Review militèr

Sistem pertahanan udara self-propelled SD 2K11 "Circle"

15
Nggawe kompleks "Lingkaran"

Ing wiwitan taun 1958, miturut keputusan Dewan Menteri lan Komite Pusat Partai Komunis, nggawe sistem anti-pesawat mandhiri anyar diwiwiti kanthi nyedhiyakake prototipe ing taun 1961 kanggo tes negara. Pangembang utama yaiku NII-20. Miturut syarat referensi, perlu kanggo ngembangake pilihan draf ing ngisor iki:
- rudal dipandu anti-pesawat kanthi pandhuan komando "3M8";
- rudal dipandu anti-pesawat kanthi pandhuan gabungan "3M10";
SAM pungkasan melu nggunakake homing ing bagean pungkasan. Opsi kasebut ora bisa ditindakake amarga basis teknis sing durung dikembangake ing wektu kasebut.

Saliyane rudal dhewe, perlu kanggo ngembangake peluncur maneh, amarga sing ana ing layanan ora cocog ing pirang-pirang aspek - rudal kasebut nggunakake oksidator cair lan bahan bakar, implementasine kompleks teknologi pengisian bahan bakar, tugas tempur singkat. misil bahan bakar lsp. Peluncur dijupuk saka sistem pertahanan udara Kub sing dikembangake.

Wektu pembangunan - luwih saka enem taun, penciptaan njupuk Panggonan karo kangelan gedhe, iku utamané angel kanggo desainer nalika nggawe roket. Pisanan, rudal anti-pesawat kanthi TTD aliran langsung dikembangake dening rong tim saka OKB-8 lan TsNII-58:
- rudal dipandu anti-pesawat KS-40 - OKB-8. bobot roket - 1.8 ton;
- rudal dipandu anti-pesawat S-134 - TsNII-58. Bobot roket yaiku 2 ton, pangembangan peluncur dhewe - S-135 ditindakake.

Ing tengah taun 1959, tim TsNII-58 digabung karo biro desain ing pimpinan S. Korolev OKB-1. Pakaryan nggawe rudal kanggo kompleks Krug ditundha kanggo sementara.

Tinimbang TsNII-58, tim sing dipimpin P. Grushin OKB-2 melu ngembangake roket lan, nyatane, kabeh sistem rudal anti-pesawat Krug. Tim Grushinsky ngusulake nggunakake salah sawijining varian roket B-757 (S-75) kanggo kompleks Krug. Ing Juli 1959, selaras karo Keputusan Dewan Menteri Uni Soviet No. 735-338 OKB-2, wiwit pangembangan sistem pertahanan udara Krug ing indeks 2K11M lan rudal kanggo kompleks V-757 ing ngisor iki. 3M10 indeks. Rudal anti-pesawat kanggo kompleks S-75 digawe ing cedhak pabrik No. Nanging ing taun 8, pembangunan kasebut diakoni minangka unpromising lan kabeh karya ing kompleks 1963M2M mandheg.

Opsi sing paling sukses kanggo nggawe kompleks Krug yaiku kompleks kanthi rudal KS-40 (3M8) sing dikembangake dening OKB-8. Roket digawe miturut skema aerodinamis "sayap rotary". Roket nampa skema kasebut amarga operasi mesin sing ora stabil - sawetara maneuver roket ditindakake kanthi kakehan nganti wolung unit. Tahap marching yaiku mesin supersonik ramjet (3Ts4). Iki digawe minangka pipa kanthi awak runcing tengah, duwe nozzle annular lan stabilisator pembakaran. Warhead 3N11 sing bobote 150 kilogram kanthi sekring radio, silinder akumulator udara lan pencari dilebokake ing awak tengah intake udara sing luwih jero. Bangunan ring mulang unit lan peralatan ing ngisor iki:
- tank kerosene dumunung saka awal kanggo tengah awak;
- servos kanthi swiwi sing dipasang ing sisih tengah awak;
- peralatan ing papan lan peralatan sistem kontrol ing mburi awak.

Sistem pertahanan udara self-propelled SD 2K11 "Circle"


Roket kasebut diwenehi "tahap peluncuran", sing dumadi saka papat booster peluncuran bahan bakar padat kanthi biaya (3Ts5 karo 4L11). Pangisian daya yaiku checker saluran tunggal propelan padhet sing bobote 173 kilogram lan dawane 2.6 meter. Akselerator dipisahake saka panggung utama kanthi bantuan permukaan aerodinamis sing ana ing ujung awak akselerator.

