NPO Energomash bakal negosiasi pasokan mesin roket RD-181M menyang AS

34

NPO Energomash Rusia wis entuk ijin kanggo rembugan karo perusahaan Amerika Orbital Sciences LLC kanggo pangiriman mesin roket RD-181M pungkasan. Pesenan sing cocog ditandatangani dening Wakil Perdana Menteri Mikhail Mishustin.

Perusahaan negara Roscosmos nggawe proposal kanggo nerusake pangiriman mesin roket menyang Amerika. Ternyata, Orbital Sciences LLC isih butuh mesin roket RD-181M Rusia, sing dipasang ing kendaraan peluncuran Antares.



Pamrentah ngidini Energomash rembugan babagan pasokan RD-181M menyang Amerika Serikat lan ngrampungake kontrak, nanging tundhuk karo kahanan tartamtu dening Amerika. Kaping pisanan, masalah sing ana gandhengane karo panggunaan asil kegiatan intelektual karo Kementerian Pertahanan Rusia lan Roscosmos ing pangembangan mesin kudu dirampungake. Kapindho, Orbital Sciences LLC kudu njamin perlindungan teknologi Rusia lan ora nggunakake mesin kanggo ngluncurake roket kanggo tujuan militer.

Sadurunge, Orbital Sciences LLC wis nampa mesin RD-181 Rusia, wiwit 2015 Energomash nyedhiyakake perusahaan karo 22 mesin, sing 18 wis digunakake. Mesin Rusia dipasang ing tahap pertama roket, loro-lorone.

Mesin cair siji-kamar kanthi afterburning gas generator oksidasi RD-181 nggunakake minyak tanah minangka bahan bakar, lan oksigen cair minangka oksidator. Mesin kasebut disertifikasi kanggo digunakake ing roket Antares Amerika. Ora ana informasi babagan mesin RD-181M ing situs web Energomash.
  • https://twitter.com/a_konyaev
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

34 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    Juli 17 2021
    Kanggo 8 taun, ukrotrolls wis clucking ing Runet babagan kasunyatan sing Amerika Serikat arep nolak kanggo tuku mesin Russian, amarga mesin Amérika apik banget ing dalan, nanging kaya mengkono. Kita kudu tuku mesin Rusia sing ora demokratis totalitarian tanpa molekul kebebasan.
    1. +2
      Juli 17 2021
      Kutipan: Saka Tomsk
      Kita kudu tuku mesin Rusia sing ora demokratis totalitarian tanpa molekul kebebasan.

      masalah AS. Kanthi mesin. Ora bisa ditindakake kanthi cara apa wae ... Pranyata dhuwit mung ora cukup?
      1. +2
        Juli 17 2021
        Kenging punapa? Dheweke ora duwe masalah mesin. Padha mung pragmatis. Antares minangka roket Orbital pribadi, sing, sawise mati (kalebu kasunyatan sing Antares, tinimbang ngimpi 6-8 diluncurake setahun, mabur kaping 1-2, lan banjur kanggo ISS) rampung ing perusahaan. Jim (administrasi kepungkur) meh ngubur Antares iki. Kepiye administrasi anyar bakal ditindakake. Roket pengadaan kanggo 22 taun (nalika Jim mandhegake program kasebut) wis luwih larang tinimbang Atlas5. Senadyan kasunyatan manawa Atlas5 karo Lebed padha nggawa luwih akeh kargo menyang ISS.

        Nyatane, dheweke duwe roket sing penting banget gumantung ing mesin - Atlas5, sing nggawa muatan kanggo misi militer, sipil, ilmiah, lan yen Starliner ora ngubur awake dhewe sajrone 2 minggu, mula uga wong.

        Ing wektu sing padha, dheweke duwe program sing janjeni:
        - Methane Vulcan-Centaurus, pangisi kanggo Atlas-5 lan kulawarga gedhe (saka 10 nganti 27 ton kanthi murah)
        - SLS kanggo kasus serius. Taun iki, dheweke katon nyoba mabur karo Artemis.
        - A carload kabèh privateers saka konservatif kerosene kaya Neutron lan Fireflies kanggo metana inovator kaya Relativitas Space. Maneh, kanggo kabeh bobot saka 1 ton nganti 30.
      2. -3
        Juli 17 2021
        Nguripake mesin lan print jumlah tartamtu saka sumber dhuwit, sampeyan ora perlu akèh UMA, nanging kanggo nggawe mesin dhewe, padha ora duwe sel otak cukup kanggo iki.
        1. +8
          Juli 17 2021
          Inggih, kados pundi anggenipun ngripta. Mung yen roket iki asline digawe kanggo mesin kasebut. Aku mbaleni, apa titik ing mesin anyar kanggo roket sing mabur 1-2 kaping taun lan kang padha nyoba kanggo ngilangke metu saka dhaftar tuku?

