Knights of the Hundred Years War: serangan, kastil lan pengepungan

155

Joan of Arc mlebu ing Orleans sing wis dibebasake. Ilustrasi buku teks crita Abad Pertengahan kanggo kelas 6 F. P. Korovkin. Kasunyatan ing jaman kasebut dikandhakake kanthi apik!

Sang Prabu Dawud banjur lumayu lan nyabrang wong Filisti iku,
njupuk pedhange lan ngunus pedhange,
nggebug lan ngethok sirahe;
Bareng wong Filisti weruh wong kang kuwat wis mati,
mlayu.

17 Samuel 51:XNUMX

Sajarah militèr negara lan bangsa. Dene tandhing ksatria, saiki kedadeyan rada beda karo sadurunge.

Sadurunge Perang Satus Taun, fokus ing pertempuran individu utamane ing kekuwatan. Nanging, ksatria ing wektu iki wis ora dadi gunung otot maneh, ora ngandelake kekuwatane, nanging kanthi kemampuan kanggo nggunakake. gaman.



Ksatriya wis latihan wiwit cilik, kita ngerti. Nanging saiki latihan tempur iki saya tambah kaya latihan para pejuang komando saiki. Dadi, ing perang pedhang, padha nyoba kanggo nggunakake macem-macem jotosan stabbing lan chopping, lan nalika jaranan perang karo tumbak, manungsa waé khusus wis mbayar kanggo mulang wong kanggo ngatasi pakulinan averting mripate menyang sisih wayahe sadurunge jotosan. Lan, mesthi, saben wong ngerti perlu kanggo latihan pancet lan pilihan saka senjata dening tangan.


Penunggang jaran Prancis 1415-1435: tokoh ing tengah - Joan of Arc, tanpa mangu, minangka pimpinan sing bisa mimpin wong ing mburi lan menehi inspirasi kanggo perang, sanajan novelty ing bidang ilmu militer sing digunakake dening tentara dheweke ditindakake dening dheweke luwih mudhun-kanggo-bumi associates - wong. Ing kene, Jeanne ditampilake nganggo kostum khas wanita kelas menengah ing taun-taun kasebut. Rambute ucul lan ora ditutupi tutup kepala, sing nglambangake statuse sing resik minangka Perawan. A pedhang hang ing sisih dheweke. Spanduk sing digambarake, sing kita waca ing tangan waja Breton ing latar mburi, adhedhasar gambar cilik sing digawe nalika urip Jeanne, lan sumber sing ditulis dadi basis kanggo gambar ing tameng dheweke; tokoh ing sisih kiwa: ksatria ing setelan pinter Guillaume de Flavy, kapten perusahaan sing perang ing sisih Jeanne. Dheweke nganggo camisole lengen lengkap ing waja piring lengkap lan topi sing disulam mutiara. "Bascinet amba" stands ing siap ing kaki. A keris-ballock nggantung ing pupu ksatria. Kanggo pertempuran sikil tangan-kanggo-tangan, dheweke bisa nggunakake pedhang lan halberd; tokoh ing sisih tengen iku ksatria Breton saka 1450. Ing tengah abad kaping XNUMX, akeh ksatria ora nganggo briskly, nanging sawetara gambar wis dilestarekake ing ngendi padha nganggo apa sing bisa disebut "insignia nasional". Ing kasus iki, iku kain, ing wangun kuwalik "T" lan salib ireng Brittany. waja kang kasusun saka sallet karo visor lan bevor, plume saka wulu abang disambungake menyang clasp emas-dilapisi ing ndhuwur visor, lan cuirass gaya Italia lengkap lan waja lengen lan wentis. Waja kasebut dihiasi nganggo paku keling emas. Sego. Angus McBride

Knights of the Hundred Years War: serangan, kastil lan pengepungan
Siji-sijine potret umur Joan of Arc, tanggal 10 Mei 1429. Gambar saka Registre du Conseil du Parlement de Paris. Arsip Nasional Prancis, Paris

Sajrone fase kapindho Perang Satus Taun, budaya ksatria kuna lan kasunyatan perang modern nyebabake konflik sing ditindakake dening bangsawan Prancis. Sawise kabeh, hukum pakurmatan ksatria ngandika sing mokal kanggo nolak tantangan mungsuh, nalika pengalaman pait saka kekalahan kepungkur nuduhake yen kadhangkala iki mung perlu.

Lan kepiye kabeh iki bisa dicocogake karo cita-cita ksatria?

Refleksi ing topik iki banjur dikuwasani akeh pimpinan militer Prancis, sing wis, ing pass, kanggo break stereotypes lawas saka prilaku lan ngembangaken anyar.


Lan saiki ayo ndeleng lukisan dening Jean Auguste Dominique Ingres "Jeanne d'Arc ing penobatan Charles VII", 1854. Temenan, seniman kasebut ora ahli babagan sejarah senjata. Nah, potongan kubis apa sing digantung ing sisih Virgin? Ya, lan helm - cetha heraldic, nanging ora pertempuran!


Patung Joan saka Basilika St. Nazarius lan Celsius ing Carcassonne. Nanging, sakperangan alesan, helm uga ngeculake dheweke ... Foto dening penulis

Urip dhewe wis nuduhake, contone, perlu kanggo jaranan bersenjata akeh kanggo perang mlaku. Lan sanajan katon aneh kanggo akeh, dheweke kudu perang kaya ngono. Nanging, akeh sing ngira "iki sauntara" lan para ksatria bakal terus perang nganggo jaran, mula jumlah prajurit jaranan ing tentara Prancis saya tambah akeh.

Kaya sadurunge, kampanye militer kalebu serangan ing darat lan segara, pertempuran lan pengepungan, ing ngendi partisipasi pemanah lan crossbowmen dadi penting. Ing sisih liya, perang-perang utama sing misuwur nganti saiki wis ilang maknane, sanajan kamenangan kasebut, kaya sadurunge, ngunggahake semangat Prancis.

Sampun kacathet bilih perang-perang punika sapunika tambah kathah dipunperangaken dening prajurit-prajurit ingkang dipun pendhet kanthi waja ksatria. Iki mbutuhake owah-owahan ing persenjataan. Saiki padha perang ora mung nganggo pedhang lan tumbak dawa, nanging uga nganggo tumbak cendhak, gada, tongkat lan kapak. Tujuwane perang, contone, kanggo ngontrol dalan nyebrang kali sing trep, kreteg, utawa malah prapatan, luwih-luwih yen ing kono ana pemukiman sing bisa digunakake minangka pangkalan militer.

Nggunakake kawruh babagan wilayah kasebut, Prancis asring nyerang kolom Inggris ing wayah wengi, lan ing wayah wengi, dheweke pindhah ing wayah wengi, amarga ora panas kanggo lumaku nganggo waja!

Dheweke diserang dening pasukan detasemen cilik, lan garnisun kastil sing dikepung saiki ora mung lungguh ing mburi tembok, nanging, yen ana serangan dening detasemen kasebut ing mungsuh, nyoba, nggunakake pepeteng, ing giliran. kanggo ngalahake kemah para pengepung lan ngobong mesin sing mbuwang.


"Turnamen ing Calais ing 1389". Duel antarane Sir de Clary lan ksatria Inggris Pierre de Courtonet. Ilustrasi saka Froissart's Chronicle. Perpustakaan Nasional Prancis. Paris. Loro peserta sing disandangi ing waja ksatria lengkap. Nanging, edisi iki digambarake satus taun sabanjure (versi sing paling misuwur digawe ing taun 1470 dening master saka Bruges), lan visi artis babagan realita satus taun kepungkur ora nggumunake ...

Nanging, gambar sing luwih khas yaiku serangan sing ngancurake Inggris, sing ditindakake ing pirang-pirang negara Prancis. Dheweke ditindakake ora mung kanggo nangkep rampasan, nanging uga kanggo narik wong Prancis menyang perang terbuka, sing mung dicegah dening raja Prancis lan para pamimpin militere.

Biasane garnisun Prancis tetep ora kena serangan saka Inggris, nanging kanggo wong biasa, serangan kasebut dadi ngipi elek. Ing tembang saka Bayeux Songbook ana kidung:

“Akeh perampok ing Kadipaten Normandia, nganti ora ana sing urip akeh. Ayo padha nyuwun marang Gusti supaya tentrem ing tanah Normandia.


Kinerja kostum ing benteng Carcassonne. Kostum para peserta pancen realistis. Iku misale jek sing padha ditransfer menyang dina kita ing "mesin wektu"

bètèng-bètèng


Ing tengah abad XIV, tentara meriem durung tekan tingkat kuwi kanggo menehi sisih nyerang kauntungan nemtokake ing tumindak operasi pengepungan. Kajaba iku, sisih mbela uga bisa nggunakake meriam. Sarehne wadyabala Inggris nduweni kaluwihan kang cetha ing paprangan kang mbukak, raja Prancis dhawuh ing taun 1358 lan 1367 kanggo inventarisasi kabeh bangunan benteng supaya bisa nerusake perang adhedhasar papan-papan benteng kasebut.


Nanging, ing pungkasan Perang Satus Taun, para ksatria nampa waja logam kanthi lengkap, sing ora ana mantel surat rantai. Bener, waja sing ditampilake ing foto iki muncul mengko, ing abad kaping XNUMX. Pertapaan Negara. Foto penulis

Ing sisih ngisor dhaptar ana gréja-gréja sing dikuwataké, sing utamané umum ing sisih kidul lan kulon Prancis. Benteng liyane kalebu pemukiman, omah lan pali - uga omah, nanging disambungake karo tembok.

Terminologi abad kaping XNUMX cukup mbingungake.

Dadi castrum (castrum) bisa ateges loro kastil lan gréja bètèng utawa omah bètèng; "reperium" (reaurium) iku sawijining desa sing dumunung ing wilayah sing dilindhungi dening alangan alam; "turris" (turris) utawa "tor" (tor) - menara tempur saka wangun apa wae; "bastida" (bastida) - desa utawa kutha anyar sing ora perlu mbangun benteng; "dongo" (dongo) - istilah sing digunakake ing sisih kidul negara kanggo nyebut menara utama kastil abad tengahan; "borgada" (borgada) - kutha benteng utawa desa gedhe; "mota" (mota) - panggonan sing diubengi dening parit karo banyu.


