Pasukan pertahanan udara Amerika, pengintaian penerbangan lan kontrol disebarake ing Jepang

55

Foto: Andrei Shmatko / wikipedia.org

Ing komentar ing artikel babagan pejuang Jepang modern, sawetara sing maca mratelakake panemune manawa macem-macem keunggulan Angkatan Udara lan Angkatan Laut Jepang nglawan Angkatan Udara 11 Timur Jauh lan Tentara Pertahanan Udara lan Red Banner Pasifik. armada ora Matter, lan ing acara saka konflik bersenjata, kita bakal numpes mungsuh karo nuklir gaman.

Ing keadilan, kudu dikandhakake yen negara kita pancen duwe senjata nuklir taktis sing paling kuat ing donya, lan iki minangka faktor sing nyenengake kanggo para agresor. Nanging, siji kudu ngerti manawa kanggo sawetara alasan nggunakake rudal taktis, penerbangan bom free-mudhun lan torpedo, dilengkapi karo "khusus" Unit tempur, angkatan bersenjata Russian bisa tenan mung ing banyu netral utawa ing wilayah dhewe kanggo ngusir agresi Jepang.



Sing ngaku yen kita bakal gampang ngobong kabeh pesawat tempur Jepang ing lapangan udara ngarep ing geni bledosan nuklir, lan numpes kapal-kapal Angkatan Laut Angkatan Laut bebarengan karo infrastruktur pangkalan angkatan laut lan, ing umum, gampang kanthi bantuan. saka Kaliber lan Iskander, lan uga Poseidons liyane karo Zircons, kita bakal nguripake pulo Jepang menyang ara-ara samun radioaktif ora nyawa utawa malah ngirim menyang dhasar segara, lali sing wis ana "Perjanjian ing Mutual Cooperation lan Jaminan Keamanan" antarane Jepang lan AS suwene 60 taun.

Ing perjanjian iki, Amerika Serikat wajib kerja sama karo Pasukan Bela Diri Jepang ing babagan keamanan maritim, mbantu pertahanan rudal balistik, mbantu ngamanake wates udara, koordinasi lalu lintas udara domestik, njaga keamanan komunikasi, lan melu bantuan bencana. Minangka bagéan saka persetujuan iki, akeh pangkalan militer Amerika wis disebarake ing Jepang, ing ngendi pesawat, helikopter, kapal, stasiun radar, posisi sistem pertahanan udara, barak laut, akeh gudang lan pusat logistik dumunung kanthi permanen, pusat komunikasi lan fungsi pusat intelijen.

Pasukan pertahanan udara Amerika, pengintaian penerbangan lan kontrol disebarake ing Jepang
Tata letak pangkalan militer Amerika gedhe ing Jepang

Kanthi kemungkinan dhuwur, Amerika ora bakal langsung melu konflik bersenjata karo Rusia lan, paling kamungkinan, ora bakal langsung nyedhiyakake dhukungan bersenjata marang Jepang ing operasi nyerang, yen dumadakan mutusake kanggo ngrebut maneh "wilayah lor" karo bantuan saka pasukan militèr. Nanging kudu dieling-eling manawa ana sekitar 90 personel militer Amerika, spesialis sipil lan kulawargane ing pulo Jepang, uga 000 pangkalan gedhe lan luwih saka 8 instalasi pertahanan Amerika, lan serangan kita ing Jepang mesthi bakal mengaruhi militer AS lan warga. Amarga serangan ing pangkalan militer Amerika mesthi bakal dianggep minangka tumindak perang, panggunaan senjata nuklir Rusia ing wilayah Jepang bakal ndadekake jagad iki ana ing ambang bencana nuklir.

Pasukan lan sarana pertahanan udara Angkatan Udara 5 Angkatan Udara AS


Musuh potensial utama Angkatan Udara Rusia ing Timur Jauh yaiku Komando Angkatan Udara AS ing Pasifik (Angkatan Udara Pasifik), kanthi markas ing pangkalan udara Hikam (Oahu, Hawaii). Ing ngisor iki minangka bawahan Komando Pasifik: 5 (Jepang), 7 (Republik Korea), 11 (Alaska) lan 13 (Hawaii) tentara udara.

Saiki, markas militer AS ing Jepang dumunung ing Pangkalan Udara Yokota cedhak Tokyo, sing digunakake bebarengan karo militer AS lan Jepang. Komando Angkatan Udara Amerika kaping 5, sing dadi komponèn udhara saka kontingen militèr Amérika, uga dipasang ing pangkalan udara Yokota Jepang. Pangkalan sing padha manggoni pos komando pusat Pasukan Bela Diri Udara, markas Komando Pertahanan Udara Pasukan Bela Diri lan unsur-unsur utama sistem kontrol pertahanan udara Jepang JADGE.

Tentara Udara kaping 5 sing dipasang ing pulo Jepang kalebu: Sayap Pejuang kaping 35 (Pangkalan Udara Misawa) lan Grup Operasional kaping 18 (Pangkalan Udara Kadena). Loro divisi penerbangan iki duwe luwih saka 130 pesawat lan helikopter.


Gambar satelit Google Earth: Pejuang F-16C / D ing Pangkalan Udara Misawa

Pangkalan Udara Misawa, sing ana ing sisih lor pulo Honshu, dienggo bareng karo Sayap Pejuang 35 Angkatan Udara AS lan Skuadron Pejuang Taktis kaping 3 saka Angkatan Pertahanan Diri Jepang (F-2A / B lan F- 35A Lightning II, uga T-4 TCB). Kacarita kerjasama sing raket wis ana ing antarane para pejuang Jepang lan Amerika. Ing wektu sing padha, Amerika ora tetep tugas kanggo njamin inviolability saka wilayah udara Jepang, ora munggah menyang pesawat intruder, lan utamané nindakake latihan penerbangan. Nanging, yen kahanan saya tambah parah, Angkatan Udara AS, bebarengan karo sekutu, kudu nglindhungi fasilitas Jepang saka serangan udara.

Skuadron kaping 13 lan 14 saka Sayap Tempur kaping 35 bersenjata kanthi total 48 pesawat tempur F-16CJ lan F-16DJ modifikasi modifikasi Blok 50P.


Pejuang F-16CJ/DJ saka Skuadron Tempur 14 Melawan Samurai

Pesawat iki wiwitane ditujokake kanggo nglawan radar mungsuh lan sistem pertahanan udara lan nggawa misil dipandu AGM-88 HARM lan AGM-158 JASSM. Nanging, saliyane kanggo ngalahake target lemah lan permukaan, pilot Fighting Falcons, adhedhasar ing Jepang, aktif latihan ing pertempuran cedhak lan latihan interception saka target udhara, kang bisa nggunakake AIM-9 Sidewinder lan AIM-120. rudal udara-ke-udara. AMRAAM.

Sebagéyan penting saka pilot 35th Fighter Wing duwe pengalaman tempur. Ing jaman biyen, skuadron kaping 13 lan 14 ditransfer menyang pangkalan udara liyane lan melu nyedhiyakake zona larangan terbang ing Irak lan ing operasi anti-teroris ing Timur Tengah.

Fasilitas militer Amerika paling gedhe sing ana ing Jepang yaiku pangkalan udara Kadena, kira-kira. Okinawa. Pangkalan udara kasebut nduweni loro landasan pacu beton aspal, dawane 3688 meter, ing ngendi kabeh jinis pesawat bisa ndharat. Iki minangka pangkalan Angkatan Udara AS paling gedhe lan paling akeh digunakake ing Asia Wétan. Jumlah personil militer Amerika, kulawargane lan profesional sipil sing kerja ing kene kira-kira udakara 20000 wong.

Pangkalan Udara Kadena, ing ngendi komponen utama Pasukan Tugas 18 disebarake, minangka papan kanggo Wing 18 USAF, Grup Operasi Khusus 353rd, Skuadron Pengintaian 82 lan 390, Batalyon 1, Pertahanan Udara Resimen Artileri 1 lan akeh unit dhukungan. Tamu sing kerep ana ing pangkalan udara yaiku pesawat tempur F-5A Raptor generasi kaping 22, sing ditugasake kanthi permanen ing Hawaii. Saiki, kira-kira 80 pesawat lan helikopter terus-terusan ana ing pangkalan udara Kadena, nanging yen perlu, kanthi nganggep wilayah kasebut, papan perlindungan sing kasedhiya, parkir lan infrastruktur sing wis siap, pangkalan udara bisa nampa luwih saka 200 pesawat tanpa latihan tambahan.

Sayap kaping 18 dianggep minangka unit dhasar; saiki minangka sayap Angkatan Udara AS sing paling gedhé lan paling manéka warna ing babagan jinis pesawat. Basis potensial tempur yaiku skuadron tempur kaping 44 lan 67, dilengkapi pejuang F-15C / D abot (total 36 unit).

Saiki, Elang Amerika lan Jepang (Sayap 9 Komando Pertahanan Udara Southwestern), dumunung ing Pangkalan Udara Naha cedhak, nyedhiyakake pertahanan udara Jepang saka sisih kidul.


Gambar satelit Google Earth: Pejuang F-15C / D ing pangkalan udara Kadena

Nalika nggarap penguatan pasukan Amerika ing wilayah kasebut, unit penerbangan sing ora ditugasake ing sayap udara kaping 18 bola-bali ditransfer menyang pangkalan udara Kadena. Gambar satelit nuduhake yen ing jaman kepungkur, pesawat tempur F / A-18С / D, F-22A lan F-35A bola-bali dumunung ing pangkalan udara Amerika paling gedhe ing Jepang.


