Rencana kita gedhe banget. Napa Kabeh Salah Ing Perang Rusia-Jepang

110
Rencana kita gedhe banget. Napa Kabeh Salah Ing Perang Rusia-Jepang

Padha mbokmenawa bakal ngomong bab perang ing salawas-lawase, lan matur nuwun marang Gusti Allah liyane lan liyane asring padha ora pirembagan bab iku, nanging lay metu dokumen, kene ketemu ana macem-macem dokumen ing LiveJournal, sing menarik - tanpa komentar, lan yen sampeyan ndeleng kanthi kronologis, sampeyan bakal entuk asil sing menarik. Notulen rapat tanggal 11 Desember 1904 nyatakake rencana Skuadron Kapindho:

"Imperial Highness Jendral-Admiral: Senajan skuadron Arthur isih ana nalika Rozhdestvensky budhal, dheweke percaya yen nalika teka, skuadron iki ora bakal ana maneh.



Umum-Laksamana pribadi ditawani Rozhdestvensky kanggo masang kapal perang "Admiral Ushakov", "Laksamana Senyavin", "Jenderal-Admiral Apraksin" kanggo skuadron, nanging Rozhdestvensky ora gelem, pracaya sing bakal ngganggu wong kanggo tindakake.

Rozhdestvensky ngerti yen Port Arthur ora bakal nolak, lan ndeleng tujuane kanggo nransfer bala Baltik menyang teater sanalika bisa. Langkah iku rumiyin logis, malah ngarsane armada ing Vladivostok - kertu trump ing rembugan, utamané ing kahanan nalika Skuadron First dikalahaké lan numpes. Ana kapal, lan Jepang ora bakal resiko nyerang pesisir kita, ora ana kapal, lan kita njaluk Witte - Polusakhalinsky. Siji liyane titik:

"Kirim eselon 15 tanggal XNUMX Januari, kita bakal nampa ing Samudra Hindia cedhak Jawa watara April utawa pungkasan Maret, ing wektu iku Rozhdestvensky wis perang, lan apa wae asil saka perang ..."

Terobosan kasebut direncanakake ing pungkasan Februari - awal Maret 1905, lan mung keputusan rapat ing sangisore kaisar mimpin menyang apa sing bisa diarani kursi Madagaskar. Aku ora ngerti apa sing kudu diarani loro Grand Dukes lan Dubasov, sing gabung karo wong-wong mau, sing tulus pracaya yen detasemen Nebogatov bakal ngiyataken skuadron. Aku ngerti yen Birilev lan Alekseev nglawan, dheweke ngerti persis babagan urusan maritim.

"Vice-Admiral Birilev: nganggep ora mungkin kanggo nahan Rozhdestvensky, dheweke ora bisa nganggur ing Madagaskar nganti suwe, sarafe ora tahan lan bakal maju; dheweke mbokmenawa wis sawetara jenis rencana, kang kita ora duwe hak kanggo nglanggar.

Nanging ing pungkasan, iku dadi cara, lan marga saka limang prau guna, skuadron iki telat rong sasi, lan akeh mengko, Grand Duke Alexander Mikhailovich ing memoar presented Zinovy ​​minangka lucu lan bodho. tokoh histeris, nanging piyambak pahlawan lan pemikir. Evaluasi kedalaman pikiran:

"Adipati Agung Alexander Mikhailovich: Perlu kanggo nguatake Rozhdestvensky lan nyegah dheweke mlebu ing Samudra Pasifik nganti bala bantuan gabung; Eselon XNUMX kudu enggal-enggal dikirim supaya bisa bali saka dalan menyang ekstrem, kabeh gumantung ing wektu sing bisa gabung, yaiku. nalika dheweke ana ing Samudra Hindia."

Menehi wektu Jepang kanggo ndandani lan nyiapake lan ngirim menyang break liwat ing kahanan becik kanggo mungsuh. Lan kedadeyan kasebut, Alexander Mikhailovich nduwe pengaruh gedhe marang Nikolai lan nganggep awake dhewe minangka pelaut sing berpengalaman ... kanggo misfortune armada Rusia.

Saiki babagan persiapan perang:


Skema kanggo nganalisa maneuver Februari ing 12 knot, sing jelas ora ditindakake kanggo kapentingan abstrak lan latihan helmsmen, nanging minangka persiapan kanggo perang lan latihan maneuver COMBAT. Lan uga ana pesenan Nebogatov, skema sing dakkandhakake ing ndhuwur:

ORDER
KOMANDAN 3. JURUSAN WAJAH
29 April 1905 Nomer 156.

Miturut dhawuhe Panglima Skuadron Armada Pasifik kaping 2 tanggal 27 April, miturut No.

Bakal akeh mengko yen Nebogatov bakal ngumumake yen dheweke ora ngerti apa-apa lan ora ana sing digawa menyang dheweke, ternyata dheweke ngerti, dheweke nggawa dheweke, lan malah nggawe pesenan kanggo miwiti perang. Tugas saka detasemen lapis baja kaping 3 wis disetel kanthi jelas, pitakonan liyane yaiku Nebogatov ora nindakake pesenan, utawa pesenan Rozhdestvensky, nanging ngerti hak inisiatif kanthi cara sing aneh. Dokumen iki minangka kapentingan khusus:

"Tujuan nyata ngirim transportasi menyang Shanghai, sing kudu dijaga kanthi rahasia, yaiku:

Yen skuadron ora tekan Vladivostok, nanging dibuwang bali dening armada Jepang, banjur ing salah siji cara utawa liyane, sampeyan bakal nampa pesenan saka kula kanggo ngirim transportasi menyang wektu tartamtu lan rendezvous, kanggo replenish cadangan batu bara kapal perang ... "

Sing, pilihan saka asor wis kebak dianggep lan ngrancang, resep No.. 360 kanggo Radlov lan tambahan kanggo komandan saka cruiser Askold cukup dingerteni lan tartamtu - kanggo tuku Penyetor lan mbukak.

"Saben transportasi saiki kudu diisi bahan mesin sajrone 2 wulan, miturut petungan, kaya kanggo kapal penjelajah Askold, lan pranata laut sajrone 500 wulan, diitung kanggo XNUMX wong."

Malah nyedhiyakake pengawetan Xenia minangka bengkel ngambang kanggo ndandani kapal sing rusak. Pilihan sing isih ana yaiku ngiringan menyang Vladivostok kanthi pengawalan ing kasus kamenangan, mundur saka skuadron saka Vladivostok menyang Kidul yen perang terus nganti musim dingin, lan pasokan kapal penjelajah tambahan. Lan ora mungkin, sawise menehi kabar marang Radlov, Rozhdestvensky ora ngandhani kapal penggedhe junior. Akibate, akeh sing kudu mundur, lan ing konteks iki, tumindak Enquist jelas, elinga kutipan:

"Ing jam telu kita lay mudhun ing dalan kidul-kulon 48 ° lan budhal ing dalan wolung knot, tumuju Shanghai.

Laksamana ora nate takon maneh: "Apa apik, apa?" Kosok baline, dheweke ngyakinake awake dhewe lan para bawahane:

“Mungkin sesuk skuadron bakal nyusul. Kita ora mlaku, kita nyusup. Lan dheweke bisa uga ngembangake kursus paling ora rolas knot ...
"Ayo Svir menyang Shanghai lan saka kana ngirim transportasi nganggo batu bara. Kita bakal tumuju karo detasemen menyang Manila. Panguwasa Amerika bakal nganggep kita luwih apik tinimbang wong Tionghoa: kita bakal ndandani karusakan tanpa ngrusak.

Sawise kabeh, Enquist sengaja mundur menyang Shanghai, ngerti yen skuadron, yen kalah, bakal teka ing kono lan saham lan bengkel ngambang wis nunggu ing kono. Lan kayane aku kaget banget nalika ngerti yen skuadron ora mundur sawise kalah.

Nanging umume, dokumen nuduhake yen Rozhdestvensky duwe rencana terobosan, ing awal Maret, menyang Port Arthur, yen dheweke bisa urip nganti wektu kasebut, utawa menyang Vladivostok, ing ngendi dheweke uga nyiapake.

"Umume, bisa diarepake yen skuadron kaping 2 nyedhaki, Vladivostok bakal dibebasake.

Mesthine, isih ana bebaya saka ladang ranjau Jepang, nanging yen ana sawetara transportasi pendalaman gedhe ing pelabuhan lan kafilah penyapu ranjau ing wektu sing tepat, kapal penjelajah bisa ditarik kanthi yakin babagan keamanane. Wektu nyedhaki skuadron kaping 2 menyang Selat Korea bisa dituduhake kanthi akurat kanthi ngirim kapal penghancur menyang Shanghai utawa Tsingtau.

Cetha ngerti ing NOVEMBER 1904 yen skuadron bakal nembus Selat Korea sanajan ing pungkasan mangsa. Salajengipun:

"Cadangan batu bara ing pelabuhan cilik banget kanggo skuadron 2, lan mulane skuadron 2 kudu diiringi detasemen tambahan transportasi batubara sing ngemot jumlah batu bara sing dibutuhake kanggo perang setaun."

Nyeret transportasi karo sampeyan dudu ide Rozhdestvensky, ide Departemen Angkatan Laut markas Komandan Armada ing Samudra Pasifik. Ing tembung, padha nyepakaké, nanging kapercayan skizofrenia ing ndhuwur sing "Nikolai 1" lan telung BBOs pasukan nyeret metu kampanye kanggo rong sasi. Rencana operasi uga dikembangake, nyedhiyakake terobosan sing bisa ditindakake, lan kekalahan sing bisa ditindakake, lan malah tumindak sajrone nem sasi, yen perang nyeret. Kajaba iku, padha nggarap unsur-unsur perang, lan shooting, lan maneuvering, apa maneh kapal-kapal unggulan junior nggawe pesenan kanggo wiwitan perang, yaiku, padha ngerti maneuvere. Sapa sing luwih pinter malah njlentrehake, kaya Enquist:

“Saka ing ngandhap menika wonten pinten-pinten pitakenan, ingkang kula aturaken kanthi andhap asor.
Apa aku ngerti tugas saka Detasemen Cruiser ing umum miturut usulan Panjenengan?
Apa sing kudu dianggep sing paling penting: pangayoman transportasi utawa pitulungan sing bisa disedhiyakake dening cruiser marang para ironclads?
Apa aku bisa nggunakake Reconnaissance Squad lan Svetlana kaya ing ndhuwur?"

Lan ing dhawuh kasebut kanthi tegas didhawuhi nganakake rapat komandhan kapal perang:

"Aku nyuwun marang Yang Mulia supaya nggawe rencana umum tumindak kanggo sawetara tugas sing sewenang-wenang, kumpulake komandan kapal sing dipasrahake marang sampeyan lan kenal karo metode sing sampeyan pilih lan manuver sing wis direncanakake, supaya ing wayahe sing nemtokake saben wong-wong mau bakal siyap nglakokaké dhawuh lan tandha-tandhamu, lan yèn ana prelu, aku bisa tumindak dhéwé."

Asil ndeleng mung sawetara dokumen kaya ing ngisor iki:

1. Ana rencana terobosan, lan dudu sing paling bodho. Frustrasi dening St. Petersburg, miturut protokol rapat, Grand Dukes dadi inisiator.

2. Persiapan kanggo terobosan ditindakake, saben wong sing kudu ngerti ngerti kepiye cara lan wektune, kapal penggedhe Junior uga dilaporake.

3. Ana rencana kanggo miwiti perang. Kapal penggedhe junior dianjurake kanggo ngembangake pesenan lan nganakake rapat komandan. Ora jelas babagan Baer, ​​amarga detasemen nomer loro isih ngetutake sing pertama ing pasukan utama, nanging ana korespondensi ing Enquist lan, aku mikir, uga ing Nebogatov, dheweke kanthi modestly tetep bisu ing pengadilan, aku mikir, cukup. alasan sing bisa dingerteni.

