Kapal perang. Cruisers. Nalika apes karo nasib ing lengkap

43

Kabeh urip cendhak kapal kelas iki bisa ditondoi dening siji istilah "ala luck". Lan sing paling penting, sing ora beruntung kanggo kapal-kapal kasebut yaiku Jepang perang. Lan cruisers iki, kang, ing umum, padha ora cruisers, padha dipeksa kanggo nindakake tugas layaran. Inggih, apa sing kedadeyan - kita bakal weruh.

Biasane kapal penjelajah cahya Jepang dijenengi miturut jeneng kali ing Land of the Rising Sun. Nanging seri iki, ketoke kanggo nandheske prabédan, dijenengi miturut kuil Shinto paling misuwur ing negara.



Kuil Katori dumunung ing Kali Tone ing Prefektur Chiba, Kuil Kashima ing Prefektur Ibaraki, lan Kuil Kashii-no-miya ing Prefektur Fukuoka. Jeneng resmi kapal penjelajah sing durung rampung kaping papat yaiku kanggo ngurmati candhi Kashinar ing Gunung Unebi.

Umume, kapal penjelajah kelas Katori ora dimaksudake kanggo digunakake minangka kapal perang, utamane amarga dibangun minangka kapal latihan. Mulane, persenjataané banget ringkih, meh ora ana waja, pembangkit listrik dicampur, yaiku, kalebu boiler uap lan turbin, sing uga ana mesin diesel konvensional. Iki ngidini kanggo nglatih spesialis ing macem-macem lapangan.

Inggih, kawontenan kangge nyelehaken punggawa ing kapal punika beda sanget kaliyan kapal perang limrahipun. Yen kapal penjelajah cahya rata-rata jinis Nagara nggawa kru 430-450 wong, banjur ing Katori kru kalebu 315 wong lan 350-375 kadet. Jumlah kasebut kudu diselehake karo kabeh akibat sing metu. Iki tegese waja, gaman, kacepetan - kabeh kudu kurban kanggo panggonan kru liya ing kapal.

Nanging, ana kemungkinan nyata nggunakake kapal nalika perang minangka markas. Kanggo maksud iki, padha paling cocok, amarga perwira angkatan laut Jepang ora ngrusak urip saben dinten lan panggonan sing direncanakake kanggo perwira mangsa ing urip sipil cukup cocok kanggo perwira nyata ing perang. Kajaba iku, macem-macem kamar latihan dilengkapi ing kapal, sing bisa digunakake kanggo macem-macem tujuan.

Kapal perang. Cruisers. Nalika apes karo nasib ing lengkap

Asil punika kapal menarik. Pamindahan kaya cruiser entheng, 5800 ton, kacepetan maksimum penyu ing wektu iku 18 knots, nanging panggonan lan layanan kluwarga uga bisa nampung lan ngatur 650-700 wong ing Papan.

Lan sanalika sawise Katori diluncurake, Staf Umum Angkatan Laut, ing ngendi kabeh wong uga ngormati, mutusake kanggo ngowahi kapal kasebut dadi markas / kapal penggedhe Sixth. armada. Kashii rampung miturut proyek sing diowahi, lan Kashima diowahi dadi markas ngambang sawisé perang diwiwiti.

Apa kapal-kapal kasebut?

Ukuran. Dawane 133,5 m, balok maksimal 15,95 m, konsep 5,8 m.

Lambung dipérang déning superstruktur anti banyu dadi sangang kompartemen. Ing ngisor dobel mung kasedhiya ing area mesin lan kamar ketel lan digunakake minangka tangki bahan bakar.

Reservation

Pemesanan kapal kasebut kanthi syarat. Pertahanan utama kapal penjelajah yaiku dek lapis baja 51,4 mm. Ora ana sabuk waja vertikal lan bulkheads anti-torpedo, yaiku, nyatane, Katori bisa kanthi aman diarani kapal penjelajah lapis baja.

Senapan kaliber utama nduweni tameng waja standar 20 mm, tameng senapan pertahanan udara nduweni kekandelan 10 mm. Waja saka elevator pasokan amunisi ana 16 mm, gudang meriem dilapisi karo lembaran 32 mm.

Ing kasunyatan, waja luwih elek tinimbang sawetara pangrusak. Nanging kapal-kapal iki, aku mbaleni, ora direncanakake digunakake ing perang.


Pembangkit listrik lan kinerja nyopir


Pembangkit listrik kasebut aneh banget. Kampon diinstal loro Kanpon No.. 10 mod.22 papat-stroke mesin diesel 10-silinder lan loro turbin uap Kampon karo ketel uap Kansei Hoanbu padha saben. Turbin lan mesin diesel disambungake liwat transmisi hidrolik lan saben pasangan nggarap poros dhewe kanthi sekrup.

Total pasokan bahan bakar 600 ton, sing normal yaiku 380 ton minyak lan 160 ton solarium. Rentang jelajah desain kanthi kacepetan 12 knot yaiku 7000 mil laut.

