Review militèr

"Smerch" Rusia entuk registrasi India

21

Ing tanggal 27 Agustus 2012, Rosoboronexport, bebarengan karo NPO Splav lan Kementerian Pertahanan India, mlebu ing New Delhi memorandum kerjasama kanggo ngatur produksi lan layanan sawise-sales roket kanggo Smerch MLRS ing India. Teknologi produksi roket bakal rampung ditransfer menyang usaha patungan Rusia-India sing digawe.
Ing pakaryane, loro pihak bakal dipandu dening undang-undang saiki saka Federasi Rusia lan Republik India lan bakal njupuk kabeh langkah kanggo nglindhungi informasi lan materi sing ngemot informasi rahasia.

Penandatanganan Memorandum babagan panyiapan usaha patungan kanggo produksi cangkang kanggo Smerch MLRS nandheske kasunyatan manawa kerjasama militer-teknis antarane India lan Rusia adhedhasar proyek skala gedhe lan saling percaya, persahabatan lan kemitraan strategis geopolitik. saka tingkat paling dhuwur.

Saiki, loro negara kasebut kanthi progresif lan saling nguntungake nguatake hubungan antar negara sing ana. Kanthi nampa teknologi militer Rusia, India kanthi cepet nguwasani apa sing ditindakake negara liya sajrone pirang-pirang dekade. Lan nambahake bagean industri India ing pangembangan lan produksi peralatan lan senjata militer Rusia kanggo tentara India lan armada iku kanggo kapentingan loro negara.

Saiki JSC Rosoboronexport, JSC NPO Splav lan Direktorat Ordnance Plants Departemen Produksi Pertahanan Departemen Pertahanan India aktif nggarap rencana bisnis kanggo usaha patungan kasebut.



REFERENSI:
Proyektil Smerch MLRS 300-mm nduweni tata letak aerodinamis klasik lan dilengkapi mesin bahan bakar campuran bahan bakar sing efisien. Fitur khas saka projectiles yaiku anané sistem kontrol penerbangan sing mbenerake lintasan gerakan ing pitch lan yaw (pirsani diagram piranti wektu elektronik lan unit sistem kontrol). Amarga nggunakake sistem iki, akurasi hit "Smerch" tambah kaping 2 (ora ngluwihi nilai 0,21% saka sawetara salvo, yaiku, kira-kira 150 m, sing ndadekake akurasi luwih cedhak karo artileri. bêsik.), Lan akurasi geni - dening 3 kaping . Koreksi ditindakake kanthi rudders dinamis gas, didorong dening gas tekanan dhuwur saka generator gas onboard. Kajaba iku, stabilisasi proyektil nalika mabur dumadi amarga rotasi ing sumbu longitudinal, sing diwenehake kanthi unwinding awal nalika obah ing sadawane pandhuan tubular lan didhukung nalika mabur kanthi nginstal blades saka stabilizer gulung ing sudut menyang longitudinal. sumbu proyektil.


Amunisi kalebu jinis proyektil ing ngisor iki:

