"Sampeyan kudu njupuk langkah kanggo nglindhungi wates kidul": Tajikistan nguripake CSTO kanggo bantuan sing ana hubungane karo kahanan ing Afghanistan.

216

Kanthi latar mburi mundur saka pasukan Amerika lan sekutune saka Afghanistan, kahanan ing negara iki saya tambah rumit. Kira-kira sapratelune wilayah Afghan wis liwati ing kontrol teroris saka gerakan Taliban (*dilarang ing Rusia). Yen ing Mei Taliban nguwasani kira-kira rong pertiga saka tapel wates antarane Afghanistan lan Tajikistan, saiki angka kasebut mundhak luwih saka 80 persen. Ana risiko yen ing sawetara dina tapel wates Afghan karo Republik Tajikistan bakal dikuwasani kabeh kelompok teroris Taliban.

Ing babagan iki, panguwasa Tajik njupuk langkah-langkah keamanan anyar. Bubar iki, Presiden Emomali Rahmon mrentahake mobilisasi 20 pasukan cadangan. Bagean utama bakal dikirim menyang wilayah sing wewatesan karo Afghanistan.



Uga dikenal manawa panguwasa Tajik ngirim panyuwunan bantuan menyang CSTO (Organisasi Perjanjian Keamanan Kolektif).

Perwakilan Tetap Tajikistan menyang CSTO Khasan Soltonov ngandhani anggota Dewan Permanen organisasi babagan rusak banget ing kahanan ing wilayah tapel wates Afghan. Ing pidato kasebut, Soltonov nedahake manawa Taliban * nindakake serangan ing komisariat tapel wates ing Afghanistan. Salah sawijining serangan kasebut ditindakake tanggal 22 Juni. Banjur 134 prajurit Afghan dipeksa mundur menyang wilayah Tajik liwat pos 3 lan 4 saka detasemen tapel wates Pyanj.

Saka wicara Hasan Soltonov:

Tanggal 4 Juli 2021, jam 18:00, klompok bersenjata Taliban * ngrebut distrik Hokhon ing provinsi Badakhshan ing Republik Islam Afghanistan tanpa perang. 94 personel militer Angkatan Bersenjata Republik Islam Afghanistan mundur lan, kanggo nylametake nyawane, nyabrang tapel wates negara ing bagean Shokhon saka Detasemen Border "Sh. Shokhin" lan mlebu ing tlatah Republik Tajikistan.

Soltonov nyathet yen wis tanggal 5 Juli, para militan nguwasani distrik Hohon, Shikai, Nusay, Mohimai, Shugnon lan Sulton Ishkashim saka provinsi Badakhshan Afghan. Dheweke duwe wates umum karo Tajikistan kanthi dawane 910 kilometer.



Perwakilan Tetap Tajikistan menyang CSTO nyathet yen amarga kahanan sing rumit, Dushanbe resmi njupuk kabeh langkah, nanging ora bakal bisa ngatasi dhewe. Ing babagan iki, Soltonov, atas jenenge panguwasa republik, nguripake anggota CSTO (kalebu Federasi Rusia) kanthi panjaluk kanggo njupuk langkah kanggo nglindhungi wates kidul organisasi kasebut.

Kanggo referensi: saliyane Tajikistan lan Rusia, anggota CSTO yaiku Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan lan Armenia.
  • Kementerian Pertahanan Tajikistan, situs web CSTO
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

216 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 45
    Juli 7 2021
    Inggih ... masalah wis teka, mbukak lawang. Dadi, kita bakal weruh kepiye CSTO ora mung ing kertas.
    1. + 11
      Juli 7 2021
      Sampeyan bisa menehi pitulung teknis lan konsultasi. Mung kanggo mbukak ing model anyar saka drones, mriksa sistem flamethrower, nanging ... Ayo wong lokal ngawula ana!
      1. +1
        Juli 7 2021
        Kutipan saka: Starover_Z
        Sampeyan bisa menehi pitulung teknis lan konsultasi. Mung kanggo mbukak ing model anyar saka drones, mriksa sistem flamethrower, nanging ... Ayo wong lokal ngawula ana!

        Iki sehat! Kene sampeyan kudu luwih ati-ati karo bantuan iki, padha ngarep-arep sing Rusia bakal miwiti perang ana, lan mung njupuk baksheesh.
        Persetujuan dibutuhake lan kuitansi yen ing kasus kasebut, kita bakal nyerang rudal ing kluster lan ngerteni kepiye carane kita utawa demokratis ora bakal ana ing Suriah!
        Udan supaya udan lan langsung, yen padha miwiti kanggo break liwat.

        Lan ngrumati prajurit kita, padha duwe gaweyan akeh ing ngarepe.. "Sarang lebah" kudu dirusak! hi
        1. Komentar wis dibusak.
          1. -3
            Juli 7 2021
            Kutipan saka lisik
            Bakal padha tenan njupuk Kremlin?

            Kaya ing jaman Minin lan Pozharsky?
            1. + 11
              Juli 7 2021
              Kutipan saka: aleksejkabanets
              Kutipan saka lisik
              Bakal padha tenan njupuk Kremlin?

              Kaya ing jaman Minin lan Pozharsky?

              Ora, kaya ing dina Lenin, Pemerintah Sementara kanggo nyekel
              1. + 13
                Juli 7 2021
                Lan saiki iki pancen masalah KITA.
                Masalah, nanging ora perang.
                Dadi kanggo ngiyataken tapel wates Tajikistan, nanging ora langkah ngluwihi iku.
                Ing sisih liya tapel wates - dudu perang kita.
                1. +2
                  Juli 8 2021
                  Quote: Shurik70
                  Lan saiki iki pancen masalah KITA.
                  Masalah, nanging ora perang.
                  Dadi kanggo ngiyataken tapel wates Tajikistan, nanging ora langkah ngluwihi iku.
                  Ing sisih liya tapel wates - dudu perang kita.

                  Setuju banget karo sampeyan! Yen sampeyan ora menehi pitulungan kanggo Tajikistan ing framework saka CSTO ing mbela tapel wates lan nyegah penetrasi Islamists, banjur Islam radikal bakal crush ora mung Tajikistan, nanging uga nembus menyang Rusia. Nanging kepiye babagan anggota non-CSTO Uzbekistan lan Turkmenistan, sing uga duwe tapel wates karo Afghanistan? recourse
                2. 0
                  Juli 8 2021
                  Ora perang kita ing underbelly Federasi Rusia ora bisa, miturut definisi. Carane mimpin wong-wong mau pitakonan liyane.
                  1. 0
                    Juli 8 2021
                    Kutipan saka Doliva63
                    Ora perang kita ing underbelly Federasi Rusia ora bisa, miturut definisi. Carane mimpin wong-wong mau pitakonan liyane.

                    USSR wis mutusake manawa Afghanistan kalebu ing zona perang. Iku kabeh rampung ala
              2. nnm
                +9
                Juli 7 2021
                Apa ora ana pamrentahan sementara ing Moskow?))
                Utawa apa Aurora murub saka Yauza?))
              3. +1
                Juli 8 2021
                Apa bedane, sampeyan bisa nerangake kanthi jelas?
          2. -2
            Juli 7 2021
            280 nangis pait kanggo sampeyan.
      2. -2
        Juli 7 2021
        Wargane mung ngerti angon wedhus
        1. Komentar wis dibusak.
          1. +6
            Juli 7 2021
            Kutipan saka rudolf
            lan sangang sasi kapindho ing Panjshir Gorge, Ahmad Shah Massoud disimpen kanggo Faberge. Padha rampung utamané dening Tajiks, Uzbeks, Turkmens.

            Napa sampeyan ngapusi anggota forum sing apik lan gampang disalahake, amarga operasi ing Pansher ditindakake luwih saka siji batalyon lan ora mung warga negara USSR sing dituduhake ...
            1. -3
              Juli 20 2021
              Dakkandhani, sampeyan lanang utawa wadon?
            2. -3
              Juli 21 2021
              Darling, ora ana downvotes. Apa sampeyan wong wadon utawa wong lanang? Apa sampeyan pengin nyumbang limang chervonets kanggo bocah-bocah ing Jerman? Yen ana sing salah karo drive sampeyan, nglirwakake pitakonan iki. Ora jelas saka komentar sampeyan apa jenis kelamin sampeyan.
        2. +5
          Juli 8 2021
          Ora, buruh keras saka Pamirs kerja bareng karo aku lan nggawe pipa ing fasilitas negara ing Moskow lan liya-liyane (kajaba voltase kurang lan listrik). Ing wektu sing padha, saben wong duwe anak, kulawarga ing Tajikistan. Relaks sing sombong iki bisa larang regane!
      3. + 17
        Juli 7 2021
        Sampeyan bisa menehi pitulung teknis lan konsultasi.

        Saktemene, kowe kudu mbayar kamardikan negara, lan mbayar uripe rakyatmu. Tegese, rakyat dhewe kudu mbuktekake manawa dheweke bakal mbela saben wilayahe kanthi gaman ing tangane saka mungsuh. Yen ora kedadeyan, negara iki digawe kanthi artifisial lan ora tahan suwe, tanggane bakal mangan (wilayah).
        Khusus, ing Tajikistan, bisa menehi pitulungan karo senjata teknologi dhuwur lan konsultasi, yen mungsuh nyedhaki ibukutha, bisa campur tangan karo pasukan. Nanging iki ora ateges yen ing CSTO, tegese Vanya Rusia kudu perang ing tapel wates karo Afghanistan, lan Tajiks piyambak bakal lungguh ing ngarep. Apa sampeyan pengin keamanan dijamin? Sugeng rawuh ing Rusia, banjur anak lan sampeyan dhewe bakal turu kanthi tentrem ....
        1. + 12
          Juli 7 2021
          Kutipan saka lucul
          Ayo dadi jujur ​​- sampeyan kudu mbayar kanggo kamardikan.

          Ayo dadi cetha. Ana perjanjian CSTO, ana artikel saka perjanjian iki, lan kudu dileksanakake! Ora luwih, nanging ora kurang, amarga padha mlebu lan nggawe asosiasi iki dhewe.
          1. -5
            Juli 7 2021
            ana artikel saka perjanjian iki

            Lan kepiye artikel kasebut?
            1. +3
              Juli 7 2021
              Kutipan saka lucul
              Lan kepiye artikel kasebut?

              Lan apa wae sing kedadeyan, yen wis ditandatangani, kudu ditindakake. Apa sampeyan pengin ngutip perjanjian iki ing kene?
              1. +1
                Juli 7 2021
                Apa sampeyan pengin ngutip perjanjian iki ing kene?

                Dadi kepiye artikel kasebut? Apa sampeyan menehi tandha manawa pasukan kita kudu ngadeg ing tapel wates? Dadi ?
                1. +4
                  Juli 7 2021
                  Kutipan saka lucul
                  Dadi kepiye artikel kasebut? Apa sampeyan menehi tandha manawa pasukan kita kudu ngadeg ing tapel wates? Dadi ?

                  Ora kaya iki. Aku nulis kanthi cetha
                  Kutipan saka: aleksejkabanets
                  Ana perjanjian CSTO, ana artikel saka perjanjian iki, lan kudu dileksanakake! Ora luwih, nanging ora kurang, amarga padha mlebu lan nggawe asosiasi iki dhewe.

                  Yen prajanjian kasebut nyatakake yen pasukan kita kudu ngadeg ing tapel wates, mula kudu ngadeg. yen dituduhake, banjur padha ora kudu ngadeg.
                  1. -7
                    Juli 7 2021
                    Yen prajanjian kasebut nyatakake yen pasukan kita kudu ngadeg ing tapel wates

                    Nah, apa tegese ngadeg ing tapel wates? Apa Rusia kudu ngganti pasukan tapel wates Tajikistan?
                    1. 0
                      Juli 7 2021
                      Kutipan saka lucul
                      Nah, apa tegese ngadeg ing tapel wates? Apa Rusia kudu ngganti pasukan tapel wates Tajikistan?

