Washington nolak tanggung jawab AS kanggo kekacauan ing bandara Kabul

87

Personil militer Amerika ora ana hubungane karo kekacauan sing kedadeyan ing bandara Kabul. Iki nyatakake ing Pentagon lan Departemen Luar Negeri AS.

Washington ora nganggep Amerika melu kahanan ing bandara Kabul. Ing wektu sing padha, Taliban * uga ora melu (gerakan kasebut dilarang ing Rusia minangka teroris). Miturut juru wicoro Pentagon John Kirby, ora ana upaya kanggo nyerang militer AS ing bandara. Saperangan kedadean shooting wis "ditanggulangi" lan Marine tatu wis "ing baris".



Kirby wis echoed dening juru wicoro Departemen Negara Ned Price, sing claims sing Amerika ora duwe apa-apa apa karo lam sing wis njedhul, iku umume "nglarani kanggo nonton iku."

Ing wektu sing padha, Pentagon janji bakal njupuk limang ewu wong saka bandara saben dina, amarga iki Amerika arep nambah kecepatan evakuasi. Wong Afghan sing dievakuasi saka Kabul bakal diselehake ing telung pangkalan militer ing negara bagian Virginia, Texas lan Wisconsin. Secara total, direncanakake bakal manggonake 22 warga Afghanistan ing kana.

Sauntara kuwi, menyang pesawat militer Amerika, Inggris, Kanada lan India njupuk wong metu saka bandara. Hamid Karzai, Prancis ditambahake. Presiden Prancis Emmanuel Macron mutusake kanggo mbantu sekutu NATO kanthi ngumumake kiriman rong pesawat transportasi militer lan pasukan khusus menyang Kabul kanggo mbela bandara kasebut saka Taliban.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    87 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -22
      17 Agustus 2021 08:44
      Kangge, padha ora uncalan
      1. + 14
        17 Agustus 2021 08:59
        Presiden Prancis Emmanuel Macron mutusake kanggo mbantu sekutu NATO

        Kanggo sawetara alasan, aku langsung kelingan: - "Lan iki, apa, uga ngalahaké kita?" ya
      2. + 17
        17 Agustus 2021 09:07
        Tembakan iki nggawe aku nesu. Saiki ana udakara 30 wong sehat ing bandara. Lan Kabul dijupuk dening klompok Taliban saka 7 pejuang. Apa wong-wong sing mlayu ora isin?
        1. + 15
          17 Agustus 2021 09:20
          Supaya padha bisa matèni Nyuwun
        2. + 14
          17 Agustus 2021 09:20
          30 ewu wong tanpa pimpinan iku akeh. "Ana sawetara kekerasan nyata, mula ora ana pimpinan" (c)
        3. + 10
          17 Agustus 2021 09:21
          Aaron, ora ana cara kanggo nyegah sing ora bisa ditindakake. Ora ana sing arep nglawan Taliban (maksudku Afghan, tentara Afghan). Kanggo 20 taun, mung klompok NATO 7-kuwat nyekeli kabeh iki "militan ing sandal" sing lungguh ing desa lan grazed wedhus, lan saiki, ing printah, padha njupuk Kalash saka kuburan lan banjur njupuk daya. Lan ora ana sing isin utawa gelo. Sawetara pejabat sing luwih penting saka rezim sing gugur bakal digawa metu saka Afghanistan - liyane bakal ngganti sandhangane lan ngladeni pamrentah anyar kaya-kaya ora ana kedadeyan.
          1. +1
            17 Agustus 2021 10:30
            Kutipan saka avib
            Aaron, ora ana cara kanggo nyegah sing ora bisa ditindakake. Ora ana sing arep nglawan Taliban (maksudku Afghan, tentara Afghan). Kanggo 20 taun, mung klompok NATO 7-kuwat nyekeli kabeh iki "militan ing sandal" sing lungguh ing desa lan grazed wedhus, lan saiki, ing printah, padha njupuk Kalash saka kuburan lan banjur njupuk daya. Lan ora ana sing isin utawa gelo. Sawetara pejabat sing luwih penting saka rezim sing gugur bakal digawa metu saka Afghanistan - liyane bakal ngganti sandhangane lan ngladeni pamrentah anyar kaya-kaya ora ana kedadeyan.

