Review militèr

Ing AS, dheweke nggawe "Autobase" dhewe.

29

Mung bubar, Amerika ngrampungake investigasi babagan skandal sing nyebabake kelangan drone siluman tanpa awak sing paling rahasia, RQ-170 Sentinel. Dheweke dipenjara kanthi paksa ing Iran dening spesialis saka Korps Pengawal Revolusi Islam. Kanthi bantuan saka peralatan Rusia - Komplek adhedhasar lemah saka eksekutif intelijen elektronik (IRTR) 1L222 "Avtobaza".

Kanthi panjaluk Pentagon, peneliti ing Universitas Texas ing Amerika Serikat wis nggawe piranti sing padha sing ngidini sampeyan nyegat kontrol kendaraan udara tanpa awak, laporan The Times.

Piranti kasebut, sing diarani spoofer GPS, ngidini sampeyan ngganggu operasi sistem navigasi GPS lan ngarahake piranti kasebut menyang rute penerbangan anyar, utawa nyebabake mundhut. Transfer koordinat anyar menyang UAV bisa ditindakake amarga spoofer ngirim sinyal GPS menyang drone, sing luwih kuat tinimbang sing ditampa piranti saka satelit.

Kanggo hardware, spoofer GPS dirakit saka komponen (worth bab sewu dolar) didol ing toko biasa sing ngedol elektronik.

Iku cocok kanggo ngelingi yen pelayanan Serdyukov melobi kanggo majelis drone Israel ing Rusia. Cetha yen ana krisis militer, Amerika lan Israel bakal ngatur dheweke kanthi kawicaksanan. Ing tembung liyane, Kementerian Pertahanan karo komandhane nyelehake mungsuh, nyatane, gaman ing mburi jero. Utawa padha ngarep-arep kanggo Avtobaza?
Sumber asli:
http://www.argumenti.ru
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. INTER
    INTER 7 September 2012 11:34
    +2
    Terus pertahanan! Ayo padha nglampahi lan kita nggunakake cara mbah kita)))
    1. Igorboss16
      Igorboss16 7 September 2012 12:20
      +4
      soko aku ora bisa pracaya sing padha bakal bisa kanggo nggawe analog saka mobil kita
      1. sinis
        sinis 7 September 2012 19:42
        +1
        Kutipan: Igorboss16
        apa aku ora bisa pracaya

        Stopudovo embossed kita utawa Belarusians!
    2. 53-Sciborskiy
      53-Sciborskiy 7 September 2012 12:23
      +4
      Sajrone seminggu, panguwasa militer lan intelijen AS njamin manawa Iran ora bakal bisa nyegat kendaraan udara tanpa awak RQ170 sing rahasia, lan kemungkinan kasebut mung nabrak ing salah sawijining gurun Iran. Nanging TV Iran nuduhake pesawat kasebut, ora kena cilaka, minangka pukulan kanggo militer AS lan teknologi enkripsi. Sawise kabeh, bisa mbuktekake manawa wong Iran bisa nyegat lan nyelehake piranti kasebut.
      1. Sipil
        Sipil 7 September 2012 13:24
        0
        Ahaaaaaa- mungsuh syarat dikonfirmasi !!!!! Sampeyan menehi konvoi depot motor!
      2. Isr
        Isr 7 September 2012 14:34
        -6
        Wong Iran gagal "nyegat lan ndharat", drone kasebut kemungkinan ambruk dhewe. Artikel kasebut uga gegayutan karo introduksi interferensi menyang sistem navigasi satelit. Miturut cara, kaya sing diterangake, spoofer GPS ora bisa digunakake. Panrima GPS mung ora ngetung posisi sing bener utawa salah, ora bisa digunakake, sinyal sing luwih kuwat ora ana hubungane.
        Miturut cara, sumber Argument.ru ngerti carane panrima GPS, carane posisi ing lemah diwilang?
      3. pimply
        pimply 7 September 2012 19:52
        +2
        Ya, iku ora nuduhake dheweke aman lan sehat. Rusak, ya. Ana uga cuplikan sing nuduhake carane dheweke dilebokake ing landasan pacu. Mung, sing luwih lucu, gambar kasebut asale saka komersial Amerika kanggo piranti iki.
  2. Wedmak
    Wedmak 7 September 2012 11:34
    +3
    Nanging apa padha ora tuku mung kanggo "nonton"? Ya, lan kayane bakal miwiti ngasilake drone.
    1. Tirpitz
      Tirpitz 7 September 2012 11:56
      +2
      Dheweke bakal miwiti ngasilake drone 15 taun kepungkur. Nanging isih ana.
      1. Armata
        Armata 7 September 2012 13:16
        0
        Kutipan saka Wedmak
        Nanging apa padha ora tuku mung kanggo "nonton"? Ya, lan kayane bakal miwiti nggawe drone
        Pelepasan drone Israel kanthi lisensi diwiwiti ing perusahaan ndandani pesawat JSC Civil Aviation Plant ing Yekaterinburg. Dheweke mbangun bengkel ing kono suwene 3 taun lan banjur nyelehake saham, saiki produksi wis diwiwiti.
      2. INTER
        INTER 7 September 2012 13:42
        0
        Kutipan saka Tirpitz
        Dheweke bakal miwiti ngasilake drone 15 taun kepungkur. Nanging isih ana

