"Ora asli": ing Kyiv padha nanggepi artikel Putin babagan Ukraina

134

Ing Kyiv, dheweke nanggepi artikel dening Presiden Rusia Vladimir Putin babagan Ukraina. Dheweke nesu amarga pimpinan Rusia nyebutake persatuan bangsa Rusia lan Ukraina.

Menteri Kebudayaan Ukraina Oleksandr Tkachenko nulis babagan iki ing saluran Telegram.



Dheweke ujar manawa artikel Putin "ing kesatuan sejarah Rusia lan Ukrainia", khusus kanggo Ukraina, ora asli, amarga, miturut pejabat kasebut, palsu. critane. Tkachenko percaya yen sadurunge Putin, tsars Rusia ngidini falsifikasi kasebut. Kepala Kamentrian Kebudayaan Ukrainia ngandhakake yen Rusia diduga nggunakake jeneng "Rus" kanggo awake dhewe, yaiku "Muscovy".

Tkachenko ngaku yen pangeran Kyiv minangka pendiri negara Ukrainia, lan Rusia modern ora ana hubungane karo negara Rusia Kuna.

Banjur dheweke nyebutake Stalin, nuntut dheweke babagan "Holodomor" sing diarahake marang wong Ukrainia, nyebat salah sawijining "praktik pembantaian".

Banjur, kaya sing dikandhakake, "Ostap nandhang sangsara." Tkachenko nuduh Rusia modern saka penindasan lan penindasan minoritas nasional. Ing wektu sing padha, sakperangan alesan, dheweke ora ngelingi carane ing negarane dhewe, ing tingkat legislatif, warga dipérang miturut kewarganegaraan "menyang kelas", kanthi ngetrapake hukum "On Indigenous Peoples".

Aku kaya kanggo tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing kabeh "aliran eling" iki belongs kanggo Menteri Kebudayaan saka "negara Eropah".

Dina Senin, artikel dening Vladimir Putin babagan Ukraina muncul ing situs web Kremlin. Iki nuduhake rasa hormat presiden Rusia marang wong Ukrainia, budaya lan tradhisi. Gagasan utama artikel kasebut yaiku ana persatuan antarane Rusia lan Ukrainia, lan permusuhan sing muncul ing antarane kita yaiku tragedi umum kita. Teks artikel kasebut diterbitake ing rong basa - Rusia lan Ukrainia.
  • https://www.facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

134 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    Juli 13 2021
    "Ora asli": ing Kyiv padha nanggepi artikel Putin babagan Ukraina

    Ya, ing ngendi kita bisa saingan karo "non-sadulur" ing orisinalitas, yen leluhur sing adoh ndudhuk Segara Ireng!

    https://radiovesti.ru/brand/60948/episode/1362663/
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. + 14
          Juli 13 2021
          Rus kuno apa sing bisa diomongake yen ora ana wong, kalebu Putin, sing pengin ngelingi referendum All-Union taun 1991 !!!
          Iki pancen asli, amarga mung nyebutake asil referendum iki ndadekake kabeh panguwasa lan wates ing ruang pasca-Soviet ora sah.
          Sanadyan rakyat ora nyumurupi kadurjanan para panguwasa ing taun 1991-1992 lan tumindak anti-rakyat, nganti saiki kekacauan ing Rusia lan negara-negara sing ana ing watese bakal terus.
          1. +2
            Juli 13 2021
            Nah, sampeyan kelingan referendum iki, lan apa sabanjure? Apa sampeyan bakal ngobahake kaya celana jero ing sirahmu? wong bodho Ora ana sing peduli karo dheweke nganti suwe. Apa sing dikarepake dening sawetara pedunung ora ana kapentingan kanggo sapa wae. Kabeh wis kelakon. Tangane numpes negara siji lan nyuwek menyang takdir feodal. Lan saka kasunyatan sing sampeyan gelombang sawetara Piece saka kertas, ora ana sing bakal ngganti. Mung kabeh negara CSTO bakal langsung nguripake saka sekutu menyang mungsuh saka Rusia. Apa sampeyan ngusulake perang karo kabeh tanggane? jancok? belay
            Kita duwe blok musuhan saka Georgia, Ukraina lan Moldova ing sisih kita. Saora-orane, saiki kita ora bakal nggawe mungsuh anyar kanggo awake dhewe.
            1. 0
              Juli 15 2021
              Iku ridiculous kanggo ngrungokake babble palsu sengsara kabeh kritikus miturut omongane uwong saka Vladimir Vladimirovich kang apik (nanging ora tanpa kasalahan!) Artikel rinci gedhe, sing ngutip pemanggih palsu minangka bantahan dipercaya lan bukti.

              Lan sengsara Alexander Tkachenko mung konyol karo "bantahan"! ngguyu Nanging yen boneka manual iki mbiyantu asu kabeh priyayi - sing nduweni Ukraina - ora ala merdika wartawan sing dak senengi! Nanging - tuku lan dijupuk menyang layanan ...
          2. +2
            Juli 13 2021
            yen sampeyan maca artikel sing disebutake)
            1. +2
              Juli 14 2021
              Kutipan saka opuonmed
              dheweke nyebutake artikel kasebut

              Khusus menyang situs web resmi, maca maneh sing asli. Ora ana frasa siji-sijine babagan referendum, malah mesin telusuran.
          3. -1
            Juli 14 2021
            Ing kene dheweke nganggo referendum iki, resah. Apa sampeyan ngelingi teks kasebut?
            babagan pengawetan Uni sing dianyari minangka federasi Republik Sosialis Soviet sing padha

            kadhaulatan = mardika
            padha pengin kaya ing Amerika Serikat karo negara, padha entuk CIS, banjur kabeh wiwit muter, nanging iki adat lokal. ngguyu
            1. +1
              Juli 15 2021
              Dear komentator opuonmed lan vitaly, Aku resiko interrupting diskusi ilmiah Panjenengan. Sing ana, ana, ora ana, ora tau ana. Aku luwih prihatin karo kahanan saiki. Lan pitakonan nyiksa kula? Inggih, PDB diduga narik garis abang, sanajan dheweke (garis abang) pindhah saka wektu kaya fatamorgana ing ara-ara samun. Khusus, Amerika Serikat, saka motif militeristik, kanggo ngrusak Federasi Rusia, nyebarake misil ing wilayah Kharkiv. Tanggapan kita? Kita ora pengin ngetokake perang, lan kita nindakake kanthi bener, ora ana sing butuh perang, kalebu hegemon sing sombong. Mulane, jelas yen Amerika Serikat ora bakal njupuk ing Moskow saka wilayah Kharkov. Lan yen mangkono, banjur tahan - jatuh cinta. Sawise kabeh, penyebaran pasukan NATO, ujar, ing Estonia ora ngganggu sapa wae kajaba militer. Banjur kenapa artikel iki? Dheweke mbuwang krikil menyang genangan, kodhok-kodhok kluruk, lan maneh meneng. Cukup aja ngomong babagan rudal ing Kuba. Kahanan ing ngriku rêmên, para sadhèrèk Castro pènsiun, namung ingkang mangertos rêmbag dhatêng warga.
      2. +4
        Juli 13 2021
        Kutipan saka OrangeBig
        Padha dadi nyaman lan bakal tansah swara versi sengaja kleru saka sajarah.

        Lan padha bisa nindakake iku, padha
        "Negara Eropa".
        1. +4
          Juli 13 2021
          Menteri Kebudayaan Ukraina Oleksandr Tkachenko nulis ing saluran Telegram ...

          Aku ora ngerti apa perek disetujoni kanggo posisi dening Departemen Negara bisa nulis. Kabeh posisi penting ing Ukraina ditunjuk ing jaban rangkah. Dheweke duwe crita sing beda.
          1. +4
            Juli 13 2021
            Kutipan saka fruc
            Dheweke duwe crita sing beda.

            Lan padha ora tau duwe
    2. +7
      Juli 13 2021
      "Ora asline" ?

      Nanging ing wektu sing padha, penasihat kepala kantor Vladimir Zelensky (ora ing tingkat apa wae pejabat negara) Mikhail Podolyak disebut artikel Vladimir Putin babagan kesatuan sajarah bangsa Rusia lan Ukraina - "tanpa cacad poster propaganda"lan" propaganda absolut lan ora rumit ing wangun konsentrasi.

      Cathetan- tanpa cacad , amarga malah juntas ora bisa nemokake distorsi kasunyatan ing artikel.

      Ya, lan "propaganda", dheweke diarani CLEAR, yaiku, bener lan ora salah ...
      1. +7
        Juli 13 2021
        Bab iku versi sajarah Ukraina tansah dibedakake dening orisinalitas, amarga tansah ana pemalsuan lan pas bukti sing jelas kanggo versi sejarah sing dikarepake.
        1. 0
          Juli 13 2021
          Kutipan saka OrangeBig
          Bab iku versi sajarah Ukraina tansah dibedakake dening orisinalitas.

