Rusia dituduh hacking situs web Angkatan Laut Ukraina

64

Militer Ukrainia nuduh Rusia ngretas situs web Angkatan Laut Ukrainia. Dheweke ngaku yen kanthi cara iki peretas sing kerja kanggo lembaga pemerintah Rusia nyoba mbaleni "kedadeyan Defender". Iki dilaporake dening layanan pers Kementerian Pertahanan Ukraina.

Padha nyalahke departemen pamaréntah Rusia kanggo hack, senadyan kasunyatan sing hacker karo pseudonym "DPR Joker" ngaku tanggung jawab kanggo serangan. Dheweke uga ngumumake tampilan data para peserta ing latihan Sea Breeze 2021 ing jaringan kasebut.



Kamentrian Pertahanan Ukraina nyatakake yen ing operasi nglawan portal sing duweni struktur militer Ukraina, layanan "informasi lan operasi psikologis" sing ana gandhengane karo Distrik Militer Kidul melu, kanthi dhukungan saka unit cyber saka Angkatan Bersenjata Federal Rusia. Federasi.

Militer Ukraina nglaporake yen ing 9 Juli, "negara agresor" nyerang portal Angkatan Laut Angkatan Bersenjata Ukraina. Sawise iku, sawetara dokumen diterbitake ing jaringan, utamane ana hubungane karo latihan internasional Sea Breeze 2021. Miturut Kementerian Pertahanan Ukraina, kabeh mau palsu, amarga bocor kasebut dihindari. Para penyerang, miturut layanan pers Kementerian Pertahanan Ukraina, mung bisa mblokir situs kasebut kanggo sementara.

Sawise serangan peretas ing situs web Angkatan Laut Angkatan Bersenjata Ukraina, tinimbang informasi sing ana ing kono, gambar joker muncul.
  • Angkatan Laut APU
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

64 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 16
    Juli 10 2021
    mesem)
    Nanging apa sing salah karo Angkatan Laut? Perahu-perahu dikutuk, sistem kebak bolongan ...
    1. + 17
      Juli 10 2021
      "Panyimpenan data maya kanthi dokumen rahasia departemen kasebut diikat menyang situs kasebut." Woodpeckers apik banget. nyimpen dokumen rahasia ing "cloud".
      1. +8
        Juli 10 2021
        Quote: Mlaku menyang cahya
        "Panyimpenan data maya kanthi dokumen rahasia departemen kasebut diikat menyang situs kasebut." Woodpeckers apik banget. nyimpen dokumen rahasia ing "cloud".

        Sing dakkandhakake. Apa sing disusupi, apa-apa, mung ngomong babagan organisasi perlindungan informasi sing ringkih, bodho, uga, pelaku uga kudu digoleki ing kono.
        1. +4
          Juli 10 2021
          Serangan kasebut diklaim dening peretas kanthi jeneng samaran "Joker DPR"


          Mesthi wae, siji mung bisa nganggep manawa utawa sing ndhelikake jeneng "DPR Joker", nanging sawetara tumindak hacking lan publikasi dokumen sing ora nyenengake kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina lan Ukraina kanthi sakabehe bisa ngomong babagan kegiatan kasebut. asosiasi kabeh peretas sing padha-padha duwe tujuan kanggo awake dhewe kanthi cara iki nglawan rezim Kiev.

          Bener, efisiensi sing entuk informasi sing paling rahasia nyatakake yen iki dudu peretas tunggal.

          Nanging, sapa wae - tumindak becik ya apik
      2. +1
        Juli 10 2021
        Quote: Mlaku menyang cahya
        "Pelatuk sing apik tenan. Simpen dokumen rahasia ing méga."

        Dadi cuckoo mbantu manuk pelatuk iki, dheweke nggawa dokumen kasebut liwat awan menyang sarang. ngguyu ngguyu ombenan
      3. 0
        Juli 10 2021
        Quote: Mlaku menyang cahya
        "Panyimpenan data maya kanthi dokumen rahasia departemen kasebut diikat menyang situs kasebut." Woodpeckers apik banget. nyimpen dokumen rahasia ing "cloud".

