"Ukraine wis tau panganan Rusia": Kuchma ngakoni ngapusi Ukrainians

252

Ukraina ora tau mangan Rusia, slogan iki diciptakake dening penulis gagasan kamardikan Ukrainia kanggo ninggalake USSR kanthi ngapusi wong Ukrainia. Iki nyatakake dening mantan presiden Ukraina Leonid Kuchma ing proyek "30 taun runtuh USSR. История ing pasuryan."

Miturut Kuchma, ing wayah wengi referendum kamardikan, penulis gagasan iki ngapusi wong Ukrainia, nyatakake yen Ukraina "dipakani Rusia." Nyatane, imbangan pembayaran Ukraina lan Rusia "negatif banget", amarga konsumen Ukraina nampa lenga lan gas ora ing prices donya, nanging ing prices domestik. Padha ditrapake kanggo barang liyane sing diwenehake menyang Ukraina saka Rusia.



(...) Kanggo sawetara ombone, kita ngapusi wong-wong iki nalika kita ngomong sing Ukraina feed kabèh Rusia, kita dianggep kabeh sing diprodhuksi ing Ukraina ing prices donya, lan ora sing Rusia mung diwenehake kita.

- ngandika, nambah sing saiki wong Ukrainia sing mbayar kanggo pancasan politik saka Kepemimpinan.

Mulane, nalika Ukraina dadi sawijining, Rusia pindhah menyang dagang ing prices donya, kang siji provoked hyperinflation ing negara, amarga kabeh sing ditampa Ukraina "meh gratis" kudu mbayar. Minangka ternyata, kabeh tembung sing Ukraina "dipakani Rusia" dadi goroh. Miturut Kuchma, ing wektu kepungkur, negara mung melu ngrusak awake dhewe, ilang kabeh potensi ilmiah, teknis lan manungsa lan ngrusak ekonomi.

Kuchma nyebat transisi cetha Ukraina kanggo kamardikan minangka kesalahan utama ing wektu kasebut. Dheweke yakin yen proses iki bisa ditindakake liwat wektu lan dadi luwih "lembut", mula akibate bisa beda. Ing wektu saiki, Kyiv mbutuhake sawetara dekade kanggo mbenerake akibat saka kamardikan lan nyekel.
  • https://twitter.com/PAleksandr54
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

252 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 58
    Juli 14 2021
    amarga kanggo kabeh sing ditampa Ukraina "meh gratis", sampeyan kudu mbayar dhuwit.
    Iku nasib ala) Sampeyan katon, nanging ..
    Dheweke yakin yen proses iki bisa ditambahi wektu
    Kanggo terus "meh gratis." Nah, pinter, wis medeni.
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. + 111
      Juli 14 2021
      Aku arep numpak bis Kyiv-Kharkov, 1985. mangsa panas. ing setir Ikarus, driver ngandika kanggo partner shift .. (Aku ora ngelingi jeneng) katon apa jenis tanah kita duwe .. (Poltava) lan kita isih Feed kabeh Muscovites. Ya, yen mung kita mangan lan nyandhang awake dhewe !! lsp. lsp.

      Muga-muga dheweke isih urip. sopir iki. lan weruh carane dheweke lan liyane kaya wong feed lan sugih piyambak .. bodho.
      1. + 47
        Juli 14 2021
        Ukraina ora bakal bisa mulihake apa sing ilang. Ora ana kapital. Lan ora ana wong sing pengin menehi panganan skakuas.
        1. + 40
          Juli 14 2021
          Quote: Wong jenggot
          Ukraina ora bakal bisa mulihake apa sing ilang. Ora ana kapital.

          Modal iku bisnis.
          Tujuane penting.
          Ideologi penting.

          Ukraina wis tekan tujuane - Russophobia.

          Ora ana tujuan liyane.

          Lan kabeh ibukutha dikirim kanggo nggayuh tujuan kasebut.


          Ngganti gol, nyetel gol anyar lan sampeyan bakal entuk asil sing dikarepake.

          Nanging ing Ukraina ora ana tugas liyane.
          Minangka VVP ngandika, tugas ana anti-Rusia.
          Putin duwe alasan kanggo ngomong.

          Saiki, pedunung Ukraina weruh yen ora Zelensky lan Kuchma liyane sing ngatur negara kasebut. Lan ora malah Benya Kolomoisky.

          Lan tujuan para pangurus tanah kasebut ora nggawe urip sing makmur kanggo wong Ukrainia.
          Lan nggawe masalah kanggo Rusia.
          Nyatane, ora ana Ukrainia, ana akeh wong sing kudu sengit marang Rusia.
          Kabeh. Ora ana tugas liyane.
          Lan mung wong bodho sing ora weruh iki.

          Salam kanggo Georgians, Tribalts lan Kazakhs liyane.
          1. + 15
            Juli 14 2021
            Nyatane, tujuan utama ing kana yaiku nyolong kabeh. Inggih, Russophobia minangka tutup kanggo nyolong.
            1. + 12
              Juli 14 2021
              Sing pisanan sing ujar manawa Ukraina dudu Rusia, nyatane mratobat. Proses wis diwiwiti. apik
              1. +6
                Juli 14 2021
                Kutipan: Alex777
                Sing pisanan sing ujar manawa Ukraina dudu Rusia, nyatane mratobat. Proses wis diwiwiti.

                Lan iku pleases. Nanging alangan iku wis suwe dadi mayit politik, lan wahyu ora mengaruhi generasi saiki Ukrainians - padha wis thukul munggah ing semangat Bandera lan gething saka Muscovites. Lan iku muspra kanggo mréntahaké kanggo akal sehat sing - mung katon ing wretchedness karo visa-free regime, lan bungah sing padha bisa harvest strawberries ing Polandia.
                Dadi kita wis ilang wilayah iki ing salawas-lawase. Gusti Allah ngalang-alangi, kita bakal bali Donbass, lan mungkin sawetara wilayah liyane bakal nolak kanggo manut panguwasa Kyiv yen padha weruh sing masalah karo Donbass bakal ditanggulangi positif kanggo kita.
                1. +8
                  Juli 14 2021
                  Dadi kita wis ilang wilayah iki ing salawas-lawase.

                  Aja ngomong selawase. nglirik
                  1. +1
                    Juli 14 2021
                    Kutipan: Alex777
                    Aja ngomong selawase.

                    Aku realis. Conto Republik Ceko lan Slowakia nyaranake yen negara siji bisa pecah ing salawas-lawase kanthi persetujuan bebarengan.
                  2. +8
                    Juli 14 2021
                    Lan ing kene Khokhlomet kanthi minus mbukak kabeh pesenku. Nanging iki ora bakal mbantu sampeyan Natsiks. ngguyu
                2. +6
                  Juli 14 2021
                  Ilang ing salawas-lawase, Kyiv nalika Batu razed menyang lemah. Nalika "selawase" rampung, Kyiv dadi Rusia maneh.
                  Apa kita ngomong babagan? Kyiv minangka ibu kutha Rusia. Ukraina, Belarus lan negara Baltik, iki ngendi Rusia wiwit. Lan kudu bali sadurunge owah-owahan Putin.
                  1. -4
                    Juli 14 2021
                    Quote: pucuk pungkasan
                    Lan kudu bali sadurunge owah-owahan Putin.

                    Putin ora bakal urip ndeleng iki ing postingane ....
                    Miturut cara, apa sing bakal sampeyan tindakake karo wong-wong sing nganggep kita mungsuh? Stalin ora sukses ing pendidikan maneh, apa sampeyan bakal sukses?
                    1. 0
                      Juli 15 2021
                      Putin ora bakal urip ndeleng iki ing postingane ....

                      Lan aku yakin manawa dheweke ora mung bakal urip, nanging uga bakal nyumbang.
                      Kabeh dadi menyang divisi saka Ukraina. Enggal banget.
                      Kita bakal tetep dadi duwekku, lan wong-wong mau tetep dadi milikku. ngguyu
                      Lan kita bakal pindhah cara kita dhewe.
                      1. +1
                        Juli 15 2021
                        Kutipan: Alex777
                        Lan aku yakin manawa dheweke ora mung bakal urip, nanging uga bakal nyumbang.

                        Dheweke wis nindakake iki kanggo wektu sing suwe - wiwit 2014. Nanging dheweke ora ngrampungake tugas kasebut, lan ora bakal rampung ...
                        Kutipan: Alex777
                        Kabeh dadi menyang divisi saka Ukraina. Enggal banget.

                        Aku uga bisa ngarep-arep iki, nanging iki ora bakal nambah katresnan kanggo Rusia kanggo Ukrainians piyambak.
                        Kutipan: Alex777
                        Lan kita bakal pindhah cara kita dhewe.

                        Iki minangka pilihan sing paling apik. Nanging dalane mesthi bakal cilaka kita - dheweke ora bisa nindakake tanpa, aku ngerti masarakat saiki ing Ukraina kanthi apik.
              2. +1
                Juli 15 2021
                Kutipan: Alex777
                Sing pisanan sing ujar manawa Ukraina dudu Rusia, nyatane mratobat. Proses wis diwiwiti. apik

                Curiga piye wae wahyu iki salah siji saka pangrusak utama Ukraina lan mungsuh Rusia nganti bubar. Kepriye wae aku ora percaya yen kalbu bajingan wis tangi... Apa pancene mati?
                1. 0
                  Juli 15 2021
                  Dheweke dadi direktur Yuzhmash. Ing mangsa jaya.
                  Amarga ora ana sing ngerti ngendi dheweke nggawa negarane kanthi bungah sawise 2014. Ora sia-sia dheweke ninggalake para negosiator.
                  Ya, lan intuisi iku kewan. Ing Ukraina, ora bisa digunakake.
                  Apa mundur Avakov lan wicara Kuchma kuwi kebetulan? keprungu
                  Lan kasunyatan sing mratobat iku apik. Pinchuk, minangka pribumi, mesthine wis nerangake kabeh.
                  1. +1
                    Juli 15 2021
                    Aku ora ngandel yen tobate wong-wong sing kaya ngono kuwi. Ya, lan ora mratobat ing kabeh, maca saka Boris Rozhin apa persis ngandika. Lan mung ngandika: "Kita ngapusi wong iki sethitik." Ngerti ta? Mung sethitik!
                    1. 0
                      Juli 15 2021
                      Aku ora ngandel yen tobate wong-wong sing kaya ngono kuwi.

                      Ayo dipikirake manawa Gusti ndudohake Ajaib! ya
          2. +3
            Juli 14 2021
            apik. Saka Ukraina nggawe Anti-Rusia. Ditampa.
            Nanging kenapa, kabeh opsi, "Anti-Rusia" mandheg ing paling getihen lan ora ana guna? Saben uwong ngerti yen Rusia ora bisa dikalahake kanthi kekuwatan.
            Apa ana pilihan kanggo nggawe Ukraina minangka pertunjukan peradaban Barat, apa sing bakal dideleng lan iri wong Rusia?
            Lan babagan pilihan sing luwih rumit, nalika Ukraina dadi negara sing bener-bener merdika. Milih mitra kanthi wicaksana. Dheweke bangga karo masa lalu, kalebu Soviet, kalebu kamenangan ing Perang Dunia II. Lan dadi, ing pangertèn sing apik, pesaing Rusia ing promosi "donya Rusia".
            1. + 10
              Juli 14 2021
              apik. Saka Ukraina nggawe Anti-Rusia. Ditampa.
              Nanging kenapa, kabeh opsi, "Anti-Rusia" mandheg ing paling getihen lan ora ana guna? Saben uwong ngerti yen Rusia ora bisa dikalahake kanthi kekuwatan.
              Apa ana pilihan kanggo nggawe Ukraina minangka pertunjukan peradaban Barat, apa sing bakal dideleng lan iri wong Rusia?

              Tanpa lenga gratis, gas lan kerjasama sing cedhak karo Rusia, ora ana pangembangan Ukraina sing bisa ditindakake.
              Sing, akhire Kuchma ngakoni.
              Obyek pembangunan, kanggo meri mantan USSR, Kulon milih Polandia. Tanpa iki, sanajan ing Polandia saiki bakal dadi "mlaku ing lapangan."
              Lan babagan pilihan sing luwih rumit, nalika Ukraina dadi negara sing bener-bener merdika. Milih mitra kanthi wicaksana. Dheweke bangga karo masa lalu, kalebu Soviet, kalebu kamenangan ing Perang Dunia II. Lan dadi, ing pangertèn sing apik, pesaing Rusia ing promosi "donya Rusia".

              Bayangake yen Kolomoisky, Akhmetov lan Pinchuk maca kabeh iki? nglirik
            2. 0
              Juli 15 2021
              . Apa ana pilihan kanggo nggawe Ukraina minangka pertunjukan peradaban Barat, apa sing bakal dideleng lan iri wong Rusia?

              Pilihan Soviet Ukraina bakal luwih enried. Kanthi peternakan negara, peternakan kolektif, pabrik, kapal, industri maju. Dheweke duwe kabeh kanggo iki, mung perlu kanggo ngreksa lan nambah.
          3. +4
            Juli 14 2021
            Quote: Contone
            Saiki, pedunung Ukraina weruh yen ora Zelensky lan Kuchma liyane sing ngatur negara kasebut. Lan ora malah Benya Kolomoisky.

            Iku kaget yen Kuchma wiwit ngomong babagan iki sapunika. opo Putin nulis artikel ... Avakov mundur ... Kuchma wiwit ngomong babagan carane wong Ukrainia diapusi wiwit wiwitan kanggo misahake negara, lan saiki bakal njupuk akeh wektu lan gaweyan kanggo ndandani ... ? Disintegrasi Amerika Serikat? Yen alesane mung iki, negara iki pecah amarga ngapusi rakyat? Lan ndandani CARA?
            Liwat Pereyaslav Rada anyar?
            Apa ora iki sing disiapake "mitra" kanggo kita saiki minangka pambayaran netralitas?
            Apa ora iki sing digaruk Biden lan GDP ing Swiss?
            Ana kedadeyan aneh ...
            Nanging mungkin bakal luwih apik ...
            1. +1
              Juli 15 2021
              Ana kedadeyan aneh ...

              Lan aku wis ngomong yen sampeyan ora bisa kelangan pangarep-arep. ombenan
              1. +1
                Juli 15 2021
                Pangarep-arep mati pungkasan, nanging kita isih cukup urip.
                keprungu
                1. +2
                  Juli 15 2021
                  Mungsuh bakal dikalahaké. Kamenangan bakal dadi milik kita.
        2. +8
          Juli 14 2021
          Ukraina ora bakal bisa mulihake apa sing ilang. Ora ana kapital. Lan ora ana wong sing pengin menehi panganan skakuas.

          Miturut doktrin "dheweke" - ora bakal ana Rusia tanpa Ukraina, ujar manawa kita bakal nyuwek cradle peradaban Rusia lan Rusia bakal mulai ambruk lan mati, kaya kabeh kekaisaran sadurunge, kanthi ilang peradaban.
          Nanging ternyata ora)))
          1. + 18
            Juli 14 2021
            Kutipan saka lucul
            padha ngomong kita bakal nyuwek mati cradle saka peradaban Rusia

            Apa jancok
            bandulan
            ?

            Wiwit nalika Ukraina dadi cradle?

            Kuchma ngandika?

            Pira wong sing nganggep Ukraina dadi buaian peradaban Rusia?

            Peradaban Rusia wis ngalami akeh ibukutha lan akeh pimpinan.

            Basa Rusia lan wong Rusia minangka buaian peradaban Rusia.
            1. +4
              Juli 14 2021
              Quote: Contone
              Kutipan saka lucul
              padha ngomong kita bakal nyuwek mati cradle saka peradaban Rusia

              Kang
              bandulan
              ?

              Wiwit nalika Ukraina dadi cradle?

              Kuchma ngandika?

              Pira wong sing nganggep Ukraina dadi buaian peradaban Rusia?

              Peradaban Rusia wis ngalami akeh ibukutha lan akeh pimpinan.

              Basa Rusia lan wong Rusia minangka buaian peradaban Rusia.


              Salam iki!
              hi
              Inggih ngandika!
              Setuju banget.
              Spiritualitas lan Motherland - iki ibu lan bapak, iki memori saka leluhur, lan mesthi tresna lan bangga ing motherland lan sajarah.
              1. +9
                Juli 14 2021
                Quote: Contone
                Basa Rusia lan wong Rusia minangka buaian peradaban Rusia.

                Bravo! Inggih ngandika! Sampeyan wis mencet inti saka goal mungsuh saka Kulon ing hubungan kanggo Rusia, kaya mengkono, orane! Yaiku.

