Review militèr

antena banyu

12
antena banyu


Sembarang kawruh anyar biasane liwat telung tahap: 1. "Omong kosong!" 2. "Lan yen pancene ..." 3. "Nanging sapa sing ora ngerti iki!".
Komunikasi radio sing dipercaya lan berkualitas nduweni peran penting kanggo njamin keamanan pandhu arah lan supaya bisa nindakake permusuhan. Klompok spesialis saka divisi ilmiah System Center Pacific, Space and Naval Warfare (SPAWAR), melu riset ing bidang komunikasi radio, radar, meteorologi lan oseanografi kanggo kepentingan Angkatan Laut AS, ngusulake solusi asli kanggo masalah overloading kapal karo sistem komunikasi.

Peralatan elektronik kapal perang modern saka jinis Arleigh Burke kalebu udakara 80 antena kanggo macem-macem tujuan. Transceiver nggawe akeh interferensi bebarengan sajrone operasi - insinyur mbutuhake studi khusus kanggo nemtokake skema penempatan sing rasional. Kajaba iku, antena kapal konvensional duwe sawetara kekurangan - gedhe banget, abot, rawan ing perang lan nalika badai mbutuhake masts dhuwur, sing nambah visibilitas radar kapal. Ing wektu tartamtu, paling setengah saka antena iki dipatèni lan ora dienggo, kang nyaranake perlu kanggo struktur lempitan.

Kapal penjelajah rudal USS Mobile Bay. Pay manungsa waé menyang "nyebar" antena, pindho dhuwur saka kapal

Ing taun 2007, spesialis SPAWAR ngembangake teknologi sing nggunakake konduktivitas listrik lan induksi magnetik uyah logam sing ana ing banyu segara kanggo nampa lan ngirim gelombang radio. Pancen, yen banyu segara minangka konduktor listrik sing apik, mula kenapa jet cair ora bisa ngganti antena logam tradisional? Panemuan pancen akale lan prasaja.

Saka teori nganti praktik, mung ana siji langkah: kanthi bantuan pompa banyu, para peneliti nglumpukake banyu mancur primitif - piranti kasebut ngetokake jet banyu segara liwat induktor sing disambungake menyang pemancar portabel. Ana akeh banyu ing njaba kapal, mula ora ana sing bakal ngalami kekurangan bahan bakar iki. Sinyal ditularake lan dicopot saka "antena banyu" kanthi induksi elektromagnetik konvensional. Lan ora nanoteknologi!

Dhuwur jet nemtokake frekuensi antena disetel. Contone, kanggo gelombang radio UHF, banyu mancur dibutuhake watara 2 kaki (0,6 meter) dhuwur, kanggo VHF - 6 kaki. Kanggo nampa gelombang HF, sampeyan butuh kolom banyu 80 kaki (24 meter!). Jet kuwi bisa nampa lan ngirim sinyal ing sawetara saka 2 kanggo 400 MHz. Bagean salib jet nemtokake ambane saluran (yaiku transmisi data sing luwih akeh, contone, video mbutuhake jet banyu sing luwih kenthel). Kabeh sistem pas ing tangan siji. Kanthi bantuan kasebut, peneliti SPAWAR bisa entuk sinyal sing jelas ing jarak sawetara puluhan kilometer.



Salah sawijining kaluwihan "antena banyu" kasebut yaiku papan minimal sing dibutuhake kanggo instalasi. Antena bisa gampang diowahi kanggo digunakake ing frekuensi apa wae kanthi nginstal kumparan kolektor saiki tambahan lan nozzle semprotan. Antena banyu bisa dibentuk kanthi biaya minimal - piranti kasebut nggunakake energi kurang saka lampu meja.

Ora kaya antena logam standar, kabeh unsur antena banyu praktis tanpa bobot lan bisa gampang dibongkar. Parameter kolom banyu bisa terus diganti gumantung saka jinis antena sing saiki digunakake. Miturut ahli SPAWAR, sepuluh antena kuwi bisa ngganti 80 antena tradisional. Kajaba iku, efek reflektif banyu segara kurang saka logam, lan yen kapal perlu siluman maksimum, iku cukup kanggo komandan kanggo menehi pesenan kanggo mbusak kabeh kolom banyu.

