"Kulon wis nuduhake yen Ukraina ora piyambak": media Polandia babagan latihan Sea Breeze

61

Stasiun radio Polandia Polskie Radio nyebutake pendapat ahli saka Institut Eropa Tengah, Marta Drabchuk, babagan latihan militer ing wilayah Segara Ireng. Manuver Sea Breeze 2021 diwiwiti ing pungkasan Juni 2021. Dheweke dirawuhi dening 32 kapal, 40 pesawat lan 5 ewu personel militer saka 17 negara NATO, uga Ukraina, Georgia, Moldova lan sawetara negara liyane.

Sanajan Sea Breeze dianakake kanthi rutin, nanging wektu iki latihan kasebut bisa diarani khusus. Miturut Marta Drabchuk, dheweke ditahan kanthi latar mburi sawetara tumindak musuhan dening Rusia lan tujuane kanggo nuduhake yen Ukraina ora piyambak.



Kanthi cara anti-Rusia sing biasa kanggo media Polandia, Ms. Drabchuk ngaku yen NATO nanggapi "ketukan ing lawang" Ukraina saka Rusia. Kulon nuduhake solidaritas karo Ukraina lan dinuga ngelingake Putin yen tumindak agresif sing luwih agresif marang negara iki ora bakal digatekake dening negara-negara Alliance Atlantik Utara.

Sauntara iku, Rusia wis nanggepi cukup keras marang tumindak provokatif kapal Inggris lan Walanda ing Segara Ireng. Pakar Polandia percaya yen iki cara Moskow nguji kekuwatan Kulon. Nanging yen iki pancene, banjur Inggris utawa Walanda ora lulus test: kapal padha dipeksa kanggo ngganti dalane, lan departemen diplomatik dadi histeris babagan "agresi" saka Rusia. armada.

Ing wektu sing padha, ahli Polandia ngelingake manawa anane Rusia ing Segara Ireng bisa uga ana wujud apa wae, kalebu panggunaan kapal selam, operasi sabotase lan serangan cyber.
  • Twitter / Departemen Pertahanan AS
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

61 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Juli 8 2021
    Ing wektu sing padha, ahli Polandia ngelingake manawa anane Rusia ing Segara Ireng bisa uga ana wujud apa wae, kalebu panggunaan kapal selam, operasi sabotase lan serangan cyber.

    Lho, mbak, sampeyan wis gatel ing sak panggonan maneh, "Mungkin bisa!" Pisanan, njupuk Kresy Wétan saka Ukraina, banjur sampeyan bakal nggawe ramalan.
    1. +6
      Juli 8 2021
      Ora preduli sing njupuk dhewe, padha rampung ...
      1. +8
        Juli 8 2021
        Shaw? Apa wektu kanggo misahake Polandia maneh?
        Sapa sing pungkasan ing kene, aku bakal nututi dheweke!
        1. +4
          Juli 8 2021
          Dheweke bakal diinterogasi, yen bakal dibagi maneh lan bisa uga pungkasane ...
          1. -1
            Juli 8 2021
            Sajrone latihan, sing wani ngrangkul "Ukrainians gedhe". "Ngandhut aggressor." Padha puff piyambak. lan yen ana kekacoan karo "Ukrainians gedhe", padha bakal ndalang sing iki ora kanggo wong-wong mau ing sembarang cara. Ora, mesthi bakal ngomong ilat kanggo sawetara wektu ... ngguyu
            1. +4
              Juli 8 2021
              Dheweke luwih seneng melu divisi ... ya
            2. +2
              Juli 8 2021
              Kutipan: Vladimir Mashkov
              Sajrone latihan, sing wani ngrangkul "Ukrainians gedhe". "Ngandhut aggressor."

              Nanging nyatane.....
              1. +6
                Juli 8 2021
                Aku pengin muntah, ora perlu posting nistha kaya ngono ...
                1. +1
                  Juli 8 2021
                  Kutipan saka cniza
                  Aku pengin muntah, ora perlu posting nistha kaya ngono ...