Kanthi jarak nganti 70 km:
projectile 9M55F karo hulu ledak fragmentasi dhuwur-mbledhos monoblock;
projectile 9M55K karo warhead kaset dilengkapi submunitions jinis fragmentasi;
projectile 9M55K1 karo warhead kluster dilengkapi submunitions poto-ngarahake "Motiv-3M" (ndeleng diagram lintasan);
projectile 9M55K3 karo warhead cluster kanggo pertambangan anti-personil ing wilayah;
projectile 9M55K4 karo warhead cluster kanggo pertambangan anti-tank wilayah;
projectile 9M55K5 karo warhead kluster dilengkapi submunitions fragmentasi kumulatif;
projectile 9M55K6 karo hulu ledak kluster sing dilengkapi submunisi 9N268;
projectile 9M55K7 karo warhead kluster dilengkapi submunitions poto-ngarah ukuran cilik;
projectile 9M55S karo warhead termobaric;
Varian saka projectiles ing ngisor iki kanthi jarak tembak maksimal 90 km digarap, sing paling akeh tetep karya desain:
projectile 9M525 karo warhead kaset dilengkapi submunitions jinis fragmentasi;
proyektil 9M526 kanthi hulu ledak kluster sing dilengkapi submunisi ngarahake dhewe "Motiv-3M"
projectile 9M527 karo warhead cluster kanggo pertambangan anti-tank wilayah;
projectile 9M528 karo warhead fragmentasi dhuwur-mbledhos;
projectile 9M529 karo warhead termobaric;
projectile 9M530 karo warhead dhuwur-mbledhos saka jinis penetrating;
projectile 9M531 karo warhead cluster dilengkapi submunitions fragmentasi kumulatif;
projectile 9M532 karo warhead kluster sing dilengkapi karo submunitions timer ngarahake ukuran cilik;
projectile 9M533 karo warhead kaset dilengkapi submunitions poto-ngarahke 9N268;
projectile 9M534, dilengkapi kendaraan pangeboman unmanned pengintaian ukuran cilik;
projectile 9M536 karo warhead cluster dilengkapi submunitions fragmentasi penetrating;
projectile 9M537 karo warhead cluster dilengkapi submunitions fragmentasi non-kontak detonation.
Shooting bisa ditindakake kanthi cangkang siji utawa ing siji gulp. Voli saka siji kendaraan kalebu area 672 meter persegi.

Miturut ahli militèr, sistem Smerch bakal tetep ing layanan nganti bab 2020-2030, amarga ngemot sawetara solusi dhasar sing njamin dandan luwih saka instalasi pertempuran.

Teknologi "mati" unik saka tukang senjata Tula wis nemtokake pangembangan senjata taktis ing pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX.


"ROSOBORONEXPORT" press release 05.09.2012
Pengarang:
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. wadimus
    wadimus 6 September 2012 09:03
    +3
    Kemitraan sing cedhak karo India uga minangka pangembangan kompleks industri militer. Dijogo!
    1. tronin.maxim
      tronin.maxim 6 September 2012 09:10
      0
      Aku ndhukung! ombenan
      1. INTER
        INTER 6 September 2012 14:15
        +4
        Ing kene ana welut, ora bisa ngasilake lan ngedol ing kene, ora perlu, siji-sijine bakal sinau. Kita bakal nyedhiyakake pesenan kanggo perusahaan, pengangguran bakal suda, amarga logam lan bahan mentah sing murah ora bakal dibuwang ing gunung. negatif
  2. bosst64
    bosst64 6 September 2012 09:37
    0
    Jumlah jinis cangkang nyengsemaken!
    1. alex86
      alex86 7 September 2012 19:56
      0
      Kanthi macem-macem kasebut, mesthine ora bisa duwe jinis amunisi sing dibutuhake. Iki uga nggawe luwih angel ...
  3. hon
    hon 6 September 2012 09:43
    +9
    Kemitraan mesthi apik, nanging transfer teknologi bisa dipertanyakan.
    1. Kshatriya
      Kshatriya 6 September 2012 09:58
      +1
      Kutipan saka Hon
      nanging transfer teknologi bisa dipertanyakan.

      Varian saka cangkang ing ngisor iki kanthi jarak tembak maksimal 90 km digarap, sing paling akeh tetep karya desain: ....... Lan minoritas pembangunan sing ngluwihi karya desain .....? .. Padha ora bakal nyerah sing paling majeng rampung .. ., nanging bakal tetep kanggo awake dhewe ... saben wong nindakake iku.
      1. nikoli25
        nikoli25 6 September 2012 19:23
        0
        mesthekake, dheweke menehi barang lawas, dheweke nggawe sawetara sing anyar, mula mbuwang sampah.
    2. wei
      wei 6 September 2012 13:46
      +3
      dhukungan
      apa gunane kerjasama kuwi?
      muat fasilitas produksi sampeyan lan adol, yen ora, dheweke bangga wis menehi proyek India lan kaget yen ora ana personel sing mumpuni.
      1. snek
        snek 6 September 2012 18:43
        +1
        Kutipan saka Hon
        Kemitraan mesthi apik, nanging transfer teknologi bisa dipertanyakan.