Pengepungan kastil minangka bisnis sing dawa, nanging relatif aman. Nanging kanggo nyerbu kastil utawa tembok kutha tegese bakal nyebabake kerugian gedhe. Ilustrasi saka Chronicle Froissart iki nggambarake badai Brest ing taun 1386. Sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas carane akeh wong mati sing ana ing sangisore tembok. Perpustakaan Nasional Prancis. Paris

Mesthi, panggonan paling penting ing antarane struktur pertahanan dikuwasani dening kutha-kutha benteng. Populasi kasebut sacara periodik suda sawise epidemi, nanging cepet pulih amarga mlebu saka desa. Kutha-kutha makarya kanthi rapet, nulungi saben liyane babagan pasukan militer, pasokan lan informasi. Ing wektu sing geger, pramuka dikongkon metu ing sacedhake kutha, siap kanggo muni weker nganggo kumelun, lonceng, gendera, utawa liya-liyane. Desa-desa padha nglakoni. Para senior uga ijol-ijolan informasi karo wakil kutha.

Tujuan utama yaiku kanggo entuk informasi babagan obahe pasukan, uga sapa sing siap mbayar "pati" (patis) - upeti sing dijaluk perlindungan. Minangka bukti dokumen sing isih urip, informasi babagan kekuwatan lan tumindak mungsuh bisa akurat banget.

Ngurus perluasan lan nganyari benteng iku penting banget, sanajan regane larang banget. Reputasi "kutha sing ora bisa ditembus" ora mung mbantu njaga jarak mungsuh, nanging uga penting banget kanggo pangembangan perdagangan. Mulane, benteng kutha minangka investasi sing nguntungake.

Sawisé olèh idin kraton, tanah sing perlu kanggo bètèng-bètèng dipisahake kanthi paksa. Kompensasi dibayar kanggo omah lan kebon anggur sing rusak, lan iki ngrampungake proses registrasi maneh sing sah. Pajak khusus "festage" (festage) mundhak. Kanggo konstruksi, sumber daya manungsa lan bahan lokal digunakake, sanajan spesialis njaba bisa uga melu. Wong-wong nuduhake minat gedhe kanggo nggawe benteng anyar katon estetis, amarga prestise kutha gumantung iki.

Bangsawan sing luwih dhuwur tanggung jawab kanggo modernisasi benteng. Kagiyatan sing ditindakake kalebu pambangunan gerbang lan benteng kutha anyar sing kuat lan digunakake dening dinasti raja feodal lokal kanggo ngunggahake prestise. Contone, Adipati Semono uga Sindhunata ora mung bètèng ing Bourbon l'Archambault karo menara massive, nanging uga mbangun bale panedhaan anyar apik banget. Penting banget kanggo aristokrasi kanggo njaga status dhuwur kanthi tampilan kemewahan.


Sarana khas pangayoman lan gaman prajurit biasa nalika Perang Satus Taun: helm sallet, mail chain, daggers rondel lan halberds karo pancingan. Ing sisih ngisor showcase ana bolt (panah kanggo crossbows) lan bal watu kanggo meriam. Foto penulis

Ing kasus apa wae, perang, utamane kayata Satus Taun, mbutuhake bathi lan biaya sing akeh banget. Contone, sawetara dhaptar rinci wis teka ing cathetan Christine de Pisan, wiwit taun 1408, nyathet kabeh sing dibutuhake kanggo mbela kastil ing wektu kasebut.

Dheweke uga nulis manawa kanggo garnisun 200 prajurit, kudu duwe 24 panah cilik (arbalètes â tillole), 6 crossbows tembok (arbalètes â tour), 24 crossbows pinggul (arbalètes â croc), 20 busur, 2 utawa 3 espringals. , 37 200 bolt crossbow, uga 72 tumbak, loro bricoles cilik (bricoles), jinis trebuchet (trebuchet) lan loro couillars, mbokmenawa uga makili mesin lempar watu, nanging mung saka jinis beda; 12 meriam (meriam perriers), lan kanggo wong-wong mau ing saham 200 potongan inti watu, 400 wad (tampon), saka 1 nganti 000 kilogram (1-500 kg) bubuk mesiu lan 250 kilogram (kira-kira 380 kg) timah kanggo peluru casting. .

Kanggo kasil ngepung kastil kasebut, 600 tukang kayu lan 600 asisten, 2 sappers (perintis), 000 macem-macem crossbows, 330 busur, 300 panah kanggo busur lan baut crossbow, 262 sumbu perang, 000 "mesin terbang" (engnzins Shuttles). ", mbok menawa iki jenenge mesin lempar watu utawa piranti sing mbantu menek tembok), 400 kuil, 4 watu, 4 meriam lan 1000 inti watu kanggo wong-wong mau, 128 kilogram timah kanggo peluru lan, pungkasane, 1 kilogram mesiu. Temenan, kanggo nyiapake, nglumpukake lan ngirim kabeh iki menyang papan kasebut, butuh usaha gedhe lan tenaga kerja sing akeh.


Crossbow. Bisa digunakake ing mburu lan ing pertempuran. Arsenal Imperial Wina. Foto penulis

Lan ing ngisor iki conto tartamtu: ing Juli 1415, ancang-ancang ditindakake kanggo pengepungan sing bisa ditindakake ing kastil cilik Montailou. Garnisun bèntèng kapérang saka 32 prajurit, nanging dipercaya sing pedunung lanang bakal bantuan wong. Prajurit-prajurit punika gadhah gaman miturut daftaripun, ingkang dipun sarujuki dening seneschal kraton. Lan ing kene kita sinau saka dheweke: akeh prajurit garnisun duwe helm servillers utawa bascinets "Genoese", nanging ora duwe waja. Nanging para prajurit padha duwe tameng cilik. Kajaba siji, kabeh prajurit padha duwe pedhang. Sawetara padha bersenjata karo crossbows, liyane karo genetaires cahya.

Bèntèng iki duwé kira-kira 20 busur silang sing kuat kanthi pasokan panah sing gedhé. Struktur pertahanan kastil sing paling penting yaiku menara utama - donjon, ing ngendi castellan kasebut urip. Ing ngisor iki ana plataran lan menara bunder - barbican kanthi tembok ngisor. Ana parit garing watara Bèntèng, lan iki di resiki metu, lan redoubt dibangun langsung ing ngarepe ngleboke menyang menara utama. Para warga ugi ngubengi plataran kanthi tembok kayu, lan kajawi menika dipunreksa kanthi menara tiga, ingkang payonipun saking watu (loze).

Saben menara dilengkapi bedhil cilik. Miturut dhawuh saka seneschal, parapet kayu kanggo penembake disusun ing sadawane tembok, lan tembok tambahan dibangun ing plataran ing ngarepe gapura kanggo nyegah mungsuh sing nembus, yen dheweke bisa nembus gerbang kayu kanthi kobong. gerbong. Platform kayu (guérites) uga disusun ing plataran, saka ngendi para prajurit garnisun mriksa lingkungan lan bisa nembak mungsuh saka sisih pinggir.


"Pumhart von Steyr" - bombard Austria, digawe ing awal abad kaping XNUMX ing Liezen lan bombard paling gedhé ing syarat-syarat kaliber, digawe saka ngudani wesi tempa. Senjata kasebut isih urip nganti saiki lan saiki dipamerake ing Museum Sejarah Militer Wina.

Mulane, kanggo njupuk kastil kasebut, uga mbutuhake akeh wong lan kabeh jinis "peralatan". Contone, ing taun 1406, kanggo nyerang Calais, Prancis nglumpukake 3 prajurit, 400 tukang kayu (kanggo nggawe mesin pengepungan), 710 sappers (kanggo ndhudhuk parit lan nindakake karya demolition), lan 1 carter liyane kanthi jumlah sing cocog. saka gerbong lan 860 tentara meriem. Dheweke duwe 322 bedhil saka Bourges, telu saka Utrecht, uga bedhil saka Holland, Limburg, Brussels lan Louvain. Gunggunge, 49 meriam watu lan udakara 16 kilogram bubuk mesiu disedhiyakake kanggo dheweke.


Pengepungan sing dawa ora nindakake apa-apa kanggo njaga disiplin. Bosen njalari wong mabuk, gambling lan debauchery. Nanging sing terakhir iki diukum abot, utamané sodomi. Contone, ilustrasi iki saka Manes Codex (The Burgundian Chronicle) nggambarake kobong ing saham ksatria Albrecht von Rapperswil, bebarengan karo squire, kejiret ing dosa Sodom. Perpustakaan Pusat Zurich

Kajaba iku, senadyan pangembangan artileri sing signifikan, mesin-mesin sing mbuwang watu lawas terus aktif digunakake ing saindhenging abad kaping 1377. Contone, ing taun XNUMX, Prancis nggawa trebuchet gedhe saka La Reole cedhak Bergerac, sing ana ing tangan Inggris.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

155 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    2 September 2021 18:09
    Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich!
    Siklus kasebut nyenengake!
    1. + 10
      2 September 2021 18:16
      Artikel kasebut diwiwiti kanthi ilustrasi apik liyane dening Korovkin. Bener, jeneng kutha, ing ngendi Zhanna mlebu minangka pemenang, rada isin.
      Aku bakal maca, aku yakin artikel kasebut bakal apik banget)))
      1. +9
        2 September 2021 18:25
        Aku wis nulis menyang admin kanggo mbusak tembung NEW ... Wah, proofreader ora nggatekake ...
        1. + 15
          2 September 2021 18:30
          Siklus kasebut nyenengake!
          Ya, sampeyan bisa maca babagan perang satus taun kanggo wektu sing padha!
          wong Prancis:
          - Miwiti dhisik.
          Inggris:
          - Mung sawise sampeyan.
          We ngeyel.
          Isih, sampeyan miwiti ...
          Iku taun kaping patbelas saka Perang Satus Taun ...
          1. + 10
            2 September 2021 18:45
            Banjur wabah teka ...
            1. + 11
              2 September 2021 18:58
              "Ayo padha nyumet geni, tuangake gelas,
              Nglebur pikiran sing nyenengake
              Lan, sawise nggawe pesta lan bal,
              Ayo padha ngluhurake Kratoning Wewelak." (c)

              Wewelak minangka epik, sanajan ana hubungane karo Perang Satus Taun.

