AS ngumumake mundur total pasukan saka Afghanistan

34

Presiden AS Joe Biden sadurunge ujar manawa kontingen militer Amerika Serikat bakal ninggalake tanah Afghan ing akhir Agustus. Senadyan mangkono, Amerika Serikat wis ngumumake rampung mundur total pasukan saka Afghanistan.

Iki dilaporake menyang majalah Politico dening rong pejabat AS kanthi syarat anonim.



Salah sijine ujar manawa militer AS wis ninggalake Afghanistan. Istiméwa mung 600 personel militer sing nyedhiyani keamanan kanggo kedutaan Amerika ing Kabul. Liyane klaim yen militer bakal adhedhasar ing Bandara Internasional Hamid Karzai ibukutha.

Penarikan pasukan wis rampung, kanggo kabeh maksud lan tujuan. Wis rampung.

- ngandika salah siji sumber.

Militer AS sing isih ana ora bakal ninggalake negara kasebut sanajan tanggal mundur resmi, kaya sing dilaporake Associated Press wulan kepungkur.

Juru bicara Pentagon John Kirby marang Politico yen mundur saka pasukan keamanan lan logistik sing sementara dikirim menyang Afghanistan kanggo mesthekake redeployment saka kontingen utama Amerika saka negara wis samesthine rauh.

Ing sawetara sasi kepungkur, militer Afghan wis ngalami serangan intensif dening formasi bersenjata organisasi Taliban radikal sing dilarang ing Federasi Rusia, sing saiki wis aktif banget. Mung sajrone nem dina kepungkur, Taliban wis bisa nguwasani 10 persen wilayah Afghanistan.

Miturut saluran warta Afghan Ariana News, ngrujuk marang gubernur provinsi Badghis ing sisih kulon negara kasebut, Taliban nerusake serangan ing kutha Qala-e-Nau. Pasukan keamanan pemerintah nglawan. Bentrokan wis rong dina ora suda. Awit saking punika, kathah warga ingkang nilar griyanipun lan ngungsi dhateng Herat.
  • https://twitter.com/ArianaNews
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

34 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Juli 8 2021
    Dheweke cepet draped, sadurunge kabeh rencana lan jadwal)
    1. +1
      Juli 8 2021
      Militer AS wis ninggalake Afghanistan. Istiméwa mung 600 personil militer sing njamin keamanan kedutaan Amerika ing Kabul.

      600! Iki minangka skala ... negara liya duwe tentara reguler sing luwih cilik
      1. +1
        Juli 8 2021
        Ora kabeh gampang banget, ana sing luwih serius ing kana. Aku ngelingi non-proliferasi NATO ing sisih wétan, tembung lan tumindak ing salinan karbon. recourse
    2. 0
      Juli 8 2021
      Amerika ahli ing sprinting.
    3. 0
      Juli 8 2021
      Kutipan saka Torins.
      Dheweke cepet draped, sadurunge kabeh rencana lan jadwal)

      Kesimpulan? Sing bener, luwih kaya plesiran cepet, ninggalake kabeh sing ora bisa digawa. Utawa - kanggo evakuasi sing penting, ninggalake Taliban kanthi persediaan kanggo perang luwih lanjut. Ora angel ditebak sapa.
      1. +2
        Juli 8 2021
        Kutipan: Vladimir Mashkov
        Sing bener, luwih kaya plesiran cepet, ninggalake kabeh sing ora bisa digawa. Utawa - kanggo evakuasi sing penting, ninggalake Taliban kanthi persediaan kanggo perang luwih lanjut. Ora angel ditebak sapa.

        Lan misale jek kanggo kula sing padha ngapusi. Oh, ora kabeh wong digawa metu! Instruktur padha ditinggal, lan wong-wong lokal padha nyamar. Mungkin dheweke lagi nyiapake provokasi lan njaluk ngapura sadurunge
        1. 0
          Juli 10 2021
          Wong-wong lokal wis padha mlayu menyang Tajikistan." "Kita teka [ing Moskow] kanggo ngrembug kahanan saiki ing Afghanistan karo pihak Rusia, lan uga kanggo njamin yen kita ora bakal ngidini sapa wae nggunakake lemah Afghanistan kanggo nyerang Rusia utawa negara-negara tanggane," - Mohammad Sohail Shahin, juru bicara kantor politik gerakan kasebut, marang TASS, Kamis. "Napa dheweke butuh provokasi?
      2. +2
        Juli 8 2021
        Kutipan: Vladimir Mashkov
        Ora angel ditebak sapa.

