"Mabur F-35 bakal ngganti penerbangan ruang angkasa kanggo kita": Poles komentar babagan biaya sejam operasi pesawat tempur generasi kaping lima

61

Ing Polandia, dheweke ngrembug laporan sing digawe dening GAO babagan operasi pesawat tempur F-35 generasi anyar. Kapentingan ing pejuang iki ing Polandia dhuwur - Warsaw bakal sijine pesawat tempur dirancang Amerika iki menyang layanan karo Angkatan Udhara sawijining. Nanging, ora kabeh ahli Polandia nganggep keputusan saka panguwasa kasebut cocog. Laporan GAO nambahake skeptisisme.

Laporan kasebut nglaporake babagan biaya sejam penerbangan pesawat tempur generasi kaping lima F-35. Pasinaon wis nuduhake yen ing wayahe jam penerbangan ing Amerika Serikat biaya babagan 33 ewu dolar. Rong taun kepungkur, regane meh 38 ewu dolar. Ing wektu sing padha, kaya sing kacathet ing Polandia, bakal luwih dhuwur kanggo Angkatan Udara Polandia, amarga ora direncanakake nggawe pusat logistik kanggo pangopènan pejuang kasebut ing wilayah negara kasebut. Kabeh program, suku cadang bakal teka langsung saka Amerika Serikat, sing kanthi otomatis bakal nambah biaya pejuang operasi.



Pers Polandia uga menehi perhatian marang pratelan kepala Komite Senjata Dewan Perwakilan AS, Adam Smith. Kongres Amerika nyathet yen saiki ing Amerika Serikat dhewe, jumlah masalah sing ana gandhengane karo operasi F-35 saya tambah. Welasan pejuang iki kepeksa ngadeg nganggur ing pangkalan udara amarga organisasi logistik sing kompleks. Ngganti malah item cilik ing pesawat mbutuhake nggunakake program logistik sing mbangun chain sumber dhewe. Kadhangkala teka menyang titik absurdity, nalika selang bahan bakar paling biasa kudu samesthine kanggo nem sasi, utawa malah maneh. Gunggunge 43 pesawat F-35 ing Amerika Serikat wis nganggur ing lapangan udara luwih saka 4 sasi berturut-turut, ora munggah ing langit amarga skema logistik aneh sing ora mung butuh wektu akeh, nanging uga finansial.

Ing babagan iki, Polandia wis ngetung yen jam operasi pesawat F-35, sing kudu dikirim menyang angkatan udara negara kasebut, bisa uga larang udakara 20% tinimbang ing Amerika Serikat. Adhedhasar regane 33 ewu dolar kanggo Angkatan Udara AS, banjur kanggo Angkatan Udara Polandia meh 40 ewu dolar.

Komentar saka pembaca pers Polandia:

Apa kita pengin mbuktekake marang wong liya yen kita luwih sugih lan luwih sukses tinimbang Amerika Serikat?

Katon kaya panguwasa, sing dipimpin dening Kaczynski, pungkasane bakal ngowahi anggaran kita dadi langka kanthi bantuan F-35.

Penerbangan ing jet tempur F-35 bakal ngganti penerbangan angkasa kanggo kita.
  • Facebook/Lockheed Martin
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

