Pembangkang kita setya marang tujuan Marx-Engels-Lenin-Stalin-Mao

95
Pembangkang kita setya marang tujuan Marx-Engels-Lenin-Stalin-Mao

Huruf Cina ing gaya Rusia


Saiki, sawetara wong ngelingi kerjasama sing wis suwe lan ora dikarepke, lan banget cedhak karo para pembangkang Soviet - mesthine, anti-komunis langsung, karo dogmatis Maois saka China.

Apa sing dadi kesaksian?



Ing jaman Soviet, singkatan "NTS", adoh saka cetha kanggo kabeh wong, iku soko saka ajrih kanggo warga hukum-abiding. Kaya omah penerbitan sing dikontrol NTS Posev kanthi majalah kanthi jeneng sing padha, Voice of America, utawa layanan BBC Rusia (VVS) kanthi program sing populer banget Looking from London.

Nanging kanggo dissidents ngarep-thukul karo lencana Komsomol ing chests "label" kuwi minangka pitunjuk - apa kanggo ngrungokake lan ngendi kanggo maca. Ing mratelakake panemume, ikatan sing ora bisa dipikirake antarane NTS lan Partai Komunis China ing awal 60-an nuduhake, pisanan kabeh, sing ekstrem konvergen. Sawise kabeh, Benito Mussolini uga teka saka Partai Komunis Italia, lan bebarengan karo Hitler, padha serius nimbang saben liyane "revolusioner sejati", ing kontras kanggo degenerate Stalin.

Ing pertengahan Juli 1961, kira-kira 1350 spesialis Soviet ditarik saka RRC, sing mung nggedhekake kampanye anti-Soviet "pro-Stalinis" Beijing. Iki dikirim sakcepete sawise rapat internasional Partai Komunis ing Moskow ing November 1960, ing ngendi Khrushchev ngluncurake serangan ngenyek marang RRC lan Albania.

Teka, kaya sing sampeyan ngerti, kanggo proposal Khrushchev sing sinis menyang Beijing karo Tirana

"Singkirake sisa-sisa wong sing wis mati iki, Stalin. Kita bakal ngirim ing gerbong khusus.

- sekretaris pisanan saka sapisan Leninis, lan banjur partai Stalinis, ngandika impudently.

Sauntara kuwi, ing konfrontasi antara Beijing lan Moskow, sing diwiwiti ing wiwitan taun 50-an lan 60-an abad pungkasan, pihak Cina sing nampa dhukungan sing kuat saka Serikat Buruh Rakyat. Sing padha - kondhang lan imigran, sing ana ing konvoi agresi Nazi marang USSR.

Lan kanthi tepat, kabeh diwiwiti ing taun 1961. Taun penerbangan Gagarin lan thaw. Lan taun pamitan pungkasan kanggo warisan Stalinis, nganti mbusak awak saka Mausoleum.

Ing defiance saka Kremlin


"NTS" sing kondhang wis mesthi ana hubungane karo politik, yen ora ana hubungane sacara politik, karo kolaborator "Vlasovites" lan kanca-kancane. Contone, kanthi tatanan Nazi saka Cossacks ing pimpinan Krasnov, Shkuro, Panvits Jerman lan Smyslovsky. Lan adoh saka ora sengaja NTS nampani posisi ideologi pro-Stalinis RRC ing konflik karo USSR.

Ora mungkin garis "NTS" kasebut ora dikoordinasi karo CIA lan intelijen Jerman Barat (BND), sing "melindungi" organisasi emigrasi kasebut saka paruh kapindho taun 1940-an (kanggo rincian liyane, ndeleng, contone, Baidalakov V. M. "Ayo Rusia diluhurake. Ayo jeneng kita musna…”, Memoir ketua NTS, 1930–1960. M., "Avoir consulting", 2002; Bloom W. (USA), "Killing Democracy: CIA and Pentagon Operations during the Cold War", M., Kuchkovo Pole, 2014).

Kanggo alasan sing jelas, Barat ora langsung, luwih tepat, saka dhukungan resmi kanggo posisi ideologi Beijing ing konfrontasi karo Moskow. Penekanan ana ing tekanan militer-politik USSR ing RRC. Lan ing pasulayan antarane Khrushchev lan Mao Zedong.


Mula, wiwit pertengahan 60-an, Barat lan, sing paling penting, Amerika Serikat, wis aktif nyengkuyung, utawa luwih cepet, hubungan politik lan, sabanjure, hubungan ekonomi karo Beijing kanthi basis iki (Amerika ngajak tumindak). Banjur China ora dianggep minangka pesaing potensial.

Nanging "NTS", miturut majalah "Posev" sing dirilis tanggal 16 April 1961 (No. 16), ndhukung kanthi lengkap konfrontasi ideologi antarane RRC lan USSR, kalebu malah ndhukung tuduhan Mao "babagan pengkhianatan Khrushchev marang sabab lan pranatan Stalin. ." Kita ngomong babagan materi strip "Monolithic split". Lan ing ngisor iki kepiye Posev kanthi anggun ngakoni kesahihan posisi Beijing:

"...Komunisme Khrushchev ing RRC dianggep minangka revisionis.

Inovasi revisionis saka kepemimpinan Khrushchev, sing dididik dening aspirasi kelas anyar saka borjuasi Soviet lan mulane nyalonake Khrushchev menyang jabatan utama ing panggonan Stalin, ngalami perlawanan serius ing CPC. Dadi saiki "tresna sedulur" antarane loro-lorone wis metu saka pitakonan."

Ing wektu sing padha, "kekuwatan utama posisi Komunis China ora amarga dheweke dadi master ing daratan China sing wiyar. Lan, ing ndhuwur kabeh, ing kabeneran ing hubungane karo Marxisme-Leninisme, ing pengabdian kanggo alam komunisme.

Apa sing bakal sampeyan tabur ...


Cetha yen kamulyan unik saka "NTS" ing alamat posisi Tionghoa ora ana tujuan kanggo mbela Marxisme-Leninisme, nanging kanggo ngrangsang konfrontasi Sino-Soviet. Sing ngerti, iku langgeng nganti taun pungkasan Uni Soviet lan meh dadi perang nuklir antarane wong-wong mau, pisanan ing 1969, lan banjur ing 1979 ...


Nanging, ing artikel Posev, emphasis uga ing geografi politik menang RRC:

"... China Komunis dudu Belarus utawa Polandia. Ana luwih akeh wong Tionghoa tinimbang Rusia, lan luwih akeh anggota PKC tinimbang anggota CPSU. Kabeh iki bisa dingerteni ing Beijing lan ing Moskow.

"Sowing" uga nyatakake dhukungan kanggo "Great Leap Forward", sing diwiwiti dening Mao Zedong ing taun 1959, supaya ekonomi ngluwihi USSR lan AS sajrone sawetara taun. Kaya sing sampeyan ngerteni, proyek iki gagal ing pungkasan taun 1961, sing nyebabake puluhan ewu wong mati kelaparan ing negara kasebut.

Nanging, paradoks, proyek iki ing NTS, ora tanpa leladen, disetujoni:

"... Kaya Stalin ing sawijining wektu ngrebut industrialisasi, kolektivisasi lan ngresiki, mula Mao Zedong saiki ngupayakake kebijakan "lompat maju". Sadurunge tumindak ing njaba, dheweke kudu ngganti kahanan ing njero negara kanthi radikal.

Kajaba iku, peran utama CPC ing gerakan komunis donya ora mung ditekanake, nanging uga disetujoni:

"... Mao Zedong lan PKC sing dipimpin dening dheweke tambah akeh dadi penjamin ora mung "prestasi sosialisme", nanging uga rencana komunis kanggo masa depan.

Ing tembung, Kulon kudu nyengkuyung konfrontasi Sino-Soviet kanthi biaya apa wae - sanajan kanthi promosi politik, ideologi lan ekonomi Beijing.