                  Aku ora bakal ndhelikake, iku nistha paling njijiki. Nanging supaya sing ora sedulur ngerti sapa kanca lan mitra. Kita duwe paribasan "Kandhani sapa kancamu, lan aku bakal ngandhani sapa ..."
                  1. +3
                    Juli 8 2021
                    Iku angel kanggo aku kanggo ngadili wong-wong mau, nanging akeh wong ngerti ngendi padha bisa mimpin ...
                    1. +1
                      Juli 8 2021
                      Kutipan saka cniza
                      Iku angel kanggo aku kanggo ngadili wong-wong mau, nanging umume wong ngerti ngendi dheweke bisa dipimpin.

                      Padha ngerti, nanging kaya terwelu, dheweke dhewe munggah menyang cangkeme boa constrictor. Padha manggon, padha mutusake, Gusti Allah iku hakim.
                      1. +3
                        Juli 8 2021
                        Psikologi manungsa - kepiye yen aku ngganggu ...
          2. +1
            Juli 8 2021
            Ora, dheweke ora bakal dibagi, nanging bakal mbagi wilayahe, dheweke bakal kumpul hi
      2. +4
        Juli 8 2021
        Kutipan saka cniza
        Ora preduli sing njupuk dhewe, padha rampung ...

        Bagéyan saka Prusia Wétan, Prusia Kulon lan Pomerania minangka negara bagian Jerman.
        Iki sing ditampa Polandia ing ireng, minangka wong Polandia seneng ngomong, "Tanah Wangsul," sanajan aku ora ngerti iki.

        Kahanan paradoks muncul - 25% saka wilayah Jerman paling sugih lan industri banget digandhengake karo Polandia pasca perang sing rusak lan rusak. Kosong - kabeh wong Jerman diusir.
        Yen mung Polandia bisa urip lan bungah-bungah, lan cling ing USSR lan Ibu Rusia, Polandia kudu ndedonga kanggo Stalin lan mbangun monumen kanggo wong ing saben kutha, utamané ing wilayah sing dicaplok saka Jerman.
        TAPI ora ngono... lan Gusti Allah ngalang-alangi wong Polandia, Jerman bali!!!!
        1. +6
          Juli 8 2021
          Dheweke nampa gratis, bakal menehi gratis - kerjane ...
    2. +3
      Juli 8 2021
      Kutipan saka tihonmarine
      "Saka mozhe kanggo mozhe!" Pisanan, njupuk Kresy Wétan saka Ukraina, banjur sampeyan bakal nggawe ramalan.

      Dheweke ora bakal njupuk, nanging bakal njupuk. Kanthi ambruk Ukraina, muga-muga bakal cepet.
    3. +2
      Juli 8 2021
      Game minangka game, nanging ora mikir babagan nyelehake ing "meja NATO / EU." Para abdi ora kudu ...
      1. 0
        Juli 8 2021
        Kutipan saka knn54
        Game minangka game, nanging ora mikir babagan lungguh wong ing "meja NATO / EU." Para abdi ora kudu ..

        Aku elinga saka crita Gilyarovsky babagan pernikahan, ing ngendi sanak-sedulur sugih padha lungguh ing endhas meja, lan "sederek miskin" lungguh ing mburi meja, wong sugih diwenehi cognac Camus, lan wong miskin diwenehi palsu karo stiker sing padha nanging "Canya", salad lan iwak kanggo kod abang sugih kanggo wong miskin, wedhus panggang lan daging sapi kanggo wong sugih, lan daging babi kanggo wong miskin; ing pungkasan pesta, wong sugih diangkut nganggo landau lan taksi, lan wong miskin nganggo jaran utawa trem. Nanging iki kanggo sederek, nanging saiki "non-sederek" diwenehi, kaya pengemis ing pesta, scraps saka meja master lan ing kandhang.
    4. +1
      Juli 8 2021
      "Pakar Polandia percaya yen iki cara Moskow nguji kekuwatan Kulon ..."
      ******************************************** ****************************
      Aku bakal pracaya bibi iki yen Angkatan Laut Rusia mbaleni trik saka pulo, nang endi wae ing wilayah Skotlandia utawa cedhak Sopot ...

