EU ngluncurake operasi "darurat" kanggo nyekel migran ilegal ing tapel wates Lithuania lan Belarus

150

Lithuania wis njaluk bantuan mendesak saka Uni Eropa babagan jumlah migran sing saya tambah akeh ing tapel wates karo Belarus. Bantuan kanggo Vilnius bakal diwenehake dening Badan Uni Eropa kanggo Keamanan Perbatasan Eksternal (Frontex), sing wis ngumumake operasi "darurat" kanggo nyekel migran ilegal ing tapel wates Lithuania-Belarus.

Frontex mutusake kanggo menehi pitulung marang para pengawal tapel wates Lithuania sing ana hubungane karo panyebaran migran ilegal saka tetanggan Belarus. Miturut direktur eksekutif organisasi kasebut, Fabrice Leggeri, kontingen tambahan penjaga perbatasan lan kendaraan khusus bakal dikirim menyang Lithuania. Kajaba iku, wong Eropa ngirim perwira khusus kanggo mbantu wong Lithuania nindakake obrolan karo para migran. Ora dilaporake jumlah personel lan peralatan sing bakal diwenehake Frontex, seminggu sadurunge Estonia wis menehi dhukungan kanggo Lithuania, ngirim 10 penjaga perbatasan kanggo mbantu.



Sabanjure, Vilnius nglaporake kahanan "bencana" ing tapel wates karo Belarus. Miturut layanan tapel wates Lithuania, luwih saka 800 nyebrang tapel wates ilegal kacathet ing minggu pisanan Juli wae. Kajaba iku, para pengungsi saka Timur Tengah diganti karo migran ilegal saka negara-negara Afrika.

Ing kahanan iki, Vilnius nyalahake Presiden Belarusia Alexander Lukashenko, sing, miturut pendapate, kanthi mangkono nglakoni perang hibrida karo Lithuania, sing wis gabung karo sanksi Eropa marang Minsk. Sadurungé, pimpinan Belarusia ujar manawa amarga sanksi EU, Belarus ora duwe "dhuwit utawa kekuwatan" kanggo nglawan migran ilegal.

Minggu kepungkur, Vilnius janji bakal mbangun tembok ing tapel wates karo Belarus kanggo mungkasi aliran migrasi ilegal.
  • https://twitter.com/Frontex
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

150 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 28
    Juli 12 2021
    Ora adoh wektu nalika wong Eropa dhewe bakal kejiret .... migran .... Ing kabijakan migrasi Uni Eropa saiki, owah-owahan lengkap ing komposisi etnis utawa miring sing cetha menyang ide radikal sayap tengen nunggu dheweke. . Ing kasus, tanpa getih wis, sayangé, ora bisa nindakake.
    1. -18
      Juli 12 2021
      Quote: Ireng
      Ora adoh wektu nalika wong Eropa dhewe bakal kejiret .... migran .... Ing kabijakan migrasi Uni Eropa saiki, owah-owahan lengkap ing komposisi etnis utawa miring sing cetha menyang ide radikal sayap tengen nunggu dheweke. . Ing kasus, tanpa getih wis, sayangé, ora bisa nindakake.

      Brad, Frontex wiwit ngontrol tapel wates. Spanyol ora nglilani, Yunani ora nglilani, ana prajanjian karo Turki, Italia iya padha. Ngendi lonjakan bakal teka? Migran ilegal lan legal ing Eropah nganti 5 persen ing total, iki pancacahan pancen everyone, padha Ukrainians lan Polandia ing Jerman. Contone, kita duwe 13-15 persen migran, meh 3 kaping luwih. Nah, sapa sing luwih seneng?
      1. +2
        Juli 12 2021
        Kutipan saka Antonio Mariarti
        Frontex wiwit ngontrol tapel wates. Spanyol, Yunani ... Türkiye ... ora nglilani

        Iku apik. Mbukak Uni Eropa. Nggawe sawetara bisnis
        1. +1
          Juli 12 2021
          Sadurungé, pimpinan Belarusia ujar manawa amarga sanksi EU, Belarus ora duwe "dhuwit utawa kekuwatan" kanggo nglawan migran ilegal.

          Kabeh kasebut kanthi bener. Ayo iki dadi sirah kanggo EU.
          1. +4
            Juli 12 2021
            Afro-Belarusians kesusu manggon ing Tribaltics.

            Migrasi! wassat
          2. +4
            Juli 12 2021
            Kutipan saka fruc
            Kabeh kasebut kanthi bener. Ayo iki dadi sirah kanggo EU

            Lan apa, saka Ukraina ora lagi bledosan? Ing kana, mung siji contoband sing ora dingerteni, sing mbokmenawa wis kalebu ing anggaran minangka artikel.
        2. +1
          Juli 12 2021
          Quote: cetha
          Iku apik. Mbukak Uni Eropa. Nggawe sawetara bisnis

          Ora kabeh karnaval kanggo kucing, apa sing dikarepake, dheweke entuk.
      2. 0
        Juli 12 2021
        Nanging kepiye solidaritas Eropa?
        Apa kabeh pengungsi bakal dikirim menyang Jerman lan Prancis?
        Ing kahanan iki, dheweke ora bakal nahan beban freeloader kanggo ekonomi.
        1. 0
          Juli 12 2021
          Quote: Lech saka Android.
          Nanging kepiye solidaritas Eropa?
          Apa kabeh pengungsi bakal dikirim menyang Jerman lan Prancis?
          Ing kahanan iki, dheweke ora bakal nahan beban freeloader kanggo ekonomi.

          Ora, saiki ngendi padha teka, padha tetep ana. Mulane, Yunani, Spanyol wiwit perang minangka galak kaya tiba ing wong-wong mau.
      3. + 10
        Juli 12 2021
        Contone, kita duwe 13-15 persen migran, meh 3 kaping luwih

        Saka ngendi sampeyan entuk tokoh kaya ngono? Ing non-karet dadi akeh, Mungkin iku bakal diketik. Lan ing liyane saka Rusia - ora malah cedhak.
        1. +2
          Juli 12 2021
          Kutipan saka Hwostatij
          Contone, kita duwe 13-15 persen migran, meh 3 kaping luwih

          Saka ngendi sampeyan entuk tokoh kaya ngono? Ing non-karet dadi akeh, Mungkin iku bakal diketik. Lan ing liyane saka Rusia - ora malah cedhak.

