Penembak mesin Eleusov. Feat

39

Zhanbek Akatovich Yeleusov tindak perang ing Februari 1943, lan ngrampungake prestasi ing September 1943. Iku wektu tes kekuatan serius, mbok menawa sing utama ing nasib pahlawan iki.

Nanging ora ketompo carane angel iku, iku banjur kedaden sing nggawa wong fame lan ngluhurake wong kanggo urip, minangka wong sing nuduhake wedi lan wani luar biasa.



Luwih mengko, bakal ditemokake yen kabeh wong sing ninggalake Oirotia kanggo perang lan nampa gelar Pahlawan Uni Soviet ing ngarep, yaiku Zhanbek sing paling enom kabeh (lair tanggal 20 Juni 1925).

Pancen, nalika ngrampungake prestasi iki, wong enom iki mung umur wolulas. Lan ing wektu Autumn, dheweke meh ora ngimpi penghargaan, mung ora ana wektu kanggo iki.

Penembak mesin Eleusov. Feat
Zhanbek Akatovich Yeleusov. Foto: waralbum.ru

Pengawal


Zhanbek njabat ing Divisi Rifle Pengawal kaping 6 ing Resimen Rifle Pengawal kaping 25. Iku ing pungkasan September 1943, ing operasi nyerang Chernigov-Pripyat.

Unit kasebut menyang Dnieper cedhak pemukiman Sorokoshichi - Tuzhar - Novo-Glybov. Pesenan teka kanggo meksa Dnieper.

Tugas kasebut ora gampang. Sawise kabeh, kanggo tekan saluran utama kali iki, perlu kanggo pindhah ing geni mungsuh kanggo kilometer liwat wilayah alas rawa lan nyabrang akeh saluran lan oxbows ing shelling.

Ing wayahe nalika pasukan kita nyedhaki kali, penembake submachine Jerman wiwit murub saka pesisir tengen.

Resimen Pengawal Zhanbek nindakake tugas kanggo meksa Dnieper sing luwih dhuwur tinimbang panggonan sing mili menyang Kali Pripyat, yaiku, alangi banyu tambahan.

Sanalika dadi peteng, klompok pisanan prajurit Tentara Abang, kalebu Eleusov, nyabrang menyang sisih liya kali kanggo entuk pijakan ing sisih liya lan mboko sithik mbangun grup kasebut.

Pengawal Pribadi Zhanbek ditugasake kanggo nindakake tembakan senapan mesin kanggo mesthekake nyebrang penghalang banyu iki dening para prajurit unite.


1943 September. Perang ing Kali Pripyat. Operasi nyerang Chernihiv-Pripyat. Sumber: pamyat-naroda.ru

Ing situs "Memori saka wong" dikirim dokumen kasebut ing awarding Zhanbek Yeleusov kanggo perang dina sadurunge karo medali "Kanggo Courage". Ing pesenan penghargaan tanggal 19 September 1943, mung diumumake ing paragraf 8:

"Penembak senapan mesin ringan saka batalyon bedhil kaping 2 saka pengawal Tentara Merah Yeleusov Zhambek Akatovich amarga kasunyatane dheweke nyebar nganti 20 tentara mungsuh ing perang kanggo desa Smolyazh lan numpes 8 fasis kanthi tujuan sing apik. geni."


Sumber: pamyat-naroda.ru

Sawisé iku, resimen Zhanbek - rong puluh lima resimen bedhil - nyedhaki desa Germanshchina, ing bank wétan Pripyat. Prajurit Tentara Abang kudu nyabrang menyang sisih liya kali iki, sing cedhak karo pinggiran Chernobyl saka sisih kidul.

Ora ana sing luwih apik tinimbang Zhanbek dhewe sing bakal ngandhani babagan iki. Mangkene apa sing dicritakake dhewe babagan jaman perang:

"Nazis wiwit nyiapake serangan psikologis marang kita, amarga padha ngerti yen kita dikepung. Pasukan kita cilik banget, nanging para pengawal wiwit tumindak kanthi kendel. Dheweke melu perang sing sengit lan angel. Ing wektu iki, komandan perusahaan Zhikharev dikirim menyang bagean paling angel. Aku rumangsa dadi dhukungan kanggo dheweke ing perusahaan, dheweke tansah nyawang aku kanthi pangarep-arep lan persetujuan.