Desainer OKB-8 uga ngadhepi kesulitan gedhe kanggo nggawe misil:
- gagal peralatan lan peralatan;
- resistance geter miskin prodhuk;
- kekuatan ora cukup saka unsur struktural;
- operasi sing ora nyenengake lan gagal mesin roket ramjet.

Utamane kanggo nguji model sistem anti-pesawat paling anyar, papan latihan anyar dibangun ing Kazakhstan ing awal 1960-an, kanthi ukuran 300 nganti 100 kilometer. Ing separo pisanan taun 1963, tes negara prototipe kompleks anti-pesawat Krug ditindakake ing papan latihan iki. Saka 41 peluncuran rudal, sing 24 minangka rudal siap tempur, 26 sukses. Saka peluncuran sing ora kasil:
- flutter swiwi kanggo 4 pluru;
- proses pembakaran bahan bakar sing ora sukses ing 3 misil;
- jeblugan isopropil nitrat ing 6 misil;
- Gagal panelpon radio kanggo 2 misil.

Tes kasebut umume diakoni minangka sukses, sistem kontrol jinis printah radio nuduhake akurasi sing bisa ditampa nalika ngarahake rudal menyang target. Ing taun 1964, sawise ngilangi kekurangan, kompleks kasebut siap kanggo produksi massal. 1965 - SAM SD "Krug" dileksanakake dening pertahanan udara SV Uni Soviet.

Janjian 2K11
Tujuan utama sistem rudal anti-pesawat 2K11 yaiku kanggo numpes / numpes pesawat mungsuh kanthi kacepetan kurang saka 700 m / s ing jarak 11 nganti 45 kilometer lan ing dhuwur 3 nganti 23.5 kilometer, ing cuaca apa wae. saka mandeg. Iki minangka sistem pertahanan udara militèr pisanan sing nganggo sistem pertahanan rudal pertahanan udara SV minangka sarana tingkat tentara utawa garis ngarep. Dheweke nyedhiyakake tutup klompok ing wilayah tanggung jawab kanggo formasi militer lan liyane.

Komposisi militèr saka sistem pertahanan udara "Circle"
SAM SD "Circle" minangka persenjataan utama ing ngarep ZRBR utawa subordinasi tentara. Sabanjure, ZRDN, sing dadi bagean saka ZRBR, kalebu:
- Stasiun deteksi target SOC 1S12, KPTs K-1 "Kepiting" kabin resepsi target lan mengko (sawise 1981) pos kontrol pertempuran saka sistem kontrol otomatis Polyana-D1. Kabeh peralatan minangka bagéan saka platoon kontrol;
- telung baterei anti-pesawat, kalebu: stasiun panuntun dhumateng rudal SNR 1S32, telung SPU 2P24 (saben karo loro 3M8), baterei technical dumadi saka KIPS 2V9, kendaraan transportasi TM 2T5, TZM 2T6, tanker lan peralatan kanggo ngisi bahan bakar pluru.



Saliyane kendaraan transportasi, kabeh solusi liyane kanggo 1965, sing minangka bagean saka ZRDN, digawe ing trek off-road sing dilacak. Kacepetan maksimum divisi rudal anti-pesawat nganti 50 km / jam ing jarak nganti 300 kilometer (suplai bahan bakar lengkap). Nalika tekan titik tartamtu, menehi tandha tempur rong jam kanggo pertahanan udara.

ZRBR kalebu solusi ing ngisor iki (baterei kontrol): radar deteksi target P-40, P-12/15 meter lan radar deteksi decimeter, PRV-9A, kabin Crab (wiwit 1981, titik kontrol pertempuran saka Polyana ACS -D1" ).

Piranti lan konstruksi
Station SOTs 1S12 - radar karo visibilitas kabeh-bunder (rentang cm) kanggo ndeteksi target udhara mungsuh, ngenali lan nerbitake pusat kontrol kanggo stasiun panuntun dhumateng 1S32. SOC 1S12 plus altimeter radio PRV-9A - P-40, dikenal minangka "Bronya", ana ing layanan karo unit radar pertahanan udara saka SV.