Gambar satelit Google Earth: Pejuang F-35A ing pangkalan udara Kadena

Ing gambar sing dijupuk ing 2017-2018 ing parkir ing pangkalan udara, sampeyan bisa ndeleng pejuang F-35A. Miturut informasi sing diterbitake ing sumber Amerika, pesawat iki kalebu Skuadron Pejuang 4 Flying Fuujins, yaiku bagean saka sayap udara taktis kaping 388.

Reconnaissance lan fasilitas kontrol wilayah udara kasedhiya ing Okinawa


Wilayah udara ing pinggiran Okinawa dikontrol dening pos radar tetep Jepang ing Gunung Yaedaka (bagian kulon Okinawa), pos radar tetep Jepang ing babagan. Okinoerabu, radar Jepang kirim babagan. Miyakojima lan radar seluler AN / TPS-77 Amerika dipasang ing sisih lor pangkalan udara Kadena. Kontrol lalu lintas udhara ing zona cedhak (nganti 56 km) ditindakake miturut data radar AN / MPN-25.

Skuadron Kontrol lan Kontrol Udara kaping 961 dipersenjatai karo pesawat E-3B / C Sentry AWACS (papat unit), ditingkatake dadi level Blok 40/45 (E-3G). Ing kasunyatan, patroli bisa ditindakake kanthi telung pesawat. Siji E-3G, minangka aturan, ngalami perbaikan lan pangopènan.


Pesawat E-3 AWACS ing Pangkalan Udara Kadena

Pesawat AWACS Amerika paling asring patroli ing pesisir China, saka Taiwan nganti pulo Jeju ing Korea. Ana kasus nalika mabur piket radar, sawise njupuk saka pangkalan udara Kadena, tanpa mlebu wilayah udara negara-negara tanggane, nggawe penerbangan non-stop ing pesisir China, Korea Utara lan Rusia. Pasokan bahan bakar ing pesawat E-3G ngidini sampeyan tetep ing udhara tanpa ngisi bahan bakar sajrone 10 jam. Siji pesawat AWACS sing patroli ing dhuwur 9000 meter bisa ngontrol area 300 km². Rentang deteksi target ing dhuwur kanthi EPR 000m² ing latar mburi bumi tanpa gangguan yaiku 1 km. Patroli biasane ditindakake ing dhuwur 400-8500 meter kanthi kacepetan 10000 km/jam.

Saliyane ndeteksi target udhara, ngarahake para pejuang lan nerbitake sebutan target kanggo kapal lan sistem pertahanan udara darat, pesawat AWACS modern duwe peralatan intelijen elektronik sing nyedhiyakake pangukuran frekuensi, panemuan arah amplitudo lan pangenalan parametrik saka jinis sumber radiasi sing dicegat.

Miturut data sing diterbitake ing sumber terbuka, stasiun udhara RTR bisa ngenali luwih saka 500 jinis radar darat, kapal lan pesawat. Stasiun kasebut, beroperasi ing kisaran frekuensi 2-18 GHz, nyedhiyakake pemindaian bunder ing sektor 360 ° lan panemuan arah sumber emisi radio kanthi kesalahan ora luwih saka 3 ° ing jarak 250 km. Kinerja kasebut kira-kira 100 pangenalan sumber radiasi sajrone 10 detik. Jarak maksimum stasiun RTR pesawat E-3G kanggo sumber sinyal kuat ngluwihi 500 km.


Gambar satelit Google Earth: Pesawat E-3G Sentry AWACS ing pangkalan udara Kadena

Mangkono, pesawat AWACS Amerika sing dipasang ing pangkalan udara Kadena ora mung bisa digunakake kanggo ndeteksi target segara lan udhara lan pesawat tempur langsung, nanging uga minangka sarana sing cukup efektif kanggo ngumpulake informasi intelijen.

Pengintaian jarak jauh uga ditindakake dening pesawat saka skuadron pengintaian kaping 82: RC-135V / W Rivet Joint, RC-135S Cobra Ball, RC-135U Combat Sent. Pangolahan informasi sing ditampa dening kru pesawat E-3G AWACS lan pesawat pengintai RC-135 V / W / U / S ditindakake dening spesialis saka skuadron pengintaian 390th (non-flying), sing langsung subordinate menyang AS. Badan Intelijen lan Pengawasan Angkatan Udara, lan uga tanggung jawab kanggo saluran komunikasi perlindungan kriptografi.

Terus-terusan ing pangkalan udara Kadena ana 4 perwira intelijen strategis. Kabeh pesawat saka kulawarga RC-135 dibangun ing basis saka pesawat transportasi C-135 Stratolifter, kang, ing siji, wis akeh ing umum karo penumpang Boeing 707.


Gambar satelit Google Earth: pesawat pengintai RC-135V / W, RC-135S lan RC-135U ing pangkalan udara Kadena

Saiki, pesawat pengintai Angkatan Udara AS sing paling umum dibangun nggunakake kerangka pesawat C-135 Stratolifter yaiku RC-135V/W Rivet Joint. Pesawat pengintai jarak jauh RC-135V ditingkatake saka konfigurasi Tim Besar RC-135C. RC-135W dibangun ing basis saka transportasi C-135B. Iki mung beda antarane varian V lan W, loro-lorone nggawa peralatan pengintaian sing padha. Pesawat pengintai RC-135V/W dibedakake saka pesawat angkut C-135 Stratolifter lan tanker udara kanthi antena sing akeh lan kerucut irung ireng sing elongated.


Pesawat pengintai RC-135V / W Rivet Joint ing pangkalan udara Kadena

Tujuan utama pesawat pengintai RC-135V / W yaiku kanggo nyegat sinyal radio lan nemokake arah sumber emisi radio. Set peralatan sing kasedhiya ing kapal ngidini kru ndeteksi, ngenali lan nemokake sinyal ing kabeh spektrum elektromagnetik. Informasi sing diklumpukake bisa ditularake kanthi nyata liwat saluran satelit lan radio menyang macem-macem konsumen.

Pesawat RC-135S Cobra Ball dilengkapi sistem optoelektronik lan peralatan intersepsi telemetri. Utamane dirancang kanggo ngawasi peluncuran rudal balistik lan hulu ledak ing cabang penerbangan sing mudhun. Kaping pisanan, pesawat kasebut, njupuk saka pangkalan udara Kadena, dimaksudake kanggo ngawasi target lapangan latihan Kura ing Kamchatka. Nanging, RC-135S uga saiki ngawasi tes rudal Cina lan Korea Lor.


RC-135S Cobra Ball

Pesawat saka modifikasi iki gampang banget kanggo ngenali kanthi visual. Kanggo ngindhari sorotan sing bisa "mempesona" peralatan optoelektronik, sisih ndhuwur sayap tengen lan bagian njero nacelles mesin saka mesin tengen dicet ireng. Ing sisih tengen RC-135S, ana papat jendhela gedhe sing dirancang kanggo pengintaian optoelektronik. Sajrone upgrade menyang level Cobra Ball, pesawat sing isih ana nampa radar multifungsi onboard kanthi sintesis aperture, sing nyedhiyakake pelacakan target balistik ing kahanan awan sing dhuwur.

Pesawat pengintai jarak jauh RC-135U Combat Sent dirancang kanggo ngumpulake informasi babagan radar lan stasiun panuntun rudal anti-pesawat lan lokasi saka penyebaran. Data sing diklumpukake sajrone penerbangan pengintaian dianggep nalika ngrancang serangan udara lan digunakake kanggo ngembangake panampa radar anyar utawa nganyarke, peralatan perang elektronik, decoy, misil anti-radar lan simulator.


RC-135U Pertempuran Dikirim

Beda karo RC-135S lan RC-135V/W, pesawat pengintai elektronik RC-135U ora duwe irung elongated sing dicet ireng. Nanging, karakteristik "jenggot" saka fairing antena diamati ing busur ngisor.

Karakteristik kabeh RC-135 kira-kira padha. Bobot lepas landas maksimum RC-135V / W yaiku 146200 kg. Kacepetan maksimum - 930 km / h. Kacepetan jelajah ing dhuwur 9100 m - 853 km / jam. Langit-langit - 130000 m Jarak penerbangan tanpa ngisi bahan bakar - 5500 km. Ukuran kru maksimal: 2 pilot, 2 navigator, 14 operator pengintaian, 4 operator perang elektronik lan 4 insinyur penerbangan.

Ing pesawat pengintai RC-135 V / W / U / S ana peralatan jamming aktif sing canggih banget sing dirancang kanggo nglawan radar penerbangan, laut lan darat, nyegah saluran kontrol pertempuran lan panuntun dhumateng misil anti-pesawat lan pesawat, uga piranti kanggo murub traps panas lan reflektor dipole.

Pesawat tanker sing ndhukung operasi pesawat Angkatan Udara AS sing berbasis ing Jepang


Kanggo ndhukung aksi pejuang, piket radar mabur lan pengintaian jarak jauh, Pangkalan Udara Kadena nduweni pesawat tanker KC-135R / T Stratotanker sing kagolong ing Skuadron Pengisian Bahan Bakar 909.


Pesawat pengisian bahan bakar KC-135R saka Skuadron Pengisian Bahan Bakar 909 ngisi bahan bakar pesawat tempur F/A-18E.

Sajrone latihan, tanker udara uga latihan ngisi bahan bakar F-16C / D saka Sayap Pejuang 35 Angkatan Udara AS saka pangkalan Misawa, F / A-18C / D - Korps Marinir, F / A-18E / F - sayap penerbangan saka kapal induk nuklir "George Washington" lan F-15J Jepang saka pangkalan Naha. Sajrone misi ngisi bahan bakar, KC-135R / T Amerika, sing mangkat saka pangkalan udara Kadena, nggawe pendaratan penengah ing pangkalan udara Yokota Jepang, sing Thai - Korat, sing Singapura - Changi lan sing Australia - Darwin. Gunggunge, rolas kapal tanker udara dipasang permanen ing Pangkalan Udara Kadena.