        =======
        apik Jenenge! Dhewe banjur "azm kowe -" teko "" .... Nanging turunane sing luwih enom - programmer. Dadi dheweke "ngomentari" informasi iki - ugi!!!! Bener, tinimbang tembung budaya: "woodpeckers" - dheweke nggunakake ekspresi sing rada "kurang budaya", sing nduweni makna sing padha .... keprungu
      4. 0
        Juli 11 2021
        Banderlogs minangka pelatuk wiwit lair, mung ora ana sing ngandhani, nanging kanthi ngliwati Loch, kabeh nyusup dhewe! wassat
    2. +4
      Juli 10 2021
      Ty…. lan apa ana "konco pemandangan"?
      2 spreadsheet Excel. Pisanan karo nomer admiral, lan kaloro - payroll sing
      1. nnm
        0
        Juli 14 2021
        Data pribadi peserta latihan. Klebu wong manca.
        1. 0
          Juli 14 2021
          Kutipan saka nnm
          Data pribadi peserta latihan. Klebu wong manca.

          Oh, aku ora mikir yen wong manca sing padha bakal dipercaya pribumi, lan, luwih-luwih, ngrusak liwat lan liwat, sheluponies karo data pribadhi wong manca.
          Dadi liwat, Gusti eseman
          1. nnm
            0
            Juli 14 2021
            Lulus utawa ora, aku ora ngerti. Aku mung mangsuli pitakonmu kanthi nyritakake data apa sing diterbitake "Joker DPR". Apa dheweke nyata utawa ora, aku ora bisa ngadili.
            Nanging kanthi cara siji utawa liyane, data iki kudu ditransfer menyang sisih Ukraina, yen mung amarga tapel wates negarane lagi nyabrang.
            Lan sampeyan kudu tansah elinga aturan gedhe: aja ngremehake predictability saka kabodhoan.
    3. AVG
      +2
      Juli 10 2021
      Quote: Ruslan Sulima
      Nanging apa sing salah karo Angkatan Laut? Perahu-perahu dikutuk, sistem kebak bolongan ...

      Dadi dheweke duwe sistem sing beda - bakal ana admiral, nanging bakal ana armada. Sanadyan karet, nanging pira-pira panji. sedulur
  2. + 10
    Juli 10 2021
    "Para penyerang, miturut layanan pers Kementerian Pertahanan Ukraina, mung bisa mblokir situs kasebut kanggo sementara."
    Mung wae, peretas ngerti yen ora ana sing rahasia lan anyar ing kono nganti suwe. "Kabeh wis dicolong sadurunge kita"
    1. +3
      Juli 10 2021
      Stop maling!!!
  3. +8
    Juli 10 2021
    "Miturut Kementerian Pertahanan Ukraina, kabeh mau palsu, amarga bocor kasebut dihindari. Para penyerang, miturut layanan pers Kementerian Pertahanan Ukraina, mung bisa mblokir situs kasebut kanggo sawetara wektu. serangan hacker ing website saka Angkatan Laut Ukrainia, tinimbang informasi sing ana, gambar joker katon Piye wae ora "tuwuh bebarengan." Situs iki digawa mudhun, kabeh informasi bocor menyang meneng dening peretas, lan dokumen kasebut "palsu"?
    1. +4
      Juli 10 2021
      Quote: Mlaku menyang cahya
      "Miturut Kementerian Pertahanan Ukraina, kabeh mau palsu, amarga bocor kasebut dihindari. Para penyerang, miturut layanan pers Kementerian Pertahanan Ukraina, mung bisa mblokir situs kasebut kanggo sawetara wektu. serangan hacker ing website saka Angkatan Laut Ukrainia, tinimbang informasi sing ana, gambar joker katon Piye wae ora "tuwuh bebarengan." Situs iki digawa mudhun, kabeh informasi bocor menyang meneng dening peretas, lan dokumen kasebut "palsu"?