4. Mung Enquist kang kaleksanan rencana Panglima, ing bab tumindak ing perang lan ing bab mundur. Baer seda, lan Nebogatov dadi ora cocog. Mesthi, ana pitakonan kanggo Rozhdestvensky, nanging gambar saka satrap kraton bodho lan bodho, sing wis dicet kanggo puluh, ilang nang endi wae nalika maca dokumen, lan wong mikir lan pejabat Staff apik teka ing ngarep.

Where, dening cara, iku alesan utama kanggo asor - mundhut cepet saka kontrol. Rong komandan detasemen (lan Zinovy ​​​​digabungake, nyatane, komandan Angkatan Bersenjata Pertama lan Pasukan Utama) dibuwang ing setengah jam, sing katelu ora ngerti kahanan kasebut lan luwih seneng nindakake pesenan pungkasan, mula. sing ora bakal kelakon, lan Enkvist perang dhewe, nyatane, perang sawijining. Yen dheweke ana ing Nicholas, paling ora rong kapal perang skuadron lan loro BBO bakal lunga menyang Shanghai. Kanthi luck - uga "Nakhimov" karo "Navarino". Mesthine, internment bakal ngenteni dheweke, nanging nylametake enem (saka 12) kapal garis lan kabeh cruiser luwih apik tinimbang kedadeyan kasebut. Nanging sejarah ora ngerti swasana ati subjunctive, iku tetep mung kanggo sinau apa lan carane iku, lan carane bisa.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

110 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Juli 20 2021
    Ana kapal, lan Jepang ora bakal resiko nyerang pesisir kita, ora ana kapal, lan kita njaluk Witte - Polusakhalinsky.

    Lan yen, tinimbang troughs ingloriously klelep, padha mbangun railway lan bètèng tanah, Jepang bisa ngalahake bathuk ing tembok bèntèng ing udan mesin-gun abot nganti incantations Morkovkin, lan saka sisih lor, ora siji korps Siberian. nanging kabeh tentara Rusia ngatur manga karo hentai kanggo wong-wong mau.
    1. -2
      Juli 20 2021
      Minangka tansah - "kanggo ngerti ngendi kanggo tiba, aku ora Getun laying kang dipercoyo lan liyane"!
      1. 0
        Juli 20 2021
        Ora, mung kerikil ing taman kanggo wong Moroni sing ora ngerti yen kita minangka kekuwatan tanah. Apa sing ditindakake Angkatan Laut Jepang nalika perang? Nanging gamblang - boten, saperangan saka shelling saka bètèng, perang wis ilang ing tanah. Lan yen Federasi Rusia duwe armada super-hyper ... Iku uga ora kasunyatan sing pasukan landing wis thwarted. Lan ing dharatan bakal padha nyekel maneh
        1. 0
          Juli 20 2021
          Kutipan saka Cowbra.
          Ora, mung kerikil ing taman kanggo wong Moroni sing ora ngerti yen kita minangka kekuwatan tanah.


          Apa yen wajar?
          Contone, duwe armada pemecah es sing kuat, kita ora kudu ngliwati Jepang - kita bakal ngliwati Arktik.
          Kabeh apik, mung pasangan "bakal" ngganggu!
          1. +8
            Juli 20 2021
            Contone, duwe armada pemecah es sing kuat, kita ora kudu ngliwati Jepang - kita bakal ngliwati Arktik.

            Nalika iku, ora ana kemungkinan teknis kanggo mbangun armada pemecah es kasebut.
            1. +3
              Juli 20 2021
              Victor, hi. hi
              Nalika iku, ora ana kemungkinan teknis kanggo mbangun armada pemecah es kasebut.

              Saka apa? Mbalik ing taun 1899, gendéra dikibaraké ing Yermak, lan apa armada pemecah es sing gedhé banget perlu kanggo nyeret skuadron saka kulon menyang wétan?
              1. +5
                Juli 20 2021
                Kostya, sugeng siang. Yermak meh ora bakal nyeret skuadron liwat: rute durung diteliti, lan pindhah menyang sing ora dingerteni .... bisu.
                1. +3
                  Juli 20 2021
                  Hello Slava. hi
                  Aku temenan sing iku cukup bisa kanggo mbangun saperangan liyane saka icebreakers iki lan ana uga wektu kanggo njelajah rute. Ora ana kepinginan ing ndhuwur, lan ora cukup otak.
                  1. +3
                    Juli 20 2021
                    Umumé, aku setuju karo sampeyan, nanging aku bakal nyoba "mbenerake" pamrentahan kasebut: 1) Yermak minangka sing pertama ing kelas lan ora duwe pengalaman nggunakake (ing saindenging jagad). "Mbangun saperangan liyane saka icebreakers iki" padha biaya dhuwit, lan dhuwit tansah needed. Contone: Stalin mrentahake mbangun 4 kapal induk, nanging ora ana dhuwit kanggo siji.
                    Para priyayi padha duwe alasan: siji Yermak wis cukup kanggo Baltik, lan ing sisih lor ora ana gunane. Iku misale jek sing malah Admiral Makarov pitados bilih saperangan saka icebreakers bakal cukup kanggo Rusia.
                    2. “durung ana wayahe njelajah rute” saiki ngerti kudu njelajah rute, nanging banjur .... Saiki: "jago goreng ora cokotan" ora ana sing gatel. Banjur mung sawetara sing nyatakake yen bakal ana perang karo Jepang. Sawetara priyayi malah ora ngerti ngendi Jepang "kepiye kekaisaran bakal dumunung ing pulo" (c). "Wong Jepang nandhang lara" turu ": lunga, lunga lan dumadakan turu" (c). Sawetara wong sing duwe bakat bisa uga mikir: "Apa artileri? Senapan lan senapan mesin: kita bakal ngalahake dheweke kanthi tangan kosong"
                    Aku kaget yen Yermak dibangun, nanging bisa ngomong Makarov: janggut, aja pinter. Neraka karo akordion tombol wedhus?
                2. +5
                  Juli 20 2021
                  Kutipan saka vladcub
                  Kostya, sugeng siang. Yermak meh ora bakal nyeret skuadron liwat: rute durung diteliti, lan pindhah menyang sing ora dingerteni .... bisu.

                  Vlad afterthought mbebayani! Nanging, aku pengin mbuktekake kanthi conto sing canggih!
                  Lan kasunyatan manawa rute lor dileksanakake ing wayah wengi ing abad pungkasan ora bisa dibantah sacara teknis. Ing dermaga ing Neva ana putra Krasin, sing, ing syarat-syarat peralatan, ora dadi adoh saka Yermak. Dheweke ngalahake rute Artic, ora sepisan utawa kaping pindho! Malah Chelyuskenet sing ora cocog karo strukture meh nyuwil.
                  Dadi Kostya bener, telu utawa papat pemecah es bisa nyedhiyakake akses menyang navigasi musim panas.
              2. + 14
                Juli 20 2021
                Lan ing ngendi entuk batu bara kanggo kabeh skuadron? Nang endi wae ing wilayah Taimyr? Wigati dimangerteni menawa ing wektu iku malah Murmansk durung ana ing alam. Sembarang risak - kaput. Banjur ana keajaiban, skuadron liwati. Lan ing ngendi sabanjure? Kanggo Petropavlovsk karo infrastruktur near-nol lan lack of komunikasi karo "daratan"? Yen ing Vladik, banjur bakal ana perang ora ing Selat Tsushima, nanging, ngomong, ing Selat La Perouse. Kanggo raos soko .. Where icebreakers padha needed ing jumlahe, iku ing Vladivostok.
                Umumé, aku setuju manawa sumber daya kudu diarahake kanggo pangembangan ril sepur lan nguatake klompok tanah. Lan tinimbang adoh bodho, iku normal kanggo mbangun beteng Port Arthur.
                Masalah saka armada Rusia, pisanan kabeh, ana ing pelaut. Dheweke duwe kekuwatan sing cukup kanggo ngalahake Jepang. Lan ing pungkasan - cowardice lan sawetara kekirangan downright treacherous saka laksamana, kita ora ngerti carane maneuver, kita ora ngerti carane njupuk. Kita ngerti carane banjir kapal lan mati karo bedhil ing trenches. Nanging ana sing ngalangi:
                - Jepang nyuwil hubungan diplomatik lan ngevakuasi wargane - nanging skuadron kasebut kejiret ing dalan kanthi celonone mudhun (nanging, beteng ora adoh), uga Varyag ing Chemulpo;
                - 2 taun nambah ketegangan karo Jepang, nanging ayo nyiyapake "cadangan bersenjata" lan ora bakal ana latihan tempur;
                - cangkang ora padha, rangefinders ora padha, kita mbayangno jarak perang ing Trafalgar;
                - Susunan dhasar? Docks, deepening? Omong kosong apa, ora perlu.
                - Dheweke ora bisa mbanjiri kapal kasebut supaya wong Jepang ora bisa ngunggahake;
                Lan Cherry ing jajan iku pengkhianat lan scoundrel Nebogatov, sing sudo gendéra ing ngarepe mungsuh. Ing kene, nyatane, sawise dheweke ora digantung, kabeh dadi jelas karo armada. Sawise iku, bisa ninggalake penjaga pantai.
                1. +3
                  Juli 20 2021
                  Kanthi gati kanggo Murmansk, sampeyan bener, sampeyan ora bisa ndeleng, lan batu bara uga bisa diangkut ing transporter. Nanging pungkasane, kayane, isih bakal padha.
                2. +8
                  Juli 20 2021
                  Kutipan: Ryazan87
                  Lan ing ngendi entuk batu bara kanggo kabeh skuadron? Nang endi wae ing wilayah Taimyr? Wigati dimangerteni menawa ing wektu iku malah Murmansk durung ana ing alam. Sembarang risak - kaput. Banjur ana keajaiban, skuadron liwati. Lan ing ngendi sabanjure? Kanggo Petropavlovsk karo infrastruktur near-nol lan lack of komunikasi karo "daratan"? Yen ing Vladik, banjur bakal ana perang ora ing Selat Tsushima, nanging, ngomong, ing Selat La Perouse. Kanggo raos soko .. Where icebreakers padha needed ing jumlahe, iku ing Vladivostok.

                  Pangembangan Rute Laut Lor dudu bisnis sing cepet utawa murah. Pisanan, supaya bisa ngomong, panjelajah kutub Baron E.V. Toll lan A.V. Kolchak, ing ekspedisi kutub pisanan, melu ora mung ing panemuan pulo, nanging uga ing pandhu arah, drift es, meteorologi lan panelusuran panggonan wintering trep. Ing taun 1897, S. O. Makarov teka karo idea kanggo mbangun icebreaker gedhe kanggo njamin navigasi saindhenging taun. S.O Makarov dhewe nulis yen siji "Ermak" ora cukup kanggo njelajah Arktik, luwih akeh kudu dibangun, kanthi njupuk kekurangan Yermak. Ingkang utama yaiku kepinginan, lan dhukungan saka negara, kalebu finansial, nanging kekaisaran Rusia luwih seneng nglampahi jumlah gedhe ing rubel emas ing pelayaran Angkatan Laut ing saindenging jagad tinimbang ing pangembangan NSR. Biaya siji, tanpa nggunakake EB recessed, bakal luwih saka cukup kanggo mbangun saperangan LC lan mbukak sawetara stasiun polar. Lan carane kabeh iki beda-beda saka tumindak saka pamaréntah Soviet, kang sampurna mangertos pentinge NSR kanggo negara. Sanalika kondisi ekonomi USSR ngidini kanggo ambegan sethitik liyane bebas, padha langsung wiwit nguwasani NSR, iki stasiun polar dipimpin déning I.D. N. M. Nikolaev). Operasi transportasi pisanan ing Rute Laut Lor yaiku pandhu arah kargo saka operator kayu Vanzetti Iskra saka Leningrad menyang Vladivostok saka 1934 Juli nganti 8 Oktober 9. Ing taun 1935, dheweke wis meh nguwasani NSR, lan kepiye dheweke mbantu kita nalika Perang Dunia II ora pantes dicritakake. Sing utama yaiku kepinginan, nanging tsarist Rusia ora duwe.
                  1. +2
                    Juli 20 2021
                    Nanging kekaisaran Rusia luwih seneng nglampahi jumlah gedhe ing rubel emas ing pelayaran Angkatan Laut ing saindenging jagad tinimbang ing pangembangan NSR.