          Umumé, ing topik variabilitas pamikiran lan kebingungan kesadaran individu, sampeyan bisa mbantah sing dikarepake. Nanging kene kabeh negara, karo cockroaches rabid sawijining!

          Iku fenomena, iku fenomena ya
        2. +3
          Juli 13 2021
          versi Ukrainia sajarah mung padha tansah bentenaken dening orisinalitas
          persis. Motif leb utama yaiku "Muscovy minangka sing ditugasake Golden Horde, dudu Rus '." Aku wis nulis komentar ing ngisor iki babagan apa sing dakkira.
          Kegilaan kaping pindho yaiku Tatar Krimea dianggep minangka wong sedulur, lan prajurit Tatar ana ing gambar "Pembela Ukraina", aku lampirake ing ngisor iki.

          Aku ora bakal ngomong apa-apa bab legionnaire Romawi ...
          1. +2
            Juli 13 2021
            Kutipan: Igor Ushakov
            versi Ukrainia sajarah mung padha tansah bentenaken dening orisinalitas
            persis. Motif leb utama yaiku "Muscovy minangka sing ditugasake Golden Horde, dudu Rus '." Aku wis nulis komentar ing ngisor iki babagan apa sing dakkira.
            Kegilaan kaping pindho yaiku Tatar Krimea dianggep minangka wong sedulur, lan prajurit Tatar ana ing gambar "Pembela Ukraina", aku lampirake ing ngisor iki.

            Aku ora bakal ngomong apa-apa bab legionnaire Romawi ...


            Gambar saka sawetara komik bocah-bocah? ngguyu apik
          2. +2
            Juli 14 2021
            Nang endi wae ing tengah sisih tengen bisa nempel ing batman, karo spider-man. Nalika booze kuwi wis ilang
    3. +4
      Juli 13 2021
      Kutipan saka ioan
      ...Aku pengin narik kawigaten yen kabeh "aliran kesadaran" iki duweke Menteri Kebudayaan "negara Eropa" ....


      Wong lanang, kepiye sampeyan gore karo "negara Eropa". Siji bisa uga mikir yen ana sing nyebutake keterlibatan kasebut kudu nyebabake tunduk lengkap kanggo definisi iki, sanajan mung nyebabake muntah.
      1. +3
        Juli 13 2021
        Putin nulis ing artikel kasebut yen Ukraina ana ing kontrol eksternal lan apa sing ditindakake kontrol eksternal ing taun 1918 lan kepiye tragis nasib para manajer kasebut.
    4. 0
      Juli 13 2021
      Ya, bakteri pisanan duwe forelock lan kumis, kuning ing ngarep, lan ing mburi sing diarani "Bvakit" lan diarani "Khokhlushka". lol Bakteri kita, karo botol vodka lan felt boots, muncul mung sawise yuta divisi saka "Khokhlushka" lol
      1. +3
        Juli 13 2021
        Quote: Irit
        bakteri pisanan duwe forelock lan kumis, kuning ing ngarep, lan ing mburi sing diarani "bvakitny"


        Sampeyan salah - mburi kuning ....
        1. 0
          Juli 13 2021
          Kutipan: PiK
          Sampeyan salah - sisih mburi kuning

          Kuning minangka predileksi alam kanggo khianat, nanging "blakit" miturut klasifikasi saiki (toleran), minangka piranti, mula aja bingung warna pelangi, mburi ireng ing kana.
    5. -5
      Juli 13 2021
      Dheweke nesu amarga pimpinan Rusia nyebutake persatuan bangsa Rusia lan Ukraina.

      Iku tes Svidomo .. Saiki tangan kita uculed! Yen sampeyan pengin game perang, kita bakal menehi game perang, nanging kanthi cara sing angel.. Mlaku luwih apik sadurunge kasep! Ora suwe para pamilik bakal miwiti nggabungake sampeyan, banjur kita bakal weruh yen ana kesatuan utawa ora hi
    6. +4
      Juli 13 2021
      Kutipan saka ioan
      yen leluhure adoh ndhudhuk Segara Ireng!

      Lan umume, iki minangka bangsa paling tuwa ing bumi
      1. +3
        Juli 13 2021
        Umat ​​Hindu keturunan gajah. Ukrainians saka celeng. Lan Rusia teka saka wong.
    7. +4
      Juli 13 2021
      Teks artikel kasebut diterbitake ing rong basa - Rusia lan Ukrainia.

      Sampeyan uga perlu kanggo nulis ing Inggris, Jerman lan Prancis, supaya terjemahan ora bakal kleru.
      1. +2
        Juli 13 2021
        Quote: cetha
        Teks artikel kasebut diterbitake ing rong basa - Rusia lan Ukrainia.

        Sampeyan uga perlu kanggo nulis ing Inggris, Jerman lan Prancis, supaya terjemahan ora bakal kleru.

        Sing wildly minus ... Iku misale jek sing dening singsot ijo ing VO padha wis diklumpukake kabeh Svidoucro, uga umum milih Gusti Allah ... lagi sculpting cons ...
        1. +4
          Juli 13 2021
          Kutipan: 30 vis
          Sing wildly minus ... Iku misale jek sing dening singsot ijo ing VO padha wis diklumpukake kabeh Svidoucro, uga umum milih Gusti Allah ... lagi sculpting cons

          Katon banget
          1. +6
            Juli 13 2021
            Kutipan: Seryoga64
            Kutipan: 30 vis
            Sing wildly minus ... Iku misale jek sing dening singsot ijo ing VO padha wis diklumpukake kabeh Svidoucro, uga umum milih Gusti Allah ... lagi sculpting cons

            Katon banget

            Tetep line ya guys keprungu
            1. +2
              Juli 13 2021
              Quote: cetha
              Tetep line ya guys

              Nggih bu prajurit
        2. +7
          Juli 13 2021
          Kutipan: 30 vis
          Quote: cetha
          Teks artikel kasebut diterbitake ing rong basa - Rusia lan Ukrainia.

          Sampeyan uga perlu kanggo nulis ing Inggris, Jerman lan Prancis, supaya terjemahan ora bakal kleru.

          Sing wildly minus ... Iku misale jek sing dening singsot ijo ing VO padha wis diklumpukake kabeh Svidoucro, uga umum milih Gusti Allah ... lagi sculpting cons ...

          Dheweke nyusup menyang kabeh situs Rusia sing luwih bisa diwaca.
          Pemilu bakal teka lan kudu nggawe latar mburi sing cocog kanggo nyenengake Kulon sing "cerah". ya
          1. +1
            Juli 13 2021
            Quote: cetha
            gawe latar mburi sing cocok kanggo nyenengke wong kulon sing "madhangi".

            Inggih, inggih. Sing wis mandheg nggatekake dilat Nyuwun
    8. +4
      Juli 13 2021
      ...... yen leluhure adoh ndhudhuk Segara Ireng!

      Lan kanthi cara, ya, wong Turki kudu dikandhani ing ngendi golek penggali profesional ing segara. Banjur padha muddied saluran, lan ing tangan akeh buruh hard kanggo idleness.
    9. +4
      Juli 13 2021
      Mesthine, umume bangsa Ukrainia lan Rusia ora ana hubungane karo etnis Yahudi Tkachenko)))
      Dheweke ora kaget karo orisinalitas) apa sing kedadeyan) kanggo nggolongake Zelensky lan Tkachenko ing antarane wong pribumi Ukraina)) sing bakal dadi guyon))
    10. +1
      Juli 14 2021
      "Ora ana asline." Mbok. Nanging karo kurator Western, kabeh iku super-asli. LGBT mung worth soko, ngidini bayi kanggo swaddled, ngidini anak kanggo nemtokake sing padha aran kaya, tiyang sepah 1 lan tiyang sepah 2 - kabeh iki asli banget.
  2. +3
    Juli 13 2021
    Laut lupa...
    Lan piramida ... Lan Sumeria ...
    Lan Gusti Allah karo forelock.

    Oh, sial, aku kesel karo keguguran keturunan iki.
    1. +1
      Juli 13 2021
      Kutipan saka Machete
      Laut lupa...
      Lan piramida ... Lan Sumeria ...
      Lan Gusti Allah karo forelock.


      Ayo wong neo-Ukraina terus mbedah negara kasebut kanthi "fakta sejarah", dene Putin, ing artikel kasebut, ngandelake bebener sejarah lan fakta dokumenter.

      Aku wis nulis sing luwih dhuwur sing malah banderlogs ora wani reproach Putin ing tingkat resmi kanggo distorting sajarah.

      Sing apa - karo apa, nanging karo komponen sajarah lan budaya ing artikel kabeh apik , aja ngeduk.
      Temenan konsultan apik wis makarya ing bagean iki.
      1. +4
        Juli 13 2021
        Kutipan: PiK
        sing malah banderlogs ora wani reproach Putin ing tingkat resmi kanggo distorting sajarah.

