"Kita kudu luwih ngerti biomekanika urip segara": armada Inggris nggoleki pengganti pembangkit listrik tradisional

37

Komando Angkatan Laut Inggris, ing panelusuran panggantos kanggo teknologi tradisional, wis ditulis kapentingan kanggo luwih ngembangaken lumahing unmanned lan kendaraan ing jero banyu sing duwe desain unik lan sistem propulsi adhedhasar prilaku fisik kéwan laut.

Angkatan Laut Kerajaan ngirim panjaluk menyang organisasi riset kanggo informasi babagan kemungkinan nggarap transisi saka panggunaan mesin tradisional menyang panggunaan sistem propulsi adhedhasar teknologi biomekanik evolusi.



Kita butuh mesin sing diilhami dening flapping sirip kewan laut kayata sinar, penguin lan penyu. Conto yaiku maneuvering dolphin ing banyu utawa nglangi ula segara ing lumahing banyu.

- panjalukan ngandika.

Menehi ruang kanggo para ilmuwan Inggris kanggo imajinasi, Angkatan Laut nerangake yen ora ana watesan kanggo imajinasi: bisa dadi kapal kanthi bentuk pari; kapal tanpa awak kaya welut sing susunan sensori nyebar supaya ora deteksi mungsuh; torpedo iwak-shaped dikirim kanggo nyerang target mungsuh.

Konsep kasebut dimaksudake kanggo menehi inspirasi kanggo masa depan jagad jero banyu.

- nuding angkatan laut.

Konsep 2017:


  • https://ukdefencejournal.org.uk/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

37 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    22 Agustus 2021 10:44
    Menehi para ilmuwan Inggris akeh ruang kanggo imajinasi

    ***
    Ruang lingkup imajinasi para ilmuwan Inggris ora diwatesi ...
    ***
    1. +2
      22 Agustus 2021 10:55
      BIONICS isih relevan nganti saiki.
      1. +1
        22 Agustus 2021 11:13
        Lan ing fiksi ilmiah wis suwe ditindakake.
        Kalebu Hollywood.
        Ora ana siji, nyatane, nolak sing yuta taun évolusi mimpin kanggo wangun optimal saka construction.
        1. kig
          +1
          22 Agustus 2021 12:05
          Yen kita bisa berkembang paling sethithik sepuluh ewu taun, kita (manungsa) uga bakal nggawe akeh perkara.
      2. 0
        22 Agustus 2021 11:17
        Kutipan saka knn54
        BIONICS isih relevan nganti saiki.

        ya ya ya

        Majalah "UT" ("Teknisi Muda") kanggo Maret 1981.

        И kanthi cara aran , ana uga pirembagan bab "ilmuwan Inggris" wassat

    2. +5
      22 Agustus 2021 11:25
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Ruang lingkup imajinasi para ilmuwan Inggris ora diwatesi ...

      Lan ora mung kanggo Inggris. Ora mung saben wong bisa duwe ruang kanggo imajinasi:
      Aku gumun ing langit, lan aku mikir:
      Napa aku ora sokil, kenapa aku ora mabur,
      Yagene kowe ora menehi pitik, Gusti? -
      Aku bakal ninggalake bumi lan zlіtav menyang langit!
    3. 0
      23 Agustus 2021 17:47
      Lan dheweke bakal miwiti kawinngguyu Ing endi arep dilebokake mengko, lan yen sampeyan ora klelep, dheweke bakal urip ...
  2. +2
    22 Agustus 2021 10:47
    "Kita kudu luwih ngerti biomekanika urip segara": armada Inggris nggoleki pengganti pembangkit listrik tradisional

    Pernyataan kasebut ora tanpa logika:
    Hiu Mako minangka sing paling cepet saka kabeh spesies hiu. Bisa tekan kacepetan nganti 74 kilometer per jam. Hiu diwasa dawane 3,2 meter lan bobote nganti 135 kg.

    Iwak paling cepet ing planet kita! Iwak prau layar minangka iwak paling cepet ing donya. Dheweke urip ing segara. Paling anyar, ing pusat riset hiu, para ilmuwan wiwit nyinaoni kacepetan kapal layar lan nemokake manawa bisa pindhah kanthi kacepetan 109 km saben jam.
    1. +2
      22 Agustus 2021 10:56
      Kutipan saka: ROSS 42
      Bisa tekan kacepetan nganti 74 kilometer per jam.