Sing cukup sukses, kaya sing ditampilake ing telung dekade pungkasan saka eksistensi USSR.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

95 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    Juli 14 2021
    Benito Mussolini minangka anggota Partai Komunis Italia

    Nyatane, dheweke saka Partai Sosialis Italia ... Mussolini kayane dibuwang saka ngendi .. Lan partai kasebut dudu komunis kurang ajar, komunis dibuwang saka kono ing taun 1921 ..
    1. +3
      Juli 14 2021
      Umumé, yen sampeyan njupuk conto sing komunis, sing ora, ana akèh fun. Para Makhnovists, nyatane, komunis. Anarkis ana ing minoritas ing kono. Orwell minangka komunis, sanajan dheweke nganggep awake dhewe minangka Trotskyists, malah Trotsky ngirim dheweke menyang jarak kasebut))) POUM sing, sing loro-lorone ditembak kanthi seneng ing Spanyol)
      1. 0
        Juli 14 2021
        ...Saiki, sawetara wong sing ngelingi kerjasama sing wis suwe lan ora dikarepke, lan banget cedhak karo para pembangkang Soviet - mesthine, anti-komunis langsung, karo dogmatis Maois saka China.
        Apa sing dadi kesaksian?


        ... paling kamungkinan sing kanggo dissidents, amarga padha banget irreconcilable kanggo gagasan lan panemu wong liya, pamireng mesthi dibutuhake sing bakal setuju kanggo "padhang" pengadilan lan bantuan karo dhuwit.
      2. +4
        Juli 14 2021
        Makhnovists - nyatane - komunis
        Yen bapak kaget karo omonganmu...
        1. +1
          Juli 14 2021
          Kepala staf Tentara Revolusioner Pemberontak Ukraina, Belash, sing, kanthi cara, Makhno dibusak saka komando sapisan lan dikirim kanggo ngoyak pitik - sapa? Anarkis? Ora malah cedhak - Bolshevik yakin. Iki kanggo sampeyan minangka conto. Sing sing ora njupuk ing asas - iki nasionalis, Petliurists) Malah putih - kadhangkala, kanggo posisi ngisor, nanging ora iki, amarga Banderlog Makhno ora seneng)))
          1. +3
            Juli 14 2021
            Kepiye carane nulis anarko-komunis minangka komunis hi Dadi nulis Makhno menyang Bolsheviks lawas ...
            1. -1
              Juli 14 2021
              Malah males mbantah. Portal Makhno dot ru - bebarengan karo dokumen
              1. -6
                Juli 14 2021
                Ora malah cedhak - Bolshevik yakin

                Malah males mbantah. Portal Makhno dot ru - bebarengan karo dokumen

                BELASH Viktor Fyodorovich
                (1893, desa Novospasovka, distrik Berdyansk provinsi Tauride - 24.1.1938/XNUMX/XNUMX, Kharkov).
                Anarkis. Saka wong tani. Pendhidhikan dhasar. Supir uap. Wiwit taun 1908 - anggota saka klompok Novospasovskaya anarkis-komunis
                terus, lucu banget ngguyu
                1. +4
                  Juli 14 2021
                  Kutipan saka smaug78
                  terus, lucu banget

                  Aku pitutur marang kowe - padha mulang kanggo nyetak, padha ora mulang maca. Apa ana multibook?
                  Dheweke nuntut mungkasi kritik marang Bolshevik lan konsentrasi kabeh upaya para pemberontak lan anarkis ing ngarep nglawan A. I. Denikin.

                  Ing musim semi 1919, sikap B. marang pamaréntahan Soviet dicethakaké ana ing penolakan kanggo nglawan karya komisaris politik Bolshevik ing antarane unit Makhnovist, ing proposal kanggo nggunakake sistem registrasi militer negara lan kantor enlistment kanggo nyepetake. munggah mobilisasi menyang pasukan pemberontak. Nalika ing awal Juni Bolsheviks nyuwil aliansi militèr karo Makhnovists, kanggo mulihake ngarep revolusioner united, B. nandheske ing aman saka Makhno saka komando lan rekonsiliasi karo pamaréntah Soviet ing sembarang biaya.

                  Mulane, aku rampung mbuwang manik
                  1. -7
                    Juli 14 2021
                    Ora malah cedhak - Bolshevik yakin.

                    Anarkis..
                    Aku ngomong terus, lucu banget ngguyu Utamane pipi puffy lan grunts ing jeruk lol
            2. +1
              Juli 15 2021
              Kutipan saka smaug78
              Kepiye carane nulis anarko-komunis minangka komunis hi Dadi nulis Makhno menyang Bolsheviks lawas ...

              Anarkis iku komunis. Trotskyists uga - nanging, klasik, miturut Engels lan Marx))
              Bolshevik iku sosialis-statistik. hi
              1. +1
                Juli 15 2021
                Kutipan saka Krasnodar
                Bolshevik - negarawan sosialis

                Piye wae, sampeyan bisa ngowahi Bolshevik dadi negarawan! ngguyu
                1. -1
                  Juli 15 2021
                  Mbangun isme apa wae ing sawijining negara hi ))
                  1. +1
                    Juli 15 2021
                    Ya, aku ora bakal nelpon negarawan Bolshevik, nanging komunis, ya! VKP (b) - Iosif Vissarionovich ora ambigu njupuk Bolsheviks dhisik menyang kurung, lan banjur digawa metu kaya suket!
                    hi
                    1. -1
                      Juli 15 2021
                      Ora setuju - persis ngelawan. Stalin minangka Bolshevik lan juru wicoro pendapat mayoritas, amarga dheweke njupuk kekuwatan, lan negarawan. Nanging komunis, ing babagan panyebaran revolusi donya menyang negara industri - ora. ))
                      1. 0
                        Juli 15 2021
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Stalin minangka Bolshevik lan juru wicoro pendapat mayoritas

                        ngguyu Inggih, kancaku, mayoritas inert ... wong-wong sing nggambar, ngendi sampeyan nguripake, iku menyang kono!
                        Umumé, Bolsheviks dirusak dening panggilan Lenin, miturut telpon iki, puluhan ewu buruh teka ing partai, sing Karl lan Marx minangka siji lan wong sing padha, lan Slava Kpss dudu wong! Stalin main iki, nggawe macem-macem bonus kanggo anggota partai anyar! Trotsky, penyelenggara Revolusi Oktober, penyelenggara Tentara Merah, pemenang Perang Sipil lan pesaing pertama Stalin kanggo tahta ... kanca-kanca, kenapa wong-wong padha kaliren? Nah, iki kehancuran Kawan. Stalin. Ora kanca, iku salah Trotsky!!! Ya mbuh!!!! Opo kowe wong loro rai!!! Pati kanggo asu Trotsky!!!
                        We kudu bantuan kanggo perang, kita ngirim Kaganovich kanggo mrentah Ukraina, Kaganovich ing saperangan saka taun digawe Ukraina rampung setya marang Stalin! Lan ing ngendi para Bolshevik-Leninists Kirkizh, Chubar, Shumsky? Lan konco Zinoviev, Kamenev lan associates liyane saka Ilyich gedhe? Lan kabeh! Partai saiki wis beda ... wah oke .. kita bakal nggantung potret Lenin supaya wong ora grundel ... nanging bebarengan karo Stalin .. ing potret.
                      2. -1
                        Juli 15 2021
                        Inggih, kancaku, mayoritas inert ... wong-wong sing nggambar, ngendi sampeyan nguripake, iku menyang kono!

                        Partai mayoritas, ora populer))
                        Umumé, Bolsheviks dirusak dening panggilan Lenin, miturut telpon iki, puluhan ewu buruh teka ing partai, sing Karl lan Marx minangka siji lan wong sing padha, lan Slava Kpss dudu wong! Stalin main iki, nggawe macem-macem bonus kanggo anggota partai anyar!