            Lha, apa 7 ewu kanggo 20 taun?
            Saiki, ing bandara ing Kabul, mung 7 ewu tentara AS.
            Nganti 100 tentara NATO dipasang ing Afghanistan. 90% wong Amerika.
            Iki ora kalebu "karyawan" perusahaan militer swasta.
            Inggih, paling ora dheweke bakal nyodok soko sadurunge nulis omong kosong.
            1. 0
              17 Agustus 2021 10:39
              Kutipan saka: den3080
              Kutipan saka avib
              Aaron, ora ana cara kanggo nyegah sing ora bisa ditindakake. Ora ana sing arep nglawan Taliban (maksudku Afghan, tentara Afghan). Kanggo 20 taun, mung klompok NATO 7-kuwat nyekeli kabeh iki "militan ing sandal" sing lungguh ing desa lan grazed wedhus, lan saiki, ing printah, padha njupuk Kalash saka kuburan lan banjur njupuk daya. Lan ora ana sing isin utawa gelo. Sawetara pejabat sing luwih penting saka rezim sing gugur bakal digawa metu saka Afghanistan - liyane bakal ngganti sandhangane lan ngladeni pamrentah anyar kaya-kaya ora ana kedadeyan.

              Lha, apa 7 ewu kanggo 20 taun?
              Saiki, ing bandara ing Kabul, mung 7 ewu tentara AS.
              Nganti 100 tentara NATO dipasang ing Afghanistan. 90% wong Amerika.
              Iki ora kalebu "karyawan" perusahaan militer swasta.
              Inggih, paling ora dheweke bakal nyodok soko sadurunge nulis omong kosong.

              Sajrone telung taun kepungkur, klompok NATO pancen ora ngluwihi 10 wong.
            2. 0
              17 Agustus 2021 10:42
              Kutipan saka: den3080
              Kutipan saka avib
              Aaron, ora ana cara kanggo nyegah sing ora bisa ditindakake. Ora ana sing arep nglawan Taliban (maksudku Afghan, tentara Afghan). Kanggo 20 taun, mung klompok NATO 7-kuwat nyekeli kabeh iki "militan ing sandal" sing lungguh ing desa lan grazed wedhus, lan saiki, ing printah, padha njupuk Kalash saka kuburan lan banjur njupuk daya. Lan ora ana sing isin utawa gelo. Sawetara pejabat sing luwih penting saka rezim sing gugur bakal digawa metu saka Afghanistan - liyane bakal ngganti sandhangane lan ngladeni pamrentah anyar kaya-kaya ora ana kedadeyan.

              Lha, apa 7 ewu kanggo 20 taun?
              Saiki, ing bandara ing Kabul, mung 7 ewu tentara AS.
              Nganti 100 tentara NATO dipasang ing Afghanistan. 90% wong Amerika.
              Iki ora kalebu "karyawan" perusahaan militer swasta.
              Inggih, paling ora dheweke bakal nyodok soko sadurunge nulis omong kosong.

              Mrikso. Google kasedhiya kanggo kabeh wong kajaba wong Tionghoa lan Korea Lor. Ing taun-taun pungkasan, kekuwatan kontingen NATO ana ing sekitar 7 pejuang.
              1. +1
                17 Agustus 2021 12:36
                Kutipan saka avib
                Kutipan saka: den3080
                Kutipan saka avib
                Aaron, ora ana cara kanggo nyegah sing ora bisa ditindakake. Ora ana sing arep nglawan Taliban (maksudku Afghan, tentara Afghan). Kanggo 20 taun, mung klompok NATO 7-kuwat nyekeli kabeh iki "militan ing sandal" sing lungguh ing desa lan grazed wedhus, lan saiki, ing printah, padha njupuk Kalash saka kuburan lan banjur njupuk daya. Lan ora ana sing isin utawa gelo. Sawetara pejabat sing luwih penting saka rezim sing gugur bakal digawa metu saka Afghanistan - liyane bakal ngganti sandhangane lan ngladeni pamrentah anyar kaya-kaya ora ana kedadeyan.

                Lha, apa 7 ewu kanggo 20 taun?
                Saiki, ing bandara ing Kabul, mung 7 ewu tentara AS.
                Nganti 100 tentara NATO dipasang ing Afghanistan. 90% wong Amerika.
                Iki ora kalebu "karyawan" perusahaan militer swasta.
                Inggih, paling ora dheweke bakal nyodok soko sadurunge nulis omong kosong.

                Mrikso. Google kasedhiya kanggo kabeh wong kajaba wong Tionghoa lan Korea Lor. Ing taun-taun pungkasan, kekuwatan kontingen NATO ana ing sekitar 7 pejuang.

