Angkatan Bersenjata Ukraina bisa ditinggal tanpa mobil anyar: Bogdan Motors diumumake bangkrut

59

Dadi dikenal yen pengadilan ekonomi wilayah Dnepropetrovsk nggawe keputusan babagan nasib perusahaan Bogdan Motors. Iki minangka perusahaan otomotif sing bubar nyoba "urip" kanthi ekonomi kanthi narik pesenan saka departemen militer.

Perusahaan iki melu produksi macem-macem jinis peralatan otomotif, kalebu peralatan militèr waja - kanggo tentara Ukraina.



Kaputusan pengadilan ing wilayah Dnipropetrovsk Juli 6 pesenan kanggo ngumumake perusahaan "Bogdan Motors" bangkrut.

Ing wektu sing padha, prosedur likuidasi uga dibukak dening pengadilan. Alesan kanggo nyatakake Bogdan Motors bangkrut yaiku utang akumulasi perusahaan. Miturut data paling anyar, jumlah total udakara 6,7 ​​milyar hryvnia (udakara 18,5 milyar rubel). Perusahaan kasebut diduga ora bisa mbayar jumlah kasebut.



Mangkono, ana masalah karo pasokan truk tentara lan kendaraan lapis baja kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Utamane, truk kanggo kabutuhan angkatan bersenjata Ukraina diprodhuksi dening perusahaan milik negara Automobile Assembly Plant No. 2, yaiku bagean saka struktur Bogdan Motors. Utamane, pabrik kasebut nyedhiyakake kendaraan off-road Bogdan 6317 ing kontrak karo Kementerian Pertahanan Ukraina (nyatane, iki minangka kendaraan MAZ sing diprodhuksi ing Ukraina).

Ing wektu sing padha, sadurungé Biro Anti-Korupsi Nasional nemokake ing ngisor iki: nalika mundhut kendaraan tentara kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, negara ngalami karusakan ing jumlah UAH 17,5 yuta (udakara 48 yuta rubel). Ing wektu sing padha, ternyata mantan wakil menteri pertahanan, direktur departemen kabijakan militer-teknis kanggo pangembangan senjata lan peralatan militer, melu kesepakatan, sing nyebabake karusakan ekonomi.

Wigati dimangerteni yen sadurunge Bogdan Motors nawakake layanan menyang Kementerian Pertahanan Ukraina kanggo ngganti kendaraan off-road militer UAZ. Perusahaan kasebut malah bisa mlebu dhaptar sing proposal dianggep prioritas. Saiki, gegayutan karo prosedur bangkrut, pitakonan babagan kemampuan Bogdan Motors kanggo nganggep kewajiban kanggo ngembangake SUV anyar kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, kaya sing dikandhakake, macet ing udara. Uga ora jelas apa sing bakal kedadeyan karo pesenan sing wis ditindakake dening perusahaan sing dadi bagean saka perusahaan kasebut. Ing babagan iki, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa ditinggal tanpa mobil anyar.
  • Bogdan Motors
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

59 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    Juli 8 2021
    Bogdan-Gusti njupuk.
    1. +3
      Juli 8 2021
      Kutipan saka Andrea
      Bogdan-Gusti njupuk.