      Nanging nganti saiki, dheweke saiki duwe tugas sing luwih penting tinimbang "pakar" nggoleki "motivasi" kanggo kegiatan militer Rusia ing perairan teritorial dhewe.

      A lik Polandia bisa, contone, cetha marang pamirsa radio priyayi dheweke bab "asil" saka priyayi tetep ing Afghanistan ... Contone, aku piye wae ora ngerti apa NATO ngalahake Taliban barefoot ana (bebarengan karo "calon aliansi. ”)?..

      Utawa bakal "lukisan minyak" saiki, ing konteks Bagram, ngelingake jagad penerbangan Pak Sam lan "wong Australia liyane" saka Da Nang?..

      Lan nasibe pamrentah Afghan sing "sah" bakal mbaleni nasib sekutu "Saigon"?..
  2. +4
    Juli 8 2021
    Miturut Marta Drabchuk, dheweke ditahan kanthi latar mburi sawetara tumindak musuhan dening Rusia lan tujuane kanggo nuduhake yen Ukraina ora piyambak.


    Dheweke wis teka ing ngarep lawang lan kita sing nindakake tumindak musuhan?
    1. +1
      Juli 8 2021
      Kutipan saka cniza
      Dheweke wis teka ing ngarep lawang lan kita sing nindakake tumindak musuhan?

      Ya, ana maling sing mbobol jendela sampeyan, lan iku uga salah sampeyan.
      1. +4
        Juli 8 2021
        Mengkono uga pangandikane: nyingkur lan aja nggatekake ...
        1. +1
          Juli 8 2021
          Kutipan saka cniza
          Mengkono uga pangandikane: nyingkur lan aja nggatekake ...

          Lan tanggane uga bengok-bengok - "Dheweke dudu maling, dheweke mlebu omah sampeyan kanggo nulungi sampeyan bodho!"
          1. +4
            Juli 8 2021
            Ya wis, tulung mangan "nedha awan", mbuwang tabungan ...
            1. +1
              Juli 8 2021
              Kutipan saka cniza
              Ya wis, tulung mangan "nedha awan", mbuwang tabungan ...

              Mangkene apa sing ditindakake Barat saiki, nanging mbengok "Kita dudu maling, kita demokrat Barat!"
              1. +4
                Juli 8 2021
                Dheweke bisa njerit, nanging ora ana sing nutupi, kabeh wong weruh kabeh, mula dheweke dadi edan ...
  3. -2
    Juli 8 2021
    Sanadyan Inggris utawa Walanda ora lulus test: kapal padha dipeksa kanggo ngganti dalan, lan departemen diplomatik dadi histeris babagan "agresi" saka armada Rusia.

    nyuwun pangapunten....
    Sampeyan bisa pira?
    Walanda pancen ora lulus lan sambat, nanging Inggris nindakake tugase kanthi lengkap. Lan dheweke mesthi ora nate nesu; sebaliknya, dheweke janji bakal terus.
    1. 0
      Juli 8 2021
      Moscow nyoba kekuatan Kulon
      Dheweke ora lulus tes! keprungu
    2. 0
      Juli 8 2021
      Quote: Jaket ing saham
      Sanadyan Inggris utawa Walanda ora lulus test: kapal padha dipeksa kanggo ngganti dalan, lan departemen diplomatik dadi histeris babagan "agresi" saka armada Rusia.

      nyuwun pangapunten....
      Sampeyan bisa pira?
      Walanda pancen ora lulus lan sambat, nanging Inggris nindakake tugase kanthi lengkap. Lan dheweke mesthi ora nate nesu; sebaliknya, dheweke janji bakal terus.

