Halo ekspatriat, Beijing gratis...

40
Halo ekspatriat, Beijing gratis...

Sugeng rawuh utawi...


Ing Beijing, padha ora bisa gagal sok dong mirsani sing ing confrontation antarane RRC lan USSR ing awal 60s, dissident kondhang "Serikat Buruh Rakyat" langsung njupuk sisih Cina (Pembangkang kita setya marang tujuan Marx-Engels-Lenin-Stalin-Mao).

Miturut World Broadcast lan sawetara sumber Taiwan, sajrone periode saka awal 70-an nganti pertengahan 80-an, wakil saka paling ora sepuluh kelompok émigrasi anti-Soviet, kalebu Organisasi Nasionalis Ukrainia, ngunjungi China.



Pariwisata ora ateges pendidikan: tamu Kakaisaran Surgawi pisanan kenal karo peralatan teknis Cina, mesthine, siaran radio "anti-Soviet" ing USSR. Mesthine, kunjungan kasebut meh dikoordinasi karo CIA AS lan lembaga intelijen liyane ing Kulon, sing wis suwe dadi "wali" kelompok kasebut.

Nanging, stimulus paling penting kanggo kontak ora mung saka emigrasi anti-Soviet, nanging uga saka revanchists Jerman Kulon karo RRC, punika statement saka Mao Zedong ing Juli 10, 1964 ing rapat ing Beijing karo pimpinan Partai Sosialis. Jepang:

]“... Uni Soviet nguwasani kakehan wilayah. Dheweke uga misahake bagean saka Rumania, yaiku Bessarabia. Dheweke uga misahake bagean saka Jerman, contone, bagean saka Jerman Timur. Padha ndamel kabeh Jerman manggon ing sisih kulon. Dheweke uga misahake potongan saka Polandia lan dipasang ing Belarus. Dheweke misahake bagean liyane saka Jerman lan disambungake menyang Polandia minangka ganti rugi kanggo wilayah sing dipisahake saka Polandia lan diwenehake marang Belarus. Pungkasan, dheweke ngethok potongan liyane saka Finlandia. Kabeh sing padha duwe kesempatan kanggo Cut mati, padha Cut. Aku mikir dheweke ora kudu ngethok apa-apa."

Ing obrolan sing padha, Mao kanthi kendel ngumumake kepemilikan Jepang ing kabeh Nusantara Kuril (ndeleng http://maoism.ru/7743).

Rungokake lan ... manut


Uga dikenal ing RRC nalika iku padha ora ngganggu siaran program ing basa Rusia lan Ukrainia dening Radio Liberty lan NTSovsky Radio Free Russia. Stasiun kasebut, sing diawasi dening lembaga intelijen Barat, duwe papat lan telung pemancar gelombang pendek ing Taiwan, suwene pirang-pirang dekade.

Minangka mantan direktur Free Russia Gleb Rar nyathet,

"Direktifake antena kasebut supaya siaran kasebut ngliwati kabeh China menyang Ural, Siberia Kulon lan Wétan."

Miturut G. Rahr, ora ana campur tangan saka RRC marang siaran stasiun radio kasebut (kanggo rincian liyane, deleng "Portal radio babagan negara", 29.01.2018/421/XNUMX - https://portalostranah.ru/view.php?id=XNUMX).


Presiden AS Ronald Reagan lan Direktur CIA William Casey

Interaksi sing luwih aktif antarane Beijing lan emigrasi anti-Soviet ana ing antarane persetujuan sing ditindakake nalika kunjungan kepala CIA William Casey menyang ibukutha China ing Maret 1981. Kaya sing kacathet dening ilmuwan politik lan sejarawan Amerika sing misuwur Peter Schweitzer,

"... Casey ora mangu-mangu yen China minangka counterbalance banget kanggo Uni Soviet. Mula, pamrentah AS wis suwe ora sepi karo wong Tionghoa.

