Pers Amerika: Penarikan pasukan AS nyebabake masalah serius kanggo CIA ing Afghanistan

41

Penarikan pasukan AS sing terus-terusan nyebabake masalah serius kanggo CIA ing Afghanistan. Iki dibuktekake kanthi publikasi ing pers Amerika, sing saiki lan mantan karyawan departemen nuduhake pendapat babagan kahanan saiki.

Dadi, Gary Schroen, sing dadi salah sawijining pramuka pisanan sing mlebu ing wilayah Afghan ing taun 2001, ngomong babagan tujuan utama misi iki. Miturut dheweke, saklompok cilik perwira CIA, njaluk dhukungan militer para pemberontak saka apa sing disebut Aliansi Lor, mesthine bakal ngrusak Taliban (kelompok teroris sing dilarang ing Rusia *), banjur nyekel lan mateni Osama bin Laden. .



Ing wektu sing padha, kepala teroris nomer 1 kudu dikirim menyang Amerika Serikat ing kothak karo es garing (minangka bukti eliminasi). Minangka Gary Schroen nyatakake, CIA lan tatu kudu nindakake operasi militèr, nanging ing Afghanistan padha dadi arah sing nemtokake aktivitas agensi, kang wis diganti dramatically liwat 20 taun kepungkur.

Saiki, mundur saka Angkatan Darat AS saka negara kasebut bakal nggawe karya agensi kasebut angel banget. Sawise kabeh, militer lan CIA gumantung banget ing zona perang: sing pisanan nyedhiyakake perlindungan, sing terakhir nyedhiyakake intelijen.

Ing dekade kepungkur, pengaruh badan intelijen Amerika ing Afghanistan wis tekan proporsi sing gedhe banget. Saiki, jelas manawa departemen kasebut kudu nyuda kehadirane ing negara kasebut.

Ing wulan April, Direktur William Burns ujar manawa agensi kasebut ora bakal ninggalake Afghanistan nalika militer. Ing wektu sing padha, Presiden AS Joe Biden ujar manawa sawise mundurake pasukan, sawetara atus prajurit bakal tetep ana ing Kabul kanggo nglindhungi kedutaan Amerika. Ketoke, anané CIA ing negara kasebut saiki bakal diwatesi ing ibukutha.

Wigati dicathet yen "mobilitas" karyawan departemen ing wilayah Afghanistan ing taun-taun pungkasan wis angel banget. Miturut pensiunan kepala CIA kontra-terorisme ing wilayah D. London, ing wiwitan misi, perwira intelijen bisa menyang ngendi wae kanggo ketemu karo informan. Ing wektu sing padha, dheweke uga bisa menyang warung lan ngombe teh.

Nanging, mengko ing panggonan sing rame kanggo perwira intelijen Amerika dadi mbebayani banget. Apa aku nekseni mundhut departemen. Sajrone 20 taun operasi Afghan, paling ora 18 perwira CIA wis tiwas.

Nanging, pangurangan staf lan pengaruh ing wilayah kasebut ora dadi masalah utama departemen sing ana gandhengane karo penarikan pasukan AS saka Afghanistan. Kaya kasebut ing ndhuwur, misi 20 taun banget ngganti CIA, sing karyawan nindakake operasi militer luwih akeh tinimbang intelijen.

Dina iki, administrasi dijaluk ngalihake fokus saka counterterrorism lan fokus maneh ing spionase lan intelijen, kanthi fokus ing Rusia lan China lan keamanan siber. Nanging, miturut D. London, meksa perwira "militer" sing bali saka Afghanistan kanggo nindakake karya analitis padha karo "nyurung pasak kothak menyang bolongan bunder."
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

41 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Juli 13 2021
    Mugi Taliban lan Yankees iki bakal diusir, utawa malah sijine menyang konsumsi.
    1. +3
      Juli 13 2021
      Paling kamungkinan CIA ora masalah ana, amarga. iku padha sing nglindhungi produksi lan perdagangan tamba. Saiki, kanthi bantuan PMC, CIA bakal nerusake karya sing ora nyenengake iki. Nanging sing penting kanggo wong-wong mau yaiku dhuwit.
      1. +1
        Juli 13 2021
        Kutipan saka mojohed2012
        Saiki, kanthi bantuan PMC, CIA bakal nerusake karya sing ora nyenengake iki.