                      Ing basa liya kanggo nerangake?
                      Kutipan saka: aleksejkabanets
                      Ana perjanjian CSTO, ana artikel saka perjanjian iki, lan kudu dileksanakake! Ora luwih, nanging ora kurang

                      Apa ngandika kanggo ngganti pasukan Tajik ing tapel wates?
                      1. -7
                        Juli 7 2021
                        Ana perjanjian CSTO, ana artikel saka perjanjian iki, lan kudu dileksanakake! Ora luwih, nanging ora kurang

                        Dadi ing basa apa maneh sampeyan mbaleni - apa sing ana ing artikel perjanjian kasebut ??????
                        Saka tembung sampeyan, aku mung krungu Rusia kudu netepi.
                      2. +9
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Dadi ing basa apa maneh sampeyan mbaleni - apa sing ana ing artikel perjanjian kasebut ??????

                        Artikel 2
                        Negara-negara sing melu bakal konsultasi karo saben liyane babagan kabeh masalah penting keamanan internasional sing mengaruhi kapentingan lan setuju babagan posisi babagan masalah kasebut.


                        Yen ana ancaman kanggo keamanan, stabilitas, integritas teritorial lan kedaulatan siji utawa luwih Negara sing melu utawa ancaman kanggo perdamaian lan keamanan internasional, Negara-negara sing melu kudu langsung ngaktifake mekanisme konsultasi bebarengan kanggo koordinasi posisi, berkembang. lan njupuk langkah-langkah kanggo menehi pitulungan marang negara kasebut - peserta supaya bisa ngilangi ancaman kasebut.

                        Artikel 4


                        Yen salah siji saka negara peserta ngalami agresi (serangan bersenjata sing ngancam keamanan, stabilitas, integritas teritorial lan kedaulatan), banjur iki bakal dianggep dening negara peserta minangka agresi (serangan bersenjata sing ngancam keamanan, stabilitas, integritas wilayah. lan kedaulatan) ing kabeh negara - pihak ing Persetujuan iki.


                        Yen ana agresi (serangan bersenjata sing ngancam keamanan, stabilitas, integritas wilayah lan kedaulatan) marang salah sawijining Negara sing melu, kabeh Negara peserta liyane, kanthi panjaluk saka Negara sing melu iki, bakal langsung menehi pitulungan sing dibutuhake, kalebu militer, uga menehi dhukungan kanggo wong-wong sing duwe dana kanggo ngleksanani hak pertahanan kolektif miturut Artikel 51 Piagam PBB.

                        Artikel 6


                        Kaputusan babagan nggunakake pasukan lan sarana sistem keamanan kolektif miturut Artikel 2 lan 4 saka Prajanjian iki digawe dening kepala negara peserta utawa kepala pamaréntahan saka negara peserta, yen padha diwenehi wewenang sing cocog. miturut aturan negarane.
                      3. -11
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko

                        Artikel 2
                        Negara-negara sing melu bakal konsultasi karo saben liyane babagan kabeh masalah penting keamanan internasional sing mengaruhi kapentingan lan setuju babagan posisi babagan masalah kasebut.


                        Yen ana ancaman kanggo keamanan, stabilitas, integritas teritorial lan kedaulatan siji utawa luwih Negara sing melu utawa ancaman kanggo perdamaian lan keamanan internasional, Negara-negara sing melu kudu langsung ngaktifake mekanisme konsultasi bebarengan kanggo koordinasi posisi, berkembang. lan njupuk langkah-langkah kanggo menehi pitulungan marang negara kasebut - peserta supaya bisa ngilangi ancaman kasebut.

                        Artikel 4


                        Yen salah siji saka negara peserta ngalami agresi (serangan bersenjata sing ngancam keamanan, stabilitas, integritas teritorial lan kedaulatan), banjur iki bakal dianggep dening negara peserta minangka agresi (serangan bersenjata sing ngancam keamanan, stabilitas, integritas wilayah. lan kedaulatan) ing kabeh negara - pihak ing Persetujuan iki.


                        Yen ana agresi (serangan bersenjata sing ngancam keamanan, stabilitas, integritas wilayah lan kedaulatan) marang salah sawijining Negara sing melu, kabeh Negara peserta liyane, kanthi panjaluk saka Negara sing melu iki, bakal langsung menehi pitulungan sing dibutuhake, kalebu militer, uga menehi dhukungan kanggo wong-wong sing duwe dana kanggo ngleksanani hak pertahanan kolektif miturut Artikel 51 Piagam PBB.

                        Artikel 6


                        Kaputusan babagan nggunakake pasukan lan sarana sistem keamanan kolektif miturut Artikel 2 lan 4 saka Prajanjian iki digawe dening kepala negara peserta utawa kepala pamaréntahan saka negara peserta, yen padha diwenehi wewenang sing cocog. miturut aturan negarane.

                        Napa sampeyan ngapusi anggota forum sing apik lan gampang ditipu?
                        Ora ana sing kaya ngono ing Piagam CSTO ....
                      4. +4
                        Juli 8 2021
                        troll liyane bener kontrak dhewe
                      5. -3
                        Juli 8 2021
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        troll liyane bener kontrak dhewe

                        Ing basa Rusia sampeyan bisa maca:
                        Ora ana sing kaya ngono ing Piagam CSTO....

                        Priksa karo sing ++++ sampeyan tulisan karo teks Piagam CSTO ....
                        Punika link menyang situs web resmi CSTO
                        https://odkb-csto.org/documents/documents/ustav_organizatsii_dogovora_o_kollektivnoy_bezopasnosti_/
                      6. 0
                        Juli 8 2021
                        Kutipan: Lara Croft
                        Priksa karo sing ++++ sampeyan tulisan karo teks Piagam CSTO ....

                        Aja ngelingake aku nalika kita ngombe sedulur?
                        kasunyatan sing boor lan ora banget melek, sampeyan mbuktekaken sampurna uga
                        nalika sampeyan nyebar pranala, paling ora sinau dhewe, yen ora, sampeyan katon, kanggo sijine iku entheng, bodho
                        pranatan lan persetujuan iku ora padha.
                        https://odkb-csto.org/documents/documents/dogovor_o_kollektivnoy_bezopasnosti/
                        maca, tuwuh
                      7. -3
                        Juli 8 2021
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        kasunyatan sing boor lan ora banget melek, sampeyan mbuktekaken sampurna uga

                        Sapi sapa sing arep ngentut....
                        troll liyane

                        pranatan lan persetujuan iku ora padha.

                        dadi aku ora nulis apa-apa bab kontrak ing komentar sampeyan ...
                        lan ing situs web CSTO, link sing dakbuwang, kontrak uga dikirim, dadi apa?
                        ing persetujuan kasebut ditulis ing basa Rusia yen keputusan babagan pitulungan digawe bebarengan, lan apa jenis bantuan sing bakal diwenehake dening siji utawa negara peserta liyane diputusake dening pemerintah ....
                        supaya
                        maca, tuwuh
                        Yen sampeyan ora ngerti, maca maneh ...
                      8. 0
                        Juli 8 2021
                        Kutipan: Lara Croft
                        Priksa karo sing ++++ sampeyan tulisan karo teks Piagam CSTO ....

                        kesel, sampeyan diwenehi teks kontrak sing sampeyan menehi jawaban ing ndhuwur
                        supaya mundur, njagong meneng ing sudhut lan mili watara
                      9. -3
                        Juli 9 2021
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        kesel

                        Sampeyan malah ora ngerti carane aku, nanging sampeyan wis bisa nelpon kabeh wong kene trolls, ketoke saka pikiran gedhe utawa lack of iku ....
                        sampeyan diwenehi teks kontrak sing sampeyan menehi jawaban ing ndhuwur
                        dadi mundur

                        lan aku menehi komentar sing rinci ...
                        meneng lungguh ing pojok lan mili mubeng

                        lan sapa sing arep ngomong apa-apa, marang bojomu lan sederek liyane iki ...
                      10. -1
                        Juli 9 2021
                        pisanan, nindakake dialog kanthi sopan, utawa pamit
                        kapindho sampeyan ora kabeh
                        katelu, sampeyan ora menehi komentar, nanging nulis omong kosong, mbingungake kontrak karo piagam, nuduh aku menehi teks sing salah ing dokumen kasebut.
                      11. -2
                        Juli 9 2021
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        bingung kontrak karo charter

                        Troll utawa liya-liyane, aku ora tau nyebutake perjanjian kasebut ing komentar apa wae kajaba wingi babagan komentar sampeyan lan khusus diarani Piagam CSTO ... (deleng thread diskusi) ...
                        nuduh aku menehi teks sing salah saka dokumen kasebut

                        Aku ora nulis iki, aku nulis:
                        Ora ana sing kaya ngono ing Piagam CSTO ....
                      12. 0
                        Juli 9 2021
                        Kutipan: Lara Croft
                        Aku ora nulis iki, aku nulis:

                        sampeyan macet ing perselisihan LAIN babagan KONTRAK, lan saiki sampeyan bodho ngganti sepatu,
                        mbucal
                      13. -2
                        Juli 9 2021
                        Kutipan: Vladimir Vasilenko
                        mbucal

                        Sampeyan sing ngandhani kulawarga troll apes, utawa kowe njalari aku supaya aku tumpangi kowe ing sisihe ibu mula aku bakal nguwasani kabungahan saka kumpulan asumu...
                      14. 0
                        Juli 9 2021
                        maneh, mundur
                      15. +4
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Dadi ing basa apa maneh sampeyan mbaleni - apa sing ana ing artikel perjanjian kasebut ??????
                        Saka tembung sampeyan, aku mung krungu Rusia kudu netepi.

                        Teks artikel digawa menyang ngisor lan ndhuwur. Rusia kudu netepi kewajibane. Apa sampeyan ora setuju karo iki?
                      16. -10
                        Juli 7 2021
                        Teks artikel digawa menyang ngisor lan ndhuwur. Rusia kudu netepi kewajibane. Apa sampeyan ora setuju karo iki?

                        Lan ing kene sampeyan kejiret - dadi apa sing kudu Rusia?
                      17. +5
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Lan ing kene sampeyan kejiret - dadi apa sing kudu Rusia?

                        Wong sing duwe pendidikan diwasa nggunakake tembung ganti "Panjenengan" nalika ngomong, apa sampeyan ora nganggep sampeyan salah sijine?
                        Miturut pendapat sampeyan, Federasi Rusia ora kudu netepi kewajibane?
                      18. -10
                        Juli 7 2021
                        Wong sing duwe pendidikan diwasa nggunakake tembung ganti "Panjenengan" nalika ngomong, apa sampeyan ora nganggep sampeyan salah sijine?

                        Biasane KOWE ngrujuk marang wong sing dihormati, sawise komentar sampeyan dina iki, aku ora bakal ngormati sampeyan.
                      19. +3
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        sawise komentar sampeyan dina iki, aku ora bakal ngormati sampeyan.

                        Ya, sampeyan wis suwe ora ngurmati awake dhewe.
                      20. +2
                        Juli 8 2021
                        Mungkasi bazlat "dihormati". Yen sampeyan ora ngerti manawa ODKB nglindhungi Rusia, mula sampeyan dudu kuping utawa moncong. Iku kabeh!
                      21. +3
                        Juli 8 2021
                        Tembung sesulih "sampeyan" bisa ditrapake kanggo kanca (kanca, kenalan cedhak wong), utawa ing squabble pasar. Iku adat kanggo alamat mungsuh karo "sampeyan" - coldly lan sopan.
                      22. -6
                        Juli 7 2021
                        On sampeyan nguripake kanggo wong wadon ngandhut - amarga ana loro wassat
                      23. +6
                        Juli 8 2021
                        Inggih, ora mung Rusia, nanging uga Belarus, Armenia, Kazakhstan
                      24. -6
                        Juli 7 2021
                        Apa ngandika kanggo ngganti pasukan Tajik ing tapel wates?