Minangka Siberian, Zhanbek dipasrahake karo bagean paling angel.

Dheweke (komandan) maneh ngandika marang aku:

"Inggih, guardsman Zhanbek, minangka komandan Siberian lan berpengalaman lan mesin gunner, aku menehi sampeyan tugas, aku ngirim sampeyan menyang sektor ngendi bebaya mortal ngancam."

Iku bab perang cedhak desa Yanovka.

Lan nyatane, bagean iki minangka tes sing paling angel lan nyata kanggo skuad lan platun kita. Wektu iku jam 4 sore. Kita ndudhuk ing pinggiran desa Yanovka. Aku uga nggawe parit karo regu ing sisih kiwa, kanca liyane - ing sisih tengen kita.

Yanovka banjur kudu ditahan ing shelling abot.

"Jerman wiwit nembak saka mortir, saka artileri. Kita wis siyap kanggo nolak serangan kasebut, dumadakan ana batalyon prajurit lan perwira Jerman teka, padha mlayu.

Aku mirsani kanthi rapet, mriksa bedhil mesin, ngelingake kabeh wong supaya ora mundur selangkah, sapa wae sing bisa nglawan apa wae. Senapan mesin abot Comrade Gydov ana ing sisih tengen, aku ngelingake yen kita bakal njupuk tembakan - iki menehi kaluwihan gedhe. We supaya Jerman nyedhaki kita lan mbukak geni, bedhil mesin "ngandika" saka kabeh liwat.

Jerman ora bisa nahan geni ngamuk lan wiwit mundur.


Zhanbek Yeleusov. Sumber: koran "Altaiskaya Pravda" saka 01.01.1945/XNUMX/XNUMX

Feat


Mundur saka mungsuh sedhela pleased Tentara Abang.

Kandhane wong lanang: "Apik banget yen katon mundur, kaya pangsit Siberia."

Aku ndhukung dheweke, nanging pikirane ana ing sirahku - dheweke isih bisa guyon ing wayahe.

Jerman nyerang kita kaping pirang-pirang, nanging pengawal kita menehi bantahan nyata. Kita nuduhake karakter, wani, lan rong dina kabeh kita nyekel pertahanan ing desa Yanovka. Iku ora gampang, carane akeh wong mati banjur.

Paprangan mau nganti telung dina.

Ing wengi katelu, komandan kompi, Zhikharev sing padha, nimbali aku lan ngandika:

"Zhanbek, sampeyan bakal ndhisiki perusahaan, kaya pramuka. Kita ana ing posisi sing angel, diubengi ing kabeh sisih. Kita padha diubengi tank lan infantri mungsuh. Tugas kita yaiku metu saka kuburan."

Ing perang sengit, Zhanbek tatu ing sirah. Nanging dheweke ora nyelehake bedhil. Dheweke mung nesu marang Fritz. Mangkene carane dheweke ngomong babagan iki:

“... Wis jam 3 esuk. Dumadakan kita krungu obrolan ing Jerman.
Kita nyedhaki Jerman lan ndudhuk.

Iku wiwit njaluk cahya. Aku weruh gerbong lan jaran diikat ora adoh saka kita. Malah sadurunge subuh, aku nyelehake bedhil mesin ing cedhak dalan lan nyamar karo asistenku. Kita weruh yen Fritz mlaku ora adoh saka kita, kira-kira 20-25 meter. Dumadakan siji Fritz nyedhaki jaran. Dhewe dibumboni, kaya asu ajag. Aku ora tahan, njupuk wong ing gunpoint lan murub bledosan singkat. Dheweke tiba, wong Jerman liyane mlayu nyedhaki dheweke lan wiwit ngeculake jaran.

Vanya lan aku miwiti njupuk ing titik-blank Jerman. Dumadakan aku weruh fasis teka saka alas. Aku cepet-cepet menyang bedhil mesin, cepet-cepet menehi bedhil mesin marang asistenku, lan aku dhewe mbebasake wong Jerman saka alas. Dheweke ora weruh aku amarga aku nyamar.

