Urip lan Pati Ksatria Kamulyan Cid Campeador

93

El Cid Campeador. Plaza del Mio Cid, Burgos

Ing artikel sadurunge (El Cid Campeador, pahlawan sing ora dikenal ing njaba Spanyol) kita miwiti crita babagan Rodrigo Diased Bivar, luwih dikenal minangka Cid Campeador. Dicritakake babagan asal-usul pahlawan, babagan dheweke gaman lan jaran sing ditresnani, uga carane dheweke entuk julukan Cid lan Campeador. Nanging, kita banjur ngomong babagan Rodrigo Diaz utamane minangka pahlawan puisi sing misuwur "The Song of My Sid". Saiki ayo ngomong babagan urip lan eksploitasi wong sing luar biasa iki.

Wiwitan saka layanan kraton


Rodrigo Diaz lair ing taun 1043 ing kutha cilik Castigliona de Bivar, sing adohé 6 mil (udakara 10 km) saka Burgos. Saiki Burgos minangka kutha sing relatif cilik ing komunitas otonomi Castile lan León kanthi populasi udakara 179 ewu jiwa. Nanging ing abad XI iku ibukutha kerajaan Castile.



Urip lan Pati Ksatria Kamulyan Cid Campeador
ElCid. Burgos, Arco de Santa Maria

Pahlawan kita dididik ing biara San Pedro de Cardena (pembaca artikel pisanan kudu ngelingi yen Sid, garwane, lan jaran favorit pahlawan banjur dikubur ing wilayah biara iki). Banjur Rodrigo ana ing dinas ing pengadilan Raja Fernando I lan dadi akrab karo putrane sing mbarep, Sancho. Nalika Raja Fernando Rodrigo, dheweke miwiti dinas militer.


Fernando I, tugu ing Madrid

Ing taun 1057, Rodrigo melu kampanye nglawan karajan Moor (taifa) Zaragoza, sing emir kepeksa setuju kanggo mbayar upeti. Lan ing spring saka 1063, Rodrigo Diaz wis perang ing sisih Zaragoza. Infante Sancho, ing kepala telung atus ksatria, banjur teka kanggo bantuan saka vassal typhoid Castile ing konflik karo Christian Aragon. Salah sawijining komandan ing unit kasebut yaiku Rodrigo Diaz. Peperangan Graus dipungkasi kanthi kekalahan pasukan Aragon lan patine Raja Ramiro I (iki sedulur tiri Fernando saka Castile).

Sawisé Fernando I (1065) séda, kerajaané dipérang: Sancho nampa Castile, putrané sing nomer loro, Alfonso, dadi raja Leon, sing katelu, Garcia, entuk Galicia. Kaya sing biasane kedadeyan ing kasus kaya mengkono, perang langsung pecah antarane sedulur. Ing taun 1068, Sancho II ngalahake pasukan Alfonso, lan ing taun 1071, bebarengan karo dheweke, dheweke ngusir Garcia saka Galicia. Ing taun 1072, dheweke nyerang Leon maneh lan nyekel Alfonso ing salah sawijining pertempuran. Nanging, Tom bisa mlayu menyang Toledo, ing kana dheweke nemokake papan perlindungan karo emir lokal. Sancho curiga yen adhine, Dona Urraca, sing mrentah kutha Zamora, wis nulungi dheweke. Infanta iki saiki dikenal utamané minangka pemilik saka chalice, kang disebut Grail mestine:


Infanta Urraca


Piala Infanta Urraca

Lan Rodrigo Diaz ing wektu iku nampa gelar kraton standar-bearer (armiger regis) lan julukan Campeador (iki wis rembugan ing artikel sadurunge).

Bebarengan karo kampanye nglawan sedulur-sedulur raja, Rodrigo perang nglawan Muslim minangka bagéan saka tentara Castilian. Minangka asil saka perang iki, karajan Sancho II ditambahi loro ing beyo saka Leonese lan Galicia, lan tanah Andalusia.


Sancho II, digambarake ing naskah Compendio de crónicas de reyes

Ing taun 1072, Raja Sancho II tilar donya nalika pengepungan kutha Zamora - dheweke dipateni dening pembelot. Akeh seng di tuduh Alfonso lan Urraca ngatur paten pinaten iki, kanggo kang pati saka raja banget ono gunane. Wiwit Sancho II ora duwe anak, Alfonso dadi raja anyar, karo Rodrigo Diaz perang banget. Wis ing taun 1073, Alfonso ngapusi seduluré sing terakhir, Garcia, lan nglebokaké tanah Galicia menyang negarané. Dheweke ora nggawe kesalahane Sancho, lan sedulur-sedulure sing pungkasan mati ing panangkaran.


Alfonso VI saka Castile. Gambaran abad kaping XNUMX ing gereja St. James

Miturut versi populer, sekelompok bangsawan Castilian, dipimpin dening Rodrigo Campeador (selusin "asisten sumpah"), meksa Alfonso supaya sumpah ing umum babagan peninggalan suci ing gereja Burgos St Agatha (Santa Gadea) yen dheweke ora. kaluputané Raja Sancho. AT sajarah dokumen, informasi bab iki katon mung ing abad XIII, supaya akeh nimbang episode iki legendaris.

Ing lukisan ing ngisor iki dening Marcos Giraldes de Acosta Jura de Santa Gadea (1864), kita ndeleng Cid nuntut sumpah saka Alfonso VI (dheweke ngadeg nganggo jubah abang):


Mangkene carane episode iki diterangake ing roman rakyat Spanyol:

"Ing Santa Gadea de Burgos,
Ing ngendi para bangsawan sumpah
Ana ing raja Kastilia
Sumpah Sid.
Lan sumpah iki diwenehi
Ing kastil wesi gedhe,
Ing crossbow Oak.
Lan sternly Don Rodrigo
Ngandika tembung - dadi abot,
Sing raja apik kita bingung;
“Ayo prabu, kowe bakal dipateni
dudu bangsawan,
Lan wong sing pangkate prasaja, -
Sing nganggo sandal
Lan dudu sepatu nganggo dasi,
Lan sing nganggo jas hujan sing prasaja,
Ora kaftan, ora camisoles,
Sapa pola ora disulam
Kaos wol kasar;
Muga-muga sampeyan dipateni dening wong-wong mau
Sapa sing dudu jaran, dudu bagal,
Sapa sing bakal entuk kuldi
Kohl bakal kumpul ing dalan,
Lan ora nganggo kekang kulit,
Lan dheweke bakal lunga nganggo tali;
Muga-muga sampeyan dipateni ing lapangan
Lan ora ing kastil, ora ing desa,
Ora nganggo keris emas,
Lan karo piso mirah prasaja;
Liwat sisih tengen, supaya dijupuk metu
Sampeyan duwe ati saka dodo
Yen sampeyan ora ngomong sing bener.
Wangsulan: Sampeyan melu,
Aja kanthi tumindak, supaya paling ora ing tembung,
Kanggo mateni sedulur sing ala?
...
Lan sang prabu pucet murka,
Wangsulan surem marang Sid:
"Apa sampeyan pengin nyiksa raja?
Sid, kowe njaluk sumpah...
Ayo lunga, Rodrigo,
Lan ninggalake bandhaku
Ya, lali dalan menyang aku
Yen sampeyan satriya ala.
Aja bali nganti setahun."
Sid : “Kowe ngoyak aku?
Inggih, drive, drive adoh!
Apa pesenan pisanan sampeyan
Dina sampeyan munggah tahta.
Nanging sampeyan nyopir kula kanggo setahun,
Lan aku bakal mangkat papat.
Lan Don Rodrigo lunga
Noleh tanpa ngambung
Ora ngambung, ora dhengkul
Nganti tangan marang kraton.
Dheweke ninggalake Bivar,
Ninggalake tanah, kastil,
Dheweke ngunci gapura
Lan bolts obah.
Dheweke njupuk rantai baja
Kabeh asu lan asumu,
Dheweke njupuk akeh falcons
Beda - enom lan diwasa.
Telung atus ksatriya gagah prakosa
Dheweke budhal karo Sid."

