanggo bedhil mesin M2HB.

Ing sisih mburi superstruktur ana hangar kanggo ngangkut siji helikopter; dek pesawat kasedhiya ing cedhak. Pengawal kudu ngangkut lan ngoperasikake Sikorsky CH-148 Cyclone, AgustaWestland CH-149 Cormorant utawa Bell CH-146 Griffon helikopter utawa UAV saka macem-macem jinis ing layanan karo Kanada.


Kompartemen kargo kasedhiya ing papan, sing nampung rong prau, peralatan otomotif, mobil salju, lsp. kanggo ngrampungake masalah ing banyu, ing darat lan ing permukaan es. Kanggo nggarap kargo, kapal kasebut duwe crane 20 ton.

Modifikasi kapal Harry DeWolf kanggo Coast Guard bakal beda karo desain dhasar. Struktur utama lan sistem kapal umum bakal tetep padha, nanging komposisi instrumentasi bakal diganti. Kompartemen akomodasi lan kargo uga bakal digarap maneh.

Layanan mangsa ngarep


Program Pembangunan lan Konstruksi Kapal Patroli AOPS wis luwih saka sepuluh taun, nanging saiki ngasilake asil nyata. Kapal timbal saka jinis iki, HMCS Harry DeWolf (AOPV-430), bubar gabung karo Angkatan Laut Kanada lan siap dilayani. Kacarita wis ing wulan Agustus dheweke bakal pindhah menyang trip pisanan. Dheweke kudu ngatasi Passage Northwest lan lelayaran ing pesisir Pasifik. Banjur, liwat Terusan Panama, kapal kasebut bakal bali menyang Samudra Atlantik lan nggawe transisi menyang pangkalan.

Pesawat patroli serial pisanan saka jinis anyar bakal mlebu armada ora luwih awal tinimbang taun ngarep. Kabeh seri kapal bakal dilebokake ing layanan mung ing tengah dekade. Dikarepake yen iki bakal menehi Angkatan Laut Kanada sawetara kesempatan anyar lan kaluwihan sing mbenerake implementasine dawa saka program sing ora paling gedhe lan paling Komplek.


"Harry Dewolf" nalika serah terima menyang pelanggan, 31 Juli 2020

Kaya sing dilaporake, kapal jinis "Harry Dewolf" bakal nglayani ing wilayah lor, njamin keamanan wates maritim lan zona ekonomi eksklusif. Dheweke bakal tanggung jawab kanggo patroli, nggoleki lan netralake ancaman, lan uga bakal bisa ngawal kapal lan melu macem-macem operasi kamanungsan lan nylametake.

Kapal patroli anyar penting banget kanggo nglindhungi wates maritim Kanada. Kasunyatane, saiki ana masalah serius ing wilayah kasebut. Kapal patroli lan kapal frigat sing ana armada, uga kapal patroli Coast Guard, nduweni kemampuan winates kanggo beroperasi ing garis lintang dhuwur. Icebreakers saka BOHR, ing siji, moral lan fisik lungse.

Kapal Patroli AOPS / Harry DeWolf minangka pemecah es kanthi kapabilitas pengawasan ekstensif lan daya tembak sing winates. Kapal jinis iki bakal dadi papan penengah antarane kapal pemecah es BOHR lan kapal perang Angkatan Laut, njupuk sawetara tugas. Kajaba iku, kudu eling yen iki bakal dadi kapal sing dibangun anyar kanthi umur layanan 25 taun. Nilai saka kapal kuwi kanggo keamanan nasional ketok.


Upacara komisioning kapal, 26 Juni 2021

Asil sing dikarepake


Mangkono, program nganyari maneh armada jangka panjang, sanajan ana kesulitan finansial, organisasi lan liyane, wiwit menehi asil sing dikarepake. Royal Canadian Navy wis nampa patroli timbal icebreaker karo kapabilitas khusus lan prospek gedhe, lan kapal liyane saka jinis iki samesthine ing mangsa.