61 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 27
    21 Juli 2021 07:27
    Malah wong Polandia gelo dadi wong bodho sing migunani kanggo Amerika Serikat ...
    1. + 18
      21 Juli 2021 07:30
      Iki tegese wong-wong mau wis dadi luwih pinter tinimbang wong Yahudi. Paling ora - Israel)))
      1. +3
        21 Juli 2021 10:03
        PDB negara iku nang endi wae ing dina kanggo loro musuhan .... (guyonan), nanging karo gandum saka bebener. nglirik
    2. + 13
      21 Juli 2021 07:36
      Keserakahan fraer rusak ... nanging kepiye 250 tank sing dituku kanggo ngusir agresi Rusia? Apa padha "logistik"? Utawa bakal nyoba ngapusi kaya wong Prancis nganggo helikopter? Ora Polandia, nanging mung tandha pitakon ...
      1. +3
        21 Juli 2021 10:14
        Kanthi luwih nesu dheweke bakal nggosok WC ......
    3. +2
      21 Juli 2021 08:26
      - Ora kabeh ahli Polandia nganggep keputusan saka panguwasa sing migunani.
      Departemen Luar Negeri nyetujoni, lan iku ..
    4. +5
      21 Juli 2021 08:38
      Kanggo dadi sekutu Amerika Serikat - sampeyan kudu mbayar, sampeyan kudu mbayar akeh.
      Ora percaya, takon marang wong Polandia. Saiki dheweke uga ngerti.
      1. 0
        21 Juli 2021 16:44
        Iku kanggo petungan, supaya pshekhs ora mabur menyang angkasa! apik
  2. + 11
    21 Juli 2021 07:27
    "Mabur F-35 bakal ngganti kita karo penerbangan luar angkasa"

    ***
    Polandia dadi kekuwatan angkasa ...
    ***
    1. +3
      21 Juli 2021 07:46
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Polandia dadi kekuwatan angkasa ...

      Ya, wis ing 1978 kita njupuk Germashevsky menyang angkasa
      1. +2
        21 Juli 2021 08:41
        Miturut cara, minangka bayi, dheweke meh dadi korban pembantaian Volyn.
    2. +1
      21 Juli 2021 07:53
      Inggih, padha duwe astronot. Miber, temen maujud sing iku dudu wong-wong mau. Luwih becik tuku pejuang generasi 5 :).
      1. 0
        21 Juli 2021 08:14
        Kutipan saka dimz
        Inggih, padha duwe astronot. Miber, temen maujud sing iku dudu wong-wong mau. Luwih becik tuku pejuang generasi 5 :).

        Yen dheweke mung kasengsem ing olahraga ekstrim sing entheng, mula luwih murah kanggo mbangun swings-carousels-atraksi ing saindhenging Polandia.
    3. +8
      21 Juli 2021 08:05
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Polandia dadi kekuwatan angkasa ...

      Aku njaluk, kanggo njaga prestise Polandia, mbusak huruf C saka spasi tembung!
      1. +2
        21 Juli 2021 08:25
        Kutipan: Vladimir_2U
        Aku njaluk, kanggo njaga prestise Polandia, mbusak huruf C saka spasi tembung!


        Apa Polandia worth kanggo mbenerake grammar lan phonetics saka basa Rusia supaya bebas?
        1. 0
          21 Juli 2021 08:26
          Kutipan: PiK
          Apa Polandia worth kanggo mbenerake grammar lan phonetics saka basa Rusia supaya bebas?

          Sampeyan pancen bener! Aku njaluk, kanggo njaga prestise Polandia, mbusak huruf pisanan C saka spasi tembung!
          1. +3
            21 Juli 2021 08:29
            Kutipan: Vladimir_2U
            Sampeyan pancen bener! Aku njaluk, kanggo njaga prestise Polandia, mbusak huruf pisanan C saka spasi tembung!

            Aku nerangake maneh , wis ana ing teks biasa, amarga sampeyan ora ngerti pitunjuk - luwih bener sapisan kanggo ngilangke Polandia dhewe, saka kanggo nggawe owahan kanggo grammar kita bola-bali.
            1. +4
              21 Juli 2021 08:30
              Kutipan: PiK
              Aku mbaleni maneh - luwih bener kanggo ngilangi Polandia dhewe tinimbang ngganti tata basa kita bola-bali.

              Oh, sampeyan ngomong babagan iki? Harsh, sampeyan bisa njaluk karo bagean? nglirik
      2. +2
        21 Juli 2021 11:10
        Kutipan: Vladimir_2U
        Aku njaluk, kanggo njaga prestise Polandia, mbusak huruf C saka spasi tembung!

        Lan mbusak D lan E saka tembung "daya"
  3. +8
    21 Juli 2021 07:31
    Kanggo hak dadi "bojo kinasih" kudu mbayar. larang.
    1. +1
      21 Juli 2021 07:47
      Quote: penembak gunung
      Kanggo hak dadi "bojo kinasih" kudu mbayar. larang.

