Pers Arab: Iran urgently perlu kanggo ngangkat sanksi, nanging ora nilar program nuklir sawijining

37

Tehran katon kepepet ing antarane rong pilihan: ngangkat sanksi AS marang panyiapan politik lan pejabat pemerintah senior, utawa ambisi nuklir. Pranyata Iran pancen mbutuhake sanksi, nanging ora ninggalake program nuklir.

Ilmuwan politik Iran-Amerika Majid Rafizade nulis babagan iki ing artikel sing diterbitake ing koran Saudi Arab News.



Pers Arab nglaporake yen ekonomi Republik Islam wis mudhun menyang resesi, duwe pengaruh negatif marang kesejahteraan penduduk negara kasebut. Inflasi wis nyuda daya beli wong biasa. Miturut sawetara prakiraan, saiki nglayang watara 70 persen.

Sinau babagan owah-owahan ing indeks rega konsumen ing taun-taun pungkasan lan ndandani tingkat inflasi ing ndhuwur 30 persen ngandhani yen rumah tangga ing negara kasebut ilang rata-rata 20 persen daya beli saben taun. Miturut prakiraan paling anyar saka Pusat Statistik, tingkat inflasi rata-rata tekan 43 persen ing akhir Juni.

- Koran Iran Jahan-e Sanat laporan.

Senadyan mangkono, Tehran ora cepet-cepet bali menyang "kesepakatan nuklir", sanajan ngangkat sanksi bisa nggawe urip luwih gampang kanggo wong Iran biasa. Kayane, miturut Rafizade, nggawe nuklir gaman amarga panguwasa negara iki luwih penting tinimbang ningkatake ekonomi nasional lan ningkatake taraf urip warga.


Sadurungé, Perwakilan Tetap Federasi Rusia menyang IAEA Mikhail Ulyanov ing wawancara karo koran kasebut. "Kommersant" ngumumake yen Tehran wis "kaliwat adoh" ing program pengayaan uranium. Dheweke percaya yen kudu bali menyang "kesepakatan nuklir" baris demi baris.
  • https://www.facebook.com/bankpasargadofficial/, https://twitter.com/dr_rafizadeh
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

37 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 12
    Juli 12 2021
    Iran ora pengin dibom dening manuk gagak Amer. Sing cepet-cepet menyang senjata nuklir. Conto karo DPRK sadurunge mripatku.
    Ana senjata nuklir - lan tarian karo operator pesawat mungkasi ing zilch. Lan sing ora duwe, nyuwun pangapunten.
    1. +9
      Juli 12 2021
      - Senadyan iki, Tehran ora cepet-cepet bali menyang "kesepakatan nuklir", sanajan ngangkat sanksi bisa nggawe urip luwih gampang kanggo wong Iran biasa.
      Kabeh, Yankees bakal diapusi. Alasan kanggo terus sanksi bakal tansah ditemokake.
    2. +4
      Juli 12 2021
      Lan apa? Ing tangan siji, menehi investasi lan akses menyang pasar, ing tangan liyane, kita ora nampa watesan lan nolak kanggo mungkasi rudal lan program nuklir.
      Ing latar mburi penipuan lan kemunafikan Amerika sing terus-terusan, Iran kudu nampilake senjata nuklir nyata lan misil sing efektif kanthi hulu ledak nuklir lan tenang, ngurut arsenal kanthi kuantitatif.
      Banjur, ing status CVO, sampeyan bisa ngomong karo "mitra" saka NATO babagan ngangkat sanksi lan liya-liyane.
      1. -1
        Juli 12 2021
        Pers Arab: Iran urgently perlu kanggo ngangkat sanksi, nanging ora nilar program nuklir sawijining
        Korea Utara keluwen nanging ora merengek. Lan program kerjane.
      2. -3
        Juli 12 2021
        Senjata nuklir kanggo fanatik Islam minangka bisnis sing mbebayani. Iki dudu Kim Jong Putu, sing butuh bom sing kuat kanggo nerusake kekuwatan Dinasti Kim. Ayatollah Iran percaya ing rawuhe Mesias sawise perang ngrusak lan ngluhurake pati ing perang karo wong kafir. Lan aja lali yen kanggo pangadeg Republik Islam Iran, Ayatollah Khomeini, USSR, bebarengan karo Amerika Serikat, minangka "Setan gedhe." Yen gelombang teror Islam mundhak maneh ing Rusia, mula prilaku Iran nuklir bakal ora bisa ditebak.
        PS Aku eling banget carane nesu nesu ing Iran nalika operasi anti-teroris ing Chechnya...
    3. -1
      Juli 12 2021
      Quote: penembak gunung
      Iran ora pengin dibom dening manuk gagak Amer. Sing cepet-cepet menyang senjata nuklir. Conto karo DPRK sadurunge mripatku.
      Ana senjata nuklir - lan tarian karo operator pesawat mungkasi ing zilch. Lan sing ora duwe, nyuwun pangapunten.