        Afghan ora duwe toko langsung ing endi wae))) Ing tangan siji, CSTO, ing sisih liyane, Pakistan, musuhan karo Amerika Serikat, lan ing katelu, Iran kabeh - apa bakal njupuk rudal Topeng? Malah kanthi transportasi - kabeh, dheweke ora mriksa truk militer kasebut lan kanthi tenang ngirim kabeh saka Afghanistan menyang Ramstein, nanging saiki kepiye? PMC ing tas begja? Jerman bakal seneng nyekel
        1. 0
          Juli 13 2021
          Pakistan mung ing tembung, misale jek, iki gelo dening Amerika Serikat, nyatane, kabeh travels lan liwat iku.
          1. +5
            Juli 13 2021
            Gee-gee))) Apa iki sawise sanksi AS marang Pakistan? Sawise Pakistan mbukak mbelot menyang China? Sawise pangkalan AS ditendhang ing teks kosong lan ora diidini bali? Ya, lan dheweke duwe hubungan sing rumit karo wong Afghan, oh, meh ora, sanajan aku bakal ujar - umume aku ora weruh alesan siji-sijine kanggo Pakistan langsung padu karo Rusia (perdagangan narkoba) lan China (bantuan AS), malah ngeculke PMCs banget muddy, ing pretext sing bisa di-push menyang grup divergence, kayata presiden Haiti. Apa padha mungsuh kanggo awake dhewe?
            1. 0
              Juli 13 2021
              Kabeh bisa, nanging prajurit lokal ing kiriman tresna banget karo dhuwit lan kanggo wong-wong mau bisa menehi koridor kanggo sapa wae.
              1. 0
                Juli 13 2021
                mayit ora butuh dhuwit. Baksheesh digawa menyang wong sing paling dhuwur, mula sirahe bakal ana ing jamban))))
    2. 0
      Juli 13 2021
      Quote: Irit
      Muga-muga Taliban lan iki ..... wis entek.

      Kaya wong sing curiga lan telik.
    3. +1
      Juli 13 2021
      Lan aku kepengin banget krungu babagan operasi tempur nyata sing ditindakake CIA ing Afghanistan, saliyane kontrol banal babagan produksi lan adol obat-obatan.
      Sawise kabeh, kaya sing wis dicritakake biyen, dheweke kanthi heroik nyekel Bin Laden ing Pakistan.
      Lan karo sapa dheweke banjur perang ing Afghanistan?
      1. +2
        Juli 13 2021
        Gulat bocah lanang Nanai:
        Loro bocah lanang nganggo kostum nasional mlebu ing panggung lan miwiti gulat. Senadyan pasuryan wayang, gerakane alam. Ing pungkasan, "lanang" nyopot kostum - siji wong ndhelik ing kostum loro lanang!
      2. +1
        Juli 13 2021
        Quote: kredo
        Lan karo sapa dheweke banjur perang ing Afghanistan?

        Ya, Amerika dhewe ora ngerti iki, karo sapa lan kanggo sapa. Nanging apa jenis tanduran "demokrasi Amerika" lan LGBT sing kondhang, mesthi padha perang. Aku mung ora ngerti kenapa dheweke ana ing Afghanistan.
  2. +5
    Juli 13 2021
    Mesthi, ana masalah serius. CIA ngontrol umume lalu lintas obat-obatan saka Afghanistan, banjur dhuwit kasebut ngambang. Kita kudu "urip ing siji gaji."
    1. +1
      Juli 13 2021
      Kita kudu "urip ing siji gaji."

      Lan kanggo wong-wong mau saiki urip kanthi gaji siji yaiku:
      padha karo "nyodok pasak kothak menyang bolongan bunder."