                        Dadi apa sing kudu dilakoni? )))
                    2. Komentar wis dibusak.
                      1. -7
                        Juli 7 2021
                        kalebu nggawe pasukan koalisi (kolektif) Organisasi, kelompok regional (gabungan) pasukan (pasukan), pasukan penjaga perdamaian, sistem gabungan lan badan kontrol kanggo dheweke, lan infrastruktur militer.

                        Tegese, Rusia wis cukup kanggo nyelehake penjaga perdamaian ing ngendi wae ing Tajikistan, lan dheweke bakal lungguh ing kono, kaya Amerika ing Afganistan ing pangkalane lan ora nuduhake irunge, lan Taliban ora bakal murub, supaya dianggep. sing Rusia wis kawujud persetujuan?
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. -8
                        Juli 7 2021
                        Apa sijine acara iki? Utawa Rusia cocog karo sekutu utawa gabungan. Nanging kenapa dheweke tetep dadi pangkalan 201 ing kana, kanggo kaendahan?

                        Delengen kepiye kasunyatane - Taliban bakal nyerbu Tajikistan, pasukan lokal bakal buyar ing medeni gunung-gununge, lan Rusia kudu mbela integritas wilayah Tajikistan piyambak, nganti pirang-pirang taun, yen ora puluhan taun. Warga lokal ora butuh, nanging apa Rusia butuh?
                      4. +6
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Delengen kepiye kasunyatane - Taliban bakal nyerbu Tajikistan, pasukan lokal bakal buyar ing medeni gunung-gununge, lan Rusia kudu mbela integritas wilayah Tajikistan piyambak, nganti pirang-pirang taun, yen ora puluhan taun. Warga lokal ora butuh, nanging apa Rusia butuh?

                        Apa Federasi Rusia mlebu perjanjian CSTO? Lan yen dheweke rampung, dheweke kudu ngrampungake.
                      5. -9
                        Juli 7 2021
                        Apa Federasi Rusia mlebu perjanjian CSTO? Lan yen dheweke rampung, dheweke kudu ngrampungake.

                        Sampeyan mesthi duwe Rusia - uga, sijine batalyon infanteri kanggo nglindhungi pembangkit listrik gedhe. Apa persetujuan wis kawujud? Dilakoni .
                      6. +4
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Sampeyan mesthi duwe Rusia - uga, sijine batalyon infanteri kanggo nglindhungi pembangkit listrik gedhe. Apa persetujuan wis kawujud? Dilakoni .

                        Ora, perjanjian sekutu ora ditindakake kanthi cara iki.
                      7. -14
                        Juli 7 2021
                        Ora, perjanjian sekutu ora ditindakake kanthi cara iki.

                        Pitakonan langsung yaiku pira pasukan sing kudu diwenehake Rusia?
                      8. +6
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Pitakonan langsung yaiku pira pasukan sing kudu diwenehake Rusia?

                        Apa aku dadi Menteri Pertahanan utawa Panglima? Utawa aku dadi Staff Umum? Jumlah pasukan sing cukup kanggo mesthekake pemenuhan kewajiban sekutu.
                      9. -15
                        Juli 7 2021
                        Apa aku dadi Menteri Pertahanan utawa Panglima? Utawa aku dadi Staff Umum?

                        Nanging sampeyan mbantah manawa Rusia WAJIB ing kahanan apa wae.
                        Jumlah pasukan sing cukup kanggo mesthekake pemenuhan kewajiban sekutu.

                        Cukup pira?
                        Batalyon cukup?
                      10. +5
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Apa aku dadi Menteri Pertahanan utawa Panglima? Utawa aku dadi Staff Umum?

                        Nanging sampeyan mbantah manawa Rusia WAJIB ing kahanan apa wae.
                        Jumlah pasukan sing cukup kanggo mesthekake pemenuhan kewajiban sekutu.

                        Cukup pira?
                        Batalyon cukup?

                        Kanggo karakter utamané cupet aku bakal mbaleni. Aku ora nemtokake kecukupan jumlah pasukan kanggo mesthekake pemenuhan kewajiban sekutu.
                      11. -15
                        Juli 7 2021
                        Kanggo karakter utamané cupet aku bakal mbaleni. Aku ora nemtokake kecukupan jumlah pasukan kanggo mesthekake pemenuhan kewajiban sekutu.

                        Ayo kula nerangake sampeyan ing driji, yen sampeyan ora ngerti - sampeyan ngomong yen aku duwe utang, aku takon - pinten dhuwit? Kowe ngomong utangmu cukup, dadi pira? Sampeyan ngomong - carane aku ngerti? Apa lan kabeh.
                        Mangkene inti, kanthi ringkes, dialog kita ing topik iki.
                      12. +6
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Ayo kula nerangake kanggo sampeyan ing driji

                        Nerangake karo anak "ing driji".
                        Kutipan saka lucul
                        yen kowe ora paham – kowe kandha yen aku duwe utang marang kowe, aku takon – pira dhuwite, kowe kandha cukup. Sampeyan ngomong - kepiye aku ngerti?
                        Mangkene inti, kanthi ringkes, dialog kita ing topik iki.

                        Ora perlu ngapusi, apa iki wis dadi pakulinan sampeyan? Iku kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan manawa sampeyan mbantah kabutuhan Federasi Rusia kanggo nepaki kewajiban sekutu.
                      13. -9
                        Juli 7 2021
                        Ora usah ngapusi

                        Dadi ojo ngapusi.
                        Iku kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan manawa Rusia ora kudu perang tinimbang Tajikistan. Yen Tajikistan bakal perang, banjur Rusia bakal bantuan.
                        Lan yen Tajikistan ora bakal perang, banjur kenapa Rusia kudu ndhukung integritas teritorial Tajikistan, yen dheweke dhewe ora pengin?
                      14. +6
                        Juli 8 2021
                        amarga sawise Tajikistan Taliban bakal luwih ngalor

                        utawa sampeyan mikir sing ndadekake pangertèn kanggo mungkasi Taliban cedhak Astrakhan?
                      15. +7
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Ora perlu ngapusi, apa iki wis dadi pakulinan sampeyan? Iku kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan manawa sampeyan mbantah kabutuhan Federasi Rusia kanggo nepaki kewajiban sekutu.

                        Lan kenapa mung Federasi Rusia sing duwe kewajiban sekutu? Kewajiban kanggo kabeh peserta kanthi merata lan mutusake apa, ing ngendi lan pira kudu diputusake bebarengan.
                      16. +5
                        Juli 8 2021
                        Quote: Alexander Seklitsky
                        Lan kenapa mung Federasi Rusia sing duwe kewajiban sekutu? Kewajiban kanggo kabeh peserta kanthi merata lan mutusake apa, ing ngendi lan pira kudu diputusake bebarengan.

                        Aku ora tau mbantah iki. Kewajiban Allied kanggo kabeh peserta.
                      17. -6
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Kanggo karakter utamané cupet aku bakal mbaleni.

                        Lho kok ngomong kendel....?
                        Aku ora nemtokake kecukupan jumlah pasukan kanggo mesthekake pemenuhan kewajiban sekutu.

                        Dadi sampeyan mung nulis:
                        Ora, perjanjian sekutu ora ditindakake kanthi cara iki.

                        ... mungguh ora dadi
                        Menteri Pertahanan utawa Panglima?

                        langsung nemtokake yen batalyon ora cukup ....
                      18. +8
                        Juli 8 2021
                        "Apa Rusia kudu ing kahanan apa wae"
                        Ya kudune. Yen sampeyan nyilih dhuwit, sampeyan langsung rencana nglanggar IOU? Utawa sethitik mengko arep uncalan kreditur? Iki minangka logika NATA nalika nggedhekake ing sisih wétan.
                      19. -3
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka rudolf
                        Apa sijine acara iki? Utawa Rusia cocog karo sekutu utawa gabungan.

                        Apa sampeyan "teater". Federasi Rusia njaga wates Republik Tatarstan nganti 2005, nanging panguwasa Republik Tatarstan ora ngluwihi Persetujuan babagan anané FPS FSB Federasi Rusia ing Republik Tatarstan, apa sampeyan kudu saiki, kudu Federasi Rusia njupuk tapel wates Afghan-Tajik dening pasukan? Utawa bisa menehi conto yen negara manca njaga watese wong liya.....?
                        Lan apa tegese pas? Rusia ngirim oraоwong Tajik luwih akeh tinimbang wong Tajik dhewe....
                        Ya, buruh tamu Armenia ora teka ing perang karo Azerbaijan taun kepungkur, lan Tajiks ora bakal teka perang karo Taliban ing ....
                        Nanging kenapa dheweke tetep dadi pangkalan 201 ing kana, kanggo kaendahan?

                        Yagene padha tetep? Dheweke katon ora lunga menyang ngendi wae, alon-alon rearming lan nindakake koordinasi tempur karo Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan ...
                        Lha kok WB awake dhewe ana, dadi sampeyan kudu takon Staff Umum, sampeyan takon, mesthi bakal mangsuli sampeyan ....
                        ..... nanging aku mikir dheweke ana utamané kanggo nglindhungi kapentingan Federasi Rusia, lan sampeyan ketoke mikir ing kapentingan Republik Tatarstan?
                      20. -3
                        Juli 8 2021
                        Lan apa tegese pas? Wong Rusia ora kudu luwih Tajik tinimbang wong Tajik dhewe....

                        Woy.
                        Klumpukne kabeh buruh tamu Tajik saka kabeh Rusia lan kirimake kanggo njaga tapel wates karo Afghanistan.)))
                      21. 0
                        Juli 8 2021
                        Ana unit sukses ing donya sing dirancang khusus kanggo ngawula wong manca ing tentara.
                        Persetujuan babagan wajib militer karo negara manca bisa rampung - kanggo ngidini conscripting warga saka wilayah negara CSTO liwat registrasi militèr lokal lan kantor enlistment utawa kantor lapangan - ing cahya saka acara anyar ing sajarah negara anggota, paling kamungkinan, padha bakal seneng ndhukung inisiatif kuwi.
                        Inggih, nawakake wong pilihan - layanan ing "legiun asing" lokal utawa ing tentara dhewe utawa layanan alternatif, contone, minangka buruh utawa insinyur ing pabrik pertahanan, lokal utawa manca, karo pangembangan khusus lan njupuk menyang akun kualitas karya - sing luwih apik lan luwih output utawa dikarepake asil saka implementasine saka solusi engineering - luwih cendhek umur layanan. Cukup solusi peradaban modern.
                      22. +2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Tegese, cukup kanggo Rusia nyelehake penjaga perdamaian ing ngendi wae ing Tajikistan, lan dheweke bakal lungguh ing kono.

                        Apa iki bakal dadi langkah sing cukup kanggo mungkasi "ancaman keamanan, stabilitas, integritas wilayah lan kedaulatan" negara sekutu?
                      23. -3
                        Juli 7 2021
                        Apa iki bakal dadi langkah sing cukup kanggo mungkasi "ancaman keamanan, stabilitas, integritas wilayah lan kedaulatan" negara sekutu?

                        Apa sampeyan mikir yen Rusia kudu mbela kamardikan sekutu tinimbang awake dhewe?
                        Sanajan, aku wis ngerti kabeh babagan sampeyan - sampeyan mesthi duwe Rusia HARUS.
                      24. +2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Apa sampeyan mikir yen Rusia kudu mbela kamardikan sekutu tinimbang awake dhewe?
                        Sanajan, aku wis ngerti kabeh babagan sampeyan - sampeyan mesthi duwe Rusia HARUS.

                        Sepisan maneh aku ngomong, Federasi Rusia kudu netepi kewajibane! Kabeh titik!
                      25. -8
                        Juli 7 2021
                        Sepisan maneh aku ngomong, Federasi Rusia kudu netepi kewajibane! Kabeh titik!