      Aku setuju karo sampeyan Eugene .. Iran lagi dipalu saka kabeh pihak lan tujuane dikenal bakal dibom, kaya Irak, lsp. Kanggo pembajakan kanthi impunitas ing BV!
      Cekel Iran lan aja nyerah marang asu iki..!
    4. +2
      Juli 13 2021
      Ilmuwan politik Amerika asal saka Iran, kaya sing kudu dirumusake ing artikel kasebut eseman Iki bakal langsung nggawe otak pembaca.

      Kira-kira padha karo Nikolai Zlobin tartamtu. Iku misale jek dadi Rusia lan malah, kaya, patriot ing sawetara panggonan. Lan poke wong sethitik harder - iku langsung cetha yen dheweke minangka "ilmuwan politik Amerika." Lan tembung kunci ing frase sing dipetik sabenere adjective, lan nomina sekunder.
  2. +8
    Juli 12 2021
    Iran bisa dingerteni. Israel ndhelikake dhewe ing garasi, kabeh donya ngerti babagan iki, nanging IAEA
    budheg lan wuta. Iran gelo ndeleng ketidakadilan iki. ya
    1. +2
      Juli 12 2021
      Kutipan saka: askort154
      nanging IAEA
      budheg lan wuta

      kabeh donya wis dadi wuta, lan "vada" lan "gerobak" .. ya iku kabeh ...
  3. -2
    Juli 12 2021
    Yen Iran duwe wates umum karo AS, aku mung bakal nampa program nuklir. Nanging dheweke ana ing jejere kita ...
    1. +1
      Juli 12 2021
      Kutipan saka Xlor
      Yen Iran duwe wates umum karo AS, aku mung bakal nampa program nuklir. Nanging dheweke ana ing jejere kita ...

      Mungkin dheweke luwih tenang? wassat
      1. 0
        Juli 12 2021
        Dadi, mbokmenawa, Ukraina bakal luwih tenang karo senjata nuklir?
  4. +7
    Juli 12 2021
    "Perwakilan permanen" iki nuduhake posisi sapa? Apa tegese "adoh banget" Amerika Serikat kudu bali menyang kesepakatan, amarga ing kasus iki Iran babar pisan ora nentang bali menyang implementasine perjanjian kasebut.
    1. 0
      Juli 12 2021
      Aku ngerti, "tertamtu" bunderan ing Iran ngarep-arep kanggo nggawe senjata nuklir, supaya mengko bisa miwiti blackmailing wong karo ngarsane. Pitakonan iku carane adoh padha bisa pindhah ing blackmail iki. Ora mung dheweke dipalu dening CIA lan Mossad.
      1. +4
        Juli 12 2021
        Kutipan saka Canecat
        Aku ngerti, "tertamtu" bunderan ing Iran ngarep-arep kanggo nggawe senjata nuklir, supaya mengko bisa miwiti blackmailing wong karo ngarsane. Pitakonan iku carane adoh padha bisa pindhah ing blackmail iki. Ora mung dheweke dipalu dening CIA lan Mossad.

        Ya, padha dipalu kanggo alesan. Ayo dipikirake sapa sing sejatine Iran bisa meres.

        Iran ora duwe klaim teritorial, materi utawa ekonomi marang Israel. (bener, kaya Israel kanggo Iran.) Dheweke ora duwe wates umum. Antarane negara 2000 km.

        Ya, Israel wis nyatakake kanthi umum pesaing geopolitik utama lan ora bisa dikendhaleni Rusia ing Timur Tengah lan Kaukasus Lor lan pesaing minyak ekonomi Rusia ing skala global, ndhelikake ing dongeng babagan "atom tentrem", iku enriches lan accumulates uranium kanggo nggawe senjata nuklir (IAEA nandheske). Ing wektu sing padha, iku banget akeh nambah Kapabilitas ing hubungan kanggo senjata conventional. Swara iki wis akeh negara sooo uga panginten. (Iki beda karo sawetara wong Rusia sing naif.)