      CIA ora peduli. ngguyu
      1. +1
        Juli 13 2021
        Kutipan: Alex777
        CIA ora rada nuwun

        Setuju banget. Kanggo pelaut, pilot utawa tentara bisa uga ana rasa komunitas, simpati, kaya kanggo profesional sing padha. Nanging kanggo klompok scoundrels iki - ing kahanan apa wae.
  3. +2
    Juli 13 2021
    Pers Amerika: Penarikan pasukan AS nyebabake masalah serius kanggo CIA ing Afghanistan
    . Kanggo politik belang internal, lingkungan, iki kabeh sampah, sepisanan !!! Apa sing dipikirake wong awam babagan sapa wae, apa wae ing jagad iki, ing njaba ... lan apa sing bakal kelakon sabanjure, durung dingerteni sapa wae.
    Urip siji dina, iku kabeh.
    1. +3
      Juli 13 2021
      Hello Victor! hi Ahah! Apa padha kurban tega?
      Kutipan saka roket757
      Pers Amerika: Penarikan pasukan AS nyebabake masalah serius kanggo CIA ing Afghanistan
      . .......
      Nanging ora perlu nyebar ing saindenging jagad, ora ana masalah, ujare angel
      ...nyodok pasak kothak menyang bolongan bunder ....
      ora pengin? Inggih, supaya padha nempel pancing bunder menyang bolongan segitiga lan ora sambat.
      1. +1
        Juli 13 2021
        Hi Dmitry prajurit
        "Barbara" sing kepengin weruh bakal dicubit lan sing nyekel bakal ngilangi garu ... apa sing pantes, bakal entuk.
        1. +2
          Juli 13 2021
          nganti pirang-pirang taun padha manggon lan manggon ing kono, padha gawe sugih, wis wayahe metu
          Kutipan saka roket757
          .....
          "Barbara" sing penasaran bakal dicubit lan garu bakal ngilangi garu ...
          1. +4
            Juli 13 2021
            Para Saxon sing ora sopan luwih seneng ninggalake tanpa ninggalake .... Aku ragu yen wektu iki bakal sukses kanthi lancar. Wong-wong mau bakal ngusir sing terakhir, sisa-sisa, utawa kapak sirah saka ing kono.
            1. +2
              Juli 13 2021
              . . . . lunga tanpa lunga . . . .
              ninggalake kanthi cara supaya konflik ora mandheg nganti pirang-pirang taun, kayata India, Pakistan, Bangladesh ......
              1. +2
                Juli 13 2021
                Lan konflik lan "resimen decoy" kanggo boot. Iki tugase.
                1. +2
                  Juli 13 2021
                  ...... kapak sirah .......
                  mbokmenawa, iku bakal dadi. Dheweke wis entuk kabeh.
                  1. +1
                    Juli 13 2021
                    Kabeh utawa kabeh, nanging mesthi kudu obah ... cepet.
                    1. +1
                      Juli 13 2021
                      ..... dheweke kudu obah ....
                      Ana uga babagan rencana kanggo Rusia lan China.
                      1. +1
                        Juli 13 2021
                        Rencana ora bakal owah, ora tau, nanging disposisi kudu diganti ... ora kanggo pisanan.
                      2. +1
                        Juli 13 2021
                        Kutipan saka roket757
                        Rencana ora bakal owah, ora tau, nanging disposisi kudu diganti ... ora kanggo pisanan.

                        Ana topik kasebut, ramalan ekonomi wis muncul (Moody's) ... apa sing bakal dadi prioritas kanthi nyuda indikator .....
                        lol wassat ora bakal bisa nindakake kabeh rencana
                      3. +1
                        Juli 14 2021
                        Iku angel ngomong carane bakal dadi, iku kakehan indefinite ing tembung, tumindak iki .....
  4. +2
    Juli 13 2021
    Kutipan saka Yrec
    CIA ngontrol umume lalu lintas obat-obatan saka Afghanistan, banjur dhuwit kasebut ngambang. Kita kudu "urip ing siji gaji."

    Mangkono uga - yen buruh transportasi dheweke wis ngeterake liwat negara tanggane - ora ana sing ngerti, amarga. Ora ana sing bisa mriksa kargo kanthi jeneng "kegiatan anti-teroris"! ya
  5. +5
    Juli 13 2021




    Kamentrian Luar Negeri Rusia ngandhani crita sing luar biasa babagan ilang tandha sepur (lantern) ing wilayah Tver. Dheweke diculik dening pegawe kedutaan Amerika - lan iku.