Kacepetan maksimal 18 knot digayuh ing turbin ing 280 rpm lan 8000 hp. utawa nalika nuduhake diesel (3600 hp) lan turbin (4400 hp). Kursus ekonomi bisa ditindakake kanthi turbin (13 knot, 200 rpm, 2500 hp) utawa mesin diesel (12 knot, 180 rpm, 2000 hp).

Crew lan Habitability


Awak kapal, saliyane kru utama, kalebu 375 kadet - 200 perwira tempur lan navigator, 100 mekanik, 50 perwira keuangan, 25 dokter. Cacahe kadet ing kapal banjur dikurangi dadi 275. Padha ditambah karo 315 perwira lan anggota kru cruiser, lan gunggunge 590 wong.

Kahanan urip kru kapal penjelajah jinis Katori, uga para kadet sing dipasang ing dheweke, ngluwihi kahanan urip biasa kanggo armada Jepang. Perwira, kadet lan pangkat ngisor padha diselehake kanthi kapisah, ing kapal diwenehi perhatian kanggo nggawe aula kanggo kuliah kanggo kadet, kapal kasebut duwe kamar medis sing dilengkapi.

Armament


Senadyan kasunyatan sing kapal padha latihan, padha duwe senjata. Kaliber utama cruisers kelas Katori kasusun saka papat bedhil 140-mm.


Senjata, kaya ing kapal penjelajah Yubari, dipasang ing menara loro-gun. Siji instalasi menara dumunung ing gandhewo kapal, kaloro - ing buritan.

Pasokan cangkang saka ruang bawah tanah menyang dek ndhuwur ditindakake kanthi rong lift chain, lan kanggo bedhil kanthi manual ing lift rel. Kapasitas amunisi bedhil ing kapal penjelajah yaiku 90 puteran saben tong.

Artileri bantu/antipesawat



Kaping pisanan, miturut proyek kasebut, siji 127-mm rong bedhil dipasang ing buritan kapal digunakake minangka artileri universal. Sabanjure, tabung torpedo dicopot saka Kashima lan Kashii lan loro instalasi liyane dipasang ing panggonane.

A1 Mod 1 modern banget. Rotasi dileksanakake dening motor listrik (ana uga drive darurat manual), bedhil dimuat semi-otomatis: nalika murub springs rammer padha teken dening pasukan recoil, lan iku cukup kanggo loader sijine sabanjuré. kartrij menyang tray banjur pencet tuas sing ngeculake springs. Senjata bisa dimuat ing sembarang sudut elevasi.


Muatan amunisi ana 150 puteran saben barel. Fragmentasi dhuwur-mbledhos lan cangkang fragmentasi-incendiary digunakake.

Senjata pertahanan udara kapindho yaiku bedhil otomatis Tipe 25 96 mm.


Saben kapal nggawa rong gunung kembar bedhil iki. Lumrahe, ing proses modernisasi, jumlah barel saya tambah lan pungkasane tekan 38 ing macem-macem versi - siji, loro lan telung tong.

Automata tunggal dituju lan dikontrol kanthi manual. Instalasi kembar lan telung duwe drive listrik (nanging bisa uga ing mode manual), instalasi sing dibangun duwe remot kontrol saka direktur "jinis 95". Siji-sijine sing isih ana kanggo petungan yaiku pencet pemicu lan ngganti klip.

Kekuwatan bedhil mesin ditindakake saka 15 klip cangkang saka jinis carob. Stok kartrid ana 2 lembar saben barel.


Patang jinis cangkang digunakake: armor-piercing, fragmentasi dhuwur-mbledhos, incendiary lan tracer. Saben cangkang kaping 4 utawa 5 ing klip sing mbledhos dhuwur utawa incendiary ana tracer.

Sarana pertahanan udara katelu lan pungkasan (mung kanggo Kasia) yaiku wolung senapan mesin abot Tipe 1944 sing dipasang nalika modernisasi taun 93, yaiku, Model Hotchkiss 1929.


Umumé, rodo, langkah saka desperation, amarga keuntungan iki gaman ing 1944 iki Highly pitakonan.

Tambang lan persenjataan torpedo

Kapal penjelajah dilengkapi tabung torpedo 533 mm.


Loro torpedo tabung kembar ing papan kanthi 8 torpedo. Aku kudu ujar manawa, ora kaya akeh kolega, kapal penjelajah Katori ora nate nggunakake tabung torpedo. Lan sanalika modernisasi diwiwiti, dheweke luwih seneng pisah karo dheweke kanggo nguatake pertahanan udara.

Ing sisih liya, kenapa kapal markas sing ana ing mburi mbutuhake gaman nyerang?

Senjata anti-kapal selam lan anti-tambang

Miturut proyek kasebut, kapal penjelajah ora nggawa senjata anti-kapal selam. Nanging suwe-suwe, Kashii lan Kashima dijangkepi maneh dadi kapal PLO. Kashii taun 1944, Kashima taun 1945.

Ing buritan saben cruiser, loro pengebom kanggo 18 biaya ambane lan papat pengebom karo rak kanggo 64 bom diselehake. Lan Kasia duwe wolung pengebom. Amunisi ana 142 biaya ambane.

Penerbangan persenjataan

Saben cruiser nduweni ketapel bubuk Kure Type 2 Model 5. Wiwitane, kapal kasebut nggunakake pesawat amfibi Mitsubishi F1M, banjur diganti Nakajima A6M2-N.


