Anget sing ora katon: subtleties saka penyamaran Israel

32

Penembake Israel nganggo setelan hazmat saka Polaris Solutions. Sumber: polarisolutions.com

Marang hukum fisika


Kamuflase ing kabeh wektu penting banget kanggo operasi militer. Ing tingkat strategis, operasional lan taktis, penting kanggo ndhelikake tenaga kerja lan peralatan saka mripate mungsuh. Nganti titik tartamtu, cukup kanggo ngapusi mripate mungsuh.

Contone, nalika Perang Patriotik Agung, Tentara Abang nggunakake topeng kamuflase vertikal kanggo ndhelikake saka Jerman gerakan unit ing garis ngarep. Ana topeng niru grumbul, topeng-pager, lan malah topeng kaya bangunan rusak. Kanggo potongan artileri, topeng vertikal digunakake yen perlu.



Topeng swinging, biasane ana ing ngarep bedhil anti-tank, luwih efektif. Struktur kamuflase dipasang ing latar mburi alas, semak belukar lan minangka tameng sing ambane ora luwih saka 5 meter lan ambane nganti 2 meter. Sanalika sadurunge ngarahake lan diperlokaké, topeng diunggahake menyang posisi horisontal ing engsel improvisasi. Sawise dijupuk, desain ditransfer menyang posisi kamuflase. Ngelingi losses dhuwur antarane artillerymen bedhil anti-tank, trik kuwi padha ora superfluous ing kabeh.

Anget sing ora katon: subtleties saka penyamaran Israel
Sumber: Pandhuan kanggo nggunakake topeng infanteri vol. 1949

Wis ing jaman pasca perang ing Uni Soviet, sawetara peralatan kamuflase individu wis ditambahi sacara signifikan.

Ing taun 1949, muncul topeng infanteri utawa kompleks kamuflase No. Kit kasebut adhedhasar lapisan kamuflase ukuran 3 kanthi 82 meter sing digawe saka bahan 6/6X50L. Singkatan kompleks kasebut nuduhake ukuran bolong ing milimeter (6 mm), ukuran jangkoan (6X50 meter) lan sifat latar mburi. Ing kasus kamuflase kit No.. 6, iku latar mburi vegetatif mangsa panas.

Ana akeh pilihan kanggo nggunakake kit kamuflase - topeng vertikal, horisontal lan cenderung, uga topeng tumpang tindih. Yen ana serangan sing ora dikarepake dening mungsuh penerbangan, para pejuang kudu cepet masang tutup lan mung mbuwang ing materiel lan kru.

Teknik kamuflase iki meh ora berkembang sajrone dekade kepungkur. Werna, ukuran sel materi lan dimensi diganti, nanging tujuane tetep padha - kanggo ndhelikake obyek lan tenaga kerja saka mata telanjang mungsuh.
Tekane pencitraan termal lan pengawasan infra merah wis mbatesi kemungkinan kamuflase. Iki penting banget kanggo peralatan militer. Contone, kanggo nyuda sing diarani teken termal, gas buang kendaraan darat dicampur karo hawa njaba. Rasio sing paling efisien yaiku 5 bagean njaba udara kanggo 1 bagean knalpot kanthi bobot. Iki, mesthi, mbantu, nanging mung yen dideteksi ing jarak sing cukup gedhe. Ing kahanan pertempuran kontak, teknik kasebut ora efektif.

Ing aviation, muncung pesawat wis flattened lan ditambahi kanggo luwih nyampur gas panas karo hawa adhem. Ing kasus-kasus sing paling ortodoks, kabeh "sumber panas" pesawat digawa menyang sisih ndhuwur fuselage kanthi pangarep-arep bisa nyuda kemungkinan nemokake arah panas saka lemah. Conto khas yaiku American F-117 Nighthawk lan B-2 Spirit.


Tank Jerman ing kamuflase multispektral Swedia. Sumber: pinimg.com

Kendaraan lapis baja minangka potongan baja multi-ton, sing nduweni inersia termal sing akeh. Ing MSTU im. N. E. Bauman nyelidiki evolusi tandha termal tank lan BMP sawise mateni mesin. Iku nguripake metu sing mobil "sumorot" kanggo liyane sepuluh jam. Lan ing wayah esuk, tangki sing adhem duwe kontras negatif marang latar mburi permukaan sing dadi panas. Ing wayah awan, waja dadi panas maneh nganti 70-80 derajat lan minangka target sing apik sanajan mesin dipateni.