Nanging, nyatane, Alfonso, ketoke, banjur mutusake yen Burgos regane ... ora, dudu massa, nanging sumpah.

Nanging, paling kamungkinan, Rodrigo Diaz ora "pompa" lan menek ing rampage, amarga "sampeyan ora bisa break bokong karo mecut", nanging sampeyan kudu manggon piye wae. Dheweke nerusake layanan ing Castile. Antarane 1074 lan 1076 Rodrigo nikah amarga katresnan Jimena Diaz, putri saka Count Oviedo.


Patung El Cid lan garwane (gigantones) ing perayaan tradisional ing Burgos

Tradhisi nyatakake yen bapake Jimena minangka mungsuh saka perkawinan iki, nganggep Rodrigo Campeador banget lair kanggo pesta kasebut. Kasus iki diduga rampung ing tandhing (kanthi inisiatif count), sing menang yaiku Rodrigo Diaz.

Pengasingan pisanan Campeador


Alfonso VI ora ngandel marang mantan komandan sedulure, lan pahlawan kita ora nggunakake lokasi raja anyar.

Denouement teka ing 1081. Sadurunge, ing 1079, ing pesenan saka King Rodrigo Diaz tindak Seville, kang emir minangka anak kali saka Castile, nanging telat pembayaran. Kira-kira wektu iki, saingan pahlawan kita, Count Garcia Ordoñez, dikirim menyang Granada, sing duwe pesen rahasia saka raja kanggo ngatur perang cilik antarane loro taifa Mauritania kanggo ngremehake wong-wong mau. Tentara Granada lan ksatria Ordoñez nyerang Sevilla nalika Rodrigo Campeador ana ing kana. Karo rakyate, dheweke njupuk sisih vasal raja lan ora mung ngusir serangan iki, nanging uga nyekel Ordoñez lan Castilian liyane ing perang Cabra. Mung telung dina sabanjure, nalika kahanan wis rampung, Ordonez lan para bawahane dibebasake. Mesthine, tumindak Ordoñez kasebut diumumake ora sah, lan Diaz ditudhuh dening wong-wong sing ora seneng karo campur tangan sing disengaja ing konflik eksternal lan nglanggar perjanjian perdamaian karo Granada, lan ing wektu sing padha menehi bagean saka upeti Seville. Iki minangka alasan kanggo diasingake ing taun 1081. Lan García Ordoñez, sing miturut omongane uwong tumindak tanpa ijin, njupuk alih jabatan sing sadurunge dicekel dening Diaz.

Pambuwangan pahlawan kasebut digambarake kaya ing ngisor iki:

"Para bangsawan, amarga meri banget marang Sid, nyritakake prakara sing ala marang Sang Prabu, nyoba padudon karo raja, lan terus mbaleni:" Sang Prabu! Ruy Diaz Cid nglanggar katentreman sing disimpulake lan ditetepake ing antarane sampeyan lan wong Moor, lan dheweke ora ana alesan liyane kajaba kanggo mateni sampeyan lan kita. Sang Prabu, kang banget duka lan duka marang Sid, enggal-enggal pracaya marang wong-wong mau, kanggo harbored dendam marang wong kanggo sumpah sing dijupuk saka ing wusana sedane kang rayi, Raja Don Sancho.

Sawise sinau saka aib, Sid

"Nimbali sanak-sedulure lan para vassal lan ngumumake yen Sang Prabu dhawuh supaya ninggalake Castile, mung sangang dina kanggo iki."

The Song of My Sid ngandika iki bab lelakon sabanjure:

"Sadulure Alvar Fanez ngandika:
"Kita bakal ngetutake sampeyan menyang ngendi wae,
Salawase kowe isih urip, aku ora bakal ninggal kowe ing kasusahan,
Aku bakal nunggang jaran nganti mati kanggo sampeyan,
Kita bakal seneng nuduhake pungkasan karo sampeyan,
Kita ora bakal ngganti gusti kita."
Don Alvar disetujoni dening kabeh ing paduan suara.


Cid lan para ksatria ninggalake Kastilia

Ing roman sing kasebut ing ndhuwur, nyatakake yen 300 ksatria dibuwang karo Rodrigo. Penulis "Song" menehi tokoh sing luwih andhap asor - 60 wong. Lan ing antarane wong-wong mau, paling ora ana Alvar Fanez (ing sumber liyane ana bukti yen dheweke terus ngladeni Raja Alfonso). Nanging ing jembatan Arlanson, liyane 115 daredevils gabung karo detasemen Diaz, sing, gumantung ing ajining diri saka Campeador, mutusaké kanggo rada nambah kahanan financial ing layanan ing tanah manca. Saka artikel sadurunge, sampeyan elinga yen dheweke ora kalah: malah prajurit prasaja saka detasemen iki banjur dadi caballeros.

Lan Diaz banjur ninggalake bojone lan anak wadon loro ing salah sawijining biara.

Wiwitane, dheweke lunga menyang Barcelona, ​​​​nganti mlebu layanan Count Ramon Berenguer II, nanging ditolak. Nanging emir taifa Zaragoza nampa pahlawan karo tangan mbukak. Ing Zaragoza, Rodrigo Campeador nampa julukan El Cid saka wong Moor - "Gusti".


Typha Zaragoza

Reconquista, kang langgeng luwih saka pitung abad, ora ing kabeh confrontation angel terus-terusan antarane mungsuh fana, minangka akeh pracaya. Layanan ing taifas Mauritania, sing perang karo karajan Kristen utawa dadi sekutu, ora dianggep isin. Wangsulan: Bab ingkang utama iku bener mungkasi tugas vassal karo mantan overlord, bali kabeh penghargaan marang. Cid sing padha, sawise nelukake Valencia, menehi ganjaran kanthi loman marang rakyate, nanging ngelingake yen wong-wong sing pengin mulih kudu mbalekake properti sing ditampa lan ninggalake barang-barang anyar. Lan penulis "Song" nyebut urutan iki "wicaksana."

Wiwit Raja Alfonso VI dhewe mungkasi hubungan vassal karo Rodrigo Diaz, dheweke duwe hak kanggo nemokake panguwasa liyane, iki ora dianggep minangka pengkhianatan. Mulane, ora ana sing banjur nyetel layanan kanggo Moors minangka reproach kanggo Sid.

Rodrigo Diaz perang nglawan Muslim lan Kristen musuh kanggo Zaragoza, mligine, dheweke ngalahake tentara Kerajaan Aragon ing Peperangan Morella ing 1084. Banjur perang karo Castilians, kang pungkasanipun nyekel Salamanca, kang dadi kagungane Taifa Zaragoza.

Bali saka Cid kanggo Castile


Ing taun 1086, tentara Berber saka Almoravids teka ing Semenanjung Iberia saka Afrika Lor. Ing aliansi karo wadyabala taif Moor ing Seville, Granada lan Badajoz, wong-wong Muslim ngalahake tentara gabungan Castile, Leon lan Aragon ing perang Sagrajas. Typha saka Zaragoza ora melu perang iki. Kekalahan kasebut meksa Alfonso VI ngupaya rekonsiliasi karo Rodrigo, sing saiki ora mung Campeador, nanging uga Cid. Pahlawan bali menyang Kastilia lan, sawise ngadeg ing kepala tentara, ing ngendi wong Kristen lan Muslim padha, ing Mei 1090, dheweke ngalahake pasukan Count Barcelona Berenguer Ramon II ing Peperangan Tibar, sing banjur ditawan. Nanging banjur ana padudon anyar karo raja, lan El Cid bali menyang Zaragoza. Raja sing nesu banget ngongkon bojoné Rodrigo lan anak wadon loro dikunjara.