Senjata elektronik lan hidroakustik

Kaping pisanan, cruisers padha "resik" ing bab iki. Dheweke ora duwe peralatan modern. Nanging liwat wektu, radar njupuk ROOT malah ing armada kaya Jepang. Amerika kanthi yakin mbuktekake manawa bisa perang ora mung karo torpedo ing wayah wengi.

Mulane, kapal kasebut didaftar:
- Hidrofon Tipe 93 Mod 2;
- stasiun akustik aktif Tipe 93 Mod 3;
- Radar deteksi target udhara Tipe 21 Mod 2;
- radar deteksi target permukaan Tipe 22 Mod 4;
- loro iluminator inframerah Tipe 2;

Umumé, iku cukup pesawat prayoga kanggo kapal, malah baris pisanan.

layanan pertempuran



"Katori"


Sadurunge wiwitan perang, cruiser bisa nindakake siji trip latihan, kang mimpin skuadron latihan ing Yokosuka.

Wiwit wiwitan perang, dheweke adhedhasar Kwajalein. Ing Februari 1942, dheweke nampa akeh karusakan saka pesawat Amerika saka perusahaan kapal induk Enterprise lan dikirim kanggo ndandani lan nguatake pertahanan udara.

Sawise ndandani, dheweke bali menyang Kwajalein lan dadi kapal penggedhe armada kaping 6. Lokasi markas armada ora ngalangi wong-wong mau melu transfer wong lan kargo menyang Pulo Roy.

Sajrone taun 1942-43, dheweke manggon ing Truk lan Kwajalein, ing ngendi dheweke dadi markas kapal Armada kaping 6.

Tanggal 17.02.1944 Fèbruari 60, Katori menyang segara, menyang Jepang. Dumunung XNUMX mil ing sisih lor Truk Atoll, pesawat kasebut diserang dening pesawat Amerika. Torpedo nabrak kompartemen mesin maju, nyebabake geni lan banjir ing kompartemen kasebut.


Para kru nandhang karusakan lan, diiringi perusak Novaki, bali menyang pangkalan ing Pulo Truk. Nanging, ing pilot Amérika ngirim informasi bab Katori kanggo "sing kudu" lan 40 mil saka Truk, Katori iki dicegat dening detasemen kapal Amérika dumadi saka cruisers abot Indianapolis lan New Orleans lan pangrusak Bradford lan Barnes.

Amerika, kanthi nggunakake radar, kanthi akurat tekan Katori sing rusak lan mung ngrusak cangkang 152 mm lan 127 mm. "Novaki" masang layar kumelun lan mlayu.

Given sing mungsuh wis 140 127-mm lan 18 203-mm barel nglawan papat 26-mm lan loro 127-mm bedhil saka kapal Jepang, asil saka perang iki cukup katebak: sawise setengah jam Katori ambruk. cangkang Amérika pindhah menyang ngisor.

Dikarepake kanggo kapal sing ora duwe waja babar pisan. Meh kabeh punggawa tiwas.

"Casii"


Wiwit wiwitan dinas, wiwit Juli 1941, dheweke dadi kapal penggedhe Armada Ekspedisi Kidul, lan banjur liwati ing yurisdiksi Laksamana Ozawa, sing mrentah Pasukan Tugas Melayu.

Ing Desember 1941, kapal penjelajah kasebut melu operasi pengiring lan nyedhiyakake pendaratan ing Prachuap, Chumphon, Ban Dan lan Nagon.

Ing taun 1942, dheweke melu transfer pasukan menyang Singora, Bangkok, melu penjajahan Kapuloan Paracel, Palembang, Sumatra sisih lor.

Gunggunge, dheweke nindakake 134 kapal kanthi pasukan lan peralatan saka Singapura menyang Rangoon.

Ing taun 1943 dheweke dadi kapal penggedhe Admiral Okawaichi. Ngunjungi Mergui, Rangoon, Blair, Sabang, Penang ing perjalanan inspeksi.

Dheweke melu layanan patroli, ing layanan iki dheweke patroli macem-macem wilayah banyu, nindakake konvoi menyang Kapuloan Andaman. Sajrone salah sawijining lelungan menyang Sabang, ing wulan Agustus 1943, dheweke nampa torpedo saka kapal selam Trident Inggris, nanging tetep ngambang lan bisa tekan pangkalan dhewe.

Sawise ndandani, dheweke ilang status kapal penggedhe Armada Ekspedisi Kidul lan nganti pungkasan taun 1943 melu konvoi ngiringan menyang Pulo Blair lan Kapuloan Nicobar.

Ing wiwitan taun 1944, dheweke dielingake menyang metropolis lan, sawise ndandani ing Sasebo, Kashii dipindhah menyang Akademi Angkatan Laut. Nanging, telung sasi mengko cruiser dijupuk bali saka akademi lan diowahi dadi kapal PLO.