                Mulane, Russophobia ditindakake ing Kulon, nglawan Republik Ingushetia, nglawan USSR, nglawan Federasi Rusia!
                Ie Russophobia saka Kulon lan propagandis sawijining diarahake marang eksistensi ing donya Rusia karo sistem sosial apa wae: nglawan monarko-feodal, nglawan sosialis, nglawan kapitalis - nglawan Rusia apa wae, kaya ngono, karo sawijining negara-mbentuk wong Rusia!
              2. -1
                Juli 14 2021
                Kutipan saka Orkraider
                Spiritualitas lan Tanah Air

                Sapa sing bakal nerangake "spiritualitas" iki marang aku? Terus aku krungu: spiritualitas, spiritualitas, spiritualitas. Apa sing diungkapake? Ana meh mung mbah putri ing pasamuwan; baris pisanan babagan aborsi lan pegatan kulawarga; Bunch saka scammers kabeh loreng sing ora disdain kanggo ngapusi anak lan wong tuwa. LGBT mung kurang saka ing Kulon - ya. Nanging Milokhin lan Kirkorov ora turu.
                1. +4
                  Juli 14 2021
                  Salam iki!
                  hi
                  Roh, Spiritualitas lan Gréja ora nyambung.
                  Spiritualitas dirajut bebarengan: siyap ngorbanake awake dhewe kanggo kepentingan wong liya, kasetyan, kamulyan, moralitas, keberanian, lan liya-liyane.
                  Lan ora ana sing bisa nerangake konsep Spiritualitas marang sampeyan, iki (pangerten) kudu ana ing njero sampeyan, lan dadi sing nomer loro I. Pendapatku Nyuwun

                  Lan kabeh ing ndhuwur ditrapake kanggo umpluk wong (kajaba mbah-mbah ing pasamuwan), kang ora pantes kanggo sebutno. Dheweke bakal dilalekake lan dadi awu, kaya-kaya ora tau ana.
                  1. -1
                    Juli 14 2021
                    Kutipan saka Orkraider
                    kekarepan kanggo kurban kanggo wong liya

                    Apa sampeyan pengin mbuwang video ing ngendi wong-wong Kaukasia knead wong Rusia ing wong akeh, lan wong-wong Rusia liyane ngadeg kanthi mripat sing mudhun? Njupuk paling kasus anyar saka serangan ing St. Petersburg kadet. Ora ana tilas pengorbanan.
                    Kutipan saka Orkraider
                    Lan ora ana sing bisa nerangake konsep Spiritualitas marang sampeyan, iki (pangerten) kudu ana ing njero sampeyan, lan dadi Dhiri kapindho.

                    "Yen sampeyan ilmuwan, fisikawan kuantum, lan sampeyan ora bisa njelasake kanthi ringkes marang bocah umur limang taun apa sing sampeyan lakoni, sampeyan pancen charlatan." ngerti.
                    Kutipan saka Orkraider
                    kasetyan, kamulyan, moralitas,

                    Panggonan pisanan ing aborsi lan divorce - Aku wrote, ya. Kesetiaan, moralitas, sampeyan ngerti ...
                    Kutipan saka Orkraider
                    Lan kabeh ing ndhuwur ditrapake kanggo umpluk wong (kajaba mbah-mbah ing pasamuwan), kang ora pantes kanggo sebutno.

                    Wong tuwa lan bocah-bocah uga disebutake ing kana ... Ya, oke ... Sampeyan, wong spiritual, luwih ngerti apa lan kepiye ...
                    1. -1
                      Juli 14 2021
                      . Yen sampeyan minangka ilmuwan, fisikawan kuantum, lan sampeyan ora bisa nerangake kanthi ringkes marang bocah umur limang taun apa sing sampeyan lakoni, sampeyan pancen tukang ngapusi.


                      Kenapa?
                      Malah luwih saka rong tembung ...
                      Spiritualitas dirajut bebarengan: kesiapan kanggo ngorbanake awake dhewe kanggo kepentingan wong liya, kasetyan, kamulyan, moralitas, keberanian,

                      Iku misale jek kula sing cukup bisa kanggo bocah umur limang taun kanggo nerangake konsep dhasar karo wong-wong mau. Nanging banjur, bocah, kita bakal mbentuk lan ngisi konsep iki dhewe.

                      Mulane, lan sabenere kanggo alasan iki, lan ora kanthi tujuan nglarani sampeyan, aku nulis yen Spiritualitas minangka "Aku" nomer loro.
                      Sampeyan ndeleng, fisika kuantum bisa diwulangake marang sapa wae, ing umur sing paling disenengi. Nanging kanggo mulang "dadi wong" pribadine kawangun iku mokal.

                      Panggonan pisanan ing aborsi lan divorce - Aku wrote, ya. Kesetiaan, moralitas, sampeyan ngerti ...

                      Sampeyan isih bisa nyoba mulang dheweke fisika kuantum ... lol

                      Nanging serius, babagan aborsi ing Rusia:
                      1) ora kabeh negara nyimpen statistik
                      2) Fitur tetep statistik aborsi ing Rusia, sing ora khas kanggo umume negara liya ing donya, yaiku kalebu aborsi spontan ing kono.
                      3) nyuda jumlah aborsi ing Rusia, saka 4 yuta ing taun 90an nganti kurang saka 600 ewu ing wektu saiki.


                      Nanging ora ketompo carane iku, sampeyan bener, aborsi iku ala lan siji ngirim ora pirembagan bab spiritualitas, nanging sijine iku ing sirah anak - banjur bakal kurang abortions lan pegatan.
                      1. -1
                        Juli 14 2021
                        Kutipan saka Orkraider
                        Iku misale jek kula sing cukup bisa kanggo bocah umur limang taun kanggo nerangake konsep dhasar karo wong-wong mau.

                        Nerangake siji iki. Tuladhane kudu ana ing ngarep mata. Ana ing ngendi? Dadi sampeyan, minangka wong sing ngerti spiritualitas, sampeyan bisa ngomong ing ngendi golek spiritualitas ing Rusia? Iku ora disambungake karo pasamuwan, minangka sampeyan wrote. Mungkin ing hubungan kanggo pensiunan wis panggonan kanggo dadi? Nah, apa ana pensiun sing layak, contone? Aktor, penyanyi, pejabat - apa padha duwe pakurmatan, moralitas, lan liya-liyane?
                        Kados pundi leluhuripun para leluhur, ingkang kedah kita tindakaken?
                        Lan sapa sing bakal nerangake spiritualitas marang bocah? Salah siji wong tuwa sing isih ana (50% pegatan)?
                        Segara ngobrol babagan spiritualitas, nanging nyatane ora katon. Sawise kabeh, kaping pirang-pirang ora ngomong "halva" - ora bakal dadi luwih manis ing tutuk.
                        Dene aborsi... taun 90-an wis kepungkur. A kepungkur elek kanggo negara kita, nanging pancet. Ayo dadi pirembagan bab dina iki. Lan mbandhingake kahanan saiki. Lan kahanan kasebut ora nyenengake.
                        Ing kene, miturut link kasebut, Rusia ana ing posisi pertama kanthi wates sing gedhe.
                        https://newtimes.kz/obshchestvo/127217-v-mirovom-reitinge-kazakhstan-okazalsia-na-tretem-meste-po-chislu-abortov
                      2. +1
                        Juli 14 2021
                        Nalika ngomong babagan dina iki, kita kudu ora lali babagan masa lalu. Mulane, perlu kanggo mbandhingake, ora suhu rata-rata, nanging dinamika.

                        Lan dinamika nuduhake penurunan kaping enem (6 kaping) ing jumlah aborsi ing Rusia saka 90 ..

                        Mulane, ajar ing tembung lan tumindak, lan ana akeh conto, kajaba, mesthine, sampeyan pengin ndeleng ..
                        - Telung wong sing nylametake bocah-bocah saka apartemen sing kobong sadurunge teka penyelamat liwat pipa saluran,
                        -Rosgvardeets, sing mbuwang awake menyang banyu es lan narik bocah kasebut metu,
                        Sampeyan bisa nemokake akeh, apik lan reged.. gumantung apa sing looking for.

                        Dear, panemuku iki, conto ing ngarepe bocah, sampeyan.

                        Mulane, kaya pangandikane Kang Mahakuwasa: Kabeh ana ing tanganmu.

                        Lan sepisan maneh, kanggo gamblang, dinamika owah-owahan ing jumlah aborsi ing Rusia saka AW (Portal Informasi Kesehatan Eropa):
                        https://gateway.euro.who.int/ru/indicators/hfa_587-7011-number-of-abortions-all-ages/visualizations/#id=19682

                      3. 0
                        Juli 14 2021
                        Kutipan saka Orkraider
                        Nalika ngomong babagan dina iki, kita kudu ora lali babagan masa lalu. Mulane, perlu kanggo mbandhingake, ora suhu rata-rata, nanging dinamika.

                        Mekaten... Saiki wis cetha. Yen kita mbandhingake dinamika karo 90s maneh ... Banjur mesthi. Dibandhingake karo taun 90-an, spiritualitas wis tuwuh, ternyata ...
                        Kutipan saka Orkraider
                        Sampeyan bisa nemokake akeh, apik lan reged.. gumantung apa sing looking for.

                        Iku bener. Kaya ing negara liya. Nanging ora ana spiritualitas sing asring diucapake kaya ing Rusia.
                        Kutipan saka Orkraider
                        Mulane, kaya pangandikane Kang Mahakuwasa: Kabeh ana ing tanganmu.

                        Ayo! Lan para imam ngandika: kabeh iku karsane Gusti Allah. Sapa sing kudu dipercaya?
                      4. +1
                        Juli 14 2021
                        Mekaten... Saiki wis cetha. Yen kita mbandhingake dinamika karo 90s maneh ... Banjur mesthi. Dibandhingake karo taun 90-an, spiritualitas wis berkembang

                        Sampeyan bisa ngece luwih, nanging aku bisa mbandhingake lan luwih jero..
                        80s uga ora apik banget.
                        Wigati:

                        Iku bener. Kaya ing negara liya. Nanging ora ana spiritualitas sing asring diucapake kaya ing Rusia.

                        Ayo?!
                        Lan, omong-omong, apik banget yen dheweke akeh omong. Statistik aborsi mudhun banget.

                        Apa ora, aku ora weruh? basa

                        Ayo! Lan para imam ngandika: kabeh iku karsane Gusti Allah. Sapa sing kudu dipercaya?

                        Sampeyan bisa pracaya utawa ora pracaya. Iki urusanmu dhewe. Iku ora kapentingan kula.
                        Lan babagan topik obrolan babagan pendidikan: Kersane Gusti ditindakake kanthi tangan kadonyan. Mulane, apa sing sampeyan nandur modal ing bocah-bocah bakal bali ing wangun sikap marang pepadhamu lan masa depan Motherland kita. Kalebu Iman, lan siyap tetulung marang pepadhamu, lan nulungi wong sing ringkih.

                      5. +1
                        Juli 14 2021
                        Kutipan saka Orkraider
                        Sampeyan bisa ngece luwih, nanging aku bisa mbandhingake luwih jero .. Ing taun 80-an ...

                        Aja cilik. Bandhingake langsung karo kemunduran Kakaisaran Romawi! Kanthi latar mburi sejarah kasebut, kontras bakal nggumunake. Lan dinamika bakal - wow!
                        Kutipan saka Orkraider
                        Statistik aborsi mudhun banget.

                        Nanging isih ageng. Kabeh padha, iku ora normal kanggo negara sing ngaku Highly spiritual minangka lawan saka Westless soulless.
                        Kutipan saka Orkraider
                        Mulane, apa sampeyan nandur modal ing anak

                        Lan kepiye carane bisa nglindhungi dheweke saka pengaruh dalan, televisi lan Internet? Aku bakal pitutur marang wong-wong mau: bab kasetyan, pakurmatan lan moralitas, lan ing dalan lan ing Internet bakal weruh gunung gosip lan lamis. Dheweke bakal ngalami disonansi kognitif. Kaya aku contone.
                        Bocah-bocah weruh yen dokter, guru, insinyur ora diajeni. Lan sing paling misuwur lan duwe pengaruh yaiku wakil, aktor, lan degenerasi saka tiktok.
                      6. 0
                        Juli 14 2021
                        Aja cilik. Bandhingake langsung karo kemunduran Kakaisaran Romawi! Kanthi latar mburi sejarah kasebut, kontras bakal nggumunake. Lan dinamika bakal - wow!

                        Aku njupuk kanggo analisis bener wektu cukup waras. Saka 1971 nganti 2021.
                        50 taun iku wektu sing cukup.
                        Proposal sampeyan saka Kakaisaran Romawi minangka niat jahat. Iki dudu dialog sing konstruktif, setuju?

                        . Lan kepiye carane bisa nglindhungi dheweke saka pengaruh dalan, televisi lan Internet? Aku bakal pitutur marang wong-wong mau: bab kasetyan, pakurmatan lan moralitas, lan ing dalan lan ing Internet bakal weruh gunung gosip lan lamis. Dheweke bakal ngalami disonansi kognitif. Kaya aku contone.

                        Dadi apa?
                        Kabeh ing ndhuwur iku conto, ora perlu kanggo nglindhungi saka iku, perlu kanggo nerangake lan njlentrehake contone.
                        Apa sampeyan pengin ujar manawa wong sing apik lan tulus ora bisa katon ing lingkungan iki?
                        Dadi ora.
                        Aku ndeleng akeh conto wong sing wis diwasa lan dadi wong sing apik banget.

                        Ora perlu nyerah lan nyerah. ora tau.

                        Bocah-bocah weruh yen dokter, guru, insinyur ora diajeni. Lan sing paling misuwur lan duwe pengaruh yaiku wakil, aktor, lan degenerasi saka tiktok


                        Ora kaya ngono maneh nglirik
                        Sikap marang dokter wis owah banget.

                        Lan babagan tik-tok lan instagram-roller liyane, aku kudu setuju karo sampeyan. Wektu nalika imbitsils duwe kesempatan kanggo nemokake jinis dhewe wis nambah populasine))))))
                        Mugi iki sak wentoro.
                      7. +1
                        Juli 14 2021
                        Kutipan saka Orkraider
                        Proposal sampeyan saka Kakaisaran Romawi minangka niat jahat. Iki dudu dialog sing konstruktif, setuju?

                        Aku ora setuju. Aku asline nulis kanggo sampeyan babagan wektu kita, nanging sampeyan isih ngupayakake "metu ing jaman kepungkur." Nah, ing taun 80-an, aborsi uga ora apik. Nanging banjur, paling ora, padha ora rub babagan "spiritualitas".
                2. +4
                  Juli 14 2021
                  Sapa sing bakal nerangake "spiritualitas" iki marang aku? Terus aku krungu: spiritualitas, spiritualitas, spiritualitas.

                  Nah, kepiye carane nerangake marang wong wuta apa iku pelangi? )))) Kanggo iki sampeyan butuh mata.
                  Yen ana wong sing takon pitakonan kaya ngono, tegese dheweke duwe egoisme sing ekstrim.
                  Spiritualitas yaiku katresnan kanggo manungsa, lan ora mung kanggo awake dhewe, nanging urip miturut kalbu lan kesiapan kanggo ngorbanake awake dhewe. Wong sing duwe properti iki kaya semut - kabeh kanggo negara, lan sethithik kanggo awake dhewe (kabeh kanggo ngarep, kabeh kanggo kamenangan).
                  Mbokmenawa, miturut pendapat sampeyan, prajurit Rusia sing nylametake bocah Jerman ing Berlin saka penembakan ing taun 1945 iku bunder (disensor) miturut pendapat sampeyan?
                  Wong egois ora bakal ngerti tumindake.
                  1. 0
                    Juli 14 2021
                    Kutipan saka lucul
                    Yen ana wong sing takon pitakonan kaya ngono, tegese dheweke duwe egoisme sing ekstrim.

                    Salahmu. Kitab Suci ngandika: Rahayu wong mlarat ing roh, amarga padha duwe Kratoning Swarga. Lan uga: Rahayu wong sing ngelih lan ngelak marang kabeneran, amarga bakal wareg.
                    Aku nyoba golek spiritualitas sing diomongake akeh, nanging ora ketemu.
                    Kira-kira ngandika, Aku nyoba kanggo nyelehake neraka munggah kanggo irung lan mbandhingaké tales saka spiritualitas ing tangan siji, lan korupsi, kawulo, hataskrynichestvo lan immorality ing sisih liyane.
                    Kutipan saka lucul
                    Mbokmenawa, miturut pendapat sampeyan, prajurit Rusia sing nylametake bocah Jerman ing Berlin saka penembakan ing taun 1945 iku bunder (disensor) miturut pendapat sampeyan?