        Lan apa squeal padha wungu ing media, iku soko belay
        1. +1
          Juli 14 2021
          Quote: cetha
          Lan apa squeal padha wungu ing media, iku soko

          Iki dudu "soko", nanging reaksi sing bisa ditebak lan bisa dingerteni. Piye wae, sampeyan kudu njawab ...
      2. -1
        Juli 13 2021
        Soko, nanging yen Putin ngandika apa-apa, sampeyan ora bakal njaluk menyang ngisor.
        Aja mbantah.
        1. -4
          Juli 13 2021
          500 yuta warga Rusia njupuk kauntungan saka hipotek. Sampeyan ora bakal tekan ngisor
          1. +3
            Juli 14 2021
            Kutipan: Oleg Zorin
            500 yuta warga Rusia njupuk kauntungan saka hipotek.

            Kita wis setengah milyar, luwih sithik lan China bakal nyusul belay ?

            Sing nyoba banget kanggo "landhep" akeh warga lol ?
            1. +1
              Juli 15 2021
              Putin: "Luwih saka 500 yuta wong njupuk kauntungan saka hipotek preferensial"
    2. Komentar wis dibusak.
      1. -3
        Juli 13 2021
        Kutipan saka OrangeBig
        Yen Sumerians, banjur padha kudu pindhah menyang Irak.

        Ya, wong Sumeria ana. Nanging Ukraina tambah akeh dibandhingake ora karo Irak, nanging karo Afghanistan, kahanan sing durung mesthi.
        1. 0
          Juli 13 2021
          Apa sing saiki ditulis wong Ukrainia ing buku sejarah versi anyar sing asale saka Pashtun, lan dudu saka Sumeria? ngguyu
          1. +1
            Juli 13 2021
            Kutipan saka OrangeBig
            Apa sing saiki ditulis wong Ukrainia ing buku sejarah versi anyar sing asale saka Pashtun, lan dudu saka Sumeria?

            Ora, padha nulis bab sing padha, nanging nyatane padha dadi Afghanistan.
      2. +1
        Juli 13 2021
        Sampeyan nerangake kanggo wong-wong mau.
        Wong-wong mau diarani wong Yunani minangka keturunan Ukrainia.
  3. +5
    Juli 13 2021
    "Pangeran Kyiv minangka pendiri negara Ukrainia, lan Rusia modern ora ana hubungane karo negara Rusia Kuna."
    Sialan, bodho! Lan kenapa subyek iki ora ngomong babagan asale para pangeran Kyiv iki.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. +3
        Juli 13 2021
        Amarga subyek iki ora duwe bathi

        Isih ora duwe bathi! Lan yen kita elinga yen kabeh peradaban ing wilayah kasebut dirusak dening Tatar-Mongol, mula para pemimpin lokal kudu meneng lan matur nuwun marang Moskow kanggo bantuan kanggo urip maneh. Nanging, umume, ngomong babagan urip maneh negara kasebut, siji kudu diitung wiwit taun 1854.
    2. +2
      Juli 13 2021
      Miturut versi, dheweke mabur saka Venus ... lol
      1. +3
        Juli 13 2021
        Miturut versi, dheweke mabur saka Venus ...

        Lha, apa kowe! Miturut buku-bukune, dheweke nganggep sejarahe wiwit 150 ewu taun SM. Aku wedi nalika maca!
        1. +4
          Juli 13 2021
          Ing kene kita ngguyu, lan generasi sing tuwuh, sing ora ngerti liyane lan sing wis digawa munggah ing musuhan kanggo kabeh Russian ...
          1. +1
            Juli 13 2021
            Putuku loro sekolah ing kana, medeni mikir karo pikiran lan ilmu apa sing bakal ditinggal sekolah.
            1. +3
              Juli 13 2021
              Iku mung titik, akeh sing duwe sedulur ing Ukraina lan akeh sing wis padu, nanging apa sing bakal kelakon ...
              1. 0
                Juli 13 2021
                lan akeh sing wis padha padu

                Mekaten, lan aku duwe nasib kuwi, lan ora mung kula.
                1. +2
                  Juli 13 2021
                  Ya, sayangé, tren iki mung tuwuh ...
    3. -1
      Juli 13 2021
      Kyiv didegaké déning Pangeran Oleg saka Novgorod ing dalan menyang Byzantium. Dheweke mung seneng karo papan ing pesisir - saka buku sejarah 1910. Aku seneng buku iki, cekak lan jujur, aku wis maca kaping pirang-pirang.
  4. +6
    Juli 13 2021
    Yen Menteri Kabudayan ana ing foto, aku ora bakal padu karo dheweke, kabeh ditulis ing pasuryan,
    1. +6
      Juli 13 2021
      Resepsi Dinas Kebudayaan. Sekretaris nangis....
      - Darling, ana apa karo sampeyan?
      Aku wis ngenteni telpon iki kabeh uripku! Dheweke nyeluk lan takon: Apa iki umbah-umbah?
      Aku tiba-tiba bingung lan ngomong - Ora !!!
      1. +3
        Juli 13 2021
        Wong-wong mau ngaso terus, saiki durung mati ...
    2. +5
      Juli 13 2021
      Kutipan: Magnat231
      Yen Menteri Kabudayan ana ing foto, aku ora bakal padu karo dheweke, kabeh ditulis ing pasuryan,


      Ya, rai kasebut "sangat spiritual" ...
  5. +5
    Juli 13 2021
    Kabar kasebut bakal luwih asli yen wong Svidomo ndhukung artikel V.V. Putin, yen ora, ora ana sing anyar lan sing ora dikarepke: mulane dheweke dadi banderlog kanggo nggawe baji antarane bangsa. Kajaba iku, ana cukup pan-heads antarane Slavs.
    1. +3
      Juli 13 2021
      Sampeyan kudu nganakake survey, amarga mung sing ana ing feeder sing ana histeris ...
  6. +3
    Juli 13 2021
    Yagene padha nesu, sijine saucepan ing sirahe lan nerusake menyang serikat homo.
    1. +2
      Juli 13 2021
      Sayange dheweke ora njupuk, sanajan nganggo panci ...
      1. +2
        Juli 13 2021
        Dideleng saka minus ing pot, dina kerja wis rampung ngguyu
        1. +3
          Juli 13 2021
          Kayane bisa uga keuangan wis rampung lan ora ana maneh ... lol
  7. +6
    Juli 13 2021
    Kievan Rus rampung ing 1240 karo dijupuk saka Kyiv dening Batu lan extermination saka warga kutha. Kutha iki ora diuripake maneh minangka kutha - ibukutha Rusia apa wae. Mengkono. Lan carane kudu narik manuk hantu ing globe kanggo nolak.
    1. +3
      Juli 13 2021
      Kita ora ngrampungake kabeh iki, nanging dheweke ngalahake Batu lan ngeterake dheweke menyang Muscovy ... lol
    2. 0
      Juli 13 2021
      Kievan Rus rampung sadurungé. Invasi Batu lan panyiapan kontrol Horde nyathet kasunyatan kasebut. Nanging saora-orane padudon wis rampung ing kono.
  8. 0
    Juli 13 2021
    Mandor nulis artikel babagan persatuan wong Rusia lan Rusia cilik. Tkachenko ana hubungane karo wong liya:
    Ing Januari 2015, dheweke nikah karo Anna Barannik, direktur HR 1+1. Upacara iki dianakaké ing Yérusalèm, ing ngarsane sanak keluarga lan kanca-kanca sing cedhak.
    Tembung "nikah" kanggo upacara iki uga ora ana hubungane, kaya Tkachenko lan Zelensky kanggo wong cilik Rusia.
  9. +4
    Juli 13 2021
    Kok dadi asli?

    Lha piye? Apa kita duwe Ukrainia? Penghuni tapel wates. Kewarganegaraan Rusia
    1. +4
      Juli 13 2021
      Jaran dadi histeris, kepiye carane Rusia ... lol
    2. -4
      Juli 13 2021
      Apa sampeyan bisa ngomong babagan asil sensus populasi ing Republik Ingushetia, ing ngendi wong Ukrainia (banjur etnonim "Rusia cilik") diakoni minangka warga negara sing kapisah, lan ing USSR lan Federasi Rusia, miturut asil kasebut. Ukrainians uga diakoni minangka warga negara kapisah?