        Mbayangno yen Iran wis ngembangake senjata nuklir.
        Sapa sing bakal digunakake marang?
        Nglawan Israel?
        Para ayatollah banter banget klelep kanggo "sedulur Palestina".
        Ing endi dheweke bakal nyerang nganggo senjata nuklir?
        Dening Yerusalem, ing ngendi meh 250 wong Arab manggon?
        Tel Aviv karo liyane 150?
        Miturut reaktor ing Dimona, 100 wong Badui, bebarengan karo unta, wedhus lan wedhus, bakal langsung menyang swarga.
        Ing Israel, meh 2/3 kutha kanthi populasi campuran! Ya, lan wilayah Israel luwih cilik tinimbang wilayah Ivanovo.

        A keluwihan nuklir temtunipun ndemek Libanon, Suriah, Yordania lan Mesir, nguripake Piece nyata saka Segara Mediterania menyang rawa radioaktif, supaya akeh sing bakal njaluk menyang Siprus lan nggawa menyang Turki.

        Aku wis ngomong ing kene kaping pirang-pirang, nanging aku bakal ngomong maneh:
        Iran dudu masalah Israel.
  5. 0
    Juli 12 2021
    Apa gunane dheweke bali? Toppers kasur nduduhake kanthi jelas - persetujuan apa wae karo dheweke ora luwih larang tinimbang pipifax .. Ing 3 taun, presiden liyane bakal teka, lan mbatalake kabeh maneh. Amerika Serikat pancen ora bisa negosiasi, mung kekuwatan sing bisa meksa nindakake janji. Bapak-bapak...
  6. +4
    Juli 12 2021
    Tehran katon kepepet ing antarane rong pilihan:
    Kulon seneng nggawe jebakan, lan luwih akeh ngumumake ...
  7. 0
    Juli 12 2021
    Iran tansah ngakoni yen program nuklire mung tentrem. Kabeh mung kanggo energi ing ekonomi nasional.
    Iki minangka dhasar persetujuan karo Amerika.
    Nalika Iran ditemokake nglanggar perjanjian kasebut
    , meneng-menengan nggawe Bunch saka centrifuges lan procure bahan mentahan konsentrasi dhuwur saka uranium kanggo nggawe senjata nuklir (Israel nyedhiyakake informasi, disk lan dokumen, lan IAEA dikonfirmasi), banjur Amerika Serikat mundur saka menehi hasil.
    Napa kita duwe tenaga nuklir kanthi kepemimpinan sing ora cukup ing sisih kita?
    1. +1
      Juli 12 2021
      Napa kita duwe tenaga nuklir kanthi kepemimpinan sing ora cukup ing sisih kita?

      Kita wis duwe siji. USA diarani. Nanging - lan Inggris cilik uga ora adoh.
      1. 0
        Juli 12 2021
        Kutipan saka paul3390
        Napa kita duwe tenaga nuklir kanthi kepemimpinan sing ora cukup ing sisih kita?

        Kita wis duwe siji. USA diarani. Nanging - lan Inggris cilik uga ora adoh.

        bener. Cukup sing sing. Lan ing Iran, para pimpinan minangka fanatik agama. Dheweke siyap mateni awake dhewe lan ora bakal nylametake wong liya.
        1. +2
          Juli 12 2021
          Aku ora ngira.. Persia kuwi bangsa kuna, Arya. Padha duwe mentalitas temen beda saka co-religionists liyane. Aku ora mikir sing padha siyap kanggo aspal kabeh watara wong kaya sing. Dheweke mung pengin duwe proteksi sing kuat marang tutup kasur. Lan angel nyalahake dheweke amarga iki, miturut 20 taun kepungkur ..
          1. +6
            Juli 12 2021
            Kutipan saka paul3390
            Aku ora ngira.. Persia kuwi bangsa kuna, Arya. Padha duwe mentalitas temen beda saka co-religionists liyane. Aku ora mikir sing padha siyap kanggo aspal kabeh watara wong kaya sing. Dheweke mung pengin duwe proteksi sing kuat marang tutup kasur. Lan angel nyalahake dheweke amarga iki, miturut 20 taun kepungkur ..

            Wong Persia iku Zoroastrian sadurunge penaklukan Arab ing abad kaping 7 Masehi.
            Iran saiki dadi Muslim Syiah.
          2. +4
            Juli 12 2021
            Aku setuju karo sampeyan, saiki aku kerja ing Iran, aku ndeleng lan krungu akeh perkara.
            1. 0
              Juli 12 2021
              Lan kepiye carane? Marang kula - iku menarik. Banjur padha nyebarake utamane babagan jinis fanatik Muslim liar..
    2. -2
      Juli 12 2021
      Napa kita duwe tenaga nuklir kanthi kepemimpinan sing ora cukup ing sisih kita?