Direktur CIA rembugan ing Beijing karo kepala Kamentrian Negara Cina lan Keamanan Umum Ling Yun

"Pengembangan kerjasama ing bidang intelijen, pangopènan bebarengan sistem eavesdropping elektronik ing sadawane tapel wates Soviet, panyedhiya bantuan bebarengan kanggo Mujahidin ing Afghanistan, pangopènan dialog babagan tumindak operasional umum, pangembangan pertukaran informasi."

Kapentingan bebarengan saka rembugan kasebut uga dibuktekake kanthi kasunyatan sing uga dirawuhi dening "wakil pimpinan Kementrian Luar Negeri RRC lan Ted Price, kepala stasiun CIA": kaya sing sampeyan ngerteni, ora mung NTSovtsy, nanging uga agen saka kelompok emigrant anti-Soviet liyane. Lan ing nedha bengi ing pakurmatan saka W. Casey

"Ana wong sing ngunggahake roti panggang kanggo kerja bareng kanggo nyegah petualangan Soviet: kabeh wong seneng sore lan Casey apik banget."

(Kanggo rincian liyane, deleng P. Schweizer, "Kamenangan: Peran Strategi Rahasia Administrasi AS ing Runtuhnya Uni Soviet", M., AVEST, 1995: PF Schweizer, "Kemenangan: Strategi Rahasia Administrasi Reagan sing Nyepetake Runtuhnya Uni Soviet", New York, The Atlantic Monthly Press, 1994).

Lan endi sing paranoid?


Elinga babagan iki ing taun 1978-1981. ing Xinjiang Uygur Autonomous Region of the RRC, wewatesan karo Altai lan Asia Tengah, pusat didegaké kanggo ngawasi elektronik gabungan fasilitas nuklir Soviet lan intelijen elektronik, sing nyakup luwih saka sapratelo saka wilayah USSR.


Yen kita nganggep kedadeyan wektu kasebut ing konteks sing luwih jembar, ing pesen gabungan saka Penasihat Presiden Zbigniew Brzezinski lan Sekretaris Pertahanan Harold Brown marang Presiden Jimmy Carter tanggal 14 Februari 1978, ditekanake yen

"...Penggunaan faktor China sing nyebar bakal duwe pengaruh ing kabeh hubungan ing "segitiga" US-RRC-USSR lan bakal selaras karo kapentingan AS.

Ing memoar, Brzezinski nyathet: ing pungkasan taun 70-an dheweke

"Miwiti gawe uwong yakin presiden yen wektune wis dadi luwih aktif ing wilayah sensitif USSR kaya China."

Argumentasi kasebut ditampa dening administrasi minangka salah sawijining tujuan utama kebijakan luar negeri (deleng FRUS, 1977–1980, Vol. XIII, Wates. 2013).

Nanging pimpinan Soviet banjur ora langsung nyepetake ikatan anti-Soviet AS-Cina. Kanggo nuntut sing Washington nyegah Advertisement saka China gaman lan barang dual-nggunakake.

Yaiku: tanggal 27 Desember 1978 - telung dina sadurunge panyiapan hubungan diplomatik resmi antarane Amerika Serikat lan China (!) - Brezhnev, kaya-kaya nesu ing kasunyatan hubungan kasebut, ngirim surat menyang Carter, ngusulake

"... mengaruhi negara-negara NATO Eropa supaya nundha penjualan senjata menyang China."

Kanggo sawetara alasan, Moskow ora nemokake wektu liya kanggo nggawe proposal kasebut menyang Washington ...

Carter mung nesu lan ngumumake surat kasebut. Ing rapat ing Gedung Putih tanggal 28 Desember, dheweke ujar:

"...Aku wis nampa layang pancen ngagetake saka Brezhnev, nuduhake yen Soviet meh paranoid babagan kabeh sing ana hubungane karo RRC, lan njaluk supaya aku nyegah dodolan senjata pertahanan menyang RRC dening sekutu Barat kita."

(FRUS, 1977–1980, Vol. VI, Wicaksana, 2012).