Sampeyan uga bisa ngapusi fisika lan nyuda radiasi termal teknologi liwat lapisan kamuflase khusus. Cara paling gampang yaiku mbungkus mobil ing lapisan insulasi termal 8-10 mm, lan malah dilebokake kanthi jarak sawetara milimeter. Kaya ing skema pesenan spasi.

Ing Rusia, kompleks Nakidka digunakake kanggo tujuan kasebut, lan negara-negara NATO nggunakake "selimut" Swedia MCS (Mobile Camouflage System) saka Saab. Saliyane nglindhungi pencitra lan para pencari termal, capes nyuda kemungkinan deteksi kanthi radar lan, nganti sawetara, pengawasan visual.

Mesin minangka unsur paling "mbebayani" ing sistem kamuflase termal kendaraan lapis baja. Amarga efisiensi sing kurang, energi termal sing dibebasake dening mesin pembakaran internal kaping pindho karya mekanik. Kendaraan lapis baja sing obah ing kolom minangka target banget kanggo presisi dhuwur gaman.

Panglipur cilik kanggo tank stasioner yaiku pembangkit listrik tambahan, sing nduweni kontras termal sing luwih murah tinimbang mesin utama. Mulane solusi paling radikal kanggo masalah kasebut yaiku ngganti mesin pembakaran internal nganggo drive listrik.

Mesthi, iki minangka teknologi ing mangsa ngarep sing adoh banget, amarga baterei sing bisa diisi kanthi cepet durung ditemokake. Malah baterei lithium-ion sipil sing paling modern bisa ngisi sumber energi sajrone 20-30 menit. Kajaba iku, kanthi biaya urip baterei. Mulane, kendaraan tempur hibrida katon luwih logis, bisa ngubengi medan perang kanthi traksi listrik, lan nggunakake mesin pembakaran internal tradisional ing Maret. Drive listrik luwih nyuda swara kendaraan sing obah, sing penting kanggo kendaraan lapis baja pengintaian.

pangayoman manungsa


Kabeh cara penyamaran ing ndhuwur cocok kanggo manungsa. Kajaba kanggo ngganti generator panas utama - awak manungsa. Nganti saiki, masalah tandha termal awak katon ora bisa diatasi. Ing pirang-pirang cara, iki minangka alesan kanggo kaunggulan tentara modern ing donya tinimbang organisasi teroris lan formasi bandit.

Ana atusan video ing Internet sing njupuk momen karusakan saka militan sing ora curiga ing pepeteng lengkap. Kanggo penembake, padha mung kontras bayangan ing layar ngarsane. Kemampuan kanggo nindakake perang sing efektif ing pepeteng sing lengkap lan ing kahanan cuaca sing ala minangka ciri khas tentara abad XNUMXst. Ora ana kebetulan yen pencitra termal generasi katelu ing Amerika Serikat meh dadi senjata strategis lan dilarang kanggo ekspor.

Nanging saiki proses mbalikke wis diwiwiti - pencitra termal modern lan piranti pengawasan infra merah wis muncul ing teroris lan fundamentalis Islam. Iku misale jek sing pisanan iki wis ditemoni ing Israel - Hamas lan Hizbullah wis sinau kanggo njupuk pejuang IDF ing wayah wengi.

Polaris Solutions Ltd, didegake ing 2009 dening pejuang tentara Israel, kanthi sukarela kanggo nyegah ancaman kasebut. Ing merek RAJUGA, perusahaan ngasilake aksesoris tempur kanggo nyuda visibilitas para pejuang ing medan perang.


Ana penembake sing nyamar nang endi wae ing kain TVC. Sumber: polarisolutions.com


Conto ilustrasi sing nggambarake bedane antara sinau termal latar mburi lan efektifitas topeng panas Israel. Sumber: polarisolutions.com


Panel shooting. Sumber: polarisolutions.com

Kit 300 saiki ing ngarep, masking wong ing sawetara katon lan infrared. Miturut pangembang, kabeh rahasia ana ing kain TVC (Thermal Visual Concealment) khusus, sing kasusun saka komposisi logam, microfibers lan polimer. Mekanisme materi padha karo capes padha kanggo kendaraan wojo abot lan ngarahke kanggo ngisolasi panas awak manungsa.