Penaklukan Valencia


Lan Sid saiki duwe rencana dhewe sing ana hubungane karo penaklukan Valencia, lan kapentingane dhewe, beda karo kapentingan Alfonso VI lan Emir Zaragoza. Tumindak kanthi mandiri, dheweke miwiti perang wiwit taun 1088. Ing taun 1092, panguwasa Moor ing Valencia wis menehi upeti marang dheweke. Lan ing taun 1094, Valencia sing dikepung ambruk, lan El Cid Campeador bener-bener dadi raja, nanging kanthi resmi dipercaya dheweke mrentah atas jenenge Alfonso VI. Antarane subyek pahlawan kita padha Kristen lan Muslim, sing rukun karo saben liyane.


Barang darbeke Cid ing peta Semenanjung Iberia (ditandani kuning)

Nasib anak Sid Campeador


Sawise Sid nelukake Valencia, Alfonso VI ngeculake garwane lan anak-anake. Panguwasa Campeador dhuwur banget, mula wanita-wanita sing ana ing tapel wates hartane ora mung ditemoni dening para ksatria Valencia, nanging uga dening detasemen Moors sing dipimpin dening Abengalbon, panguwasa Molina (Molina de Segura, kutha ing Murcia. ), sing diarani kanca Cid: loro pengiring kehormatan, lan keamanan ekstra ing wilayah sing mentas ditaklukake ora bakal lara.

Nanging, putra siji-sijine El Cid, Diego Rodriguez, saiki ana ing layanan Raja Castile, ketoke minangka sandera kehormatan. Dheweke tilar donya nalika perang nglawan Almoravid ing Pertempuran Consuegra ing taun 1097. Garis El Cid ing baris lanang diselani. Keturunane ing garis wadon wis dadi wakil saka dinasti liyane lan duwe jeneng kulawarga liyane.

Count Barcelona anyar, ​​Ramon Berenguer III, mlebu aliansi karo Cid kanthi nikah karo putri bungsu Maria. Putri liyane, Cristina, nikah karo putu saka Raja Navarre, Ramiro Sanchez. Putrane bakal mudhun ing sejarah minangka Raja Garcia IV Ramirez saka Navarre.


Garcia IV, Raja Navarre, putu saka Cid Campeador. Monumen ing Pamplona

Crita perkawinan bocah-bocah wadon iki karo bayi Carrión lan ngalahake bojone sing ora pantes, sing dicritakake ing bagean katelu The Song of My Sid, legendaris lan ora ana konfirmasi. Ya, lan angel mbayangno yen ana wong sing wani ngina wong sing serius lan mbebayani kaya panguwasa Valencia, Cid Campeador.


Charles Heston minangka Sid, film 1961 kanthi jeneng sing padha

Hubungan karo bawahan


Informasi babagan hubungane Sid karo bawahan lan cara manajemen sing menarik banget. Dheweke ujar manawa dheweke asring dhawuh maca buku dening penulis Romawi lan Yunani sadurunge pambentukan prajurit, sing nyritakake babagan kampanye jenderal sing misuwur. Lan sadurunge perang, dheweke kerep ngatur rembugan babagan rencana perang sing bakal teka karo para wakile ing wangun "sesi brainstorming".

Sumber ngomong babagan kejujuran lan kemurahan Cid karo vassal lan prajurit. Kanggo netepi kuwajibané marang wong-wong sing mutusaké arep budal bareng karo dhèwèké, dhèwèké ngapusi loro wong Yahudi sing sugih riba. Rodrigo marang wong loro tightly ditutup lan nutup chests saka wedhi ing jaminan, ngandika sing padha ngemot emas kang. Malah jeneng-jeneng sing duwe utang diwenehi - Yudas lan Rachel, lan jumlah sing nyilihake (600 tandha). Nanging apa Sid banjur wiwit tuku wedhi saka wong-wong Yahudi iki ora kacarita ing geguritan. Nalika Yudas lan Rachel mbukak chests iki, Diaz samar-samar janji kanggo ijol kanggo kerugian ing mangsa, lan penulis ora bali menyang masalah iki maneh.

Dadi, Rodrigo Diaz mbayar utang marang wong Yahudi apa ora? Mbok menawa penulis kesupen ora nyebutake petungan pungkasan sajrone narasi sabanjure. Utawa apa dheweke mikir yen maca bakal ngerti tanpa dheweke kepiye para priyayi bangsawan Spanyol ing abad kaping XNUMX tumindak ing kasus kaya mengkono?

Apa sampeyan mikir: apa Sid mbayar utange marang wong-wong sing duwe utang sing percaya, utawa dheweke kanthi loman ninggalake pasir "Yahudi nistha" sing disentuh tangane pahlawan gedhe?

Taun-taun pungkasan Sid Campeador


El Cid Campeador mrentah Valencia nganti tilar donya ing taun 1099. Kabeh wektu iki dheweke kudu ngusir serangan saka Almaravids. Tradhisi nyatakake yen ing perang pungkasan dheweke tatu dening panah beracun lan, wis mati, dheweke dhawuh kanggo nyelehake jaran lan diikat menyang pelana kanggo nyegah semangat para prajurite. Moor sing menang, sing yakin manawa pahlawan kasebut mati, diduga mlayu nalika dheweke dumadakan muncul maneh ing kepala pasukane. Nanging, sejarawan percaya yen legenda iki adhedhasar acara liyane. Sawise Sid mati, garwane mbela Valencia saka tentara Almaravid Berber suwene rong taun maneh. Pungkasan, sawise kesel kabeh kemungkinan perlawanan lan ora nampa bantuan saka tanggane, dheweke setuju babagan evakuasi wong Kristen saka Valencia. Sampeyan bisa menang maneh mung sawise 125 taun. Iki minangka kenangan nalika mlebu Chimene menyang Burgas karo awak Sid sing dibalsem ing taun 1102 sing mbokmenawa banjur malih dadi legenda perang pungkasan ksatria sing diikat menyang pelana.

Makam Pahlawan


Miturut wasiat, Sid Campeador disarèkaké ing biara San Pedro de Cardena.


Makam Cid ing biara San Pedro de Cardena

Bojone uga dikubur ing kono. Ing taun 1808 biara kasebut dipecat dening prajurit Prancis. Kuburane Sid uga rusak. Gubernur Prancis Paul Thibaut, sinau babagan iki, mrentahake supaya sisa-sisa pahlawan Spanyol lan garwane dikubur ing katedral Burgos. Miturut dhawuhe, awu Sid malah diwenehi pakurmatan militer. Ing wektu sing padha, tandha peringatan ing wangun obelisk diselehake ing kuburan anyar. Mengko, Burgos dibukak dening direktur Louvre, Domenique Vivant-Denon. Dheweke ngiringi Napoleon ing kampanye ing Mesir, lan banjur njupuk bagéyan aktif ing pilihan kanggo museum karya seni ing kutha-kutha manca dijupuk. Wong iki duwe hobi aneh - dheweke nglumpukake "reliquary saka atheis": reliquary, sing ora ngemot peninggalan para suci Kristen, nanging sawetara pecahan saka sisa-sisa wong gedhe. Koleksi kasebut kalebu rambut saka kumis Henry saka Navarre, potongan kain kafan Turenne, pecahan balung Moliere, La Fontaine, Abelard lan Eloise, pecahan untu Voltaire, ikal Jendral Desaix, rambut Agnès Sorel lan Ines de Castro. Lan ing kene ana "luck" - sisa pahlawan Spanyol Sid Campeador. Ing panjaluk Denon, Thibault menehi potongan balung saka Sid lan garwane Chimene (dheweke isih ora ngelingi utawa ora ngerti babagan jaran Babek).