        Dadi spesialis kita bakal ndeleng teknologi UAV AS sing ditanam eseman apik
  3. urzul
    urzul 7 September 2012 11:40
    +3
    Artikel kasebut mesthi menarik, nanging aku kaget karo kesimpulan kasebut.
    Tegese, ora apa-apa yen militer kita ngerti cara sing padha.
    Lan, kayane, kasunyatan manawa AS minangka operator drone nomer 1 ing saindenging jagad, mesthine, 50 pengintaian luwih elek tinimbang drone serangan 360.
    1. Armata
      Armata 7 September 2012 13:18
      0
      Aku luwih kaget yen Yankees nglumpukake pasangan saka kit sing dituku ing toko kanggo dhuwit. Lan kompleks "avtobaza" dhewe minangka teknik berteknologi tinggi. Dheweke ora nindakake apa-apa ing kana?
      1. Kaa
        Kaa 7 September 2012 13:45
        +2
        Quote: Lokomotif uap
        tuku ing toko kanggo dhuwit recehan

        Aku kelingan artikel saka "Foreign Military Review" ing pungkasan 80s. Iki ditulis kaya mangkene (saka memori): "Produk (kanggo Angkatan Udara AS) bisa tahan paling ora 40000 siklus pendaratan, digawe saka bahan komposit modern, kanthi otomatis lan gampang digunakake. Ditawakake kanthi rega barang. udakara $ 10000 (malah sing). Iku babagan mangkuk jamban kanggo pengebom B-1. Dadi, babagan potongan lan kickback, Kementerian Pertahanan kita gugup ngrokok ing pinggir.
      2. Praetorian
        Praetorian 7 September 2012 13:48
        +1
        Ya, padha ora seneng nggawe senjata murah.
  4. mesin pembeku
    mesin pembeku 7 September 2012 11:41
    +4
    Muga-muga ing Avtobaza, kita bakal duwe mekanik mobil dhewe lol
    1. Nick
      Nick 7 September 2012 11:46
      +1
      Kutipan saka anfreezer
      Muga-muga kita bakal duwe mekanik mobil dhewe ing Avtobaza

      Lan tukang listrik mobil ...
      1. vorobey
        vorobey 7 September 2012 12:15
        +2
        Kutipan saka Nick
        Nick (1) Dina iki, 11:46 ↑ ↓ anyar


        1








        Kutipan: anfreezer Muga-muga ing Avtobaza, kita bakal duwe mekanik otomatis lan tukang listrik otomatis ...


        Njupuk mekanik mobil?
  5. ShturmKGB
    ShturmKGB 7 September 2012 11:48
    +4
    Kasunyatane yaiku meh kabeh piranti lunak ing peralatan militer asing, sampeyan kudu ngembangake dhewe, lan turu kanthi tentrem ...
  6. sapulid
    sapulid 7 September 2012 12:09
    0
    Artikel, amatir. Program lan hardware dicenthang dening layanan khusus. Nggunakake peralatan dening pihak katelu ora bisa. Bab liyane yaiku ana kekirangan ing drone sing bisa digunakake kanggo nyegat utawa ngrusak. Iki, aku, bakal ditangani kanthi cepet. Masalah ditanggulangi. Aku ora sijine minus, nanging aku ora kaya artikel.
    1. ketemu
      ketemu 7 September 2012 13:21
      -1
      Kutipan saka sapulid
      Bab liyane yaiku ana kekirangan ing drone sing bisa digunakake kanggo nyegat utawa ngrusak. Iki, aku, bakal ditangani kanthi cepet. Masalah ditanggulangi.

      Sembarang gegaman duwe drawbacks lan, nggunakake, siji kudu njupuk menyang akun. Lan uga siyap kanggo risiko sing muncul nalika nggunakake ..
    2. sinis
      sinis 7 September 2012 19:50
      0
      Kutipan saka sapulid
      Program lan hardware dicenthang dening layanan khusus.