                        Nah, sampeyan bisa mbaleni kaping pirang-pirang?
                        Apa kewajibane? Pira pasukan sing kudu diwenehake Rusia miturut perjanjian kasebut? )))
                      26. +2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Nah, sampeyan bisa mbaleni kaping pirang-pirang?
                        Apa kewajibane? Pira pasukan sing kudu diwenehake Rusia miturut perjanjian kasebut? )))

                        Cukup kanggo mbantu sekutu njaga kedaulatan, lan luwih apik, cukup kanggo mesthekake yen tumindak agresi ora muncul.
                      27. -4
                        Juli 7 2021
                        Cukup kanggo mbantu sekutu njaga kedaulatan

                        Lan yen sekutu ora pengin perang lan ora bakal - pira pasukan sing kudu diwenehake Rusia?
                      28. +1
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Lan yen sekutu ora pengin perang lan ora bakal

                        Nanging sekutu ora pengin perang lan ora? Apa sampeyan yakin babagan iki?
                      29. -4
                        Juli 7 2021
                        Nanging sekutu ora pengin perang lan ora? Apa sampeyan yakin babagan iki?

                        Yen sekutu bakal perang, banjur bantuan khusus ora dibutuhake, iku cukup kanggo nyedhiyani senjata modern, nanging sekutu ora perang - iki kesimpulan saka skirmishes kepungkur karo Taliban.
                      30. +4
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        nanging sekutu ora bakal perang - iki kesimpulan saka clashes kepungkur karo Taliban.

                        Aja overstrain, kesimpulan bakal digawe sanajan tanpa sampeyan dening wong-wong sing, miturut pangkat lan tugas resmi, mesthine nindakake iki.
                      31. -2
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Aja kakehan stres

                        Aku ora bisa pengin sing padha kanggo sampeyan ...
                        kesimpulan lan tanpa sampeyan bakal digawe dening wong-wong sing, miturut pangkat lan tugas resmi, mesthine kanggo nindakake iki.

                        ing, tanpa sampeyan, padha bakal ngerti apa pasukan lan tegese Federasi Rusia bakal bantuan Tatarstan ....
                      32. -3
                        Juli 8 2021
                        [quote = aleksejLan sekutu ora arep perang lan ora? Apa sampeyan yakin babagan iki?[/quote]
                        Inggih, Rusia perang ing tapel wates Afghan-Tajik ing 90s lan "nol" ....
                      33. Komentar wis dibusak.
                      34. -7
                        Juli 7 2021
                        Lan kenapa sampeyan mutusake yen "sekutu ora pengin perang"?

                        Ing kene kita bakal weruh. Yen Tajik bakal perang, banjur Rusia bakal mbantu, lan yen Tajik ora bakal perang, apa sampeyan yakin Rusia kudu ngayomi watese wong liya ing kana?
                        Sampeyan mung mbaleni mantra

                        Sampeyan ing taun 90-an ing ngendi? Apa, sampeyan ora nonton warta babagan bentrokan karo Taliban?
                      35. Komentar wis dibusak.
                      36. +1
                        Juli 8 2021
                        Nanging, sampeyan bisa ngomong karo wong-wong mau. Iku dudu ISIS, dudu Al Qaeda, dudu sampah liyane.

                        ing 90s padha nuduhake piyambak meh 1 ing 1 minangka ISIS. Saiki lagi ngomong luwih moderat.
                      37. Komentar wis dibusak.
                      38. -5
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka rudolf
                        Lan kenapa sampeyan mutusake yen "sekutu ora pengin perang"?

                        Inggih, gumantung ing sing nalika Perang Sipil ing 90s, iku ora ala kanggo saben liyane kanggo "crushed vinaigrette cilik" lan oposisi ing Republik Tatarstan wis ora ilang, wakil-wakile ora ilang, lan ana ing. Angkatan Bersenjata Republik Tatarstan ...
                        Lah kok Rahmon nimbali 20 cadangan?

                        Ya, ing Ukraina, dheweke njaluk luwih akeh, dheweke malah nggawa wong menyang unit militer ...
                        20 ewu iku sejatine cadangan seluler kabeh Tajikistan.

                        Dheweke pengin nulis mobilisasi manungsa cadangan?
                        Miturut VIKI - 600 ewu wong cocok kanggo dinas militer, 15 ewu wong ing cadangan, i.e. saka 600 ewu wong mung 15 wong sing duwe sistem pendidikan sing luwih dhuwur. (MSD ing negara perang utawa pasukan eselon pisanan tentrem), nanging Rahmon janji bakal nransfer kabeh mobilized (20 ewu wong -?) menyang tapel wates, supaya padha dissolve ana ing antarane pos-pos perbatasan, kantor komandan, detasemen tapel wates, paling apik aku ora bakal nggawe sawetara unit sing luwih gedhe tinimbang batalyon .... (kemungkinan konstruksi utawa sapper teknik) ...
                        Ya, ing taun 90-an padha mlayu, kanggo ngomong sing bener, ora mung wong-wong mau, nanging uga Uzbek (Uzbekistan kasil ninggalake CSTO kaping pindho, mesthine bakal gabung kaping telune rauh) dikirim kanggo nguatake "persaudaraan pertempuran" . ...
                        Yen kita ora bisa kanggo mesthekake inviolability saka tapel wates, kita duwe hak kanggo mungkasi ancaman potensial ing wilayah kanggo ambane 100 km.

                        Yen sampeyan durung dilarang ing Google, sampeyan bisa kanthi gampang nemokake informasi babagan jumlah PV KGB saka USSR (sanajan padha perang ing wangun SA), sing njaga tapel wates USSR saka sisih ngelawan ... .
                        Pasukan pangkalan 201 bakal cukup kanggo ngilangi militan sing njeblug.

                        Google struktur lan kekuatane ... iki, yen aku bisa ngomong, MSBR sing dikuatake.
                        Bisa dikuwatake kanthi anane MTR

                        Iki minangka bagean saka blumbang gen Angkatan Bersenjata RF, gampang ilang, angel dipulihake ...
                        Panglompokan UAV sing apik ora bakal berlebihan.

                        Setuju. WIKI:
                        Batalyon penerbangan tanpa awak, sing dibentuk ing musim semi 2019, ngganti kompleks multifungsi Orlan-10 karo UAV Eleron-3 lan Tachyon anyar sing luwih maju.

                        UAV bakal dadi ancaman kanggo kita ing Republik Tatarstan, masing-masing, pasukan lan sarana saka perang elektronik lan unit pertahanan udara dibutuhake kanggo ...
                        Bisa uga yen awake dhewe sing pengin ngobrak-abrik organisasi sing setengah mati iki lan nggawe para penandatangan liyane ngganggu.

                        Apa sampeyan tetep kanca senior kanggo imbeciles? Apa CSTO mbutuhake Federasi Rusia kanggo nyegah mundhut pengaruhe lan nggunakake VB ing wilayahe, utawa sampeyan yakin karo potensial pertempuran, lan luwih akeh semangate?
                      39. 0
                        Juli 7 2021
                        Mungkin siji Mace cukup?
                      40. -5
                        Juli 7 2021
                        Mungkin siji Mace cukup?

                        Ing kana, mantan warga negara kita, sing duwe otak lokal ing taun 1991, mung sethithik lan bakal urip kanthi seneng lan sugih.
                        Mung "sethithik" iki wis 30 taun .....
                      41. 0
                        Juli 7 2021
                        Menawi Taliban ngidak-idak wates, nutupi kanthi sae, mboten nganggo gada, mesthine, nanging supaya nutupi nganti tekan guo, bakal mandheg apa ora, mesthi bodho menek omahe. nanging yen padha menek, pour metu saka seni lan rzzo-Aku padha bakal cepet ngganti pikiran ana-utawa padha teka ing Moscow muspra menyang 'bazaar', padha sarujuk kanggo nuduhake film kanggo Amerika supaya padha cepet metu saka Afghanistan
                      42. -1
                        Juli 8 2021
                        Cukup pasukan supaya Taliban ora thothok-thothok lawang sampeyan
                        Utawa sampeyan Taliban?
                      43. -3
                        Juli 8 2021
                        Cukup pasukan supaya Taliban ora thothok-thothok lawang sampeyan

                        Ora perlu mbuwang manipulasi murah ing kene. Padha bisa thothok-thothok lawang kita saka kabeh sisih, yen ana.
                        Utawa sampeyan Taliban?

                        Mmmm.... iki wis lucu))))
                        Kabeh negara iki, ing ngendi Taliban bakal ngliwati lan ngrusak negarane, bisa nganakake referendum kanggo gabung karo Rusia yen bais ora bisa nyedhiyakake keamanan.
                      44. +2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka lucul
                        Sing, Rusia cukup ...

                        Ngomong, apa agama ora ngidini sampeyan nemokake teks kontrak kasebut dhewe, utawa dilarang ing Yandex?
                      45. -7
                        Juli 7 2021
                        Ngomong, apa agama ora ngidini sampeyan nemokake teks kontrak kasebut dhewe, utawa dilarang ing Yandex?

                        Dadi dudu aku sing ujar manawa Rusia kudu, nanging sampeyan - mula sampeyan mbuktekake manawa sampeyan kudu.
                    3. +3
                      Juli 7 2021
                      Nah, apa tegese ngadeg ing tapel wates? Apa Rusia kudu ngganti pasukan tapel wates Tajikistan?

                      ngganti ora, nanging ndhukung - ya. Lan iki, kanthi cara, uga kanggo kepentingan Rusia dhewe.
                  2. +1
                    Juli 7 2021
                    Kutipan saka: aleksejkabanets
                    Yen prajanjian kasebut nyatakake yen pasukan kita kudu ngadeg ing tapel wates, mula kudu ngadeg.

                    Dadi "krasnobais" Tajik ora ngluwihi Persetujuan babagan perlindungan tapel wates Tajik-Afghanistan karo Federasi Rusia lan ing taun 2005 "topi ijo" Rusia ninggalake Republik Tatarstan .... apa sing dikarepake saiki? Utawa sampeyan metu saka topik?
                    1. +1
                      Juli 7 2021
                      Kutipan: Lara Croft
                      Dadi "krasnobais" Tajik ora ngluwihi Persetujuan babagan perlindungan tapel wates Tajik-Afghanistan karo Federasi Rusia lan ing taun 2005 "topi ijo" Rusia ninggalake Republik Tatarstan .... apa sing dikarepake saiki? Utawa sampeyan metu saka topik?

                      Apa Federasi Rusia mlebu perjanjian CSTO? Lan yen dheweke rampung, dheweke kudu ngrampungake. Umumé, mung iku sing dakkarepake.
                      1. 0
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Apa Federasi Rusia mlebu perjanjian CSTO?

                        Lan ora mung dheweke, 5 negara liyane.
                        Lan yen dheweke rampung, dheweke kudu ngrampungake.

                        Dadi pangguna forum sing apikan lan gampang ditipu takon sampeyan, apa sing kudu ditindakake RF? ing kerangka dokumen statutori CSTO kanggo pangayoman Republik Tajikistan? Lan sampeyan kabeh bisa nyingkiri jawaban kasebut, mung ana 29 artikel ing Piagam CSTO, lan sampeyan ora bisa mangsuli kabeh, nanging sampeyan takon kanthi jelas:
                        Dadi kepiye artikel kasebut?
                      2. -2
                        Juli 7 2021
                        Kutipan: Lara Croft
                        Lan ora mung dheweke, 5 negara liyane.

                        Sarujuk banget.
                        Kutipan: Lara Croft
                        Dadi anggota forum sing apikan lan gampang temenan takon sampeyan, apa sing kudu ditindakake Federasi Rusia ing kerangka dokumen statutori CSTO kanggo perlindungan Republik Tajikistan? Lan sampeyan kabeh bisa nyingkiri jawaban kasebut, mung ana 29 artikel ing Piagam CSTO, lan sampeyan ora bisa mangsuli kabeh, nanging sampeyan takon kanthi jelas:
                        Dadi kepiye artikel kasebut?