      1. +1
        Juli 13 2021
        Aku bakal ngomong sing padha saka kewarganegaraan padha "Permyaks" ing link sing kasedhiya. Yen sampeyan ora ngerti babagan apa, aja takon. Gedhe, cilik, lan Belarusians ing Republik Ingushetia manunggal dadi siji - Rusia. Kajaba iku, Rusia dudu warga negara, nanging superethnos - apa sampeyan ngerti babagan iki? Uga goleki. Babagan kasunyatan manawa kewarganegaraan tegese sethithik ing Republik Ingushetia - sampeyan ngerti? Nggoleki maneh.
        Minangka kanggo USSR, iku kawicaksanan erroneous saka misahake bangsa, tegese umum kanggo njaluk nyisihaken saka imperialisme, iki divisi gawean.
        1. +1
          Juli 14 2021
          Dadi, ora perlu ngapusi lan juggling. "Permyak" dudu kewarganegaraan, iku TOPONIM - jeneng sing digandhengake karo wilayah kasebut, lan ora karo kelompok etnis. "Maloross" persis etnonim. Lan ing asil sensus saka populasi Republik Ingushetia, iku sabenere etnonyms sing dituduhake - ora ana "Urals", "Permyaks", "Kherzons" - nomer Little Rusia ing kutha-kutha beda. Kakaisaran Rusia kanthi cetha lan jelas dituduhake, uga karo Rusia Agung, Armenia, Tatar, Bashkir, Yahudi lan liya-liyane. Sampeyan ora pengin ngomong yen etnonim dituduhake ing data sensus bebarengan karo toponim? Utawa apa sampeyan duwe jeneng "Rusia Cilik" - kok, wong Rusia, Rusia Agung, sing manggon ing kutha sing padha karo Rusia Cilik, diitung kanthi kapisah? Sawise kabeh, saka sudut pandang logika sampeyan, warga Kharkov minangka Kharkovite, ta? Nanging, ing sensus pedunung provinsi Kharkov, Kharkiv-Great Russian (lokal "Permians") padha diitung dhewe, uga Kharkiv-Little Russian, tengen?

          "Rusia dudu warga negara" - suwene aku ora krungu omong kosong Russophobic sing paling liar. Tegese menurutmu wong rusia, etnis rusia ora ono???
          "a superethnos" - sinau materi, mbukak buku teks etnografi, utawa paling kamus, lan maca apa iku superethnos:

          Superethnos (lat. super - liwat + Yunani ἔθνος - wong) - ing teori hasrat etnogenesis, sistem etnis, link paling dhuwur saka hirarki ètnis, dumadi saka sawetara kelompok etnis sing muncul bebarengan ing siji wilayah lanskap, interconnected dening ekonomi, komunikasi ideologis lan politik, lan diwujudake ing sajarah minangka integritas mozaik.

          Donya Rusia bisa kanthi aman diarani superethnos - kabeh bangsa sing digabung karo Rusia, lan sing padha karo wong Rusia, nanging ora ilang identitas nasional.
          Lan Rusia dhewe ora bisa disebut superethnos - iku warga negara tartamtu, wong, etnos sing assimilated Welasan wong cilik pirang-pirang abad kepungkur, saka ngendi wong Rusia jumeneng - lan saiki ana sabenere minangka warga negara (ethnos). lan ora minangka "superethnos" sing ora bisa dingerteni.

          "Sampeyan ngerti babagan kasunyatan manawa kewarganegaraan tegese sethithik ing Republik Ingushetia" - nanging sampeyan ora weruh. Aku weruh, sampeyan ora ngerti kok ing piring karo asil sensus ing Republik Ingushetia, Armenians, Yahudi, Tatar kadhaptar minangka "kewarganegaraan" - sanajan dina iki kita nimbang wong-wong mau NATIONALITY beda.

          Lan mung masalah terminologi - tembung "kewarganegaraan" ing donya Kulon nuduhake afiliasi negara, kewarganegaraan utawa kewarganegaraan. Contone, troll lokal saka Israel, Oleg Sokolov - Profesor, foaming ing tutuk, mbuktekaken kula sing ana bangsa "Amerika" lan "Israel" ngguyu
          Apa sampeyan ngerti? Wong Yahudi ing Israel iku wong Israel. Nanging Arab ing Israel uga "Israel"! wassat
          Lan wong Rusia, sing pindhah menyang Israel karo sanak keluarga Yahudi, uga dadi "kewarganegaraan" Israel - ora ana sing ngganggu sampeyan?)

          Lan ing CIS, makna kaloro saka istilah "kewarganegaraan" uga nyebar - ETHNIC BELONGING. Ing Republik Ingushetia diarani - ya, kanthi bener, "kewarganegaraan" - yaiku, sinonim kanggo tembung "kewarganegaraan" ing makna "etnis, etnis."

          "Babagan USSR, iku kabijakan sing salah kanggo misahake negara" - divisi administratif-wilayah ing garis nasional salah, nanging USSR ora tau nentang warga negara, lan nindakake perkara sing bener - Rusia, matur nuwun, ora chauvinists.
          1. 0
            Juli 14 2021
            Kutipan: Alt22
            Dadi, ora perlu ngapusi lan juggling.

            Saiki kita ndeleng link sing diwenehake, foto resep ing Republik Ingushetia. Ing bagean sing ana ing sangisore meja - "kewarganegaraan liyane duwe sawetara wakil sing cilik", lan didaftar diwiwiti karo Ceko. Dadi, ing antarane Zyryan lan Lapps ana Permian, kabeh 1 wong.
            Kutipan: Alt22
            ora ana "Ural", "Permyaks",

            Mulane, obrolan luwih lanjut karo wong sing terus terang ora ngerti apa sing ditulis - aku nganggep ora ana gunane.
            Lan maca ing wektu luang. Kadhangkala mbantu mikir.
            https://cyberleninka.ru/article/n/rossiyane-kak-politicheskiy-superetnos/viewer
            Yen ora, sampeyan bakal mati karo siji Pedivikia ing sirah
            1. -1
              Juli 14 2021
              lan, antarane Zyryans lan Lapps - Permians, kabeh 1 wong saben.
              - Komi-Permyaks utawa Permyaks; (jeneng dhewe - Komi Mort, Komi Otir, Komi-Permyakkez) - wong saka klompok Finno-Ugric sing manggon ing Rusia. Nganti taun 1920-an diarani Permians, Permians, Permians. Saiki, etnonim Komi-Permyaks digunakake. Jumlahe ing 2010 ana 95 ewu wong. Dheweke manggon ing sisih lor-kulon Wilayah Perm: ing tlatah formasi administratif-wilayah minangka bagéan saka wilayah - Distrik Komi-Permyak, ing distrik kotamadya Krasnovishersky, ing sadawane Kali Yazva - Yazvinsky Permians, ing Wilayah Kirov (ing distrik kotamadya Afanasevsky) - Zyuzda Permyaks. Ing kali Inva lan Nerdva (Kudymkarsky lan distrik Yusvinsky ing Wilayah Perm) - Invensky Komi-Permyaks.

              Ing sajarah, padha melu mburu lan fishing, tani subur, lan peternakan. Saiki, pendhudhukan utama Komi-Permyaks yaiku tetanèn lan kerja ing industri kehutanan.

              Dear, kenapa sampeyan mutusake yen toponim kasebut kasebut ing sensus Republik Ingushetia? Permyaks minangka salah sawijining bangsa ing Republik Ingushetia. Yen toponyms kasebut, banjur ing ngendi "Astrakhanians", "Muscovites", "Petersburg", ngendi "Kyivians"? Ora ana - mulane, mung klompok ètnis, warga negara sing kasebut ing tabel, lan sing Permians lan Little Russian iku NATIONALITY, kelompok ètnis, lan ora panggonan panggonan.

              Mulane, obrolan luwih lanjut karo wong sing terus terang ora ngerti apa sing ditulis - aku nganggep ora ana gunane.
              - minangka conto sing ora sukses karo PEOPLE of Perm nuduhake - sampeyan sing ora ngerti topik kasebut. Ora ana panggonan panggonan "Permyak" ing asil sensus, ana kewarganegaraan - ing wektu sabanjure, sadurunge ngomong omong kosong, priksa lamaran sampeyan supaya ora disgrace, kaya saiki.
              Kabeh sing paling apik, aku pengin sampeyan tambah wicaksana lan nambah kawruh!
  10. +1
    Juli 13 2021
    "Ora asli": ing Kyiv padha nanggepi artikel Putin babagan Ukraina
    Endi asline kene? Pitakonan kanggo spesifik, iku worth ....
    Lan "asli" iku dhewe, dhewe. kasil, malah sing "mitra" bali.
    1. +1
      Juli 13 2021
      Dheweke ora duwe apa-apa, mula dheweke bakal nyingkiri, nggawa macem-macem badai salju babagan wong Sumeria ...
      1. +2
        Juli 13 2021
        Mesthine padha meneng, bisa uga ora katon kaya wong bodho.
        Kawicaksanan rakyat, iki dudu babagan ... umur tuwa bakal teka dhewe, kaya wong liya.
        1. +2
          Juli 13 2021
          Ya, kasepen iku emas, nanging ora tekan, kaya sing nyoba kanggo kita ...
          1. +2
            Juli 13 2021
            Ora ana sapa-sapa lan ora ana sing bisa diajak guneman.
  11. -1
    Juli 13 2021
    ....... kowe bakal waras ing kono KABEH ngguyu
  12. Bom
    -3
    Juli 13 2021
    Ing endi jawaban kanggo pitakonan utama? Putin lan Zelensky sedulur utawa ora =)?
    1. +1
      Juli 13 2021
      paling kamungkinan ora, amarga Zelensky iku sawijining ètnis Yahudi
      1. 0
        Juli 14 2021
        Lan Brigadir iku sawijining ètnis Jerman. keprungu
  13. +2
    Juli 13 2021
    Interpretasi sejarah ora bisa asli. Prastawa sajarah diakoni minangka bener mung yen ana sawetara sumber sing beda-beda sing njlentrehake acara iki saka sudut sing beda-beda nanging ora saling bertentangan.
  14. +1
    Juli 13 2021
    Aku kaya kanggo tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing kabeh "aliran eling" iki belongs kanggo Menteri Kebudayaan saka "negara Eropah".