                Inggih, ora 20 taun sawise kabeh, kolega eseman
                Dadi, babagan ukuran kontingen NATO "ing taun-taun pungkasan" dibandhingake karo jumlah saiki ing bandara Kabul, lan amarga tiba-tiba rezim pro-Amerika ing Afghanistan, aku duwe pamikiran ing ngisor iki: Iki tegese Kontingen NATO "ing taun-taun pungkasan" mung ana ing pangkalane lan uga njaga sing diarani "kuartal ijo", ninggalake zona kasebut ing konvoi kanggo rotasi (panggantos) personel militer. Kabeh liyane dikontrol sacara implisit dening Taliban.
                Lan ing sawetara titik, master nyata saka kahanan ing negara (Taliban) mung ngumumake hak kanggo panguwasa umum.
                Ing tembung liya, woh sing wis mateng apik digantung ing sikil sing garing lan mung dijupuk lan dilebokake ing kranjang.
                Aku mikir yen Amerika wis ngerti kahanan sing sejatine. Mung wae ora ana atasane sing wani nanggung.
                Trump mbokmenawa wis sijine 100/500 lilin kanggo ora tiba ing inti iki.
                Mergo iki nglirik
                1. -1
                  17 Agustus 2021 12:42
                  Iki tegese kontingen NATO "ing taun-taun pungkasan" mung dumunung ing pangkalane lan isih njaga "kuartal ijo", ninggalake zona kasebut ing konvoi kanggo muter (ngganti) personel militer. Kabeh liyane dikontrol sacara implisit dening Taliban.
                  Lan ing sawetara titik, master nyata saka kahanan ing negara (Taliban) mung ngumumake hak kanggo panguwasa umum.
                  Ing tembung liya, woh sing wis mateng apik digantung ing sikil sing garing lan mung dijupuk lan dilebokake ing kranjang.


                  Pancen setuju karo sampeyan. Amerika rada "ilang pasuryan" karo mundur saka pasukan - kabeh kedaden cepet banget - padha panginten iku bakal paling sawetara sasi.
        4. +4
          17 Agustus 2021 09:25
          Trik iku ora ana Pemimpin, Penyelenggara. Negara-negara sijine wayang karo nol wewenang. Sing padha mbayar. Kita entuk mundur saka Karzai sing duwe wewenang, sing bisa diterusake dening bagean penting saka Pashtun. Karzai wiwit ngupayakake kabijakan sing luwih mandiri. Diganti. Ing sirah dhewe.
          1. +3
            17 Agustus 2021 10:12
            Ana ing warta wingi yen Ghani njupuk helikopter sing kebak dhuwit lan ninggalake liyane. ora diselehake ing ngendi wae.
            1. +3
              17 Agustus 2021 10:33
              Quote: rampung
              Ana ing warta wingi yen Ghani njupuk helikopter sing kebak dhuwit lan ninggalake liyane. ora diselehake ing ngendi wae.

              Iki "dhuwit helikopter"! ngguyu Sing wis diomongake akeh ing Kulon sajrone 1,5 taun kepungkur ngguyu
        5. +1
          17 Agustus 2021 09:26
          Pasukan serigala sing dipimpin singa bakal ngalahake pasukan singa sing dipimpin serigala.
          kanthi hormat
        6. 0
          17 Agustus 2021 09:28
          :Aron IKI ora isin, dheweke ora duwe apa sing sampeyan butuhake kanggo nglindhungi omah sampeyan.
        7. +2
          17 Agustus 2021 09:49
          Quote: Aron Zaavi
          Tembakan iki nggawe aku nesu. Saiki ana udakara 30 wong sehat ing bandara. Lan Kabul dijupuk dening klompok Taliban saka 7 pejuang. Apa wong-wong sing mlayu ora isin?

          Wong-wong sing nampa "demokrasi" Amerika ngungsi, dene wong Afghan tetep ing kasunyatan sing wis berkembang. Gagal final kasur.
          Bajingan nggawa "order".
        8. +6
          17 Agustus 2021 10:21
          Quote: Aron Zaavi
          Tembakan iki nggawe aku nesu. Saiki ana udakara 30 wong sehat ing bandara. Lan Kabul dijupuk dening klompok Taliban saka 7 pejuang. Apa wong-wong sing mlayu ora isin?

          Yen kita nganggep manawa kanggo wong sehat ing Asia Tengah, (Tengah), konsep kenegaraan yaiku - klan, klan, teip, suku ... banjur kabeh ana ing papan. Beda sethithik karo Balt, nanging tegese padha (padha duwe pacul sing luwih apik lan nganggo sepatu).
          Lan muspra kita ngidini kabeh pemimpin (sheikhs, khans, godfathers, pangeran, ksatria ...) saka republik pasca-Soviet sing mbayangno piyambak minangka negarawan tangguh kanggo jotosan pipi. Iku wis ora kanggo millennium!!! Yagene wong-wong mau dumadakan dadi saiki?
          Acara kasebut nuduhake yen tembakan pisanan nggawe dheweke kaget, sing nomer loro panik lan sing nomer telu - medeni.

          Kita uga ngelingi "enlightened" Eropah ...
        9. +4
          17 Agustus 2021 10:34
          Mesthi wae ora isin, 20 taun ngabdi marang penjajah, adol rakyate 30 keping perak, ora isin, nanging wedi. Dheweke ora pengin mangsuli pengkhianatan.
        10. +3
          17 Agustus 2021 11:08
          Quote: Aron Zaavi
          Tembakan iki nggawe aku nesu. Saiki ana udakara 30 wong sehat ing bandara. Lan Kabul dijupuk dening klompok Taliban saka 7 pejuang. Apa wong-wong sing mlayu ora isin?