                        Iki mengko - ing wiwitan dheweke mirsani, ngrungokake lan ngrumusake apa sing dikarepake mayoritas ing kongres lan rapat liyane.
                        Trotsky, penyelenggara Revolusi Oktober, penyelenggara Tentara Merah, pemenang Perang Sipil lan pesaing pertama Stalin kanggo tahta ... kanca-kanca, kenapa wong-wong padha kaliren? Nah, iki kehancuran Kawan. Stalin. Ora kanca, iku salah Trotsky!!! Ya mbuh!!!! Opo kowe wong loro rai!!! Pati kanggo asu Trotsky!!![

                        Lho, ya kaya ngono
              2. 0
                Juli 15 2021
                Anarkis iku komunis
                Lan sing endi: anarko-sindikalis, anarko-kapitalis, anarkis individu? Dear, pisanan sampeyan ngerti definisi apa anarkisme lan apa komunisme, lan banjur nggawe statements. Banjur cobra wis ngaco rampung nglirik
      3. -2
        Juli 15 2021
        Kutipan saka Cowbra.
        Umumé, yen sampeyan njupuk conto sing komunis, sing ora, ana akèh fun. Para Makhnovists, nyatane, komunis. Anarkis ana ing minoritas ing kono. Orwell minangka komunis, sanajan dheweke nganggep awake dhewe minangka Trotskyists, malah Trotsky ngirim dheweke menyang jarak kasebut))) POUM sing, sing loro-lorone ditembak kanthi seneng ing Spanyol)

        Dadi anarkis iku komunis, lan nyata))
    2. 0
      Juli 14 2021
      Nanging (mungkin ora ing wangun asline) NTS wis slamet nganti saiki. Posev Publishing House ngancik 2020 taun ing pungkasan taun 75.
      Dheweke simpati karo diktator Portugis sing misuwur, António Salazar, sing nyoba nindakake sawetara bentuk solidarisme ing Portugal. Ana sing padha (sanajan ora cukup) karo gagasan Mussolini babagan negara perusahaan.
    3. 0
      Juli 14 2021
      Khrushchev ora pengkhianat, ing pangertèn klasik (kaya putrane), nanging mung rampung, nanging banget licik, duh .. chok, cedhak ing pikiran kanggo Ukrainians bener - Aku ora weruh apa-apa ngluwihi sandi farm, kang aku bisa ' Aku ora ngerti kene - katon ing Ukraina modern - kaya Banderstat, nanging kanthi sentuhan thaw - sawetara 30 taun ing daya, eka ora katon - lan banjur karo umpluk ing tutuk padha mbuktekaken sing kita beda, beda, amarga modern lan ora banget Ukrainians, kadhangkala ing Swedia, banjur ing Jerman, banjur ing Turki, lan saiki ing Anglo-Saxon ngapusi mudhun lan ngapusi kabeh wektu! Ora ana gen kenegaraan! Wong-wong-iring-kaya wong Bulgaria utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, Balts, dening Gusti Allah?! ngguyu
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kajaba iku, kajaba Yanukovych, sing ing perkembangane mandheg ing tingkat gopnik squishy!
      2. +8
        Juli 14 2021
        Kutipan: Zyablitsev
        Khrushchev ora pengkhianat, ing pangertèn klasik (kaya putrane), nanging mung rampung, nanging banget licik, duh .. chok, cedhak ing pikiran kanggo Ukrainians bener - dheweke ora weruh apa-apa luwih saka farm, apa ora paham kene-

        Dheweke ora doo...chok! Dheweke bajingan! karusakan saka USSR wiwit karo wong, amarga wong ilang iman ing CPSU, stratification cetha wiwit, emergence saka "Elite" lan rampokan saka negara.
        1. 0
          Juli 14 2021
          hi Sampeyan nang endi wae tengen ing taksiran, nanging isih aku sing ya, scoundrel, nanging isih ora saka meanness, nanging saka licik lan stupidity!
        2. +1
          Juli 15 2021
          Quote: Egoza
          Iku miwiti karusakan saka USSR

          Karusakan USSR wiwit ing pungkasan 40s, nalika "Stalinis setya", looking ing singa tuwa, wiwit perjuangan reged kanggo tahta Kremlin ... menang paling kuat lan licik. ya
    4. +1
      Juli 15 2021
      Kutipan saka paul3390
      Benito Mussolini minangka anggota Partai Komunis Italia

      Nyatane, dheweke saka Partai Sosialis Italia ... Mussolini kayane dibuwang saka ngendi .. Lan partai kasebut dudu komunis kurang ajar, komunis dibuwang saka kono ing taun 1921 ..

      Dheweke simpati karo komunis lan Bolshevik Soviet ing awal 20-an. Ora maneh.
  2. +5
    Juli 14 2021
    Sing cukup sukses, kaya sing ditampilake ing telung dekade pungkasan saka eksistensi USSR.
    . Sampeyan bisa ngrembug, nganggep kanthi cara sing beda-beda, nanging kedadeyan / kasunyatan, ambruk negara cilik kasebut ora dadi papan!
    Kepriye kedadeyane??? Ana luwih saka siji alasan, nanging cetha yen dheweke nyoba banget saka njaba, lan saka njero dheweke "makarya" ora kurang ....
    1. +7
      Juli 14 2021
      Mungsuh komunis malah ora perlu disalahake, dheweke dhewe ngakoni apa sing diakoni minangka kejahatane, saben-saben dheweke pengecut nyalahake wong liya amarga tumindake dhewe. Ha, malah ing ngendi iku ora perlu.
      Mulane padha ora kudu ngakoni yen sawise Revolusi Oktober nggawe tentara bersenjata kanggo perang nglawan Bolsheviks kanggo nggulingake wong-wong mau? Ora, padha cowardly whipped ing unison sing iku dudu wong-wong mau, nanging Bolsheviks sing ngeculaké Perang Sipil, kang padha ngakoni piyambak sing ngeculaké perang ing Rusia minangka angkara.
      Mangkono uga karo penyitaan lan dismemberment saka USSR menyang negara kapisah, padha dhewe ngakoni iki minangka Kadurjanan marang USSR lan wong Soviet, nalika padha cowardly nyalahke komunis lan panyengkuyung, malah Lenin.
      1. -4
        Juli 14 2021
        ... dheweke nggawe tentara bersenjata ...

        Irina tresna , nanging tentara ora bersenjata? eseman
        1. 0
          Juli 15 2021
          Ana konsep kayata "tentara buruh", "front buruh", "tentara penggemar" ..... hi
          1. 0
            Juli 15 2021
            Mulane padha ora kudu ngakoni yen sawise Revolusi Oktober nggawe tentara bersenjata kanggo perang nglawan Bolsheviks kanggo nggulingake wong-wong mau?

            Dadi mungsuh komunis nggawe tentara penggemar bal-balan kanggo nggulingake Bolshevik?
            Nanging... Nyuwun
            1. -1
              Juli 15 2021
              ora perlu nyoba kanggo mbandhingaké kandel karo alus. Sampeyan takon -
              Irina tresna, nanging tentara ora bersenjata? mesem
              Aku mangsuli (kanggo paraphrase) - "tentara ora tansah nomer tartamtu saka wong karo gegaman." Lan .. apa hubungane Bolshevik lan mungsuhe?
              1. 0
                Juli 15 2021
                . Lan .. apa hubungane Bolshevik lan mungsuhe?

                Kanthi iki, ora kanggo aku, nanging kanggo Irina. Dheweke bakal nerangake kabeh marang sampeyan.
        2. +1
          Juli 15 2021
          Kutipan: Kucing Laut
          ... dheweke nggawe tentara bersenjata ...

          Irina tresna , nanging tentara ora bersenjata? eseman

          Sugeng Konstantin! hi Apa sampeyan mikir Bolshevik iku komunis? Aku ora))
          1. +1
            Juli 15 2021
            Ya, aku ora nganggep sapa wae, aku ora peduli karo dheweke
            1. 0
              Juli 15 2021
              Ayo - bagean mulya saka sajarah kita hi
              1. +1
                Juli 15 2021
                "Riwayat penyakit"
                Ditandatangani: dhokter Rabinovich. ngguyu
                1. 0
                  Juli 15 2021
                  Luwih elek - Carla Marla negatif ngguyu
                  1. +1
                    Juli 15 2021
                    Apa iku super-Yahudi?
                    Iki nalika wong Yahudi ngadegake tugu kanggo wong Yahudi liyane ing alun-alun sing dijenengi miturut jeneng wong Yahudi katelu. ngguyu

                    Nyatane, ana luwih akeh.
                    Sculptor - Lev Kerbel; arsitek - R. A. Begunts, N. A. Kovalchuk, V. G. Makarevich, V. M. Morgulis.
                    1. 0
                      Juli 15 2021
                      Kepiye babagan wilayah kasebut? ))
                      1. +1
                        Juli 15 2021
                        Apa sampeyan ngelingi jeneng sepisanan Yasha Sverdlov?