                    Aku ora bisa sarujuk. Paling ora kanggo ngelingi Ekspedisi Hidrografi Samudra Arktik (HESLO) - "Taimyr" lan "Vaigach" ngliwati Rute Laut Lor nalika puncak Perang Donya, sanajan ora ana ing siji navigasi. Ya, lan dhasar saka Murmansk padha.
                    Soviet ora teka ing panggonan kosong.
                    Inggih, kanggo pambangunan armada lapis baja - pitakonan langgeng, apa jenis armada Rusia perlu? USSR uga menehi jawaban dhewe lan banget ... uh .. ambigu.
                    1. +3
                      Juli 21 2021
                      Apa sing ditindakake pemerintah tsarist ing pangembangan NSR mung sithik. Prakara kuwi butuh wektu, lan ora bisa dirampungake ing siji utawa loro pandhu arah.
                      Kutipan: Ryazan87
                      Ya, lan dhasar saka Murmansk padha.
                      Uni Soviet ora teka ing panggonan kosong

                      Murmansk, utawa kaya sing kasebut sadurunge - Romanov-on-Murman digawe minangka pelabuhan kanggo nampa kargo militèr saka Entente, sing dibangun ing wektu sing cendhak. kutha padha dibangun -port saindhenging NSR .Dikson;
                      Dudinka;
                      Igarka;
                      Teluk Providence;
                      Tiksi;
                      Pevek. Iki ora mung kutha pelabuhan, nanging uga navigasi, meteorologi, stasiun ngawasi drift es, stasiun radio, mercusuar, lsp. Lan sing paling penting wong saka macem-macem profesi. Iki diarani nggawe NSR. Aku mbaleni maneh, butuh wektu lan dhuwit, lan sing paling penting yaiku pemahaman babagan pentinge NSR.
                3. +2
                  Juli 20 2021
                  Kutipan: Ryazan87
                  Masalah saka armada Rusia, pisanan kabeh, ana ing pelaut. Dheweke duwe kekuwatan sing cukup kanggo ngalahake Jepang. Nanging ing pungkasan - pengecut lan sawetara kelemahane para laksamana, kita ora ngerti carane maneuver, kita ora ngerti carane njupuk


                  Dear Nikita. Apa sampeyan mikir yen sawise Tsushima kabeh dadi luwih apik. Ora scan gedhe, iki minangka lembar pisanan kanggo ngevaluasi latihan artileri midshipmen sawise lulus ujian.
                4. 0
                  April 17 2023
                  Kaya mangkono iku. Iku uga worth kang lagi nyimak sing skuadron 2 teka teater kesel lan kesel (ora ana siji wis nindakake transisi kuwi sadurunge), morale, kanggo sijine iku mildly, ora munggah kanggo par. Ditambah medan sing ora pati ngerti. Lan surprise saka Yaps ing wangun shimoza saka kang kapal dadi gunung geni geni. Mikasa kabeh riddled karo hits kita lan paling henna ...
              3. + 12
                Juli 20 2021
                Kene, ing situs. asring ana artikel sing ora ana hubungane karo kasunyatan babagan rencana "Kulon insidious" kanggo nyekel NSR, mula ora ana sing bisa nulis paling ora telu utawa patang artikel babagan sejarah nyata wilayah lor. rute segara, kang pisanan liwati ing 1932 dening icebreaker ing siji pandhu arah steamer "Alexander Sibiryakov", kang rampung trip ing sails improvised tanpa baling-baling. Lan taun sabanjuré nyoba Chelyuskin rampung kasil. Lan banjur hamster bodho minus ing Pas turbopatriotism.
                Ing wiwitan abad kaping XNUMX, ora ana siji-sijine negara ing donya sing nduweni kemampuan teknis kanggo ngatasi NSR ing siji pandhu arah, ora kanggo sebutno piloting kapal perang.
                Elinga apa efforts Ice Kampanye 1918 dibutuhake mung saka Helsingfors kanggo Kronstadt.
                Mulane, kanthi hormat marang Mendeleev, sing nulis ing taun 1905: ""Yen paling ora sepersepuluh saka apa sing ilang ing Tsushima wis dileksanakake kanggo nggayuh Kutub, skuadron kita mesthine wis liwati menyang Vladivostok, ngliwati Segara Jerman (Utara). ), lan Tsushima ... ”, ahli kimia gedhe ora ngerti kerumitan acara iki.
                1. +2
                  Juli 20 2021
                  Nanging sawise kabeh, Sibiryakov ngliwati siji (!) Navigasi, lan dheweke dudu Yermak.
                  Ing sadawane dalan, aku kelingan siji kasus, yen ora kleru, ing taun 1940 kita mimpin kapal penjelajah tambahan Jerman Komet, amarga sawetara kahanan, kira-kira setengah saka rute ing rute Segara Lor, raider liwati kanthi mandiri. lan mlebu ing Samudra Pasifik. Iki minangka kapal dagang biasa sing ora diadaptasi kanggo navigasi ing kahanan es, lan kapten lan kru ora duwe pengalaman sing cocog, nanging dheweke lulus.
                  1. +6
                    Juli 20 2021
                    Ana akeh bahan babagan carane akeh gaweyan ing ngiringan Komet bebarengan NSR njupuk, sampeyan bisa familiarize dhewe karo. Limang icebreakers piyambak melu.
                    Kene sampeyan mung kudu njagong mudhun lan sinau pitakonan. Banjur kabeh bakal cetha.
                    1. +3
                      Juli 20 2021
                      Aku maca babagan crita iki nalika kita padha tetep meneng bab iku karo kuwat lan utama, Aku maca saka F. Ruge karo komentar "isin" saka Admiral V.A. Alafuzov.
                      1. +4
                        Juli 20 2021
                        Luwih Otto Mielke: Hilfskreuzer "Komet". Eine sibirische Eisfahrt im Zweiten Weltkrieg.
                        Lan lemming akeh banget, kaya jas wulu sing dibungkus.
                      2. 0
                        Juli 20 2021
                        Iki minangka planid, lemmings - ulcers, gastritis, indigestion, flatulence lan prolaps saka rectum. Kéwan-kéwan sing apes mung dadi ngamuk saka penyakit. ngguyu
                      3. 0
                        Juli 20 2021
                        Viktor Nikolaevich, kanca-kanca sugeng siang. Aku ora sengaja katon ing, lan kene sampeyan "adu" karo lemings
                2. +2
                  Juli 21 2021
                  Kutipan saka Undecim
                  Elinga apa efforts Ice Kampanye 1918 dibutuhake mung saka Helsingfors kanggo Kronstadt.

                  Sampeyan uga bisa ngelingi babagan EON - Ekspedisi Tujuan Khusus. Pira wektu lan gaweyan kanggo nyiapake kapal kanggo ngiringan, pasukan apa sing nyedhiyakake pangiring, lan ing kondisi apa kapal tekan pangkalan.
                  Malah anané icebreaker linear lengkap lan pengintaian udara ora njamin apa-apa.
          2. +7
            Juli 20 2021
            Quote: Kote Pane Kokhanka
            Contone, duwe armada pemecah es sing kuat, kita ora kudu ngliwati Jepang - kita bakal ngliwati Arktik.


            Rusia, luwih tepat, diplomasi Rusia kalah perang iki sanajan sadurunge wiwitan permusuhan. Mulane, armada pemecah es ora bakal mbantu Rusia.
          3. +1
            Juli 20 2021
            I welcome the namesake. "Duwe armada pemecah es sing kuat" Aku ora yakin, aku ora kasengsem ing topik iki. Iku misale jek sing ana 5 icebreakers ing Republik Ingushetia: Ermak, Taimyr, Vaigach, Krasin, Malygin (?), Nanging nalika padha dibangun.? Aja munggah menyang Vika
        2. + 17
          Juli 20 2021
          Kutipan saka Cowbra.
          mung krikil ing taman kanggo wong-wong Moron sing ora ngerti yen kita minangka kekuwatan tanah
          Sapa sing ngomong babagan apa, lan sapa sing "adus" ... Ing bukit-bukit Manchuria, sing ngalangi "daya tanah" kanggo ngalahake Jepang? Lan armada kita luwih unggul tinimbang Jepang. Malah Skuadron Pasifik XNUMX bisa ngatur yen Laksamana Makarov ora mati. Malah Skuadron Pasifik II, yen ora menang, mesthine ora mati dadi biasa-biasa wae. Titik ing kene dudu "tanah".

          Kesalahan langgeng ora ngalangi kapentingan lobi wong liya, ora nggatekake hukum geopolitik, sing paling penting, kelemahane lan mediocrity Nicholas II dhewe. Pungkasane, iki nyebabake Perang Rusia-Jepang sing ilang, revolusi 1905. Salajengipun, wortel silihan lan ditarik menyang Entente kanggo wong-wong sing nyetel lan bersenjata Jepang. Miturut cara, Jepang ing taun 1915 gabung karo koalisi anti-Jerman, supaya bisa ngomong, dadi "sekutu". Iku kabeh rampung karo abdication pengecut saka tahta, ing wayahe paling wigati, Revolusi Februari, karo ambruk saka kekaisaran.

          Lan matur nuwun marang Gusti Allah, ana Bolsheviks, yen Yeltsins pro-Kulon, Chubais lan Gaidars bakal katon ing negara kita ora ing 1991, ing pondasi saka papan lan superpower nuklir, nanging ing 1917, nalika Rusia kabeh utang, setengah. -literate lan rampung gumantung ing peralatan dhuwur-tech. Saiki Rusia ora bakal ana maneh, yen Kerensky tetep, ngalahake wong putih, lan sanajan karo tsar, Rusia ora bakal lunga menyang angkasa, ora bakal dadi negara adidaya kanthi ilmu lan kesehatan sing kuat, mung ora ana sing ngidini.

          Perlu dimangerteni yen ana perjuangan kanggo dominasi donya, lan Rusia sing kuwat saka Inggris Raya sing padha, kaya Amerika Serikat, ora dibutuhake, ing wangun apa wae. Sanalika dheweke lali yen Rusia sing kuwat, Uni Soviet, minangka balung ing tenggorokan kanggo master kapitalisme donya, dheweke kepengin dadi "kanca" karo "demokrat", dheweke entuk "Tsushima" global taun 1991.
          1. +1
            Juli 21 2021
            Kutipan saka Perse.
            Malah Skuadron Pasifik XNUMX bisa ngatur yen Laksamana Makarov ora mati.