          "Ana antarane 9 lan 11 yuta warga manca ing Federasi Rusia saben taun. Taun iki, jumlah kasebut saya suda lan saiki udakara udakara 6 yuta wong (6,3 yuta)," nyuda mung amarga korona lan sementara. Apa 11 yuta akeh utawa sithik?
          1. +2
            Juli 12 2021
            Sampeyan mbingungake migran sauntara sing teka kerja lan migran sing tujuane kanggo nampa tunjangan lan kewarganegaraan. Kaping pisanan, kanthi kabeh biaya, isih ana keuntungan, lan sing kapindho yaiku ala sing paling murni. Dadi perbandingan ora bener.
      4. +5
        Juli 12 2021
        Aja edan! Referensi kanggo "sukses" Uni Eropa ing perang nglawan migran ora bisa ditindakake, amarga ing kasus negara-negara sing kadhaptar (Spanyol, Yunani, Italia) kita ngomong babagan infiltrasi sing dikontrol sacara teknis liwat segara utawa liwat wilayah darat sing gampang dikontrol. ing Spanyol. Ing kasus negara Baltik, kita ngadhepi wates sing kurang dilengkapi, ngliwati alas sing dawane udakara 1000 km. Eksodus gedhe saka Afghanistan saiki wis samesthine. Pengungsi bakal cepet-cepet menyang Asia Tengah, lan saka ing kono menyang Rusia, lan ing kana. lan ana ing kono padha ora duwe apa-apa, mulane padha ngulon. Ana varian saka Ukraina, nanging paling kamungkinan bakal njupuk ing hood ing request saka EU, lan tapel wates iku steppe, supaya varian Belarus - wilayah Pskov saka Federasi Rusia kamungkinan, ngendi ing desa. wong bakal ketemu kesempatan kanggo entuk dhuwit ekstra karo semangat, dening cara, saka sisih liyane banget. Mulane, 10 pengawal tapel wates Estonia sing gagah berani nyekel nyamuk ing alas alas, bisa uga bakal nyekel wong. Miturut cara, mbandhingake jumlah migran ing Federasi Rusia lan Uni Eropa minangka distorsi. Ing Federasi Rusia, migran tenaga kerja migunani, dene ing Uni Eropa, para migran ing massa kasebut minangka freeloader. Rasakna bedane.
        1. -2
          Juli 12 2021
          Quote: mikh-korsakov
          Aja edan! Referensi kanggo "sukses" Uni Eropa ing perang nglawan migran ora bisa ditindakake, amarga ing kasus negara-negara sing kadhaptar (Spanyol, Yunani, Italia) kita ngomong babagan infiltrasi sing dikontrol sacara teknis liwat segara utawa liwat wilayah darat sing gampang dikontrol. ing Spanyol. Ing kasus negara Baltik, kita ngadhepi wates sing kurang dilengkapi, ngliwati alas sing dawane udakara 1000 km. Eksodus gedhe saka Afghanistan saiki wis samesthine. Pengungsi bakal cepet-cepet menyang Asia Tengah, lan saka ing kono menyang Rusia, lan ing kana. lan ana ing kono padha ora duwe apa-apa, mulane padha ngulon. Ana varian saka Ukraina, nanging paling kamungkinan bakal njupuk ing hood ing request saka EU, lan tapel wates iku steppe, supaya varian Belarus - wilayah Pskov saka Federasi Rusia kamungkinan, ngendi ing desa. wong bakal ketemu kesempatan kanggo entuk dhuwit ekstra karo semangat, dening cara, saka sisih liyane banget. Mulane, 10 pengawal tapel wates Estonia sing gagah berani nyekel nyamuk ing alas alas, bisa uga bakal nyekel wong. Miturut cara, mbandhingake jumlah migran ing Federasi Rusia lan Uni Eropa minangka distorsi. Ing Federasi Rusia, migran tenaga kerja migunani, dene ing Uni Eropa, para migran ing massa kasebut minangka freeloader. Rasakna bedane.

          Ora ana aliran kaya liwat Yunani. Amarga ora kabeh wong duwe dhuwit kanggo tuku tiket menyang Belarus, banjur Belarus ora ngidini kabeh wong mlebu. Yen ana akeh, dheweke bakal ngliwati kita, kita mesthi wis suwe ndeleng akeh migran ing media, nanging ing endi? dhuwite.
          Ing Federasi Rusia, migran tenaga kerja migunani, dene ing Uni Eropa, para migran ing massa kasebut minangka freeloader. ngrasakake bedane
          Inggih, ya, pisanan padha buruh, banjur lokal. Mung wae, durung suwe dheweke ngeluh yen ana akeh wong Asia Tengah ing Moskow) Nalika aku ana ing Berlin, aku rumangsa bedane, sepira kurang migran lan wong-wong sing "non-Eropa katon" tinimbang sing padha. Moscow.
          1. +2
            Juli 12 2021
            "TOra ana aliran kaya liwat Yunani. Amarga ora kabeh wong duwe dhuwit kanggo tuku tiket menyang Belarus, banjur Belarus ora ngidini kabeh wong mlebu. Yen ana akeh, dheweke bakal ngliwati kita, kita mesthi wis suwe ndeleng akeh migran ing media, nanging ing endi? dhuwite."Aku ora ngerti, aku ora ndeleng dompete. Nanging aku ngerti manawa para pengungsi kanthi jumlah sing bisa diukur mlebu Uni Eropa saka Federasi Rusia malah liwat Norwegia. Kanggo akeh pengungsi, iki isih bakal teka.
            "Nalika aku ana ing Berlin, Aku felt prabédan, carane akeh migran lan wong "non-Eropah katon" luwih saka ing Moscow. Dene para migran ing Berlin, aku ora ngerti, aku durung mlebu. Nanging aku makarya ing saubengé Karlsruhe, ndamel kanggo bisa liwat waktu Turki - iku langsung keno mripat - wong tuwa ing verandas mbukak, bocah-bocah muter bal-balan ing werna, etc. Lan ing Strasbourg - ing endi wae sampeyan katon - nang endi wae sampeyan ndeleng physiognomy saka Negro.
            1. -1
              Juli 13 2021
              Aku ora ngerti, aku ora katon ing dompet. Nanging aku ngerti manawa pengungsi ing jumlah sing bisa diukur mlebu Uni Eropa saka Federasi Rusia malah liwat Norwegia. Minangka kanggo akeh pengungsi, iki isih bakal teka.
              Inggih, sepisanan, Rusia ora nglilani pengungsi ing, iku ora cetha apa padha bakal ninggalake kanggo EU utawa tetep karo kita, nanging mung sawetara menyang Belarus, minangka biaya tiket prayoga, lan karo Bunch saka transfer.
              Dene para migran ing Berlin, aku ora ngerti, aku durung mlebu. Nanging aku makarya ing saubengé Karlsruhe, ndamel kanggo bisa liwat waktu Turki - iku langsung keno mripat - wong tuwa ing verandas mbukak, bocah-bocah muter bal-balan ing werna, etc. Lan ing Strasbourg - ing endi wae sampeyan katon - nang endi wae sampeyan ndeleng physiognomy saka Negro.
              Wis pirang-pirang kitha, sanadyan iki sisih lor kabeh, mung ana wong sing migran, bisa uga luwih akeh ing sisih kidul, nanging isih sithik. Strasbourg kaya Prancis, nanging teka ing, contone, kanca sinau ing Lila, ngandika supaya dibandhingake Paris, ana meh ora migran kene.
      5. 0
        Juli 12 2021
        Contone, kita duwe 13-15 persen migran,

        Kita duwe migran liyane saka mantan negara umum, lan padha teka menyang kita kanthi tujuan sing beda - kanggo entuk dhuwit.
        Miturut data resmi saka Biro Statistik Federal Jerman, ing 2013, 16,5 yuta imigran lan turunane manggon ing Jerman (kalebu 9,7 yuta wong sing kewarganegaraan Jerman), sing cacahe 20,5% saka populasi Jerman.
        1. -1
          Juli 13 2021
          Kita duwe migran liyane saka mantan negara umum, lan padha teka menyang kita kanthi tujuan sing beda - kanggo entuk dhuwit.
          Sebagéyan bener, nanging isih akeh. Delengen kewarganegaraan ing Tajikistan, Uzbekistan, nalika meh ora ana wong Rusia ing kana.
          Miturut data resmi saka Biro Statistik Federal Jerman, ing 2013, 16,5 yuta imigran lan turunane manggon ing Jerman (kalebu 9,7 yuta wong sing kewarganegaraan Jerman), sing cacahe 20,5% saka populasi Jerman.
          Apa sampeyan ngerti komposisi kasebut? Minangka migran, malah etnis Jerman sing wis pindah dicathet. Ayo ndeleng data anyar: 2019 Saka 21 yuta wong, luwih saka setengah (11,1 yuta wong, 52 persen) duwe kewarganegaraan Jerman, sisa 48 persen duwe paspor negara liya. Umume wong manca resmi ing Jerman nyatane imigran (85 persen), etnis Jerman ing antarane - 46 persen. Tegese, meh setengah saka etnis Jerman. Luwih luwih: Saklawasé rong pertiga saka kabeh warga kanthi latar mburi migrasi pindhah menyang Jerman saka sawetara negara Eropa liyane - 13,8 yuta wong. Saka jumlah kasebut, 7,5 yuta teka saka negara anggota EU liyane. Luwih saka 4,5 yuta (22 persen) wong teka saka Asia, kira-kira 1 yuta (5 persen) saka Afrika. 600 (3 persen) wong liya saka Amerika Utara, Tengah lan Kidul, uga saka Australia. Yaiku, saka 21 yuta "non-putih 6 yuta. Lan iki maksimal, kepiye wong Jerman sing padha kerja ing saindenging jagad bali saka Asia. https://inosmi.ru/social/20200801/247848429. html
    2. +7
      Juli 12 2021
      Inggih, bapak - Ganteng apik
      1. -19
        Juli 12 2021
        Quote: cetha
        Inggih, bapak - Ganteng apik

        Dheweke nggantheng kanggo sawetara pangguna VO, nanging kanggo mayoritas wong Belarusia, dheweke dudu bapak lan, mesthi, dudu wong lanang sing nggantheng, nanging mung wong sing males dendam sing kalah banget ing pemilihan ibu rumah tangga, nggantheng kekuwatane. .
        1. + 15
          Juli 12 2021
          Kutipan saka Anton S.
          Dheweke nggantheng kanggo sawetara pangguna VO

          Dadi aku komunikasi ing VO.