Ing April 1944, tabung torpedo dibongkar, jumlah bedhil 127 mm ditambah dadi enem lan jumlah bedhil anti-pesawat 4 mm ditambah dadi rong puluh (3 x 8; 2 x 25), rong peluncur bom ( saben kanggo 18 biaya ambane) lan papat tukang ngebom diselehake ing buritan karo rak kanggo 64 biaya ambane, diinstal hydrophone jinis 93 mod. 2, stasiun speaker aktif jinis 93 mod. 3, radar jinis 21 mod. 2.

Sawise modernisasi Kasia, dheweke diklasifikasikake maneh dadi kapal markas-PLO lan kalebu ing Divisi Pengiring 1.

Nganti pungkasan taun 1944, Kashii melu konvoi saka Moi menyang Singapura lan bali.

Ing tanggal 12.01.1945 Januari XNUMX, Casii minangka bagéan saka konvoi ing pesisir Indochina Prancis, ing ngendi konvoi kasebut diserang dening montor mabur basis operator Amérika saka operator pesawat Amerika Essex, Ticonderoga, Langley lan San Jacinto.

Torpedo nabrak sisih tengen kapal penjelajah. Kapal kasebut tiba-tiba mudhun, lan njupuk kauntungan saka iki, Amerika nyerang bom loro ing buritan. Jeblugan bom njalari muatan ambane ing rak njeblug, lan kanthi mangkono, Kasia rampung. Sawise 15 menit, cruiser karo buritan robek ilang ing banyu.




25 wong saka kabeh kru padha disimpen. Awak kapal lan pasukan pendaratan padha tiwas, gunggunge 621 wong.

"Kashima"


Cruiser iki dadi paling dawa minangka kapal latihan. Nem sasi kabèh. Lajêng kadhawuhan dhatêng Truk, ing ngriku anggènipun rêmên ngaturakên praja dhatêng Saipan.

1 Desember 1941 cruiser dadi kapal penggedhe saka armada kaping 4. Ing taun 1942, dheweke melu operasi kanggo ngrebut Rabaul lan Kavieng, nalika nyekel Port Moresby.

Salajengipun, "Kashima" adhedhasar Truk, nggawe perjalanan inspeksi kanthi komando armada.

Ing taun 1943, dheweke dipindhah menyang Kwajalein, saka ngendi dheweke nindakake transfer barang menyang Truk. Ing pungkasan taun 1943, Kashima ilang status kapal penggedhe armada kaping 4 lan dipindhah menyang Akademi Angkatan Laut. Sadawaning taun 1944, kapal kasebut dadi latihan kru.

Ing paruh kapindho taun 1944, Kashima melu ping papat ngawal konvoi tujuan khusus saka Shimonoseki menyang Okinawa, sapisan menyang Formosa lan sapisan menyang Keelung.

Saka Desember 1944 nganti Januari 1945 ing Kure "Kashima" ndandani awak lan mekanisme sabanjuré. Tabung torpedo lagi dibongkar, papat bedhil 127 mm ditambahake, jumlah bedhil anti-pesawat 25 mm ditambah dadi 30, dipasang bom lan bom. Peralatan radio-elektronik lan hidroakustik ditambahake kaya Kasia.


Tanggal 1 Januari 1945, kapal penjelajah kasebut kalebu ing Skuadron Pengiring No. 102 Armada Pengiring Pertama.

Nganti pertengahan Februari, Kashima nganakake latihan tempur ing Segara Pedalaman Jepang. Banjur, minangka bagéan saka konvoi sabanjuré, cruiser pindhah menyang Shanghai. Ing Juli 1945, Kashima teka ing Maizuru, ing ngendi dheweke dadi kapal penggedhe Armada Pengiring Pertama. Nganti pungkasan perang, kapal kasebut minangka markas ngambang, diganggu dening panelusuran anti-kapal selam ing wilayah pangkalan.

Sawisé perang rampung, Kashima dilucuti senjata lan diowahi dadi transportasi.


"Kashima" minangka transportasi

Wiwit Desember 1945 nganti Desember 1946, kapal kasebut nggawa repatriasi saka Singapura menyang Nagasaki. Sanalika sawise mburi misi iki, ing awal 1947, Kashima dismantled kanggo logam ing panggonan sing padha, ing Nagasaki.

Apa bisa ngandika bab cruisers Katori-kelas. Iki minangka proyek sing menarik, ora khas kanggo Angkatan Laut Kekaisaran Jepang. Minangka kapal latihan, Katori banget janji, nanging wabah perang nggawe kapal latihan ora perlu.

Minangka markas, kapal sing obah alon lan ora nganggo waja iki ora kurang migunani tinimbang kapal penjelajah normal. Minangka latihan - padha mung apes.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

43 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Juli 14 2021
    Kabeh urip cendhak kapal kelas iki bisa ditondoi dening siji istilah "apes"