      Ngelingi sing nduweni perusahaan Bogdan yaiku Poroshenko lan Svinarchuk (Poroshenko nominal ditransfer saham marang dheweke ing 2009), mula Gusti Allah mesthi ora menehi ...
      1. +1
        Juli 8 2021
        Mesthi, iku ora worth count ing comrades Cina (adol saham perusahaan).
        1. 0
          Juli 8 2021
          Ora ana sing nggumunake ing bangkrut Bogdan Motors: proyek Independen Ukraina wis rampung lan dikurangi. Lan iku kakehan - nganti 30 taun! - tatanan ora wajar iki ana. Bener, bisa uga rada suwe, nanging para penggali kuburan sing radikal banget ngrebut kekuwatan .. lol .
      2. +1
        Juli 8 2021
        Gusti Allah Yéhuwah.
    2. + 14
      Juli 8 2021
      Amin!
      Dadi Bogdan minangka sampah minangka penyelamat tambang. Ing adoh, adoh, nalika lagi mung di-push menyang layanan ngluwari gunung, mung 8 saka 6 teka saka pabrik. Aku ora bakal ngomong apa-apa bab nomer ngawut-awut nutul dhewe sing tiba metu saka bagean Potong, uga plastik, kang banjur kudu glued, soldered.
      Sing utama beda. Thanks kanggo kanca Smolanov kanggo tuku kasebut, nanging yen sadurunge kita kudu ninggalake saben kacilakan ing tambang 60 detik sawise nampa telpon menyang remot kontrol ing wayah awan, banjur karo Bogdan standar ditambah nganti 5 menit, pneumatik kudu dipompa, sing ana urip panambang '. Lan bab kemampuan lintas negara, nalika aku kudu pindhah menyang shafts tambang ing tengah ora ono, aku luwih meneng.
      1. +1
        Juli 8 2021
        Quote: Ruslan Sulima
        Dadi Bogdan minangka sampah minangka penyelamat tambang.

        Sampeyan bisa uga elinga yen "Bogdans" iki wiwit teka ing GSCH Ukrainia minangka panggantos khusus sing wis rusak sacara fisik ( kajaba ing VGSCh-VGSO, iki ora digunakake ing ngendi wae liya) bus diprodhuksi ing sasis saka truk GAZ 53 A ing Voroshilovgrad (Lugansk) wiwit 1973.

        Menapa malih, "wong tuwa", kanggo kabeh desain kuna lan interior, ora nimbulaké keluhan tartamtu saka operator.

        1. +7
          Juli 8 2021
          Nah, iki cukup crita) Sanajan dheweke isih dadi teknisi. Kita numpak Kavziki) Ing kono mobil iku kewan. Oh, miturut Bogdan, nalika pimpinan nyadari yen dheweke uga kudu tuku solarium mangsa, lan ora ana papan kanggo nyimpen ing platoon, umume ana konser ...
          Aku ora nemokake mine.
          1. +2
            Juli 8 2021
            Quote: Ruslan Sulima
            Numpak ing Kavziki


            Kanggo wektu sing suwe, bus VGSCh-53G1 lan KAVZ dioperasikake bebarengan ing sistem VGSCH-VGSO.
            1. +3
              Juli 8 2021
              Ya, aku ora mbantah) Ing VGSO kaping 6 kita (teka minangka pejuang ing 95) GAZ mlayu nganti suwe, nanging mung Kavzas sing ana ing platoon. Lan miturut sopir, GAZs luwih apik) Dheweke duwe kompor otonom, lan kanggo sopir sing nunggu kita nalika kita anget ana, iku nyedot kanggo beku ing mangsa) sambutan anget. Oh, banjur bajingan kanggo konsumsi bahan bakar sing berlebihan))
              1. +1
                Juli 8 2021
                Quote: Ruslan Sulima
                6 VGSO


                lucu ya Shakhtyorsk, Torez, Snezhnoe?
                1. +1
                  Juli 8 2021
                  Ya, ora ana maneh 6 VGSO, nanging piye wae dheweke ditutup ing Platoon Pertambangan, ing Stozhkovo, ing Kirovskoye, aku ora ngerti yen ana Snezhnoye saiki utawa ora.
                  Aku miwiti dadi pejuang, mandheg dadi komandan peleton, mula aku kudu numpak bis sing beda)
      2. +3
        Juli 8 2021
        Quote: Ruslan Sulima
        Amin!
        Dadi Bogdan minangka sampah minangka penyelamat tambang. Ing adoh, adoh, nalika lagi mung di-push menyang layanan ngluwari gunung, mung 8 saka 6 teka saka pabrik. Aku ora bakal ngomong apa-apa bab nomer ngawut-awut nutul dhewe sing tiba metu saka bagean Potong, uga plastik, kang banjur kudu glued, soldered.
        Sing utama beda. Thanks kanggo kanca Smolanov kanggo tuku kasebut, nanging yen sadurunge kita kudu ninggalake saben kacilakan ing tambang 60 detik sawise nampa telpon menyang remot kontrol ing wayah awan, banjur karo Bogdan standar ditambah nganti 5 menit, pneumatik kudu dipompa, sing ana urip panambang '. Lan bab kemampuan lintas negara, nalika aku kudu pindhah menyang shafts tambang ing tengah ora ono, aku luwih meneng.