Aku supaya padha nyedhaki kula, lan menehi baris dawa. Jerman ora nyana jotosan kasebut lan wiwit mlayu ing kabeh arah. Banjur dheweke mlayu menyang bedhil mesin nomer loro, ing ngendi kancaku Gydov lungguh ...

Perange panas banget. Akeh sing tiwas lan tatu ing perang iki. Lan aku tatu ing sirah, nyuwek kulit. Getih mili saka sirah, banjir kabeh awak, nanging aku ora ninggalake senapan mesin.

Sawise tatu, Zhanbek nulis ing bedhil mesin sajrone telung jam maneh. Nanging sanajan dheweke ora lunga menyang unit medis saka medan perang. Lan dheweke terus ngalahake Nazi. Lan ora amarga dheweke ora krasa lara, nanging amarga dheweke nesu marang mungsuh.

Aku krasa lara banget, nanging aku kudu nandhang lara, amarga Jerman ngempet kita.

Kita duwe sumpah para pengawal - ora bakal mundur siji langkah, lan yen perlu - menehi urip. Ayo getih mili, supaya tatu lara, nanging iki perang.

"Aku kudu nangani Jerman sajrone telung jam. Komandan Zhikharev weruh aku lan dhawuh supaya aku langsung menyang unit medis. Nanging banjur weruh nesu lan ngidini kula kanggo tetep ing trenches.

Nalika iku dheweke kelingan yen nalika iku aku nesu kaya asu. Malah pati ora njupuk aku, aku wedi."

Perang iki suwene 6 dina.

"Iku perang sing ndadekake wong dadi ala. Mungkin amarga nesu iki kita bisa metu saka kuburan. Nalika perang rampung, kanca-kancaku nggawa sing tatu. Aku pamit marang wong lanang, marang komandanku Zhikharev, lan tindak menyang unit medis.

Pertarungan iki suwene nem dina, lan aku rumangsa yen iki minangka dina sing dawa.

Kanggo perang kasebut, Zhanbek dianugerahi penghargaan pemerintah paling dhuwur - gelar Pahlawan Uni Soviet. Sing apa direkam ing daftar penghargaan 10 Oktober 1943:

"Nalika nyabrang Kali Dnieper ing wayah wengi tanggal 22.09 September nganti 23.09.1943 September XNUMX, dheweke dadi sing pertama nyabrang ing sisih tengen kali lan nyebrang awake nganggo bedhil mesin, supaya unite bisa nyabrang kali tanpa alangan.

Nalika batalyon nyabrang Kali Pripyat ing September 25.09.1943, XNUMX, mungsuh mbukak mesin-gun geni abot saka bank tengen lan ora ngidini kanggo nyabrang menyang bank tengen. Tov. Eleusov, kanthi resiko nyawane kanthi senapan mesin ringan, tekan pinggir tengen, mbukak geni abot ing titik tembak mungsuh, akeh sing ditindhes, lan njamin sukses nyebrang kali dening batalyon kabeh.


Sumber: pamyat-naroda.ru

Sajrone Perang Patriotik Agung, Zhanbek Yeleusov luwih saka sapisan rampung ing unit medis karo dokter militer: dheweke kudu ngilangi 6 iga lan paru-paru ing kana.

Sawise perang, dheweke bali menyang tanah air. Dheweke wiwit mulang pisanan ing Yakonur, banjur ing Kyrlyk. Banjur dheweke munggah menyang kepala sekolah ing Verkh-Belo-Anui. Lan malah dadi ketua dewan desa Turatinsky.

Pungkasan, ing taun 1957 dheweke pindhah menyang Kazakhstan. Ing kana dheweke pisanan kerja dadi guru. Lan banjur wiwit manggon ing Dzhambul. Dheweke kerja minangka kepala olahraga regional lan klub shooting DOSAAF.

Ing taun 1985 piyambakipun pikantuk penghargaan - Ordo Perang Patriotik, gelar 1st.

Urip nganti umur pitung puluh, tilar donya tanggal 21 April 1996. Dikubur ing kutha Taraz.