Angin wetan


Kanggo nanggepi, Amerika Serikat dhewe, wis wiwit pertengahan 1979, wiwit langsung nyedhiyakake teknologi dual-use lan peralatan militer tambahan menyang Kakaisaran Celestial. Lan nalika kunjungan kepala Pentagon G. Brown menyang Beijing ing Januari 1980, pihak-pihak kasebut ngrembug tumindak gabungan luwih lanjut marang USSR, kalebu ing Afghanistan, ing ngendi pasukan Soviet dikenalake ing Desember 1979.

Kajaba iku, dhaptar 400 lisensi (!) disetujoni kanggo ekspor peralatan militer, teknologi lan peralatan militer saka Amerika Serikat menyang China (deleng Harold Brown, "Offsetting the Soviet Military Challenge, 1977-1981", Wash., Government Printing Office, 2017).

Sauntara kuwi, bali ing April 14, 1971, pamaréntah AS ngangkat embargo ing perdagangan karo RRC (penghapusan dileksanakake ing Mei 1, 1971), lan kaputusan iki "prudently" ora nyebutake larangan kanggo pasokan militer Amerika. -Produk teknis lan produk dual-use menyang Beijing. . Sing terakhir wiwit teka ing RRC wiwit musim gugur 1970 kanthi ekspor maneh liwat Pakistan, Iran, Singapura, Hong Kong Inggris, Macao Portugis.


Uga ora nggumunake yen, njupuk menyang akun akeh - meh ora sekutu peran RRC ing confronting Kulon karo USSR, ora siji negara Kulon dileksanakake sembarang sanksi kanggo dipatèni bersenjata pemberontakan anti-Maois ing Tiananmen ing awal April 1976. (yaiku nalika urip Mao Zedong).

Ora ana sanksi Barat lan panggunaan tank unit kanggo nyuda padha, nanging pagelaran skala luwih gedhe ing Tiananmen ing Juni 1989. Ing kasus loro kasebut, Barat, kanthi kiasan, nggawe rame babagan hak asasi manungsa ing RRC, lan ora liya ...
  • Alexey Chichkin
  • new.kondakov.ws, arc-anglerfish-arc2-prod-infobae.s3.amazonaws.com, img-fotki.yandex.ru, pbs.twimg.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

40 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Juli 18 2021
    Kaya sing bisa dideleng, Partai Komunis China bisa berkembang lan urip ing pungkasan ... malah kanthi nyambungake karo imperialis sumpah.
    Inggih, pimpinan CPSU nggawe sawetara kesalahan gedhe, sing paling penting yaiku ora bisa njaga kapercayan rakyat lan wiwit bosok ing pucuk ... asil, USSR dhewe.
    Ora ana wong liya sing kudu disalahake ing kene.
    Saiki China saya mundhak, nanging negara kita berjuang kanggo slamet ing cengkeraman sanksi.
    1. +9
      Juli 18 2021
      Quote: Lech saka Android.
      Nalika kita ndeleng Partai Komunis China ...

      Kanggoku, ora cukup yen diarani "Partai Komunis", isih kudu ...
      Saiki uga ana, nanging ora ana komunisme, amarga oligarki lan kemiskinan, eksploitasi biadab wong liya dening wong liya ora cocog karo ideologi komunis (sosialis).
      1. 0
        Juli 18 2021
        Mathuk ing ... yen ideologi iki roso karo tembung apik lan Mauser ing tangan.
        Ideologi durung menang ing endi wae ... kudu dilawan, narik panyengkuyung kanthi tembung, geni lan pedhang.
        1. +5
          Juli 18 2021
          Quote: Lech saka Android.
          yen ideologi iki roso karo tembung apik lan Mauser ing tangan.