Pabrikan, mesthi, ora ngandhani rincian pangembangane. Nanging bisa dianggep yen materi kasebut, amarga konduktivitas termal sing kurang lan inertness, mung ora ngirimake panas manungsa. Ana uga pilihan kapindho. Secara teoritis, sampeyan bisa ngganti struktur spektral tandha termal lan mbusak wong saka area sensitif piranti pengamatan. Nanging kanggo fokus kasebut, sumber energi dibutuhake, sing katon ora ana ing pembangunan Israel.



Ransel nganggo bahan pelindung TVC. Sumber: polarisolutions.com

Ukuran kain sing saiki kasedhiya yaiku TVC50, TVC100 lan TVC150. Bahan beda-beda ing kekandelan - 400, 450 lan 500 mikron, masing-masing. Materi kasebut cukup kandhel - bobote beda-beda gumantung saka 390 nganti 500 g / sq. Jembar maksimal gulungan kain kamuflase utawa Panel TVC, sing ditawakake Polaris Solutions kanggo nutupi pejuang, yaiku 1,25 m, dawane beda-beda gumantung saka 60 cm nganti 2,5 meter. Ing versi paling abot, "panel" narik 2,5 kg, lan lembaran paling kompak 60x60 cm bobote mung 15 gram.

Spesialis wis nyedhiyakake struktur khusus lan pewarnaan kain, meh kabeh mbaleni lanskap latar mburi. Ing panyuwunan, kita siap nggawe warna lan pola apa wae, nanging sing dhasar yaiku lanskap berbatu, gurun lan alas. Komersial Kit 300 kit sing digawe saka kain TVC sing inovatif kanthi jelas nuduhake yen wong sing nganggo jas kamuflase kasebut ora katon ing imager termal. Nanging, mulane dheweke dadi komersial kanggo nggambar momen sing paling positif. Pangembang ora nyebutake carane panas awak manungsa dibusak.


Sniper Kit Kab. Sumber: polarisolutions.com


JAG HIDE kit. Sumber: polarisolutions.com

Materi TVC diterangake minangka masking multispektral - wong stasioner ora katon ing imager termal, piranti inframerah lan teropong biasa.

Israel wis ngembangake akeh seragam khusus adhedhasar kawruh. Contone, TVC-100 kain Sniper Kit, kang kasusun saka kemul lan tas ransel lining. Kaya sing wis direncanakake, penembake dumunung ing posisi, ndhelikake Panel TVC kanthi ukuran 2,5x1,25 m, lan nyelehake bedhil ing tas ransel. A materi karo inersia termal kurang lan konduktivitas termal kudu ngisolasi panas manungsa saka lingkungan kanggo sawetara wektu.

Apa sing kedadeyan nalika penembak jitu kudu ngapusi sawetara jam ing ara-ara samun? Overheating lan heatstroke?

Koleksi saka Polaris Solutions uga kalebu setelan Raid ghillie, tutup ransel Backu lan topeng pelindung pribadi Jag Hide.

Sanajan ora bisa digunakake, pangembangan Israel mesthi kudu digatekake. Kanthi profesionalisme sing tepat, kamuflase termal individu bisa ngganti keseimbangan kekuwatan ing medan perang.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

32 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    Juli 17 2021
    Menarik ... Aku pengin sinau luwih lengkap babagan panggunaan praktis saka lapisan kamuflase lan capes ing conto operasi militer.
    Sapa, ing ngendi, lan carane ditrapake lan apa sing sukses.
    1. +2
      Juli 17 2021
      Lech, dibusak saka ilat. Topik anyar menarik.
      Aviation wis suwe dikenal babagan "perangkap panas", lan sarana pangayoman marang pemandangan inframerah lan pencitra termal anyar.
    2. + 16
      Juli 17 2021
      Quote: Lech saka Android.
      Menarik ... Aku pengin sinau luwih lengkap babagan panggunaan praktis saka lapisan kamuflase lan capes ing conto operasi militer.
      Sapa, ing ngendi, lan carane ditrapake lan apa sing sukses

      Ora ana sing mbatalake hukum konservasi energi. Trik iki apik, saka deteksi cepet. Yen awak ngasilake panas, kudu lunga menyang endi wae. Mboko sithik, spasi ing ngisor kain bakal dadi panas. Udhara panas bakal mulai metu ... Ing alas mangsa, ambegan wong bisa dideleng liwat imager termal!
      Ing ara-ara samun panas, sampeyan meh ora bisa ndeleng iki, nanging ing wayah wengi! Nalika kadhemen sanajan ing ara-ara samun, jejak termal saka hawa anget sing digawe panas dening awak lan napas bakal katon. Dadi "jubah kahuripan" ora bakal nulungi satus persen, sanajan deteksi, mesthine bakal angel ... Cepet, mesthi. Bakal angel njagong ing sangisore cape kanggo wektu sing suwe, kaya ing kothak busa.
      1. +1
        Juli 17 2021
        Ora ana sing mbatalake hukum konservasi energi.