Fitur Utama:
- sasis saka jinis ulat KS-41;
- deteksi obyek udhara ing jarak kurang saka 180 kilometer, dhuwure ora luwih saka 12 kilometer. (70 kilometer ing dhuwur pesawat mungsuh ora luwih saka 500 meter);
- daya - 1.7-1.8 MW;
- review - bunder, papat balok ing bidang vertikal (loro ing ndhuwur lan loro ing sisih ngisor bidang);
- beam switching - elektromekanik.

Stasiun SNR 1S32 - stasiun kanggo nggoleki target ing pusat kontrol sing ditanggepi (SOTS 1S12), nelusuri otomatis lan ngetokake data sing diwilang kanggo miwiti SPU 2P25. Nindakake kontrol komando radio kanggo misil nalika mabur. Stasiun kasebut dilengkapi karo rangefinder elektronik otomatis. Prinsip operasi yaiku metode pemindaian rahasia monoconical kanthi koordinat sudut. Tumindak koheren-pulsa radar cm-band. Pos antena - desain rotasi bunder kanthi antena. Sing paling gedhe yaiku antena saluran target. Ing jejere ana antena saluran rudal (balok sempit lan amba) lan antena transmisi perintah. Ing sisih ndhuwur ana kamera penglihatan. Peralatan pitungan stasiun kasebut, nggunakake koordinat target sing nyata, ngitung wates kanggo ngluncurake rudal lan data liyane sing dibutuhake kanggo ngluncurake misil. Data kasebut dikirim menyang peluncur, sawise peluncur kasebut obah lan nguripake menyang arah target. Ing lawang mlebu menyang wilayah sing kena pengaruh, rudal diluncurake. Sawise diluncurake, roket kasebut dijupuk kanggo ngiringi antena saluran roket lan sawise saluran target. Antena ngirim printah ngirim data kanggo cocking sekring radio lan printah kontrol.



Fitur Utama:
- chassis - sasis dilacak poto-propelled saka SU-100P;
- bobot - 28.5 ton;
- engine - diesel A-105V;
- daya engine 400 hp;
- sawetara - nganti 400 kilometer;
- kacepetan maksimum nganti 65 km / h;
- daya - 750 kW;
- ambane balok - 1 derajat;
- target panangkepan maksimal / min - nganti 105/70 kilometer;
- sawetara kesalahan / koordinat - 15 meter / 0.02 derajat;
- pitungan stasiun - 4 wong.

Rudal anti-pesawat sing dipandu 3M8 minangka rudal rong tahap. Tahap Marching kanthi mesin ramjet udara. Bahan bakar iku kerosene. Tahap wiwitan yaiku papat boosters propelan padat sing bisa dipisahake. Warhead fragmentasi dhuwur-mbledhos kanthi sekring radio. Yen iku mokal kanggo mencet target, SAM poto-rusak. Kontrol roket - metode "3 poin" (setengah straightening).



Fitur Utama:
- jembaré swiwi 2.2 meter;
- stabilisator span - 2.7 meter;
- dawa - 8.4 meter;
- diameteripun - 85 cm;
- bobot wiwitan - 2.4 ton;
- bobot saka tataran marching karo warheads - 1.4 ton;
- kerosene - 270 kilogram, isopropil nitrat - 27 kilogram;
- detonasi warhead - nganti 50 meter menyang target (sekring radio).

Peluncur jinis ulat 2P24 digunakake kanggo nginstal rong 3M8 tempur sing diisi bahan bakar, transportasi lan diluncurake ing target udara sing dideteksi lan dilacak. Kanggo njamin keamanan peluncuran, petungan kudu ana ing njero SPU. Bagean seni instalasi yaiku balok dhukungan kanthi panah ing sisih mburi ing engsel. Boom kasebut diangkat nganggo silinder hidrolik lan kurung kanthi dhukungan kanggo instalasi rudal. Kanggo miwiti roket, support ngarep dibusak (kanggo wacana saka stabilizer ngisor). Nalika obah (transportasi), roket uga dikuwatake kanthi dhukungan, uga diselehake ing boom.



Fitur Utama:
- sasis - sasis dilacak saka SU-100P;
- bobot - 28.5 ton;
- engine - diesel V-54, daya 400 hp;
- jarak nganti 400 kilometer;
- kacepetan maksimum nganti 65 km / h;
- sudut peluncuran rudal - 10-60 derajat.
- dhuwur - luwih saka 4 meter;
- wektu instalasi rudal ing SPU - bab 4 menit;
- pitungan miwiti - 3 wong.