      Ora dingerteni apa sing luwih gampang - nggawe biorobot kanthi mirip lan ciri dinamis hiu utawa nggawe robot hiu.
    2. bip
      +2
      22 Agustus 2021 11:11
      hi Ing iwak perahu layar, aku uga disabetake, diterangake ing buku-buku babagan ichthyology, gerakan pasif ing pangaruh angin - nyelehake sirip punggung sing disebarake metu saka banyu, kaya layar! nglirik
      Nanging, kaya paus, dheweke "ngobong" iki, ngetokake sirip buntut menyang angin, kaya layar. eseman
    3. +3
      22 Agustus 2021 11:44
      Bisa tekan kacepetan nganti 74 kilometer per jam.


      Pitakonan mung suwene hiu bisa njaga kacepetan kasebut. Ora ana hawa sing larut ing banyu, "baterei" hiu adhedhasar ATP bakal cepet dibuwang. Mulane lumba-lumba nyurung hiu ing lapisan ndhuwur segara. Luwih gampang ngulu oksigen saka udhara tinimbang ngekstrak jumlah sing tepat karo insang saka banyu.
  3. 0
    22 Agustus 2021 10:55
    Pira dhuwit Inggris kanggo macem-macem eksperimen futuristik???
    1. 0
      22 Agustus 2021 11:45
      Kutipan: Nikolay Ivanov_5
      Pira dhuwit Inggris kanggo macem-macem eksperimen futuristik???

      Aku ora ngerti carane akeh, nanging wiwit 2014 aku wis nggunakake Philips X623. Aku ora weruh akeh futurisme ing, iku rada abot stuffing (sawise Nokia 6700), nanging dianggo kanggo dangu tanpa recharging ... Nanging ing Rusia padha ora malah gawé ajur kuwi.
      Lan nalika penggemar futurisme lan gagasan fantastis diklumpukake dening majalah: "Ilmu lan Teknologi", "Teknologi Pemuda". Apa jenis proyek sing ora ana. Mungkin mulane ing USSR nggawe ekranoplan futuristik, sing durung ana sing duwe.
      ==========
      Iku apik lan apik banget nalika dana budget digunakake kanggo proyek futuristik, lan ora kanggo omah panguburan lan construction saka monumen kanggo mungsuh saka negara.

      Lan ing China sing padha, dheweke ora nganggep minangka fantasi kanggo mbangun ratusan lan ewu jembatan saben taun, lan ing Rusia pungkasane wiwit mbangun jembatan ngliwati Lena menyang pusat regional. Isih bakal!!! Kita duwe sanksi, coronavirus, penggelapan lan korupsi ... Kabeh tangan ora tekan futurisme. Kita malah ora bisa mbangun sing wis ana ing wektu sing ditemtokake. Nanging kanthi skala futuristik, tambang berlian Mir kebanjiran lan kutha kasebut ora bisa kerja ...
      1. 0
        22 Agustus 2021 12:57
        Dheweke durung pulih saka Brexit, lan saiki wis digawa dening game kasebut.
  4. +1
    22 Agustus 2021 10:55
    Gendéra Prometheus ana ing tangan sampeyan kanggo nggoleki!
  5. +5
    22 Agustus 2021 11:03
    Ayo padha sinau dhisik paradoks Gray, kanthi basis, lumba-lumba ora bisa ngembangake kacepetan kasebut (udakara 40 km / jam) kanthi kekuatan otot kasebut. Sampeyan kudu paling sethithik 10 kaping luwih gedhe. Nanging,.... belay berkembang.
    1. 0
      22 Agustus 2021 13:10
      Kutipan: Ros 56
      Ayo padha sinau dhisik paradoks Gray, kanthi basis, lumba-lumba ora bisa ngembangake kacepetan kasebut (udakara 40 km / jam) kanthi kekuatan otot kasebut.