        Biaya tender negara.Sapa sing nawarake luwih murah, iku lan sandal. Sistem iki mbebayani. Contone, kita tuku bor Jerman, lan saiki Cina lan India. Bedane kaya langit lan bumi. Nanging luwih murah.
    3. +4
      Juli 8 2021
      Ing sawijining wektu, Kamentrian Pertahanan tuku peralatan, nolak truk KrAZ Ukrainia, sing biaya 10% luwih murah, plus KrAZ menehi jaminan limang taun, ora loro, kaya Bogdan.
      Salah sawijining alasan yaiku truk MAZ, sing "diganti jeneng" minangka mobil Bogdan, yaiku, pabrik kasebut melu perakitan obeng, amarga Barat cepet-cepet ngetrapake sanksi marang perusahaan Belarusian sing KOMPETITIF, ora bakal kaget.
      Lan wayahe kapindho - perusahaan belongs kanggo mantan Wakil Sekretaris pisanan saka Keamanan Nasional lan Dewan Pertahanan Oleg Gladkovsky, sing wis konflik karo Zelensky lan Co.
      Angkatan Bersenjata Ukraina (lan utilitas) ditinggal tanpa panyedhiya kendaraan domestik.
      Dadi sing "zradnik" sawise iki?
      1. Ora sakabehe akurat, kolega. Mobil, yen ora salah, dituku ing kono lan ing kana.
        Menapa malih, ana keluhan babagan kualitas MAZ (Aku bakal nelpon kanthi cara sing lawas). Dheweke ora luwih apik tinimbang Krazov.
        Nanging Petya ana ing setir lan mboko sithik bagean Kremenchug wiwit nyawiji.
        Dadi dheweke wiwit ngrusak KrAZ. Lan saiki Petya ngeling-eling iki, ing wektu sing padha ngrusak Bogdan.
        Nanging wadyabalane kurang luwih wareg karo tonase medium lan gedhe. Masalah dumunung ing analog saka "Sadko" lan "shishigi".
      2. 0
        Juli 8 2021
        kenapa dheweke butuh truk tentara yen negara-negara NATO rencana bakal ngilangi akeh?
  2. +2
    Juli 8 2021
    Kaya biasane, perusahaan mung bakal ngganti kepemilikan, lan ora dirusak sacara fisik.
    1. +1
      Juli 8 2021
      Poroshenko ngethok buntut. Isih, tuntutan hukum isih ana. Sanajan dheweke "transfer" saham kasebut, dheweke uga bakal ngatasi dheweke ing kasus iki. Kanthi lara, dheweke ngiklanake "Bogdanchikov"
      1. +3
        Juli 8 2021
        Quote: Egoza
        Poroshenko ngethok buntut.

        Sadurunge, akeh Bogdanovs nitih Rusia ing wangun tetep-rute taksi, nanging ing sawetara titik padha wiwit diganti Gazelle.
        Kauntungan saka arah industri mobil Ukrainia iki, aku mung bisa menehi jeneng interior sing wiyar. Kang warms munggah kanggo dangu ing mangsa lan panas ing mangsa panas amarga sistem cooling engine.
    2. AML
      0
      Juli 8 2021
      Apa ana kanggo numpes. Dheweke njupuk Isuzu, dawa taksi lan dipasang kursi. Sing kabeh hi-tech. Tulis metu 100 India lan ing sasi padha bakal masang tanduran padha ing lapangan mbukak.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. +4
    Juli 8 2021
    APU bisa ditinggal tanpa mobil anyar
    Lan apa urusane karo kita? Ayo padha mlaku!
    1. +1
      Juli 8 2021
      Kutipan: Vladimir61
      APU bisa ditinggal tanpa mobil anyar
      Lan apa urusane karo kita? Ayo padha mlaku!