          Kaya iki:
        11. +1
          17 Agustus 2021 12:55
          Quote: Aron Zaavi
          Saiki ana udakara 30 wong sehat ing bandara.

          Nanging tenan: 30 ewu "wong" lan plus 5-6 ewu marinir heroik - apa daya! Ya, yen ora ana penerbangan tempur (pilot), Taliban bisa nggawe pendaratan kanggo ndhukung detasemen gabungan ... Banjur, ngembangake lan nggabungake ... Ayo aku ngimpi ... wassat
        12. 0
          17 Agustus 2021 16:51
          Quote: Aron Zaavi
          Tembakan iki nggawe aku nesu. Saiki ana udakara 30 wong sehat ing bandara. Lan Kabul dijupuk dening klompok Taliban saka 7 pejuang. Apa wong-wong sing mlayu ora isin?

          Ana rong paribasan sing cocog kanggo kahanan kasebut: "Kalde sing diisi emas bakal mbukak gapura ing beteng apa wae", "Wong wedhus lanang sing dipimpin singa bisa ngalahake kawanan singa sing dipimpin dening wedhus lanang."
          Nyuwun pangapunten - bab sing padha wis ditulis. recourse
      3. +6
        17 Agustus 2021 09:09
        Kutipan saka Vol4ara
        Kangge, padha ora uncalan

        Sapa sing ora dibuwang? Utamané licik, sing ing sly pengin metu saka negara, utawa sing wis wiwit teka, amarga kerjasama karo Amerika? Fun mung ahead.
        1. -5
          17 Agustus 2021 09:19
          Kutipan saka cron
          Kutipan saka Vol4ara
          Kangge, padha ora uncalan

          Sapa sing ora dibuwang? Utamané licik, sing ing sly pengin metu saka negara, utawa sing wis wiwit teka, amarga kerjasama karo Amerika? Fun mung ahead.

          Dheweke ora mbuwang wong-wong sing ana ing bandara, dheweke langsung ngarep-arep yen Amerika bakal njupuk kedutaan, lan banjur Marines, sing bakal duwe jiwa cilik sing bosok, nanging ora. Resepsi bakal digawa menyang wilayahe, sawetara ewu wong kanthi mentalitas sing beda banget, iki dudu wong Latin sing menek tembok, apa wasir.
          1. +4
            17 Agustus 2021 09:26
            Kutipan saka Vol4ara
            Dheweke ora mbuwang wong-wong sing ana ing bandara, dheweke langsung ngarep-arep kasunyatan manawa Amerika bakal njupuk kedutaan, banjur Marinir, sing dadi jiwa cilik sing bosok, nanging ora ana.

            Ya, ora mungkin iki bisa diatur ing jaman saiki. Kakehan gambar mundhut. Iku luwih gampang kanggo njupuk adoh, banjur Urut metu sing mlayu lan apa. Mesthine akeh sing duwe niat ora apik. Mung persentase cilik sing bakal nggawe wong dhewe ing kana, mayoritas ing kana mung golek urip sing luwih apik.
            Lan padha mbuwang dhewe lan iki kasunyatan. Ora ana sing 20 ewu ora cukup kanggo njupuk. Prajanjian perdamaian iki wis ditandatangani biyen. Wadyabala didhawuhi ora nglawan. Akeh wong sing bakal teka lan njaluk kabeh sing apik.
          2. +7
            17 Agustus 2021 10:37
            Mung ing tentara Afghan ngladeni 300 prajurit, lan uga pasukan khusus, polisi, karo kulawargane luwih saka siji yuta wong, lan bakal njupuk 000 ewu lan wisuh tangan. Pawulangan kanggo Nazi zigzagging ing Ukraina.
            1. 0
              17 Agustus 2021 11:10
              Kutipan: Vadim Kraft
              Mung ing tentara Afghan ngladeni 300 prajurit, lan uga pasukan khusus, polisi, karo kulawargane luwih saka siji yuta wong, lan bakal njupuk 000 ewu lan wisuh tangan. Pawulangan kanggo Nazi zigzagging ing Ukraina.

              Ya, ya, dheweke ngladeni akeh, lan liya-liyane. Dadi wong ing bandara dibuwang utawa ora pungkasane?
              1. 0
                17 Agustus 2021 13:05
                Malah yen njupuk kabeh 30 ewu, iku 1 yuta persen pira?
                1. -1
                  17 Agustus 2021 16:19
                  Kutipan: Vadim Kraft
                  Malah yen njupuk kabeh 30 ewu, iku 1 yuta persen pira?