          Lan ana tembung, lan Mauser anyar, nanging wiwit 1 Juli 21, PKC lan komunisme isih padha adoh saka saben liyane.
    2. 0
      Juli 18 2021
      Lan yen tanpa omong kosong anti-Soviet pengecut? Ing taun 1985, salah siji saka mungsuh saka komunis, sing crowded menyang CPSU lan daya Soviet kanggo keuntungan, Gorbachev, ngrebut daya, lan langsung wiwit nyiapake kontra-revolusi, ngganti komunis ing eselon paling dhuwur saka daya karo. sing padha karo dheweke, lan ngapusi wong-wong mau yen dheweke bakal mbangun "sosialisme kanthi pasuryan manungsa" lan "rejuvenate" eselon paling dhuwur saka kekuwatan ing USSR. Banjur menehi kabebasan wicara lan tumindak kanggo mungsuh saka komunis, dibukak pitenah total ing komunis Bolshevik kanggo mbecikake karusakan saka USSR, tataran komoditas lan sabotase pangan kanggo nggugah rasa dissatisfaction karo pamaréntah Soviet antarane wong.
      Dheweke nyeret Yeltsin menyang Moskow saka Sverdlovsk, sing nglarang CPSU, lan mungsuh-mungsuh Rusia saka komunis ngetrapake dheweke menyang kekuwatan Rusia lan wong Rusia.
      1. +2
        Juli 18 2021
        Irina
        Kowe bener.
        Amerika mung tuku kepemimpinan Cina lan malah, bertentangan karo prinsip * dhewe, nandur modal ing wong Tionghoa. Sumpah setya ngyakinake wong Amerika babagan * kalanggengan * katresnan lan pemujaan * dening wong Tionghoa. Kanggo bukti kasetyan kanggo pelanggan, padha ora isin karo provokasi bersenjata, lan apa * badai salju * sing digawa wong Cina ing radio.
        Lan saiki wong Tionghoa terus ngabdi marang Amerika, kabeh bedane mung ing distribusi penghasilan saka perusahaan Amerika ing China. Wong Tionghoa iku aji banget kanggo Amerika amarga nyolong teknologi lan produksi barang palsu kanthi rahasia.
      2. +3
        Juli 18 2021
        Kutipan saka tatra
        Gorbachev, ngrebut daya, lan langsung wiwit nyiapake kontra-revolusi, ngganti komunis ing eselon paling dhuwur saka daya karo padha, lan ngapusi kanggo wong sing arep kanggo mbangun "sosialisme karo pasuryan manungsa" lan "rejuvenates" eselon paling dhuwur saka daya ing USSR