Ing wektu sing padha, sadurunge ngleksanakake penemuan kasebut ing urip nyata, peneliti kudu ngrampungake sawetara masalah sing angel.
Contone, antena banyu arang banget ngrugekke kanggo gusts angin - energi saka jet menyang ndhuwur sudo kanggo nul, lan malah angin kuwat bakal luh sheet antena lan, minangka asil, rampung ngrusak karakteristik resonant sawijining.

Ilmuwan SPAWAR maneh nemokake solusi asli: cukup kanggo nutupi jet banyu ing pipa plastik kanthi tutup sing ditutup. Iki ora mung bakal nyegah efek angin sing mbebayani lan ngreksa kabeh sifat "antena banyu", nanging uga ngidini volume banyu sing padha bisa digunakake maneh (para peneliti percaya yen teknologi kasebut uga bisa ditrapake ing daratan, ngganti protruding. cabang antena kanthi banyu mancur sing apik). Kanggo nglebokake banyu ing tabung plastik, ide SPAWAR ora anyar - pilihan antena kasebut ana nalika tape diselehake ing cangkang plastik sing fleksibel, bengkong ing tekanan udara utawa drive, kaya tape ing ukuran tape.
Kajaba iku, isih durung jelas apa keuntungan saka antena banyu. Amarga ora konduktivitas paling apik saka "kolom banyu", efisiensi bakal nandhang sangsara, lan emisi metu saka band bisa uga.

Prinsip antena banyu pancen bodho lan gampang banget, mula angel dipercaya manawa ora ana sing ngira sadurunge. Para pranksters saka SPAWAR mesthine ngintip ide sing apik iki saka paus: miturut sawetara laporan, paus kasebut nyebul banyu mancur kanggo ngirim pesen SMS. Aku tau ngomong karo wong-wong mau - padha ngomong sinyal banget, mung 2 bar ...

Wigati:
HF (frekuensi dhuwur) - frekuensi dhuwur (3 MHz - 30 MHz, dawane gelombang 10 - 100 m)
Istilah standar kanggo AS lan Eropa, sing nuduhake gelombang cendhak (dekameter).
VHF (frekuensi dhuwur banget) - frekuensi dhuwur banget (30 MHz - 300 MHz, dawane gelombang 1 - 10 m)
UHF (frekuensi ultra dhuwur) - frekuensi ultra dhuwur (300 MHz - 3 GHz, dawane gelombang 0,01 - 1 m)
Ing mburi karakteristik spektrum radio kasebut ana pita VHF (gelombang meter lan decimeter), sing dikenal ing Rusia.

Lan banyu mancur paus biasane karbon dioksida.
Pengarang:
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. bosst64
    bosst64 6 September 2012 10:35
    0
    Lan aku diwulangake yen "air mancur" paus yaiku uap sing dihembus, kaya "uap saka cangkeme" ing musim dingin.
    1. ITT
      ITT 6 September 2012 14:35
      0
      Kutipan saka bosst64
      Lan aku diwulangake yen "air mancur" paus yaiku uap sing dihembus, kaya "uap saka cangkeme" ing musim dingin.