      Aku setuju. Pancen ora ana logika. Yen sampeyan duwe akses, banjur situs wis disusupi. Yen server disusupi, banjur data diundhuh. Yen data diundhuh saka server APU Navy, mula ora palsu.
      Ana pilihan sing bener: yen ing wiwitan Angkatan Laut Angkatan Bersenjata Ukraina palsu, mula kabeh dokumen ing njerone palsu. nglirik

      Mesthine, ora mung situs kasebut disusupi, nanging uga server, nanging kasunyatan hacking server luwih angel dibuktekake, mula mantra MO iki: "bocor kasebut dihindari." Mung situs iki disusupi lan fseeee))))).
      1. +2
        Juli 10 2021
        Aku ora weruh alesan kanggo mbuktekaken soko lan nggawe alesan! Nalika padha ngomong, apa bukti sampeyan?
        1. +2
          Juli 10 2021
          Kutipan saka ASAD
          Aku ora weruh alesan kanggo mbuktekaken soko lan nggawe alesan! Nalika padha ngomong, apa bukti sampeyan?

          Uga logis ombenan
          Disusupi - lan apik!
    2. 0
      Juli 10 2021
      Quote: Mlaku menyang cahya
      Piye wae ora "tuwuh bebarengan". Situs kasebut diturunake, kabeh informasi bocor menyang sekrup dening peretas, lan dokumen kasebut "palsu"?

      Domain navy.mil.gov.ua mutusake kanggo 45.130.2.43, lan dadi milik TENET Ukraina, sing uga dadi tuan rumah situs web. Inggih, punika, hacker bener hack menyang perusahaan hosting TENET. Ora ana sing mbukak situs web ing komputer karya admiral, kanthi serius. xkcd duwe komik babagan iki (aku ora nemokake karo terjemahan, sayange):

  4. +5
    Juli 10 2021
    Ya, mesthi, jeneng loro peretas iki dikenal kabeh wong.
    1. +1
      Juli 10 2021
      Kutipan saka dimy44
      Ya, mesthi, jeneng loro peretas iki dikenal kabeh wong.

      Dadi ora mung bisa "Novichok"?!
      1. 0
        Juli 10 2021
        Kutipan saka: matvey
        Dadi ora mung bisa "Novichok"?!

        Lulus pelatihan tambahan lan sertifikasi ulang. Ana wektu. Nyuwun
        Oh, saiki padha putus!
        1. 0
          Juli 10 2021
          Kutipan: Vasyan1971
          Lulus pelatihan tambahan lan sertifikasi ulang.

          Lan nalika duwe wektu ... banjur Republik Ceko, banjur Polandia ....
          1. 0
            Juli 10 2021
            Kutipan saka: matvey
            Lan nalika padha duwe wektu ... banjur Republik Ceko, banjur Polandia

            Lan mung iku sing dirungokake. wassat
            Lan pirang-pirang kasus nalika kabeh lancar? ngguyu
    2. Apa tenan wong-wong mau maneh?... Horror...
    3. 0
      Juli 10 2021
      peshirov lan batrov ???))))))
  5. +4
    Juli 10 2021
    Ayo Jacker saka DPR mbesuk mbesuk dokumen keuangan Angkatan Bersenjata Ukraina, sadurunge gaji, lan nambah gaji Angkatan Bersenjata Ukraina kaping sepuluh. Maidan dijamin!!!
    1. Ngurangi utang kanggo sepuluh taun. Kuwi luwih apik. Lan utangan saka Bank Of America ...
  6. +6
    Juli 10 2021
    Padha nyalahke departemen pamaréntah Rusia kanggo hack, senadyan kasunyatan sing hacker karo pseudonym "DPR Joker" ngaku tanggung jawab kanggo serangan.