                  Apa prabédan ing bokong nalika ngomong bab wong ing bandara. Maca teks sadurunge mbantah
                  1. 0
                    17 Agustus 2021 18:06
                    Pitakonan, sapa wong-wong iki?
                    1. Kanggo wong Amerika, dheweke minangka kain sing bokonge diusap lan dibuwang,
                    2. Kanggo wong Afghan padha pengkhianat, nanging kanggo sampeyan sapa?
                    PS: Bener, sampeyan kudu milih salah siji opsi :)
                    1. 0
                      18 Agustus 2021 08:56
                      Kutipan: Vadim Kraft
                      Pitakonan, sapa wong-wong iki?
                      1. Kanggo wong Amerika, dheweke minangka kain sing bokonge diusap lan dibuwang,
                      2. Kanggo wong Afghan padha pengkhianat, nanging kanggo sampeyan sapa?
                      PS: Bener, sampeyan kudu milih salah siji opsi :)

                      Mung ana siji pitakonan - apa padha mbuwang wong ing bandara utawa njupuk wong metu? :)
      4. +3
        17 Agustus 2021 09:11
        Udakara 640 wong digawa metu saka Kabul dening siji Angkatan Udara AS C-17.

        Miturut Angkatan Udara AS, nganti 17 warga Afghanistan digawa metu saka bandara Kabul dening saben pesawat angkut militer C-800 Globemaster III. - Aku ora ngerti, sampeyan bisa dipercaya Angkatan Udara AS.
        Ana sing bejo sing mlebu pesawat, nanging ana sing ora beruntung
        1. +3
          17 Agustus 2021 09:22
          Kutipan: Achilles
          Udakara 640 wong digawa metu saka Kabul dening siji Angkatan Udara AS C-17.

          Miturut Angkatan Udara AS, nganti 17 warga Afghanistan digawa metu saka bandara Kabul dening saben pesawat angkut militer C-800 Globemaster III. - Aku ora ngerti, sampeyan bisa dipercaya Angkatan Udara AS.
          Ana sing bejo sing mlebu pesawat, nanging ana sing ora beruntung

          Aku bakal ngomong: sing begja munggah pesawat, sing apes numpak pesawat.
        2. 0
          17 Agustus 2021 13:04
          ana bakal pas ing enem lapisan
      5. +2
        17 Agustus 2021 09:55
        Kutipan saka Vol4ara
        Kangge, padha ora uncalan

        Waca carane padha dibuwang saka dhuwur
        1. -5
          17 Agustus 2021 09:59
          Quote: figwam
          Kutipan saka Vol4ara
          Kangge, padha ora uncalan

          Waca carane padha dibuwang saka dhuwur

          Mbukak lawang lan mbuwang metu? :D iki jenenge gak boom boom nang endhas trus aku mabur neng fuselage tapi ora suwe.
          1. +2
            17 Agustus 2021 10:23
            Mung gupuh, ing negara sing wong ora ngerti. Pancing, padha mikir bakal numpak tanpa karcis.

            Ketoke AS ora nylametake kabeh wong.
    2. +2
      17 Agustus 2021 08:45
      Iki solidaritas. Anggota NATO kabeh kanggo siji! Amerika Serikat wis nindakake samubarang, iki raking munggah!
      AS bakal mudhun lan iki bakal ngetutake.
      Luwih ... menyang ngisor!
      1. sav
        + 19
        17 Agustus 2021 08:49
        Kutipan saka mojohed2012
        Iki solidaritas. Anggota NATO kabeh kanggo siji! Amerika Serikat wis nindakake samubarang, iki raking

        Amerika Serikat bisa ngelingi, dadi luwih murah kanggo mbantu
      2. -6
        17 Agustus 2021 09:06
        Kutipan saka mojohed2012
        Iki solidaritas. Anggota NATO kabeh kanggo siji! Amerika Serikat wis nindakake samubarang, iki raking munggah!
        AS bakal mudhun lan iki bakal ngetutake.
        Luwih ... menyang ngisor!

        Ya, ora suwe, Kulon sing rusak bakal mudhun, lan ing Amerika bakal dadi standar amarga utang umum.
    3. 0
      17 Agustus 2021 08:46
      lan marine sing tatu wis "dadi operasional"

      Dheweke ora nglilani busur silang mabur menyang omah, dibuwang ing ngarep, bakal nesu)
      1. 0
        17 Agustus 2021 08:52
        Yen Taliban pengin, utawa ISIS nglanggar kewajiban ora kanggo pigura Taliban, banjur crita ing Somalia karo tiba saka Hawk ireng lan operasi kanggo ngluwari convoys ing kutha bakal muter anak. Ing bandara, deploying pasukan AS karo shelling massive saka kabeh jinis gaman ora bakal angel banget.
        Nanging respon bisa uga ora ringkih, mula Taliban lungguh kanthi tenang, lan ISIS, mangan saka tangan CIA, ngenteni giliran menyang Lor!
    4. +2
      17 Agustus 2021 08:46
      Sing bakal nuduhake rute penerbangan Amerika saka Kabul, menarik banget. Pesawat kasebut militer, dudu truk sipil.
      1. 0
        17 Agustus 2021 08:53
        Sing bakal nuduhake rute penerbangan saka Amerika saka Kabul, iku arang banget menarik

