radar peringatan rudal Jepang

66
radar peringatan rudal Jepang

Gegayutan karo munculé rudal balistik ing DPRK, ing pertengahan 1990-an, pamaréntah Jepang mutusaké kanggo miwiti riset ing bidang sistem pertahanan rudal nasional. Pakaryan praktis babagan nggawe sistem pertahanan rudal diwiwiti ing taun 1999, sawise misil Korea Utara "Taepodong-1" mabur ing Jepang lan tiba ing Samudra Pasifik.

Langkah pisanan ing arah iki yaiku nggunakake radar stasioner sing ana kanggo ndeteksi rudal balistik, uga panyebaran tambahan sistem pertahanan udara Patriot PAC-2 buatan Amerika. Ing Desember 2004, perjanjian kerangka ditandatangani karo Amerika Serikat, miturut sistem pertahanan rudal berlapis kudu digawe ing tlatah Kapuloan Jepang.




Mangkene carane sistem pertahanan rudal Jepang kudu ditindakake saiki.

Ing abad kaping 3, Pasukan Pertahanan Diri Jepang nampa radar peringatan serangan rudal modern lan anyar, sistem rudal anti-pesawat Patriot PAC-XNUMX kanthi kapabilitas anti-rudal sing ditingkatake, lan nggawe komponen pertahanan rudal angkatan laut diwiwiti kanthi kerjasama karo Amerika Serikat.

radar rudal peringatan dini Jepang


Landasan saka sistem pertahanan rudal nasional apa wae minangka sarana kanggo ndeteksi lan nerbitake sebutan target: stasiun radar darat lan segara liwat-cakrawala lan over-the-horizon, uga pesawat ruang angkasa sing dilengkapi sensor inframerah.

Saiki, Jepang ngembangake satelit bumi buatan geostasioner sing dirancang kanggo ndeteksi peluncuran rudal balistik. Pambangunan sistem peringatan serangan rudal adhedhasar jaringan stasiun radar tetep lan seluler produksi Jepang lan Amerika wis cedhak rampung.

Radar Jepang pisanan sing bisa ndeteksi lan nglacak target balistik kanthi konsisten yaiku J/FPS-3. Operasi uji coba saka radar kepala jinis iki diwiwiti ing taun 1995. Ing taun 1999, 6 stasiun kasebut wis ditugasake.


Antena radar J / FPS-3 ing kubah radio-transparan

Radar UHF telung koordinat kanthi susunan antena fase aktif sing muter ing azimuth dumunung kanthi permanen ing basis beton. Kanggo nglindhungi saka angin lan udan, pos antena ditutupi kubah radio-transparan plastik.


Radar J/FPS-3

Kabeh radar J / FPS-3 dibangun ing papan sing dhuwur, sing ngidini sampeyan nambah jangkauan deteksi. Kaping pisanan, radar J / FPS-3 utamane dirancang kanggo nggarap target aerodinamis, sing bisa dideleng ing jarak luwih saka 450 km. Kacarita stasiun iki bisa ndandani target balistik nyata ing jarak luwih saka 500 km. Dhuwur maksimal 150 km. Nalika nggarap rudal balistik, mode sektor kanggo ndeleng wilayah udara digunakake.

Radar J / FPS-3 Jepang dikembangake kanggo ngganti stasiun AN / FPS-20 tabung loro koordinat Amerika lan altimeter AN / FPS-6 sing lawas, lan fungsi deteksi lan pelacakan rudal balistik wiwit digunakake sawise ditugasake. Kanggo digunakake ing pertahanan rudal lan ningkatake karakteristik operasional, pabrikan Mitsubishi Electric wis nggawa kabeh radar sing kasedhiya menyang level J / FPS-3 Kai. Versi sing ditambah dikenal minangka J/FPS-3UG. Radar J / FPS-3ME ditawakake kanggo ekspor.

Ing 2009, sawise modernisasi, kabeh radar J / FPS-3 Jepang disambungake menyang JADGE (Japan Aerospace Defense Ground Environment) sistem kontrol pertahanan udara / rudal otomatis.


Informasi babagan target aerodinamis lan balistik ditularake ing wektu nyata langsung liwat kabel serat optik lemah. Stasiun komunikasi radio-relay modern sing dibangun nalika Perang Dingin digunakake minangka cadangan.

Amarga radar J / FPS-3 ora optimal kanggo ndeteksi rudal balistik lan nalika operasi ing mode pertahanan rudal, ora bisa nindakake telusuran bunder kanggo target udara, ing taun 1999, departemen 2nd Institut Riset Teknis lan Pengembangan Kementerian. Pertahanan Jepang lan pangembangan klompok eksperimen penerbangan wiwit nggawe radar khusus kanthi potensial energi tambah.

Riset sing ditindakake minangka bagean saka R&D FPS-XX nyebabake nggawe radar eksperimen ing taun 2004. Tes prototipe wiwit taun 2004 nganti 2007 ditindakake ing situs uji sing dumunung ing sisih lor-wétan kutha Asahi, Prefektur Chiba.

Radar eksperimen yaiku prisma pseudo-triangular, ing sisih loro ana lembaran antena kanthi diameter sing beda. Dhuwure radar 34 m, dhiameter kanvas gedhe 18 m, sing cilik 12 m.


Radar prototipe eksperimen J / FPS-5

Kanvas gedhe dirancang kanggo nglacak rudal, sing cilik - kanggo pesawat. Dasar radar bisa diputer ing azimuth. Deteksi target balistik ditindakake ing kisaran frekuensi 1-1,5 GHz, aerodinamis - 2-3 GHz.

Stasiun radar, diadopsi miturut sebutan J / FPS-5, nduweni desain sing ora biasa. Kanggo wangun karakteristik kubah vertikal radio-transparan ing Jepang, radar iki nampa julukan "Penyu".


Ing taun 2006, Kabinet Menteri Jepang nyetujoni alokasi dana sing padha karo $800 yuta kanggo pambangunan papat radar peringatan rudal. Stasiun pisanan ditugasake ing taun 2008 ing Pulo Shiokoshiki, ing Prefektur Kagoshima. Sadurunge, radar J / FPS-2 dienggo ing kene.