          Kutipan saka Anton S.
          lan kanggo akèh-akèhé saka Belarusians, iku dudu bapak lan, mesthi, dudu wong nggantheng, nanging mung wong dendam sing crushingly kalah ing Pemilu kanggo ibu rumah tangga, clinging kanggo daya karo kabeh daya.

          Ya, kanthi "mayoritas sing akeh banget" lan "kalah karo skor" sampeyan, kaya biasane, nyatakake ora miturut gaji sampeyan. nglirik
          Miturut cara, kita ndeleng asil ora clinging kanggo daya Yanukovych ing Ukraina.
          1. +2
            Juli 12 2021
            Kutipan saka Anton S.
            kanggo mayoritas Belarusians

            Ing endi lan sapa sing sampeyan umpetake? nglirik
            1. -11
              Juli 12 2021
              Quote: Contone
              Kutipan saka Anton S.
              kanggo mayoritas Belarusians

              Ing endi lan sapa sing sampeyan umpetake? nglirik

              Tembung-tembung sing lucu banget. Jumlah wong sing ora duwe senjata sing akeh banget ora bisa nyegah teror sing diatur saka pasukan keamanan.
              1. + 12
                Juli 12 2021
                Kutipan saka Anton S.
                ora bisa tansah nyuda teror diatur saka pasukan keamanan

                Luwih tepate, ora tau!. Iku mung mokal fisik kanggo wong sing ora bersenjata kanggo nglawan teroris lan neo-Nazi. Utamane ing Ukraina, ing ngendi, minangka akibat saka propaganda aktif ing tradisi Goebbels, jumlah Bandera neo-Nazis sing ekstremis luwih saka 10%.
                Mula, yen ana wong sing ngarep-arep, minangka asil saka pemilihan "demokratis", rakyat bakal bisa nyingkirake junta Kyiv, mula iki minangka kabodhoan sing jelas, utawa ahli strategi politik sing dibayar dening rezim Bandera.
            2. +2
              Juli 12 2021
              Quote: Contone
              Kutipan saka Anton S.
              kanggo mayoritas Belarusians

              Ing endi lan sapa sing sampeyan umpetake? nglirik

              Ing laporan, kanggo mbiayai pamrentah Belarus ing pengasingan.
          2. -19
            Juli 12 2021
            Miturut cara, kita ndeleng apa ora cling kanggo Yanukovych daya timbal kanggo ing Ukraina

            Miturut cara, aku ora ngerti yen Yanukovych ilang daya minangka asil saka Pemilu.
            Lan sampeyan bisa njlentrehake, apa sing nggantheng kanggo Belarusians, nutup tapel wates kanggo wong-wong mau kanggo ninggalake lan mbukak kanggo imigran ilegal?
            1. +4
              Juli 12 2021
              Nyuwun pangapunten, nanging dudu sampeyan, para suppressors, ngeluh kanthi sedih yen ora ana siji-sijine saka Minsk-Vitebsk-Gomel sing metu saka rengekmu? Apa crusher rusak?
              Ing kene uga, para perusak rezim mlayu ing wedhus, banjur padha ngrengek ing kandang sing ora dikarepake lan ora mandheg.
              1. -9
                Juli 12 2021
                Kutipan saka Cowbra.
                Nyuwun pangapunten, nanging dudu sampeyan, para suppressors, ngeluh kanthi sedih yen ora ana siji-sijine saka Minsk-Vitebsk-Gomel sing metu saka rengekmu? Apa crusher rusak?
                Ing kene uga, para perusak rezim mlayu ing wedhus, banjur padha ngrengek ing kandang sing ora dikarepake lan ora mandheg.

                Kapan kowe ora metu? 16 Agustus 2020 lan luwih?
                1. +4
                  Juli 12 2021
                  Ing negara miskin kaya ngono, telpon kanggo nolak kerja paling ora bodho. Lan sampeyan bisa malah ngomong sing iku wong nguwuh-uwuh saka planet liyane: "Ayo mogok!", Kaya-kaya ora ngerti kasunyatan negara ing kabeh. Jujur, aku malah ora ngerti sapa sing menehi saran marang Tikhanovskaya iki, iki minangka langkah sing bodho banget sing ngremehake dheweke ing mata Belarusians. Senajan ing umum iku rodo simbol, ana isih koyo sawetara jinis set-up - sanajan ora disengojo. Rumangsa yen wong iku mung ora ngerti apa-apa

                  Ayo nyanyi lagu sampeyan. Portal salah, sampeyan pindhah menyang Panorama
                  1. -7
                    Juli 12 2021
                    Kutipan saka Cowbra.
                    Ing negara miskin kaya ngono, telpon kanggo nolak kerja paling ora bodho. Lan sampeyan bisa malah ngomong sing iku wong nguwuh-uwuh saka planet liyane: "Ayo mogok!", Kaya-kaya ora ngerti kasunyatan negara ing kabeh. Jujur, aku malah ora ngerti sapa sing menehi saran marang Tikhanovskaya iki, iki minangka langkah sing bodho banget sing ngremehake dheweke ing mata Belarusians. Senajan ing umum iku rodo simbol, ana isih koyo sawetara jinis set-up - sanajan ora disengojo. Rumangsa yen wong iku mung ora ngerti apa-apa

                    Ayo nyanyi lagu sampeyan. Portal salah, sampeyan pindhah menyang Panorama

                    Aku ora ngerti tenan iki kanggo sapa.
            2. 0
              Juli 12 2021
              Kutipan saka Anton S.
              Miturut cara, kita ndeleng apa ora cling kanggo Yanukovych daya timbal kanggo ing Ukraina

              Miturut cara, aku ora ngerti yen Yanukovych ilang daya minangka asil saka Pemilu.

        2. +2
          Juli 12 2021
          Isi ... sampeyan pengin ndhukung Tikhanovskaya.
          1. -8
            Juli 12 2021
            Quote: Lech saka Android.
            Isi ... sampeyan pengin ndhukung Tikhanovskaya.

            Isi Lukashenka babagan 80%
        3. +5
          Juli 12 2021
          Kutipan saka Anton S.
          Dheweke nggantheng kanggo sawetara pangguna VO, nanging kanggo mayoritas Belarusians dheweke dudu bapak lan, mesthi, ora nggantheng.

          Inggih, kok kuwatir banget, sampeyan bisa njupuk dhewe menyang apartemen kanggo pangopènan, saperangan migran saka Afrika kanggo éwadéné "bapak".
          1. -7
            Juli 12 2021
            Kutipan saka tihonmarine
            Kutipan saka Anton S.
            Dheweke nggantheng kanggo sawetara pangguna VO, nanging kanggo mayoritas Belarusians dheweke dudu bapak lan, mesthi, ora nggantheng.

            Inggih, kok kuwatir banget, sampeyan bisa njupuk dhewe menyang apartemen kanggo pangopènan, saperangan migran saka Afrika kanggo éwadéné "bapak".

            Apa sampeyan, mesthine, flashed pinter saiki? Apa ana bab banget topik "Lukashenko sing Ganteng"?
            1. +4
              Juli 12 2021
              Kutipan saka Anton S.
              Apa sampeyan, mesthine, flashed pinter saiki? Apa ana bab banget topik "Lukashenko sing Ganteng"?

              Topik babagan migran, lan maneh sampeyan kaya dolanan bocah-bocah "ngguyu", sampeyan pengin nyalahake Lukashenka ing endi wae.
              Malah ing kene, bapak ora nyenengake sampeyan, ing endi wae sampeyan ndeleng hasutan bapak.
              1. -10
                Juli 12 2021
                Kutipan saka tihonmarine
                Kutipan saka Anton S.
                Apa sampeyan, mesthine, flashed pinter saiki? Apa ana bab banget topik "Lukashenko sing Ganteng"?

