Perang kanggo Kandahar terus: Pasukan pemerintah mbebasake sawetara kabupaten

40

Ing Afghanistan, bentrokan kekerasan antarane pasukan pemerintah lan militan Taliban * (dilarang ing Rusia) terus. Sajrone dina kepungkur, bisa mbebasake bagean saka kabupaten ing macem-macem provinsi ing negara kasebut.

Miturut layanan pers Kementerian Dalam Negeri Afghanistan, distrik Yaftali Pain ing provinsi Badakhshan bali menyang kontrol pasukan pemerintah. Nanging, kaya sing wis kasebut sadurunge, provinsi liyane, sing kalebu 28 distrik, kajaba pusat administratif, tetep ana ing kontrol Taliban.



Miturut informasi sing kasedhiya, pasukan pertahanan diri lokal, dipimpin dening mantan komandan Korps Tandar (Guruh) 203 Jalaluddin Yaftali, sing khusus ninggalake jabatane ing Tentara Nasional Afghanistan kanggo nggawe perlawanan marang Taliban, mbantu ngrusak perlawanan Taliban ing distrik kasebut. Kanthi kemungkinan dhuwur, kita bisa ngomong babagan lair saka komandan lapangan liyane sing nggawe tentara dhewe.

Saliyane kamenangan ing distrik Yaftali Pain, pasukan pemerintah bisa ngusir serangan gedhe-gedhe dening Taliban ing pusat administratif provinsi Badghis ing tapel wates karo Turkmenistan - kutha Kalayi-Nau. Tentara ngusir militan metu saka kutha, dikuwasani Taliban, Rebo.

Ing wektu sing padha, perang kanggo Kandahar terus, kutha tetep ing kontrol pasukan pamaréntah, bentrokan njupuk Panggonan ing pinggiran. Ora ana informasi babagan kerugian pasukan pemerintah, lan miturut laporan saka Kamentrian Dalam Negeri Afghan, Taliban ilang udakara 70 wong sing tiwas sajrone sedina.
  • https://twitter.com/ErlikhmanK
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 18
    Juli 10 2021
    Dadi pirang-pirang taun kepungkur lan maneh - "Perang kanggo Kandahar" ..
    1. +3
      Juli 10 2021
      Perang sipil ana wiwit ing 1978 - sadurunge mlebu pasukan Soviet.
      Gorby mutusake kanggo mbatalake pasukan, sing umume nguwasani luwih saka setengah negara. Kanthi kita, Mujahidin ora mlaku-mlaku ing wayah awan lan ora njeblug wong akeh.
      1. + 16
        Juli 10 2021
        Nalika sing diwenehi label wiwit mundur, wong Pashtun wis wiwit ngurmati Shuravi. muspra - ana perang maneh ing Afghanistan ..
        1. + 15
          Juli 10 2021
          EBN nambahake dhewe kanthi mungkasi pasokan Najibullah. Padha dianakaké dhewe kanggo telung taun tanpa USSR. Umumé, loro pengkhianat super ngiyanati kabeh wong sing bisa kanggo Barat. Saiki Rakyat, kaya biasane, bakal mbayar tumindak geng iki. Roh ing tapel wates 100 ewu sing tansaya munggah ing perang lan ing perang duwe ideologi, ala nanging dhewe. Lan nganti saiki, kanthi tangan entheng para wakil, kita wis nampilake "Afghans" sing nindakake tugas ing perang sing dianggep "salah". Nganti saiki iki durung didandani. Ora ana sing kuwasa njaluk ngapura marang dheweke. Saiki wis jelas apa sing nyebabake.
          1. +7
            Juli 10 2021
            Kutipan saka: tank64rus
            Ora ana kekuwatan sing njaluk ngapura marang dheweke

            Lan umume makhluk boorish banget.. Nanging yen sampeyan ora sopan karo kabeh wong, ing pungkasan ora ana sing ndhelikake, lan saya akeh sing pengin njaluk penjelasan ...
            Kutipan saka: tank64rus
            EBN nambahake dhewe kanthi mungkasi pasokan Najibullah

            Dadi perlu kanggo narik, kanggo nggawe modal.
            1. +1
              Juli 10 2021
              Yen tujuan utama NATO ing invasi Afghanistan yaiku perang sipil ing Afghanistan, mula dheweke bisa nggayuh tujuane.
              1. +1
                Juli 10 2021
                Iku smoldered ana malah tanpa wong-wong mau, mung pitakonan nalika iku bakal pindhah menyang phase mbukak.
                1. -1
                  Juli 10 2021
                  Kutipan: TermiNakhTer
                  Dheweke smoldered ana tanpa wong-wong mau