    Lelucon babagan agen Biden ing layanan ing Rusia dudu guyonan maneh.

    Lan saiki nyoba mbuktekake manawa dudu Obama / Biden sing mbukak bolam lampu ing lawang mlebu lan pipis ing elevator ...
    -------
    Ing Afghanistan, saiki bakal luwih angel kanggo nyolong panah sepur lan piala
    1. +3
      Juli 13 2021
      Quote: jaket tank
      Kamentrian Luar Negeri Rusia ngandhani crita sing luar biasa babagan ilang tandha sepur (lantern) ing wilayah Tver.

      Inggih, turunane bajak laut Nassau bakal apik, nanging ing kene ana maling cilik sing ngempalaken logam. Inggih, para diplomat tindak menyang Amerika Serikat, kanthi mentalitas Ukrainia. Lan ing kene kita ngguyu Zhenya Psaki. Aku ora bakal ngguyu maneh Psaki, ngapura aku Zhenya.
      1. +4
        Juli 13 2021
        Aku setuju, Zhenya Psaki katon kaya wong sing sopan karo latar mburi ...
        1. +3
          Juli 13 2021
          Quote: jaket tank
          Aku setuju, Zhenya Psaki katon kaya wong sing sopan karo latar mburi ...

          Nanging gambar sing dikirim apik banget! Matur nuwun, aku ngguyu.
    2. +1
      Juli 13 2021
      Saiki coba buktiake yen ...
      Aku ora bakal nyoba wassat setuju 100%
  6. +4
    Juli 13 2021

    Perwira Afghan mutusake kanggo ngganti sisih, lan pindhah menyang Taliban, nggawa HMMWV karo SPG-9 diinstal.
    ------
    Ing Suriah, Tsrushnik uga nyelehake senjata menyang papan, sing diduga ora sengaja ...
  7. +2
    Juli 13 2021
    Newsreel 20 taun "News of the Day" wis rampung, film serial diwiwiti, kanthi intrik sing ora biasa.
  8. +1
    Juli 13 2021
    Pengarang:
    Vasily Tisha
    Nanging, miturut D. London, meksa perwira "militer" sing bali saka Afghanistan kanggo nindakake karya analitis padha karo "nyurung pasak kothak menyang bolongan bunder."


    Pancen, iki minangka masalah gedhe, sing dikenal ing kabeh layanan intelijen ing donya. Kajaba iku, kita uga nemoni iki nalika Perang Patriotik Agung, lan sawise Afghanistan, sawetara digawa menyang arah sing salah:
  9. +3
    Juli 13 2021
    Saiki, mundur saka Angkatan Darat AS saka negara kasebut bakal nggawe karya agensi kasebut angel banget.

    Utawa, Taliban bakal ngirim Biden dadi kepala CIA, disiram es garing (padha ngerti kepiye).
    1. +2
      Juli 13 2021
      Kutipan saka tihonmarine
      Saiki, mundur saka Angkatan Darat AS saka negara kasebut bakal nggawe karya agensi kasebut angel banget.

      Utawa, Taliban bakal ngirim Biden dadi kepala CIA, disiram es garing (padha ngerti kepiye).

      Wektu iku Vlad! ngguyu
  10. +2
    Juli 13 2021
    Duit nangis saka perdagangan narkoba.
    Saiki maneh ing Amerika Latin bakal menek coca kanggo budidaya, agrarians sampah
  11. 0
    Juli 13 2021
    Penarikan Pasukan AS Nimbulake Masalah CIA ing Afghanistan

    Sing digatekake wong lanang.. Sawise USSR runtuh, CIA ora disebutake ing ngendi wae, kaya-kaya ora ana struktur kasebut ing AS.. Nanging ambruk USSR iku tugase..
    Lan ing jaman USSR, nalika kita ana ing Afghanistan, CIA asring nyebutake apa sing ditindakake ing Afghanistan lan ing jagad umume .. Lan saiki sepi, kenapa?
  12. 0
    Juli 13 2021
    ndadékaké masalah serius kanggo CIA ing Afghanistan

    Ora ana sing wiwit njaga perdagangan narkoba?
    Taliban kudu mbayar, nanging ora bakal murah.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"