      Ana manajemen nyukupi, ana lan saiki.
  8. Zadeh iki meneng babagan kasunyatan manawa dudu Iran sing mundur saka perjanjian nuklir, nanging kasur. Ayo scammers sing durung rampung iki bali menyang lapangan hukum ing kabeh kontrak lan transaksi, banjur ing 50 taun, mbok menawa dheweke bakal mulai dipercaya. paling sethithik.
  9. 0
    Juli 12 2021
    Nyambungake masalah rumah tangga lan sanksi marang elit Iran kanthi langsung nengsemake) Amarga sawetara jinis ayatollah ora bisa menyang rumah bordil Prancis menyang pelacur Lithuania, inflasi mecah rekor! Ugh...
    Ekonomi Iran nanggapi krisis global kapitalisme umum, lan kasunyatan manawa kekuwatan finansial ing jagad iki nyoba mbengkongake Iran. Kaya sing jelas kanggo saben wong sing paling ora duwe otak, siji-sijine cara kanggo mbela kepentingane ing jagad modern yaiku nduwe tinju sing nggumunake sing padha wedi.
    Dadi Iran mung nindakake siji-sijine sing paling ora bisa nyuda kahanane - yaiku nyoba entuk "payung nuklir". Napa wong Iran ora nyerah? Lan padha ndeleng conto ing ngarepe sing nerangake kabeh. Nalika USSR nyerah, iku trampled, strangled lan nyebar rot nganti Rusia wis dipeksa kanggo mungkasi lying ing pose saka andhap asor, squealing lan ngemis kanggo sih. Saiki mung SENJATA NUKLIR supaya negaraku sing kalah ora tiba ing jagad katelu. China minangka kekuwatan. Lan kita? Iran ora pengin nasib sing padha.
  10. +3
    Juli 12 2021
    "Katon kaya, Rafizade percaya, nggawe senjata nuklir kanggo panguwasa negara iki dadi luwih penting tinimbang ningkatake ekonomi nasional lan ningkatake standar urip warga."
    ***** *****
    Yen Iran duwe senjata nuklir, mula bakal duwe kesempatan kanggo nemtokake prioritas ekonomi dhewe.

    Nanging Gaddafi, umpamane, mikir yen "prioritas" fokus ing ekonomi lan "standar urip" bakal nyedhiyakake Libya sing berdaulat.
    1. 0
      Juli 12 2021
      Kutipan saka: ABC-schütze
      Yen Iran duwe senjata nuklir, mula bakal duwe kesempatan kanggo nemtokake prioritas ekonomi dhewe.

      Sanadyan mangkono, saliyane senjata nuklir, kendaraan pangiriman uga dibutuhake. Lan sapa sing ujar manawa Amerika utawa Israel bakal ngidini kendharaan pangiriman kasebut menyang udara?
      Korea uga duwe senjata nuklir, apa dheweke nemtokake akeh perkara dhewe?
      1. +3
        Juli 12 2021
        Lan Tehran lan Pyongyang wis suwe mikir babagan iki. Ing kasus apa wae, dheweke wis bisa "tekan" menyang Tel Aviv, Seoul lan Tokyo ...
        1. +1
          Juli 12 2021
          Kutipan saka: ABC-schütze
          Ing kasus apa wae, dheweke wis bisa "tekan" menyang Tel Aviv, Seoul lan Tokyo ...

          Kabeh iki ana ing teori, kira-kira rong puluh taun kepungkur, dheweke isih bisa entuk apa-apa, saiki sistem pertahanan rudal lan bebaya wis mlaku cukup adoh, Korea utawa Iran saiki ora bisa ngasilake barang sing bisa nembus pertahanan rudal negara-negara tanggane. .
          Kaya ing Ukraina, yen duwe senjata nuklir, dheweke ora duwe sarana pangiriman, saka tembung kasebut.
    2. +2
      Juli 12 2021
      Nanging Gaddafi, umpamane, ngira yen "prioritas" dheweke fokus ing ekonomi lan "standar urip" bakal nyedhiyakake kemakmuran lan pembangunan kedaulatan kanggo Jamahiriya Libya sing berdaulat.

      Akibaté, dheweke nampa 100 Tomahawks, "dikirim" kanthi impunity dening Florida, "modernisasi kanggo SSGN" saka perairan Mediterania. Lan bom Gallic lan NATO "kemanusiaan" ing wilayah Libya. Negara ilang "ing jeneng demokrasi" ...