    Lan pasuryane skunk kaya ...
  15. -1
    Juli 13 2021
    Dheweke banget gelo, Putin V.V. ora nulis tembung sing ndudhuk Segara Ireng. Nanging serius, kekuwatan artikel kasebut ana ing siji ukara. Yen ancaman teka saka tanah sing diwenehake Rusia marang Ukraina, mula bisa dijupuk. bali, lan ora ana ora bakal ana perang donya amarga Ukraina.Eropah kesel pengemis iki!
    1. +1
      Juli 13 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      Eropa kesel karo pengemis iki!

      Donya kabeh wis kesel, malah Guinea Conakry kesel.
  16. +3
    Juli 13 2021
    Artikel kontroversial.
  17. +1
    Juli 13 2021
    Kepala Kamentrian Kebudayaan Ukrainia ujar manawa Rusia diduga nggunakake jeneng "Rus" kanggo awake dhewe, yaiku "Muscovy"

    Lan babagan tanah sing disedhiyakake dening Skakuasia nalika jaman Kakaisaran Rusia lan USSR, sharovarnik iki ora ngomong apa-apa?
    1. +2
      Juli 13 2021
      Kutipan saka Xlor
      Lan babagan tanah sing disedhiyakake dening Skakuasia nalika jaman Kakaisaran Rusia lan USSR, sharovarnik iki ora ngomong apa-apa?

      Kaya ing "Wedding in Malinovka", Popandopulo "Iki mine, iki uga mine, lan iki mine lan kaping pirang-pirang mine."
  18. +2
    Juli 13 2021
    Crita kasebut ora asli. Alamiah, iki crita, lan ora muter piano karo horseradish.
  19. -1
    Juli 13 2021
    Musuh-musuh komunis Rusia lan Ukraina, kanggo entuk bathi, ngapusi sejarah negara lan rakyate, amarga padha sengit marang KEBENARAN babagan sejarah negarane, babagan apa sing ditindakake dhewe nalika jaman Soviet lan sawise direbut. RSFSR lan SSR Ukrainia.
    Lan kabeh padha squeal babagan mitos "holodomor" ing USSR, mitos kang digawe pisanan dening Amerika, banjur dening Nazi, kanggo pit bangsa Rusia lan Ukrainia. Nanging ing pamrentahan Soviet, iki ora bisa ditindakake, mung mungsuh komunis, sing ngrebut RSFSR lan SSR Ukrainia, sing sukses. Nanging dheweke ora bakal ngerti bebener iki, lan bakal nyalahake Komunis Bolshevik.
    1. +5
      Juli 13 2021
      Kolomoisky bakal ngandhani sampeyan kanthi luwih tepat.
      1. +1
        Juli 13 2021
        Kutipan saka OrangeBig
        Kolomoisky bakal ngandhani sampeyan kanthi luwih tepat.

        tata letak becik.
  20. 0
    Juli 13 2021
    Wong bodho, apa sing kudu dijupuk saka skakuas!? Debiloid....
  21. 0
    Juli 13 2021
    Aku kaya kanggo tarik manungsa waé kanggo kasunyatan sing kabeh "aliran eling" iki belongs kanggo Menteri Kebudayaan saka "negara Eropah".

    Aku isin takon carane "negara Eropah" beda saka, ngomong, negara ing Afrika Tengah, supaya nuduhke pitakonan supaya pathetically? Ya, ana negara ing Eropah ing ngendi wong-wong sing ora cukup pinter diangkat kanggo posisi pamimpin eselon pisanan. Dina iki, iki ora nggumunake. Sawise kabeh, iku Eropah sing nggawe negara iki ing gething lan goroh. Ya, kanthi sregep nganti wong normal mlayu menyang arah sing beda-beda. Mung kari iki.... Lan padha bungah-bungaha, para wong Éropah, yèn iki mung Menteri Kabudayan. Sing nalika padha bakal mimpin pembangkit listrik tenaga nuklir, sampeyan kudu mikir babagan komisi likuidasi. Lan sawise kabeh, saka tanduran tenaga nuklir Rovno menyang Lublin kurang saka 300 km ... ngguyu
  22. -1
    Juli 13 2021
    Nanging aku setuju karo Ukrainians. Saben tokoh politik kudu menehi interpretasi asli dhewe babagan kabeh fakta sejarah tanpa istiméwa! Wow, carane menarik banjur bakal maca kabeh warta! ngguyu
  23. +3
    Juli 13 2021
    Kepala Kamentrian Kebudayaan Ukrainia ngandhakake yen Rusia diduga nggunakake jeneng "Rus" kanggo awake dhewe, yaiku "Muscovy".

    Aku ngerti yen Vaseline ngandika iki, nanging supaya Menteri Kabudayan. Saka apa bedlam dijupuk saka mynistrivs kuwi.
  24. -5
    Juli 13 2021
    asline ketemu...
    -----
    Perdhana Mentri Inggris Boris Johnson, weruh sing Skotlandia ing Euro 2021 rooting kanggo sapa, yen mung marang tim Inggris, uga mutusaké kanggo nulis artikel privasi sing Inggris lan Skotlandia iku siji wong. Pungkasane, yen Putin bisa nulis artikel babagan Rusia lan Ukrainia, mula dheweke, Boris, bakal bisa nulis babagan bangsane dhewe.

    Dheweke nimbali kabeh sejarawan Inggris sing misuwur.

    - Aku bakal nulis artikel gedhe bab kasunyatan sing Inggris lan Skotlandia iku siji wong, nanging aku kudu bantuan karo konteks sajarah.

    Sejarawan ijol-ijolan pandang.

    - Pak Perdana Menteri. Ora ketompo carane alus iku ... Luwih ora. - sejarawan paling wani mangsuli Boris.
    - Kenapa? Johnson kaget.
    "Endi sing kudu diwiwiti, Pak Perdana Menteri," sejarawan kasebut ngempet, "kabeh wiwit muter nalika, ing pungkasan abad kaping XNUMX. Inggris King Edward I dipindhah tentara marang Skotlandia lan meksa panguwasa lokal kanggo ngenali piyambak minangka Lord Paramount. Lan taxed everyone.
    - Inggih.
    - Skotlandia, mesthi, ora seneng karo iki lan wiwit nggawe aliansi karo Prancis ing sangisore karpet. King Edward I ketemu bab iki lan nyerang Berwick, lan sethitik mengko Inggris dikuwasani paling Skotlandia.
    - Inggih.
    - Pak Perdana Menteri, sampeyan wis nonton Braveheart?
    - "Wani"? Ya, kartun sing apik.
    - Ora, "Braveheart" babagan pemberontakan Skotlandia sing pertama dipimpin dening William Wallace. Nah, ing endi dheweke ing pungkasan isih kaya: "Friiiiiiidoooom!" - lan algojo ngeculake guts? Apa sampeyan ngerti sapa paraga utama ing crita iki?
    - Edward aku?
    - Ora.

    Sejarawan njedhul.

    - Umumé, nalika Wallace tiwas, kabeh wong mutusake yen masalah Skotlandia pungkasane dirampungake lan kabeh wong saiki dadi kanca.
    - Apik, ayo nulis artikel.
    - Ora. Amarga setaun sabanjure, perang anyar kanggo kamardikan Skotlandia diwiwiti, sing suwene 22 taun lan dipungkasi kanthi pengakuan kamardikan.
    -...
    - Nanging banjur Inggris raja Edward III mutusaké kanggo mbales lan sepisan maneh nyoba kanggo nelukake Skotlandia. Kampanye anyar diwiwiti ing taun 1332 lan suwene 25 taun, ngenthengake wong Skotlandia lan Inggris. Nanging, Skotlandia tetep merdika. Lan mandhiri kira-kira rong setengah abad.
    - Hm, hm. Nanging kapan kita ngumpul?
    - Inggih, inggih. Ing awal abad XVII. Inggris, sing manunggal karo Irlandia, manunggal karo Skotlandia.
    Kita isih menang!
    - ... Ing kontrol raja Skotlandia James VI, sing marisi tahta Inggris saka seduluré sing nomer loro - Elizabeth I.
    - Iku…
    - Ya. Ing pangertèn, iku Skotlandia sing gabung kita, lan ora kita - wong. Nanging sanajan sawise manunggal, Skotlandia ora tenang, ing tengah abad kaping XNUMX. gerakan Covenanter nasionalis, sing ndhukung kemurnian gereja Presbyterian ...