Sawisé budhal Prancis, wong-wong Spanyol langsung nyuwil tugu sing didegaké déning penjajah ing katedral Burgos, lan ing taun 1826 awu Cid lan bojoné ditransfer maneh menyang biara San Pedro de Cardena. Ing taun 1842, sisa-sisa pasangan kasebut bali menyang Katedral Burgos. Banjur ternyata nalika pendhudhukan Prancis, balung Sid banget populer, lan ora mung Denon sing njupuk pecahan minangka souvenir. Ing taun 1882, sawetara pecahan kasebut ditransfer menyang Spanyol dening anggota Dinasti Hohenzollern. Ing taun 1883 padha diselehake ing kuburan. Potongan-potongan sing ilang isih teka ing Burgos, penguburan tambahan pungkasan ing taun 1921. Wiwit kuwi, awu pahlawan ora diganggu maneh, fragmen anyar diselehake ing jejere - ing showcase (!).

Kuburan Cid Campeador ing Katedral Burgos:


Cara saka Cid


Ing Spanyol modern, ana rute wisata Camino del Cid ("Jalan Cid"), sing mlaku saka sisih lor-kulon menyang kidul-wétan saka kutha Burgos ing Castilian menyang Alicante Valencia ing pesisir Mediterania.


Cara saka Cid


Sid kang path, pointer

Jalur iki ngliwati wilayah wolung provinsi sajarah lan kalebu limang rute tematik. Philologist misuwur Ramon Menendez Pidal lan garwane Maria Goyri melu pembangunan. Padha disusun adhedhasar analisis teks "Songs about my Sid", sing dianggep minangka panuntun. Menapa malih, sampeyan kudu ngliwati wong-wong mau ing siji - saka pisanan ("Exile") kanggo pungkasan ("Perlindhungan wilayah kidul").

Rute "Pengasingan" paling dawa (340 km), diwiwiti saka Bivar del Cid (provinsi Burgos), mungkasi ing Atienza (Guadalajara). Sawetara mlaku-mlaku - 15 dina! Kanthi mobil, kira-kira wektu lelungan yaiku 4 dina.

Rute sabanjure - "Borderlands", ndadékaké saka Atiensa menyang Calatayud: kanthi mobil - 3 dina, kanthi mancal - 6, mlaku - 12.

Sabanjure - "Telung taifas": saka Ateca (provinsi Zaragoza) nganti Sella (provinsi Teruel). Kanthi mobil, 3 dina cukup, cyclists bakal ngliwati 6, sing arep mlaku kudu 13 dina.

"Penaklukan Valencia" - saka Sella menyang Valencia: dianggep yen perjalanan dalan bakal njupuk 3 dina, "mlaku-mlaku kanthi mancal" - 5, mlaku 12 dina.

Salah sawijining titik ing rute kaping papat yaiku kutha Teruel, sing diarani ibukutha gaya Mudéjar.


Katedral Saint Mary of Mediaville, Teruel

Rute "Perlindhungan Tanah Kidul" - kastil lan bèntèng saka Valencia menyang Orihuela cedhak Alicante: 2 dina nganggo mobil, 4-5 kanthi mancal, 11 kanthi mlaku.

Turis sing bener ngliwati rute iki utawa kasebut lan menehi tandha ing "paspor" khusus (disebut "sertifikat perlindungan") nampa sertifikat - kaya jamaah sing arep menyang Santiago de Compastella ing sadawane St. James Way.


"Safety": "paspor" Camino del Cid
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

93 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    11 Agustus 2021 05:39
    Alfonso seneng episode karo sumpah.
    Minangka kanggo wedhi - carane isi chests iki beda-beda saka diterbitake dening negara saka macem-macem bêsik multi-colored saka kertas?
    1. +4
      11 Agustus 2021 15:55
      Sugeng rawuh, Sergey! hi
      Iku luwih apik ora kanggo sebutno "kertas multi-warna" ing kabeh, piye wae ora apik banget karo wong-wong mau ing kene.

      Wong lanang, Rich-Dmitry ngirim salam gedhe kanggo sampeyan kabeh, dheweke wis mambu ing "konstruksi abad" lan pancen ora duwe wektu kanggo apa-apa. Dheweke ngirim layang ing "sabun" kanthi panyuwunan kanggo menehi salam marang kabeh wong, sing daklakoni kanthi seneng. eseman ombenan

      Sida uga maca komentar, matur nuwun banget kanggo Valery lan kabeh wong. apik
      1. +2
        11 Agustus 2021 16:01
        Hi Konstantin!
        Lan hello Dmitry!

        Pan ataman ugi dereng gadhah cadangan mas.
        1. +2
          11 Agustus 2021 16:11
          Iki apa, Gritian saka Tauride? ngguyu
          1. +2
            11 Agustus 2021 16:53
            ya wis. Lan sacara global ora ana owah-owahan.
            1. +3
              11 Agustus 2021 17:00
              Dadi wong tansah lan meh nang endi wae padha.
          2. +2
            11 Agustus 2021 17:38
            awake dhewe. Popandopalo bakal konfirmasi.
            Kostya, hello
            1. +3
              11 Agustus 2021 18:30
              Hello Slava. hi
              Popandopulo minangka panguwasa sing ora diragukan, lan dheweke wis ngonfirmasi. ngguyu
              1. +2
                11 Agustus 2021 18:40
                Persis. Dheweke uga sumber: pisanan babagan cadangan emas, banjur babagan pasir segara.
                1. +2
                  11 Agustus 2021 18:54
                  Inggih, kabeh bali menyang normal - iku kula kanggo "... bab segara wedhi", Mungkin ing chests. Saka Sid lan Popandopulo - siklus pasir antarane wong. ngguyu
                  Lan maneh, wong Yahudi bakal nemen. nglirik
                  1. +2
                    11 Agustus 2021 19:13
                    Petliurists ora bakal ngidini sampeyan ngapusi.
                    1. +2
                      11 Agustus 2021 19:21
                      Ya, robot serius ngguyu
              2. +2
                12 Agustus 2021 08:14
                Dheweke permata film
  2. + 16
    11 Agustus 2021 05:48
    Highly! Many thanks kanggo Valery!
    1. + 16
      11 Agustus 2021 06:08
      Sumangga kula dherekaken atur panuwun dhumateng panyerat!
  3. + 10
    11 Agustus 2021 06:41
    "petualangan" anumerta Sid ora kurang apik tinimbang biografine. Apa sing diarani, "ditarik menyang kuotasi."
    Matur nuwun, Valery!
    1. +8
      11 Agustus 2021 06:59
      Ora mung kanggo kuotasi. Aku sing buruh museum lan perampok bisa duwe ing umum.
      1. +9
        11 Agustus 2021 07:04
        1. Iki sing dakkarepake
        2. Nalika sampeyan ndeleng tandha "Dipindhah minangka asil saka WWII" ing pameran, sampeyan miwiti kanggo mikir.
        1. +7
          11 Agustus 2021 07:10
          Wong-wong mbokmenawa kudu nggatekake legenda maneh.
          Thanks kanggo artikel Valery, aku nonton bagean saka film 1961. Kapan maneh bakal ketemu?
          1. +7
            11 Agustus 2021 07:18
            Sampeyan ngerti carane nonton potongan-potongan, aku cemburu ... Aku pengin nonton seri Spanyol babagan Sid, nanging durung ana wektu.
            1. +6
              11 Agustus 2021 07:33
              Saiki aku lagi maca crita Babel. Wiwit cilik: Setu. Dheweke maca nalika mbah putri nonton. Nanging ing panggonan iki - aku bakal ngadeg lan mlaku-mlaku.

              Ex ungue Leonem.

              Nanging, sayangé, nalika nulis ing spesialisasiku, asring dadi kaya vinaigrette. Iku luwih gampang kanggo ngomong, lan malah luwih gampang kanggo njawab pitakonan.

              Nanging, kabodhoan iki ing taun sekolah dilebokake.

              Nanging telung jam berturut-turut sampeyan ora bisa nonton film. Nanging ing telung menit saka overture, sampeyan bisa krungu akeh.
              1. +5
                11 Agustus 2021 07:39
                Mangkono sampeyan bisa maca libretto lan ora ngrungokake.
                1. +5
                  11 Agustus 2021 08:03
                  Sampeyan ora bisa mlayu saka teater. Pilihan librettos menehi gambaran babagan gambar gedhe.