                        Apa sampeyan ora bisa maca dhewe? Nyenyet sithik lan maca, ora angel, ta?
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Deleng kanthi teliti ing Artikel 7 lan 8 Piagam CSTO.
                      3. -1
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Deleng kanthi teliti ing Artikel 7 lan 8 Piagam CSTO.

                        Ya wis suwe tak goleki malah ora taun iki, apa iki sepisanan topik iki disentuh?
                        Ora ana definisi sing jelas babagan tumindak negara anggota CSTO yen ana agresi negara katelu marang salah sijine ..., ora kaya, contone, Piagam NATO ...
              2. -1
                Juli 7 2021
                Kutipan saka: aleksejkabanets
                Lan apa wae sing kedadeyan, yen wis ditandatangani, kudu ditindakake.

                Dadi ing Piagam CSTO ora ana artikel babagan kewajiban negara peserta kanggo nglindhungi salah sawijining peserta saka ancaman saka pihak katelu ....
                Piagam CSTO
                https://odkb-csto.org/documents/documents/ustav_organizatsii_dogovora_o_kollektivnoy_bezopasnosti_/
                Sapa sing bisa dipercaya RT?
                RB - ilang langsung, miturut "Batka" kanggo Belarus, loro WWIIs padha perang manca, lan banjur sawetara jenis RT, konvoi MAZ bisa ngirim, uga, scrape soko cilik saka BKhVT ....
                RA - dheweke mesthi ora nganti DRA lan RT saiki ....
                Kyrgyzstan - musim panas iki ana ketegangan karo Republik Tatarstan amarga saluran banyu ing tapel wates antarane negara, kahanan sing disengketakan ora rampung ....
                Mung Federasi Rusia lan Kazakhstan tetep, nanging ora ngirim infantri menyang Republik Tatarstan ...
                Dadi ing ngendi wae sampeyan mbuwang, Rahmon kudu nindakake mobilisasi maneh .....
                1. -2
                  Juli 7 2021
                  Kutipan: Lara Croft
                  Dadi ing Piagam CSTO ora ana artikel babagan kewajiban negara peserta kanggo nglindhungi salah sawijining peserta saka ancaman saka pihak katelu ....

                  Deleng kanthi teliti ing Artikel 7 lan 8 Piagam CSTO.
                  1. -2
                    Juli 7 2021
                    Kutipan saka: aleksejkabanets
                    Deleng kanthi teliti ing Artikel 7 lan 8 Piagam CSTO.

                    Lan kenapa aku kudu nggoleki, aku mbuwang sampeyan link menyang Piagam CSTO, ora ana apa-apa sing kudu ditindakake dening negara-negara peserta kanggo anggota CSTO liyane ...
                    1. +1
                      Juli 7 2021
                      Kutipan: Lara Croft
                      Lan kenapa aku kudu nggoleki, aku mbuwang sampeyan link menyang Piagam CSTO, ora ana apa-apa sing kudu ditindakake dening negara-negara peserta kanggo anggota CSTO liyane ...

                      Yaiku, contone, njamin keamanan kolektif, miturut pendapat sampeyan, apa iki ora ateges? Carane aneh sampeyan napsirake perjanjian CSTO.
                      1. -3
                        Juli 7 2021
                        Kutipan saka: aleksejkabanets
                        Yaiku, contone, njamin keamanan kolektif, miturut pendapat sampeyan, apa iki ora ateges?

                        Sampeyan bisa tegese apa wae, contone, sampeyan napsirake bagean saka Artikel 7 saka Piagam CSTO sing dikarepake, nanging ing teks kasebut beda-beda:
                        Kanggo nggayuh tujuan Organisasi Negara - anggota njupuk tindakan bebarengan kanggo tatanan ing framework saka sistem efektif keamanan bebarengan, nyedhiyani pangayoman bebarengan yen ana ancaman kanggo keamanan, stabilitas, integritas teritorial lan kedaulatan lan realisasi hak kanggo pertahanan kolektif, kalebu nggawe koalisi (kolektif) pasukan Organisasi, regional (gabungan) kelompok pasukan (pasukan), pasukan perdamaian, sistem gabungan lan badan komando lan kontrol, infrastruktur militèr. .....

                        Langkah-langkah gabungan bisa beda-beda lan carane bisa ditemtokake dening pamrentah negara-negara anggota CSTO, Federasi Rusia, minangka negara sing berdaulat, bakal nemtokake langkah-langkah sing bakal ditindakake ing kerangka CSTO, ing arah siji utawa liyane. ...
                        Manawi kapengin badhe ngunduraken wadyabalanipun saking Républik Tatarstan, botên wontên ingkang badhe matur, amargi nagari-nagari sanès-sanèsipun anggota CSTO botên gadhah wadyabala piyambak-piyambak ing Républik Tatarstan.... iya, padha tetep manut marang pamrentahane negarane....
                        Federasi Rusia bakal njamin kehadiran militer lan menehi pitulung marang Republik Tajikistan nganti dheweke iku ono gunane, dudu sebaliknya...
                        Kaputusan (kalebu bantuan kanggo Republik Tajikistan) ing kerangka CSTO digawe kanthi konsensus (paragraf 1 artikel 12 Piagam CSTO), ing wangun apa sing bakal diwenehake dijupuk ing tingkat nasional saben negara peserta...
          2. +1
            Juli 7 2021
            Pira sing padha nepaki kontrak ing kana? Alyosha ayo maju, deleng monumen kanggo sampeyan lan pasang
            1. +4
              Juli 7 2021
              Kutipan saka Ryaruav
              Pira sing padha nepaki kontrak ing kana? Alyosha ayo maju, deleng monumen kanggo sampeyan lan pasang

              Kontrak kudu tetep, manawa sampeyan seneng utawa ora.
              1. +1
                Juli 7 2021
                Kontrak kudu tetep, manawa sampeyan seneng utawa ora.

                Lan kepiye yen miturut perjanjian kasebut Rusia tumindak minangka penjamin kamardikan Tajikistan? Lan kamardikan iku kaya mengkono - pasukan manca bisa manggoni 90% saka wilayah negara, nanging negara bakal tetep mardika.
                Tumrap kula, manawi Tajikistan karsa mbelani wêwêngkonipun, rumiyin badhe mitulungi, ananging manawi Tajikistan ngajêng-ajêng rumiyin anggènipun pêrang, lajêng lênggah wontên ing griya, lajêng matur nuwun.
                1. 0
                  Juli 7 2021
                  Kutipan saka lucul
                  Lan kamardikan iku kaya mengkono - pasukan manca bisa manggoni 90% saka wilayah negara, nanging negara bakal tetep mardika.

                  kapentingan sejatine sifate olahraga , sampeyan nguripake wong bodho mung kanggo mateni wektu?
                  1. 0
                    Juli 7 2021
                    kapentingan sejatine sifate olahraga , sampeyan nguripake wong bodho mung kanggo mateni wektu?

                    Lho, kok duwe gawean kaya ngono? )))
                    1. +2
                      Juli 7 2021
                      Kutipan saka lucul
                      Lho, kok duwe gawean kaya ngono? )))

                      1. -4
                        Juli 7 2021
                        Ya Ya Ya Ya....
                2. +4
                  Juli 7 2021
                  Aku ora ngerti, nanging sapa sing luwih seneng ndeleng ana tinimbang prajurit Rusia? Amerika utawa Taliban?
                  yen Tajikistan arep mbela wilayahe

                  Ya, sejatine Tajikistan nindakake apa wae kanggo iki. Ing kene dheweke ngembangake tentara dhewe, elinga "saka awal" lan ora babagan "warisan Soviet". Dheweke ngumumake mobilisasi pasukan cadangan, wah, yen sampeyan begja, paling ora sapratelo saka sing diumumake 20 ewu isih bisa mobilisasi. Padha cetha ora nganggur.

                  Pitakonan yaiku apa iki cukup, lan apa maneh sing kudu ditindakake.
              2. -1
                Juli 7 2021
                Kutipan saka: aleksejkabanets
                Kontrak kudu ditindakake

                Mung Rusia?
                1. +1
                  Juli 7 2021
                  Kutipan: Lara Croft
                  Mung Rusia?

                  Ya, kenapa mung Rusia? Ing endi aku nulis babagan iki?
                2. +1
                  Juli 7 2021
                  Iku bakal apik kanggo kabeh peserta, iku pinunjul carane Amerika nindakaken ing misi ing Afghanistan, 48 negara njupuk bagéyan - luwih saka negara ing NATO. Malah wong Georgia uga melu
                  1. 0
                    Juli 8 2021
                    Kutipan saka alexmach
                    Malah wong Georgia uga melu

                    Malah anggota CSTO melu, lan ora mung ing DRA ...
        2. +1
          Juli 8 2021
          Kutipan saka lucul
          Apa sampeyan pengin keamanan dijamin? Sugeng rawuh ing Rusia, banjur anak lan sampeyan dhewe bakal turu kanthi tentrem ....

          Umumé, aku setuju, nanging babagan "selamat datang". Apa kita butuh? Apa sing bakal kita entuk saka gabung karo republik Asia Tengah kajaba wasir?
      4. +3
        Juli 7 2021
        Ngladeni ing kana supaya warga lokal ngladeni

        Omong kosong omong kosong. Sanadyan ora ana sing kobong, kudu dikirim menyang kono malah kontingen simbolis, nanging saka saben negara. Ayo paling instruktur kanggo latihan pengawal tapel wates lokal, nanging saben wong ngirim.
        1. -1
          Juli 8 2021
          Kutipan saka alexmach
          Sanadyan ora ana sing kobong, kudu dikirim menyang kono malah kontingen simbolis, nanging saka saben negara. Ayo paling instruktur kanggo latihan pengawal tapel wates lokal, nanging saben wong ngirim.

          Kasunyatane yaiku mung Federasi Rusia lan Kazakhstan sing bakal dikirim .....
          1. -1
            Juli 8 2021
            Inggih, ayo ndeleng apa sing kedadeyan. Kyrgyz, ing teori, uga kudu kasengsem. Lukashenka, miturut pendapatku, bisa dibujuk.
            1. -2
              Juli 8 2021
              Kutipan saka alexmach
              Lukashenka, miturut pendapatku, bisa dibujuk.

              Sapa sing butuh dheweke supaya bisa dibujuk? Bakal "bodho kanggo nguripake" kaya biasane, bakal luwih larang kanggo dheweke mengko ...
              1. -1
                Juli 8 2021
                Dibutuhake, dibutuhake. Ora saka, mesthi, nanging Belarus minangka sekutu lengkap paling ora.
                1. -2
                  Juli 9 2021
                  Kutipan saka alexmach
                  Dibutuhake, dibutuhake. Ora saka, mesthi, nanging Belarus minangka sekutu lengkap paling ora.

                  Apa sing bisa ditawakake RB?
                  Transfer saka Vitebsk VDBR.? Lan ora dianjurake kanggo mindhah V lan VT saka pangkalan panyimpenan kanggo peralatan waja lan artileri menyang Republik Tatarstan, amarga. dheweke dhewe bisa migunani kapan wae, lan logistik bakal larang ....
                  Umumé, saiki ing Tajikistan perlu ora mung kanggo masang Angkatan Bersenjata CSTO, nanging uga pasukan saka Kamentrian Situasi Darurat saka negara-negara CIS, amarga katon saka akeh pengungsi ing tapel wates karo DRA mung prakara. wektu, apik yen Taliban enggal-enggal ngilangi kesempatan kasebut kanggo warga DRA kanthi nutup tapel wates karo negara-negara CIS, bakal dadi hadiah paling apik saka Taliban....
                  Minangka imbalan, Federasi Rusia bisa ngirim vaksin nglawan COVID-19 menyang DRA, ing taun 2001 kita malah ngirim rumah sakit lapangan saka Kementerian Situasi Darurat ing kana, sing kabeh peserta ing kekacauan kasebut ngucapke matur nuwun marang kita ..
                  Federasi Rusia kudu menang perang kanggo pikiran wong Afghan liwat operasi kamanungsan ....
                  1. -1
                    Juli 9 2021
                    Apa sing bisa ditawakake RB?