                        Ing sisih kiwa ing foto ana Hotel Metropol.
                      2. 0
                        Juli 15 2021
                        Dheweke ora ngganti jeneng mburi ngguyu
                        Apa Revolusi Yahudi?
                      3. +1
                        Juli 15 2021
                        Bapakne, pedagang Miraim-Movsha Izrailevich Gauhmann, karo garwane Elizaveta Solomonovna, pindhah saka Pale of Settlement menyang telenging Rusia lan manggon ing Nizhny Novgorod, ing ngendi dheweke mlebu minangka tukang kanthi jeneng Movsha Sverdlin, ngowahi.

                        Lan neraka ngerti sapa dheweke, Revolusi, siji tembung - cah wadon. ngguyu
                      4. +1
                        Juli 15 2021
                        Rama - Mikhail (Moses [3], Movsha [4] [5]) Izrailevich Sverdlov (tilar donya ing taun 1921) - minangka tukang ukiran, lan uga duwe bengkel percetakan lan percetakan.

                        Pedevikia hi
                      5. +1
                        Juli 15 2021
                        ya. Nanging bener. Nyuwun
                      6. +1
                        Juli 15 2021
                        Oalah, muga-muga kabeh komunis Yahudi minangka turunan saka wong tuwane sing metu saka kemiskinan Pale of Settlement minangka balung kesed. ))
                        Ora ana wong miskin ing antarane para ideolog
                      7. +1
                        Juli 15 2021
                        Iki bab bebaya pendidikan. ngguyu
                      8. +2
                        Juli 16 2021
                        ngguyu
                        Lan iki uga))
                        Pitakonan liyane yaiku komplotan wong tuwa sing sibuk nggawe mbah-mbah ing nggedhekake anak-anake
                        Aku ora ngomong yen komunisme iku ala, ora, mung apa wong-wong iki padha karo proletariat, contone ... Nyuwun
                      9. +1
                        Juli 16 2021
                        ... apa wong-wong iki padha karo proletariat, contone ... request

                        Padha karo iki:
                        Lingkaran para revolusioner iki sempit. Padha banget adoh saka wong
                      10. +1
                        Juli 16 2021
                        Ng iki wis dijamin support sudhut kanggo awake dhewe - malah ing Course saka muter
                      11. +1
                        Juli 16 2021
                        Wong-wong wis kesel perang, malah ing pinggiran, wong tani tansah ngimpi ngrampog bendarane, lan sapa sing dadi pimpinan ing kono, umume ora peduli.
                      12. +1
                        Juli 16 2021
                        Aku setuju - padha ngrebut daya ing wektu
          2. 0
            Juli 15 2021
            VKP(b) - kang tegese "Partai Komunis Kabeh-Union (Bolsheviks)". Ana uga "Mensheviks" (yaiku minoritas)
      2. -3
        Juli 14 2021
        Carane t t t t aneh. Aku ora ndemek, aku ora digatèkaké, Schaub ora kelet, supaya ora, padha clung maneh.
        Dheweke bakal nulis sing cerdas, nanging ora, ora diwenehi ....
        Lan sapa sing milih IT minangka komentator sing paling apik, dadi misteri kanggo aku, sing didhelikake ing pepeteng.
        Ing topik .... ora, ora ana gunane kanggo mbantah, ora aneh.
        1. 0
          Juli 14 2021
          Ya nuwun sewu, aku wis suwe lali - sapa sing nyemburake aku. Lan iki sampeyan, ternyata. ngguyu
          1. -1
            Juli 14 2021
            Eling ... lali, aku ora kasengsem.
      3. +5
        Juli 14 2021
        Kutipan saka tatra
        Mangkono uga karo penyitaan lan dismemberment saka USSR menyang negara kapisah, padha dhewe ngakoni iki minangka Kadurjanan marang USSR lan wong Soviet, nalika padha cowardly nyalahke komunis lan panyengkuyung, malah Lenin.

        Ya, iku Lenin sing pengin nuduhake yen "Tsar Rusia minangka pakunjaran bangsa", mula dheweke nggawe Ukrainia lan liya-liyane ... Iki minangka republik USSR muncul. kang "turun sukur" ngrusak kabeh monumen. I.V. Stalin nglawan iki, nanging ing wektu iku dheweke ora duwe bobot politik kanggo mbela sudut pandang. Dadi bakal dadi Sosialis Federatif Rusia ... lan kita ora bakal ngerti kasusahan
        1. +3
          Juli 14 2021
          Quote: Egoza
          Dadi bakal dadi Sosialis Federatif Rusia ... lan kita ora bakal ngerti kasusahan

          Elena, kenapa sampeyan mikir yen sedhih ora bakal ngerti yen ora ana perpecahan? Federasi wis dadi divisi .. lan karo kakuwasan witjaksono, kaya republik .. Divisi menyang republik perlu ing wayahe sajarah. .lan asli. .sing umume ..nanging komunis main iki, kanggo nyawiji lan ningkatake komunisme. Pitakonan liyane yaiku wiwit jaman biyen, wong-wong sing pengin kekuwatan wis main ing perasaan nasional bangsa.. lan saiki lagi main..
  3. -11
    Juli 14 2021
    Kutipan saka paul3390
    Bener, dheweke saka Partai Sosialis Italia ... Ing endi Mussolini katon dipasang

    Fasis Italia, Sosialis Nasional Jerman lan Bolshevik kita - kabeh asale saka macem-macem partai sosialis ... Ing tembung, nggunakake tembung klasik, banjur "kabeh asale saka Gogol" mantel "'
  4. +1
    Juli 14 2021
    Piye wae, ora nganggo cara komunis, Khrushchev lan Mao lungguh, miturut foto ......
  5. -9
    Juli 14 2021
    Wow, nanging ora ana sing komunis bener ngluwihi kabeh dissidents digabungake lan numpes USSR. opo
    1. 0
      Juli 14 2021
      Padha wanted kanggo nindakake iku sanalika sawise perang sipil, nanging Stalin ora ngidini. Yen dheweke wis sukses, mula Rusia ora bakal ana. Lan ing peta ing ngisor iki bakal digambar yen wilayah kasebut dikuwasani dening Kakaisaran Rusia.
    2. +6
      Juli 14 2021
      Kutipan: Ros 56
      Wow, nanging ora ana sing komunis bener ngluwihi kabeh dissidents digabungake lan numpes USSR. opo

      Komunis "sejati" saiki nguwasani negara.. wiwit taun 90-an.. lan para leluhure menang ing Perang Dunia II lan ndadekake USSR dadi negara paling kuat ing donya..
      1. +2
        Juli 15 2021
        Apa aku ngomong bab sing padha? Sanajan saben wong ngerti kanthi cara dhewe, lan ana sing ora ngerti apa-apa. Nanging kuwi dudu gorohku. hi
        1. +1
          Juli 15 2021
          Kutipan: Ros 56
          Apa aku ngomong bab sing padha? Sanajan saben wong ngerti kanthi cara dhewe, lan ana sing ora ngerti apa-apa. Nanging kuwi dudu gorohku. hi

          Sampeyan ora sijine "bener" ing tanda petik .. lan ing kasus iki, makna dadi beda. hi
          1. +3
            Juli 15 2021
            Nah, telpon aku cepet-cepet. wassat
    3. +2
      Juli 15 2021
      Kutipan: Ros 56
      Wow, nanging ora ana sing komunis bener ngluwihi kabeh dissidents digabungake lan numpes USSR. opo

      Iki minangka mungsuh saka komunis saka rangking CPSU ngguyu
      1. -1
        Juli 15 2021
        Kutipan saka Krasnodar
        Iki minangka mungsuh saka komunis saka rangking CPSU