                    Ora perlu menehi pendapat kaya ngono marang aku, sanajan ana sing bisa mbantah babagan iki. Apa sing ditindakake Jerman ing USSR ... ing kene sampeyan seneng utawa ora, nanging elinga babagan "mripat kanggo mripat."
          2. +5
            Juli 14 2021
            Mratelakake panemume: sejarah wis jelas nuduhake ing ngendi papan panggonan ROH SLAVIC, lan ing ngendi pinggiran sing rusak ...
            1. +2
              Juli 14 2021
              Kok wani ngomong kaya ngono?
              Dheweke bakal nyepak dheweke ing Ukraina saiki.
          3. +2
            Juli 14 2021
            Ukraina, cradle Rusia, asalé saka panggonan sing padha karo Ukraina panganan Rusia .......
          4. +1
            Juli 14 2021
            Kutipan saka lucul
            nyuwek mati Cradle saka peradaban Rusia
            Negara kasebut mbokmenawa ora dadi papan panggonan peradaban sing bisa slamet saka ambruk rong kekaisaran.
          5. 0
            Juli 15 2021
            Bandulan Rusia ora ana ing Kiev ngguyu kawruh sajarah ing Kulon tansah masalah keprungu padha maca buku sing salah, utawa salah paham wong bodho
        3. + 19
          Juli 14 2021
          Quote: Wong jenggot
          Lan ora ana wong sing pengin menehi panganan skakuas.

          1. Komentar wis dibusak.
            1. +8
              Juli 14 2021
              Wong Jerman mesthi nutup cangkeme.
              Nazi lan Fasis.

              Ketoke, iki Jerman Soviet, dadi aja ngomong babagan Nazi, saiki wis nemokake tanah air anyar ing 404.

              Lan umume, babagan Jerman lan Ukrainia gedhe, sampeyan bisa sengit marang mungsuh, sampeyan bisa ngormati, sampeyan bisa nindakake luwih akeh, sampeyan mung bisa ngremehake pengkhianat.
            2. Komentar wis dibusak.
          2. -2
            Juli 15 2021
            Sayange, Jerman dhewe wis dikuwasani lan ora kanggo Jerman sing mutusake sapa sing bakal "mbantu".
        4. -4
          Juli 14 2021
          Quote: Wong jenggot
          Ora ana kapital.

          Ora mung babagan modal. Ukraina wis mlebu bolongan utang sing jero lan saiki wis ngliwati garis nalika mung bisa mbayar. Lan iki tegese "investor" manca bakal squeeze metu kabeh paling duwe bathi, sijine wong ing dhengkul, dictating kahanan. Lan iki wis kedadeyan - dodolan lahan pertanian (China, Jerman, lan liya-liyane) lan aset liyane. Siji-sijine pelabuhan utama ing Odessa uga wis dadi saham gabungan. Ukraina wis ketemu dhewe ing kahanan kaya mengkono iku bisa kanggo uwal saka iku mung dening cara revolusioner cedhak, lan tanpa partisipasi saka Federasi Rusia. Ing prakara liyane, Federasi Rusia uga isih sing mrico - rusak cetha ing hubungan dumadi amarga Moscow "bisnis", lan nyatane bandit, wiwit remet aset ing Ukraina saka elit lokal.
        5. +3
          Juli 14 2021
          Zona industri-teknologi ing jaman modern minangka rasa seneng lan kasugihan sing paling gedhe. Kanggo nggawe iku anew mbutuhake kolosal efforts lan modal. Ukrainia - dibangun dening gaweyan gedhe tenan saka kabeh Uni gedhe. Lan iku perlu - mung kanggo wong. Liyane - Aku yakin manawa ora ana sing bakal mbaleni iki ing nenka. Bad nem. Sanajan kita nggawe ulang USSR 2.1 - banjur dheweke ora bakal nindakake iki. Mekaten - Tsegabonites nyebul kasempatan ing salawas-lawase .. Maksimum - tetanèn lan industri ringan ..
        6. 0
          Juli 15 2021
          Quote: Wong jenggot
          Ukraina ora bakal bisa mulihake apa sing ilang. Ora ana kapital. Lan ora ana wong sing pengin menehi panganan skakuas.

          Sampeyan salah: kanthi owah-owahan kekuwatan, Ukraina cukup bisa mangan dhewe lan ngedol keluwihan. Pitakonan yaiku carane ngganti daya ing ukroreikh? Populasi Reich Katelu mung sukses kanthi bantuan saka njaba!
      2. + 23
        Juli 14 2021
        Atlanta-1164.... lan kita isih Feed kabeh Muscovites. Ya, yen mung kita mangan lan nyandhang awake dhewe !! lsp. lsp.

        Mbalik ing jaman USSR, ing sekolah ing departemen (30 wong), ana loro residents saka Kiev.
        Padha stubbornly mekso sing Ukraina dipakani kabeh USSR.
        Lan kanggo gawe uwong yakin x-x-la, iku luwih gampang kanggo mulang kuldi kanggo nari.
        1. +9
          Juli 14 2021
          Semono uga. Layanan ing tentara - 1992 Zak.VO. Akeh wong ho..khlov ing kamar udud perwira mbantah: Ukraina minangka negara sing mandhiri, lan Rusia, kaya parasit, mung nindhes. Ing sawijining dina sing cerah, kira-kira puluhan perwira sanalika mlayu menyang negarane.
          1. +4
            Juli 14 2021
            Semono uga. Lan uga ing tentara, mung sethitik sadurungé. Sampeyan ndeleng, iku pola.
        2. +2
          Juli 14 2021
          Ing pungkasan taun 91, kita arep menyang layanan KUNG gedhe kanthi basis KAMAZ. Dumadakan salah siji saka perwira mlumpat munggah (Ukrainia), Aku ora ngelingi prelude:. ,, We feed everyone, kita bakal manggon saiki, kita bakal urip kaya Swiss! Ayo ndeleng carane sampeyan urip, lan kaya apa Swiss!,,
      3. Komentar wis dibusak.
      4. Komentar wis dibusak.
      5. +3
        Juli 14 2021
        Kutipan: Atlant-1164
        Aku arep numpak bis Kyiv-Kharkov, 1985. mangsa panas. ing setir Ikarus, sopir ngandika marang partner shifter ..

        A little mengko, ing wektu pamisahan saka Ukraina, dadi kepala OMTS saka pabrik mobil, aku lunga kanggo nampa loro LAZ-695N, isih ing dana Soviet, tindak karo perusahaan kanggo RAF, aku kelingan carane abruptly. sawise bensin wates entek ing pom bensin, i.e. pancen. Ing pinggir dalan padha adol slurry coklat, mesthine bantuan Turki karo bensin unsalable, padha ngisi bensin, sawise sawetara jam ngadeg ing steppe, karburator clogged. Aku guessed uga kanggo njupuk 20 liter karo kula minangka itungan. alkohol. Umumé, padha ndandani Rafik lan nemokake bensin normal saka polisi lan miraculously entuk bus, nanging aku elinga mambu lan knalpot saka slurry iki kanggo liyane gesang kawula.
      6. +3
        Juli 14 2021
        Sepira cepet dheweke sinau ngganti sepatu, langsung mlumpat, utawa mlumpat ... Ketoke, ana sing serius. Kepiye carane ora bisa diapusi? Kita isih ngumpulake bocah-bocah kanthi SMS kanggo perawatan, aku ora weruh alesan kanggo ngatasi masalah kasebut.
      7. 0
        Juli 14 2021
        Ing taun 87 dheweke sinau ing Ukraina lan uga krungu dongeng saka kanca-kancane
      8. 0
        Juli 15 2021
        Kanthi dolbo..bom sing padha kepengin banget, kita numpak sepur 655 Kharkiv-Rostov (89 utawa 90, aku ora ngelingi), mung sing ngomong babagan lenga Carpathian, gas, emas lan berlian. Kabeh nasionalis "Rukh" Chornovil ngaso ing omong kosong iki.
    5. + 43
      Juli 14 2021
      SSR Ukrainia ana Ukraina ora.
      SSR Ukrainia minangka wilayah USSR.
      Antonov lan perusahaan liyane minangka perusahaan USSR.

      Ukrainia SSR ora bisa Feed sapa amarga iku bagéan saka kabèh.

      Cangkeme ora mangan sikil. Tangan ora mangan weteng.

      Kuchma lan kabeh pimpinan liyane saka Ukraina iku goroh wiwit lair.
      1. +2
        Juli 14 2021
        Kenapa tadi? Iku isih kadhaptar ing PBB.
    6. + 11
      Juli 14 2021
      Sawise statement kuwi, siji opsi tetep - pistol karo siji kartrid
      1. +4
        Juli 14 2021
        Padha nyebataken "kulyavlob". Bener, "coolie" dheweke digawe saka telek, kayane
      2. KLV
        +6
        Juli 14 2021
        Kartrid wis suwe didol! Lan sampeyan, malih, pitunjuk sing padha duwe pakurmatan? Pak, nyuwun pangapunten! ..
        1. +2
          Juli 14 2021
          Ya, aku bungah karo iki, pilihan iki ora kanggo manual 404th.
      3. +2
        Juli 14 2021
        Antarane wong Ukrainia, Mazepa minangka pahlawan, nyolong, ngapusi lan ngiyanati minangka norma kanggo dheweke.
        Yen Kuchma minangka wong normal, dheweke saiki bakal njaluk ngapura lan mratobat saka wong Ukraina ing dhengkul.
    7. + 20
      Juli 14 2021
      1990, GDP (ing ewu dolar saben taun) per kapita:
      1. RSFSR: produksi - 17,5 konsumsi - 11,8
      2.BSSR-15.6 lan 12, mungguh.
      3.UkrSSR 12,4/13,3 mungguh.(imbangan "-0,9")
      imbangan Estonia lan Armenia "-20"; Georgia-"-33,3"
      Sing, USSR "dipangan" dening TWO republik.
      1. + 19
        Juli 14 2021
        Kutipan saka knn54
        Sing, USSR "dipangan" dening TWO republik.

        Apa sampeyan isih durung ngerti yen mbagi bagean kanthi wutuh ora menehi gambaran sing bener?
        Sampeyan langkah ing rake.

        Ora bisa dibandhingake.

        Saben wilayah nindakake pakaryan dhewe-dhewe.
        Saiki padha.
        Ora ana dhuwit maneh ing Moskow amarga ana wong sing paling apik ing negara kasebut.
        Ana luwih akeh dhuwit ing Moskow amarga Moskow minangka ibukutha lan kabeh aliran awis ana ing kana.
        Moscow ora Feed kabeh Rusia, sanajan kabeh dhuwit ana.
        Pamrentahan modern mutusake manawa iki pancen migunani.

        Sesuk bisa dadi gambar sing beda.

        Saben wilayah minangka bagéan saka kabèh.

        Siberia, Timur Jauh - wilayah kasebut isih kudu nandur modal.

        Lan sumur sing menehi lenga dudu "breadwinner".
        Sumur iki ditemokake dening wong sing manggon ing negara umum.

        Nang endi wae roti tuwuh, nang endi wae ana gas.

        Lan ing endi wae ana sub.nks sing mbagi negara dadi bagean kanthi bantuan, antara liya, grafik sing sampeyan kirim ing kene.

        Pod-onok iku dudu kowe, mesthi wae, pod-ok iku sing gawe wong mbandhingake sing ora ana tandhingane.
        1. -6
          Juli 14 2021
          Quote: Contone
          Moscow ora Feed kabeh Rusia, sanajan kabeh dhuwit ana.
          Pamrentahan modern mutusake manawa iki pancen migunani.

          Sesuk bisa dadi gambar sing beda.

          Saben wilayah minangka bagéan saka kabèh.

          ora ana sing kari kabeh. sistem tax sing drive kabeh bathi kanggo tengah oppresses bagean liyane saka negara. Mupangate ngomong babagan "kabeh" mung kanggo ahli waris, sing gaji guru ora 20k, nanging 80+, sing pensiun karo biaya tambahan, lsp. Lan wong-wong sing biaya pesta ora mikir. Aku wis menyang macem-macem wilayah. Sawise sawetara pangarep-arep wiwit wiwitan pamrentahan Putin, sentimen negatif banget marang pusat wis bali menyang pinggiran. Kajaba iku, padha nang endi wae, kajaba Chechnya, sing urip ing subsidi. Aku wis menyang macem-macem wilayah lan ndeleng langsung. Iki sengit.
          Lan ora mung babagan anggaran. Wong biasa kesel, pajak, tunjangan monopoli lan undang-undang ora menehi urip babar pisan. Ya, iklan apa sing ngganggu aku. Lan iki dileksanakake ing kabeh negara saka Moscow.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. -8
              Juli 14 2021
              Quote: Contone
              Aja nggawa badai.
              Pajak tansah dikumpulake dening pemerintah pusat.

              ngono carane? Dadi, banjur nerangake kenapa Wilayah Krasnoyarsk kudu tikel kaping pindho potongan saka pendapatan anggaran menyang pusat?
              Yagene anggaran lokal ngilangi kabeh penghasilan pajak sing stabil, meksa dheweke entuk luwih akeh pajak bensin lan bahan bakar liyane, lan kanthi mangkono ngrampok pedunung lokal?
              Pusat ngumpulake pajak, nanging kudu ninggalake soko kanggo wong urip, ora urip.
              Napa PPN ora menyang anggaran lokal, nanging menyang pusat?
              Negara kita diarani federal, nanging nyatane wis dadi kolonial.
              Inggih, pungkasan. Negara kita duwe pajak paling dhuwur ing Eurasia kanggo bagean miskin saka populasi lan salah siji sing paling moderat kanggo wong sugih banget. Sapa sing butuh???
              Yen sampeyan duwe apa-apa kanggo ngomong babagan manfaat - ngomong, ninggalake demagoguery menyang taman kanak-kanak.
              1. +2
                Juli 14 2021
                Napa anggaran lokal nyuda kabeh pendapatan pajak sing stabil,

                Inggih, aku ora bakal ngomong kabeh, nanging gampang babagan transportasi.
                Yen ana wong liya sing ngelingi, banjur pajak iki menyang anggaran lokal.
                Mulane, mayoritas dalan ana ing neraca lokal.
                Lan kanthi dhuwit iki kudu paling sethithik didandani supaya bisa berkembang.
                Wis 10 taun ora ana sing ditindakake, dhuwite mung dijarah-rayah.
                Banjur dalan-dalan sing wis mati kabeh wiwit dijupuk menyang kepemilikan federal, apa sampeyan ngusulake ndandani dalan menyang tengah lan ninggalake pajak menyang wilayah?
                1. -5
                  Juli 14 2021
                  tax transportasi ing comparison karo liyane - trifle.
                  contone,, senadyan kampanye, ing kasunyatan, mung pajak langsung saka populasi replenish budget luwih saka kabeh Gazprom. Nanging ing ngendi padha ngginakaken? Ing kene sampeyan seneng banget yen pajak kita dadi pinter ing kejuaraan bal-balan, nanging iki minangka asil sing ala, dheweke ngetokake anggaran kanthi kendel lan ora sedih. Kabeh sistem bengkong.
                  Kanggo pajak transportasi, adhedhasar logika federal, proporsi dibutuhake - apa sing kudu ditinggalake kanggo warga lan apa sing dadi pusat. Iku katon bodho sing akeh kutha disambungake dening dalan Federal apik, nanging ora ana dhuwit kanggo dalan ing kutha-kutha dhewe. Kabèh wilayah Leningrad katon kaya iki, lan ora mung - Kaukasus, bagéan saka wilayah Siberia sing aku weruh.
                  1. -1
                    Juli 15 2021
                    nanging ora ana dhuwit kanggo dalan ing kutha-kutha dhewe.

                    Sampeyan ora krungu aku. Dhuwit menyang wilayah - dheweke ora nggawe dalan.
                    Sejatine aku malah ngerti kok, ora mung maling sembarangan, luwih gampang pemerintah kabupaten ngetokke dhuwit kanggo tambalan utawa malah disebarake dhewe-dhewe ketimbang ndandani dalan. Sawise kabeh, iki mbutuhake tanduran aspal lan kolom mekanik, banjur apa sing kudu ditindakake? Mesen karya saka fed, supaya dhuwit bakal ninggalake wilayah. Umumé, dalan minangka conto sing apik babagan kasunyatan manawa menehi kabeh menyang papan kasebut ora mesthi posisi sing bener, luwih-luwih, ing pirang-pirang kasus kanggo negara kita, iku salah.