Gambar satelit Google Earth: radar J / FPS-5 ing Pulo Sado

Stasiun kapindho dibangun ing pulo Sado (Prefektur Niigata) ing pucuk Gunung Mikoen kanthi dhuwur 1040 m saka permukaan laut. Komisioning ditindakake ing pungkasan taun 2009.

Ing taun 2010, stasiun J / FPS-5B sing ditingkatake diluncurake, dumunung ing pucuk lor pulo Honshu, ora adoh saka pangkalan angkatan laut Jepang Ominato.

Ing pungkasan taun 2011, radar J / FPS-5С paling anyar diluncurake. Stasiun iki dibangun ing sisih kidul pulo Okinawa, ing jejere pangkalan udara Naha.


Gambar satelit Google Earth: radar J / FPS-5С ing sisih kidul Okinawa

Ora akeh rincian babagan karakteristik nyata radar J / FPS-5 ing sumber terbuka. Sanajan sumber Jepang ujar manawa pangkalan stasiun kasebut bisa diuripake, gambar satelit nuduhake manawa kabeh panel radar terus-terusan arah ing arah sing padha. Ora kaya prototipe, radar rudal peringatan dini seri duwe telung kanvas: siji kanggo nglacak rudal balistik, loro liyane dirancang kanggo ndeteksi pesawat lan rudal jelajah.


Radar J / FPS-5С lagi dibangun

Disebutake yen sawetara radar J / FPS-5 bisa digunakake kanthi podo karo ing mode bistatic (nampa radiasi sing ditularake dening radar tetanggan), amarga kemampuan kanggo ndeteksi target udara kanthi visibilitas radar sing kurang. Amarga desain modular, macem-macem duplikat lan nggunakake diagnosis otomatis otomatis, bisa kanggo entuk linuwih saka stasiun sijine menyang operasi.

Miturut media Jepang, deteksi nyata peluncuran rudal Gwangmyongsong-2 saka wilayah DPRK nggunakake radar J / FPS-5 pisanan ditindakake tanggal 5 April 2009. Range tracking maksimum yaiku 2100 km. Stasiun kasebut ndeteksi peluncuran kanthi tepat wektu, lan adhedhasar data sing ditampa, lintasan sing dikira-kira ditemtokake. Wiwit rudal Korea Lor mesthine mabur ing Jepang lan tiba ing samodra, pasukan pertahanan rudal ora waspada. Kacarita kanthi bantuan radar J / FPS-5, bisa nglacak peluncuran latihan rudal balistik saka kapal selam strategis Rusia ing garis lintang kutub.


Tata letak radar peringatan rudal Jepang

Saiki, radar J / FPS-5 minangka sistem peringatan serangan rudal utama Jepang. Radar J / FPS-3 luwih akeh, uga bisa nglacak rudal balistik, minangka tambahan.

Amarga biaya dhuwur saka stasiun over-the-horizon J / FPS-5 lan kudu ngganti universal J / FPS-3 sing ora anyar, ing 2007, komando Angkatan Pertahanan Udara ngumumake kompetisi kanggo radar anyar. kang, ing rega relatif kurang, kudu digabungake kaluwihan saka loro radar iki. Ing 2011, NEC diumumake minangka juara kompetisi. Kacarita radar, sing ditunjuk J / FPS-7, duwe telung antena AFAR sing bisa digunakake kanthi kapisah kanggo target aerodinamis lan balistik. Biaya mbangun siji radar stasioner kira-kira $ 100 yuta. Kaping pisanan, radar iki ora dimaksudaké kanggo ndeteksi rudal balistik, nanging sawise rampung entuk kesempatan kuwi.


Antena radar J/FPS-7

Konstruksi stasiun pisanan diwiwiti ing 2012 ing Pulo Mashima, ing sisih lor Prefektur Yamaguchi. Peluncuran radar kasebut ditindakake ing taun 2019. Informasi babagan target udara lan balistik ditularake liwat antena parabola gedhe saka peralatan relay radio J / FRQ-503. Saliyane radar J / FPS-7 tetep, radar seluler J / TPS-102 kanthi antena silinder beroperasi ing wilayah iki.


Gambar satelit Google Earth: simpul komunikasi ing pulo Mashima

Stasiun J / FPS-7 kapindho dibangun ing 2017 ing sisih tengah pulo Okinawa, ing tlatah pusat intersepsi radio Nohara, saka ngendi informasi intelijen disiarake menyang pangkalan udara Naha. Peluncuran radar J / FPS-7 ing Okinawa ditindakake ing pungkasan taun 2019.


Radar J / FPS-7 ing pulo Okinoerabujima

Wiwit 2017, pambangunan radar J / FPS-7 katelu wis ditindakake ing pulo Okinoerabujima, ing Prefektur Kagoshima. Pakaryan ing mode tes diwiwiti ing musim gugur 2020.

Ing Jepang, konstruksi rong radar J / FPS-7 liyane direncanakake, sing kudu ngganti stasiun tetep J / FPS-2 sing wis lawas. Radar J/FPS-7 saiki lagi dioperasikake. Dheweke mlebu ing tugas tempur permanen dijadwalake ing 2023.

Radar peringatan rudal buatan Amerika


Ing wulan Juni 2006, Amerika Serikat lan Jepang entuk persetujuan babagan penyebaran stasiun radar AN / TPY-2 ing pulo Jepang. Stasiun radar seluler iki, digawe dening Raytheon, beroperasi ing sawetara frekuensi 8,55-10 GHz. Radar AN / TPY-2, dirancang kanggo ndeteksi misil balistik taktis lan operasional-taktis, nglacak lan nuntun rudal interceptor menyang dheweke, minangka bagean saka kompleks anti-rudal THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - sistem anti-rudal seluler kanggo interception atmosfer dhuwur), nanging yen perlu, bisa digunakake kanthi kapisah.


Radar AN / TPY-2

Transportasi radar AN / TPY-2 bisa ditindakake kanthi transportasi udara lan segara, uga kanthi cara ditarik ing dalan umum. Kanthi jarak deteksi warhead 1000 km lan sudut pemindaian 10-60 °, stasiun iki nduweni resolusi sing apik, cukup kanggo ngenali target ing latar mburi pecahan rudal sing wis rusak lan tahapan sing dipisahake.