        Nah, apa sing dikarepake? India minangka negara berkembang sing bisa ndhikte syarat kerjasama. Nyenengake, mesthi, ora cukup, nanging ora ana sing bisa dituju - kita ora monopoli ing pasar senjata. Sampeyan kudu nggawe conto sing luwih maju supaya bisa tetep kompetitif.
  4. sasha 19871987
    sasha 19871987 6 September 2012 09:43
    +2
    isin yen sawetara komplek apik iki mlebu tentara kita, nanging paling ora pabrik-pabrik kanggo produksie ora ngadeg, sing wis dadi plus, kita kabeh ngelingi taun 90-an, nalika kabeh jinis panci digawe ing pabrik tank (((
  5. iwind
    iwind 6 September 2012 09:54
    +4
    eeee. Lan apa sebabe ana rasa seneng? Aku ngerti yen kita adol instalasi dhewe. Kita wis adol kabeh dokumentasi lan teknologi lan malah bakal mbantu mbangun pabrik.
    Mesthi, aku uga seneng banget kanggo pejabat kita tuku kapal yacht liyane, mula aku uga "dukung" ombenan
    1. Wiruz
      Wiruz 6 September 2012 10:00
      0
      Nanging aku uga ora ngerti kenapa Rusia kudu ngedol teknologi lan senjata menyang negara liya. Kajaba iku, ing ngendi India lan ing ngendi Rusia?
      1. matvey.z
        matvey.z 6 September 2012 14:16
        +3
        Kutipan saka Wiruz
        Kajaba iku, ing ngendi India lan ing ngendi Rusia?

        India minangka siji-sijine negara ing wilayah kasebut sing bisa nolak China. Lan iki kapentingan kita.
    2. matvey.z
      matvey.z 6 September 2012 14:15
      +4
      Kutipan saka iwind
      Aku ngerti yen kita adol instalasi dhewe

      Dadi wis didol ---- 42 kompleks Smerch-M ing taun 2009
      Lan ing artikel kasebut kita ngomong babagan tanduran kanggo PRODUKSI KERANG!
      Padha luwih larang kanggo ngasilake ing India (kanggo India) Kaya paku, bantalan, bahan bakar sing luwih cendhek.

      Ban Nokian uga mbangun pabrik paling modern ing Rusia.
      lan ing saindhenging donya saiki ban NOKIA - Mung digawe ing Rusia

      iku luwih apik kanggo wong India kanggo mbayar Royalti + bathi saka pangadeg + kanggo aksesoris / consumables kanggo mesin ing Federasi Rusia saka kaya China: klon, ala, kanggo supaya
      1. iwind
        iwind 6 September 2012 15:14
        +2
        Ora bener kanggo mbandhingake teknologi sipil lan militer, lan ing ndhuwur iku, tanduran iki kalebu Ban Nokian. Tegese, dheweke ora menehi kita ahli teknologi utawa kawruh.
        Lan sampeyan pancene mikir sing paling terkenal ing sistem iki 8 wheel lan engine? Dheweke mung entuk barang sing paling berharga. USSR-RUSSIA rudal iki digawe kanggo luwih saka setahun. Lan kita menehi wong adoh, lan oke, iku bakal dadi senjata outdated.
        Lan ing sawetara taun N liyane, dheweke bakal nggawe MLRS dhewe adhedhasar rudal kita, lan kita ora bakal dibutuhake maneh.
        1. Skeptis lawas
          Skeptis lawas 6 September 2012 19:18
          +2
          Lan bayangake konflik karo China, kita utawa India ora masalah.
          Masalah (amarga alasan politik utawa logistik) nyedhiyakake amunisi menyang India yen ana konflik; luwih gampang lan luwih murah kanggo nggawe amunisi kasebut sacara lokal.
          Yen India perang karo Cina, ora ana apa-apa, "padha nggawe cangkang dhewe", lan yen kita lan India dadi sekutu, ora perlu nggawa cangkang nganti sewu mil, iku repot lan ora aman.
          Lan ing kita, India ora bakal njupuk cangkang kasebut (ora ana intercontinental).
          Umumé, "Rusi Indie pi, pi"