                    Apa sampeyan takon lan mangsuli dhewe?
                    Umumé, saiki ing Republik Tatarstan perlu ora mung kanggo masang Angkatan Bersenjata CSTO, nanging uga pasukan saka Kamentrian Situasi Darurat.

                    Kathah kanggo kurban.
    2. -1
      Juli 7 2021
      Apa sing kudu dideleng? Ora ana wong sing bisa digunakake kanggo sapa wae. Amarga ora ana "sekutu" sing ndhukung upaya kita kanthi tembung, luwih sithik ing tumindak, paling ora ana ing endi wae, paling ora ana apa wae !!!
      Ora ana pambiyantu tanpa pamrih!
      Sampeyan kudu Mbayar kanggo bantuan saka sekutu kuwat !!! salah siji cara utawa liyane.
      Banjur, Taliban mesthi ora bakal nemoni dheweke, lan dudu kawicaksanan kanggo ngremuk geng paus minke sing kasebar ... dheweke wis nuduhake ora ana gunane!
      1. roh
        + 18
        Juli 7 2021
        Panggonan suci ora bakal kosong! Yen Moskow mbuwang Rahmon (sing siji-sijine pimpinan asing sing teka ing pawai kamenangan tresna ) ing ngendi sampeyan mikir dheweke bakal njaluk bantuan? Iki! Lan negara CIS sabanjure bakal ana ing pengaruh Turki. hi
        1. +6
          Juli 7 2021
          Ora. Padha ora bakal menyang Turki, amarga wong Turki iku bangsa beda. Dheweke ana hubungane karo wong Persia, dudu wong Turki. Lan akeh wong Persia, lan khususe wong Tajik, manggon ing Afghanistan sing padha.
        2. -2
          Juli 7 2021
          Lan negara CIS sabanjure bakal ana ing pengaruh Turki

          Uh-uh....
          Apa sampeyan bisa mbayangno pundhak logistik kanggo pasukan Turki? ))))
          Kanggo wong Turki, ekonomi bisa uga ora bisa narik pengaruh iki)))
        3. -1
          Juli 7 2021
          wong Turki mung ora duwe ekonomi cukup kanggo kabeh Asia Tengah
      2. +5
        Juli 7 2021
        Kutipan saka roket757
        Apa sing kudu dideleng? Ora ana wong sing bisa digunakake kanggo sapa wae. Amarga ora ana "sekutu" sing ndhukung upaya kita kanthi tembung, luwih sithik ing tumindak, paling ora ana ing endi wae, paling ora ana apa wae !!!
        Ora ana pambiyantu tanpa pamrih!
        Sampeyan kudu Mbayar kanggo bantuan saka sekutu kuwat !!! salah siji cara utawa liyane.
        Banjur, Taliban mesthi ora bakal nemoni dheweke, lan dudu kawicaksanan kanggo ngremuk geng paus minke sing kasebar ... dheweke wis nuduhake ora ana gunane!

        Nalika aku ngerti sampeyan, Viktor, sing "Katz nawakake kanggo nyerah"?
        Nanging apa kita ora bakal getun mengko, nalika kedadeyan sing padha wis diwiwiti ing wates kita? Kazakhstan, lsp. kabeh mbukak....
        1. +1
          Juli 8 2021
          Sampeyan minangka conto ala kanggo ... sampeyan wis milih, dheweke mung ora nyerah, nanging ngupayakake tumindak kanthi wajar, efisien, ngerti lan ngontrol lingkungan.
          Apa sampeyan malah ngerti babagan ana ... urusan, yen sampeyan siyap nindakake apa-apa, kanggo wong nindakake apa-apa, carane nindakake, DEMI APA / SAPA?
      3. +5
        Juli 7 2021
        Pamblokiran perdagangan narkoba mesthine kanggo kepentingan Rusia.
        1. 0
          Juli 7 2021
          perdagangan tamba loro makarya lan dianggo, lan iku bisa kanggo weaken iku mung ing watesan kita
        2. +1
          Juli 8 2021
          Kowe serius???
          Lan sapa ANA sing melu budidaya "putih", sampeyan ora takon pitakonan kasebut? Sapa sing nyopir dheweke menyang kita?
          Lan sapa sing tansah melu ngrusak perkebunan "putih" lan kabeh sing ana gandhengane? Ing wewenange sapa obat-obatan kasebut mudhun banget saka ing kono?
          Kanggo miwiti, njupuk kapentingan ing sing UTAMA ing "putih" padha duwe saiki.
          Ana akeh pitakonan menarik sing dikarepake kanggo nampa jawaban sing objektif.
      4. -6
        Juli 7 2021
        Kutipan saka roket757
        Apa sing kudu dideleng? Ora ana wong sing bisa digunakake kanggo sapa wae. Amarga ora ana "sekutu" sing ndhukung upaya kita kanthi tembung, luwih sithik ing tumindak, paling ora ana ing endi wae, paling ora ana apa wae !!!

        Sing kok tembung RF saiki ora ateges apa-apa! Ing ngendi kita kudu didhukung? Ing Suriah? Dadi jelasake apa sing kita lakoni ing kana lan sapa wae, kajaba "kanca", sing butuh.
        1. +3
          Juli 7 2021
          Kita ing kana nglawan terorisme, mbantu sekutu, nyoba sistem anyar, ngontrol Suez lan Mediterania, lan liya-liyane.
        2. 0
          Juli 8 2021
          Kutipan saka lisik
          Sing kok tembung RF saiki ora ateges apa-apa

          iku panemu sampeyan.
          Ora kabeh cetha banget
          Ora ana siji-sijia sing tembunge nduweni teges sing padha ing endi wae.
          Ora kaya kahanan sing ala saiki, kaya ora ana cara kanggo nambah.
          Kabeh bisa ditindakake, kudu luwih ati-ati, luwih pinter!
      5. +3
        Juli 7 2021
        Kutipan saka roket757
        Ora ana pambiyantu tanpa pamrih!

        banjur sampeyan kudu RESMI ngumumake mundur total saka CSTO
        1. -6
          Juli 8 2021
          Kutipan: Vladimir Vasilenko
          banjur sampeyan kudu RESMI ngumumake mundur total saka CSTO

          Kanggo apa? Keanggotaan Federasi Rusia ing CSTO migunani kanggo dheweke nganti saiki, ora ketompo carane migunani, mesthi bakal metu, sing bakal diwenehi kabar, mbokmenawa .... sanajan ora mungkin ....
        2. 0
          Juli 8 2021
          Kutipan: Vladimir Vasilenko
          Kutipan saka roket757
          Ora ana pambiyantu tanpa pamrih!

          banjur sampeyan kudu RESMI ngumumake mundur total saka CSTO

          KENE?
          Wong liya ora melu-melu sathithik-thithika supaya bisa hadir lan mung mirsani kepentingane dhewe!
          Iku mung wektu kanggo mungkasi muter "suci saka kabeh wong mursid" game!!! Kita duwe KEPENTINGAN! Lan sadurunge wong liya, sijine pitakonan-pilihan langsung lan spesifik ..... Sapa sing ora karo kita, ayo pindhah menyang alas!
          1. -1
            Juli 8 2021
            Kutipan saka roket757
            Wong liya ora melu-melu sathithik-thithika supaya bisa hadir lan mung mirsani kepentingane dhewe!

            ana kontrak, miturut kontrak padha kudu bantuan?
            1. 0
              Juli 8 2021
              Ana kontrak, mula kudu dipikirake kanthi teliti!
              Wektu iki ... malah ndeleng sapa sing nindakake lan kepiye carane ???
              Yen "mitra" nglirwakake kewajibane, yaiku. bolt ing kontrak urip, ora perlu kanggo menehi hasil karo omong kosong! Kita duwe KEPENTINGAN, titik! Sing mutusake kanggo nglirwakake wektu iki, kirim langsung lan .....
              Sampeyan perlu kanggo nggunakake pengalaman saka pinter, lan ora kanggo stomp ing rake lawas.
              1. 0
                Juli 8 2021
                nanging ana siji wektu liyane, contone, kita ngadeg ing pose lan wong Turki utawa kasur teka tinimbang kita.
                1. 0
                  Juli 8 2021
                  Kenging punapa ujug-ujug nyebat tiyang sanes ingkang sampun ngatonaken jangkepipun .... substansi ing kahanan sanes ingkang sami?
                  Luwih, dheweke bakal katon ing arah liyane, ing sisih wétan ... nanging wong lanang ing kana, sanajan bisa dipercaya, angel banget kanggo mbela kepentingane.
                  Ora bakal luwih elek kanggo kita yen kita terus-terusan nggayuh TUJUAN, awas KEPENTINGAN KITA! Iki bisa / kudu ditindakake kanthi ati-ati, miturut pikiran.
                  Padha wedi utawa dihormati! Loro-lorone opsi luwih apik tinimbang rake lawas.
                  Panemuku ora mutlak. Saben uwong milih kanggo awake dhewe, sisihane.
                  PS Aku wis kesel nulis ... Taliban, kanggo kita lan liya-liyane, ancaman kasebut minimal, cukup, luwih elek tinimbang formasi geng cilik, nasional, geng !!!
                  1. 0
                    Juli 8 2021
                    Kutipan saka roket757
                    Kenging punapa ujug-ujug nyebat tiyang sanes ingkang sampun ngatonaken jangkepipun .... substansi ing kahanan sanes ingkang sami?

                    Ya wis?!!!
                    ing Karabakh, Turki nuduhake piyambak arang banget uga
                    1. -1
                      Juli 8 2021
                      Iki uga carane lan saka sisih endi sing kudu dideleng ...
                      Sapa sing bener-bener nuduhake awake dhewe ing kana, ing kabeh kamulyan, iki sing dipilih maneh dening wong Armenia ... apa sing kudu dirembug, sawise iku? Ayo, saiki dadi urusane.
                      1. 0
                        Juli 8 2021
                        Kutipan saka roket757
                        Iki uga carane lan saka sisih endi sing kudu dideleng ...

                        ing babagan asil
    3. +3
      Juli 7 2021
      CSTO iku Rusia lan perusahaan beanbags. Dheweke lungguh nganti 30 taun, ora nindakake apa-apa, mangan dhuwit, lan saiki bantuan Rusia. Maksimum partisipasi kita yaiku analogi Suriah. Kita mabur lan ngebom, nanging ing lemah kita dhewe.
      1. +8
        Juli 7 2021
        CSTO iku Rusia lan perusahaan beanbags. Dheweke lungguh nganti 30 taun, ora nindakake apa-apa, mangan dhuwit, lan saiki bantuan Rusia. Maksimum partisipasi kita yaiku analogi Suriah. Kita mabur lan ngebom, nanging ing lemah kita dhewe.