              1. +1
                2 September 2021 21:44
                Wewelak, iki soko epik
                Contone Decameron J. Boccaccio.
                1. +4
                  2 September 2021 22:12
                  Contone Decameron J. Boccaccio.

                2. +1
                  2 September 2021 23:17
                  Kutipan: Gardamir
                  Contone Decameron J. Boccaccio.

                  ing Decameron, Wewelak serves mung minangka latar mburi, jenis hiasan.
                3. 0
                  3 September 2021 23:40
                  Kutipan: Gardamir
                  Contone Decameron J. Boccaccio
                  D.K. MYRON Nganti saiki.
            2. + 12
              2 September 2021 18:58
              Sanadyan wabah, utawa abad - ora ana sing bisa mungkasi katresnan
              Douglas William Jerrold (1803–1857), panulis Inggris
              "Sing paling apik ing antarane Inggris lan Prancis yaiku segara." Horatio Nelson (1758–1805), laksamana Inggris.
              Saka instruksi kanggo rekrut anyar
              "Kaping pisanan, sampeyan kudu nuruti prentah, tanpa nyoba menehi pertimbangan dhewe babagan legalitas; sareh, kowe kudu nganggep mungsuhmu sapa sing ngomong ala marang rajamu; lan kaping telu, sampeyan kudu sengit marang wong Prancis kayadene sampeyan sengit marang Iblis."
              Fougeret de Montbron (1706–1760), wong Prancis
              "Kita mung siji-sijine bangsa ing jagad iki sing ora diremehake Inggris. Nanging, dheweke memuji kita kanthi sengit karo kabeh kekuwatane."
              "Kita kudu dipuji: saben wong manca ing London dijuluki" asu Prancis "Aku pengin sampeyan ulang tahun
              Edith Cresson (lair 1934), Perdana Menteri Prancis wiwit Mei 1991 nganti April 1992
              "Siji saka papat wong Inggris iku gay."
              "Anglo-Saxon ora kasengsem karo wanita minangka wanita, lan iki dudu masalah pendidikan - aku mikir kaya penyakit"
          2. +7
            2 September 2021 20:59
            Satemene aku kelingan, dialog iki pancen kedaden ing Pertempuran Fontenoy, miturutku...
        2. +6
          2 September 2021 18:30
          Vyacheslav Olegovich, aja susah! Mengkono nalika pikirane mlebu ing sawetara aliran - babagan iki, ya babagan iki lan babagan liya. Wis wayahe aneh. Kahanan sing durung mesthi katon ana ing awang-awang, nggawe wong bingung. Musim panas dadi musim gugur kanthi cepet ...
          1. +7
            2 September 2021 18:45
            Quote: depresi
            ojo kesusu!

            Aku isin. Iku ora bisa diapura kanggo kantun trifles kuwi lan kuwi. Wis metu saka pikiranku, ketoke.
            1. +6
              2 September 2021 19:17
              Oh! .. Ya, kita wis ngobrol babagan topik iki. Proofreader nggoleki kesalahan gramatikal lan sintaksis; dheweke ora kudu ngerti sejarah utawa malah geografi. Redaksi nyabrang karya-karya pengarang, nganti ora ana papan urip. Kesalahan iku alamiah. Iku aneh nalika padha ora.
              Saka ngendi asale?
              Akhir-akhir iki aku wis keno dhewe aku wis mandhek kanggo ngerti jeneng ... negara!
              Lha, ngomong opo, Sulawesi? Utawa sembarang Myanmar. Utawa liyane kaya sing, lan nyatane ing akeh! Aku tau ngerti geografi politik kanthi ati. Saiki aku rumangsa urip ing planet liya. Kabeh wis mandheg diarani kaya sadurunge. Saben uwong ngupaya menehi negara lan asring jeneng anyar kutha - kenapa? Bingung neng kene.
        3. + 12
          2 September 2021 19:05
          Ora, Vyacheslav Olegovich, "Jeanne mlebu New Orleans" - apik tenan! Jawaban kita yaiku BML!
          1. +6
            2 September 2021 19:41
            Saben Orleans - miturut Jeanne!
            1. +5
              2 September 2021 19:59
              "Saben boot felt duwe gaya dhewe." (Saka)
              1. +4
                2 September 2021 20:14
                Sembarang pabrik felting bakal konfirmasi.
                1. +4
                  2 September 2021 20:17
                  "We, wallowers lan wheelers ..." (C)
          2. +3
            2 September 2021 19:49
            Proofreader saya ora kejawab salah ketik tinimbang "sajak" ana kesalahan ketik "berisiko" Shpakovsky banjur ngece, nanging saiki ??
            1. +2
              2 September 2021 20:14
              Saliyane Shpakovsky, ora ana sing nyenengake!
              1. +2
                2 September 2021 20:17
                Se la vie! Anton.
                1. +2
                  2 September 2021 20:31
                  "Nolite judicare et non judicabimine," bola-bali ngandika saka d'Marigny arep scaffold, sing pisanan krungu saka d'Molay arep geni.
                  1. +2
                    2 September 2021 20:34
                    Kitab Suci! Buku sing paling misuwur lan dicithak!
                  2. +3
                    2 September 2021 20:56
                    Kutipan saka: 3x3zsave
                    "Nolite judicare et non judicabimine," bola-bali ngandika saka d'Marigny arep scaffold, sing pisanan krungu saka d'Molay arep geni.

                    ora, ana topik liyane
                    Nolite judicare lan non judicabimine! patriark ngangkat driji nuding. "Messire Aubrey minangka ksatria lan tentara salib, lan kita kudu ndedonga kanggo nasibe, lan ora nyalahake dheweke minangka pengkhianat tanpa bukti sing apik. Kajaba iku, Saracens lokal uga bisa ngomong Sultan tembok kang dibangun pungkasan, ora kanggo sebutno kasunyatan sing sadurunge wis pramuka ing Jaffa.
                    1. +1
                      2 September 2021 21:00
                      Valery! hi
                      Sampeyan, sak jam, aja bingung Marigny karo Chatillon?
                      1. +2
                        2 September 2021 21:28
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Sampeyan, sak jam, aja bingung Marigny karo Chatillon?

                        Anton! hi Ya, ana bedane 150 taun wassat Maksudku nggunakake tembung-tembung ing basa Latin)
                      2. +1
                        2 September 2021 21:34
                        Lapisan umum: anane angkat sosial ing Abad Pertengahan.
                      3. +3
                        2 September 2021 21:51
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Lapisan umum: anane angkat sosial ing Abad Pertengahan.

                        Iki. mesthi, mung Comrade Renault, mung padha, miwiti karir minangka preman ing Aleppo.
                        nanging ing umum, sampeyan bisa mbayangno apa jenis kekacoan ing sirah saka mantan mahasiswa soviet sing sinau Prancis saka kelas loro 6 dina minggu, lan ana. lan Sat 2 wulangan. wassat lan sampeyan kepeksa maca Notre Dame lan Les Misérables ing asline, banjur basa Latin, kaya progenitors. belay
                      4. +1
                        3 September 2021 05:54
                        Bisa, anakku sing mbarep lulus saka gimnasium "Prancis".
                      5. +2
                        3 September 2021 08:26
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Bisa, anakku sing mbarep lulus saka gimnasium "Prancis".

                        Salam marang dheweke saka "Prancis" sing luwih lawas! apik ombenan
            2. Komentar wis dibusak.
        4. +4
          2 September 2021 19:15
          3 pon (kira-kira 000 kg) timbal kanggo peluru

          kilogram iku cilik
          uga, sing ora pitakonan
          peluru saka senjata apa?
          1. +4
            2 September 2021 19:50
            Bravo! Kuwi tegese nyetak maneh tulisane wong liya! ombenan
            1. +4
              2 September 2021 22:32
              hi Alexander. Ukuran bobot kira-kira 24 gram meh padha karo ons, nanging sing dudu kilogram mesthi ... eseman ombenan
        5. -1
          3 September 2021 12:17
          Artikel, kaya biasane, ngluwihi pujian. Matur nuwun! ombenan
  2. + 10
    2 September 2021 18:11
    Matur nuwun, teks lan ilustrasi sing apik banget.
  3. +8
    2 September 2021 18:18
    Saka potret urip Jeanne d'Arc, gambar apa wae ing jaman modern bisa disimpulake.
    Lan ing pengepungan sing dawa - supaya mabuk isih katon kaya nyenengake. Yen paling ora ana sing tetep ing kantor.
    1. +6
      2 September 2021 18:35
      Lan aku isih mikir, sapa sing ngalang-alangi sadurunge pukulan - striker utawa sing nampa pukulan? Aku lunga menyang Yandex, ing kana aku ngomong babagan tandhing tampilan ing tinju. Mbokmenawa, dheweke ora bisa ngrumusake pitakonan. Nanging artikel kasebut nyritakake babagan kebiasaan nyingkiri, sing kudu diatasi.
      1. +7
        2 September 2021 19:20
        Quote: depresi
        pemukul utawa pemukul?

        Nggebug, utawa luwih, inflicting. Ing film "The Story of a Knight" wayahe iki populer nyatakake liwat tutuk saka antagonis utama :))
        1. +4
          2 September 2021 19:34
          Lan kepiye kedadeyane?
          Iku bakal koyone alam nalika wong sing weruh sing jotosan lagi diarahake marang dheweke, amarga wedi, bisa avert mata lan malah nutup, nyilikake. Nanging kanggo ksatria sing nyerang kanggo avert mripate ... Soko rumiyin évolusi dumunung ing iki.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. +3
            2 September 2021 20:31
            Aku bakal kalebu komentar ing ngisor iki.
            "Ayo elinga wektu kita manggon. Kita kabeh ngalami epidemi. Jiwa saben wong ora ana ing papan, konsentrasi diwenehake kanthi upaya, ukuran sing ora mesthi ditebak.
            Mung welas asih marang Penulis. Pungkasan, sampeyan bisa uga nyebabake dheweke dadi nitpicking, lan dheweke digunakake minangka argumentasi ing regejegan. Angkat komentar sampeyan lan sampeyan bakal weruh yen ana provokator. Artikel kasebut dudu regejegan, mung diusulake lan mula ora bisa dadi alesan kanggo .. "(c)
            Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis?
            Aku ora mukmin lan ora niat kanggo nguripake pipi liyane. Wong kaya Shpakovsky nggunakake iki. Aku seneng tesis "waos kanggo waos, mripat kanggo mripat"
            Sing liyane liberal ing game iki bakal nandhang sangsara, sing luwih apik kanggo kita!
            1. +1
              2 September 2021 23:55
              Bener, Alexander, aku mbusak komentarku, nanging sampeyan ...
              Aku bakal kalebu komentar ing ngisor iki.