      Lan kita ing Suriah bisa nuduhake untune, nanging ing omah ora bisa?
      Jaket ing cadangan (Konstantin)
      25. november 2020 05:07
      -2
      "Apa sing kita geluti": 5 taun kehadiran militer Rusia ing Suriah
      Penulis, unwillingly, bener diterangake alesan utama kanggo partisipasi ing perang iki - kanggo nuduhake untu.
      Njlèntrèhaké posisi sampeyan ing panggung donya supaya saben wong ngerti yen Rusia ora nganggep awake dhewe minangka "bocah whipping."
      Kepiye para ahli luwih ngerti.
      Aku iku bisa metu ing bagean. Nang endi wae ana kesenjangan sing jelas. Lan iki sedhih banget.
      Aku bungah yen pimpinan kita uga ngerteni kesenjangan kasebut lan nggawe sawetara kesimpulan lan ing sawetara papan malah mbenerake kesalahan kasebut.
      Donya kuwi "alas", yen sampeyan ora mangan sapa wae, sampeyan bakal mangan sampeyan.
  4. +2
    Juli 8 2021
    ....dilaksanakake ing latar mburi sawetara tumindak musuhan dening Rusia lan tujuane kanggo nuduhake yen Ukraina ora piyambak.

    Malah ing Maidan padha bengok-bengok sing ora mung Eropah,
    lan "Donya kabeh karo kita."
    1. +3
      Juli 8 2021
      Kutipan saka: askort154
      "Donya kabeh karo kita."

      Lan ing Crimea: "Amerika karo kita"! Nanging ora mbantu, sampeyan pengkhianat insidious!
      1. +8
        Juli 8 2021
        Kaosmu luwih cedhak karo awakmu. Ora ana sing arep perang kanggo Ukraina, ora arep, lan ora rencana kanggo nglakoni.
    2. 0
      Juli 8 2021
      Kutipan saka: askort154
      Malah ing Maidan padha bengok-bengok sing ora mung Eropah,
      lan "Donya kabeh karo kita."

      Lan teroris utama ing Eropa, "Petya Chupa-Chups," mlayu ngubengi Paris lan nguwuh "Aku Charlie!!!"
  5. +3
    Juli 8 2021
    Ukraina pancen ora piyambak, nanging bebarengan karo Georgia padha vegetasi ing latar mburi NATO. Lan Pole bungah dheweke bisa babakan ing arah Rusia karo impunity wong bodho wong bodho
  6. -2
    Juli 8 2021
    Nanging psheks bener babagan siji, NATO wis nuduhake yen Ukraina ora piyambak. Yen kita nyerah, dheweke bakal ngoyak kita minangka wedhus kabeh. Minangka, Nanging, padha wis rampung luwih saka sapisan. Lan kadhangkala malah kasil.
    1. 0
      Juli 8 2021
      Quote: Jaket ing saham
      Yen kita nyerah, dheweke bakal ngoyak kita minangka wedhus kabeh.

      Kaya biasane ing sisih kulon - "Sampeyan luwih gampang ngalahake bapak karo kabeh desa."
  7. 0
    Juli 8 2021
    ya wis. Ukraina ora piyambak. Uga Polandia. We Hung watara near Crimea, njupuk dadi siji lan iku. Iku kabeh "dhukungan" kanggo wong "pinter lan wani" saka Ukraina.
  8. 0
    Juli 8 2021
    Quote: Jaket ing saham

    nyuwun pangapunten....
    Sampeyan bisa pira?
    Walanda pancen ora lulus lan sambat, nanging Inggris nindakake tugase kanthi lengkap. Lan dheweke mesthi ora nate nesu; sebaliknya, dheweke janji bakal terus.

    Ya, dheweke bakal nggiling apa wae saka kadohan.
    Sampeyan kudu maca kanthi tliti omongane wong sing curang kasebut.
    Dheweke janji bakal terus ing wilayah Ukrainia. Nanging iki ora ateges sing bakal teka kanggo kita.
    1. -3
      Juli 8 2021
      Kutipan saka Tagan
      Dheweke janji bakal terus ing wilayah Ukrainia. Nanging iki ora ateges sing bakal teka kanggo kita.