                    Kanggo bal-balan, luwih becik tim kita main, ora mesthi kalah (kabeh Piala Dunia cepet dilalekake), tinimbang walikota lokal tuku villa ing Cote d'Azur kanggo awake dhewe lan ngajak Madonna nyanyi kanggo dheweke. putri ing pernikahan ....
                    1. 0
                      Juli 15 2021
                      Kutipan saka: bk316
                      Dhuwit menyang wilayah

                      apa hubungane karo wilayah kasebut - kita ngomong babagan pamrentahan lokal babagan pemukiman khusus lan sumber daya. Iku bakal bodho kanggo njaluk dhuwit ing tengah kanggo mbangun dalan lokal.
                      Kutipan saka: bk316
                      maling banal, Kab

                      ana ing endi wae, ora mung ing wilayah, argumen iki bisa diabaikan.
                      Masalahe yaiku warga lokal ora bisa mengaruhi panguwasa kanthi cara apa wae - polisi ora tanggung jawab marang dheweke, ora ana prosedur waras sing sah kanggo kontrol publik. Pusat kasebut nggawe undang-undang kasebut, mula nyolong saiki angel banget dihentikan.
                      Kutipan saka: bk316
                      butuh tanduran aspal

                      sawise kabeh, ing radius saka Pundhak pangiriman, biasane ana siji
                      padha dadi kanggo peralatan leasing lan pangopènan. Iki minangka praktik UMUM, lan kenapa takon marang fed ora jelas.
                      Kutipan saka: bk316
                      Umumé, dalan minangka conto sing apik babagan kasunyatan manawa menehi kabeh menyang papan kasebut ora mesthi posisi sing bener, luwih-luwih, ing pirang-pirang kasus kanggo negara kita, iku salah.

                      ya mung sepele. Nggawe hukum demokrasi elektif langsung ing pamaréntahan lokal, ora wakil, menehi basis legal kanggo kontrol umum lan ngelingi sembarang wakil utawa pimpinan ora ing taun, nanging langsung, lan banjur kamardikan saka budget bakal posisi tengen. Lan saiki angger-anggering Toret kuwi kabeh bisa dileksanakake ing peteng, senadyan katon kanggo nalisir, lan mbatalake kaputusan saka panguwasa wis dadi masalah gedhe.
                      Ya, lan hakim kudu dipilih, ora diangkat.
                      Ing kerangka kemitraan, kebon, asosiasi pemilik omah lan struktur sing padha, ing ngendi kontrol wong bisa ngatasi administrasi, mbuwang cukup efektif.
                      1. 0
                        Juli 19 2021
                        Ing kerangka kemitraan, kebon, asosiasi pemilik omah lan struktur sing padha, ing ngendi kontrol wong bisa ngatasi administrasi, mbuwang cukup efektif.

                        HOA lan asosiasi kebon minangka conto total nyolong lan non-transparansi, ing 90% kasus, tinimbang kerja, squabbles saka sapa, sapa lan apa sing nyolong. Iku sing aku ngerti mesthi lan ora saka Internet, sayangé.

                        sawise kabeh, ing radius saka Pundhak pangiriman, biasane ana siji

                        Sampeyan ora ngerti telek. Aku mbaleni ejaan. Iki dudu alesan abstrak sampeyan, nanging conto tartamtu.
                        1. Ana 2 distrik Selizharovsky lan Ostashkovsky, saben duwe budget dhewe kanggo construction dalan.
                        2. Ing tlatah distrik Selizharovsky ana tambang, ana (mung kedadeyan) lan tanduran aspal, sing lawas durung mobile wiwit taun 90-an, nanging ana. Lan cukup ing radius bahu pangiriman.
                        3. Selizharovsky nggawe dalan sing ora apik kanggo awake dhewe, nanging Ostashkovsky ora nindakake. Ing paling banget, dening cara, amarga ana ora cukup aspal kanggo dalan, lan padha ora duwe mekanisasi modern, lan kanggo tuku iki budget taunan kabupaten.

                        Kenging punapa? Mesthi wae, dheweke nyolong, nanging ora akeh, sing paling penting, dheweke nyoba nransfer kanthi cara apa wae (lan nransfer dhuwit iki menyang artikel liyane). Yagene padha nindakake?
                        Nanging amarga iki mung conto keganasan model sampeyan, sing ndadékaké fragmentasi. Sawise kabeh, pesenan karya lan bahan saka tanggane yaiku nyumbang dhuwit kanggo tetanggan. Lan iki minangka gaji, iki minangka bunderan pajak sekunder (pajak penghasilan pribadi, PPN, lsp).
                        Sing, yen sampeyan nglampahi dhuwit ing soko dhewe (tani iwak ing Seliger, contone), iki multiplier positif, lan yen ana ing dalan, iku negatif. Lan ora mung karo dalan, kabeh sektor infrastruktur padha. Sinau perkara kasebut.
                      2. 0
                        Juli 19 2021
                        Kutipan saka: bk316
                        model sampeyan

                        Kutipan saka: bk316
                        yaiku menehi dhuwit

                        Yen wong mikir babagan ekonomi abad pertengahan, iki dudu modelku lan dudu masalahku. Dasar kesejahteraan yaiku paningkatan produktivitas tenaga kerja.
                        Iku, ing siji, mundak akeh karo bantuan saka divisi saka pegawe, kerjasama lan kemajuan ngelmu lan technical.
                        Lan kanggo njaga tanduran aspal ing saben distrik ora malah Abad Pertengahan utawa latifundia Romawi, iku malah Samsaya Awon. Apa sampeyan ngerti ing tingkat apa sampeyan ngomong babagan ekonomi?
                      3. 0
                        Juli 19 2021
                        Apa sampeyan ngerti ing tingkat apa sampeyan ngomong babagan ekonomi?

                        Iku dudu aku, nanging raja-raja lokal. ngguyu Maneh, sampeyan ora ngerti yen sampeyan ora manggon ing vakum. Inggih, pindhah ceramah wong bab urutan papat lan bab
                        divisi tenaga kerja, kerjasama lan kemajuan ilmiah lan teknis.

                        BAKAL NGrungokake, nanging ora ana dalan. Nanging bakal ana kastil ing pinggir tlaga. Aku ora kepikiran kastil, nanging aku butuh dalan.

                        Umumé, laku minangka kritéria bebener. Nalika dana dalan dipasrahake menyang federal, dheweke ora mung nggawe dalan gedhe, nanging uga dalan lokal, dina Setu aku nyopir saka Moskow langsung menyang dacha ing pinggir Seliger ing 3 setengah jam, sadurunge dalan dipasrahake menyang federal, kurang saka limang ora bisa metu - 100 km pungkasan ninggalake penundaan ing trotoar - saiki mung rustle sepi, ing bab utama ora kanggo tiba asleep.

                        Miturut cara, sampah sing padha karo gasifikasi, nalika mil pungkasan raja-raja lokal ora nyambungake gas menyang sapa wae kanggo dhuwit sing cukup (apa sampeyan pengin nulis ing kene babagan kompetisi lan kerjasama?), Saiki Gazprom bakal nindakake GRATIS .
            2. Komentar wis dibusak.
      2. + 10
        Juli 14 2021
        Sing, USSR "dipangan" dening TWO republik

        Sampeyan pancen salah, sampeyan ora mangan, nanging ditindhes! Kajaba iku, ing wektu pungkasan "penindasan" kabeh "ditindhes" wis industri maju lan tetanèn.
      3. Komentar wis dibusak.
      4. +3
        Juli 14 2021
        Statistik iku apik, nanging sampeyan kudu ngerti.
        Ing kasunyatan, asring dadi produksi perakitan dumunung ing republik, lan paling saka supplier ana ing RSFSR, mulane, sawise ambruk, paling perusahaan industri ing republik dicemplungke menyang lalen, supaya padha bisa dijupuk menyang akun ing. imbangan perdagangan, nanging padha langsung ngreset menyang nul sawise ambruk. Dadi pericos ing imbangan perdagangan malah luwih gedhe.
    8. +2
      Juli 14 2021
      apa jenis personel potensial (digambarke) gubernur kanggo Magadan lan Chukotka.
      Roma A ngaso ing ngarepe bison politik donya.
      Yushchenko mesthi bakal nylametake Chukotka, nanging dudu nasibe dadi misuwur amarga tumindak apik
      1. +3
        Juli 14 2021
        Bent! Ing Chukotka, tawon ora "tuwuh" ...
    9. +1
      Juli 14 2021
      Lan Ivan nitih telung dina telung bengi - nganti tali dijupuk.
      Ayo padha terus "mulet", nanging ing prices donya.
    10. +2
      Juli 14 2021
      Sing paling penting, acara ing Ukraina wiwit berkembang kanthi cepet,
      patemon ing Jenewa, artikel Putin, mundur Avakov, patemon Ze lan Merkel, lan saiki statement iki dening Kuchma ... Buku babagan Holocaust dening tangan OUN lan UPA ... Banderlogs dipasrahake kanggo reresik
    11. +3
      Juli 14 2021
      Sing, anggere bisa kanggo njagong ing gulu Rusia. ,, Rossiyskaya gazeta, 1992. Tanpa subsidi ing USSR: RSFSR lan BSSR. Ural, wilayah tengah, dhaptar terus, kita durung weruh produk daging. U. Rusia malah ora duwe Partai Komunis dhewe, kang paling piye wae makili kapentingan Rusia. Ukraina. .
  2. +3
    Juli 14 2021
    Inggih, "breadwinners" mangertos sing dipakani sapa.)
  3. -31
    Juli 14 2021
    Ora apa-apa, kita uga akeh ngapusi sampeyan ... :)
    1. + 12
      Juli 14 2021
      Quote: Zelimkhan
      Ora apa-apa, kita uga akeh ngapusi sampeyan ... :)

      Oh, carane menarik. Lan yagene kowe ngapusi wong-wong mau? nglirik
      1. -21
        Juli 14 2021
        Yen saka sing terakhir, mula ora ana sing kasebut
        1. + 10
          Juli 14 2021
          Quote: Zelimkhan
          Yen saka sing terakhir, mula ora ana sing kasebut
          Saka sing terakhir, google laporan intelijen militer Walanda, MIVD, babagan mudhune MH17 lan amers - sampeyan bakal weruh akeh perkara sing menarik.
          Sampeyan ora bisa nganggep yen MIVD ngapusi utawa disogok. nglirik
        2. +7
          Juli 14 2021
          Quote: Zelimkhan
          Yen saka sing terakhir, mula ora ana sing kasebut

          Lan apa, "males dendam"? Uga, baterei ing ponsel mati lan ora bisa njupuk gambar? Iku tetep mung kanggo ngobrol nganggur lan niru palsu wong liya.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. +2
              Juli 14 2021
              Apa sampeyan mikir yen paling ora ana siji negara sing ora nggunakake agen ing negara tetangga? Yagene reaksi nglarani kuwi marang wong-wong sing malah dadi anggota struktur negara?
            2. +6
              Juli 14 2021
              Quote: Zelimkhan
              Ing Crimea ing Februari-Maret, ihtamnets ijo lan sopan.

              Sampeyan overthiking kabeh maneh. Ora ana sing ujar manawa ora ana kita ing Crimea. Ana siaran langsung, Svidomo palsu.
        3. +2
          Juli 14 2021
          Kaya struktur resmi EU lan malah AS !! dikonfirmasi manawa ora ana pasukan reguler saka Rusia. Lan ora sapisan. Apa dheweke uga ngapusi lan dituku dening Rusia?
          Ora ana sing mbantah babagan sukarelawan.
        4. NKT
          +2
          Juli 14 2021
          Zelimkhan, apa sampeyan uga wong Ukrainia kanthi jeneng kasebut?
  4. +2
    Juli 14 2021
    Quote: SERGE semut
    amarga kanggo kabeh sing ditampa Ukraina "meh gratis", sampeyan kudu mbayar dhuwit.
    Iku nasib ala) Sampeyan katon, nanging ..
    Dheweke yakin yen proses iki bisa ditambahi wektu
    Kanggo terus "meh gratis." Nah, pinter, wis medeni.

    Otozh. Kaya wong Belarusia.
    1. +4
      Juli 14 2021
      Ya, lan barang apa saka Rusia sing ditampa Belarus "meh gratis"? Ayo kula ngelingake sampeyan yen Ukraina mbayar 68 euro kanggo gas, Belarus mbayar 102 euro, sing bola-bali nyebabake padudon antarane para pemimpin negara. akeh conto kuwi USSR, awit kita padha siji negara lan wong siji, iku bakal aneh kanggo ngedol soko kanggo awake dhewe ing prices donya.
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kutipan saka Torins.
        Ya, lan barang apa saka Rusia sing ditampa Belarus "meh gratis"? Ayo kula ngelingake sampeyan yen Ukraina mbayar 68 euro kanggo gas, Belarus mbayar 102 euro, sing bola-bali nyebabake padudon antarane para pemimpin negara. akeh conto kuwi USSR, awit kita padha siji negara lan wong siji, iku bakal aneh kanggo ngedol soko kanggo awake dhewe ing prices donya.

        Nalika mbayar, ing taun apa lan pinten biaya gas Polandia ing wektu iku lan Belarus nampa lenga adoh saka rega donya.
        1. -5
          Juli 14 2021
          Nganti 2014, Belarus mbayar meh kaping pindho tinimbang Ukraina lan meh padha karo mbayar ing EU.
          1. 0
            Juli 14 2021
            Ora wiwit 2014. Rega gas komersial kanggo Ukraina dadi watara 2005-2006, nalika nasionalis radikal Ukraina pisanan Yushchenko dadi kuwasa ing Ukraina.
      2. +2
        Juli 14 2021
        Ya, lan barang apa saka Rusia sing ditampa Belarus "meh gratis"?

        Republik Belarus isih nampa lenga Rusia ing rega murah, nyaring ing refinery lan adol ing rega pasar.
        1. -3
          Juli 14 2021
          Ing persetujuan karo Rusia, ing ijol-ijolan kanggo rega murah kanggo lenga, Rusia nampa bensin ing rega murah. Umumé, iku aneh kanggo ekonomi terintegrasi kanggo ngedol sumber daya kanggo saben liyane ing prices donya. Iki bertentangan karo akal sehat.
          1. 0
            Juli 14 2021
            Apa jenis bensin sing didol Belarus menyang Rusia? Belarus adol bensin iki menyang Ukraina.
            Ekonomi Rusia lan Belarus ora terintegrasi. Ora ana mata uang tunggal, ora ana papan ekonomi. Lukashenka malah nglarang produk perusahaan Rusia ing negarane. Sampeyan ngomong omong kosong lengkap ing kene. Belarus wis menehi subsidi kanggo Rusia sajrone taun 20. Iki minangka kasunyatan sing wis dingerteni.
            1. -3
              Juli 14 2021
              Apa sampeyan ngerti apa tegese tembung ekonomi lan integrasi ekonomi? Go google pitakonan. Lan Belarus adol bensin kanggo kabeh wong.
              1. 0
                Juli 14 2021
                Kabeh wis diitung, ora usah dicritakake dongeng ing kene
                https://www.forbes.ru/finansy-i-investicii/407435-skolko-rossiya-zaplatila-za-druzhbu-s-lukashenko-za-poslednie-10-let
                1. -1
                  Juli 14 2021
                  Apa sampeyan operate karo data saka publikasi Amérika?)) Kabeh wis jelas karo sampeyan, aku ora duwe pitakonan maneh. Aku mung ngerti yen sampeyan nggawe tank sing sistem ngarahake diprodhuksi ing negara tetanggan, mula ora ana gunane kanggo ngunggahake biaya kanthi tangan sampeyan dhewe, nanging nalika ing negara iki kabeh industri bisa digunakake kanggo ekonomi sampeyan, kanggo ngunggahake rega gas. , 90% saka konsumsi sing disambungake menyang industri abot Iku kaya njupuk dhewe ing sikil.
                  1. -1
                    Juli 14 2021
                    Kutipan saka Torins.
                    Apa sampeyan operate karo data saka publikasi Amérika?)) Kabeh wis jelas karo sampeyan, aku ora duwe pitakonan maneh. Aku mung ngerti yen sampeyan nggawe tank sing sistem ngarahake diprodhuksi ing negara tetanggan, mula ora ana gunane kanggo ngunggahake biaya kanthi tangan sampeyan dhewe, nanging nalika ing negara iki kabeh industri bisa digunakake kanggo ekonomi sampeyan, kanggo ngunggahake rega gas. , 90% saka konsumsi sing disambungake menyang industri abot Iku kaya njupuk dhewe ing sikil.