Radar AN / TPY-2 Amerika pisanan disebarake ing wilayah sing ditunjuk khusus ing cedhak pusat komunikasi Angkatan Darat AS ing sekitar desa Shariki (Prefektur Aomori) ing Oktober 2006. Loro baterei SAM Patriot PAC-3 Jepang uga ana ing wilayah kasebut.

Radar kapindho ditugasake ing taun 2014 ing pangkalan sing mentas dibangun ing cedhak pos radar Pasukan Bela Diri Udara Kyogamisaki, ing sisih kulon Kyotango ing Prefektur Kyoto.

Miturut informasi sing diterbitake ing media Jepang, radar ing fasilitas Shariki ora aktif lan diaktifake mung sawise nampa informasi intelijen babagan persiapan peluncuran rudal ing DPRK.


Gambar satelit Google Earth: wilayah sing diwenehake kanggo angkatan bersenjata AS ing sacedhake pos radar Angkatan Pertahanan Udara Kyogamisaki

Kanggo radar AN / TPY-2 Amerika sing dipasang ing Kyogamisaki, kubah radio-transparan dibangun kanggo nglindhungi faktor meteorologi sing ora becik.

Radar sing disebarake ing Shariki nglayani personel Baterei Anti-Misil 10 Angkatan Darat AS, fasilitas ing Kyogamisaki dikontrol dening Baterei Anti-Misil kaping 14. Gunggunge loro divisi iku kurang luwih 100 wong. Baterei kaping 10 lan kaping 14 minangka bagéan saka Brigade Pertahanan Udara kaping 38, sing dipimpin déning Markas Besar Tentara Pertahanan Udara lan Rudal 94 ing Fort Shafter, Hawaii.


Area ndeleng radar AN/TPY-2 sing disebarake ing Jepang lan Korea Selatan

Radar AN / TPY-2, ing kontrol militer AS, disebarake ing wilayah Jepang lan Republik Korea, nyedhiyakake kontrol peluncuran rudal dening DPRK, ndeleng bagean saka wilayah RRC lan nyekel wilayah kidul. Primorye Rusia.

Gegayutan karo munculé informasi babagan konstruksi kapal selam ing Korea Lor sing bisa nggawa misil balistik, pimpinan Jepang nimbang opsi kanggo nyelehake radar AN / TPY-2 liyane ing pulo Okinawa.


Wilayah ndeleng radar AN / TPY-2, ing kasus masang stasiun tambahan ing Okinawa

Amerika Serikat kanthi aktif nyurung Jepang menyang iki, wedi serangan rudal nuklir dadakan ing pangkalan udara Kadena sing ana ing Okinawa, sing dadi faktor kunci ing ngarsane militer Amerika ing wilayah kasebut.

Ing 2017, informasi muncul babagan niat Jepang kanggo mbangun stasiun radar sing dirancang kanggo nglacak "puing ruang angkasa". Radar iki mesthine diselehake ing wilayah salah sawijining obyek Pasukan Pertahanan Diri Jepang ing prefektur kulon Yamaguchi. Disebutake yen tugas utama radar iki yaiku njupuk informasi operasional babagan gerakan lebu ing cedhak satelit Jepang kanggo mbenerake orbite yen ana ancaman tabrakan langsung. Kamentrian Pertahanan Jepang wis njaluk padha karo $38 yuta kanggo tujuan riset.

Ing taun 2018, dikenal manawa Jepang pengin entuk rong radar jarak jauh AN / SPY-7 (V). Sajrone pembangunan, stasiun iki diprodhuksi dening Lockheed Martin dikenal minangka LRDR (eng. Long Range Discrimination Radar - radar karo sawetara deteksi dawa). Radar AN / SPY-6, sing diusulake dening Raytheon, uga melu kompetisi. Peluncuran radar AN / SPY-7 (V) Jepang pisanan dijadwalake kanggo 2025.

Iki minangka stasiun jinis modular kanthi unsur solid-state adhedhasar gallium nitride, kanthi grating scan elektronik aktif. Antena kasusun saka pamblokiran ngalangi individu sing bisa digabungake kanggo nambah ukuran radar. Disebutake yen AN / SPY-7 (V) beroperasi ing rentang frekuensi 3-4 GHz lan kaping pindho luwih unggul tinimbang radar AN / SPY-1.


Radar AN / SPY-7 (V)

Miturut juru wicoro Lockheed Martin, perusahaan Jepang Fujitsu melu ngembangake radar AN / SPY-7 (V). Biaya kanggo nyebarake stasiun pertahanan rudal sing padha ing Alaska ngluwihi $ 780. Amarga partisipasi perusahaan Jepang ing pambangunan stasiun radar lan nggunakake komponen produksi dhewe, komando Angkatan Pertahanan Udara duwe tujuan kanggo nyuda sacara signifikan biaya siklus urip radar.

Radar AN/SPY-7(V) minangka komponèn saka sistem pertahanan rudal berbasis darat Aegis Balistik, sing dikandhakake para pejabat Jepang bisa digunakake kanggo mbela misil balistik Korea Lor.

Ending dadi...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

66 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -9
    Juli 18 2021
    Jepang bersenjata kanthi cepet. Wis nggawe pejuang generasi 5. Dheweke duwe operator pesawat, operator helikopter, ngluncurake roket menyang ruang angkasa.

    Iki wis dadi kacang angel kanggo retak.

    Nanging AS ora ngidini dheweke nggawe hulu ledak nuklir dhewe. Yen ora, dheweke bakal ngusir AS ...

    1. +2
      Juli 18 2021
      Kutipan saka Cypyk
      Iki wis dadi kacang angel kanggo retak.

      Ya. Miturut pendapatku, ana sing direncanakake ing Timur Jauh ing mangsa ngarep. AS, China lan Jepang minangka campuran sing mbledhos, amarga rasa nesu Jepang marang China lan Rusia. Aku ing awal nix grandiose, Rusia bakal digambar ing tho.
      P.S. Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel kasebut. Kaya biasane, kabeh wis digarap kanthi rinci.
      1. +7
        Juli 18 2021
        Kutipan: Ingvar 72
        AS, China lan Jepang minangka campuran sing mbledhos, amarga rasa nesu Jepang marang China lan Rusia.

        Sejatine, yen kita nggoleki keluhan lawas, mesthine wong Jepang ora bakal dadi sing pertama.