Gambar satelit Google Earth: pesawat tanker KC-135R / T ing pangkalan udara Kadena

Sanajan KC-135R / T dudu pesawat tempur, perane kanggo nyedhiyakake pertahanan udara kanggo pangkalan Amerika ing Jepang dhuwur banget. Kamungkinan kanggo mindhah bahan bakar penerbangan menyang pejuang sing mlaku-mlaku kanthi jarak sing cukup adoh saka lapangan udara, lan pesawat sistem radar AWACS sing nindakake patroli, nambah wektu ing udara lan nyurung garis interception.

Kaping pisanan, tanker KC-135 dimaksudake kanggo ndhukung aksi para pembom Komando Udara Strategis, nanging wiwit pungkasan taun 1960-an, kapal kasebut diadaptasi kanggo ngisi bahan bakar pejuang taktis lan basis operator. Data penerbangan KC-135R/T padha karo pesawat pengintai RC-135V/W. Pesawat tanker kanthi bobot lepas landas maksimal 146 kg njupuk 284 kg minyak tanah. Jarak feri yaiku 90718 km. Nalika ngangkut 17700 kg bahan bakar penerbangan, jarake 68000 km. Awak: 2400 pilot, navigator lan operator peralatan ngisi bahan bakar.

Manajemen unit Angkatan Udara 5 Angkatan Udara AS lan koordinasi karo Angkatan Udara Jepang Pertahanan Diri


Hubungan penting antarane komando Pasukan Tugas Angkatan Udara AS kaping 18, sing dipasang ing pulo Okinawa, markas Angkatan Udara 5 Angkatan Udara AS lan pos komando pusat Pasukan Pertahanan Diri Udara, dumunung ing Pangkalan udara Jepang Yokota, minangka skuadron kontrol operasional lan komunikasi kaping 623.

Ing taun 2011, kanthi latar mburi tes rudal Korea Utara, sistem komando lan kontrol pasukan pertahanan udara/rudal Amerika sing ditugasake ing Jepang wiwit ditingkatake. Minangka bagéan saka operasi sistem DVIDS (Eng. Spartan Shield, seni udara lan rudal - operasi kontrol geni kanggo senjata anti-pesawat lan penerbangan pertahanan udara), staf skuadron 623 tambah lan peralatan maneh teknis. dumadi.

Ing Januari 2019, peralatan C2 saka sistem TORCC dileksanakake. Sistem TORCC (Theater Operationally Resilient Command and Control) minangka mekanisme fusi data sing nggabungake monitor tampilan visual saka kahanan taktis saiki, pusat komando lan kontrol, integrator sistem pertahanan udara virtual, komputer kompleks lan unit kanggo nyambungake saluran kanggo ngirim lan nampa informasi saka kiriman komando liyane, kiriman radar, pesawat AWACS, pejuang interceptor lan baterei rudal anti-pesawat.


Gambar satelit Google Earth: pusat komunikasi ing pangkalan udara Jepang Naha

Skuadron 623 ditugasi njaga komunikasi sing stabil lan pertukaran data wektu nyata kanthi komando Angkatan Udara 5 Angkatan Udara AS lan Pusat Kontrol Pertahanan Udara Angkatan Udara. Kanggo iki, pusat komunikasi sing ana ing wilayah pangkalan udara Naha Jepang digunakake.

Sistem pertahanan udara jarak jauh Amerika Patriot PAC-3 dipasang ing Jepang


Ing Februari 2006, papat batre sistem pertahanan udara Patriot PAC-3 saka Batalyon 1, Resimen Artileri Pertahanan Udara 1 dikirim menyang Pangkalan Udara Kadena saka Fort Bliss (Texas) kanggo nglindhungi rudal balistik Korea Lor. Saiki, rong sistem pertahanan udara tetep tugas tempur ing sekitar pangkalan udara Amerika.


Gambar satelit Google Earth: posisi sistem pertahanan udara Patriot PAC-3 ing sekitar pangkalan udara Kadena

Baterei sing dipasang ing Kadena minangka bagéan saka Brigade Pertahanan Udara kaping 38, markas ing Pangkalan Sagami ing Prefektur Kanagawa (40 kilometer sisih kidul Tokyo).


Pangkalan Udara USMC ing Jepang


Stasiun Udara Korps Marinir AS Futenma dumunung pitung kilometer ing sisih kidul Pangkalan Udara Kadena. Kira-kira 3000 marinir, sayap udara pisanan saka penerbangan ILC lan sawetara unit tambahan dipasang ing kene. Landasan pacu kasebut dawane 1 m lan ambane 2740 m lan bisa nampung kabeh jinis pesawat tempur lan transportasi, kalebu sing paling abot.


Gambar satelit Google Earth: Stasiun udara USMC Futenma, dideleng saka dhuwur 2300 m

Senajan mung helikopter lan convertiplanes, lan unit saka 18 Marine Air Traffic Control Group, saiki permanen dipasang ing Futenma Air Station, AV-8B Harrier II lan F / A-18C / D Hornet Marines wis ndharat kene ing sasi kepungkur.

Tujuan utama pesawat tempur iki yaiku kanggo nyedhiyakake dhukungan udara sajrone operasi pendaratan, uga kanggo nyerang target segara lan lemah. Nanging, saliyane tugas kasebut, pilot penerbangan USMC nindakake pertempuran udara sing cedhak lan nyegat. Kajaba iku, landasan pacu pangkalan udara Futenma dianggep minangka cadangan kanggo pejuang F-15C / D saka skuadron tempur kaping 44 lan 67 saka Angkatan Udara AS.


Nyiyapake mabur pesawat tempur F-15C saka skuadron kaping 44 ing stasiun udara USMC stasiun Futenma

Kanggo ngontrol wilayah udara ing sekitar stasiun udhara Futenma, skuadron klompok kontrol lalu lintas udara angkatan laut duwe radar AN / TPS-59 lan AN / TPS-80. Dheweke ora nindakake tugas sing terus-terusan, kalebu nalika kesiapan tempur tambah lan nalika latihan. Kontrol lalu lintas udhara ing kahanan normal ditindakake miturut siaran data saka pos radar tetep Jepang lan radar AN / MPN-25 sing dipasang ing pangkalan udara Kadena.

Pasukan utama penerbangan tempur USMC ing Jepang dumunung ing pangkalan udara Iwakuni, ing prefektur Yamaguchi. Fasilitas iki dienggo bareng karo Jepang Maritime Self-Defense Force, sing ngoperasikake kapal mabur US-2, pesawat patroli pangkalan P-3C, pesawat pengintai UP-3D lan EP-3C, lan helikopter minesweeper AW101.


Pesawat tempur F/A-18D Hornet ing Pangkalan Udara Iwakuni

Ing taun 2020, udakara 5000 personel militer AS lan kulawargane manggon ing sekitar Pangkalan Udara Iwakuni. Iwakuni ditugasake ing Grup Penerbangan Korps Marinir kaping 12, sing kalebu Skuadron Serangan Pejuang Angkatan Laut kaping 242, bersenjata karo F / A-18C / D Hornet, lan Skuadron Serangan Tempur kaping 121, sing mabur F-35B Lightning II (sing pisanan disebarake. skuadron tempur F-35B).


Gambar satelit Google Earth: Pesawat tempur F-35B ing pangkalan udara Iwakuni

Ing 2014, Skuadron Angkutan Laut lan Pengisian Bahan Bakar 152nd, dilengkapi pesawat KC-130J, dipindhah saka Futenma menyang Iwakuni, sing ndadekake bisa nambah radius pertempuran lan wektu sing ditindakake kanggo patroli F-35B, F / A-18С. / D lan F / pejuang. A-18E/F dipasang ing lapangan udara Jepang.


Kapal tanker udara KC-130J, F-35B lan F/A-18С/D ing jejere

Bobot lepas landas maksimum KC-130J yaiku 79379 kg, kapasitas tangki bahan bakar yaiku 25855 kg. Kacepetan maksimum - 670 km / h. Njelajah - 640 km / h. Langit-langit praktis yaiku 8700 m. Sanajan KS-130J luwih cendhek tinimbang tanker KC-135R / T babagan jarak, modifikasi Hercules iki, ora kaya Stratotanker, kurang nuntut babagan dawa lan kondisi landasan pacu. lan luwih serbaguna.

Yen perlu, saliyane kanggo ngisi bahan bakar, KC-130J bisa nggawa muatan 19000 kg, 64 pasukan payung bersenjata utawa 2 operator personel lapis baja M113. Ing taun 2010, USMC KC-130J nginstal sistem senjata Harvest Hawk, sing kalebu AN / AAQ-30 optoelektronik lan peralatan telusuran, misil Hellfire utawa Griffin, lan meriam 30 mm.

Pejuang basis operator lan pesawat AWACS adhedhasar ing Jepang


Pangkalan Angkatan Laut Yokosuka minangka papan kanggo USS Ronald Reagan (CVN-76), kapal induk pesawat bertenaga nuklir saka 5th Carrier Strike Group, US 7th Fleet. Klompok iki uga kalebu enem pangrusak kelas Arleigh Burke lan telung kapal penjelajah kelas Ticonderoga. Biasane, bebarengan karo kapal induk, 3-4 kapal perusak lan kapal penjelajah Amerika, uga 1-2 kapal selam nuklir multi-tujuan, ana ing pelabuhan.