              Napa sampeyan njupuk dheweke?
              OK banjur. Iku artikel sampeyan
              "Panggonan Pertempuran Rokovor" - bener?
              Ing komentar babagan iki, Vyacheslav Olegovich ngandika secara harfiah ing ngisor iki:
              "Apa artikel sing apik." Dheweke ngormati sampeyan! Banjur dheweke takon apa tegese definisi iki, lan diarani definisi. Mung takon, tanpa ala neraka sing saiki sampeyan atributake marang dheweke. Lan sampeyan mung, maneh, tanpa ala ala neraka mangsuli dheweke yen dheweke ujar manawa proofreader ora kejawab salah ketik, nanging mesthine. Lan padha ngandika carane kudu.
              Lan iku kabeh.
              Iki, Alexander! Naskah kasebut dadi luwih dingerteni, lan katon yen kedadeyan kasebut wis rampung kanthi marem. Nanging banjur campur tangan wong liyo, langsung nggawa kahanan kanggo angkoro neraka, lan sampeyan elinga iku, kahanan, nransfer gaweyan kanggo Shpakovsky. Dudu kuwi?
              Nanging mung klarifikasi. Miturut cara, aku uga butuh, lan, maca komentar, aku seneng nampa panjelasan - sampeyan, tenang lan santai.
              Nanging sampeyan, minangka wong sing kreatif, rentan. Lan, ora babras dening Shpakovsky, sampeyan tiba kanggo mbeling wong liya. Persis kaya wong kreatif Shpakovsky, iki ditindakake sacara periodik. Mungkin cukup kanggo nyemplungake saben liyane ing angkara neraka amarga beda pilihan politik, lan "wishers" kanggo ngojok-ojoki ala neraka?
              Aku ora ngerti carane wong tolerates iku, nanging aku aran kaya karo kula. Ing forum apa wae, ora mung sejarah. Sapa sing melu. Aku ora bisa nahan kecemplung ing nistha banget.

              Dolor hic tibi proderit olim.
              1. +3
                3 September 2021 05:43
                Aku sing pertama ora "ndemek" sapa wae, nanging Shpakovsky sing pertama ngina aku, mula nyuwun pangapunten.
                Pandangan kita beda-beda, ya, nanging iki dudu alesan kanggo ngina.
                Dheweke dhewe "miwiti" oposisi ing pasuryan.
      2. +4
        2 September 2021 20:36
        Quote: depresi
        sing averts mripate sadurunge jotosan - striker utawa sing nampa jotosan?

        Ngelingi yen ing duel tumbak, pukulan dikirim meh bebarengan - loro-lorone. eseman
        Penting banget ing kene supaya ora ngilangi mripat, supaya ora nglebur pukulan ing detik pungkasan lan bisa ngusir pukulan mungsuh. Kayane aku ora gampang, luwih-luwih yen mungsuh ngarahake tumbak ing sirah. Pertarungan sejati dudu turnamen...
    2. +6
      2 September 2021 19:36
      Kita uga "digawa metu", karo Inna Churikova ing peran Zhanna.

      Inggih, mabuk ngiringi kabeh urip manungsa, lan tentara ora kajaba.
      Nanging sampeyan ora bisa ngombe ing tugas, sampeyan ora bisa ngrokok, turu lan nyanyi lagu, malah patriotik. eseman
      1. +4
        2 September 2021 20:11
        Churikova apik ing kabeh klambi.

        Nanging lemune Zhanna ing tokoh kasebut bisa diumpamakake karo fase rembulan. Lan pilih aktris saka kategori bobot sing cocog.
        1. +4
          2 September 2021 20:47
          Inggih, mbok menawa draftsman mung tresna wanita karo busts gedhe, kekirangan excusable. nglirik
          1. +5
            2 September 2021 21:11
            Genre iki serius. Ora sembrono "Hussar balada".
            1. +5
              2 September 2021 21:24
              Inggih, ing "Ballad", karakter utama ora bab dhadha, nanging anané:
              "... Ora ana siji kanggo sawetara wektu curiga wong utawa pangkat." (C) eseman
              1. +5
                2 September 2021 21:25
                "Saben provinsi duwe skala dhewe" (c).
                1. +6
                  2 September 2021 21:39
                  Lan kekurangane, "kabeh masalah ing tenda assay, nanging iki ..." (c)
                  1. +5
                    2 September 2021 21:44
                    "Aku bakal ngrusak birokrasi kaya serigala" (c).
                    1. +5
                      2 September 2021 22:15
                      "Homo homini lupus iki"

                      Homo iku hominy, nanging Lupus isih mangan. ngguyu
                      1. +3
                        3 September 2021 00:06
                        Nanging...
                        Mundus vult decipi, ergo decipiatur wassat )))
                      2. +4
                        3 September 2021 00:11
                        Apa moncong sing nggumunake kanthi squint sing licik bisa cilaka wong, lan rada ngapusi ... nglirik
                      3. +3
                        3 September 2021 00:21
                        Sayange, Kostya, aku kalebu jinis langka sing curiga ora percaya.
                        Sampeyan ora bakal pracaya, nanging aku malah ora ngisi banyu!
                        Chumak, wong nggantheng kaya mengkono, lan aku nyawang dheweke lan mikir: "Sampeyan ngapusi, tramp!"
                      4. +3
                        3 September 2021 00:25
                        Gusti, ya, aku durung ketemu wong siji sing bakal "charge" karo Chumak, utawa serius pracaya liyane saka charlatans. ngguyu
                        Lingkaran kenalan, sampeyan ngerti, rada beda, lan sampeyan uga. eseman tresna
                      5. +3
                        3 September 2021 00:35
                        Inggih, anekdot ing wusana.

                        "Bojo sing pinter ngidini bojone ngerti ngendi stash. Iki nambah kapercayan kulawarga, ajining diri wanita lan safety saka STASH UTAMA."

                        Nganti sesuk! ombenan tresna ))))
                      6. +3
                        3 September 2021 00:52
                        seneng! eseman ombenan
  4. +7
    2 September 2021 18:47
    Burning perverts bokong banget ora toleran.
    1. +9
      2 September 2021 19:03
      Geni Suci saka Inkuisisi bakal nambani ambisi apa wae. Penyimpangan karo perversions uga ilang tanpa tilas.
      1. +7
        2 September 2021 20:41
        Inquisitors piyambak padha perverts karo mbengkongaken sadis, mung ndeleng apa instruments torture padha nemokke. Fantasi lara impoten.


        Lan isih "kembang".
        1. +4
          2 September 2021 22:30
          Kutipan: Kucing Laut
          Lan isih "kembang".

          Lan wong-wong sing isih urip bakal meri marang wong mati!
          Arus setan karo kurban getih tuwuh saka inquisitors, sing ana nganti saiki, kanthi cara.
          Aku ngirim kertu pos.
          1. +3
            2 September 2021 22:59
            Hi Valera. hi
            Aku ngirim kertu pos.

            Aku ora ngelingi apa-apa - sykylirosis, mbokmenawa. ngguyu
            1. +3
              2 September 2021 23:08
              Kutipan: Kucing Laut
              Aku ora ngelingi apa-apa - sykylirosis, mbokmenawa.

              uga, amarga kita ngomong babagan Abad Pertengahan, aku mbaleni))))

              Dheweke multifaceted!
              1. +5
                2 September 2021 23:13
                Aku kelingan. ngguyu
                Aku luwih seneng wong iki.
                "Aku bosen, Bes...
                Apa sing kudu ditindakake, Faust, watesan iki kanggo sampeyan ... "(c)
          2. +3
            2 September 2021 23:35
            Quote: Sling cutter
            Arus setan karo kurban getih tuwuh saka inquisitors, sing ana nganti saiki, kanthi cara.

            adhedhasar apa pratelan iki?
            kurban getih, dening cara, wis dikenal kanggo manungsa dawa sadurunge
            1. +3
              3 September 2021 00:13
              Kutipan: Navodlom
              adhedhasar apa pratelan iki?
              kurban getih, dening cara, wis dikenal kanggo manungsa dawa sadurunge

              Iku menarik lan maca) Aku nyimpulake dhewe yen wektu paling peteng lan obscurantist tiba ing Abad Pertengahan. Inggih, IMHA, mesthi hi
              1. 0
                3 September 2021 23:49
                Quote: Sling cutter
                Kanggo aku, aku nyimpulake yen wektu sing paling peteng lan obscurantist tiba ing Abad Pertengahan
                Waca liyane - kaget. Ing jaman modern, wong-wong Protestan ngobong para penyihir luwih akeh tinimbang para inkuisitor sesat. Lan ing Abad Pertengahan, kanggo tuduhan ilmu sihir, wong bisa rake, amarga setan ora bisa nggawe, lan mulane menehi sihir uga.
                1. 0
                  4 September 2021 00:06
                  Kutipan saka: bk0010
                  Ing jaman modern, wong-wong Protestan ngobong para penyihir luwih akeh tinimbang para inkuisitor sesat. Lan ing Abad Pertengahan, kanggo tuduhan ilmu sihir, wong bisa rake, amarga setan ora bisa nggawe, lan mulane menehi sihir uga.