        Waca babagan Prajanjian Aigun taun 1858 lan Prajanjian Beijing (Traktat) taun 1860.

        Persetujuan sawise asil perang candu karo negara liya - Inggris, Prancis, Jerman, Amerika Serikat - wis suwe direvisi, owah-owahan wilayah dibatalake. Kanthi Rusia - durung.

        Aku mung tetep sampeyan dikirim.
    2. + 10
      Juli 18 2021
      Kutipan saka Cypyk
      Nanging AS ora ngidini dheweke nggawe hulu ledak nuklir dhewe. Yen ora, dheweke bakal ngusir AS ...

      Napa Jepang mbutuhake senjata nuklir nalika ana ing sangisore "atap" Amerika Serikat? Yen perlu, industri Jepang bakal bisa nggawe sing siap digunakake kurang saka setahun.
      1. -6
        Juli 18 2021
        Ing setaun, dheweke ora bakal bisa nggawe apa-apa. Butuh puluhan taun kerja lan dana gedhe saka Amerika Serikat kanggo modernisasi hulu ledak W88 butuh 11 taun, nanging ing kene Jepang, sing ora tau ngurus senjata nuklir ing tingkat praktis. , bakal nggawe ing setahun - apa ora lucu dhewe?
        1. +4
          Juli 18 2021
          Kutipan: Vadim237
          Ing setaun, dheweke ora bakal bisa nggawe apa-apa. Butuh puluhan taun kerja lan dana gedhe saka Amerika Serikat kanggo modernisasi hulu ledak W88 butuh 11 taun, nanging ing kene Jepang, sing ora tau ngurus senjata nuklir ing tingkat praktis. , bakal nggawe ing setahun - apa ora lucu dhewe?

          Ora bener. Dheweke duwe kabeh teknologi. Dheweke nggawe reaktor nuklir, lan iki padha karo kabeh. Sampun dangu dipunmangertosi bilih Jerman lan Jepang wonten ing sasi damel bom atom, menawi perlu. Liyane iku dheweke dhewe ora pengin.
          1. -4
            Juli 19 2021
            "Dheweke duwe kabeh teknologi." Aku ora ngomong babagan teknologi, nanging babagan rantai produksi senjata nuklir, aku ujar manawa nggawe paling sethithik sepuluh taun lan biaya gedhe - yen ana karya mung ing bentuk simulasi komputer.
            1. +4
              Juli 20 2021
              Kutipan: Vadim237
              "Dheweke duwe kabeh teknologi." Aku ora ngomong babagan teknologi, nanging babagan rantai produksi senjata nuklir, aku ujar manawa nggawe paling sethithik sepuluh taun lan biaya gedhe - yen ana karya mung ing bentuk simulasi komputer.

              Ing Jepang, ana kabeh sing perlu kanggo nggawe senjata nuklir; basis ilmiah lan industri, personel terlatih, bahan mentah (plutonium ing SNF). Iku ora masuk akal kanggo ngomong babagan biaya, Korea Utara sing mlarat nggawe senjata nuklir, nanging Jepang ora bisa?
              1. -2
                Juli 27 2021
                Kutipan saka: zyablik.olga
                Ing Jepang, ana kabeh sing perlu kanggo nggawe senjata nuklir; basis ilmiah lan industri, personel terlatih, bahan mentah (plutonium ing SNF)

                Sawise tembung babagan entuk plutonium kelas senjata saka bahan bakar nuklir, sampeyan bisa mandheg maca komentar kasebut.
        2. +3
          Juli 19 2021
          Kutipan: Vadim237
          Iki mbutuhake puluhan taun kerja lan dana gedhe.

          Ayo kula ngelingake sampeyan yen USSR, ing tingkat teknologi rada beda, riveted bom ing 4 taun. Amerika kanggo 6. Jepang wis suwe duwe reaktor lan misil. Lan ora mung mangan, nanging dikembangake lan diprodhuksi kanthi mandiri.
          1. -3
            Juli 19 2021
            Ayo kula ngelingake sampeyan yen USSR, ing tingkat teknologi rada beda, riveted bom ing 4 taun. Amerika kanggo 6. Lan biaya kabeh sumber daya ageng lan dana USSR, iku ora digawe saka ngeruk, nanging digunakake pembangunan saka Amerika Serikat, nanging nggawe produksi kabeh unsur bom liwat USSR iki. meh overstrained ing istilah ekonomi. "Wong Jepang wis suwe duwe reaktor lan rudal." Lan apa? Lan ora mung mangan, nanging dikembangake lan diprodhuksi kanthi mandiri. Aku pitutur marang kowe babagan produksi senjata nuklir - sampeyan ngandhani babagan produksi reaktor nuklir - apa sing ditemokake para ilmuwan nuklir kelas siji ing saindenging jagad nalika ngilangi akibat ing Fukushima.
            1. +1
              Juli 20 2021
              Kutipan: Vadim237
              Sampeyan ngandhani babagan produksi reaktor nuklir - apa sing ditemokake para ilmuwan nuklir kelas siji ing saindenging jagad nalika ngilangi akibat ing Fukushima.

              Paling ora sampeyan ora bakal isin. negatif
              Pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima-1 ngoperasikake reaktor General Electric sing dirancang ing awal taun 1960-an lan dioperasikake ing taun 1971. Sanajan reaktor generasi pisanan iki ora sampurna, kacilakan kasebut kedadeyan amarga ana alesan sing ora ana hubungane karo desaine. "Ilmuwan nuklir Jepang" ora ana hubungane. ora
      2. +2
        Juli 18 2021
        Sergei, minangka tansah, plus. Aku ora bisa nyalin gambar ing smartphone, mung teken
        Mangkene carane sistem pertahanan rudal Jepang kudu ditindakake saiki.
        kepiye sistem pertahanan rudal bisa tekan titik ndhuwur lintasan? Ora, aku ngerti yen artikel kasebut dudu babagan anti-rudal, nanging gambar kasebut optimis banget :) Aku pengin ngimpi (maaf Nyuwun ). ing mratelakake panemume, jotosan pisanan (yen pancene perlu) bakal dikirim ing TCTerms tombol lan khusus ing pro. Lan ana sing luwih prerogatif. Lan ketoke bakal Applied (uga, miturut fashion dina) karo gegaman hipersonik
        Sampeyan bisa fantasize luwih ... Nanging dina iki kabeh iki ngarahke ing warning Amerika Serikat bab serangan rudal, kanggo Jepang, iki mung sinyal kanggo pertahanan sipil, kanggo ngirim SMS kanggo warga kanggo ngungsi ing papan perlindungan bom paling cedhak. Nyuwun pangapunten, nanging, iki bener, sanajan ing konfrontasi karo DPRK.
        1. +5
          Juli 19 2021
          Kutipan: NIKNN
          kepiye sistem pertahanan rudal bisa tekan titik ndhuwur lintasan? Ora, aku ngerti manawa artikel kasebut dudu babagan anti-misil, nanging gambar kasebut optimis banget :)