  5. Alesan kanggo nyatakake Bogdan Motors bangkrut yaiku utang akumulasi perusahaan.

    ***
    Bayar utange ngeri...
    ***
  6. +5
    Juli 8 2021
    Ya sampeyan sho. Saiki, apa mobil sing ora aktif digawa saka kulon kanthi rega anyar? Sampeyan katon apa wong wasis, banderlogs iki, manggon karo kita, nanging kita wis ora idea. Kabeh sing wis digawe bebarengan kanggo pirang-pirang dekade, padha bisa poop lan maneh padha bengok-bengok - menehi kula dhuwit. Yaiku toleransi.
    1. +2
      Juli 8 2021
      Nggoleki Ukraina lan prestasine, aku arep ngucapake matur nuwun marang persetujuan Belovezhskaya.
      1. +3
        Juli 8 2021
        Kutipan: Andrey Nikolaevich
        Nggoleki Ukraina lan prestasine, aku arep ngucapake matur nuwun marang persetujuan Belovezhskaya.

        Aku arep matur nuwun kanggo Maidan. Matur nuwun kanggo ora ing Taiga Union. Bayangake manawa kabeh cetakan manungsa iki (Natsiks, panheads, Eurocentric, Selyuks, Galicians, Ragulls) bakal ana karo kita. Dyakuyu sing ora mosk..apa. Lan kesehatan Eropa, katresnan lan sabar karo wong lanang iki
        1. +2
          Juli 8 2021
          Persis. Muga-muga ora ana maneh "reunion" karo wong-wong iki. Lan wong-wong sing cedhak karo kita wis pindhah menyang Rusia, manggon, bisa lan mundhakaken anak. Kesehatan lan kesejahteraane.
    2. +1
      Juli 8 2021
      Kutipan: Ros 56
      Ya sampeyan sho. Saiki, apa mobil sing ora aktif digawa saka kulon kanthi rega anyar?

      Nggulung liwat thread karo pikiran sing padha. "Pulo", inflatables, saiki uga kendaraan kabeh medan tentara ...
  7. +3
    Juli 8 2021
    Kaputusan pengadilan ing wilayah Dnipropetrovsk Juli 6 pesenan kanggo ngumumake perusahaan "Bogdan Motors" bangkrut.
    Ya, kanggo neraka karo wong-wong mau! Iku surprise gedhe kanggo mangerteni sing Ukronazis nemokke / diprodhuksi soko anyar ... Lan iki cukup samesthine lan alam. Siji bab aneh - kanggo dangu Bogdan-Susik kumambang lingered! ngguyu
    1. +1
      Juli 8 2021
      Kutipan saka aszzz888
      Kaputusan pengadilan ing wilayah Dnipropetrovsk Juli 6 pesenan kanggo ngumumake perusahaan "Bogdan Motors" bangkrut.
      Ya, kanggo neraka karo wong-wong mau! Iku surprise gedhe kanggo mangerteni sing Ukronazis nemokke / diprodhuksi soko anyar ... Lan iki cukup samesthine lan alam. Siji bab aneh - kanggo dangu Bogdan-Susik kumambang lingered! ngguyu