      Iku misale jek kula iku kabeh babagan struktur kulit dolphin, sing ngidini dheweke pindhah ing banyu kanthi kecepatan kaya ... Malah penguin, kikuk ing darat, mung mabur ing banyu:
      1. 0
        22 Agustus 2021 13:36
        Ilmuwan ora bisa ngerti masalah iki. Sawise kabeh, permukaan kulit mung bisa nyebabake resistensi banyu, lan penggerak isih meh 60-70% awak, kalebu buntut.
  6. 0
    22 Agustus 2021 11:12
    ... sistem propulsi adhedhasar prilaku fisik kewan segara
    Dadi soko sing wis digunakake kanggo dangu. Contone: meriam banyu (sotong, sotong).
    Perlu motor sing inspirasi saka flapping saka sirip kewan laut kayata sinar, penguin lan penyu.
    Inggih, panjalukan saka Inggris. Yen ngepak sirip kewan segara pancen nyenengake, banjur coba ngacungake tangan kanthi luwih kuat. Lan apa sing dikandhakake para ilmuwan Inggris babagan iki?
  7. bip
    +1
    22 Agustus 2021 11:22
    Bahan polimer modern wis ngidini kanggo entuk "kasar" lan "perforasi" sing dibutuhake dening mikrotubulus (kanggo "pelumasan permukaan" lan ngontrol aliran cairan sing cedhak karo permukaan), elastisitas lan daya tahan cangkang njaba.
    Baterei intensif energi, miniaturisasi elektronik lan drive daya ndadekake bisa ngrancang "biomekanisme" otonom sing cukup kompak lan entheng.
    Saka "industri pertahanan" iki banjur bakal nggunakake "sipil".

    Ana akeh artikel babagan biomekanika ing majalah Soviet "Tekhnika-Molodezhi", "Teknisi Muda", "Modeler-Constructor", "Inventor and Rationalizer".
  8. +2
    22 Agustus 2021 11:25
    "Sinau .... golek pengganti ..." Ya, supaya "ilmuwan" Inggris nguripake komputer lan ngetik mesin telusur: "fishtail utawa fin thrusters ..." lan golek "massa" usulan. , proyèk, prototipe! (Piye wae iki ditulis babagan model kendaraan ing jero banyu "slope mekanik" ...) Uga kanggo medium "ngelawan" (udara), prototipe flywheels digawe! Iki uga ditulis babagan karya nggunakake prinsip "getaran" ing udhara kanggo ngangkat lan gerakan pesawat ...
  9. 0
    22 Agustus 2021 11:39
    nggih. Manungsa ora lungguh, nanging terus-terusan nggawe sing anyar. Lan yen cara gerakan kasebut meh ora cocog kanggo kendaraan sing bisa dienggoni, wong-wong ing njero bakal dibuwang saka sisih menyang sisih, banjur kanggo sing ora ana pedunung, ora ana apa-apa.
  10. +2
    22 Agustus 2021 11:49
    Kita kudu nyinaoni biomekanika urip segara sing luwih apik ": armada Inggris nggoleki pengganti pembangkit listrik tradisional
    . Ya, ayo sinau mabur saka kepik, lan nglangi saka cumi-cumi ... apa sing dudu pendhudhukan para ilmuwan Inggris !!!
    1. +1
      22 Agustus 2021 12:10
      Vitya prYuvet! Kok ana ladybug ... Miturut hukum fisika, Maybug ora bisa mabur, nanging asu mabur! nglirik Kita kurang ngerti babagan segara tinimbang babagan ruang angkasa. Dadi, wong amfibi lan kapal urip "Moya" minangka masa depan sing adoh banget.
      1. +1
        22 Agustus 2021 12:53
        Vyacheslav, salam prajurit
        Aku seneng fiksi ilmiah, kapal urip / leviathan "Moya" saka serial TV "On the Edge of the Universe" ... mbok menawa bakal dadi mengko !!! Fantasi eksentrik sing luar biasa kadhangkala dadi nyata ... ing wektu sing tepat, mesthi!
        Ing sawetoro wektu, wong durung cukup njelajah malah habitate, ngendi iku, kanggo panggonan / lingkungan, tetep ing kang, kanggo wong, gadhah kangelan fisiologis lan technical gedhe !!!
        Kabeh ana wektune.
      2. 0
        22 Agustus 2021 19:45
        Kutipan saka: sabakina
        Miturut hukum fisika, cockchafer ora bisa mabur, nanging asu mabur!

        Inggih. Aku ora pas menyang papan pribadi saka cockchafer; krungu paribasan bab kumbang! Iku, yen aku ora salah, ing separo pisanan saka abad pungkasan ... lan hukum aerodinamis nyoba kanggo aplikasi "crammies" sing apal hukum dikenal, nanging ora ngerti wong. Sinau babagan kemampuan penerbangan bumblebee ora bisa dicedhaki karo hukum aerodinamis sing dimaksudake kanggo desain pesawat ukuran gedhe! "Aerodinamika" saka bumblebees ora nglanggar hukum aerodinamis ... mung nalika "crammers" apal hukum aerodinamis kanggo pesawat lan buruh transportasi abot, hukum perlu "kanggo bumblebees" ngadeg ing mburi hukum "kanggo pesawat" ...
        Ilmu wis berkembang. Penerbangan saka serangga, kacepetan lan carane persis mabur, wis direkam ing kamera. Kepakan swiwi dideleng kanthi gerakan alon, lintasan obahe diteliti. Apa kesimpulan sing sampeyan entuk?