          Nikolay, hello! Gambar iki bener kanggo OTR lan IRBM, nalika diluncurake saka wilayah DPRK, lan nalika rudal interceptor basis segara "Standar-3" digunakake. Iki bakal dibahas kanthi luwih rinci ing publikasi pungkasan siklus sabanjure kanggo pertahanan udara / pertahanan rudal Jepang.
          Kutipan: NIKNN
          ing mratelakake panemume, jotosan pisanan (yen pancene perlu) bakal dikirim ing TCTerms tombol lan khusus ing pro. Lan ana sing luwih prerogatif. Lan ketoke bakal Applied (uga, miturut fashion dina) karo gegaman hipersonik
          Sampeyan bisa fantasize luwih ... Nanging dina iki kabeh iki ngarahke ing warning Amerika Serikat bab serangan rudal, kanggo Jepang, iki mung sinyal kanggo pertahanan sipil, kanggo ngirim SMS kanggo warga kanggo ngungsi ing papan perlindungan bom paling cedhak. Nyuwun pangapunten, nanging, iki bener, sanajan ing konfrontasi karo DPRK.

          Nikolai, sampeyan lali manawa akurasi rudal Korea Lor ora dhuwur, nalika nggunakake hulu ledak konvensional, ora bisa nabrak obyek. Jumlah senjata nuklir ing DPRK winates banget. Aku ora duwe data babagan bobot lan ukuran karakteristik, nanging aku wani nganggep manawa umume mung cocog kanggo digunakake minangka bom nuklir adhedhasar lemah. Apa sing sampeyan tulis bener kanggo rudal Cina utawa Rusia, nanging skenario kasebut mung bisa ditindakake ing perang nuklir global, ing ngendi pertahanan udara / pertahanan rudal Jepang ora bakal main maneh.
  2. + 12
    Juli 18 2021
    Sergey thanks kanggo terusan saka siklus!
    Aku maca kanthi seneng, Vlad!
    1. + 11
      Juli 18 2021
      Linnik esuk - apik banget!)))
    2. +4
      Juli 18 2021
      Aku melu sampeyan! Ditulis kanthi apik, gampang dingerteni! Sugeng akhir minggu kabeh ya
      1. + 12
        Juli 18 2021
        Wong lanang, matur nuwun kanggo tembung sing apik! ombenan
        Saiki aku lagi nggarap artikel babagan pertahanan rudal Jepang. Lan ing kene bakal mungkasi siklus pertahanan udara Jepang sing terus-terusan.
        1. +9
          Juli 18 2021
          Kita ora mikir yen siklus sampeyan "diketat". Dadi ora perlu nahan inspirasi, aku njamin.
          1. + 10
            Juli 18 2021
            Kutipan: Cherry Nine
            Kita ora mikir yen siklus sampeyan "diketat". Dadi ora perlu nahan inspirasi, aku njamin.

            Dadi, meh ora ana sing maca tulisanku. Nyuwun Situs kasebut minangka sampah lengkap. lol
            1. +4
              Juli 18 2021
              Meh ora ana wong? Saben artikel siklus iki nduweni 10-50 ewu wacan. Saben uwong duwe "meh" dhewe, sampeyan ngerti.
              1. +5
                Juli 19 2021
                Kutipan: Cherry Nine
                Meh ora ana wong? Saben artikel siklus iki nduweni 10-50 ewu wacan. Saben uwong duwe "meh" dhewe, sampeyan ngerti.

                Sampeyan nyanjung kula banget. Jumlah tampilan sing apik ing siklus iki mung kanggo bagean sing dikhususake kanggo para pejuang Jepang ing Perang Dunia II. Topik sing luwih relevan (ing pigura wektu) ora pati ngerti karo sapa wae. Kajaba iku, padha mbantah propaganda resmi lan ngrusak khayalan "urya-patriot".
                1. +3
                  Juli 19 2021
                  Artikel sampeyan minangka indikator sing apik babagan sapa sing ngunjungi VO lan kenapa.
                  By the way, absen censored cemlorot ing komentar - indikator elaborasi materi. Sawise kabeh, kanggo mbantah babagan manfaat, sampeyan kudu paling ora ngerti perkara kasebut ing level sampeyan. Lan jenis censored passion dudu topik sing pas amarga trolls ora duwe kawruh sing cukup, lan pikirane ora bisa digunakake .. eseman
                2. 0
                  Juli 19 2021
                  Aku menyang profil lan ndeleng nomer views. 10 ewu lan ndhuwur miturut artikel siklus. Miturut WWII - 40-50. Apa padha ngapusi aku?
                  1. +1
                    Juli 20 2021
                    Kutipan: Cherry Nine
                    Aku menyang profil lan ndeleng nomer views. 10 ewu lan ndhuwur miturut artikel siklus. Miturut WWII - 40-50. Apa padha ngapusi aku?

                    Sampeyan lan Serezha ketoke ora ngerti siji liyane. Dheweke ujar manawa mung bagean sing darmabakti kanggo WWII sing entuk tampilan sing relatif akeh. Liyane iku menarik kanggo bunder sempit connoisseurs.
        2. +4
          Juli 18 2021
          Ingkang utama yaiku setelan kasebut lenggah) nulis, inspirasi kanggo sampeyan hi
  3. 0
    Juli 18 2021
    Kutipan saka Cypyk
    Nanging AS ora ngidini dheweke nggawe hulu ledak nuklir dhewe. Yen ora, dheweke bakal ngusir AS ...