      Ing sawijining wektu, Bogdan iki mlayu minangka minibus, saiki wis meh ilang. Gas wis katon, Grooves
      1. +1
        Juli 8 2021
        Aku kelingan, aku kelingan sing kamar gas kuning. Panas mbukak kabeh bolongan ing kabin)), nanging ora mbantu akeh. Wong-wong padha kringet. Poroshenko banjur wiwit ngrusak Rusia.
  8. +6
    Juli 8 2021
    Lan carane iku kabeh wiwit! Gendéra, kaos bordir, rapat umum, nyanyi lagu kabangsan karo nangis nangis….. Aku ngomong lan tak ulangi: Babi. Lan mung breeding babi. Lan ora luwih..
    1. nnm
      +2
      Juli 8 2021
      Ngerteni licike Hetman, aku mikir yen kabeh tanah ing pabrik-pabrik ing kana, fasilitas produksi dhewe, bisa didol maneh kanggo awake dhewe, utawa dijamin dening bank dhewe, lan mung perusahaan manajemen sing bangkrut - cangkang kosong kanthi utang gedhe. persediaan, silihan, kontrak pemerintah, lsp.
      Mung Petya wis dadi luwih sugih dening milyaran hryvnias, lan kabeh liyane ora masalah kanggo dheweke ...
      Saiki dheweke bakal ngrusak kabeh bangunan lan mbangun omah ing panggonane, entuk jutaan liyane.
      Aku ora bakal kaget yen dheweke, sawise dadi presiden negara, uga bakal nampa ganti rugi kanggo bangkrut liwat pengadilan. Wong srakah sing ora bisa dibayangake.
      NB ana liyane Piece saka warta wingi ing media kang metu - ing aset cilik liyane "Forge ing Rybalsky", kasus pidana marang direktur uga mbukak. Dadi, ketoke, pemerintah anyar iki nyoba kanggo ngresiki asete. Lan kekuwatan bakal ganti, kabeh bakal dadi bunder anyar.
    2. +1
      Juli 8 2021
      Anakan babi

      Babi uga kudu angonan nang endi wae. Lan pan-ataman uwis adol lemah, ya, daging babi Polandia luwih enak. Mulane - plunger, mung plunger. Lan luwih jero...
      1. +1
        Juli 8 2021
        Nanging plunger uga kudu digawa menyang endi wae. Lan dhuwit ora. Mulane, mung gombal, ,, adil, lan rub. Rub!
  9. +2
    Juli 8 2021
    Yuzhmash, KRAZ, Ngalih Motor, Bogdan Motors. Sapa sing sabanjure ing baris?
    1. +3
      Juli 8 2021
      Sapa sing sabanjure ing baris?

      Ukrzaliznytsia, Dana Pensiun, banjur Bank Nasional, kantor pos, telegraf, jembatan - kabeh miturut klasik ngguyu
      1. +1
        Juli 8 2021
        Banjur, Ukraina.
  10. -4
    Juli 8 2021
    . diprodhuksi dening perusahaan negara "Auto Assembly Plant No. 2"

    Kepiye carane sampeyan bisa beku iki? Kepiye carane bisa dadi perusahaan milik negara ing struktur perusahaan sing pancen pribadi?
    Kanggo NEA2, banjur bali ing 2020
    Kacarita amarga kekurangan pesenan pemerintah, Bogdan Motors bener-bener nutup pabrik ing Cherkassy, ​​​​sing ngasilake kendaraan kanggo Kementerian Pertahanan.

    Artikel kasebut ngganti sebab lan akibat
    1. +2
      Juli 8 2021
      Babagan alasan: prosedur bangkrut biasane ditindakake kanggo ndhelikake ujung ing banyu. Ana panemu manawa iki ana hubungane karo hukum oligarki.
      1. -3
        Juli 8 2021
        Dheweke nulis manawa akeh kreditur, miturut aplikasi sing bangkrut ditindakake, nyatane ana hubungane karo pemilik.
  11. 0
    Juli 8 2021
    Angkatan Bersenjata Ukraina bisa ditinggal tanpa mobil anyar: Bogdan Motors diumumake bangkrut
    Apa masalahe, Bogdan iki ana ing TPA .... Jupuk, lurusake, masak, ngisi bensin lan dioperasi ...
  12. +3
    Juli 8 2021
    Bogdan Motors diumumake bangkrut


    Ora nggumunake. Sawise kabeh, de facto bangkrut lan kabeh negara.