                  Jujur, kabeh banget ambigu, nanging aku nggawe kesimpulan tartamtu kanggo aku dhewe, umpamane, kanthi kedok agama utawa ndhelikake, umume, kekejaman sing nggegirisi ditindakake. Kanggo kesimpulan pungkasan, mesthi, aku pengin informasi luwih lengkap. . hi
    2. +3
      2 September 2021 19:54
      Piye wae dheweke ndhudhuk jero banget. Ora dimangerteni. Yen bisa tulung nerangake
      1. +6
        2 September 2021 20:38
        Kutipan saka: sergo1914
        wong keblinger lemah

        Kutipan saka ee2100
        Yen bisa tulung nerangake

        Iki kanggo ilustrasi pungkasan, ketoke.
        1. +4
          2 September 2021 20:40
          Hi Michael!
          Aku ora mikir apa kucing laut (Kostya) sijine
          1. +4
            2 September 2021 20:50
            Hello Alexander.
            Ora, aku mikir komentar iki nuduhake ilustrasi pungkasan ing artikel ing ngendi loro sodomites diobong.
            1. +4
              2 September 2021 21:03
              Nggawa pilihan sampeyan
              1. +5
                2 September 2021 21:39
                Varian apa? Aku ora ngerti. Lemah-bokong perverts? eseman
                1. +2
                  2 September 2021 23:00
                  Lan, mesthi, minangka pitakonan sing menarik. ngguyu
          2. +2
            2 September 2021 23:01
            Hello Sasha. hi
            Mesthine, sing dakkarepake mung para bhikkhu-inquisitor kanthi kabeh "cara".
  5. +9
    2 September 2021 18:47
    Ilustrasi asli saka Chronicle of Froissart, sing nggambarake serangan ing Brest ing taun 1386.
    Jumlah aktor dikurangi supaya bisa nuduhake kabeh peralatan militer sing digunakake lan jumlah korban sing signifikan dibandhingake karo wong urip.
  6. +5
    2 September 2021 18:47
    Terminologi abad kaping XNUMX cukup mbingungake.

    Dadi castrum (castrum) bisa ditegesi bèntèng, lan gréja bètèng utawa omah bètèng

    Iki dudu terminologi abad ka-XNUMX. Iki minangka terminologi Roma kuno. Bisa dingerteni banget. Wong-wong Romawi diarani sembarang panggonan benteng sing dadi kemah. Ing istilah modern - pangkalan militer.
    1. +6
      2 September 2021 20:42
      Sajroning pangertènku, kabèh risalah ngèlmiah ing jaman iku, kalebu bab seni militèr, ditulis nganggo basa Latin, sanadyan vulgar. Istilah-istilah saka Latin klasik ing jaman Romawi ora bisa cocog karo makna ing jaman kuna lan ing abad pertengahan. Mula kebingungan.
      Ing sawijining wektu, aku nyoba ngerti istilah benteng lan spat abad pertengahan. Iku kaya karo gegaman gegeran - siji item - jeneng beda, siji jeneng - item beda. Negara, periode tartamtu - kene perlu kanggo ngerti rinci kanggo saben cilik.
      1. +3
        2 September 2021 20:56
        Babagan Latin ing buku bab fortification - iku perlu kanggo njlentrehake. Ing basa Inggris, kaya risalah pisanan babagan benteng iki diterbitake ing taun 1589. Nanging iki minangka buku sing dicithak.
        1. +4
          2 September 2021 21:18
          Kutipan saka Undecim
          Babagan Latin ing buku bab fortification - iku perlu kanggo njlentrehake. Ing basa Inggris, kaya risalah pisanan babagan benteng iki diterbitake ing taun 1589. Nanging iki minangka buku sing dicithak.

          Katon yen basa Inggris beda banget karo modern, lan saka ngendi asale basa Inggris isih dirembug, sanajan wong Prancis yakin yen asale saka basa Prancis, banjur saka basa Latin. Umumé, topik kasebut menarik.
      2. +6
        2 September 2021 21:12
        Kutipan: Master Trilobite
        Istilah-istilah saka Latin klasik ing jaman Romawi ora bisa cocog karo makna ing jaman kuna lan ing abad pertengahan. Mula kebingungan.

        Salam iki! hi Latin liwat abad wis nemen rubah ing makna lan kadhangkala malah ditampa umum "winged" expression ing terjemahan harfiah duwe makna ngelawan. Nanging, klompok Romawi wis menehi kontribusi.
        1. +4
          2 September 2021 21:50
          salam taklim.
          Aku ora kuwat ing Latin, dadi, sethitik "kanggo parse epigraphs" lan malah banjur ora saben wong. eseman
          Mung yen ing istilah abad pertengahan, setan dhewe pancen bakal ngrusak sikile.
          1. +3
            2 September 2021 22:12
            Kutipan: Master Trilobite
            Aku ora kuwat ing Latin, dadi, sethitik "kanggo parse epigraphs" lan malah banjur ora saben wong.
            Mung yen ing istilah abad pertengahan, setan dhewe pancen bakal ngrusak sikile.

            Iki isih "ibu-ibu", basane "mati". Kayane saiki akeh ekspresi sing digunakake, kayata, "sumorot". ngguyu Contone, Scio me nihil scire, kaya, "Aku ngerti yen aku ora ngerti apa-apa", amarga Plato, sing ngomong babagan Socrates, sing ngomong yen dheweke ngerti yen dheweke ora ngerti apa-apa, nanging saka iki dheweke luwih ngerti. Olah ragamu opo iki? wassat ombenan
            1. 0
              3 September 2021 23:51
              Quote: Sling cutter
              Contone, Scio me nihil scire, kaya, "Aku ngerti yen aku ora ngerti apa-apa", digandhengake karo Plato, sing ngomong babagan Socrates, sing ngomong yen dheweke ngerti yen dheweke ora ngerti apa-apa.
              Wong Romawi nganggo basa Latin, lan Plato lan Socrates - wong Yunani ...
              1. +1
                4 September 2021 00:29
                Kutipan saka: bk0010
                Wong Romawi nganggo basa Latin, lan Plato lan Socrates - wong Yunani ...

                Apa ora wong Yunani sing nerjemahake Odyssey Homer menyang basa Latin, nanging apa maneh penetrasi budaya Yunani menyang budaya Romawi lan kosok balene, luwih-luwih nalika jaman jaya-jayane Kekaisaran Romawi, senajan mesthi ing tlatah wetan/propinsi Roma ora kaya mangkono. akeh, amarga basa Yunani wis cukup ekstensif dikembangaké kaya ing kulon. Nanging sanadyan.
                1. 0
                  4 September 2021 00:40
                  Roma ngrebut Yunani (kira-kira taun 140 SM) 200 taun sawisé Plato mati (347 SM), sadurunge wong Yunani ora ngerti basa Latin. Kakaisaran Romawi jumeneng (27 SM) 100-150 taun sawisé direbut Yunani.
                  1. +1
                    4 September 2021 08:55
                    Kutipan saka: bk0010
                    Roma ngrebut Yunani (kira-kira taun 140 SM) 200 taun sawisé Plato mati (347 SM), sadurunge wong Yunani ora ngerti basa Latin. Kakaisaran Romawi jumeneng (27 SM) 100-150 taun sawisé direbut Yunani.

                    Ngomongake, kepiye kronologi sejarah mengaruhi pangembangan basa, budaya lan penetrasi? Apa sampeyan pengin ujar manawa ora ana perdagangan antarane Yunani lan Roma? Kajaba iku, sampeyan bisa ngomong kanthi yakin 100% yen Plato ora ngucapake frasa iki lan ora nganggo basa Latin ?!
                    1. 0
                      4 September 2021 09:40
                      Quote: Sling cutter
                      Apa sampeyan pengin ujar manawa ora ana perdagangan antarane Yunani lan Roma?
                      Kita dagang karo China, sampeyan ngerti Cina?
                      Quote: Sling cutter
                      Kajaba iku, sampeyan bisa ngomong kanthi yakin 100% yen Plato ora ngucapake frasa iki lan ora nganggo basa Latin?
                      Sapa sing bisa ngomong manawa saiki? Nanging ana keraguan.
                      1. +1
                        4 September 2021 10:44
                        Kutipan saka: bk0010
                        Sapa sing bisa ngomong manawa saiki? Nanging ana keraguan.

                        Ing kene aku meh padha eseman Mulane, aku nulis tembung kasebut digandhengake Plato, lan nyatane kepiye, ujare, apa ora, mengko bakal takon dhewe, ana wektu sing cukup. ngguyu
  7. +8
    2 September 2021 18:54
    disenengi:
    Wong-wong nuduhake minat gedhe kanggo nggawe benteng anyar katon estetis, amarga prestise kutha gumantung iki.


    Perang iku perang, lan perdagangan antarane kutha lan karo pedagang manca iku perdagangan! Kuwi perang.
  8. +6
    2 September 2021 18:54
    Contone, sawetara dhaptar rinci wis teka ing cathetan Christine de Pisan, wiwit taun 1408, nyathet kabeh sing dibutuhake kanggo mbela kastil ing wektu kasebut.
    Aku ora curiga malah Christina saka Pisa ing kawruh pepek kuwi hiburan lanang! Sauntara kuwi, Vyacheslav Olegovich, please nyedhiyani link?
    Matur nuwun kanggo artikel!
    1. +3
      2 September 2021 19:22
      Buku dening David Nicolas TENTERA PRANCIS ING PERANG ATUS TAHUN. Ana historiografi gedhe ing basa Prancis lan Inggris. Ketoke, ditemokake ing salah sawijining buku kasebut. Yen sampeyan pengin, aku bisa nyalin lan nempel kanggo sampeyan lan ngirim menyang sampeyan.
      1. +4
        2 September 2021 19:31
        Yen sampeyan pengin, aku bisa nyalin lan nempel kanggo sampeyan lan ngirim menyang sampeyan.
        Pengin! Ayo Nicole mbantah pendapatku babagan Christina saka Pisa! Aku kasengsem banget karo wanita iki, ing kerangka urip abad pertengahan.
        1. +3
          2 September 2021 19:34
          Aku bakal ngirim, nanging masalah kanggo nemokake panggonan iki lan buku, sing titik. Iku luwih elek tinimbang tumpukan jerami!
          1. +1
            2 September 2021 19:56
            Aku bakal ngirim, nanging masalah kanggo nemokake panggonan iki lan buku, sing titik. Iku luwih elek tinimbang tumpukan jerami!
            Aku setuju, iki masalah. Nanging ngrujuk menyang feminis pisanan ing Eropah (Nanging, Lysistrata bakal mbantah tesis iki, lan Medea malah luwih), iku aneh ...
    2. +3
      2 September 2021 20:35
      Aku ora curiga malah Christina saka Pisa ing kawruh pepek kuwi hiburan lanang! Sauntara kuwi, Vyacheslav Olegovich, please nyedhiyani link?