        Lumrahe. Mulane, paling kamungkinan, sistem operate ing kapasitas panas saka accumulator panas kadhemen, sing, ana watesan kanggo terus-terusan operasi saka lapisan kamuflase nganti warms munggah.
      2. +2
        Juli 17 2021
        Ing penerbangan, disipasi panas bisa digunakake. Pencitra termal diasah kanggo ndeteksi target sing kontras - 36.6 ℃ ing latar mburi alas mangsa, umpamane. Utawa waja tank +70 ℃ kasebut ing artikel kasebut. Yen udhara anget dibuang lan dicampur karo lingkungan, mula kenaikan suhu "diolesi" lan tinimbang titik kanthi kontras 20 derajat, awan katon kanthi kontras 5. Bisa dingerteni carane iki ditindakake ing mesin pesawat. . Kaya ing capes, pasif, tanpa penggemar - ora cetha banget. Arep olahraga, aku kaget yen kaos "cooling" iku dudu stunt publisitas, nanging peralatan sing bisa digunakake. Padha luwih nyenengake kanggo mbukak. Dadi apa wae bisa ...
        1. 0
          Juli 17 2021
          Kutipan: Proctologist
          Ing penerbangan, disipasi panas bisa digunakake. Pencitra termal diasah kanggo ndeteksi target sing kontras - 36.6 ℃ ing latar mburi alas mangsa, umpamane. Utawa waja tank +70 ℃ kasebut ing artikel kasebut. Yen udhara anget dibuang lan dicampur karo lingkungan, mula kenaikan suhu "diolesi" lan tinimbang titik kanthi kontras 20 derajat, awan katon kanthi kontras 5. Bisa dingerteni carane iki ditindakake ing mesin pesawat. . Kaya ing capes, pasif, tanpa penggemar - ora cetha banget. Arep olahraga, aku kaget yen kaos "cooling" iku dudu stunt publisitas, nanging peralatan sing bisa digunakake. Padha luwih nyenengake kanggo mbukak. Dadi apa wae bisa ...


          Gumantung carane nyelehake "selimut" iki - tanjung. Yen sampeyan mbungkus dhewe saka sirah nganti jempol, sampeyan mung dosa yen ora mangsa, lan yen sampeyan nyumerepi kaya layar warata lan njagong konco, banjur nyamarake ing sisih siji bisa, nanging bisa tetep kanggo sawetara jam tanpa overheating. .

          Lan supaya bisa digunakake, ing Israel, kaya aku ngerti, pasukan khusus ora lumaku mlaku, padha digawa menyang panggonan, padha mbuwang capes, padha mlayu liwat, dijupuk, padha liquidated. Ing titik iki, cape wis ilang efektifitas, nanging tugas wis rampung.
    3. +4
      Juli 17 2021
      Quote: Lech saka Android.
      Menarik ... Aku pengin sinau luwih lengkap babagan panggunaan praktis saka lapisan kamuflase lan capes ing conto operasi militer.
      Sapa, ing ngendi, lan carane ditrapake lan apa sing sukses.

      Muga-muga sampeyan ngerti manawa ora ana sing bakal ngandhani babagan operasi sing digunakake, nanging sampeyan bisa nonton video aplikasi kasebut. Bisa uga ora sampurna, nanging minangka terobosan ing pertahanan pejuang.
  2. +1
    Juli 17 2021
    Inggih, kita duwe pembangunan sing ora kurang, liyane iku kita asring nglirwakake sarana penyamaran kasebut amarga biaya sing dhuwur, kerumitan ing produksi ... Kajaba iku, tanjung kaya iki asring ilang sifate kanggo sawetara wektu amarga udan, nalika prakara dadi luwih abot, lan transfer panas antarane jaringan teles lan awak manungsa ing tanjung iki mundhak. Iki minangka metalloid ing tanjung sing nahan kelembapan kanggo wektu sing suwe, sing nyebabake bobote sing signifikan ...
  3. 0
    Juli 17 2021
    Kanthi panyebaran pencitra termal lan sistem anti-tank generasi kaping 3 (Iran wis nggawe salinan Javelin), wilayah iki bakal berkembang kanthi cepet. Lelucon iku beda, Israel padha bakal miwiti dagang capes iki tengen lan kiwa .... banjur, sawetara jinis penembak jitu Arab bakal ditutupi karo cape kuwi digawe saka materi kuwi.
    1. +1
      Juli 18 2021
      Kutipan saka Zaurbek
      Israel padha bakal miwiti dagang capes iki tengen lan kiwa .... banjur, sawetara jinis penembak jitu Arab bakal ditutupi karo cape kuwi digawe saka bahan kuwi.