    Rong jam wis liwati.

    - ... Lan umume, saiki kira-kira setengah saka Skotlandia percaya yen Brexit lan revisi hubungan ekonomi karo daratan Eropa minangka kesalahan gedhe, Pak Perdhana Mentri, lan mentel karo gagasan referendum kamardikan liyane. nyimpulake sejarawan. - Ing endi kita bakal miwiti artikel babagan persatuan bangsa Inggris lan Skotlandia?
    "Kita ora bakal, luwih becik ora," Johnson muttered displeasedly nanggepi.
    - Aku ngandika ing awal banget. Kasunyatane yaiku kanggo artikel sampeyan sejarah Kraton kita perlu ... kepiye carane dadi luwih alus? Tulis maneh. Meh saka wiwitan. Sugeng dina, Pak Perdana Menteri!
  25. -5
    Juli 13 2021
    Ing, utawa ing Ukraina, Stalin ngluncurake paceklik, ora mung ing Ukraina lan Rusia, Stalin uga ngluncurake paceklik ing Polandia, Rumania lan Eropa liyane, uga ing Amerika Serikat, nanging dheweke nyebutake paceklik sing diluncurake dening Stalin ing kana " Depresi gedhe". Nanging Stalin bisa nylametake babagan satus ewu kulawarga Amerika kanthi menehi kerja. Suami kerja lan ngirim dhuwit menyang Amerika Serikat, kaya sing ditindakake wong Ukrainia saiki, mula nylametake kulawarga. Nanging iki minangka rahasia paling gedhe ing Amerika Serikat, sing durung tekan Ukrainia. Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake wong Kulon karo Holodomor ing Polandia, dheweke dudu bagean saka USSR.
  26. -5
    Juli 13 2021
    wong
    Artikel iki babagan panggunaan kolektif "wong".
    Apa ana ... ikatan, ikatan efektif, ikatan duweke, jati diri perasaan. Lan uga, hubungan sing ana gandhengane karo kapentingan praktis.
    1. Komentar wis dibusak.
  27. -4
    Juli 13 2021
    Kutipan: 30 vis
    Quote: cetha
    Teks artikel kasebut diterbitake ing rong basa - Rusia lan Ukrainia.

    Sampeyan uga perlu kanggo nulis ing Inggris, Jerman lan Prancis, supaya terjemahan ora bakal kleru.

    Sing wildly minus ... Iku misale jek sing dening singsot ijo ing VO padha wis diklumpukake kabeh Svidoucro, uga umum milih Gusti Allah ... lagi sculpting cons ...

    "Svidoucro, uga umum sing dipilih dening Gusti Allah"
    Mung kepingin weruh, iku ... Expand topik.
    Sapa iki "Svidouukry *? Lan uga ... Aku ora bisa sebutno" ... umum sing dipilih "- pesenan utawa soko ..
  28. +1
    Juli 13 2021
    Ringkesan lan cetha ing sajarah 1910:
  29. 0
    Juli 13 2021
    Saka spasi ...
    ------
    Artikel iki ora ditulis kanggo sampeyan, lan ora kanggo kantor! Lan ora malah kanggo Rada Verkhovna! Artikel iki ditulis kanggo wong-wong Ukrainia sing isih duwe paling sethithik kalbu lan akal sehat. A tepak saka pangertèn umum dibutuhake kanggo pungkasanipun ngerti sing Amerika adoh lan yen mbantu, banjur mung ing tembung, uga, utawa karo prau kembung digunakake. Lan Rusia tresna pepadhamu lan pepadhamu, lan yen sampeyan pengin hubungan normal, cepet utawa mengko sampeyan kudu éling sing sampeyan lan ora ana wong liya sing kudu nimbang maneh sikap marang pepadhamu. Tenang ambisi kekaisaran sampeyan, lali babagan keluhan cilik lan pungkasane ngerti yen Rusia ora ndeleng sampeyan minangka mungsuh, dheweke sabar ngenteni sampeyan pungkasane ngatasi Nazi lan miwiti ngrampungake masalah sing penting ing negara kasebut. Lan Pakdhe ora bakal ngrampungake masalah kasebut
    1. +1
      Juli 13 2021
      Artikel iki ditulis kanggo wong-wong Ukrainia sing isih duwe paling sethithik kalbu lan akal sehat
      tengen, kita duwe sing. Aku ngutip salah sawijining saluran telegram iki
      #Rumor #Layout #UkrainianCase
      Kita ngomong karo macem-macem sumber lan ngumpulake kabeh ing kasus umum.
      Artikel dening Presiden Rusia Vladimir Putin babagan Ukraina minangka pesen umum kanggo wong tartamtu.
      Uga, pesen iki tegese arah Ukrainia saka Kremlin bakal intensify, lan strategi bisa diganti ing mangsa cedhak. Kremlin ngirim ultimatum umum yen siap perang kanggo Ukraina nglawan wong-wong sing saiki nguwasani negara kasebut.
      Ing kesimpulan, sumber kasebut nuduhake yen, adhedhasar artikel kasebut, bisa disimpulake yen kasus Ukraina minangka prioritas kanggo Putin. Sejumlah akeh sumber kita milih pesen kasebut minangka sing utama ing artikel Putin babagan Ukraina.
      "Kita ora bakal ngidini wilayah sajarah lan wong-wong sing manggon ing kana digunakake nglawan Rusia" minangka pesen umum yen Rusia ora nyerahake wilayah sajarah lan bakal nglawan kabeh cara kanggo ngetrapake kabijakan kanggo nglindhungi kepentingane.
      Pesen paling penting nomer loro:
      "Ukraina modern minangka woh saka tenaga kerja Soviet. Kanggo alasan politik, SSR Ukrainia "disambungake" saka macem-macem bagean sing ora ana hubungane karo Ukraina sadurunge (Novorossia, Crimea), nyatane, "ngrampok Rusia." Dhewe, Putin nyebutake Republik Donetsk-Krivoy Rog, sing, miturut pesenan Lenin, diwutahake menyang SSR Ukrainia "- pesen iki tegese strategi Novorossiya, lsp. ora ditutup, nanging ngaso.
      1. +2
        Juli 13 2021
         
        Presiden Rusia nulis teks babagan wong Rusia, kalebu Ukraina lan Rusia. Kaya sing dikarepake, akeh blogger provokator (sawetara kanthi posisi lan dhuwit, sawetara saka pikiran gedhe utawa kanggo alasan ideologis) wiwit napsirake teks iki. Diwiwiti kanthi kasunyatan manawa iki minangka bukti "agresivitas alam" Rusia lan dipungkasi kanthi kasunyatan manawa iki minangka nostalgia saka wong Soviet kanggo versi sejarah Soviet.
         
        Aku duwe tampilan temen beda. Mesthi, iki mratelakake panemume pribadi, sampeyan bisa uga ora setuju karo, nanging, Nanging. Lan dibangun ing bab sing prasaja banget: Aku yakin Putin wis wiwit ngrasakake kekuwatane, lan dheweke uga weruh manawa wong liya lan negara uga ngrasakake. Lan dheweke ora misahake kekuwatan iki saka kekuwatan Rusia.
         
        Ora, aku ngerti (mbok menawa luwih apik tinimbang akeh kritikus rabid) babagan kelemahane negara kita. Iki kalebu ekonomi, keuangan, lan, utamane, kabijakan sosial. Kanthi kekurangan kasebut, aku sabisa-bisa berjuang. Nanging! Politik minangka seni sing bisa ditindakake, lan nalika sesambungan karo aktor eksternal, kita kudu ngevaluasi ora mung kelemahane, nanging uga kelemahane. Lan kelemahane saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan lan malah sasi.
         
        Putin ngerti lan ngerti iki luwih apik tinimbang kita, uga amarga dheweke dhewe ngandhani babagan iki nalika njaluk tulung. Dadi pangertene kekuwatane, ing pirang-pirang cara, pribadi banget. Nanging amarga dheweke ora misahake kekuwatane saka Rusia, dheweke ngerti yen perlu kanggo ngganti kebijakan domestik kanthi radikal, utamane ing wilayah sing wis kasebut ing ndhuwur.
         