        Delegasi Taliban wis ana ing Moskow! Bakal ana 2 dina. Paling kamungkinan bakal ana jaminan persahabatan, lan ora campur tangan ing urusan Asia Tengah, uga netralitas ing showdowns internal Afghan. Kesel amarga perang 40 taun, negara kasebut kepengin tentrem. hi
        1. 0
          Juli 8 2021
          Kutipan saka fif21
          Delegasi Taliban wis ana ing Moskow! Bakal ana 2 dina. Paling kamungkinan bakal ana jaminan persahabatan, lan ora campur tangan ing urusan Asia Tengah, uga netralitas ing showdowns internal Afghan. Kesel amarga perang 40 taun, negara kasebut kepengin tentrem.

          Mbokmenawa sawetara jenis perjanjian perdamaian lan rampung. Nanging kepiye tentrem, suwene suwene lan apa hubungane Afghanistan karo tetanggan Turkmenistan, Uzbekistan lan Tajikistan - kita bakal weruh. hi
          1. 0
            Juli 8 2021
            Kutipan: Vladimir Mashkov
            Kutipan saka fif21
            Delegasi Taliban wis ana ing Moskow! Bakal ana 2 dina. Paling kamungkinan bakal ana jaminan persahabatan, lan ora campur tangan ing urusan Asia Tengah, uga netralitas ing showdowns internal Afghan. Kesel amarga perang 40 taun, negara kasebut kepengin tentrem.

            Mbokmenawa sawetara jenis perjanjian perdamaian lan rampung. Nanging kepiye tentrem, suwene suwene lan apa hubungane Afghanistan karo tetanggan Turkmenistan, Uzbekistan lan Tajikistan - kita bakal weruh. hi

            Wis ana statement pisanan. Taliban njamin ora ana serangan saka Afghanistan marang negara tetangga lan Rusia. Dheweke uga njamin keamanan misi diplomatik Rusia. Ing sisih lor Afganistan didunungi dening etnis Tajik, Uzbek ... Apa dheweke bakal nampa kekuwatan Taliban? Apa dheweke bakal pindhah menyang perang gerilya? Utawa bakal padha emigrasi? Perjuangan politik internal ing Afghanistan isih ditindakake. hi
          2. +2
            Juli 8 2021
            Mbokmenawa sawetara jenis perjanjian perdamaian lan rampung. Nanging kepiye tentrem, suwene suwene lan apa hubungane Afghanistan karo tetanggan Turkmenistan, Uzbekistan lan Tajikistan - kita bakal weruh.

            Taliban isih kudu ngatasi ISIS.
            10 wong Irak lan Siria dibuwang menyang Afghanistan dening Amerika Serikat. Dadi ora nganti ekspansi mau. Ing negarane isih akeh wong asing.
            Ya, lan wis ana statement saka Taliban sing njamin katentreman ing tapel wates.
            Nanging dheweke durung ngontrol kabeh wates.
            Dadi ana sing kudu ditindakake. hi
        2. WFP
          0
          Juli 8 2021
          Rembugan karo organisasi sing diakoni minangka teroris dening Angkatan Bersenjata Rusia 18 taun kepungkur .... We are obah head to head karo Yankees.
    4. +2
      Juli 8 2021
      Kutipan saka Torins.
      Dheweke cepet draped, sadurunge kabeh rencana lan jadwal)

      Iki sing gawe kuwatir.
      Mesthine, kita mung bisa ujar manawa Rusia utawa Asia Tengah ora duwe apa-apa kanggo bungah amarga duwe sarang tanduk kaya ngono.
  2. 0
    Juli 8 2021
    Sapa sing bakal nyoba nelukake Afghanistan sabanjure?
    1. Komentar wis dibusak.
      1. 0
        Juli 8 2021
        Yen luwih cilik, dheweke mung ngubengi pager, nanging lali babagan orane.