            Pfff ... sawetara liyane metu ing gaya Makarov - lan ora bakal ana apa-apa saka skuadron. Ora mung dheweke mimpin EDB ing tambang ing lawang pungkasan, nanging sadurunge, ing "Petropavlovsk" karo kapal penjelajah, dheweke langsung menyang EDB Togo.
            1. +2
              Juli 21 2021
              Kutipan: Alexey R.A.
              Pfff ... sawetara liyane metu ing gaya Makarov - lan ora bakal ana apa-apa saka skuadron.
              Ya, Alexey, sadurunge mangkat kudu trawl, luwih-luwih amarga padha nglaporake babagan pemusnah Jepang sing katon sadurunge. Apa sampeyan kurban ing bali kanggo Makarov, digunakake dadi metu dadi wedge nang endi wae, utamané ngelingi uga Kuropatkin?
              Jepang uga kelangan kapal perang loro ing tambang, kanthi kesalahan sing padha, padha mlaku ing dalan sing padha kanggo ngembak, uga dosa yen ora nyelehake tambang ing "dalan". Paling padha males Petropavlovsk ing iki.
              1. +2
                Juli 21 2021
                Kutipan saka Perse.
                Apa sampeyan kurban ing bali kanggo Makarov, digunakake dadi metu dadi wedge nang endi wae, utamané ngelingi uga Kuropatkin?

                Makarov karo staf normal. eseman Kang bakal ngawula minangka damper kanggo energi irrepressible saka laksamana lan nerjemahake gagasan lan instruksi kang di buwang "ora ono" menyang plans normal lan pesenan.
                Kutipan saka Perse.
                Jepang uga kelangan kapal perang loro ing tambang, amarga kesalahan sing padha.

                Inggih, ya, minzags ing perang frolic notabene. Umumé, Amur dadi juara Absolute ing syarat-syarat tonase lan kelas kapal dicemplungke - ing kabeh sajarah Angkatan Laut. eseman
        3. 0
          Juli 21 2021
          Ora Federasi Rusia, lan RI. Ora perlu "wong Mongol nyerang Uni Soviet."
        4. -1
          7 Oktober 2021
          Kanggo menit - Federasi Rusia (Federasi Rusia), minangka adoh aku ngerti, ora malah ing project ing REV! ngguyu
      2. +4
        Juli 20 2021
        dipérang kekuwatan lan kabèh negara saka pamaréntahan otokratik (wiwit jaman Ivan the Terrible) dadi monarki konstitusional. lan nggawa daya kekaisaran kanggo kaputusan "iku perlu kanggo nuduhake ing ukuran grand" .. iku ora bab endhog Faberge. lan ora fault saka Livadia.
        wong cilik anyar nuduhake --- iku ora bisa kanggo mutusake masalah angel karo sederek -- "dibagi bêsik lan daya ing sih kita." lan potongan-potongan sing ditinggalake saka para leluhur ora tahan sawise 12 taun. lan luwih nyuwek negara menyang takdir.
        1. +3
          Juli 20 2021
          "dibagi kekuwatan lan kabeh negara." Iki, mbok menawa, yen pimpinan pusat ngurangi kontrol lan ana omongan babagan "kabebasan priyayi" saben katelu nganggep awake dhewe minangka jenius lan nganti dheweke ngeculake "nganti nol" dheweke bakal nguwuh babagan "kabebasan priyayi", lan ing jaman Ivan. The Terrible, negara terpusat iki mung njupuk wangun lan akeh padha psikologis ing kasunyatan saka "kerajaan tartamtu": boyars, pribumi saka Tver, ora lali sing Moscow "di-push" wong-wong mau, lan pribumi Livonia elinga agung saka Pamrentahan Lithuania.
          Psikologi "kepangeranan khusus" iku langgeng: L. I. Brezhnev gumantung marang wong-wong sing kerja ing Dnepropetrovsk lan Chisinau, Stalin uga duwe wong sing dikenal saka Kaukasus lan Tsaritsin: Ordzhonikidze, Budyonny, Voroshilov, Kirov, Beria.
          "Leningrad" tim V. V. Putin ..
          Aku krungu lelucon iki:
          Ana wong teka ing ... struktur, lan petugas personel takon
          - Apa sampeyan sinau ing sekolah sing padha karo V.V. utawa sampeyan kerja ing Leningrad?
          - Ora, nanging aku teka saka stasiun sepur Leningradsky
          - Sampeyan kudu ngomong langsung, lan sampeyan wis kadhaptar diploma Panjenengan
          1. -2
            Juli 20 2021
            Aku pengin sawetara spesifik.
            Sapa saka tim medis sampeyan sing nggawe teks iki? nglirik
            Utawa produk kolektif, kaya Raikin?
            1. -1
              Juli 20 2021
              Sugeng sonten "kritikus", aku duwe rong pitakonan: 1 miturut Ivan the Terrible, apa iki bisa dadi?
              2. Brezhnev gumantung marang wong-wong sing kerja ing Dnepropetrovsk lan Chisinau?
              Saiki kanggo pitakonan sampeyan: mbah putri ngandika saka wektu apa: Chernenko karo Brezhnev lan akeh liyane.
              Aku maca babagan "kepemimpinan khusus": Badigin, Karamzin, Platonov (penilaian tokoh sejarah) buku teks.
              + Ewing, Piaget.
              Sampeyan mutusake sapa sing luwih wibawa.
          2. -2
            Juli 21 2021
            ora Moscow ing St. lan saka Leningradsky kanggo wektu Moscow?
            - ing platform saka Leningrad VKZ ing MSK - pinten punika 2x2? - papat. - arep budal. Ditampa.
            serius: tingkat budaya St. Petersburg luwih dhuwur tinimbang akeh elit regional liyane (?? elit?)
            ora pilihan paling awon. anggere katon kaya iki.
            1. +2
              Juli 21 2021
              Aku ora seneng divisi iki dadi elit.
              Ing mratelakake panemume, iku perlu kanggo nerusake saka bisnis, ora kuwalitas teritorial
        2. -1
          Juli 20 2021
          "daya bareng lan kabeh negara" langgeng. Saben katelu nganggep awake dhewe jenius lan ngimpi "mrentah", nanging saiki menehi kula: "kabebasan priyayi"!
          Ing Ivan the Terrible, negara terpusat mung dibentuk. Imigran saka Lithuania ngimpi saka kaping: Olgerd lan Vitovt. Natives saka Tver, eling sing Moscow "di-push" wong.
          Kepinginan kanggo ngandelake "dheweke" saka kono. Dadi ing Uni Soviet, Brezhnev duwe "tim": Dnepropetrovsk-Moldova, Gorbachev - "Stavropol" lan saiki padha.
          Aku krungu anekdot ing topik.
          Ing departemen personel saka institusi Moscow.
          - Aku duwe diploma. Kuwi pengalaman.
          - Apa sampeyan sekolah ing sekolah sing padha karo Putin utawa sampeyan malah kerja ing Leningrad?
          - Ora. Nanging aku teka saka stasiun sepur Leningradsky.
          - Iki ngendi aku kudu miwiti!
          Ana ing endi wae, saiki lan bakal ana
          1. 0
            Juli 21 2021
            Lan gumantung marang sapa? Ing wong liyo?
    2. -8
      Juli 20 2021
      Kutipan saka Cowbra.
      Lan yen tinimbang troughs ingloriously klelep padha mbangun railway

      Transsib ana dibangun lan thanks kanggo wong Timur Jauh lan tetep ing Rusia.

      Kanggo Tsushima, iki mung siji lan adoh saka alasan utama kekalahan kasebut.

      Alesan utama yaiku wilayah kasebut minangka bagean saka Rusia mung 0-40 taun - ing jarak sawetara ewu km taiga, kali lan angin saka Rusia asli.
      1. +6
        Juli 20 2021
        Olgovich (Andrey)
        Alesan utama yaiku wilayah kasebut minangka bagean saka Rusia mung 0-40 taun - ing jarak sawetara ewu km taiga, kali lan angin saka Rusia asli.
        Ya, ya, ya, iku dudu reel, ana sing lungguh ing kokpit ...
        Lan kenapa wong Inggris ngrusak untu babagan Timur Jauh 50 taun sadurunge kedadeyan kasebut? Naglo-Saxon, ora kaya Yapam, minangka kekuwatan segara (ing wektu kasebut Number Van), nanging ora ana ing cedhak Arkhangelsk utawa ing Timur Jauh, ora bisa sukses ing Perang Krimea. Mungkin kabeh padha ing sing mimpin?
        1. -10
          Juli 20 2021
          Kutipan: Alex_1973
          Naglo-Saxon, ora kaya Yapams, minangka kekuwatan segara (ing wektu iku Number Van), nanging ora ana ing cedhak Arkhangelsk utawa ing Timur Jauh, dheweke ora bisa sukses ing Perang Krimea.

          RYAV lan... Petropvlovsk KV?! belay

          nalika sampeyan sinau mbedakake potong oyod sing misuwur saka driji, mula pitakonan bodho kasebut bakal ilang hi
          1. -4
            Juli 20 2021
            Olgovich (Andrey)
            RYAV lan... Petropvlovsk KV?!
            Apa sampeyan ngerti yen sampeyan kentut?
            1. +2
              Juli 21 2021
              Iki Olgovich, kabeh omahé kebak lambang karo Nicholas the Bloody.
              1. -1
                Juli 23 2021
                Jenderal Kuropatkin "legendaris", ing dalan menyang Port Arthur ing sadawane "dibangun dening Nicholas kanthi nomer 2" Trans-Siberia Railway, nglumpukake lambang nalika dheweke lelungan liwat kutha lan desa. Padha ngomong (padha ngomong) meh mobil wis diklumpukake. Banjur lair - "ayo nyimpen topi kita. Kita bakal mbuwang lambang ing Japs" hi
        2. +2
          Juli 21 2021
          Kutipan: Alex_1973
          Lan kenapa wong Inggris ngrusak untu babagan Timur Jauh 50 taun sadurunge kedadeyan kasebut?

          "Broken untu" saka Inggris - iku Petropavlovsk-Kamchatsky nilar dening Rusia lan numpes? Utawa kapal RIF sing ndhelik ing cangkeme Amur?
          1. 0
            Juli 25 2021
            Aku setuju, nanging kanthi adil, Petropavlovsk ditinggal sawise nyoba landing.
    3. +4
      Juli 20 2021
      Kutipan saka Cowbra.
      dibangun ril sepur

      Yagene padha ora mbangun?
      Menapa malih, ing jangkah cukup cepet, malah dening standar saiki. Lan sing ora bisa luwih cepet, malah sangang wanita ora bakal bisa nglairake anak siji ing sasi.
      Umumé, yen ora ana PTE, tentara Jepang ndharat ora ing Korea, nanging ing Primorye, lan kabeh sing sampeyan tulis:
      Kutipan saka Cowbra.
      ing udan mesin gun,

      njupuk Panggonan nang endi wae cedhak Irkutsk.
      1. -1
        Juli 23 2021
        Yagene padha ora mbangun?
        Apa sampeyan wis nggawe trek siji, kanthi longkangan gedhe ing bentuk Lake Baikal? Muga-muga sampeyan ora perlu nerangake prabédan antarane trek siji lan trek kaping pindho)) Apa sing bakal ditindakake?
        1. 0
          Juli 23 2021
          Lan apa yen dheweke ora miwiti mbangun armada, apa Baikal bakal keturon dhewe?
          Kutipan: Region-25.rus
          Apa sing bakal dadi throughput?