    Ing perang iki, kapal perang lan kapal penjelajah abot uga "apes". Dheweke ngadeg ing pangkalan, ngobong sumber daya utawa dicemplungake dening pesawat lan kapal selam ... Nanging para penghancur minangka buruh perang sing nyata! Inggih, lan, mbok menawa, malah operator pesawat!
    1. + 14
      Juli 14 2021
      Nanging para pangrusak minangka buruh perang sing nyata! Inggih, lan, mbok menawa, malah operator pesawat!
      Kapal selam kabeh armada kabeh negara kudu dicathet. Kapal selam sekutu dirusak nalika perang kira-kira 1,5 ewu transportasi kakuwasan Axis kanthi total ton kira-kira 5.7 yuta ton saka 10.3 yuta ton sing ilang dening kapal selam kasebut minangka akibat saka tumindak kabeh wadyabala sekutu. Kabeh prau selam saka negara perang (ora kalebu USSR) ambruk watara 4330 transportasi kanthi total tonase udakara 22,1 yuta ton, utawa udakara 68,1% saka ton kapal sing dicemplungake dening kabeh pasukan negara perang. Penerbangan mung kira-kira 13%, lan kapal selam cukup sukses nglawan kapal perang. Padha numpes total 149 kapal Sekutu lan 248 kapal Axis.
    2. +5
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Xlor
      Ing perang iki, kapal perang lan kapal penjelajah abot uga "apes". Dheweke ngadeg ing pangkalan, mangan sumber daya utawa dicemplungake dening pesawat lan kapal selam ...

      Sapa sing duwe SRT ing pangkalan? Kajaba wong Italia - sawise wiwitan krisis bahan bakar. Lan kabeh KRT liyane perang saka wiwitan nganti rampung.
      1. +2
        Juli 14 2021
        Ing Amerika Serikat, ing taun pisanan perang, padha nilar pambangunan kapal perang lan cruisers ing sih saka operator pesawat lan cruiser pertahanan udara. Ing Jepang, dheweke katon iri marang mungsuh, nanging amarga kekurangan sumber daya, dheweke ora bisa nindakake iki maneh ...
        1. +9
          Juli 14 2021
          Kutipan saka Xlor
          Ing Amerika Serikat, ing taun pisanan perang, padha nilar pambangunan kapal perang lan cruisers ing sih saka operator pesawat lan cruiser pertahanan udara.

          Apa sampeyan serius? Lan carane Baltimores lan Des Moines katon banjur? Aku ora ngomong bab Clevelands.
          Lan apa jenis rudal pertahanan udara sing dibangun ing AS? "Atlanta" ora bisa menehi - iku "pramuka", pewaris "Omaha". Pertahanan udara dheweke terus terang ora apik - amarga jumlah PPK sing sithik kanggo 5 "/38.
  2. +1
    Juli 14 2021
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut, nanging iki:
    lan iku cukup kanggo loader sijine kartrid sabanjuré menyang tray
    ing hubungan kanggo 127 mm gun, iku katon aneh.
    1. +7
      Juli 14 2021
      Film fitur Jepang "Yamato" nuduhake karya bedhil 127mm lan kru hi
      1. 0
        Juli 15 2021
        Ya, film apik. Bebener atos gesang samurai angkatan laut.
        1. -1
          Juli 15 2021
          Aku pribadi ora seneng banget. pathos merajalela. Aku ngerti manawa iki gaya Jepang - luwih akeh emosi ing layar)) Lan ana akeh sing ora akurat (((Aku ora nggunakake kaliber utama kanggo pesawat Yamato, senapan mesin 25mm dikontrol dening "direktur" lan ora kanthi manual). .. nggih, ana kabeh)) Inggih, iki murni sandi quibbles))
  3. +7
    Juli 14 2021
    Iki minangka proyek sing menarik
    Saben kapal duwe takdir dhewe-dhewe ...
    1. +8
      Juli 14 2021
      Kabeh iku kaya karo wong - padha lair, urip, mati .. Ora wonder pelaut kabeh negara lan kaping spiritualized kapal lan dianggep karo raos khusus, ora kaya tumpukan kayu utawa wesi.
      1. +6
        Juli 14 2021
        Quote: SERGE semut
        dianggep karo raos khusus

        Sing mesthi! hi
  4. +1
    Juli 14 2021
    Kanthi kacepetan maksimal apa wae sing ditargetake, pitakonan kanggo klelep dheweke dadi masalah wektu ...
  5. + 10
    Juli 14 2021
    Quote: SERGE semut
    Kapal selam kabeh armada kabeh negara kudu dicathet

    Inggih, miturut pendapat kula, iki minangka "senjata wong miskin", umume, dheweke nindakake kabeh perang angkatan laut ing pundhake.
  6. +6
    Juli 14 2021
    "Nyatane, waja kasebut luwih ala tinimbang sawetara perusak"
    Aku ragu-ragu takon! Pangrusak sing duwe waja sing luwih apik?
  7. +4
    Juli 14 2021
    Kutipan saka: Grossvater

    Aku ragu-ragu takon! Pangrusak sing duwe waja sing luwih apik?

    Nah, kabeh wong duwe pesenan anti peluru ...
  8. +3
    Juli 14 2021
    Off topik, nanging menarik:
    Sanalika sawise mburi misi iki, ing awal 1947, Kashima dismantled kanggo logam ing panggonan sing padha, ing Nagasaki.