Sumber: pamyat-naroda.ru

Anugrah


Pahlawan Uni Soviet (10.10.1943/16.10.1943/1). Dheweke dianugerahi Ordo Lenin (11.03.1985/19.09.1943/XNUMX), Ordo Perang Patriotik gelar XNUMX (XNUMX/XNUMX/XNUMX), medali, kalebu medali "Kanggo Keberanian" (XNUMX/XNUMX/XNUMX) (ing penghargaan). dokumen - Eliusov).

memori


Plakat memorial ing omah-omah sing dienggoni dipasang ing kutha Taraz (nomer omah 1 ing Sabir Rakhimov Street) lan ing desa Turata.

Busts dipasang ing kutha Gorno-Altaysk, Borisovka lan ing desa Turata.

Lurung-lurung jenenge ing desa Turata lan Kyrlyk, distrik Ust-Kansky.

SD Turata uga jenenge.

Ing obelisk kanggo ngurmati Kamenangan Agung ing Kyiv, jeneng Zh A. Yeleusov ditulis ing huruf emas.


Tanggal prestasi Pahlawan Uni Soviet Zhanbek Yeleusov: 22.09.1943/23.09.1943/25.09.1943–XNUMX/XNUMX/XNUMX, XNUMX/XNUMX/XNUMX

Sumber:

Kamulyan militèr Gorny Altai. Gorno-Altaisk, 1984
Pahlawan Uni Soviet - Kazakhstan. Buku 2. Alma-Ata, 1968
Pahlawan Uni Soviet: Kamus Biografi Singkat ing rong jilid. T.1. - Moscow, 1987
Kuznetsov I.I., Joga I.M. Golden Stars of Altai. - Barnaul: 1982
Ana bocah nalika iku ... - Kyiv: Pemuda, 1985
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

39 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 18
    Juli 14 2021
    Kazakhs katon apik banget ing Perang Donya II ... padha perang kanthi gagah lan trampil.
    Artikel babagan Yeleusov minangka konfirmasi liyane babagan iki.
    Sepira sethithik kita isih ngerti babagan pahlawan lan eksploitasi kasebut ... lan isih ana ewonan lan ewonan sing didhelikake ing arsip perang kasebut.
    1. + 12
      Juli 14 2021
      Gandhewo kurang lan memori padhang kanggo sampeyan, Warrior
  2. + 17
    Juli 14 2021
    Wong Soviet, Kazakh miturut warga negara, iki kamulyan nyata lan bangga Kazakhstan, lan ora kabeh jinis zhuzes.

    Ing foto pisanan, DShK kaliber gedhe, lan Zhanbek Akatovich Yeleusov minangka penembak senapan mesin ringan pisanan.
    1. + 13
      Juli 14 2021
      Kutipan: Vladimir_2U
      Ing foto pisanan, DShK kaliber gedhe, lan Zhanbek Akatovich Yeleusov minangka penembak senapan mesin ringan pisanan.

      Quote: metu saka pakulinan
      Zhanbek nulis ing senapan mesin


      Pengarang: Irina Frolova ya Oh, wartawan kasebut! ngguyu
      Aku elinga ing Vzglyad, ana wong kuwi - Olga Nazarova. Dadi karo dheweke, banjur loro teroris ditahan ing 4 kutha, banjur hidrolika tiba ing pesawat! ya
      Lan aku uga eling - aku wis suwe dadi sekretaris organisasi Komsomol ing departemen instalasi. Lan piye wae wartawan kutha kita nelpon aku lan wiwit nyebarake kanthi histeris: "Kepiye!... Apa sampeyan ngerti utawa ora!.... Aku mung diwawancarai mandor saka brigade pemuda Komsomol sampeyan .... takon marang dheweke - Apa jenis swasana kerja sing sampeyan duwe ing dina wiwitan Kongres XX Komsomol, apa sukses tenaga kerja sing bakal ditindakake ......? Lan dheweke meh ngirim aku lan ujar - Apa neraka iku sukses, udan, kita ora bakal entuk apa-apa !!!!!!" lol
      1. +6
        Juli 14 2021
        Kutipan saka: LIONnvrsk
        Pengarang: Irina Frolova ya Oh, wartawan kasebut!