        Lan kudu digatekake yen ing wiwitane rakyat seneng nyengkuyung prakarsa-prakarsane, utamane praktik "rejuvenasi" para kader pimpinan, awit "balapan kreta" sing sadurunge katon ing Komite Pusat banget ngrusak kapercayan ing "pasukan pimpinan lan nuntun masyarakat Soviet." Lan sing paling penting ing penampilane yaiku telpon kanggo mbangun komunisme ora nemokake respon ing antarane wong kerja. banding iki diarahake marang buruh sing ana ing USSR Stalin, nanging 30 taun wis liwati wiwit seda lan masyarakat wis diganti, nanging telpon tetep padha lan padha disebut metu menyang roso sepi. kapentingan masyarakat wis diganti lan wong wiwit pengin ora arms-wings kanggo pesawat, nanging tembok Furnitur Yugoslavia, kulkas Finnish "Rozenlev" lan malah yen ora "Mercedes", kaya Vysotsky, nanging sanajan prasaja "Zhiguli-troika" ", nanging ora bisa dituku kaya ngono, sanajan nganggo dhuwit. Dadi, misale jek aku, banjur wong-wong padha takon - "apa pantes kanggo nyuwek dhewe kanggo daya, kang dhewe mangan kanggo isi ati, lan wong? lobak ing piring?" Dadi katon Gorbachev historis bertepatan karo munculé panjalukan iki ing masyarakat lan mimpin kanggo janji manis lan nindakake apa, lan saiki, lagi ngomong, "sawise njupuk mati sirahe, padha aja nangisi rambute." Sawise kabeh, pangadeg dhewe menehi warisan yen "Marxisme dudu dogma, nanging pandhuan kanggo tumindak," nanging sayange, kabeh ideologi beku tanpa goyah ing tingkat 40-50s. , ing pungkasan "sosialisme sing dikembangake" Sekretaris Jenderal dhewe Comrade Andropov Yu.A. ngakoni yen "Kita ora ngerti masyarakat sing wis dibangun. "Apa saiki kaget karo kasunyatan lingkungan. Liyane iku kaget. - carane Rusia ora rampung mati lan, senadyan kabeh angin puyuh musuhan, isih mbangun kreteg lan pipelines, ngetokake roket menyang angkasa lan nggawe senjata apik tenan?
  2. +3
    Juli 18 2021
    Lan saiki, RRC ora kena sanksi khusus.
    1. +1
      Juli 18 2021
      Dadi pangapunten kanggo awak dhewe sing dikasihi. Saiki kabeh sing ana ing bisnis dadi mbingungake nganti setan bakal ngrusak sikile
  3. +5
    Juli 18 2021
    Nalika ing China, aku wis ketemu wong tuwa. Salah siji saka wong-wong mau ngandika apik banget Russian. Dheweke manggon karo kita ing barak. Dadi tukang bangunan. Wong tuwa duwe sikap sing apik banget marang kita. Dadi wis mesthi. Lan ora kabeh wong wis lali taun sawise perang ana.
    Ing museum, wong Tionghoa ana ing endi wae karo kita. Iki pancen apik tenan ing jaman saiki. Bagian Soviet saka kuburan Rusia ing Port Arthur disimpen ing urutan sampurna.
    Dadi ora jelas. Pemuda buzzed minangka tansah.
    1. +3
      Juli 18 2021
      Ing taun 1998, ing konferensi Moskow babagan proses cepet, aku nonton adegan pertemuan antarane salah sawijining wong tuwa lan wong Tionghoa. Dheweke dumadakan wiwit komunikasi kanthi jelas ing basa Rusia-Cina. Apa sing kedadeyan: profesor-geologist saka Universitas Negeri Moskow ngumbara menyang konferensi non-inti kanggo dheweke. Ing taun 50-an, dheweke nggoleki simpenan uranium ing Gobi kanggo wong Tionghoa.
  4. +3
    Juli 18 2021
    Tegese, ora ana sing peduli karo ideologi, keuntungan utama.
    1. 0
      Juli 18 2021
      Kutipan saka Dart2027
      Tegese, ora ana sing peduli karo ideologi, keuntungan utama.

      Omong kosong naif. Benefit uga minangka ideologi.
      1. +1
        Juli 18 2021
        Kutipan saka Doliva63
        Benefit uga minangka ideologi.

        Bebener? Lan ing apa?
        1. +1
          Juli 18 2021
          Kutipan saka Dart2027
          Kutipan saka Doliva63
          Benefit uga minangka ideologi.

          Bebener? Lan ing apa?

          Yen sclerosis ora ngapusi, Lenin ing artikel "Apa sing kudu ditindakake?" njawab pitakonan sampeyan wis suwe.
          1. 0
            Juli 18 2021
            Kutipan saka Doliva63
            Lenin ing artikel "Apa sing kudu ditindakake?"

            Lenin nulis akeh. Nanging teori lan praktik ternyata beda banget.
            1. +2
              Juli 19 2021
              Kutipan saka Dart2027
              Kutipan saka Doliva63
              Lenin ing artikel "Apa sing kudu ditindakake?"

              Lenin nulis akeh. Nanging teori lan praktik ternyata beda banget.

              Apa sampeyan wis maca Lenin? belay Aku ora bakal percaya, amarga ing artikel iki dheweke pancen bener - mung ana rong ideologi, ora ana sing katelu. Inggih, lan laku wis kanggo implementers.
              1. 0
                Juli 19 2021
                Kutipan saka Doliva63
                mung ana loro ideologi, ora ana sing katelu.

                Komunisme, fasisme, liberalisme, Islam, Kristen, nasionalisme, lsp. Kabeh iki minangka ideologi.
                1. +1
                  Juli 20 2021
                  Kutipan saka Dart2027
                  Kutipan saka Doliva63
                  mung ana loro ideologi, ora ana sing katelu.