    Kanggo pitakonan "horor" senjata nuklir. Minangka "kabeh wong ngerti" ing 1945 Amerika nggunakake bom lan Nagasaki "dirusak". Nanging sawise setahun lan setengah wong manggon ing, Enterprises operate, kapal dismantled? Nanging babagan radiasi? Dheweke ngomong yen setan nuklir ora nggegirisi kaya sing dicet.
    1. +5
      Juli 14 2021
      Aku elinga yen nalika ngawula ing SA, standar kanggo kolom tank 30 menit sawise bledosan - iku dianggep normal liwat episentrum ing setengah jam. Ing Chernobyl, radiasi beda lan istilah liyane.

      Amarga (lan untunge!) Ora ana studi sing bisa dipercaya ing praktik akibat saka pirang-pirang reaksi nuklir, kita mung bisa ngarep-arep yen jagad dystopia ora bakal nyata. Gusti mberkahi...
    2. +2
      Juli 14 2021
      Quote: Understander
      Nanging babagan radiasi? Dheweke ngomong yen setan nuklir ora nggegirisi kaya sing dicet.

      Kepiye babagan radiasi? Ing 40s, padha ora mbayar manungsa waé kanggo malah ing Amerika Serikat.
      Kene pelaut Amerika kanthi manual mateni "Pangeran Eugen" ing "Crossroads".

      Aku ora ngomong babagan mlaku-mlaku cedhak pusat gempa lan dekontaminasi manual peralatan lemah sing padha sawise tes ing Nevada ing 50s ...
    3. 0
      Juli 15 2021
      Quote: Understander
      Nanging babagan radiasi?

      Radiasi beda. Separuh umur plutonium luwih cendhek sawetara ordo magnitudo, lan ing kene Hiroshima nemokake posisi sing luwih angel. Gerakan isotop radioaktif ing ndonya kanthi bledug, udan, yaiku mabur. Reklamasi lemah. Lan, kanthi cara, jarak saka episentrum lan terrain.
  9. +4
    Juli 14 2021
    Jeneng resmi kapal penjelajah kaping papat sing durung rampung yaiku kanggo ngurmati candhi Kashinar ing Gunung Unebi.

    Sanalika padha ora nyalahaké jeneng candhi Kashihara-jingu - Kashihara - jingu. Ing Wikipedia, "kashiwara" ditulis.
  10. + 10
    Juli 14 2021
    Lambung dipérang déning superstruktur anti banyu dadi sangang kompartemen.

    Nah, yen superstruktur mbagi lambung dadi kompartemen, apa fungsi saka bulkheads, miturut penulis?
  11. Komentar wis dibusak.
  12. +4
    Juli 14 2021
    Pertahanan utama kapal penjelajah yaiku dek lapis baja 51,4 mm.

    Menarik saka sumber apa sing penulis entuk informasi iki, amarga kabeh sumber sing kasedhiya, kalebu Jepang, nuduhake yen kapal penjelajah kelas Katori ora ana waja lan dek lapis baja.
    1. +7
      Juli 14 2021
      Sampeyan ngerti, iki uga dadi menarik. Iki sing ditemokake: Yu.V. Apalkov. Kapal perang Angkatan Laut Jepang. Cruisers. 10.1918 - 1945 Direktori.
      ..Kapal jinis iki ora duwe nilai pertempuran gedhe lan diklasifikasikake minangka KR miturut sawetara fitur desain - anane dek tambahan (kajaba ndhuwur) ing awak ... Dek lapis baja: 51,4 mm, amunisi elevator sumber: 16 mm, amunisi cellars: 32 mm, tameng 140 mm bedhil: 20 mm.
      Lan babagan superstruktur anti banyu, malah kanggo aku, adoh saka armada, lan kapal mung weruh saka kadohan, iku babras)) Mbokmenawa, penulis ketemu sumber kuwi, amarga. ora katon kangelan terjemahan: superstructure - superstructure. bulkhead - bulkhead.
      1. +6
        Juli 14 2021
        Sampeyan ngerti, iki uga dadi menarik. Iki sing ditemokake: Yu.V. Apalkov. Kapal perang Angkatan Laut Jepang. Cruisers. 10.1918 - 1945 Direktori.

        Ingkang paling menarik yaiku ing sumber sing dikutip dening Apalkov, ora ana data babagan waja ing kapal penjelajah kelas Katori.
  13. +5
    Juli 14 2021
    Dakkandhani, apa ejaan ing VO ora penting maneh saiki? Aku maca 3 artikel, kabeh ana kesalahan. Editor saka sekolah apa?
  14. +6
    Juli 14 2021
    Amerika, kanthi nggunakake radar, kanthi akurat tekan Katori sing rusak lan mung ngrusak cangkang 152 mm lan 127 mm. "Novaki" masang layar kumelun lan mlayu.

    Given sing mungsuh wis 140 127-mm lan 18 203-mm barel nglawan papat 26-mm lan loro 127-mm bedhil saka kapal Jepang, asil saka perang iki cukup katebak: sawise setengah jam Katori ambruk. cangkang Amérika pindhah menyang ngisor.

    Ketoke Amerika 203-mm ora tau nabrak, nanging mbuwang 152-mm nganggo tangane. Nyuwun
    1. +2
      Juli 14 2021
      Kutipan saka AlexTss
      Ketoke Amerika 203-mm ora tau nabrak, nanging mbuwang 152-mm nganggo tangane.