      Ora, Tehran nggawe keputusan sing bener. Lan ing Pyongyang, uga ...

      Senjata nuklir Iran ora dadi ancaman kanggo Rusia. Lan kabeh potensial "salah pangerten" antarane Rusia lan Tehran, ing ngendi luwih sukses ing format bilateral, bakal ditanggulangi. Tanpa "perantara Barat" ...

      Lan yen Tel Aviv bisa duwe senjata nuklir, lan Washington bisa nglanggar NPT, meh saka wayahe ditandatangani, banjur kok Tehran kudu "suci saka paus"? .. Lan nolak cara mung dipercaya kanggo nyegah strategis mungsuh ?
      1. 0
        Juli 12 2021
        Miturut cara, ing konteks iki, aku ora bakal kaget yen, rauh, nangis wiwit krungu saka Kiev sing mantan United Ukraina, banget, "bisa mikir" babagan pembangunan lan produksi "senjata nuklir dhewe. "

        "Mikir", dheweke mesthi bisa, nanging ora liya ...

        Kanggo upaya apa wae kanggo nerjemahake "rencana" dadi praktik bakal ditindhes kanthi cepet lan efektif dening Rusia, ngandelake preseden sing digawe suwene kepungkur lan sukses diuji kanggo kasus kasebut ing praktik dening Tel Aviv. "Supaya isin", Moskow, ing kasus kaya mengkono ing tapel watese, ora bakal ana apa-apa ... Lan nyuwun - kanggo mbujuk uga ...

        Yaiku, kanthi gampang lan tanpa peringatan, dheweke bakal mbanting (lan bakal mbanting ...) "tanpa kabar sadurunge", obyek apa wae sing paling ora ana tandha awal implementasine praktis saka "ambisi nuklir" saka Kiev overthrowers.
        1. +1
          Juli 12 2021
          Kutipan saka: ABC-schütze
          . "Supaya isin", Moskow, ing kasus kaya mengkono ing tapel watese, ora bakal ana apa-apa ... Lan nyuwun - kanggo mbujuk uga ...

          Aku bakal ngerti argumentasi iki ing tanggal 10 utawa 14. Nanging ing tanggal 21? Sawise padha didilat loro Netanyahu lan Erdogan?
      2. +1
        Juli 12 2021
        Kutipan saka: ABC-schütze
        Ora, Tehran nggawe keputusan sing bener. Lan ing Pyongyang, uga ...

        Ayo ngenteni Kyiv nggawe keputusan sing padha bener?
  11. +1
    Juli 12 2021
    Kanggo sing lali utawa ora ngerti.
    Persetujuan babagan program nuklir Iran diadopsi sawise luwih saka sepuluh taun negosiasi. Iki diwiwiti ing taun 2003 sawise negara-negara Barat nuduh Tehran ngembangake program nuklir militer. Rencana Aksi Komprehensif Bersama (JCPOA), minangka persetujuan kasebut kanthi resmi, diadopsi ing Juli 2015. Ing tangan siji, iki ditandatangani dening Iran, ing tangan liyane, dening enem mediator internasional: Amerika Serikat, Rusia, China, Great Britain, Prancis lan Jerman.

    Iran sarujuk kanggo matesi program nuklir minangka ijol-ijolan kanggo ngangkat sanksi. Panguwasa Iran ngekspor 98% uranium sing wis diperkaya ing luar negeri (diijini tetep ora luwih saka 300 kilogram), nyuda jumlah centrifuge kanggo pengayaan uranium saka 20 dadi XNUMX, ora ngasilake uranium sing diperkaya sing digunakake kanggo senjata nuklir, lan ngidini. inspektur saka Badan Tenaga Atom Internasional kanggo mlebu negara kasebut. Energi (IAEA).

    Minangka ijol-ijolan kanggo kesepakatan kasebut, Dewan Keamanan PBB, Amerika Serikat lan Uni Eropa sebagian ngilangi sanksi marang Iran, amarga negara kasebut bisa ngedol minyak ing pasar internasional lan nggunakake sistem finansial global kanggo perdagangan. Kajaba iku, luwih saka $ 100 milyar aset asing Iran ora beku.

    1. 0
      Juli 12 2021
      Kutipan: A. Privalov
      Kanggo sing lali utawa ora ngerti.

      Lan kabeh bodyaga iki diwatesi kanggo 15 taun, i.e. ing 2030, Iran bisa resmi miwiti Manufaktur senjata nuklir, nalika iku durung mandheg dina.
  12. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"