Gambar satelit Google Earth: Kapal perang Amerika ing parkiran pangkalan angkatan laut Yokosuka

Nalika nolak serangan saka udhara, kapal penjelajah lan kapal perusak Amerika sing ana ing pangkalan angkatan laut Yokosuka mesthi bakal nggunakake sistem pertahanan udara.


Gambar satelit Google Earth: kapal induk USS Ronald Reagan (CVN-76) ing pangkalan angkatan laut Yokosuka

Nalika kapal induk Ronald Reagan manggon ing Pangkalan Angkatan Laut Yokosuka, sebagian besar sayap udara ana ing Pangkalan Udara Atsugi, ing Prefektur Kanagawa, sing
iku pangkalan penerbangan angkatan laut AS paling gedhé ing Jepang. Dawane landasan pacu yaiku 2438 m.


Gambar satelit Google Earth: Pesawat tempur F / A-18E / F lan pesawat perang elektronik EA-18G ing pangkalan udara Atsugi

Wiwit 2017, sangang skuadron saka 5th Carrier Wing wis adhedhasar ing kene, sing bersenjata karo pesawat AWACS berbasis operator E-2D Advanced Hawkeye, EW EA-18G Growler, F / A-18E / F Super Hornet pejuang, basis operator. pesawat transportasi C-2 Greyhound lan SH-60 / MH-60 helikopter Seahawk.


Gambar satelit Google Earth: F / A-18E / F lan pesawat AWACS E-2D ing pangkalan udara Atsugi

Fighter "Super Hornet" ana ing layanan karo papat skuadron tempur serangan: 27th, 102nd, 115th lan 195th. Pilot saka Skuadron Serangan Elektronik kaping 141 mabur jammers EA-18G Growler. Kontrol wilayah udara babagan pendekatan sing adoh lan panuntun dhumateng para pejuang ditindakake dening kru skuadron operator pesawat 125th saka peringatan radar pesawat E-2D. Dilaporake manawa layanan teknis peralatan penerbangan saka sayap operator pesawat kaping 5 kira-kira 75%.

Nalika ing pangkalan udara Atsugi, pejuang Super Hornet kalebu ing pasukan tugas, lan pesawat AWACS basis operator ajeg njupuk patroli. Saiki, pejuang basis operator Angkatan Laut lan ILC (kira-kira 80 F / A-18E / F), adhedhasar lapangan udara Jepang, ora dilengkapi peralatan antarmuka karo sistem kontrol tempur TORCC, sing ndadekake angel digunakake ing. magepokan karo F-16CJ / DJ lan F- 15C/D. Padha bisa nampa printah sebutan target kanggo target udhara ing mode otomatis saka E-2D AWACS pesawat basis operator lan liwat swara liwat radio.

Skenario sing bisa digunakake kanggo para pejuang Amerika nalika ana konflik bersenjata antarane Jepang lan Rusia


Saiki, nganti 200 pejuang Angkatan Udara lan Angkatan Laut AS ditugasake kanthi permanen ing Jepang, sing meh kaping pindho jumlah pejuang Rusia sing dipasang ing saindhenging Timur Jauh. Ngelingi kasunyatan manawa luwih saka 120 lapangan terbang kanthi jangkoan ibukutha wis dibangun ing pulo Jepang, bisa uga nyebarake (20-24 pesawat saben lapangan terbang) luwih saka 1300 pesawat tempur.

Aja nyuda pasukan Amerika liyane sing dipasang ing Timur Jauh ing jarak mlaku saka Jepang. Mung njupuk 78 pejuang F-16C / D saka Sayap Pejuang 51 lan Skuadron Pejuang 36, sing minangka bagéan saka Angkatan Udara 7 Angkatan Udara AS sing ditugasake ing Korea Kidul ing pangkalan udara Kunsan, sing dadi preponderance Amerika. ing penerbangan tempur liwat tentara Rusia kaping 11 saka Angkatan Udara lan Pertahanan Udara bakal luwih saka 2,5 kaping.

Komando Angkatan Udara AS uga bisa nransfer bagéan saka pasukan Angkatan Udara AS kaping 11 saka Alaska. Unit sing paling siap tempur yaiku: 3rd Fighter Wing, sing kalebu loro 90th lan 525th Fighter Skuadron ing pejuang F-22A, 354th Fighter Wing, dilengkapi F-16C / D, lan 962nd Air Radar Air Group patroli lan kontrol. E-3C.

Ing Pangkalan Angkatan Udara Andersen (Pulo Guam), sing dikuwasani Sayap Udara kaping 36, pejuang F-15C lan F-22A nyedhiyakake pertahanan udara. Tanpa nggatekake penerbangan tempur Jepang lan Korea Selatan, uga pesawat tempur sing dikirim menyang wilayah iki dening operator pesawat Amerika, luwih saka 400 pejuang Amerika Angkatan Udara, Angkatan Laut lan USMC adhedhasar lapangan udara darat bisa digunakake sacara operasional nglawan Rusia. penerbangan. Operasi kasebut bakal ndhukung nganti 10 pesawat AWACS lan kira-kira 30 pesawat tanker.

Kaunggulan numerik lokal sawetara pesawat tempur Jepang lan Amerika diperparah dening kahanan jaringan lapangan udara ing Timur Jauh Rusia. Cacahe landasan pacu operasional sing sithik banget mbatesi kemampuan kita kanggo mbangun grup penerbangan kanthi biaya pesawat tempur sing dikirim saka wilayah kulon lan tengah. Sampeyan uga kudu dingerteni manawa kita isih kalah karo senjata pesawat jarak jauh kanthi tliti dhuwur sing ora nggawa hulu ledak "khusus". Iki, kanthi mangkono, mbatesi kemampuan kita kanggo numpes pesawat lan ngrusak infrastruktur lapangan udara musuh tanpa mlebu zona pertahanan udara musuh.

Ngelingi kabeh faktor kasebut, bisa diprediksi yen, yen ana konfrontasi bersenjata antara Jepang lan Rusia, nalika Angkatan Udara Rusia mung nggunakake senjata penerbangan konvensional, para pejuang Amerika, sesambungan karo Pasukan Bela Diri Udhara, bisa. kanggo nyedhiyakake pertahanan udara kanggo fasilitas Jepang utama lan nyuda karusakan minimal sing bisa ditampa saka serangan pembalasan.

Ending dadi...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

55 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -4
    Juli 16 2021
    roket,.. ...bom lan torpedo, dilengkapi karo "khusus" warheads, angkatan bersenjata Rusia tenan mung bisa ing banyu netral utawa ing wilayah dhewe kanggo ngusir agresi Jepang.
    Banyu netral gedhe banget lan nyedhaki pulo Jepang ora kurang cedhak karo wilayah Rusia.
  2. +1
    Juli 16 2021
    Sing ngaku yen kita bakal gampang ngobong kabeh pesawat tempur Jepang ing lapangan udara ngarep ing geni bledosan nuklir, lan numpes kapal-kapal Angkatan Laut Angkatan Laut bebarengan karo infrastruktur pangkalan angkatan laut lan, ing umum, gampang kanthi bantuan. saka Kaliber lan Iskander, lan uga Poseidons liyane karo Zircons, kita bakal nguripake pulo Jepang menyang ara-ara samun radioaktif ora nyawa utawa malah ngirim menyang dhasar segara, lali sing wis ana "Perjanjian ing Mutual Cooperation lan Jaminan Keamanan" antarane Jepang lan AS suwene 60 taun.

    Kanggo wong-wong sing nyatakake yen Jepang bakal dadi gurun radioaktif, yen Jepang nyerang nganggo senjata konvensional, kanthi syarat teritorial, dheweke kudu ngelingi yen serangan ing populasi sipil senjata nuklir, ing kasus iki, bakal dianggep dening komunitas donya minangka angkara marang djalmo manungso, lan wong sing menehi pesenan kuwi bakal langsung dikenali minangka penjahat perang.
    Aku pengin ngelingake sampeyan yen ana aturan ing perang kanggo dangu. Peluru mbledhos lan senjata kimia dilarang. Malah ing Perang Donya II, Hitler utawa Stalin ora wani nggunakake saham ageng senjata kimia sanajan ing dina paling angel perang. Padha sumurup yen kalah, ora mung wong-wong mau, nanging kabeh bangsa bakal ngadhepi pembantaian, minangka wong-wong sing ndhukung penjahat perang kanggo kejahatan marang manungsa. Iku sabenere kasunyatan sing Hitler perang miturut aturan lan ngidini Jerman kanggo urip ing planet.
    Pengeboman gedhe-gedhe ing kutha-kutha Jepang, kalebu senjata nuklir, kanthi tegas minangka langkah paksa sing ditindakake dening Sekutu, liwat mundhut populasi, kanggo meksa pimpinan Jepang sing paling dhuwur kanggo mungkasi perang sing wis kalah lan menehi tandha nyerah. Tegesipun, pêjahipun warga Jêpan ingkang kathah-kathah ing salêbêtipun pamboman punika kagalih ing kalbuning paprentahan Jêpan, awit perang punika sampun dangu kecalan.
    Dadi tuan-tuan, patriot, nelpon, yen ana serangan nganggo senjata konvensional ing angkatan bersenjata Federasi Rusia, supaya langsung nyerang karo senjata nuklir ing kutha-kutha mungsuh, sampeyan njaluk kejahatan marang manungsa.
    1. +4
      Juli 16 2021
      Dadi tuan-tuan, patriot, nelpon, yen ana serangan nganggo senjata konvensional ing angkatan bersenjata Federasi Rusia, supaya langsung nyerang karo senjata nuklir ing kutha-kutha mungsuh, sampeyan njaluk kejahatan marang manungsa.