      Ing kene, kaya sing dakmangerteni, tegese nalika ambegan, paus ngekstrak oksigen saka volume unit udara kanthi urutan gedhene luwih saka wong, lan kanthi mangkono, nalika ngobati, ora ana oksigen, nanging nitrogen uga ana. ana ing jumlah sing cukup
  2. amba kurang
    amba kurang 6 September 2012 14:33
    0
    Ditilik saka keterbukaan informasi kasebut, ide kasebut ora banget janjeni
  3. gregor6549
    gregor6549 6 September 2012 14:37
    0
    Apa sampeyan ngomong. Solusi teknis sing prasaja lan cerdas
  4. atesterev
    atesterev 6 September 2012 15:08
    0
    AFAR ing stream! Kelangan, iki ora kabeh banyu mancur nyanyi lan nari kanggo sampeyan!
    1. Netto
      Netto 6 September 2012 15:45
      +1
      AFAR minangka sawetara gelombang mikro, gelombang mikro. Lan antena iki kanggo komunikasi radio, ora kanggo radar, kajaba iku omnidirectional. Antena kembung uga dipraktekke ing angkatan laut, nanging maneh, angin ...
      1. atesterev
        atesterev 6 September 2012 17:58
        0
        Dadi aku uga ngomong! Atusan garis pipis cilik - apik tenan eseman
        1. ITT
          ITT 6 September 2012 18:46
          +1
          nanging ora perlu kanggo fireboats, nguripake radar lan kabeh lol
  5. gregor6549
    gregor6549 7 September 2012 06:49
    0
    Apa AFAR? Kita ngomong babagan panggunaan jet banyu asin (segara utawa biasa, nanging asin) sing nganakake arus minangka antena kanggo komunikasi gelombang pendek lan ultrashortwave, yaiku. nalika nggunakake antena tradisional sawetara iki digandhengake karo kangelan tartamtu utawa ora bisa ing kabeh. Lan bisa uga ana sawetara kasus kaya ngono. Iku angel ngomong carane akeh bakal njupuk ROOT. Nanging contone, ing kasus nalika sampeyan ora pengin njaluk hit ing sirah karo roket radio-dipandu (minangka Dudaev entuk ing wektu kang), kok ora sijine pump kuwi ing rakit lan nggeret ing kadohan prayoga saka sirahmu cilik. Ayo padha ngalahake dheweke (yen kenek). Ing kene, sawise kabeh, sampeyan bisa mbaleni kahanan karo kuldi Buridan, sing mati keluwen. ora bisa mutusaké kang loro armfuls identik HAY kang kudu milih. Ya, lan ing radar kapal, prinsip kasebut pungkasane bisa dienalake. Sing. sijine emitter kuat lan pumps mbentuk Uploaded antena banyu (ora kudu AFAR) ing platform ditarik lan nampa radar diwenehi jarak karo kabeh kaluwihan (lan cacat, mesthi). Kauntungan sing jelas yaiku target utama PRS ora dadi kapal dhewe, nanging platform UNINITIATED iki. Ing sawetoro wektu, kabeh kapal karo radar gabungan (yaiku, nalika loro pemancar lan panrima radar digabungake ing panggonan iku luwih saka morsel sedhep kanggo rudal anti-kapal karo sirah homing dipandu dening radiation radar. Sa adoh aku ngerti. wong Tionghoa saiki aktif ngembangake rudal balistik khusus nggunakake pencari multispektral kasebut kanggo numpes kapal saka jinis kapal induk, yaiku mbuwang BR munggah, dheweke "ndeleng mubeng", nemokake target emisi, milih sing paling pantes lan terus-terusan Mbenerake. lintasan dheweke ing sadawane cuping utama emitor (lan ing tataran pungkasan uga dening radiation infrared) kang EVERYTHING kapal uga dirilis ing jumlah ageng ... Lan ora ana satelit ndelok, tukang ngebom utawa kapal selam nuklir "pembunuh operator pesawat" dibutuhake. Kompleks serangan pengintaian (RUK), sing ana akeh gangguan ing pertengahan 80-an. Kabeh ing siji botol lan bisa diluncurake saka wilayah tengah China Joke? Mungkin..... utawa ora.
    1. atesterev
      atesterev 7 September 2012 20:00
      +1
      Aja njupuk postinganku kanthi serius ... Lan ide antena banyu umume ... Kasunyatane yaiku antena sing kaku, aku ora ngomong babagan AFAR saiki, gumantung banget karo dawa gelombang. Yaiku, vibrator gelombang seprapat, lan liya-liyane. Jet kasebut, amarga dawane ora tetep, ora cocog karo feeder lan antena. Mode gelombang lelungan sing ora stabil katon ing feeder. Lan ing kasus iki, sampeyan kudu nyinkronake impedansi gelombang saka feeder karo impedansi gelombang ganti antena. Tugas ora gampang!
  6. aviator46
    aviator46 10 September 2012 22:16
    +1
    Antena bisa uga prasaja, nanging sistem sinkronisasi kudu VERY Komplek.
  7. gregor6549
    gregor6549 11 September 2012 16:43
    -1
    Ya, nonton video sing padha, ora ana komplikasi. Kabeh mung kaya rake.
  8. GAVRN
    GAVRN 21 September 2012 14:09
    0
    Yen kabeh iku mung kaya garu, banjur kok durung ketemu aplikasi sudhut?
    Schaub ora njaluk roket ing sirah, nggunakake ShPS.

    Banjur ... Coba nggawe jet banyu sing dhuwuré 24 meter. Lan uga kudu duwe Kapadhetan seragam kira-kira ... Aku malah ora bisa mbayangno carane nindakake iki.