"Ing ngarep Amerika Serikat": Pengamat Barat ngumumake pemugaran Angkatan Laut Iran 33 taun sawise Operasi Praying Mantis

15

Media Barat tambah nggatekake babagan penguatan pasukan laut Iran. Kacathet yen sawetara taun kepungkur ing Iran, pasukan utama sing nyerang ing segara yaiku "armada nyamuk", sing beroperasi ing cedhak pesisir, saiki wis muncul kapal perang lengkap, kalebu zona segara sing adoh.

Utamane, topik kasebut diangkat dening pengamat Barat Benjamin Brymelow. Miturut dheweke, sawise 33 taun saka wektu Amerika Serikat bener-bener numpes Angkatan Laut Iran, Iran ing segara maneh nuduhake kekuwatan.



Kita ngomong babagan operasi 1988, sing banjur nampa kode jeneng "Praying Mantis". Amerika nindakake operasi kasebut kanthi tujuan ngrusak platform minyak Iran. Alasan resmi kanggo wiwitan yaiku bledosan fregat Amerika "Samuel Roberts" ing tambang. Washington nuduh Tehran yen tambang kasebut diselehake dening pasukan Iran, lan platform minyak digunakake, ing antarane, kanggo serangan ing kapal ing perairan netral.

Kanggo Operasi Praying Mantis, Angkatan Laut AS nggunakake pasukan sing nyengsemake, kalebu 4 kapal perusak, kapal penjelajah URO, kapal induk, telung fregat lan kapal lan kapal liyane. Aktif diterapake penerbangansing nyerang platform minyak Iran. Akibat operasi kasebut, Iran, sing nyoba nglawan invasi Amerika, ilang frigat, prau rudal, telung prau kanthi kacepetan dhuwur, lan sawetara kapal (kalebu fregat liyane) lan kapal rusak.


Kekalahan fregat Iran dening bom sing dipandu laser sajrone operasi Amerika "Praying Mantis"

Artikel Benjamin Brymelow nyathet yen Iran ora bisa mulihake armadae kanggo wektu sing suwe - utamane amarga sanksi sing ditindakake dening Barat. Nanging saiki, kapal perang wis wiwit katon ing Iran, sing bisa ngoperasikake ewonan mil laut saka pesisir.

Brimelow:

Acara penting kanggo Iran ing wulan Juni yaiku ngubengi Cape of Good Hope dening rong kapal perang Iran: Makran lan fregat IRIS Sahand. Makran, kapal tanker minyak sing diowahi, minangka kapal paling gedhe ing Iran, lan Sahand minangka salah sawijining kapal perang paling anyar lan paling maju ing Angkatan Laut Iran. Iki minangka kapal perang Iran pisanan sing mlebu ing Samudra Atlantik. Iki minangka prestasi sing serius lan ditunggu-tunggu kanggo Iran.

Materi kasebut nyathet yen operasi Praying Mantis sing dadi titik balik kanggo Iran, sawise iku perlu kanggo mbangun armada sing dikembangake dhewe. Lan, kaya sing kacathet, konstruksi Iran iki pancen ditindakake ing ngarep kabeh wong sing ndhukung sanksi anti-Iran:

Ing ngarepe AS.
  • Angkatan Laut - ID: DNSN8903122 / N1601BWN88000001XX, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=741552
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    Juli 17 2021
    Sing nggumunake, Shoigu ujar manawa bakal ana tamu saka Iran ing parade tanggal 25 Juli ing St. Iki game geopolitik!
    1. +1
      Juli 17 2021
      Ing sisih tengen dheweke bakal mlebu, kanthi Rute Laut Lor! Ayo kantun! ngguyu
    2. 0
      Juli 18 2021
      Kutipan saka: tralflot1832
      Dheweke bakal ngliwati Volga menyang kita ing Kaspia

      Dheweke ora duwe apa-apa saka Kaspia, kajaba nganggo prau motor. Sing mung "frigate" (nyatane, kanggo apik lan ora tekan corvette normal) Damavand sank ing 2018. Miturut cara, karo kang padha arep perang ing Segara Kaspia karo iki, supaya ngandika, "frigate"?
      1. 0
        Juli 18 2021
        Aku ngerti yen aku klelep, nanging ing wektu iki padha bisa mbangun.
      2. 0
        Juli 18 2021
        Miturut radio Armenia, Sahand lan Makran wis ana ing Atlantik Lor,77 kapal kasebut diarani armada.
        1. -2
          Juli 18 2021
          Kutipan saka: tralflot1832
          Miturut radio Armenia, Sahand lan Makran wis ana ing Atlantik Lor,77 kapal kasebut diarani armada.