        Aku ora ngaku marang penulis, penulis wis rampung, mung kanggo njlentrehake bab sing ora prinsip.
        1. +6
          Juli 14 2021
          Kutipan: Vladimir_2U
          Aku ora ngaku marang penulis, penulis wis rampung, mung kanggo njlentrehake

          Ya, aku uga kerep njlentrehake .... Nanging, sing dadi:
          Para ilmuwan ing Universitas Michigan nemokake yen wong sing cenderung menehi perhatian luwih marang kesalahan wicara wong liya minangka pribadine sing kurang nyenengake tinimbang sing ora nggatekake. Ilmuwan menehi ciri minangka kadhemen, mundur, rentan kanggo tediousness. aran eseman
          1. + 14
            Juli 14 2021
            Kutipan saka: LIONnvrsk
            Ilmuwan menehi ciri minangka individu sing kadhemen, mundur, rawan bosen.

            Aku ora bosen lan aku bakal menehi 48 bukti kenapa aku ora bosen. hi ngguyu
      2. +3
        Juli 14 2021
        Nalika aku ketemu absurdities karo wartawan, aku elinga kartun: "bali saka prodigal parrot" carane dheweke ngandhani driver traktor babagan asil susu?
    2. +3
      Juli 14 2021
      Kanggo Frolova, DShK kasebut, RPD kasebut ora ana bedane
      1. +3
        Juli 14 2021
        Sugeng rawuh, Vlad! hi
        Suspecting sing RPD, sing RPG - banget))
        1. +2
          Juli 14 2021
          gotong royong. Kadhangkala "hacks" kuwi luwih apik ora ditulis
  3. + 15
    Juli 14 2021
    Ing VO, sampeyan kudu nulis luwih akeh babagan pahlawan kasebut, lan dudu babagan telek, kaya Suvorov lan Solonin ...
    1. + 14
      Juli 14 2021
      Aku melu, seri apik lan perlu saka artikel dipikolehi.. Kita kudu ngelingi "Iku perlu - ora mati! Iki perlu - urip!"
    2. +8
      Juli 14 2021
      Iku gumantung marang Suvorov: yen babagan Razun, aku setuju, lan yen babagan Alexander Vasilyevich, aku ora setuju
      1. +3
        Juli 14 2021
        Mesthine, babagan sing Rezun ...
  4. +2
    Juli 14 2021
    Zhanbek nulis ing senapan mesin ngguyu
    1. +2
      Juli 14 2021
      Frolova ngetik tembung menyang backhand komputer ...)))
      Wis suwe ora krungu saka Irina. Aku heran kenapa dheweke miwiti karo Pahlawan iki?
      1. -1
        Juli 14 2021
        Quote: Pemimpin Redskins
        Frolova ngetik tembung menyang backhand komputer ...)))
        Wis suwe ora krungu saka Irina. Aku heran kenapa dheweke miwiti karo Pahlawan iki?

        Amarga dheweke nulis ing keyboard
        1. 0
          Juli 14 2021
          "Garis, penembak mesin, kanggo saputangan biru" (c)