      Biasane wong lanang mbayar cinta lol
      1. +5
        21 Juli 2021 07:50
        Kutipan: Seryoga64
        Biasane wong lanang mbayar cinta

        Lan apa "wong" ing modern "jender multi-vektor"? basa
        1. +1
          21 Juli 2021 08:02
          Quote: penembak gunung
          Lan apa "wong" ing modern "jender multi-vektor"?

          Iki wong tuwa nomer 1. basa
          1. 0
            21 Juli 2021 08:49
            Kutipan: Seryoga64
            Iki wong tuwa nomer 1.

            Iku ora kasunyatan ora
            1. 0
              21 Juli 2021 08:51
              Kutipan: PiK
              Iku ora kasunyatan

              Inggih ayo loro.
              Sing utama ana ing sangisore nomer ngguyu
              1. -1
                21 Juli 2021 08:54
                Kutipan: Seryoga64
                Inggih ayo loro.
                Sing utama ana ing sangisore nomer

                Aku wrote kanggo sampeyan bab kamar lan panggonan ing komentar liyane, maca ya
      2. +1
        21 Juli 2021 08:16
        Lan ngendi sampeyan ndeleng wong? Amerika, Inggris, Prancis, Jerman lan liya-liyane - kabeh feminin (sawetara jenis lesbianisme ternyata) ... mung sing teka saka memori yaiku HONDURAS! Nanging masalah saka Polandia sombong, ketoke, nganti siji panggonan kanggo dheweke - dheweke ora bakal menehi dhuwit, ora ketompo apa posisi sing bakal ditindakake dening Polandia - dheweke dhewe ora duwe cukup ...
        1. +8
          21 Juli 2021 08:19
          Kutipan saka: aleks neym_2
          Amerika, Inggris, Prancis, Jerman lan liya-liyane - kabeh feminin

      3. +3
        21 Juli 2021 08:20
        Kutipan: Seryoga64
        Quote: penembak gunung
        Kanggo hak dadi "bojo kinasih" kudu mbayar. larang.

        Biasane wong lanang mbayar cinta lol

        Polandia wis wangun utamané perverted prostitusi ngguyu
        1. +1
          21 Juli 2021 08:22
          Kutipan saka Mitroha
          Polandia wis wangun utamané perverted prostitusi

          Inggih, inggih. Wis telung abortions (split), saiki aku wis sinau carane duwe aman jinis ngguyu
      4. 0
        21 Juli 2021 08:53
        Kutipan: Seryoga64
        Biasane wong lanang mbayar cinta

        Sampeyan wrote ana ing ngisor iki sing wong iku "nomer tiyang sepah 1", nanging ing "kulawarga" lesbian, nomer iki pisanan, dening sembarang pratandha lan definisi, ora wong.

        kedadeyan ya opo
  4. +5
    21 Juli 2021 07:37
    Dheweke dhewe sing milih sing mbuwang iki .... "penguin" kanggo saben wong sing milih.
  5. +4
    21 Juli 2021 07:49
    Kutipan saka Cowbra.
    Iki tegese wong-wong mau wis dadi luwih pinter tinimbang wong Yahudi. Paling ora - Israel)))

    Ora kasunyatan, amarga wong Yahudi nampa dhukungan gratis. Aku ora ngerti yen dhukungan iki kalebu biaya kanggo njaga fu-35. Yen mlebu, wong Polandia isih kudu mikir.))
    1. +2
      21 Juli 2021 10:31
      "Apa dhukungan iki kalebu item biaya kanggo nglayani fu-35" ///
      ---
      Ora klebu.
      Teknisi liyane dibutuhake kanggo pangopènan antar-penerbangan siji F-35,
      tinimbang kanggo nglayani F-16 lan F-15. Wiwit mriksa jangkoan siluman karo instrumen
      mbutuhake teknisi kapisah.
      lan teknisi qualified, karo apik pangerten elektronik lan
      komp.
      Nanging yen logistik layanan diatur kanthi bener, mula biaya
      jam pangopènan antar-penerbangan bisa suda Ngartekno, uga wektu
      kanggo layanan.
  6. +3
    21 Juli 2021 07:53
    Dheweke isih bakal duwe kapal induk dhewe - lan sampeyan bisa ngumumake bangkrut .. Iki kedadeyan nalika wong bodho sing duwe ambisi ngluwihi aturan moncong negara ..