        Uh, "bantuan Rusia" ora. Ana panjaluk menyang CSTO, sing kalebu sawetara negara, ora mung Rusia. Lan negara kasebut diarani: Sekutu. Lan akeh sekutu iki adoh saka pengemis.
        Lan kaloro: aliansi kuwi rampung ing kasus kahanan angel sing teka ing Tajikistan.
        1. -4
          Juli 7 2021
          Uni kuwi rampung ing cilik saka kahanan angel, kang teka ing Tajikistan

          Serikat dirampungake supaya negara ora rusak sacara fisik. Malah durung ana pertempuran ing tapel wates, nanging apa Rusia kudu nyuplai pasukan?
          1. +5
            Juli 7 2021
            Pasukan ora suku cadang, ora diwenehake, nanging dikirim. Lan kanggo informasi sampeyan: Pasukan Rusia wis ngadeg ing Tajikistan wiwit runtuh USSR, mula tenang. Lan yen perlu kanggo nguatake pasukan kasebut, ya, Rusia bakal nguatake. Kuwat setya marang kuwajibane sekutu.
          2. +1
            Juli 7 2021
            Kutipan saka lucul
            Serikat dirampungake supaya negara ora rusak sacara fisik.

            aliansi rampung kanggo ngrampungake, kesel banget, maca teks perjanjian kasebut, ana ing domain umum
            1. -6
              Juli 7 2021
              aliansi rampung kanggo ngrampungake, kesel banget, maca teks perjanjian kasebut, ana ing domain umum

              Dadi, miturut persetujuan kasebut, pira pasukan sing kudu diwenehake Rusia menyang sekutu yen dheweke dhewe ora nglawan (ora pengin)? A ?
              1. +5
                Juli 7 2021
                Aku ngerti yen sampeyan bodho kanggo troll
                1. -7
                  Juli 7 2021
                  Aku ngerti yen sampeyan bodho kanggo troll

                  Sing, Rusia kudu, nanging kanggo pitakonan langsung pinten utang - langsung menyang bushes? Liberal banget
                  1. +3
                    Juli 7 2021
                    Apa sampeyan menehi saran supaya kita ngenteni? Enteni nganti cedhak karo Rusia liwat Tajikistan, Uzbekistan lan Kazakhstan.
                    Kita njagong, ngrokok, ora ngirim sapa wae lan ngenteni?
                    Sinau sejarah lan elinga carane Tatar-Mongol ngalahake pamrentahan Rusia kanthi pamrentahan. Pangéran lokal uga ngira manawa kabeh bakal bisa ditindakake lan ora tulung-tinulung.
                    1. -3
                      Juli 8 2021
                      Quote: Troll
                      Apa sampeyan menehi saran supaya kita ngenteni? Enteni nganti cedhak karo Rusia liwat Tajikistan, Uzbekistan lan Kazakhstan.
                      Kita njagong, ngrokok, ora ngirim sapa wae lan ngenteni?

                      Sampeyan aneh, paling ora .... Federasi Rusia nyedhiyakake kehadiran militer kanthi keamanan Republik Tatarstan, lan sampeyan "ngenteni", utawa wong liya saka Federasi Rusia wis nandur modal luwih akeh kanggo njamin keamanan negara kasebut. Republik Tatarstan, supaya sampeyan nulis ....
        2. +1
          Juli 8 2021
          Lan negara kasebut diarani: Sekutu

          Menapa malih, akeh wong uga kasengsem ing iki. Padha tanggi ing Asia Tengah.
        3. -2
          Juli 8 2021
          Quote: Troll
          Uni kuwi rampung ing cilik saka kahanan angel, kang teka ing Tajikistan.

          ... sampeyan pancen bener lan Federasi Rusia duwe kontribusi paling gedhe kanggo njamin keamanan negara anggota CSTO ....
      2. 0
        Juli 8 2021
        Anggota CSTO bisa nyimpulake persetujuan babagan layanan wargane ing tentara lan angkatan laut negara-negara sing wilayahe wargane. Mulane, ing wektu tentrem, iki replenishes angkatan bersenjata, lan ing non-damai "legiun manca" warga dikirim menyang wilayah nasional minangka prioritas. Trep lan cukup, dhuwit ora dienggo.
    4. +4
      Juli 7 2021
      Kutipan saka Canecat
      Inggih ... masalah wis teka, mbukak lawang. Dadi, kita bakal weruh kepiye CSTO ora mung ing kertas.


      Iki wis katon dening kabeh wong kanggo dangu. Apa mung ing kertas. Kowe durung weruh?
    5. Komentar wis dibusak.
    6. -14
      Juli 7 2021
      Armenia wis ngrasakake "kekuwatan" saka CSTO)
      1. +9
        Juli 7 2021
        Quote: wong pinter
        Armenia wis ngrasakake "kekuwatan" saka CSTO)

        Yen sampeyan ngomong babagan Karabakh, mula kita ora duwe hak kanggo nggunakake awake dhewe. Kedaulatan Armenia ora kaancam dening apa-apa.
      2. +8
        Juli 7 2021
        Apa Karabakh minangka bagéan saka Armenia utawa Armenia dhewe ngakoni minangka negara mardika?Atas dasar apa CSTO banjur perang ing wilayah Azerbaijan sing diakoni sacara internasional?
        1. -2
          Juli 7 2021
          Karabakh ora kalebu. Nanging ... Wilayah Armenia uga dibom lan helikopter Rusia ditembak mudhun ing wilayah kasebut. Ora ana gerakan sing bisa dingerteni, malah lisan, saka CSTO.
  2. +5
    Juli 7 2021
    Diwiwiti... Carane tumindak miturut piagam CSTO, supaya kita merdika. Carane goreng mambu, CSTO, bantuan!
    1. +1
      Juli 7 2021
      Ya, tapel wates karo Afganistan bisa diblokir kanthi upaya bebarengan karo tentara Asia Tengah, lan ora mung Asia Tengah.
      . DUSHANBE, 25 Juni - Sputnik. Rekaman transfer peralatan militer Iran menyang wates Afghanistan katon ing Web.

      Video kasebut diterbitake ing saluran Telegram "Military".

      Cuplikan kasebut nuduhake gerakan tank T-72S, BMP-2 lan kendaraan lapis baja liyane.

      Ora ana konfirmasi resmi utawa mbantah data babagan penguatan tapel wates Iran-Afghanistan.

      https://tj.sputniknews.ru/20210625/iran-voyska-granitsa-afganistan-video-1040442737.html
      1. 0
        Juli 7 2021
        Aku dudu politisi, aku ora goroh ing lingkungan sing luwih dhuwur, aku bakal nangani sedulur-sedulurku sing ora ngganggu)
        Nanging kalebu Iran ing kahanan iki bakal menehi akeh acara sing ora bisa diramalake kanggo para penyelenggara hotbed ketidakstabilan iki, lan kanggo Rusia, lan negara-negara CSTO, lan bakal tiba ing kita, amarga ana wong sing bakal diwenehi prentah. kanggo ngaktifake. Ayo siap-siap)
        1. Komentar wis dibusak.
        2. +1
          Juli 7 2021
          Quote: Ruslan Sulima
          Aku dudu politisi, aku ora goroh ing lingkungan sing luwih dhuwur, aku bakal nangani sedulur-sedulurku sing ora ngganggu)
          Nanging kalebu Iran ing kahanan iki bakal menehi akeh acara sing ora bisa diramalake kanggo para penyelenggara hotbed ketidakstabilan iki, lan kanggo Rusia, lan negara-negara CSTO, lan bakal tiba ing kita, amarga ana wong sing bakal diwenehi prentah. kanggo ngaktifake. Ayo siap-siap)


          Ya, kene sempit tanpa kita. Ing wiwitan kurang Iran, Türkiye, China, Pakistan. Uzbekistan ora bakal bisa mandhiri. Apa kanggo kita Siria kapindho? Ora kanggo apa-apa sing bubar ana konflik antarane Kyrgyz lan Tajiks. Padha ngobong, nanging ora bisa. Dheweke mutusake kanggo ngeculake Taliban saka Afghanistan kanggo ngobong. Ana sing nyoba nyekel iwak ing banyu sing ana masalah, nanging ora bisa. Trap liyane kanggo Rusia. Ora bisa ngobong Belarus, mula kita bakal ngobong Asia Tengah, sanajan ora karo ISIS, nanging karo Taliban, sampeyan ndeleng, Amerika mbayar Taliban.
          1. +1
            Juli 7 2021
            Ya, iku cramped, iku cramped, nanging ora ketompo carane kasar iku, Taliban ing Tajikistan kuwatir aku kurang saka wong-wong sing wangkal karo intensifikasi tumindake)
            Cetha yen kabeh wong ing lapangan sing padha, sektor kasebut beda-beda. Muga-muga pelatih bakal duwe kesempatan kanggo ngrangkul immensity)
        3. 0
          Juli 8 2021
          Iran ora bakal narik ngarep katelu. Suriah lan Irak cukup kanggo wong-wong mau.
  3. + 10
    Juli 7 2021
    Mbokmenawa Armenia bakal dadi sing paling ngarep kanggo nanggapi telpon iki))).
    1. +1
      Juli 7 2021
      Quote: rampung
      Mbokmenawa Armenia bakal dadi sing paling ngarep kanggo nanggapi telpon iki))).


      ya. Sakwise Old Man Lukashenka.



      Kayane tentara ing Belarus mung kanggo parade, Belarus ora pengin ngirim prajurit menyang "hot spot".
      . Ana perselisihan antarane Moskow lan Minsk babagan dokumen sing diadopsi ing ibukutha Rusia tanggal 4 Februari babagan nggawe pasukan penyebaran operasional kolektif (CRRF) Organisasi Perjanjian Keamanan Kolektif (CSTO). Iki ditandatangani dening Presiden Belarus Alexander Lukashenko. Nanging, sawetara dina sabanjure, Minsk njlentrehake: undang-undang Belarus ora nyedhiyakake partisipasi prajurit Belarusia ing permusuhan ing luar negeri.

      Ing 5 Februari (yaiku, dina sawise rapat Moscow), kepala Kamentrian Luar Negeri Belarus, Sergei Martynov, nggawe klarifikasi khusus ing wawancara televisi babagan item ing pasukan kolektif kanggo penyebaran operasional CSTO: " Babagan Belarus, kita ngomong babagan klompok pasukan regional kita karo Federasi Rusia, sing ... wis ana kanggo wektu sing suwe ... Bisa digunakake ... bakal ditindakake kanthi keputusan Dewan Kepala Negara. , Dewan Pertahanan Kolektif ... Aku pengin nandheske kanthi yakin yen wong lanang kita, ora ketompo carane perang ing "titik panas", ora bakal perang. babagan iki."

      Nanging, ana sing mangu-mangu. Iku duta Rusia kanggo Belarus Alexander Surikov. Dina sabanjure, dheweke menehi konferensi pers ing Minsk, nalika dheweke nyathet: "Persetujuan antar negara duwe kekuwatan hukum sing luwih gedhe tinimbang undang-undang domestik negara kasebut." Dheweke ditakoni pitakonan sing njlentrehake: "Apa iki tegese yen ana komplikasi ing tapel wates Tajik-Afghanistan, prajurit Belarus bakal menyang kana?" Diplomat Rusia mangsuli: "Iku dadi kaya iki."

      Reaksi Minsk kaget banget. Perwakilan resmi Kementerian Luar Negeri Belarusia ngandika: "Aku pengin nandheske langsung yen mesthi dudu duta besar negara liya sing bakal ngerti nuansa sing relevan saka undang-undang Belarusia."

      https://iz.ru/news/345390

      Ing cendhak, uga, iki, aku nandheske kutipan, "negara liya." Ayo padha ngurutake dhewe.
  4. +5
    Juli 7 2021
    Taliban ora mungkin nyabrang tapel wates karo Tajikistan, ora ana gunane ngadhepi pasukan CSTO ing tapel wates Tajik-Afghanistan piyambak, lan mbokmenawa ana persetujuan karo Kremlin babagan "garis abang", nanging barmaley, liar lan ora dikendhaleni dening Taliban, mesthi bakal munggah menyang Tajikistan, nanging ing kene Angkatan Bersenjata Tajik kanthi dhukungan saka 201 pangkalan, dheweke bakal bisa ngilangi ancaman kasebut.
    1. +3
      Juli 7 2021
      Quote: COMMANDERDIVA
      nanging ing kene Angkatan Bersenjata Tajik, kanthi dhukungan saka 201 pangkalan, bakal bisa ngilangi ancaman kasebut.