    Aku percaya yen sanajan Jepang lan Jerman mbutuhake, dheweke ora bakal diidini ngembangake senjata nuklir amarga alasan politik.
    1. +7
      Juli 18 2021
      Wong Pakistan "diidini", nanging industri kaping 3 lan kaping 4 ing donya ora bakal "diidini"?

      Oh inggih.
      1. 0
        Juli 18 2021
        Pakistan ora nglawan Amerika Serikat, dheweke ora bakal ngrusak jagad iki ...
        Apa yen padha kumpul maneh? ora? Apa ana jaminan 100%?
        1. +2
          Juli 18 2021
          Kutipan saka doccor18
          Pakistan ora nglawan Amerika Serikat, dheweke ora bakal ngrusak jagad iki ...

          Ing ruang paling ngisor Bin Laden sing kejiret elinga, ora?
          1. +5
            Juli 18 2021
            Kutipan: Cherry Nine

            Ing ruang paling ngisor Bin Laden sing kejiret elinga, ora?

            Pakistan minangka negara miskin, kanthi sistem sosial lan politik sing rusak lan ing ambang entuk kekuwatan kanthi radikal ... kethek kanthi granat nuklir.
            1. 0
              Juli 18 2021
              Kutipan saka Liam
              kethek karo granat nuklir

              Ya. Periode jagad unipolar lan Pax Americana nuduhake wong-wong sing ragu-ragu apa sejatine Departemen Luar Negeri. Afrika Kidul, Belarus, Kazakhstan lan Ukraina "ora ngidini" bom atom, lan "ngidini" Pakistan lan Korea Lor. Tegese, dheweke "ora ngidini" sing ora gelem lan "ngidini" saben wong sing pengin.

              Lan iki minangka Anglo-Saxon sing, kaya sing kita kenal, malah ngganggu Ivan the Terrible. Kang minangka akeh minangka kabèh Hitler ditemokaké ora supaya dawa ago ing tumpukan uwuh, sakabeheng, di resiki saka cleanings, yen mung kanggo ngganggu wong Rusia. Banjur padha nyelehake Gorbachev kanthi parasut.
          2. 0
            Juli 18 2021
            Kutipan: Cherry Nine
            Sapa ruang paling ngisor sing dicekel Bin Laden?

            Lan sapa sing "ngasuh" dheweke lan organisasine, apa sampeyan wis lali?
            1. +2
              Juli 18 2021
              Sawetara sing dipakani sapa. Ing taun 1998, wong-wong sing kaya ngono "diijini" duwe bom atom ing negara sampeyan - supaya aku ngelingake sampeyan, iki minangka jagad unipolar, siji-sijine negara adidaya - nanging Jerman, pimpinan Uni Eropa, bisa uga ora "diidini". - saiki, ing kahanan internasional luwih angel.
              1. +2
                Juli 18 2021
                Kutipan: Cherry Nine
                Jerman, pimpinan Uni Eropa, bisa uga ora "diidini" - saiki, ing kahanan internasional sing luwih angel.

                Jerman ana ing sangisore kerudung demokrat, kaya Jepang. Dheweke ngontrol. Yagene menehi vassal senjata sing paling kuat?
                Nglawan China? Iku isih awal, naga ora dadi elek kanggo ngulungake bom nuklir kanggo kabeh wong.
                Pakistan nggawe gegaman iki (lan ora tanpa bantuan saka wong Tionghoa) kanggo ngadhepi India (sing duwe) lan asring converged ing konflik lokal wates. Amerika Serikat, kanthi cara, ora antusias babagan terobosan nuklir Pakistan, malah sanksi "favorit" dileksanakake ...
                1. +1
                  Juli 19 2021
                  Kutipan saka doccor18
                  Dheweke ngontrol dheweke

                  Sapa sing ngontrol Jerman lan Jepang? Amerika saiki ngerti sapa presidene, aku tetep ngerti. Sadawane dalan, Joe minangka impostor, nanging ora bisa ngelingi dheweke.
                  1. +3
                    Juli 19 2021
                    Kutipan: Cherry Nine
                    Sapa sing ngontrol Jerman lan Jepang?

                    Amerika. Wis 75 taun...
                    1. +2
                      Juli 20 2021
                      Kutipan saka doccor18
                      Amerika. Wis 75 taun...

                  2. 0
                    Juli 19 2021
                    Kutipan: Cherry Nine
                    Amerika saiki ngerti sapa presidene ...

                    Ya, ora kaya USSR / Rusia, kabijakan Amerika ora owah akeh saka presiden anyar, sethithik gumantung marang kepribadiane, kanthi cara, Biden minangka konfirmasi iki. Tembung-tembung kasebut beda-beda, nanging kegiatan ing kunci sing padha ...
                    1. +1
                      Juli 20 2021
                      Pamrentah donya? Oh nggih.
        2. +7
          Juli 18 2021
          Kutipan saka doccor18
          Pakistan ora nglawan Amerika Serikat, dheweke ora bakal ngrusak jagad iki ...
          Apa yen padha kumpul maneh? ora? Apa ana jaminan 100%?

          Supaya pimpinan Jepang bisa nggawe keputusan nggawe senjata nuklir dhewe, Amerika Serikat kudu tiba banget kanthi militer. Saiki, hubungan sekutu sing kuat karo Amerika Serikat sing nggawe serangan ing Jepang ora mungkin, lan, mulane, ora perlu senjata nuklir Jepang. Dene nyatane Jepang bakal nyoba "ngremukake jagad iki," aku ora percaya. ora Jaman wis diganti, lan ing panggonan karo wong-wong mau mentalitas lan standar urip saka pedunung ing Land of the Rising Sun. Nanging konflik lokal karo tanggi liwat wilayah cukup bisa.
          1. +3
            Juli 18 2021
            Kutipan saka Bongo.
            Senjata nuklir AS kudu tiba banget kanthi militer.

            Ora prelu.

            Iki meh ora ketok kanggo para pamaca Samsonov, nanging Amerika Serikat dibedakake, kanthi gampang, kanthi kabijakan luar negeri sing ora konsisten. Dadi yen Jepang weruh yen negara gabung - contone, padha nyetel Yalta anyar karo kanca Xi, nyerah Taiwan padha - banjur apa sampeyan pengin utawa ora, sampeyan duwe roti vigorous, nanging sampeyan kudu pengin.
            1. +2
              Juli 18 2021
              yen Jepang weruh yen negara gabung - contone, padha ngatur Yalta anyar karo kanca Xi, nyerah Taiwan padha - banjur sampeyan pengin, sampeyan ora pengin roti vigorous, nanging sampeyan kudu pengin.