                  Komunisme, fasisme, liberalisme, Islam, Kristen, nasionalisme, lsp. Kabeh iki minangka ideologi.

                  Apa sampeyan 13 taun, mbok menawa? ngguyu
                  1. 0
                    Juli 20 2021
                    Kutipan saka Doliva63
                    Sampeyan lagi 13 taun

                    Tegese, ora ana sing mbantah?
                    Aku luwih saka 40.
                    1. 0
                      Juli 21 2021
                      Kutipan saka Dart2027
                      Kutipan saka Doliva63
                      Sampeyan lagi 13 taun

                      Tegese, ora ana sing mbantah?
                      Aku luwih saka 40.

                      Ora ana gunane kanggo mbuktekake babagan sing buta huruf, dheweke isih ora ngerti hi
                      1. 0
                        Juli 21 2021
                        Kutipan saka Doliva63
                        Ora ana gunane mbuktekake apa wae marang wong sing buta huruf

                        Sing ngomong apa-apa.
  5. -2
    Juli 18 2021
    Minangka mantan direktur Free Russia Gleb Rar nyathet,
    "Direktifake antena kasebut supaya siaran kasebut ngliwati kabeh China menyang Ural, Siberia Kulon lan Wétan."

    Maca ajaran sesat kuwi, aku weruh yen kuku saya lara lan untune gatel.
  6. +7
    Juli 18 2021
    Ing perselisihan antarane China lan USSR, ora ana sing pengin nyerah. Lan kabeh iki didhukung dening Kulon. Juggling saka loro-lorone karo basa lan superstructure mimpin China kanggo ngelingi basa. Lan USSR rampung ilang superstructure. Kulon kepengin nggawe pasar donya saka China, lan tambahan bahan mentah saka Rusia. Nanging kaya sing asring kedadeyan, dheweke lali babagan "jurang".
    1. +4
      Juli 18 2021
      Kulon kepengin nggawe pasar donya saka China, lan tambahan bahan mentah saka Rusia. Nanging kaya sing asring kedadeyan, dheweke lali babagan "jurang".

      Lan kedaden. China wis telung puluh taun dadi pasar kanggo daya murah, saiki tumindak beda, lan Rusia wis dadi appendage bahan mentah ing Kulon, lan ing rong puluh taun kepungkur, China. Kabeh bisa.
  7. +1
    Juli 18 2021
    Ing Juli ana publikasi: "Stalin tanpa ngethok. Nanging mung ing bioskop Cina" ana Chichkin tartamtu admired wong Tionghoa. Nalika iku perlu kanggo scold perestroika lan maneh China minangka conto.

    Dina iki ternyata China ala lan Chichkin ngerti. Lan sesuk, kanggo memuji sosialisme maneh minangka conto China?
  8. + 10
    Juli 18 2021
    Elinga babagan iki ing taun 1978-1981. ing Xinjiang Uygur Autonomous Region of the RRC, wewatesan karo Altai lan Asia Tengah, pusat didegaké kanggo ngawasi elektronik gabungan fasilitas nuklir Soviet lan intelijen elektronik, sing nyakup luwih saka sapratelo saka wilayah USSR.