                    Sampeyan isih ujar manawa Belarus nyedhiyakake pemandangan kanthi rugi, utawa menehi traktor ing cedhak Yarsy kanthi gratis.
                    Angkat arsip lan deleng: 2014.
                    Taun kepungkur, potongan rega kena pengaruh kabeh negara klien Gazprom kanthi cara siji utawa liyane. Rega kanggo Jerman utawa Polandia mudhun sawise owah-owahan rumus. Jerman ing 2014 mbayar $323 saben ewu meter kubik. m marang $366 ing 2013, rega kanggo Polandia sudo saka $429 kanggo $379 saben ewu meter kubik.

                    Prices ambruk dening jumlah gedhe kanggo Italia (mudhun saka $ 399 ing 2013 kanggo $ 341 ing 2014) lan Yunani (saka $ 469 kanggo $ 400), kang ngrambah renegosiasi kontrak taun pungkasan. Malah luwih kuwat kanggo Austria (saka $402 dadi $329), Hongaria (saka $418 dadi $338) lan Prancis (saka $404 dadi $338), sing nulis ulang kontrak ing taun 2013. Penurunan paling gedhe - meh sapratelon (saka $438 ing 2013 dadi $308 ing 2014) - tiba ing Slowakia minangka asil saka revisi retroaktif (wiwit Januari 2013). Nanging, konsesi sing mecah rekor iki utawa overcapacity sing dibayar saka pipa Slovak ora mbantu nyegah pambalikan gas skala gedhe saka Slovakia menyang Ukraina.

                    Minsk. 13 September. INTERFAX.RU - Ing 2014, Belarus bakal nampa gas Rusia kanthi rega $ 175 saben 1 meter kubik, ujare Wakil Perdana Menteri Pertama Vladimir Semashko.
                    "Ing awal taun, rega gas kanggo kita ana $ 165,6 ing tapel wates, lan saiki rega iki rada murah - kira-kira $ 163 saben 1 meter kubik. Nganggep kenaikan harga minyak, mesthi bakal ana. sawetara mundhak ing prices, nanging ora akeh - $175 saben 1 meter kubik (ing 2014 - IF)," ngandika Semashko.
                    MOSCOW, 1 April - Perdana. Gazprom nambah rega gas kanggo Ukraina saka 1 April nganti $ 385,5 saka $ 268,5 saben ewu meter kubik, diskon gas Desember ora bakal ditrapake maneh, ujare kepala gas Rusia Alexei Miller.

                    "Sesuai karo kontrak saiki kanggo pasokan gas, rega kanggo Ukraina bakal dadi $ 385,5 ing kuartal kaping pindho.
                    1. -1
                      Juli 14 2021
                      Kutipan saka Torins.
                      Nganti 2014, Belarus mbayar meh kaping pindho tinimbang Ukraina lan meh padha karo mbayar ing EU.

                      Dadi sing mbayar luwih, Carl?
  5. + 11
    Juli 14 2021
    "Ukraine wis tau panganan Rusia": Kuchma ngakoni ngapusi Ukrainians
    . Ana siji negara gedhe, saben wong nyumbang bagean kanggo umum lan ditampa saka umum.
    Apa imbangan njupuk / menehi ... nanging kanthi cara sing beda.
    Kabeh padha kuwat amarga ora nuduhake, ora dandan ....
    Sanalika dheweke wiwit macak, dheweke entuk asil sing alami !!!
    Rusia mandhiri lan, ing prinsip, ora gumantung marang sapa wae !!! Apa ora bisa ngomong babagan kabeh / akeh liyane.
    1. + 10
      Juli 14 2021
      ... amarga padha ora nuduhake, ora dandan ....

      Lan muspra, dhuwit tresna marang akun kasebut. Minangka asil saka halava kuwi, populasi saka "sedulur" republik ngembangaken sikap contemptuous marang pedunung Federasi Rusia: kaya, loafers lan mabuk. Mulane wong-wong mau kanthi gampang nanggepi ambruk USSR.
      Lan padha terus Feed Ukraina malah sak kamardikan. Langsung lan ora langsung.
      1. 0
        Juli 14 2021
        Kutipan saka boriz
        Akibat saka kekacoan kuwi

        ORA ana gratisan kuwi, kabeh wong kudu KERJA kanggo kepentingan umum.
        Ana kesalahane, distorsi, lan malah, kanggo sijine iku crudely, perversions ... sayangé, ora wong wicaksana ing pamaréntahan ndhuwur crawled liwat. Adhuh, adhuh, ora mung kita sing bodho banget, yen dideleng saka kedadeyan ing saindenging jagad lan terus kedadeyan.
        Iki ora nggawe luwih gampang kanggo kita, mesthi, Negara Agung lagi turu.
        1. 0
          Juli 14 2021
          Aku ngelingi uga bedane standar urip ing RSFSR lan ing Ukraina, ing Georgia, Negara Baltik, lan liya-liyane. Kajaba iku, Rusia minangka donor kanggo kabeh wong kajaba Belarus.
          1. 0
            Juli 14 2021
            Dadi beda banget kanggo kita lan ing njero RSFSR ... kita nglangi, kita ngerti.
            Ing tangan liyane, apa sing ngalangi sampeyan saka obah luwih aktif, lan ora lungguh ing imam roto-roto lan nunggu, nunggu soko lan saka wong ??? Ana, ana macem-macem kesempatan, mung warga negara gedhe sing digunakake utawa ora digunakake ... sampeyan bisa nyalahake sapa wae, nanging sampeyan kudu miwiti dhewe. Dadi bakal luwih jujur, ing kabeh babagan.
        2. -4
          Juli 14 2021
          Negara-negara gedhe dhewe ora bakal rusak sajrone umure 70 taun. Dadi ana cacat kritis.
    2. +1
      Juli 14 2021
      kartun sunnat (1970)
      1. 0
        Juli 14 2021
        Kutipan: Vladimir Vasilenko
        kartun sunnat (1970)

        Ana sing ora ngomong... nangis
        Sampeyan mesthi mencet jeneng - kita dhewe bakal ngelingi. Saiki, iki:
        1. +1
          Juli 14 2021
          Kutipan saka: ROSS 42
          Ana sing ora ngomong...
          Sampeyan mesthi mencet jeneng - kita dhewe bakal ngelingi.

          sing paling penting, 1970
          1. +2
            Juli 14 2021
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            sing paling penting, 1970


            Daya ora resik ing pasuryan saka mbah putri - GB? ngguyu
            1. +1
              Juli 14 2021
              Kutipan saka: ROSS 42
              daya murni ing pasuryan saka mbah - GB?

              mbok...
    3. +2
      Juli 14 2021
      Kutipan saka roket757

      Rusia mandhiri lan, ing prinsip, ora gumantung marang sapa wae !!! Apa ora bisa ngomong babagan kabeh / akeh liyane.


      Wis kaya ngene iki, nanging sesuk kaya apa, apa kabeh bakal normal maneh?...
      1. +1
        Juli 14 2021
        Masalahe yaiku sapa lan kepiye ngerti posisi REAL, ing kabeh aspek, saka politik nganti ekonomi !!!
        Sapa sing nindakake perkara sing bener, cukup ... kabeh apik karo dheweke
        Sapa sing wiwit bodho ... uga cetha karo wong-wong mau, alangan lan karusakan, ora ana prospek liyane.
        1. +2
          Juli 14 2021
          Ya, bener, sawetara sing kepeksa bodho, nanging masalahe ...
          1. +1
            Juli 14 2021
            Iku pilihan sing, pisanan lan utomo! Sendiri, dewe....
            1. +2
              Juli 14 2021
              Dheweke bakal mandheg muter bokong, mutusake pilihan vektor, lan kabeh bakal bisa ditindakake ...
              1. +1
                Juli 14 2021
                Ora ana sing bakal owah kanthi cepet ... wis oyod kanthi apik.
                1. +2
                  Juli 14 2021
                  Ing kene, kepiye arep mutusake, yen ora, sampeyan bisa uga ana ing pinggir, utawa luwih elek, ing budak ...
                  1. 0
                    Juli 14 2021
                    Dheweke kudu mandheg mlumpat lan njupuk pot, kanggo wiwitan.
                    1. +2
                      Juli 14 2021
                      Anggere ora ana owah-owahan ing kekuwatane Raguli lan Selyuk, mula sampeyan kudu nyekeli wong Bandera lan nggawa wong sing nyukupi ...
                      1. +1
                        Juli 14 2021
                        Dadi padha duwe kamardikan lan dermocracy .... i.e. ora ana pitakonan babagan kecukupan.
                      2. +2
                        Juli 14 2021
                        Masalahe, mesthine, nanging iki masalahe lan ora ana sing bakal ngrampungake tanpa dheweke ...
    4. -1
      Juli 14 2021
      Kutipan saka roket757
      Rusia mandhiri lan, ing prinsip, ora gumantung marang sapa wae !!!

      Rusia bisa dadi mandhiri. Kanggo iki, ana kabeh kajaba kekarepan lan kepinginan pimpinan. Ngendi wae katon - siji "China". Ora suwe kita bakal mabur menyang angkasa kanthi spare parts Cina. Artikel wis katon a la "China lan aku bakal mabur ana, kita bakal pindhah kene."
      1. 0
        Juli 14 2021
        Pitakonan luwih rumit tinimbang mung ya / ora.
        Ayo ngomong ... Aku ora seneng sing saiki ndhuwur, sing unggul, NANGING, durung ana liyane, lan ing papan sing bisa ditemtokake, mangsa, ora diamati / ora dikarepake.
        Pitakonan - apa sing kudu ditindakake???
        Iki wis dibahas luwih saka sepisan, ora ana sing nggawe resep anyar.
        1. -2
          Juli 14 2021
          Kutipan saka roket757
          Pitakonan - apa sing kudu ditindakake???

          Pitakonan mesthi menarik.(c) Salah siji saka rong pitakonan sing paling penting ing Rusia (bebarengan karo "sapa sing kudu disalahake"). Nanging sawetara bakal seneng jawaban. Utamané ndhuwur saiki.
          Kutipan saka roket757
          ora ana sing teka karo resep-resep anyar.

          Lan resep-resep anyar apa sing bisa ana ing kene? Sing elit bakal duwe kalbu lan patriotisme sejati bakal tangi? Ya, neraka bakal beku. Lan kahanan ing Rusia kaya klasik: kelas ndhuwur ora bisa, kelas ngisor ora pengin. meh. Ing ndhuwur mesthi ora bisa (senadyan kasunyatan sing Managers efektif liwat siji), nanging ngisor isih pengin.
          1. -1
            Juli 14 2021
            Proses dawa ... seething, tanpa asil katon.
            Saiki ora jelas apa sing bakal kelakon lan kepiye, kahanan apa sing bakal ditindakake lan kepiye carane.
            Aku, kanggo saiki, sijine rasa njaga diri !!! banjur kita bakal weruh.
            1. -1
              Juli 14 2021
              Kutipan saka roket757
              Aku, kanggo saiki, sijine raos njaga diri !!!

              Nang ing poto-pengawetan ora tansah sabdho. Ing gangrene, contone, bagean awak sing kena pengaruh kudu dikorbanake. Yen ora, kabeh organisme bakal mati.
              1. +1
                Juli 14 2021
                Sing apa sirah wong kang diwenehi kanggo, supaya ngerti ing wektu sing iku wektu kanggo nerbitaké, nanging ora kanggo terus-terusan - Mungkin bakal mutusake masalah dhewe.
    5. +3
      Juli 14 2021
      Kutipan saka roket757
      Sanalika dheweke wiwit macak, dheweke entuk asil sing alami !!!

      Ora ana wakil saka RSFSR sing miwiti obrolan sing diwenehake Rusia kanggo kabeh republik Uni. Nanging sanalika "sedulur-sedulur" ketemu, pertempuran babagan "jembare anus" langsung diwiwiti.
      Ing Rusia, mung ngrasakake ati kanggo ngrungokake omong kosong iki. Aku elinga obrolan karo pembalap tanduran saka Zapolyarny, babagan carane dheweke lunga ngaso ing Crimea ing 1995 ...
      Lan ing Ukraina, dheweke ora lali nganggo busana - kaos bordir iki ing resepsi resmi ngelingake aku babagan topi ing Istana Kongres Kremlin. Tradhisi, adat istiadat - iku bisa dingerteni, nanging ora kaya tingkat fanatisme. Dheweke uga bakal mangan nganggo tangan ing resepsi.
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kedadeyan apa .... ya saben wong saiki ngumbar apa sing ora dikarepake, nanging mesthi pantes.
        Ora ana kedadeyan kaya ngono - Kadurjanan, disusul paukuman !!! Kabeh kaya klasik.
  6. -3
    Juli 14 2021
    Iku padha karo kita. Kaputusan wis digawe, LAN ORA ORA TANGGUNG JAWAB!!
  7. +4
    Juli 14 2021
    Ex-politisi tansah banget pinter lan jujur. Sayange mantan...
    Saiki, yen ana garis langsung saka jagading jagad ... Iku bakal menarik kanggo ngrungokake penilaian Yeltsin babagan tumindake dhewe saka kono. Assessment jujur.
    1. -1
      Juli 14 2021
      "Bangun esuk - pikirake apa sing wis sampeyan lakoni kanggo Ukraina." ngguyu ngguyu ombenan
      (B. Yeltsin, 1997)
  8. 0
    Juli 14 2021
    A bab rampung normal kedados. Ing ngarsaning pati saka umur tuwa, sawetara wong sing sisa-sisa kalbu ing wektu-wektu ngatasi rasa wedi wiwit mratobat. Apa sedhih? Ya, ora babagan kasunyatan sing Kuchma iki ngaco khusus. Kaluputane dheweke lan kabeh sing kaya dheweke yaiku dheweke sukses.
    Nanging ora ana sing kedadeyan. Ora ana apa-apa) Rusia minangka rump Cina sengsara, ngedol sumber daya kanggo tuku kabeh liyane saka wong Tionghoa. Pungkasan "negara pemimpi, negara ilmuwan" ing kontrol elit modern. Apa elit, manajemen kuwi, manajemen apa, negara kuwi.
    Lan Ukraina minangka awu! Lan Kuchma wiwit mratobat. Nyiyapake kasunyatan sing ANA bakal dijaluk ... Sisane uga tobat, kabeh sing duwe otak sanajan kuku (dudu bagean paling gedhe saka elit, ya). Nanging iki mratobat quietly. Wedi. Lan Kuchma ketoke ora ana sing kudu diwedeni ...
    1. +3
      Juli 14 2021
      Nanging ora ana sing kedadeyan. Ora ana apa-apa) Rusia minangka rump Cina sengsara, ngedol sumber daya kanggo tuku kabeh liyane saka wong Tionghoa. Pungkasan "negara pemimpi, negara ilmuwan" ing kontrol elit modern. Apa elit, manajemen kuwi, manajemen apa, negara kuwi.
      Sampeyan ngomong babagan Rusia kanthi empedu kanthi cara sing ora disenengi? Katon. Iku mung kabeh sing sampeyan corat-coret ora cocog karo kahanan nyata. Rusia wis ngalami akeh banget, lan dudu wektu sing paling apik, lan isih akeh sing kudu ditindakake. Nanging mung kita lan tetep dadi negara paling gedhe ing donya, sing bisa ngadeg dhewe lan ndhukung wong liya. Lan ekonomi, diwenehi kahanan, copes cukup apik karo dhewe, ora ketompo carane akeh whiners squeal ngelawan. Lan kabeh iki thanks kanggo wong lan "elit". Dadi ora cocog. Ing taun 90-an, kesimpulan kaya sampeyan ana ing jus, lan saiki sepur wis lunga.
      1. -6
        Juli 14 2021
        Kutipan saka: stalki
        Sampeyan ngomong babagan Rusia kanthi empedu kanthi cara sing ora disenengi?