                  Kaya konten. Sampeyan bisa tansah bali menyang gambar utawa ngrungokake aria cocok.
                  1. +6
                    11 Agustus 2021 08:06
                    Sampeyan ora bisa mlayu saka teater.
                    Gampang! Aku nindakake iki kaping pirang-pirang, amarga ana produksi sing ora kudu ngluwihi prasmanan.
                    1. +6
                      11 Agustus 2021 08:21
                      Lan ing kene ing aku ana ketaatan hukum sing langka. Nanging, amarga kunjungan menyang teater langka.
                      1. +6
                        11 Agustus 2021 08:32
                        Ing kasusku, ketoke, karya ing teater nggawe kekebalan sing kuat kanggo ngurmati Melpomene lan Terpsichore.
                      2. +6
                        11 Agustus 2021 08:37
                        Ora ana taqwa. Nanging ana rasa hormat kanggo pemain individu.
  4. +6
    11 Agustus 2021 08:04
    Apa sampeyan mikir: apa Sid mbayar utange marang wong-wong sing duwe utang sing percaya, utawa dheweke kanthi loman ninggalake pasir "Yahudi nistha" sing disentuh tangane pahlawan gedhe?
    Sumber meneng, mbok menawa dheweke mbayar, nanging kanthi cara liya.
    1. + 20
      11 Agustus 2021 08:47
      Rodrigo Diaz de Bivar ngakoni lan ujar:
      - Rama Suci, aku wis dosa.
      Apa dosa, anakku?
      - Aku ngapusi wong Yahudi ...
      Imam sawise refleksi singkat:
      - Iku ora dosa, anakku. Iku mukjijat!
  5. + 10
    11 Agustus 2021 09:22
    Artikel apik
  6. +9
    11 Agustus 2021 10:04
    Valery, matur nuwun kanggo kelanjutane.
    Aku maca loro bagean kanthi seneng banget!
  7. +4
    11 Agustus 2021 11:10
    Alfonso VI saka Castile. Gambaran abad kaping XNUMX ing gereja St. James

    Apa sing dicekel ing tangan tengen? Aku ora ngerti
    1. VlR
      +4
      11 Agustus 2021 11:14
      Mbok menawa sungu gadhing: dadi seniman bisa nggambar.
      Kaya ngono:


      Roland uga duwe sungu kaya ngono lan diarani "Oliphant".
      Luwih lengkap babagan iki ing artikel sabanjure.
      1. +3
        11 Agustus 2021 11:16
        Kutipan: VLR
        Mungkin sungu gadhing

        Luwih kaya balung paha (guyonan) wassat
        1. +2
          11 Agustus 2021 11:54
          Luwih kaya balung paha (guyonan)

          Aku uga eling Vasisualy Lokhankin, carane gnawed balung saka saucepan. ngguyu ombenan
          Sanajan katon kaya troll saka "Heroes 3".
          1. +2
            11 Agustus 2021 11:59
            Quote: Pane Kohanku
            Aku uga eling Vasisualy Lokhankin, carane gnawed balung saka saucepan. ombenan ngguyu
            Sanajan katon kaya troll saka "Heroes 3".

            Ing asas, iku trep kanggo ngalahake subyek ing sirah karo "balung" kuwi. ombenan
          2. +2
            11 Agustus 2021 12:13
            Quote: Pane Kohanku
            Sanajan katon kaya troll saka "Heroes 3".

            "Thorin Oakenshield" hi
            1. +2
              11 Agustus 2021 12:23
              "Thorin Oakenshield"

              Skyrim kanggo Nords! Thalmor - metu! ngguyu
        2. +2
          11 Agustus 2021 13:49
          A Sato antarane balung lan panrima telpon. Argumentasi kuat ing seni manajemen.
          1. +4
            11 Agustus 2021 14:01
            A Sato antarane balung lan panrima telpon. Argumentasi kuat ing seni manajemen

            Iki minangka standar manajemen liyane saka Kamar Timbang lan Ukuran. Hibrida ora bisa.
            1. +4
              11 Agustus 2021 14:36
              Quote: Pane Kohanku
              Iki minangka standar manajemen liyane saka Kamar Bobot lan Ukuran.

              Aku duwe teori: asli scepter lan orb digawe saka tibia gnawed. wassat
              1. +3
                11 Agustus 2021 15:10
                Aku duwe teori: asli scepter lan orb digawe saka tibia gnawed.

                Kadhangkala aku mikir yen sing nyekel scepter pisanan yaiku, ngapura, wong sing duwe karep kriminal. Dadi aku babar blas pracaya! ya
                1. +1
                  11 Agustus 2021 15:21
                  Quote: Pane Kohanku
                  sing nduwèni scepter pisanan padha, ngapura kula, wong karo inclinations pidana

                  Kaya iki? wassat
                2. +2
                  11 Agustus 2021 16:03
                  Mirip banget. Coba sapa wae pimpinan Achaean.
                  1. +3
                    11 Agustus 2021 16:17
                    Kutipan saka Korsar4
                    Coba sapa wae pimpinan Achaean.

                    Mungkin pimpinan Achaean.
                    Iki asline:

                    Lan iki rekonstruksi:
                    hi
                    1. +3
                      11 Agustus 2021 16:54
                      Superanimals klasik (miturut Porshnev).
                    2. +4
                      11 Agustus 2021 16:55
                      Odysseus utamané apik - sampeyan ora bisa njupuk mripat saka dheweke.
                      1. +3
                        11 Agustus 2021 16:59
                        Kutipan saka Korsar4
                        Odysseus utamané apik - sampeyan ora bisa njupuk mripat saka dheweke.

                        Dheweke pinter, dheweke nyamar.
                        Banjur dheweke duwe 10 taun maneh kanggo isin saka resort ing Mediterania, mula dheweke sedhih hi
                      2. +1
                        11 Agustus 2021 17:41
                        Foto rawuh: nalika dheweke mlumpat ing tameng, dheweke ngadeg ing kono.
                      3. +2
                        11 Agustus 2021 18:51
                        Foto tekane
                        "Rawuhe. Siang. Abad XXI. SM."
                      4. +2
                        11 Agustus 2021 19:12
                        Kabeh mbaleni.
                      5. +2
                        11 Agustus 2021 19:18
                        Kabeh gumantung ing titik wiwitan.
                      6. +2
                        11 Agustus 2021 19:32
                        Jaman kita duwe titik wiwitan.
                      7. +2
                        11 Agustus 2021 19:52
                        Nganti titik liyane ditemokake. Sejarah manungsa mung minangka film cilik babagan sejarah planet. Sajarah urip biologi minangka riak mikroskopis ing skala galaksi. Saka sudut pandang Semesta - tingkat subatomik.
                      8. +1
                        12 Agustus 2021 12:12
                        Nganti titik liyane ditemokake.
                        Sampeyan uga bisa ngetung saka Big Bang. Mung tanggal sing ora trep kanggo ngitung.
            2. +3
              11 Agustus 2021 16:00
              Nanging proporsi kasebut diajeni.
        3. +2
          11 Agustus 2021 17:32
          Aku mikir dhewe
      2. +4
        11 Agustus 2021 11:58
        Kutipan: VLR
        Roland uga duwe sungu kaya ngono lan diarani "Oliphant".
        Luwih lengkap babagan iki ing artikel sabanjure.