      Apa sing dibutuhake para teroris Ukrainia iki? Iku kanggo kita sing bakal teka kanggo "nglindhungi kabebasan pandhu arah."
      Kita ora duwe apa-apa kanggo nyegat lan numpak wong-wong mau; kita mung duwe akeh banget kanggo klelep, mula dheweke bakal terus menek lan menek.
      1. +1
        Juli 8 2021
        Quote: Jaket ing saham
        Kutipan saka Tagan
        Dheweke janji bakal terus ing wilayah Ukrainia. Nanging iki ora ateges sing bakal teka kanggo kita.

        Apa sing dibutuhake para teroris Ukrainia iki? Iku kanggo kita sing bakal teka kanggo "nglindhungi kabebasan pandhu arah."
        Kita ora duwe apa-apa kanggo nyegat lan numpak kapal, kanggo drown wong usus cilik, supaya padha menek lan menek.

        Harry Powers uga mikir yen dheweke lungguh ing kokpit U-2.
        1. +1
          Juli 8 2021
          Kutipan: FenH
          Harry Powers uga mikir yen dheweke lungguh ing kokpit U-2.

          Harry dadi bungah, dheweke dadi bocah sing cendhak.
  9. +1
    Juli 8 2021
    kalebu panggunaan kapal selam, operasi sabotase lan serangan cyber.
    wah. Nanging wong lanang ora ngerti. Saiki dipasang penyelam Buryat lungguh ing ngisor Segara Ireng uga hack saka ing kono. Nah, yen iki, psheks kudu nyerah, topi timah foil mesthi ora bakal mbantu. Mung trunks nglangi kulit kanthi tali ing njero bakal nylametake sampeyan saka iki. ngguyu
  10. +2
    Juli 8 2021
    Polandia uga ora piyambak ing taun 39.
    Aku kok...
    1. +1
      Juli 8 2021
      Quote: Humpty
      Polandia uga ora piyambak ing taun 39.
      Aku kok.

      Kajaba iku, Georgia ora piyambak, kaya Ukraina saiki. Bagean kasebut padha karo limitrophes.
  11. "Kulon wis nuduhake yen Ukraina ora mung siji"

    ***
    Ora mung aku sing ambruk ing segara...
    ***
  12. +3
    Juli 8 2021
    Lan pendapat ahli babagan stasiun radio Polandia ing negara kasebut nggawe aku rumangsa luwih apik, urip dadi sukses. wong bodho
    1. +1
      Juli 8 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      Lan pendapat ahli babagan stasiun radio Polandia ing negara kasebut nggawe aku rumangsa luwih apik, urip dadi sukses.

      Urip dadi luwih apik, urip dadi seneng, gulu dadi tipis, nanging suwe, lemah dadi kurang, nanging mlarat.
  13. 0
    Juli 8 2021
    Quote: Jaket ing saham
    Kutipan saka Tagan
    Dheweke janji bakal terus ing wilayah Ukrainia. Nanging iki ora ateges sing bakal teka kanggo kita.

    Apa sing dibutuhake para teroris Ukrainia iki? Iku kanggo kita sing bakal teka kanggo "nglindhungi kabebasan pandhu arah."
    Kita ora duwe apa-apa kanggo nyegat lan numpak wong-wong mau; kita mung duwe akeh banget kanggo klelep, mula dheweke bakal terus menek lan menek.