        Oh iya! Aku kaya ngono - ngracun gambar sing ayu nganggo racun! Aku insinyur. Iki kedadeyan ing wiwitan. Lan aku nesu, sedhih lan nesu amarga ora bisa. "Elit" kita sing sengsara ing babagan kualitas pribadi lan kekurangan mental sing abot, gagal mbangun apa wae sing bisa ditindakake. Ing wayahe kita mung pura-pura. We mow ing Negara, amarga kita gagal kanggo nggawe negara nyata. Ya, sewa bahan mentah isih ngidini saham sing nyengsemake, nanging kita ora duwe ekonomi sing makarya, kuat lan mandiri miturut dhuwit iki. Saiki Rusia minangka raksasa kanthi sikil lempung.
        Kasunyatan manawa Rusia Abadi dirusak dening pirang-pirang dummies sing rakus lan bodho pancen ngremehake, nesu lan sedih. rump Cina minangka merek ing bathuk kita! Lan pancen bener. "Kita" tetep ora ana, amarga ora ana "kita" maneh. Elite ngurus iki. Lan kita wis suwe ora menyang ngendi wae. Wong-wong mau nggawa mukjijat sing beda-beda. Dheweke bakal nindakake sing luwih apik. Banjur dumadakan, kanthi kabeh obat bius, dheweke bakal ngrusak lan ngrusak apa sing wis ditindakake. Dheweke mung bosok lan ngrusak kabeh sing ana ing saubengé, amarga padha kaya ngono. kita ora duwe apa-apa. Kita minangka "wong sing salah" ing negara sing biyen dadi milik kita.
        1. +3
          Juli 14 2021
          Aku duwe perasaan yen kita manggon ing macem-macem negara.
          Ayo ngomong fakta, apa? Gambar sing menarik banget.
          Babagan ekspor komoditas (topik favorit meh kabeh wong) Dadi, Rosstat wis ngitung yen bathi minyak lan gas ing Rusia wis mudhun nganti 15% (THESES).
          laporan ing rapat bagean statistik CDU RAS tanggal 21.05.2021 Mei XNUMX babagan topik:
          "Nemtokake bagean saka sektor minyak lan gas ing domestik bruto
          produk saka Federasi Rusia")
          Kanggo mbandhingake: ing AS, bagean saka sektor minyak lan gas yaiku 8%, ing Arab Saudi - 50%, ing Norwegia - 14%, ing Kazakhstan - 13,3%, ing UAE - 30%, ing Kanada - kurang saka 10%
          Sejatine kanggo kabeh liyane (pambangunan kapal, industri nuklir, PROCESSING, utamane gas, umume, pabrik siklopean dibangun kanthi kecepatan siklopean, yaiku pangolahan)
          1. -1
            Juli 14 2021
            Ayo. Aku menehi hasil karo sistem keamanan lan imbuhan saka peralatan teknologi. Sanajan kanthi pendhidhikan lan pengalaman kerja awal dadi insinyur energi. Aku wis menyang Welasan Enterprises ing Rusia modern, lan ngomong karo kolega sing wis kanggo akeh atusan.
            Industri "Rusia" saiki minangka gambar ing ngisor iki. Sejatine, iki minangka "kotak musik" sing digawe ing Eropa utawa Amerika. Bubar, sing murni Cina wis katon. Sebagéyan cilik saka sisa-sisa warisan Soviet, kanthi aktif ganti dadi wong Tionghoa, utawa mung mati, padha nggunakake sisa-sisa saham gigantic spare parts, lan kadhangkala malah komponen.
            Pabrik-pabrik iki duwe staf - karschiki, loader, papat shift wong sing nonton kanggo ndeleng apa ana kebakaran, kantor telu bocah wadon, wakil keamanan karo penjaga bawahan lan departemen penjualan. Iku kabeh. Pabrik-pabrik nggawe produk saka bahan mentah, nanging kabeh bathi saka wong-wong mau dijupuk ing luar negeri, kanggo wong-wong sing BENER. Mesthi, sawetara irisan tetep kanggo wong-wong sing layar, snag ing Rusia, nanging iki uga ngusir kabeh dhuwit liwat gunung. Sing ora nyegah sampeyan nelpon kabeh topi iki "Industri Rusia" ing statistik sing dikutip, lan produk sing diasilake yaiku "barang Rusia".
            Ora ana insinyur siji sing kerja ing perusahaan kasebut. Umume. Sakabehe. Ana sawetara wong lanang sing duwe diploma, nanging uga ana ing departemen sales)
            Statistik sampeyan apik banget. Iki minangka bagean saka pelatihan otomatis pemerintah. Umumé, "Industri Rusia" bisa rampung lan rampung dipatèni karo siji tombol. Kapan wae. Lan tombol ora ana ing kene. Wis ngono wae...
            Ya aku lali. Massa industri iki kasusun saka agitators-packers. Dheweke nyampur "zat" (cat, komposisi) lan dikemas ing paket nganggo huruf Rusia. Luwih saka 95% "produksi cat ing Rusia". Bahan digawe ing ngendi dheweke ngerti carane nggawe. MediaWiki dadi ana. Iku uga ageng "Rusia" prestasi.
            1. 0
              Juli 14 2021
              Aku takon sampeyan spesifik. bisnis tartamtu. Tombol mateni tartamtu. pabrik tartamtu. Lan aku bakal menehi spesifik. Ing metalurgi (utamane industri aluminium), energi, lan pangolahan, lan ing galangan kapal lan obat. Lan S/X Setuju? Tindak. Mangga jeneng perusahaan tartamtu.
              Sampeyan mung nulis akeh lan nul informasi. Nalika sampeyan nyoba ngomong khusus, sampeyan gabung ing endi wae.
              1. -1
                Juli 14 2021
                Sapa sampeyan?) Perusahaan spesifik apa? Kang gedhe-gedhe aku bisa kanggo? Mbuwang sampeyan juragan lan ambush? Ayo padha dadi maling, swindlers lan bandits, nanging aku banjur ngurmati kode saka mercenary. Sampeyan ora bakal nampa data tartamtu ing juragan sandi, "petitioner". Ora percoyo? Nah terserah sampeyan...
                1. +1
                  Juli 14 2021
                  Wis cetha. Koyok biasane.
                  1. 0
                    Juli 14 2021
                    Persis) Aku ora nindakake srach jaringan ing pangerten sampeyan. Aku mikir. Lan apa sing kudu dijupuk saka sampeyan ing vena iki? Amarga kahanan sing diterangake minangka warta kanggo sampeyan, mula sampeyan minangka troll sing dibayar, utawa kekuwatan kamanungsan. Ing kasus loro, kahanan ora duwe pengarep-arep. Yen sampeyan dadi insinyur utawa ilmuwan sing wis sawetara taun lungguh ing menara kaca, saka ngendi, nanging ora ana sing katon, aku bakal menehi saran supaya entuk akses menyang perusahaan "kita". Sedina cukup kanggo insinyur ngerti kahanan saiki. Inggih, sampeyan ... sampeyan ngerti kabeh.
                    1. Komentar wis dibusak.
                    2. 0
                      Juli 14 2021
                      Hmmm. Susah komen neng kene. Lan ketoke ora duwe pengarep-arep. Kanggo ilmu, aku bakal ngomong karo sampeyan. Nanging aku weruh titik. Sampeyan bakal langsung gabung)
                      Kaya biasane, pindhah menyang spesifik lan fakta - gosip lan muttering babagan kahanan lan troll lan kabeh jinis omongan bayi.
                      Utamané pleased karo "Aku ora tumindak jaringan sracha ing pangerten" Deleng ing "footcloths" kene unwritten. Maneh, angel menehi komentar babagan pernyataan kasebut. lan njupuk minangka informasi sing bener.
                      1. -1
                        Juli 14 2021
                        Sandhangan sikilku kaya sing dakkira. Ora perlu ilmu. Mangga! Apa sing tak adhepi... aku ora iso nompo maneh. Cukup karo aku, isin ...
                        Lan spesifik nunggu sampeyan ing ngendi aku nuduhake. ing pabrik-pabrik kasebut. Pira sampeyan pengin spesifik sing ora becik iki.
                      2. 0
                        Juli 14 2021
                        Dadi nelpon pabrik-pabrik iki! Omonganmu opo
                      3. Komentar wis dibusak.
        2. +2
          Juli 14 2021

          Oh iya! Aku kaya ngono - ngracun gambar sing ayu nganggo racun! Aku insinyur. Iki kedadeyan ing wiwitan. Lan aku nesu, sedhih lan nesu amarga ora bisa. "Elit" kita sing sengsara ing babagan kualitas pribadi lan kekurangan mental sing abot, gagal mbangun apa wae sing bisa ditindakake. Ing wayahe kita mung pura-pura. We mow ing Negara, amarga kita gagal kanggo nggawe negara nyata. Ya, sewa bahan mentah isih ngidini saham sing nyengsemake, nanging kita ora duwe ekonomi sing makarya, kuat lan mandiri miturut dhuwit iki. Saiki Rusia minangka raksasa kanthi sikil lempung.
          Kasunyatan manawa Rusia Abadi dirusak dening pirang-pirang dummies sing rakus lan bodho pancen ngremehake, nesu lan sedih. rump Cina minangka merek ing bathuk kita! Lan pancen bener. "Kita" tetep ora ana, amarga ora ana "kita" maneh. Elite ngurus iki. Lan kita wis suwe ora menyang ngendi wae. Wong-wong mau nggawa mukjijat sing beda-beda. Dheweke bakal nindakake sing luwih apik. Banjur dumadakan, kanthi kabeh obat bius, dheweke bakal ngrusak lan ngrusak apa sing wis ditindakake. Dheweke mung bosok lan ngrusak kabeh sing ana ing saubengé, amarga padha kaya ngono. kita ora duwe apa-apa. Kita minangka "wong sing salah" ing negara sing biyen dadi milik kita.
          Sampeyan tanggung jawab kanggo awake dhewe, sampeyan ora ana ing "elit", mula sampeyan iri. Lan babagan bahan mentah sing kita duwe, malah impen Amerika, mula dheweke salivated. Lan sampeyan ora arep menyang ngendi wae, lan Rusia kanthi apik tanpa sampeyan. Amarga ing Rusia tansah lan bakal ana wong sing ora whine, ora ngidoni kabeh limo iku njijiki ing arah Motherland. Aja golek sing luput ing endi-endi. Lan kanthi sistematis, kanthi ketekunan lan kekarepan Rusia, dheweke luwih maju ing pembangunan lan ngubengi kabeh sing dirusak, diidak-idak lan diidoni dening wong kaya sampeyan. Ora usah repot-repot, ora ana sing kudu dituju, mula lungguha lan getun yen ora bisa lan wong liya bisa. Lan aja lali kanggo sprinkle awu ing sirah.
          1. -1
            Juli 14 2021
            Kutipan saka: stalki
            sampeyan ora ing "elit", supaya sampeyan iri.

            Iki minangka properti kunci "elit" kita. Inti psyche, oyod urip, cahya ing jendhela. Sing saben wong meri. Iku "iri universal" sing mbenerake urip bosok. Uplifts. Ing saubengé wong sing iri padha nyemprotake racun, mula kabeh sing ditindakake pancen bener !! Lan apa sing ora ditindakake uga bener.
            Tekan ing Moskow, sampeyan langsung ngrasakake rasa ora enak. Ana sing ana ing udhara ... Supaya bisa ana ing "Rusia iki", "elit" kita kudu ngubengi awake dhewe karo kabeh jinis reged. Sapa maneh sing bakal cemburu? Para pemain bal-balan banjur mangan vodka, duwe wanita lan ngalahake pasuryane, lan garwane mbenerake dheweke kanthi umum - uga, bocah lanang kita diarani pelacur, lan apa? Iki saiki kita duwe - Moscow. "Elite" serves. Lagu lawas babagan "ibukutha sayangku" ora ana maneh babagan dheweke.
            Aku ngerti sampeyan ora bakal percaya, nanging aku ora cemburu) Lan mayuta-yuta wong kaya aku ora cemburu. Ing kene kabeh. Nanging, kita ndeleng negara ambruk. Nah, ngerti nasib kita kaya ngono. Apa sampeyan mikir yen kahanan sing dakgambarake karo industri "kita" iku palsu? Sing aku brainwashing wong? Eh...
  9. +6
    Juli 14 2021
    Kene bajingan, huh! Dheweke pretends ora ngerti - pramila Ukraina wis ilang kabeh potensial industri lan ngelmu lan technical sawijining, amarga nentang dhewe kanggo Rusia, wiwit Cut lan luh kabeh hubungan lan hubungan manungsa normal karo Rusia, nalika ing wektu sing padha ngisep nganti Kulon. Lan dheweke duwe tangan dhewe ing babagan iki ("Ukraina dudu Rusia"). Lan Eropa ora butuh Ukraina sing maju, makmur lan sugih. Yagene dheweke butuh pesaing ing omahe dhewe?
    1. +4
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Pavel73
      Kene bajingan, huh! Dheweke pretends ora ngerti - pramila Ukraina wis ilang kabeh potensial industri lan ngelmu lan technical sawijining, amarga nentang dhewe kanggo Rusia, wiwit Cut lan luh kabeh hubungan lan hubungan manungsa normal karo Rusia, nalika ing wektu sing padha ngisep nganti Kulon. Lan dheweke duwe tangan dhewe ing babagan iki ("Ukraina dudu Rusia"). Lan Eropa ora butuh Ukraina sing maju, makmur lan sugih. Yagene dheweke butuh pesaing ing omahe dhewe?

      Ya, wong lanang kasebut ditindhes, ditindhes irung lan nyimpulake kanthi banter: "Sampeyan kudune ora ngganggu awake dhewe!" recourse
    2. -1
      Juli 14 2021
      Dheweke ngerti, lan carane. Mulane tobat...
  10. +5
    Juli 14 2021
    "Ukraine wis tau panganan Rusia": Kuchma ngakoni ngapusi Ukrainians

    Butuh 30 taun kanggo ndeleng cahya.

    Saiki, bakal butuh pirang-pirang dekade kanggo Kyiv mbenerake akibat saka kamardikan lan nyekel

    Nanging dheweke ngapusi awake dhewe maneh. Ora ana sing kudu didandani. Backlog sing ditinggalake saka USSR rampung dibuwang, ora ana sing anyar digawe, lan ora bakal digawe maneh. Ora ana sumber daya.
  11. +1
    Juli 14 2021

    Ing ngisor iki tabel sing nuduhake sapa sing "dipangan" sapa; lan sing "mangan" ora miturut "gaji"! Mung 2 republik (Rusia lan Belarus) loro-lorone nyedhiyakake kanggo awake dhewe lan menehi menyang "tong sampah umum"!
    1. +1
      Juli 14 2021
      Mesthi, iki bisa dingerteni, nanging sakperangan alesan debit lan kredit ora konvergen, apa USSR ngedol cadangan emas?
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kutipan saka: tralflot1832
        , nanging sakperangan alesan USSR ngedol cadangan emas?

        "Pemuat gratis" dadi akeh banget!
        1. -6
          Juli 14 2021
          Kutipan: Nikolaevich I
          "Pemuat gratis" dadi akeh banget!

          freeloaders wis ilang, apa kita ora manggon ing swarga?!
          1. -4
            Juli 14 2021
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            freeloaders wis ilang, apa kita ora manggon ing swarga?!

            Liyane "freeloaders" muncul ... oligarki, bisnis komprador ... Yagene sampeyan bakal manggon kaya ing swarga, yen luwih saka 90% saka "kasugihan republik" belongs kanggo nang endi wae watara 5% saka "nouveau riche"?
            1. -1
              Juli 14 2021
              dadi bisa uga negara ambruk ora amarga ana sing "mangan" wong, nanging supaya bisa mlebu 5%
        2. 0
          Juli 14 2021
          Pranyata kudu kerja. Warisan Soviet cepet rampung!
      2. +2
        Juli 14 2021
        Kutipan saka: tralflot1832
        Apa USSR ngedol cadangan emas?

        "Ya wis!"
        Ing musim semi taun 1990, saka 200 nganti 300 ton emas mlebu ing bank-bank Zurich lan London. Nasib dheweke ora dingerteni.
        Ing wektu ambruk Uni Soviet, income eksportir pribadi ing itungan manca meh padha karo negara, nalika utang negara padha mbayar mung saka sumber liya. Miturut laporan Yu Poletaev, Wakil Ketua Vnesheconombank saka USSR, marang Wakil Perdana Menteri Pertama saka pamaréntah Rusia Y. Gaidar, kanggo 9 sasi 1991, 26,3 milyar dolar AS ditampa saka ekspor saiki, saka kang 15,9 milyar menyang dana terpusat, lan USD 10,4 milyar ing dana devisa eksportir.Impor lan kredit mbalekaken gunggungipun USD 26 milyar, kang kuitansi ekspor saka pemerintah kurang saka USD 10,6 milyar. Defisit kasebut ditutupi kanthi nindakake operasi "swap" - silihan anyar sing dijamin karo emas. "Sajrone 1989-1991, luwih saka 1000 ton [emas] diekspor saka negara kasebut, lan prosese saya cepet. Rekor sedih taun 1990 yaiku 478,1 ton. Ing pungkasan taun 1991, cadangan emas tilas Uni Soviet ambruk nganti 289,6 ton. Dheweke ora bisa nutupi kewajiban finansial sing paling penting, kabutuhan negara sing paling penting, "tulis Yegor Gaidar ing memoar.
        Data kasebut pas karo informasi saka Wakil Perdana Menteri negara kasebut, Grigory Yavlinsky, sing ing Oktober 1991 nyatakake yen cadangan emas USSR mung 290 ton. Data babagan cadangan emas USSR wiwit taun 1930-an wis ditutup. Pengumuman ukuran cadangan emas USSR ing Oktober 1991 nyebabake kebingungan ing antarane spesialis ing pasar emas, sing sadurunge ngira 1000-3000 ton.
        1. 0
          Juli 14 2021
          Lan mung siji bongkok sing kudu disalahake kanggo iki?
          1. 0
            Juli 14 2021
            Kutipan saka: tralflot1832
            Lan mung siji bongkok sing kudu disalahake kanggo iki?