        Matur nuwun Valery kanggo seri babagan pahlawan?
        Aku kira artikel sabanjure babagan Roland lan "Moors".
        1. VlR
          +6
          11 Agustus 2021 12:00
          Ya, artikel "Ngamuk" Roland ing Sastra lan Urip.
          Gaya sing padha karo artikel babagan Sid, lan, bakal dituduhake, ora kurang menarik.
          1. +4
            11 Agustus 2021 12:10
            Roland, luwih akeh "topik sing misuwur" tinimbang karakter sadurunge ing karangan sampeyan. Dadi aku ngarep-arep kelanjutan siklus kasebut. Sukses kreatif!
            1. VlR
              +7
              11 Agustus 2021 12:33
              Artikel babagan Gustav Adolf, putrine Christina lan Side, kanthi cara, saka kategori "resort": dheweke nulis ing Adygea, ing sanatorium - ing antarane pijet, akupunktur, cryochamber lan nglangi ing blumbang (ilang 2 kg). ).


              Nalika dheweke teka, nganti dheweke "nglilani" dheweke nulis babagan Roland - dheweke ora arep, nanging dheweke mundur saka Sid lan Cantar de mío Cid.
              1. +3
                11 Agustus 2021 15:36
                Valery, bocah-bocah wadon takon: Apa sampeyan duwe liyane kaya ngono?
                1. VlR
                  +5
                  11 Agustus 2021 15:47
                  Ya, sabanjure bakal dadi materi babagan perang ing Ronceval Gorge, para pahlawan "gestur" (puisi) "The Song of Roland" lan prototipe.
                  1. +4
                    11 Agustus 2021 18:05
                    Atas jenenge bocah-bocah wadon lan saka THANK YOU.
                    Crita-critamu kaya kue: Aku pengin luwih akeh
              2. +3
                11 Agustus 2021 17:50
                Valery, aku dhewe saka Adygea. Dadi aku ora langsung jelas
                PS Yen iki minangka tandha "Emerald": "Ana penulis situs sing paling apik" Rosinka - "penulis paling awon"
                Bisnis lan ora pribadi.
                guyon ramah
                1. VlR
                  +3
                  11 Agustus 2021 18:48
                  Iki sing 10 km saka Maykop lan jejere Jembatan Merah eseman
                  1. +1
                    12 Agustus 2021 08:12
                    pancen bener
  8. +6
    11 Agustus 2021 12:12
    Banget!!! Apik banget! nglirik
  9. +7
    11 Agustus 2021 12:36
    Kaya biasane, yen sampeyan nyelidiki topik sing luwih jero, nuansa menarik katon sing ngidini sampeyan ndeleng crita non-pahlawan saka sudut sing rada beda. El Cid, mesthi, minangka pribadine pinunjul kanggo wektu, nanging ayo kang nyoba kanggo menehi hasil karo masalah expulsion saka Castile ing 1081 - mung kanggo kapentingan. eseman
    Ayo diwiwiti kanthi pribadine Raja Alfonso, Raja Kastilia. Nalika bapakipun seda, yuswanipun 22 taun, nalika adhine seda, yuswanipun 29 taun. Jeneng julukan Alfonso yaiku El Bravo, yaiku, Sang Wani, sing uga ngandika akeh. Minangka panguwasa, dheweke ngatonake awake dhewe kanthi pinuji - dheweke nyawiji kerajaan sing ambruk sawise bapake mati, nggedhekake wates-wates darbeke, ora ngidini pambrontakan, yaiku, kaya sing kudu ditindakake nalika iku. ghoul pragmatis lan kadhemen-blooded (dheweke matèni seduluré ing pakunjaran), asing kanggo raos lan emosi.
    Saiki kanggo hubungane karo Sid.
    Ing kene sampeyan kudu ngenalake telung karakter liyane.
    Ingkang kapisan inggih punika Emir Toledo, Ahya Al-Qadira. Ing wiwitan acara sing nyebabake pengusiran Cid, Taifa saka Toledo kalebu Valencia, yaiku, tanah-tanah kasebut penting. Nanging, panguwasa Al-Qadir ora kuwat lan "ing atap" saka Alfonso sing luwih energik lan bakat, lan umume tumindak kanthi tenang, mbayar dhuwit marang Alfonso.
    Kapindho yaiku Emir Seville Al-Mutamid, nanging dheweke ora gelem mbayar dhuwit lan nyoba ngobahake prau kasebut.
    Ingkang kaping tiga, Emir Granada, Abdallah ben Bulugin, ingkang katingal langkung anteng lan mlumpat kados "ora ana arta, nanging sira ana, ing Kastila, cekelan," kaya-kaya ora nuduhake.
    Dadi, 1079 - Sid, minangka panglima tentara Castile, lan, mulane, wong sing dianugerahi kapercayan kraton sing paling dhuwur, pindhah menyang Seville - negara tetanggan sing gumantung saka kedaulatan amarga kedaulatan. kasunyatan sing Seville nolak kanggo mbayar padha. Kanggo apa? Aku mung ana siji jawaban - kanggo njaluk dhuwit.
    Ing taun kang padha, Count Garcia Ordóñez, standar-bearer saka Raja Castile, uga wong saka kapercayan paling dhuwur, katon, mbok menawa kanggo maksud sing padha, ing Granada.
    Apa sing kita deleng sabanjure? Tribute saka Seville ora tau teka, lan Granada dumadakan nyerang Seville, lan pembawa standar Castile Count Ordonez mimpin tentara. El Cid, komandan-in-chief saka pasukan Castile, sing ana ing Seville, arep ketemu wong lan break wong, njupuk wong tawanan, lan banjur nggawe trip kanggo ... Toledo! Toledo, kang ing padha, katergantungan malah luwih kandhel ing Castile, kaya Seville lan Granada.
    Saiki bayangake yen sampeyan wis ngirim wali nomer 1 kanggo ngumpulake dhuwit saka kontingen tanggung jawab ing provinsi A. Ora ana dhuwit, wong hang ing provinsi iki, ora bakal bali. Apa sing bakal sampeyan lakoni? Kirimi wali #2 kanggo ngerteni apa sing kedadeyan lan kepiye, ta? Wong #2 ana ing Provinsi B, cedhak. Dikirim. Akibaté, wong nomer 2 ana ing panangkaran, karo wong No. Apa temuan sampeyan?
    Apa Raja Alfonso duwe alesan kanggo nganggep yen Sid ngiyanati lan colluding karo Emir Seville? Apa maneh sing kudu dipikirake, nuwun? Menapa malih, Sid sanalika, sawise woro-woro saka expulsion, lungguh mudhun ing swiwi Emir iki, paling terus terang konfirmasi anggepan saka mantan panguwasa.
    Dadi ora kabeh ing biografi Sid iku prasaja.
    Ing wektu sing padha, aku bakal langsung nyathet yen sanajan pengkhianatan Cid ing hubungane karo Alfonso saka Castile pancen kedadeyan, mula ora ana gunane kanggo ngadili dheweke saka sudut pandang moralitas kita saiki. Saka sudut pandang kontemporer, dheweke tumindak, bisa uga ora apik banget, nanging cukup ing aturan wektu kasebut, yaiku, tumindak iki ora nyebabake karusakan kanggo pakurmatan ksatria, lan sukses ing medan perang minangka bagéan saka ngladeni. overlord anyar diblokir kabeh mamang ing wilayah iki amarga Gusti Allah mung menehi kamenangan ing sisih tengen.
    1. VlR
      +7
      11 Agustus 2021 12:56
      Aneh, pengusiran Sid mung meh rong taun sawise kedadeyan karo Ordoñez, sanajan endapan kasebut, mesthine Alfonso saka crita kasebut tetep. Utamane yen sampeyan nganggep manawa Rodrigo Diaz minangka "wong" sing dipateni (mbokmenawa ing pesenan Alfonso) King Sancho II. Lan para "penyayang apik" nyoba kanggo nyetel raja kasebut. Lan pisanan Sid nyoba kanggo njaluk proyek ing Kristen Barcelona, ​​​​nanging ora bisa.
      Miturut cara, ing wektu sing padha (nanging sethitik sadurungé) ana kahanan sing padha banget ing Rus: pati Vladimir Svyatioslavich, divisi negara lan perang putrané, kang rampung karo kamenangan Yaroslav lan reunifikasi tanah Rusia. Menapa malih, kados Castilian Alfonso, Yaroslav katahan sadulure, Sudislav, ing pakunjaran (23 taun). Bener, ora kaya Garcia, Sudislav slamet sadulur-pemenang. Ing 1059, putrane Yaroslav mindhah pamane saka pakunjaran menyang Biara St. George, ing ngendi dheweke tilar donya 4 taun sabanjure.
      1. +6
        11 Agustus 2021 14:38
        Ana bedo ing tanggal pangasingan Sid - Aku teka tengen tokoh 1081 lan 1080. Ya, crita menarik kene, Aku yen dig, sampeyan bisa nemokake akeh nuansa subtle. Nanging serangan Sid ing Toledo - anak kali Alphonse lan allies angel kanggo nelpon liyane saka demo mbukak saka musuhan.
        Kajaba iku, kita ora ngerti carane persis ana pemisahan antarane Sid lan Alfonso. Minangka aturan umum, yen panguwasa duwe pitakonan kanggo vassal, dheweke nelpon menyang pengadilan. Nolak teka minangka dhasar kanggo ngakoni vassal minangka pemberontak kanthi kabeh akibat. Apa Cid nampa telpon kuwi, lan yen mangkono, nalika persis - sadurunge perang karo Ordoñez, utawa antarane perang lan gropyokan ing Toledo, utawa sawise Toledo, kita ora ngerti.
        Aku ngakoni kanthi lengkap yen Sid, nalika diasingake, pancen ngrancang sawetara intrik, mula dheweke kudu nampa jatah tanah sing akeh lan mlebu elit feodal. Mbok menawa dheweke ndeleng Valencia, sing banjur dicekel, mula dheweke milih Toledo minangka target - Valencia ing wektu iku minangka bagéan saka taifa Toledo.
        Paralel karo Yaroslav the Wise uga teka ing pikiranku, nanging aku mutusake ora nulis babagan dheweke - mula komentar kasebut dadi kembung banget. Lan ya, katon kaya ngono. Cara nindakake perjuangan politik ing macem-macem ujung Eropa ora beda-beda. eseman
  10. +4
    11 Agustus 2021 15:32
    Kolega, Valery, sugeng siang.
    Valery, matur nuwun kanggo Sid. Barang sing menarik.
    Katya lan aku menehi perhatian marang rincian kasebut: ngubur jaran ing kuburan biara. Wong-wong mau uga ngomong nèk pasamuan kuwi kuwat. Minangka abbot saka biara diijini kanggo ngubur kewan ing "suci" tanah. Utawa apa caprice signer ngluwihi kabeh dogma agama?
    1. +4
      11 Agustus 2021 16:14
      Nanging kepiye para bandit, sing tangane nganti sikut getih ing kuburan biara, dikubur ing jejere para pertapa suci? Kanggo ngandhani?
      Kanggo dhuwit. eseman
      1. +3
        11 Agustus 2021 18:01
        Semono uga karo jaran.
        Kolega Michael, aku ora ngelingi saiki: apa Caligula nggawe jaran dadi senator?
        1. +3
          11 Agustus 2021 18:39
          Ing kalodhangan iki, aku mung ngelingi siji crita saka abad XNUMX.
          Ana pengacara kondhang ing St. Petersburg: jaksa, hakim, ilmuwan, guru - Anatoly Fedorovich K.оuga ora. Jeneng kasebut diwaca kanthi tekanan ing suku kata pisanan. Dadi kaisar kadhaulatan diangkat dadi Senat.
          Ing kesempatan iki, epigram langsung dicithak ing salah sawijining koran St.
          Caligula nggawa jaran menyang Senat
          Dheweke ngadeg nganggo busana beludru lan emas
          Nanging aku bakal ngomong: kita duwe arbitrariness padha.
          Aku bubar maca yen Koni ana ing Senat.