          Hey Albert! hi
          Ing sawijining wektu, Olga Chaikovskaya dadi koresponden ing Literaturka, mula dheweke tau metu karo artikel pogrom babagan kompetensi lan profesionalisme wartawan kita. Iku ing jaman Soviet, lan saiki ora ana apa-apa kanggo ngomong bab.
          1. +1
            Juli 14 2021
            Sugeng Konstantin! hi
            Babagan jaman Soviet:
            Ing semburan spontan saka murka sing tulus, buruh pabrik Sepatu Abang ngukum kudeta fasis lan kekuwatan Junta Pinochet sing direbut ing Chili.
            - Nanging Pasaran! - chanting ing kamar lemari toko lubrication 2nd, pemenang penghargaan kanggo katon ing karya kanggo rong minggu ing saurutan ing negara sober, operator multi-mesin saka kategori 3, Vladlena Karlmarksovna Ivanova - Konyachkina. - Patria Muerte!
            - Viva LaFiesta, Viva la Noche, - sekretaris organisasi Komsomol saka perusahaan Alexandra Gray nyuarakke dheweke - Augusto, lahenta este muy Loko? Apa eFrog?!
            1. +2
              Juli 14 2021
              Ya, ana wektu. ngguyu
              Petugas toko perakitan I.I. Pokhmelkin:
              "Aku ora ngerti sapa dheweke, Junta sing dikutuk, nanging yen dheweke ora nglilani Luis metu saka karnaval, aku ora bakal kerja sesuk."
              1. 0
                Juli 14 2021
                "Aku ora ngerti sapa Chilya, nanging yen Louise ora dibebasake saka Karnaval sesuk ..." (c) ombenan
                Kanggo peleburan wesi lan baja, dibandhingake karo 1913 ..
                1. -1
                  Juli 14 2021
                  Pindhah menyang Mratelakake panemume - "Sekutu marang Hitler. Opsi kidul." Ing paling soko. Nyuwun
                  1. +1
                    Juli 14 2021
                    OK, kita bakal weruh))
  5. + 11
    Juli 14 2021
    Zhanibek Akatovich Yeleusov iku asli saka distrik Ust-Kansky ing Wilayah Otonomi Oirat (wiwit 1932 Okrug Otonomi Oirot, wiwit 1948 Okrug Otonomi Gorno-Altai). Ing kutha Gorno-Altaisk ing Victory Park cedhak Eternal Flame, dhadha dipasang ing gang pahlawan. Pengusaha lokal ngirim informasi babagan kanca-kancane-pahlawan ing papan reklame pinggir dalan, ing rute saluran Chuisky ing lawang menyang Republik Altai.
    1. +4
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Lynx2000
      Zhanibek Akatovich Yeleusov iku asli saka distrik Ust-Kansky ing Wilayah Otonomi Oirat (wiwit 1932 Okrug Otonomi Oirot, wiwit 1948 Okrug Otonomi Gorno-Altai). Ing kutha Gorno-Altaisk ing Victory Park cedhak Eternal Flame, dhadha dipasang ing gang pahlawan. Pengusaha lokal ngirim informasi babagan kanca-kancane-pahlawan ing papan reklame pinggir dalan, ing rute saluran Chuisky ing lawang menyang Republik Altai.

      Aku mung weruh Ust-Kan, ngerti saka ngendi asale, yen ora, aku mutusake yen dheweke saka Tuva.
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kutipan saka Doliva63
        Aku mung weruh Ust-Kan, ngerti saka ngendi asale, yen ora, aku mutusake yen dheweke saka Tuva.

        Panggonan misuwur?
        1. +1
          Juli 16 2021
          Kutipan saka Lynx2000
          Kutipan saka Doliva63
          Aku mung weruh Ust-Kan, ngerti saka ngendi asale, yen ora, aku mutusake yen dheweke saka Tuva.

          Panggonan misuwur?

          Yen sampeyan ngomong babagan Republik Altai saiki, ya.
  6. + 11
    Juli 14 2021
    Carane akeh wong padha ana, pahlawan, wong Soviet biasa
    1. +1
      Juli 14 2021
      Yen sampeyan pracaya padha "Wikipedia", banjur ing eksistensi USSR ana 12.7 ewu GSS. Yen kita njupuk wong-wong sing nampa gelar iki ora sak perang, aku Frolov bisa nulis sepuluh ewu artikel ...
  7. +9
    Juli 14 2021
    Tenang, wajar, ora goyah. Lan iki ing umur 18!
    Kamulyan lan kamulyan !!!