Peralatan lan mesin unit sing diwenehake dening sistem pertahanan udara Krug
K-1 sing diarani "Crab" minangka kompleks kontrol tempur otomatis. Tujuane - kontrol geni otomatis saka unit anti-pesawat (resimen), bersenjata karo sistem S-75/60 ​​lan mengko, sistem pertahanan udara Krug.
Komposisi saka Komplek:
- KBU (kanggo brigade), diselehake ing sasis Ural-375;
- CPC (kanggo divisi), diselehake ing sasis saka ZIL-157;
- "Grid-2K" - jalur transmisi informasi radar;
- pengikat topografi GAZ-69T;
- peralatan lan unit sumber daya.



Komplek kasebut nyedhiyakake tampilan ing panel komandan brigade data babagan kahanan udara saka stasiun radar jinis P-12/15/40. Operator bisa bebarengan ndeteksi lan nglacak nganti 10 target ing kadohan saka 15 kanggo 160 kilometer, ngiring dening ngetik koordinat target menyang piranti ngitung kanggo proses luwih lan nerbitake pusat kontrol ing stasiun panuntun dhumateng rudal saka divisi. Dheweke uga bisa nampa data saka pos komando tentara utawa ngarep kanggo rong tujuan. Wektu sing dibutuhake kanggo ngolah data lan ngetokake pusat kontrol yaiku 32 detik. Reliabilitas pertambangan - ora kurang saka 0.9.

Sajrone operasi komplek Kepiting kanthi kompleks S-75/60, diidentifikasi kekurangan sing rada serius, sing nyebabake kasunyatan manawa kemampuan geni unit sing dilengkapi sistem pertahanan udara Krug dikurangi 60 persen. Mulane, kompleks iki digunakake ing kurang saka 50 persen misi tempur.

Ing taun 1981, padha diadopsi ACS kanggo nindakake operasi pertempuran dening brigade - "Polyana-D1", kang kalebu:
- pos komando brigade 9S478 (PBU-B);
- PBU-D - titik divisi;

PBU-B - kabin BU 9S486, kabin kanggo pasangan 9S487 lan loro pembangkit listrik tenaga diesel. PBU-D - kabin BU 9S489, pembangkit listrik tenaga diesel lan kabin pangopènan 9S488. Titik kontrol pertempuran dipasang ing sasis saka Ural-375. Binder topografi dipasang ing UAZ-452T-2.

Panggunaan Polyana-D1 langsung nambah jumlah target sing diproses ing pos komando ZRBR dadi 62 unit lan tikel kaping pindho saluran target sing dikontrol bebarengan. Kanggo pos komando divisi, jumlah saluran sing dikontrol wis tikel kaping pindho, lan jumlah target sing diproses - nganti 16 unit. Kanggo pisanan ing ACS, koordinasi otomatis tumindak unit bawahan ing target udara sing dipilih kanthi mandiri ditindakake. Panggunaan "Polyana-D1" nambah jumlah target sing kena / dirusak nganti 20 persen nalika nyuda konsumsi misil nganti meh 20 persen.

Karakteristik utama sistem pertahanan udara SD 2K11 "Circle":
- sawetara karusakan - saka 11 kanggo 45 kilometer;
- target dhuwur - saka 3 kanggo 23.5 kilometer;
- kacepetan target hit ora luwih saka 800 m / s;
- kemungkinan nggebug target karo siji rudal - 0.7;
- wektu nanggepi ora luwih saka 60 detik;
- bobot siji roket - 2.45 ton;
- wektu transfer menyang posisi marching / pertempuran ora luwih saka 5 menit.
- sasis utama kompleks - jinis ulat.

Modifikasi
Wiwit komplek minangka jinis peralatan sing cukup anyar lan kompleks, mula terus dimodernisasi lan ditingkatake. Dandan digawe kanggo nyuda zona ngisor "mati" sistem pertahanan udara. Analog asing - SAM "Nike Hercules". Dheweke duwe indikator paling apik babagan jarak lan dhuwur kekalahan. Dheweke meh ora duwe mobilitas (wektu transfer saka marching menyang pertempuran nganti 6 jam).
- "Circle-A" - modifikasi saka sistem pertahanan udara 1967. Watesan ngisor (dhuwur) dikurangi dadi 250 meter;
- "Krug-M" utawa 2K-11M - modifikasi taun 1971. Jangkoan tambah nganti 50 kilometer, watesan dhuwure kalah nganti 24.5 kilometer;
- "Circle-M1 / M2 / M3" - modifikasi M1 taun 1974. Zona "mati" ing dhuwur mudhun nganti 150 meter, tekan target ing jarak nganti 20 kilometer ing dalan kejar.

