"Dianyari" Iran, IAEA lan uranium palsu

9

Nganti saiki, ora apik banget


Ing dina sing bakal teka, program nuklir Iran bakal dibahas maneh ing Wina. Lan bebarengan karo, kaya sing dikarepake, kesepakatan nuklir sing kondhang, amarga para wartawan wis suwe diarani JCPOA, sing diarani rencana aksi komprehensif gabungan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, JCPOA diadopsi ing taun 2015, nalika Barack Obama ngrampungake jabatan presiden kaping pindho ing Gedung Putih. Lan wakile ora liya yaiku Senator Delaware Joseph Biden sing sukses.



Rencana kanggo ngangkat sanksi paralel marang Iran lan implementasine program nuklir tentrem priori kasebut banjur diarani JCPOA utawa, luwih gampang, "kesepakatan nuklir". Nyatane, iki minangka skema 6 + 1, ing ngendi Iran siji-sijine sesambungan karo limang anggota permanen Dewan Keamanan PBB - Rusia, China, Amerika Serikat, Inggris Raya lan Prancis, uga Jerman, sing banjur gabung.

Nanging ing pirang-pirang sumber lan media, "kesepakatan nuklir" isih katon luwih asring ing format 5 + 1, tanpa njupuk menyang akun Jerman, sing gabung karo mungsuh utawa mitra Iran mung ing tahap negosiasi pungkasan. Iki, bebarengan karo sawetara masalah liyane, ngidini propaganda Iran semi-resmi kanggo ngganti skema 5 + 1 kanthi 3 + 3 kanthi XNUMX + XNUMX, kanthi siji stroke nulis China lan Rusia minangka sekutu Republik Islam.

Program nuklir Iran, selaras karo JCPOA, kudu fokus khusus ing energi nuklir, riset lan proyek medis, ditambah karo rencana kanggo desalinasi banyu laut, aku kudu ngomong, sing gedhe banget.


Ora ana rahasia manawa implementasi JCPOA ana ing ancaman sawise demarche administrasi mantan Presiden Donald Trump. Nanging, kalkulasi yen tingkat negosiasi Joseph Biden sing luwih dhuwur bakal mbantu bali menyang JCPOA mung sebagian bisa dibenerake nganti saiki.

Nanging, ketoke, ora mung Washington sing kudu disalahake, nanging uga pamrentah anyar ing Tehran, sing meh ora nggumunake. Radikal Iran, salah sijine pimpinane, Ibrahim Raisi, kanthi gampang menang ing pemilihan presiden tanggal 18 Juni, ora nate ndhelikake yen dheweke bakal bali menyang JCPOA sanalika Amerika Serikat bali menyang implementasine.

Ora angel mangertos posisi resmi Iran, miturut sanksi, dheweke ngrancang kanggo nggayuh tonggak sejarah ing program nuklir sing mung bisa diimpi-impi ing kahanan implementasine JCPOA sing ora ana pitakonan.

Persentase lan aksen


Penarikan AS saka perjanjian nuklir Iran ing 2018 ora nindakake tekanan nyata marang Iran. Ya, iki ngidini pamrentahan Donald Trump ora mung ngetrapake sanksi langsung marang Republik Islam, nanging uga ngancam kabeh jagad kanthi sanksi ekstrateritorial. Ing kasus kerjasama karo Iran.

Apa kabeh iki mimpin kanggo kondhang. Kaping pisanan, sawetara perusahaan Eropa Barat mbatesi program kasebut ora mung ing Iran, nanging ing kabeh wilayah. Antarane liyane, iki difasilitasi dening eskalasi konflik ing Suriah. Kerjasama nuklir karo Iran tetep relevan mung kanggo China lan Rusia, sing terus mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir anyar lan pusat riset ing Bushehr.


Asil pemilihan presiden ing Iran, sing ditindakake tanggal 18 Juni 2021, uga bisa dianggep minangka reaksi marang posisi Washington. Presiden Moderate Hassan Rouhani, sing bakal enggal ninggalake jabatane, ora melu, lan calon liyane mung ora bisa nentang apa-apa karo Raisi radikal.


Kepala resmi Republik Islam anyar (digambarke) sadurunge dianggep minangka pewaris pimpinan spiritual Iran, Ayatollah Ali Khamenei, lan minangka wakil saka Asosiasi Pendeta Militan. Lan iki mung organisasi Islamis rada kurang radikal tinimbang sing ora adhedhasar ing Iran, nanging ora langsung didhukung dening iku.