      Lan sing paling penting, cangkang 406-mm lan Iowa sing murub wis ana ing endi wae. eseman
      Grup "Katori" dicegat dening "taffy" 50.9 - 2 LK, 2 KRT, 2 EM. "Iowa" langsung kerja ing KRL.
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kutipan: Alexey R.A.
        "Iowa" langsung kerja ing KRL.

        Nanging Lacroix "Katori" nulis KRT ing akun kasebut ...
        1. 0
          Juli 14 2021
          Kutipan saka: Macsen_Wledig
          Nanging Lacroix "Katori" nulis KRT ing akun kasebut ...

          Ya, ana sing nulis babagan Iowa, liyane babagan KRT.
          Aku wonder sing banjur "Iowa" murub 46 16 "kerang? Lan ngendi dheweke kaliber universal njupuk?
          Ing history.navy.mil, opsi perang nggabungake loro versi diwenehi: Spruance pancen menehi prentah kanggo nyerang Kattori kanthi pasukan mung rong SRT (Minneapolis lan New Orleans) lan rong EM (Bradford (DD-545) lan Burns. (DD-588)). Nanging sawise EM ora kejawab KR Jepang karo kabeh torpedo, Iowa unplanned melu perang.
          Iku uga kasebut ing kono. yen EM Maikaze Jepang, sing ngiringi KRL, ngetokake torpedo ing LK Amerika. sing disimpen mung dening bebaya saka pesawat. Lan sanajan mangkono, NJ cukup cedhak karo torpedo, sing ora nyenengake Spruance.
          Sing mesthi isin.
  15. +3
    Juli 14 2021
    Aku ora ngerti apa Jepang, kanthi sumber daya sing winates, duwe kapal pesiar iki. Kanggo latihan l / s, kapal sing lawas bisa digunakake. Lan dhuwit iki kudu ngginakaken ing construction saka pasangan cruisers normal saka jinis Agano utawa rolas Kagero.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. +2
    Juli 14 2021
    Nanging, ing pilot Amérika ngirim informasi bab Katori kanggo "sapa sing kudu" lan 40 mil saka Truk, Katori dicegat dening detasemen kapal Amérika dumadi saka cruisers abot Indianapolis lan New Orleans lan destroyers Bradford lan Barnes.

    Kaping pisanan, detasemen kasebut kalebu SRT Minneapolis lan New Orleans.
    Kapindho, menyang ngendi LC New Jersey lan Iowa sing dadi bagean saka detasemen sing padha?

    "Katori" sank sabenere "Iowa" - konsumsi 46 cangkang 406-mm (8 volleys) lan 124 cangkang 127-mm.
  18. -2
    Juli 14 2021
    Kutipan: Alexey R.A.
    Lan carane Baltimores lan Des Moines katon banjur? Aku ora ngomong bab Clevelands.

    Kabeh iki isih ana ing construction dening inersia - angel ninggalake dogma sing diadegake. Kajaba iku, mung sawetara sing dibangun, dibandhingake karo para perusak, sing akun dadi nomer telu digit. Kira-kira 150 operator pesawat mung dibangun, sing kaping sepuluh luwih saka kabeh Des Moines lan Baltimore sing sampeyan sebutake ... Aku bisa uga salah, nanging mung ana 70 operator pesawat sing dibangun dening Inggris ing sewa (utamane ngiringan). Cukup jelas yen jumlah kapal sing dibangun kanthi jelas ngomong babagan apa sing dibutuhake kanggo perang ing segara lan apa sing ora ...
    Mergo iki...
    PS Regimen kavaleri katahan sawise cetha yen pasukan kavaleri ora bakal mutusake asil perang maneh. Nanging, padha. Iki babagan aku inersia ing doktrin militer ...
    PS 2. Sajrone perang, Hitler uga nggawe keputusan sing wicaksana - kanggo ngethok kabeh kapal perang iki nganggo kapal penjelajah dadi logam, nanging Raeder lan Dönitz ngganggu dheweke. Ana uga dogmatis ...
    1. +6
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Xlor
      Kabeh iki isih dibangun dening inersia - iku angel kanggo ninggalake dogma diadegaké.

      Dibangun? Desain Des Moines diluncurake ing 1943. Draf kerja disetujoni ing awal 1944. Apa inersia - armada ninggalake Montans lan loro Iowas, nanging isih pengin SRT.
      Kutipan saka Xlor
      Kajaba iku, mung sawetara sing dibangun, dibandhingake karo para perusak, sing akun dadi nomer telu digit.

      Lan ayo dibandhingake karo TKA - malah luwih akeh sing dibangun. eseman
      EM minangka konsumsi perang, lan kudu akeh. Iku karo kita, sing sajrone taun perang ora mbangun apa-apa sing luwih gedhe tinimbang TSC kanggo armada perang, EM kudu dilindhungi kaya apel mripat.
      Kutipan saka Xlor
      Kira-kira 150 operator pesawat mung dibangun, lan iki kaping sepuluh luwih saka kabeh Des Moines lan Baltimore sing sampeyan sebutake ...