      Ing-in, padha dicenthang, nanging dening sapa?
      Menang bubar lan ditemokake ing pembantu Kripik ing backdoor pangkat.
      tag backdoor ing chip
      http://habrahabr.ru/post/145172/
  7. Lazer
    Lazer 7 September 2012 12:18
    0
    Ing Irak, dheweke uga mriksa, nanging ora kabeh wong weruh.
  8. mesin pembeku
    mesin pembeku 7 September 2012 12:29
    0
    vorobey Apa sampeyan bakal njupuk minangka mekanik mobil? Mesthine, anane slendro lan slendro sregep.. ngguyu
  9. mpanikan
    mpanikan 7 September 2012 12:50
    +1
    Kene sampeyan! Banjur ing kawitan padha umume nolak mundhut, lan banjur padha kandha yen dheweke salah!
  10. sasha 19871987
    sasha 19871987 7 September 2012 13:16
    +1
    Secara pribadi, Serdyukov ora nyenengake kanggo aku, ing jaman Soviet dheweke dadi direktur departemen toko - ing dalan, pikirane macet ing tingkat direktur departemen toko ... carane militer ngidinke dheweke, iku misteri. (
    1. Che
      Che 7 September 2012 15:10
      +1
      sasha 19871987,
      Padha ora ngidinke, padha dipecat ing kelompok.
  11. sined0707
    sined0707 7 September 2012 13:33
    +2
    Mungkin aku salah, nanging aku duwe mamang sing drone iki nandur ing peralatan Russian anyar dijenengi sawise Iranians.
    Mungkin iku duweke kita. Kaya ing lagu "pilot Li-Xi-Qing" nglirik
  12. Jeen
    Jeen 7 September 2012 13:49
    0
    Nang endi wae, kajaba forum Rusia, bisa ndeleng konfirmasi sing bisa dipercaya babagan kiriman iki?
    ... Kanthi bantuan peralatan Rusia - kompleks basis intelijen elektronik eksekutif (IRTR) 1L222 "Avtobaza"
    Utawa apa iki kedadeyan nalika apa sing dikarepake, liwati minangka nyata, suwe-suwe dadi mitos, ditumbuhi jenggot ing taun-taun kepungkur, lan para panyedhiya dhewe wiwit ngrasakake kepinginan sing dikarepake minangka temtu nyata?
  13. Che
    Che 7 September 2012 14:00
    -1
    Eh wong Persia ganteng, mangan amer.)))
    1. Jeen
      Jeen 7 September 2012 16:51
      0
      Apa dheweke wis ngluncurake Sentinel? Sawise kabeh, kurang saka setahun kepungkur, dheweke sumpah ing Al Qur'an yen bakal njupuk saiki, lan carane bakal nyalin!
  14. gregor6549
    gregor6549 7 September 2012 15:41
    +2
    Legenda seger, nanging angel dipercaya. Iku meh padha karo legenda liyane babagan kekuwatan senjata Rusia lan impotensi saka Amerika.
    Mamang sing padha diterbitake ing situs web http://militaryrussia.ru/blog/topic-598.html
  15. peteng
    peteng 7 September 2012 18:01
    +1
    Ing AS, dheweke nggawe "Autobase" dhewe.

    Aku duwe pitakonan kanggo nitahake teks iki, apa spoofer lan depot mobil kudu apa karo?
  16. Kolonel Ireng
    Kolonel Ireng 7 September 2012 18:51
    0
    Lan apa bedane sing nggawe bingung - manawa drone ana ing Iran, yen "Tomahawks" ana ing Yugoslavia. Kontrol satelit piranti isih duwe minus - bisa kleru ora bisa dingerteni. Mangkono asil pungkasan - tugas sing durung rampung.
    1. gregor6549
      gregor6549 8 September 2012 05:19
      +1
      Masalahe yaiku kontrol drone modern ora primitif lan adhedhasar panggunaan saluran komunikasi ground-to-air-to-ground bukti gangguan digital, uga ing kombinasi sistem kontrol remot lan otonom. Sistem navigasi uga ora mung siji GPS. Utamane, ing UAV strategis Amerika, akeh piranti sing digunakake sing dikembangake adhedhasar kontrol lapangan lan sistem navigasi saka jinis Tomahawk. Iku. nalika UAV "ndeteksi" sing wong wis persistently nyoba kanggo ngganggu ing mode kontrol iki, kanthi otomatis ngalih menyang mode sing gangguan iki duwe pengaruh sethitik. Dadi ora mungkin kanggo mbuwang infeksi iki nganggo topi lan depot motor. Lan sawetara kasus kaya sing diterangake bisa dadi disinformasi biasa utawa PR.