        ing Pangkalan Udara Al Udeid ing Qatar
        1. 0
          17 Agustus 2021 09:16
          Sapa sing menehi koridor udara kanggo penerbangan kasebut? Pakistan utawa Iran? Saran sampeyan? hi
      2. +2
        17 Agustus 2021 09:07
        Flightradar24 ora nuduhake apa-apa ing Afghanistan. Saka Ankara, A400 (TUAF564) mlebu ing wilayah udara, pindhah menyang Kabul lan ilang.
        1. -1
          17 Agustus 2021 09:34
          lan saiki dheweke teka kanggo ndharat ing bandara Kabul. Yaiku, saiki akeh zona peteng ing Afghanistan. Saka Turki liwat Koridor Iran
    5. +2
      17 Agustus 2021 08:48
      Lan kita ora duwe apa-apa, nanging kita ora duwe apa-apa, kita ora ngerti apa-apa, kita ora ngerti apa (c)
      1. +3
        17 Agustus 2021 08:58
        Kaya sing diomongke....
        Aku dudu aku, lan jaran dudu duwekku... nglirik
    6. +4
      17 Agustus 2021 08:51
      Washington nolak tanggung jawab AS kanggo kekacauan ing bandara Kabul
      . Bakal lucu yen lucu.
      Dadi, elinga carane Menteri Pertahanan Yankees ngringkes, ngomong babagan penarikan USSR saka Afghanistan ... kaya Rusia ora ngerti carane nindakake apa-apa kanthi apik !!!
      Aku pengin aku bisa takon marang saiki, nanging dheweke dhewe luwih apik?
      1. + 10
        17 Agustus 2021 09:02
        Uni ninggalake rezim sing cukup kuwat, sing nganti saiki bakal mrentah Afghanistan kanthi pasokan bahan bakar lan pelumas minimal sing dibutuhake kanggo eksistensi lan suku cadang. Miturut cara - iki kejahatan liyane saka demokrat kita sing durung dijawab - padha mbuwang Najibullah kanggo dipangan, sanajan perlu cukup.
        1. +7
          17 Agustus 2021 09:21
          Kutipan saka paul3390
          padha mbuwang Najibullah kanggo dipangan, sanajan padha perlu banget sethitik.

          Dheweke perang nganti pungkasan, ora mlayu lan ora ngiyanati sapa wae!
          Kutipan saka paul3390
          Miturut cara - iki kejahatan liyane saka demokrat kita sing durung dijawab

          Kathah-kathah ingkang sampun katindakaken dening “kita”, ingkang basanipun boten wani nyebut kados makaten punika.... lan ya, pang-pang lan tali rami, apa sing pantes.
          1. +4
            17 Agustus 2021 10:41
            Ing Afghanistan, Taliban saiki mikir cara sing padha :) Oh, iku tega kita duwe kabeh Yudas iki oncat tanggung jawab Kovalev - ghoul ngatur kanggo mati tanpa njawab kanggo Grozny.
        2. +1
          17 Agustus 2021 10:41
          Kutipan saka paul3390
          Uni ninggalake rezim sing cukup kuwat, sing nganti saiki bakal mrentah Afghanistan kanthi pasokan bahan bakar lan pelumas minimal sing dibutuhake kanggo eksistensi lan suku cadang. Miturut cara - iki kejahatan liyane saka demokrat kita sing durung dijawab - padha mbuwang Najibullah kanggo dipangan, sanajan perlu cukup.

          Apa sampeyan ngerti sapa saka "demokrat liberal" sing ngawasi masalah Afghan ing wiwitan atamanisme Yeltsin?
          Lungguh ing kursi yen sampeyan ngadeg.
          Pak Stankevich wassat

          Nang endi wae aku weruh setan ...
          1. 0
            17 Agustus 2021 11:11
            Kutipan saka: den3080
            Nang endi wae aku weruh setan ...