              Ditilik saka publikasi sadurunge penulis, Amerika Serikat nganggep Jepang minangka "kapal induk sing ora bisa dicelupake" lan papan loncatan nglawan Rusia, China lan Korea Lor. Ora mungkin Amerika bakal mundur saka Jepang ing mangsa ngarep. Babagan Taiwan - debatable.
              1. +1
                Juli 18 2021
                Kutipan saka Tucan
                Ditilik dening publikasi sadurunge penulis, Amerika Serikat nganggep Jepang minangka "kapal induk sing ora bisa dicelupake" lan papan loncatan nglawan Rusia, China lan Korea Lor.

                Iki carane padha ndeleng iku saiki. Sesuk, Jepang sing padha bisa uga ana ing posisi Vietnam Kidul. Delengen apa sing kedadeyan karo kanca-kanca Amerika ing Afghanistan saiki.

                Dadi ngarep-arep kanggo Gusti Allah Amerika, nanging aja nggawe kesalahan dhewe.
  4. +5
    Juli 18 2021
    Matur nuwun, Sergey, kanggo artikel liyane serius lan wicaksana. Kanthi seneng, aku sinau sing anyar kanggo aku.
    Biaya nyebarake stasiun pertahanan rudal sing padha ing Alaska ngluwihi $ 780 yuta.

    Mung tag rega serius saka Lockheed sing bisa mbatesi jumlah radar kasebut. Sing ora ala kanggo kita, amarga kabeh "persiapan ABM" iki nglawan DPRK padha karo ing Polandia lan Romania nglawan Iran ...
    1. +9
      Juli 18 2021
      Kutipan saka doccor18
      Matur nuwun, Sergey, kanggo artikel liyane serius lan wicaksana. Kanthi seneng, aku sinau sing anyar kanggo aku.

      Hello! Bungah sing disenengi!
      Kutipan saka doccor18
      Mung tag rega serius saka Lockheed sing bisa mbatesi jumlah radar kasebut.

      Kutipan saka doccor18
      Mung tag rega serius saka Lockheed sing bisa mbatesi jumlah radar kasebut.

      Jepang ngrancang mbangun loro stasiun kasebut. Sayange, tag rega ora wedi Jepang. Coba deleng armadane. Nyuwun
  5. -5
    Juli 18 2021
    Nanging saka mburi kanggo nandur ing Jepang, saka sisih Samudra Pasifik? Eun, ora cara? Nah, paling ing prinsip, carane akeh dhuwit Jepang bakal fly menyang pipa.
    1. +9
      Juli 18 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      Nanging saka mburi kanggo nandur ing Jepang, saka sisih Samudra Pasifik? Eun, ora cara? Nah, paling ing prinsip, carane akeh dhuwit Jepang bakal fly menyang pipa.

      Apa sing bakal kelakon ing Korea Lor sawise iki? Ing acara "ambush" kuwi, sisih kidul Primorye Rusia uga bisa njaluk.
      1. -6
        Juli 18 2021
        Lan kenapa senjata nuklir, utawa kita bakal ngenteni sapa sing bakal miwiti luwih dhisik?Yen dheweke nggawe sistem intersepsi 100% ing mangsa ngarep, dheweke bakal miwiti tanpa ragu-ragu! Dheweke mung duwe bolongan saka Samudra Pasifik saiki.
        1. +6
          Juli 18 2021
          Kutipan saka: tralflot1832
          Lan kenapa senjata nuklir, utawa kita bakal ngenteni sapa sing bakal miwiti luwih dhisik?Yen ing mangsa ngarep dheweke nggawe sistem 100% interception, dheweke bakal miwiti tanpa ragu-ragu!

          Ngapunten, apa spesialisasi militer sampeyan?
          1. 0
            Juli 18 2021
            Operator radio ZAS.R / S 400 GSVG 81 83. Ana sawetara Pionir ing divisi kasebut.
            1. + 14
              Juli 18 2021
              Kutipan saka: tralflot1832
              operator radio ZAS.

              R-140M karo peralatan T-217M Elbrus?
              Oke, ngono wae...

              Saking pangertosan kula, panjenengan ngabdi wonten ing militèr, paling mboten panjenengan mèlu KShU ing tingkat tentara. Yen sampeyan pracaya "zomboyaschiku", banjur "kita kuwat saka tau." wassat
              Nyatane, kemampuan pertahanan kita, dibandhingake karo jaman Soviet ing Timur Jauh, wis mudhun banget. Malah duwe angkatan bersenjata sing kuwat banget, USSR ora ngupaya konfrontasi karo Jepang lan Amerika Serikat. ora

              Sampeyan bisa uga migunani kanggo maca bagean sadurunge siklus sing dikhususake kanggo pasukan pertahanan udara Amerika ing Jepang, radar Jepang, sistem pertahanan udara lan pejuang, uga hubungan perjanjian antarane Jepang lan Amerika Serikat. Sembarang serangan ing Jepang bakal kanthi otomatis tegese serangan ing Amerika Serikat. Apa kita butuh?

              Senajan aku wis ora enom maneh, loro saka telu anakku isih cilik, lan manggon ing Timur Jauh, sing pungkasan sing dakkarepake yaiku supaya dheweke kena perang. Kita ora perlu nyiapake serangan ing negara-negara tanggane, nanging kanggo ngembangake ekonomi, nggawe kahanan urip sing bisa ditampa kanggo Timur Jauh.
              1. -2
                Juli 18 2021
                Sithik babagan latihan. Yen divisi kasebut melu KSHU minangka bagean saka tentara. Ana telung kertu. Siji kertu latihan. Lan loro kertu pertahanan lan serangan sing dakdeleng. Apa sing isih ana ing kita bakal ana ing wewatesan karo Polandia, sawise sawetara dina tartamtu. Dadi kanggo kabeh kersane Gusti Allah, ora ana sing bakal takon marang kita. Nganti saiki, faktor manungsa durung dibenerake, apa sing ana ing segara, apa sing ana ing darat lan apa sing ana ing njero. hawa.
                1. +7
                  Juli 18 2021
                  Kutipan saka: tralflot1832
                  Sithik babagan latihan. Yen divisi kasebut melu KSHU minangka bagean saka tentara. Ana telung kertu. Siji kertu latihan. Lan loro kertu pertahanan lan serangan sing dakdeleng. Apa sing isih ana saka kita bakal ana ing wewatesan karo Polandia, sawise sawetara dina.