      17 Essexes lan 9 Kamardikan dibangun.
      Sisa 77 AB minangka pengawal ing lambung kapal lan kapal tanker. Sayange, cara iki ora cocok kanggo CRT. eseman
      Kutipan saka Xlor
      Aku bisa uga salah, nanging mung Inggris mbangun kaya 70 operator pesawat ing nyewakake (utamane ngiringan).

      38 ABs ngiringan. Lan iku.
      Kutipan saka Xlor
      PS Regimen kavaleri katahan sawise cetha yen pasukan kavaleri ora bakal mutusake asil perang maneh. Nanging, padha.

      Infanteri motor kanggo wong miskin. Amarga ora bisa menehi 100-120 hp kanggo regu, mula kita bakal menehi saben pejuang 2 hp. Kajaba iku, operator personel lapis baja saka pra-perang lan militèr USSR ora katon ing mangsa ngarep. eseman
      Kutipan saka Xlor
      Hitler uga nggawe keputusan sing wicaksana sajrone perang - ngethok kabeh kapal perang iki nganggo kapal penjelajah dadi logam,

      Limes lan kita mung bakal seneng banget. Inggris bakal langsung ngeculake LK lan KRT kanggo Mediterania lan, sebagian, Samudra Hindia. Lan tentara kita ora kudu mbatesi serangan lan malah mundur ing wilayah pesisir ing geni saka 28-cm lan 20,3-cm Panzerschiff lan KRT bedhil.
  19. +1
    Juli 14 2021
    Kutipan: Alexey R.A.
    Dibangun? Desain "Des Moines" diwiwiti ing 1943. Draf kerja disetujoni ing awal 1944. Apa jenis inersia sing ana

    Aku bakal ngutip maneh:

    Kabeh iki isih dibangun dening inersia - iku angel kanggo ninggalake dogma diadegaké

    Miturut cara, sawise perang, Prancis mbangun cruiser karo senjata artileri. Aku iki diarani "Colbert". Manifestasi liyane saka pamikiran dogmatis ...
    1. 0
      Juli 14 2021
      Lan USSR miwiti kabeh seri cruisers artileri, aku ora ngerti apa sing ana ing pikirane, nanging cruisers dibangun.
    2. +4
      Juli 15 2021
      Kutipan saka Xlor
      Kutipan: Alexey R.A.
      Dibangun? Desain "Des Moines" diwiwiti ing 1943. Draf kerja disetujoni ing awal 1944. Apa jenis inersia sing ana

      Aku bakal ngutip maneh:
      Kabeh iki isih dibangun dening inersia - iku angel kanggo ninggalake dogma diadegaké


      Iki dudu inersia, nanging pengalaman perang.
      Cruisers perang nganti pungkasan perang - loro ing peran anti-kapal, lan minangka ngiringan AB, lan minangka support lan tutup kanggo pasukan landing. Ana tansah panggonan sing ora bisa ngirim AB (kabeh sibuk), iku tega kanggo ngirim LK, nanging KR mung tengen.
  20. +1
    Juli 15 2021
    "Iku cukup kanggo nyelehake kartrid sabanjuré menyang tray."
    "Cartridge" - nuduhake tangan cilik.
    Ing artileri, istilah "proyektil" utawa "ditembak" digunakake.
    Temtokake dhewe.
    Kajaba iku, istilah kasebut ditemokake ing pirang-pirang artikel.
  21. 0
    Juli 15 2021
    Kutipan: Alexey R.A.
    Iki dudu inersia, nanging pengalaman perang

    Malah pengalaman Perang Donya I nuduhake yen kabeh troughs Rusty iki ngadeg ing dhasar, nyerep sumber daya ageng. Siji-sijine sing ditindakake para pelaut yaiku amarga ora gelem menyang segara, dheweke nggawe revolusi ing Hamburg lan Petrograd ... Iki sing "dadi misuwur" ...
    1. 0
      Juli 15 2021
      Kutipan saka Xlor
      Malah pengalaman Perang Donya I nuduhake yen kabeh troughs Rusty iki ngadeg ing dhasar, nyerep sumber daya ageng.

      Lan pengalaman Perang Donya II nuduhake yen "troughs Rusty" bisa aktif perang nganti pungkasan perang. "Pennsylvania" kasil nyekel torpedo ing Okinawa wiwit tanggal 12 Agustus 1945.
      EMNIP, ABC nyathet yen LC dheweke nglampahi wektu luwih akeh ing segara tinimbang dheweke dhewe ing EM ing WWI.
  22. -3
    Juli 15 2021
    Kutipan: Alexey R.A.
    Cruisers perang nganti pungkasan perang

    Ing kasus iki, luwih cocog kanggo ujar manawa dheweke ora nglawan, nanging ngadeg ing pangkalan ...
    1. 0
      Juli 15 2021
      Kutipan saka Xlor
      Ing kasus iki, luwih cocog kanggo ujar manawa dheweke ora nglawan, nanging ngadeg ing pangkalan ...

      Aku nyaranake sampeyan familiarize dhewe karo komposisi kapal TF38 / 58 ing operasi ing pungkasan perang.
  23. -1
    Juli 16 2021
    Artikel sing menarik kanggo aku. matur nuwun.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"