                  Sawise Uni Soviet lunga, Taliban ngrebut kabeh Afghanistan.
                  Dadi ora ana perang sipil ing kana.
                  1. +2
                    Juli 11 2021
                    Taliban ora nguwasani kabèh Afghanistan, ana perang sipil ing kono. Dheweke mung ora teka menyang media.
              2. +3
                Juli 11 2021
                Tujuwane wong Amerika ya iku supaya bisa nguwasani Asia Tengah. Kita kudu ngerti apa Afghanistan. Ing sisih lor, Kakaisaran Rusia (ora ketompo apa sing diarani), ing sisih kulon, Persia, ing sisih wétan, China, lan ing sisih kidul - India. Ora mung kekaisaran, nanging kabeh peradaban. Sadurunge, dheweke wis nyusup menyang Pakistan nggunakake konflik India lan pendhudhukan Uni ing Afghanistan. Nalika sampeyan ngelingi, Amerika munggah menyang Manas sadurunge invasi, logistik NATO dibangun liwat CIS, lan liya-liyane. British Petroleum, Shell, lan liya-liyane ngusulake marang Taliban supaya padha mbangun pipa minyak saka Iran menyang China. Lan wong Iran, Tionghoa lan Taliban mutusake manawa tukang besi ora dibutuhake lan setuju kanggo nggawe pipa dhewe lan langsung nyerang. Mula, Amerika, saliyane ngrebut pusar geopolitik bumi, uga mblokir pipa sing ndadekake RRC bebas saka pasokan minyak lepas pantai.
                Quote: Shurik70
                Sawise Uni Soviet lunga, Taliban ngrebut kabeh Afghanistan.