        Lan ing kene aku siap mbaleni apa sing wis dakkandhakake ing program babagan Kudrin (https://khazin.ru/articles/150-rassledovanija/92867-razoblachenie-goda-dejatel-nost-kudrina-oplachivalas-zapadom): mbangun kita mesin managerial adhedhasar ideologi Ultra-liberal saka 90s. Lan mulane ora bisa nggawe pratelan marang pejabat tartamtu lan karakter liyane kanggo ngina warga lan kompradorisme - padha immanently klebu ing model iki saka 90s. Yen sampeyan ora nyolong dhuwit, mula sampeyan dadi bajingan sing bisa lan kudu diperah! Lan dhuwite kudu digawa metu, amarga ... Ya, amarga iku duweke, banjur aku nindakake apa sing dakkarepake, iku dudu urusanmu! Nanging Rusia ora ana kapentingan kanggo sapa wae, iku Rashka feodal, liar lan mundur, sing ora ana sing butuh!
         
        Dadi, sadurunge miwiti reformasi, perlu ngganti ideologi dhasar. Tegese, kira-kira, kanggo nerangake kanthi jelas yen sampeyan pengin dadi karo negara, sampeyan kudu nindakake kanthi cara iki lan ora liya. Lan yen ora, banjur padha kudu tundhuk karo kabeh hukum (ayo kula ngelingake sampeyan yen ing logika liberal saka 90s, mung bajingan kudu tundhuk karo hukum, "lanang serius" tansah bisa mbayar). Lan, miturut, loot kanggo bali. 
         
        Dadi, wis dadi cetha yen nganti Putin nerangake apa jenis ideologi iki, ora ana sing bakal percaya. Lan aku ngerteni teks Putin minangka langkah pertama kanggo ngrumusake ideologi kasebut, paling ora ing bagean saka wong Rusia, Ukraina lan Belarus. Napa dheweke miwiti saka titik iki - ana macem-macem pilihan, saka kasunyatan sing iki minangka construction dhasar, "sapa kita", kanggo kasunyatan sing masalah iki mung pisanan ing agenda. Lan, mbok menawa, lan ora ing inisiatif kita.
         
        Dadi, teks Putin mung panjelasan kanggo saben wong lan kabeh wong carane konsep wong Rusia kudu diinterpretasikake ing mangsa ngarep! Lan iki dudu ancaman, dudu interpretasi, iki mung gambaran sing wiwit saiki bakal kaya mangkene! Lan sing ora ndhelikake - Putin (lan Rusia) ora kanggo nyalahke (a)! Lan kanggo kabeh akibat, sing ora setuju saiki bakal tanggung jawab kanggo awake dhewe. 
         
        Lan yen sadurunge pejabat lan oligarki kita bisa, umpamane, ngomong yen dheweke ora setuju karo "aneksasi Crimea" utawa liya-liyane, saiki iki bakal dianggep minangka kegiatan anti-Rusia. Langsung diarahake marang negara kita, kanthi kabeh akibate. Mesthine, iki ora bakal diwujudake kanthi lengkap sesuk, nanging kanggo kabeh tembung lan / utawa tumindak sing ora cocog karo konsep iki, sampeyan kudu mangsuli wiwit wingi!
         
        Maneh, iki dudu ancaman. Iki mung statement saka kasunyatan anyar kanggo akeh. Kita ora bakal numpes Ukraina, dheweke bakal ngatasi dhewe, luwih apik tinimbang kita. Nanging wong-wong sing saiki bakal mbantah konsep iki ora bakal bisa manggon ing wilayah ngendi wong Rusia manggon cukup rauh. Amarga dheweke bakal lara.
         
        Umumé, nang endi wae kaya ngono. 
        1. +2
          Juli 13 2021
          Lan dibangun ing bab sing prasaja banget: Aku yakin Putin wis wiwit ngrasakake kekuwatane, lan dheweke uga weruh manawa wong liya lan negara uga ngrasakake. Lan dheweke ora misahake kekuwatan iki saka kekuwatan Rusia.
          Aku iki ketok. Sing ringkih ora digatekake, sing kuwat disengiti utawa diajeni. Mulane, reaksi kaya mengkono karo seething watara punika intensifying.
          pambangunan mesin manajerial kita adhedhasar ideologi ultra-liberal ing taun 90-an. Lan mulane ora bisa nggawe pratelan marang pejabat tartamtu lan karakter liyane kanggo ngina warga lan kompradorisme - padha immanently klebu ing model iki saka 90s. Yen sampeyan ora nyolong dhuwit, mula sampeyan dadi bajingan sing bisa lan kudu diperah! Lan dhuwite kudu digawa metu, amarga ... Ya, amarga iku duweke, banjur aku nindakake apa sing dakkarepake, iku dudu urusanmu! Nanging Rusia ora ana kapentingan kanggo sapa wae, iku Rashka feodal, liar lan mundur, sing ora ana sing butuh!
           
          Dadi, sadurunge miwiti reformasi, perlu ngganti ideologi dhasar. Tegese, kira-kira, kanggo nerangake kanthi jelas yen sampeyan pengin dadi karo negara, sampeyan kudu nindakake kanthi cara iki lan ora liya.

          Pracaya utawa ora, aku wis nyoba kanggo ngirim gagasan prasaja iki kanggo kanca-kanca kanggo luwih saka setahun. Dheweke ora ngerti yen kultus keuntungan ing masyarakat ndadekake korupsi sing nyebar ora bisa dihindari lan ora bisa dikalahake. Nanging ora, luwih gampang nyalahake Rusia lan USSR amarga kekurangane. Pejabat korup ing Uni durung mlebu sekolah, lan kabeh masa lalu sing dikutuk lan "curb" kudu disalahake!
          1. +1
            Juli 13 2021
            Manuk ing buntut nggawa ...

            Tikus kampanye mlayu saka kapal ...
            Saiki bakal dibusak dening MI6. Aku ngerti banget ... Mlaku-mlaku, Arseniy.
            1. +1
              Juli 13 2021
              Matur nuwun, aku wis ngerti, langganan saluran telegram sing dibutuhake.
              Tikus kampanye mlayu saka kapal ...
              utawa padha mutusaké kanggo nyisihaken lan nyekel iwak ing banyu masalah. Kabeh mendhung, peteng, ora cetha, reged.
              Saiki bakal dibusak dening MI6. 
              yen padha nyekel lan kejiret.
            2. 0
              Juli 14 2021
              Pasha Mayuchi! Apa dheweke ngomong ing basa Rusia? Nglanggar hukum sanadyan!
    2. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
  30. 0
    Juli 13 2021
    Tkachenko ngaku yen pangeran Kyiv minangka pendiri negara Ukrainia, lan Rusia modern ora ana hubungane karo negara Rusia Kuna.
    wakil lenggah ing tahta Moscow Dinasti Rurikdudu Genghis Khan. Para panguwasa piyambak gadhah gelar pangeran lan ratu agung, ora khans utawa noyons. Lan supaya ditresnani dening "patriot" kita Grand Duke Svyatoslav the Wani lan supaya ora ditresnani (ora pantes) Tsar Ivan IV the Terrible kagungane. siji dinasti.
    Masalah karo suksesi lengkap wis ditanggulangi, titik.
    Bosen karo propagandis kita sing ora duwe pendidikan!
  31. +2
    Juli 13 2021
    Lan kenapa Putin kudu asli nalika dheweke mung ngandhani sing bener.
  32. +2
    Juli 13 2021
    Inggih, moncong .... Sing siji luwih apik tinimbang liyane. Padha mbokmenawa thukul ing Kunstkamera ana.
  33. 0
    Juli 13 2021