          Kanggo Atlas5, iki isih logis, nanging YULA mutusake kanggo mbuwang kabeh pasukane menyang Vulcan-Centaurus, sawise nampa kulawarga metana saka 10 nganti 27 ton ing taun 22. Lan padha duwe cukup mesin wis dituku nganti 23-24, gumantung saka jumlah diluncurake, yen sampeyan nyimpen sing paling penting kanthi nransfer bagean peluncuran menyang Delta / Mask, mula bisa nganti 25-26.
        2. +1
          Juli 17 2021
          Waca babagan mesin Falcon 9 lan Delta 4.
          Amerika Serikat ora ana masalah, sawetara perusahaan duwe masalah sing mung ora ngeculake mesin dhewe
  2. -2
    Juli 17 2021
    Dhuwit mutusake ... isin .. kita bisa mateni amers saka angkasa ... supaya padha mabur ing Elon Mask ... nanging rampokan drive .. ((
    1. +9
      Juli 17 2021
      Dadi Ilony sewn munggah, ora ana maneh free slot kanggo Bukak. Nguripake.

      Nganti saiki, dheweke wis ngluncurake 20, mung nomer loro ing China (23) lan ngluwihi jagad liyane kanthi 1,5 kali. Iku uga ndominasi massa ing orbit, luwih saka liyane donya ing Q1.
  3. -1
    Juli 17 2021
    Lan siji syarat liyane kudu diajukake. Ayo padha Paint, ngadeg ing siji dhengkul, iki dviguns kita ireng ing pakurmatan saka BLM sing. Kanggo apa? Lan kanggo seneng-seneng! ngguyu
  4. -2
    Juli 17 2021
    Ya, apa sing kudu ditindakake, para tukang angkasa Amerika ora bisa nyepetake mesin Maskov menyang Antares, sing mambu saka amer.
  5. +4
    Juli 17 2021
    penulis kasebut kanthi teliti maca maneh artikel lan mbenerake kasalahan nalika esuk awal lan dina.
    Lan luwih apik kanggo jeneng posisi, kaya sing kudu ana ing konstitusi, bakal ana kesalahan sing luwih sithik.
  6. +5
    Juli 17 2021
    Sampeyan kudu njaluk astronautika metu saka depresi, lan ora bisa kanggo mungsuh potensial.
    1. Alf
      +3
      Juli 17 2021
      Quote: Irit
      Sampeyan kudu njaluk astronautika metu saka depresi, lan ora bisa kanggo mungsuh potensial.

      Telung argumentasi kontra saka "patriot":
      1. Padha mbayar dhuwit.
      2. Nek nolak, sore-sore para dvigun, pabrik-pabrik mandek, wong-wong pada maring dalan...
      3. Kanthi ngedol RD, kita ngrusak program ruang angkasa AS.
      Aku kepengin weruh kepiye carane bisa dadi wasis supaya bisa nindakake bantahan kasebut kanthi umpluk ing tutuk?
  7. -3
    Juli 17 2021
    Almarhum McCain dadi penggemar ing peti mati nalika kabar kasebut.
  8. +4
    Juli 17 2021
    Waca kanthi teliti kanggo miwiti, banjur lebokake lelucon babagan amers. "Perusahaan negara Roscosmos nggawe proposal kanggo nerusake pangiriman mesin roket menyang Amerika." Dadi sapa sing mlayu menyang sapa? Menapa malih, miturut sawetara laporan, padha ngedol mesin ing prices aneh. Dadi aku ora bakal seneng banget. Lan kanggo berita utama, aku bakal miwiti nyepak sikilku.
    1. +4
      Juli 17 2021
      Lan yen sampeyan maca kanthi luwih teliti, sampeyan bakal nemokake:
      Ternyata, Orbital Sciences LLC isih butuh mesin roket RD-181M Rusia, sing dipasang ing kendaraan peluncuran Antares.