      Ora ana rahasia, lan penulis menehi pitunjuk babagan iki, yen tanpa senjata nuklir taktis, negara kita saiki ora bisa nolak agresi terkoordinasi saka sawetara arah. Nanging kaya sing dikandhakake kanthi bener ing artikel iki, kita kudu nyerang mungsuh kanthi biaya nuklir ing wilayah kita.
      1. -9
        Juli 16 2021
        Kutipan saka Tucan
        kanggo nyerang mungsuh kanthi biaya nuklir kudu ana ing wilayah kita.

        Pusat kontrol lan pengambilan keputusan ora ana ing wilayah kita, lan tanpa kontrol, pasukan bersenjata minangka "kawanan" sing ora bisa dikendhaleni. Iki uga dimangerteni ana lan kene.
        1. +1
          Juli 16 2021
          Pusat kontrol lan pengambilan keputusan ora ana ing wilayah kita, lan tanpa kontrol, angkatan bersenjata apa wae minangka komplotan sing ora bisa dikendhaleni. Iki uga dimangerteni ing kono lan ing kene.

          Apa sabanjure? Apa sampeyan malah maca artikel kasebut? Iki nyatakake kanthi jelas ing ngendi markas Angkatan Udara Amerika lan Angkatan Udara Jepang dumunung.
          1. -8
            Juli 16 2021
            Kutipan saka Tucan
            iku ora ambiguously nyatakake ngendi markas Angkatan Udara Amerika lan Angkatan Udara Jepang dumunung.

            Muga-muga ora ing wilayah kita. ngguyu Ora ketompo ngendi wae. Ing kasus perang, padha bakal numpes ing Panggonan pisanan.
            1. +2
              Juli 16 2021
              Ora ketompo ngendi wae. Ing kasus perang, padha bakal numpes ing Panggonan pisanan.

              Kepiye carane sampeyan bakal numpes wong-wong mau, supaya ora nyebabake mungsuh dadi serangan nuklir retaliatory ing wilayah kita?
              1. -10
                Juli 16 2021
                Kutipan saka Tucan
                supaya ora provoke mungsuh menyang serangan nuklir retaliatory

                Maca doktrin militèr kita.
                1. +5
                  Juli 16 2021
                  Maca doktrin militèr kita.

                  Sing. sampeyan ora bisa mangsuli pitakonan iki ora Aku ora kaget. Nyuwun
        2. +4
          Juli 16 2021
          Kutipan: Boris55
          Pusat kontrol lan pengambilan keputusan ora ana ing wilayah kita, lan tanpa kontrol, pasukan bersenjata minangka "kawanan" sing ora bisa dikendhaleni. Iki uga dimangerteni ana lan kene.

          Sarèhning sêrat-sêrat dhawuh punika hierarkis saha dipun duplikat kaping pirang-pirang, supados anggènipun nyirnakake sêrat komando, pêrlu nyirnakaken mèh sadaya punggawa. Pitakonan iku carane nindakake? Ana akeh perwira lan disebar ing wilayah sing gedhe banget. Sampeyan ngerti kabeh babagan manajemen ana ing KOB, menehi kula idea wassat
          1. -14
            Juli 16 2021
            Kutipan saka KKND
            Ana akeh perwira lan disebarake ing wilayah sing gedhe banget.

            "Ing tentara aku prentah lan sersan. Wong liya mung ngirim pesenku." Zhukov.

            Analisis: perang ing 08 08 08, perang ing Suriah, carane Crimea bali menyang omah.
            Lan sing paling penting, waca maneh doktrin militer kita. hi
          2. +3
            Juli 16 2021
            Sampeyan ngerti kabeh babagan manajemen ana ing KOB, menehi kula idea wassat

            Sampeyan salah takon. ora Skate Boris drown kanggo daya, lan marang apa raja apik, karo boyars ala. Nanging ing babagan teknis, utamane militer, kawruh dibutuhake, ing kene demagogi ora bakal bisa. ora Ora suwe, Boris nyiarake manawa mesin Rusia digunakake ing kendaraan peluncuran China. wassat
            1. +5
              Juli 16 2021
              Kutipan saka Tucan
              Sampeyan salah takon. Skate Boris drown kanggo daya, lan marang apa raja apik, karo boyars ala. Nanging ing babagan teknis, utamane militer, kawruh dibutuhake, ing kene demagogi ora bakal bisa.

              Ya, Boris mbok menawa demagog paling apik ing VO. Sayange administrasi ora ngetokake voting kanggo demagog paling apik ing VO. Dheweke malah terus-terusan menehi katrangan yen dheweke melu demagogi.
              Iku aneh yen dheweke mutusake kanggo menehi komentar babagan artikel Sergei, aku kepengin weruh yen dheweke nguwasani nganti pungkasan?
              1. +3
                Juli 16 2021
                Iku aneh yen dheweke mutusake kanggo menehi komentar babagan artikel Sergei, aku kepengin weruh yen dheweke nguwasani nganti pungkasan?

                Iki ora mungkin, demagoguery ora mbutuhake kawruh.
    2. +1
      Juli 16 2021
      Aku pengin ngelingake sampeyan yen ana aturan ing perang kanggo dangu. Peluru mbledhos lan senjata kimia dilarang. Malah ing Perang Donya II, Hitler utawa Stalin ora wani nggunakake saham ageng senjata kimia sanajan ing dina paling angel perang. Padha sumurup yen kalah, ora mung wong-wong mau, nanging kabeh bangsa bakal ngadhepi pembantaian, minangka wong-wong sing ndhukung penjahat perang kanggo kejahatan marang manungsa. Iku sabenere kasunyatan sing Hitler perang miturut aturan lan ngidini Jerman kanggo urip ing planet.


      Miturut aturan apa? Apa ana kode pakurmatan kanggo nindakake perang nang endi wae? Gubernur Hitler mung diadili amarga kejahatan perang marang warga sipil sing dianakake pembantaian. Lan uga wong Rusia. Senjata kimia ora digunakake kanthi bodho amarga ora efisien, masalah gedhe ing panggunaan, transportasi lan panyimpenan. Banjur apa kedaden? Zorin? Carane akeh Zorin njupuk kanggo nutupi Strip saka satus kilometer? Lan ngarep digawe dowo kanggo ewu kilometer.
      1. +3
        Juli 16 2021
        Kutipan: Choi
        Miturut aturan apa? Apa ana kode pakurmatan kanggo nindakake perang nang endi wae?

        Aku angel njawab pitakonan ing ngendi kode kehormatan iki, nanging ana perjanjian antarane militer negara-negara gedhe. Dadi ing taun 1914, sawetara perwira paling dhuwur saka partai-partai sing perang padha kumpul kanggo Taun Anyar kanggo ngombe sampanye lan muga-muga bisa mungkasi perang kanthi cepet. Uga nalika Perang Donya II ana rembugan rahasia antarane militer Jerman Hitler lan Uni Soviet. Militer luwih seneng meneng babagan negosiasi, lan ora akeh wong sing duwe akses menyang negosiasi kasebut.
        Kutipan: Choi
        Senjata kimia ora digunakake kanthi bodho amarga ora efisien, masalah gedhe ing panggunaan, transportasi lan panyimpenan.

        Ngendi sampeyan wis krungu cukup dongeng babagan ineffectiveness saka senjata kimia? Senjata kasebut ora efektif sing diprodhuksi sawise Perang Dunia I lan sawise Perang Donya II. Malah saiki, akeh negara sing nyimpen, ketoke amarga ora ana apa-apa, stockpile senjata kimia. Yen akeh gaweyan kanggo produksi lan panyimpenan, mula ora efisien kaya sing dicritakake.
        1. 0
          Juli 16 2021
          Aku angel njawab pitakonan ing ngendi kode kehormatan iki, nanging ana perjanjian antarane militer negara-negara gedhe. Dadi ing taun 1914, sawetara perwira paling dhuwur saka partai-partai sing perang padha kumpul kanggo Taun Anyar kanggo ngombe sampanye lan muga-muga bisa mungkasi perang kanthi cepet.


          Iki minangka kasus khusus sing ora nggambarake anané sawetara aturan perang sing ora dingerteni. Padha perang minangka bisa utawa kahanan ngidini.

          Ngendi sampeyan wis krungu cukup dongeng babagan ineffectiveness saka senjata kimia? Senjata kasebut ora efektif sing diprodhuksi sawise Perang Dunia I lan sawise Perang Donya II. Malah saiki, akeh negara sing nyimpen, ketoke amarga ora ana apa-apa, stockpile senjata kimia. Yen akeh gaweyan kanggo produksi lan panyimpenan, mula ora efisien kaya sing dicritakake.


          Menehi statistik kang senjata kimia matèni luwih saka senjata conventional lan aku setuju. Yen ora, iki demagoguery padha.
      2. +4
        Juli 16 2021
        Kutipan: Choi
        Miturut aturan apa? Apa ana kode pakurmatan kanggo nindakake perang nang endi wae? Gubernur Hitler mung diadili amarga kejahatan perang marang warga sipil sing dianakake pembantaian. Lan uga wong Rusia. Senjata kimia ora digunakake kanthi bodho amarga ora efisien, masalah gedhe ing panggunaan, transportasi lan panyimpenan.

        Ayo ... Pramila kita lan sekutu wis nglumpukake ewu ton gas mustard, lewisite lan sianogen klorida. Sampeyan bisa uga wis lali yen ing Perang Donya I padha nggunakake senjata kimia aktif banget, lan ora nemu masalah khusus karo transportasi lan panyimpenan. ora .
        Kutipan: Choi
        Banjur apa kedaden? Zorin?

        Apa Zorin? opo
        Kutipan: Choi
        Carane akeh Zorin njupuk kanggo nutupi Strip saka satus kilometer? Lan ngarep digawe dowo kanggo ewu kilometer.