        Kanthi kerja sayap sing intensif, ujung-ujunge mbentuk turbulensi udara. Keriting dibusak sanalika swiwi mandheg flapping.
        Turbulensi udara iki nduweni kapadhetan aliran udara sing beda.

        Bedane tekanan udara nggawe gaya angkat, sing ngangkat bom menyang udara.

        Kupu-kupu utawa nyamuk sing padha ora bisa ngeculake turbulensi udara; penerbangan kasebut adhedhasar ngleyang ing aliran massa udara. Bumblebee mabur nalisir karo hukum analisis aerial, amarga swiwine sing bisa digunakake nyebabake gaya aerodinamis sing gedhe. Lan wingbeats reciprocating nggawe studi babagan gerakan serangga banget rumit lan ora bisa diprediksi kanggo analitik.

        Airfoil amplitudo sing bisa dipindhah ngasilake angkat luwih akeh tinimbang sayap sing tetep kaku. Lan swiwi saka bumblebee ing wektu sing padha nggawe ora mung reciprocating, nanging uga gerakan rhythmic-osilasi (swiwi bombus nggawe 300-400 stroke kuwi saben detik).
  11. +2
    22 Agustus 2021 11:55
    Iki jagad edan, edan, edan ...
  12. -2
    22 Agustus 2021 12:06
    Kita bakal tuwuh torpedo lan bom nuklir.
    1. 0
      22 Agustus 2021 13:01
      Kutipan saka yfast
      Kita bakal tuwuh torpedo lan bom nuklir.

      Apa sampeyan pengin printer 3D? Ya, dheweke wis akeh. Bener, isin karo senjata nuklir, nanging ana pilihan .... nulis Gusti Allah minangka co-eksekutor utawa subkontraktor. hi
  13. sen
    +1
    22 Agustus 2021 12:07
    Aku ketemu, sanadyan wis suwe, proyek Jepang saka kapal selam bionik. Solenoid dipasang kanthi tegak ing njero awak sing kuat, awak ditutupi lapisan elastis, sing dipasangake cangkang elastis kanthi piring baja. Sistem elektronik mesthekake yen urutan ngoper saka solenoids kuwi sing nggawe gelombang lelungan ing lumahing njaba, kang nggawe tikaman.
    1. 0
      22 Agustus 2021 13:00
      Sistem elektronik nyedhiyakake urutan nguripake solenoid, sing nggawe gelombang lelungan ing permukaan njaba,


      Pita elastis, setengah bal tenis lan batang penghubung saka motor ... nglirik Penemuan kasebut wis lawas, gunakake tanpa paten.
  14. 0
    22 Agustus 2021 12:59
    "Kita kudu luwih ngerti biomekanika urip segara":
    Sinau Nyuwun ayo menehi dana kanggo iki, lan ora kanggo sinau karakteristik jender ing Inggris lan Jerman ing abad kaping 15. wong bodho
  15. 0
    22 Agustus 2021 16:08
    Solusi inovatif sing luwih spesifik yaiku jinis propulsi anyar sing ditrapake tinimbang sekrup lan baling-baling lan kabeh modifikasi panggunaane. Iki minangka algoritma proses dhasar sing anyar minangka tahapan sing kedadeyan sajrone aliran media sing terus-terusan ing permukaan aliran lan pungkasane mengaruhi pasukan sing ditrapake ing poros penggerak.
  16. -1
    22 Agustus 2021 18:25
    Bubar aku weruh video bab robot ula saka Howie Choset, kang rampung nyalin cara gerakane ula.
    1. +1
      22 Agustus 2021 19:50
      ... torpedo ing wangun iwak,
      dikirim kanggo nyerang target mungsuh.

      Inggih, pungkasanipun, pimpinan armada cilik-Inggris keganggu kanggo kenalan karo film "The Secret of Back Cap Island" ing taun 1958.ngguyu
      kanggo stingrays lan ula, drone pari Naviator wis beroperasi ing Amerika Serikat wiwit taun 2015, perusahaan China boya gongdao duwe drone arupa iwak arwana, wong Norwegia duwe drone laut serpentine saka equinor lan kongsberg maritim (ula - Eelume robot).
      ing tembung, rem, iki cilik-shaven.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"