                Topik babagan migran, lan maneh sampeyan kaya dolanan bocah-bocah "ngguyu", sampeyan pengin nyalahake Lukashenka ing endi wae.
                Malah ing kene, bapak ora nyenengake sampeyan, ing endi wae sampeyan ndeleng hasutan bapak.

                Tegese, dudu dheweke sing nggawa dheweke kanthi pesawat, banjur ngirim menyang tapel wates kanthi bis, nanging nutup tapel wates sing padha kanggo wong Belarusia?
                1. +1
                  Juli 13 2021
                  Oh, wektune kanggo crita sing apik tenan! Apa dheweke ora nembak mungsuh nganggo mortir? ora? Yagene dheweke ora nggawa limosin? Iku apik kanggo drive badai salju wis
                  1. -2
                    Juli 13 2021
                    Kutipan saka Cottodraton
                    Oh, wektune kanggo crita sing apik tenan! Apa dheweke ora nembak mungsuh nganggo mortir? ora? Yagene dheweke ora nggawa limosin? Iku apik kanggo drive badai salju wis

                    Oh, wektu wis teka kanggo analytics sing apik tenan, durung njupuk saka mortir, nanging ora ana sing mangu-mangu yen kanggo nahan kekuwatan, bakal diwiwiti yen perlu.
                    Lan badai salju, mung padha, didorong dening karakter sing dihormati babagan bom ing pesawat, babagan rong ruangan ing wilayah Gomel, babagan nyoba Azarenok lan liya-liyane.
              2. -10
                Juli 12 2021
                kowe maneh kaya dolanan bocah "ngguyu",

                Lha nek aku dolanan bocah “ngguyu”, kowe koyo mbah kampung ing reruntuhan, nyritakake guyonan sing ora lucu, sing dhewe ngguyu.
                1. +5
                  Juli 12 2021
                  Kutipan saka Anton S.
                  banjur katon kaya simbah desa ing reruntuhan, nyritakake lelucon sing ora lucu, sing dhewe ngguyu.

                  Kayane simbah, mung aku ngguyu karo wong-wong sing "sepi" sing ora ngerti urip.
                  1. -8
                    Juli 12 2021
                    Kutipan saka tihonmarine
                    Kutipan saka Anton S.
                    banjur katon kaya simbah desa ing reruntuhan, nyritakake lelucon sing ora lucu, sing dhewe ngguyu.

                    Kayane simbah, mung aku ngguyu karo wong-wong sing "sepi" sing ora ngerti urip.

                    Aku uga seneng karo sawetara wong sing mesthine ngerti urip iki
            2. +1
              Juli 13 2021
              Lan kenapa sampeyan mutusake yen ana wong sing duwe utang marang sampeyan? Utamane nglaporake. Sapa wae kowe? Sade kulit, ing saos oposisi. Sampeyan ora ngerti carane nindakake apa-apa dhewe, mung karya kondhang "kanggo Pack saka cookie lan basket saka senggol." Wong ala klasik lan ora duwe bakat ... Dheweke mung ngece sampeyan, amarga sampeyan ora pantes luwih.
              1. -2
                Juli 13 2021
                kenapa sampeyan mutusake yen ana wong sing duwe utang marang sampeyan? utamané tanggung jawab

                Aku ora ngerti apa sing dakkandhakake babagan "kudu laporan." Nanging yen sampeyan ora ngerti, mula pemerintah kudu tanggung jawab marang rakyat.
                Sade kulit, ing saos oposisi. Sampeyan ora ngerti carane nindakake apa-apa dhewe, mung proyek kondhang "kanggo Pack saka cookie lan basket saka senggol"

                Saiki Lukashenka ana ing oposisi (gandhengan karo wong Belarusia) lan dheweke nuduhake kabeh katrampilane kanggo mangan utangan Rusia biyen.
                Klasik, wong jahat sing ora duwe bakat..

                Penonton cilik Lukashenka katon ing ngarepe mripate - massa abu-abu kanthi pasuryan sing padha, nodding monotonously, looking mudhun.
                Dheweke mung ngece sampeyan, amarga sampeyan ora pantes luwih

                Dheweke saiki ngece Lukashenka, ing njero Republik Belarus lan ing njaba.
                Kaya ngono, Kibalchish.
        4. + 12
          Juli 12 2021
          Pemilu dimenangake dening sing pungkasan ing kursi.
          Kabeh liya - nangis Yaroslavna.
          1. -9
            Juli 12 2021
            Kutipan: Raven-95
            Pemilu dimenangake dening sing pungkasan ing kursi.
            Kabeh liya - nangis Yaroslavna.

            Dheweke bisa uga menang, nanging mesthi ora menang.
          2. +2
            Juli 12 2021
            Kutipan: Raven-95
            Pemilu dimenangake dening sing pungkasan ing kursi.

            Kaya ing lagu Vysotsky - "Wasit, sing ora dikalahake, ngangkat tanganku."
            Ing sawetoro wektu, tangan Lukashenka diangkat ing ring.
            1. -11
              Juli 12 2021
              Kutipan saka tihonmarine
              Kutipan: Raven-95
              Pemilu dimenangake dening sing pungkasan ing kursi.

              Kaya ing lagu Vysotsky - "Wasit, sing ora dikalahake, ngangkat tanganku."
              Ing sawetoro wektu, tangan Lukashenka diangkat ing ring.

              Mung tangan iki sing diangkat dhewe
              1. +4
                Juli 12 2021
                Kutipan saka Anton S.
                Mung tangan iki sing diangkat dhewe

                Iku mengkono sing wungu kang, lan sudo Panjenengan. Kuwi urip.
                1. -8
                  Juli 12 2021
                  Kutipan saka tihonmarine
                  Kutipan saka Anton S.
                  Mung tangan iki sing diangkat dhewe

                  Iku mengkono sing wungu kang, lan sudo Panjenengan. Kuwi urip.

                  Sing bener - dheweke milih dhewe
        5. 0
          Juli 13 2021
          Sampeyan nabrak saka ngendi? Saka dill?
          1. 0
            Juli 13 2021
            Kutipan saka Khakas
            Sampeyan nabrak saka ngendi? Saka dill?

            Apa kesimpulan sing ora jelas? Lan apa pentinge posisi geografisku ing hubungane karo masalah migran ilegal ing tapel wates Belarus? Miturut julukan sampeyan, sampeyan dhewe ora saka Belarus.
      2. +5
        Juli 12 2021
        bening....Inggih, bapak - Ganteng

        Dheweke mung nggunakake metode Erdogan. Mung ana iku luwih angel.
        Erdogan nuntut 6 milyar saka EU. Merkel ngadeg ing kupinge, nanging mbayar 3 milyar. tresna
      3. -6
        Juli 12 2021
        Shaw, ganteng maneh? Kaya nalika pesawat ndharat? Banjur, ing forum padha moaned sing padha outplayed everyone. Banjur, Nanging, iku ora nyenengake nalika padha nguripake jawaban.
        1. -9
          Juli 12 2021
          Kutipan saka: PontiffSulyvahn
          Shaw, ganteng maneh? Kaya nalika pesawat ndharat? Banjur, ing forum padha moaned sing padha outplayed everyone. Banjur, Nanging, iku ora nyenengake nalika padha nguripake jawaban.

          Mekaten, sampeyan ora bisa nemokake luwih ayu, paling ora kanggo tatu
          1. +2
            Juli 12 2021
            Kutipan saka Anton S.
            Mekaten, sampeyan ora bisa nemokake luwih ayu, paling ora kanggo tatu

            Nambani tatu, aplikasi plantain, mbantu.
            1. -7
              Juli 12 2021
              Kutipan saka tihonmarine
              Kutipan saka Anton S.
              Mekaten, sampeyan ora bisa nemokake luwih ayu, paling ora kanggo tatu

              Nambani tatu, aplikasi plantain, mbantu.

              Yen sampeyan ora ngerti, ana cara perawatan sing luwih maju, plantain wis suwe ora relevan, kaya Lukashenka.
              1. +4
                Juli 12 2021
                Kutipan saka Anton S.
                plantain wis suwe ora relevan, kaya Lukashenka.