            Minangka bubar wingi, Satanovsky lan Khodorenok ngomong babagan iki ... ing umum, dheweke ora ngelingi dheweke kanthi tembung sing apik.
            Nanging, dheweke uga ngomong babagan akeh, utamane babagan kabeh proses / acara umume. Evaluasi aktivitas, ing umum, ora narik malah ing ndhuwur telung, sayangé, sayangé.
      2. +2
        17 Agustus 2021 09:05
        Mesthi luwih apik. Meh 1-in-1 bola-bali Saigon. Apa ora sukses?
        1. +1
          17 Agustus 2021 09:18
          tradisi, nanging. Irak sabanjure.
        2. +3
          17 Agustus 2021 09:18
          Apa sampeyan ora percaya Blinken??? Kaya wingi, dheweke ngaku yen iki beda !!!
          1. +3
            17 Agustus 2021 09:20
            Sapa sing Blinken? Ayo ngenteni Psaki, dheweke ora bakal ngapusi, utamane yen dheweke duwe wektu kanggo njlentrehake ing kantor.
            1. 0
              17 Agustus 2021 09:28
              Blinken - Psaki, siji mung siaran, karo kasalahan, liyane uga muddies banyu, muddies, lan chatting non-stop.
      3. 0
        17 Agustus 2021 10:41
        Kutipan saka roket757
        Washington nolak tanggung jawab AS kanggo kekacauan ing bandara Kabul
        . .... Aku pengin aku bisa takon dheweke saiki, nanging dheweke dhewe luwih apik?
        dheweke bakal mbuktekake yen dheweke nindakake kabeh kanthi bener lan demokratis.
    7. +1
      17 Agustus 2021 08:55
      Washington ora nganggep Amerika melu kahanan ing bandara Kabul.

      Kabijakan AS sing nyebabake kahanan kritis ing Afghanistan. Amerika Serikat ora gelem nampa kasunyatan sing kedadeyan ing negara kasebut nyebabake evakuasi sing mbebayani.
      1. +1
        17 Agustus 2021 09:23
        Coba deleng saka sisih liyane, apa? saka sudut pandang rata-rata wong Afghan dhewe..
        1. Aku isih ora yakin sing iki ora persetujuan
        2. akèh-akèhé saka Afghans wareg karo daya saka Taliban lan Sharia (kajaba kanggo sawetara residents saka kutha-kutha gedhe) miturut kang padha wis urip + perang kang 30 taun - iku bisa mungkasi saiki - kanggo wong-wong mau kahanan kritis - 30 taun iki ...
        3. 20-30 ewu wong sing dadi bencana iki yaiku 0,05% saka populasi Afghanistan ..
        4. Adhedhasar iki, persis kanggo wong Afghan dhewe - apa budhal NATO minangka bilai?
        1. 0
          17 Agustus 2021 10:42
          Ing kono saiki dheweke bakal miwiti nuduhake kekuwatan lan kepiye tumindak tanpa njupuk, dadi yen padha perang ing antarane awake dhewe sajrone 20-30 taun, aku ora bakal kaget.
    8. +3
      17 Agustus 2021 09:01
      Mungkin ing sawijining dina kita bakal weruh kepiye Bandera bakal tiba saka peralatan pendaratan pesawat ...
      1. -1
        17 Agustus 2021 09:10
        Kutipan saka sagitovich
        Mungkin ing sawijining dina kita bakal weruh kepiye Bandera bakal tiba saka peralatan pendaratan pesawat ...

        Ya, nalika Lviv lan Vinnitsa dadi Slavophile
        1. 0
          17 Agustus 2021 09:17
          Lvov menyang Polandia. Vinnitsa banderlogs kanggo Lviv.
          1. -1
            17 Agustus 2021 09:24
            Quote: Pereira
            Lvov menyang Polandia. Vinnitsa banderlogs kanggo Lviv.

            Apa Polandia luwih apik tinimbang Bandera?
            1. +2
              17 Agustus 2021 09:24
              Ora luwih apik. Mulane, luwih becik disimpen ing bank sing padha.
      2. +4
        17 Agustus 2021 09:20
        Kenging punapa?
        Iki carane aku ngomong Donetsk)
        Iku bakal cocog karo kita mung nggoleki yen padha mung lag konco kita, mungkasi bombarding kita karo ngipi elek. Ing omah, ayo padha ngerti dhewe, yen ora, katon, sawetara wis digunakake kanggo nyusup panas nganggo tangan sing salah ...
    9. 0
      17 Agustus 2021 09:07
      Washington nolak tanggung jawab AS kanggo kekacauan ing bandara Kabul

      Lan sapa sing nggawa? Pengawal Mustafa? Sanajan ana ewonan prajurit AS ing kana?
    10. +3
      17 Agustus 2021 09:17
      Aku ora ngerti kenapa benteng kebebasan lan demokrasi - Estonia, Latvia lan Lithuania - ora gabung karo evakuasi Amerika?
      1. 0
        17 Agustus 2021 09:42
        Dheweke ora bisa, Taliban njupuk senjata saka dheweke lan wong Ukrainia lan ora nglilani dheweke menyang bandara.
        1. +2
          17 Agustus 2021 10:22
          Apa Ukrainians njupuk senjata?
          AKU ORA PERCAYA!
          didol.
    11. 0
      17 Agustus 2021 09:18
      opo Aneh wong kasur iki. Saka wong-wong mau, kekacauan ing kabeh planet, lan padha isin amarga kekacauan sing diatur ing bandara Kabul. Padha nolak kaya bocah mecah jendhela karo bal.
    12. 0
      17 Agustus 2021 09:28
      Quote: Pereira
      Aku ora ngerti kenapa benteng kebebasan lan demokrasi - Estonia, Latvia lan Lithuania - ora gabung karo evakuasi Amerika?