        Aku wonder yen bakal ana plus saka Tatra? wassat
        Apik dina!
  6. +8
    Juli 14 2021
    Aku elinga yen ing taun 98-99, anakku nemokake kertu pestaku ing folder karo dokumen. Kanggo pitakonane, "bapak, apa sampeyan komunis?" (lan ing mripat kebingungan lan wedi utawa sing padha). Aku mangsuli ya! Nanging apa? Dadi padha ala! - Wangsulane aku.
    - lha kok koyo ngene to,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ireng, lan liya-liyane. Kita wiwit ngganti mentalitas populasi Federasi Rusia, kaya UA, bali ing taun 90. Ing wayahe, kita lagi panen woh-wohan saka kegiatan pembohong scoundrels, ing kene mung ora ana warga negara. , ora gender, ora nurani.
  7. +3
    Juli 14 2021
    Inggih, cetha yen Barat main ing beda antarane CPC lan CPSU. Lan saiki ana vaksinasi marang kabeh komunis. Wong sing pasif bakal maca lan ngomong, "Ya, sampeyan kabeh lunga karo Marxisme .." Lan urip iki isih nyaman. Lan sampeyan bisa mikir babagan sing luwih nyenengake. Urip bakal ditampilake. Ora wektu, nanging urip.
  8. 0
    Juli 15 2021
    Pungkasane, PKC lan Mao dadi bener ...., CPSU salah ..., lan Stalin bener ing pirang-pirang cara ..., minangka asil, kita kabeh pedunung tilas USSR rampung. munggah ing ... ngendi kita rampung munggah. China, amarga iku REAL EMPIRE, dibalekake ..., Kakaisaran Rusia fiktif sing diwakili dening USSR bisa uga dadi Kekaisaran REAL ..., nanging komunis Soviet mutusake yen dheweke luwih pinter tinimbang kabeh wong ... iki dadi salah.
    1. +1
      Juli 15 2021
      Kutipan saka Iskazi
      PKC lan Mao pungkasane bener

      Yen ora ana USSR, mula ora ana China modern! Mao metu saka anti-Sovietisme, dheweke dadi bocah sing pinter lan licik lan ing wektune dheweke ngerti topik apa sing bisa dimainake kanggo entuk barang Amerika !!!
  9. 0
    Juli 15 2021
    Kulon kudu nyengkuyung konfrontasi Sino-Soviet kanthi biaya apa wae - sanajan promosi politik, ideologi lan ekonomi Beijing.

    Khrushchev nindakake tugas sing apik banget karo tugas iki tanpa "koran-jurnal kanthi persetujuan".
  10. +1
    Juli 15 2021
    Mao Zedong ora perlu diidealake, dheweke mung mikir dhewe, amarga sawetara alasan, akeh wong sing nganggep yen Mao minangka pengikute Kawan. Stalin. Nanging ora kaya mangkono. Maoisme minangka panemuan murni saka Tionghoa, ngandelake para petani lan ora ing kelas buruh, amarga ana buruh sing luwih sithik ing China nalika iku tinimbang ing Rusia tsarist. Slogan "desa ngubengi kutha-kutha." ” mung kanggo China. USSR duwe hubungan apik karo Chai Kang Shi, lan Kuomintang pancen nglawan Jepang, nalika Mao Zedong, karo PKC sing digawe, luwih seneng lungguh ing sisih lor negara lan nglumpukake pasukan. I.V. Stalin, ora nalika ora nggawe kaping pindho, kesalahan sing padha. Ora perlu Tito kapindho, nanging saiki ing sisih wétan USSR, nanging ing pasuryan bener Mao Comrade. Stalin ora salah. Ing perang nglawan Chai Kang Shi, sawise asor Jepang, USSR, mesthi, sisih karo Zedong, mbantu wong karo senjata, kalebu gegaman abot, kang utamané dijupuk ing turah mbrawah. Nanging dheweke ora cepet-cepet mbantu nggawe kekuwatan ekonomi kanggo China, ngerti apa sing bisa nyebabake. Apa sing ora disetujoni dening Nikita lan Mao isih kudu dideleng, banjur Zedong, sawise nguwuh-uwuh "Revisionisme ing USSR" ing latar mburi sing disebut "wahyu Khrushchev", ngerti apa wewenang I.V. Stalin. donya, wiwit break kabeh hubungan karo Uni njupuk kabeh sing bisa saka wong. Lan ngrambah goal, donya wiwit nimbang Mao bek lan terus Stalin kang. Nanging ana sing beda-beda, sawetara perkara sing ditindakake ing China ora bisa dipikirake dening para pemimpin Soviet, contone, pemusnahan manuk pipit.
    Zedong ngerti yen dheweke ora seneng karo USSR, dheweke mesthi golek kanca ing saindenging jagad.
    Dheweke njaga hubungan karo Tito, sing uga nganggep Uni tanpa simpati. Ya, lan karo Amerika Serikat ing basis iki, uga, wis bisnis
    .Aku ora kanca saka USSR Mao. Ya, mung kanggo siji Damansky, ora ana pangapura kanggo dheweke, bajingan, dheweke ngidoni ing tangan sing menehi panganan. Ing Tiongkok sapunika, para panguwasa manut dhawuhipun Mao, botên wontên ingkang pitados, lajêng badhe damêl lampah.
    1. +1
      Juli 15 2021
      Kutipan saka sing ora dingerteni
      ngidoni tangane sing dipangan

      opo Ing wektu iku, tangan liyane dipakani!!!
      1. 0
        Juli 15 2021
        Kutipan: Serg65
        Ing wektu iku, tangan liyane menehi panganan!

        Aku ora ngerti nganggo tangan apa sing dicekel Mao ing 69, nanging dheweke duwe senjata kita, dilisensi utawa dheweke nate nyedhiyakake, nanging nyatane jelas, wong lanang kita tiwas saka senjata kita, lan dudu saka AS.
        1. +1
          Juli 16 2021
          Kutipan saka sing ora dingerteni
          Aku ora ngerti saka tangan endi Mao nyepak 69

          Tanggal 25 November 1968, Kuasa Usaha a.i. Republik Rakyat Tiongkok ing Republik Rakyat Tiongkok ngusulake supaya Duta Besar AS ing Polandia nganakake rembugan Sino-Amerika tanggal 20 Februari 1969, kanthi tujuan kanggo ngrampungake hubungan Sino-Amerika lan miwiti. kontak loropaken antarane negara iki. Tanggal 20 Januari 1969, Nixon dadi présidhèn Amérika Sarékat, sing mesthi ora bisa miwiti dina pisanan pamaréntahané kanthi ngrangkul saka komunis China, negosiasi kasebut kaganggu. Mao, kanggo gawe uwong yakin Nixon saka kasetyan mangsa, disetujoni rencana Staff Umum PLA disebut "Retribusi" lan wis ing Maret 2, getih prajurit Soviet diwutahake ing Pulo Damansky! Kanthi getih iki China tuku tiket mlebu menyang klub kanca ing AS! Ing wulan Agustus 1969, Perdana Menteri China Zhou Enlai, liwat pamaréntahan Pakistan, ngundang Amerika kanggo nganakake rapat antara Mao lan Nixon ing Beijing. Ing pungkasan taun sing padha, publikasi muncul ing kaca media utama Amerika sing njaluk pamrentah AS kanggo miwiti rapprochement karo China. Ing taun sabanjure, 1970, Kongres wis nganakake pangrungon babagan topik "Hubungan antarane Amerika Serikat lan China: strategi kanggo masa depan." Iki diusulake kanggo mbangun hubungan karo RRC kanthi basis doktrin "kontainer tanpa isolasi" lan nggunakake beda Soviet-Cina kanggo menehi tekanan marang USSR. Inggih, banjur munggah!
          Kutipan saka sing ora dingerteni
          wong lanang kita padha matèni saka senjata kita, ora saka AS

          opo Sampeyan aneh, ing tentara Cina lan saiki, 52 sawise Damansky, ana akeh senjata Soviet! Wiwit taun 30-an, senjata kita menyang China kanthi aliran gedhe, Chiang Kashi uga dadi kanca paling apik saka USSR lan Comrade Stalin pribadi, sing ora nyegah dheweke mateni penasehat lan diplomat nganggo senjata kita dhewe !!!
          1. 0
            Juli 16 2021
            Kutipan: Serg65
            Mao, kanggo gawe uwong yakin Nixon saka kasetyan mangsa, disetujoni rencana Staff Umum PLA disebut "Retribusi" lan wis ing Maret 2, getih prajurit Soviet diwutahake ing Pulo Damansky! Kanthi getih iki China tuku tiket mlebu menyang klub kanca ing AS!