          Apa sampeyan ora ngerti?
          Ing wiwitan, 3 pasang sepur saben dina, sawise mobilisasi nalika pemberontakan Boxer, nganti 7 pasangan. Sajrone REV, nganti 16, nanging, ngomong, ing Jerman, dalan siji-trek sing padha ngliwati 20-30 pasangan sepur saben dina tanpa mobilisasi.
          Tegese, pitakonane dudu armada sing dibangun tinimbang Trassib, nanging ana kekacauan ing ril!
          1. -2
            Juli 23 2021
            Sampeyan mung ora ngandhani Olgovich (t-s-s-s-s)! Banjur kabeh sing ana gegayutane karo RI kabeh suci lan suci ngguyu Umumé, kaya sing dakeling-eling, dheweke ngliwati saperangan eselon ing dina iku. Lan apa karo armada, tentara, Trans-Siberia. Malah Petrus Agung (Agung ngandika) - "Negara sing duwe tentara duwe tangan siji. Negara sing duwe tentara lan angkatan laut duwe tangan loro "Aku ora kuwatir babagan literal kutipan kasebut, nanging maknane yaiku hi
    4. +4
      Juli 20 2021
      Roman Ivanov, ora ana dokumen sing bisa mbukak kabeh bebener. Nanging pitakonan sing paling penting karo REV tetep padha: Kepiye Kakaisaran Rusia sing gedhe banget bisa kalah ing PERANG TANAH? Wis ana CER, wis bisa nransfer divisi menyang Timur Jauh, dadi kok ora ditransfer?
      Perang, sanajan sawise Tsushima lan nyerahake Port Arthur, mung diwiwiti, nanging dumadakan mandheg, sapa sing bisa disalahake? Mung Sang Prabu piyambak, kang paring dhawuh kanggo mungkasi memungsuhan, lan kabeh "penelitian" sampeyan iki saka kang ala.
      1. +1
        Juli 21 2021
        Ana trek siji kanthi kapasitas 2 sepur saben dina. Iku wis ing Uni sing padha nyetel luwih serius.
    5. +3
      Juli 20 2021
      Kutipan saka Cowbra.
      Yen tinimbang palung sing klelep, dheweke nggawe rel sepur lan benteng darat, Jepang bisa ngalahake bathuk ing tembok beteng nganti mantra wortel.

      benteng apa? Port Arthur? Napa kita butuh Port Arthur ing skenario sing ora duwe armada? Apa sing kudu ditindakake? Oysters kanggo ngumpulake lan transportasi menyang St.
    6. +5
      Juli 21 2021
      Kutipan saka Cowbra.
      Lan yen tinimbang troughs ingloriously klelep padha mbangun railway lan benteng tanah

      Dadi dalan digawe. Lan ora mung Trans-Siberia (padha karo Pan-Amérika, nanging luwih rumit ing geografi, iklim lan lanskap) ing 8 (!!!) taun. Nanging CER minangka jaringan dalan kabeh ing Manchuria. Masalah mung lan wektu tundha yaiku pambangunan Railway Circum-Baikal, ing ngendi balconies kudu dipotong ing gunung-gunung pesisir. Nanging ing taun 1905 padha mbangun Circum-Baikal!
      Sapa sing mbangun luwih cepet ing donya?
      Benteng pesisir?
      Apa ana cukup wektu kanggo iku?
      Lan artileri kanggo benteng iki?
      Kabeh kudu siap ing taun 1905, nanging apa Jepang ndharat ing Port Arthur lan Vladivostok?
      Utawa sampeyan ngusulake mbangun benteng pesisir ing sadawane pesisir saka Semenanjung Kwantung nganti Vladivostok?
      Jepang ndharat ing Korea lan liwat menyang Manchuria lan Kwantung.
      Nanging kanggo nyegah kabeh kabebasan saka wong-wong mau, ing téater operasi dibutuhake Armada Pasifik Republik Ingushetia lengkap. Kanthi jumlah kapal kelas utama sing cukup.
      Materi ing artikel iki sepisan maneh, ing tangan liyane, nuduhake yen kabeh ancang-ancang kanggo perang lan kabeh perang nganti kekalahan isin ana ing panuntun dhumateng ketat mungsuh ing pimpinan ndhuwur Republik Ingushetia.
      KABEH! Miwiti saka planning construction saka Armada, pilihan saka jinis lan katon saka kapal, jangkah saka construction iki, sengaja telat ing pendanaan, penolakan categorical tambahan. pesen kapal ing galangan kapal asing, nalika dadi cetha yen kita ora bisa ngatasi dhewe.
      Punika Grand Dukes, lan utamané Count Witte.
      Nanging dheweke ora bisa mbangun sepur luwih cepet. Lan supaya padha dibangun ing wektu rekaman, tuntas mokal ... Miturut cara, thanks kanggo keterlibatan buruh Cina ing jumlah gedhe.
      Nanging kasunyatan sing fairways Port Arthur ora deepen, supaya bisa cepet lan preduli saka ebb, mbatalake armada ing sembarang wektu needed ... a omission ageng.
      Apa ora duwe dana cukup?
      Kalebu teknis?
      Kanggo ing wektu sing banget - dina sadurunge, dibangun (lan kutha Dalniy) pelabuhan dagang modern lan kutha Dalniy, kang Jepang, sawise dijupuk, digawe beteng nalika dikepung Arthur.
      Kutipan saka Cowbra.
      Jepang bisa ngalahake bathuk ing tembok beteng ing udan mesin-gun nganti mantra Morkovkin.