                Lan sampeyan ora lali babagan Alliance Lor. Yen NATO nyerang Afghanistan, banjur Federasi Rusia bersenjata karo tank saka panyimpenan, amunisi, lan liya-liyane, yaiku Aliansi Lor. Sing. Federasi Rusia mung melu ing acara kasebut, sanajan ora langsung nggunakake tentara kita. Pitakonan apa? Ora ana pengkhianatan kanggo kepentingan Rusia. Iki saiki RRC nantang Kulon ing segara, saiki tentara darat wis suda 300 ewu (sapa sing duwe tentara kuwi ana ing limalas ndhuwur), iki saiki dadi pimpinan RRC sing pro-Rusia. Lan sadurunge iku, ing sirah ana pungkasan saka dwarf-Deng, sing duwe kertu karo Cina Siberia, sing mbangun RRC menyang ekonomi Kulon, sing nguber kabijakan anti-Soviet. Lan ing Afghanistan, dheweke mung mbantu Mujahidin nglawan kita. Iran, Pakistan, Kulon, China lan negara-negara Arab tumindak nglawan USSR ing Afghanistan. Lan sacoro prakteke ora ana sing tumindak aktif marang Amerika Serikat, lan banjur gagal lengkap. Ayo bali menyang dhukungan Rusia kanggo pengambilalihan NATO ing Afghanistan. Alesan utama yaiku ngemot China. NATO uga wiwit aktif ngrusak Uighuria. Umume amarga iki, pamisah antara RRC lan Kulon kedadeyan, sing ditindakake Putin ing wiwitan. China mandheg nyiapake invasi Siberia, lan kesusu mbangun armada, nyuda (banget) tentara darat. Pipa ora kedadeyan. Lan RRC gumantung banget marang pasokan minyak lepas pantai lan gumantung banget karo pasokan sepur saka Federasi Rusia. Ketegangan muncul karo Kulon lan ing RRC, nglawan latar mburi iki, Pak SI dadi kuwasa, ora pro-Rusia minangka anti-Kulon. Putin ing esuke saka daya lan bunderan Primakov-kaya makarya kanggo dangu sabenere ing Afghanistan. Kaya ing sawijining wektu, Barat mbujuk Uni menyang Afghanistan, mula Kulon uga tiba ing jebakan. Akibaté, dheweke diusir kanthi tenang saka CIS, Barat padu karo Pakistan babagan topik iki, lan Barat padu karo China. Kaping pisanan, ing taun-taun sawise millennium, Kulon wiwit nyiapake curtailment proyek - China, ing ngendi Afghan uga dibutuhake kanggo iki. Kulon mutusaké kanggo njupuk Cina Siberia, kang wis prajanji marang Deng, lan dismetic Cina dhewe. Iki ngendi Putin diputer. Saiki, 20 taun sabanjure, kerjane. Paprangan tumrap ing Tiongkok sampun mênang, gelung anaconda suwèk-sêrêp. RRC lagi nyiapake perang karo Kulon, lan kanggo Kulon, curtailment proyek China meh fatal, nanging uga ora bisa nolak likuidasi. Tanpa limang menit dadi superpower, lan yen wis dadi siji, Kulon ora duwe apa-apa ing wilayah Asia-Pasifik. Uga, amarga pasukan sing disambungake ing Afghanistan, Barat ora bisa ngatasi masalah Siria lan bubar ing Amerika Lat. Gendarm ambruk. Saiki dheweke mlayu saka kono kanggo nglumpukake kekuwatan ... nanging aku wedi kabeh wong ora kejawab lan hegemoni wis ambruk. Lan ngendi? Ya, ya, ing Afghanistan.
          2. + 17
            Juli 10 2021
            Caucasus kita kobong, lan khanates Kazan, Bashkir lan Chuvash kanthi teliti mirsani Ichkeria, wis entuk konstitusi lan atribut negara. A Rossel tartamtu dipun promosiaken Republik Ural, etc. Lan ora ana wektu kanggo ndhukung Najibullah. Bener, kenapa Rusia duwe utang kabeh? Mol Hussein dikhianati dening Gaddafi, nanging ora apa-apa yen wong loro iki ngiyanati kita sadurunge. Ana pailan ing Rusia, endi sing mbantu? Bush mbantu, mesthi padha wedi uprising ing Rusia, lan ora metu saka kebecikan, nanging pancet. Apa sampeyan lali apa sing kedadeyan ing Rusia? Nalika EBN isih pengin mbantu Serbia, wong Bulgaria ora menehi koridor, lan apa sing kudu ditindakake? Ing kene teka Presiden anyar, Rusia dadi kuwat, wiwit ndhukung allies, nanging ora kanggo nyimpen dealers tamba lan pedagang budhak saka Taliban.
          3. +3
            Juli 11 2021
            Alexander: +++++...+.
            Oke, para wakil, malah sawetara komisaris militèr ngandika, Aku ora ngirim sampeyan mrana.
            Nanging Najibulla nuwun sewu, sedhih banget kanggo Honecker lan kabeh liyane sing dikhianati dening "Gorbi" lan Boris the Never Dry.
            Miturut crita saka wong Afghan (dheweke ninggalake omah ing wektu sing salah kanggo ngunjungi sanak-sedulure), gubernur sing nyukupi nggawe pesawat "kantong" sing cukup prayoga. Lan sing menarik, kanthi bantuan instruktur manca.
            Kita pengin wong GOOD LUCK.
          4. 0
            Juli 11 2021
            Nyuwun pangapunten saka pemerintah kita? Nanging, apa sing sampeyan omongake? Lali. Ora tau lan ing kahanan apa wae. Cukup lali, urip bakal luwih gampang.
        2. +2
          Juli 11 2021
          Kutipan saka: matvey
          Nalika sing diwenehi label wiwit mundur, wong Pashtun wis wiwit ngurmati Shuravi. muspra - ana perang maneh ing Afghanistan ..

          Mikir sing bener Matthew. hi Yen ora kanggo wong bongkok, kita mesthi bakal tenang Afghan, kaya Turkestan nalika perang sipil. (Ing USSR, wong Afghan dilatih kanthi akeh)
          Lan iki wis metokake woh, padha weruh carane tanggi manggon (Tajiks, Uzbeks, Turkmens cedhak getih) Iku kabeh bakal bisa, kita ora teka kanggo nelukake lan ngrampok, nanging nggawa budaya lan peradaban kanggo wong buta huruf downtrodden ..

          Sapunika kita sami tumindak kados makaten, kita dudu bangsa rampog, kita bangsa ingkang ngripta
          1. 0
            Juli 11 2021
            Ya bener, nanging sapa sing ngapresiasi?
      2. +1
        Juli 10 2021
        Kutipan: Saka Tomsk
        Perang sipil ana wiwit ing 1978 - sadurunge mlebu pasukan Soviet.