                Nalika aku ngerti, plantain ora mbantu, uga sampeyan utawa Tikhanovskaya. Gunakake metode sing paling anyar.
                1. -8
                  Juli 12 2021
                  Kutipan saka tihonmarine
                  Kutipan saka Anton S.
                  plantain wis suwe ora relevan, kaya Lukashenka.

                  Nalika aku ngerti, plantain ora mbantu, uga sampeyan utawa Tikhanovskaya. Gunakake metode sing paling anyar.

                  Inggih, cara saiki bisa digunakake - Lukashenka ora ngerti maneh ngendi kanggo aplikasi plantain kanggo wong.
                  1. +1
                    Juli 13 2021
                    Kutipan saka Anton S.
                    Inggih, cara saiki bisa digunakake - Lukashenka ora ngerti maneh ngendi kanggo aplikasi plantain kanggo wong.

                    Nanging Lukashenka ora perlu nglamar - dheweke ana ing dhampar, lan sampeyan wong sing sepi kudu nglamar.
                    1. 0
                      Juli 13 2021
                      Kutipan saka tihonmarine
                      Kutipan saka Anton S.
                      Inggih, cara saiki bisa digunakake - Lukashenka ora ngerti maneh ngendi kanggo aplikasi plantain kanggo wong.

                      Nanging Lukashenka ora perlu nglamar - dheweke ana ing dhampar, lan sampeyan wong sing sepi kudu nglamar.

                      Dheweke ora lenggah ing dhampar, nanging ing bayonet sing nusuk dheweke ing sak panggonan. Iki ngendi dheweke bakal mbutuhake plantain sampeyan.
                      1. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka Anton S.
                        Dheweke ora lenggah ing dhampar, nanging ing bayonet sing nusuk dheweke ing sak panggonan.

                        Nalika aku weruh sing wis stabbing sampeyan karo bayonet ing bokong, nanging ora sampeyan. Yen wis disuduk, dheweke wis lungguh ing Lithuania, lan Sveta bakal ing dhampar.
                      2. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka tihonmarine
                        Kutipan saka Anton S.
                        Dheweke ora lenggah ing dhampar, nanging ing bayonet sing nusuk dheweke ing sak panggonan.

                        Nalika aku weruh sing wis stabbing sampeyan karo bayonet ing bokong, nanging ora sampeyan. Yen wis disuduk, dheweke wis lungguh ing Lithuania, lan Sveta bakal ing dhampar.

                        Yen votes ing Pemilu padha dietung biasane, banjur bakal lungguh nang endi wae ing Rostov, lan mlaku lucu karo bedhil mesin ing siap.
                      3. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka Anton S.
                        Yen votes ing Pemilu padha dietung biasane, banjur bakal lungguh nang endi wae ing Rostov, lan mlaku lucu karo bedhil mesin ing siap.

                        Dadi sampeyan dhewe mangsuli - "yen, ya, yen mung, ya, kacang buncis thukul ing tutuk ..." Apa saiki ajiné sawise perang. "Nak! Apa West mbantu sampeyan?"
                      4. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka tihonmarine
                        Kutipan saka Anton S.
                        Yen votes ing Pemilu padha dietung biasane, banjur bakal lungguh nang endi wae ing Rostov, lan mlaku lucu karo bedhil mesin ing siap.

                        Dadi sampeyan dhewe mangsuli - "yen, ya, yen mung, ya, kacang buncis thukul ing tutuk ..." Apa saiki ajiné sawise perang. "Nak! Apa West mbantu sampeyan?"

                        Apa hubungane Barat lan pemalsuan pemilu ing Belarus? Legitimasi Lukashenka ora diakoni dening wong, utamane ing Belarus. Dheweke bisa ngarani dheweke dadi presiden kaya sing dikarepake, nanging dheweke dadi presiden OMON, yaiku Ora bakal ana agenda positif ing negara karo dheweke, dheweke mung kudu ngomong babagan upaya pembunuhan sing diciptakake ing awake dhewe lan "mangsa imperialis sing berdarah."
                      5. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka Anton S.
                        Legitimasi Lukashenka ora diakoni dening wong, utamane ing Belarus

                        Wong utawa sampeyan? Kabeh sedulurku saka Minsk, Lukashenka ngakoni.
                      6. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka tihonmarine
                        Kutipan saka Anton S.
                        Legitimasi Lukashenka ora diakoni dening wong, utamane ing Belarus

                        Wong utawa sampeyan? Kabeh sedulurku saka Minsk, Lukashenka ngakoni.

                        Dadi sanak-sedulurmu kalebu panyengkuyunge sing sithik banget. Mung lan kabeh.Saka lingkunganku, sederek, kanca, kenalan, lsp. praktis ora ana wong sing milih dheweke. Ing stasiun pemungutan suara sing para kepala komisi pemilihan ora wedi langsung ngumumake asil pemungutan suara, Tikhanovskaya menangake kamenangan sing nyenengake ing babak pisanan. Paradoks sing aneh, ora. iku?
                      7. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka Anton S.
                        Paradoks aneh, ta?

                        Sampeyan mikir yen sampeyan mayoritas, nanging wong liya ora mikir.
                      8. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka tihonmarine
                        Kutipan saka Anton S.
                        Paradoks aneh, ta?

                        Sampeyan mikir yen sampeyan mayoritas, nanging wong liya ora mikir.

                        Wong liya bisa mikir apa sing dikarepake lan kepiye, luwih sithik. Saka kasunyatane Lukashenka narik 80% kanggo awake dhewe, banjur nggunakake teror kanggo nyegah protes, dheweke ora bakal tresna marang dheweke. Dheweke bisa njupuk panyengkuyunge saka ngendi wae. republik ing bis
                        miturut dhawuhe nyritakake dongenge, jamane wis ora bisa dibalekake maneh, saiki lagi nyolong wong.
                      9. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka Anton S.
                        Wong liya bisa mikir apa sing dikarepake lan kepiye carane, luwih sithik.

                        Lan aku ngomong luwih saka sampeyan mbuktekaken kurang.
                      10. 0
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka tihonmarine
                        Kutipan saka Anton S.
                        Wong liya bisa mikir apa sing dikarepake lan kepiye carane, luwih sithik.

                        Lan aku ngomong luwih saka sampeyan mbuktekaken kurang.

                        Ngomong apa sing dikarepake, aku ora nyoba ngyakinake sampeyan.
    3. +9
      Juli 12 2021
      PALING migran teka ing Minsk liwat bandara Turki.
      Lan Old Man 100% bener: "Aku sajujure ujar manawa kita ora bakal njaga wong-wong sing sampeyan AGAMA ing Afghanistan, Iran, Irak. Kita ora duwe dhuwit utawa kekuwatan kanggo iki minangka akibat saka sanksi sampeyan "...
      1. +3
        Juli 12 2021
        Kutipan saka knn54
        PALING migran teka ing Minsk liwat bandara Turki.
        Lan Old Man 100% bener: "Aku sajujure ujar manawa kita ora bakal njaga wong-wong sing sampeyan AGAMA ing Afghanistan, Iran, Irak. Kita ora duwe dhuwit utawa kekuwatan kanggo iki minangka akibat saka sanksi sampeyan "...

        Inggih, paling saiki dheweke ngerti yen rot kanggo Anglo-Saxon minangka basa utama dialog.
        1. +5
          Juli 12 2021
          Tekanan EU bakal ngurangi - ngganti sepatu maneh. Dheweke kaya ...
          1. +2
            Juli 12 2021
            Kutipan: Alex777
            Tekanan EU bakal ngurangi - ngganti sepatu maneh. Dheweke kaya ...

            ya wis. Nanging liyane luwih elek.
      2. +1
        Juli 12 2021
        Kutipan saka knn54
        PALING migran teka ing Minsk liwat bandara Turki.