      Ing Arthur mung ana rong divisi + pelaut, lan siji divisi saka cadangan mobilisasi.
      Senapan mesin? Ing ngisor padusan peluru?
      Lan Yaps duwe mortir pengepungan kaliber gedhe. Lan yen kapal penjelajah Vladivostok ora nyemplungake transportasi kanthi mortir sing padha, mula Port Arthur bakal dadi daging cincang getih kanthi kerikil luwih awal tinimbang kedadeyan nyata. Mortir 11 inci sing banjur nyerang Port Arthur wis dikirim saka Italia nalika perang.
      Lan kita bisa nransfer tentara darat ing sadawane Trans-Siberia mung wiwit taun 1905, supaya ing perang darat kita kudu perang ing minoritas sing akeh. Lan sampeyan lali babagan SHELL HUNGER tentara kita ing Manchuria ...
      Dadi keputusan sing tepat mung MBANGUN ARMADA ing wektu. Ngerti tenggat wektu kanggo ngrampungake pambangunan armada Jepang ing galangan kapal asing, kita kudu konsentrasi pasukan unggul ing Armada Pasifik ora luwih saka nalika Yap dadi siap kanggo armada. Lan ana kesempatan kuwi. Cukup mung pesen kapal sing ilang ing galangan kapal asing.
      Crump ing AS ora bisa nggawe kita siji kapal perang (kapal perang paling apik ing perang kasebut) lan siji kapal penjelajah, nanging paling ora EMPAT kapal gedhe. Miturut deadline ora luwih saka awal utawa tengah taun 1903. Lan bisa uga 4 kapal perang.
      Jerman siap mbangun kapal penjelajah kanggo kita ing galangan kapal. Dheweke nggawe kapal penjelajah kanggo kita - siji saben galangan kapal. Lan dheweke bisa mbangun 2 - 3 kapal penjelajah waja ing saben loro galangan kapal, lan perusahaan Shihau bisa lan pengin mbangun 4 kapal penjelajah kelas Novik.
      Sapa sing ngganggu kesempatan kasebut kanthi tantrums?
      Witte!
      "Dhukungan pabrikan kita" minangka slogané.
      Lan ing kabeh cara bisa kalem mudhun Financing kanggo pabrikan, disrupting jangkah karya.
      Prancis ora bisa mbangun luwih saka 2 kapal nalika iku, kabeh saham sibuk karo pesenan.
      Nanging Italia bisa lan VERY wanted kanggo ngedol kita loro cruiser Argentina. Wong-wong sing banjur dadi "Nishin" lan Kasuga "ing armada Jepang. Nanging wong-wong Italia pengin ngedol menyang AS! Dheweke pancene pengin, lan malah menehi set lengkap cangkang kanggo wong-wong mau (siji lan setengah) saliyane! Lan padha malah siap kanggo ngedol saperangan liyane saka cruisers padha saka komposisi saka armada kita, yen kita perlu.
      Lan wong Italia menehi kapal perang anyar. Nanging, iku rada aneh - gun utama kang kasusun saka loro 320 mm. bedhil ing turret gandhewo lan loro 280 mm. bedhil ing buritan. Nanging ing tangan liyane, ana siji-lan-a-setengah pesawat saka BC, lan marang metu kacepetan 18 knots manteb ing ati. Dadi siji Italia siap ngedol kita kanthi lengkap lan amunisi: siji kapal perang lan nganti 4 kapal penjelajah waja.
      Lan uga bisa tuku kapal perang loro saka Chili, sing lagi rampung ing galangan kapal Inggris. Saupami prajanjian wau sampun katindakakên ing wêkdalipun, saha pambayaran / wangsulan sampun lumampah, Inggris botên sagêd nglawan punapa-punapa.
      Ingkang kula aturakên punika sampun dados skuadron kapal pêrang ingkang lengkap.
      + kapal konstruksi kita dhewe, sing uga ora dipilih kanthi optimal miturut jinis.
      Mung wae, tsar ora bisa ngidini serangan marang Jepang ing pikirane ... Lha, apa sing bisa dijupuk saka sing cacat ... dheweke ora ngurusi urusan negara ... lair dadi ahli waris”... nekad lan ulet... lali kabeh.. .
      Iki ngendi kabeh ambruk.
      Ilang karo kawirangan ... ngluwihi kawirangan, REV, revolusi, teror rampant lan uprisings petani, panyiapan saka Duma lan Konstitusi ... utang monstrous lan dictates bank Inggris lan Prancis (Rothschilds lan KOs sing Witte sederek dening mbah), gabung karo Entente - nglawan Jerman, sing mung siji-sijine sing ndhukung kita ing perang kasebut, ngirim transportasi batubara, nyedhiyakake logistik lan kanthi tulus simpati karo kita lan "surak-surak" kanggo kita ... Lagu "Varangian" ditulis dening wong Jerman. pejabat, omong-omong, lan kita seneng banget ing terjemahan ...
      Raja pinter?
      Utawa sing ora bisa dijenengi ing situs iki?
      ISIN universal RI sawise perang kalah menyang negara tingkat katelu ...
      Nistha saka Eropah.
      Utang gedhe sing diwenehake Perdana Menteri Witte marang RI 11 milyar rubel emas!
      mlebu WWII!!!
      KENAPA!!!?
      Yen wong Serb banget getun lan masyarakat kuwatir, ngidini koleksi sumbangan lan ngirim sukarelawan.
      WWI - gilingan daging 1914 - 1915 , perang posisional saka attrition ... Duma, ing pimpinan Inggris, nggulingaké tsar cedhak ... ambruk lan bosok, separatisme ... Bolshevik counter-kudeta ... Perang Sipil, Intervensi, karusakan, paceklik, mlarat ... lan kawentar sawise kamenangan "Line Stalin" utawa "Rencana Stalin".
      Kabeh pepeteng iki ora bisa kedadeyan yen raja ora lunga. babagan. volume lan RI bakal mbangun Armada ing wektu.
      Jepang mung ora wani perang.
      Lan bakal dadi donya sing beda banget.
      Tanpa kekalahan kita.
      1. 0
        Juli 21 2021
        Ngerti. Krugosib - apa?! Ibumu!... Dudu duwekmu, kowe rame-rame neng endi?
        1. +2
          Juli 21 2021
          Overheated dening srengenge?
          Nganti tengah taun 1905, TEKNIS mokal kanggo ngatur lalu lintas lengkap ing Trans-Siberia Railway. Terowongan lan loteng ing gunung ora bisa dipotong luwih cepet. Dadi kabeh rekor dirusak.
          Siji-sijine sing perlu lan bisa ditindakake sajrone persiapan yaiku mbangun armada ON TIME. Banjur dheweke isih kalah luwih akeh babagan transisi skuadron lan logistik kaping 2 (lan 3).
          Kajaba iku, luwih murah kanggo nggawe kapal ing luar negeri.
          "Retvizan", contone, biaya treasury Russian mung 8 yuta rubles salaka. Ing galangan kapal, kita mbangun kapal sing padha (Borodino) kanthi rega 15 yuta rubel.
          1. 0
            Juli 21 2021
            Panas banget. Kanthi ferry - iku normal kanggo uncalan, utawa sampeyan mikir? Lan ora ana krkugosib - kaya ngono
            CARA TRANSFER? Apa ana ril sepur? Iku ing kertas!
            1. 0
              Juli 21 2021
              Lingkaran - watara Baikal
      2. 0
        Juli 21 2021
        Lan nulis kanggo iku. Lan aku bakal ngomong, yen ora suwe, ora bakal pas karo siji postingan. Mikir aku ora bakal ngomong? Salah...
      3. 0
        Juli 22 2021
        Bisa luwih gampang - ora ngirim skuadron Chukhnin menyang Baltik ing taun 1901 nganti tekan kapal anyar. Iki minangka 2 kapal perang lan 3 kapal penjelajah. Mesthine, kapal kasebut ora anyar, nanging yen ana beteng laut ing jarak mlaku, mesthine bisa ngomong.
        Apa wae luwih apik tinimbang minangka bagéan saka 2TOE
        1. +1
          Juli 22 2021
          Sing dakeling-eling, Navarin lan Sisoy lunga menyang Baltik kanggo ndandani lan modernisasi. Mesthine, dheweke ora bakal berlebihan ing Arthur, bisa digunakake kanggo ndhukung pasukan darat, kabutuhan konvoi lan nglindhungi wilayah banyu. Nanging ing perang skuadron, padha ora ana gunane - artileri lawas karo bubuk ireng.
          Iku luwih gampang kanggo mung tuku cruisers saka Italia ing 1903 ... lan karo armadillo kanggo boot, lan ngirim menyang Arthur. Mung tuku lan ngirim. Lan perang ora mungkin.
          Lan ing mangsa panas 1904, pasukan Borodino teka saka Oslyabey, Oleg karo Aurora - lan iku, dominasi total Angkatan Laut Rusia wis dijamin.
          Ing taun 1903, Jepang ora wani miwiti perang, sanajan panjaluk tambah Inggris lan Amerika Serikat, lan nyatane mung ana 3 kapal penjelajah Poltava, 2 Pobeda lan Vladivostok ing Armada Pasifik. Wong Jepang percaya menawa kru kapal anyar kudu nguwasani kapal-kapal kasebut lan lelayaran minangka bagéan saka detasemen. Lan padha mutusaké mung sawise bank-bank Amérika menehi silihan kanggo perang, lan Inggris nyumbang kanggo tuku cruisers Italia.
          Yen ing taun 1903 RI tuku loro kapal penjelajah iki ... lan, saliyane, armadillo (lan jarak perang banjur dirasakake banget), lan minangka bagéan saka detasemen sing macet ing Terusan Suez ing musim gugur taun 1903, dheweke pindhah. marang Arthur (lan detasemen uga kalebu "Oslyabya"), banjur Jepang ora bakal wani perang. Lan wis mutusake, kita kudu ngatasi pasukan sing unggul. Operasi pendaratan ing Korea mesthi ora mungkin, utawa bakal digagalake dening pasukan Armada Pasifik Republik Ingushetia. Duwe 3 kapal perang sing digawe manca kanthi 18 knot, 3 Pobeda kanthi 18,5 knot, 3 Poltava, 2 kapal penjelajah Italia, 3 kapal penjelajah lapis baja domestik (Rossiya, Rurik, Gromoboy) lan nganggo waja kanthi apik, nanging "Bayan" sing ora cukup bersenjata ... Armada mesthi duwe 14 kapal lapis baja, nglawan 12 Jepang, kanthi kauntungan ing kaliber utama (telung "Kamenangan" kanthi 10 "GK). Pasukan iki cukup kanggo ngrebut inisiatif ing segara lan nyegah pendaratan ing Korea.
          Lan ing pungkasan mangsa panas 1904, papat Borodino liyane bakal teka saka Baltik.
          Lan Republik Ingushetia wis cukup dana kanggo tuku pas wektune kapal siap-digawe lan dilengkapi lan dilengkapi.
          Nanging Witte sing nindakake kabeh kanggo nyegah iki - dheweke nyimpen kapal-kapal kita ing Suez kanthi telegram ing wayah wengi perang (mung mujijat yen para pelaut kita pungkasane ngidoni telegram kasebut lan Retvizan lan Tsesarevich secara harfiah ing wayahe pungkasan. teka ing Arthur), ora menehi dhuwit kanggo tuku urgent kapal rampung ing luar negeri, sadurunge iku thwarted plans lan kesempatan kanggo supaya luwih kapal ing Jerman lan Amerika Serikat, ajeg telat Financing kapal (utamané armadillos) ing galangan kapal Rusia .. Sawise kabeh, kanthi pendanaan ritmis miturut paling ora bagean saka warga Borodino bisa mlebu ing Armada Pasifik nganti pungkasan taun 1903.
          RI sengaja nyebabake kekalahan ing REV, revolusi lan pati. Iki minangka kelanjutan saka "Game Agung" lan Jepang mung minangka alat.
    7. +1
      Juli 21 2021
      pancen bener, ... iku dhuwit sing ora ana gunane diiseni dadi pamer-pameran arupa armada gedhe-tonnage sing bakal migunani ing daratan .... uv. Romawi Ivanov nempatno versi palsu tendentious babagan pengaruh saka Admiral Jendral., ... ing umum, kang nyalahake kabeh ing raja ... lan nyoba kanggo wisuh mati Natal, pengecut lan pengkhianat. Kangge, alasan kanggo asor ing RJ dikenal. 1) ngiyanati langsung, Witte menehi dhuwit kanggo armada Jepang, teroris banally nyebul Petropavlovsk EDB karo Admiral Makarov, ... Saliyane Kondratenko lan Makarov, ora ana komandhan militèr prayoga, padha mung nyerah Port Arthur. treacherously, uga, pesawat ing awal perang karo kapal Rozhesvensky, carane iku ??? ........ 2) Kawicaksanan nggawe kapal sing salah, ngompa dhuwit, kapal perang ageng universal kanthi tugas sing ora bisa dimangerteni babagan pertahanan kabeh, lan kapal penjelajah meh ora nganggo senjata, nanging uga gedhe, kaya nyekel bajak laut? Kangge, idea swara Makarov babagan Esmeralda siji-menara massive (3000-4000 ton gunboat), lan pangrusak, bisa menang perang, lan dening cara, sing persis apa armada Jepang kaya, nganti Esmeralda dhewe ing. . Ing urat kasebut, wektu tundha ing Madagaskar ora mengaruhi asil perang kanthi cara apa wae; dheweke ora nyiapake perang sajrone rong wulan. Nanging yen armada kapérang saka 30 Esmeralds, banjur padha hack Japs kanggo shreds. 60 bedhil 3) ngiyanati langsung lan kabodhoan Rozhdestvensky, sing tindak menyang perang ing kolom wake marching, ninggalake Jepang kanggo njupuk kapal Russian siji ing wektu .... iku perlu kanggo pindhah ing baris, iki dhasar saka pertempuran laut lan darat. nyeleh kapal perang siji-turret ing tengah baris, lan liyane kanggo nutupi Jepang saka flanks kanggo nggunakake loro menara, lan ngarahake cruisers marang pangrusak. 4) kurang latihan gunners, = iki kabeh alasan kanggo kalah
  2. +5
    Juli 20 2021
    alesan utama kanggo asor punika mundhut cepet saka kontrol. Loro komandan detasemen (lan Zinovy ​​​​digabungake, nyatane, komandan Armored First lan Pasukan Utama) padha kalah ing setengah jam.

    Iki soko anyar.
    Pranyata yen Rozhdestvensky ora tatu, asil saka perang Tsushima bakal beda?
    1. +2
      Juli 20 2021
      Quote: Kanca
      alesan utama kanggo asor punika mundhut cepet saka kontrol. Loro komandan detasemen (lan Zinovy ​​​​digabungake, nyatane, komandan Armored First lan Pasukan Utama) padha kalah ing setengah jam.

      Iki soko anyar.
      Pranyata yen Rozhdestvensky ora tatu, asil saka perang Tsushima bakal beda?

      Ya, dudu merek anyar, nanging sing paling tuwa "kanggo whitewash ireng kanthi nglukis putih nganggo jelaga"!
  3. +4
    Juli 20 2021
    Enquist nglawan perang dhewe, sing sejatine merdika. Yen dheweke ana ing Nicholas, paling ora rong kapal perang skuadron lan loro BBO bakal lunga menyang Shanghai.

    Enjing-enjing wau badhe katingal dening prau patroli, kawartosakên wontên ing pundi ingkang prayoginipun, tuwin tiyang Jêpan sampun wêkdal anggènipun nyusul saha ngalang-alangi margi.
    Miturut cara, Jepang ora ragu-ragu kanggo ngancam "Varyag" karo "Korea" perang ing roadstead netral, utawa kanggo nyekel "Resolute" wis disarmed ing Chifu.
    Apa sing bisa nyegah Togo supaya ora ngetutake jejak Uriu, lan yen Enquist bisa tekan Shanghai sadurunge Jepang, teka lan menehi ultimatum - sampeyan menyang segara mbukak, utawa aku bakal menehi sampeyan perang ing pelabuhan. ?
  4. +6
    Juli 20 2021
    Kaya biasane, saiki yen mbah putri, ing kahanan tartamtu, ngalami owah-owahan ing awak, lan ana kesempatan kanggo iki, sing dikonfirmasi dening dokumen, dheweke bakal dadi mbah, nanging ora, ayo dipikirake. ora 20 mg, nanging 40 mg, owah-owahan bakal diwiwiti ing dheweke, nanging dheweke ora dadi mbah kakung lan sikil padha Cut mati, ana gangrene. eseman
  5. +4
    Juli 20 2021
    Dheweke mesthi bakal ngomong babagan perang kasebut ing salawas-lawase, lan matur nuwun marang Gusti Allah ora ngomong babagan iki luwih asring, nanging nyebarake dokumen, mula aku nemokake macem-macem dokumen ing LiveJournal, sing menarik - tanpa komentar.