        Iki dudu rekaman. Perang sipil ing China wiwit ing taun 1848, minangka akibat saka Perang Opium, lan mung rampung ing taun 1948, kanthi kamenangan Mao. Iku ora angel kanggo guess sing goodwill kanggo peserta manca ing perang iki ing China wis ora tambah. Ing Afghanistan, perang durung rampung, nanging wis jelas yen ora ana sing ngarepake katresnan lan paseduluran saka Afganistan. Ora preduli apa janji Taliban saiki, dheweke ora bakal ngapura 40 taun bom lan eksekusi. Tetangga ngamuk..
    2. +2
      Juli 10 2021
      Foto ing artikel kasebut nuduhake pasukan pemerintah, kaya aku ngerti? nglirik
      Lan iki ... karo driji indeks padha ana ... padha nemtokake arah angin? nglirik
      1. 0
        Juli 10 2021
        Lan sapa ngerti, mbok menawa padha ngumpul kanggo milih.. wah, utawa yen Allah ana ing swarga karo dheweke..
      2. +1
        Juli 10 2021
        Utamane kanggo "spalomer" - patrap iki ing antarane umat Islam tegese Gusti Allah iku siji, yaiku, siji lan iki Allah alamiah ... lan ora ana liyane ..
        lan padha milih, yaiku, dheweke uga menehi tandha nganggo driji telunjuk ..
    3. +1
      Juli 10 2021
      Kutipan saka: matvey
      Dadi pirang-pirang taun kepungkur lan maneh - "Perang kanggo Kandahar" ..

      ========
      Dadi apa sing kudu ditindakake? Sejarah berkembang "ing spiral"! Nyuwun
      1. +1
        Juli 11 2021
        Kutipan saka venik
        Dadi apa sing kudu ditindakake? Sejarah berkembang "ing spiral"!

        Sejarah uga terus-terusan ngukum wong sing ora sinau pelajaran.
    4. -3
      Juli 10 2021
      apik maneh bokonge ora digoreng.. nglirik
    5. 0
      Juli 11 2021
      Kutipan saka: matvey
      Dadi pirang-pirang taun kepungkur lan maneh - "Perang kanggo Kandahar" ..

      Lan perang langgeng, dheweke mung ngimpi tentrem ...
  2. +3
    Juli 10 2021
    Ya, umume, kabeh kaya biasane. nglirik
  3. +1
    Juli 10 2021
    Ing foto, misale jek kudu ana prajurit bungah saka tentara biasa lan ora Basmachi? Repulsed ,, durung ,, serangan.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. +7
      Juli 10 2021
      Quote: Monsoon
      Lan kita mung miwiti ing tingkat Menteri Luar Negeri, kanggo rembugan karo Taliban dilarang ing negara kita, kang nglawan pasukan pamaréntah ing Afghanistan.
      Piye wae ora katon apik.

      Apa sejatine elek? Kasunyatan bilih kasur sing pisanan lungguh karo Taliban ing meja rembugan, saéngga ngonfirmasi legitimasi minangka pasukan politik sing aktif, dadi ayu, nanging kasunyatan manawa Kementerian Luar Negeri Rusia lagi negosiasi iku ala. nglirik Aturan standar pindho?
      Quote: Monsoon
      Kita kudu ngirim penasehat militer lan PMC kanggo mbantu organisasi teroris Taliban sing dilarang ing negara kita, kanthi tujuan kanggo nggulingake pamrentah sing sah lan ngrebut kekuwatan ing negara kasebut.

      Sampeyan ora kudu. Katon yen ing pertarungan Afghan, posisi Kremlin bakal dadi netral sabisa-bisa menyang Kabulistan resmi lan Taliban ora resmi, lan kabeh tumindak bakal diwatesi kanggo panggilan tugas kanggo dialog sing tentrem, anggere padha ngrampungake. ing wilayahe lan ora nransfer wilayah negara tetanggan. Nanging nalika salah siji saka pihak njupuk daya lengkap, banjur "hosh ora hosh" kudu nggawe dialog karo sisih iki, lan ora mung Rusia, nanging negara apa wae bakal netepi posisi iki saiki.
  5. +8
    Juli 10 2021
    Luwih becik ora menek ing rawa iki! Ayo padha ngethok tenggorokan ing kana, ora ngerti carane nindakake apa-apa. Perang minangka makna kabeh urip!
    1. +1
      Juli 10 2021
      Quote: RUSLAN
      Luwih becik ora menek ing rawa iki! Ayo padha ngethok tenggorokan ing kana, ora ngerti carane nindakake apa-apa. Perang minangka makna kabeh urip!