        Aku ngormati pendapat para profesional, nanging yen sampeyan ora ngerti apa-apa, luwih becik meneng. Yen ora, katon unsightly. ora
        Ing jaringan ing domain umum ana cara aplikasi, fitur lan karakteristik saka macem-macem CWAs. Mung ana kepinginan kanggo nyinaoni iki kanthi teliti, kalebu sifat-sifat agen saraf organophosphorus, sing kalebu Tabun lan Zarin lan Soman, sing ditemokake dening ahli kimia Jerman. Sing terakhir, kanthi cara, isih bisa dianggep minangka referensi CWA kanthi efek constricting (udakara 250 kaping luwih beracun tinimbang phosgene). VX (analog Soviet dikenal minangka R-33) ora luwih unggul tinimbang Soman ing babagan efektifitas pertempuran lan luwih aman kanggo digunakake.
        1. 0
          Juli 16 2021
          Sampeyan bisa uga wis lali yen ing Perang Donya I padha nggunakake senjata kimia aktif banget, lan ora nemu masalah khusus karo transportasi lan panyimpenan.


          Lan kanthi nggunakake relatif massive, gas lan warheads banget ranyono lan kurang efektifitas marang mungsuh dilatih. Anane senjata kimia ora menehi keuntungan kanggo loro-lorone. Digunakake kanthi taktik kanthi tingkat sukses sing beda-beda.

          Apa Zorin?


          Mesthi, sarin. Aku nulis ing telpon lan aku ora tansah tekan ngendi aku kudu pindhah.


          Aku ngormati pendapat para profesional, nanging yen sampeyan ora ngerti apa-apa, luwih becik meneng. Yen ora, katon unsightly.


          Kene sampeyan bener. panemu amatir.
          1. +3
            Juli 16 2021
            Kutipan: Choi
            Menehi statistik kang senjata kimia matèni luwih saka senjata conventional lan aku setuju.

            Sajrone serangan kimia pisanan tanggal 22 April 1915, jurang kawangun ing pertahanan Prancis 8 km ing ngarep lan ambane 10 km. Gunggunge wong sing keracunan nganti 15 ewu, sing 5 ewu mati ing medan perang.
            Aja ngremehake efektifitas racun modern ora Dadi, nalika metropolis OTR ditabuh nganggo hulu ledak sing dilengkapi hulu ledak saraf-paralitik, jumlah korban bisa dibandhingake karo senjata nuklir taktis.
            Kutipan: Choi
            Lan kanthi nggunakake sing relatif gedhe, gas lan hulu ledak banget ora bisa ditebak lan duwe efektifitas sing sithik marang mungsuh sing dilatih.

            Nggoleki apa gas. Cangkang kanthi bahan peledak jinis blister kabukten efektif banget, lan ora ana perlindungan sing cocog. ora
            Kutipan: Choi
            Anane senjata kimia ora menehi keuntungan kanggo loro-lorone. Digunakake kanthi taktik kanthi tingkat sukses sing beda-beda.

            Iki bisa diarani senjata apa wae.
            Kutipan: Choi
            Kene sampeyan bener. panemu amatir.

            Mbok menawa sampeyan bakal kasengsem ing:
            Senjata kimia. Eliminasi utawa dandan?
            https://topwar.ru/35371-himicheskoe-oruzhie-likvidaciya-ili-sovershenstvovanie.html
            "Racun abad" utawa panemuan Dr. Schrader
            https://topwar.ru/38326-otrava-veka-ili-otkrytie-doktora-shradera.html
            Agen perang kimia non-mati
            https://topwar.ru/39261-boevye-otravlyayuschie-veschestva-ne-letalnogo-deystviya.html
            1. 0
              Juli 16 2021
              Sajrone serangan kimia pisanan tanggal 22 April 1915, jurang kawangun ing pertahanan Prancis 8 km ing ngarep lan ambane 10 km. Gunggunge wong sing keracunan nganti 15 ewu, sing 5 ewu mati ing medan perang.


              Ya, iku aplikasi skala gedhe pisanan. Nanging banjur sukses iki ora bisa diulang. Sarana perlindungan muncul lan ora ana kerugian kasebut.

              ngremehake efektifitas racun modern


              Pancen bener.


              Mbok menawa sampeyan bakal kasengsem ing:


              Matur nuwun kanggo. Aku bakal padha pencerahan mengko.
              1. +2
                Juli 17 2021
                Kutipan: Choi
                Ya, iku aplikasi skala gedhe pisanan. Nanging banjur sukses iki ora bisa diulang.

                Iki uga kedadeyan ing tank.
            2. +2
              Juli 21 2021
              Ayo kula sijine ing 5 kopecks sandi, sampeyan elinga WWII, nanging ora ketompo carane tegang pihak padha, ora siji senjata kimia nyuwil liwat ngarep. Ing WWII, sarana pangiriman ora owah akeh, kajaba mung bisa ngebom saka montor mabur. Nanging carane sawise Amerika seneng-seneng, iki soko, nanging inti tetep padha, senjata kimia, karo efektifitas, banget ranyono, lan ing perang mobile, ngendi ana panggonan kanggo truk lan produksi massal saka peralatan protèktif lan disinfeksi (uga, sampeyan ngerti), A gegaman kimia bisa nindakake liyane gawe piala saka apik.
      3. +2
        Juli 21 2021
        Lan ngarep digawe dowo kanggo ewu kilometer.

        Lan sing penting, wong Jerman ora entuk manfaat saka iki, amarga dheweke butuh penduduk sipil kanggo kerja, ing pabrik lan ing lapangan, wong kudu menehi panganan Reich, lan kamp konsentrasi bisa ngatasi pembantaian. Lan iku kita kanggo ngalahake omp ing wilayah dhewe .... ya, malah ngandika kakehan, lan nalika perang ngluwihi wilayah USSR, USSR, ing asas, wis ora plans kanggo nggunakake omp, amarga padha ngerti yen iki diarani pembantaian, umume, komunisme ora nindakake iki, lan perang wis menang tanpa senjata kimia.
    3. +3
      Juli 16 2021
      Hello!
      Kutipan saka KKND
      Kanggo wong-wong sing nyatakake yen Jepang bakal dadi gurun radioaktif, yen Jepang nyerang nganggo senjata konvensional, kanthi syarat teritorial, dheweke kudu ngelingi yen serangan ing populasi sipil senjata nuklir, ing kasus iki, bakal dianggep dening masyarakat donya minangka angkara marang manungsa

      Sampeyan wis rada kebawa ... ora Ing publikasi iki, serangan ing target sipil Jepang ora dianggep babar pisan. Sampeyan bisa uga ora ngerti apa-apa, nanging tanpa risiko konfrontasi global karo AS, kita ora bisa nyerang pangkalan udara Jepang, amarga sing paling gedhe, saliyane Angkatan Pertahanan Diri, uga digunakake dening militèr AS.
      1. +4
        Juli 16 2021
        Kutipan saka Bongo.
        Sampeyan wis rada kebawa ...

        Ya, iki minangka pendapat para patriot kita yen ing kasus agresi kita bakal ngobong kutha-kutha Jepang. Sugeng rawuh.
        Kutipan saka Bongo.
        Sampeyan bisa uga ora ngerti apa-apa, nanging tanpa risiko konfrontasi global karo AS, kita ora bisa nyerang pangkalan udara Jepang, amarga sing paling gedhe, saliyane Angkatan Pertahanan Diri, uga digunakake dening militèr AS.

        Ya, aku ngerti iki, nanging sampeyan ora nganggep manawa ana kemungkinan, ing kasus agresi Jepang, bisa nyerang pabrik Jepang, fasilitas infrastruktur lan titik ekonomi Jepang liyane sing nglarani kanthi senjata konvensional. Amerika ora seneng iki, nanging sampeyan bisa ngelingake babagan serangan sing bakal ditindakake kanggo nyuda resiko. Iki ora bakal nyuda potensial militer, nanging bisa nyebabake kahanan "kamenangan Pyrrhic".
        1. +4
          Juli 16 2021
          Kutipan saka KKND
          Ya, aku ngerti iki, nanging sampeyan ora nganggep manawa ana kemungkinan, ing kasus agresi Jepang, bisa nyerang pabrik Jepang, fasilitas infrastruktur lan titik-titik ekonomi Jepang liyane sing nglarani kanthi senjata konvensional.

          Apa contone? Apa senjata konvensional?
          1. +3
            Juli 16 2021
            Kutipan saka Bongo.
            Apa contone? senjata apa?

            Napa kita ora duwe rudal jelajah? Yen pancen meksa sampeyan, sampeyan bisa ngandhani Amerika apa sing kita lakoni lan OTP bakal bajingan. Ora bakal bisa ngevakuasi peralatan saka pabrik sajrone sawetara jam, lan jembatan kasebut ora bisa dievakuasi.
            1. +5
              Juli 16 2021
              Kutipan saka KKND
              Napa kita ora duwe rudal jelajah?

              Ing peralatan biasa, sing duwe akurasi sing dibutuhake, ana sawetara banget. Apa sampeyan wis maca kanthi teliti babagan sistem pertahanan udara Jepang lan Amerika ing Jepang (ing artikel sadurunge ing siklus)?
              Kutipan saka KKND
              Ora bakal bisa ngevakuasi peralatan saka pabrik sajrone sawetara jam, lan jembatan kasebut ora bisa dievakuasi.