      Minangka aturan, bebarengan karo "racun" padha ngembangake "penangkal racun", nanging ora ana sing bakal ngedol maneh.
      1. 0
        Juli 19 2021
        Ing kene, mung sawetara kaluwihan sing bakal diwenehake dening kesempurnaan teknologi pencitraan termal .... Nanging saiki ora ana monopoli. Pemberontak dudu tentara Rusia lan bisa tuku jumlah sing tepat saka peralatan paling modern ing pasar Turki, Uni Emirat Arab, Arab Saudi, Iran, China ...... Prancis. Lan ana kabeh lan ana simpatisan ing struktur kekuwatan.
  4. +5
    Juli 17 2021
    Lapisan karo vanadium dioksida tungsten-doped wis dikembangake ing AS. Zat iki ing suhu tartamtu bisa ngganti sifat konduktif saka insulator dadi konduktor sing apik. Peneliti nyoba profil doping lan entuk keselarasan transisi fase insulator-logam. Amarga iki, zat pungkasan dadi sumber radiasi infra merah konstan ing sawetara suhu sing amba (15-70 °C). Status keseimbangan iki nyegah kamera ndeteksi radiasi infra merah sing bener saka obyek ing suhu kamar. Nanging ngidini ora mung kanggo mask sinyal infrared, nanging uga kanggo nggawe sinyal palsu kanggo kamera IR.
    https://indicator.ru/chemistry-and-materials/sposob-obmanut-infrakrasnye-kamery-28-07-2020.htm
    Wong Swedia adol jaring anti-infra merah ULCANS saka Saab Barracuda.
    1. 0
      Juli 30 2021
      Bab iki kanggo tujuan kamuflase diragukan. Amarga tansah emit dawa gelombang padha. Sing disetel nalika manufaktur, yaiku. ngomong 25 derajat. Nalika suhu wilayah padha, banjur kabeh apik, nanging nalika iku 15, 50, -15?
  5. +4
    Juli 17 2021
    Ngapusi fisika lan nyuda radiasi termal teknologi

    Apa jenis busana sing bubar dadi moyoki fisika? Salah siji senjata "adhedhasar prinsip fisik anyar", utawa "ngapusi fisika". Sampeyan ora bisa ngapusi fisika. Saiki, yen kita ngomong babagan perpetum mobile - banjur crita liyane.
  6. -1
    Juli 17 2021
    . Miturut pangembang, kabeh rahasia ana ing kain TVC (Thermal Visual Concealment) khusus, sing kasusun saka komposisi logam, microfibers lan polimer.

    Kepiye tanjung Israel multispektral sing apik banget beda karo selimut setengah turu sing dicet ing warna lingkungan. Aku rega. Nanging ana uga bahan kayata busa poliethelin sing bisa nambah "komposisi logam, microfibers lan polimer" lan adol kaping 100 luwih saka rega biaya. Dikagumi dening kreatifitas para pangembang materi TVC
  7. +2
    Juli 17 2021
    Luwih apik tinimbang setelan welding felt, nglawan imager termal, ora ana apa-apa!
    Dipriksa dening Donbass!
    Nanging abot lan ora kepenak.
  8. +2
    Juli 17 2021
    Aku mirsani video ing ngendi Apache nyerang klompok militan, nalika serangan wong wiwit katon kaya ing ngisor lemah, jebule padha entek tenda, sing mung bisa diidentifikasi kanthi bentuk persegi dowo.
  9. +3
    Juli 17 2021
    Ing kene saiki aku padu karo kanca siji, yen ora ana senjata sing sampurna, mesthi ana jawaban. Dheweke mbuktekake yen ora ana kawilujengan saka imager termal. Ternyata ana))))
    1. 0
      Juli 18 2021
      kang? Apa ana video saka imager termal saka tanjung iki? bakal panas ing 3 menit
      1. 0
        Juli 18 2021
        lan ing ngendi njamin yen iki bakal katon ing imager termal? Nganti saiki, dheweke mung nuduhake tembakan ing target sing mbukak, kepiye wae ora nemoni sing nyamar. Thermal imager wis digunakake ing Donbass kanggo 7 taun, nanging iki ora menehi kaluwihan khusus kanggo Banderasts.
  10. +2
    Juli 17 2021
    masking multispektral - wong sing ora obah ora katon ing imager termal, piranti inframerah lan teropong biasa.