        Nanging ora kaya Wong Tua, Kulon ora ngisi Erdogan. Ya, lan Kulon menehi dhuwit marang Erdogan, nanging ora kanggo Old Man.
    4. +1
      Juli 12 2021
      Ora adoh wektu nalika wong Eropa dhewe bakal kejiret .... migran .... Ing kabijakan migrasi Uni Eropa saiki, owah-owahan lengkap ing komposisi etnis utawa miring sing cetha menyang ide radikal sayap tengen nunggu dheweke. .

      Sampeyan bisa uga mikir yen kita luwih apik karo iki .. Ing sawetara lurung-lurung sampeyan wis suwe kaya ing Baku utawa Dushanbe amarga aktivitas sing kuat saka penjamin asli sampeyan ..
    5. +6
      Juli 12 2021
      Quote: Ireng
      Wektune ora adoh nalika wong Eropa dhewe bakal kejiret .... migran .... Ing kabijakan migrasi EU saiki.

      ya nglirik ing tataran pisanan, migran nyekel wanita sing.
    6. +1
      Juli 12 2021
      Quote: Ireng
      Wektune ora adoh, wong Eropa dhewe bakal kecekel....wong migran..

      nanging .. aja padha lunga ... uga, apa neraka ... padha dhewe diatur toleransi, kick wong bali, supaya Jerman ireng lan Prancis "tresna" wong.
  2. + 11
    Juli 12 2021
    Ahahahaha, tembok liyane lagi dibangun, conto sing ala iku nular)))
    1. +8
      Juli 12 2021
      Kutipan saka: alex83
      tembok liyane lagi dibangun, conto ala iku nular)))

      Dheweke bakal ngundang Kelinci kita kanggo konsultasi! Great Wall Builder!
      1. +4
        Juli 12 2021
        1 km tembok ing Ukraina minangka vila sing apik ing Alpen supaya bisa nguwasani anggaran tembok ... weruh, weruh anggaran EU ... Jerman bakal mbayar kabeh.
      2. +4
        Juli 12 2021
        Utawa mungkin Kelinci mlayu liwat kono? Delengen, kepiye dheweke ilang menyang Florida - dheweke malah miwiti mbangun tembok ing AS))) Miturut cara, uga - dhuwit mudhun, ora ana tembok))) Iki minangka penyakit terwelu.
        1. +4
          Juli 12 2021
          Kutipan saka Cowbra.
          Miturut cara, uga - dhuwit wis ilang, ora ana tembok))) Kuwi penyakit terwelu

          Bisa terwelu "ndeleng" tembok. Aku duwe rolas terwelu ing dacha, supaya padha sawed liwat tembok kandhang sewengi. (Leres, aku ora menehi dhuwit, yen ora, dheweke bakal digergaji).
      3. +4
        Juli 12 2021
        Quote: Egoza
        Dheweke bakal ngundang Kelinci kita kanggo konsultasi! Great Wall Builder!

        Dheweke ora nganti saiki, sawise nguwasani anggaran saka tembok, dheweke manggon ing Miami, menehi ceramah ing sawetara sharaga lokal ...
      4. +2
        Juli 12 2021
        Egoza Dheweke bakal ngundang Kelinci kita kanggo konsultasi! Great Wall Builder!

        Ana pager liyane sing durung rampung, Trump!
  3. +8
    Juli 12 2021
    Nanging kenapa? Erdogan bisa dicekel EU dening alat kelamin kanthi ngontrol aliran wong Siria, nanging Lukashenko ora bisa? Banjur, kanthi cara, ora ana sing nguwuh babagan sanksi marang Turki.
    Lan aku ngerti nglirik Iki beda!
    1. +1
      Juli 12 2021
      Kutipan: Murmur 55
      Nanging kenapa? Erdogan bisa dicekel EU dening alat kelamin kanthi ngontrol aliran wong Siria, nanging Lukashenko ora bisa? Banjur, kanthi cara, ora ana sing nguwuh babagan sanksi marang Turki.
      Lan aku ngerti nglirik Iki beda!

      Kepiye Uni Eropa mbayar dhuwit menyang Turki amarga ora nglilani para migran?
      1. +2
        Juli 12 2021
        Kutipan saka Antonio Mariarti
        Kutipan: Murmur 55
        Nanging kenapa? Erdogan bisa dicekel EU dening alat kelamin kanthi ngontrol aliran wong Siria, nanging Lukashenko ora bisa? Banjur, kanthi cara, ora ana sing nguwuh babagan sanksi marang Turki.
        Lan aku ngerti nglirik Iki beda!

        Kepiye Uni Eropa mbayar dhuwit menyang Turki amarga ora nglilani para migran?

        Ing babagan ambisi, Lukashenka ora kalah karo Erdogan, uga babagan dhuwit. Ayo ndeleng carane padha mblokir kabeh tapel wates nglirik
        Lan, dipeksa expulsion ... iku dipeksa, karo kabeh jalaran kanggo panguwasa nglirik
        1. +3
          Juli 12 2021
          Lukashenka ora kalah karo Erdogan ing ambisi

          So.

          dhuwit uga

          Ora babar pisan. AHL adoh banget saka Erdogan.

          Ayo ndeleng carane padha mblokir kabeh tapel wates

          Ing kene Balts mesthi bakal kesel. Lan ora ana pager siji sing bakal nyegah pedunung Afrika lan Asia. Dheweke ngerti carane ngatasi pager. keprungu

          Ah, diusir paksa...

          Iki banget intolerant. ngguyu
          1. +6
            Juli 12 2021
            Kutipan: Alex777
            Lukashenka ora kalah karo Erdogan ing ambisi

            So.

            dhuwit uga

            Ora babar pisan. AHL adoh banget saka Erdogan.

            Ayo ndeleng carane padha mblokir kabeh tapel wates

            Ing kene Balts mesthi bakal kesel. Lan ora ana pager siji sing bakal nyegah pedunung Afrika lan Asia. Dheweke ngerti carane ngatasi pager. keprungu

            Ah, diusir paksa...

            Iki banget intolerant. ngguyu

            Boomerang sing sabar bali. Nyekel Uni Eropa. lol
          2. +1
            Juli 12 2021
            Kutipan: Alex777
            Ing kene Balts mesthi bakal kesel. Lan ora ana pager siji sing bakal nyegah pedunung Afrika lan Asia. Dheweke ngerti carane ngatasi pager.

            Bener, wong Afro-Asia, iki isih kelinci.
        2. 0
          Juli 12 2021
          Quote: cetha
          Kutipan saka Antonio Mariarti
          Kutipan: Murmur 55
          Nanging kenapa? Erdogan bisa dicekel EU dening alat kelamin kanthi ngontrol aliran wong Siria, nanging Lukashenko ora bisa? Banjur, kanthi cara, ora ana sing nguwuh babagan sanksi marang Turki.
          Lan aku ngerti nglirik Iki beda!

          Kepiye Uni Eropa mbayar dhuwit menyang Turki amarga ora nglilani para migran?

          Ing babagan ambisi, Lukashenka ora kalah karo Erdogan, uga babagan dhuwit. Ayo ndeleng carane padha mblokir kabeh tapel wates nglirik
          Lan, dipeksa expulsion ... iku dipeksa, karo kabeh jalaran kanggo panguwasa nglirik

          Malah aneh kanggo mbandhingake aliran migran saka Turki lan Belarus; ing Belarus, sawetara ewu bakal diklumpukake paling akeh. Kaya ing Türkiye, udakara 5 yuta lungguh ing dhuwit EU.
  4. +9
    Juli 12 2021
    Padha demokratisasi kabeh sing bisa. Saiki warga negara-negara sing ngucapke matur nuwun arep menyang Eropa, nanging ora ditampa!
    Lan Lukashenka sing kudu disalahake. Oke logika.
    1. -7
      Juli 12 2021
      Kutipan saka alexa100974
      Padha demokratisasi kabeh sing bisa. Saiki warga negara-negara sing ngucapke matur nuwun arep menyang Eropa, nanging ora ditampa!
      Lan Lukashenka sing kudu disalahake. Oke logika.

      Pancen, padha massively fly ing pesawat kanggo Belarus, mb, paling saka migran Belarusians? Sing biyen makarya kanthi tenang ing Polandia, Negara Baltik.
  5. + 11
    Juli 12 2021
    Napa nyekel wong-wong mau?
    Migran iku apik - budaya-multur-multikultur!!
    Utawa ESniki munafik Nazi?
    1. +3
      Juli 12 2021
      Kutipan saka axxman
      Utawa ESniki munafik Nazi?