      Ngomong babagan pengepungan kastil, ing 1410 Christine de Pizan kanthi anonim nerbitake The Deeds and Arms of War.

      Iki minangka ilustrasi modern adhedhasar buku ing ndhuwur.
      Ana terjemahan modern Inggris.

      Miturut cara, pedia Inggris nyerat babagan dheweke lan buku "militer" ing cukup rinci.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Christine_de_Pizan
      1. +3
        2 September 2021 20:46
        Hmmm... Matur nuwun! Aku bakal njupuk kapentingan.
  9. +4
    2 September 2021 19:09
    "bastida" (bastida) - desa utawa kutha anyar sing ora perlu mbangun benteng;

    Bastides minangka kutha benteng sing dibangun ing Eropa abad pertengahan, utamane ing Prancis, ing abad kaping telulas lan patbelas.
    Iki diarani "anyar" amarga dibangun miturut rencana sing wis dikembangake sadurunge, beda karo sing "lawas", sing dibangun kanthi spontan.

    Aigues Mortes minangka bastide khas.
    1. +3
      2 September 2021 19:58
      Adhuh! Sampeyan kabeh seneng "dunk" apik yen dina iki dudu aku!
      1. +3
        2 September 2021 20:39
        Aku mung nambah kanggo penulis. Ora ana sing arep dunk ing ngendi wae. Iki ora kasus.
        1. +3
          2 September 2021 20:41
          Iku kabeh gumantung ing sudut pandang! sugeng sonten!
          1. +3
            2 September 2021 20:43
            Good evening!
            Iku kabeh gumantung ing sudut pandang!

            Dadi wis dikenal kanggo dangu. Cognac wong mambu ambune bedhug, bedbugs ambune kaya cognac.
            1. +2
              2 September 2021 20:44
              Pitakonan kanggo sing "Apa sampeyan teka karo comparison iki?" Saben uwong dudu aristokrat ngguyu
              1. +2
                2 September 2021 20:57
                Kanggo sing teka karo, ora ana pitakonan. Dheweke nyatakake kabeh kanthi bener, lan para aristokrat uga wong.
                1. +3
                  2 September 2021 21:09
                  Aku nyoba kanggo pisanan minangka mahasiswa lan aku ngerti statement iki. Peel 3 * Ararat ing restoran Metropol ing dalan. Sadovaya lan menarik, ora ana mambu klip! Senajan urip karo tangga-tangga iki bebarengan kanggo nem sasi. Aku mikir yen paribasan iki diciptakake dening wong-wong kita sing ngracun karo karbofos!
                  1. +2
                    2 September 2021 21:32
                    "Apa sampeyan ngombe teh? karo lemon? karo krim?
                    - Kanthi rum-pak! Sawetara jinis cognac wis diciptakake dina iki, nanging aku ora nggunakake: mambu sing diobong. Kaya-kaya ana geni sing digawa metu saka kompor. Apa bisnis rum!
                    "Para ahli ngomong yen rum sing apik kudu mambu kaya bedbugs," ujare pakdhe.
                    Akeh wong ngomong iki, nanging aku ora weruh. Bug, aku bakal pitutur marang kowe, duwe mambu khusus. Remuk dheweke ...
                    — Ah, tuan! - Adhine nguwuh-uwuh kanthi jijik.
                    - Gunggung. Kelalen."

                    "Poshekhonskaya kuna", Saltykov-Shchedrin. Karbofos ora dikenal nalika iku.
                    1. +2
                      2 September 2021 22:12
                      Aku seneng kerang, sampeyan? Wiski malt siji pisanan sing "teka" kanggo aku yaiku Laphroaig, ambune karet sing diobong lan rasane. Sadurunge, aku ora tahan wiski, lan ana ing 2011. Wiwit iku wiski wis ana ing nomerku. siji ndhuwur!
                      Saben uwong duwe pemahaman dhewe, lan ing kene Salnikov-Shchedrin minangka Copenhagen kanggo aku.
              2. +2
                2 September 2021 22:09
                Aku dhewe krungu pratelan kasebut saka kanca, amarga aku ngerti dheweke ngombe wiski.
  10. +4
    2 September 2021 19:21
    akeh ksatria ora nganggo maneh kanthi cepet

    "s" ilang? Utawa bab sawetara item liyane saka sandhangan?
    1. +3
      2 September 2021 21:17
      "s" ilang, mesthi.
      1. +1
        3 September 2021 07:57
        Lan Rapperswil difitnah kanthi sia-sia. Ps sing diobong diarani Richard Puller von Hohenburg
  11. +4
    2 September 2021 19:37
    Aku panginten iku artikel biasa dening Shpakovsky karo gambar, nanging aku salah! Dheweke menehi pitungan apa sing dibutuhake kanggo pengepungan benteng. Bravo!
    Aku ngomong babagan mine, ayo extrapolate kabeh iki kanggo sajarah kita. Dadi carane wong Mongol-Tatar njupuk benteng? Ora kaya wektu sing apik kanggo sejarah setengah abad. Cetha yen Shpakovsky ora ngetung kabeh iki, dheweke mung kanthi teliti nulis ulang kabeh.
    Lan tanpa mikir, dheweke mbuwang ing segmen Internet Rusia.
    Ayo nerusake seri. Ayo para sejarawan ngetung jumlah pasukan lan sarana sing dibutuhake kanggo njupuk Kozelsk, umpamane.
    Aku bakal mbaleni test maneh.
    "Mangkono, kanggo njupuk kastil kuwi, uga mbutuhake akeh wong lan kabeh jinis" peralatan. mesin), 1406 sappers (kanggo ndhudhuk trenches lan nindakake karya demolition), uga liyane 3 carter karo nomer cocok saka gerbong lan tentara meriem 400. Padha duwe 710 mriem saka Bourges, telu saka Utrecht, uga mriem saka Holland. Limburg, Brussels lan Louvain. Gunggunge, padha nyedhiyakake 1 inti watu lan udakara 860 kilogram bubuk mesiu. "(c)
    1. +3
      2 September 2021 20:48
      Kutipan saka ee2100
      Ayo para sejarawan ngetung jumlah pasukan lan sarana sing dibutuhake kanggo njupuk Kozelsk, umpamane.

      Sampeyan ngerti banget yen iki meh ora mungkin. Mung fantasi sing bisa mbantu ing kene, nanging ora ilmu. Utawa nomer bakal saka nul kanggo plus tanpa wates.
      Ya, lan penulis ora menehi dhaptar lengkap babagan apa sing dibutuhake kanggo pengepungan lan serangan kasebut. Ora ksatria siji ing dhaftar! Dadi kudu dimangerteni manawa pasukan sing kadhaptar minangka kontingen tambahan sing dadi perlu kanggo narik kawigaten minangka pasukan tambahan kanggo tentara utama. Ayo ngomong - dhukungan teknik lan teknis. Sejenis korps pengepungan Mongol.
      1. +1
        2 September 2021 21:02
        Michael! Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? Sampeyan nulis yen Mongol ora bisa njupuk Kozelsk! Dheweke ora duwe sumber daya!
        1. +4
          2 September 2021 21:37
          Mesthi padha ora bisa. Yen ora, dheweke bakal langsung njupuk.
          Batu saka cedhak Torzhok mabur kanthi cepet supaya ora mlebu ing lendhut, nanging isih ora duwe wektu. Aku uga bisa mbayangno carane Mongol, tanpa pakan, saka kekuatan pungkasan ing es pungkasan, nyebrang kali, tekan Kozelsk lan ngadeg munggah - kali dibukak lan banjir wiwit. Durung ana suket, ora ana pakan musim dingin ing desa-desa - padha mangan nalika mangsa, wong kesel, jaran padha mati massal ... Dadi dheweke macet ing cedhak Kozelsk nganti dalan garing lan rong tumen teka. kanggo ngluwari saka steppe.
          Lan supaya bisa njupuk Kozelsk sing padha sanajan tanpa taman pengepungan ing ngarsane tentara normal - dheweke langsung njupuk pasukan anyar, ora ana rong dina. Bèntèng karo ramparts lan tembok kayu kurang, rong meter dhuwur lan satus seket meter ing diameteripun, sanadyan ing wektu rising banyu ing pulo - iku penting. Lan nalika banyu suda, padha nggawe pratandha, ngobong, lan sampeyan wis rampung.
          1. +1
            2 September 2021 22:14
            Ora komentar!
  12. +4
    2 September 2021 19:40
    ........................
    Apa iki? : Babagan Perang Satus Taun...
    Kanggo apa? : Ya, aku seneng!
  13. +5
    2 September 2021 19:47
    Lan apa sing menarik.
    Ing abad XIV ing syarat-syarat pesawat saka bilai alam iku rada kaget kaya kita wektu. Ing taun 1315-1317, ana paceklik gedhe amarga wiwitane Jaman Es Cilik, banjur banjir, gagal panen, invasi belalang wiwit - uga, apa ora eksekusi Mesir? Malah tanpa epidemi, kanggo wong biasa eschatologically minded saka Abad Pertengahan, iki pratandha saka Apocalypse cedhak.
    Lan ing medeni alam iki ana Perang Atusan Taun. Yen sampeyan nambah ing kene epidemi Wewelak, banjur tenan - mburi donya.
  14. +5
    2 September 2021 20:27
    loro couillars, mbokmenawa uga mesin watu-mbuwang, nanging saka jinis beda

    Couillard minangka jinis trebuchet, dibedakake karo rong pasangan timbangan (coulles slang Prancis - endhog (dudu pitik). nglirik )) Iki dibedakake kanthi tingkat geni sing luwih murah lan biaya sing kurang saka jam-jam saben tembakan, nanging kanthi daya kurang.