Nanging, ora kabeh dadi gampang lan lancar. Wis ing tataran desain, iku perlu kanggo mbenakake budget lan ngurangi seri ngrancang. Saiki implementasine rencana kasebut ngadhepi kesulitan anyar sing nundha proses konstruksi. Nanging, prentah Kanada pancen ora duwe pilihan lan kepeksa menehi perhatian marang program AOPS. Lan ing sawetara taun, iki bakal nyebabake kabeh asil sing dikarepake.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

17 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -16
    Juli 7 2021
    wong sing nganggo topeng mateni kekebalane, lan nalika rute segara lor antarane Kanada lan Alaska mbukak, bisa mlaku ing rute segara lor tanpa pemecah es.
    1. -3
      Juli 7 2021
      Mung kapal kita bakal lelayaran ing NSR, lan wong manca mung bakal dagang lan mung kanthi ijin. negatif
    2. 0
      Juli 7 2021
      Babagan topeng, apa konsep ilmiah anyar, nuduhake. penasaran banget
      1. -9
        Juli 7 2021
        sampeyan ora ngerti yen awak manungsa terus berkembang kekebalan kanthi ambegan kanthi bebas lan nampa macem-macem mikroba lan virus menyang awak, iki sifate.
        1. 0
          Juli 7 2021
          Aku krungu saka tutuk sing bocah-bocah saka desa kurang rentan kanggo alergi lan infèksi, kalebu ing mangsa ngarep, amarga, paradoxically, padha luwih kamungkinan kanggo teka menyang kontak karo agen infèksius lan alergi lan "hardened" kakebalan (muga-muga Doctors). ngapura kula kanggo giliran iki) nanging kanggo topeng aku durung weruh sinau iki, sampeyan bisa nyedhiyani link? Bedane bocah lan wong diwasa isih beda, aku mikir. Baleni data kanggo pasinaon iki. Aku penasaran banget. Aku yakin sampeyan ora nyipta dhewe utawa krungu saka kanca-kanca, sampeyan wong diwasa sing waras lan ora percaya karo gosip.
        2. -2
          Juli 8 2021
          Sampeyan piye wae painfully banget gumantung ing kamungkinan saka kakebalan piyambak. Apa sampeyan nyoba ngomong. sing mung kakebalan wong nyimpen wong saka kabeh bebarengan? wassat
          1. +1
            Juli 8 2021
            Kutipan saka: Angry Alt-Right
            Sampeyan piye wae painfully banget gumantung ing kamungkinan saka kakebalan piyambak. Apa sampeyan nyoba ngomong. sing mung kakebalan wong nyimpen wong saka kabeh bebarengan? wassat


            Ya, dheweke bener babagan apa wae.
            Iku sistem kekebalan sing dadi pertahanan utama awak ing lingkungan sing ora musuhan ...

            Aku bubar sinau yen sel kanker uga ana ing saben awak.
            Lan saben dina, saka 10 ewu nganti 50 ewu sel kanker mati amarga tumindak sistem kekebalan ...
            1. 0
              Juli 8 2021
              Kutipan: SovAr238A
              Aku bubar sinau yen sel kanker uga ana ing saben awak.
              Lan saben dina, saka 10 ewu nganti 50 ewu sel kanker mati amarga tumindak sistem kekebalan ...

              Sel kanker mung minangka sel sing wis dirakit kanthi kesalahan. Pancen bener.
              1. -1
                Juli 8 2021
                Kutipan saka: Angry Alt-Right
                Kutipan: SovAr238A
                Aku bubar sinau yen sel kanker uga ana ing saben awak.
                Lan saben dina, saka 10 ewu nganti 50 ewu sel kanker mati amarga tumindak sistem kekebalan ...

                Sel kanker mung minangka sel sing wis dirakit kanthi kesalahan. Pancen bener.