      Apa sampeyan mangu-mangu? Aku ora
    2. +5
      Juli 12 2021
      Kutipan saka axxman
      Utawa ESniki munafik Nazi?

      ya wis. Dheweke nggawe.
    3. +3
      Juli 12 2021
      Kutipan saka axxman
      Napa nyekel wong-wong mau?

      Yen migran mabur saka Turki menyang Eropa, mula bisa uga, nanging yen dheweke mabur saka Belarus menyang Eropa, mula ora bisa ditindakake maneh.
      Maneh standar pindho.
  6. +2
    Juli 12 2021
    Minggu kepungkur, Vilnius janji bakal mbangun tembok ing tapel wates karo Belarus kanggo mungkasi aliran migrasi ilegal
    . Masalahe, ayo padha mbangun apa sing dikarepake ...
    1. +3
      Juli 12 2021
      Sanajan ora ana dhuwit, dheweke menehi tandha ing Eropa ...
      1. +2
        Juli 12 2021
        Padha macet ing feeder ... supaya sirahe sing nyusoni lara, kita ora peduli bab iku, pancen.
        1. +4
          Juli 12 2021
          Negara utama E.S. dheweke wis mulai grundel kepiye maneh bakal menehi panganan kabeh ...
      2. +3
        Juli 12 2021
        Kutipan saka cniza
        Sanajan ora ana dhuwit, dheweke menehi tandha ing Eropa ...

        Kanggo wektu sing suwe dheweke ora menehi pitunjuk, nanging njaluk nglirik

        Salam hi
        1. +2
          Juli 12 2021
          hi

          Sampeyan bisa ngomong, nanging kanggo nanggepi wis muni - pira maneh kita bakal Feed wong ...
          1. +2
            Juli 12 2021
            Kutipan saka cniza
            hi

            Sampeyan bisa ngomong, nanging kanggo nanggepi wis muni - pira maneh kita bakal Feed wong ...

            Dheweke bakal mangan nalika pangkalan militer Amerika ana ing Eropa.
            1. +2
              Juli 12 2021
              Bener, Eropa dikuwasani lan bakal nindakake apa wae sing dikandhakake AS ...
  7. +2
    Juli 12 2021
    Emigrants ilegal nyabrang wates 28 sadurunge tekan Uni Eropa. Lan tapel wates Lithuania kaya yard kanggo wong-wong mau. Lan yen spesialis saka sisih tetanggan njupuk migrasi iki ing kontrol!
    1. +4
      Juli 12 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      Lan tapel wates Lithuania kaya yard kanggo wong-wong mau.

      Persis. Lan ora ana super-help sing bakal nulungi dheweke. Mung biaya pangopènan bakal nambah.
      1. +1
        Juli 12 2021
        Kutipan: Terenin
        Kutipan saka: tralflot1832
        Lan tapel wates Lithuania kaya yard kanggo wong-wong mau.

        Persis. Lan ora ana super-help sing bakal nulungi dheweke. Mung biaya pangopènan bakal nambah.


        Lithuania wiwit nyekel dheweke kanthi sia-sia ...
        Para pengungsi sing apes lan mlarat iki meh ora bakal tetep ing Lithuania lan mili menyang sawetara negara liya kayata Prancis, Jerman, Luksemburg lan manggon ing kana.

        Saiki para pengungsi wis didaftar, didaftar ing wilayahe.
        Ora ngirim menyang Belarus totalitarian) Dadi sampeyan kudu ninggalake wong-wong mau kanthi permanen ing Lithuania.
        Inggih, utawa minangka pilihan kanggo menehi Tikhanovskaya, kaya kudu kaya.
        Kanggo para pengungsi, presiden buronan ...
        1. +3
          Juli 12 2021
          Kutipan saka Pandiurin
          Kanggo para pengungsi, presiden buronan ...

          Dadi dheweke dadi presiden utawa pimpinan oposisi? opo
  8. -7
    Juli 12 2021
    Kutipan saka axxman
    Napa nyekel wong-wong mau?
    Migran iku apik - budaya-multur-multikultur!!
    Utawa ESniki munafik Nazi?

    Ing Belarus sing padha, elk sing padha, contone, utawa serigala,
    pindhah babagan bisnis kanggo Jerman nalika padha arep lan pinten
    pengin. Lan ora takon sapa wae!
    Cuckoo mabur 12 ewu km liwat 16 negara.
    Nanging kanggo MAN (makhluk sing luwih dhuwur, ing model lan mirip, lsp.)
    RENDAH!. Sapa sing ngomong?!!! Sawetara Kim? Utawa Trump, Merkel? Utawa Pu utawa Lou? Lan sapa sing? Lan ing ngendi dheweke bakal sesuk?
    Gusti Allah nitahaken manungsa free! Dadi landak bisa
    lan MANUNGSA - RAJA ALAM - RENDAH?!
    1. +5
      Juli 12 2021
      Kutipan: Kushka
      Ing Belarus sing padha, elk sing padha, contone, utawa serigala,
      pindhah babagan bisnis kanggo Jerman nalika padha arep lan pinten
      pengin.
      Aku panginten sing mung Jennifer Psaki ngerti babagan pesisir segara Belarusian, lan iki ahli geografi liyane!
      1. -6
        Juli 12 2021
        Lan cuckoo ora ngerti manawa Zambia lan Mongolia,
        ora ana tapel wates umum (uga tapel wates negara liyane),
        liyane perhatian.
    2. +5
      Juli 12 2021
      Kutipan: Kushka
      Gusti Allah nitahaken manungsa free! Dadi landak bisa
      lan MANUNGSA - RAJA ALAM - RENDAH?!

      Aku njupuk lawang ngarepmu ora tau dikunci? Mungkin ora ana babar pisan?
      1. -4
        Juli 12 2021
        Bangau lan manuk walet uga ora duwe lawang.
        Ya, lan bruwang ing guwa. Aku ora ngomong bab iku.
        Lan ing kene lawang lan "gorden wesi" lan
        Tembok Berlin karo penembak mesin?
        Mungkin wong-wong iki wis akeh banget?
        Lan saiki ana ing ngendi? Ing TPA?
        1. 0
          Juli 12 2021
          Kutipan: Kushka
          Bangau lan manuk walet uga ora duwe lawang.
          Ya, lan bruwang ing guwa. Aku ora ngomong bab iku.

          Dadi, sampeyan ngunci lawang omahmu.
          Gusti Allah nitahaken manungsa free, padha piyambak ngandika. Napa landak bisa mlayu ing ngendi wae, nanging wong sing ora sengaja ora bisa mlebu omahmu. Apa sampeyan njupuk kakehan? Sapa sing arep takon sapa sing teka?
          1. -3
            Juli 12 2021
            Lan endi sing disaranake? Aku krungu sing kanggo
            ora ana "spesialis" sejatine kunci.
            Dadi kastil sing sampeyan kepengin banget-
            ngapusi awake dhewe. Iki tembok "Berlin" karo penembak mesin,
            jebule ngapusi awake dhewe. Lan umume-
            kadurjanan sing digedhekake dening rajapati. Inggih pamer
            USSR wis puluhan taun karo wong-wong Yahudi, dadi apa - ing ngendi USSR lan ing ngendi wong-wong Yahudi?
            Bisa mbayangno apa tentara pejabat, saka Politbiro kanggo
            iki pejabat paspor melu debauchery?
            "Aja menehi sungu babi" - ngendi lawangku utawa sampeyan
            duwe perampas sing nganggep awake dhewe dadi dewa.
    3. +4
      Juli 12 2021
      Nalika aku ngerti, sampeyan saka Neanderthal langsung menyang kita, apa banjur ora ana wates?
      1. -4
        Juli 12 2021
        Sampeyan ora ngerti - Aku malah kurang babagan apa iku bisa utawa mokal, nanging liyane babagan WHO sing nemtokake sapa, ngendi lan apa iku bisa - apa padha Ndhuwur Gusti Allah? Inggih, ngendi sing petani kolektif ing USSR
        ora menehi paspor?
        Anekdot nalika iku:
        Wong lanang teka ing ketua.
        - Apa kabar?
        -Aku pengin sertifikat, aku arep menyang kutha.
        - Ing bantuan sing (nuduhake wong jotosan).
        A minggu mengko, wong bali.
        - Apa kabar?
        - Kene sampeyan (nuduhake ketua moncong) - sampeyan ora perlu.
    4. +4
      Juli 12 2021
      Kutipan: Kushka
      lan MANUNGSA - RAJA ALAM - RENDAH?!