    Pitakonan logis muncul - yen penulis kasengsem ing "perang kasebut", apa sing ngalangi dheweke ora bisa ngubungi Arsip Angkatan Laut Rusia, lan ora ngenteni wong kanggo "nyelehake" soko?
    1. -1
      Juli 20 2021
      Vic. Nick, penulis cukup puas karo potongan dokumen sing dikirim, nanging nggarap arsip .... Ngguyu, kesel, nanging ora duwe WAKTU.
  6. +8
    Juli 20 2021
    Inggih lan ngendi "array of documents"??? Aku uga kasengsem ing "perang kasebut" kaya akeh liyane, lan apa sing ana ing materi kasebut? (Iku angel menehi jeneng artikel). Sawetara "kuotasi", wiwit meh setengah tembung lan uga pungkasan, dijupuk metu saka konteks, nanging ketoke cocok kanggo gagasan penulis lan banjur kesimpulan ing skala kosmik
  7. +2
    Juli 20 2021
    Maneh lantai sing lunyu lan sepatu sing sempit ngalangi para penari.
  8. +4
    Juli 20 2021
    "Birilev lan Alekseev padha nglawan, sing mbayangno ing urusan donya," nyatane, Laksamana Dubasov uga mangertos babagan maritim. Dheweke wis pendidikan sing luwih dhuwur, peserta ing perang Rusia-Turki, perwira wani.
    Laksamana Alekseev ora duwe pengalaman tempur, salah sawijining panyebab utama REV. Perwira biasa, putra ora sah saka Alexander 2.
    Adipati Agung Alexei Alexandrovich minangka nonentity lan duwe pangerten biasa-biasa wae babagan urusan maritim.
    VC. Alexander Mikhailovich wis pendidikan maritim. Ing pimpinane, program dikembangake kanggo introduksi armada ing Samudra Pasifik. Dielingake babagan RYAV.
    Dadi statement sing Birilev lan Alekseev mangertos urusan maritim, nanging VK lan Dubasov ora ngerti bisa debatable.
    Z. M. Rozhdestvensky dudu wong bodho, nanging wong sing aneh. Lan apes: Alekseev, Laksamana Jenderal Alexei Alexandrovich, Alexander Mikhailovich, Novikov-Priboy ALL nggawe dheweke dadi kambing hitam
    1. +3
      Juli 20 2021
      Ngapunten sanget...
      Kutipan saka vladcub
      Ing pimpinane, program introduksi armada

      Apa?
      1. +2
        Juli 20 2021
        Nyuwun pangapunten:: "Ochepatka" wrote: "pemukiman", lan editor otomatis mbenerake kaya sing dikarepake.
        1. +2
          Juli 20 2021
          Banjur cetha nglirik
  9. +2
    Juli 20 2021
    "Yen dheweke ana ing Nikolai, penulis, apa sampeyan mikir yen menara conning saka kapal kasusun saka kompartemen kapisah? Nihan kenek menara conning lan tatu Rozhdestvensky, nanging yen Enquist wis ana? Where is njamin sing Enquist ana. ora tatu?
    Dakanggep panganggepe penulis iki mamang banget
    1. +3
      Juli 20 2021
      Kutipan saka vladcub
      yen dheweke nemokake dhewe ing "Nikolai", penulis, apa sampeyan mikir yen menara conning saka kapal kasusun saka kompartemen kapisah? Nihan kenek menara conning lan tatu Rozhdestvensky, apa yen Enquist wis ana?

      Nanging, ZPR tatu ing wheelhouse saka Suvorov.
      1. 0
        Juli 20 2021
        Aku apologize, Aku kelalen kapal penggedhe, nanging siji ara: Enkvist bisa wis mejet dening Nihan ing Suvorov, sawise kabeh, wheelhouse ora duwe kompartemen terisolasi. Lan yen kapal penggedhe ambruk, banjur apa: ngambang ing bathyscaphe? Penulis nyaut tanpa mikir
        1. +4
          Juli 20 2021
          Aku ngerti, penulis tegese yen Enquist wis mrentah detasemen kaping 3, dheweke mesthi duwe akal kanggo nyebarake sisa-sisa skuadron lan nyoba nylametake.
          1. 0
            Juli 20 2021
            Aku ora mikir iku kamungkinan
          2. PPD
            0
            Juli 20 2021
            Mung yen Dobrotvorsky cedhak.
            Aku bakal mundur lan mlaku kanthi cepet ...
            Wong-wong sing ora nduwé rejeki.
  10. + 10
    Juli 20 2021
    lol penulis lan akeh commenters kene cetha ora nggatekake apa kedaden "salah" karo Rusia ing kabeh perang gedhe ing abad ka-19... 1812, Perang Krimea, Rusia-Turki 1877-78 - kabeh sing ana "salah" ... Lan Rusia-Jepang 1904-05 lan banjur Perang Donya I mung. tutugan seri iki...
    PS: Aku setuju karo penulis ing alesan utama kanggo asor - mundhut saka kontrol. Miturut cara, iku "gaya perusahaan" saka Tentara Rusia ing perang ing abad kaping 18, nanging banjur, amarga underdevelopment sarana karusakan, iku isih bisa kanggo ijol kanggo iki karo wani prajurit lan perwira. (padha ora duwe kemampuan kanggo ngatur, nanging padha wani :)). Malah perang taun 1812 uga diseret. Nanging banjur babak anyar pembangunan armaments ngiring, lan kabeh, minangka Cut mati ... Apa khas, proses iki (nalika "salah") terus ing kaping Soviet (cukup kanggo ngelingi awal Perang Patriotik Agung. utawa Finlandia, utawa Afghanistan ...). Manajemen lemah lan mundhut cepet tansah ana. Uga ing jaman modern - Chechnya, Georgia - pimpinan pasukan ngadeg ing tingkat sengsara! Isih ora dingerteni apa sing bakal kedadeyan yen Ukrainia miwiti perang ing Crimea ing 2014 ...
    1. +4
      Juli 20 2021
      Quote: nespech
      Isih ora dingerteni apa sing bakal kedadeyan yen Ukrainia miwiti perang ing Crimea ing 2014 ...

      Eko kowe... lol
    2. +4
      Juli 20 2021
      Panglima sing ora kuwat - 60% kalah. Kuropatkin minangka komandan ora lengkap
      Perang Crimean: Kepemimpinan biasa-biasa wae lan ril sepur lengkap menyang Crimea. Nicholas 1 duwe pangerten: Rusia butuh ril sepur, nanging dibangun alon-alon
      Perang Rusia-Turki 1877. Panglima V.K. Nikolai Nikolaevich minangka ahli strategi ... Aku kepengin weruh kepiye para sejarawan militer Bulgaria netepake kemampuan komando Rusia? Ana uga akeh disorganisasi.
      1. +6
        Juli 20 2021
        Perang Crimean: Kepemimpinan biasa-biasa wae lan ril sepur lengkap menyang Crimea. Nicholas 1 duwe pangerten: Rusia butuh ril sepur, nanging dibangun alon-alon

        Aja lali titik penting liyane - efforts utama kanggo nggawe infrastruktur militèr kuat padha ngarahke ing wates kulon, utamané Polandia. Bèntèng-bètèng lan dalan-dalan sing kuat dibangun ing kono, saklompok pasukan Rusia sing kuat ngadeg ing saindhenging Perang Krimea. Ora ana sing pengin mbaleni 1812. Pusat kaloro saka aplikasi efforts punika tutup St.
        Minangka kanggo lack of railway kanggo Crimea, ora ana sing ngrancang perang tanah ing Crimea: armada kudu nindakake sawijining tugas: yen Lazarev wis urip maneh, banjur allies mung ora bakal bisa kanggo nampa. Nanging, sayangé, kajaba Nakhimov sing gupuh, sing cepet-cepet nglelebke kapal tanpa njabut bedhil saka wong-wong mau nganti pungkasan, ora ana sing ditemokake. Nanging, sampeyan ndeleng, dheweke ngatur pertahanan darat! Mesthine, iki pancen sing dikarepake saka laksamana, sayang banget dheweke durung mimpin pasukan kavaleri.
        Bener, krisis pasokan Sevastopol diwiwiti kanthi terobosan Sekutu menyang Segara Azov. Duwe cukup dana kanggo mbela selat sing sempit, apa sing ditindakake armada Rusia? Bener - banjir. Rabies!
        Nglelebke kabeh armada, numpes 90% personel ing perang darat lan, minangka asil, nyerahake pangkalan angkatan laut utama ing wilayah kasebut. Tanpa nindakake apa-apa ing teater maritim sawise katon saka allies. Inggih, dudu pelaut.
        1. +1
          Juli 20 2021
          "klompok kuat pasukan Rusia ngadeg dening" kanggo dangu: "para jenderal nyiapake perang pungkasan" supaya ing kasus iki.
        2. 0
          Juli 21 2021
          Kutipan: Ryazan87
          Aja lali titik penting liyane - efforts utama kanggo nggawe infrastruktur militèr kuat padha ngarahke ing wates kulon, utamané Polandia. Bèntèng-bètèng lan dalan-dalan sing kuat dibangun ing kono, saklompok pasukan Rusia sing kuat ngadeg ing saindhenging Perang Krimea.

          Ora mesthi kanthi cara kasebut. Malah miturut rencana, penguatan tapel wates kulon diterusake kanthi tujuan kanggo nguatake Timur Jauh. Lan nalika nerangake dhuwit, kabeh rencana kasebut dilalekake lan ditinggal.
          Ing Rusia, karya benteng gedhe-gedhe direncanakake kanthi janjian ing taun 1898 Jendral Kuropatkin minangka Menteri Perang. Nanging, Kuropatkin ora bisa nglirwakake kahanan sing berkembang sawise perang Sino-Jepang taun 1894-1895. ing Timur Jauh, ing ngendi dheweke kudu mikir kanthi serius babagan nguatake hukum militer, sing kalebu ing rencana langkah-langkah kanggo limang taun sabanjure 1899-1903. Antarane liyane, rencana iki kalebu pambangunan benteng anyar ing Port Arthur, penguatan benteng Vladivostok lan Nikolaevsk-on-Amur sing wis ana.
          Ing tapel wates kulon, ing wektu limang taun sing dituduhake, iki dimaksudake kanggo nggawe posisi jembatan ing Rozhan, Lomzha, Topilets lan Zheltka ing sadawane kali. Narew, banjur kudu nguatake Kovel lan Vlodava lan nguatake jembatan Vistula-Narevsky ing sisih wétan kanthi mbangun benteng anyar ing Beniaminov, Neporenta, Aleksandrov, Rembolytsizna lan Shamotsin, uga Benteng Dembe cedhak Zegrzh. Umumé, miturut Kuropatkin piyambak, mantan téater majeng iki dimaksudaké kanggo nggawe wilayah benteng ageng ora bisa diakses dening invasi Jerman, kang ngarep kulon bakal mbentuk bèntèng: Novogeorgievsk, Warsaw lan Ivangorod - ing sadawane kali. Vistula, ngarep kidul: Ivangorod, r. Veprzh, Kotsk-Vlodava tlaga-marshy area lan pungkasanipun ngarep lor ing sadawane kali. Narew karo bèntèng - Novogeorgievsk, Zegrzh, Pultusk, Rozhany, Ostrolenka, Lomzha lan umum reduit-bèntèng Brest-Litovsk.
          Nanging, amarga potongan kredit sing signifikan, rencana gedhe iki ora ditindakake.
          Yakovlev
          Akibaté, tinimbang bèntèng anyar sing lengkap, tapel wates kulon nampa benteng "semi-permanen" lan "ekonomi" (malah ora ana ing endi-endi), lan Port Arthur - garis pertahanan benteng "ekonomi" sing dipindhah dadi cedhak. kutha (padha disimpen ing dawa pertahanan), sing sak pengepungan pinggiran ing zona geni bedhil.
          1. 0
            Juli 21 2021
            Svyatoslav lan aku ngedika bab kahanan sadurunge Perang Crimean, please mbayar manungsa waé.
    3. 0
      Juli 21 2021
      Ing manajemen sing ora apik, sawise titik balik operasi Stalingrad, SA ora bisa dicurigai. Perang wis rampung seleksi alam. Malah Zhora tukang daging wiwit nyopir prajurit menyang bedhil mesin kurang asring.
      1. +1
        Juli 21 2021
        "Malah Zhora tukang daging wiwit nyopir prajurit menyang bedhil mesin luwih jarang." ///
        ---
        Amarga rasa seneng banget kanggo negara, dheweke dibuwang saka Staf Umum ing pungkasan taun 1942.
        Lan padha dilarang rawuh ing patemon. Dheweke entuk kabeh wong kanthi kasar
        lan incompetence blatant.
        1. 0
          Juli 22 2021
          Ing sisih liya, ing pasukan dheweke ngukir saka jantung. Aku ora ngerti Stalin kenapa aku dipercaya dheweke. Sawise kabeh, dheweke dadi wong sing cerdas lan cerdas. Ing prakara liyane, dheweke uga nandhang Nikita amarga sawetara alasan.
  11. +8
    Juli 20 2021
    Artikel kasebut dadi banget ... aneh.
    Nanging pungkasane kedadeyan kasebut, lan amarga limang kapal sing ora ana gunane, skuadron kasebut ditundha rong wulan.