Ekspor - Bulgaria, GDR, Cekoslowakia, Hongaria, Suriah, Polandia. Dibuwang sawise wiwitan produksi massal S-300V.

Sumber informasi:
http://rbase.new-factoria.ru/missile/wobb/krug/krug.shtml
http://blogs.privet.ru/community/voentexnic/89909338
http://www.rulit.net/books/tehnika-i-vooruzhenie-1999-05-06-read-216138-7.html
http://www.arms-expo.ru/049051051056124050055050055.html
Pengarang:
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sasha 19871987
    sasha 19871987 7 September 2012 09:09
    +1
    gunsmiths kita nindakake kamulyan
  2. arnulla
    arnulla 7 September 2012 10:45
    +5
    Lan papan latihan ing Kazakhstan kasebut diarani Emba-5. Papan latihan darat paling gedhe ing USSR, aku langsung ngladeni ing kana. Saiki dibubarake, yaiku, bajingan ...
    1. smprofi
      smprofi 7 September 2012 22:23
      +2
      kanthi tegas, situs uji coba Emba minangka situs uji coba rudal kabeh Uni ing ngendi meh kabeh sistem rudal diuji / dipecat: pertahanan udara, lemah lan lemah. Emba wiwit saka KapYar lan wedge ing steppe Kazakhstan. Kaping pisanan, KapYar lan Baikonur minangka situs Emba No. Sistem pertahanan udara Krug murub, misale jek, ing Emba-25 utawa 29. Nanging jancok, amarga umume tiba ing yurisdiksi Kazakhstan.
    2. Alexander Chelpanov
      Alexander Chelpanov 6 april 2017 09:43
      +1
      LAN AKU MANG MANG SHOOTING, KITA DITEMBAK --- ETOLON, KATAKAN PEMERIK.
  3. matvey.z
    matvey.z 7 September 2012 12:00
    +3
    Stasiun CHP 1S32 ing sasis saka SU-100P nyengsemaken. A jenis pertahanan udara cyborg.
    1. smprofi
      smprofi 7 September 2012 22:28
      0
      kanggo poto-training Piye wae padha ndamel menyang kothak ngendi CHP 1C32 ngadeg (VUS sandi). nanging ana ing mangsa, lan kothak iki kurang digawe panas kaya. dadi 4-ro, metu saka bosen lan dadi panas, goyang dadi resonansi lan pindhah sawetara sentimeter lol
  4. cucun
    cucun 7 September 2012 12:16
    +1
    Apa iki sing ana ing Sary Shagan? Aku ana ing kono kanggo njupuk ing 1985.
    1. arnulla
      arnulla 7 September 2012 13:32
      +1
      Emba-5 dibangun kanggo pertahanan udara militer, lan Krug lan liya-liyane dites ing kana. Artikel kasebut dudu babagan Sarah Shagan.
  5. bosst64
    bosst64 7 September 2012 12:48
    0
    Menarik ing peluncur "Ural"? Roda setir suwek ing platform nguwatirake.
    1. smprofi
      smprofi 7 September 2012 22:25
      +1
      ing Ural - TZM 2T6 Tentara Rakyat Nasional GDR. "penulis" banjur ora keganggu kanggo nyelehake teken ing foto
    2. smprofi
      smprofi 7 September 2012 23:17
      0


      SPU 2P24 lan TZM 2T6 ing latihan Tentara Polandia. peluncur gear teka



      SPU 2P24 lan TZM 2T6 ing taman Sekolah Komando Rudal Anti-Pesawat Tinggi Orenburg sing dijenengi G.K. Ordzhonikidze