          Politik sedulur!
  6. Kshatriya
    Kshatriya 6 September 2012 10:02
    +5
    proyektil 9M55S kanthi hulu ledak termobarik;
    Mugi Gusti Allah mboten sare wonten ing tlatah ingkang kena amunisi kados mekaten.....
  7. sasha127
    sasha127 6 September 2012 15:50
    +1
    Mungkin keputusan kasebut disebabake dening sawetara masalah eksternal sing serius. Dadi katon kaya iki mung wiwitan.
    Aku kaya pracaya sing padha sade ora mung kanggo dhuwit lan sawetara keuntungan pribadi.
  8. denn
    denn 6 September 2012 16:42
    +1
    Piye wae aku isih ora ngerti langkah iki. Mesthine, sampeyan kudu nyedhaki India, nanging langkah iki rada mbantah aksioma sing dikembangake ing getih "sekutu Rusia mung tentara lan angkatan laut." Mungkin Rusia duwe teknologi MLRS sing luwih anyar kanggo awake dhewe?
    1. Andrei
      Andrei 6 September 2012 20:03
      0
      Mungkin ana, nanging ora bakal ngandhani wong umum babagan iki nganti ana arahan saka ndhuwur yen bisa ... lan mesthine ora apik yen cangkang ora bakal diprodhuksi lan banjur didol ing kene ... paling ora ... amers ora lagi turu ... kita bakal tundha, dheweke bakal ngedol duweke ... lan, kaya sing wis kasebut, bakal ana masalah sing luwih sithik yen ana konflik militer .... India, sak ngertiku, ora "mbuwang" kita sajrone kabeh "persahabatan" kita ... ya kadhangkala ana sawetara sing ora setuju, nanging ing kene awake dhewe sing disalahake ... nanging China tetep dadi " woh" ... yen kita terus nguatake hubungan karo India, utamane ing babagan militer-politik, banjur sampeyan ndeleng negara liya, kita kurang "nggonggong" "Sawise kabeh, India bakal dadi negara sing kuwat lan tembunge bakal dadi. soko ing politik donya ...
      1. denn
        denn 6 September 2012 21:19
        +1
        Ya, kita mung bisa ngarep-arep manawa iki minangka langkah sing bener ing game sing ora dingerteni kahanane. Umumé, India mbok menawa sekutu lan partner sing paling setya, sing memori USSR isih anget lan kuwat. Aku maca ing endi wae crita iki: "Loro wong Rusia teka ing konferensi ing India. Salah siji saka wong-wong mau minangka penulis anti-Soviet. Nalika dheweke wiwit nyuarakake panemune babagan topik anti-Soviet, kabeh delegasi India ninggalake aula. anggota delegasi iki njupuk kabeh kritik saka Soviet meh minangka ngenyek pribadi.
        Malah iki kedadeyan.
        Ingkang utama yaiku thane ora nyebar kebingungan ing India kanthi instalasi boneka-boneka kasebut. Iku bakal dadi skenario sing ala banget.
    2. Skeptis lawas
      Skeptis lawas 6 September 2012 23:18
      0
      Bener, ya, sing anyar, contone, kulawarga Typhoon minangka generasi sabanjure MLRS.
  9. koosss
    koosss 7 September 2012 14:29
    0
    enggal kita bakal ngedol ibu kita dhewe marang wong-wong mau
  10. Duwe
    Duwe 7 September 2012 23:35
    0
    Senjata iki dianggep minangka analog saka senjata nuklir taktis. Ora perlu didol kanggo kabeh, ngrusak banget