    Ternyata "ora loro, ora siji lan setengah."
    Pilihan sing paling apik yaiku mangkat kanthi cepet lan liwat Suez. Banjur ana kemungkinan kanggo nyekel Timur Jauh sadurunge eksekusi kapal 1TOE. Apa padha ditarik lan lunga adoh nalika PA wis ing verge ora cetha.
    Iku kuwat mengko yen Nebogatov bakal ngumumake yen dheweke ora ngerti apa-apa lan ora nggawa apa-apa marang dheweke, ternyata dheweke ngerti, dheweke nggawa dheweke, lan malah nggawe pesenan kanggo miwiti perang.

    Rencana perang dudu rencana perang. Ora rencana perang ing kabeh!
    Sawise kabeh, Enquist sengaja mundur menyang Shanghai, ngerti yen skuadron, yen kalah, bakal teka ing kono lan saham lan bengkel ngambang wis nunggu ing kono.

    Kaping pisanan, Enquist mundur menyang Manila.
    Kapindho, kenapa dheweke sewenang-wenang pisah saka skuadron lan mundur saka perang? Iki diarani tembung "ditinggalake".
    Lan kayane aku kaget banget nalika ngerti yen skuadron ora mundur sawise kalah.

    Skuadron kasebut duwe pesenan NO23 lan ditindakake, menyang Vladivostok.
    Napa Enquist ora netepi pesenan - iki minangka pitakonan kanggo Enquist.
    Where, dening cara, iku alesan utama kanggo asor - mundhut cepet saka kontrol

    Apa iki mitos Tsushima sing anyar?
    Supaya ora pracaya marang dheweke, cukup kanggo ndeleng diagram maneuvers skuadron sadurunge 2:40 lan sawise. Lan mbandhingake.
    katelu ora ngerti kahanan lan luwih seneng nindakake pesenan pungkasan, supaya ora ana apa-apa

    Miturut Piagam Angkatan Laut, Nebogatov ora mesthine bakal njupuk komando. Ing ngarepe ana perwira gendera lan kapal penggedhe junior Felkersam. Rozhdestvensky ora ngembangake sinyal sing kapisah kanggo transfer komando, sanajan dheweke diwajibake dening Piagam. Nanging dheweke langsung dhawuh marang skuadron kanggo nututi kapal, sing pisanan ing tangi, sing ditindakake kanthi laku. Nanging sakperangan alesan penulis ndadekake Nebogatov guilty.
    1. 0
      Juli 20 2021
      Pitakonan kanggo Enquist lan penulis, apa PR
    2. Alf
      0
      Juli 20 2021
      Kutipan saka rytik32
      Pilihan sing paling apik yaiku mangkat kanthi cepet lan liwat Suez.

      Apa sampeyan yakin manawa Inggris ora bakal ngremehake wacana iki? Inggris duwe 44% saham, liyane duweke Prancis, sing dadi sekutu Rusia mung ing kertas. Kepiye Prancis nanggapi pitunjuk babagan pemenuhan tugas sekutu? "Kesatuan Prancis lan Rusia" mung beroperasi ing Eropah.
      Lan Inggris bakal nutup dalan kasebut kanthi cepet. Kaya Bosphorus sing nglanggar netralitas, yen mung Armada Segara Ireng ora kejawab.
      1. +2
        Juli 20 2021
        Sampeyan ora kudu nganggep Inggris minangka mungsuh sumpah Rusia nalika iku. Inggris ngedol kita rangefinders (sanadyan ora langsung, nanging 100% ngerti sapa). Kita njupuk pesenan kanggo "Rurik 2". Nyatane, liwat Felkerzam liwat kanal njupuk Panggonan ing atmosfer loropaken kanggo Rusia. Dheweke malah khusus nguatake langkah-langkah keamanan kanggo kapal-kapal kita ing kanal lan ing pelabuhan. Ya, lan rencana asli (ing musim semi 1904) kasedhiya kanggo ngliwati 2TOE liwat Suez. Apa padha diputer iku ora cetha.
    3. +3
      Juli 21 2021
      Inggih para tukang roti ingkang sampun murka: Enquist, ingkang ngungsi dhateng Manila, punika pahlawan, lan Nebogatov, ingkang nindakaken dhawuh, punika pengecut lan scoundrel.
      Ora ana sing ngomong yen ing wayah esuk sisa-sisa skuadron, sawise ketemu kapal penjelajah Jepang, nyoba nyerang ...
      1. +2
        Juli 21 2021
        Kanggo ngonfirmasi tembung sampeyan, aku bakal nggawe skema Jepang. Skuadron Rusia ing ngisor iki.
        1. 0
          Juli 22 2021
          Matur nuwun kanthi sanget, Alexey.
  12. +6
    Juli 20 2021
    Inggih, oh-oh-banget, miturut kula, penulis nulis cethek.
    Punika bab pisanan kanggo mriksa:
    Lan ana uga pesenan saka Nebogatov, diagram saka kang Aku dikirim ing ndhuwur:
    ORDER
    KOMANDAN 3. JURUSAN WAJAH
    29 April 1905 Nomer 156.

    Ana pesenan kuwi. Punika piyambakipun:
    https://all-kruchinin.livejournal.com/1116.html
    Lan ing ngisor iki diagram sing dilampirake.

    Luwih beda karo sing ditulis penulis ing artikel kasebut. eseman
    Tes sing paling pisanan lan paling gampang babagan kasadaran penulis nuduhake, miturut pendapatku, asil sing nyenengake. Kayane, ora ana sing nggegirisi, nanging saiki kepiye dipercaya publikasi kasebut?
    Singkate, aku bingung lan nindakake bisnisku. Good luck kanggo kabeh. eseman hi
    1. +5
      Juli 20 2021
      Bravo. Uga ujar: "kepiye saiki bisa dipercaya publikasi kasebut"?
      Yen umume, mula: situs kasebut ora duwe spesialis babagan sejarah maritim. A / C kiwa, ana Yura27 (?), Aku ora ngelingi, b.m. komentar menarik ing armada, uga ora. Akibaté, maritim "sejarawan": Skomorokhov, Rudnev - pengkhianat lan sengaja menehi Varyag kanggo Yapam, Ivanov
      1. +3
        Juli 20 2021
        Saiki aku ora sengaja ngerteni manawa skema Nebogatov ana ing artikel kasebut, mung ora ana ing awak, nanging ing "screen saver". Klaim kasebut bisa dicopot sebagian, nanging mung sebagian. Ing kana, urutane dhewe uga bisa dianalisis - carane diinterpretasikake ing artikel kasebut, nganti tekan interpretasi penulis. Cekakipun, kula tetep mratelakake panemume - penulis isih kudu kerja lan kerja, ing awake dhewe lan materi sing diterbitake.
  13. +6
    Juli 20 2021
    Iki dudu crita, nanging propaganda telanjang saka klub kita sing seneng crunch ing roti Prancis. Lan dileksanakake ing gaya Rezun \ Suvorov karo "Icebreaker". Nalika padha njupuk kasunyatan ketoke dikenal lan banjur molak lan corak mau ngluwihi pangenalan.

    Rozhdestvensky ngerti yen Port Arthur ora bakal nolak, lan ndeleng tujuane kanggo nransfer bala Baltik menyang teater sanalika bisa.

    Tembung sing ayu, pathetic. Kabeh wong ngerti yen bantuan saka 1st TOE lan tentara kita ing Timur Jauh dibutuhake banget. Mulane Avelan, miturut dhawuhe, milih komandan anyar TOE 2, Admiral Rozhdestvensky, tanggung jawab kanggo kampanye skuadron paling ora 1 Juli 1904. (!!!)

    Apa sing kita deleng ing laku? Mung ing September padha push off pesisir kanggo pisanan. Nganti Rozhdestvensky squeezed metu saka kang kinasih tsar-bapak pangkat anyar wakil admiral saka St Petersburg, iki "pahlawan" ora mlaku. Ya, lan nalika pungkasanipun deigned kanggo pindhah ing cara, kang teka munggah karo dalan paling adoh lan bingung. Mbokmenawa mung Kruzenshtern lan Lisyansky sing lelayaran luwih dawa tinimbang dheweke. Nanging paling ora dheweke nemokake Antartika ing dalan, nanging apa sing ditindakake ZPR ing dalan? Pathetic loro shooting kanggo 7 sasi hiking lan ngadeg diatur?

    Aku seneng banget penulis kanggo nerangake makna saka tembung pathetic kang .. Yen Rozhdestvensky tenan ngerti sing bantuan ing Timur Jauh dibutuhake urgently, banjur kang tenan ngawula? King utawa Mikado?
    1. +3
      Juli 21 2021
      Ninggalake ing Juni, nanging tanpa Orel ... duwe 6 Ebrs lan teka ing Timur Jauh ing Oktober ... nanging skuadron isih urip. ya wis. Mbok iki digawe raos.
      1. +3
        Juli 21 2021
        Kajaba iku, "Elang" isih bisa nyekel skuadron kasebut.
        1. +3
          Juli 21 2021
          Kutipan saka rytik32
          Kajaba iku, "Elang" isih bisa nyekel skuadron kasebut.

          Inggih, utawa teka munggah sethitik mengko "kanggo nggawe kanggo losses" dadi kanggo ngomong.
          Mung kanggo mbayangno ... 2TOE (tanpa Orel) metu ing 30 Juni. Banjur ora perlu perang ing 28 Juli - njagong lan ngenteni bala. Skuadron kanthi andhap ngenteni Oktober ... kampanye, perang, sambungan, terobosan .... Ora, yen kita bakal ngalahake Yaps, mesthi ora, nanging kanggo pass (sanajan karo mundhut Navarin lan Nakhimov) - wis ya . Sawisé iku, perang kanggo Jepang dadi mung mbuwang wektu.
    2. +3
      Juli 21 2021
      Kutipan saka: Saxahorse

      Tembung sing ayu, pathetic. Kabeh wong ngerti yen bantuan saka 1st TOE lan tentara kita ing Timur Jauh dibutuhake banget. Mulane Avelan, miturut dhawuhe, milih komandan anyar TOE 2, Admiral Rozhdestvensky, tanggung jawab kanggo kampanye skuadron paling ora 1 Juli 1904. (!!!)

      Apa sing kita deleng ing laku? Mung ing September padha push off pesisir kanggo pisanan. Bye

      Ana uga pitakonan kaya ngono, yen bantuan dibutuhake kanthi cepet (lan iki bener), ora ana sing bisa nyegah pindhah menyang Timur Jauh kanthi kelompok, nyepetake kapal sing paling cepet lan ninggalake kapal lawas kanthi alon-alon, sing bisa ditemokake 1 TOE. .

      Lan ing umum, short-sightedness saka Kepemimpinan banjur striking - padha "Svetlana" bisa wis ditransfer menyang Timur Jauh sadurunge perang. Dheweke bisa uga migunani lan nolak, yen ana, asu.
      1. +1
        Juli 21 2021
        Kutipan: Maxim G
        Lan umume, short-sightedness saka pimpinan banjur apik tenan

        Mung wae, ora ana sing nganggep Jepang minangka mungsuh sing serius. Lan iki ditrapake ora mung kanggo Rusia. Amerika Serikat uga ora duwe armada serius ing Pasifik sadurunge REV. Kabeh pasukan Inggris diasah kanggo nglawan Rusia. Liyane bisa diabaikan kabeh.
        1. +1
          Juli 21 2021
          Rusia mung dianggep lan duwe armada serius ing Timur Jauh, lan nyoba kanggo ngiyataken.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"