    Iku menarik - nalika bakal tekan wong-wong mau yen Rusia ora mbutuhake wong-wong mau sanajan padha mbayar banget kanggo duwe Polandia? Kaping pindho ing sajarah padha dadi kagungane kita, kaping telune langkah ing rake rampung bodho. Ora - dheweke pungkasane nyingkirake, lan saiki - iki salib Eropa. Dheweke kudu nggawa. Menapa malih, kabegjan ingkang kados makatên punika, mugi-mugi botên sagêd angsal-angsalanipun.
  7. +7
    21 Juli 2021 07:56
    Aku banget menehi rekomendasi sing Kutub tuku persis pesawat iki, nanging luwih!
  8. +6
    21 Juli 2021 07:56
    Sadurungé, ing jaman USSR, tembung kasebut relevan: "yen sampeyan pengin ngrusak pepadhamu, wenehi kamera." Lan banjur ora menehi, nanging ngedol, lan ora kamera, nanging F-35.
  9. +6
    21 Juli 2021 08:02
    "Kadhangkala teka menyang titik absurdity nalika sampeyan kudu ngenteni selang bahan bakar paling biasa kanggo nem sasi, utawa malah maneh."
    Nanging yen rencana logistik iki diiklanake nganggo umpluk ing tutuk, ujare, ora bakal ana wektu tundha tambahan, kabeh suku cadang bakal tiba kaya jack menyang tangan teknisi kanggo ngganti, lsp. Lan ing kene maneh ... Lan yen dheweke ngenteni nem sasi ing kasur, banjur psheks bakal ngenteni nganti pirang-pirang taun.
  10. +3
    21 Juli 2021 08:08
    Ya, supaya Polandia njupuk akeh penguin, lan luwih apik. Kanggo kita. Lan kanggo wong-wong mau - akeh kabeh vassal. ngguyu
  11. AAC
    0
    21 Juli 2021 08:23
    Lan apa alternatif sing? Njupuk generasi 4? Utawa ngenteni sing luwih murah 5th? Dheweke bakal njupuk wong-wong mau minangka lucu, yen NATO ora bakal bisa nglindhungi ... uga, utawa ora.
  12. +5
    21 Juli 2021 08:27
    Aku elinga yen skakuas uga pengin tuku F-35. Iku bakal nyenengake nalika kabeh budget saka Independent mung kanggo F-35 bakal ilang! nglirik
    1. +8
      21 Juli 2021 11:42
      Skakuasy mutusaké sing mung badut njupuk asli.
      Che, sampeyan ora bisa sijine China ing soko! wassat
      Lan pangopènan sing dijadwal ora wajib.
  13. +1
    21 Juli 2021 08:29
    Dadi sampeyan butuh.. Pengkhianat.. Sampeyan durung mangsuli ambruk Pakta Warsawa ...
  14. 0
    21 Juli 2021 08:33
    Kanthi biaya kuwi, bakal luwih murah kanggo Polandia mabur menyang galaksi liyane.
    Masih ada sisa es batu...
    1. +2
      21 Juli 2021 08:49
      Yen dideleng saka pratelan para politisi, dheweke wis saka "galaksi" liyane. lol
  15. +1
    21 Juli 2021 08:41
    Yen sampeyan pengin ngrusak negara, menehi skuadron F-35
    Wong-wong Polandia mikir, kaya biasane, numpak gratis, nanging jebule utange marang pamane selawase!
  16. +1
    21 Juli 2021 09:04
    "Yen sampeyan pengin ngrusak negara cilik, wenehi kapal penjelajah ..." Sir Winston Leonard Spencer - Churchill ...