            Ora ana keraguan babagan iki. Dheweke dudu sing pertama, dudu sing pungkasan.
            Kutipan: Serg65
            Sampeyan aneh, ing tentara Cina lan saiki, 52 sawise Damansky, ana akeh senjata Soviet! Wiwit taun 30-an, senjata kita menyang China kanthi aliran gedhe, Chiang Kashi uga dadi kanca paling apik saka USSR lan Comrade Stalin pribadi, sing ora nyegah dheweke mateni penasehat lan diplomat nganggo senjata kita dhewe !!!

            Miwiti saka 30s saka USSR, lan ora mung kanggo wong, Jepang perlu kanggo njaluk luwih jero bogged mudhun ing perang karo China kanggo nyegah ancaman saka dhewe, mulane padha nyedhiyani Kuomintang karo senjata nganti 40s. Teh Kang Shi dudu kanca paling apik Uni, lan luwih-luwih Comrade. Stalin, putra saka pernikahané pisanan, Jiang Jingguo, ing umur 15, dikirim kanggo sinau ing Moskow, ing ngendi dheweke manggon kanthi jeneng Nikolai Elizarov, nanging iki ora ngomong babagan persahabatan karo USSR, lan kanthi pribadi. Kanca Stalin. Kanthi sukses kasebut, dheweke bisa dikirim menyang sinau ing ngendi wae, nanging dheweke milih Uni. Ora aneh, lan aku ora bisa ngerti carane sampeyan bisa ngedol senjata menyang mungsuh potensial sing ora ndhelikake lan ora ndhelikake niat, dollar wis rampung glued mripate pimpinan, lan iki bakal teka maneh.
    2. 0
      Juli 15 2021
      Apa Zedong? Ejaan sing bener yaiku Mao. Makna jeneng pisanan Mao. Jeneng Zedong. Sampeyan ora nulis "Nikita ing Kongres kaping 20 saka CPSU ..." Biasane nulis Mao Zedong, utawa mung Mao. Zedong lan Xiaoping, mung siji wong sing nulis ing VO. Aku nerangake carane nulis sing bener. Mungkin sampeyan, lali maneh?)
      1. 0
        Juli 15 2021
        Kutipan: Sergeyj1972
        Apa Zedong? Ejaan sing bener yaiku Mao. Makna jeneng pisanan Mao. Jeneng Zedong. Sampeyan ora nulis "Nikita ing Kongres kaping 20 saka CPSU ..." Biasane nulis Mao Zedong, utawa mung Mao. Zedong lan Xiaoping, mung siji wong sing nulis ing VO. Aku nerangake carane nulis sing bener. Mungkin sampeyan, lali maneh?)

        Yen aku nulis "Nikita, apa sing diomongake ing kongres kaping 20," mesthi jelas apa jenis Nikita, lan apa jenenge. Mangkono uga babagan Mao Zedong, sampeyan bisa ngerti, dudu aku. Thanks tho, Aku ora ngerti Cina, lan carane jeneng kudu ngandika karo surnames. Aku mbantah nganggo basa Rusia, yen, contone, kita ngomong babagan Hitler, sampeyan nyebut dheweke Adolf, mula jelas sapa sing diomongake.
    3. 0
      Juli 15 2021
      Mao, Deng, Hua, Hu, Zhao, Jiang, Hu, Xi, dudu Zedong, Xiaoping, Guofeng, Yaobang, Ziyang, Zemin, Jintao, Jingping!
    4. 0
      Juli 15 2021
      Wiwit pertengahan 50-an nganti mati Mao ing taun 1976, Republik Federal Yugoslavia Yugoslavia, ing pimpinan Tito, duwe hubungan sing luwih apik karo USSR tinimbang karo RRC. Hubungan Yugoslavia-Tionghoa saya apik nalika Hua Guofeng lan Deng Xiaoping.
      1. 0
        Juli 15 2021
        Kutipan: Sergeyj1972
        Wiwit pertengahan 50-an nganti mati Mao ing taun 1976, Republik Federal Yugoslavia Yugoslavia, ing pimpinan Tito, duwe hubungan sing luwih apik karo USSR tinimbang karo RRC. Hubungan Yugoslavia-Tionghoa saya apik nalika Hua Guofeng lan Deng Xiaoping.

        Kewaspadaan pribadi Mao marang Tito ora nyegah SFRY saka RRC tumindak minangka front kesatuan nglawan tumindak tartamtu saka USSR.
        1. 0
          Juli 15 2021
          Ing Mao, ora ana titik kontak liyane mung babagan mlebune pasukan ATS menyang Cekoslowakia.
          1. 0
            Juli 16 2021
            Kutipan: Sergeyj1972
            ri Mao mung babagan mlebune wadyabala ATS menyang Cekoslowakia, ora ana titik kontak maneh

            Uga acara musim gugur 1956 ing Polandia lan Hongaria.
            1. 0
              Juli 16 2021
              Ing acara taun 1956 ing Polandia lan Hongaria, USSR lan RRC ora ana sing ora setuju persis ing taun 1956. Albania uga ndhukung tumindak USSR ing Hongaria. Lan Yugoslavia, sanajan dheweke ngritik kekerasan sing gedhe banget kanggo nyegah pambrontakan ing Hongaria, lan kasunyatan manawa Imre Nagy lan sawetara panyengkuyunge dieksekusi (kene, misale jek aku, Yugoslavia pancen bener), umume, aku bakal ujar. , didhukung posisi dening rong pertiga USSR. Kanggo acara ing Polandia, kabeh ora ana getihen massal, lan Gomułka dadi kuwasa ing PZPR disetujoni dening pimpinan Soviet. Nanging nalika nyinaoni masalah iki, mesthine, aku kaget amarga ora sopan lan ora sopan saka anggota delegasi Soviet sing teka ing Polandia, dipimpin dening Khrushchev. Ing tangan siji, iki sabdho dening pangayoman saka kapentingan geopolitik USSR plus pangayoman saka kapentingan sistem sosialis donya. Ing sisih liya, norma-norma kesopanan tartamtu kudu diamati. Umumé, kesan kasebut yaiku tingkat intelektual para pimpinan PUWP lan PPR, sing diwujudake ing acara kasebut, paling ora kalah karo tingkat pimpinan CPSU lan USSR.)
  11. 0
    Juli 15 2021
    Ing perang nglawan Chai Kang Shi, sawise asor Jepang, USSR, mesthi, sisih karo Zedong, mbantu wong karo senjata, kalebu gegaman abot, kang utamané dijupuk ing turah mbrawah.

    KNOA ora duwe penerbangan, meh ora ana kapal perang, tank lan artileri abot nganti pungkasan perang sipil.
    Dadi ora ana bandhingan karo bantuan AS kanggo Chan.
    ing kasunyatan, Kuomintang perang karo Jepang, nalika Mao Zedong, karo CPC kang digawe, luwih seneng njagong metu ing sisih lor negara lan nglumpukake pasukan.

    Ing kasunyatan, Kuomintang nandhang kekalahan sawise dikalahake saka Jepang, lan Tentara Abang Mao perang kanthi apik. Luwih saka setengah saka pasukan Jepang ing China lan 90% saka pasukan Cina saka sekutu Jepang Wang Jing Wei (mantan sekutu Chang saka Kuomintang) tumindak nglawan Komunis. Wong-wong Tionghoa ndeleng iki kanthi mripate dhewe lan mulane njupuk sisih Mao ing perang karo Chiang.
    lan banjur Zedong, sawise njerit "Revisionisme ing USSR" ing latar mburi sing disebut "wahyu Khrushchev", ngerti apa wewenang saka I.V. Stalin ing donya, wiwit break kabeh hubungan karo Uni, njupuk. kabeh sing bisa saka dheweke.