              Nggih ya
              Apa sampeyan pengin mbandhingake arsenal senjata pesawat sing dipandu sing kasedhiya kanggo "mitra" kita ing wilayah Timur Jauh lan kita, uga kerentanan ing mangsa infrastruktur, umpamane, Khabarovsk lan kutha adhine Niigata? Sampeyan uga bisa mbandhingake jumlah kreteg lan pabrik.
              1. +4
                Juli 16 2021
                Kutipan saka Bongo.
                Nggih
                Apa sampeyan pengin mbandhingake arsenal senjata pesawat sing dipandu sing kasedhiya kanggo "mitra" kita ing wilayah Timur Jauh lan kita, uga kerentanan ing mangsa infrastruktur, umpamane, Khabarovsk lan kutha adhine Niigata? Sampeyan uga bisa mbandhingake jumlah kreteg lan pabrik.

                Ya, aku ngerti yen kita ora bisa ngrusak potensial ekonomi kanthi cara sing kasedhiya, mula dheweke bakal cepet ndandani kabeh karo utangan Barat. Nanging yen kita mbayangake yen Amerika yen perang gedhe-gedhe nempuh dalan, mula kanthi cara sing padha, kita ora bakal ngrusak potensial militere, mula nyatane ora Amerika manggon ing kana, nanging nyatane. kita duwe apa-apa kanggo njawab karo senjata conventional.
                Inggih, ing asas, iku tetep, minangka sampeyan pengin ngomong, nggunakake akurat saka senjata nuklir taktis.
                Kutipan saka Bongo.
                Apa sampeyan pengin mbandhingake arsenal senjata pesawat sing dipandu sing kasedhiya kanggo "mitra" kita ing wilayah Timur Jauh lan kita

                Ya, kayane wong Jepang ora duwe akeh gaman pesawat sing dipandu ing udara recourse
                1. +3
                  Juli 16 2021
                  Kutipan saka KKND
                  Ya, aku ngerti yen kita ora bisa ngrusak potensial ekonomi kanthi cara sing kasedhiya, mula dheweke bakal cepet ndandani kabeh karo utangan Barat. Nanging yen kita mbayangake yen Amerika yen perang gedhe-gedhe nempuh dalan, mula kanthi cara sing padha, kita ora bakal ngrusak potensial militere, mula nyatane ora Amerika manggon ing kana, nanging nyatane. kita duwe apa-apa kanggo njawab karo senjata conventional.
                  Inggih, ing asas, iku tetep, minangka sampeyan pengin ngomong, nggunakake akurat saka senjata nuklir taktis.

                  Kabeh pangarep-arep kita mung ana ing "roti sing kuat", lan maneh ora ing Jepang, nanging ing pasukan agresor ing perairan netral, utawa ing wilayah sing dikuwasani.
                  Kutipan saka KKND
                  Ya, kayane wong Jepang ora duwe akeh gaman pesawat sing dipandu ing udara

                  Ora akeh, nanging dheweke bubar ngati-ati supaya entuk senjata kasebut. Maksudku ora senjata Jepang, nanging sekutu sing paling cedhak. Yen kita nyerang pangkalan AS-Jepang kanthi senjata konvensional, mula kanthi kemungkinan gedhe Amerika bakal nggunakake senjata jarak jauh sing dipandu udara-ke-lemah lan kapal-ke-lemah ing peralatan konvensional nglawan lapangan udara, posisi pertahanan udara lan sarana prasarana strategis penting. Ing kene padha duwe urutan kaunggulan gedhene. Ing serangan pisanan, kita bakal bisa nembak udakara 70% saka target, nanging yen konflik terus, kabeh bakal sedih.
                  1. +4
                    Juli 16 2021
                    Kutipan saka Bongo.
                    Maksudku ora senjata Jepang, nanging sekutu sing paling cedhak. Yen kita nyerang pangkalan AS-Jepang kanthi senjata konvensional, mula kanthi kemungkinan gedhe Amerika bakal nggunakake senjata jarak jauh sing dipandu udara-ke-lemah lan kapal-ke-lemah ing peralatan konvensional nglawan lapangan udara, posisi pertahanan udara lan sarana prasarana strategis penting.

                    Inggih, ya, kita ora mungkin "mikir." Senajan.... wassat Iku tetep kanggo mencet ekonomi Jepang.
                    Kutipan saka Bongo.
                    Ing serangan pisanan, kita bakal bisa nembak udakara 70% saka target, nanging yen konflik terus, kabeh bakal sedih.

                    Sergey, sampeyan luwih kompeten ing babagan pertahanan udara tinimbang aku, nanging kayane sampeyan wis ngira-ngira persentase. Rudal jelajah pancen angel ditembak, Rust lan respon Soviet marang Rust (kayane MiG-23 tanpa awak utawa liya-liyane) nuduhake kanthi apik. A bom planning uga ora gampang, EPR cilik. Umumé, aku ora percaya karo pertahanan udara. Mesthi, sampeyan bisa ngomong yen aku dudu pakar lan kabeh sistem pertahanan udara iki dibangun dening wong sing pinter banget, nanging aku ora ngerti ngendi militer kita duwe "buta teknis". Kabeh ekranoplanes iki, kapal eksperimen edan, konstruksi armada permukaan sing nggegirisi, kabeh rudal sing paling rumit karo mesin ramjet, ora ana wong liya sing mbangun kajaba kita, MiG-25 \ 31, Ptury ing tank. Aku dibukak dening pikirane yen iman kita ing sistem pertahanan udara uga bisa dadi konsekuensi saka "buta teknis" sing jelas saiki (ing istilah konsep senjata) saka militer Soviet / Rusia.
                    1. +6
                      Juli 16 2021
                      Kutipan saka KKND
                      Sergey, sampeyan luwih kompeten ing babagan pertahanan udara tinimbang aku, nanging kayane sampeyan wis ngira-ngira persentase.

                      Nalika tekan Wilayah Khabarovsk, kira-kira angka sing padha. Ing Primorye - mesthi kurang. Pitakonan liyane yaiku amunisi S-300P / S-400 ora dadi gedhe.
                      Kutipan saka KKND
                      Aku dibukak dening pikirane yen iman kita ing sistem pertahanan udara uga bisa dadi konsekuensi saka "buta teknis" sing jelas saiki (ing istilah konsep senjata) saka militer Soviet / Rusia.

                      Kita seneng banget nglebokake sistem pertahanan udara minangka "senjata super" sing ora ana analog. wassat Nanging iki propaganda bodho ngarahke ing wong awam ciyut. Kanthi bantuan mung sistem pertahanan udara, mesthine perang ora bisa dimenangake ora Nanging padha menehi stabilitas pertempuran kanggo cabang liyane saka angkatan bersenjata, lan ngijini sampeyan kanggo nglindhungi obyek ing telenging pertahanan. Amerika duwe "pendekatan nyerang" babagan pertahanan udara, yaiku. dheweke luwih seneng numpes senjata serangan udara mungsuh ing lapangan udara. Sawetara pesawat mungsuh sing isih urip dicegat dening para pejuang sing wis entuk supremasi udara. Nanging deleng sistem pertahanan udara negara kayata Israel, Republik Korea lan Jepang, ing ngendi serangan dadakan ing wilayah kasebut bisa ditindakake. Analogi karo pambangunan sistem pertahanan udara kita katon kanthi jelas.
                      1. +4
                        Juli 16 2021
                        Kutipan saka Bongo.
                        Nanging padha menehi stabilitas pertempuran kanggo cabang liyane saka angkatan bersenjata, lan ngijini sampeyan kanggo nglindhungi obyek ing telenging pertahanan.

                        Kutipan saka Bongo.
                        Nanging deleng sistem pertahanan udara negara kayata Israel, Republik Korea lan Jepang, ing ngendi serangan dadakan ing wilayah kasebut bisa ditindakake.

                        Ya, tujuan utama sistem pertahanan udara yaiku perlindungan saka serangan dadakan. Pitakonan kabeh yaiku kepiye perlindungan efektif. hi
              2. +1
                Juli 17 2021
                Kutipan saka Bongo.
                uga kerentanan ing mangsa infrastruktur ngandika Khabarovsk lan kutha adhine Niigata? Sampeyan uga bisa mbandhingake jumlah kreteg lan pabrik.

                ))))
                Kanggo analytics kasebut, ing jaman modern, spionase Jepang bakal diwenehake kanggo sampeyan, kaya Marshal Blucher.

                Lan apik yen mung administrasi situs.
                1. +3
                  Juli 21 2021
                  Wis kelakon)
  3. 0
    Juli 16 2021
    Artikel kasebut menarik lan nggambarake kasunyatan. Nanging kenapa iki disebutake?

    Ing taun 2010, USMC KC-130J nginstal sistem senjata Harvest Hawk, sing kalebu AN / AAQ-30 optoelektronik lan peralatan telusuran, misil Hellfire utawa Griffin, uga meriam 30 mm.


    Iki Ghostrider gunship. Dibangun khusus, elinga minangka papan kanggo operasi khusus. Sembarang S-130 ora bisa nindakake iki. Utamané tanker.
    1. +3
      Juli 16 2021
      Kutipan: Choi
      Artikel kasebut menarik lan nggambarake kasunyatan. Nanging kenapa iki disebutake?

      Ing taun 2010, USMC KC-130J nginstal sistem senjata Harvest Hawk, sing kalebu AN / AAQ-30 optoelektronik lan peralatan telusuran, misil Hellfire utawa Griffin, uga meriam 30 mm.

      Iki Ghostrider gunship. Dibangun khusus, elinga minangka papan kanggo operasi khusus. Sembarang S-130 ora bisa nindakake iki. Utamané tanker.