    Link menyang situs "Pahlawan negara"
  8. +6
    Juli 14 2021
    Tanpa ngremehake kepahlawanan Zhanbek Yeleusov, artikel iki babagan dheweke terus terang overloaded karo klise ideologis, lan banget pretentious.
    1. +2
      Juli 14 2021
      Iki kabeh Frolova
  9. +6
    Juli 14 2021
    Ing kene ana wong sing nindakake prestasi, pakurmatan lan pujian marang dheweke. Wong-wong iki menehi kita urip. Nanging ing kene penulis artikel, dheweke nulis babagan iki kanthi cara sing wis nyuda cheekbones. Yen sampeyan ora ngerti carane, aja njupuk, iku ditulis ing semangat saka koran tembok. Apa sampeyan mikir wong enom bakal kasengsem ing artikel kaya ngono? Ya, sawise baris pisanan bakal ditutup lan ora bakal maca. Lan yen sepisan, liyane ing jinis iki penulis kesandhung? Ya, dheweke bakal ngidoni lan ora bakal maca sing kaya ngono. Ing mratelakake panemume pribadi, presentation kuwi mung cilaka. Aku ora tau duwe luwih saka telung ing nulis ing sekolah, lan aku ora janji kanggo nulis, supaya ora gawé kuwi. Nanging pangripta kaya-kaya duwe gatel, nanging yen ora nulis bab apa wae, ora bisa diwaca, sanajan dheweke nggambarake kedadeyan sing kudu dididik. Lan kene, ora mung kanggo ngajari, iku mokal kanggo maca amarga saka pathos lan teks clumsily ditulis. Maneh, iki mung pendapatku.
  10. +3
    Juli 14 2021
    Wong Soviet ora bisa dikalahake !!!
  11. +2
    Juli 14 2021
    Pahlawan. Bow kurang lan memori langgeng, negara kita gumantung marang wong kaya dheweke ..
  12. 0
    Juli 15 2021
    Wis goosebumps mlayu ... Iki wong ... Kita ...
  13. 0
    Juli 15 2021
    Memori langgeng kanggo pahlawan. Maca artikel kasebut nggawe aku goosebumps. Sawise kabeh, aku lunga menyang DOSAAF ing pungkasan taun 80-an lan ora ngerti manawa ana pahlawan kasebut.
  14. 0
    10 September 2021
    Distrik Ust-Kansky saka Okrug Otonomi Oirot. karo. Black Anui - 2 Pahlawan Uni Soviet. Liwat desa Turata - 2 Pahlawan Uni Soviet, kalebu. pahlawan crita iki. Liwat desa Yakonur - Tashkenov Ivan Okovich, mandor, artileri. Dipuntepangaken ing pangkat GSS. 7 pesenan militèr lan medali. Ing 6 kiriman - digawa metu 76 mm. gun kanggo geni langsung. Ing salah siji saka wong-wong mau, supaya Jerman ing 50-100 meter, nggawa bedhil kanggo langsung geni. Ing tanggal 7, mungsuh nembak luwih saka 70 tembakan ing bedhil. Senadyan mangkono, dheweke terus murub lan numpes ... Dheweke uga duwe medali "Kanggo Pembebasan Kyiv." Dheweke tatu kaping pirang-pirang, kalebu. susah. Ozernoe desa tetanggan. Pahlawan Uni Soviet - Kazakov T.T. Liwat desa - desa Kyrlyk - Bokhtin Atryad Danilovich. Dianugerahi 2 Urutan Kamulyan. Miturut katelu wis presented. Nanging, dheweke tatu lan dirawat ing rumah sakit Amerika. Dheweke kadhaptar ora ana lan penghargaan kasebut dibatalake. Sawise 30 taun, dheweke dituduh kerja ing intelijen asing. Kertu partai sing ilang nalika dheweke tatu, ditemokake dening mata-mata asing. Dheweke ora pulih saka pukulan iki. Saka ing kono, Ivan Chilekeevich Apoyatov. Pilot kasebut minangka pesawat serang Il-2. 102 sor. Dheweke ditembak lan tatu lan ditawan. Sewulan mengko dheweke dibebasake. Amarga akibat saka tatu, dheweke terus mabur minangka operator radio gunner. GSS ora nampa. Luzhbin Ivan Ivanovich uga kudu dicathet! Sersan senior, sapper. 5 pesenan militèr lan medali, kalebu. 2 Pesenan Banner Abang lan Ordo Kamulyan kelas 3. Dipuntepangaken ing pangkat GSS. 3 kaping tatu serius. Sawise cedera pungkasan, dheweke ana ing rumah sakit suwene 2 taun. Dheweke nyelehake lan mbusak tambang 50 meter saka parit Jerman. Kanggo kula, Luzhbin lan Tashkenov mung pahlawan sing ora nyata.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"