            Nalika "perestroika" saka HMS diwiwiti, republik serikat pekerja nyadari yen USSR wis rampung ing kene lan narik kawigaten sing paling apik:

            Kadhangkala dadi isin yen bocah wadon sing blokade diserang serangan jantung nalika lali mbayar barang ing toko, lan sampah sing ngrusak lan ngiyanati dhasar negara, moralitas sing nyimpang, nggemuk lan nyoba "ngajari" sing isih urip. generasi saka USSR.
            1. +2
              Juli 14 2021
              Tabel kasebut nuduhake sapa sing paling akeh narik awake dhewe, saiki dheweke paling njerit kepiye carane urip ing USSR.
    2. 0
      Juli 14 2021
      Kutipan: Nikolaevich I
      Ing ngisor iki tabel sing nuduhake sapa sing "dipangan" sapa; lan sing "mangan" ora miturut "gaji"! Mung 2 republik (Rusia lan Belarus) loro-lorone nyedhiyakake kanggo awake dhewe lan menehi menyang "tong sampah umum"!

      iki bodho, ora meja
      ora kabeh diukur nganggo dhuwit
      pinten sampeyan bakal ngira-ngira situs uji coba nuklir lan laboratorium biologi, pira sampeyan bakal ngira jarak tapel wates saka tengah, pira sampeyan bakal ngira-ngira akeh perkara liyane sing saiki kudu dibayar kanthi beda?
      1. 0
        Juli 14 2021
        Kutipan: Vladimir Vasilenko
        iki bodho, ora meja
        ora kabeh diukur nganggo dhuwit

        Aku setuju sing Tabel ora nerangake banget! Jujur, aku ngarep-arep yen ana pitakonan liyane "saka meja" ... nanging kaya sing dikandhakake sadurunge? "Sampeyan nyolong, utawa saka dheweke ....; nanging endhepan tetep!" Ana meja! Ing endi "bantahan"? Contone, aku durung ketemu!
        1. 0
          Juli 14 2021
          Kutipan: Nikolaevich I
          Ing endi "bantahan"? Contone, aku durung ketemu!

          bantahan apa?
          saka sudut pandang matematika sejatine, tabel kasebut bisa uga bener, nanging aku mbaleni, dhuwit ing kertas ora kabeh.
          apa sumber mobilisasi lan basis pangan ora perlu kanggo nerangake carane nerjemahake menyang dhuwit
          pira total mbayar Federasi Rusia kanggo Sevastopol ?!
          1. -1
            Juli 14 2021
            Kutipan: Vladimir Vasilenko
            bantahan apa?

            Mangkene carane dadi metu! Sampeyan dhewe ora ngerti ... penolakan iki! ngguyu Banjur apa sing sampeyan reprising? Aku mbaleni maneh: ana meja, nanging ora ana bantahan saka meja! Nyuwun
            1. 0
              Juli 14 2021
              Kutipan: Nikolaevich I
              Sampeyan dhewe ora ngerti ... penolakan iki! Banjur apa sing sampeyan reprising?

              sampeyan bakal maca kanthi ati-ati apa sing ditulis kanggo sampeyan
              1. -1
                Juli 14 2021
                Aku maca ... nanging aku luwih seneng panjelasan luwih "rinci" saka "inferiority" meja, nanging padha ora!
                1. 0
                  Juli 14 2021
                  maneh
                  Tabel nuduhake mung padha karo CASH
                  nanging ing gesang negara minangka kabèh, iki ora mung indikator, conto prasaja minangka salah siji saka alasan kanggo nolak serangan atom ing USSR ing 50-60, lack saka kamungkinan kanggo numpes pangan. dhasar USSR ing ambane negara ing SA, please kindly ngevaluasi iki ing babakan dhuwit lan ketik ing meja
                  uga ketik ing tabel ing situs test nuklir cedhak Semipalatinsk, situs test biologi ing Segara Aral, prabédan antarane biaya donya saka katun lan rega intra-Union, kadohan saka wates ing sisih kulon saka Moscow, pangkalan militèr. diselehake nyedhaki mungsuh potensial
                  nalika sampeyan bisa drive ALL iki lan ora mung menyang meja kuwi, sampeyan bakal nggawa, lan iki bodho
    3. +1
      Juli 14 2021
      Ing ngisor iki tabel sing nuduhake sapa sing "dipangan" sapa; lan sing "mangan" ora miturut "gaji"!


      Tabel kasebut bisa gampang "mbuktèkaké" apa wae. Contone, yen polisi ora dibutuhake. Mangan lan ora ngasilake apa-apa. Yen kita ngetung, mula kita kudu ngetung kanthi jujur. Omzet perdagangan ora ing "ditetepake" prices domestik, nanging ing prices donya. Lan kanggo piranti mesin, lan kanggo gandum, lan kanggo gas lan lenga. Loro-lorone kanggo katun lan resort. Aku ora sok dong mirsani sing Uzbeks biasa "fatten" lan mlaku-mlaku ngubengi taverns ing dhuwit saka petani bebarengan saka Mordovia. Nanging apa Muscovites snickered ing sumber ngguyu katon ing saindhenging USSR.
      Lan aku kelalen - apa Muscovites ngrusak USSR? nglirik
      1. +1
        Juli 14 2021
        Kutipan saka dauria
        Lan kanggo piranti mesin, lan kanggo gandum, lan kanggo gas lan lenga. Loro-lorone kanggo katun lan resort.

        lan kanggo landfills, lan kanggo pangkalan, lan kanggo spaceports
        1. -1
          Juli 14 2021
          lan kanggo landfills, lan kanggo pangkalan, lan kanggo spaceports


          Utamane yen sampeyan dhewe ora nemtokake apa sing bakal diprodhuksi lan apa sing kudu didagang, kepiye unfasten kanggo program sosial lan tentara. Lan saka Moscow padha milih rencana lan rega.
      2. 0
        Juli 14 2021
        Kutipan saka dauria
        Kanthi tabel kasebut, sampeyan bisa kanthi gampang "mbuktèkaké" apa wae

        Lan aku nerangake ing salah sawijining jawaban sing tabel ora nerangake akeh ... sing pitakonan muncul "saka meja"! Nanging dheweke! Nggawa liyane ... nanging konkrit! Nganti saiki, aku ndeleng "indignation" miturut jinis: Abidno, sampeyan panima!
        1. -1
          Juli 14 2021
          Nggawa liyane ... nanging konkrit!


          Apa persis? Sing Uni wis numpes ora dening borderlands nasional (padha duwe isine weteng lancip kanggo iki), nanging dening Moscow? Apa sing kudu disalahake yen dheweke dhewe menehi prentah "tenang, mulih"? Lan iku apik lan adil kanggo kabeh wong ... ngguyu Lan saiki, ing mburi, nimbang apa sing luwih dibutuhake ing omah - bathhouse, taman utawa omah asu. Ora, saiki saben potongan dipeksa kanggo mbangun bathhouse dhewe, kebon dhewe lan kennel dhewe. Lan kanggo tunjangan kanggo sanak keluarga sing ora ngucapke matur nuwun, iki ana ing pengadilan. wassat Aku ngerti yen aku stroking marang wool. Dadi salah ngomong yen laundry saka sawetara siram Poltava lan tanduran umbah-umbah urip ing beyo saka pustakawan Leningrad.
          1. 0
            Juli 14 2021
            Sialan! Maneh, ora spesifik, nanging sawetara "indignation": "Abidingly, sampeyan panik!"
        2. +1
          Juli 14 2021
          Kutipan: Nikolaevich I
          Menehi liyane ... nanging spesifik

          nyoba kanggo ngevaluasi ing istilah moneter
          Semipalatinsk YaP

          Aralsk-7
    4. -1
      Juli 14 2021
      1 Tabel minangka palsu sing murah
      Ayo mbandhingake Armenia lan Azerbaijan. Miturut tabel, loro republik meh padha ora duwe bathi. Nanging ana lenga ing Azerbaijan, lan ora ana ing Armenia - iku ora bisa. Lan saiki Azerbaijan luwih sugih tinimbang Armenia

      2 Sanajan bisa dingerteni manawa rega ing USSR disetel kanthi cara sing ora jelas, sing mesthi nyebabake ambruk ekonomi.

      3 Lan Kuchma bener ing pirang-pirang cara - ing taun-taun pungkasan, USSR diwenehake dening AS lan Kanada liwat adol minyak / gas saka Siberia.
      1. 0
        Juli 14 2021
        Kutipan saka Weddinger
        ing taun-taun pungkasan, USSR diwenehake dening AS lan Kanada liwat adol minyak / gas saka Siberia

        nuwun sewu, nanging padha ora Feed, padha tuku barang kita
        Kutipan saka Weddinger
        sing prices ing USSR wis disetel incomprehensibly, kang mesthi mimpin kanggo ambruk ekonomi.

        kabodhoan sing padha karo meja, saiki regane miturut prinsip 3P, lan ing USSR kabeh bisa dingerteni kanthi jelas.
  12. +4
    Juli 14 2021
    Saiki ayo wong-wong homo dipakani.
    1. +1
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Alien Saka
      Saiki ayo wong-wong homo dipakani.

      IMF susu bakal feed.
      1. +1
        Juli 14 2021
        Payudara bakal dipangan, banjur kebeneran bakal kupas kaya ketan..... wah, ya iku masalahe!
        1. +1
          Juli 14 2021
          Kutipan saka Alien Saka
          Payudara bakal dipangan, banjur kebeneran bakal kupas kaya ketan..... wah, ya iku masalahe!

          Ya, kabeh dadi, sing nyedhot lan mbayar.
    2. +1
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Alien Saka
      Saiki ayo wong-wong homo dipakani.

      wedi takon opo?
      1. 0
        Juli 14 2021
        Aku malah ora pengin ngerti apa!
  13. 0
    Juli 14 2021
    Iki minangka titik kabeh ambruk USSR, supaya kabeh dumadakan lan langsung dadi independen lan pengemis, supaya Colossus ora munggah. Ora ana kanca sing sumpah bakal ngidini transisi 'alus'.
    1. +1
      Juli 14 2021
      Kutipan saka Da Vinci
      Iku kabeh titik ambruk USSR supaya kabeh abruptly lan langsung dadi kamardikan lan mlarat.

      Satemah ambruk kacipta, supaya ora ana kang mardika lan sugih, nanging gumantung lan mlarat. Lan tembung "kamardikan" iku omong kosong saka landak mendem.
  14. +1
    Juli 14 2021
    Ketoke, Kuchma wis numpes Iblis metu saka neraka, awit dumadakan wiwit Cut guwa-garba bebener miturut bias taun. Dheweke kepengin, kayane, njaluk papan sing luwih adhem ing neraka, ngapusi.
  15. -6
    Juli 14 2021
    Kasangsaran Rusia ing Ukraina terus ... ngguyu Minangka pimpinan Rusia Yeltsin Boris Nikolaevich ngandika: "Wun esuk - mikir apa sing wis rampung kanggo Ukraina." 31 Desember 1999.
    1. 0
      Juli 14 2021
      Kutipan: Scorpion 85
      Aku tangi esuk - pikirake apa sing wis ditindakake kanggo Ukraina. 31 Desember 1999.

      Rusia panginten iki kanggo dangu, nanging Nanging teka menyang kesimpulan - "Kita ora bakal Feed, supaya padha bisa, utawa padha njupuk ing kredit!" 14 Juli 2021.
      "Mangan Olezhka tyurya, ora ana susu, teh, sapi sampeyan wis dijupuk dening donyaku."
    2. 0
      Juli 14 2021
      Ing kene, sepisan maneh, Kuchma gedhe nandhang sangsara amarga parasit mati tanpa Rusia. keprungu
  16. +8
    Juli 14 2021
    "Kita ora bakal menehi panganan sing kesed, ngombe" cak "" Aku kelingan, aku kelingan. Piye.. prei aku sowan simbah. Tepat sadurunge referendum. Carane akeh rereget diwutahake saka TV lan radio! Siji rereget sing terus-terusan, ing wong Rusia lan kabeh, Rusia. Opo meneh iki Ukraina merdeka..
    1. +2
      Juli 14 2021
      Kutipan: Andrey Nikolaevich
      Siji rereget sing terus-terusan, ing wong Rusia lan kabeh, Rusia. Opo meneh iki independenmu

      ..... salah siji ora negara, utawa Eurocolony.
  17. +2
    Juli 14 2021
    Miturut Kuchma, ing wektu kepungkur, negara mung melu ngrusak awake dhewe, ilang kabeh potensi ilmiah, teknis lan manungsa lan ngrusak ekonomi.


    Aku mung arep takon - yen A ngandika, ngomong B uga ...
  18. +2
    Juli 14 2021
    Apa iku?)) Mungkin Bumi muter ing arah liya?
  19. +5
    Juli 14 2021
    Apa twist! Wis pirang-pirang taun, dheweke bengok-bengok yen dheweke ndhukung Rusia, nanging ternyata sebaliknya. Ing 20 taun bakal katon yen Rusia ora nyerang Ukraina, nanging perang antarane warga Ukraina dhewe.
  20. +4
    Juli 14 2021
    Iku misale jek terus terang, nanging isih karo rottenness! Utamane, "iku kudu mbatalake kanthi bertahap saka komposisi" ... Kaya, mungkin mengko kita bakal bisa nyuwek luwih akeh! ... Lha, wong apa ...
  21. 0
    Juli 14 2021
    Ing wektu saiki, Kyiv mbutuhake sawetara dekade kanggo mbenerake akibat saka kamardikan lan nyekel.

    Cabal nunggu Ukraina kanggo dekade sabanjure lan bolongan utang saka IMF. Nalika sampeyan njupuk sirah saka rambute, sampeyan ora nangis. Mbalik ing Angkatan Bersenjata USSR, ing kelas politik, aku nerangake marang wakil saka Ukraina Kulon sing menehi panganan lan carane woh-wohan lan sayuran diimpor saka Moldova lan Bulgaria, uga saka Wilayah Krasnodar. Miturut cara, macem-macem barang saka supplier iki menang ing Kuzbass. Lan ngelawan Teater Drama. Lunacharsky ing halte bis, ngadeg kanthi asil kompetisi sosial Kuzbass-Donbass dipasang.
    1. +2
      Juli 14 2021
      Kutipan saka: ROSS 42
      Cabal nunggu Ukraina kanggo dekade sabanjure lan bolongan utang saka IMF. Nalika sampeyan njupuk sirah saka rambute, sampeyan ora nangis.

      Ukrainians nyedhot sak tenane, anget "susu" - th .... IMF. Lan saka susu iki ora bakal dirilis. Dadi dheweke bakal lali ing negara embrio.
  22. +2
    Juli 14 2021
    Kuchma wis tuwa, bisa
  23. Komentar wis dibusak.
  24. +3
    Juli 14 2021
    Ukraina ora tau mangan Rusia, slogan iki diciptakake dening penulis gagasan kamardikan Ukrainia kanggo ninggalake USSR kanthi ngapusi wong Ukrainia. Iki nyatakake dening mantan Presiden Ukraina Leonid Kuchma

    Apa kuwi?! belay
    Kuchma, nasionalis sing semangat ndeleng cahya ing umur tuwa?
    "Aku ora mikir." (C)
    Nanging, dheweke wis dicuci otak. Lan, yen sampeyan ndeleng kanthi wiyar, sampeyan bisa uga mikir yen artikel anyar Putin lan pernyataan Kuchma iki ora mung kebetulan.
    1. +1
      Juli 14 2021
      Lan, yen sampeyan ndeleng kanthi wiyar, sampeyan bisa uga mikir yen artikel anyar Putin lan pernyataan Kuchma iki ora mung kebetulan.
      kene aku meh padha. Kita guyon yen sawise mati Kucha, monumen kanthi bentuk baling-baling cuaca kudu didegake. Dadi wong tuwa sing licik ngrasa arah angin.
  25. Kanggo sawetara ombone, kita ngapusi wong-wong iki.

    ***
    Wah ora susah ngapusi aku!..
    Aku seneng diapusi!
    ***
  26. +1
    Juli 14 2021
    Aku ora ngandel yen dheweke pancen ora ngerti apa tegese runtuh USSR kanggo Ukraina. Iku misale jek sing iki uga goroh liyane.
    1. 0
      Juli 15 2021
      Kabeh gumantung marang pamilih. Tilas republik Baltik dumunung banget. Uga, sing disebut. "kamp sosialis" (Polandia, Republik Ceko, Slovakia, lan sapiturute) uga urip kanthi apik.