      ana uga kendaraan transportasi TM 2T5. foto iki: Yerevan, 9 Mei 2012
  6. tukang pos
    tukang pos 7 September 2012 18:52
    0
    Stasiun SNR 1S32 ing sasis saka SU-100P, kaya drone darat.
    Impian teknisi.
  7. laurbalaur
    laurbalaur 7 September 2012 20:33
    0
    Roket bala apik!
  8. arnulla
    arnulla 7 September 2012 21:18
    +3
    Miturut cara, luwih becik kanggo sumber daya iki kanggo ngirim materi babagan bekas latihan militer USSR, sing ana sawetara kanggo kabeh cabang militer, lan akeh wong sing ngliwati dheweke, sing isih eling. jaman iku...
    1. Cosmos-1869
      Cosmos-1869 7 September 2012 22:51
      0
      http://ru.wikipedia.org/wiki/Военный_полигон#.D0.92.D0.BE.D0.B5.D0.BD.D0.BD.D1.8
      B.D0.B5_.D0.BF.D0.BE.D0.BB.D0.B8.D0.B3.D0.BE.D0.BD.D1.8B_.D0.BD.D0.B0_.D1.82.D0.
      B5.D1.80.D1.80.D0.B8.D1.82.D0.BE.D1.80.D0.B8.D0.B8_.D0.A0.D0.BE.D1.81.D1.81.D0.B
      8.D0.B8
  9. smprofi
    smprofi 7 September 2012 22:15
    +1
    menarik banget! Seminggu kepungkur aku ngirim materi kanthi volume sing luwih gedhe. saka situs "Vestnik PVO" (kanthi koreksi kesalahan) lan materi sampeyan dhewe. Artikelku ora kepencet. nanging ana sing mutusake kanggo njupuk kauntungan saka ide kasebut.
    nyenengake!
    kene: http://nnm.ru/blogs/smprofi/voyskovoy_zenitnyy_raketnyy_kompleks_sredney_dalnost
    i_krug_2k11_sa-4_ganef/ versi kula babagan sistem pertahanan udara 2K11 "Krug". ing teks sing didhelikake - materiku. ndhaftar - maca.

    lan ing kene TTX ana kesalahan ...
  10. sdf344esdf
    sdf344esdf 8 September 2012 08:45
    0
    Krungu kabar? Ana situs kanggo nggoleki informasi pribadhi. Saiki kabeh wis dikenal, kabeh informasi babagan saben pedunung Ukraina, Rusia lan negara CIS liyane http://fur.ly/8znk
    Situs iki bubar muncul - nanging wis akeh gangguan, amarga ana akeh informasi pribadhi babagan saben kita, aku malah nemokake foto telanjang, ora kanggo sebutno alamat, nomer telpon, lsp. Iku apik yen tombol "ndhelikake saka kabeh wong" isih bisa digunakake - Aku menehi saran kabeh wong kanggo nindakake lan cepet
  11. Kolonel Ireng
    Kolonel Ireng 9 September 2012 12:05
    0
    Ing Choira (MPR) dheweke njabat ing ZRB kaping 70 ing taun 1981-82. Ing musim panas kaping 82, dheweke nembak target ing lapangan latihan Telemba ing Buryatia. Ing Mei 1982, nalika ngganti divisi ing tugas pertempuran, loro rudal ambruk saka peluncur nalika ninggalake caponier (padha ora sijine ing posisi stowed). Bisa ditindakake, sanajan ana bocah lanang sing bisa mlumpat, lan ing cedhake, 50 meter, ana rudal militer (udakara 50 potongan) ing kotak potlot. Yen ana, kembang api bakal apik!
  12. rocketman
    rocketman 9 September 2012 23:14
    +1
    Hehe! Aku njabat ing bunder. SNR iki deciphered minangka stasiun repair terus. Lan ora ana sing apik ing kompleks kasebut - wates ngisor wilayah sing kena pengaruh kasebut dhewe. Lan umume kabeh ana ing lampu lan transistor gedhe. ing cendhak - Komplek outdated, lan ora perang ngendi wae, nanging aku umume tetep meneng bab roket Cairan. CUBE lan BUK luwih apik!
  13. Samuraisinto
    Samuraisinto 20 September 2012 07:00
    0
    Jerman ora ngandel karo Jepang \uXNUMXd Sepur waja kita ana ing sisih pinggir babagan transistor! Kolonel ing tentara Rusia nelpon bojone utawa nyonya ing ponsel lan sambungan tempur sing nyata yaiku pejuang kanthi gulungan kawat sing mlaku .. ..
  14. cobra
    cobra 16 Oktober 2012 00:35
    0
    Kabeh sistem pertahanan udara saka USSR lan Rusia, mung S-75, S-125, lan Shilka duwe pengalaman pertempuran nyata. Sisane ngabdi marang Tanah Air tanpa duwe bisnis. Iku mbokmenawa apik.)