      Ing tapel wates karo dawa 910 km?
      1. +5
        Juli 7 2021
        uga, militan, ora kabeh ngarep 910 km, bakal menek.
        1. 0
          Juli 7 2021
          Kutipan saka Semak
          uga, militan, ora kabeh ngarep 910 km, bakal menek.

          Iku bakal luwih apik yen padha menyang ngarep, yen ora "kahuripan" mungsuh ing nyerang.
      2. +2
        Juli 7 2021
        Ana wilayah pegunungan, ing kahanan tapel wates Tajik-Afghan, cukup kanggo ngontrol sawetara arah, Khorog, Moskow, contone, ana detasemen tapel wates kita ing sawijining wektu ngadeg sadurunge mundur.
    2. +3
      Juli 7 2021
      Sadurungé, sawisé OKSVA lunga lan sadurunge NATO teka ing Afghanistan, ana Aliansi Lor, formasi gedhé sing nentang Taliban, diwakili déning komandan Ahmad Shah Masoud lan Dostum, sing utamané dibantu. dening Federasi Rusia karo senjata karo amunisi lan pangan, bab iki diumumake, nanging kang dadi peran kapentingan kita saiki ora ana buffer. Duh, bodho, padha nglilani Masud mati, ora preduli nganti suwe kita kudu ngelingi dheweke. Banjur ing taun 90-an, sanajan dheweke ora dadi bawahan ing Angkatan Bersenjata RF, nanging umume para pejuang kita, lan saiki apa? kasunyatan sing bisa, ana sethitik pangarep-arep kanggo Angkatan Bersenjata Tajik.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. +1
          Juli 7 2021
          Gusti Allah ngalang-alangi, rudolff, bab putra Shah Masood ora ing subyek, Mungkin serius saka kahanan, kang bakal cepet mulang, "Timur iku masalah alus." Ya, ora mung kita, nanging uga ana, ing sisih liyane, lan yen komandan kuwi ditemokaké ana (anti-Taliban), lan karo wong-wong mau, Gusti Allah dhawuh, kanggo cepet golek kapentingan umum, iku perlu kanggo strangle Islamisme terry saka Taliban.Lan kok Shah Massoud diwenehi adoh?
          1. Komentar wis dibusak.
            1. +1
              Juli 8 2021
              Aku setuju, uga, putrane ora ngliwati apa sing kudu ditindakake bapake. Lan ora salah dheweke. Lan sabanjure, mung wektu sing bakal nuduhake yen putrane duwe, lan ana kekurangan wektu. dhukungan saka njaba, dheweke ora bakal urip.
  5. +2
    Juli 7 2021
    Mangkene apa sing ditemokake saka warta taun kepungkur: Ing wayah sore tanggal 22 Juni, Barack Obama ngaturake pidato sing dikarepake marang negara kasebut, nyatakake niat kanggo mundur pasukan AS saka Afghanistan. Presiden AS nemtokake pranata tartamtu saka strategi Afghan Washington. Dadi, dheweke ujar manawa ing pungkasan taun iki, 10 Amerika bakal ninggalake Afghanistan. 2012 prajurit liyane dijadwalake ditarik ing taun 23, lan Washington, kaya sadurunge, rencana kanggo pungkasane mindhah kekuwatan menyang Kabul ing taun 2014. Ya, aku ora bakal nyebutake maksud Trump babagan iki. Dadi pancene ora ana sing bisa ngerteni kahanan kaya ngono?! Utawa ngarep-arep kanggo demarche sing menang saka kontingen saka Afghanistan? Aku mikir yen kamenangan AS ana ora dibutuhake, kajaba kanggo interaksi paling cedhak antarane Pentagon lan Komplek militèr-industri, lan komplikasi saka kahanan ing wilayah Asia Tengah ono gunane kanggo Amerika ing "nentang" Federasi Rusia. Iki ngarep liyane dibukak.
  6. +9
    Juli 7 2021
    Taliban njupuk alih Afghanistan, dudu tapel wates. Mung wae, pos-pos tapel wates ing sisih Afganistan uga dadi wilayah Afganistan lan padha ngrebut pos-pos tapel watese.

    Ora mungkin Taliban bakal nyabrang tapel wates, paling ora saiki.
    Dheweke ora butuh, dheweke duwe gerakan sing cukup ing Afghanistan.
    Maneh, dheweke ujar manawa ora bakal nyabrang tapel wates menyang negara-negara tanggane.

    Ing Afghanistan, saliyane Taliban, ana kontingen sing bermasalah, Amerika nggawa ISIS ing kana, lan iki bisa nyerep ing samaran.
    Dadi wates kudu dikontrol kanthi apik, nanging ora amarga bebaya saka Taliban.
    1. +2
      Juli 7 2021
      Miturut lapuran media, Amerika nggawa nganti 40 wong Igilov, lan utamane wong-wong saka Asia Tengah.
  7. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      Juli 7 2021
      Kutipan saka rudolf
      Iku wektu kanggo ngelingi soko saka pengalaman Afghan. Batalyon Muslim, maneuvering motorized lan serbu udhara kelompok maneuvering pasukan tapel wates. Pengelompokan UAV uga ora bakal ngganggu.


      Inggih, yen sampeyan pengin, sampeyan dhewe lan elinga.
    2. +1
      Juli 7 2021
      Wis suwe ora ana pasukan tapel wates, wiwit taun 2003, lan mmg lan dshmg wis lali, supaya Angkatan Bersenjata Tajik mungkasi ancaman iki, lan VKS saka Kant bakal mbantu.
      1. Komentar wis dibusak.
  8. +2
    Juli 7 2021
    ya wis kesel kabeh karo kamardikan lan kadhaulatan: Rusia menehi dhuwit, Rusia menehi gas / lenga, Rusia bantuan, kita diantemi. lan sanalika Rusia takon kanggo dhewe, soko saka wong-wong mau ing bali, padha wiwiti macak lan ngomong soko bab urusan kadhaulatan. Aku mung arep takon apa sampeyan, tuan-tuan, kanca-kanca, tangga-tangga, bangsa-bangsa persaudaraan, mantan republik Soviet lan liyane sing melu lan simpatisan, ora edan !!!
    1. 0
      Juli 7 2021
      Dadi, apa sing dikarepake saka CSTO mitos? Ing kene, dheweke mung nggunakake sumber daya Rusia kanggo kepentingane dhewe-dhewe. Yen ora, ora ana sing bakal melu CSTO iki. Lan ora ana sing janji apa-apa marang Rusia. Ana tandha saka organisasi ngendi Rusia diduga aturan, lan iki apik kanggo panguwasa Rusia. Kabeh padha seneng. Utawa apa kabar iki kanggo sampeyan? Ya, lan kepiye negara-negara CSTO bisa mbantu Rusia? Lan kenapa dheweke butuh kabeh iki yen ora ana gandhengane karo negara tartamtu ing wektu kritis. Rusia, kaya-kaya, diasuransiake saben negara CSTO kanthi ijol-ijolan idin saka negara liya kanggo nggabungake "blok" iki.
  9. +1
    Juli 7 2021
    Aku Tajikistan kudu ditulung! Aku ora ngelingi sing padha ngadeg metu kanggo dadi Russophobic, padha ora nindakake apa-apa ala kanggo kita, lan sanajan tapel watese tiba, obat bius lan teroris njeblug kutha-kutha Rusia bakal urip dawa. Iku angel kanggo ngusir wong-wong mau saka bolongan lan trenches, mung langkah kejem kaya Ya.O, salah siji nglindhungi pepadhamu, utawa pamaréntah anyar saka negara sedulur bakal arep numpes sampeyan! Sawetara mung didol (fallow), liyane ora bisa mandhiri.
    1. +1
      Juli 8 2021
      Aku ora ngelingi sing padha dibedakake dening Russophobia

      Kabeh ngadeg metu karo
      Rusia, aja lunga - kita butuh budak!
  10. 0
    Juli 7 2021

    Lan Rohan bakal teka! (karo)
    1. 0
      Juli 9 2021
      wayahe ndhuwur
  11. -6
    Juli 7 2021
    Potensi CSTO ketok. Sorosenka ora ndhukung Federasi Rusia, nanging dheweke menang pemilihan. Armenians sengit Rusia lan dheweke ora ndhukung Kristen. Gemblung lengkap. Lan wakil kita ngomong kaya Karabakh lan aku banjur mudhun kabeh drone. 2 dina wis liwati, beeches / tori / alpha centaurs ambruk
    Nyesel nonton. Armenia ing CSTO. Ora ana bantuan sing diwenehake. Saiki mung para penjaga perdamaian, amarga urip sing madhep srengenge, dagang
    1. Komentar wis dibusak.
    2. +3
      Juli 8 2021
      Nagorno-Karabakh dudu bagéan saka CSTO lan dudu bagéan saka Armenia (sacara sah, lan saiki nyatane). Armenian bajingan piyambak 30 taun kepungkur. Dadi ora jelas apa histeria sampeyan.
  12. -6
    Juli 7 2021
    Saiki wis cetha. Ing Federasi Rusia, NATO ana ing ndhuwur. Dheweke bakal nggoleki 2 minggu lan ujar yen dheweke ngebom Soros, nanging utange marang kabeh wong. Ngapura wong Armenia, kita gabung karo wong Yunani. Aku ndedonga kanggo Serbia liyane
    1. +1
      Juli 8 2021
      nerjemahake
    2. 0
      Juli 8 2021
      Apa sing sampeyan omongake, sayang?
  13. +3
    Juli 7 2021
    Apa ana kekuwatan ing Afghanistan sajrone sejarahe? Utawa ana lapangan mlaku luwih elek tinimbang Ukrainia?
    1. +2
      Juli 8 2021
      Afghanistan minangka rute perdagangan lan perdagangan narkoba. Frasa paling bodho Sererebryakov saka film "Perusahaan 9" Bondarchuk sing ing kabeh sejarah ora ana sing bisa nelukake Afghanistan, bodho lan ora ana sing nate nyoba nelukake fly iki. Ing wilayah Afganistan, dheweke mung nglawan perang kanggo rute perdagangan lan obat-obatan. Rusia nglawan Inggris, banjur USSR nglawan AS, saiki AS kanggo perdagangan narkoba lan liya-liyane. Lan kabeh komplotan mlaku ing bathrobes karo kathok cendhak simbah ing sirahe (Taliban, omong kosong liyane) mung efek sisih. Ekstra.
  14. 0
    Juli 8 2021
    CSTO, kaya CIS, mung ana ing kertas kanggo ngumbah dhuwit lan nggawe kohesi.
  15. ***
    Ing tapel wates, roh-roh mlaku kanthi surem ...
    ***
    1. +1
      Juli 8 2021

      Vladimir Vladimirovich Vorontsov (Vladimir Vladimirovich Vorontsov)
      Dina iki jam 04:05
      ANYAR
      +1
      ***
      Ing tapel wates, roh-roh mlaku kanthi surem ...
      Luwih becik turu. nglirik Lan laler-laler wis padha nyusup ...
  16. +1
    Juli 8 2021
    Aku ora mikir yen Taliban butuh masalah ing tapel wates, utamane amarga dheweke wis nggawe pratelan babagan hubungan normal karo tanggane.
    1. ada
      0
      Juli 8 2021
      Dheweke dibutuhake, sanajan dheweke ora pengin, mung ana kanggo iki, mula dheweke nyoba mlumpat, nanging ana sing ngandhani yen sepur kasebut kanthi cepet.
  17. 0
    Juli 8 2021
    Aku duwe pitakonan! lan kita mesthi ora duwe bom ing gudang sing mbutuhake pembuangan sing direncanakake? Maneh, ing Angkatan Udara, ora 100% pilot bisa mbuwang bom kanthi akurat saka papan sing dhuwur. Mungkin supaya padha latihan?
  18. 0
    Juli 9 2021
    Kanggo miwiti, panjaluk kudu dilawan, pangenalan Crimea lan mratobat kanggo buron Rusia ing 90s. Mung duta kanggo mbantu, nanging sayang.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"