    Mao ora miwiti ngrusak hubungan karo USSR lan ora duwe kapentingan kanggo nindakake. Yen Mao ngetutake pimpinan Khrushchev lan uga wiwit mbukak Stalin, dheweke bisa entuk luwih akeh.
    1. 0
      Juli 15 2021
      Kutipan: Kostadinov
      KNOA ora duwe penerbangan, meh ora ana kapal perang, tank lan artileri abot nganti pungkasan perang sipil.
      Dadi ora ana bandhingan karo bantuan AS kanggo Chan

      Mesthi, angel kanggo saingan karo Amerika Serikat ing sumber senjata, USSR angel, nanging uga dikirim akeh, printah Soviet nyerahke senjata Jepang lan amunisi kanggo PLA (sawetara ewu bedhil, mortir). , peluncur granat, atusan tank lan pesawat, kapal saka flotilla Sungarian, lan liya-liyane), spesialis Soviet mbantu ing pemugaran railway. transportasi lan industri ing Northeast China.
      Mesthine T-26 jam 45 wis kaya ngono, nanging peralatan Kuomintang uga ora cocog. Lan ing kene, misale jek, malah tank Jepang
      Loro-lorone duwe wektu angel karo penerbangan, pilot kudu dilatih kanthi ati-ati.
      Kutipan: Kostadinov
      Ing kasunyatan, Kuomintang nandhang kekalahan sawise dikalahake saka Jepang, lan Tentara Abang Mao perang kanthi apik. Luwih saka setengah saka pasukan Jepang ing China lan 90% saka pasukan Cina saka sekutu Jepang Wang Jing Wei (mantan sekutu Chang saka Kuomintang) tumindak nglawan Komunis. Wong-wong Tionghoa ndeleng iki kanthi mripate dhewe lan mulane njupuk sisih Mao ing perang karo Chiang.

      Ya, sawise kabeh acara sing ana hubungane karo WWII ing China, Zedong wiwit ngubungake peran utama ing kekalahan Jepang menyang NRA, kasunyatane Kuomintang liyane nglawan Jepang lan iki diakoni dening Amerika Serikat lan USSR. Kuomintang luwih apik diatur, bersenjata, lan Jepang kanthi alami ngarahake kabeh upaya kanggo nglawan, nalika NRA utamane nglakokake perang gerilya.
      Kutipan: Kostadinov
      Mao ora miwiti ngrusak hubungan karo USSR lan ora duwe kapentingan kanggo nindakake. Yen Mao ngetutake pimpinan Khrushchev lan uga wiwit mbukak Stalin, dheweke bisa entuk luwih akeh.

      Sampeyan ora beguiled dening kasempatan? Kepiye carane Mao ora bisa ngilangi kabeh hubungan, sapa sing wiwit nyuda kerjasama karo USSR?
    2. 0
      Juli 16 2021
      Kaping pisanan, ing RRC taun 1956-1957, kultus pribadine Stalin uga dikritik, sanajan ing skala sing luwih cilik dibandhingake karo CPSU lan USSR. Ungkapan Mao sing misuwur yaiku Stalin rong pertiga bener lan siji pertiga salah. Miturut cara, Deng banjur ngira-ngira kegiyatan Mao dhewe kanthi cara sing padha. Bab liya yaiku kadhangkala komunis China ngritik Stalin kanggo perkara liyane tinimbang sing dikritik ing USSR.)
  12. -1
    Juli 15 2021
    Dheweke njaga hubungan karo Tito, sing uga nganggep Uni tanpa simpati. Ya, lan karo Amerika Serikat ing basis iki, uga, wis bisnis

    Gambar yaiku Kim Il Sung lan Tito. Mao ora ana kene.
    Zedong ngerti yen dheweke ora seneng karo USSR, dheweke mesthi golek kanca ing saindenging jagad.

    Mao ngerti yen mung komunis liyane sing bisa ngalahake kanca sejatine komunis China. Khrushchev, Brezhnev lan Gorbachev, sayangé, ora ngerti iki.
    kanggo siji Damansky, dheweke wis ora pangapunten kanggo bajingan, ngidoni ing tangan sing dipakani wong.

    Tangan sing menehi panganan Mao lan Partai Komunis ngalahake wong Tionghoa. Kanggo sekutu, USSR, China menehi luwih saka sing ditampa - perang ing Korea mandheg agresi AS lan perang donya anyar.
    Ing Tiongkok sapunika, panguwasa manut dhawuhipun Mao, botên wontên ingkang pitados, botên kenging damêl lampah.

    Pewaris Gorbachev lan Yeltsin ora bisa dituding wong liya. Dadi pitakonan saiki yaiku kepercayaan China marang Rusia asli.
    1. 0
      Juli 15 2021
      Kutipan: Kostadinov
      Gambar yaiku Kim Il Sung lan Tito. mao ora kene

      Aku setuju aku ngaco munggah dicokot.
      Kutipan: Kostadinov

      Mao ngerti yen mung komunis liyane sing bisa ngalahake kanca sejatine komunis China. Khrushchev, Brezhnev lan Gorbachev, sayangé, ora ngerti iki

      Komunisme dhewe, Mao weruh ing khusus, sesanti dhewe. Hua Guofeng, Zhao Ziyang, Jiang Zemin, angel diarani komunis sejatine kabeh, nanging kanggo menehi hak, ora nate nglanggar panguwasa Mao, sanajan dheweke wis seda. nyamar dadi,, sampeyan ora perlu kanggo tutul Brezhnev lawas, kang isih tindak liwat Perang Donya II, lan tulus wanted tentrem lan kamakmuran kanggo negara.
      Kutipan: Kostadinov
      Tangan sing menehi panganan Mao lan Partai Komunis ngalahake wong Tionghoa. Kanggo sekutu, USSR, China menehi luwih saka sing ditampa - perang ing Korea mandheg agresi AS lan perang donya anyar.

      Tumrape bangsa Cina, banter-banter kandhane, apa kang diduweni Tiongkok saiki mung marga saka pambiyantu saka USSR. Kanthi sekutu kaya ngono, ora perlu mungsuh. Lan Zedong nindakake perang ing Korea kanggo nglindhungi awake dhewe. Lee Syngman, sing dikuwasani Amerika Serikat, ora butuh Mao ing sisihane. Kejahatan sing ditindakake Mao ing Damansky ora kudu dilalekake. Soyuznichek, ana rastudy kang!
      Kutipan: Kostadinov
      Pewaris Gorbachev lan Yeltsin ora bisa dituding wong liya. Dadi pitakonan saiki yaiku kepercayaan China marang Rusia asli.

      Nanging padha ora nyalahke.Ana kelingan marang wong sing ora lali marang alane liyan.
  13. 0
    Juli 16 2021
    Artikel aneh. Kanthi soko sampeyan bisa setuju, soko adoh-digawe. Judhul dhewe iku flashy, liyane, minangka saiki modis kanggo ngomong, kanggo hype. Lan umume, penulis artikel kasebut ditondoi ing akeh bahan kanthi kelalaian, pendekatan sing ora cukup kritis kanggo milih sumber informasi. Nalika aku ndeleng jeneng kasebut, langsung ana kepinginan kanggo sinau materi maneh lan mriksa maneh fakta.
  14. +1
    Juli 16 2021
    banjur sampeyan ora perlu ndemek Brezhnev lawas, dheweke isih ngliwati Perang Donya II, lan kanthi tulus pengin tentrem lan kamakmuran kanggo negarane.