    Salah sawijining pusat, sing diluncurake ing taun 1980. Iki dimaksudake kanggo ngawasi peluncuran rudal Soviet ing Baikonur lan Sary-Shagan. Iku 800 kilometer kanggo Baikonur, 480 kanggo Sy-Shagan.
    Lan rembugan babagan pambangunan stasiun iki ing 1979 ing Beijing dipimpin dening ora liya Senator Joseph R. Biden Jr., sing mimpin delegasi Senat, presiden AS saiki.
    Taun iki nandhani persis 50 taun, tanpa exaggeration, kunjungan bersejarah menyang China dening Menteri Luar Negeri AS Henry Kissinger, sing ora mung ngganti hubungan antarane AS lan China, nanging uga kabeh politik donya.
    1. +2
      Juli 18 2021
      Miturut cara, aku ora sengaja nyebut Kissinger. Bakal luwih apik yen penulis, tinimbang nulis babagan kabeh jinis NTS lan emigrasi anti-Soviet, menehi perhatian marang wong iki. Sawise kabeh, Kissinger sing ngadeg ing asal-usul kabijakan Amerika menyang China, sing mimpin China menyang negara adidaya.
      Nganti saiki, veteran perang politik internasional sing umur 98 taun isih ramah karo sirahe lan sajrone acara online sing menehi tandha ulang taun kaping 50 kunjungan rahasia menyang China, ujar: "Muga-muga kita bisa nerusake dialog serius babagan masalah penting. hubungan kita wis rauh".
      "Loro-lorone bakal ngelingi yen ora saben masalah duwe solusi langsung, nanging kita kudu, ing ndhuwur kabeh, nerusake saka kasunyatan yen perang potensial antarane negara kita bakal dadi bilai sing ora bisa diterangake."
      Kissinger percaya yen Trump ngrusak kabeh sing digawe Amerika Serikat sajrone hubungane karo China. Lan Biden ngrungokake dheweke. Dadi giliran paling ora dikarepke bisa.
      1. +2
        Juli 18 2021
        Nanging masalahe ora ana sing ngerti, kalebu Kissinger, apa tujuan sing ditindakake RRC.
        1. -1
          Juli 20 2021
          Kutipan saka Doliva63
          Apa tujuane China?
          China kanthi jelas nuduhake pratelan babagan kepemimpinan donya. Kulon, sawisé Damansky, wiwit nggawe anti-USSR saka RRC, kaya sing sadurunge ditindakake saka Jerman sing dikalahake ing Perang Dunia I. Luwih, entuk tenaga kerja Cina sing murah lan bathi super saka barang palsu. Hitler nduweni Sosialisme Nasional, apik kanggo Jerman kanthi biaya liyane. "Komunis nasional" Tionghoa duwe klaim teritorial marang kabeh negara tanggane. "Komunis" apa sing ana, kepiye negara "komunis" bisa nyerang Vietnam sosialis, utawa kita, karo Damansky sing padha?

          "Demokrat" kita kanthi sepihak menehi tanah tapel wates penting menyang China, sajrone "demarkasi" tapel wates ing taun 2005. Pasukan padha mundur 200 kilometer saka tapel wates menyang ara-ara samun ing sisih lor, saka posisi sing disiapake. Banget "wicaksana". Kulon nunggu antipode anyar Rusia kanggo tuwuh kuwat ing tapel wates kosong kita. Hitler ora sukses, bisa uga China bakal sukses, lan liyane bakal rampung sawise, sing paling penting yaiku kita "pateni saben liyane." Ing kasus apa wae, China gumantung ing Kulon, yen Amerika Serikat pengin, "kaajaiban Cina" ora bakal kelakon, lan "commies" bakal dicekik kanthi sanksi, boikot, utawa blokade langsung. .
      2. +1
        Juli 19 2021
        https://topwar.ru/170057-poslednee-otkrovenie-genri-kissindzhera.html
  9. 0
    Juli 18 2021
    Ora ana sanksi Barat lan panggunaan unit tank kanggo nyegah sing padha, nanging pagelaran skala luwih gedhe ing Tiananmen ing wulan Juni 1989. Ing kasus loro kasebut, Kulon, kanthi kiasan, nggawe gangguan babagan hak asasi manungsa ing RRC, lan ora liya.
    ..