      Lan kepiye Roskosmos ngerteni babagan kabutuhan kasebut?
      1. 0
        Juli 17 2021
        Lan saiki google pinten padha ngedol RD, padha ngetung dhuwit ana lan luwih gampang kanggo wong-wong mau kanggo tuku.
      2. +5
        Juli 17 2021
        Nanging, ROK ora menehi alesan NASA kanggo ngilangi roket iki. Aku mbaleni, iku larang banget lan banget ora kasil. Akibaté, 100% diluncurake mung ing program CRS. Lan tingkat diluncurake yaiku 1-2 saben taun. Administrasi NASA pungkasan praktis pensiun roket (padha mandheg tuku ing 22 taun). Atlas kanggo dhuwit sing padha, ing Swan padha ngijini sampeyan kanggo nindakake liyane kargo, contone,. Liyane bab iku Atlas uga mesin Russian.
    2. +5
      Juli 17 2021
      Apa karo "aneh" rega?
      Rega cukup prayoga lan menehi bathi kanggo Energomash lan negara, sing nyopot bagean singa.
      Lan yen sampeyan ngangkat munggah ing dhuwur (kaya wortel kanggo 85 r lan beet kanggo 120), banjur ora ana sing arep menyang rembugan.
      Lan bali ing 90s, teknologi didol kanggo 3 lard konyol - pesenan Yeltsin sawise rapat "sukses" saka komisi Gore-Chernomyrdin.
      20 taun teknologi ora bisa nguwasani. Nanging, kemajuan ing bangunan mesin Amérika cetha nuduhake yen teknologi iki padha sinau lan dadi basis saka Amérika.
    3. +5
      Juli 17 2021
      Aku wedi sampeyan uga kudu maca kanthi teliti. Rembugan mung karo visa perdana menteri. Lan sadurunge iku ana preliminaries. Etiket dituruti. Yen mesin iki ora perlu kanggo wong-wong mau, banjur topik iki ora bakal wungu ing kabeh, amarga iki hubungan negara banget Komplek.
  9. 0
    Juli 17 2021
    Lan ing ngendi rangking ramping saka Raptors sing dituduhake dening Musk ing dina liyane?
    1. +4
      Juli 17 2021
      Lan apa engine Raptor apa karo roket Antares.
      1. +1
        Juli 17 2021
        Ya, ora masalah sing endi, amarga Amerika Serikat ngancam yen ora bakal tuku mesin maneh saka kita. Kaya, iki Raptor, iki B-4 ing dalan, lan ana SLS karo Superheavy, kaya Antares ora dibutuhake. Kita ora butuh RD sampeyan ...
        1. +4
          Juli 17 2021
          Dadi Orbital Sciences LLC wis nemokake beban ing Antares, Musk lan pesaing liyane mung bakal seneng yen Antares ora. Lan kita rumangsa apik, para pekerja kerja lan perusahaan entuk penghasilan devisa.
    2. 0
      Juli 17 2021
      Musk wis ngluncurake 20 taun iki, luwih dhisik tinimbang Rusia. Dheweke ora apa-apa. Lan saiki dheweke mabur ing mesin Merlin, lan Raptors kanggo roket Starship anyar, sing isih diuji.
    3. 0
      Juli 17 2021
      Raptors lagi dites ing McGregor. Nanging kenapa sampeyan nyebutake wong-wong mau? Apa ana hubungane karo Antares?
      1. 0
        Juli 17 2021
        Aku kasebut ing pangertèn sing padha bener duwe mesin.
  10. +1
    Juli 17 2021
    "Orbital Sciences LLC kudu njamin perlindungan teknologi Rusia lan ora nggunakake mesin kanggo ngluncurake roket kanggo tujuan militer."
    Wong sing masuk akal apa sing bakal percaya karo "jaminan" iki?!
  11. +5
    Juli 17 2021
    njamin pangayoman teknologi Rusia lan ora nggunakake mesin kanggo miwiti misil kanggo tujuan militer.


    Roket iki melu mung siji program - CRS. Yaiku, pasokan ISS karo pesawat ruang angkasa Lebed dhewe. NASA wis nyoba 3 taun saiki kanggo nyurung roket iki menyang TPA lan ngluncurake Swans ing Atlas. Pranyata malah Tambah ing payload. Antares dadi larang banget amarga mati Orbital lan transisi menyang perusahaan, uga jinis perakitan klasik (yaiku, kanthi keterlibatan akeh spesialis lan operasi manungsa) kanthi tingkat 1-2 roket saben taun. Saiki luwih larang tinimbang Atlas-5.
  12. +4
    Juli 17 2021
    Nalika tuku, sampeyan kudu ngedol! We are ora dadi sugih wis, ing klien saka transaksi kuwi, lan iki proyek lan mata uang, karo kabeh jalaran.
  13. 0
    Juli 18 2021
    Ngirim, dheweke bakal nulis sanksi luwih akeh. Ugh, bodho.
  14. 0
    Juli 18 2021
    Apa sawetara kepala nuklir lan rudal bisa didol menyang Amerika, amarga ana sing butuh dhuwit?
  15. 0
    Juli 19 2021
    Aku ora ngerti kenapa mesin kasebut ora bisa dituku kanthi ketat ing barter: ora kanggo rampokan, nanging amarga dheweke nglarang kita adol ???

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"