    Aku ora mangu-mangu manawa jagad iki pengin kesejahteraan ora mung kanggo wong Soviet, nanging uga ing saindenging jagad.
    Minangka veteran Perang Donya II lan minangka pimpinan sing wis entuk kesetaraan karo Amerika Serikat ing senjata strategis, kanggo kamenangan ing Vietnam lan liya-liyane, sujud marang dheweke.
    Nanging kanggo kesalahan ing kawicaksanan manca (China, Afghanistan) lan domestik (Gorbachev, Yakovlev lan perusahaan), dheweke bisa lan kudu dikritik. Secara pribadi, aku duwe kenangan banget babagan Brezhnev lan wektune.
    Komunisme dhewe, Mao weruh kanthi cara khusus

    Mao dhewe minangka Marxis sing pinter banget. Dheweke kerja ing perpustakaan bebarengan karo penerjemah pertama Marx ing China. Dheweke ndeleng cara-cara mbangun sosialisme ing negara sing mundur ing Abad Pertengahan kaya China ing jaman imperialisme kanthi apik banget lan mesthi luwih apik tinimbang pimpinan Soviet sawise Stalin ndeleng cara iki ing USSR. Ora kebeneran yen Deng lan PKC nyegah "perestroika" ing China ing taun 1989.
    Kabeh sing ana ing China saiki, amarga bantuan saka USSR.

    Bantuan USSR marang Mao lan wong Tionghoa isih dikenang kanthi rasa syukur. Nanging prestasi utama RRC mung sawise mandheg bantuan yaiku senjata nuklir, satelit lan misil, komputer lan sirkuit terpadu, malah entuk minyak dhewe. Sampeyan ora perlu lali yen China ora nampa bantuan saka USSR kanggo apa-apa - kabeh wis mbayar kanggo mburi.
    Kanthi sekutu kaya ngono, ora perlu mungsuh. Lan Zedong nindakake perang ing Korea kanggo nglindhungi awake dhewe. Lee Syngman, sing dikuwasani Amerika Serikat, ora butuh Mao ing sisihane.

    Mesthi, Mao perang ing Panggonan pisanan kanggo kapentingan China, nanging iki ora ateges iku uga ora kenek kapentingan DPRK lan USSR lan kabeh camp sosialis. China, Korea Lor lan USSR banjur diantemi dening sekutu, lan kekalahan AS ing Korea tegese ora bakal ana agresi ing China lan banjur marang USSR.
    Kejahatan sing ditindakake Mao ing Damansky ora kudu dilalekake. Soyuznichek, ana rastudy kang!

    Banjur China ora dikalahake maneh dening sekutu USSR lan ora ana kesalahane dhewe. USSR minangka sing pisanan ninggalake RRC, mandheg kerjasama ing kabeh wilayah ing taun 1959, lan ing taun 1962 langsung njupuk sisih India ing konflik tapel wates karo RRC.
    Lan iki mung nanggepi kritik ideologi saka Partai Komunis China.
    Ora ana siji ing pimpinan loro partai komunis sing pengin utawa nyebabake konflik ing Damansky. Iki minangka inisiatif lokal para pengawal tapel wates lan dheweke nyabrang bistro. Kosigin lan Zhou Enlai ketemu lan kabeh rampung.
    1. 0
      Juli 16 2021
      Kutipan: Kostadinov
      Nanging kanggo kesalahan ing kawicaksanan manca (China, Afghanistan) lan domestik (Gorbachev, Yakovlev lan perusahaan), dheweke bisa lan kudu dikritik. Secara pribadi, aku duwe kenangan banget babagan Brezhnev lan wektune.

      Ing kabijakan luar negeri, meh ora ana kesalahan, dheweke mlebu Afghanistan kanthi bener. Acara sakteruse mung ngonfirmasi kasetyan input iki. Nganti 83, pejabat politik ujar, ora bakal ana, bakal ana Amerika, kaya sing mengko dadi. Ana provokasi, bentrokan, lan alamiah. losses antarane PV lan SA. Acara sawise mundur total, ing tapel wates Tajik-Afghan ing 1989-1993, konfirmasi iki. Babagan China. Kenanganku durung sirna, aku kelingan banget yen ing antarane piala kasebut ana DShK buatan China lan senjata cilik liyane sing disedhiyakake China kanggo arwah. Ing pertengahan 50-an, strategi Mao Zedong wis owah banget. Nganti wektu iki, dheweke kanthi sopan matur nuwun marang USSR kanggo bantuan lan dhukungan sing paling sithik. Saiki dheweke nuntut. Requirements ora kanggo kabeh. Banjur Mao wiwit nyoba kekuatan tanggane, tapel wates karo India, sing Uni mung nggawe hubungan. Ing April 1960, koran Cina nerbitake seri artikel kanthi terang-terangan ngritik kepemimpinan Soviet. Keganggu dening serangan kasebut, Khrushchev mrentahake kabeh spesialis teknis supaya dielingake saka RRC sajrone sawetara dina. Perusahaan-perusahaan Cina sing ora duwe energi nglambangake wiwitan tahap anyar - permusuhan terbuka 20 taun saka kekaisaran komunis. Saka kanca-kanca sing langgeng, USSR lan China dadi mungsuh pisanan, kanggo Gorbachev lan Yakovgev, sampeyan ora langsung ngenali scoundrels lan shifters. Kanthi kabijakan personel L.I. Brezhnev nyerah.
      Kutipan: Kostadinov
      Mesthi, Mao perang ing Panggonan pisanan kanggo kapentingan China, nanging iki ora ateges iku uga ora kenek kapentingan DPRK lan USSR lan kabeh camp sosialis. China, Korea Lor lan USSR banjur diantemi dening sekutu, lan kekalahan AS ing Korea tegese ora bakal ana agresi ing China lan banjur marang USSR.

      USSR saka 1922 kanggo 1944, piyambak mbela kamardikan lan kapentingan negara sosialis mangsa, lan ngatur ing 50s.
      Kutipan: Kostadinov
      Ora ana siji ing pimpinan loro partai komunis sing pengin utawa nyebabake konflik ing Damansky. Iki minangka inisiatif lokal para pengawal tapel wates lan dheweke nyabrang bistro. Kosigin lan Zhou Enlai ketemu lan kabeh rampung.

      Referring kanggo ndhuwur
      Kutipan: Serg65
      Mao, kanggo gawe uwong yakin Nixon saka kasetyan mangsa, disetujoni rencana Staff Umum PLA disebut "Retribusi" lan wis ing Maret 2, getih prajurit Soviet diwutahake ing Pulo Damansky! Kanthi getih iki China tuku tiket mlebu menyang klub kanca ing AS!
  15. 0
    Juli 19 2021
    Dheweke mlebu Afghanistan kanthi bener. Acara sakteruse mung dikonfirmasi kasetyan saka input iki. Mbalik ing 83, pejabat politik ngandika, kita ora bakal, bakal ana Amerika, supaya mengko dadi

    Ing Afghanistan, dheweke ngrusak pimpinan komunis Hafizul Amin lan partaine kanthi tangane dhewe. Padha ngalahake kanca-kanca saka USSR lan coped banget karo reaksioner ing negara. Ora ana wong Amerika ing sangisore Amin sing bisa ngalahake. Padha numpes kanca-kanca Afghan lan sawise iku kamenangan saka Islamists dadi mesti.
    .Nalika pertengahan 50-an, strategi Mao Zedong wis owah banget. Nganti wektu iki, dheweke kanthi sopan matur nuwun marang USSR kanggo bantuan lan dhukungan sing paling sithik. Saiki dheweke nuntut. Requirements ora kanggo kabeh.

    Mao ora ngowahi apa-apa. Dheweke tansah matur nuwun lan ora nuntut apa-apa lan ora bisa nuntut apa-apa saka USSR.
    China nyimpulake persetujuan ekonomi karo USSR sing ana ing kapentingan loro negara. Pengakhiran perjanjian kasebut dumadi sacara sepihak lan mung kanthi inisiatif USSR.
    USSR saka 1922 kanggo 1944, piyambak mbela kamardikan lan kapentingan negara sosialis mangsa, lan ngatur ing 50s.

    Keuntungan lan kamenangan USSR ora mbantah kasunyatan sing ing 1950-53 RRC lan DPRK nyabrang getih lan korban ing awal agresi AS. Banjur nalika AS ana ing dhuwur kekuwatane.
    Referring kanggo ndhuwur

    Sampeyan bisa nulis kabeh, nanging nyatane yen USSR utawa RRC ora pengin kedadeyan tapel wates iki, lan mung kanthi alesan iki cepet rampung. Yen mung salah siji pihak sing pengin ngobong konflik, ora bisa diendhani.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"