Ana rasa wedi yen konservatif Iran, sing ora duwe saingan serius ing kamp para reformis, bisa uga nolak JCPOA, nanging meh sanalika sawise menang pemilu, Ibrahim Raisi nggawe statement sing penting banget babagan perkara iki. Ing blok dokumen kabijakan manca ing situs web resmi, kasebut kanthi khusus nyatakake yen pamrentah I. Raisi "bakal bisa ngasilake JCPOA menyang lintasan asline."

Ayo kula ngelingake yen durung suwe, para ahli IAEA - Badan Tenaga Atom Internasional paling kaget amarga kerja ing pabrik Natanz, ing ngendi 2,4 kg uranium sing diperkaya nganti 60% diprodhuksi. Kanggo akeh, kahanan kasebut katon ora ana pengarep-arep, utamane wiwit wulan April syarat persetujuan Iran karo IAEA babagan kontrol program nuklir wis kadaluwarsa (Yagene Iran butuh uranium kuwi. Apa kemungkinan urip maneh "kesepakatan nuklir").

Ing dina iku, kita ngelingake yen para ahli organisasi wis ilang akses menyang data lan gambar fasilitas nuklir Iran. Nalika kontrol bakal dibalèkaké, iku ora tanggung cetha, nanging malah banjur ahli rightly nyatet sing kesimpulan bab kamungkinan nyata Iran kanggo nampa rumiyin enriched. gudang senjata uranium ing IAEA uga bisa digawe kanthi alasan ora langsung. Kalebu, contone, babagan volume desalinated lan banyu murni ekstra sing ditampa.

Bali menyang Tehran


Saiki, topik kasebut sacoro prakteke ora nampa pangembangan, sanajan umume, miturut ahli IAEA, Iran ora duwe uranium sing sithik banget ing tingkat sing beda-beda. Kita ngomong babagan luwih saka telung ewu kilogram uranium. Iki 16 kaping luwih saka volume sing diwenehake ing JCPOA 2015.

Dipercaya manawa iki "prasaja" bali menyang syarat asli kesepakatan kasebut dadi masalah. Sauntara iku, sawetara media wis nglaporake yen wakil Iran ing rembugan ing Wina wis luwih saka sepisan, sanajan ora resmi, nyatakake yen bali Amerika Serikat menyang JCPOA bakal tegese bali Iran langsung menyang syarat-syarat kesepakatan lawas.

Penting yen saiki diskusi utamane babagan rencana Iran kanggo ngasilake piring silicide nggunakake uranium sing diperkaya 20%. Tehran wis bola-bali nyatakake yen silicide bakal diprodhuksi sacara eksklusif kanggo tujuan tentrem.

Pernyataan pungkasan kasebut ditindakake tanggal 8 Juli dening wakil Menteri Luar Negeri Iran, Said Khatibzadeh. Miturut dheweke, kita ngomong babagan produksi obat-obatan radioaktif, lan produksie ora mbantah apa wae perjanjian babagan nonproliferasi senjata nuklir.

Nanging, media Barat bubar nglaporake, kanthi referensi langsung menyang laporan kepala IAEA Rafael Grossi, manawa Iran wis ngandhani agensi kasebut babagan rencana ngasilake logam uranium sing diperkaya 20% ing laboratorium ing Esfahan. Tujuan proses kasebut banjur saka sisih Iran diarani produksi bahan bakar kanggo reaktor riset.

Nanging, kontradiksi teknis ora ngganti inti saka perkara kasebut. Kita ora ngomong babagan uranium kelas senjata, lan ora sengaja rencana kasebut diterangake ing laporan IAEA minangka proses rumit lan multi-tataran. Iran mbutuhake wektu sing suwe kanggo ngasilake logam uranium sing diperkaya.

Iki minangka ciri yen Amerika Serikat meh ora ngomong babagan pakaryan ing bidang nuklir Iran, sing negesake manawa dheweke durung nolak keputusan sing ditindakake dening administrasi Donald Trump ing taun 2018. Ing wektu sing padha, saka Washington, kanggo nanggepi posisi Teheran sing jelas yen mung kudu dadi persetujuan nuklir, dheweke ajeg ngelingake prasyarat kanggo bali menyang JCPOA.

Kahanan kasebut wis dingerteni, lan penolakan Iran kanggo ndhukung sawetara organisasi teroris sing beroperasi ing wilayah kasebut ora ana ing dhaptar. Praktis kanggo nanggepi panjaluk AS, Duta Besar Iran kanggo Suriah Mehdi Sobhani ngandika sakcepete sawise pemilihan presiden ing Iran. Sesuai karo praktik sing diadopsi ing negarane, diplomat kasebut wiwit kanthi kasar:

"Ora ana sing bisa mengaruhi kabijakan konsisten Iran menyang wilayah kasebut lan kabeh sumbu perlawanan."