    Kesalahan kudu ora diakoni, kudu dikumbah, nganggo getih!
  34. +1
    Juli 13 2021
    Mesthi, mesthi, bebener ora asli.
    Luwih apik carane ngapusi lan ngapusi?
  35. -4
    Juli 13 2021
    Iku angel ngomong apa wong siji utawa ora. Contone, Kroasia, Bosnia, Serbia, Slovenes minangka wong siji, nanging basane beda. Awit saking basanipun ingkang kapérang dados nagari-nagari, kados ing sanjawinipun, saged dipunwastani minangka budaya piyambak. Dadi karo kita, yen USSR, tinimbang nyengkuyung pangembangan basa Ukrainia, nindakake kabeh supaya mung Rusia, Ukraina bakal ana ing komposisi, amarga apa alasan liyane sing bakal ana negara liya? Sawise kabeh, beda sing paling penting ing antarane wong yaiku basa. Externally, mental kita padha banget.
    1. 0
      Juli 14 2021
      Ing nalisir, padha ngomong banget padha, lan Serbia lan Kroasia, lan ing kabeh, meh padha.
  36. 0
    Juli 13 2021
    Kita ngerti kabeh trik sing ana gandhengane karo proyek "anti-Rusia". Lan kita ora bakal ngidini wilayah sejarah lan wong sing cedhak karo kita sing manggon ing kana digunakake nglawan Rusia. Lan kanggo wong-wong sing nyoba kaya ngono, aku pengin ujar manawa kanthi cara iki bakal ngrusak negarane. Aku ora ngerti DK iki kita ora nindakake apa-apa lan kita ora nindakake apa-apa kanggo mbebasake Ukraina
  37. 0
    Juli 14 2021
    Sejarawan Roa sarujuk ing regejegan karo sejarawan Uup kanggo judhul paling anti-Soviet. Ing kekaisaran ing taun 1917, dudu Bolshevik sing nandur bom ing wulan Oktober, nanging borjuis kekaisaran, bebarengan karo kabeh jinis Kolchaks, sing, minangka akibat saka kudeta istana, ngiyanati tsar ing Februari lan ngluncurake kabeh proses luwih lanjut. saka perluasan kekaisaran. Nalika ana kekacoan ing ibukutha, separatisme wiwit ing pinggiran, crita umum. Nanging sanajan sampeyan pracaya ing dongeng babagan "Bolsheviks sing nandur bom", sakperangan alesan, ing Perang Donya II lan tengen nganti Afghanistan, wong Rusia-Ukraina-Belarusia mati bebarengan ing perang, nalika Gorbachev-Yeltsin. -Kravchuks padha ngancurake Uni, mangkono nandur bom kang mbledhos dina. Lan Putin, bebarengan karo oligarki lan Chubais liyane, uga melu. Lan ora mung miturut telung bangsaku, Georgians-Ossetia, Armenia-Azerbaijanis, Tajiks-Kyrgyz, Chechnya, kabeh iki lan konflik mbesuk ing Federasi Rusia minangka akibat saka restrukturisasi sing cidra lan nyerahake wilayah saka Tembok Berlin dhewe. ngendi Putin dadi peserta maneh. Nanging luwih gampang kanggo nyalahke Bolsheviks. Ing sisih liya, "Stalin keluwen wong Ukrainia", nanging minangka asil saka panen sing ora apik amarga cuaca, wong mati ing wilayah Eropa Rusia, lan malah ing Polandia ana paceklik sing abot amarga alasan sing padha, nanging iki. iku negara sing beda-beda, ayo nulis Stalin, dheweke ngrusak cuaca lan panen kanggo kabeh wong, dheweke isih ora bisa mangsuli apa-apa. Miturut cara, mayuta-yuta wong Amerika sing tiwas amarga keluwen minangka akibat saka Depresi Agung ing taun 1930-an sing padha uga bisa disalahake kanthi aman marang Stalin lan Bolshevik liyane.
    1. +1
      Juli 15 2021
      Kutipan saka: Object.F7
      917 bom iki ditanam ora dening Bolshevik ing Oktober, nanging dening borjuis kekaisaran.

      sampeyan bingung apa sing diarani bom.
      bom ora acara tartamtu, nanging kasunyatan struktur sosial. Bangsawan ndarbeni meh kabeh sumber daya ing negara, nanging ing wektu sing padha ora nindakake fungsi, kang cepet numpes negara - contone, isin saka perang Rusia-Jepang 1905 - wiwitan lan mesthi dumunung kabeh karo bangsawan. Lan degradasi kasebut diwiwiti kanthi konsesi lan hak istimewa sing diwenehake dening Catherine.
      Lan borjuis, minangka obyektif kelas paling maju, tumindak minangka ram rampung alam sing numpes piranti iki, nanging ram ora push dhewe - kabeh masyarakat ulig. (ndhuwur ora bisa, ngisor ora gelem).
      Banjur, sawise revolusi borjuis Februari, Republik Ingushetia, yen ora perang, mesthine bakal tetep borjuis, nanging ibukutha periferal banget banget ing perang, lan jumlah masalah wis ngatasi kemungkinan objektif kanthi cara iki. urip, plus Kerensky ping pingan karo Manajemen biasa-biasa wae. Akibaté, kahanan kapindho digawe. Nanging kanthi motif sing beda.
      Lan dudu Bolshevik sing nindakake revolusi kaping pindho, nanging Sosialis-Revolusioner lan Kadet minangka pasukan utama.
      Lan Bolsheviks, sanajan padha melu ing revolusi, nanging amarga jumlah cilik padha duwe pengaruh cilik lan mung menang kompetisi kanggo Kepemimpinan sawise dibusak saka daya, nawakake paling didhukung dening path populasi, wis menang paling saka dewan liwat. menyang sisihe.
      Lan wis konflik katelu - kudeta gagal saka radikal (Sosialis-Revolusioner lan Kadet) ing mangsa panas saka 18, digawe Bolsheviks pasukan politik dominan lan partai. Sing. VKPB wiwit metokake tanggung jawab lengkap nyata mung sawise nyoba iki kraman lan repressions sawise.
      Miturut cara, ora Bolshevik sing dijupuk kulawarga kraton, nanging Revolusioner Sosial, lan tanpa koordinasi karo panitia tanggung jawab.
      Wong-wong sing ngomong babagan bom Bolshevik kanggo otokrasi mung wong sing ora ngerti, sing ora ngerti sejarah lan teori Marxisme.
  38. 0
    Juli 14 2021
    Kita kudu pindhah menyang Kulon nganti Lvov, kanggo mbebasake Rus. Ora bakal ana kesempatan liyane. Ora ana gunane kanggo ngomong karo wong-wong mau ...
  39. 0
    Juli 14 2021
    Alesan sing bener kanggo kabeh quirks kasebut yaiku ambisi kekaisaran sing ora puas saka elit Ukrainia. Ora Kyiv dadi pusat lan ibukutha Rusia, nanging Moscow. Lan iki sing ngganggu wong-wong mau. Kanggo kuwi ombone sing saiki wis siyap kanggo nulis ulang sajarah, kanggo Cut wong kanggo cepet, kanggo ninggalake konsep banget saka "Rusia", kanggo ngapusi ing mungsuh sembarang, nanging mung supaya ora dadi, lagi nimbang, " ing ngisor wong Moskow." Banal meri lan gething njedhul saka iku. Ukraina tumindak persis kaya adhine capricious lan manja.
  40. Menteri Kebudayaan Ukraina ... karo pasuryan saka desa ing pasar, nyoba kanggo ngapusi panuku karo mongrel pincang tinimbang babi ing tas ...
  41. +1
    Juli 14 2021
    Sing nggumunake, kenapa tiba-tiba ana wong sing mutusake manawa artikel GDP kudu "dibedakake kanthi orisinalitas"? Kanggo nyenengake sajarah asli, siji kudu pindhah menyang Nosovsky lan Fomenko! :)
    1. 0
      Juli 14 2021
      Bener, Tkachenko alamat wong-wong mau. Katon kaya Barannik saka Yérusalèm kanthi mantep nyekel bal.
  42. 0
    Juli 14 2021
    Saka statement Tkachenko, genangan wis nggodhok!
  43. 0
    Juli 14 2021
    Aku ora ngerti kenapa artikel ilmiah populer kudu asli.
    Reprises badut iki kudu seger.
    Mbokmenawa campuran presiden ngguyu
  44. 0
    Juli 14 2021
    Iki Tkachenko, biasa biasa setengah-educated ragul, sing flooded pamaréntah lan pinggiran Rada! Ing menara wis Bandera vinaigrette pipis karo diggers paling kuna saka segara!
  45. 0
    Juli 15 2021
    Tkachenko ngaku: Pangeran Kyiv minangka pendiri negara Ukrainia
    Teori iki digawe mung ing awal abad pungkasan ing Kyiv dening salah siji saka profesor nasionalis-minded. Durung nate ana sumber sing nyatakake utawa ngonfirmasi babagan iki. Nanging Khrushchev, amarga pertimbangan oportunistik, wiwit mantep lan aktif ningkataké téori iki lan malah kalebu ing buku teks. Tkachenko lan wong Ukrainia liyane ora duwe alasan liya kanggo nyuarakan versi iki. Iki dianalisis kanthi rinci dening sejarawan Spitsyn ing pidato lan sawetara sarjana liyane kanthi referensi khusus kanggo sumber lan acara sejarah. Jeksa Agung bisa ngetokake iki wis rampung dismantled, mbukak lan ora maneh melu diskusi amarga unambiguity saka kesimpulan.
    1. 0
      Juli 18 2021
      Inti saka apa sing diomongake Tkachenko ora mung para pangeran Kyiv sing dadi pendiri negara Ukrainia, nanging dheweke mung pendiri negara Ukrainia. Iki kabeh titik saka apa wis ngandika. Ngomong, negara Rusia Kuna ora ana hubungane karo Rusia modern.

      Iku ora kurang game nalika padha ngomong sing Ukrainians modern wis boten apa karo Rus Kuna '.

      Lan bebener, minangka asring kedaden, paling kamungkinan. ing tengah. Aku mikir negara Rusia Kuna, sing asring diarani Kievan Rus, minangka negara pisanan saka kabeh Slav Wétan, utawa Rus, sing nalika iku isih dadi siji. Lan mung mengko padha dipérang dadi Great Russian, Little Russian lan Belarusians.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"