      Ah, Kain ora kudu matèni adhine Aven nglirik
    5. +1
      Juli 12 2021
      Kutipan: Kushka
      Gusti Allah nitahaken manungsa free! Dadi landak bisa
      lan MANUNGSA - RAJA ALAM - RENDAH?!

      Logika ora bakal gagal sampeyan. Aku, banget, kanggo apa POSSIBLE, nanging mung kanggo Eropah.
      1. -4
        Juli 12 2021
        Iku dudu logika. Maksudku iku NATURAL,
        Alamiah, iku glethakaken mudhun saka ndhuwur. Lan tumindak ala manungsa
        (aja menehi sungu marang babi) ANTI NATURAL, NON NATURAL.
        Mulane, unviable, pinasthi gagal
        lan bakal lucu yen ora tragis.
        Apa kita ndeleng karo sampeyan, contone, saka Suriah kanggo
        Baltik
        1. 0
          Juli 12 2021
          Kutipan: Kushka
          Lan tumindak ala manungsa
          (aja menehi sungu marang babi) ANTI NATURAL, NON NATURAL.

          Ing kene manungsa beda karo kewan.
        2. 0
          Juli 12 2021
          NON NATURAL, NON NATURAL.
          bener. Panjaluk saben migran Afrika menyang Segara Baltik kanggo nyukupi kabutuhan alam.
  9. 0
    Juli 12 2021
    Wow, wis padha kejiret kabeh ing Jerman lan Prancis lan Italia? Ing prom wong bodho?
    1. +3
      Juli 12 2021
      Kutipan: Ros 56
      Wow, wis padha kejiret kabeh ing Jerman lan Prancis lan Italia? Ing prom wong bodho?

      Balts naif isih pracaya ing nilai Eropah wong bodho
  10. +8
    Juli 12 2021
    Ditilik dening aliran migran sing tambah akeh, Luka mutusake kanggo nguwasani jinis bisnis anyar, ngetutake conto Erdogan. Uga pilihan, supaya sampeyan bisa mbukak stream menyang Polandia. wassat
    1. +3
      Juli 12 2021
      Kutipan: Ros 56
      Ditilik dening aliran migran sing tambah akeh, Luka mutusake kanggo nguwasani jinis bisnis anyar, ngetutake conto Erdogan. Uga pilihan, supaya sampeyan bisa mbukak stream menyang Polandia. wassat

      Tenan ngguyu kok reinvent setir Nyuwun
    2. 0
      Juli 12 2021
      Kutipan: Ros 56
      Uga pilihan, supaya sampeyan bisa mbukak stream menyang Polandia.

      Iku ora bakal bisa, iku metu saka tangan kanggo bapak, Poland wis quietly ngijini Belarusians bisa.
      1. 0
        Juli 12 2021
        Lan apa sing kudu ditindakake dening Belarusians, ing kene ana pitakonan babagan nggawe dhuwit saka EU, kaya Turki amarga ora ngidini para migran liwat. sedulur
    3. +1
      Juli 12 2021
      Sapa sing, nanging saka Kutub, trik kasebut ora bakal diidini.
  11. 0
    Juli 12 2021
    Migran minangka senjata paling apik nglawan Geyropa!
    Ngabekti marang Bapak!
    1. +3
      Juli 12 2021
      Kutipan saka Xlor
      Migran minangka senjata paling apik nglawan Geyropa!
      Ngabekti marang Bapak!

      ya nglirik Luka ndamel paku tanpa topi menyang Balts. Njupuk saiki karo komisioner Eropa sampeyan.
  12. +2
    Juli 12 2021
    Aja lali kanggo nyekel salmon Belarus lan panganan laut liyane, uga mozzarella Belarusian lan gorgonzola.
    1. +4
      Juli 12 2021
      Kutipan saka Serhi
      Aja lali kanggo nyekel salmon Belarus lan panganan laut liyane, uga mozzarella Belarusian lan gorgonzola.

      Apa Belarus bisa dadi negara tanah? opo
  13. +2
    Juli 12 2021
    Kutipan saka Antonio Mariarti

    Spanyol ora nglilani, Yunani ora nglilani, ana prajanjian karo Turki, Italia iya padha. Ngendi lonjakan bakal teka?

    Sampeyan lali babagan akeh sedulur. Siji migran saka ngendi wae ing Pakistan utawa Libya bakal narik kawigaten luwih saka sederek
  14. bar
    +2
    Juli 12 2021
    Iki bakal tetep sibuk kanggo sawetara wektu. lol
  15. +3
    Juli 12 2021
    Kajaba iku, wong Eropa ngirim perwira khusus kanggo mbantu wong Lithuania nindakake obrolan karo para migran.


    Ya, dheweke bakal diajari kaya pesawat ruang angkasa ...
    1. +3
      Juli 12 2021
      Kutipan saka cniza
      Kajaba iku, wong Eropa ngirim perwira khusus kanggo mbantu wong Lithuania nindakake obrolan karo para migran.


      Ya, dheweke bakal diajari kaya pesawat ruang angkasa ...

      ... plowing wates Belarusian-Lithuania ngguyu
  16. Mungkin iku worth ngirim migran kuwi sing wis ndharat ing Rusia ing pesawat langsung nang endi wae kanggo Spratland, Pshekia lan luwih mudhun dhaftar? Banjur kita wis duwe akeh banget.
    1. +3
      Juli 12 2021
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Mungkin iku worth ngirim migran kuwi sing wis ndharat ing Rusia ing pesawat langsung nang endi wae kanggo Spratland, Pshekia lan luwih mudhun dhaftar? Banjur kita wis duwe akeh banget.

      Setuju. Ayo rampung game karo migran amarga rakus bisnis kita.
    2. 0
      Juli 12 2021
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Banjur kita wis duwe akeh banget.

      pesawat Charter lan kabeh kanggo Lithuania.
      1. Ana, lan konsentrasi Lithuania ora ngluwihi 1 saben 100 km persegi. Liyane wong Rusia. Aja mrana, cedhak banget karo wates kita.
    3. -1
      Juli 12 2021
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Mungkin iku worth ngirim migran kuwi sing wis ndharat ing Rusia ing pesawat langsung nang endi wae kanggo Spratland, Pshekia lan luwih mudhun dhaftar? Banjur kita wis duwe akeh banget.

      Lan apa gagasan apik! Padha ngumpulake wong akeh lan supaya padha ngliwati tapel wates ing ngisor bedhil mesin ing wayah wengi.. Diancam ora bali hehe
  17. -7
    Juli 12 2021
    Belarus ora duwe wates menyang Federasi Rusia ing prinsip. Ayo padha stomp ana. Utawa padha teka saka kono?
  18. -1
    Juli 12 2021
    Sadurungé, pimpinan Belarusia ujar manawa amarga sanksi EU, Belarus ora duwe "dhuwit utawa kekuwatan" kanggo nglawan migran ilegal.

    Oh iya Pak Tua, oh iya licik.. ngguyu
    Aku ngerti, dheweke entuk akeh wong Arab migran, lsp. lan ngawal wong-wong mau ing ngawal menyang wates negara Baltik lan dirilis ing kono ngguyu apik
    Iki mbales dendam!!!!!
  19. -1
    Juli 12 2021
    Little Belarus bisa ngganggu EU sajrone sawetara minggu, amarga Federasi Rusia ora bisa. Inggih rampung.
  20. EU ngluncurake operasi "darurat" kanggo nyekel migran ilegal

    ***
    Ing catcher lan kewan mlaku ...
    ***
  21. 0
    Juli 13 2021
    Utawa mungkin migran EU kudu kejiret ing tapel wates Polandia-Belarus?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"