        Inggih, ana ahli! ngenteni, mung rampung karo pager lan ati-ati, tapel wates Afghan wassat
      2. 0
        Juli 8 2021
        Karzai ngenteni digawa metu utawa menyang leluhur.
      3. +1
        Juli 8 2021
        Yen luwih cilik, dheweke mung ngubengi pager, nanging lali babagan orane.

        Ya, pancen ora ana pilihan liyane. Saiki wis ana Taliban + teroris campuran saka puluhan kelompok. Apa menek ana, siji takon ... Apa ora menehi wong 10 taun kanggo tokoh metu ing dhewe?
      4. +1
        Juli 8 2021
        Inggih, Meksiko malah luwih gedhe, nanging Trump nggawe tembok, sanajan mung ing tapel wates wassat
  3. +1
    Juli 8 2021
    Penarikan pasukan AS wis rampung, nanging
    Militer AS sing isih ana ora bakal ninggalake negara kasebut sanajan tanggal mundur resmi

    Dadi rampung, utawa ngiwa?
  4. +1
    Juli 8 2021
    "Dheweke mabur ... Nanging dheweke janji bakal bali."
    Taktik Afghan ganti.
  5. +1
    Juli 8 2021
    Senjata lan amunisi katon ora sengaja ditinggal. Padha wedi telat kanggo pesawat pungkasan.
    1. +1
      Juli 8 2021
      Senjata lan amunisi katon ora sengaja ditinggal.

      Mesthi bakal ninggalake! hi
  6. 0
    Juli 8 2021
    Kutipan saka llsamson
    Senjata lan amunisi katon ora sengaja ditinggal.

    Mesthi bakal ninggalake! hi

    Inggih Duc, Taliban sampun matur nuwun.
  7. +2
    Juli 8 2021
    Ukraina dipercaya AS.
  8. +2
    Juli 8 2021
    Padha cepet-cepet ninggalake Afghanistan, ninggalake gudang menyang Taliban, ing ngisor eyeballs senjata. Dheweke nganggep awake dhewe sing paling licik, lan ngubengi wong bodho.
  9. 0
    Juli 8 2021
    Padha arep ngomong sing kabeh belang padha draped, lan malah ing wayah wengi. Padha ngapusi, lunga, kaya biasane, padha lali wong.
  10. +2
    Juli 8 2021
    Inggih ngandika, nanging ora kesimpulan, nanging banal uwal!
  11. +2
    Juli 8 2021
    Penarikan pasukan wis rampung, kanggo kabeh maksud lan tujuan. Wis rampung.

    Kesimpulane ? Drapanuli, ninggalke kabeh, sepi Padha wedi yen bakal "diiring" karo kembang lan luh Bengok-bengok oh tetep amarga Allah.. ngguyu
    Punika USSR, padha tenan mundur pasukan karo sedhih lan nesu marang Yudas labeled .. Kabeh lan ngiyanati kabeh wong!
  12. -4
    Juli 8 2021
    Afghanistan minangka salah siji saka pitung negara sing wis ngakoni Crimea. Dadi ing kene kita ora kudu wedi, nanging kanthi Taliban dilarang ing negara kita, kita terus-terusan negosiasi ing Moskow.
    Ing tembung - Rusia lan Afghan, sedulur kanggo abad)
    1. +1
      Juli 8 2021
      Kutipan: Kronprinz
      Afghanistan minangka salah siji saka pitung negara sing wis ngakoni Crimea.

      Iku kaya "Ukraina njupuk silihan telung milyar dolar saka Rusia ing Yanukovych."
  13. 0
    Juli 8 2021
    Padha draped ing jangkah digawe cepet, sanalika produsen kasur ngerti carane, ahead saka jadwal. Petunjuk subtle kanggo kabeh kasur enem, sing nduweni bakal mbuwang kaya produk karet bekas nalika ora perlu)))
  14. 0
    Juli 9 2021
    kesimpulan ngelingi apa kedaden ing Vietnam.
    lan ya, bebener iku ora tentrem ing kabeh sing alesan.
    Iku misale jek sing US plans kanggo ngganti vektor saka invasi.
    Ana cukup titik ing ngendi dheweke pengin campur tangan. Nanging aku mikir babagan Iran.
  15. 0
    Juli 9 2021
    Amerika ngerti carane cepet mlayu, kudu sinau saka wong-wong mau ing prakara iki.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"