      Lan ing republik liyane saka tilas USSR, wong-wong dhewe nggawa crooks lan maling kanggo daya ing pemilu. Lha, apa sing bisa ditindakake, wong-wong pengin urip miskin lan milih sing cocog

      Ing topik artikel "sing dipakani sapa."
      1 Miturut pejabat Miturut statistik, Moscow minangka pencari nafkah utama kanggo kabeh subyek liyane saka Federasi Rusia. Sampeyan kudu nganggep yen kanthi hipotesis Moskow misah saka Rusia, bakal langsung dadi Monte Carlo, lan tanpa Moskow, wilayah liyane saka Federasi Rusia bakal mbengkongaken.

      2 Ing 2014, ing Donbas Ukraina, padha bola-bali nguwuh "Donbass feed kabeh Ukraina." Saiki Donbass ora Feed Ukraina. Wis dadi Monte Carlo? Strelkov-Girkin ujar manawa ... sapa wae sing kepengin bisa nemokake pagelarane dhewe.
  27. +1
    Juli 14 2021
    Iki diarani Greed and Envy, padha tansah ngganti Karep lan Self-Kurban! Mugi Ukrainians nyata sing isih ana pungkasanipun bakal ngerti iki! Tangi sadurunge kasep!
    1. 0
      Juli 14 2021
      Kutipan saka: ALEX_SHTURMAN
      Mugi Ukrainians nyata sing isih ana pungkasanipun bakal ngerti iki! Tangi sadurunge kasep!

      Tiyang-tiyang sepuh sampun wungu, nanging para mudha Bandera tan kepareng matur, kesandhung ing batog.
  28. +1
    Juli 14 2021
    Minangka ternyata, kabeh tembung sing Ukraina "dipakani Rusia" dadi goroh. Miturut Kuchma, ing wektu sing kepungkur, negara mung ngrusak awake dhewe.

    Paling ora siji wong ing Ukraina duwe kalbu kanggo ngakoni kepiye kedadeyan kasebut. Sanajan telat, dheweke isih ngaku - "Luwih telat tinimbang ora nate." Kuchma bisa diajeni kanggo iki.
    1. +1
      Juli 14 2021
      Isih, Kravchuk dijupuk piyambak, amarga iku mokal kanggo nyebut pikirane cetha ing Move.
      1. 0
        Juli 14 2021
        Kutipan: Yuri Chvanov

        Kravchuk mesthi nembak awake dhewe

        Wong-wong kuwi mung bisa dikirim menyang donya liyane kanthi stake aspen.
  29. +1
    Juli 14 2021
    Miturut Kuchma, ing wektu kepungkur, negara mung melu ngrusak awake dhewe, ilang kabeh potensi ilmiah, teknis lan manungsa lan ngrusak ekonomi.
    Kuchma disebut kesalahan utama wektu iku transisi abrupt saka Ukraina kanggo kamardikan. Dheweke yakin yen proses iki bisa ditindakake liwat wektu lan dadi luwih "lembut", mula akibate bisa beda. Saiki, bakal njupuk dekade kanggo Kiev mbenerake akibat saka kamardikan lan nyekel.
    mbenerake akibate kamardikan? Apa sing diarani dheweke? Yen kamardikan dadi masalah, banjur ...
    Nanging kanthi serius, gambar penasaran muncul saka rincian:
    1. Gagal lan isin ing kawicaksanan manca.
    2. Karusakan ekonomi dening exactions.
    3. Iritasi warga miskin.
    4. A kekacoan lengkap lan korupsi luar biasa ing panguwasa.
    5. Artikel Putin babagan persatuan bangsa.
    6. Mangkene pangandikane Kuchma.
    Kesimpulan babagan format ulang gedhe bakal teka ...
  30. +2
    Juli 14 2021
    Negara ngapusi, swagger lan scammers.
  31. 0
    Juli 14 2021
    Apa sampeyan? Lenya ndeleng cahya sing akeh banget, mula dheweke mutusake kanggo ngomong kanthi resmi))
  32. +1
    Juli 14 2021
    Iku salah siji kesalahan gedhe saka komunis kanggo mbangun industri ing republik nasional, kanggo narik menyang tingkat saka Rusia ing beyo saka RSFSR. Nasionalis lokal ora ngormati iki, nasionalisme guwa sing isih menang, lan sumber daya Rusia mung kanggo feed swagger nasional Georgians semi-alam bébas, ukrov, Balts lan liya-liyane.
    1. 0
      Juli 15 2021
      Sembarang kekaisaran nyekel koloni kanggo ngekstrak sumber daya. Nanging, iklim sing beda mbasmi penjajah luwih apik tinimbang tumbak/panah pribumi. Mula, kanggo nggayuh sumber daya, para penjajah kepeksa nglatih para pribumi lan mbangun industri ing kana kanggo ngolah sumber daya utama. Dadi Rusia ora nggawe kesalahan nalika ngatur ing koloni pangolahan utama sumber daya, rampung produk Highly Cairan saka nasional. republik praktis ora ngetokake
  33. -2
    Juli 14 2021
    sawetara alegori aneh ... yen Ukrainians ngandika sing padha panganan RSFSR sak USSR, banjur ngendi conto tartamtu? sing ngomong kapan? kutipan, kutipan...
    Contone, kanggo nanggepi panjalukan babagan sapa sing menehi panganan, aku weruh statement pejabat tartamtu - Pak Volodin. ngandika bab kasunyatan sing padha ngomong RSFSR dipakani everyone kanggo 70 taun ... lan ora ana apa-apa, nomenklatura manggon, nyopir wong umum menyang alas taun kepungkur. mung kok?
    1. 0
      Juli 14 2021
      Google ala. Gawe sing paling apik.
  34. 0
    Juli 14 2021
    Simbah sing najis iki ngrasakake yen dheweke wiwit ngucapake hasutan babagan sejarah lan propaganda versi Ukrainia. Sawetara angin owah-owahan mambu rubah lawas iki.
  35. +3
    Juli 14 2021
    1. Ora ana kedadeyan sing ala utawa aneh nalika salah sawijining bagean Rusia nyedhiyakake panganan menyang bagean liyane ing Rusia. Kaya Kuban lan Stavropol, contone.
    2. Sampeyan perlu kanggo mbusak pamaréntahan non-Rusia Ukraina Rusia, kang dumunung ing mitologi ridiculous saka Ukrainianism lan dilambangaké dening pelawak celaka ..
    Lan banjur wilayah iki (sauntara ambruk adoh) lan wong (kadhangkala sementara zombified lan fooled) bakal bisa ngomong karo ati murni sing padha Feed Rusia.
  36. 0
    Juli 14 2021
    Lan sapa sing kudu nindakake kontra-propaganda ing wektu?
    Ora - padha ndhukung macem-macem klutzes.
    Lan ing 2019, umume, GAZPROM ambruk ing NAFTOGAZ!
    К
    Kanggo sing penasaran, kita kelingan yen tanggal 24 Desember 2019, NEURC nyetujoni tarif OGTSU kanggo transportasi gas ing bagean antar negara bagian kanggo titik mlebu lan metu kanggo 2020-2024:
    - kanggo titik entri saka negara Eropah Kulon, tarif bakal suda dening 29,1% - saka USD 6,28/1000 m3 / dina kanggo USD 4,45 / 1000 m3 / dina.
    - kanggo TCTerms entri saka Federasi Rusia - Tambah 2,5-melu: saka USD 6,28 / 1000 m3 / dina kanggo USD 16,01 / 1000 m3 / dina.
    - kanggo titik metu menyang negara-negara Eropa Kulon, tarif bakal mudhun: menyang Polandia - 27,6%, dadi 9,04 dolar AS / 1000 m3 / dina, Slovakia - 44,8%, nganti 9,68 dolar AS / 1000 m3 / dina, Hongaria - kanthi 45,1%, nganti 9,25 dolar AS / 1000 m3 / dina, Turki - nganti 91,8%, nganti 1,13 dolar AS / 1000 m3 / dina.

    Dheweke ngeculake rega bensin, lan mbayar luwih akeh kanggo transit!
    Sapa sing ngakoni klaim Naftogaz Ukrainia marang Gazprom ing 2019 meh 3 milyar?
    Dokumen kasebut nyedhiyakake kanggo mbatalake kabeh arbitrase lan tuntutan hukum marang saben liyane, sing keputusan final durung digawe, lan waiver ing mangsa ngarep kabeh tuntutan bisa miturut kontrak pasokan lan transit tanggal 19 Januari 2009.
    Sadurunge, Gazprom mbayar Naftogaz $ 2,9 milyar sesuai karo keputusan final Arbitrase Stockholm.

    https://neftegaz.ru/news/transport-and-storage/516342-gazprom-i-naftogaz-podpisali-soglashenie-na-tranzit-gaza-cherez-ukrainu/
  37. +1
    Juli 14 2021
    Rusia ing Ukraina sing outlawed ... lan apa banjur ing Donetsk padha basa Ukrainia? Ukronazis dhewe ngatur respon kanggo awake dhewe ...
  38. 0
    Juli 14 2021
    Ninggalake Ukraina ing komposisi sing mlebu ing Republik Ingushetia lan supaya dheweke bisa mangan
  39. 0
    Juli 14 2021
    Kuchma pengin ujar manawa Ukraina kudu tumindak kaya Belarus, banjur bakal urip kanthi apik kanthi biaya Rusia ...
  40. 0
    Juli 14 2021
    nggumunake. Lha, kenapa lengkungan umum kaya ngono?!
    Akeh wong nutupi layar sewelas, nggawa sewelas
    diagram lan tabel ...... lan kabeh dening - utama
    kritéria - SOCKS sing pira wis rampung kanggo kasebut
    wektu, dhewe Rusia, dhewe Ukraina?
    30 (telung puluh!) taun padha ngetung, ngetung (lan apa maneh sing kudu ditindakake),
    Dadi! Aku menehi liyane 30 taun! Nanging wow, kanggo renda pungkasan!
  41. 0
    Juli 14 2021
    Miturut Kamar Akun Rusia, Ukraina ing 2018-2020 nyedhiyakake pasokan menyang Rusia 82,9% bahan mentah kanggo produksi titanium, 51,2% zirkonium lan 70% kaolin.
  42. +1
    Juli 14 2021
    dheweke bakal mbagekke dhuwit kanggo populasi, wis kerjo bareng karo Krvchuk, Yushchenko lan liyane saka sedulur.
  43. +1
    Juli 14 2021
    Aku ngerti, mbah ngerti yen kuburan iku cedhak (umur padha) lan apa wektu kanggo miwiti eling marang Gusti? dheweke bakal ndedonga nganti suwe, lan dheweke ora duwe wektu akeh.
  44. +1
    Juli 14 2021
    Ganti sepatu ing pesawat iku kudu, kita ngenteni liyane.
  45. +1
    Juli 14 2021
    Kuchma nyuarakake apa sing wis suwe dimangerteni. Gusti Allah ngalang-alangi Ukrainians ngganti daya, sawetara jenis Medvedchuk bakal teka lan "sedulur Rusia, duh, setan wis beguiled, nanging kita tansah kanggo sampeyan, nanging menehi dhuwit, ya batu bara, ya gas, ya lard .... mung menehi liyane ".
  46. +2
    Juli 14 2021
    Apa ana apa-apa ing donya iki sing ora "ngapusi Ukrainians"?
    "Ukraina" iku hoax. Ora tau ana.
    "Ukrainia" iku hoax. Ora tau ana.
    "Mova" minangka penipuan. Ora tau ana kaya saiki.
    "Crita kamulyane" iku hoax. Ora ana sajarah "Ukraina" lan sajarah "Ukrainia".
    Iki carane wong Rusia tau urip ing dope saka goroh. Lan saka goroh iki lan basa liar dadi edan.
  47. 0
    Juli 14 2021
    Saiki rekaman iki kanthi "pangenalan Kuchma" kudu disebarake ing tanah bekas SSR Ukrainia (kajaba Crimea ...).
    Lan saben acara TV karo pedunung Ukraina uga kudu diwiwiti kanthi nuduhake "pengakuan Kuchma", supaya ambisi kurang ...
  48. 0
    Juli 14 2021
    Napa dheweke dumadakan ngomong sing bener? Siap kanggo lemah?
  49. 0
    Juli 14 2021
    Miturut Kuchma, ing wayah wengi referendum kamardikan, penulis gagasan iki ngapusi wong Ukrainia, nyatakake yen Ukraina "dipakani Rusia."
    Adhuh! Ana apa?! Pak mantan kok open-minded ?! Lan ngandika iku bener, sampeyan scoundrel! Padha bisa nalika padha pengin!
  50. 0
    Juli 14 2021
    Kutipan saka Terry18
    Ukraina ing 2018-2020 nyedhiyakake pasokan menyang Rusia 82,9% bahan mentah kanggo produksi titanium, 51,2% zirkonium lan 70% kaolin.

    Aku wonder ngendi dheweke entuk? Apa dheweke ngrusak pabrik-pabrik, utawa mbongkar rudal sing isih ana? Ing 2019, logam lan produk saka wong-wong mau dikirim menyang Rusia kanthi jumlah $ 1,78 milyar. Ora akeh.
  51. +2
    Juli 14 2021
    Кучма исповедоваться что ли решил?

    Нет и не будет ему прощения, шкуре продажной!!!
  52. +1
    Juli 15 2021
    Ну надоже,прозрел!Россия кормила этих пиявок,а с ними полвину европы и треть африки.
  53. +2
    Juli 15 2021
    Достаточно взять экономические таблицы развития союзных республик времен СССР и посмотреть. Единственной союзной республикой , которая больше производила, чем брала, была БССР-Белоруссия. Украина больше брала, чем производила. Но самой большой нахлебницей была Грузия. Она занимала первое место по этому показателю.
  54. +1
    Juli 15 2021
    Зрада однако !!!- перестали "кормить" Россию .сами" сдохли" .Можно подумать не знали об этом ,надо было одурачить своих хлопцев ,все пошло в ход.
  55. 0
    Juli 15 2021
    Когда и где этот предатель такое сказал? Они там ни в чем не раскаиваются, и ни о чем не жалеют.
  56. +2
    Juli 15 2021
    Много читал про Украину на этом сайте , хочу рассказать про себя как пример что не всё потеряно.
    Я родился в Украине и отец вроде украинец . Отец говорит по русский но знает украинский язык, когда я был молодой я знал много украинцев которые были "свидомы" и много идеи от них перенял про " славную ненку незалежну" и один раз спросил у отца " как так мы Украинци не можем создать мощное государство?" а отец мне в ответ " эх сынку горько мени за це все, я советский чоловик а не якись там окрайнец , вчись и сам поймеш".
    И стал изучать историю Украини и понял это всё обман, наглая лож и история Украины не даёт никакой гордости , выучил русскую историю и да , есть чем чувствовать гордость и понял что Украина может быть настоящим государством только вместе с Россией и почему отец хранит комсомольский билет с гордостью вед как он говорит " это было государство для людей, а эти Бандеры все про.... "
    Хочу сказать что этот украинский национализм держится на лжи , но правдой его можно сокрушить.

    Тоже самое в Аргентине. Здесь вдолбили многим людям жевотную ненависть к России при диктатуре и много сочувствущих фашизму есть, но, говоря с людьми объясняя им что , почему, они расстаются с этими идеями и принимают дружелюбный взгляд на Россию , это долго , сложно но возможно.
    1. 0
      Juli 15 2021
      В догонку, отец говорил "если бы не Россия и Украини не было бы" я добавлю как и Финляндии и Польши не было бы, но политика это дело не благодарное.
  57. 0
    Juli 15 2021
    Кучма прям оптимист. А не задумывался ли автор лозунга "Украина - не Россия" о том, что вполне вероятно Украина в принципе уже не сможет что - либо вернуть или наверстать?
  58. Komentar wis dibusak.
  59. +1
    Juli 15 2021
    Чегойтось сдохло-то в украинском лесу? Откель признание явного?
  60. +1
    Juli 15 2021
    Quote: Contone
    Ngganti gol, nyetel gol anyar lan sampeyan bakal entuk asil sing dikarepake.


    А может Украина сама себе устанавливать цели и ставить задачи? Не может! Не может, как и любая другая страна, находящаяся под внешним управлением. Цели и задачи украньцев и их патронов диаметрально противоположны - украиньцы хотят хорошо жить, а их западные патроны хотят хорошо жить за их [украиньцев] счёт.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"