    Apa menarik ... Nanging China isih ana sanksi amarga ditembak ing alun-alun

    Sawisé nembak para demonstran ing Lapangan Tiananmen ing Beijing tanggal 4 Juni 1989, Presiden AS George W. Bush nundha kabeh perdagangan senjata karo China. Sewulan sabanjure, perdagangan senjata bilateral karo China ditundha dening negara-negara G1998. Sabanjure, Amerika Serikat uga mbatesi ekspor produk teknologi dhuwur menyang China lan mbatalake sementara perdagangan negara sing paling disenengi karo China - kabeh amarga kedadeyan ing Lapangan Tiananmen. Dandan ing hubungan Sino-Amerika wiwit ing Bill Clinton. Ing taun XNUMX, dheweke dadi presiden AS pisanan ing dasawarsa sing ngunjungi China. Senadyan ngilangi larangan perdagangan, Amerika Serikat lan Uni Eropa tetep nglarang perdagangan senjata karo China..
    1. +3
      Juli 18 2021
      Nanging, China, saka sanksi kasebut, ora nandhang sangsara.
      1. 0
        Juli 18 2021
        Kutipan saka parusnik
        Nanging, China, saka sanksi kasebut, ora nandhang sangsara.

        Lan mulane, kabeh sing dibangun China ing bidang militer mung adhedhasar conto lan teknologi sing didol menyang / ditransfer menyang USSR lan banjur Federasi Rusia?
        1. 0
          Juli 18 2021
          Lan apa sing dipateni saka bangunan kasebut? nandhang sangsara?
          1. -2
            Juli 18 2021
            Kutipan saka parusnik
            Lan apa sing dipateni saka bangunan kasebut? nandhang sangsara?

            Sithik...

            20 SEPTEMBER 2012, 14:00


            China pengin Uni Eropa ngangkat embargo senjata marang China.

            Iki dikandhakake dening Perdana Menteri China Wen Jiabao sajrone KTT EU-China, laporan BBC.

            Larangan dodolan senjata menyang China diluncurake sawise penindasan protes kanthi kekerasan ing Lapangan Tiananmen ing taun 1989.

            Wen Jiabao uga njaluk supaya EU mbusak tarif barang-barang Cina
  10. +3
    Juli 18 2021
    Uga dikenal ing RRC nalika iku padha ora ngganggu siaran program ing basa Rusia lan Ukrainia dening Radio Liberty lan NTSovsky Radio Free Russia. Stasiun kasebut, sing diawasi dening lembaga intelijen Barat, duwe papat lan telung pemancar gelombang pendek ing Taiwan, suwene pirang-pirang dekade.

    Taiwan dudu bagéan saka RRC lan ana ing antagonis langsung karo. Dadi, kepiye carane bisa ngganggu siaran kasebut? Kelet jammers kuat ing keliling amarga tresna banget marang USSR?)
  11. +1
    Juli 18 2021
    Carane ora sosis pseudo-leftists ing pasuryan saka Tatras ngguyu
  12. +1
    Juli 18 2021
    Komunisme, Partai Komunis...? - iki kabeh subyek interpretasi ..., komunis Cina reanimated EMPIRE ..., Soviet ... About ... apa. Urip dadi luwih rumit lan ora cocog karo dogma interpretasi Marx Soviet ..., kanca-kanca Cina dadi ahli dialektika sing luwih apik tinimbang mitra Soviet ... Marx ora nglangi ing Yangtze .. .lan Stalin umume ujar manawa Marxisme dudu dogma ...
  13. 0
    Juli 19 2021
    Nanging pimpinan Soviet banjur ora langsung nyepetake ikatan anti-Soviet AS-Cina. Kanggo nuntut sing Washington nyegah Advertisement saka senjata lan barang dual-nggunakake kanggo China.

    Khrushchev wiwit mbantah babagan divisi donya menyang wilayah pengaruh karo Amerika Serikat, lan Brezhnev luwih jero proses iki. Khrushchev mabur menyang Amerika Serikat lan rembugan karo Eisenhower nalika RRC ora duwe hubungan diplomatik karo Amerika Serikat. Dheweke keplok ing podium PBB nalika RRC ora diidini ing kana.
    Inisiatif kanggo dadi kanca karo Amerika Serikat lan Kulon tansah teka pisanan lan paling penting saka pimpinan USSR, lan dudu RRC. Ing kahanan kaya mengkono (musuh mbukak menyang China lan katresnan kanggo Amerika Serikat) saka pimpinan USSR, pemimpin Cina ora duwe pilihan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"