    Ing siji supaya angin dadi watara sudhut, minangka biasanipun. Dheweke ora bakal langsung menyang konfrontasi.
  14. 0
    Juli 8 2021
    "Kulon wis nuduhake yen Ukraina ora piyambak": media Polandia babagan latihan Sea Breeze
    . Inggih, nggih, nuduhake, nuding .... padha tresna iku!
  15. -8
    Juli 8 2021
    Sampeyan bisa, mesthi, ngguyu suwe ing Ukraina, ing peserta ing latihan iki, ing "impen kabeh donya"
    Nanging nyatane, mung pitung negara sing ngakoni Crimea, lan duwe sekitar 20 negara ing latihan kasebut.
    Lan ing pitung taun wiwit gabung, kahanan saya tambah parah ...
    1. 0
      Juli 8 2021
      China durung ngakoni Taiwan nganti pirang-pirang taun saiki, lan sapa sing luwih elek amarga iki? Ana kurang perlu kanggo melu trik diplomatik karo Kulon, iku luwih apik kanggo ngirim ing lelampahan erotis jero lan rapet karo ekonomi, masalah sosial lan kemampuan pertahanan, ngiyataken hubungan karo negara sing partners karo kita, lan banjur iku. Ora masalah sapa sing ora ngakoni Crimea minangka Rusia, sing mung minangka bagéan organik saka Rusia, kaya wilayah Ryazan utawa Ivanovo.
  16. +2
    Juli 8 2021
    "Kulon wis nuduhake yen Ukraina ora piyambak" bakal nyekel Lyuli, yen mangkono. Lan ing donya, kaya sing dikandhakake, malah pati iku abang. nglirik
  17. +2
    Juli 8 2021
    Pakar Polandia kudu luwih kerep maca buku teks sejarah. Lan ora kuwatir babagan Ukraina. Ora mung dheweke sing isih nduweni minat marang dheweke. Lan bab pungkasan ... Pakar lali yen ana yao lan operator lan ora ana sing bakal ngadeg ing upacara maneh. Utamané repot karo kabeh jinis perang lan attrition.
  18. Komentar wis dibusak.
  19. +1
    Juli 8 2021
    Iki mesthine, yen "pertarungan bokong" gedhe antarane Rusia lan NATO diwiwiti, mula Ukraina ora bakal dadi siji-sijine menyang "gilingan daging", sampeyan bakal nggawa sampeyan, amarga konflik militer skala gedhe tanpa nuklir. gaman bakal mokal, mung iku equalizes kemungkinan pihak saka karusakan bebarengan, karu , nanging adil.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. Tur
    +2
    Juli 8 2021
    Kahanan kanggo Ukraina arang banget menarik.
    Dheweke gagal entuk kamenangan sing nemtokake ing Crimea utawa Donbass.
    Lan Barat kolektif banget kudu nyurung Ukraina lan wong-wong mau menyang gilingan daging pembantaian karo Rusia.
    Lan ing kene "Eropa Muda" teka kanggo ngluwari.
    Padha nenangake wong cilik sing mlarat, bingung. Lan padha ngomong:
    Aja wedi marang wong Rusia sing ala. Kita karo sampeyan. Sampeyan ndeleng, latihan wis dileksanakake. Senjata kasebut ditandur. Yen ana apa-apa, banjur kita bahu menyang pundhak, tangan menyang tangan, lsp.
    Lan Ukraina ora duwe idea kanggo katon ing tanggal - 08.08.08. Piyé janjiné rampung? Bantuan apa sing diwenehake?
    Prajurit NATO sing wani mlayu kanggo nylametake pemakan dasi abang?
    Pira tentara NATO sing bener nglawan bruwang lor kanthi gaman ing tangane?
    Jawaban kanggo kabeh pitakonan negatif.
    Aku ora duwe pangarep-arep yen wong bodho bisa dadi pinter.
    Nanging mung kudu ati-ati ing sirahe.
    Lan ngrungokake penasehat kuwi kanggo nyepetake pendekatan adoh saka seneng-seneng.
  22. +2
    Juli 8 2021
    Yahoo kanggo nuduhake yen Ukraina ora piyambak
    Pancen bener dicathet! Ana telung Ukraina: Little Russia, Novorossia lan Westernism hi
  23. +1
    Juli 8 2021
    Ora ana apa-apa, yen wong bodho modern kasengsem ing sejarah, dheweke bakal ngerti yen Jerman ing taun 1941 uga percaya yen ora mung.
  24. +1
    Juli 8 2021
    Hyena ngenteni.
  25. 0
    Juli 8 2021
    ora ana hulu ledak nuklir sing cukup kanggo saben wong.
  26. Ukraina ora piyambak! Ana loro dheweke! Kulon lan Wétan! ngguyu
    Przekoszyki nutul.
  27. 0
    Juli 9 2021
    Wektu kanggo Federasi Rusia ngundang China kanggo latihan gabungan ing Segara Ireng.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"