    https://aviatechno.net/vilgenis/def_couillard.php
  15. +4
    2 September 2021 20:30
    Amargi saking kekirangan kula saha, jujur, sikap ingkang rada boten tanggung jawab dhateng formalitas, kula boten tansah ngaturaken matur nuwun dhumateng panyerat kangge artikel-artikelipun, ananging kula tansah matur nuwun kanthi mental. Aja lali yen saliyane informasi sing migunani lan materi ilustrasi sing sugih, dheweke menehi alesan kanggo ngobrol, sing kudu disyukuri.
    Dina iki, Nanging, akeh kita ngatur kanggo mbuktekaken piyambak ngunjungi Samsonov ... Malah dadi inconveniently - padha teka, telek lan mlayu ... Inggih, ya, kanggo saben dhewe. eseman
    Umumé, matur nuwun kanggo penulis, kaya biasane, aku bakal maca komentar ... eseman
    1. +2
      2 September 2021 20:47
      Michael! Nerangake ide sampeyan "padha teka lan mlayu lan mlayu."
      1. +4
        2 September 2021 20:52
        Dheweke ora pengin rot Samsonov menyang negara radiasi peninggalan, kaya biyen. Agak malas...
        1. +3
          2 September 2021 21:13
          Anton! Kesed minangka tandha kelemahane. Aku ngerti yen nulis komentar kanggo artikel Samsonov iku comme il faut! Nanging yen sampeyan jenenge dhewe, banjur menek!
          Panemuku yaiku kudu nulis kanthi melu sumber primer!
          Ayo padha ngilangke dhewe
          1. +3
            2 September 2021 21:20
            Tandha kekirangan yaiku nyalahake kabeh wong lan kabeh kanggo masalah sampeyan! Kepiye sejarawan rakyat Rusia lan individu ing forum kasebut.
      2. +4
        2 September 2021 20:53
        Ya, Samsonov mung entuk dina iki ... Nanging, aku dadi tamu sing jarang ing cabang-cabange, mula aku ora ngira yen dheweke nandhang sangsara relatif marang bahan-bahan sing biasa.
        1. +2
          2 September 2021 21:05
          Bab sing asring kita rembugan karo sampeyan. Lan topik Samsonov ekstensif lan "kaya sawah sing ora diluku," nanging kabeh dadi katun
          1. +2
            2 September 2021 21:47
            Ya, plowed liwat rong setengah abad, ing mratelakake panemume. Lan kabeh wis cetha kanggo dangu, wiwit padha wiwit mbedakake Skandinavia saka Slavs ing arkeologi. Lan genetika umume menehi titik ekstrim babagan masalah iki.
            Wong-wong (kategori tartamtu saka iku) mung bodho ora pengin njaluk kenalan karo riset modern ing madegé negara Rusia kuna lan perang karo ... Aku malah ora ngerti apa. Kanthi gagasan keblinger dhewe babagan sejarah, dibentuk dening badut kaya Klesov, Fomenko lan liya-liyane. Kaping pisanan, dheweke nyipta barang-barang bodho kanggo awake dhewe, nganggep dheweke minangka pikirane para sejarawan, banjur padha kasil niru, lan banjur perang banget karo dheweke. wong bodho
            1. +3
              2 September 2021 22:05
              Michael! Aku gumun!
              "Lan genetika umume menehi titik ekstrem babagan masalah iki"
              Lan liwat paragraf Klyosov - "mudiolo"! Iki kaya apa? Kaya sing diucapake: "Ora nganggo celana pendek utawa copot salib"
              1. +1
                2 September 2021 23:27
                Endi Klesov, lan ing endi genetika? Ahli genetika sejatine wis suwe dianathematisasi lan diinjak-injak minangka kutu sing ora ilmiah. eseman
                Lan mung kromosom Y, sing ditresnani dening Klesov, kanthi jelas nuduhake yen Rurikoviches teka saka wilayah Uppsala, yaiku, saka Swedia. eseman
        2. +3
          2 September 2021 21:23
          Dheweke ora nandhang sangsara dina iki, dina iki, arang banget, entuk. Kanthi usaha kita.
          1. +2
            2 September 2021 21:53
            Aku wis tobat. eseman
            Aku bakal nyoba nambah lan terus nglirwakake Samsonov ing mangsa ngarep. Paling ora kanggo sawetara wektu eseman
            Nanging aku ora bakal janji apa-apa.
          2. +2
            3 September 2021 05:49
            Sugeng enjing Anton!
            Napa kita ing kene?
            1. +1
              3 September 2021 05:56
              Sugeng enjing Alexander!
              Kanggo ketemu kekurangan sensori pribadi.
              1. +1
                3 September 2021 06:07
                Aku maca babagan Arakcheev. Artikel sing apik, kaya-kaya, terusan saka siklus Nikolai.
                1. +1
                  3 September 2021 06:26
                  Saiki aku bakal maca.
    2. +4
      2 September 2021 22:10
      hi Michael. Ya, dheweke "tetep" karo Samsonov, cekikikan, entuk bagean minus amarga acara kasebut, nanging kenapa dheweke kudu linger? Sapa sing nganggep yen V.O. Shpakovsky bakal nyorot artikel sing menarik, uga, kajaba karyawan situs sing tanggung jawab kanggo ngirim? ... Lan, ya, nalika sing paling menarik ing "masalah sore" yaiku ngobrol akeh lan sampeyan ora bakal duwe wektu. Nyuwun
    3. +7
      2 September 2021 22:11
      Misha, aku uga maca artikel Samsonov, uga kabeh komentar, lan nggawe kesimpulan dhewe.
      Apa kekirangan artikel iki dening Penulis?
      Ana rong kategori pangguna bagean historis VO, yaiku:

      1. Wong kutha sing ora ngerti.
      2. Ahli ing tingkat profesional.

      Alamiah, aku nuduhake dhewe menyang kategori pisanan, lan Samsonov alamat kula lan wong-wong kaya aku, yaiku, wong kutha. Iki langsung nderek saka nada pretentious saka artikel lan generalisasi ing tingkat millennia. Akibaté, artikelé katon kaya agitasi. Dheweke ngganggu wong awam! Nanging pedunung mikir ing tingkat kepungkur saka kulawarga - tuwane, mbah kakung, buyut. Tegese, paling apik, iki minangka periode atus taun sabanjure sejarah, mula wong awam ora luwih maju. Lan wektu iki minangka abad kaping 20!
      Wong awam bisa nggawe kesimpulan lan komentar sing kompeten, yen ana sing spesifik - sawetara raja, tsar, tokoh sejarah, perang tartamtu, pambrontakan, lan liya-liyane. Ana akeh materi ing Internet, sampeyan bisa maca, mbentuk pendapat, ngomong. Nanging agitation Samsonov, aku mbaleni, nyakup periode titanic sajarah - millennia, ora kalebu kamungkinan kanggo wong awam kanggo master soko saka volume merata titanic, materi ing Internet, lan kang, wong awam, kiwa kanggo salah siji setuju karo penulis. utawa ngomong "ora". Paling asring, shrug. Kaya, ana abad kaping 20, ing ngendi kita, Rusia, mbuktekaken dadi gedhe, apa maneh sing dibutuhake? Sampeyan ora ngerti apa sing diomongake ing Kulon! Lan iki paling apik. Aku bakal ngomong babagan pilihan paling awon ing ngisor iki ...

      Connoisseurs njaluk liyane. Padha mbutuhake bukti konkrit, kayata sing ora kasebut ing liwat, ora ing gaya slogan agitprop, nanging didhukung dening testimoni saka karakter sajarah, referensi kanggo bahan arkeologi lan dicithak, foto.
      Ing tembung liyane, ing pangertèn iki, syarat kanggo artikel ing bagean saka loro awam lan connoisseur converge.
      Aku tau maca artikel dawa babagan penggalian ing Jerman. Ya, ana gubug, kaya sing digali ing Rusia Tengah. Praktis jeneng Rusia saka pamukiman kasebut. Iku bakal cukup kanggo impartially nyatakake sajarah penggalian iki, menehi foto, sebutno jeneng arkeolog Jerman, lan iki bakal cukup kanggo dhiskusi kang loro kategori pangguna bakal padha melu. Nanging, agitation diwenehi sing nyerang kanggo connoisseurs. Mula nesu.
      Nanging ana liyane sing saya kuwatir. A pancet, saka artikel kanggo artikel, pangeling terus-terusan sing Kulon pracaya kita minangka wong gumantung, sing kita ilang ing Perang Dingin, sing kita dikhianati dening panguwasa, sing kita dying metu, lan ing - iku wangun inferiority. Komplek ing tingkat subconscious ing saben maca, mula sindrom padha ing kabeh bangsa.
      Apa tegese kita ora perlu ngomong babagan iki? Butuh! Nanging kanthi cara sing ora teka ing kesimpulan "Kabeh wis ilang!" Nanging Samsonov luwih akeh ngomong babagan "kaluhuran" kita, luwih akeh isi pidato sing hasrat, gelo lan agitational mbantah kasunyatan lan nyumbang kanggo pembentukan sindrom kasebut.
      1. +2
        3 September 2021 08:27
        Mbokmenawa rong kategori ora cukup. Wong maneka warna. Kanthi inclinations Panjenengan. Lan wong awam, sing kasengsem, bisa nambah sentuhan tambahan ing gambar donya.

        Agitation, ing tangan liyane, mung bisa dianggep minangka agitasi. Ngangkat pundhakmu lan aja nganti kena pengaruh dheweke.
        1. +2
          3 September 2021 10:17
          Sampeyan ngerti, Sergey, aku uga mikir - "shrug". Nanging praktik wis suwe nuduhake manawa pariwara apa wae nambah dodolan. Ing kasus iki, prabédan iku iklan Appeals kanggo eling minangka sarana kaslametané, nawakake luwih nyaman. Agitations Samsonov, tanpa kanyatan sing ora bisa dibantah, sing bisa dipercaya wong, nggawe ide babagan keagungan para leluhur sing adoh banget, lan uga, amarga bola-bali bola-bali, wiwit mabur, yaiku, dheweke ora tumindak maneh. ing eling, nanging ing alam bawah sadar defenseless, nambah ing inferior poto-netepake individu.
          Kesadaran ing kasus sing paling langka bisa nyuda apa sing asale saka alam bawah sadar, lan sing terakhir ngirim sinyal menyang wong, ing jaman saiki, paling akeh negatif.
          Malah saka pertimbangan sing prasaja: yen sawetara wong bisa ndeleng manawa kita gedhe, lan keagungan kudu dibuktekake lan malah diganggu, mula iki ora apik.
          1. +1
            3 September 2021 13:56
            Pengaruh informasi ing pikiran sing durung diwasa bisa mbebayani. Nanging ing tangan liyane, sampeyan ora bisa njupuk kabeh ing Nilai pasuryan.
      2. +3
        3 September 2021 10:22
        Quote: depresi
        Samsonov liyane ngomong babagan "kaluhuran" kita, luwih akeh isi pidato sing hasrat, gelo, agitational dadi konflik karo kasunyatan lan nyumbang kanggo pembentukan sindrom kasebut.