      Ana negara ing sajarah, kabeh makna, kabeh ideologi mung adhedhasar PERANG. Iki yaiku --- Sparta Kuno, Kekaisaran Ottoman, lan Kekaisaran Aztec. Sparta menang siji kamenangan sawise liyane, instilled wedi ing kabeh banjur dikenal Donya, lan wiwit bosok sawise populasi wanted kanggo manggon luwih apik!
      Kakaisaran Ottoman uga nuwuhake rasa wedi marang saben wong (disebabake dening takhayul), nanging dirusak minangka akibat saka WW1. Iku luwih saka 6 abad.
      Lan kanggo Aztecs, perang mung nduweni makna religius --- padha ora ngupaya kanggo assimilate bangsa conquered, i.e. minangka prioritas saka superstruktur ing basis. Nanging yen ora kanggo bantuan saka Spaniards saka Tlaskalans lan Totonacs, Cortes sing wicaksana ora bakal lunga, minangka penjahat, karo sawetara wong, kanggo nelukake kekaisaran gedhe!
      1. +6
        Juli 10 2021
        Karo Afghan kabeh beda ... Ora gelem nelukake sapa-sapa, lan yen ana mungsuh sing teka saka njaba, dheweke bakal perang karo dheweke, ora ana mungsuh sing kaya ngono, padha ngethok! apa aku temenan nalika aku wrote sing makna urip -perang!
      2. +1
        Juli 11 2021
        Spartan perang kanggo tanah. Afghans kanggo kontrol transit.
        1. +1
          Juli 11 2021
          Kutipan saka ycuce234-san
          Spartan perang kanggo tanah. Afghans kanggo kontrol transit.

          Lan Ottoman --- kanggo tanah lan sumber daya (Great Silk Road)! Lan Aztecs --- kanggo Feed Dewa elek sing! Dadi --- saben wong beda-beda ...
  6. +2
    Juli 10 2021
    Sing paling penting ing perang iki yaiku ora mlebu dhewe ...
  7. +1
    Juli 10 2021
    Taliban plans kanggo subjugate kabeh negara lan cepet utawa mengko padha bakal kasil, kahanan ing Afghanistan paling kamungkinan bakal berkembang miturut skenario tiba saka rezim Najibullah ing 1992, ing mratelakake panemume, masalah tombol saka kamenangan Taliban kene. ora ngrusak hubungan karo Rusia tanpa mlebu ing Timur Tengah, Asia, ora ngrusak hubungan karo China tanpa ndhukung Uighur, lan dadi kanca kabeh karo Pakistan, sponsor utama Taliban, mula delegasi Taliban teka ing Rusia. lan rembugan uga ditindakake karo China liwat perantara saka Pakistan
  8. 0
    Juli 10 2021
    Kaya sing dakkira, bakal ana fragmentasi konfrontasi. Tinimbang pasukan pemerintah + NATO vs Taliban, kabeh bakal mudhun menyang Pashtuns-Tajik / Uzbek / Hazara sing lawas lan konco Iran / Tajikistan / Uzbekistan paling anyar, mbokmenawa Rusia. Lan kanggo wong Pashtun, Pakistan / China, nanging bisa ngganti sponsor kanggo anggota NATO.
  9. + 15
    Juli 10 2021
    Nyuwun pangapunten bilih kula mboten topik, nanging dina iki aku sungkem marang ibu lan bapake Wong iki ..
  10. +2
    Juli 10 2021
    Saiki menyang topik ...


    Cepet nelpon ambulans! Punika liyane overdosis obat iki!
  11. +1
    Juli 10 2021
    Sing sejatine "Taliban" yaiku wong sing ngedol senjata kanggo dhuwit obat.
  12. +1
    Juli 11 2021
    Luwih suwe perang internal ing Afghanistan terus, saya suwe Taliban ora bakal campur tangan ing Asia Tengah.
  13. 0
    Juli 11 2021
    Ing sisih kita, kudu ana panggilan kanggo non-intervensi negara manca. Lan mbok menawa sisih menang bakal appreciate.
  14. 0
    Juli 11 2021
    Aku ora mikir bakal ana bilai, Kulon cukup bisa ndhukung satelit ing Afghanistan. dheweke mung ora seneng campur tangan langsung nalika "kafir" mateni "setia", sawise mundurake pasukan NATO menyang Afghan, perang bakal katon ora ana gunane lan sing duwe sumber daya luwih akeh bakal menang, lan satelit Amerika duwe luwih akeh. wong-wong mau

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"