"Dianyari" Iran, IAEA lan uranium palsu

Duta Besar nandheske yen rembugan ing Wina antarane Iran lan Kulon mung masalah nuklir lan ora bakal mengaruhi support materi lan moral kanggo sabab saka Palestina.

Sobhani nuding metu sing privasi manca Republik Islam Iran punika

"Kabijakan tetep ing sumbu perlawanan lan dhukungan kanggo perlawanan, lan diskusi sing ditindakake ing Wina babagan persetujuan nuklir mung fokus ing persetujuan nuklir."
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    Juli 15 2021
    Aku mikir yen ora ana sing nglawan energi nuklir lan obat-obatan ing Iran, nanging ora bakal ana wong gila sing ngidini dheweke bisa nguwasani senjata nuklir.
    1. +5
      Juli 15 2021
      Nanging ana wong edan sing nyurung Iran menyang iki. Iran netepi perjanjian kasebut, kenapa kudu nindakake kabijakan pemerasan lan ancaman?
    2. -1
      Juli 15 2021
      Inggih, AS nindakaken. Pancen angel golek wong sing luwih edan. Entuk senjata anyar lan nyoba senjata kasebut kanthi ngrusak kutha lan mateni warga sipil.
    3. -1
      Juli 15 2021
      Israel terus-terusan nentang persetujuan karo "rezim algojo berdarah."
      Pamrentahan Joe Biden pengin kesepakatan kasebut bali, nanging loro-lorone nuntut sing liyane nggawe langkah pisanan.
      1. 0
        Juli 15 2021
        Kutipan saka knn54
        Israel terus-terusan nentang persetujuan karo "rezim algojo berdarah."

        Yahudi Israel terus-terusan ngowahi tanggane
        algojo getih
        banjur padha perang karo wong-wong mau, dheweke (Yahudi Israel) duwe perjuangan kabeh urip ...
  2. 0
    Juli 15 2021
    Kepala resmi Republik Islam sing anyar (gambar)

    Ing foto - Raisi. Lan pejabat, nanging uga ora resmi, kepala Iran yaiku imam.
    Artikel 57 Konstitusi Republik Islam nyatakake:
    "Administrasi Republik Islam Iran ditindakake dening kekuwatan legislatif, eksekutif lan yudikatif, kang fungsi ing kontrol saka aturan mutlak imam (velayat-e faqih) miturut Artikel Konstitusi ing ngisor iki.

    Cukup - kepala imam, lan raisi ... Badut. Dirancang kanggo nyenengake wong akeh. Lan sapa sing bakal dipilih ing kana, Raisi sing jenggot, lik Raisa, nganggo sandal sing diidak-idak, utawa kucing Raika .... Dadi ora preduli, babagan distribusi kekuwatan nyata ing negara. Mung .... Acarane kudu diterusake, cepet-cepet acarane, ana badut anyar ing sirkus kita. lol
  3. +1
    Juli 15 2021
    Inggris lan AS nggawe Iran kaya saiki kanthi mateni presiden sing dipilih kanthi sah. Kabeh kanggo kamakmuran saka British Petroleum. Shah dikunjara, nanging ora suwe. Wong Pèrsi mbuwang maling, nanging ora lali sapa sing nandur.
    Lan saiki AS kepengin setuju karo Iran saka posisi kekuwatan, lan malah ngajari carane urip? Wong Persia nganggep awake dhewe minangka wong tunggal luwih saka rong ewu taun.
    Aku mung bakal bungah yen Iran duwe 10-15 warheads.
    1. 0
      Juli 15 2021
      Kutipan saka demiurge
      Aku mung bakal bungah yen Iran duwe 10-15 warheads.

      Ora kabeh gampang banget lan ora jelas karo Iran.
      Apa Rusia butuh Iran sing kuwat banget?
      Apa Iran minangka sekutu Rusia sing ora bisa dibantah?
      ...proyek sepur antarane Iran lan China bali menyang agenda. Sampeyan kudu ngliwati wilayah Kyrgyzstan lan Tajikistan, sing diusulake kanggo nggunakake standar "Eropa" saka gauge sepur. Proyek iki bisa nggambar maneh peta geopolitik kabeh wilayah.

      Apa sing bakal kelakon yen proyek kasebut isih didol? Asia Tengah bakal luwih adoh saka Rusia ...
      1. +1
        Juli 15 2021
        Kutipan saka doccor18
        Apa Iran minangka sekutu Rusia sing ora bisa dibantah?

        Kita, kaya kanggo Iran, "Syaitan Cilik", lan bakal tetep ...
        Wong Persia utawa Yahudi Israel ora bisa dipercaya ... yen padha mateni siji liyane, ora bakal luwih ala kanggo kita ...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"