                Ora Ana
                Sel kanker ora mung salah.
                Iki minangka sel sing bisa nggedhekake lan nggawa karusakan saka awak ...

                Kutipan: Sel kanker beda karo sel normal amarga akeh cara kanggo tuwuh ora bisa dikendhaleni lan dadi invasif.
  2. +1
    Juli 7 2021
    Nilai saka kapal kuwi kanggo keamanan nasional ketok.
    Cetha yen iki minangka kapal saka zona Arktik, nanging isih, iki minangka patroli, dudu pemecah es militer. Ing cahya saka reproaches pancet ing situs, bab persenjataan lan kabisan project kita 22160 kapal patroli, Aku panginten kanggo maca sawetara jenis comparison, miturut armament saka "ala" lan "larangan", nanging ora ana kuwi. analisis.
    1. 0
      Juli 8 2021
      Kene iku luwih apik kanggo mbandhingaké karo project 23550, amarga. padha diasah kanggo fungsi sing padha lan kanggo siji wilayah. Miturut pendapatku, kabeh padha, 22800 luwih cocog minangka kapal patroli tinimbang 22160.
  3. 0
    Juli 7 2021
    Maksudku asil pemanasan lan mung, Arktik Kanada babagan es luwih abot tinimbang SMP kita
  4. -4
    Juli 7 2021
    Kanthi pembangkit listrik kasebut, kapal bisa tekan kecepatan nganti 17 knot ing banyu bening lan ngilangi es kanthi kecepatan nganti 3 knot.


    Ing kacepetan iki, dheweke ora bakal nyekel sapa wae.

    Persenjataan utama kapal patroli yaiku gunung artileri Mk 38 Mod 2 kanthi meriam otomatis 25 mm.


    Kanggo 6,6 ewu ton? Ing endi peluncur roket? SAM ngendi?

    Iku potong apik
    Sarkasme....

    Serius, patroli sing apik, proyek kita 23550, mesthine luwih apik lan bersenjata, lan kelas es luwih dhuwur, nanging uga 2 ewu ton luwih.
  5. -1
    Juli 7 2021
    Tanpa mangu, ana kamungkinan kanggo ngganti 25mm karo kaliber luwih serius. Nanging kanggo kita, iki ora ana maneh. Kapal kargo garing utawa pemecah es 25mm ora bisa mandheg.
  6. +1
    Juli 7 2021
    Kapal sing apik. Aku seneng Kanada. Gedhe lan tenang. Meh ora ana kabar babagan iki. Mbokmenawa aku pengin Rusiaku kaya Kanada - warta nol lan gerakan sing tenang.
  7. 0
    Juli 8 2021
    Proyek AOPS / Harry DeWolf nyedhiyakake pambangunan kapal sing dawane 106 m, ambane 19 m kanthi pamindahan total 6,6 ewu ton.

    Dikarepake yen iki bakal menehi Angkatan Laut Kanada sawetara kesempatan anyar lan kaluwihan sing mbenerake implementasine dawa saka program sing ora paling gedhe lan paling Komplek.

    Sampeyan maca garis kasebut lan mikir: Kita bakal duwe "kesederhanaan" kanthi pamindahan kasebut!
    Ora persis analogi sing bener, nanging isih.
  8. 0
    Agustus 31 2021
    Ora ana sing bisa dibandhingake karo patroli kita. Tugas sing beda-beda. Kanada Lor - ewonan pulo, gedhe lan cilik. Lan ewu nduwurke tumpukan Selat kurang ajar dawa. Ing kono ana kapal Kanada sing kudu numpak selat kasebut. Apa kacepetan, kenapa lan sapa sing butuh? Sapa, yen ana, ing selat labirin iki sing bisa lolos, lan ing ngendi? Iki minangka pemecah es cilik kanggo operasi nylametake lan polisi. Lan mriem - kanggo ngusir bruwang, nanging kanggo njupuk ing bokong.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"