    Iku isin kanggo wong-wong mau ngakoni, lan aku pengin luwih penting ... nanging kenapa kita butuh situs web Angkatan Laut Ukrainia saka pasukan sing ora ana ...
    1. +1
      Juli 10 2021
      Kutipan saka cniza
      mung kok kita kudu website saka Angkatan Laut Ukraina

      Mungkin kita ora, nanging ana sing ora seneng yen wingi presiden negara lan Rusia ngomong babagan keamanan siber ...
      1. +3
        Juli 10 2021
        Dadi iki bisa dingerteni, nanging wong sing waras ngerti kabeh ...
    2. +3
      Juli 10 2021
      Kutipan saka cniza
      Padha nyalahke departemen pamaréntah Rusia kanggo hack, senadyan kasunyatan sing hacker karo pseudonym "DPR Joker" ngaku tanggung jawab kanggo serangan.


      Iku isin kanggo wong-wong mau ngakoni, lan aku pengin luwih penting ... nanging kenapa kita butuh situs web Angkatan Laut Ukrainia saka pasukan sing ora ana ...

      Miturut tumindak Rusia, kita uga ora butuh negara sing ora lengkap iki.
      1. +3
        Juli 10 2021
        Kita kudu ngatasi salah paham iki, amarga dheweke ana ing sisih kita ...
    3. Nanging carane! Situs saka pasukan sing ora ana ing negara sing ora ana - iki penting banget! Elinga carane "hegemon" kesusu mbela Limpopo! Ing kene kira-kira padha ngguyu
  7. +2
    Juli 10 2021
    Mesthi wae, Rusia kudu disalahake kanggo kabeh ... yen sirah sampeyan wis lara banget ... lan "piramidon" ijo saka kasur ora ana maneh ... Endi sedulur-sedulur ing sabotase nongkrong?
  8. Dadi perang apa ora perang? Lan apa gunane mbengok? ...
    1. +1
      Juli 10 2021
      Dadi wis, pitung taun kaya perang utawa ora akurat? "Wenehi aku agresor gas, yen ora ana apa-apa kanggo perang karo sampeyan.. Lan sekutu sampeyan" Old Man "kudu uncalan kita bensin."
  9. +4
    Juli 10 2021
    "Hetman Sagaydachny" dicopot saka dermaga? Matur nuwun matur! wassat wassat wassat
    1. +1
      Juli 10 2021
      Tembung anyar ing balapan senjata angkatan laut: tahap pendaratan pertempuran :)))
    2. 0
      Juli 10 2021
      Dadi misale jek wis dikirim menyang Nikolaev kanggo ndandani?
      1. +3
        Juli 10 2021
        Dadi dheweke ngomong babagan kita! ya soldered dhewe, unmoored ... ngguyu
    3. +4
      Juli 10 2021
      Kutipan saka Mouse
      "Hetman Sagaydachny" dicopot saka dermaga? Matur nuwun matur! wassat wassat wassat

      Ambruk dening siji cyberattack belay

      hi
      1. +3
        Juli 10 2021
        Sugeng rawuh, Gennady, seneng ketemu sampeyan !!! hi
        Nanging intine....
        Ora ana resepsi kanggo scrap .... lol
        1. +4
          Juli 10 2021
          Kutipan saka Mouse
          Sugeng rawuh, Gennady, seneng ketemu sampeyan !!! hi

          Hello hi Basil.


          Kutipan saka Mouse
          Nanging intine....
          Ora ana resepsi kanggo scrap ....

          Dadi istilah anyar muncul "cyber scrap" nglirik
  10. + 10
    Juli 10 2021
    Inggih, kabeh! Saiki kabeh donya bakal ngerti carane akeh rakit inflatable Angkatan Laut Ukraina bener duwe. ngguyu
    1. +3
      Juli 10 2021
      Wes kesel durung? recourse
  11. +4
    Juli 10 2021
    Rusia maneh))
    Yen sampeyan corak anekdot kondhang "- Sawetara bajingan Rusia nyebul tunikku maneh! - Comrade Jenderal, kene bajingan iki uga telek ing celonone ... la!"
  12. 0
    Juli 10 2021
    Militer Ukrainia nuduh Rusia ngretas situs web Angkatan Laut Ukrainia.
    Ayo kula pitutur marang kowe liyane, aku wis rampung! Aku lungguh ing lapangan mbukak, mikir pikiran. lan nindakake ngguyu ...... lan pamikiran lan situs web kanggo Angkatan Laut
    1. +2
      Juli 10 2021
      ... mesthi, aku nyopir "Dokumen Rahasia Angkatan Laut" menyang telusuran, lan download dhewe)
      1. +5
        Juli 10 2021
        Kutipan saka dimy44
        ... mesthi, aku nyopir "Dokumen Rahasia Angkatan Laut" menyang telusuran, lan download dhewe)