                  Kita ora ngomong babagan rencana, nanging babagan skenario lan imbangan kekuwatan. Malah ing jaman Soviet ing Timur Jauh, kita nyiapake utamane kanggo pertahanan.
                  1. +1
                    Juli 18 2021
                    Aku bisa ngomong babagan GSVG yen ing minggu nyerang kita mesthi ora bakal ana ing pesisir Samudra Atlantik, lan adoh banget.
                    1. +7
                      Juli 18 2021
                      Kutipan saka: tralflot1832
                      Aku bisa ngomong babagan GSVG yen ing minggu nyerang kita mesthi ora bakal ana ing pesisir Samudra Atlantik, lan adoh banget.

                      Aku ora nganggep kanggo ngadili iki. Nanging aku duwe gagasan apa sistem pertahanan udara Soviet ing Timur Jauh.
  6. +8
    Juli 18 2021
    Thanks kanggo penulis kanggo artikel apik.
    Banjur bubar ing dominasi husks propaganda, ana apa-apa kanggo maca.
  7. +9
    Juli 18 2021
    Iku tansah menarik kanggo maca artikel sing penulis ngerti apa sing ditulis. Ing asas, artikel Bongo tansah kualitas dhuwur.
  8. -2
    Juli 18 2021
    Kutipan: Cherry Nine
    Ya. Periode jagad unipolar lan Pax Americana nuduhake wong-wong sing ragu-ragu apa sejatine Departemen Luar Negeri. Afrika Kidul, Belarus, Kazakhstan lan Ukraina "ora ngidini" bom atom, lan "ngidini" Pakistan lan Korea Lor. Tegese, dheweke "ora ngidini" sing ora gelem lan "ngidini" saben wong sing pengin.

    Inggih, DPRK menehi teknologi nuklir marang USSR, dudu Amerika. Lan China lan India uga. Dheweke menehi nalika dheweke ngrancang nggawe "negara komunis" ing kana. Amerika banjur mènèhi senjata atom marang Pakistan minangka imbangan kanggo India, nalika India wis duwe. Dadi "panas" pisanan saka sampah jahat iki mung Uni Soviet, dudu Amerika.
    1. +3
      Juli 19 2021
      Kutipan saka onstar9
      Ya, USSR menehi teknologi nuklir menyang DPRK, dudu Amerika. Lan China lan India uga.

      Uni Soviet ora menehi teknologi nuklir langsung. ora Akeh spesialis Cina lan Korea Utara sing sinau karo kita, kita nyedhiyakake dhukungan sing penting banget kanggo pangembangan fasilitas industri lan laboratorium. Nanging yen ora, Korea Lor lan China wis teka ing kabeh dhewe. India utamane ngandelake teknologi Barat.
    2. +1
      Juli 19 2021
      Iki dudu argumentasi. Senjata nuklir muncul ing kene persis ing jaman jagad unipolar.
      1. +3
        Juli 20 2021
        Kutipan: Cherry Nine
        Iki dudu argumentasi. Senjata nuklir muncul ing kene persis ing jaman jagad unipolar.

        Aku menehi sampeyan "+" kanggo kegigihan.
        Seryozha duwe siklus apik "Era Nuklir", sampeyan bisa nemokake ing profil.
        Tes nuklir pisanan ing China ditindakake ing taun 1964, lan tes termonuklir pisanan ing taun 1967.
        India nganakake uji coba nuklir pisanan ing taun 1974.
        Terus terang, aku ora ngerti yen luwih saka 40 taun kepungkur ana "donya unipolar". nglirik
        1. 0
          Juli 20 2021
          Kaping pisanan, China lan India, lan Afrika Kidul, Israel, Prancis, Inggris rada beda karo Pakistan lan Korea Lor. Kapindho, rong negara adidaya babar pisan ora padha karo siji negara adidaya. Dadi pitakonan babagan carane negara 2 pungkasan nampa senjata nuklir dhasar beda karo pitakonan babagan Perang Dingin.
    3. 0
      12 September 2021
      Sawise censorship India "ditusuk" (?) ing resmi partai sing ngatur ... Dianyari: Mar 06, 2017 22:13 IST
      Hindustan Times
      "... Israel saiki dadi salah siji saka telung panyedhiya senjata lan senjata paling gedhe kanggo India, sumber utama pitulungan ing program counterterrorism negara lan, unik ing donya, partner ing pangembangan arsenal nuklir India ..." ... Israel saiki dadi salah siji saka telung panyedhiya senjata lan persenjataan ing India, sumber utama pitulungan ing program counterterrorism negara, lan partner unik ing donya ing ngembangaken arsenal nuklir India.
  9. 0
    Juli 27 2021
    Kutipan: Cherry Nine
    Kutipan saka doccor18
    Amerika. Wis 75 taun...


    Aja ngelingake aku kok padha ora ngluwihi cabang kapindho? Amarga padha nyoba banget ...
  10. 0
    Juli 27 2021
    Kutipan saka: zyablik.olga
    Kutipan: Vadim237
    Sampeyan ngandhani babagan produksi reaktor nuklir - apa sing ditemokake para ilmuwan nuklir kelas siji ing saindenging jagad nalika ngilangi akibat ing Fukushima.

    Paling ora sampeyan ora bakal isin. negatif
    Pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima-1 ngoperasikake reaktor General Electric sing dirancang ing awal taun 1960-an lan dioperasikake ing taun 1971. Sanajan reaktor generasi pisanan iki ora sampurna, kacilakan kasebut kedadeyan amarga ana alesan sing ora ana hubungane karo desaine. "Ilmuwan nuklir Jepang" ora ana hubungane. ora

    Masalah ora ana ing reaktor, nanging ing desain stasiun dhewe lan kesalahan sistem sajrone konstruksi.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"