      Apa padha duwe pesawat?
    13. 0
      17 Agustus 2021 09:31
      Quote: Pereira
      Aku ora ngerti kenapa benteng kebebasan lan demokrasi - Estonia, Latvia lan Lithuania - ora gabung karo evakuasi Amerika?


      Pilot lagi prei :) janji bali seminggu
    14. 0
      17 Agustus 2021 09:33
      Washington nolak tanggung jawab AS kanggo kekacauan ing bandara Kabul
      Sapa sing bakal ragu!)) ngguyu
    15. 0
      17 Agustus 2021 10:27
      Quote: tawanan
      30 ewu wong tanpa pimpinan iku akeh.

      CIA bakal gampang nemokake dheweke minangka pimpinan lan gaman lan motivasi, nanging iki ora kanggo kepentingan Amerika Serikat, nanging ngarahake perhatian Taliban menyang sisih lor pancen cocog banget.
    16. +1
      17 Agustus 2021 10:42
      Kita ninggalake Crimea
      Antarane kumelun lan geni
      Aku saka buritan kabeh wektu kepungkur
      Dheweke nembak jarane.
      Lan dheweke nglangi, kesel,
      Ing mburi buritan dhuwur
      Kabeh tanpa pracaya, kabeh tanpa ngerti
      Sing ngomong pamit kanggo kula.
      Kaping pira siji kuburan
      We samesthine ing perang.
      Jaran kasebut nglangi, ilang kekuwatan,
      Percaya marang bektiku.
      Batmanku ora nembak liwat,
      Banyune rada malih...
      Pesisir surut Crimea
      Aku kelingan ing salawas-lawase.

      1. 0
        17 Agustus 2021 11:03
        Aja ngukir kita, kanggo Amerika, ora peduli karo kabeh jaran lan Afghan, dheweke nylametake kulite dhewe.
    17. 0
      17 Agustus 2021 12:16
      Kutipan saka roket757
      Dheweke perang nganti pungkasan, ora mlayu lan ora ngiyanati sapa wae!

      Lan minangka asil, dheweke dipateni kanthi brutal dening Taliban, sing sawetara wis siyap diakoni minangka dudu teroris.
    18. 0
      17 Agustus 2021 20:22
      Babagan "ekspor" wong Amerika saka bandara Kabul:

      Informasi saka kene, yen ana:
      https://af.usembassy.gov/security-alert-repatriation-assistance-for-u-s-citizens-august-14-2021/
    19. -1
      18 Agustus 2021 07:51
      Babagan kahanan karo Afghan, aku weruh akeh komentar jahat saka "patriot" kita. Nanging sayangé, dheweke ora ngerti yen ing perang peradaban nglawan barbarisme, kita karo Amerika ing sisih barricades sing padha. apa sing kedadeyan ing Afghanistan minangka tragedi kanggo kabeh umat manungsa.
    20. 0
      18 Agustus 2021 14:23
      Kutipan saka Vol4ara
      Mung ana siji pitakonan - apa padha mbuwang wong ing bandara utawa njupuk wong metu? :)

      Nyatane, dheweke mbuwang 800 saka sejuta wong sing digawa metu, ora luwih saka tiruan. Contone, ayo njupuk Ukraina, 800 wong ora malah kabèh Rada karo anggota kulawarga, lan ing kasunyatan, miturut pangertèn umum saka wakil, ana ora perlu kanggo njupuk metu - ballast.
    21. 0
      18 Agustus 2021 14:26
      Kutipan saka svoit
      Kutipan saka roket757
      Dheweke perang nganti pungkasan, ora mlayu lan ora ngiyanati sapa wae!

      Lan minangka asil, dheweke dipateni kanthi brutal dening Taliban, sing sawetara wis siyap diakoni minangka dudu teroris.

      Lan menyang ngendi, saiki Taliban dadi kekuwatan nyata ing Afganistan, yen negara mbutuhake kerjasama karo Afganistan, dheweke kudu nglakoni hubungan diplomatik karo dheweke, amarga ora ana wong liya, Yudas sing digunakake dening Amerika. ora ngatasi apa-apa ana.
    22. 0
      18 Agustus 2021 14:26
      Kutipan saka liberal
      Babagan kahanan karo Afghan, aku weruh akeh komentar jahat saka "patriot" kita. Nanging sayangé, dheweke ora ngerti yen ing perang peradaban nglawan barbarisme, kita karo Amerika ing sisih barricades sing padha. apa sing kedadeyan ing Afghanistan minangka tragedi kanggo kabeh umat manungsa.

      Apa Amerika ngerti fantasi sampeyan? :)

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"