      Nuwun sewu, sepisan maneh aku ora bisa setuju karo sampeyan. ora
      Ing endi publikasi kasebut nyatakake "S-130 apa wae"? Publikasi iki babagan KS-130J USMC.
      Mangkene apa sing ditulis babagan mobil iki ing situs web Lockheed Martin:
      KC-130J uga bisa dikonfigurasi minangka gunship aerial, kanthi tambahan pod target AN / AAQ-60, pluru Hellfire, bom sing dipandu lan meriam 30 mm. Paket Harvest HAWK sing diarani digunakake kanggo dhukungan darat saka Marinir sing kontak lan pisanan digunakake ing Afghanistan.

      Lan iki gambar nganggo senjata KS-130J:
      1. +3
        Juli 16 2021
        Nuwun sewu, sepisan maneh aku ora bisa setuju karo sampeyan.
        Ing endi publikasi kasebut nyatakake "S-130 apa wae"? Publikasi iki babagan KS-130J USMC.
        Mangkene apa sing ditulis babagan mobil iki ing situs web Lockheed Martin:


        Urip lan sinau. Aku panginten padha mung Ngonversi bagean saka Hercules, nanging diaktifake metu kabeh armada marine ing 70 pesawat plus ospreys kanggo paus iki. Aku ngaku salah. hi
        1. +3
          Juli 16 2021
          Kutipan: Choi
          Urip lan sinau. Aku panginten padha mung Ngonversi bagean saka Hercules, nanging diaktifake metu kabeh armada marine ing 70 pesawat plus ospreys kanggo paus iki. Aku ngaku salah.

          Ora ana sing bisa ngerti kabeh. ya
          1. +4
            Juli 16 2021
            Kutipan saka Bongo.
            Ora ana sing bisa ngerti kabeh.

            Inggih, paling sampeyan Sergey ngatur kanggo enlighten wong, iku malah kaget hi
            1. +6
              Juli 16 2021
              Kutipan saka KKND
              Inggih, paling sampeyan Sergey ngatur kanggo enlighten wong, iku malah kaget

              Dina ora muspra! nglirik
            2. +4
              Juli 16 2021
              Inggih, paling sampeyan Sergey ngatur kanggo enlighten wong, iku malah kaget


              Aku ora isin ngakoni sing nang endi wae aku ora kejawab. Ora mungkin ngerti kabeh bebener.
              1. +4
                Juli 17 2021
                Kutipan: Choi
                Aku ora isin ngakoni sing nang endi wae aku ora kejawab. Ora mungkin ngerti kabeh bebener.

                Kemampuan kanggo ngakoni salah siji ciri wong apik! apik
  4. -3
    Juli 16 2021
    Apa malah mbandhingaké cart karo Mercedes? Kabeh Siberia lan Timur Jauh wis didol dening Chubais lan Gaidar. Deleng ing sumber terbuka, sapa sing duwe kabeh tenaga hidro Rusia ing Siberia? Amerika. Sapa sing duwe alas, batu bara lan mineral liyane. Sapa wae, nanging ora Federasi Rusia. Amerika njaga jumlah pasukan sing dibutuhake kanggo operasi polisi, nanging ora kanggo perang, kaya Pengawal Nasional kita. Deleng ing peta google, landasan pacu Soviet, meh kabeh dirusak lan ora ana sing ditindakake kanggo mulihake. Artikel iki mung kanggo nyelehake fluff ing mripatmu.
    1. +3
      Juli 16 2021
      Quote: Yarik
      Apa malah mbandhingaké cart karo Mercedes? Kabeh Siberia lan Timur Jauh wis didol dening Chubais lan Gaidar. Deleng ing sumber terbuka, sapa sing duwe kabeh tenaga hidro Rusia ing Siberia?

      Babagan ahli waris saka perusahaan Rusia, aku setuju banget karo sampeyan. Nanging kirim iki ora babagan. ora Umumé, wong Jepang sejajar karo sing dadi pemilik nyata sumber daya Rusia. Kita ngomong babagan kasunyatan manawa Jepang duwe macem-macem kaunggulan ing penerbangan tempur lan angkatan laut tinimbang pasukan kita ing Timur Jauh. Jepang, ngandelake payung anti-pesawat Amerika, bisa mutusake petualangan militer, nggunakake pasukane ing operasi nyerang. Ing wektu sing padha, Angkatan Udara lan Angkatan Laut Rusia ora bakal bisa narik Amerika Serikat menyang konflik kanggo nyerang pangkalan Jepang tanpa resiko.
      1. +1
        Juli 16 2021
        PMSM, yen Jepang ujug-ujug ngulandara amatir, tegese ambet gedhe wis cedhak lan ora ana sing kepengin weruh pendapat umum internasional ...
      2. +4
        Juli 17 2021
        Inggih, kita wis tekan geopolitik.

        Jepang, kenapa petualangan militer ing arah iki? Negara liya, malah loro, ngatur wake-up militer kanggo dheweke. Sejatine, nganggep anane negara kasebut, uga ana hubungane karo pasifisme. Pesene simbah durung digantung ing pojok abang, nanging wis suwe dakgawa metu saka papan pandhelikan ing ruang paling ngisor lan dilebokake ing laci. Lan banjur ing sideboard. Kuriles Kidul? Potongan watu ing agêng.

        Ora, yen dumadakan Rusia wiwit nglawan hak-hak penutur basa Rusia ing Hokkaido, banjur obrolan liyane.
      3. -2
        Juli 17 2021
        Kutipan saka Bongo.
        Jepang, ngandelake payung anti-pesawat Amerika, bisa mutusake petualangan militer, nggunakake pasukane ing operasi nyerang. Ing wektu sing padha, Angkatan Udara lan Angkatan Laut Rusia ora bakal bisa narik Amerika Serikat menyang konflik kanggo nyerang pangkalan Jepang tanpa resiko.


        Ya, yen Amerika Serikat pancen wani lan ora pengin urip, mula kudu melu? Ayo lungguh sadurunge mangkat
  5. -4
    Juli 17 2021
    Supaya Jepang bisa ngajeni marang Rusia lan Amer, uga kudu ditibakake .........
    1. +3
      Juli 17 2021
      Ide apik. Sampeyan bakal mabur.
  6. -1
    Juli 17 2021
    Gatal kanggo nasionalis Jepang.
    Dheweke pengin kabeh tanah.
    Dheweke ora ngelingi taun 1945.
    mundhut isin.
    Muga-muga dheweke ora kudu mbuktekake maneh sapa lan apa sing bakal kedadeyan.
    1. +6
      Juli 17 2021
      Kutipan: Vladimir Nizhny Novgorod
      Dheweke ora ngelingi taun 1945.
      mundhut isin.

      Wong Jepang mung kelingan banget. Iki dudu wong Jerman kanggo sampeyan.

      Ngomong babagan mundhut isin. Kaisar Hirohito ora urip kanggo ndeleng pungkasan saka USSR kanggo rong taun. Bantuan kamanungsan dikirim menyang Primorye sing keluwen sing wis ana ing ngarsane putrane, Akihito.
  7. -2
    Juli 17 2021
    Kutipan saka KKND
    Ing kasus iki, masyarakat donya bakal dianggep minangka kejahatan marang manungsa, lan wong-wong sing menehi prentah kasebut bakal langsung diidentifikasi minangka penjahat perang.

    lucu
    Sapa masyarakat global? Lan apa ana sing mikir yen yen ana keputusan nggunakake senjata nuklir nglawan sekutu AS, ana sing bakal prihatin karo pendapat komunitas iki, lan komunitas iki bakal nyuwara tinimbang alon-alon nyusup menyang sisih sing ditutupi lembaran putih. ?
    Humanis dreamers kuwi humanis dreamers
  8. +3
    Juli 21 2021
    angkatan bersenjata Rusia pancen bisa ngusir agresi Jepang mung ing perairan netral utawa ing wilayahe dhewe.

    Sergey, wektu sing apik, aku mikir kenapa istirahat sing dawa, nanging kerjane pancen apik.
    Aja ngrungokake wong-wong sing ngomong omong kosong kaya sing diomongake, wong bodho utawa provokator. Aku luwih cenderung menyang pilihan pisanan, supaya padha diwenehi informasi akeh babagan pertahanan udara / pertahanan rudal lan pasukan disebarake, nanging ketoke padha ora ngerti logika, iku apa TV.
    Ya, lan sampeyan ujar manawa ana tawuran militèr ing pulo-pulo cilik, Amerika ora bakal langsung melu ing militèr, aku mikir bakal, lan akeh banget, amarga padha ana, pisanan, kanggo iki, lan kapindho. Angkatan Udhara Jepang langsung subordinate menyang Amerika, sing tegese tanpa tim perwakilan Pentagon, pesawat Jepang ora bakal mandheg, lan kaping telu, umume, Amerika butuh pulo kasebut.
    Lan yen ana serangan nuklir, kabeh wis diatur kanthi licik, sampeyan bener sing penting ora duwe senjata nuklir, nanging bisa ngirim, kaya kartrid tanpa bedhil. Kita ndeleng sistem pertahanan rudal Jepang ora ala, nanging ana rong snags liyane, supaya bisa nyebabake pukulan serius, ICBM kudu mabur liwat China lan DPRK, amarga sampeyan kudu pindhah menyang sisih kidul Jepang lan seng di pengeni sing pluru mabur ora bebarengan Jepang, kang tegese sampeyan kudu rembugan karo Cina, digunakake padha bakal ngalahake mudhun, lan yen yao tiba ing Jepang, minangka sampeyan wrote kene, warga Amerika tansah ana ing Jepang, lan iku. warga sipil sing manggon ing kono kanthi permanen lan ing Rusia ora bisa ngerti babagan iki, amarga dheweke dudu turis, lan pukulan gedhe mesthi bakal lara, tegese Amerika bakal duwe akeh pitakon ....

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"