    Awis mili ing kontrak aneh antarane middlemen mgayomi lan rejeki ageng saka oligarki lagi digawe, nalika negara karo industri supaya dikembangaké ing jaman Soviet lagi rusak.
    1. 0
      Juli 8 2021
      Dzień dobry Konstanty, Aku ngerti yen ing Polandia, uga ing Rusia, iku bener kanggo ngomong ON Ukraina, tulung ngomong, apa sampeyan ngerti kasus komentar saka Ukrainia babagan apa sing bener - В Ukraina? hi
      1. +1
        Juli 8 2021
        Hi Andrew hi

        Ya, ing Polandia kita ngomong "ing Ukraina". Aku dhewe ora ngalami protes kuat saka Ukrainia babagan wujud kita. Ana sawetara inconsistency nalika ngomong karo Ukrainians - akeh wong ngomong "ing Ukraina", sanajan liyane lan liyane asring sampeyan bisa krungu "ing Ukraina". Aku ora ngerti apa ombone iki Asal-Usul saka bener / arbitrariness saka expression kuwi, lan kanggo ombone iku wis dipengaruhi dening cara kita ngomong kene ing Polandia.
        1. +1
          Juli 8 2021
          Kutipan saka Constanty
          Aku dhewe ora ngalami protes kuat saka Ukrainia babagan wujud kita.

          Sing jelas, jebule mung nyenyamah tetangga wetan. ngguyu
          Kutipan saka Constanty
          Ana sawetara inconsistency nalika ngomong karo Ukrainians - akeh wong ngomong "ing Ukraina", sanajan liyane lan liyane asring sampeyan bisa krungu "ing Ukraina".

          "Ing Ukraina" - pendidikan basa Rusia (sadurunge Maidan), "ing Ukraina" - sing sinau basa Ukrainia, apa iki bisa diterangake?
          Kutipan saka Constanty
          Ing obrolan karo Ukrainians, sampeyan bisa sok dong mirsani sawetara inconsistency

          Aku utamané disenengi expression iki, barzo dobge! apik
  13. 0
    Juli 8 2021
    Lan apa sing ditindakake Nazi yen kabeh dadi ala karo wong-wong mau! Sapa sing bakal nulis artikel babagan sisih revenue saka anggaran Ukrainia!
    1. +1
      Juli 9 2021
      Sampeyan ora perlu dadi ahli ekonomi kanggo nindakake iki. Kanthi nambah keperluan lan rega gouging.
      1. 0
        Juli 9 2021
        Ora mung, wong Tionghoa teka ing panggonan kita karo investasi. Bener, Sich iku bummer. Nang endi wae ana INFA mung ekspor saka 300 kanggo 500 yuta saben sasi. Nanging impor, mung $ 50 yuta kurang.
        1. +1
          Juli 9 2021
          Saiki China nyoba mbayar utang kanggo Motor Sich kanggo njupuk sewa jangka panjang ing salah sawijining pelabuhan Segara Ireng Ukraina.
          1. +1
            Juli 9 2021
            Sampeyan kudu ndeleng, iki mung ora bakal ninggalake konco, Kajaba iku, China ing Panggonan pisanan kanggo Ukraina ing syarat-syarat perdagangan.
  14. 0
    Juli 8 2021
    Bogdan ana ing sangisore Piston, misale jek. Dheweke ngasilake MAZ tinimbang Krazov ..... lan saiki liyane mrentah.
  15. +1
    Juli 8 2021
    Che, nyolong maneh!? Nanging, kaya biasane!
  16. 0
    Juli 8 2021
    Kutipan saka AML
    Dheweke njupuk Isuzu, dawa taksi lan dipasang kursi. Sing kabeh hi-tech
    Pancen, iku!
  17. 0
    Juli 8 2021
    ha - ha kaping telu))) bisa ngumpul "nganti tumpukan" saka kit mobil Cina lan Belarusia ing kamar apa wae sing kurang cocog kanggo iki))) sing utama yaiku ora netes. sirah lan tangan ora beku))) "Bogdan - motor" punika feeder saka huckster Parashenko, kemampuan nimbali Banderland ora gumantung ing.
  18. Kanggo sawetara 7 taun, dheweke wis ngilangi kabeh sing bisa lan ora mungkin. Merdeka ibune!!!
  19. +1
    Juli 8 2021
    Dadi dheweke cepet-cepet nulis UAZ ing Angkatan Bersenjata Ukraina ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"