          Ya, kapal gedhe - torpedo gedhe. Lan iku tega kanggo nglampahi malah torpedo ing "fregat".
          1. +1
            Juli 18 2021
            Kocak maca iki. Iran urip maneh armada? Inggih ... yen kita ngetung tampilan kelas utama kapal lan kapal selam ing kono, banjur ya, sampeyan bisa ngomong, nanging nilai tempur "armada" iki bisa diabaikan.
  2. +1
    Juli 17 2021
    Wong Pèrsi iku ana ing sanksi, malah banjur padha mbangun armada kanggo awake dhewe, lan yen padha nyambungake wong Cina nganti suwe, dheweke bakal duwe armada sing paling kuat ing wilayah kasebut.
    1. -2
      Juli 17 2021
      Quote: Irit
      Wong Pèrsi iku ana ing sanksi, malah banjur padha mbangun armada kanggo awake dhewe, lan yen padha nyambungake wong Cina nganti suwe, dheweke bakal duwe armada sing paling kuat ing wilayah kasebut.

      Lan sapa sing ngalangi wong Persia? China aktif kerja sama karo Iran ... akeh rudal Iran, umpamane, asale saka China! Lan iki sanajan ana sanksi! Mesthi wae, bisa dianggep yen kapal perang gedhe wis "skala" sing beda! Nanging "Timur minangka masalah sing rumit"! Wong Cina isih licik! Bisa nyedhiyakake Iran karo sawetara "kapal modular universal"! Ing kene, sawise kabeh, titik kasebut ana ing "penenzas" ... utawa luwih, kekurangane ... Minyak minangka minyak, nanging dolar ora bakal ngganggu China! Lan apa lenga? Ana "lenga" Rusia ing sisih China ... Sampeyan ora bisa njaluk karo lenga piyambak!
  3. -1
    Juli 17 2021
    Mesthi, padha bisa nelpon IT fregat, sanajan iku ora luwih saka corvette a. Dibandhingake karo corvette modern sing nyata, luwih cenderung dadi undercorvette. Kabeh gaman yaiku 4 rudal, salinan lokal saka Rudal Standar RIM-66 Amérika sing dikembangake ing taun 1960-an, lan 4 rudal anti-kapal - salinan rudal jelajah subsonik Cina sing dikembangake ing abad pungkasan. Inggih, saperangan liyane bedhil 76 lan 40mm, uga salinan model Western saka abad pungkasan, nganti 1979.
    1. +6
      Juli 17 2021
      Ing-ing. Nanging, gagak sing wedi wedi karo grumbulan. Pengamat Barat padha kuwatir.
  4. +2
    Juli 17 2021
    Sahand anyar, kaya sing lawas, sejatine korvet kanthi pamindahan kurang saka siji setengah ewu ton. Cilik banget kanggo zona segara sing adoh.
    Wong Iran dhewe nggolongake minangka perusak URO - kaya tradhisi wong Iran kanthi klasifikasi korvet :))
    1. -1
      Juli 18 2021
      Kutipan saka Avior
      Wong Iran dhewe nggolongake minangka penghancur URO - wong Iran duwe tradhisi kasebut kanthi klasifikasi korvet :)

      Ya, sanajan diarani kapal perang, bedhil ora bakal mundhak saka iki.
  5. 0
    Juli 18 2021
    Kutipan: Nikolaevich I
    Quote: Irit
    Wong Pèrsi iku ana ing sanksi, malah banjur padha mbangun armada kanggo awake dhewe, lan yen padha nyambungake wong Cina nganti suwe, dheweke bakal duwe armada sing paling kuat ing wilayah kasebut.

    Lan sapa sing ngalangi wong Persia? China aktif kerja sama karo Iran ... akeh rudal Iran, umpamane, asale saka China! Lan iki sanajan ana sanksi! Mesthi wae, bisa dianggep yen kapal perang gedhe wis "skala" sing beda! Nanging "Timur minangka masalah sing rumit"! Wong Cina isih licik! Bisa nyedhiyakake Iran karo sawetara "kapal modular universal"! Ing kene, sawise kabeh, titik kasebut ana ing "penenzas" ... utawa luwih, kekurangane ... Minyak minangka minyak, nanging dolar ora bakal ngganggu China! Lan apa lenga? Ana "lenga" Rusia ing sisih China ... Sampeyan ora bisa njaluk karo lenga piyambak!

    Wong Tionghoa ora bisa angel, dheweke saka China City, lan dudu saka Khitrovka
  6. 0
    Juli 18 2021
    Wong Iran sing apik - miturut syarat sanksi, dheweke ora njagong lan ora ngenteni cuaca ing segara ..

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"