    PS: "Yen sampeyan pengin ngrusak Polandia, adol F-35 ..." LoxKidMartin ...
  17. +1
    21 Juli 2021 09:15
    Pira sasi penguin Polandia bakal dilebokake amarga kekurangan suku cadang?
    Utawa dhuwit. Bakal padha langsung cannibalize?
  18. +1
    21 Juli 2021 10:13
    Penerbangan ing jet tempur F-35 bakal ngganti penerbangan angkasa kanggo kita
    nanging keputusan politik sing apik. Dheweke ngerti sapa sing kudu dilat. Sampeyan, Polandia, uga siyap kanggo tank anyar. Tinimbang Leopards, dheweke mutusake kanggo tuku Abrams, uga bakal ana woh wohan beri ing kene. Saben uwong ngupayakake penyatuan, nanging Polandia bakal duwe telung jinis tank ing layanan - Leopards. Abrams lan RT-91. Sing utama ora logistik lan ekonomi, nanging kanggo nyenengake master jaban rangkah.
  19. +2
    21 Juli 2021 10:36
    Ya, Fu-35 minangka dolanan kanggo wong sugih .. Polandia dudu salah sijine..
  20. +1
    21 Juli 2021 12:47
    Sa adoh aku ngerti, F-35s sing glethakaken munggah ora amarga saka risak engine prasaja, nanging amarga masalah sistemik sing, ora ketompo carane sampeyan ndandani, padha isih ora ilang lan sawetara liyane lyams dibutuhake kanggo finalize. mesin.
  21. +1
    21 Juli 2021 14:05
    Ayo Kutub mabur ing Mi2 lan AN2.

    Lan kanthi biaya F35, wiwit wiwitan mula jelas yen dheweke ora bakal narik, amarga negarane ana ing tambah cilik PDB amarga mung sawetara taun subsidi saka Jerman. Kanthi sapa, kaya sing dakmangerteni, dheweke kudu pamit taun ngarep. Ya, bisa uga ana sing tiba saka meja master ing bentuk boo, nanging iki ora bakal bisa medeni kita amarga dheweke wis wedi lan iki ora mengaruhi kita.
  22. +1
    21 Juli 2021 14:40
    Landak-landak nangis, ngidoni, nanging nekad terus mangan kaktus
  23. +2
    21 Juli 2021 15:12
    Larang iku kesenengan kanggo dilat bokong hegemon!
  24. +1
    21 Juli 2021 17:53
    ̶P̶i̶l̶i̶t̶e̶, tuku, psheki, p̶i̶l̶i̶t̶e̶ tuku, padha emas ...
  25. +2
    21 Juli 2021 19:10
    Abdi kudu ngisi endhog master, supaya tuku F35 lan Abrams sing ora perlu. Miturut cara, Abrams ora adoh ing biaya pangopènan. Iku tetep kanggo uncalan operator pesawat ing Polandia.
    1. 0
      22 Juli 2021 08:05
      Aku seneng banget karo ide kapal induk. Lan rekrut kru sing kuning-ireng. lol
  26. 0
    21 Juli 2021 19:10
    Federasi Rusia kudu menehi ganti rugi marang Polandia kanggo biaya fu35, amarga ngancam Polandia lan Polandia dipeksa tuku fu35. Menehi dhuwit liyane!
  27. 0
    21 Juli 2021 20:47
    Kanggo akèh taun padha ngimpi arep ing negara, saiki padha ngerti sing padha kudu mbayar kanggo jinis. kanggo mbayar.
  28. 0
    22 Juli 2021 08:03
    Sing duwe ngomong tuku lan mabur, tegese netepi lan meneng ing gombal. Banjur dheweke bakal ngilangi pai subsidi sing manis lan nggawe dheweke nyedhot paws.
  29. 0
    22 Juli 2021 09:40
    Kita bakal duwe 32 pesawat ultra-modern lan pipa gas dhewe. Checkmate Rusia. Exhaust luwih cepet saka wilayah Kaliningrad sing, sampeyan ora duwe apa-apa kanggo nglawan F-35. Polandia saiki dadi superpower! Saiki para bangsawan bakal mrentah jagad!

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"