        Pikiran sing larang regane. Ora kepikiran. Aku mesthi bakal nimbang mung ing kasus.
        Sampeyan ngerti, Lyudmila Yakovlevna, aku tansah dianggep pseudo-sejarawan ora mung minangka pecandu romantis, nanging minangka proyèk kanggo numpes sajarah poto-eling wong iki utawa sing, goal kang wekasanipun kanggo destabilize kahanan internal ing iki utawa sing. negara. Lan, ing kasus apa wae, ing tataran wiwitan pambentukan pseudo-sajarah iki ing negara kita, ana alasan kanggo mikir - Fomenko lan Klesov nerbitake karyane kanthi dhuwit sing ditampa saka luar negeri. Klesov urip lan kerja ing AS ing umum. Saiki ana akeh pseudo-sajarawan sing malah ora bisa ngomong sing breathes apa, mesthi ana pecandu disinterested, lan mercenary, nanging ing wektu sing padha apolitical pengusaha, lan scoundrels sengaja nepaki pesenan politik.
        Rantai sing sampeyan tarik: "biyen apik, banjur dadi luwih elek lan saben dina dadi luwih elek" ndadékaké kesimpulan sing ora owah-owahan - "Mbangun, negara gedhe", yaiku, bingung, sing pungkasan. tujuan kabeh proyek kasebut.
        Aku panginten Samsonov minangka fasis banal, rasis lan komunis, nanging ternyata dheweke uga liberal! ngguyu Lan carane kabeh iki bisa pas ing sirah wong? Ora liya mung "pemisahan jiwa."
        1. +1
          3 September 2021 11:08
          Akeh perkara sing bisa digabung lan digabungake ing sirahe wong. Contone, rencana sing adoh kanggo ngrusak citra masa depan sing positif. Aku wis suwe ora ngrungokake radio lan nonton TV. Nanging propaganda bodho rame "marang" ing "Echo" lan liya-liyane, digabungake karo propaganda bodho lan malah luwih rame "kanggo" ing saluran TV ngatur kanggo numpes pemahaman saka aku minangka wong, integral ing konteks negara. Aku ngumpulake dhewe dicokot dening dicokot, amarga pikiran ngandika iki mung cara kanggo urip. Nanging pikirane dhewe ora bisa ngomong karo kabeh wong. Lan kadhangkala aku mikir: "Nanging iki dudu tujuan para pencipta loro aliran agitation sing langsung ngelawan? Yaiku: ngisolasi wong saka pikirane kaya saka inti sing bingung, mula ora ana gunane lan malah mbebayani amarga pamisah, saka ngendi transisi sing luwih trep kanggo urip mesthi nderek. dening hukum naluri."
          Satemene, nalika pikirane manungsa iku turu, turu nuwuhake chimeras, ngowahi massa dadi komplotan, lan agitators saka loro arah, ora ngurangi, nanging malah nambah usaha, ing wektu iki, karo impunity, mbangun. kaya sing dikira wong-wong mau, ngresiki keamanan mutlak, ora kalebu keamanan apa wae, komplotan sing ora dibutuhake saka karusakan.
          1. +3
            3 September 2021 12:13
            Sampeyan, ketoke, banget reseptif, emosional lan ora bisa dibaca ing babagan konsumsi informasi. Ing wektu sing padha, ngrungokake "Echo" lan nonton saluran tengah tanpa ngrusak kesehatan mental dhewe mung bisa diwenehake dening wong sing duwe disiplin wesi, bisa kanthi gampang misahake fakta lan bukti saka emosi ing latar mburi. Sampeyan jelas dudu salah sijine. Iku ala kanggo sampeyan.
            Apa artikel Samsonov wingi nggawe kesan kanggo sampeyan? Ketoke, ya, sebagian. Lan iki senadyan kasunyatan manawa sampeyan ngerti kanthi becik nilai karyane ing bidang sejarah minangka ilmu. Sampeyan nyekel emosi penulis lan ngidini dheweke mlebu.
            Thanks kanggo katrampilan iki, urip sampeyan luwih cerah lan luwih sugih tinimbang sing ana ing sekitar sampeyan, nanging ana sisih liya saka koin sing diterangake ing komentar sampeyan.
            Aku bakal menehi conto.
            Saiki saben saluran ngumpulake dana kanggo perawatan bocah sing lara parah. Kaping pisanan, dheweke nuduhake carane bocah-bocah iki muter, banjur carane nandhang sangsara, banjur padha ngandhani carane akeh dhuwit sing dibutuhake kanggo perawatan larang lan pug sedih karo gas sedih: Alyosha (Zarina, Masha, Askold) nunggu bantuan. Banget, sampeyan ngerti, nrenyuhake.
            Wong sing rentan kanggo emosi bakal pindhah lan nransfer dhuwit menyang "Alyosha" iki. Lan unreceptive nyadari yen:
            1. Sisipan babagan bocah-bocah sing lara nggugah emosi lan ngresiki otak, sing mbantu nambah kerentanan informasi, lan mula saran lan nistha liyane.
            2. Bocah-bocah sing duwe penyakit genetis bawaan bakal nularake penyakit iki marang turunane. Lan bisa uga anak-anake sing lara bisa dadi putu sing lara.
            3. Bocah sing lara biasane mung siji. Yagene wong tuwa ora nglairake luwih akeh - luwih sehat, lan ninggalake nasibe? Ing Afrika lan Asia, wong-wong kuwi mati tanpa kesempatan lan ora ana sing nangis. Lan ternyata: aja nglairake anak akeh, saka siji masalah. Melahirake mung siji lan sampeyan bakal duwe masalah sing cukup, nanging luwih becik ora nglairake.
            4. Dhuwit. Ora ana sing nguwasani wong-wong mau, sing tegese ana wong sing sugih. Sapa wae sing bisa promosi proyek kasebut ing televisi, jelas dudu wong miskin, kanthi cara apa wae luwih sugih tinimbang sing nransfer dhuwit menyang proyek iki.
            Akibaté, kita duwe gambar ing ngisor iki.
            Nylametake saben bocah sing lara duwe efek samping ing ngisor iki:
            1. Nambah kerentanan populasi kanggo sarana pengaruh media.
            2. Kerusakan blumbang gene populasi.
            3. Propaganda kanggo nyuda angka lair.
            4. Pengayaan wong sugih kanthi biaya wong miskin.
            Nalika jumlah bocah sing ditulungi saya tambah, kekuwatan efek samping saya tambah akeh.
            Pitakonan: sapa sing butuh?
            Jawaban sing bisa ditindakake: sing nyeponsori lan ningkatake omong kosong pseudo-historis kanthi bantuan aktif saka wong-wong sing mung pengin golek dhuwit.
            Kita terus-terusan ngalami serangan informasi lan mung sinau kanggo nolak tekanan ing lapangan informasi.
            Perang nglawan pseudo-sejarah minangka salah sawijining bentuk perlawanan kasebut.
            1. +1
              3 September 2021 18:29
              Hello Michael!
              Yen sampeyan takon apa persentasi transfer dhuwit menyang nomer cendhak menyang operator telekomunikasi, banjur sawetara bantahan liyane bakal ditambahake menyang dhaptar bantahan, kang siji saru.
              Sincerely,
              Mikhail
              1. +2
                3 September 2021 20:32
                Sugeng sonten, sederek. eseman
                Ana luwih saka cukup tembung saru kanggo njlèntrèhaké kahanan iki.
                Aku mental kalebu komisi operator telekomunikasi ing titik No.. 4, supaya akeh ora bakal ngganti kene. eseman
  16. +1
    2 September 2021 20:45
    = Temenan seniman kasebut ora ahli babagan sejarah senjata. =
    Lan suwene penulis antusias sinau senjata saka lukisan artis?
    Lan kene, - padha sailed ing sampeyan, iku dadi metu sing artis iku tavo, ora belmes.
  17. 0
    2 September 2021 22:03
    Quote: Pengarang
    Kasunyatan ing jaman kasebut dikandhakake kanthi apik!

    belay
    pengarang dudu penulis, pengarang dadi saksi matangguyu
    Quote: Pengarang
    ..mulai kaya latihan komando saiki.

    wassat
    luwih becik menehi conto "latihan komando".
    Inggih, kanggo ngerti apa padha wiwit "katon kaya"ngguyu
    ing umum, artikel uga dirancang, penulis nyoba, miturut kemungkinan mesthi.
  18. +1
    2 September 2021 22:34
    Aku bisa ngomong akeh. Nanging sampeyan ora bakal pracaya
    Piye kabare mbah buyut....shki ora percaya karo mobil metro iPhone...
    1. -1
      2 September 2021 23:06
      Optimizer, kok skeptisisme iki, ngomong, aku kaya paribasan "Aku pracaya ing saben kewan .."
      situs perlu kesengsem seger, nengsemake wong, tanpa judhul "mratelakake panemume" situs bakal degenerate menyang kumpul kurang 3,5 Geeks sing ngerti kabeh babagan senjata lan ora sijine saben liyane ing lingam asu.
      Aku bakal ngenteni artikel, sanajan aku uga ora pracaya ing iPhone.
      1. 0
        2 September 2021 23:28
        Apa sampeyan yakin yen sampeyan bisa ngunjungi perang satus taun?
        1. -2
          2 September 2021 23:53
          nulis artikel Optimizer.
          lan supaya ora ana pitakonan maneh - Aku melu ing pertahanan Cadia ...
          resimen 8.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"