          Lan ing edisi sabanjure ana jawaban kanggo epigram iki sing diduga dening Koni dhewe:
          Aku ora seneng ironi kaya ngono.
          Kok wong bodho...
          Sawise kabeh, kemajuan sing padha karo Koni saiki
          Ing ngendi sadurunge mung ana kuldi ...

          Pengarang saka epigram kapindho durung bisa dipercaya, nanging dheweke ujar manawa Anatoly Fedorovich uga bisa nindakake ... eseman
          Mekaten ingkang saged kula aturaken babagan Caligula. eseman
          1. +2
            14 Agustus 2021 11:33
            ujare pinter
  11. +4
    11 Agustus 2021 18:43
    "Raja sing nesu ngutus garwane Rodrigo lan anak wadon loro menyang pakunjaran," tumindak "ksatria" ora bisa ditindakake.
    Mbok menawa aku naif, nanging aku mikir yen mbales dendam marang wanita sing ora duwe pertahanan iku tegese.
    P
    S
    Ora kabeh wanita banjur dadi "wedhus" alus. "
    "Lady saka Carkanson" ngatur kanggo nolak Charlemagne piyambak, lan iki ngandika kathah
    1. +1
      13 Agustus 2021 12:30
      Mbok menawa aku naif, nanging aku mikir yen mbales dendam marang wanita sing ora duwe pertahanan iku tegese.

      Muter maneh iku ala. Sawise tembung kasebut, Alfonso katon kaya wong jahat sing lengkap. Nanging iki carane mitos digawe. Sapa sing ngomong yen raja males dendam? Apa dheweke mung njupuk sandera?
      Raja Prancis Louis njupuk kulawarga saka counts sandera Rus - lan iki diterangake dening Suger minangka fenomena normal. Lan sapa sing kandha yen wanita-wanita kasebut mlebu ing guo, lan ora dadi tahanan kehormatan?
      1. 0
        14 Agustus 2021 11:30
        Aku ora kenal karo cacahe Rus'
        1. 0
          14 Agustus 2021 14:16
          Aku ora kenal karo cacahe Rus'

          Iki humor? Rusi saiki dadi desa 10 km saka Reims. Lan pemilike, Ebl de Rusy, minangka salah sawijining pimpinan militer Prancis sing paling misuwur ing jamane lan dadi peserta ing Reconquista. Mung ing jaman Sid.
  12. +1
    12 Agustus 2021 08:31
    lan jumlah sing nyilihake (600 tandha).
    Sawise maca maneh artikel kasebut, aku narik kawigaten menyang unit moneter sing ora bisa dingerteni. Satemene aku ngerti, ing wektu sing diterangake, koin gedhe utama sing disebar ing Semenanjung Iberia yaiku maravedi Arab. Utawa iku unit conventional saka jumlah gedhe ing dhuwit recehan perak, kaya Tourist livre?
    1. VlR
      +3
      12 Agustus 2021 08:57
      Tandha banjur minangka unit bobot kanggo salaka utawa emas, kira-kira padha karo 8 troy ons (249 gram). Tegese, jumlahe cukup signifikan. Rodrigo Diaz ngaku yen ana emas ing chests. Nanging mbok menawa wong-wong Yahudi padha ngutangi dhuwit salaka. Ing emas, jumlah wis banget nyengsemaken. Mbok penulis exaggerated sethitik.
      1. +2
        12 Agustus 2021 09:01
        Sing, Nanging, unit moneter kondisional.
  13. +2
    12 Agustus 2021 10:20
    Nyatane, tokoh Sid Compreador wis dilalekake ing abad kaping 20. Banjur dumadakan, ing taun 1929, karya saka philologist misuwur lan sejarawan sastra Ramon Menendez Pidal, spesialis saka erudition gedhe lan bakat sastra unsurpassed diterbitake - masterpiece disebut "Spanyol saka Cid", kang langsung dadi salah siji saka tokoh misuwur. ing Spanyol abad tengah dadi karakter tengah, kaya nransfer pinunjul kanggo kasunyatan ing abad kaping 20. Lan nalika iku Sid diajeni kanthi kamulyan nasional sing gedhe, kayata, mung sebagian sing diduweni sajrone urip. Bener, ing taun 30-an abad pungkasan, ketenaran Sid tekan puncake. Thanks kanggo Pidal, Cid Compreador dadi personifikasi kepahlawanan Spanyol ing pantheon heroik pan-Eropa. Lan supaya - sing eling?
    Wektu, ora nemokake pahlawan dhewe, sing modern, roams ing jaman kepungkur lan nemokake wong - wong ora bisa urip tanpa pahlawan!
    10 taun sawisé diterbitake buku "Spanyol Cid", Nazi ngrebut kekuwatan ing negara kasebut. Lan Caudillo Franco, adhedhasar popularitas thunderous saka Sid Compreador, fame, wis mantep ing Spanyol ing wektu iki, wiwit narik gambar pahlawan nasional ing awake dhewe, kang kinasih. Inggih, uga, padha ngomong, ndeleng dhewe! Papan lair kita yaiku Burgos lan Vivar, kanthi gampang tekan! Panggonan sing nglairake kita, sing gedhe!
    Pidal banter nesu, lan rezim sing ngatur langsung nyingkirake dheweke saka jabatan presiden Akademi Spanyol. Mesthi, iki dudu oposisi nyata kanggo rezim. Nanging, durung ... Kepahlawanan siji nuwuhake kemampuan kanggo nolak liyane.
    1. +1
      12 Agustus 2021 10:46
      Nuwun sewu! Mesthi, Campeador! Digabung karo bullfighter wassat ))))
      Kuwi kebingungan ing otak! Lan apa sampeyan pengin - haymaker maneh, kang roars kabeh dina ing panggonan sing padha. Ora ana apa-apa sing kudu dipotong, oyod, utawa apa-apa, lagi nyuwek. Kajaba iku, jeneng kita uga kleru dening wong manca.
      1. +2
        12 Agustus 2021 11:13
        Inggih, kanggo nebus kelalaianku, iki rincian sing menarik:

        Nduwe jabatan alferez, Rodrigo Diaz kudu melu ing siji pertempuran. Iku tandhing saka jinis paukuman Gusti Allah kanggo mutusake masalah siji regejegan karo Navarre liwat sawetara kastil wewatesan, utama kang Bèntèng Pasuengos ing tapel wates antarane Castile lan Rioja, wilayah kidul karajan Navarre kuna.

        Ing sisih Navarre perang Gimeno Garces, salah siji saka ksatria paling apik ing Pamstona, sing disebutake kaping pirang-pirang ing dokumen raja Navarrese Sancho García Peñalensky minangka panguwasa lan komandan benteng penting. Wong iki ditentang dening alferes enom saka Castile, Rodrigo de Bivar, sing umure mung rong puluh telu taun lan jenenge wiwit katon ing charter. Nanging duel yudisial, miturut hukum Castilian, kaya sing dirumusake ing Partides, minangka tugas pribadi alferez, sing, minangka pembela hak-hak kakuwasan kraton, "nalika ana wong sing nglanggar warisan turun temurun saka raja, kutha utawa kutha. kastil, lan amarga iki kudu tandhing kudu njupuk Panggonan, kudu inflict lan katon sadurunge penggugat minangka terdakwa. Mangkono, Rodrigo, perang karo Jimeno Garces, mung nepaki tugas sing digandhengake karo jabatan dhuwur.

        Rodrigo enom ngalahake ksatria Navarre lan disiram kanthi pujian sing paling banter kanggo iki. "The Song of Campeador" conveys emosi sing dexterity apik banget pahlawan ing pertempuran siji pisanan tauucing ing saben wong: "Banjur," ngandika ana, "Campidoctor iki dijenengi dening lambé kabeh bangsawan; kamenangan iki wis foreshadowed feats sing isih kudu nindakake nalika menang duels counts, nalika trampled ing sikilé daya raja lan nguwasani iku.


        Kene ing umum - Campidoctor! )))
        1. VlR
          +2
          12 Agustus 2021 12:10
          Babagan Campidoctor ana ing artikel pisanan:
          "Tembung Campeador (Campeador) ing basa Spanyol modern tegese" menang. "Iki minangka julukan pahlawan kita muncul sadurunge - malah sadurunge layanan Moors ...
          Miturut salah sawijining versi, pahlawan entuk sawise ngalahake ksatria Navarre ing tandhing kanggo kastil sing disengketakan. Dheweke banjur perang ora kanggo awake dhewe, nanging kanggo Castile.
          1. +2
            12 Agustus 2021 12:47
            Ya, aku sinau, maca ora mung artikel sampeyan, nanging uga limang potongan sing beda, munggah ing Internet. Tegese, Campidoctor lan Campeador beda-beda ing makna. Saiki kabeh wis tiba ing panggonan.
            Nalika Sid mangsa dikenali dening bangsawan minangka Campidoctor a, kang mung Alferes.

            Alferez minangka pejabat pengadilan pisanan. Wong sing nganggo standar kraton diarani "pemimpin sing paling dhuwur kanggo rakyat raja ing perang"; iya ing nagara Eropah liya-liyané, ing kono panjênêngane kraton winastan dadi senapatining wadyabala. Alferez uga nggawa pedhang kraton ing ngarepe minangka tandha yen, minangka wakil raja, dheweke nduweni wewenang kanggo nglindhungi kabeh kerajaan, uga mbela hak-hak para randha lan bocah-bocah yatim piatu lan ngukum para penjahat bangsawan supaya dieksekusi. Aneh, ing Castile, Alferez, senadyan alam ngédap saka kantor, biasane milih saka ksatria enom, lan posisi iki ora dawa disimpen. Nanging, Rodrigo Díaz njaga dheweke sajrone urip Sancho, lan kanthi mangkono dheweke bakal ngarahake pirang-pirang peperangan sing bakal ditindakake dening Kastila, amarga keluwen kanggo ekspansi lan kekuwatan.

            Sumber: http://svr-lit.ru/svr-lit/pidal-sid-kampeador/zakladyvaet-osnovy-kastilii.htm


            Umumé, kanggo aku ana sawetara jinis kontradiksi ing babagan iki. Ing tangan siji, ksatria enom sing ora duwe pengalaman ora suwe ing posisi Alferes, nindakake, ing umum, tumindak ritual. Ing sisih liya, dheweke dadi panglima ing medan perang. Mbok menawa dheweke nuli dhawuhe raja marang wadyabala? Enom, tenggorokan kaleng, mlumpat, bengok-bengok... Pancen angel dimangerteni.
    2. +1
      12 Agustus 2021 19:23
      Kayane aku Pidal nggawe pahlawan nasional ...
    3. +1
      12 Agustus 2021 19:55
      Lan babagan Franco?
      1. +1
        12 Agustus 2021 21:29
        Aku ora teka karo. Propaganda wiwit nggambar analogi transparan antarane Sid lan Franco, Pidal nesu, upaya kasebut gagal. Kita ora nyumerepi potret Peter I ing tembok kantor utama, ora mbukak tugu anyar kanggo Alexander III kanthi laying kembang? Aku bisa nerangake kanggo sampeyan apa iki rampung?
        Lan ayo padha guess! wassat )))
  14. +2
    12 Agustus 2021 11:21
    Seri TV Spanyol sing apik banget "El Cid", 2 musim wis dirilis, aku nyaranake nonton;
    seri sajarah kelangan langka, kajaba "Roma" lan ana apa-apa kanggo ngelingi.
    Lan yen sampeyan kasengsem ing Potret Panguwasa Eropa, sing urip ing abad XIV - XIX (Gambar Kualitas Tinggi, ditingkatake ing editor grafis), aku nyaranake situs iki, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng luwih saka 600 potret: http: / /portraitsofkings.com/gallery/
  15. 0
    6. november 2021 09:09
    Mung ora Charles Heston, nanging Charlton Heston - iki persis kaya jeneng samaran film kang. Charles asal saka jeneng pisanan. Ing peran Sid, iku apik banget (minangka, tenan, ing akeh liyane).

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"