        Ya, Angkatan Laut duwe siji rahasia, yaiku carane nyelip tanpa diweruhi ing jembatan Krimea opo lan Pengawal Rusia ora ngebaki pasuryane.
  13. +1
    Juli 10 2021
    Ing foto artikel - apa jenis gendera segara?
  14. 0
    Juli 10 2021
    Iki minangka peretas - nelayan hack situs. Dheweke butuh prau kembung.
  15. +1
    Juli 10 2021
    We ngawula Fatherland!
    Petrov lan aku...





    Layanan kita mbebayani lan angel ... (c)
    Rasakan kesegaran angin laut...
    Malah rambut ing ngisor ketiak goyang ... wassat
    Aku duwe pitakonan, iki Eldblum shtol Yahudi Swedia? Apa dheweke lali? Apa sing dibuwang ing tanah kelairan ... (c).
    1. +1
      Juli 10 2021
      Iwak, iwak, iwak ...
      Ora ana sing nyenggol...
      Hey iwak...
      iwak seger!
      iwak seger!
      sepi maneh..
      Inggih, paling ora siji profesor Vitaly Gusin ing Privalov cedhak Krasnodar nanggapi karo barboris
      Bocah-bocah wadon bosen (c)
      1. +1
        Juli 10 2021
        Inggih, amarga ora ana sing pecking, kita nyebar luwih aran Ya, paling ora ana wong Yahudi sing ngadeg ...
        1. +1
          Juli 10 2021
          Tadam ... Saiki mlumpat ing dhaptar
          Ing Nissan x-trail 2014 kita pindhah kadhaptar ...



        2. 0
          Juli 10 2021
          Ora wonder Petrov lan aku wis budhal menyang Stockholm ... kanggo ngujo spiers lokal ... lan ing wektu sing padha ngunjungi Magnus Ladulosgatan 24 kanggo racun kulawarga saka wong Yahudi sing mutusaké kanggo laku matèni Rusia ing latihan Sea Breeze. .
  16. +2
    Juli 10 2021
    Bubar aku kesandhung ing YouTube ing perusahaan televisi lan radio, Breeze, TRK VMSU. Anjog - umume departure! Collective-farm milkmaid ing wangun Angkatan Laut lan karo garis seafarer. Siji make-up worth iku! Namazyukan, kaya saka dalan gedhe Sheremetyevo. Lipstik - -,, ngimpi saka Gypsy,,) Lan laporan - fly adoh lan ngguyu! Aku nyaranake .. Sampeyan ora bakal Getun iku. A jenis, video petani babagan armada ing pompa banyu deso.)))
  17. +1
    Juli 10 2021
    Ana situs web, nanging Angkatan Laut meneng. Aneh.
  18. +2
    Juli 10 2021
    Aku malah ngerti sing hack ya Petrov pecah, lan Bashirov ngadeg ing jaga wassat ngguyu
    Sumerians wis pierced ngisor supaya aku ora bakal kaget yen nang endi wae cedhak Buenos Aires saka bolongan keturunan forelock saka Ukrainians menek ngguyu ngguyu ngguyu
    Ugh...
  19. +1
    Juli 10 2021
    Ora ana Angkatan Laut, nanging ana situs web.
  20. 0
    Juli 11 2021
    Sawise serangan peretas ing situs web Angkatan Laut Angkatan Bersenjata Ukraina, tinimbang informasi sing ana ing kono, gambar joker muncul.

    Lan ora mung .. Aku uga mikir iki, paling ..

    Sawise latihan....
  21. 0
    Juli 11 2021
    Ora ana gunane kanggo menehi komentar.
  22. 0
    Juli 11 2021
    lan ora ana wong liya

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"