    Penulis - imager termal lan piranti infra merah - iku siji lan padha.
  11. 0
    Juli 17 2021
    Nambah sensitivitas sensor lan nggunakake piranti lunak sing luwih maju kanggo ngolah gambar utama bakal ngatasi masalah kasebut.
  12. -2
    Juli 18 2021
    Sing paling awon yaiku sing nyamar banjur ora bisa nemokake awake dhewe. Bayangna dheweke tangi lan ora ngerti ngendi dheweke, amarga ora ana bayangan. Kaya pesawat Amerika sing ora katon. Pesawat ing hangar, yen ana sing pengin ngguyu pilot, nguripake ora katon. Pilot dikandhakake mobilmu ana ing hangar 11. Dheweke teka - ora ana pesawat. Dheweke ana, ing kene, miring, nanging ora ana pesawat. Banget kaya lelucon saka Ukraina. Bojoku mulih saka rumah sakit. Arep turu Bojone paws tangan, paws, ora. Ngendi dheweke takon bojone? Lan dheweke mangsuli - nang endi wae, katon luwih apik. Pilot wis nyerah. Delengen langit-langit, lan pesawat mesem saka kono.
  13. 0
    Juli 18 2021
    Ora ana kebetulan yen pencitra termal generasi katelu ing Amerika Serikat meh dadi senjata strategis lan dilarang kanggo ekspor.

    Omong kosong apa belay?
    Generasi katelu wis ana ing pasar sipil.
    https://www.amazon.com/FLIR-ONE-Thermal-Imaging-Camera/dp/B071Z63RSL
    1. 0
      Juli 19 2021
      Dheweke ngomong yen bruwang kutub ora bisa dibedakake ing jangkoan inframerah, lan kanthi gampang ing ultraviolet, kanthi cara, visi kabeh manuk dipindhah menyang gelombang cendhak.
  14. 0
    Juli 21 2021
    Aku ngenteni kostum predator pelangi
    1. 0
      Juli 25 2021
      Wis telung puluh taun kepungkur. Ing musim gugur taun 91, INFA liwati tanpa diweruhi ing koran. Sampeyan bisa nelusuri ing MK lan MN.
  15. -1
    Juli 27 2021
    Topik sing apik kanggo nglereni adonan. Ing kene sekel bakal mili kaya kali))
  16. 0
    Juli 27 2021
    Kutipan: TermiNakhTer
    Dheweke mbuktekake yen ora ana kawilujengan saka imager termal.

    Piye wae dheweke lali yen perang ora dimenangake dening bedhil mesin kanthi pencitra termal, malah ora A2-42 kanthi tampilan pencitraan termal. Ing konfrontasi posisional, kegunaane umume dikurangi, amarga teknologi modern bisa nyegah deteksi dening imager termal.
  17. 0
    Juli 29 2021
    Panggunaan kit kamuflase, simulator termal lan radar kanggo nglindhungi kendaraan lapis baja ora ana maneh. GOS saiki sawetara amunisi ora mung ngenali teken termal lan radar, nanging uga mbandhingaké karo dimensi "referensi" saka kendaraan wojo. Lan yen ana sing ora cocog ing endi wae, mula GOS mung ora nanggapi simulator.
    Dadi topeng, "kompor" lan "pojok" dudu abad pungkasan ...
    1. -1
      Agustus 29 2021
      Inggih, kita tuku amunisi, utawa dijupuk, sawise iku mung upgrade simulator nganti bisa) ABC.
  18. -1
    Agustus 29 2021
    Rag dibutuhake. Tanpa kabeh nuduhake-off diterangake, karo sawetara jangkoan prasaja, lan sing. Nanging rag mung bagean saka solusi. Mulane wong-wong Yahudi meksa banget ing materi "teknologi tinggi" sing apik tenan) Solusi kasebut luwih gampang, mesthi, sanajan rada larang. Hehe...

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"